Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Свободна ЕвропаВасил Божков възнамерява да се върне в България най-късно след изборите

Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Цветелина Белутова, Капитал


Лидерът на партията "Българско лято" Васил Божков възнамерява да си дойде в България най-късно след изборите. Това заяви той в интервю за Сашо Диков, част от което беше излъчено тази вечер. "Ситуацията в България е друга, аз самият искам да се върна вече", заяви бизнесменът, който е с повдигнати 18 обвинения от прокуратурата, а преди две седмици беше санкциониран от САЩ по закона "Магнитски".


На въпрос на Диков не се ли притеснява, че ще бъде арестуван тук за поне 72 часа, Божков отговори, че има кандидат-депутатски имунитет. Според чл. 103. от Изборния кодекс от датата на регистрацията регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани или привличани като обвиняеми освен в случаите на заварено тежко престъпление.


От 27 февруари 2020 г. обаче има окончателно съдебно решение Божков да бъде задържан за 72 часа, ако влезе в страната. Още повече, че разпоредбата на чл. 103 не се прилага, когато регистрираните кандидати са били задържани или привлечени като обвиняеми преди датата на регистрация.


Ако бъде избран за народен представител, Божков ще се сдобие с депутатски имунитет. Той може да му бъде свален по искане на прокуратурата след гласуване на Народното събрание.


От интервюто с Божков се разбра още, че не върху всичките му сметки е наложен запор и той разполага със средства. С тях обаче у нас не може "да си купи хляб или да си плати тока".

Стефан Янев и посланикът на Великобритания се срещнаха с производител на машини за гласуване

Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Юлия Лазарова


Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън са провели среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване "Смартматик" във връзка с купуването на допълнителния брой машини, необходими за предстоящия вот, съобщават от пресцентъра на правителството. Разговорът, който се е провел в Министерския съвет, е иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България.


Срещата е била предшествана от разговор на министъра на финансите Асен Василев с фирмата производител в Министерството на финансите. Цялата информация и параметрите, обсъдени по време на разговорите, са предоставени на Централната избирателна комисия, за да може независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса.


По време на срещата в Министерския съвет британският посланик е изразил категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите в България. Двете страни са се уверили взаимно в усилията си предстоящите парламентарни избори да бъдат проведени прозрачно и демократично.

СДС се обяви против "София прайд 2021"

Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Юлия Лазарова

СДС в декларация се обяви срещу провеждането на "София прайд", защото вижда в проявата "опити за обратна дискриминация от сексуалните малцинства, които прокарват по безпардонен начин идеите си и се опитват да ги налагат на всички останали".


Партията, която се явява на предстоящите на 4 юли избори в коалиция с ГЕРБ, заявява, че като дясна консервативна партия СДС ще отстоява "ценностите на нашия народ, завещани от предците ни", според които "традиционното българско семейство е от мъж и жена, които възпитават в здрава среда децата си".

А1 спря да доставя услуги на "Атака"

Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Юлия Лазарова


От 10 юни А1 прекрати договора на "Атака" заради неплатени задължения, обяви компанията. Става дума за дългове над 130 хил. лв., от които над 64 хил. лева са дължими по договора за предоставяне на електронни съобщителни услуги.


"Атака" има просрочени задължения към телекома от почти две години, преди А1 да се принуди да прекрати своите взаимоотношения с тях. Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, "Атака" отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения, обясняват от компанията.

"Решението на телекома е продиктувано изцяло от бизнес причини и липсата на желание от страна на ПП "Атака" за погасяване на натрупаните задължения. Разпространените по-рано от ПП "Атака" твърдения не отговарят на истината и имат за цел единствено да прикрият нежеланието на организацията да уважи договорните си отношения с А1", посочват от там.

От сайта на "Атака" се вижда, че в сутрешния блок на телевизия "Алфа" днес лидерът Волен Сидеров е обявил, че А1 саботира кампанията на партията.

"Зелени закони" канят партиите на предизборен дебат

Инициативата "Зелени закони" е поканила основните политически сили да се включат в предизборен дебат на тема "Бъдещето на зелените закони - 2".


Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Надежда Чипева, Капитал


Очакваме да чуем от тях какви политики предвиждат в областта на енергетиката, климата, устройството на територията, развитието на селските райони, биоразнообразието и горите. Какво ще направят, за да спрат безконтролното презастрояване по морето и в планинските курорти? Какво предвиждат по отношение на "Зелената сделка"? Каква е позицията им спрямо замърсяващите индустрии, посочват от инициативата. Членовете й очакват отговори и за това партиите ще изпълнят ли ангажиментите на България по обявяването на защитените зони от Натура 2000 и дали смятат ли да ограничат сечите в горите.


Дебатът е насрочен за 15 юни.

БСП подписа споразумения с още 6 организации

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подписала споразумение, с което към "голямото ляво обединение" се присъединяват още 6 партии и организации към вече 16-те, обяви пресцентърът на партията. Споразуменията днес са с ГД "Народна сила", Общонародния комитет за защита на националните интереси, ПП "Българската левица", Федерация на потребителите, Съвет на европейската научна и културна общност, ПП ОБТ.


Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© БСП


Така партиите и гражданските структури, които си подадоха ръка за обща лява и ляво-център политика, стават 16. Продължават разговорите между БСП и още партии за обединение, се посочва в прессъобщение на партията.


"Във време, в което българският народ е разделен и постоянно противопоставян, ние даваме пример как може да събираш и обединяваш в обща цел - сигурност в промяната и грижа за хората", заявила Нинова на срещата.

Предизборната кампания започва със събития на открито

Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Дневник

С концерти и събития на открито днес започва предизборната кампания за 46-ия парламент. Тя ще продължи до полунощ на 9 юли и за разлика от предишната кампания, която заради пандемията от коронавирус беше капсулирана основно в интернет, този път избирателите ще имат повече възможности да се срещат на живо с претендентите за властта.


Въпреки разхлабването на противоепидемичните мерки, основните участници във вота не предвиждат големи предизборни събития.


Подробности четете тук.

Томислав Дончев: Върви атомизация на политическия живот

Избори 2021: Божков разчита на кандидат-депутатски имунитет и ще се върне в България

© Велко Ангелов

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допуска лидерът Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер, но не изключва ГЕРБ да излъчи и заместника му Даниел Митов, когото излъчи и в 45-ия парламент, макар и неуспешно.
"За всяка министерска позиция, дори и за министър-председател, имаме повече от един възможен кандидат", обяви той в интервю пред "Нова телевизия".

По думите му не ГЕРБ е в политическа изолация, а върви атомизация на политическия живот и никоя политическа сила не иска да работи с другите.


Подробности четете тук.

Партиите на Каракачанов, Марешки и Сименов поискаха забрана на ДПС

Искрен Веселинов на протеста в четвъртък пред централата на ДПС

© Лили Тоушек

Искрен Веселинов на протеста в четвъртък пред централата на ДПС

Партиите в състава на коалицията "Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ" са поискали от прокуратурата да забрани и заличи "антибългарската партия ДПС", съобщават те до медиите. Сигналът е внесен до главния прокурор. Повод за него е "скандалното посещение" и изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Анкара пред висш представител на турската държава, посочват от коалицията. Изказването му предизвика острата реакция и на президента Румен Радев.


"Това изказване, подкрепено и с обещания за удвояване на гласовете от Турция на предстоящите избори, предизвика реакцията и протеста на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ пред централата на етническата партия", обявяват днес от трите партии. В мотивите си в писмото пишат, че ДПС извършва дейност, която по своята същност се явява противоконституционна и грубо погазваща забраната за създаване и функциониране на политически субекти, основаващи своята идеология на расова и етническа основа.


През 1991 г. в Конституционния съд вече е гледано дело по искане на 93 депутати от Седмото Велико народно събрание за забрана на ДПС като противоконституционна партия. Съдът не излиза с решение заради различни мнения на съдиите по въпроса.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (231)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Хайде, започна взаимното наливане на вода в мелниците на ДПС и псевдопатриотите.

 2. 2 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  скачени съдове

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 3. 3 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Патреотите се сдобиха с подарък, който едва ли за очаквали и сега няма начин да пропуснат да го употребят.

 4. 4 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 730 Любопитно

  Тези изтрещяха - да искат забрана на "спонсора" си

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Весело

  " Партиите в състава на коалицията "Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ" са поискали от прокуратурата да забрани и заличи "антибългарската партия ДПС", съобщава те до медиите. Сигналът е внесен до главния прокурор. Повод за него е "скандалното посещение" и изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Анкара пред висш представител на турската държава, посочват от коалицията. Изказването му предизвика острата реакция и на президента Румен Радев."


  Да попитам защо " патриотите " не се сетиха за тези свои идеи още като бяха на власт с ГЕРБ ? Или тогава ДПС беше по - малко " антибългарска партия" , приватизираща цели райони от нашата татковина ? Това Росенец нещо говори ли им на тях като име ? Къде бяха тогава, разполагащи с цялата власт, заедно с бай Тошовия ? Сетих се ! Бяха заети с раздаване на българско гражданство !
  Брех, какви " патриоти " сме имали само ! Ненагледни ! Както възкликва Ботев : патриот е ! Душа дава........

 6. 6 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Това Волен Сидеров го поиска официално още през 2005 г. А имаше една Отечествена партия с 3 депутати през 1991 г, която го поиска още през 1990 г. На Марешки вярвам, че е искрен, но не и на другите.

 7. 7 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Такива наципартийки не трябва въобще да съществуват. На всичко отгоре ще казват кой да се забранява и кой не....

 8. 8 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 424 Неутрално

  4 години в правителството, ама сега се сетиха? Дано някой не се върже на поредната им партенка, аман от глупости.

 9. 9 Профил на yep365
  yep365
  Рейтинг: 120 Весело

  Този филм май съм го гледал.

 10. 10 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  как прокуратурата ще забрани ДПС?
  Регистрация на партия може да се заличи от съда.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 11. 11 Профил на Ганя фурийката на Балканя
  Ганя фурийката на Балканя
  Рейтинг: Неутрално

  " Партиите в състава на коалицията "Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ" са поискали от прокуратурата да забрани и заличи "антибългарската партия ДПС", съобщава те до медиите. Сигналът е внесен до главния прокурор. Повод за него е "скандалното посещение" и изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Анкара пред висш представител на турската държава, посочват от коалицията. Изказването му предизвика острата реакция и на президента Румен Радев." Да попитам защо " патриотите " не се сетиха за тези свои идеи още като бяха на власт с ГЕРБ ? Или тогава ДПС беше по - малко " антибългарска партия" , приватизираща цели райони от нашата татковина ? Това Росенец нещо говори ли им на тях като име ? Къде бяха тогава, разполагащи с цялата власт, заедно с бай Тошовия ? Сетих се ! Бяха заети с раздаване на българско гражданство ! Брех, какви " патриоти " сме имали само ! Ненагледни ! Както възкликва Ботев : патриот е ! Душа дава........
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  Щото им отърва да вряскат само преди избори. Пред останалото време са едни гащи с ДПС, даже гласуват заедно. Кресливи мишки, не патриоти. Ако патриотъзмът се оценяваше по висотата на децибелите и честотата на вряскането, Софи Маринова щеше да е най-големия патриот.

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3521 Весело

  Голям напън на патриотарите за да стигнат заветните четири процента!

 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Въпреки че това е политически театър на патриотите, който освен на тях ще донесе гласове на ДПС, една прокуратура, която не е на подчинение на Сараите, би трябвало да поиска забраната на ДПС като нарушаваща конституцията партия на етническа основа.

 14. 14 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3457 Весело

  Яд ги е, че Карадайъ ги изпревари.... :)...
  Ако бяха се сетили преди него....щяха да отидат в Москва и да обявят че техния Anavatan е Кремъл....

  Bukalemun
 15. 15 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2464 Весело

  "върви атомизация на политическия живот и никоя политическа сила не иска да работи с другите" - при това Брауново движение, нЕма КОЙ да разбие ядрата в цокъла, ей! Дитирамбите на БГ политици са едни и същи, но днес с повечко ДИГИтален апломб. Чисто и просто - политик!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 16. 16 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  И ако забрани ДПС, а вие не влезете, мафията на могоще разчита за подкрепа!? Инструментът на господа, който прибира рушветите няма данаправи такава грешка.

 17. 17 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3521 Весело

  До коментар [#10] от "zz_s":

  как прокуратурата ще забрани ДПС?
  Регистрация на партия може да се заличи от съда.

  То туй тях не ги интересува.
  Те са като момата, дето като я крали казала: Я че си окам, ама вий ме влачете!
  важното е да се вдига шум, че да се изкарат самите те честни и непорочни като девици от пансион, та белким съберат четири процента!

 18. 18 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Една от многото причини, поради която излизам да галсувам на 11 юли, е патрЕотите да не видят никога повече място в парламента!

 19. 19 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 8 Весело

  Пишман-патреотите очакчвам, да поискат и Луната да бъде обявена за българска територия.

 20. 20 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3521 Весело

  Томислав Дончев:
  Ребята, давайте жить дружно!
  Има за нас, има и за вас!

 21. 21 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Тоя пич е учил логика. И аз, да не остана по-назад, също съм учил логика.
  Ама каква логика може да има тука.
  Да няма универсални правила, а такива, дето ни правят кеф.
  Само че така няма логика, няма и да има.

 22. 22 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Дано поне този път да има някакви последствия за ДПС. Иначе е ясно, че на така наречените партии на протеста Османската империя не им пречи.

 23. 23 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Разстроено

  Патреотите се сдобиха с подарък, който едва ли за очаквали и сега няма начин да пропуснат да го употребят.
  —цитат от коментар 3 на честита промяна


  Ама защо другите уж български партии си траят?! Само БСП направи някакво изявление по въпроса! След като няма единство в българските партии по въпроса ДПС ще продължи да си разиграва коня и да превзема държавата от вътре като пета турска колона!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 24. 24 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Това Томи се изказва,като че ли наблюдател от Марс.
  Като че ли не е помагал искрено и лично на Методиев да забърква говната в икономиката и политиката последните десет години...
  Тоя по отвратителност може да бъде сравняван само със Сачева.
  А шефът му е несравним просто..

 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Гневно

  Момчета, НЕ СТАВА ТАКА, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!!
  Мазната политическа корпорация вече 31 години е тумор в снагата на Отечеството!!!
  Забрана, за съжаление едва ли може да се случи, но може да се случи БОЙКОТ от всички останали - Български политически партии!!!!!

 26. 26 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Разстроено

  Пишман-патреотите очакчвам, да поискат и Луната да бъде обявена за българска територия.
  —цитат от коментар 19 на От Бункера на Бай Хой


  Ами депесарите вече маркираха България като турска територия, а вие може да се правите на остроумни!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Неутрално

  Този филм май съм го гледал.
  —цитат от коментар 9 на yep365


  Мдам.
  И аз вече си мисля това ...

  Колкото онова на Сополя за обръчите беше случайно - толкова и сегашната изцепка на Карадайъ е случайна.

  Но не вярвам пак да спретнат някоя "Тройна".
  Далаверата е прицелена другаде и тепърва ще си покаже рогите ...

 28. 28 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 8 Весело

  Да попитам защо " патриотите " не се сетиха за тези свои идеи още като бяха на власт с ГЕРБ ? Или тогава ДПС беше по - малко " антибългарска партия" , приватизираща цели райони от нашата татковина ?
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  Нямаха време да правят "искания", бяха заети с крепене на "Стабилността" на Барба Ганьос.

 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Момчета, НЕ СТАВА ТАКА, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!!Мазната политическа корпорация вече 31 години е тумор в снагата на Отечеството!!!Забрана, за съжаление едва ли може да се случи, но може да се случи БОЙКОТ от всички останали - Български политически партии!!!!!
  —цитат от коментар 25 на selqnin


  За това и аз отдавна призовавам всички български партии да подпишат споразумение че при никакви обстоятелства няма да влизат в коалиция с ДПС!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  ТомитУ бърка гербавото управление с политически живот. Не атомизация, нито томизация ни трябва. На гербавото управление трябва да му се разбие и ядрото на атомите.


 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3457 Весело

  До коментар [#23] от "Julian Mall":

  Ама защо другите уж български партии си траят?!
  ======
  Аз да съм на мястото на г-н Каракачанов....веднага отивам (с 200) в Москва...и почвам да пея пред Путин.... " Ширака страна мая радная"....

  Bukalemun
 32. 32 Профил на Q q
  Q q
  Рейтинг: 191 Неутрално

  Помагат си взаимно. Това не е нова стратегия, още от времето на Волен Сидеров се случва това - ДПС и националисти се провокират взаимно за да си мобилизират гласоподавателите. Нищо ново под слънцето.

 33. 33 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Любопитно

  До коментар [#15] от "ЗаНиЗа":

  Повечето може и да не го знаят този виц. Но атомизацията започна по времето на Костов с разбиването на СДС. Продължи с краха на НДСВ. Сега на ред е БСП, те устискаха най - много. Опитите за обединение в дясно са слаби и доста неуспешни. На ред е вече ГЕРБ да изчезне, или се превърне в маргинална партия.

 34. 34 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#14] от "eti mehter":

  ти се майтапиш, ама ако всички "български" партии отидат някъде в чужбина и кажат, че там им е ...таковата, няма да остане НИТО ЕДНА.

  Сега плюят по ДПС, защото си казват честно истината - нещо, което останалите просто няма как да направят.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 35. 35 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Момчета, НЕ СТАВА ТАКА, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!!Мазната политическа корпорация вече 31 години е тумор в снагата на Отечеството!!!Забрана, за съжаление едва ли може да се случи, но може да се случи БОЙКОТ от всички останали - Български политически партии!!!!!
  —цитат от коментар 25 на selqnin


  Най-напред мафиотската партия и после мазната корпорация. Всяко нещо по реда си.

 36. 36 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Любопитно

  Помагат си взаимно. Това не е нова стратегия, още от времето на Волен Сидеров се случва това - ДПС и националисти се провокират взаимно за да си мобилизират гласоподавателите. Нищо ново под слънцето.
  —цитат от коментар 32 на Q q


  Ако е така защо Волен го нема на протеста?! Тъкмо да си вдигне увяхналият рейтинг преди изборите!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 37. 37 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Такива наципартийки не трябва въобще да съществуват. На всичко отгоре ще казват кой да се забранява и кой не....
  —цитат от коментар 7 на EU Fighter


  Не трябва да съществуват етническите партии като Де Пе Се то.

 38. 38 Профил на От Бункера на Бай Хой
  От Бункера на Бай Хой
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#23] от "Julian Mall":

  С изявления преди избори не стават нещата. А Бсп малко късно са се сетили да стават национал-социалисти, след като имат зад гърба си две официални коалиционни правителства с Дпс.

 39. 39 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#23] от "Julian Mall":

  БСП се опита в началото на 90-те, но не успя, защото СДС и редица западни дипломати подкрепиха новосъздаденото ДПС. След, като паднаха от власт, СДС се усети накъде отива работата и чак тогава поиска забрана на ДПС, но вече беше късно.

 40. 40 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Всъщност атомизация, прочетена като а томизация не звучи зле. Но по-важна е пълната а герберизация.

 41. 41 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Дневник, моля публикувайте информация, в 44ти парламент, как са гласували ДпС и Патриотите по важни законодателни промени и ключови назначения в службите и регулаторите.

 42. 42 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Ама как си подават само топката. Да ги забрани, ама и патриоти и антипатриоти. Да ходят на Луната и да си решават споровете !

 43. 43 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Боже, събери си вересиите. Патриотарите 4 годинки обслужваха гробаджийско-сарайския модел срещу продажбата на някое паспортче и мазнинката от някоя военна 'сделка', сега се сетили за забрани. Хайде мерси, няма нужда пак да гледаме още 4 години от същото. Дано на 11.07. пак да гледате парламента през крив макарон. Така със сигурност и гробаджийско-сарайския модел ще остане със сигурност извън властта.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Весело

  До коментар [#14] от "eti mehter":

  "Яд ги е, че Карадайъ ги изпревари.... :)...
  Ако бяха се сетили преди него....щяха да отидат в Москва и да обявят че техния Anavatan е Кремъл...."

  Ети, пак не мислиш и не схващаш правилно нашата политическа действителност ! Че тия " патриоти" 4 години дерибейщина във властта, заедно с ДПС, какво според тебе правеха ? Колко пъти да заявяват на Кремъл своята пълна лоялност и подчинение на неговите схеми ? Колко още ?

 45. 45 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  ДПС - просто е.Отрежете им финансовите потоци и те сами ще изчезнат!

 46. 46 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  Дано поне този път да има някакви последствия за ДПС. Иначе е ясно, че на така наречените партии на протеста Османската империя не им пречи.
  —цитат от коментар 22 на geometar


  Почти съм сигурен, че няма да има и този път последствия за ДПС. Най-малкото защото прокуратурата се управлява от техен човек - Каскета Гешев.

  Иначе, защо критикуваш само партиите на протеста!? ГЕРБ и БСП каква позиция имат по темата за заличаването на ДПС от политическия живот на страната!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 47. 47 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#23] от "Julian Mall":БСП се опита в началото на 90-те, но не успя, защото СДС и редица западни дипломати подкрепиха новосъздаденото ДПС. След, като паднаха от власт, СДС се усети накъде отива работата и чак тогава поиска забрана на ДПС, но вече беше късно.
  —цитат от коментар 39 на Vlado Nikolov


  Абе ти у ред ли си. БСП опитали. Че нали те ги създадоха. Точно те помогнаха на БСП да спечели първите избори. Помниш ли - турците, брадатите, косматите и т.н. Иначе за мнозинство в ВНС и да си направят Конституция , каквато искаха, щяха само да си мечтаят

 48. 48 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  скачени съдове
  —цитат от коментар 2 на Николай Теллалов


  Именно. Още ли има балъчета, които да вярват, че агент Иван и агент Сава не са го замислили и координирали тоя цирк

  Не ме търсете преди обяд
 49. 49 Профил на Alexander Kotcev
  Alexander Kotcev
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Жалки са тези "патриоти". Надявам се Възраждане да обере техните гласове, със сигурност са много по достойни.

 50. 50 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 658 Неутрално

  "....През 1991 г. в Конституционния съд вече е гледано дело по искане на 93 депутати от Седмото Велико Народно събрание за забрана на ДПС като противоконституционна партия. Съдът не излиза с решение заради различни мнения на съдиите по въпроса."

  Значи може отново да се повдигне въпросът. А иначе ДПС беше създадено от ДС за да не отидат турските гласове за СДС.

 51. 51 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Фигурант също намекна за забрана на ДПС, но както и тези е като профан, забравил решението на Конституционния съд. Вярно тогава този съд беше доминиран от неговата БСП, но фактът си е факт.

 52. 52 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Любопитно

  Яд ги е, че Карадайъ ги изпревари.... :)...Ако бяха се сетили преди него....щяха да отидат в Москва и да обявят че техния Anavatan е Кремъл....
  —цитат от коментар 14 на eti mehter


  Етка я преведи как се превежда Анаватан според последните инструкции на отдела за психологическа война при МИТ? Как от Майка-Родина стана Прародина! Ти кога ще ходиш до Прародината си в Средна Азия на поклонение?! Ако и депесарите ходят там никой няма да им се сърди!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 53. 53 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Строго погледнато, патриотичните партии по същността си също са на етническа основа и са противоконституционни.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 54. 54 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#9] от "yep365":

  Ти си го гледал и имаш акъл да помислиш критично. Много народ обаче са на ниво интелектуално ниво, патриотизъм = домашна парцуца и шопска салата.

 55. 55 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#37] от "T.M.":

  ВСИЧКИ партии в страната са етнически, но лъжат, че не са.
  Нима ВМРО не е етническа партия? Има такъв (какъв)народ?
  Циганската партия ГЕРБ?

  Прави чест на ДПС, че казва истината, точно както случая с "обръчите от фирми" навремето.

  Тогава Доган изправи оредяващите коси на Станишев, в чиято глава светнаха собствените обръчи от фирми.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 56. 56 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Абе ти у ред ли си. БСП опитали. Че нали те ги създадоха. Точно те помогнаха на БСП да спечели първите избори. Помниш ли - турците, брадатите, косматите и т.н. Иначе за мнозинство в ВНС и да си направят Конституция , каквато искаха, щяха само да си мечтаят
  —цитат от коментар 47 на dorn


  БКП носят вина че ги допуснаха до първите избори но това не е станало без външен натиск от Турция и Запада. Иначе те си получиха мнозинство и дори гласовете на българските турци да бяха отишли при СДС това нямаше да промени нищо. Факт е че приетата конституция забранява етническите партии и именно затова ДПС не я подписа. Затова искат и нова конституция която да ги узакони като етническа партия и да признае турско национално малцинство.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 57. 57 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 325 Неутрално
 58. 58 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 325 Неутрално
 59. 59 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Весело

  Върви процес на аТОМИзация в политиката.

 60. 60 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#56] от "Julian Mall":

  Ала бала портокала. БКП имали вина, Запада и Турция имали вина, само тия които имаха пряка полза- БСП няма вина.

 61. 61 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2039 Весело

  [quote#52:"Julian Mall"][/quote]

  Те в средна Азия ще се срещнат с нашите тангристи изследователи на рода Дуло и ще настане голяма патаклама.
  Аз я знам, но Етката, да каже с каква 'езическа' дума отбелязват бог в политеистичните религии (преди Алах).

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 62. 62 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 567 Весело

  Ако българите и турците заедно обявят Средна Азия за Анаватан проблема ще е решен.

 63. 63 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Как стана регистрацията ли? Да отидем при създателите и:

  "През нощта срещу 11 септември помолих Доган да подпише абсолютно всички документи, за да ги внеса на следващия ден пред ЦИК. На 11 септември сутринта, очаквайки отказа от Върховния съд, внесох 12 комплекта документи за регистрацията на ДПС за участие на предстоящите избори. Дотогава никой освен мен и екипа ми не беше проверил сериозно и задълбочено, че ние сме абсолютно законно регистрирана политическа партия по чл. 9 и 10 от тогава действащия Закон за политическите партии, без значение, че в наименованието ни се съдържаше думата движение, а не партия. Това заблуди много юристи анализатори и ние използвахме този момент. На сутринта в 9 без 15 вече бях в ЦИК. Тогава тя се помещаваше в сградата на сегашното Министерство на образованието. Внесох документите в деловодството и помолих секретарката и деловодителя да подписват и описват поотделно всяка представена страница, за да не изчезне нито един документ, което да стане повод да ни откажат регистрация.
  След внасянето на документите седнах пред кабинета на пред-седателя на ЦИК да го изчакам. Съставът на ЦИК се състоеше от 11 членове. Ние имахме един представител – проф. Димитър Сепетлиев. Мнозинство бяха членовете на БСП и една част от СДС. След като председателят ме покани в кабинета си, му представих една от 12-те папки и го уведомих, че току-що съм внесъл документите за регистра-ция на ДПС за участие в изборите. Той се изненада: „Г-н Октай, но нали вие чакате регистрация от съда за Партия за права и свободи?“. Тогава му обясних, че чакаме регистрация на друга партия, която няма нищо общо с ДПС, и му показах документа за регистрация на движението като политическа партия по действащия Закон за политическите партии. Тогава той попита възможно ли е г-н Доган да бъде председател едно-временно на две партии. На въпроса отвърнах с въпрос: „Къде в закона пише, че един и същи човек не може да бъде ръководител на две илиняколко различни политически партии? Няма такова ограничение!“. Той се притесни, но ме увери, че ще внесе предложение на заседанието на ЦИК да разгледат нашата молба за регистрация. Аз обаче настоях да присъствам на заседанието, за да мога да връча по една папка на всички членове на комисията и да ги запозная с документацията по нашата регистрация като партия. Макар и с неохота, той прие. Наистина отидохме на заседанието и аз предоставих на всеки присъстващ по една папка. Обясних им, че ние вече сме регистрирани по Закона за поли-тическите партии. И това, че в наименованието ни фигурира думата „движение“, не значи, че сме регистрирани по предходните алинеи като обществена организация. Напомних също, че Земеделският народен съюз също няма в наименованието си думата партия. Най-много бяха изненадани и се смутиха членовете на избирателната комисия от квотата на СДС. Те се надяваха, че ако ДПС не участва на изборите, турците и мюсюлманите като антикомунисти ще гласуват масово за СДС.
  Като излязох от заседанието на ЦИК, тръгнах към Парламента и срещнах Кадир Кадир и Юнал Лютфи. Имахме тежък разговор в градинката до Парламента. Двамата ме обвиниха, че единствено аз упорствам ДПС и Партия за права и свободи да се регистрират като самостоятелни политически формации (двамата не знаеха, че съм внесъл документите ни в ЦИК – Бел. авт.). Казаха ми, че са разговаряли с депутати от СДС, които били готови да предоставят техните листи, в които да регистрираме наши хора. Отвърнах им, че ДПС ще участва в изборите. Тогава попитаха какво ще се случи, ако не получимрегистрация. Казах им, че ще бойкотираме изборите, ще организираме саботажи, ще блокираме страната, защото имаме подкрепата на натовските посолства. После ги поканих да дойдат с мен в офиса на Доган в „Красно село“, като ги предупредих въобще да не отварят тая тема в присъствието на Доган и да забравят, че можем да участваме като кандидати от друга политическа сила на предстоящите избори....

  Осман Октай- "Крахът на една илюзия. Истината за ДПС"

 64. 64 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Само глупаците не виждат, че ДПС и патреотите си правят умишлено услуга с цел мобилизиране на електората.

 65. 65 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  “призовавам всички български партии да подпишат споразумение че при никакви обстоятелства няма да влизат в коалиция с ДПС”
  До коментар [#29] от "Julian Mall":

  Нито изолация нито затваряне може да намали подкрепата на ДПС.
  Партиите се компрометират само докато са на власт. Ако разбира се има истинска опозиция.

 66. 66 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#62] от "elturco":

  Вие какво точно разбирате под анаватан? Родина, прародина или според случая.

 67. 67 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Защо с прехвърля проблемът от болната глава на здравата?
  ДПС има вече 30 годишна история. За добро или лошо тя вече съществува, за обикновените турци тя е партията, която ги представлява - и да се забрани означава голямо напрежение не само у нас , а и при тези български турци и наследниците им, които отидоха да живеят там.
  И защо не си признаем, че ние бългрите сме виновни? Виновни са първо партиите в 45тото НС, които приеха по късна доба предателския спрямо България нов Изборен кодекс, който увеличи двойно секциите в Турция по ИДЕЯ НА ПРЕЗИДЕНТА.
  ДПС трябва да са ненормални да не се възползвант от тази възможност. Нормално е да се раздвижат и да се съюзят с турците от другата страна на границата. ТЕ САМО ТОВА ЧАКАХА.
  НО АКО РАДЕВ И ПРОТЕСТЪРИТЕ НЕ БЯХА ИЗМИСЛИЛИ ТАЗИ ИДИОТЩИНА НЯМАШЕ ДА ИМА КАТО СЕГА 50 000 ГЛАСА ПОВЕЧЕ ЗА ДПС.
  Питам - няма ли Радев и протестърските продажници да си понесат наказанието от българския народ??

 68. 68 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Любопитно

  До коментар [#56] от "Julian Mall":Ала бала портокала. БКП имали вина, Запада и Турция имали вина, само тия които имаха пряка полза- БСП няма вина.
  —цитат от коментар 60 на dorn


  И каква им беше ползата на БСП след като на следващите избори СДС и ДПС се прегърнаха?! Или това не е удобно да се споменава? Сигурно гуруто Костов ги изчегърта с посещенията си в Турция и извиненията пред изселниците?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 69. 69 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#29] от "Julian Mall":

  Защо говорите глупости?

  ДПС не са официално на власт от 2209а плюс 1 година на Орешарски. Това обаче не им попречи да нахранят Пеевски, да овладеят съд и прокуратура, фонд Земеделие, да оглозгат КТБ, Гайтански да печели обществени поръчки и да вървят горските стопанства.

  ДПС играха и с БСП, и с ГЕРБ, и с псевдопатриоте. Следете парите и зависимостиъе, не кой какво говори.

 70. 70 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Предизборен музикален поздрав от дупесе:

  https://www.youtube.com/watch?v=tfLyK2DVVUU

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 71. 71 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#39] от "Vlado Nikolov":

  Владко, пак лъжеш. Както е писал друг коментатор, 90 депутати искаха забраната на ДПС през 90 или 91г. , не си спомням точно. Апропо БКП/БСП създаде ДПС с една единствена цел- да попречи на СДС да има мнозинство на изборите за ВНС. Ако нямаше ДПС всички турци щяха да гласуват за СДС. Конституционният съд тогава се състоеше само от дърти комуняги и те разрешиха съществуването на ДПС.

 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  " Казах им, че ще бойкотираме изборите, ще организираме саботажи, ще блокираме страната, защото имаме подкрепата на натовските посолства. После ги поканих да дойдат с мен в офиса на Доган в „Красно село“,"

  Октай нещо се е изпуснал сякаш не знаехме откъде идва подкрепата за ДПС което уж ДС било създало за да отнеме от гласовете на СДС.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 73. 73 Профил на Linuxer Python3
  Linuxer Python3
  Рейтинг: 128 Неутрално

  До коментар [#1] от "icq45518374":

  Играят заедно.

  Путин, Ердоган, Борисов, Патриоти-дпс всички са в един кюп.

 74. 74 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#66] от "half truth":

  Ватан = родина
  Анаватан = пра-родина
  Корените на българиските турци са предимно от турските градове Караман и Кония. Значи Турция е нашия Анаватан.

 75. 75 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  До коментар [#55] от "Alan Blackmore":

  Алан, хареса ми как нарече ГЕРБ - циганска партия. Има логика, все пак в огромната си част българските цигани подкрепят ГЕРБ.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 76. 76 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Заглавие:"БСП подписа споразумения с още 6 организации"
  Умряла работа, опит да се прави изкуствено дишане на безнадежден пациент.
  Мероприятие има, а ефект няма.
  Партиите на статуквото трябва бавно и полека да напуснат сцената.

  кратък
 77. 77 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  и с още 16 "организации" да подпишат комунетаета резултатите им на изборите са с низходящ тренд!
  Няма да се учудя ако този път са на четвърто място!

 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Весело

  " Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подписала споразумение, с което към "голямото ляво обединение" се присъединяват още 6 партии и организации към вече 16-те, обяви пресцентърът на партията. Споразуменията днес са с ГД Народна сила, Общонародния комитет за защита на националните интереси, ПП "Българската левица", Федерация на потребителите, Съвет на европейската научна и културна общност, ПП ОБТ."


  Другари, и с още 6 партии да подпишете споразумение, процентът ви е все около 15 ! Хората гледат на съдържанието, не на формата !

 79. 79 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 162 Весело

  "БСП подписа споразумения с още 6 организации"

  БСП накрая ще се яви в коалиция с 300 организации и пак ще има по-малко гласове от април.

 80. 80 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2542 Весело

  До коментар [#66] от "half truth":Ватан = родина Анаватан = пра-родина Корените на българиските турци са предимно от турските градове Караман и Кония. Значи Турция е нашия Анаватан.
  —цитат от коментар 74 на elturco


  Елтурко не хитрувай! Майката-Родина не същото като Бабата - Родина или Бащата-Родина както обявите Мустафа Кемал за баща на турците.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 81. 81 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 758 Неутрално

  кои са тез? некви рекетьорчета, зелени?

 82. 82 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Весело

  Този филм май съм го гледал.
  —цитат от коментар 9 на yep365


  Всички сме го гледали, коопродукция на ДПС и ОП е. :-) Излъчват го преди избори, особено често преди парламентарни избори. :-) И мисля, че на повечето българи този филм е омръзнал! Надявам се хората, които гласуват за тези две партии да разберат най-накрая и да загреят, че ги използват и лъжат!

  Хора лъжат ви! Спрете да гласувате за ДПС и ОП!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 83. 83 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 240 Неутрално

  11.08.2001:
  13-ти рожден ден на “Мултигруп”:

  - Депутатската агитка на купона на Илия Павлов бе съставена от социалистите Татяна Дончева, Гиньо Ганев и Бойко Рашков, които си правеха компания с Ахмед Доган и Емел Етем от ДПС.

  - Вместо традиционното нощно къпане тази година купонът завърши с танци на г-жа “Мулти” върху масите в компанията на Мис България Ивайла Бакалова, избрана на организирания от Дарина Павлова конкурс.

  - Атракцията на партито беше участието на Слави Трифонов. Хъшът върна визитата, след като преди две седмици президентът на MG Илия Павлов гостува в шоуто му и го обяви за мултак.

  11.06.2021- политици и кандидат-такива- пак същите... Статукво му викат...

 84. 85 Профил на zxb191059632
  zxb191059632
  Рейтинг: 22 Неутрално
 85. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  "Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допуска лидерът Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер."
  Е, това вече е върхът на наглостта. Един осъден за кражба, лъжа и клевета, пак искал да е премиер. На такъв тъп народ, такъв му се пада.

 86. 87 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Ватан = родина
  Анаватан = пра-родина
  Корените на българиските турци са предимно от турските градове Караман и Кония. Значи Турция е нашия Анаватан.
  До коментар [#74] от "elturco":

  Дотук съм ок.
  Ама тогава би трябвало и евреи, арменци, българи, лязи, черкези и другите анадолски етнически малцинства, родени и израсли в днешна Турция да могат да нарекат пра-родина(анаватан) Израел, Армения, България, Гърция,... Те защо са длъжни да наричат Турция и ватан и анаватан?

  А иначе ясно, че според Турция, турските малцинства родени и израсли в други страни имат за анаватан Турция. И даже очакват от тях да поставят анаватана си пред родната страна.

  Наскоро имаше един турски филм за такива турци, родени в Австралия и без никаква връзка с Турция, но като чули че започва войната на Чанаккале, със 300 препятствия напускат Австралия и заминават за Турция да защитават анаватана срещу Австралия. Dolduruş, tabii ki.

 87. 88 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  До коментар [#74] от "elturco":

  Наскоро четох интересна статия за караманите. Те са имали Караманско царство, което е просъществувало около 200 години на територията на днешна Югоизточна Турция.

  Османците и караманите са се мразели много (въпреки, че и двата народа са тюркски), водят доста войни помежду си. Накрая османците побеждават и разселват караманите из Анадола и на Балканите. И да, според историците, българските турци имат карамански произход.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 88. 89 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  ЦИТАТ : "Споразуменията днес са с ГД Народна сила, Общонародния комитет за защита на националните интереси, ПП "Българската левица", Федерация на потребителите, Съвет на европейската научна и културна общност, ПП ОБТ."

  Корнелия е изкарала са всички мумии от гардероба :-) и до ОКЗНИ е стигнала

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 89. 90 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 567 Любопитно

  До коментар [#80] от "Julian Mall":

  Не хитрувам. Написах точно в каквото мисля и вярвам. А много ми е интресно ти какво рабираш под термините родина и пра-родина?
  Примерно според мене българите могат да нерекат анаватана (пра-родината) Средна Азия.

 90. 91 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Любопитно

  До коментар [#87] от "half truth":

  Твоя коментар ми припомни един филм на име The Water Diviner, който се разказва точно за турци и австралийци. Развива се след края на ПСВ в Истанбул, главната роля играе Ръсел Кроу. Интересен гледай го някой ден, когато имаш време;

  https://www.imdb.com/title/tt3007512/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 91. 92 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Само глупаците не виждат, че ДПС и патреотите си правят умишлено услуга с цел мобилизиране на електората.
  —цитат от коментар 64 на gmranger


  +++
  Т.нар. 'патриоти' от ВМРО/Атака/В. Симеонов бяха 4 год. в коалиция с ДПС-ГЕРБ.
  И управляващите бяха ДПС(Доганов и Пееф), а ГЕРБ им беше първа булка. Натам се изреждаха ВМРО/Атака/Воля/БСП и НФСБ.
  Сигурно ще се намерят още полезни идиоти, дето ще вярват на анти-ДПС сценките на ВМРО и т.н. 'патреоти'.

 92. 93 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1003 Гневно

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Да попитам защо " патриотите " не се сетиха за тези свои идеи още като бяха на власт с ГЕРБ ?
  Защото, ако и сега никой не го поиска, нищо чудно Български език да се изучава факултативно и не навсякъде.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 93. 94 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Забелязвам, че хората с големи диспропорции в дясната и лявата част на лицево-черепната си конструкция често имат ментални дивиации,. Обикновено не могат да възприемат финни нюанси в промяната на действителността и приемат желаното за възможно.

 94. 95 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  " Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подписала споразумение, с което към "голямото ляво обединение" се присъединяват още 6 партии и организации към вече 16-те, обяви пресцентърът на партията. Споразуменията днес са с ГД Народна сила, Общонародния комитет за защита на националните интереси, ПП "Българската левица", Федерация на потребителите, Съвет на европейската научна и културна общност, ПП ОБТ." Другари, и с още 6 партии да подпишете споразумение, процентът ви е все около 15 ! Хората гледат на съдържанието, не на формата !
  —цитат от коментар 78 на samoedin


  Не сте прав.И 6-те партии и организации са с дълбоки традиции в БГ политически живот и подкрепяни от широките народни маси.

 95. 96 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Тази гротеска сме я гледали до втръсване.

  В идните дни се очаква Рашков да изнесе информация, че Баце е педофилствал при рязане на лента на детска градина.

  Мая ще отрича, че има нещо общо с Галеви и Черепа, а Дончева с Ванко-1. Междувременно ще разкрие грандиозен заговор на Герб и Константинов за хакване на машините.

  Корнелия ще громи врага с партиен билет.

  Чалгаря ще пуска във фейса послания, че всички са маскари, но категорично ще отказва да дава интервюта без предварително написан текст.

  Атанасов ще шушука по кьошетата, че има компромати за какво ли не, а Христо ще надува лодки, искайки периодично оставката на Гешев.

  Баце ще въздиша по джипката и лентите, но Севда ще се грижи за Фейса.

  Бабикян и Хаджикян може и да се избръснат и изкъпят.

 96. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4056 Весело

  До коментар [#90] от "elturco":

  Могат разбира се, а прародината на евреите например е днешен Ирак. :-) Защото те идват от Ирак и се заселват в днешна Палестина / Израел. След това многократно са били прогонвани и поробвани от други народи.

  А, на днешните американци прародината е Великобритания, Германия, Ирландия, Русия, Китай, Япония, Корея, Филипините, Мексико, Панама, Куба, Западна Африка...

  П.П. Включих и прародината на афроамериканците и азиатско американците, както и разбира се латиноамериканците.

  П.П.П.
  Иначе според антрополозите прародината на всички хора е Африка. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 97. 98 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Кой беше 4 години в коалиция с ДПС?
  Борисов ли отиде на Лъвов мост да се целува с Местан?
  Кой създаде ДПС - не ли Столетницата?
  Кой им сменяше имената и ги настройваше срещу властта?
  Цялата помия има един произход - БКП, на която партия БСП е достоен продължител.
  И сега вместо новите да пипат внимателно с тоя изборен кодекс отвориха кутията на Пандора. Това, което направиха през 85та година сега се повтаря, но вече наистина става страшно за суверинитета на България. И ще го отнесе цяла България, а не истинските виновници, създали новия изборен кодекс.
  НО пак реват, че друг им е срал в гащите.

 98. 99 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#88] от "Иво":

  Правилно! Караманите са били голяма беля за Османлиите. За това след като ги победили първата им работа е била да ги разпръснат по завладените територии. Турското население на България са придимно потомци на Караманците заселени там в 16 век. Не съм бил лично в Караман. Но тези които са били ми разказаха че акцента на карамаците е много близък с този на българките турци.

 99. 100 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Волен е свикнал да лапа, не да плаща.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK