Какво извади на бял свят служебният кабинет: безспорните факти

Дори до изборите прокуратурата предвидимо да не направи нищо по материалите, събрани от служебното правителство, в тях вече има достатъчно доказани тежки политически и управленски проблеми.

© Георги Кожухаров

Дори до изборите прокуратурата предвидимо да не направи нищо по материалите, събрани от служебното правителство, в тях вече има достатъчно доказани тежки политически и управленски проблеми.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


За краткото си съществуване служебното правителство извади наяве много нелицеприятни факти за управлението на страната и цяла грамада от обвинения (засега политически) спрямо предходните управляващи. Тези обвинения са главно в следните посоки - корупционни практики, злоупотреби и безстопанственост. Всеки ден някой министър излиза и заявява, че в неговия ресор нещата са много тревожни. Единици са засега министрите, които не са го направили.


В началото ГЕРБ бяха силно притеснени от това развитие и изглеждаха безпомощни. Но постепенно се окопитиха и започнаха да се правят, че просто вали дъжд от "политически обвинения", предизвикан от правителство, което действа "като предизборен щаб на президента". По този начин те на практика спряха да отговарят по същество за проблемите. Вместо това пуснаха говорителите си да убеждават хората, че ситуацията е "дума срещу дума": едните казват едно, а другите - друго.
Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли


Какво доказа служебното правителство


Разбира се, служебното правителство не е съд, който да докаже наказателната вина на този или онзи политик или служител. Но проблемът за ГЕРБ е, че това не е и необходимо. Дори до изборите прокуратурата предвидимо да не направи нищо по материалите, събрани от служебното правителство, в тях вече има достатъчно доказани тежки политически и управленски проблеми, за които някой трябва да понесе политическа отговорност.


Ето само няколко безспорно доказани факта:


1. Българската банка за развитие (ББР) е раздала 1 милиард лева (половината от портфейла си) на осем фирми, зад които стоят четири лица;


2. Едно от тези лица е Делян Пеевски;


3. Управлението на банката направи всичко възможно, за да скрие информация за кредитната си политика от своя принципал - държавата, представена от съответните министри и оправомощени от тях органи;


4. "Автомагистрали" е държавна фирма, която е използвана, за да се възлагат строителни работи по пътищата за общо над милиард лева, без да се спазва законът за обществените поръчки;


5. В резултат отново има концентрация на фирмите, към които се е разпределял значителен държавен ресурс;


6. Държавната консолидационна компания (ДКК) е подобна структура, която пък е управлявала стотици милиони за саниране на язовири;


7. Тъй като не се е прилагал законът за поръчките, концентрацията на фирмите, извършващи работата, отново е много висока;


8. Три години след като над 600 милиона лева публични средства (от бюджета и ББР) са преведени на ДКК, има само десет завършени (микро)язовира и около сто работни площадки в неясна фаза на ремонтни дейности;


9. От десетте завършени язовира първите три проверени се оказват неработещи, празни и дори затревени, макар че са "предадени" като готови преди половин година;


10. Цената поне на някои ремонтни работи изглежда прекомерно висока: да речем "превоз на бетон на км". От ГЕРБ не са казали колко реално е струвал превозът на бетон за язовирите: Лъчезар Борисов заяви, че цена за превоз на бетон според него няма, което е странен аргумент. Колко все пак е излязла тази услуга на държавата, ако министър Кирил Петков не е прав, че е извършвана на цени пет пъти над пазарната?


11. И "Автомагистрали", и ДКК са превеждали огромни суми авансово към своите подизпълнители;


12. Уж независими държавни агенции умишлено пречат на служебното правителство да направи проверка в определени фирми или да смени ръководствата им, като Агенцията по вписванията например;


13. Шефовете на службите за сигурност координирано и вкупом излязоха в многомесечен неплатен отпуск при назначаването на служебното правителство;


14. При уволняването на ръководителите на тези служби те неизменно правят политически изказвания в стилистиката на бившите управляващи: те се борели срещу руските шпиони, а новото правителство било проруско и командвано от Васил Божков.


Тези факти, разбира се, не са достатъчни доказателства за наказателна отговорност на конкретни лица. Но те са абсолютно достатъчни за политическа отговорност, защото убедително обосновават следните три тези:


Лошо и безконтролно управление: Милиарди левове публичен ресурс са управлявани лошо и безконтролно, като е правен съзнателен опит надзорът за целесъобразност и ефективност да бъде занижен. И "Автомагистрали", и ДКК са всъщност кухи административни структури, които правят възможни две неща: по-ниска прозрачност при изразходването на средства и по-нисък контрол над администрацията и частни бенефициери.


Не е чудно, че с такова предмодерно управление, което зависи от личната дискреция на управляващите, пътищата в страната са лоши, а санираните язовири са само десет. А от десетте не се знае колко изобщо работят и дали е било толкова спешно да се санират, след като шест месеца след предаването им си стоят затревени;


Правителствен фаворитизъм: Частните бенефициери от "разпределянето" на публични ресурси са силно концентрирани. Държавата си е отгледала добре охранена клиентела, части от която наскоро дори попадна под международни санкции;


Политизация на служби и на държавната администрация: ГЕРБ (и някои негови управленски партньори) са се окопали сериозно в държавната администрация, службите и уж независими агенции. Тези органи открито бойкотират новото правителство - особено фрапантен беше казусът в службите с организираното отпускарство. Посланието е ясно: не харесваме новите и ще изчакаме "нашите" да се върнат. Вместо модерно действащи администрация и служби, ГЕРБ завещават на бъдещите управляващи свои лоялистки структури.


Бившите управляващи определено има за какво да отговарят


Това са сериозните проблеми и те не бива да се затрупват с лавина от нови обвинения. Не бива да се изгубват и сред неща, за които е нужно задействане на прокуратура и специализирани органи. Такъв е например казусът с подслушването. Той очевидно няма да бъде решен до изборите, защото в момента се намираме в следната абсурдна ситуация: тези, които евентуално са извършили злоупотребите, да проверяват самите себе си. А другите да мълчат под страх от наказателна отговорност за разгласяване на класифицирана информация.


Та бившите управляващи наистина има за какво да отговарят, макар преди изборите да става дума само за политическа отговорност. Не бива да бъдат оставяни да се измъкват с формулата "недоказани обвинения" - всичко изброено по-горе са факти, които разкриват напълно реални управленски проблеми. А задачата на партиите, които искат да наследят ГЕРБ в управлението, е да убедят избирателите, че ще сменят не просто хората, а самия модел.


Това не е проста работа. Но не и невъзможна.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (207)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Весело

  смилов, КОЙ назначи каката за началник кабинет на рашков?
  какво става с проверката на фирмата на културиста, там нещо се закучи..?
  ще се проверява ли как харвардския тандем са си осигурявали право на строеж...?😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Любопитно

  Пилеенето и кражбите на парите на данъкоплатците, поне за мен, са най-големият грях на правителството на Борисов. Положително е, че повече хора разбраха за тях. Сегаааа, дали това ще ги накара да гласуват по друг начин на 11.07., или пък дали ще се смени или подобри моделът на управление, са съвсем други работи. Във всеки случай осветяването на тези порочни практики е обещаващо начало на някаква промяна.

 6. 6 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Неутрално

  смилов, как си пропуснал масовите подслушвания....?🦧

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 7. 7 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  спецов знае как да спре дърпането на ддс..😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Весело

  пламен узунов главен прокурор. само той ще спре корупцията🤪

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 10. 10 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Любопитно

  До коментар [#8] от "xhi13317223":

  я ми кажи в харвард не ги ли учат, че рърво трябва да те нацначат, а после да почнеш да уволняваш?🤔

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#7] от "sarunka":

  Уважаема, Борисов за 3 мандата потроши поне 7-8 млрд. лв. наши пари за глупости, ти се интересуваш от шефката на кабинета на Рашков, от Спецов, от Кацаров....
  Как беше - вие защо биете негрите. Много е лошо и недалновидно да се подценява публиката, особено в такъв форум.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Весело

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  кацаров големият администратор дето само по нпо-та се подвизавал ще сменя здравната система, а една заповед без да поправя не може да издаде
  забравих тази на регионалното с две къщи за гости ще бори лошите практики😁
  ми честита ново начало

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 16. 16 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#12] от "sarunka":

  Ще го видим Спецов. Имаш ли нещо да кажеш по изброените в статията точки? Поне се напъни и кажи нещо от типа "нямате доказателства".

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#15] от "sarunka":

  Много си се превъзбудила рано сабахлянта, по-спокойно. Статията е за факти от краткото управление на служебния кабинет, кажи нещо по тях, а не се нахвърляй директно с боя на негрите. Клепането на противниците - всички са маскари, си е бай ганьовски прийом, добре усвоен от Борисов. Дай нещо по-оригинално и задължително по-съвременно, например - Костов, Сорос, Радев е слуга на Путин, тези неща....

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  "Какво извади на бял свят служебният кабинет: безспорните факти"

  Извади на бял свят, че е имало яко пълнене на чекмеджетата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 22. 22 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нищо подобно не е доказало това правителство, както и нищо незаконно не е доказано. За сметка на това, лъжи се твърдяха ежедневно.

 23. 23 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Големият липсващ в този списък е газът.

  Къде е газът?

 24. 24 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Весело

  От статията:
  "новото правителство било проруско и командвано от Васил Божков."

  Много силен тоз Череп бре 😂 чак и правителство си има. То ако това беше истина досега щеше да се е върнал на бял кон, а не да продължава да седи в Дубай.
  Това което ГЕРБ ги е страх е истината, защото с всеки ден става все по-ясно, че някой хора ще трябва да отговарят за действията си. Особенно един селски тарикат от Банкя 😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 25. 25 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#20] от "boevbisser":

  Фактите са много постни. Концентрацията на фирми в определени браншове не е нещо нетипично за малка държава като нашата. Факти за корупционни плащания на тезо фирми засега няма.

 26. 26 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  ... Борисов и квазимафиотската му организация ГЕРБ...
  —цитат от коментар 17 на ksf57812745


  Защо "квази"? Не, не е квази, а истинска!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 27. 27 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 597 Неутрално

  И като извадили какво от това? Те и за Костов вадиха, после и за цяря, после и за Станишев. Е и? Кервана си върви все по-бързо посока африканска държава, каквато вече на практика сме.

 28. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Засега служебното правителство свърши едно голямо нищо. Много фанфари,малко субстрат.

 29. 29 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3580 Неутрално

  До коментар [#24] от "padrino":

  Много силен тоз Череп бре 😂 чак и правителство си има.
  ======
  Това е еквивалент на Гюлен....
  Само че държавата няма никакви шансове да му се опълчи....

  Bukalemun
 30. 30 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#20] от "boevbisser":

  Ами казвам.
  Досега нищо Ама нищо съществено, конкретно и пратено в прокуратурата не е извадило това правителство. Само общи, политически и предизборни фрази.
  Апропо аз също питам конкретно. Защо на това правителство за един месец не му стигнаха 5 милиарда лева. Къде ги изкачи?!
  Би трябвало след като няма кражби вече да спести.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 158 Неутрално

  И кво като ги извади?🐵

  Много съм прост
 33. 33 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#25] от "von_seeckt":

  И ти подценяваш публиката, не ти отива. Как ти се вижда - защо са правени ин хаус поръчките с огромни аванси за Монтажи и Автомагистрали и ударното раздаване на големи пари от ББР на свои хора, те са практика едва от последните 2 години. Защо беше голямото бързане за балкански поток, а газовата връзка с Гърция 12 години цикли.
  Ей.

 34. 34 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  1. Българската банка за развитие (ББР) е раздала 1 милиард лева (половината от портфейла си) на осем фирми, зад които стоят четири лица;

  Не е 'раздала', извършвала е законна дейност и е отпускала обезпечени кредити от собствен ресурс. Кредите се обслужват, признато от служебното правителство.

  2. Едно от тези лица е Делян Пеевски;
  Това лице има миноритарен дял в една от фирмите.

  3. Управлението на банката направи всичко възможно, за да скрие информация за кредитната си политика от своя принципал - държавата, представена от съответните министри и оправомощени от тях органи;

  Нищо такова не е направила. ББР спазваше буквата на закона.

  4. "Автомагистрали" е държавна фирма, която е използвана, за да се възлагат строителни работи по пътищата за общо над милиард лева, без да се спазва законът за обществените поръчки;

  Ако има нещо незаконно, виновните ще си понесат последствията. Автомагистрали започна изграждането на АМ Хемус точно заради обществените поръчки. Обществените поръчки доказано бавят брутално процеса, особено с неизбежните обжалвания и рекет от зелените терористи.

  Дотук, няма безспорен факт за нищо незаконно.

 35. 35 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 74 Неутрално

  ИТН събират най много гласове, БСП са втори според избирателите, за трето място борбата между ДБ и ГЕРБ, като давам превес на ДБ, ДПС са на четвърта позиция, ИМВ, и евнтуално ВМРО.
  Забележка за да могат ДБ да се класират #3 трябва да успеят да достигнат до максимален брой от свойте избиратели и тези които все още не са решили за коя политическа партия да гласуват.

 36. 36 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всичко за ДКК е просто спекулации. ОТ ГЕРБ показаха фактури, от служебното правителство показаха 'обобщени справки от експерти' и нито един документ.

  От ГЕРБ показаха сателитни снимки на пълни язовири, от служебното правителство показаха треви и жалки опити за сарказъм.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#33] от "boevbisser":

  Ами не следиш явно. Две години поред вкараха 2,7 милиарда от излишъците за Хемус цитирам "За да сме сигурни, че ще се строи и при ново правителство " -Борисов.
  И виж ти. Бил прав.
  Болшевиките не искате Хемус.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#33] от "boevbisser":

  Хайде стига с тази публика. Надценявам я даже напълно незаслужено.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да си припомним едни записи :

  Божков: Да, значи да не пращам, да не пращам десетина хиляди души пред Парламента?
  Мъж: Не, не, не, не, не. Аз ще ти кажа защо. Значи той
  Божков: (Не се разбира) затова ти звъня.
  Мъж: до, днеска десети, а, десети трябва да даде писмено. Щото аз гледам парламентарния контрол още вчера (не се разбира).
  Божков: Да, бе и аз четох какво пише и няма да дойде.
  Мъж: Н', няма. Не, той го няма просто, нали. На базата на т"ва, което той ше даде днеска във писмен вид, ние тогава вече ше напра'им питания да продължим на т'ва. Така че няма смисъл. Няма смисъл днеска. Не, той, според мен, трябва да продължат, а, протестите. Трябва да продължат протестите.
  Божков: Да, бе, ше продължат. Даже сега създаваме Щаб на протеста малко да ги обедина, че, нали, (не се разбира) шик'ви лумпени.
  Мъж: Да

 45. 45 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  и още от г-н Божков


  Божков: И после да видиме Румен Радев к"во Правителство ше направи. Там трябва да се съветва.
  Мъж: Еми, аз, между впрочем, бех му, бех му казал некои неща за когато прави, а,
  Божков: В предишното му правителство беше (не се разбира).
  Мъж: за вътрешен министър тоя Пламен, Пламен
  Божков: Узунов.
  Мъж: Узунов. Аз му бех казал чий човек е.
  Божков: Ама в първото му правителство бяха повече от половината хора на Шиши, така че сега трябва.
  Мъж: Е, то т'ва имам предвид. И му го казах директно. Ама -що така? Ами, така. Ха-ха. Как защо?

 46. 46 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#33] от "boevbisser":

  Аз не оспорвам,че герб работят със свои хора, но тук все още няма данни за престъпления. Освен това тези работи се знаеха и без служебното правителство.

 47. 47 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Според избирателите, класиране:
  1.ИТН
  2.БСП
  3.ДБ
  4.ДПС
  5.ИМВ
  6.ВМРО

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#42] от "von_seeckt":

  Ще видим по резултатите на изборите кой какво чул и какво разбрал, въпреки всички пропагандни напъни на старото управление едва ли събитията от последния месец ще доведат до увеличаване на резултата на Герб.
  Успешен и весел ден на всички, да ходим на работа.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#49] от "ksf57812745":

  Е, вие си продължавайте да вярвате в плоската земя.

 53. 53 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Партия ГЕРБ не заслужава даже и да бъде класирана, бля.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#34] от "Хай Буй":

  Дотук, няма безспорен факт за нищо незаконно.

  Да, както е писал Ботев : "Сега не убиват никого незаконно, а законно"

  Сега би написал: "Сега не обират държавата незаконно, а законно."

 57. 57 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#46] от "von_seeckt":

  Освен това тези работи се знаеха и без служебното правителство.

  Да, и за престъпленията на нацизма и на комунизма се знаеше - обсъждаха се от 24 до 6 часа под юргана.

 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#34] от "Хай Буй":

  Фактите се безспорни, дали и доколко има нещо незаконно решава съд

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2295 Любопитно

  До коментар [#25] от "von_seeckt":

  "Концентрацията на фирми в определени браншове не е нещо нетипично за малка държава като нашата."

  Получаването на пари от ББР бранш ли ще го наречем?

 62. 62 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Да оспориш управленско решение е нормално, но без да предлагаш друго е просто самореклама. Нищо от написаното не може да бъде доказателство в съда, просто защото престъпление няма. Да на ръба на закона са някои от констатациите, но в никакъв случай не са "престъпления". Авторът на статията доста волунтаристично определя статистиката на Джон3 волта и бабата по история на архитектурата като "доказани" факти.

  agent
 63. 63 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#29] от "eti mehter":

  Костов и КГБ значи са българският Гюлен.
  Щото Божков, Банев, Цветан Василев, Арабаджиев, Прокопиев и другите "олигарси " са продукт на РаЗбойническо мениджърската приватизация.
  Доган Пеевски са продукт на Царско-Станишевската приватизация.
  Те са по-хитри. Боравят с кредити и УЖ са с касова приватизация.
  Вече имат 2% от икономиката едва, но владеят медиите и политиците и ни занимават със себе си.
  Че даже тук не виждаш ли, че има борба между нашите и вашите олигарси.
  Но ЕС и САЩ ще намерят начин да ги "изчегъркат".
  Магнитски ли ще е Гешев ли ще е няма начин да ги оставят.

 64. 64 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#35] от "nmy381005793":

  Ще стигнат, ако обикалят яко по градове и села. А за сега не се вижда такова нещо. Това им е грешката.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. Да оспориш управленско решение е нормално, но без да предлагаш друго е просто самореклама. Нищо от написаното не може да бъде доказателство в съда, просто защото престъпление няма. Да на ръба на закона са някои от констатациите, но в никакъв случай не са "престъпления". Авторът на статията доста волунтаристично определя статистиката на Джон3 волта и бабата по история на архитектурата като "доказани" факти.
  —цитат от коментар 62 на Ronald Reagan


  Привързаха се един към други както се привързват съзаклятниците в ОФ.

 68. 68 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Близо 100 години Европейски Фашизъм и Руски Болшевик Комунизъм Стигат.

 69. 69 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#50] от "boevbisser":

  Има резултат. Процентите за ГЕРБ спадат. Не се знае до изборите още колко ще паднат.

 70. 70 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Проблемът на "българските" (комунистическите) политици е, че ако направят така,ч е България да стане правова държава, те първи ще влязат в затвора, и затова комунизмът си продължава.
  Схемите са едни и същи, само се сменя една партия с друга. Политик в затвора няма.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3580 Неутрално

  До коментар [#63] от "Да вярваме на истината":
  =========
  Вие сте парламентарна република.....
  Вас ще ви ошлайфат по класическия демократичен начин....

  Bukalemun
 72. 72 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3580 Весело

  До коментар [#70] от "justauser":

  Ха ха.... :)
  На запад сякаш е по различно....!

  Bukalemun
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#69] от "Vlado Nikolov":

  Що?!
  ГЕРБ да не са някаква свещена крава, че да имат вечни проценти. Демокрация сме. Че на една партия падали процентите на избори, а на друга се качват си е нормално.
  Важното е да има прогрес в управлението.

 75. 75 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#72] от "eti mehter":

  По различно е. Там има политици в затвора. За западна Европа говоря.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 76. 76 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 46 Неутрално

  До коментар [#34] от "Хай Буй":

  To по принцип повечето уйдурми в БГ са законни или полу законни защото и законите и кражбите ги организират едни и същи хора. Например случайния пропуск в закона за хазарта, който позволи на черепа да плаща данък върху печалбата, не върху оборота и да си спести някоко стотин милиона.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Интересно какво си мислят че ще се промени хората?
  Като дойде нова партия само сменя всичкио кадри със свои и пак се започва кражба. И после от опозицията, които довчера са били на власт започват с изобличенията.
  В България цялата система не струва. Няма антисистемна партия (антикомунистическа).

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 79. 79 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#77] от "ksf57812745":

  Като гледам вие сте трол.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 80. 80 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Всичките факти за кражбите за милиарди всеки месец са отлично известни.
  Просто за голяма част от обществото не е прието да се говори за тях. За това единствената корумпирана е Иванчева, а за това колко пари не са внесени от акцизи, няма да чуете по никоя телевизия.

 81. 81 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#34] от "Хай Буй":To по принцип повечето уйдурми в БГ са законни или полу законни защото и законите и кражбите ги организират едни и същи хора. Например случайния пропуск в закона за хазарта, който позволи на черепа да плаща данък върху печалбата, не върху оборота и да си спести някоко стотин милиона.
  —цитат от коментар 76 на Ivaylo Konstantinov


  По принцип, всички партии от коалицията анти-герб, ореваха орталъка за 10 млрд лв кражби/корупция на година. Не са доказали нищо от това твърдение.
  за 1 месец би трябвало да спрат поне 1 млрд кражби и корупция.
  Простия извод, е, че тези партии са лъгали безсрамно !
  Това, че някаква 'уйдурма' не ви харесва, особено ако е законна, е лично ваш проблем.
  На много хора не им харесват и ограниченията за скорост, макар и законни.
  Други громят корупцията сутрин и следобяд плащат на катаджията 20тачка.

 82. 82 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Засега служебното правителство свърши едно голямо нищо. Много фанфари,малко субстрат.
  —цитат от коментар 28 на von_seeckt

  ==
  Нищо ? Извърши една голяма чистка - нещо, което не е работа на служебното правителство. Поне половината от новите назначения ще си останат по местата и след изборите. Т.е. няма да са назначени от избраните от нас политици, което понамирисва на нещо различно от демокрация.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 83. 83 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Да изметем ГЕРБ от властта. Възмездие!
  —цитат от коментар 4 на papunqk


  Който търси раванш за миналото , няма бъдеще. Ако в името на възмездието сте съгласни да ви управляват хора като настоящото правителство, сте обречени скоро да приемете други за дърсите възмездие над днешните

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 84. 84 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  "Какво извади на бял свят служебният кабинет: безспорните факти"
  ........
  Хайде нещо и за спорните фактове.

 85. 85 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Ударът по Черепа е изстрел от миналото, който не попадна точно в предварително набелязаната цел. Някой предупреди Баце какво се готви и Баце взе мерки. Първо се дистанцира шумно и агресивно от Черепа, като не пропусна опцията да си присвои част от имуществото му, преди това да направят американците. Второ - предупреди дебелия да си изтегли активите. Все пак Баце не може да си позволи удар по Дебелия.

  А кой предупреди Баце? Дали е трудно да се досетим?

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#75] от "justauser":

  Може ли да ни посочите на нас простите българи, един двама от тия политици дато са в затвора в бленуваната Западна Европа .... аз се сещам за Саркози например за който се доказаха много непримливи връзки и някои откровени престъпления, но в затвор не съм го видял . Кого са вкарали?

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2336 Весело

  До коментар [#36] от "Хай Буй":
  "ОТ ГЕРБ показаха фактури, от служебното правителство показаха 'обобщени справки от експерти' и нито един документ."


  Във махаленската ви кръчма фактурите не ги ли считат за документи.

  подпис
 90. 90 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Три от десет язовира били празни, а останалите седем?
  Смилов, журналист ли си?

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  Много добра и навременна статия, защото изброява конкретни, доказани факти за беззаконието, хаоса и разрухата от последните години на ОПГ СИК/ГЕРБ.

  Наистина, през последния месец бяхме затрупани с шокеращи разкрития, човек не може да запомни всичко, хубаво е да го има събрано (поне главното) на едно място.

  Поздравления за автора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1496 Любопитно

  До коментар [#85] от "kimaf":
  Трудно е.
  Кой предупреди Баце?

 95. 95 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1496 Любопитно

  До коментар [#85] от "kimaf":
  Трудно е.
  Кой предупреди Баце?

 96. 96 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 650 Неутрално
 97. 97 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Ако трябва да сме честни, евала на Киро, човека е и образован и опитен и веднага ги почна. Рашков също е дърто ченге и пипа здраво. Премиера също сдържано но на място. Останалите...Кацаров настъпи болница Лозенец, останалото са леко съмнителни неща, Минеков е карикатура, финансовия не знае къде се намира
  А на изборите това я повлияе я не, ако си бил толкова заблуден или принуден да гласуваш за ГЕРБ, това едва ли ще те промени. Може би единствено контролирания вот от държавата администрация ще намалее

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  смилов, КОЙ назначи каката за началник кабинет на рашков?какво става с проверката на фирмата на културиста, там нещо се закучи..?ще се проверява ли как харвардския тандем са си осигурявали право на строеж...?😁
  —цитат от коментар 3 на sarunka  Бандюгите от Шайката са изградили много стройни мошенически структори за плячкосване на милиарди, а ти се ловиш за това, кой бил назначил някаква кака и какво ставало с фирмата на културиста ...
  Ако приемем за момент, че каката е проблем ( тя си отиде ) и, че фирмата на Спецов също носи проблем, тогава ВЕДНАГА да сравним тези два проблема с милиардите от ББР, « Автомагистрали «, язовирите и тръбата на Путин ВЕДНАГА ще стане ясно, че се сравняват слон с въшка .
  Уверявам те, че същото сравнение ще направи и бай Пешо и кака Мара на 11-ти юли .
  А вие от герболяка, десетина трола с двайсетина ника, драскайте простотии и блъскайте минуси - това няма да изличи разбойничеството царувало в България през последните 10-12 години .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK