Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Дневник"Дневник" обобщава прогнозите на социологическите агенции за предстоящите на 11 юли предсрочни парламентарни избори. Данните са от проучвания, публикувани от началото на месец юни и са подредени в статията в хронологичен ред .


Всичко, което трябва да знаете за изборите - тук.
"Има такъв народ" изпреварва ГЕРБ и според "Тренд"

Парламент от шест партии, с възможност за влизане на седма и минимална преднина на "Има такъв народ" срещу ГЕРБ, показва последното проучване на агенция "Тренд".
Проучването е проведено в периода между 3 и 7 юли 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1002 души на възраст 18 . То е направено по поръчка на Nova Broadcasting Group.

Според "Тренд" 51% от всички интервюирани декларират, че ще упражнят правото си на глас. Регистрираната в последните два месеца тенденция на ерозия в обществената подкрепа към ГЕРБ и лек ръст спрямо "Има такъв народ" се задържат и в хода на предизборната кампания, отбелязват от агенцията". В резултат партията на Трифонов (21.3%) повежда с минимална преднина пред ГЕРБ (20.5%). В сравнение с предходното проучване на "Тренд" от 22 юни, ГЕРБ губят 1.2% подкрепа, а "Има такъв народ" качва 1.1%.


Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Юлия Лазарова


Социолозите смятат, че победата до голяма степен ще бъде решена от избирателната активност, като при по-ниска активност ГЕРБ ще има по-голяма относителна тежест, заради твърдия и мобилизиран електорат, докато при по-висока активност "Има такъв народ" може да увеличи разликата си заради по-голямата електорална периферия, с която разполага.


БСП стои на твърда трета позиция с 15.9% от гласуващите, като е на сериозна дистанция, както от втория, така и от четвъртия.


В хода на предизборната кампания Демократична България (12.4%) регистрира ръст в подкрепата си, отделяйки се на малко над 1% от конкурента за четвъртото място в лицето на ДПС (11.3%). Тъй като и двете формации разполагат с електорален резерв в чужбина, който няма как да бъде отчетен в проучването, гласовете извън България могат да се окажат решаващи за четвъртото място.


Коалицията "Изправи се! Мутри вън" с голяма степен на вероятност ще има парламентарно представителство в следващото Народно събрание, като 5.1% от всички, заявяващи че ще гласуват декларират, че ще ги подкрепят. Около 4%-вата бариера стоят и Български патриоти (ВМРО, Воля и НФСБ), като влизането им в парламента ще зависи от мобилизацията в последните няколко дни на предизборната кампания.


Под парламентарната бариера, но с лек ръст в рамките на кампанията, е партията на Костадин Костадинов "Възраждане" (3.1%). Формацията около Васил Божков "Българско лято" регистрира подкрепа от 1.6% от всички заявили, че ще упражнят правото си на глас на 11 юли. Коалицията около Жан Виденов събира 0.8% подкрепа.

"Галъп": "Има такъв народ" с по-голям шанс от ГЕРБ за победа

Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Скрийншот/Фейсбук/


Шансове за първото място имат две партии, като малко по-високи са те при "Има такъв народ", а непредвидимостта е основният фактор в предстоящите избори - това сочи проучване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл болкан" за електоралните нагласи, направено по поръчка на БНР.За "Има такъв народ" се очакват 21.3% от гласовете, за ГЕРБ – 20.3%, като на този етап е невъзможно да се определи коя от двете партии ще завърши на първото място. При партията на Слави Трифонов обаче има инерция нагоре, а при ГЕРБ е обратно, отчитат социолозите.


БСП и коалиция засега остават трети с 15.9%. "Демократична България" и ДПС са с близки резултати, съответно с 12.2% и 11.5%. Формацията "Изправи се! Мутри, вън!" е с 6.1%.


На летвата за влизане са "Българските патриоти" с 4%. "Възраждане" има 3.1%, а "Българско лято" 2.5%, като и двете формации имат амбиции към бариерата. Коалицията около Жан Виденов засега е с 1% заявена електорална подкрепа, но при такъв тип нови формации декларативните нагласи невинаги са най-добрият индикатор.


Декларативната активност е близо 50%.


На базата на изследването могат да се очакват гласоподаватели в широк диапазон, близък до активността в изборите на 4 април. Прогнозите за активност обаче като цяло са изключително трудни, посочва "Галъп". Минимален дял от гласувалите се очаква да отбележат "Не подкрепям никого". Очаква се също заради машинния вот, да бъдат минимизирани недействителните бюлетини.

Изследването на "Галъп интернешънъл болкан" е проведено между 30 юни и 7 юли чрез пряко интервю с таблети, сред 1010 пълнолетни българи в представителна за страната извадка. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.

"Алфа рисърч": Фотофиниш за първото място, Трифонов излиза първи

Изравнен резултат между ГЕРБ и "Ими такъв народ", известна мобилизация сред подкрепящите ГЕРБ, категорично подобряване на позициите на БСП и вероятен парламент с шест партии, показва последното проучване на "Алфа рисърч".


То е проведено в периода 4 – 7 юли със собствени средства на агенцията сред 1013 пълнолетни граждани от цялата страна. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю.


Няколко дни преди изборите подкрепата за ГЕРБ е 21.5%. "Има такъв народ" са с 21.8%.


БСП прибавя цели 2% към прогнозния си резултат от 9 юни в предишното проучване на "Алфа рисърч" и вече са с 16.4%

Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Дневник


"Демократична България" е четвърта с 12.0% от твърдо решилите да гласуват, като резултатът е почти същият в сравнение с 9 юни.


ДПС имат прогнозна подкрепа от 11.1% ( 1.2%).


Слаба мобилизация в края на кампанията отбелязва и "Изправи се! Мутри вън!", достигайки 5.4% от вота.
"Българските патриоти" (3.8%) остават малко под изборната бариера от 4%. Не съумява да премине чертата и Възраждане (3.2%).


10% от твърдо решилите да гласуват заявяват, че ще изберат партията, която да подкрепят в оставащите дни до вота. Между 47 и 50 на сто от анкетираните пълнолетни граждани заявяват твърда готовност да гласуват на изборите в неделя.


Маркет линкс: Почти еднаква подкрепа за ГЕРБ и партията на Трифонов

Подкрепата за първите две политически сили е почти еднаква, като ГЕРБ-СДС получават 19.7% подкрепа, а "Има такъв народ" - 18.8%. Това сочат данните проучване на "Маркет линкс".
Проучването е съвместно, финансирано и реализирано от bTV и "Маркет линкс" сред 1075 пълнолетни българи в периода 18-25 юни по методите на прякото-лично интервю и онлайн анкета.

Предишното проучване на "Маркет линкс", направено между между 19 и 27 май показваше преднина от 3.4% за ГЕРБ и почти равни позиции на на "Има такъв народ" и БСП.


Пред Би Ти Ви социологът Добромир Живков коментира, че при тази разлика на изборите на 11 юли не може да се каже коя политическа сила би била първа. Той допусна, че през тази седмица нещата могат да се обърнат и има тенденции, които дават малко по-висока тежест на сценария "Има такъв народ" да бъде първа политическа сила.


Третото и четвъртото място са съответно за БСП и "Демократична България" – 16,9% и 12,5%. Петото за ДПС с 9,5% подкрепа, а шестото за "Изправи се! Мутри вън!" с 5,4% подкрепа.


Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Дневник


"При "Демократична България" има периферия, която в момента се опитват активно да привлекат. Доколко този процес ще бъде успешен ще предопредели и третото място", обясни Добромир Живков.


Социолозите отчитат доста висока декларирана готовност за гласуване. Добромир Живков предположи, че тя ще е около тази на изборите на 4 април. 58% са отговорили, че ще гласуват тази неделя.


"Тренд": Трифонов бележи лек ръст и доближава ГЕРБ, битка за 4-то място

Разликата между първия и втория в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли е пункт и половина, като все още първата позиция е за доскоро управлявалата партия ГЕРБ, следвана от формацията на тв водещия Слави Трифонов. В новото Народно събрание ще влязат със сигурност шест формации, но още една - "Българските патриоти" е на ръба с шансове да прехвърли 4-процентната бариера - тази прогноза прави изследователският център "Тренд" на базата на твърдо решили да гласуват (48% от българите).
Проучването на "Тренд" е по поръчка на вестник "24 часа". То е реализирано в периода между 11 и 18 юни 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1003 души на възраст 18

Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Дневник


Моментната снимка на електоралните нагласи сред гласуващите сочи, че ГЕРБ-СДС задържа първото място с 21.7%, въпреки


отчетливата ерозия с няколко процента


в сравнение с редовните парламентарни избори през април, отчитат от "Тренд". При "Има такъв народ" е регистриран лек ръст, като резултатът им достига 20.2%.
Социалистите остават твърдо на трета позиция с 16.1%, на сериозна дистанция както от втория, така и от четвъртия.


Четвъртата позиция е непредсказуема,


заради особено близките резултати на "Демократична България" (11.2%) и ДПС (10.9%). От "Тренд" изрично подчертават, че проучванията се правят единствено на територията на България и мобилизацията от чужбина вероятно ще бъде решаващ фактор за четвъртото място на предстоящите избори. Български патриоти остават много близо до парламентарната бариера с 3.9%.


Почти половината - 48%, от всички пълнолетни българи заявяват, че със сигурност ще упражнят правото си на глас на 11 юли, докато 30% все още се колебаят дали да гласуват. Малко над една пета (22%) декларират, че няма да гласуват.


Сред заявилите, че ще гласуват 81% твърдо са решили за кого ще гласуват, докато 19% все още се колебаят за кого ще дадат гласа си.

"Галъп": Равенство при лидерите и непредвидим изход от вота

Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Лили Тоушек


"Има такъв народ" и коалицията ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции за предсрочните избори на 11 юли, според проучване на агенция "Галъп интернешънъл болкан".

Изводите са от моментната снимка на електоралните нагласи. Изследването е правено по поръчка на БНР в периода 3-11 юни сред 1012 пълнолетни българи, чрез интервю "лице в лице" с таблети. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове.
От агенцията отбелязват, че теренът на проучването е след санкциите "Магнитски", но пък само частично улавя отказа на Слави Трифонов да се кандидатира за депутат.


Според анализа на социолозите една от интригите на предстоящия вот ще е за първото място, което в момента е невъзможно да се предвиди. Друга интрига е дали протестните партии ще имат мнозинство срещу ГЕРБ, БСП и ДПС. За момента не, но приближават към тази възможност, посочва "Галъп".


Ако изборите бяха днес, сигурност, че ще гласуват изразяват 58.2% от всички запитани. Други 16,4% казват, че вероятно ще гласуват. Със сигурност няма да гласуват 14.7% от анкетираните, а 7.3% вероятно няма да отидат до урните. Има и малък дял, които не успяват да отговорят, уточняват от "Галъп".

"Алфа Рисърч": Минимална разлика между ГЕРБ и Трифонов

Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Дневник


Минимална разлика от 2 процентни пункта между коалицията ГЕРБ - СДС и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", фрагментиран парламент от 6-7 партии и отказ на една трета от избирателите да гласуват.

Това показва проучване на агенция "Алфа Рисърч", което е направено в периода от 30 май до 7 юни сред извадка от 1007 пълнолетни граждани чрез пряко стандартизирано интервю.

Данните са на базата на твърдо решилите да гласуват на 11 юли, които според проучването са
53.2 на сто от избирателите. Според анализа на социолозите


вотът за ГЕРБ намалява с 2 пункта след санкциите


на САЩ срещу Делян Пеевски и Васил Божков и това е най-същественият му спад за толкова кратък период. Отсъствието на "Има такъв народ" от медиите и публичните дебати, особено в период, в който имаше засилен интерес към открити дискусии, не му позволява да разшири значително позициите спрямо тези от 4 април и ръстът е само с около 1%. Сближаването с ГЕРБ се дължи основно на отлив от управляващата досега формация, отколкото на пробив на "Има такъв народ", коментират от "Алфа Рисърч".


Два възпиращи фактора пречат на БСП


да увеличи резултата си от 4 април, дори и в новия си - по-широк коалиционен, формат. Това са радикализирането на лявото и нарастващата нагласа да се гласува за крайнолеви партии вместо за пъстра палитра от течения вътре в една коалиция


Обратно на ГЕРБ, след санкциите на САЩ и заявената подкрепа за решителни антикорупционни политики


"Демократична България" консолидира допълнителна подкрепа


В началото на кампанията ДПС е пета политическа сила, като не е ясно дали ще продължи традицията да засилва позициите си в края на кампанията и особено при вота от чужбина.


Подробности от проучването четете тук.


"Маркет линкс": Малка преднина на ГЕРБ и равенство на Слави Трифонов и БСП

Парламент с шест формации, като ГЕРБ запазва позицията си на първа политическа сила, макар и с малка преднина пред "Има такъв народ", а битката за второто място се ожесточава - такива електорални нагласи за предсрочния парламентарен вот през юли очертава проучване на социологическата агенция "Маркет линкс" на базата на 63 % от избирателите, които заявяват, че със сигурност ще гласуват.
Изследването е финансирано и реализирано съвместно с Би Ти Ви. Направено е между 19 - 27 май 2021 г. сред 1067 души над 18 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Социолозите посочват, че отливът на симпатизанти от ГЕРБ за момента изглежда спрял, въпреки атаките срещу партията и лично срещу бившия премиер Бойко Борисов. Това, коментира пред "Капитал" Живко Георгиев от агенцията, "налага тезата, че ГЕРБ е свит до твърдото си ядро и е малко вероятно подкрепата за тях да намалява".


Изборни прогнози 2021: какви са позициите на основните претенденти за вота на 11 юли

© Дневник


Данните показват, че


делът на подкрепящите "Има такъв народ" и БСП


сред твърдо решилите да гласуват са практически равни - 17.6 на сто за формацията на Слави Трифонов и 17.1% за левицата. Според анализа на социолозите Трифонов и съмишлениците му губят инерцията на изненадата заради ограниченото си публично и медийно присъствие, а вероятно и заради отказа да съставят правителство в 45-ия парламент. Социалистите пък постигат по-добра мобилизация на електората си, вероятно и поради отслабващите страхове от епидемията COVID-19.


Според проучването


"Демократична България" стабилизира позициите си,


заемайки за момента четвърта позиция с преднина от 2.5 процентни пункта пред ДПС. Проучването е направено преди ВМРО, НФСБ и "Воля" да обявят, че ще се явят заедно на изборите, поради което резултатите им са измерени във формата на участие на вота през април. Въпреки че механичното събиране да подкрепата за тях дава около 4%, според Добромир Живков те трудно ще постигнат представителство в следващия парламент.


Висока готовност за гласуване


отчита "Маркет линк" - над 60 на сто от хората заявяват, че със сигурност ще гласуват, което според социолозите може да доведе до още по-висока избирателна активност в сравнение с април.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Битката за 4то място е битка за предпоследното такова.

  :))))))))))))))

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  СЛЪНЦЕТО ЗАЛЯЗВА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5642 Разстроено

  Докато “изчегъртаме” Бойкоборисовщината, ще се окажем сред бурно избуялата Славитрифоновщина !!!

  [email protected]
 4. 4 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 311 Весело

  Да не стане като на предишните избори с тези проучвания? Нямаше нищо общо с реалността.

 5. 5 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Да видим този път службите какъв служебен кабинет ще извадят.....

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 6. 6 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 633 Неутрално

  И като се сложи едни поне 2-3 %, които ВИНАГИ социолозите пропускат за ДБ, а и 3-4%, които повече дават за БСП - може да се окаже, че ДБ е трета сила!
  И разбирам защо толкова хора гласуват за Трифонов - нов месия, не бил досега в управлението, да дадем шанс на "чист човек..., то не искам да повярвам, че има също толкова идиоти, които си искат комунизма на ГЕРБ!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  "Четвъртата позиция е непредсказуема, заради особено близките резултати на "Демократична България" (11.2%) и ДПС (10.9%)."

  Ако Демократична България постигне по-висок резултат от ДПС, това би било много добре за България!

 9. 9 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Жалко, че тези, за които ще гласувам – НОД, не се появяват.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Калин Христов
  Калин Христов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  То сега е ясно ,че ще гласуваме за СЛАВИ,АМИ ПОСЛЕ ЗА КОГО?

 12. 12 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  ДБ ще изпревари ДпС когато си види ушите без огледало, хахах...
  Всички агенции и преди им даваха големи проценти, но се оказа, че не стигат и до 10.
  На Славиту гласовете му ще паднат, на ГЕРБ ще се увеличат. Не изключвам да се увеличат и на БСП и ДПС, тъй че ИТН може да слезе до трето - четвърто място. Борбата ще е за последното - там се конкурират Маяма, Бойкикев, Каракачанов.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Неутрално

  Дано само патриотите не минат бариерата, че бозата ще стане още по- гъста. А иначе - кой първи, кой втори, важното е да има правителство без ГЕРБ и ДПС, останалото са подробности.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  И има 400-500 хил гербери? Голямо изчегъртване трябва да падне - поне 100 хил са разни хрантутници от държавна администрация и фирми застанали на хранилката.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Важното е, че строителят на потоци, изрядният платец на имперска рента Бойко Методиев Борисов от Банкя никога повече няма да заема изборна публична длъжност.

  Not now, not ever.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  Почнаха да ни облъчват с внушения.
  Социологията у нас отдавна се е привърнала в прислужник на политологията.

 19. 19 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#1] от "kaiser":

  Неее, тези са под опашката на коня, един фйтон хора само. Няма смисъл да ги обсъждаме дори. Да живей чекмедже-груп!

 20. 20 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Вече е ясно че ИТН ще спечели изборите. Дано успеят да направят правителство. Трябва много бърза промяна на модела на управление на страната, защото си оставаме на едно от първите места по депопулация на земята!

 21. 21 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1838 Неутрално  Ако дб са визионери и мислят за България не би трябвали да заложат на куция кон итн, образувание което ще се разпадне до 18 месеца.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 22. 22 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Българската политика е като африканска железница - банди се бият за правото кой да окраде пътниците.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Кабинетът почна да проверява адресните регистрации - още една гербаджийско-сарайска врътка за манипулиране на избори ще бъде парирана:

  https://www.mediapool.bg/kabinetat-pita-kmetove-predi-vota-kade-ima-po-40-choveka-na-edin-adres-news323337.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Весело

  До коментар [#12] от "People vs ГЕРБage":

  "Всички агенции и преди им даваха големи проценти, но се оказа, че не стигат и до 10."

  Допреди два месеца бяхме "подопашните трипроцентници", а сега ни давате 10%! Има напредък! :-)

 25. 25 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#7] от "wts57812817":

  "Медиана" винаги е готова с такава прогноза. Даже преди дни я показа.

 26. 26 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#1] от "kaiser":Неее, тези са под опашката на коня, един фйтон хора само. Няма смисъл да ги обсъждаме дори. Да живей чекмедже-груп!
  —цитат от коментар 19 на gogo2011


  Не знам за кои говориш, не знам и какво общо има с това което съм написал.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 311 Неутрално

  ГЕРБ ще са около 16%, а ДБ ще се борят с БСП за 3-то място.

 28. 28 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 116 Весело

  Нема ли суджук нема и вот 🎃🤣

 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Любопитно

  Ако дб са визионери и мислят за България не би трябвали да заложат на куция кон итн, образувание което ще се разпадне до 18 месеца.
  —цитат от коментар 21 на kaiser


  На кой кон да заложим? На ГЕРБ?

 30. 30 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#22] от "Daria ":

  Пътниците са окрадени отдавна, макар да не го осъзнават добре. Но едната банда опитва да задържи контрола над влака, че да не се качат шерифи погрешка.

 31. 31 Профил на chicho_granch
  chicho_granch
  Рейтинг: 67 Неутрално
 32. 32 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#27] от "themtrx":

  Малко трудно , но зависи от правителството и все по не адекватните в ГЕРБ !

 33. 33 Профил на Красимир Андонов
  Красимир Андонов
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Цитат от 'Шантарам":
  "Политиците превръщат алчността в религия ...... единственото по-цинично от циничността на голямата политика е политиката на едрия бизнес. .... В своя устрем са.готови на съюзи с почти всеки."

  Извод - за да е възможна коалиция 7/8 (Слави - Кури - Ицо) значи циничността на едрия бизнес е в.своя устрем.

  Заключение - Бойко е настъпил някой (някои) по мазола (мазолите) с двата крака.

  Лудостта е привилегия. Глупостта е бреме.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Весело

  До коментар [#12] от "People vs ГЕРБage":"Всички агенции и преди им даваха големи проценти, но се оказа, че не стигат и до 10."Допреди два месеца бяхме "подопашните трипроцентници", а сега ни давате 10%! Има напредък! :-)
  —цитат от коментар 24 на vassilun


  Стигнахте 10 заради машинното гласуване в София. След това се изложихте в НС, сдружихте се явно с Маяма, БСП и ДпС, после напълнихте с другари служебното правителство на Радев. Те правят гаф след гаф и мислите, че това няма да ви се отрази?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 37. 36 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 269 Неутрално

  От 4 анкети ГЕРБ води и в 4-те. Ако след изборите ГЕРБ няма поне 20% някой трябва да обяснява какви номера правят машинките.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  От 4 анкети ГЕРБ води и в 4-те. Ако след изборите ГЕРБ няма поне 20% някой трябва да обяснява какви номера правят машинките.
  —цитат от коментар 36 на geometar


  Големи!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 40. 40 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  1. ИТН
  2. БСП
  3. ГЕРБ
  4 . ДБ
  5. ДПС
  6. ИМВ
  7. ВМРО да ходят да духат супата.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на gir301052374
  gir301052374
  Рейтинг: 41 Неутрално

  ИЗБОРИ по време на корупция…

  ГЕРБ не е корумпирана партия с бивш хищник начело,
  алфа заек-гигант повежда на избори
  стадо други членестоноги калинки.
  = закъснял извод: на избори, ГЕРБ печели от усещане за корупция!

  ИЗБОРИ и усещане за… нова предприемаческа далновидност

  коалиция от дилъри на доверието в инфлационния ръст,
  емитира концесии за усвояване на бюджетa без риск от дълг:
  - етнолибералните етатисти - с бонове за държавни инвестиционни бонуси!
  - модерните патерналисти - с фючърси за невъзвръщаеми бъдещи кредити!
  - консервативните патерналисти - с облигации за несъбираеми минали вземания!
  = оптимистичен извод: “Черен понеделник” - брокерите напускат борсата!

  ИЗБОРИ и усещане за… нова политическа солидарност

  ИТН: имат си такъв народ - тоя народ си има партия!
  ДБ: могат заедно да са различни и единни - и помежду си, и с друг!
  ИМВ: изправиха се сами, тогава и америка ги оцени!
  = реалистичен извод: извеждат мутрите, влиза Темида, системите работят!

  ИЗБОРИ и усещане за… промяна

  #КОЙ
  = песимистичен извод: България е корумпирана, завладяна държава?

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Ако не се броят хартиените отрязъци от машините, всяка партия ще има основание да иска одит, това от мен го запомнете! Резултатите от принтерчето за протокола накрая никой няма да ги признае, тъй като е ясно като бял ден, че машинките БРОЯТ, както им е зададено, но могат да преместват гласовете от един към друг кандидат като "стой, та гледай". Могат и да добавят гласове, могат и да те излъжат, че си гласувал, а да не ти запишат гласа и т.н. и т.н. Може да се окаже, че има разминаване между резултатите от преброяването на отрязъците и протокола на машината. Всичко може! И то лесно!
  Ето нагледен материал на Симантек:
  https://www.youtube.com/watch?v=wmoxE1sJc1c

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 45. 45 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  Много хора все още се ослушват и не искат да гласуват. За мен това е глупаво решение, но всеки има глава на раменете си.

 46. 46 Профил на Men
  Men
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Тези "Тренд" ги чувам за първи път. НО поръчителите от "24 часа" ги знам добре, даже скоро споменаха името на собственика в скандала с отпуснатите пари от спортното министерство. Интересно, но всички се занимават със Стъкчо, а дума не обелват за онези 4 фирми (НПО-та) свързани със собственика на на медийна група, дори и групата не споменаха - 24 часа...

  Don't do nothing because you feel you can only do little. Do what you can.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "Четвъртата позиция е непредсказуема, заради особено близките резултати на "Демократична България" (11.2%) и ДПС (10.9%)."Ако Демократична България постигне по-висок резултат от ДПС, това би било много добре за България!
  —цитат от коментар 8 на vassilun


  Kakво му е добрето, пак не могат състави самостоятелен кабинет, ще трябва с БСП на тройка....

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 50. 50 Профил на Vasil Grozdanov
  Vasil Grozdanov
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Даа,слафчу ще е новият санъфбич, може да го познаете, новият де, в кое посолство отива първо.Иначе Възраждане твърдо ги игнорират, както и Черепа, но мисля , че ще има неприятни изненади .

 51. 51 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Ето ви още!
  https://www.youtube.com/watch?v=CShvCFzjDUU

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 52. 52 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Докато “изчегъртаме” Бойкоборисовщината, ще се окажем сред бурно избуялата Славитрифоновщина !!!
  —цитат от коментар 3 на karabastun

  СлавитУ е мекият вариант на действително планирана отдавна от КУКЛОВОДИТЕ Руменрадевщина , гарнирана с Бойкорашковщина и от тук от там по някое ЮПИ / от Харвард / разбира се , което , след повторението на историята ни с освободители - освободени / 9 09 1944 г / ще си бият камшика за там от където ни ги довлякоха ! На бас , че ще стане така ! Давим се накрай Дунава !
  Пък дано герберастите веднъж да не се окажем прави !

 53. 53 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1257 Весело

  Кабинетът почна да проверява адресните регистрации - още една гербаджийско-сарайска врътка за манипулиране на избори ще бъде парирана:https://www.mediapool.bg/kabinetat-pita-kmetove-predi-vota-kade-ima-po-40-choveka-na-edin-adres-news323337.html
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Има още да затягат! Жителство, домова книга, печат за месторабота,доноси от съседи и активисти на ОФ, проверки от ДОТ.

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  До коментар [#36] от "geometar":

  Да изреждаме ли, кои са тези 20%. Чиновници-калинки в държавната администрация, която е толкова раздута и ролкова купена, а повечето нямат качества и при друго правителство не биха се добрали до тези служби. Сложете и семействата им и готово. Бедна България е в Топ 5 на ЕС по брой чиновници. А какво са свършили-хаос и нищо друго.

 55. 55 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Ето още един - по-пресен с обяснения на професор:
  https://www.youtube.com/watch?v=j1h45bPtNjM

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 56. 56 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Не знам, ваша си работа. ИТН ще изчезне така, както изчезна партията на Бареков.
  —цитат от коментар 41 на kaiser


  По-скоро ще изчезне както изчезна партията на Царя и както ще изчезне тая на Бойко.

 57. 57 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Жалко, че тези, за които ще гласувам – НОД, не се появяват.
  —цитат от коментар 9 на stedim


  Вероятно визираш КОД?

 58. 58 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Ето какво са записали на сайта на "нашия" производител - Смартматик:

  The lack of competition in the United States has resulted in insufficient innovation in the elections industry which has dampened voter confidence in election systems.


  A more competitive industry would foster the development and implementation of auditable technologies that can restore confidence in elections. The recent announcement by Microsoft that it has developed voting software is a welcome addition to the industry that will help drive innovation.

  Some of the specific elements as described in media reports of the new Microsoft offerings have been incorporated in Smartmatic technology for the past fifteen years and will be included, along with other advancements, in systems that we are introducing in the United States. Smartmatic is proud of its advanced elections technology which has enabled election officials on five continents to process 4 billion auditable votes without a security breach.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Агенциите окончателно са заменили БСП със чалгарската партия. Тоя филм обаче сме го гледали. До последните два дни по процент-два все смаляваща се разлика за ГЕРБ, а Червен Колю и псевдо-Галъп направо слагат опонента с процент начело. Два дни преди изборите необяснима мобилизация на ГЕРБ и подготовка за приемане на резултатите от изборите и в деня на изборите - Каква стана тя? 7-8% преднина за ГЕРБ.

  Същото и за ДПС. Те все се гушат из пороучванията с по 7-8 процента, а на изборите 12 и нагоре.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  [quote#57:"nxl27679751"][/quote]
  Коалицията е НОД.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Не за Трифонов, а за Тодор Живков ще гласувам, само и само да изчегъртаме мутрата от властта.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2312 Весело

  И много бързо се разбра миналия път коя партия или коалиция е "пипнала" тук-таме, хаха...
  Някой да си спомня инцидента във В.Търново? Разместени бяха преференциите само на ДБ! Възможно ли е това, ще попитате. Ами да, възможно е! Всичко е възможно!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 69. 69 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  вСИЧКИ ПАРТИИ ЩЕ СВАЛЯТ ПРОЦЕНТИ, САМО МАЯ ЩЕ НАПРАВИ РЪСТ! АКО НЕ СЕ ИЗПРАВИ ДО 6 %, ЩЕ ЧЕРПЯ С НАЛИВНА БОЗА (МАЛКАТА ДОЗА).

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Коментирам тая тема в ккрая на деня, след като други сайтове не ми приеха постовете. Не знам как ще е тук. Какво не ми харесаха. Ами, написах, че напразно на Трифонов му забраниха името Няма Такава Държава. Определено си мисля, че след изборите ИТН и др. протестъри ще имат възможност да направят правителство. Както казват, различно от Бойко. ОК. Значи, без корупция, без бедни, без каскети и пр. без. Та връщам се--има ли такава държава. Ако някой знае, да каже коя е тая държава , как го е постигнала и за колко века. Мисълта ми е, да няма излъгани избиратели. Ако го постигнем, ще се прибарат ли в БГ берачите на ягоди от Англия и ТИР-жиите от САЩ. А?

 79. 79
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  С промените в изборния кодекс ДБ категорично няма да е пред ДПС. Даже е възможно ДПС да се доближат плътно до БСП. Така, че се гответе да управлявате с гласовете на ДПС. Иначе сметките не излизат /или на БСП/.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 492 Любопитно

  Предвид ситуацията(последния парламент не излъчи правителство), считате ли че е редно изборите да се проведат по различни правила?

  Например:
  - Недопускане до регистрация на партии получили под 4% от вота на последните избори - така няма да се губят гласове в партиите-джуджета.
  или
  - Някаква версия на "Гръцкото правило": спечелилият изборите взима бонус определен брой депутати за да може да състави правителство.

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 85. 85 Профил на Teodor Stoev
  Teodor Stoev
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Не е ясно кой ще спечели изборите, но е ясно кой ще управлява - има такъв народ, демократична България и изправи се! Изчегъртваме с #22!
  Гласувайте за партиите на промяната

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 776 Весело

  "Трифонов бележи лек ръст и доближава ГЕРБ..."

  А декларира ли при какъв изборен резултат би се осмелил да направи правителство?
  Може би някъде към 90% ще да е...

 89. 89 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#14] от "boevbisser":

  "Дано само патриотите не минат бариерата, че бозата ще стане още по- гъста. А иначе - кой първи, кой втори, важното е да има правителство без ГЕРБ и ДПС, останалото са подробности."

  Значи с БСП може,а???? Е, дойдохте си на думата!!! Само незнам, защо толкова много подскачахте, когато някой казваше, че ДеБъ не са никакви дрмократи и са съгласни да се коалират с Курнела. Или викаш и комунисти ще станем, важното е да вземем парче от баницата!?!?!?

 90. 90 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3118 Весело

  До коментар [#89] от "galina georgieva":

  Не ме слагай в калъпа, дето са ти го пуснали за разгром на партийните врагове. Точно така - без директна или индиректна подкрепа от бсп не може да има ново правителство, всичко друго е уишфул тинкинг, ако знаеш какво е.

 91. 91 Профил на Q q
  Q q
  Рейтинг: 191 Неутрално

  Дано обединените идиоти да не влязат

 92. 92 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#36] от "geometar":

  Социологическите проучвания не птчитат т.нар. платен вот.
  Сега ще разберем кой плаща повече.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 93. 93 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 116 Весело

  Закриване на всички партизани - Президентска република 😁🎃🇻🇳☪️

 94. 94 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Същите ТРЕНД през февруари за миналите избори:

  https://rctrend.bg/project/нагласи-на-българите-спрямо-предстоя-4/

  ГЕРБ с 28%, БСП с 24%, ДПС с 11%.  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 95. 95 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#16] от "gogo2011":

  Повече, повече са хрантутниците, но радостното е, че с всеки ден извън властта ще намаляват.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 96. 96 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#16] от "gogo2011":

  Повече, повече са хрантутниците, но радостното е, че с всеки ден извън властта ще намаляват.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 97. 97 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Спокойно, дрОгарьо, слънцето над "позитаник" не е изгрявало за да залезе...
  Няма и да изгрее!!!

 98. 98 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 500 Неутрално

  чак пък такова пристрастие от маркетлинкс не очаквах. алфа рисърч са по-близо до реалността, според мен. за герб, вярвам, има скрит вот - не е престижно да кажеш, че гласуваш за герб, а не знам доколко успяват да хванат малките градчета, където герб са напред с матряла. при бсп не е ясно колко дедовците и бабичките ще се справят с машините и дали това няма да им отнеме %%. не се отчита вотът в турция. и е надценен вотът за бойкикиев, колкото и да му е мъчно на прокопиев.

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 99. 99 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Весело

  До коментар [#78] от "man_un":

  Ама ти пишеш и при други сайтове!? Завидно, как ти остава време или това ти е работата!? Не му приели постовете!?
  Майко мила...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 100. 100 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Не мога да повярвам, че към 20% ще гласуват за герб. Тези хора тотално са си загубили разума.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK