Опит за "респектиране"

"Разпитът за моята статия в "Тоест" може би идва като продължение на атаките срещу мен миналата година след публикациите ми във връзка с "най-щедрия дарител в държавата по време на пандемията от COVID-19" - Делян Пеевски."

© Анелия Николова

"Разпитът за моята статия в "Тоест" може би идва като продължение на атаките срещу мен миналата година след публикациите ми във връзка с "най-щедрия дарител в държавата по време на пандемията от COVID-19" - Делян Пеевски.""Дневник" препубликува от "Тоест" текста на журналистката Венелина Попова по повод привикването й на разпит формално за разследването й за дописване на списъци и купуване на гласове в Гурково от април, а реално заради статиите й за Делян Пеевски. Тя е усетила това като натиск и затова задава ключови въпроси на главния прокурор Иван Гешев.


Вчера, 28 юни, Венелина Попова беше поканена в полицията да даде показания за свой аналитичен коментар в "Тоест" от 6 март 2021 г. Не се уточнява срещу кого е образувано досъдебното производство, станало повод за разпита, но е във връзка с търговия на гласове. Не статията ѝ обаче има за фокус тази тема, а нейно разследване за друга медия ("За истината") от 4 април. И именно в едната от общините, замесени в скандала за купен вот, пък се намира районното полицейско управление, където журналистката е привикана като свидетел. Правилно прочетохте - свидетел за написването на собствения си текст в "Тоест". Следва нейният подробен разказ:


Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли
На последните парламентарни избори на 4 април тръгнах по следите на един сюжет за купуване на гласове в община Гурково. Имах сигнал и документи, по-точно протокол от Постановление №1269/23.03.2021 на младши прокурор Симеонов от Сливен, в който е описана подробно схема за купуване на гласове. Тя е проигравана неведнъж с избиратели, които се регистрират по настоящ адрес в дадено населено място, за да гласуват за конкретна партия/кандидат. След реализация на схемата те получават и съответното възнаграждение. В случая ставаше дума за роми от община Твърдица, регистрирани по настоящ адрес в село Паничерево в съседната община Гурково, за да гласуват за посочената им партийна листа срещу смешната сума от 20 лв.


В деня на изборите отидох в Гурково с идеята да проверя в ГРАО колко са новорегистрираните по настоящ адрес в общината, но достъп до информация ми беше отказан от кмета Мариян Цонев, издигнат от ДПС на последните местни избори. Не успя да ми съдейства да направя журналистическата си проверка дори директорът на областната дирекция на МВР - старши комисар Стоянов, сменен по-късно от служебния министър Бойко Рашков. В изборния ден старозагорският окръжен прокурор Дичо Атанасов потвърди, че постановлението е прехвърлено по подсъдност на Районния съд в Стара Загора, образувано е досъдебно производство и по него се работи активно. Два дни след изборите с Валя Ахчиева, която правеше разследване по същата тема, видяхме избирателните списъци в РИК и се убедихме, че има дописани лица по настоящ адрес -


някъде дори в недостроени и необитаеми къщи.


През май получих телефонно обаждане от разследващ полицай в РУ на МВР в Твърдица. Обясни ми вежливо, че трябва да бъда разпитана по повод купуване на гласове на изборите в Гурково. Реших, че променената ситуация в държавата - в частност във Вътрешното министерство - е ускорила разследването на изборните манипулации, и се съгласих да съдействам на полицията. Само че предложих разпитът да се състои в Стара Загора, където живея, а не в Твърдица. След известно време ми се обади друг разследващ полицай, този път от Стара Загора, и се уговорихме разпитът да се състои на 28 юни сутринта в Областното управление на МВР.


Каква обаче беше изненадата ми да разбера, че въпросите, на които трябваше да отговарям, не са по повод публикациите ми по темата в "Дневник" и "За истината" от 4 април т.г., а за мой аналитичен коментар в "Тоест" от 6 март със заглавие "Липсващият Пеевски и възможната турска следа". Обясниха ми, че


е образувано досъдебно производство, без да уточняват срещу кого,


по чл. 167 от Наказателния кодекс, който се отнася до наказанията за лицата, които купуват или организират купуването на гласове по време на избори. Поради това ме привикват да дам обяснения за текста си в "Тоест".


Единствената част от него, в която се споменава търговията с гласове, е тази:


Постепенното отърсване на българските турци от страховете на т.нар. Възродителен процес, съзнателно подхранвани през годините от тяхното политическо представителство, ги освобождаваше от задължението да го поддържат и възпроизвеждат постоянно. Докато все повече български мюсюлмани, особено по-младите, преставаха да гласуват за ДПС или подкрепяха някой от алтернативните, но с кратък живот политически проекти, все по-видим ставаше масовият ромски вот за етническата партия.


Но не защото тя работи с общността за повишаване на нейното образование, а оттам - и на качеството ѝ на живот. Нито защото включва в листите си успели представители на етноса или защото има законодателни инициативи, свързани със закриване на гетата, осигуряване на работни места и социализация на тези хора. Причината е масовата търговия с гласове, която добива все по-големи размери, деморализира демократичния процес и рискува да го изкриви напълно.


Бях попитана как измислям темите за политическите си анализи и коментари и как събирам информация за тях.


Посочиха и че ме разпитват в качеството ми на свидетел.


Обясних на полицая, че не мога да съм свидетел, след като съм автор на текста. А след кратка консултация по телефона с адвокат, която ми бе позволена от разследващия полицай, отказах да давам показания. Бях предупредена за възможни последици, като принудителен разпит в Районното управление на МВР в Твърдица и глоба от 3000 лв.


При опита да подредя пъзела на събитията, стана ясно, че не може разпитът да има каквато и да е връзка със статиите ми в "Дневник" и "За истината" за изборните манипулации и схеми за купуване на гласове в община Гурково. Защото досъдебното производство е образувано в Районната прокуратура в Сливен в края на март, а текстовете в "Дневник" и "За истината" са публикувани в изборния ден на 4 април. А и на разпита изобщо не стана дума за тях.


Това ми дава основания да подозирам, че има друг умисъл в действията на прокуратурата, а разпитът за моята статия в "Тоест" може би идва като продължение на атаките срещу мен миналата година след публикациите ми във връзка с "най-щедрия дарител в държавата по време на пандемията от COVID-19" - Делян Пеевски.


Нека припомним накратко:


На 15 април 2020 г. в сайта "За истината" излезе първият ми текст по темата за собствеността на дружествата, през които депутатът Делян Пеевски извършва дарения на различни болници в страната. В статията се дава като пример дарението на депутата за община Гурково под формата на 1000 бързи теста за коронавирус, предназначени за жителите на поставеното под карантина село Паничерево. Тогава кметът на община Гурково отказа да назове фирмата, издала документите за дарение - нямал съгласието на "дарителя" Делян Пеевски.


Десетина дни по-късно изданията на Пеевски "Телеграф" и "Монитор" в синхрон ме атакуваха с обиди и лъжи. Последваха позиции в моя защита от страна на Асоциацията на европейските журналисти и на множество журналисти и медии. Дни по-късно публикувах и втората част на разследването на даренията от депутата олигарх - и повече не се върнах към този случай.


До днес, когато бях разпитана от полицията по повод свой текст. Отново за Делян Пеевски.


Затова се обръщам към главния прокурор Иван Гешев със следните въпроси:


• Статията "Липсващият Пеевски и възможната турска следа" ли е повод за образуване на досъдебно производство №41/1921 по описа на РУ на МВР в Твърдица? Кой прокурор от Районната прокуратура в Сливен е разпоредил образуването му и на какво основание?


• Ако досъдебното производство е образувано по разпоредбите на чл. 167 от НК от Районната прокуратура в Сливен, то как моята публикация кореспондира с него?


• Има ли връзка това досъдебно производство с предишни мои текстове и разследвания, свързани с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски?


• Допустим ли е от гледна точка на правото един подобен разпит, или той по-скоро изглежда като опит за "респектиране" на журналисти, които си позволяват да пишат за недосегаемите от правосъдието хора с огромен властови и финансов ресурс в държавата?


Тези въпроси трябва да получат отговор, г-н Гешев. Иначе в обществото все повече ще се засилва усещането, че прокуратурата разпъва чадър над такива персони. Докато хората пред Съдебната палата, които скандират за оставката Ви, ще се множат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Имената на палячовците организирали този резил!

 2. 2 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Мафията в този случай по точно нейните клана БКП-ДПС и БКП-ГЕРБ в действие.
  Стар милиционерски приом за всяване на страх.
  Материала, материала.

 3. 3 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Срамна история, достойна за бананова държава. И 112-тото място ни е много.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 4. 4 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Аз имам един скромен въпрос - Къде е сега Пеевски?

 5. 5 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ако законът позволява на разпит в полицията да се ходи с адвокат, то журналистите трябва да ползват тази възможност при всяка необходимост.

 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Точно в момента на Пеевски най малкия му проблем са "критични анализи" из сайтчета. Нито пък прокурор/полицай би се ангажирал да му помага.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  И Гешев един ден ще бъде разследван, дано този ден да е скоро.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  До коментар [#1] от "vasill":

  "Имената на палячовците организирали този резил!"

  Има ли нещо, което особено да те изненадва в поредния абсурд, организран от силите, верни на престъпния модел у нас и неговия поддръжник в Банкя ? А, между другото, когато вчера написах, че БНТ е в плен на мафията у нас, коментарът ми беше изтрит по доклад от един гербаджийски трол ! Сега въпросната журналистка Венелина Попова разказва тази истина, заради която нас в Дневник редовно ни трият и цензурират ! Добре, аз мога и да спра да пиша, ако на Дневник по им харесва, ама като проплачат с поредния мутренски абсурд у нас, няма да има вече кой да заема активни позиции срещу шкаФ груп !

 10. 10 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  Без "найт ъф дъ лонг кнайвс" няма да стане.
  Когато имаш херния не пиеш аспирин, а хирург ти отваря корема.
  Няма да стане с добро, а с добро и с малце кютек.
  И това е само констатация, да не се обърка някой.

  кратък
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  "Тези въпроси трябва да получат отговор, г-н Гешев. Иначе в обществото все повече ще се засилва усещането, че прокуратурата разпъва чадър над такива персони. Докато хората пред Съдебната палата, които скандират за оставката Ви, ще се множат."

  Интересното е, че усещането е засилено повече от достатъчно, но множене на скандиращите оставка не се забелязва. Характерна черта на мат'риала и причината, поради която Гешев и 40-те разбойника още ни мачкат и крадат!

 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  "Бях попитана как измислям темите за политическите си анализи и коментари и как събирам информация за тях."

  Очевидно под мъдрото ръководство на Иван Гешев прокуратурата е започнала да се занимава и с разследване на творческия процес.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Весело

  До коментар [#6] от "дерибеев":

  Искаш да кажеш, че въпросното прокурорско разследване е срещу Пеевски, и затова журналистката е викана на разпит като свидетел?

 16. 16 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Аз също имам въпроси.

  Допустимо ли е депутат от НС да иска да реже органи на хора ?
  Допустимо ли е министър Рашков да уволнява журналисти ?
  Допустимо ли е министър Минеков да се бърка в работата на журналистите от БНТ ?
  Допустимо ли е президентски представители в СЕМ да организират политически атаки ?
  Допустимо ли е премиерът да се лигави на прескоференция и да иска журналистите да си махали слушалките ?

 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Опит за "респектиране"
  Нищо тях пък ги респектираха вчера в Благоевград. А на 11 ще ги респектират в цялата страна.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  Не е сериозно да се предполага дори, че Пеевси ще се занимава с госпожа Попова. Безмислено хрърляне на ресурс. Много по-възможно е натискът де е инспириран от някой малък местен "велможа".
  Но все пак не трябва да подминаваме и възмождонстта разпита на госпожа Попова да не е някакъв опит за реприсия, а следствие на добронамерена работа на органите на реда... Малко в повече ми идва всеки път, кагато някой от "добрите" сгази лука да се пише репресиран.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 19. 19 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Ако случайно се чудите как да гласувате на 11 юли, ето ви още една причина да НЕ гласувате, за тези които репресират и изнудват обществото последните години.

 20. 20 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Призовки от полицията, недомлъвки за образувано производство срещу неизвестен извършител, обаждания по телефона, всичко това е научено в милиционерското училище и няма нищо общо с правосъдие. Милиционерите нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, те са си такива от едно време, в тези училища реформи и реформатори няма. Право не се учи, преподава се от разни сдухани милиционерчета нещо подобно на право.
  Въпросът е за механизма, по който се вършат нещата в БГ. Не си върши работата прокуратурата, а се занимава с журналисти. Прогнила и затлачена от некадърност и зависимости система. Ще отнеме години този модел да се промени, а дали ще се промени зависи от електората. Щом зависи от него нещата не са оптимистични.

 21. 21 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  Няма страшно Венелинке, продължавай да пишеш че ДПС е продукт на ДС и КГБ и няма нищо общо с Турция и никой няма да те закача!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 22. 22 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Ми как иначе някой да чуе за гу-жа Попва

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  ще му се радваме на 112-тото място след време

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  Аз имам един скромен въпрос - Къде е сега Пеевски?
  —цитат от коментар 4 на pro_bono


  Мен въобще не ме интересува къде е Пеевски! Той е вече бита карта!

 26. 26 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Не разбрах точно какъв е проблема, че са разпитвали журналист като свидетел. Всеки може да бъде свидетел, в т.ч. политик, журналист, животновъд или какъвто и да е. Е и!?

 27. 27 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  До коментар [#26] от "svoboden":

  В заглавието си го пише-опит за респектиране, разбирай за сплашване.
  "Казвам ти дъще, сещай с снахо"-българска народна поговорка.
  Привикват те в полицията, минаваш през метални детектори, водят те по тъмни коридори, срещаш съмнителни типове, разпитват те за ланския сняг и защо не го помниш, подписваш протоколи, после пак те разкарват като арестантин до изхода, пък ти си мисли каквото искаш.
  Това се нарича психически тормоз.

  кратък
 28. 28 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Без "найт ъф дъ лонг кнайвс" няма да стане.Когато имаш херния не пиеш аспирин, а хирург ти отваря корема.Няма да стане с добро, а с добро и с малце кютек.И това е само констатация, да не се обърка някой.
  —цитат от коментар 10 на Мариана Кълвачева


  От Вас това изказване звучи страховито... и доста нелепо.
  Първо, използвате английски превод на събитие, което се е случило в Германия.
  Второ и най-важно - искрено се надявам да не станем свидетели на "нощта на дългите ножове", защото това е крайъгълния камък на "радикализацията" на националсоциализма в Германия. Това е вътрешна чистка на националсоциалистическата партия, при която са отстранени (и някои избити) дребни и не толкова дребни фигури в партията, които по един или друг начин са били възприемани като заплаха от Хитлер.
  Така, че сравнението е меко казано неуместно.

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#15] от "Fiji":

  А ти мислиш, че в момента някой би посмял каже дори добър ден на Пеевски? При факта, че дори собствената му майка се дистанцира? Просто винаги в такъв момент слезлите от планината партизани са повече..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мариана Кълвачева":

  И според вас всички свидетели са подложени на психически тормоз и показанията им или по-нататъшния им живт са прецакани!?

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#12] от "Гражданин":

  Гешев е в ролята на Матросов, да защитава шиши и Буда. Както и общите далавери на ГЕРБ и ДПС. Нали затова го назначиха.

 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Любопитно

  До коментар [#13] от "spiegel":

  Интересно, какво ли разбират от това?

 33. 33 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#7] от "Роси":

  За съжаление няма! Ще стане посланик в Казахстан.

 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#18] от "olexander":

  Добронамерена работа на органите на реда? Би било възможно, но малко вероятно. По - скоро проверка, какво знае журналистката и дали не е заплаха за нашите хора.

 35. 35 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  До коментар [#30] от "svoboden":

  Всички свидетели, които могат да помогнат на следствието са полезни.
  Но тук говорим за случай, когато човек се вика без причина и без основание.
  Без причина и без основание !
  Тогава викането се превръща в тормоз.

  кратък
 36. 36 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#32] от "Vlado Nikolov":
  Прогресивните сили и радикал-либералите също много обичат да делят хората на наши и ваши :)
  Както е тръгнало Троцки пасти да яде.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 37. 37 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  До коментар [#28] от "the_librarian":

  А нима вие пропускате унищожаване на човешки съдби у нас, нима пропускаме Осемте джуджета, това мирен процес ли е, не става ли дума за физическо ликвидиране на цели фамилии ?
  Хайде да не задълбаваме по тази тема, няма да ни отведе до въпроса за справедливостта.
  Аз само казвам, че когато те налазят мишки и плъхове, тогава вземаш пръскачката защото си убеден, че с добра дума няма да си тръгнат.
  Пак ще повторя, тази хм, щях да напиша политнекоректна дума, но тези ... хора, няма да си тръгнат с добро. Трябва да е доброзорно, което не изключва пътят им да мине за по пряко през съда.

  кратък
 38. 38 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Всички, които говорят за разправа с ГЕРБ, Борисов, Гешев са КОМУНИСТИ – явни, прикрити, платени Подписвам се! И знаете ли защо! Защото щяха да знаят, че големите далавери в държавата ни от началото на прехода и преди това са вършени от комунистите и ДС и тяхна е отговорността за всичко ужасно, което се е случило на България! Защото един път не чухме, поне от кумова срама, да поискат съд за едни проклет комунист!!!
  Ако има един, който да е КОНСЕРВАТИВНО МИСЛЕЩ и да иска оставка с тоя хъс , с който протестърите я искат, аз ще си сменя името от "консерватор" на "консерва"!
  Има ли един човек в България, който вярва в десни и консервативни идеи и да ходи на площадите и да вика долу Борисов, долу Гешев – Горе Радев, Манолова, Триото, Трифонов! Не вярвам.

  какво е КОНСЕРВАТИЗМА в следващите редове

 39. 39 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  До коментар [#29] от "дерибеев":

  А ти не прочете, че "... досъдебното производство е образувано в Районната прокуратура в Сливен в края на март "

  Ех, дерибейка, не можеш да осмислиш текст ли, що ли?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 40. 40 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  КОНСЕРВАТИЗМА:

  – Религията е основата на гражданското общество.
  – Опитите за бързи и радикални промени (независимо от намеренията) разрушават обществени връзки. Постепенните реформи винаги са за предпочитане пред революционните.
  – Основната цел на едно управление е осигуряването на ред и законност. Нейното постигане е немислимо без реализиране на принципите на върховенството на закона, правото и равенството на всички граждани пред законите.
  – Редът и законността предхождат свободата. Няма свобода там, където няма ред и законност, а свободия.
  – В добре уреденото общество неизбежно съществува йерархия, различия, водачество – не равенство.
  – Политическата власт трябва да бъде ограничена (и разделение на властите) и да няма всеобхватни задачи. Тя трябва да осигурява условия за човешката дейност, а не да предписва нейното съдържание, иначе се превръща в диктатура.
  – Частната собственост и предприемачеството са фундамент и предпоставка за свободата и преследването на успех и лично щастие.
  – Социалното неравенство е неизбежно. Нещо повече – то е желателно, защото е резултат от човешката свобода. Всяка уравниловка ограничава човешката свобода, а често пъти и стимулите за действие.
  – Пазарното стопанство (конкурентна среда в свободен пазар) е най-добрата икономическа среда за осъществяване на принципа на частната собственост като гарант за човешката свобода.

 41. 41 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Либерализма:

  *Либерализма, както се разбира от името му, основава своите ценности върху свободата – свободата на личността. Либерализма е за ограничаване властта на църквата, маргинализиране на вярата в Бога и „отваря вратата” за всякакви движения с хуманистичен дух, които „освобождават” човека от всичко и всеки в името на „свободата”. Човека става център на света – мерило, за добро и зло, от което произлиза всяка ценност. Личната свобода става самоцел, а свободата на останалите пречка!

  Ако си мислите, че либерализма е религиозно неутрален много се лъжете, ето какво казва речника за Хуманизма: "Отричане на какато и да било сила или морална стойност, надминаващи тези на човечеството, отхвърлянето на религията в полза на вярването в напредъка на човечеството със свои собствени усилия".

 42. 42 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 506 Гневно

  Гешев като най-тъп от шайката още не е разбрал, че Пеевски е бита карта и продължава да го лиже. Накрая точно ти ще опереш пешкира, Иванчо!

 43. 43 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Те прокуратурата така действат. Те и от САЩ чакат да им дадат доказателства, за да свършат някаква работа. Когато и да бъде сменен Гешев, все ще бъде твърде късно.

 44. 44 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 423 Неутрално

  МВР така са свикнали да служат на Пеевски, че много време и уволнения са необходими да се отучат.

 45. 45 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Явно се приближава до нещо, само че не знае до какво и се опитват да я държат далече от него.

 46. 46 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Венелина Попова да получи отговор на своите въпроси от главния Каскет? Все едно да дочака "от умрял писмо". Та нали Каскета е на изхранване от копанята на Прасето-син! И негов слуга...

 47. 47 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Интересно обаче, консерваторчето иска религия и свобода на религията, пък аз искам свобода ОТ религията. И той си иска неговата свобода, за да ограничи моята. А ако ще е свобода на религията, коя ще е?

 48. 48 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мариана Кълвачева":

  пред съдебната палата всеки ден, да дебнем момента готови за отплата

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 49. 49 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#1] от "vasill":"Имената на палячовците организирали този резил!"Има ли нещо, което особено да те изненадва в поредния абсурд, организран от силите, верни на престъпния модел у нас и неговия поддръжник в Банкя ? А, между другото, когато вчера написах, че БНТ е в плен на мафията у нас, коментарът ми беше изтрит по доклад от един гербаджийски трол ! Сега въпросната журналистка Венелина Попова разказва тази истина, заради която нас в Дневник редовно ни трият и цензурират ! Добре, аз мога и да спра да пиша, ако на Дневник по им харесва, ама като проплачат с поредния мутренски абсурд у нас, няма да има вече кой да заема активни позиции срещу шкаФ груп !
  —цитат от коментар 9 на samoedin


  Ще си позволя да Ви поправя - ...неговия слуга в Банкя...


 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3154 Неутрално

  До коментар [#29] от "дерибеев":

  "А ти мислиш, че в момента някой би посмял каже дори добър ден на Пеевски? "
  =============
  Аз мога.
  Не че го познавам, ама такова страхуване не ми харесва.

  Еретик
 56. 56 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1975 Весело

  Поне на първия въпрос на г-ца старозагорката може да отговори всеки един читател. В нейното разследване авторката категорично твърди:
  "Причината е масовата търговия с гласове, която добива все по-големи размери, деморализира демократичния процес и рискува да го изкриви напълно."

  https://toest.bg/peevski-izbori-2021/

  Купуването и продаването на гласове е обект на чл. 167 от НК и е съвсем нормално прокуратурата да разпита свидетелката с цел да изясни фактическата страна на въпроса за твърдяната "масова търговия" с гласове. Относно купуването на цигански гласове г-ца Попова никъде не споменава, че това е правил Пеевски и следователно няма защо да се притеснява за свободата си. Но една нелепа хибридка винаги е добре дошла на страниците.

 57. 57 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Още една непоръбена страдалка! Дайте ѝ едно вайкодинче да отпусне демократичната жила.

 58. 58 Профил на vhd33692822
  vhd33692822
  Рейтинг: 48 Неутрално

  До ком #38.В грешка си,колега,защото това не е разправа на комунисти с ,,демократи"от Герб.По-скоро става въпрос за борба между отделни крила ,фракции от бившата БКП.И макар да съм краен антикомунист,мисля че Герб и калинките му са най-големия проблем за бъдещето на България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK