Аделина Радева: Настроенията на играчите на политическия терен се променят

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Аделина Радева: Настроенията на играчите на политическия терен се променят


С наближаването на изборния ден, все повече се питаме дали резултатите ще останат сходни с изборите от април 2021 г. или нагласите на избирателите са се променили след като са видели подхода на избраниците си. Как ще гласуват българите на 11 юли предстои да разберем, а през това време може да видим диспутите на кандидатите за народни представители в каналите на обществената медия. Всяка седмица от понеделник до четвъртък в 16.00 ч. по БНТ 1 ще се излъчват диспути между кандидатите за народни представители, а по БНТ 2 зрителите ще могат да гледат и дебати на кандидатите от отделните региони. Предаванията ще бъдат достъпни и в сайтовете bnt.bg, bntnews.bg и в YouTube канала на БНТ. Една от водещите е Аделина Радева, с която разговаряме:


- г-жо Радева, отново ви предстои да водите диспутите по БНТ на участниците в предизборната надпревара. Какво да очакват зрителите?


Що се отнася до диспутите - мнозина биха казали, че очакват още от същото - все пак повтаряме избори, с надеждата да излъчим стабилен парламент. Аз обаче смятам, че тази лятна кампания трябва да се наблюдава много внимателно - настроенията на публиката може да са останали почти същите, но настроенията на играчите на политическия терен се променят. Наблюдавайте ги! А това, което трябва да очакват нашите зрители е най-доброто покритие по всички теми, свързани с предстоящия вот и най-доброто студио в изборната вечер!
- Какви са принципите, към които се придържате във воденето на тези разговори?


Разговори по телевизията се водят с опит, сърце и с добър слух. Където е възможно - и с чувство за хумор. Дебатите са особена форма - там много зависи от степента на подготвеност и на участниците, което дава или не дава възможност за сблъсък на идеи и настроения.


Аделина Радева: Настроенията на играчите на политическия терен се променят

- Обективната журналистика е предизвикателство, но при вас изглежда се случва с лекота. Това е опит, който се придобива с времето или талант?


Това е характер. Така общувам в живота и по този начин работя. Опитът и времето помагат да натрупаш знания, да приемаш хората и да се учиш от тях, дори тогава, когато не мислите еднакво. Журналистиката носи това вълшебство и така прави всеки ден специален.


- Какво ще представлява телевизионната програма на БНТ "ИЗБОРИ 2021: Финалът" и с какво ще е по-различна от тази през пролетта?


Най-голямата разлика в телевизионната изборна нощ ще дойде от факта, че тя съвпада с финала на Европейското първенство по футбол, което БНТ излъчва. На един терен ще играят политиката и футбола. Два толкова различни формата, които обаче винаги носят огромна емоция. Всеки разбира от политика и футбол. Да видим обаче дали футболните или политическите резултати ще бъдат по-лесни за отгатване. Кой ще вдигне купата на Европа и кой-на България!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK