Слизащите от политическата сцена

На половин милиард километровата магистрала е все по-пусто, а шараните този път май ще останат да плуват само във водите на язовир Кърджали.

На половин милиард километровата магистрала е все по-пусто, а шараните този път май ще останат да плуват само във водите на язовир Кърджали.Анализът е препубликуван от Портала "Култура".


Седмица преди повторните парламентарни избори в страната у мен нараства усещането за своеобразно déjà vu - само че на ситуации отпреди цели три десетилетия. Предварително ще кажа, че съм убеден: следващата неделя ще завърши една близо десетилетна политическа епоха, отчетливо различна от предхождалата я на т.нар. преход от тоталитаризъм към демокрация, но много сходна в своя завършек с още по-предишната - сиреч с края на комунистическата партия-държава.


Дайте си сметка, че и тогава, през 1990-1992 г., слизащата от историческата сцена БКП бе влязла в сблъсък с един многоцветен букет от млади политически сили - не особено "стиковани" помежду си, но пък с много ясна (и обща) воля да турят край на чудовищно натрупалата се лъжа, произвол, простащина и "околозаконие". И в онзи сблъсък - спомнете си - дотогавашното статукво имаше една повтаряща се до втръсване мантра: само ние имаме опита да управляваме държавата, само ние знаем "как се правят нещата", само ние можем да строим, да изхранваме, да повишаваме доходите.
Всичко, което трябва да знаете за изборите на 11 юли


Тези, "новите" (тогава бяха "онези с брадите"), могат само да рушат онова, в което ние преобразихме нашата "изостанала аграрна страна". И, да - вярно бе - "новите" тогава постепенно, "в крачка" научаваха как именно са били "правени нещата", в какво по-точно е била "преобразена" държавата и в резултат от това "научаване" - въпреки общата предварителна убеденост в безобразията под и на повърхността - още в първите година-две останаха потресени от дълбочината на катастрофата.


Но по аналогичен начин и днес, макар и с нарастваща от близо година убеденост, че държавата затъва в корупция, че формата на управлението ѝ (вече) се е превърнала по същество в "мутрокрация", през последните два месеца, откакто вездесъщата "джипка" не броди по пътищата на страната, ние отново бяхме смаяни от мащабите на лъжата и потъването. Да, вие наистина сте натрупали завиден "опит" в безобразията, за които ни осведомиха документално - осъзна мнозинството от българските граждани - но тъкмо затова, тъкмо затова на вашия начин "да правите нещата" трябва да се сложи край! Непременно, веднага - дори да не сме се разбрали напълно помежду си как и кои точно трябва да му сложим край!


Другата прилика на днешния с тогавашния исторически момент е наистина почти мистично сполетялото както едновремешните, така и довчерашните властници дълбоко политическо оглупяване. По-възрастните сред нас не могат да не си спомнят тогавашната дементна сърдитост на комунистите, потресаващата липса на остроумие, непрестанните им публични гафове (спомнете си белокосите митинги, нелепо скандиращи "мно-го сме, мла-ди сме", четирипръстия "Начко", който трябваше да се яви антагонист на синьото лъвче и т.н.). На тях "новите" противопоставяха същински взрив от естетическо снизяване и осмиване, който комунистите наричаха "злоба". Вижте сега колко напомнят на тогавашните нещата днес:


Слизащите от политическата сцена отново са в апокалиптичен "минор", плашат с някакви задаващи се (и вече започнали) "репресии", с някакъв "нов Народен съд", защото, видите ли, няколко десетки висши държавни чиновници, конкретно уличени в злоупотреби, са отстранени от постовете си. Като "позитив" на тази "злоба" се противопоставя ето какво. Преди няколко дни бившата председателка на Народното събрание показа как хвърля с бидони в язовир Кърджали 555 555 шарана (именно шарани - не някакъв друг вид риба). Разбира се, че това чудовищно количество шарани трябваше да запечата в молекулния строеж на водата от родния ѝ язовир номера на бюлетината на нейната партия, но също да демонстрира на "рушителите" неспирната "работа, работа, работа", която тя, въпреки всичко, не престава да върши.


Каква величествена глупост!


Бих могъл да я сравня с умопомрачителния брой тъкачни станове, които в годините на "реалния социализъм" се бяха научили да обслужват т.нар. тъкачки многостаночнички. Никога не разбрах какъв е смисълът на това "трудово безумие". Смея да заявя обаче, че "захранването" на един язовир с над половин милион броя шарани ми изглежда не по-малко безумно.


И мисля, че превръщането на водния басейн в гъста рибена чорба отстъпва по безумие единствено на хвалбата на "началника" на кърджалийската дама, че за годините на своето управление той бил "пострòил" "половин милиард километра магистрала". В социалните мрежи (днешния аналог на едновремешния осмиващ площад) веднага бе припомнено, че дължината на екватора на планетата Земя е около 40 хиляди километра, т.е. магистралата, която "началникът" бил "пострòил", се оказва повече от десет хиляди пъти по-дълга от земния екватор! Логично в същите социални мрежи се появиха стотици осмиващи постове и мемета: напр. космическата панорама на Млечния път с указание, че той е "пострòен" не от някой друг, а от същия вездесъщ демиург. Мисля, че и склерозиралият в последните години на властничеството си Тодор Живков не е изричал чак такива безумия.


И все пак déjà vu и тук е налице. Правешкият диктатор и "другарите" му, спомнете си, бяха фиксирани върху "заводи и юзини", с които покриваха страната ни. По подобен начин г-н доскорошният ни премиер днес болезнено се е фиксирал върху (неизвестно защо) "пречиствателни станции" (бил направил 250) и магистрали. Впрочем, съвсем наскоро имах възможност да пътувам по една отсечка от неговите "половин милиард километра" - от София до Варна и както всеки друг, който го е правил, видях, че магистралата е налице - отпреди доста повече от десет години - от столицата до Ябланица и след това - от изхода на Търговище до Варна. Толкоз!


Та казвам приликата в политическото оглупяване на слизащите преди 30 години от политическата сцена и днешните е забележителна. Забележителна е и приликата на масовото взимане на подбив на тогавашните "слизащи" и днешните.


Déjà vu обаче са и пространствата, в които тече противоборството между напускащите политическата сцена довчерашни властници и противопоставените им, тъй наричани "реваншисти" и "революционери". Както споменах, разликата отпреди 30 години тук е в това, че "новите" (които "нищо не са пострòили" и които се готвят да превърнат олигархичния "ред" в "хаос") имат днес за свое пространство на изява не площада, както през 1990 г., а електронните издания и социалните мрежи. "Магистралостроителите" обаче, както и тогава, продължават да разполагат почти изцяло с хартиените и официалните ("обществените") медии. При това - забележете - именно от тях се опитват да ни убедят, че "цялата власт в страната била попаднала в ръцете на Румен Радев", а управляващото в момента служебно правителство извършва не нещо друго, а "държавен преврат".


Ако си направите труда да се вгледате в господстващата в тези медии лексика, няма как да не си спомните именно звучащото от вестниците и телевизията веднага след 10.11.1989 г. Разкритията за корупция, за подслушвания и т.н. системно биват наричани "компромати", "слухове", уволненията на уличените - "репресии", а цялостното осветляване на вършеното в държавата ни през последните години се стилизира като "реванш". Реванш на кого обаче?


Политико-исторически полемики
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


Ето тук има определена разлика. След 10.11.1989 г. "реваншисти" бяха, разбира се, остатъците от "фашистите", "буржоазията" и определени "нарцистични недооценени псевдоинтелигенти". Днес това са "комунистите". Същите тези медии, които само преди десетина години клеймяха като "пещерен" антикомунизма на демократичните партии и се присмиваха на всички десни, които "не спирали да ровят в миналото" (което "не интересувало вече младите поколения"), днес изведнъж видяха дълбока истина в защитните тези на доскорошните управляващи, че срещу тях се консолидирала не някаква друга, а "лява" (и даже - "прокремълска") вълна. Защото - убеждават ни - всички "протестни" партии били все "хора на Радев", а пък той - знайно е - е "човек на БСП и на Кремъл".


Преди време се пошегувах, че очевидно "човек на Радев" (а респективно на кремълския диктатор Путин) е и настоящият президент на САЩ Джо Байдън, доколкото именно неговата администрация чрез обявените санкции по закона "Магнитски" по същество потвърди и официализира "компроматите" на "протестърите", че през последните години страната ни се управлява от широко разклонена олигархична мрежа, ползваща се с подкрепата на "десните" управници на държавата.


Разбира се, наред с тази стилизация на противопоставящите се на статуквото политически сили като "леви" и "комунистически", биват тиражирани и някои по-"софистицирани" мъдрословия. Така неотдавна позаглъхващ "народен поет" разпери опашка, за да порицае от полагаемата му се позиция на "съвест на нацията" порочния навик на "нашия народ" да неглижира доброто, което са сторили слизащите от сцената политически управници, но с наслада да ги "демонизира". Нямаше никакво съмнение "демонизирането" на кой именно управник "народният поет" порицаваше. Интересно ми е обаче защо той никога не съзря този наш "порочен навик", когато далите му трибуна днес медии "обработваха" образа на Иван Костов.


Философски и философско-политически етюди от християнска перспектива
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Друг мъдрец - не можейки да скрие и от самия себе си, че една млада генерация българи изглежда вече решително отказва да бъде управлявана по довчерашния бабаитско-тарикатски, "народняшки" начин, ни обясни, че това "явление" се дължало на скъсалата се "връзка между поколенията", до което пък се стигнало вследствие на пагубното влияние на либерализма върху семейното възпитание, отгледало мразещи бащите си младежи. Младежи, настроени да вдигат революции, "а от историята ние знаем до какво водят революциите на младите"


Ще кажа, че допреди месец-два писанията и изявите в тези днешни "пространства на статуквото" - удивително сходни с онези веднага след 1989 г. - предизвикваха у мен опасения, че внушенията им биха могли да задържат руинирането на въпросното статукво. Днес ми се струва, че те вече все повече не хващат корен. Една епоха си отива и, изглежда, това е факт, независимо какви точно проценти и кой именно ще ги получи идната неделя.


На половин милиард километровата магистрала е все по-пусто, а шараните този път май ще останат да плуват само във водите на язовир Кърджали.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Народът не иска да се ваксинира и това е контрата срещу политиците,които ни преебават.Той предпочита да умре,вместо да го лъжат и крадат.
  Щом 50% не гласуват смятайте колко е доволен от тези комунистически партии

 2. 2 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Съгласен съм в голяма степен със статията, но има и много сериозни поводи за притеснение. Не от "слизащите", а от "възкачващите се".
  Начинът, по който мнозинството българи избират "възкачващите се" е притеснителен. Избират ги на същия принцип, на който са избрали преди това "слизащите"- Емоционално и с мисъл за "спасител": да пребори всички недъзи (кражби, корупция, далавери и др.) и да "оправи нещата", но без да си задават въпроса как.

  Пак ще кажа: на последните избори 44 % класираха на 1-во и 2-ро място гологлави пишман-мъжкари с черни джипове, а на 3-то и 4-то , съответно БСП и ДПС. Общо 70 % са ОК с това такива да ги упрвляват...

 3. 3 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Весело

  Защото - убеждават ни - всички "протестни" партии били все "хора на Радев", а пък той - знайно е - е "човек на БСП и на Кремъл".
  _______________________________________________________

  Радев не е човек на БСП?

  Да, натовски генерал, делегат на 14 конгрес на БКП!

 4. 4 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Това е проблемът на професорите, като Калин Янакиев: - Колкото по-малко имат да кажат, толкова повече думи са им нужни да го направят. И няма да загубите нищо, ако като мен, спрете по средата, а дори и по-рано.

 5. 5 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Народът не иска да се ваксинира и това е контрата срещу политиците,които ни преебават.Той предпочита да умре,вместо да го лъжат и крадат.Щом 50% не гласуват смятайте колко е доволен от тези комунистически партии
  —цитат от коментар 1 на Сд

  В Благоевград не гласуваха повече от 70%.

 6. 6 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1584 Любопитно

  До коментар [#2] от "debruckere":

  И какъв избор има между БКП/ГЕРБ/, БКП/БСП/ и БКП/ИТН/?
  Кой е алтернативата на пребоядисващите се политикани?
  Костя Копейкин? Божков?
  Единствената надежда е някой да бие през крадливите ръчички управляващите, и ако не друго, поне да не се мълчи за далаверите...

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 7. 7 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Ех Янакиев, Янакиев почваме пак накрая да мислим. Какво ли щеше да бе да се мисли през цялото време. Как така промяната избра за кмет на Благоевград някой, който години наред е бил част от статуквото. Но шараните не са само вязовира, защото само малка част от хората свързват партията на един звучащ автенетично по Радефф бизнесмен със корупцията.

 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  М'дааа. Спасителят се търси още от библейски времена. И, както винаги, по метода на пробите и грешките. Точно, като в еволюцията. Вярно, бавно става, но бързото вече знаем как е. Френската буржоазна революция, руската болшевишка революция. Всичко зависи от търпението на хората, а граница между двата начина - няма.

 9. 9 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 866 Неутрално

  "Дълбочината на катастрофата" бе постигната след 30 г "промяна"=измама срещу българските граждани. От 9 мил сме 7, но вървим към 0 /нула/.

 10. 10 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Военно-фашистката хунта се сблъсква с непреодолим проблем. Условията в България са коренно различни от онези в Германия или тези в Русия, общото в които е неограничената власт на диктаторите и липсата на плурализъм или гражданско общество. Днешните хунтаджии така и не си дадоха сметка, че затворените общества са в историята и не могат да разчитат на страха, инсинуациите, информационното затъмнение и лозунгите като най-важни елементи от пропагандните трикове на Гьобелс. Впрочем липсата на интелект във всеки обут със зелени чорапи и фуражка вместо глава, винаги е водела до отчаянието, което вече е факт във всяко изявление на фюрера и неговите най-предани помагачи. Тази история на заклинанията завършва с бумерангът на белия автобус...

 11. 11 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  ГЕРБ ги избираха, защото били най-малкото зло. Оказаха се най-голямото. Сега отново изборът е между голямото и малкото зло. А малкото пораства на държавната хранилка!
  Какъв избор е да избираш между едно зло и друго зло?! Никакъв. Остава само временната надежда, че феодално мафиотската система ще бъде премахната, до момента в който стане ясно, че е останала непокътната и само са се появили поредните "спасители" на България, за да ни замажат очите. Мая Манолова е един от спасителите. Какво да коментирам повече?!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 12. 12 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  "Слизащите от политическата сцена"
  ...........
  Едно време какви болшевици имаше! Хем плюеха старата власт, хем ни обещаваха светло бъдеще!
  Днешните болшевици, само плюят и не обещават нищо.

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дария Колев":

  Да, Радев е бил член на БКП от 1984 до 1990, когато като офицер е деполитизиран. За разлика от любимия вожд на всичкия гербидж, дето не само е бил член на БКП, но и отказва да се деполитизира. А лъжата на Антон Тодоров за участието на Радев в 14 конгрес на БКП отдавна само най-тъпите тикви и калинки повтарят.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Джипко Бибипко се отнася по-скоро иронично към неистово стремящата се към власт руса амбиция, наричана сестра Галева от съгражданите си. В нейно лице вижда елементарна манипулаторка от неговия калибър. Очевидно мрази ИТН, но яростно ненавижда ДБ. Излиза, че ДБ се явява най-голямата заплаха за всички, чието острие беше ШИШИ и инструмента му - Джипко Бибипко.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Много правдиво и изстрадано есе.

  И преди 30 години, и сега разнородни групи хора се бяха обединили в общата си нетърпимост срещу КАКИСТОКРАЦИЯТА, властта на най-долната, непоносимо противна категория човешки същества.

  И тогава, и сега КАКИСТОКРАЦИЯТА се съпротивляваше на неизбежния си край по сходен начин.

  И тогава, и сега беше обречена.

  Кураж, малко остана.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  В цяла София няма билборд на ГЕРБ и патерициотите с човешка физиономия на него. Има номерчето в бюлетината, има лозунг, има хералдика. Де що е човешки образ, все е нещо с Христо Иванов, Маямата, Бабикян, Васо Гюров, Костадин Костадинов....

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 17. 17 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Не съм изненадан да има такива манупулации на обществото като тая тука, че ОДС от началото на било тъждествено на сегашната сбирщина от номенклатура и дълбоко компрометирани политици, които днес се самонаричат партии на промяната. Човек да го е гнус, че е бил на десетки антикомунистически протести заедно с такива като Калин Янакиев, който ще напише такива редове, че тези всички усилия на българското общество, които ни вкараха в Европа и ясно ни върнаха достайнството са същото като сегашното ОФ на мая манолова, христо иванов, другата комунистка, хаджигенов и недоразумението министър на културата, мика била велика, слави трифонов, живковисткия прокурор и чекист атанасов и всичкото това ръководено от съветчика радев, за когото не е ясно кое е по-скъпо - собствената му страна или русия.
  Въобще не съм изненадан това да се появи тук в този весник. Изненадан съм как няма гневна и масова обратна реакция, толкова ли изчезна достойнството бе хора?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 18. 18 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 296 Неутрално

  *от началото на прехода

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 19. 19 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Много правдиво и изстрадано есе.И преди 30 години, и сега разнородни групи хора се бяха обединили в общата си нетърпимост срещу КАКИСТОКРАЦИЯТА, властта на най-долната, непоносимо противна категория човешки същества.И тогава, и сега КАКИСТОКРАЦИЯТА се съпротивляваше на неизбежния си край по сходен начин. И тогава, и сега беше обречена.Кураж, малко остана.
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  И сега, както тогава, няма изгледи САМА да победи себе си.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  “Мисля, че и склерозиралият в последните години на властничеството си Тодор Живков не е изричал чак такива безумия.“

  Това (не точно със същите думи) написах и аз преди няколко дни.

  Ученикът надмина учителя и по този пункт: по тоталната липса на достойнство и себеуважение, с които се е вкопчил във властта, заобиколен от шутовете, угодниците, некадърниците и подлеците на режима си.

  Пълзенето му онзи ден в краката на всеобщо антипатичния Ердоган на фона на ДВЕ ТУРСКИ ЗНАМЕНА беше най-голямото падение, което български държавник някога си е позволявал.

  Трябва да го накажем за това оскърбление на националното ни достойнство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2464 Весело

  "Забележителна е и приликата на масовото взимане на подбив на тогавашните "слизащи" и днешните." - всички рибки плуват, само пържените не! ГРЕБящите са изумителни в мероприятията, с които се излагат, макар и да си мислят, че правят нещо значимо. Но тиганът отдавна не е в тях, колкото и да бяха свикнали да МУ държат дръжката.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Право куме та в очи.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Съгласен съм в голяма степен със статията, но има и много сериозни поводи за притеснение. Не от "слизащите", а от "възкачващите се".
  —цитат от коментар 2 на debruckere


  Питал ли си се, защо в Чехия, Полша... не се притесняваха от "възкачващите се"? Техните дали са били по-добри от нашите "брадати"?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Много добър текст на Калин Янакиев, както винаги!
  Колко жалко, че онези, които трябва не четат...!

 25. 25 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Не съм изненадан да има такива манупулации на обществото като тая тука, че ОДС от началото на било тъждествено на сегашната сбирщина от номенклатура и дълбоко компрометирани политици, които днес се самонаричат партии на промяната. Човек да го е гнус, че е бил на десетки антикомунистически протести заедно с такива като Калин Янакиев, който ще напише такива редове, че тези всички усилия на българското общество, които ни вкараха в Европа и ясно ни върнаха достайнството са същото като сегашното ОФ на мая манолова, христо иванов, другата комунистка, хаджигенов и недоразумението министър на културата, мика била велика, слави трифонов, живковисткия прокурор и чекист атанасов и всичкото това ръководено от съветчика радев, за когото не е ясно кое е по-скъпо - собствената му страна или русия.Въобще не съм изненадан това да се появи тук в този весник. Изненадан съм как няма гневна и масова обратна реакция, толкова ли изчезна достойнството бе хора?
  —цитат от коментар 17 на Октавиан


  ОДС какви бяха??? Съюз от партии, лидерите на които, всичките се оказаха сътрудници на Държавна сигурност! ОДС бяха сбирщина агенти на ДС и измамени последователи. Същите като сегашните, с малка разлика в грима. И с ГЕРБ беше същото. Смяна на персонала. А задкулисието си е същото, живо и здраво, от 1944 г до днес и кой знае колко още.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 26. 26 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Аве Цезаре генерал Радев - слизащите от политическата сцена те поздравяват 🎃😀🇹🇷

 27. 27 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  “ déjà vu - само че на ситуации отпреди цели три десетилетия”
  ——
  Е, те това е проблемът — че се го “видял вече”, ама не си си зел поука от видяното. Ма щом ти аресва театрото, що да не го гледаш пак, тъй де

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 28. 28 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#25] от "quatro_4x3":

  все пак хората, които гласуваха за ОДС бяха съвсем друго тесто от ум, морал и насоки за разлика от това лаене на тия от номенклатурното оф сега.
  А за мнозина говоренето против одс - каквото и да е било, то ни вкара в европа и се противопостави на комунистическият манталитет - та за мнозина това говорене е родово обословено, не ли?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 29. 29 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  След 1107 предвиждам дефицит на
  - хапчета за кръвно
  - алкохол
  - шини за менискуси

  и рев, много рев, че

  - чупАт му държавата
  - някой го поръчва
  - има кръвно и трябва да си оперира поредния менискус.

  Предвиждам и ПИКливите медии да излеят "50 нюанса кафЕво"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#25] от "quatro_4x3":

  “ОДС какви бяха??? Съюз от партии, лидерите на които, всичките се оказаха сътрудници на Държавна сигурност!”

  Е, чак пък всичките...

  Стефан Савов, Аспарух Панов, Светослав Лучников, Елка Константинова, Сашо Божков от ДС ли бяха?

  Нека не съдим за “всички” по ченгето Георги Марков и подобните му инфилтрати - Петър Берон, Стефан Гайтанджиев и т.н.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#29] от "Николай Колев":

  “Предвиждам и ПИКливите медии да излеят "50 нюанса кафЕво"...”

  Това ще е до време - парите от Пеевски пресъхнаха. Допускам, че ще направят плах опит да се преориентират към следващия победител, заедно с част от форумните тролове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Мен слизащите не ме притесняват, но възкачващите се. Харвардските възпитаници много ми напомнят на тези на Симеон . Тук там се появиха някои неща за Кирил Петков. Притеснява ме Слави който ще управлява от Фейсбук, старата комунистическа школа в лицето на Рашков.
  Предишното Народно събрание как гласува набързо без да се замисли за последствията -закона за гласуване.
  Да не мислим за тези дето слизат, но за тези дето ще възкачим.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 33. 33 Профил на Иван Геров
  Иван Геров
  Рейтинг: 10 Разстроено

  Жалко за човека. Но така се получава, когато гордостта се интелектуализира, а разсъдителността се превръща от инструмент за преценяване на добро и зло в идеологически инструмент. Така този добре образована и съвсем приличен, макар и доста маниерен и личностно центриран университетски преподавател, ще стане поданик в царството на уличната чалга-култура, гарнирана с лек либертариански постхристиянски привкус. И това всичкото, мисля, би могло и да му хареса. Но, може би, ще му хареса най-българското в бъдещата социална ситуация у нас - поредния преход към липса на историзъм, така глупаво, а понякога така трагично, бележещ българо-балканската история.

 34. 34 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  След прехода от "Човек от народа" към "Аз съм прост и вие сте прости" ни чака "Аз съм простак и вие сте простаци". Славиту бе. И той с жипка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Много добър анализ на Калин Янакиев. Който може да чете и да разбере, който не може, не му е тук мястото.

 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  До коментар [#25] от "quatro_4x3":“ОДС какви бяха??? Съюз от партии, лидерите на които, всичките се оказаха сътрудници на Държавна сигурност!”Е, чак пък всичките...Стефан Савов, Аспарух Панов, Светослав Лучников, Елка Константинова, Сашо Божков от ДС ли бяха?Нека не съдим за “всички” по ченгето Георги Марков и подобните му инфилтрати - Петър Берон, Стефан Гайтанджиев и т.н.
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Леле колко народ си пропуснал, начело с най-големия вредител -- марксиста от Вислинуу

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz": "Стефан Савов, Аспарух Панов, Светослав Лучников, Елка Константинова, Сашо Божков от ДС ли бяха?"

  Хубаво, не бяха всички, а почти всички. Имаше агенти и в ръководните органи на тия партии. Неопитните тогава лидери, заобиколени от хора на ДС, нямаше как да се справят. Има и такива, които не са обявявани, поради унищожени досиета. Тогава печките на ДС, за унищожаване на секретни документи документи, горяха денонощно и през лятото! Драстично беше разминаването между това, което говореха и се канеха да вършат от СДС/ОДС, и това, което реално вършеха. Разминаването м-у думите и действията им се дължеше точно на ДС компонентата в ОДС.


  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 38. 38 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1264 Разстроено

  Историята се повтаря - този път като пошъл фарс.
  Тъжна история.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 39. 39 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дария Колев":

  "Радев не е човек на БСП?

  Да, натовски генерал, делегат на 14 конгрес на БКП!"
  __________________________________________________________________________
  Че колко настоящи политици, на възраст над 60 год. са казали:
  "Аз не съм бил член на БКП"
  и това да е вярно, колко?

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 40. 40 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дария Колев":

  "Радев не е човек на БСП?

  Да, натовски генерал, делегат на 14 конгрес на БКП!"
  __________________________________________________________________________
  Че колко настоящи политици, на възраст над 60 год. са казали:
  "Аз не съм бил член на БКП"
  и това да е вярно, колко?

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#37] от "quatro_4x3":

  “Тогава печките на ДС, за унищожаване на секретни документи документи, горяха денонощно и през лятото!”

  Както работеха до последния момент и шредерите в министерствата и държавните агенции/фирми това лято преди конституирането на служебното провителство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Гербавите пак крякат като настъпени жаби "Какъв е смисълът от промяната !". Ами смисълът от промяната е дори самата промяна. Политиците трябва да се сменят като памперсите, защото иначе осмърдяват всичко и по-възможност трябва да отиват, където и памперсите, когато са се осмърдяли.

 43. 43 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#36:"Един вампир броди из Европа"][/quote]

  Предполагам, че Желю Желев са започнали да го създават като "дисидент" доста преди 1989г. и всичко за него добре са прочистили в архивите. Така е и за други "чисти и неопетнени" прдставители на СДС и ОДС. Всъщност в архивите на ДС са останали документи само за нейни служители, доносници и сътрудниц, които вече не са били от голямо значение. Все някакви документи е трябвало да останат.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 44. 44 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Непризнателни хора са българите, не оставиха Буци да си напълни чекмеджетата и да го натакова на миските с 200. докато още го може. Кой сега ще ви направи половин милиард километра магистрали, бре?

 45. 45 Профил на Dr Alois Alzheimer
  Dr Alois Alzheimer
  Рейтинг: 250 Весело

  Тъпня.
  На заспал преди 30 години "демократ" - върти, суче и все комунистите и БКП са му виновни.
  Управлявалите след 1992 демократи, полудемократи, псевдодемократи нямат вина за сегашното ни дереже.
  Нищо, да живее Христо Иванов - бъдецият Татарчев, и Цонева също да живее...

  Dr Alois Alzheimer
 46. 46 Профил на Dr Alois Alzheimer
  Dr Alois Alzheimer
  Рейтинг: 250 Разстроено

  До коментар [#37] от "quatro_4x3":

  Стефан Савов със сигуност е бил стукач - първо, през 1990-1991 Крум Благов публикува извлечение от факултетната книга на юрфак на СДУ, от която е видно, че Стефан Савов е полагал изпити по времето, когато уж е бил в Белене.
  Второ, Савов като преводач от испански език получава поръчка да преведе или дневниците на Че Гевара или някакви негови други трудове. За превода е удостоен с орден "Кирил и Методий".

  Dr Alois Alzheimer
 47. 47 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  “Кампанията” на ГЕРБ е отчайващо обидна и подценяваща избирателите!
  Шаранчета, фанелки с лика на вожда, прегръдки с дечица и незнайни лелки… Страх и безидейност.

 48. 48 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#2] от "debruckere":И какъв избор има между БКП/ГЕРБ/, БКП/БСП/ и БКП/ИТН/?Кой е алтернативата на пребоядисващите се политикани?Костя Копейкин? Божков?Единствената надежда е някой да бие през крадливите ръчички управляващите, и ако не друго, поне да не се мълчи за далаверите...
  —цитат от коментар 6 на mitko11


  Няма единствена и особено еднократна надежда. Необходима е последователна и за някои много тежка работа - да помислят преди да гласуват, а след това пак да се полагат усилия, за да се следи какво вършат тези, дето сме им дали власт и пари за да работят за нас. Когато не сме доволни от тях, като всеки нормален работодател, да ги уволняваме.
  Другото е да разчитаме, че ей така, ше попаднем на някой много добър, едновременно умен и работлив човечец, дето да ни води за ръка. Че то по-добре да се върнем към монархията и да се кръстим да ни се падне някой добър и справедлив баща на нацията.

 49. 49 Профил на Dr Alois Alzheimer
  Dr Alois Alzheimer
  Рейтинг: 250 Разстроено

  До коментар [#33] от "Иван Геров":

  Иван Геров, поздравявам Ви за написаното.

  Dr Alois Alzheimer
 50. 50 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#37] от "quatro_4x3":“Тогава печките на ДС, за унищожаване на секретни документи документи, горяха денонощно и през лятото!”Както работеха до последния момент и шредерите в министерствата и държавните агенции/фирми това лято преди конституирането на служебното провителство.
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  СДС, ОДС, НДСВ и ГЕРБ - основните бивши "спасители" на България.
  Сега т.н. "нови партии" са новите фалшиви "спасители" на България. ГЕРБ се изтъркаха и вбесиха всички, време е за подмяната им с други. "Преоблякъл се Илия, погледнал се..." и така нататък.
  В момента в България не се случва НИЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ ОТ 1989г. НАСАМ.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 51. 51 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Лустрация, Декумонизация и Денацификация.
  От ГЕРБ до последната тухла в стената на Корупцията, Б.М.Б. и ГЕРБ паснаха като друга тухла в стената на ДС/БКП/БСП/ДПС.
  Фондацията Ханс Зайдел която бе в основата на възхода на ГЕРБ и Борисов има връзки с други Фондации В Испания които са уличени в тероризъм.
  Фондация Ханс Зайдел е базирана във Мюнхен, Бавария.

 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Джипко Бибипко се отнася по-скоро иронично към неистово стремящата се към власт руса амбиция, наричана сестра Галева от съгражданите си. В нейно лице вижда елементарна манипулаторка от неговия калибър. Очевидно мрази ИТН, но яростно ненавижда ДБ. Излиза, че ДБ се явява най-голямата заплаха за всички, чието острие беше ШИШИ и инструмента му - Джипко Бибипко.
  —цитат от коментар 14 на Анти Шишковци


  Също както от вас лоша дума срещу БСП никога не можеш да прочетеш, а цялата ви злоба и лошотия е отправена единствено и само срещу ГЕРБ.

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един вампир броди из Европа":

  “Леле колко народ си пропуснал, начело с най-големия вредител -- марксиста от Вислинуу..”

  За Желю съм писал многократно какво мисля - семпъл, суетен, лесно манипулируем човечец, когото комунистите купиха с поста “председател/президент”, туриха му Семерджиев за вице и го блокираха отвсякъде със съветници-ченгета като Бригадир Аспарухов, Стоян Андреев и пр., плюс щатни ласкатели като Еми Барух, която успя да му внуши, че е българският Хавел + българският Михник 2 в 1...

  Някак си не мога да повярвам, че вредеше съзнателно, от желание да вреди. По-скоро от глупост.

  Което не го прави по-малко вреден, разбира се.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#15] от "Norman Granz":

  Молодец! Продължавайте да борите "най-долните човешкиу същества" с помощта на такива висши човешки същества като Слави Трифонов, Румен Радев, Бойко Рашков и Сестра Галева.

 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  В цяла София няма билборд на ГЕРБ и патерициотите с човешка физиономия на него. Има номерчето в бюлетината, има лозунг, има хералдика. Де що е човешки образ, все е нещо с Христо Иванов, Маямата, Бабикян, Васо Гюров, Костадин Костадинов....
  —цитат от коментар 16 на cinik


  За сметка на това цяла България е залята с красивата физиономия на ХИ, хилещ се от стотици билбордове. Отде пари?

 56. 56 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#37] от "quatro_4x3":Стефан Савов със сигуност е бил стукач
  —цитат от коментар 46 на Dr Alois Alzheimer


  А по думите "стукач" и "юрфак", които не се използват в българския език, със сигурност ти си някоя руска тутурутка.

 57. 57 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#25] от "quatro_4x3":

  Прав си. За разлика от сегашнта алтернатива на ОДС, състояща се от делегати на 14 конгрес на Партията и живковски (Раз)градски прокурори.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#56] от "gianni":

  “А по думите "стукач" и "юрфак", които не се използват в българския език, със сигурност ти си някоя руска тутурутка.”

  Колко баламски се издават таваришите...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz": "Както работеха до последния момент и шредерите в министерствата и държавните агенции/фирми това лято преди конституирането на служебното провителство."


  Нормално. Така върви от 1989г до сега. Периодично се унищожават документите за далаверите. На задкулисието, не просто на ГЕРБ. Не е заради новото правителство. Сега ще разкрият няколко далаверки, да замажат очите на хората и след време новите също ще унищожават документи, когато дойде техния ред да си ходят.
  ГЕРБ дойдоха на власт със същите закани и изнасяне на информация за далавери, като новите, и нищо.
  Случващото се сега не е за пръв, а за пореден път!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 61. 61 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Цвета Караянчева олицетворява кадрите на герб: безмозъчно подчинение и безкрайно раболепием към вожда; оперирани от чуство за срам без капка морал и изключително арогантни; без грам достойнство (готови са да ги прекръстят на ПКП само и само да останат на хранилката); нула професионализъм и пълна липса на критично мислене. И тези кадри калинки са забладяли всички институции на тази държава. Ще трябват много години за да се осводим от мутро-робството в което сме затънали.

 62. 62 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Фундаменталният проблем на "промяната" е липсата на визия, не толкова липсата на опит. Претенциозните сравнения и аналогии няма да променят фактът, че цялата им кампания се изчерпва с повтарянето на мантрата "бухалка-чекмеджета-сараи" ad nauseam. Тази идейна несъстоятелност е и причината "протестните" партии да вземат

 63. 63 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Фундаменталният проблем на "промяната" е липсата на визия, не толкова липсата на опит. Претенциозните сравнения и аналогии няма да променят фактът, че цялата им кампания се изчерпва с повтарянето на мантрата "бухалка-чекмеджета-сараи" ad nauseam. Тази идейна несъстоятелност е и причината "протестните" партии да вземат 15% на предните избори, въпреки агресивното поведение, осигурения медиен комфорт, умората от пандемията и от ГЕРБ, и гафовете на властта – реални и изфабрикувани.

  Сега "партиите на протеста" се умилкват около ИТН и се надяват един псевдополитик ("приятел" - Мая Манолова), който сам беше изненадан от резултата си на предните избори, да ги телепортира във властта. Колко лицемерен трябва да си да ревеш от простащината и принизяването на властта от ГЕРБ, и същевременно да правиш мили очи на "г-н Трифонов" и "сценаристите" около него.

  Самият г-н Трифонов на резонни въпроси отговаря с приказки от типа на "защото 'защо' завършва на О" и вече три месеца не се е появявал публично без да даде обяснение за това. Само по себе си това е достатъчно ясна заявка за прозрачността, която трябва да донесе промяната.

 64. 64 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Слави го качихме ама сам слезе от сцената 🎃😄🇹🇷

 65. 65 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Много добър анализ на Калин Янакиев. Който може да чете и да разбере, който не може, не му е тук мястото.
  —цитат от коментар 35 на Роси

  “ Който може да чете и да разбере, който не може, не му е тук мястото.”
  ========
  Роси, оправи ми настроението за днес. Смях се с глас. Благодаря.

 66. 66 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 929 Весело

  Т.н. интелигенция, каквото и да значи това, никога няма да излезнат от прашните кабинети и да променят нищонеказващия стил на говорене§ никога няма да проумеят живия живот и простото слово и ще си останат в миналото. Ами живейте си там, а нас ни оставете в истинския свят! По-добре ще се оправим и без анализи като този!

 67. 67 Профил на Dr Alois Alzheimer
  Dr Alois Alzheimer
  Рейтинг: 250 Гневно

  До коментар [#56] от "gianni":

  ...мъкааа, голяма мъка - ползват се в българския език, и още как се ползват - а сега по същество - като оставим настрана русизмите, имаш ли да речеш нещо за доносника Стефан Савов?

  Dr Alois Alzheimer
 68. 68 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#25] от "quatro_4x3":“ОДС какви бяха??? Съюз от партии, лидерите на които, всичките се оказаха сътрудници на Държавна сигурност!”Е, чак пък всичките...Стефан Савов, Аспарух Панов, Светослав Лучников, Елка Константинова, Сашо Божков от ДС ли бяха?Нека не съдим за “всички” по ченгето Георги Марков и подобните му инфилтрати - Петър Берон, Стефан Гайтанджиев и т.н.
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz

  Савов също беше агент (според Светулката).Елка Константинова нямаше акъл да раздели слама на две магарета. В нейната партия с комунизма се бореха световно известните антикомунисти Ал. Йорданов и Ед. Сугарев. Светослав Лучников!? - човекът си имаше своите интереси.
  Да, Жельо беше суетен и инатест, но сравнен с вас е интелектуален гигант и морално чист като сълза.

 69. 69 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  На тия, които намират есето на професора за скучно, объркано и най-вече повърхностно, трябва да кажа, че не са прави. Те не са виждали как консервативно-либералният православен професор върви по Руски. Той не върви като вас; просто да гледа да не се спъне докато зяпа нечии крака и дупе. Той върви и мисли, т.е. винаги е на работа - анализира, синтезира, деконструира, херменевтизира, теологизира и дори телеологизира.
  Няма нужда дори да четете есето; важно е да знаете, че е плод на дълбоко мислене, подплатено с богат личен опит.

 70. 70 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Това е проблемът на професорите, като Калин Янакиев: - Колкото по-малко имат да кажат, толкова повече думи са им нужни да го направят. И няма да загубите нищо, ако като мен, спрете по средата, а дори и по-рано.
  —цитат от коментар 4 на Nedyalko Lazarov  Той е отскоро професор, ама и преди си беше така.

  Викат им кваталните "професори".

  Все гледа да ракаже за милиционерите и как камбаната го върнала при дългите коси..да налага силово духовизация.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 71. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  Липсва най - важното в целия анализ : урокът не е научен ! Да не кажа, че постоянно се връщаме в едно и също изходно положение ! Като има мераклии да бъдат лъгани, дали ще чакаме още дълго време да се появят манипулаторите и демагозите, като евроатлантикът, който цели 12 години ни " опраскваше с 200" и 20 % още ми вЕрват ?

 72. 72 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#68] от "Nedyalko Lazarov":

  Няма как във форумното кафене да не ое намери някой, дето с хипертрофираната си жлъчка, може цял ден да опикава нормалните живи и умрели.

 73. 73 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Със сигурност някои хора ще напуснат политическата сцена/игра но нека не слагаме каруцата пред коня. Октоподът ГЕРБ няма да си отиде само защото много хора не го искат. А тези, които въпреки зулумите на бившите управляващи, отново поискат ББ и антуража му да ги напътства? Не съм песимист. Реалист съм.

 74. 74 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  ГЕРБавите опорки са като извадени от първата страница на ДУМА, в която Продев громеше "пещерните антикомунисти" със антрефилета "Всички сме грешни, г-н....(следва името на някой пещерен антикомунист)". Точно затова говори и К. Янакиев.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  "За Желю съм писал многократно какво мисля - семпъл, суетен, лесно манипулируем човечец, когото комунистите купиха с поста “председател/президент”, туриха му Семерджиев за вице и го блокираха отвсякъде със съветници-ченгета като Бригадир Аспарухов, Стоян Андреев и пр., плюс щатни ласкатели като Еми Барух, която успя да му внуши, че е българският Хавел + българският Михник 2 в 1...

  Някак си не мога да повярвам, че вредеше съзнателно, от желание да вреди. По-скоро от глупост.

  Което не го прави по-малко вреден, разбира се."

  Най - тъжното е, че като се върнем едни 30 години назад, към кръглата маса, няма да се намерят много имена, които да са изиграли някаква добра или смислена роля и да са помогнали на надеждите на хората да се свалят комунистите и да започнат начисто бъдещето си ! Желю Желев не прави никакво изключение ! Ама то не бяха Стоян Ганев, Георги Спасов, ченгето Георги Марков, Александър Йорданов, Петко Симеонов, че дори и Филип Димитров.......Докато лошите знаеха какво искат от ден първи, разполагаха с цялата държава и нейните ресурси, купуваха и корумпираха подред......Даже вече не ми се и пише за този период, мъка ми е само като се върна назад, най вече заради съспините поколения българи, които напусната страната си и вече няма да се върнат обратно.......

 76. 76 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Както винаги много добър анализ на Калин Янакиев.
  Жалко само, че е писан преди угодническото пълзене на тиквата пред Ердоган. До такова г@золизане дори Живков не беше стигал.
  Явно нашият мизерник го е страх да не изплуват от Турция далаверите му в полза на Путин с прословутия балканско-турски поток. Демек, комшо аз ще те цуна отзад, ама ти си трай за потока.

 77. 77 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#75] от "samoedin":

  Пропусна Надка. Тя не беше ченге, но успя да направи много за унищожаването на синята идея.

 78. 78 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Дайте си сметка, че и тогава, през 1990-1992 г., слизащата от историческата сцена БКП бе влязла в сблъсък с един многоцветен букет от млади политически сили.

  Даваме си. Колко ли от цветенцата в новия букет ще се окажат внедрени. Между комунистическото ДС и дансаджиите няма кой знае каква разлика. А между мишлетата от 89-та и шаранчетата от 21-ва никаква. А кърджалийската ПП може да се окаже и новата Ванга с тези набелязана бройка от 555 хиляди балъка:)

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 79. 79 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#77] от "3biri":

  "Пропусна Надка. Тя не беше ченге, но успя да направи много за унищожаването на синята идея."

  Имаш предвид " хубавото Наде" ! Изброяването ми е напълно произволно ! Пропуснал съм десетки други, които даже не искам и да ги посочвам поименно ! За какво ? Голямата ми въпросителна, колкото и да звучи странно, е дали обществото ни се научи на нещо след 30 години обикаляне в пустинята ! Днес мнозинството се ориентира към Слави и неговата формация ! Май сме пак в изходно положение, сякаш нищо не сме препатили досега !

 80. 80 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  Не виждам защо изобщо се пишат статии като тази, след като стана ясно, че правителство пак няма да има! ГЕРБ пак ще се първи, ИТН (Их Там Нет) ще са втори и т. н. Срещу ГЕРБ ще бъдат всички, само и само да не може да състави правителство, въпреки, че пак и само те ще представят министрите си. ИТН пак няма да състави правителство, защото целта е ново (или вече старото) служебно правителство, за да може то да работи с пълна пара за втори мандат на Ернесто Че Гобара с вдигнатия юмрук! Така че „Слизащите от политическата сцена“ ще бъдат всички вкупом! Но я вижте какво казва за тази близка ситуация Любен Дилов - https://breaking.bg/novini/ljuben-dilov-vtoro-sluzhebno-pravitelstvo-shte-izkara-horata-na-ulicata/ - „Любен Дилов: Второ служебно правителство ще изкара хората на улицата“! Нещо неясно?

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#76] от "marker":

  “Жалко само, че е писан преди угодническото пълзене на тиквата пред Ердоган. До такова г@золизане дори Живков не беше стигал.”

  Въртеше опашка като куче и получи съответното отношение: показалец в пода: SIT!

  Само дето стол нямаше...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#70] от "diq55699032":

  “Викат им кваталните "професори".”

  Професорите, учените хора, завършилите ХарварТ и КембриЧ очилатковци винаги ще бъдат гледани с подозрение и неприязън от разни батки, “играчи”, Андрешковци и тарикати на дребно - естествената социална база на ГЕРБ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дария Колев":"Радев не е човек на БСП?Да, натовски генерал, делегат на 14 конгрес на БКП!"__________________________________________________________________________Че колко настоящи политици, на възраст над 60 год. са казали: "Аз не съм бил член на БКП" и това да е вярно, колко?
  —цитат от коментар 39 на DS


  Има лека разлика между обикновен член на БКП и делегат на конгрес. Сещаш ли се?

 84. 84 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#83] от "Alarmstufe Rot":

  “Има лека разлика между обикновен член на БКП и делегат на конгрес. Сещаш ли се?”

  Не по-голяма от разликата между почтен гражданин и участник в организирана престъпна група (СИК), занимаваща се с контрабанда на крадени коли, каптагон, поръчкови сплашвания, чат-пат убийства...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 85. 85 Профил на Valentin Tzonev
  Valentin Tzonev
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Точно пък Л Дилов ли е критерий, тоя търсач на мекото. Присламчи се до Баце, но избра много лош момент. Едно леке и нищо друго!

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#85] от "Valentin Tzonev":

  “Точно пък Л Дилов ли е критерий...”

  Любо Дилов е квинтесенциалната муха, която от 2 километра намира *****то. Жалко, че е толкова интелигентен, образован и със страхотно чувство за хумор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Въртим се в лабиринта на демокрацията и все не можем да излезем на правия път. Дано и този път не настъпим мотиката.

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Любопитно

  До коментар [#84] от "Norman Granz":

  Кой е почтеният гражданин и кой е членът на ОПГ?

 89. 89 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Една епоха си отива... Герб забиха като Лед Цепелин...

 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#88] от "Alarmstufe Rot":

  “Кой е почтеният гражданин и кой е членът на ОПГ?”

  Член на ОПГ е бил Бойко Методиев Борисов от Банкя, удареният смъртоносно от американците завинаги бивш премиер на Р България, който онзи ден ходи да пълзи като гъсеница в краката на диктатора Ердоган.

  Почтени граждани са практически всички, които не са били членове на организирани престъпни групи, не са осъждани за лъжа И клевета, не са снимани с пищов до главата като колумбийски наркопласьор, не са записвани да бълват профанизми по адрес на европейските ни партньори, не диплят пачки по 500€ в чекмеджето си и имат що-годе чувство на срам.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#90] от "Norman Granz":

  Грънчаров, за тези пачки ли става въпрос - https://tribune.bg/bg/politika/20-30-ot-da-balgariya-zanesoha-falshivo-evro-na-premiera-v-boyana/ - че нещо не си съвсем конкретен?

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#91] от "Santos":

  Сантос,

  Плувай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#90] от "Norman Granz":

  Американците дали знаят, че са ударили "смъртоносно и завинаги" Бойко Борисов? Какво ви казват от Позитано по въпроса?

 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Любопитно

  , не са снимани с пищов до главата като колумбийски наркопласьор, .
  —цитат от коментар 90 на Norman Granz

  Може ли да видим снимката?
  Благодаря предварително.

 95. 95 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  [quote#55:"Alarmstufe Rot"][/quote]

  От мен - 1900 лева

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 96. 96 Профил на Истината
  Истината
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#85] от "Valentin Tzonev":“Точно пък Л Дилов ли е критерий...”Любо Дилов е квинтесенциалната муха, която от 2 километра намира *****то. Жалко, че е толкова интелигентен, образован и със страхотно чувство за хумор.
  —цитат от коментар 86 на Norman Granz


  Интересно, интелигентен, образован и със страхотно чувство за хумор човек намерил "****то", а такива като вас, с интелект на живковски милиционери, сте намерили "меда" на Бойкикев? И се чудите, защо обитавате конското подопашие трайно и съвсем заслужено?

 97. 97 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Неутрално

  До коментар [#75] от "samoedin":

  Силно се надявам Андрей Карлович да гори вечно в пламъците на Ада, той беше изключително ловък и изпечен манипулатор и играч,комунистите дължат оцеляването си главно на него, как и защо не са му построили още паметник не знам?

  klimentm
 98. 98 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  В цяла София няма билборд на ГЕРБ и патерициотите с човешка физиономия на него. Има номерчето в бюлетината, има лозунг, има хералдика. Де що е човешки образ, все е нещо с Христо Иванов, Маямата, Бабикян, Васо Гюров, Костадин Костадинов....
  —цитат от коментар 16 на cinik


  Я кажи отде ДБ имат пари за тази масирана кампания. Вече и в градските тоалетни можеш да видиш билборд с мутрата на Ицето.

 99. 99 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  [quote#25:"quatro_4x3"][/quote]

  Като задкулисието е същато кво толкова му се радвате на Радев и Рашков.

 100. 100 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  До коментар [#37] от "quatro_4x3":“Тогава печките на ДС, за унищожаване на секретни документи документи, горяха денонощно и през лятото!”Както работеха до последния момент и шредерите в министерствата и държавните агенции/фирми това лято преди конституирането на служебното провителство.
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  Дневник докога ще позволявате на такива явни лъжи да циркулират из форума. Вярно че сме в предизборна кампания, вярно е и че Грънеца е леко изкуфял старец и като такъв заслужава малко слабо, ама все пак да си имаме уважението.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK