Виктория Василева, "Има такъв народ": Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромиси

Виктория Василева, "Има такъв народ": Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромиси

© Велко АнгеловВиктория Василева е главен секретар на "Има такъв народ", отговаря за структурите на формацията и има най-голям партиен и организационен опит. Тя е била председател на младежкото СДС и депутат в 38-то народно събрание (1995-1999 г.) В последното Народно събрание, тя беше зам.-председател на парламентарната група и зам.-председател на парламента. Василева е посочвана като един от най-близките хора до Слави Трифонов. "Дневник" разговаря с нея три дни преди края на кампанията за развитието на "Има такъв народ" след влизането във властта, очакваните преговори за коалиция, готови ли са с предложения за кабинет и за ролята на лидера на партията. Василева е уверена, че ИТН ще има силно представяне на изборите и очаква конфигурация в новия парламент, която да осигури стабилно управление.


Три дни преди изборите "Има такъв народ" вече има и първия си представител във властта - местната - кметът на Благоевград. Партията беше създадена в отговор на неприетите идеи на референдума, но вече влизате в местната, законодателната, вероятно и в изпълнителната власт. Като какъв проект ще се развие "Има такъв народ" ?


- Да, конкретният повод беше несъобразяването на българските политици с решението на референдума. Но идеята за създаването на "Има такъв народ" беше принципна - не само заради референдума, а и заради това, че когато човек започне да върши нещо, той трябва да го довършва. И трябва да бъде последователен в своите искания. Така че референдумът беше конкретният повод, но създаването на партията дойде в отговор на нашето желание да променим много други неща освен трите точки от него.
Какъв потенциал оценявате, че има вашата партия?


- Едва ли мога да дам точен отговор на това накъде ще се развие потенциала на партията, но така или иначе ние гледаме на политиката като на работа. За нас това не е възможност да трупаме някаква лична популярност или някакви други дивиденти. За нас това е просто работа.


Отиваме с ясната мисъл, че има конкретни неща, които трябва да свършим и когато ги свършим, ако хората пожелаят отново да продължим ние да ги вършим, ние ще продължим да бъдем тези работници. Казвам работници, защото хората трябва да започнат да приемат политиците не като някаква каста от хора, на които нещо им се полага по право, а които това работят и е в техен интерес да си вършат работата качествено.


Кои са основните приоритети на "Има такъв народ" и бихте ли направили компромис с някой от тях?


- Ще ви дам за пример програмата ни. Може би тя е единствената, която е съставена само от конкретни неща. Вътре няма политически лозунги, няма общи приказки, има конкретни мерки. Освен това ние се ангажираме не само с това какво ще направим, но и за колко време ще го направим. Това е другият голям проблем на политиката в България - всеки обещава, че ще направи нещо, но не казва кога ще се случи това. И когато хората нямат ясен хоризонт кога да очакват резултат от дадени мерки, спират да вярват на когото и да е било.


И все пак, една тема, на която "Има такъв народ" държи особено много е мажоритарния вот. Ако не получите подкрепа от останалите политически формации в бъдещия парламент, бихте ли направили отстъпки по този въпрос?


- Ние по принцип не бихме направили компромис с нито един от трите въпроса на референдума. Компромис няма как да направим, защото това не е наш компромис. Това би трябвало да бъде компромис на 2.5 милиона българи, които бяха отговорили на тези въпроси. Така че тук изобщо не стои въпросът за компромис.


Имаме няколко много ясни приоритета, които са в основните политики, свързани с радикални реформи в съдебната система, много радикална смята на модела в образованието, много радикални промени в сферата на здравеопазването. Според мен това са трите основни сектора, в които трябва да се работи в бърз и спешен порядък.


А възможно ли е трите въпроса от референдума да се окажат някаква пречка при съставянето на правителство - изглежда почти сигурно, че ще трябва да се търси коалиционна формула и в новия парламент?


- Аз казах, че компромис с тези три точки не бихме направили. Компромис не може да има от наша страна, ако ние сме най-голямата политическа партия в следващия парламент, т.е. ако ние спечелим изборите. Според мен ако другите имат желание да се включат в тази коалиция, ще се наложи те да направят компромис, а не ние.


На всяка цена ли бихте съставили правителство? Бихте ли направили правителство на малцинството без да сте постигнали коалиционно споразумение?


- Първо, не мисля, че това ще е правителство на малцинството, защото според мен конфигурацията в следващия парламент в числово изражение ще бъде много по-различна и според мен ще има възможност за стабилно управление.


Ако това управление бъде на ръба на стабилитета, тогава могат да се търсят различни варианти, но не става въпрос за компромиси. Става въпрос за това да се гарантира за известен период от време някакво нормално функциониране на държавата и хората да могат да си поемат глътка въздух след толкова месеци и години на политическа нестабилност.


Говорихме, че вие познавате най-добре структурите на партията в страната. Според вас хората как биха реагирали на още едни избори - вече се коментира и такъв вариант?


- Това, което виждам в страната е, че хората са жадни за справедливост, хората са жадни за това вече да започнат да се случват всички тези промени, за които всички говорят в продължение на 30 години, но никой досега не намери сили и воля да ги приложи. Така че изборите са само един инструмент в постигането на всички тези цели, но те не са единствени.


Обикновено в нашите структури имаме много ясна пътна карта - там се говори само за следващата стъпка. Защото ние изповядваме принципа, че "слонът се яде на части". Всяко нещо може да бъде постигнато, но трябва да имаш ясна визия за това как да го постигнеш и да го постигаш с малки стъпки. Не говорим за други избори в момента.Сега сме съсредоточени единствено върху това да си свършим работата за 11 юли. Структурите са в изключително добра кондиция, така че дали ще се наложи да правят още едни избори, няма как да знам, но дори и да се наложи, ще бъде в състояние да ги направят.


И все пак, ако не успеете да съберете тези 121 гласа, които биха ви осигурили мнозинство в парламента, бихте ли приели подкрепа от БСП и ДПС?


- Аз не мисля, че в бъдещ парламент някой би могъл да каже на БСП и ДПС как да гласуват в пленарна зала, така че това си остава въпрос, който ще трябва да решат те, не ние. Ние няма да искаме тяхната подкрепа, но ако те решат да подкрепят правителство, ние не може да възразим срещу това.


Вероятността да сте първа политическа сила е напълно реалистична, поне според социологическите проучвания. Притеснява ли ви нещо за отговорността, която ще трябва да поемете?


- Не, защото ние сме наясно с тази отговорност от момента, в който тръгнахме да създаваме партията. Ние не сме хора, които смятат, че нещата се случват просто ей така, с щракване на пръсти или магическа пръчка. Много добре знаехме, че този път ще е изпълнен с трудности и много предизвикателства, но въпреки всичко не може да се откажем, защото след като си обещал веднъж нещо, не може да спреш на средата на пътя. Дори с цената на това да загубиш, трябва да си спазиш обещанията докрай.


Каква ще бъде ролята на Слави Трифонов занапред? Като какъв ще остане той в партията?


- Слави беше вдъхновителят и бащата на "Има такъв народ" и въобще на идеята за създаване на този политически проект. Той винаги ще бъде моралният стожер на тази идея, защото има изключително точна оценка за събитията и за хората и винаги ще ни помага в това да не изпускаме посоката.На срещата си със студентите в Пловдив той заяви, че има как да носи отговорност от друга институция. Коя е тази институция?


- Това може да ви каже само Слави Трифонов, така че не мога да коментирам това, което е имал предвид той.


Как се приема оттеглянето на Слави Трифонов от кандидат-депутатските листи от вашите избиратели? Отразява ли се това на подкрепата за "Има такъв народ" по ваши наблюдения?


- Не мисля. По този начин той реши да покаже, че партията не бива да се олицетворява само с един човек пък бил той и Слави Трифонов и че зад него има достатъчно много други хора, които биха могли да си свършат работата качествено и почтено.


Според мен позицията му беше изключително честна, защото той не смяташе да заблуждава хората, че ще бъде народен представител при положение, че не е имал такова желание.


Има ли "Има такъв народ" достатъчен брой подготвени хора за различните ешелони на властта, за да смени сегашните управляващи, и как ще гарантирате, че на важни позиции няма да се "промъкнат" хора, свързани с предишни управления или влиятелни хора?


- "Има такъв народ" разполага с достатъчно много подготвени хора. Гаранции не само за това, но и за всичко друго никой не би могъл да ви даде, така че и аз не мога да се ангажирам да ви дам такива гаранции. Това, което мога да кажа е, че ще положим всички усилия, за да не се допускат подобни явления.


Виктория Василева, "Има такъв народ": Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромиси

© Юлия Лазарова


Подготвени хора имаме, хората ще ги видят много скоро, част от тях вече познават. Голяма част от тях нямат желание да се афишират толкова публично. Това са хора, които си работят експертно, имат изключително сериозна подготовка, много сериозен бекграунд зад себе си, така че мисля, че хората ще останат доволни от това, което ще видят.


Имате ли рецепта да не се превърнете след влизане във властта в партия на статуквото?


- Единственото хапче срещу това е да изпълним обещанията си хората все по-често и по-често да бъдат питани по най-различни въпроси. Не случайно ние сме едни от големите привърженици на пряката демокрация и на провеждането на всякакъв вид референдуми. Затова ние ще си внесем закона за изменение и допълнение на закона за референдумите, така че да може да бъде улеснена тази процедура с допитването до народа. Не е възможно да е толкова трудно да правиш референдум при положение, че това трябва да бъде един от най-често използваните и един от най-нормалните инструменти на демокрацията - пряката демокрация.


Колко дълъг ще бъде животът на следващия парламент? Имате ли вече прогнози?


- Нямам никаква представа.


А представяте ли си министри от настоящия служебен кабинет в следващия редовен?


- Не е невъзможно. Ние не сме крили, че ни харесва работата на икономическия министър, на финансовия министър, така че това е въпрос на дискусия. Не искайте от мен да ви кажа състава на следващия Министерски съвет при положение, че нямам идея.


А готови ли сте вече със състава му, в такъв случай?


- Ние винаги сме готови с всичко.


Означава ли това, че вече имате фигура, която да издигнете за премиер?


- Не мога да коментирам на този етап. На този етап е достатъчно да знаете какъв трябва да бъде той според нашите представи.


Да поговорим и за една тема, която сякаш отсъства от тази предизборна кампания, а именно пандемията и ваксинационната кампания. Каква е позицията на "Има такъв народ" по тези теми?


- Още миналата година, когато започна пандемията, в началото на април нашите експерти излязоха с конкретни предложения в няколко точки какво трябва да бъде направено, за да може тази криза да бъде менажирана по по-разумен начин. За съжаление тогава всички ни игнорираха. Впоследствие се оказа, че правилните действия са именно онези, които ние предлагахме, но заради това, че тогава не се вслушаха в нашите идеи, ние съвсем добросърдечно ги лансирахме без да очакваме облаги от това нещо. Заради това, че не ги направиха, много хора починаха, много други проблеми се създадоха.


Имаме много ясна идея как може да бъде управлявана подобна криза, ако тя се случи. Колкото до ваксинирането - това наистина е въпрос на личен избор. Тук можем да разчитаме единствено на разум и на баланс на мнения, така че всеки един човек да може да направи своя информиран избор. Да, държавата трябва да осигури необходимите средства това да бъде извършено, но от там насетне това трябва да бъде въпрос на личен избор на хората. В случая аз не казвам кое е правилното, но искам всеки да може да вземе решението за себе си спокоен, че той е направил избора за себе си сам без някой да го притиска или манипулира.


Какво трябва да направи властта по отношение на тази информираност?


- Може би трябва да се дава по-неутрална информация - научна информация, която да не накланя везните в едната или в другата посока. И трябва да се показват най-различни позиции.


Каква би била политиката ви спрямо данъците?


- Данъците няма да бъдат увеличавани. Единственото, което ще приложим е необлагаем минимум, за да може по този начин хората с по-ниски доходи да поемат глътка въздух. По този начин ще постигнем истинския вариант на плосък данък, такъв какъвто го има навсякъде по света.


Останалите приоритети са ясни - в правосъдието - премахването на специализирания съд и специализираната прокуратура.Спрямо главния прокурор как ще действате?


- Там обсъждаме различни варианти. Така или иначе прокуратурата и главният прокурор в този им вид няма как да продължат да съществуват, защото те показаха своята абсолютна неефективност. Въпрос на детайли е как да бъде реформирана прокуратурата, но е важна крайната цел, а именно че прокуратурата трябва да бъде с друга структура, да бъде извън съдебната власт.


Обсъжда се, че е възможно Висшият съдебен съвет да смени сегашния главен прокурор, но всъщност да го зaмeни с друг избран от същото мнозинство, което не е промяна...


- Затова казвам, че като тръгвам да се правят реформи, те трябва да бъдат правени с всички взаимовръзки помежду си, защото ако просто ги правиш на парче рискуваш да направиш нещо още по-лошо. Аз съм на принципа, че дори и малко да се забавят, по-добре да са направени качествено, отколкото да са направени набързо и да видим, че това не е бил начинът.


Имаше много критики към вас във връзка с промените в Изборния кодекс. Обвиняваха ви, че промените са направени набързо и са недообмислени. От дистанцията на времето как оценявате сега тези промени? Отчитате ли някакви грешки, които сте допуснали?


- Не смятам, че са направени набързо тези промени, защото това бяха промени, които готвехме от много дълго време. Въпросът е, че се оказа, че в 45-я парламент това беше единственото, което можехме да направим. Това бяха идеи, които така или иначе бяха заложени в нашите идеи за промени в изборното законодателство, така че тези обвинения, че са направени набързо са несъстоятелни. Не смятам, че сме допуснали някакви грешки, напротив.


Ако приемем, че изборите в Благоевград бяха генерална репетиция за машинното гласуване, се видя, че нито имаме проблеми с машините, нито имаше някакъв страх у хората да гласуват с машини. Да не говорим колко се улесни самият изборен процес и работата на изборната администрация. Два часа след изборния ден, ние в щаба на "Има такъв народ" разполагахме с копия от всички протоколи, от всички секции. Друга е технологията вече.


За да завършим, каква България искате?


- Искам да живея в България, в която на хората няма да им е чак толкова интересно кой ги управлява. Животът им да е скучно добър. Да живеят в държава с правила, да са спокойни за живота си, за семейството си, за работата си, за доходите си, така че искам да живея в една малко по-скучна държава. Такава промяна е възможна само със съвместните усилията на много хора. Трябва всички хора да разберат, че от нас зависи да си направим страната такава каквато искаме да бъде, защото всички онези демокрации към които ние толкова се стремим, там никой не отишъл да им го направи наготово, хората са си го направили сами. И да спрем да мечтаем за бъдещето, а да започнем да мислим за днешния ден.Какво е важно да знаете за предстоящите избори - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 859 Неутрално

  А ако не спечелите?

  Евроатлантида
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Любопитно

  " - Аз казах, че компромис с тези три точки не бихме направили. Компромис не може да има от наша страна, ако ние сме най-голямата политическа партия в следващия парламент, т.е. ако ние спечелим изборите. Според мен ако другите имат желание да се включат в тази коалиция, ще се наложи те да направят компромис, а не ние."

  А ако никой не иска да се участва в коалиция с ИТН, а само подкрепят едно бъдещо управление по точно определени въпроси, какво правим, ИТН ? Кой ще прави компромисите ?

 3. 3 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 257 Весело

  "Виктория Василева, "Има такъв народ": Ако спечелим изборите ..."

  Като спечелите, а не ако :)

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 4. 4 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 859 Неутрално

  В следващтие години в България има шанс единствено програмен кабинет с уважавани експерти. Това "дайте ми цялата власт, аз ще ви оправя!" приключи!

  Евроатлантида
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Любопитно

  " Спрямо главния прокурор как ще действате?


  - Там обсъждаме различни варианти. Така или иначе прокуратурата и главният прокурор в този им вид няма как да продължат да съществуват, защото те показаха своята абсолютна неефективност. Въпрос на детайли е как да бъде реформирана прокуратурата, но е важна крайната цел, а именно че прокуратурата трябва да бъде с друга структура, да бъде извън съдебната власт."

  Една добра и разумна заявка ! Стига да бъде изпълнена, разбира се !

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Разстроено

  Бог да пази България!!!

 7. 7 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Е, чак да спечлите изборите..., няма толкова глупав народ!

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#4] от "sa6":

  Каквито и експерти да намерят, рано или късно се стига до там, че тия експерти трябва да изпълняват политически решения.

  Бивш tww09306483.
 9. 9 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Запънали са се като магаре на мост и това няма да доведе до нищо добро. Но - народът ни е прост, пак гласува масово не за когото трябва.

 10. 10 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  И тия се взеха много насериозно...! Другите трябвало да правят компромиси. Всъщност, той и Борисов провеждаше точно такава политика. Всички да се въртят и да угаждат на ГЕРБ. Видяхме как свърши всичко това...!

  Бивш tww09306483.
 11. 11 Профил на Бобо Рашъна
  Бобо Рашъна
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Ако Ботев беше с каска а Левски с ботуши, нямаше да има такъв народ както и гжа Василева ….

 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Дрън, дрън!

  Едно е да спечелиш - в което съм убеден, че те ще бъдат победители - а съвсем друго е да упражняваш властта.
  За България трябват едни поне 2500 души за упражняване на властта. И не просто калинки, а реално управляващи. Те ги нямат.
  Та или ще трябва да правят компромиси, за да "окомплектоват", или ако "не правят компромиси" - чуждите кадри в управлението луди ще ги сторят и ще ги сготвят за нула време!

  Сигурен съм, че те това си го знаят.
  Както съм и сигурен, че нарочно пробутват тези лакардии предизборно.

 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  "Виктория Василева, "Има такъв народ": Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромиси"
  ........
  Някои вече ги направиха! Заобичаха чалгата!

 14. 14 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Само г-н Бойко Борисов може да печели изборите.
  Другите нямат това право.

 15. 15 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Виктория Василева, "Има такъв народ": Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромиси

  аахаххахахахахахаха

 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  А вие надминахте по арогантност и ДПС. Дано се сринете и бързо изчезнете.

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Познавам добре годпожата, не мога да кажа нищо лошо за нея, но не мисля и че може да се каже нещо добро. В СДС навремето бе пълно с такива хора, то и за това е на този хал днес...

  agent
 18. 18 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 633 Любопитно

  Е, чак да спечлите изборите..., няма толкова глупав народ!
  —цитат от коментар 7 на 1908


  Като гледам как се гласува... май има.

  ТЪПАК! АЗ СЪМ Ш***Н ТЪПАК!!!
 19. 19 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  До коментар [#15] от "Хай Буй":

  А един виден хидроинженер е доволен, доволен.

  Panta rhei....
 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#13] от "4ort":

  Казват, че "Болката е малка, но срамът - голям"...!

 21. 21 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Оф, айде холан, нямало да правят компромиси. Не се виждате и вие, че сте един необясним с нищо хубаво политически франкенщайн, ми тръгнала тази анонимка да реди големите приказки. Слушайте там какво ви говорят умните хора от ДБ и се насладете на момента, че това ще ви е.

 22. 22 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Виктория Василева, "Има такъв народ": Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромисиаахаххахахахахахаха
  —цитат от коментар 15 на Хай Буй


  Не се смей! Виж какво пишеше един ВИДЕН съфорумец:


  “... същите хора, със същите идеи...”
  И кви са ви идеите?
  Всички да ходим със зелени гащи?
  Малко ли е профаниран българският политически живот от сегашните чалгаджии, та държите да се включите и вие в дунанмата?
  .........
  Сега същият съфорумец слуша чалга с отвращение!

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Да пазите премиерското място за наш Христо...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 24. 24 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Е, чак да спечлите изборите..., няма толкова глупав народ!
  —цитат от коментар 7 на 1908


  Има!!!!! Прост и наивен народ ще гласува за партия "Има такъв идиот"!
  А статията повдига въпроса..... Дневник официален орган на ДБълите ли е или вече обърна палачинката и легна на "Има такъв идиот"?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромиси"

  Казано директно за пореден път. Понеже Иванов и вчера се правеше на не разбрал къде точно ще му е мястото в бъдещото неизбежно управление.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Според мен позицията му беше изключително честна, защото той не смяташе да заблуждава хората, че ще бъде народен представител при положение, че не е имал такова желание.
  =====================================
  И да попитам: Кога Слави е казал, че няма да бъде народен представител ? Казвате го сега, а на предишните избори е било заблуда.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 27. 27 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1437 Разстроено

  .......Въпрос на детайли е как да бъде реформирана прокуратурата, но е важна крайната цел, а именно че прокуратурата трябва да бъде с друга структура, да бъде извън съдебната власт.......
  .....- Още миналата година, когато започна пандемията, в началото на април нашите експерти излязоха с конкретни предложения в няколко точки какво трябва да бъде направено, за да може тази криза да бъде менажирана по по-разумен начин........

  Всеки занимавал се с управление може да Ви каже, че ключа е в детайлите. Дори баничарница да имаш, а не Държава за да вървиш напред ключа е в детайлите. Крайната цел е за поетите и популистите, но не остана. Още няколко дена и ще се нагледаме на новото шоу. Като гледам как върви коронавирусът из Европа, дори ще могат скоро "да менажират и една криза". Хората се учат по лесния начин и по трудния, нашият народ винаги избира трудния, може би манталитет.

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  Бля, бля, бля! Политика без компромиси може да се прави само на масата в кръчмата! Компромиси се правят и в най-върлите диктатури като Сев. Корея и Иран!

 29. 29 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Според мен позицията му беше изключително честна, защото той не смяташе да заблуждава хората, че ще бъде народен представител при положение, че не е имал такова желание.


  Може би народът се е заблудил, защото г-н Трифонов беше листнат като депутат, дори се закле като депутат. Освен ако народът е тъп и не е разбрал нежеланието на г-н Трифонов.

 30. 30 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Бог да пази България!!!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Бог я пази България, но не може да я опази от народ който вярва на поредния спасител.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  "Бог да пази България!!"

  Досега Бог опази ли България от Пеевски, Доган и Борисов?

 32. 32 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Те и НДСВ така говореха, пък в крайна сметка влязоха в коалиция с ДПС, която прерасна в Тройната Коалиция, която прерасна в ГЕРБ...

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Хората се учат по лесния начин и по трудния, нашият народ винаги избира трудния, може би манталитет.
  —цитат от коментар 27 на stoiank


  Нашият народ не се учи. Там е работата.
  Това сега ще му е за последния четвърт век пето или даже шесто настъпване на все същата стара мотика, кълвейки пак и пак на съвсем малко "барната", но все същата изтъркана фатка.

 34. 34 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2496 Любопитно

  Винаги като я видя тази, се питам - няма ли поне един свестен фризьор в София? Като искаш да управляваш държава, поне главата си първо оправи.

 35. 35 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2496 Любопитно

  Те и НДСВ така говореха, пък в крайна сметка влязоха в коалиция с ДПС, която прерасна в Тройната Коалиция, която прерасна в ГЕРБ...
  —цитат от коментар 32 на tbe461062459


  Коалицията беше двойна - Станишев и Доган в братска прегръдка, Първанов я направи тройна като вкара НДСВ.

  "Първанов: Приписваха ми включването на ДПС в коалицията. Но те се бяха разбрали с БСП"

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9955476

 36. 36 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Ако спечелите изборите и започнете да назначавате такива кадри като кмета на Благоевград Илко Стоянов - не се различавате от ГЕРБ и ДПС!

 37. 37 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 711 Неутрално
 38. 38 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#4] от "sa6":
  Че кой уважаван експерт ще се набута в политблатото?

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#33] от "xm...":

  Имат много стегната програма - приоритети и веднага отдолу какви мерки ще последват, по различни са от предните управляващи "вълни". Ето примерно:
  " На консолидирана база, според публични източници, броят на държавите-длъжници към Република България е над 30. Общата сума (с натрупаните лихви) на задълженията към 2020 г. възлиза на около $4,5 млрд. Отделно, пропуснатите ползи за държавата от спазване на санкционни режими по солидарни външнополитически ангажименти се оценяват на около $800 млн. годишно.
  Мярка: Изготвяне на детайлен анализ и официален доклад към него за задълженията и откриване на компенсаторни механизми за Република България във връзка с претърпяни загуби от налагането на санкционен режим към страни, с които имаме висок стокооборот "

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#20] от "selqnin":


  До коментар [#22] от "4ort":

  Забелязали ли сте, че нямате колеги в ИТН?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Поредният нов политик е тая лелка - кухи фрази, клишета и откровени неистини...

 42. 42 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#18] от "Помuяр":

  То за това старите хора казват:
  "Прост народ - СЛАБА ДЪРЖАВА !"
  И още една народна мъдрост по повод "напъните" на госпожата:
  "Кага се село засели, кога кучетата се разлаяха ?!"

 43. 43 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Запънали са се като магаре на мост и това няма да доведе до нищо добро. Но - народът ни е прост, пак гласува масово не за когото трябва.
  —цитат от коментар 9 на evpetra

  Народът гласува според своя интерес - в България няма бедни хора, а само такива, които искат да живеят по този начин и именно те си продават гласовете за по 50 лева и са най-губещите!

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#7] от "1908":

  "няма толкова глупав народ."

  Има, има! Един такъв народ вече няколко пъги гласува един еднокнижник- пожарникар да го краде!

 45. 45 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#20] от "selqnin":До коментар [#22] от "4ort":Забелязали ли сте, че нямате колеги в ИТН?
  —цитат от коментар 40 на КМЕТ В СЯНКА


  В Партията останахте, Кмете!
  Аз съм ренегат. Евала на такива твърди и последователни комунисти, като теб!!!!

 46. 46 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  и тази госпожа си вярва?

  и се мисли за опитен демагог, който не се оставя да го хванат?

  голям майтап ще бъде времето след тези избори

  някому майтапът ще дойде на гол г...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 47. 47 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  от какво този път?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 48. 48 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Неутрално

  А ако не спечелите?
  —цитат от коментар 1 на sa6


  Нови избори. Така казва Тошко от ИТН, което не трябвало да ни плаши, а до тогава ще управлява сегашното правителство на Радев. По места ще управляват областните управители , назначени от служеното правителство , които са кадри на БСП.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#10] от "Petleshev":

  Не сте прав, колега! Борисов правеше компромиси, защото искаше да се хареса на всеки! Което няма как да стане!

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#34] от "Галя Станчева":

  Ти с фризурата ли управляваш или с мозъка?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Весело

  До коментар [#39] от "hamiltonf":

  Точно типичен пример за предизборен дрън-дрън и стара гола кука!

  Какво си мислиш, че ще ги върнат?
  Не, ще ти напишат "анализ"!

  Защото "пропуснатите ползи", отделно от това кой и как ги оценява като такива, но са пропуснати от нас си. И няма как да си ги потърсим.
  А другите милиарди пък са не просто политически, а геополитически "набутвации", които са ни "шернати" като наш "ангажимент" от някои от новите ни Началници и Големи братя.

  Ма нЕма лошо, ти си вЕрвай!

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#45] от "4ort":

  Защо игнорираш бойко ти?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  "... Тя е била председател на младежкото СДС и депутат в 38-то народно събрание (1995-1999 г.) ..."!

  Мисля, че това е много ярка и червено светеща лампа. За тия, които разбират де...! ;)

  Бивш tww09306483.
 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Борисов правеше привидни компромиси, които в крайна сметка обслужваха него самия.

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#23] от "hamiltonf":

  "Да пазите премиерското място за наш Христо.."

  Ваш е Каскет Гешев, а не Христо!

 56. 56 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  нашият народ не се учи
  —цитат от коментар 33 на xm...

  представителната система (лъжедемокрацията) не предразполага към обучение и поумняване, напротив - поощрява затъпяването

  за разлика от пряката демокрация, в която неволята бързо дава уроци, а учениците съвестно ги възприемат

  затова е нужно не участие в измамата "избори", а създаване на органи на прякодемократично самоуправление
  въпрос на оцеляване е
  бюрократи и партийци ни водят от катастрофа към катастрофа

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#37] от "von_seeckt":

  Едва ли е по-зле от ПКП-то. ;)

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#37] от "von_seeckt":

  много си снизходителен

  тя е ИЗВЪНРЕДНО И БЕЗКРАЙНО МНОГО зле

  шоколадова торта ли излапа, че си толкова добродушен станал?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 59. 59 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Виктория Василева ИТН "слонът се яде на части"
  Пламен Абровски, ИТН: Аз не съм най-подходящият човек да ме питате дали ще сформираме кабинет, аз знам, че слонът се яде на части:)
  Американски и италиански учени са открили в Танзания рядка, непозната досега на науката мишка-слон. Новият бозайник с големината на малък заек (с тегло около 700 грама)
  Да ви е вкусно:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 60. 60 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Не научих нищо ново за ИТН. Затвърдих досегашните си впечатления - политика на ситуацията. Неслучайно кандидат премиер им беше бивша шахматна шампионка. Въздържам се да сложа ударението на "бивша"...

  От идиоти отговор не чакам
 61. 61 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#42] от "ND":

  напротив, когато народът е ПРОСТ (глупав, а поради това слаб, а значи покорен), държавата е силна

  защото държавата - това са бюрократите, това са партийните политици, реално лобисти на бизнесгрупировки

  и те са си силни
  вземат ти данъците
  карат те да танцуваш по правилата им
  недосегаеми са за злодеянията си, а част от тези деяния даже не са и незаконни, защото така са формулирали законите

  искай силна държава, искай

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 62. 62 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#55] от "vassilun":

  Всички са "наши", след като са на държавната софра.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 63. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#59] от "petrow1973":

  вкусна рибка! - мисли Ам-Гъл
  вкусен Ам-Гъл! - мисли акулата

  пирани ги яли тез двамата - на хапки, на цяло, нямам предпочитания

  слон ще ядат
  пуста лакомия

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 64. 64 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 789 Неутрално

  ИТН: Гласувайте за нас, а пък ние после ще ви кажем какво ще правим. После ще ви кажем какво мислим по този и онзи въпрос, после ще ви кажем кого ще издигнем за премиер, после ще ви кажем какво мислим за ЕС, НАТО, валутния борд.

  И народът пак гласува насляпо в очакване новия месия пак да го оправи. Авансово плащане, както е модерно сега. Ще, ще.

 65. 65 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 789 Неутрално

  ИТН: Гласувайте за нас, а пък ние после ще ви кажем какво ще правим. После ще ви кажем какво мислим по този и онзи въпрос, после ще ви кажем кого ще издигнем за премиер, после ще ви кажем какво мислим за ЕС, НАТО, валутния борд.

  И народът пак гласува насляпо в очакване новия месия пак да го оправи. Авансово плащане, както е модерно сега. Ще, ще.

 66. 66 Профил на knu201006282
  knu201006282
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Новите и старите политици : Във боички потопени към властта са устремени . Колко много демагози и добри политолози ! Флюгери и куп пиари и всякакви екземпляри - те привидно са критични с доста интереси лични . Лъха доста песимизъм от техния практицизъм . Няма вече родолюбие има само себелюбие . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.

 67. 67 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#53] от "Petleshev":

  вярно
  освен лампа врещи и цяла сирена, като тези на ПВО-то

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 68. 68 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2496 Любопитно

  До коментар [#34] от "Галя Станчева":Ти с фризурата ли управляваш или с мозъка?
  —цитат от коментар 50 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти явно с фризурата си четеш и с нея пишеш. :)))))))))))))))))))))))))

  Когато нямаш достатъчно мозък една фризура да оправиш какво повече може да искат от теб очакващите да ги управляваш?!?!

 69. 69 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#51] от "xm...":

  напълно съгласен

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 70. 70 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1163 Весело

  Винаги като я видя тази, се питам - няма ли поне един свестен фризьор в София? Като искаш да управляваш държава, поне главата си първо оправи.
  —цитат от коментар 34 на Галя Станчева


  Амииии..."господин" Тошко да я заведе при личния си коафьор!

 71. 71 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Не познавам тази жена от времето на СДС, както и следващото и кариерно развитие, но за съжаление не ми звучи убедително.
  В референдума се получиха тези резултати, но въпросите по които се проведе бяха откровено популистки - без субсидии, мажоритарно гласуване и прочее, все неща, на които всеки човек, който не желае, няма навика или просто не може да мисли, ще отвори с да.
  Както се вижда и от предишния опит за парламент, и ИТН не се натиска много да ги реализира, а ако ги реализира, не виждам как нашия живот ще стане по-добър.
  По бъдещата роля на Слави, нещата съвсем отиват на кино. Казаното от "най-близкия" до Слави човек ми навява само една мисъл - ролята на почетния председател на ДПС, който "работи" само едно, да дърпа конците на обръчите.
  По останалата част, за кадрите и дълбоките реформи всеки така ще отговори - че има, че може и че ще са дълбоки, а какви, колко време и ресурси ще трябват, предстои да видим. Специално в образованието и здравеопазването, където има остра необхдимост, мерките са крайно непопулярни. В правната част, освен яката съпротива на хората с позиции в тази система и отчитайки тяхната формална независимост, която в такъв случай те ще ползват като за последно, трябва много сериозно мнозинство в НС и не виждам как ДПС ии не малка част от БСП, ще си дадат гласовете. Не бих се учудил ако и в партиите "на протеста" всички ще бъдат много радостни.
  Но каквото-такова. ще видим резултата от изборите, а и все отнякъде трябва да се тръгне. Имаме и поговорка - "една работа за се оправи, трябва да се обърка"

 72. 72 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 131 Весело

  Коя е тая пкп 🎃☪️🇹🇷

 73. 73 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  Опази я, а тях Цацаров и Гешев все още ги пазят.

 74. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Ако ще въвеждат мажоритарна система, чалгарите да си правят коалиция с мутрите!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 75. 75 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  " - Аз казах, че компромис с тези три точки не бихме направили. Компромис не може да има от наша страна, ако ние сме най-голямата политическа партия в следващия парламент, т.е. ако ние спечелим изборите. Според мен ако другите имат желание да се включат в тази коалиция, ще се наложи те да направят компромис, а не ние." А ако никой не иска да се участва в коалиция с ИТН, а само подкрепят едно бъдещо управление по точно определени въпроси, какво правим, ИТН ? Кой ще прави компромисите ?
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  Чалгарите си мислят, че Демократична България им е вързана в кърпа като съюзник и ще може да си правят каквото си щат!
  Имат много здраве от Арменския поп...

  Това трябва добре да се чуе и от лидерите на ДБ!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Позицията ние сме само работници - политици не е добра.
  Да не се окаже, че сте работници, ама не на когото се представяте.
  Дали щяхте да браните така резултатите от референдума ако беше за/против НАТО, ЕС? Ами за еврото? Това са теми по които в България не е имало референдум.. а вие като привърженици на пряката демокрация се предполага, че не бихте имали нищо против, нали така.
  Да не се окаже, че сте работници-политици и изпълнители на едно постно откъм идеология, но не и геополитическа ориентация.. посолство.

 77. 77 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Госпожа Василева, вие няма да спечелите изборите. Не се косете с тази дилема.

 78. 78 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 894 Неутрално

  До коментар [#71] от "tsvetko_51":

  Май си забравил , че когато Доган си помисли , че той дърпа конците на обръчите от фирми му показаха , че могат да го застрелят пред телевизионните камери и под охраната на НСО ?!?

 79. 79 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Госпожа Василева, вие няма да спечелите изборите. Не се косете с тази дилема.
  —цитат от коментар 77 на Светозар Христов


  Вярно е, че през 1997 г. избрахме и доста боклук в парламента. Рано или късно това се вижда.

 80. 80 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Чета отговорите на тази дама и ми се струва че или не е разбрала въпросите или не е особено умна или умишлено изкривява истната.

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 81. 81 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  Тази женица има ли някакво образование? По физиономията прилича на чистачка. Дори продавачките и фризьорките имат по-интелигентен вид.

 82. 82 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 54 Неутрално

  Рибата още в морето, тези от зор ще си излеят олиото и ще си счупят тигана. Ще се окаже, че всъщност играят играта на ГРОБ - от простотия и надувки, не от друго. Майчето, Христо и Наско не били статукво? За някой 18 годишен - да, но ние с гайдите, дето сме ги виждали като обслужващ персонал на Борисов - министри, омбудсуомъни, ортаци на Пеевски, шефове на тайни служби, разследвани за незаконно подслушване много водка трябва да изпием, та да изпаднем в безпаметство.

 83. 83 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#80] от "Тирбушон":

  май е достатъчно умна, за да отговаря глупаво

  ами да, нейното не се губи
  партийна стипендийка
  и депутатска заплатака отгоре
  пей сърце
  дреме й, че с основание я мислят за глупава
  би отвърнала: вие като сте умни, изкарвате ли същите пари като мен?

  тъжна действителност

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 84. 84 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4043 Любопитно

  "И все пак, ако не успеете да съберете тези 121 гласа, които биха ви осигурили мнозинство в парламента, бихте ли приели подкрепа от БСП и ДПС?

  - Аз не мисля, че в бъдещ парламент някой би могъл да каже на БСП и ДПС как да гласуват в пленарна зала, така че това си остава въпрос, който ще трябва да решат те, не ние. Ние няма да искаме тяхната подкрепа, но ако те решат да подкрепят правителство, ние не може да възразим срещу това."

  Това звучи различно от това което Тошко беше казал вчера в свое интервю. Ако вярваме повече на Вики отколкото на Тошко значи все пак има някаква възможност трите протестни партии да съставят правителство на малцинството, което евентуално да бъде подкрепяно от страна на ДПС и БСП.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 85. 85 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#81] от "Тангра":

  не обиждай чистачки, фризьорки и продавачки, моля

  корелацията между интелигентност и упражнявана професия е сложна и нееднозначна

  пък и срамна работа няма
  (освен "професията" на паразита - в тази категория попадат политиците)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  Добрите реформирани кадри на ДПС...

 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#16] от "Натътрузен десебар, слуга на БСП":

  Тази Е кадър на ДПС!

 88. 88 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5702 Неутрално

  Добре, да видим как ще стане, с 20 процента - отново избори?, служебното правителство остава. Поне известно време да поработи парламентът, че да свърши нещо.

 89. 89 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  Не плюйър по Доган,все пак ще му ближете сладоледа след 4 дни.

 90. 90 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Какво друго очаквате?Политически език като за пред избори.

 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Е как Борисов правил компромиси?!Нали беше диктатор в едноличен режим?!

 92. 92 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 242 Неутрално

  малко нещо има объркване в главата на "вожда":

  Лидерът на „Има такъв народ“, който избягва изяви пред български медии, е дал интервю за френския „Льо Монд“. В него шоуменът-политик, на когото българският народ се кани да му връчи след няколко дни жезъла на властта, развива странни и доста объркани тези за Европейския съюз, предлагайки "трансформиране на ЕС в държава, отколкото да остане съюз на различни държави".
  Вероятно Трифонов изобщо не си дава сметка, че безумната му идея означава отказ от национален суверенитет. Или по-простичко - България да спре да съществува. Интересен и даже опасен е мотивът му за това предложение - за да "се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария", която се противопоставя на джендър-идеологията.
  Трифонов призовава "твърдо" да се отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на ексцесиите на Виктор Орбан.

  това като от наръчника на Фон Ден Славинен ли е... Ашкоолсун енд машшааалах, направо брюкселски зет!!

 93. 94 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Преди битката при Термопилите,царят на Персия изпратил пратеници при спартанците,които да им кажат,че ако персите преваземат Спарта,камък върху камък няма да остане и всички спартанци ще бъдат избити.
  На което царят на Спарта,Леонид само отговорил - „ако“.
  Та тази женица е добре ,преди да говори да научи малко историята.

 94. 95 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 701 Неутрално

  И в крайна сметка от казаното от Виктория Василева се разбира, че сменяме тиквата-милиционер от Банкя с учиндолския простак-чалгар.
  Материала, материала.

 95. 96 Профил на sarp
  sarp
  Рейтинг: 217 Весело

  Не можах да разбера от интервюто дали Василева е срещала Нинова в младежкото СДС?

 96. 97 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  Отиващите си не са "цвете"но идващите са ТРЪН!!!

 97. 98 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#40] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Забелязал съм, че сте в перманентно "междучасие"...
  Кой колкото може...

 98. 99 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Аз разлика между ГЕРп и ИТН не виждам...

 99. 100 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  "Бог да пази България!!!"

  Дано, че като слушам изказвания от рода на:
  "Ако спечелим изборите, не ние, а другите ще трябва да правят компромиси",и се отчайвам все повече. За да има разбирателство, трябва да има компромиси от двете страни. Това е като в едно семейство,ако няма компромиси и от двете страни,не изкарва дълго. Ето, това вече е диктатура....... Не ме интересува другите какво мислят, нито мнението им!!!! Аз коля,аз беся! Стил Бойко Рашков!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK