Българската политика след Борисов

В обозримо бъдеще надали ще има премиер с вулгарен език като неговия, оплетен в отношения с олигарси и с парламент – гумен печат.

© Цветелина Белутова, Капитал

В обозримо бъдеще надали ще има премиер с вулгарен език като неговия, оплетен в отношения с олигарси и с парламент – гумен печат.Май не остана симпатизант на ГЕРБ, с които Борисов да не се е снимал за целите на партийната фейсбук пропаганда. Не бяха пожалени и децата на актива на доскорошната управляваща партия. Те се щракат като под калъп с "Бат' Бойко", разбира се, "с разрешението" на родителите си.


Всичко, което трябва да знаете за изборите - тук


Въпреки тези и други предизборни хватки като визитата на Борисов при турския автократ Ердоган и заклинанията му срещу машинния вот, социолозите вече единодушно виждат партията му като опозиция в следващия парламент. Убедителните послания на миналогодишните антиправителствени протести, закономерното износване на харизмата на Борисов и американските антикорупционни санкции срещу свързани с управлението му олигарси засилват и очакванията за скорошното му политическо пенсиониране.
Дали ще бъде и клиент на прокуратурата, е още рано да се каже. Както написа Мартин Георгиев в "Сега" обаче, "има 7 скандала, по които Борисов може да стане обвиняем". В "списъка" са "Ало, Ваньо", "Мата Хари с евро и кюлчета" и т.н. Във всеки случай занапред той


няма да има големи ресурси да дърпа задкулисно конците на държавата, както през 2014 г.


Тогава "гаражът" му в Банкя, където се е провела прословутата му среща с банкера Цветан Василев малко преди да бъде срината КТБ, се издигна до неформален център на властта. Сега по всичко личи, че бившият Първи ще има много повече време за внуците и магнолиите си и за лакърдии за прословутия си "зайчарник".


Разбира се, мирното отстраняване на Борисов от властта няма да превърне България автоматично в средностатистическа държава от ЕС, т.е. в нормална страна. Една карикатура на диктатор ще отиде в историята, но същинското нормализиране ще дойде, когато промяната се случи и в средните и по-ниските нива на държавното управление. Свършеното до момента от служебното правителство и много високите нива на одобрение за дейността му чертаят модел на успешни държавнически действия и след изборите.


Предизвестеното оставане на "токсичната" ГЕРБ в опозиция за дълъг период от време, няма да нормализира като с магическа пръчка българската политика. Тя дори може да стане още по-непредсказуема, а моделът - още по-поляризиран, но и по-плуралистичен. Важното е


да бъде реабилитирано Политическото, разбирано като върховенство на закона


и прилагане на принципите на правовата държава, партийна конкуренция без дебелата сянка на олигархични интереси и активно гражданско участие в политическия процес.


Гледайте "Кой ще управлява България" - изборното студио на "Дневник", на живо на 11 юли от 18 часа. Където и да сте. Още информация - тук


Независимо какви сценарии ще се реализират в краткосрочен и средносрочен план, с голяма степен на вероятност може да се предположи, че без Борисов във властта българската политика ще претърпи поне пет съществени промени. И те ще бъдат трайни, защото на хоризонта не се вижда негов автентичен "наследник", дори сред политическите му опоненти. А и обществото стана чувствително не само към корупцията, но и към арогантността в управлението му. Случаят със Слави Трифонов е по-различен - макар че има сходен авторитарен стил на поведение с този на Борисов, той няма как да стане премиер, освен това все още е нов, т.е. неизхабен политик. На всичкото отгоре занапред ще бъде пръв сред равни между лидерите на "партиите на протеста".


Кои са логичните промени след "ерата Борисов"?


1. В обозримо бъдеще България надали ще има премиер с вулгарен език като неговия. Дълго време харесван от мнозина българи заради близкия си до "народния" изказ, Борисов прекрачи немислими за един политик дори по нашите географски ширини граници на политическо говорене. Веднъж нарече журналистите, с които разговоря, "мисирки", макар че впоследствие се извини. За протестиращите срещу управлението му, които пишели критични постове, каза че са "тулупи". В един от изтеклите скандални записи, в които глас, удивително приличащ на Борисовия, "коли и беси" в държавата, пък "главният герой" говори цинизми за президента Радев. И добавя: "Той не може да е държавен глава тоя тъпанар".


2. Парламентът занапред няма да е гумен печат на нечия воля. От 2009 г. насам, особено през последните години, Борисов обезличи Народното събрание и го превърна в обикновен придатък на изпълнителната власт. Многобройни са примерите, които илюстрират как той нарежда на парламентарната група на ГЕРБ да гласува по един или друг въпрос. Не спазваше и елементарното благоприличие да се явява на парламентарен контрол. За капак като премиер в оставка, излязъл междувременно в отпуск, не се яви на изслушване в 45-ото Народно събрание, защото постъпи в болница след скъсан менискус. Случката остави горчив привкус за шашма в опит да се финтират не само депутатите, но и общественото мнение.


Първоначално Борисов дезавуира парламента чрез всепроникващото си присъствие на телевизионния екран, откъдето обявяваше решенията си. След това тази роля се пое от т.нар. Севда ТВ. Става въпрос за излъчваните пряко във фейсбук негови обиколки из страната, докато шофира сам "джипка" на НСО и разговаря, по правило" с някой министър.


Натрупалата се обществена нетърпимост към такъв стил на поведение няма да позволи, поне в обозримо бъдеще, България да има подобен министър-председател. Ролята на парламента ще нараства. Това е неизбежно, защото все по-рядко ще има стабилни мнозинства. За да е успешно управлението, партиите трябва да овладеят изкуството да договарят компромиси, трябва да се формира същинска коалиционна култура. Тези развития са силно вероятни с оглед на задаващите се чести предсрочни избори като пречистващо средство на демокрацията.


3. Авторитарното лидерство в ГЕРБ също е обречено, но тази промяна ще е по-бавна. Борисов все още държи в мъртва хватка своето творение. На 4 април се видя, че "факторът Цветанов" е много силно надценяван. Лидерът на ГЕРБ е преизбиран с ким-чен-ун-овско мнозинство. Когато беше притиснат до стената от скандалите и протестите м.г., в партията не се видяха дори минимални признаци за опозиционност.


Властта на Борисов в ГЕРБ обаче неизбежно ще отслабва с намаляването на финансовите, материалните и символните ресурси, които тя разпределя на партийната клиентела. В нея влизат две основни групи. Досега лоялните бизнес мрежи бяха захранвани чрез "правилни" обществени поръчки по европрограмите и директно чрез държавни фирми-разпределители. ГЕРБ все още има хегемония върху местната власт и така контролира администрацията, а чрез служителите й и техните семейства и приятелско-роднинските им кръгове. На много места препитанието на маса хора продължава да зависи от благоволението на кмета или местния партиен феодал.


Ако иска да оцелее, партията трябва да се освободи от създателя си и да докаже, че наистина изповядва идеологията, която прави възможно членството й в ЕНП. Ако това не се случи, ГЕРБ най-вероятно ще последва съдбата на СДС - ще се маргинализира постепенно като се превърне в треторазредна политическа формация.


4. Надали следващите премиери ще са оплетени в отношения с олигарси като Борисов. Той е със спорно минало и е постоянно атакуван за връзки със силовата групировка СИК и съмнителни "герои на капитализма". Има характерни отношения и с мнозина крупни бизнесмени, което продължава да дава храна на тезата за политико-олигархичната симбиоза в "превзетата" държава България. Някои от бизнесмените бяха квалифицирани като "олигарси" в американски държавни документи. Първият е Делян Пеевски, бивш депутат от ДПС, чийто бизнес и медийно влияние разцъфтяха при управлението на ГЕРБ. Вторият е обвиненият в 18 престъпления хазартен бос Васил Божков, който твърди официално, че е плащал "данък спокойствие" на Борисов и финансовия му министър Горанов, за да не закачат бизнеса му. И двамата са санкционирани по "закона Магнитски".


Бойко Борисов. (В) Първо лице: Още два мандата по-късно
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


Топли отношения в публичното пространство с Борисов демонстрира Кирил Домусчиев. Той и брат му притежаваха групата на "Нова телевизия" почти две години - период, през който в мениджмънта й навлязоха ръководни кадри от свързвания с Пеевски "Канал 3". Тъкмо тогава "Нова телевизия" "заблестя" изцяло с проправителствената си редакционна линия.


На този фон като част от политическия фолклор звучат някои по-стари изцепки на Борисов за крупни бизнесмени. Например за Валентин Златев, тогава изпълнителен директор на "Лукойл България": "Вальо лъже на карти и с него не играя" . От играта му "на вързано" на тенис с боса на "Хепи" Орлин Попов, пък е печалбата от 10 000 кебапчета. Впоследствие премиерът почерпи с тях публиката на стадиона на "Лудогорец" в Разград по случай влизането на отбора в българската "А" група. Малка подробност е, че още тогава спонсори на клуба са братя Домусчиеви. В най-ново време се разбра за близките отношения на Борисов с боса на "Градус" Иван Ангелов - знаково е как премиерът съдействал на фирмата за износ на яйца в Турция.


5. И накрая, за финал - трудно е да си представим, че за в бъдеще България ще има за премиер политик, който може да се озове, макар и погрешка, на корицата на книга като "Барба Ганьос" (превод на "Бай Ганьо") в Гърция. Премиер, който е бивш пожарникар и охранител, сдобил се със славата на "еднокнижник", който не може да разговаря на "четири очи" с "приятелите" си - правителствените и държавни ръководители на държавите-членки на ЕС. Но за сметка на това пък свойски им козирува и се превръща в обект на шеги и закачки дори на международната сцена.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Леле... тихо , да не я види тази статия, че ще му прилошее...
  КАК така след него бре, алоуу... 🤣🤣🤣

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2898 Весело

  Така, така! Правилно!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Буци още дълго ще управлява ГЕРБ, най-малкото заради депутатския имунитет. Предполагам, че по-разумните партийни кадри и прагматичните бизнескръгове биха искали да го махнат, но няма да се даде.
  Мисля, че предизборната му кампания беше именно заради това - не за да печели гласове, той си знае, че не печели избиратели като им обарва децата с косматите си ръчички - а за да покаже на местните кадри, че все още той командва в партията.

 6. 6 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Ще трябва много силни хора да застанат, а не разни
  опянени от политиката

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  “Борисов обезличи Народното събрание и го превърна в обикновен придатък на изпълнителната власт.”

  Много месо казано.

  Бойко Борисов превзе всички институции в България и ги превърна в част от организирана престъпна група.

  Главният прокурор се обрйщаше към него на “шефе”.

  Тази мафия трябва за бъде изстъргана, а след нея да се мине три пъти с лизол и да се проветрява до изчезване на последните молекули ГЕРБ от държавната ни къщичка.

  12.5 милиарда раздадени без търг за две години.

  10 милиарда невнесени в хазната за същия период.

  Мафията е лишавала България от ЕДИН МИЛИАРД МЕСЕЧНО само гт 2019 г. досега.

  Някой трябва да влезе в затвора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Младите дето протестираха сега ги чака първото разочарование.
  Гласуват за Чалгар, а искат да живеят в европейска държава, няма как да стане.
  Голяма радост ги тресе всичко протестиращи, че Чалгаря ще победи. И после какво?
  Вече започнаха от ИТН да се подиграват на българите. Такова отношение съм виждал само от още един политик в България и това беше Д. П. дето го отсвириха американците.

  ДБ=БКП
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  “ месо” >> меко

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Буци още дълго ще управлява ГЕРБ, най-малкото заради депутатския имунитет. Предполагам, че по-разумните партийни кадри и прагматичните бизнескръгове биха искали да го махнат, но няма да се даде.Мисля, че предизборната му кампания беше именно заради това - не за да печели гласове, той си знае, че не печели избиратели като им обарва децата с косматите си ръчички - а за да покаже на местните кадри, че все още той командва в партията.
  —цитат от коментар 5 на еспресо


  В Самуил е имало смешна случка. Местните кадри са строени да чакат посещението на Буци. Един от хората е с малко дете на име Мехмед. Някой зевзек се досеща, че Буци може да го пита как се казва детето и като получи отговора, да се обърне към момчето с култовата реплика "Мехмед, расте ли пишката, Мехмед?" (култова реплика от филма "Капитан Петко войвода", която Буци със сигурност е запаметил). Човекът решава, че няма си причини резила това да се излъчва на живо от Севдето и се скрива в хоремага, докато отмине опасността.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 11. 11 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  ГЕРБ не може да съществува като нормална партия и изпадането и в опозиция, при което няма да разпределя порциите, де факто ще я ликвидира по примера на НДСВ. По-далновидните кметове, ще станат поне независими и ще им бият шута след като от Буци нищо не зависи. Последният пирон ще са президентските избори, на които гербавите нямат никакъв шанс.

 12. 12 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Това след колко години?

 13. 13 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  “Борисов обезличи Народното събрание и го превърна в обикновен придатък на изпълнителната власт.”Много месо казано.Бойко Борисов превзе всички институции в България и ги превърна в част от организирана престъпна група.Главният прокурор се обрйщаше към него на “шефе”.Тази мафия трябва за бъде изстъргана, а след нея да се мине три пъти с лизол и да се проветрява до изчезване на последните молекули ГЕРБ от държавната ни къщичка.12.5 милиарда раздадени без търг за две години.10 милиарда невнесени в хазната за същия период.Мафията е лишавала България от ЕДИН МИЛИАРД МЕСЕЧНО само гт 2019 г. досега.Някой трябва да влезе в затвора.
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz


  2 месеца управляват новите миниситри. КОлко милиарда спестиха от кражби ?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Мафията е лишавала България от ЕДИН МИЛИАРД МЕСЕЧНО само гт 2019 г. досега.Някой трябва да влезе в затвора.
  —цитат от коментар 7 на Norman Granz


  Пълни глупости и мечти чрез оплюване, другарю. Колко години се прави на десен, а си обикновен комуняга.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#5] от "еспресо":

  Така е, ще гледаме още дълго по СевдаТВ ревящия генерал.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#10] от "cinik":

  Следващата кампания на ГЕРБ и патриотите трябва да бъде:

  "Защо ти трябват норвежки джендъри, като можеш да заведеш детето си за прегръдка с Буци".

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Българската политика след Борисов

  100 милки за нов договор за миговете, но за писта за ф-ките пари няма.

  свиквайте

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 22. 22 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  Мафията е лишавала България от ЕДИН МИЛИАРД МЕСЕЧНО само гт 2019 г. досега.Някой трябва да влезе в затвора.

  —цитат от коментар 7 на Norman Granz

  а си обикновен комуняга.
  —цитат от коментар 15 на Червен дисибар


  За ЧЕРВЕНИЯ ГЕРБоляк

  всеки, който посочва КОЛКО МИЛИАРДИ НА МЕСЕЦ е откраднала

  ГЕРБаджийско - САРАЙската - МВРо и нФСБ - ВОЛЯ - АТАКА власт

  всеки такъм бил "комунист"

  Ами Другарят - Слънце ДИРИЖИРАЛ ИЗТОЧВАНЕТО на тези МИЛИАРДИ

  и НЕВЪРНАЛ СИ членската на БКП книжка - КАКЪВ е , бре ?!?!?!

 23. 23 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Българската политика след Борисов100 милки за нов договор за миговете, но за писта за ф-ките пари няма.свиквайте
  —цитат от коментар 21 на sarunka


  Аааа, не! Тая опорка си е на Каракачантичка,моля моля... 🤣

 24. 24 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  Един от хората е с малко дете на име Мехмед. Някой зевзек се досеща, че Буци може да го пита как се казва детето
  —цитат от коментар 10 на cinik


  По-скоро страхът е, че отговорът "МЕХМЕД" звучи като

  "МУХА НА МЕД" , а гузният слух на намазалите филията ГЕРБ-САРАЙци

  веднага ще се стресне виждайки в това анти-ГЕРБ и анти-ДПС пропагадна

 25. 25 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  180К от заплатата на оная гнида в ББР и лаеите му.... 😉😉😉
  И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО!
  —цитат от коментар 20 на Мамуна


  1.5 млн откраднати от фирмата на г-н Спецов върнахте ли ги ?


 26. 26 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#25:"Хай Буй"][/quote]

  1.Спецов е решение на служебното ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО.... ака е ВРЕМЕННО ИЗПЪЛНЯВАЩ ДЛЪЖНОСТТА!
  2. Като има липсващи милиони данъци, онаа старата ви ковра ЗАЩО ГИ Е ПРОСПАЛА?Нали си раздавА бонуси, че била много добре си вършела работата....

  3.Колко пари е раздала АВАНСОВО АПИ, в този ред на мисли... или този въпрос не ви е удобен?
  4.А ББР колко милиона раздаде на мафията от НАШИТЕ ПАРИ ,които милиони са с падеж 2037 - демек никога няма да НИ се върнат

 27. 27 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  Сега за два месеца къде са двата милиарда?!.
  Още повече, че и приходите са 600 милиона повече:)
  Та къде са 2,6 -те милиарда неоткраднати.
  Говорите без да мислите май

 28. 28 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Искаме да знайме как Мутрата е държал подвластни цялата администрация. Имало ли е отделни бригади за мокри поръчки и сплашване отделно от държавата. От всичко изкарано дотук се вижда, че администрацията при мутрите е работила яко срещу матрияла. Не верваме, че всички там са били алчни и прости....

 29. 29 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#25:"Хай Буй"]
  —цитат от коментар 26 на Мамуна
  1.Спецов е решение на служебното ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО.... ака е ВРЕМЕННО ИЗПЪЛНЯВАЩ ДЛЪЖНОСТТА! 2. Като има липсващи милиони данъци, онаа старата ви ковра ЗАЩО ГИ Е ПРОСПАЛА?Нали си раздавА бонуси, че била много добре си вършела работата....3.Колко пари е раздала АВАНСОВО АПИ, в този ред на мисли... или този въпрос не ви е удобен?4.А ББР колко милиона раздаде на мафията от НАШИТЕ ПАРИ ,които милиони са с падеж 2037 - демек никога няма да НИ се върнат[/quote]

  И все пак, имаме крадец на висок пост, издигнат от г-н Радев и подкрепян от 'новите' партии. Освен ГЕРБ, никой не зададе въпроси за г-н Спецов, което си е чиста мълчалива подкрепа.
  Излиза, че новите управляващи подкрепят кражбите на милиони засега и ще продължат с кражбите за милиарди.

 30. 30 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Оставаме на изчакване, до няделя, когато ще се насладим на Мига :-))

 31. 31 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4120 Неутрално

  Най-трудна ще е промяната по общините извън София и няколкото големи градове в България. Там ГЕРБ създаде дълбока организационно-бизнес структура много наподобяваща познатата командна организация с централизиран ръководен контрол от Центъра и местно дерибействане. Няма как със смяна в София тези отношения да се променят бързо и радикално, необходима е мащабна работа по места, с подготовката на професионален кадрови ресурс и минимизиране на политическата власт в оперативните решения. Има подобни примери, въпрос на консолидацияна доста разединени политически групировки които засега са обединени от лозунга срещу личността Борисов, а не около идея и програма за кардинални политически промени.

 32. 32 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#29] от "Хай Буй":

  Служебно правителство няма какво да се коментира. И самото то си знае.
  Нека да има редовно правителство, дават му се 100 дни спокойствие и ще видим. Това прави основно пропаганда:)
  Особено опуленият финансов министър, Петков и Рашков..Всъщност управлява БСП. Областните и въобще назначенията са на БСП.

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#22] от "Hawaii":

  “...Другарят - Слънце ДИРИЖИРАЛ ИЗТОЧВАНЕТО на тези МИЛИАРДИ...”

  Такова безочливо КРАДЕНЕ не е имало от Кърджалийските времена.

  Бойко Борисов и хората му се отнасяха с България като окупационна армия - заграбваха, опоскваха и рушаха.

  Пълните размери на щетите още не са известни, но от установеното дотук е ясно, че са колосални.

  Икономическият екип на правителството трябва да бъде запазен в някаква форма, а министърът на правосъдието да изпрати искане по MLAT до DoJ за проследяване и замразяване на изнесените в чужбина милиарди.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Авторът добре е систематизирал всичко.

 35. 35 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1077 Любопитно

  "В обозримо бъдеще надали ще има премиер с вулгарен език като неговия, оплетен в отношения с олигарси и с парламент – гумен печат."

  А какво беше при Костов , Царя , Станишев и т.н ?!? СЪЩОТО!!!

 36. 36 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Хората, незнам дали чуваха какви ги говори, но виждаха..как си върти "задника" по различен начин :-))

 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Весело

  Левичарските фантазии на Инджов са "пленителни"!!!
  Много характерно за комунетата е да смесват фактите и фикциите - мечтите и фактите!

 38. 38 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#29:"Хай Буй"][/quote]

  ВТОРИ ПЪТ ПИТАМ - престани да ми лалаш А МИ ОТГОВОРИ С АРГУМЕНТИ

  КЪДЕ Е БИЛА ПРЕДИШНАТА ШЕФКА ДОКАТО КУЛТУРИСТА Е ОТКРАДВАЛ ТЕЗИ МИЛИОНИ?!?!?
  а) на събрание на ГЕРБ
  б)в МОЛ-а
  в)На морето

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Щом никой не завежа персонални граждански искове срещу крадците, значи не му пука ни на министър ни на никой, а който прехвърля на прокурватурата е в кюпа

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 41. 41 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мамуна":

  Е, нали предните са виновни, новите сте чисти като сълза на девица и честни, като бетонна стена. Що издигнахте г-н Спецов за шеф на НАП, при очевидна кражба на милиони от същия ?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#41] от "Хай Буй":

  е нали тоя казус се проверява от прокуратурата? та тая дъвка вече не е актуална.

 44. 44 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Поредната хейтърска статия в Дневник. След като минат изборите, пак ли ще разчитате само на хейта? Някакви нови идеи?

 45. 45 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1812 Разстроено

  До коментар [#42] от "Мамуна":

  Очевидно това е новият"тренд":
  -изискани;
  -културни;
  -възпитани;
  -аргументирани;
  -интелигентни;
  -възвишени;
  -одухотворени....
  Бог да пази Отечеството...!!!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Вечните лилави циркаджилъци и вишфул тинкинг.
  За самоуспкоение и самовеличание.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Политикът Борисов навлезе в политическия си климакс. Това е - повече не може да ражда. С всички външни белези на това състояние: честа смяна на настроенията, горещи вълни, от еуфория до отчаяние и пр. Клиентите ще се разбягат и така младите ще си останат едни ялови (от Митов до Десито)...

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  " трудно е да си представим, че за в бъдеще България ще има за премиер политик, който може да се озове, макар и погрешка, на корицата на книга като "Барба Ганьос" (превод на "Бай Ганьо") в Гърция."
  Там си беше баш на мястото. Даже гърците, уж погрешка, го разбраха. Само тука ,много хора бавно стоплят.

 51. 51 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Тая цялата работа се оправя лесно. Като дадем на хората повече неща от ежедневието да зависят от тях и държавата да преразпределя по-малко данъци, които да се харчат целево, а не да се разпределят от общия кюп. На първо време обаче трябва да почнем с повече прозрачност. Защо е нужно да купим медицински хеликоптери преди да ремонтираме еди кой си мост? Нова дограма за училищата по-важна ли е от ремонт на пожарните автомобили? Дали да похарчим повече пари за нови светофари и камери, но поддръжката на софтуера и самата система да позволи по-добро управление на трафика и по-лесно събиране на глобите и още една камара такива обществени дискусии и ако трябва мини референдуми, за да разберат хората, че от тях зависи дали ще ни е подредена държавата или не, а не от благоволението на местния феодал.

 52. 52 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Борисов изглежда обречен, но това далеч не е само заслуга на миналогодишните протести и политическите субекти, които изразяват в голяма степен щенията на тези протести. Бившият премиер се е самопрострелял неведнъж чрез загубата на представа за реалността. Помага му и най-близкото обкръжение, което продължава да му внушава, че е велик, боеспособен и желан.

  Има ли Делян Пеевски роля в този процес на прощаване с Борисов? Определено.
  За да измести фокуса от собствената си персона, олигархът от ДПС трябваше да насочи вниманието към бившия премиер. Пеевски знае и най-малките подробности за тоталното разграбване на държавата. И той е участвал, но винаги чрез други и спотайвайки се в дълбините, откъдето е наблюдавал с насмешка панаирите на пауна Борисов. Досега той е използвал Борисов за достъп до парите на държавата, а сега ще го употреби като главния виновник за повсеместния разпад. Борисов в съдебната зала е чудесно зрелище при това съвсем справедливо.

  Това обаче гарантира само частично безопасността на вече бившия депутат от ДПС. За да постигне пълноценен КПД той се нуждае от Иван Гешев. Прокуратурата е институцията, която може да му осигури оцеляване поне през следващите месеци. И Пеевски работи усилено по въпроса. В публичното пространство постепенно се прокрадва тезата, че не персоналната смяна на Гешев, а промяна в статута на главния прокурор е по-важното нещо, за което трябва да се работи. Това означава дълъг и тягостен процес на предложения, дискусии, спорове, кавги, скандали, отлагане на радикалните реформи. Ще се говори за промяна в Конституцията, в разни закони, ще се предлагат идеи, тези и антитези. През това време Гешев ще продължава да действа а ла Вишински, времето ще минава и споменът за неговата зловеща роля в използването на държавното обвинение като бухалка постепенно ще избледнява под напора на нови събития и скандали. Пеевски хитро прониква в различни партийни структури, където лансира точките от своя план. Подкрепата от онези, които са били заобикаляни досега от прокуратрата е сигурна. Освен това, както казва Касим Дал, Пеевски държи флашките... Другите, които са в лагера на пострадалите: преследвани, рекетирани, притискани, с повдигнати обвинения, лежали в ареста ще настояват, ще доказват, ще повишават глас, ще вадят аргументи срещу „Гешевтурата“, но ще бъдат наричани реваншисти, екстремисти, привърженици на народния съд и пр.
  Това е само част от плана "Берлин-Дубай". Интригата тепърва ще се заплита.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 53. 53 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Крадливите ръце на ГЕРБ ще бъдат "отрязани" най-рано на следващите местни избори. Но и тогава може да не се случи. Здраво са се окопали навсякъде и до тогава ще е война!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 54. 54 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Здравите силички нещо си изпускат нервичките...

 55. 55 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 671 Неутрално

  След Борисов... Най-кресливите агитират за сватбен безпорядък в някакво очертаващо се кралство на Недъгавия! С други думи за хаос, перманентно създаван от забравените в гаража на психиатрията.

 56. 56 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  Приносът на този автор е, че е номерирал опорките в помощ на лилавия тролетариат.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 57. 57 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 756 Весело

  Част от българите винаги са имали уклон към желязна ръка. За първи път обаче експериментираха, да ги управлява някой с железен к*р.
  —цитат от коментар 4 на cinik


  Е, хайде сега! Както казваше покойния Гиньо Ганев:
  " Битият - бит, а второто не за всички е лошо!"

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  До коментар [#14] от "Мамуна":

  ГЕРБ-ерите още не вярват, че се случва...! :)))

  Бивш tww09306483.
 60. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  До коментар [#22] от "Hawaii":

  А вие обявявате за крадци и комунисти "герболяка", за да прикриете собствените си срамотии, които вършите с баш-комунистите в потайни доби. И гледате да забравим, че допреди няколко години, преди да пристанете на столетницата, имахте собствени миноистри и вице-премиери в правителството на ГЕРБ, които казваха на Борисов "шефе".
  Щеше да е само срамно, ако не беше гнусно.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 61. 61 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 509 Неутрално

  С такива статии няма да се подрони авторитета на Бойко и ГЕРБ. Още повече, който чете внимателно, ще усети, че авторът се стреми да прекара лично отношение с обиди и недоказани факти, отколкото обективна преценка. Няма идеални неща и ерата ГЕРБ не прави изключение. За разлика от предходните управления обаче, това изкара 10 г. период, в който нямаше нито една стачка, разправии със синдикатите, бунтове на обичайните гневни в лицето на студенти и таксиджии. Доходите нарастнаха, магазините пълни, народът чака да дойдат празниците и да хукне към Гърция. ГЕРБ преодоля две кризи, имаше разбирателство с международната общност. За контрапунк ще поставя управленията на Костов и Симеон. Костов имаше златния шанс да направи това, което стори Борисов. Той изкара първи пълен мандат на една силна партия СДС, имаше икономически и политически потенциал. Дали някой го провали или сам стори това, но даде път на царя, нова партия и уж нови идеи, от които нямаше нужда. И вместо да се съвземе от загубата и да се върне отново, Костов се кри три години, за да провали партията и хората да го забравят. Това ГЕРБ няма да допуснат. Надявам се. Колкото и да ги чегъртат. Периодът НДСВ се помни добре, единствено остана хвалбата, че разбили двуполюсния модел. И какво от това. А там наистина имаше и читави хора, и идеи. Та, след изборите, дано новите управници не се окажат такива еднодневки. Защото идеята "да махнем Бойко, пък после ще видим" звучи несериозно и безотговорно. Става дума за управление на държава и съдбата на хората. Нали искаме да има такава държава.

 62. 62 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Сега за два месеца къде са двата милиарда?!.
  Още повече, че и приходите са 600 милиона повече:)
  Та къде са 2,6 -те милиарда неоткраднати.
  Говорите без да мислите май
  До коментар [#27] от "Да вярваме на истината":

  Верно ли , Гордън Рамзи си скъсал рубашката от яд , когато разбрал какви космически обороти правят гурме ресторантите из хай-тек-сай-фай метрополиса Габрово-Дряново-Царева ливада .
  Даже Елон Мъск се обаждал на Буци, Шиши и Осемте джуджета да ги пита за тайната на техния успех.
  И зарязал Теслата и Спейса , продал си бизнеса на Петьо Еврото и дошъл си отворил работилница за дръжки на тесли на Етъра

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 63. 63 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Вечните лилави циркаджилъци и вишфул тийнкинг за самоуспокоение.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 64. 64 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Правилно.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 163 Неутрално

  До коментар [#8] от "anonimnii":

  Чалгария е нещат никъде. Като си тръгне Борисов си тръгват и европарите и магистралите, идват маанетата.

 68. 68 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Основният проблем е, че в България не се постигна независимост на властите. И Парламентът и Прокуратурата и Съдът се оказаха зависими и кадрувани. Лозан Панов се опълчи, но това не бе достатъчно. А и зависимостите на Радес и на ДПС ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 69. 69 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Българската политика в момента: популизъм, примитивизъм, лъжи, лов на вещици, сталинизъм, репресии, произвол, регрес към комнизма. И безграничното его на един комплексар - путинист със зелени чорапи.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 70. 70 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Но защо да се хабим с коментари. Генералния секретар на най-голямата европейска партия - ЕНП Антонио Лопес го написа днес. Четете внимателно, бесепета и радеви поддакници. И Радев да го прочете.
  "Скъпи приятели в България, изправени сте пред ключови избори на 11 юли. Аз, от името на ЕНП, мога да ви уверя, че нашите добри приятели и членове на политическото семейство, истинското център-дясно в България и в Европа ГЕРБ-СДС са тези, които ни представляват на предстоящите избори. В лицето на правителството /на Румен Радев/, което напомня за периода 30 години назад преди падането на Берлинската стена, аз виждам неща, които не ми харесват... Намесата в изборния процес, също така липсата на напредък във ваксинационния план, съмненията относно използването и прилагането на Плана за възстановяване в момент, когато се намирате в тежка ситуация, , породена от пандемията и последвалите я икономически затруднения... Всичко това означава, че нашите проевропейски, дясно-центристки приятели /ГЕРБ-СДС/ трябва да се завърнат с отговорност - с ясното съзнание за вярната посока на страната ви в рамките на ЕС.
  Трябва да гледаме към днешния ден и към бъдещето, а не към миналото, както правят другите. Настоящият президент на страната и Българската социалистическа партия гледат към миналото. Ние сме отправили поглед към бъдещето. Ето защо ви уверявам, че правилният глас, гласът за дясно-центристка европейска партия, каквито са ГЕРБ-СДС, е гласът на бъдещето." Край на цитата.

 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  С такива статии няма да се подрони авторитета на Бойко и ГЕРБ. Още повече, който чете внимателно, ще усети, че авторът се стреми да прекара лично отношение с обиди и недоказани факти....
  —цитат от коментар 61 на man_un


  Да, да...

  Борисов говори с Дончев:
  "… Да си еб...... пут... майчина! Аз питам сега защо вдигаме тоа правилния данък… Не мое ли юни да се дигне…"

  https://liberta.bg/нов-запис-с-борисов-псува-президента-радев-в-разговор-с-томислав-дончев

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petleshev":

  “Само вие златни и незаменими.”

  Никога в съвременната си история България не е била ограбвана толкова системно, безжалостно и до дъно от собственото си правителство.

  През последния мандат на ГЕРБ кражбата на бюджетни средства, източването на хазната бе превърнато в официална държавна политика.

  Служебното правителство буквално всеки ден разкрива чудовищни злоупотреби, безотледно разграбване на националното богатство от близки до управляващите - на всички нива! - от селски кмет до главата на изпълнителната власт.

  От скандала с “язовира”-локва, “ремонтиран” с празна бутилка от кока-кола за 2 милиона и парче връв за 350 хиляди, та до “кредита” от 75 милиона, отпуснат на неизвършваща дейност “колекторска” фирма, с който да изкупи НА ДВОЙНА ЦЕНА акции на ПИБ...

  ... от платените АВАНСОВО милиарди за неизвършени строителни работи до изкупените от Черепа “шедьоври” на Вежди срещу легализация на колекцията му от антики -

  - където боцнеш с карфица, излиза СМРАД под налягане.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Весело

  Основният проблем е, че в България не се постигна независимост на властите. И Парламентът и Прокуратурата и Съдът се оказаха зависими и кадрувани. Лозан Панов се опълчи, но това не бе достатъчно. А и зависимостите на Радес и на ДПС ...
  —цитат от коментар 68 на Сатана Ликующий


  СМС от ВСС до Борисов:

  "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме".

  https://www.actualno.com/society/lozan-panov-pokaza-skandalen-sms-izpraten-mu-ot-borisov-news_518315.html

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Да не говорим за това:

  “Днес в 14:00 ч. на ул. „Московска“ 43 ще бъде представен един от иззетите от прокуратурата артефакти от Колекция Васил Божков.“

  Черепа си откупува от пазара на антики предмети, които муджахедините на Каскета му иззеха преди година и половина?!?

  В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ИЗОБЩО?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  ГЕРБ не може да съществува като нормална партия и изпадането и в опозиция, при което няма да разпределя порциите, де факто ще я ликвидира по примера на НДСВ. По-далновидните кметове, ще станат поне независими и ще им бият шута след като от Буци нищо не зависи. Последният пирон ще са президентските избори, на които гербавите нямат никакъв шанс.
  —цитат от коментар 11 на doctor.no


  Не съм убеден, че ще е толкова скоро. Трябва поне още един изборен цикъл(ако все пак сега се формира сравнително трайно правителство), за да почне ГЕРБ да губи престиж и мишките да напускат кораба. Но си мисля, че ГЕРБ има потенциал като опозиция. Не за друго, просто друга сравнително стабилна партия с резултат от 15 и повече процента няма. ИТН ще е от ден до пладне. Големите очаквания и реалното му управление ще предизвикат когнитивен дисонанс у електората му. БСП се маргинализират някъде по средата на таблицата. А и върлите русороби "патриоти" се ориентират вече към хаховци като Костя и подобните му, които ще се нарояват. А ДБ нямат електоралният потенциал до достигнат до нещо повече от 15 %. При положение, че за много българи най-големите проблеми са бежанците и норвежките джендъри няма как да имат широка подкрепа. Като алтернатива остава само тулупа и неговата стабилност. Или новопоявил се месия, който да се намести във вакума след Бойко и Слави

 76. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  До коментар [#66] от "Petleshev":

  Къде пък видя сълзи? Или пак бъркаш желаното с действителността, Пелтешев.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 77. 77 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  В интерес на истината редакцията е дала коректно възможност да се прочете коментар №65. Да, не отговаря на техните виждания, но имат някакви свои правила за обективност, което им прави чест. И дава надежда, че нещата не са толкова черни, както изглеждат през последните два месеца радево управление. А може би ще станат? Господ знае. И дали тоя форум ще го има също.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 717 Разстроено

  Герб, Боко са ясни, но спрете с фиксацията си само в тях.....те са само продукт, машата на дълбоката държава.....
  Дълбоката държава са Доган, Пеевски, остатъците от ДС, ДъПъСъ.....а зад тях е Русия...те разпределят кое, колко, на кого...и ЗАЩО....те не бъдат ли изринати ще имаме ПОДМЯНА, а не ПРОМЯНА....
  Та така...момчета и момичета....

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#4] от "cinik":

  сега ще си обект на управление от "меки китки"... надявам се да си доволен...

 85. 85 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  След 20 години в политиката, през които Борисов изприказва много глупости и не свърши почти никаква работа, нормално идва момента, в който той да слезе от сцената. Обаче на всички наивници, меко казано, които смятат, че "новите" нещо ще променят им препоръчвам едно. Ако не сте тролове се вгледайте във физиономиите, които ви гледат от снимките на "алтернативата". Ако изключим чалгар патриота, който през годините е показвал голяма близост с Доган, Борисов, Божков, мутри и всякакви други знайни и незнайни мафиоти, има ли дори и едно лице, което през годините да не е било част от управлението на държавата? От всички тях само един имаше доблестта да подаде оставка, останалите бяха и все още са предани на статуквото. Не бъдете наивни, не бъдете глупави, тези хора не желаят промяна, те желаят подмяна. На гербаджиите с техни хора. Може би единствената реална алтернатива е ДБ, но за жалост вместо в борбата за челото те са замесени в борбата за предпоследното място. Нищо, абсолютно нищо няма да се промени след тези избори, просто ще се пълнят други, по-празни шкафчета.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 86. 86 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Вечните лилави циркаджилъци и вишфул тинкинг.За самоуспкоение и самовеличание.
  —цитат от коментар 47 на xyi25666099  Вечните лилави циркаджилъци и вишфул тийнкинг за самоуспокоение.
  —цитат от коментар 63 на diq55699032


  А така, сега и през третия профил. :)

 87. 87 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  След Борисов?
  Рибато в морето тиганя на огъня.
  Толкова сте сигурни с радевите фалшификации, че вече се опиянихте.
  Слезте на земята.
  Цялата тази протестърско- бабикянско- радевска истерия, на която месеци наред ходеха по 200 помияра не ви ли показва нещо?
  Че българинът не е примрял ни за Радев ни за протестърите Му.

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Както винаги.

  Политбюро на перво место.
  Политики и Политическо в Политически процес.

  Другото: все с малки букви.

  Но и малките не скриват небивала и не бива
  "партийна конкуренция".

  Надо Без партийна конкуренция
  (безпартийная не се брои).

  Други Без, да, тоже Надо.
  1. Без сенките на дебели сенчести олигарци.
  2. Без Гражданско участие.
  Особено важно. Never underestimate!

  "Важното е

  да бъде реабилитирано Политическото, разбирано като върховенство на закона

  и прилагане на принципите на правовата държава,
  партийна конкуренция

  без дебелата сянка на олигархични интереси
  и активно гражданско участие

  в политическия процес."

 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#86] от "itwasalladream":

  “А така, сега и през третия профил. :)”

  Троловете вече не се четат един друг...

  Копи/пейст от флашката, дзън 30 ст. в касичката. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  UNITED EU UNION

  В ЕС Държава с Национален Дворец за Култура: Домакин на "Три морета".
  Инициатива привлекла цели Двайсе държави, и Америка.
  Председателствана от Български Президент Румен Радев.

  Паралелни атракция:
  машина за гласуване появила се за 2 часа
  между Сашоксандър Невски и Народно Събрание
  (кой гласувал - гласувал ; тренажувал, ако - набрал опит).

  Атракция друга, паралелна.

  Кметица в дворец на Божков ;)

  На своя (вече) улица лична, на битпазар личен,
  разпродава конфискувани вещи

  До коментар [#74] от "Norman Granz":

  Да не говорим за това:

  “Днес в 14:00 ч. на ул. „Московска“ 43 ще бъде представен
  един от иззетите от прокуратурата артефакти
  от Колекция Васил Божков.“

  Черепа си откупува от пазара на антики предмети,
  които муджахедините на Каскета му иззеха преди година и половина?!?

  В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ИЗОБЩО?!

 92. 92 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 955 Неутрално

  В кратце: Ама никога , никога България не е управлявана от по-просто и нагло нещо!

 93. 93 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Весело

  Всичко е казано точно, ясно и категорично от Канцлера на Австрия Себастиан Курц - ГЕРБ и СДС са представителите на европейската десница, всички останали са креатури на БКП, но най-вече ДБ!Чуйте и после елате да ни обяснявате каква "промяна" ни носите - връщане на мракобесният комунистически режим!https://www.facebook.com/100006542380422/videos/492325758536939/
  —цитат от коментар 80 на EU Citizen


  Най-смешното е, че човечецът не знае името на ГЕРБ. Виж английската транскрипция към видеото.

  My dear friends in Bulgaria, You are confronted with uh key elections on the eleventh of July. I from DPP can tell you that our good friends and members of our political family the troop center right in Bulgaria and in Europe..... All this means that uh pro-European, center-right friends are needed back .... I'm telling you that the boat, the right boat for center ride, European, party, like uh and UDF represent is the boat for the future. ..... "

  А иначе можеш да се оплачеш на Байдън.

 94. 94 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Весело

  Всичко е казано точно, ясно и категорично от Канцлера на Австрия Себастиан Курц - ГЕРБ и СДС са представителите на европейската десница, всички останали са креатури на БКП, но най-вече ДБ!Чуйте и после елате да ни обяснявате каква "промяна" ни носите - връщане на мракобесният комунистически режим!https://www.facebook.com/100006542380422/videos/492325758536939/
  —цитат от коментар 80 на EU Citizen


  Курц какво разправя за ГЕРБ и Дубай? Я виж транскрипцията към видеото. Пожелава им успех в Дубай ли?
  "dass möglichst viele Menschen an dieser Wahl teilnehmen und dass die Gerb und Dubai so für eine breite Unterstützung erfahren"

 95. 95 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1439 Весело

  До коментар [#93] от "еспресо":

  Този дето не знаеше името на ГЕРБ беше португалец. С Дубай беше Себастиан Курц, той по-знае нещата.

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4346 Неутрално

  UNITED EU UNION

  пп ;)

  1. Герб кметица ;

  2. Дворец на под Магнит Божков ;

  3. Улица удобно водеща до Хотел на под Магнит Пеев ;

  4. Удобно водеща (също) до бивша удобна пак централна комунистка квартира.

  Народът строго свика пак Народно събрание (45)
  там където му е местото.

  Пак там ще постави депутати (46) в случай, че не са разбрали.

  Уточнението е за евентуален случай

  [#91]:

  Кметица в дворец на Божков ;)

  На своя (вече) улица лична, на битпазар личен,
  разпродава конфискувани вещи

  До коментар [#74] от "Norman Granz":

  Да не говорим за това:

  “Днес в 14:00 ч. на ул. „Московска“ 43 ще бъде представен
  един от иззетите от прокуратурата артефакти
  от Колекция Васил Божков.“

  Черепа си откупува от пазара на антики предмети,
  които муджахедините на Каскета му иззеха преди година и половина?!?

  В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ИЗОБЩО?!

 97. 97 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4282 Неутрално

  "В обозримо бъдеще България надали ще има премиер с вулгарен език като неговия."

  Бойко ще липсва на тези българи , които на всяка втора дума попържат. А те не са никак малко. Една значителна част от природонаселението на България, което ползва каруцарския вулгарен език, са неговите почитатели. Той е като тях и те са като него. Аз съм прост и вие сте прости , затова се разбираме, казва Бойко. Това важи в по-голяма степен, ако думата "прост" се замени с "простак".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK