ЦИК определи как ще протича видеозаснемането и видеоизлъчването в изборния ден

ЦИК определи как ще протича видеозаснемането и видеоизлъчването в изборния ден

© Юлия ЛазароваЦентралната избирателна комисия определи условията за видеозаснемането и видеоизлъчването при отчитане на резултатите от гласуването в изборното помещение. То ще се осъществява след края на изборния ден - при обявяване на гласуването за приключило, като не се допуска заснемане на избирателни списъци.


Видеозаснемането и видеоизлъчването в реално време ще обхваща действията на секционната избирателна комисия при съставянето и попълването на протоколите, както и процеса на броене на хартиените бюлетини там, където ще се гласува по традиционния начин.


Решението на ЦИК е взето на основание на разпоредбите в Изборния кодекс в чл. 272 и 288, според които при отварянето на избирателните кутии и при установяване на резултатите от гласуването в изборното помещение може да присъстват кандидати, застъпници и представители на партии, коалиции и инициативни комитети, наблюдатели, по един регистриран анкетьор от регистрирана социологическа агенция и представители на средствата за масово осведомяване. При броенето на гласовете трябва да им е осигурена пряка видимост, включително чрез видеозаснемане или видеоизлъчване при спазване изискванията за защита на личните данни и спазване на епидемиологичните мерки, както и пряка видимост при приемането и проверката на протоколите на СИК и прехвърлянето на данните от записващото техническо устройство в РИК.
Гледайте "Кой ще управлява България" изборното студио на "Дневник" на живо на 11 юли от 18 часа. Където и да сте. Още информация - тук


За вота през април старият състав на ЦИК не позволи видеозаснемането и излъчването от броенето на бюлетините с аргумент, че по този начин се застрашава защитата на личните данни. Решението бе атакувано от една политическа формация в съда, но чрез процедурни хватки Висшия административен съд не даде ход на делото по същество и то беше отложено за след изборите, блокирайки по този начин възможността за излъчване на процедурата от броенето на бюлетините.Междувременно ЦИК публикува и криптографския идентификатор (системен хеш), който трябва да фигурира в системната разписка, отпечатана от СИК преди началото на гласуването в изборния ден от машината за гласуване. Съдържанието на системния хеш е: 05 35 97 A2 16 3A 8F 72 6D 48 6E 09 35 F8 AA 03 56 AD A8 25 92 D1 10 21 CD 88 11 D1 Е7 F0 9С 2Е. Той трябва да бъде еднакъв във всички секции в България и чужбина. Софтуерната версия на устройствата за машинно гласуване и системният хеш са удостоверени от държавна агенция "Електронно управление", Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  За да има честни избори . И никакъв теч на предварителна информация , за да не идват "вредни" мисли.

 2. 2 Профил на Krum Drinov
  Krum Drinov
  Рейтинг: Неутрално

  Всуе. Изборите ще бъдат касирани, така или иначе...

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  " За вота през април старият състав на ЦИК не позволи видеозаснемането и излъчването от броенето на бюлетините с аргумент, че по този начин се застрашава защитата на личните данни. Решението бе атакувано от една политическа формация в съда, но чрез процедурни хватки Висшия административен съд не даде ход на делото по същество и то беше отложено за след изборите, блокирайки по този начин възможността за излъчване на процедурата от броенето на бюлетините."

  Сега ще се види каква е разликата между това мутри да правят избори и да броят бюлетините и обществото да ги прави, да отчита резултатите пред камерите и всеки да може да се убеди дори от лаптопа си как се взема предвид неговия глас ! Воят на ОПГ - то ще бъде до небето ! Отсега го виждаме по писанията на троловете им във форума.....

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#2] от "hln07647884":

  " Всуе. Изборите ще бъдат касирани, така или иначе..."

  ПИК съпорт, още ли си правите илюзии, че ще избегнете плащането на сметката за всички " опрасквания" на обществото ни ! Недялко може и да се надява да му се размине, Пепи Еврото, прокурорската гропировка, но.......! Е, айде да не ви развалям настроението допълнително ! Надеждата умира последно !

 6. 6 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1924 Любопитно

  Едно просто преброяване на разписките от гласуването в кутията и сравняването им с разпечатката на машината в края на изборния ден.... щеше да гарантира честност на машинното гласуване. Със забраната на това ми гарантират че софтуера не е коректен при отразяване на индивидуалния глас и крайния резултат в паметта на машината!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  Ще се повтори същата врътка на мандати, отново ще има парламент еднодневка и радевото правителство ще продължи да чегърта, без наличие на парламентарен контрол, до следващите избори, които ще са заедно с президентските.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Любопитно

  Милиони българи вече спят пред избирателните секции,в очакване да започне гласуването!🐪🐵🐷🐵🐪

  Много съм прост
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  ЦИК този път не е на каишка от Банкя и Сарая, изборите е много вероятно да бъдат честни и неманипулирани, затова герболяка са възприели стратегията на Тръмп: ПОМОЩ! Венецуелски машини с китайски софтуер прехвърлят евроатлантическите гласове от Люлин, Мизерно предградие и Факултето към жълтопаветните подопашници!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1606 Весело

  Ние ще гледаме, вие ще гласувате, а после ще се избираме :))

 11. 11 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#3] от "ogp03622986":

  Това е новия ПИКлив сайт на мутро-милиционерска та мафия.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  " ЦИК този път не е на каишка от Банкя и Сарая, изборите е много вероятно да бъдат честни и неманипулирани, затова герболяка са възприели стратегията на Тръмп: ПОМОЩ! Венецуелски машини с китайски софтуер прехвърлят евроатлантическите гласове от Люлин, Мизерно предградие и Факултето към жълтопаветните подопашници!!"

  А някой има ли идея какво стана с Тръмп ? Шпследно щял да съди Фейсбук и Туитър за ценз
  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  " затова герболяка са възприели стратегията на Тръмп: ПОМОЩ! Венецуелски машини с китайски софтуер прехвърлят евроатлантическите гласове от Люлин, Мизерно предградие и Факултето към жълтопаветните подопашници!!"

  Тази стратегия ще им помогне точно толкова, колкото помогна и на Тръмп, ама айде да не им развалям настроението, утре ще им е достатъчно агонията, няма нужда и от днес да им сипвам сол в раната.......

 13. 13 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1924 Любопитно

  До коментар [#3] от "ogp03622986":

  +++ Написаното в новетика е ..... супер точно. Но черната кутия не е пратена в Русия поради възражение на службите на НАТО. Предполагам хунтата я е захвърлила в някое мазе ..... "да я изядат червеите"!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 14. 14 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1924 Любопитно

  До коментар [#7] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Парламента няма да бъде разпуснат защото предстоят президентски избори!!! Така ще управлява РРадев, а парламента ще произвежда желаните от хунтата закони.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 15. 15 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1428 Неутрално
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  “А някой има ли идея какво стана с Тръмп ?”

  Аз имам.

  Финансовият директор на Тръмп Орг. Алън Уайзълбърг бе арестуван и отведен с белезници преди седмица в съда, за да чуе обвиненията си по 15 пункта за финансови, данъчни и застрахователни измами, за които може да получи до 105 години затвор.

  Действал е, разбира се, по нареждания, от името и в полза на Тръмп и децата му.

  Сещаш ли се кой ще е следващият? 🙄

  Именно. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 261 Неутрално

  ДА ВНИМАВАМЕ БЪЛГАРИ,да внимаваме за кого гласуваме на 11 юли 2021 г.! Българският държавен кораб се е насочил към Сцила и Харибда, между руската заплаха от Север и левичарския неомарксизъм от Запад, които си имат политически представители в страната. Лошата новина е, че тези две шайки (иначе непримирими врагове) са сключили нечестив съюз, с цел да се докопат до капитанския мостик и да поставят начело своя предводител. Виж в новетика:https://www.novetika.com/izbori-zavesa-vdiga-maski-padat-sluzhebno-pravitelstvo/
  —цитат от коментар 3 на ogp03622986


  Българският държавен кораб да не се подведе да отиде там, където иска Сорос - това ще е катастрофа както през 1918 при Фердинад!

 18. 18 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 811 Неутрално

  попитали радио Ереван:
  - Как може да се увеличи избирателната активност?
  - Квадратчето "Не подкрепям никого" го преименувайте на "Да ви е@а майката"

 19. 19 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Любопитно

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  То има си хас,точно ти да немаш идея!🐷👍

  Много съм прост
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  " Финансовият директор на Тръмп Орг. Алън Уайзълбърг бе арестуван и отведен с белезници преди седмица в съда, за да чуе обвиненията си по 15 пункта за финансови, данъчни и застрахователни измами, за които може да получи до 105 години затвор.

  Действал е, разбира се, по нареждания, от името и в полза на Тръмп и децата му.

  Сещаш ли се кой ще е следващият? 🙄

  Именно. 😎"

  А може ли да се надяваме за акт на помилваме от страна на новоизбрания президент с такава доза снизходителност, с която видяхме Тръмп да помилва някои свои неслучили с американското правосъдие авери, предимно с " консервативни ценности " ?

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  След видео наблюдението е важно каскетурата да си поеме задължението. Спомням си как преди години лелки герб тъпчеха бюлетините в чорапите и ...нищо...

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#20] от "samoedin":

  “А може ли да се надяваме ...”

  Ц.

  Не можем. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 920 Любопитно

  Някой знае ли дали за тези избори е отпаднала Декларацията за гласуване в чужбина? Че нещо не го откривам онлайн въпросното приложение №22.

 25. 25 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Споко, гласуването с машини е макс.опростено за избирателя. Пред секциите има указание с картинки кое след кое и как. Има и списък на партиите и преференциите към тях. Ако все пак избирателят нещо не схване, член на комисията може да дава указания и пряко на избиращия зад машината, без да му вижда екрана и избора. Проверявайте си избора преди да натиснете "гласувай" и ако не сте доволни върнете начален екран. След "гласувай" няма поправяне - вотът е отчетен, каквото - това. Не дърпайте бележките - те ще излезнат сами.
  Протоколът ще е от машината, уйдурми йок.
  Мислете днес, действйте утре и дано в понеделник осъмнем в една по-добра България!

 26. 26 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Дневник здраво трият коментари днес и утре. Не споменавайте партии днес заради забраната в деня за размисъл. А те трият за да не им лепнат глоба от СЕМ

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#25] от "Лелка":

  “Споко, гласуването с машини е макс.опростено за избирателя. Пред секциите има указание с картинки кое след кое и как. Има и списък на партиите и преференциите към тях. Ако все пак избирателят нещо не схване, член на комисията може да дава указания и пряко на избиращия зад машината, без да му вижда екрана и избора. Проверявайте си избора преди да натиснете "гласувай" и ако не сте доволни върнете начален екран. След "гласувай" няма поправяне - вотът е отчетен, каквото - това. Не дърпайте бележките - те ще излезнат сами.”

  Като цяло - много по-лесно от ползване на банкомат.

  И също толкова надеждно.

  Ползвам банкови карти от 1990 г., когато за пръв път напуснах България. Досега нито веднъж не ми се е случвало банкомат или POS терминал да сгреши.

  Врясъците на герболяка за заради НЕВЪЗМОЖНОСТТА изборите да бъдат фалшифицирани, т.е. Бойко Борисов ще трябва да приеме резултат, в чието определяне не е участвал. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Някой знае ли дали за тези избори е отпаднала Декларацията за гласуване в чужбина? Че нещо не го откривам онлайн въпросното приложение №22.
  —цитат от коментар 24 на Zippie


  Заповядай - всички приложения по ред на номерата, вкл. и №22.

  https://www.cik.bg/bg/decisions/18/2021-05-15

 29. 29 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#28] от "Галя Станчева":

  Благодаря!

 30. 30 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Аз съм невеж. Банкомат не ползвам. Правя само електронни транзакции. Единствените пари вкъщи са само някакви монети. То не може и да ги хвърля щото е престъпление и са държавна собственост.

  Ако те хванат да слагаш монети на релсите ще те арестуват но не защото ще дерайлира влака а щото унищожаваш държавна собственост.

 31. 31 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Нали машините са гарант за честни избори ? Що ни е видео наблюдение.
  Да се радва простолюдието.

 32. 32 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#30] от "skw42563365":

  дъвки от бурката пак ли с карта купуваш ?

 33. 33 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#32] от "rdb41527334":

  Само монети отпреди 100 години. В едно чекмедже.

 34. 34 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Весело

  До коментар [#4] от "samoedin":

  ....Воят на ОПГ - то ще бъде до небето ! Отсега го виждаме по писанията на троловете им във форума.....
  —цитат от коментар 4 на samoedin


  Как нема да вият, бе братко. Па они ептен го закинаа!

 35. 35 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Изборите вече са опорочени.

  Първо, защото служебното правителство би трябвало да е надпартийно, дистанцирано и равноотдалечено от участниците в изборите и предизборната кампания. А хунтата на Радев водеше активна пропагандна кампания срещу една конкретна политическа сила, с лъжи, инсинуации и компромати, неподкрепени от нито един факт и/или доказателство.

  Второ, заради изцяло машинното гласуване БЕЗ БРОЕНЕ НА ХАРТИЕНИТЕ РАЗПИСКИ! Което значи, че ЦИК и служебното правителство се страхуват от това броене, тъй като ще разкрие манипулирането на софтуера от техните партньори от "Смартматик" в полза на едни политически сили и във вреда на друга, обявена за враг на Радев и неговата хунта.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#35] от "st0rmbringer":

  “... активна пропагандна кампания срещу една конкретна политическа сила, с лъжи, инсинуации и компромати, неподкрепени от нито един факт и/или доказателство.”

  Така на едро може да лъже само симпатизант на дважди осъждания за лъжа и клевета Бойко Методиев Борисов от Банкя.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#35] от "st0rmbringer":“... активна пропагандна кампания срещу една конкретна политическа сила, с лъжи, инсинуации и компромати, неподкрепени от нито един факт и/или доказателство.”Така на едро може да лъже само симпатизант на дважди осъждания за лъжа и клевета Бойко Методиев Борисов от Банкя.
  —цитат от коментар 36 на Norman Granz


  Никой не може да лъже като Рашков и умнокрасавците. Я кажи какво стана с подслушванията? Какво стана с клеветите на Илчовски? Какво стана с оня, дето щяха да го ядат? Що е то "законосъобразна" корупция, каквато единствено откриха харвардските юпита? Защо Киро Харварда източи цял язовир? За какво беше арестуван кметът на с Бата, Поморийско?

  И най-вече, ЗАЩО НОВОТО ОФ СЕ СТРАХУВА ОТ БРОЕНЕ НА ОТРЯЗЪЦИТЕ ОТ МАШИНИТЕ?

 38. 38 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#35] от "st0rmbringer":

  подай сигнал бе отворко.
  ама май само се опитваш да
  саботираш изборите.
  подай сигнал бе.

 39. 39 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Ето на кого ръкопляска Норман Гранц и подобните нему! И не, не е от ПИК!!!

  https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/4777-2021-05-31-15-57-12?fbclid=IwAR2Oedv9ml3_b-X8p12xwsYkoLQLd2buvOZNI_WN-x_ljFbZjfTThiNoV4Y

  Какво, и Христо Христов ли е "гербидж" и враг на умнокрасивата ви "промяна", докарала на власт БКП/БСП и Стратегическия съвет на Радев, оглавяван от агент "Майстора"?

 40. 40 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Весело

  До коментар [#39] от "st0rmbringer":

  Не знам кой тук “ръкопляска” на “агент Майстора” и какво общо има той с Христо Иванов , но но е пълно с “десни евроатлантици” който ръкопляскат на агент Буда - (Чирака на Путин ) , консервативен консерватор на пачки кюлчета в чекмедже , който ни докара Руския поток и руските самовари за няколко милиарда

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 41. 41 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#39] от "st0rmbringer":Не знам кой тук “ръкопляска” на “агент Майстора” и какво общо има той с Христо Иванов , но но е пълно с “десни евроатлантици” който ръкопляскат на агент Буда - (Чирака на Путин ) , консервативен консерватор на пачки кюлчета в чекмедже , който ни докара Руския поток и руските самовари за няколко милиарда
  —цитат от коментар 40 на Al Tikvone


  Транзитният газопровод от Турция към Сърбия си е 100% български, умнокрасавецо! А газ ще се пренася от изток на запад, защото потребителите са на запад, а находищата - на изток от нас! И те не са само на руска територия!

  А за "самоварите" се сърди на сегашните съюзници на ДБ - червените боклуци от БКП и Стратегическия съвет на Радев. Те поръчаха "самоварите" на Росатом, без проект за нова АЕЦ! Правителството на ББ беше принудено да ги плати, защото загубихме арбитража и всички обжалвания по делото.

  Баси идиотските опорки, не ви ли омръзнаха бе, нали уж освен красиви, се водите и умни??? Или то е само за благозвучие...

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#39] от "st0rmbringer":

  " Ето на кого ръкопляска Норман Гранц и подобните нему! И не, не е от ПИК!!!

  https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/4777-2021-05-31-15-57-12?fbclid=IwAR2Oedv9ml3_b-X8p12xwsYkoLQLd2buvOZNI_WN-x_ljFbZjfTThiNoV4Y

  Какво, и Христо Христов ли е "гербидж" и враг на умнокрасивата ви "промяна", докарала на власт БКП/БСП и Стратегическия съвет на Радев, оглавяван от агент "Майстора"?"  Ма вие от ГЕРБ на " ДС" ли се засягате ? Или на " комунисти" ? Искренно бих се повеселил на тези опорки :

  https://www.pan.bg/view_article-58-367106-istinata-bojko-borisov-tajniyat-proekt-na-komunistite.html

  https://bg-bg.facebook.com/media/set/?set=a.844589565646708.1073741831.130816240357381&type=3


  https://webcafe.bg/newscafe/404909831-boyko-se-moli-za-bsp.html


  ама се задават далеч по - интересни неща за забавление след края на утрешния ден......

 43. 43 Профил на Барба Ганьос и Шайката си отиват
  Барба Ганьос и Шайката си отиват
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#2] от "Krum Drinov":

  Последна надежда на отчаяните в Бункера!

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#35] от "st0rmbringer":

  Изборите вече са опорочени....
  —цитат от коментар 35 на st0rmbringer


  Това, че са загубени от ГЕРБ обективно не означава, че са опорочени. Другото е субективно желание за търсене на утеха.

 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Любопитно

  До коментар [#35] от "st0rmbringer":

  [quote#35:"st0rmbringer"]... служебното правителство би трябвало да е надпартийно, дистанцирано и равноотдалечено от участниците в изборите и предизборната кампания..../quote]

  Защо? Къде го пише това? Има ли такива изисквания към редовното правителство? Ако не защо да ги има към служебното? На какво основание участниците в изборите и по специално един от тях след като са се провалили да съставят редовно правителство имат нахалството да изказват претенции към служебното? С какво е виновно служебното правителство, че ще се получи НС, в което никой не може да гледа ГЕРБ след като същият резултат се получи и след изборите проведени от редовното последно правителство на Бойко Борисов?

 47. 47 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  ... служебното правителство би трябвало да е надпартийно, дистанцирано и равноотдалечено от участниците в изборите и предизборната кампания...

  Защо? Къде го пише това? Има ли такива изисквания към редовното правителство? Ако не защо да ги има към служебното?
  —цитат от коментар 46 на Един препатил


  Самата институция на служебното правителство, назначено от държавния глава, е замислена като превенция срещу организиране на избори от редовно, партийно правителство. Във време на политическа криза, за каквато се приема невъзможността на НС да излъчи правителство. Замислено е като гарант за безпристрастност при провеждането на изборите.

  Ти сериозно ли си мислиш, че е нормално правителството, особено пък служебно такова, да взема страна в политическото противопоставяне и да участва в предизборната борба?

  Че то значи е нормално утре на финала на европейското съдийската бригада да обяви, че са фенове на Италия и искат тя да победи! А тия смотани островни англичани даже не са европейци след техния Брекзит и нямат моралното право да играят на този финал!

 48. 48 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Псевдодесни умнокрасавци, ЗАЩО президентското ОФ (ДБ, ИМВ, ИТН, БКП/БСП) се СТРАХУВА от броене на хартиените разписки от машините? ЗАЩО БЕ???

 49. 49 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  "В много от 135-те "български" секции не са се явили и предварително заявените партийни застъпници. На място чакат доброволци.

  Много по-сериозен е този проблем в секциите в Турция. Според членове, масово там не са дошли председатели и секретари - и така в днешния ден е нямало кой да приеме книжата и машинита, показа още екип на бТВ.

  Това наложи ЦИК да позволи редови членове да извършат тези дейности, а според респонденти на телевизията - целта е да се провали изборният ден в Турция.

  Според хората от местните секции, в много от тях няма да се попълни задължитеният 7-членен състав и ще функционират с 4, 5 и 6 души."
  -------------------------------------------------------------------------------------------------

  Обаче, въпреки огромните, фрапантни закононарушения, ЦИК ще признае изборите в Турция! Защото Сараите трябва да вземат властта, пряко и чрез аватара си Слави Трифонов! Под аплодисментите на полезните идиоти - фенове на ДБ!

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Любопитно

  Много хора ще пуснат в СИК при броенето, това не е добре.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 52. 52 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#41] от "st0rmbringer":

  Това за умните и красивите си го присвоиха от протестиращите срещу Орешарски. Мисля, че Плевнелиев нарече така протестиращите тогава.

 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#50] от "Прикопи шундата комунистическа":

  "Както писа Александър Йорданов - "Днес е десети юли. Утре е девети септември!""

  Излъгал е ! Утре повече ще ми прилича на десети ноември !

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Кое не е веярно за венецуелските машинки?!Агент Али чака,не се бави!

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#41] от "st0rmbringer":

  Голяма болка им е,че Балкански Поток е български.То,за рова вече почнаха да пускст в обществото план за "приватизация" на хазопреносната ни мрежа."Случайно" Сашо Дончев вече се изкарванпроамерикански-готвят го за приватизатор.Готвят го за подставено лице-руско,разбира се.

 57. 57 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#47] от "st0rmbringer":

  Тези лиляви тролове наистина мислят така,все пак са преди всичко болшевици.

 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#53] от "samoedin":

  Не,че знаеш,но тогава си беше вътрешно партиен преварт.С одибрението на съветското посолство(съветския посланик е на практика колкониален губернатор)

 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#54] от "st0rmbringer":

  " Сектата ДБ са неспасяеми, безнадеждни случаи..."

  От няколко месеца мутрокомунистите на власт ли са ? Кой ги докара до това положение ? Е, разбирам ви, боли, но утре ще боли още повече ! Рано или късно винаги идва сметката за плащане !

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#58] от "wre501051215":

  " Не,че знаеш,но тогава си беше вътрешно партиен преварт.С одибрението на съветското посолство(съветския посланик е на практика колкониален губернатор)"  "На пленума следващия ден не се стигнало до прочитането на двата доклада,


  тъй като Живков джентълменски спазил уговорката и предал властта си в партията без бой. Ако не ме лъже паметта, само академик Николай Ирибаджаков се опитал да го защити, но до ексцесии не се стигнало. Въпреки че Луканов и Младенов го изиграха и му взеха и креслото на председател на Държавния съвет. Това беше и една от причините за най-трагикомичната гледка в новата ни политическа история – нелепо увисналото чене на Живков, след като разбра решенията на пленума.


  По това време работех в един централен вестник и си спомням трескавото бързане, с което в кабинетите се сменяха портретите на Тодор Живков с тези на новия "първи" Петър Младенов (Кога бяха успели да ги отпечатат?). Кралят умря, да живее кралят. Пред очите ми са оптимизмът, с който беше посрещната промяната, и надеждата, че сега нещата няма как да не тръгнат.


  Едва ли моето мнение интересува някого, но още тогава Горбачов беше разбрал, че е загубил студената война и икономическата битка със западния свят. Затова беше решил да се отърве от санитарния кордон на социалистическия лагер, които не беше в състояние да издържа финансово.


  "Десети ноември" беше дворцов преврат, иницииран, организиран и поддържан от руснаците,


  за да се отърват от старите лидери, на чийто гръб да стоварят цялата вина. Това уреждаше сметките и на вътрешните изпълнители. Но надеждите на хора като баща ми, че с помощта на руснаците ще стъпим бързо на краката си, бяха сметки без кръчмар. Съветският съюз безцеремонно изостави бившите си приятели. България, загубила финансиране, суровини и пазари, фалира почти веднага и Андрей Луканов – вече като министър-председател, обяви мораториум върху плащанията по външния дълг.


  Но Горбачов не беше разбрал нещо просто, което дори аз подозрях, прочитайки "Архипелага ГУЛАГ" на Александър Солженицин и книгата на двама дисиденти, май имената бяха Синявски и Даниел: "Автентичната история на КПСС". А именно че палиативната политика на "гласност и преустройство" ще извади на бял свят истини за миналото, с които един народ не би могъл да живее. А именно: убийствата на Троцки и Киров, преместването на цели народи като "кримските татари" от земите им, предизвиканият глад в Поволжието, довел до човекоядство и смъртта на милиони хора, унищожаването на целия руски генералитет в навечерието на Втората световна война, пактът Молотов – Рибентроп, подялбата на Полша между Хитлер и Сталин, Катинската гора, Ягода, Ежов и Берия, архипелагът ГУЛАГ, политическите процеси и още, и още.


  Идеологията вече беше мъртва. Краят на съветската империя настъпваше."


  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/11/09/3989283_ot_purvo_lice_noshtta_sreshtu_deseti/  Даже съм я коментирал преди време темата, тук, в Дневник, под номер 53, 55, 56, например, ама за какво ли си губя време със заблудени душици да им отварям очите за пореден път !

 61. 61 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Защо ОФ-то на Радев (ДБ, ИТН, ИМВ и тяхната майка-кърмилница БКП/БСП) ме принуждава да гласувам с машина, след като навсякъде в Европа отхвърлиха това?

  Защо няма да броят отрязъците от машините?

  Единственият логичен отговор е, че Радев и неговото ОФ, взело властта без избори, през задния вход на президентството, се готвят да фалшифицират изборите, като манипулират софтуера на машините! Няма друго обяснение. ПРОСТО НЯМА!!!

 62. 62 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 573 Неутрално

  От няколко месеца мутрокомунистите на власт ли са ? Кой ги докара до това положение ?
  —цитат от коментар 59 на samoedin

  Да, от два месеца са на власт. Вие, ДБ-умнокрасавците, ги докарахте.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK