На живо

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Лили ТоушекИзборният ден приключи в 20 ч., а първите прогнозни резултати, обявени от социологическите агенции, сочат повторение на 45-ото Народно събрание с шест политически формации и без възможност на т.нар. "партии на протеста" да съберат необходимите 121 гласа за мнозинство в парламента, което да им позволи формиране на правителство и подкрепа за работата му. Това обаче са данни от анкети само в България и не включват вота от чужбина, който може да промени резултатите. На изборите на 4 април "Има такъв народ" и "Демократична България" бяха първи политически сили зад граница.


Гледайте "Кой ще управлява България" изборното студио на "Дневник" тук.
Следете резултатите на социологическите агенции и коментарите на социолозите тук.


Как премина изборният ден си припомнете в хронологията по-долу в статията.

МВР получило 1060 сигнала за изборни нарушения

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Лили Тоушек


От началото на предизборната кампания до 19 часа днес в МВР са получени общо 1060 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Спрямо данните към същия час на предходните парламентарни избори на 4 април се отчита увеличение от 65.1 % на регистрираните сигнали. Съставени са 10 038 предупредителни протокола по чл. 65 от закона за МВР. От ведомството съобщават, че увеличението е от 527.8% в сравнение с идентично съставените протоколи спрямо данните към 4 април.


За периода от 6 юли до 14.00 ч. днес в Дирекция "Български документи за самоличност" и в звената им в СДВР и ОДМВР са издадени общо 1244 удостоверения. Само днес до 19 ч. са издадени общо 287 удостоверения.


Оперативната обстановка в зоните за отговорност на граничните пунктове е нормална, съобщават още от МВР.


По-рано днес прокуратурата обяви, че са повдигнати обвинения на 9 души за престъпления, свързани с изборния процес. Повече четете тук

ГЕРБ иска парламентарна комисия за разследване на Рашков

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© ГЕРБ


Час преди края на изборния ден кандидатите за депутати от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Тома Биков и Деница Сачева обвиниха служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че прави кампания в полза на други политически сили. Повод е интервю на министъра в изборното студио на "Дневник".


"Недопустимо е да участва в предизборни студия и в закриването на кампанията на парти", смята Деница Сачева.


Според Даниел Митов така работела болшевишката авторитарна държава, към каквато се стремял Румен Радев. "Ще ни вкарат в путинизъм като в Русия", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.


В следващия парламент да има анкетна комисия, която да разследва Бойко Рашков, обеща Тома Биков.


ГЕРБ обвини Централната избирателна комисия в безпрецедентен хаос в изборния ден заради блокирани машини и невъзможност хората да упражнят правото си на глас.


Избирателната активност към 16 ч. е 27.2%


Избирателната активност към 16 ч. е 27.2%, съобщи Централната избирателна комисия. Към 11 ч. беше отчетена активност 11.85%.


По данни на ЦИК към 16.00 часа са гласували 1 789 600 души. Това отговаря на 27,2% избирателна активност. Активността на 4 април е била замерена към 17.00 часа, така че не може да се направи точно сравнение с вота през април. Тогава 2 621 909 души или 39,8 % бяха упражнили правото си на глас 3 часа преди края на изборния ден.

Районните комисии ще решават къде да се премине към гласуване с хартия

Централната избирателна комисия възложи на районните си звена да преценяват и да определят в кои Секционни избирателни комисии, ако гласуването с машина в тях се окаже невъзможно. Това решение е взето след появилите проблеми с някои от машините за гласуване в страната. Към момента е преустановено е гласуването с 42 от общо 10 516 машини на настоящите избори.


Говорителят на ЦИК Росица Матева обяви на брифинг, че до момента има изпратени такива решения от РИК - Бургас за една секция, от 25 РИК София - за една секция, от РИК Враца за една секция и от РИК - Плевен - също за една.


Извън страната до момента има подадена информация за една машина в Испания, която за кратко е спряла да работи, но е продължила, и за една в Турция, където има второ устройство и гласуването продължава с него, каза Матева.


Приети са вече и са обработени резултатите за две СИК - от Нова Зеландия, в Оукланд и Крайстчърч. Там гласуването е било с хартиени бюлетини.


42 са секциите, които са преминали на хартиено гласуване заради проблеми с машините към 14 ч., обяви заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева. Около обяд бе съобщено, че те са общо 56. Проблемите с машините са технически - или машината не е тръгнала, или има проблем с принтера, или с картите. Според ЦИК броят на неработещите машини не е голям в сравнение с общия брой - 42 от общо 10 516 в цялата страна.


До 13.30 часа в ЦИК са подадени 6 жалби и 45 сигнала за нарушения. Днес ГЕРБ се обърна в отворено писмо до ЦИК с жалба срещу това, че е насрочила първото си заседание за 9 ч., докато изборният ден е започнал два часа по-рано. "Това бездействие сериозно е препятствало началото на гласуването и е довело до необосновано забавяне прилагането и изпълнението на закона в множество секции в страната", пише ГЕРБ. Разрешението РИК-овете да определят къде да се преминава към гласуване с хартия според партията, водена от Бойко Борисов, е "безпрецедентно нарушаване на Конституционни изборни права".

Декларациите за гласуване в чужбина ще се приемат без значение къде са попълнени

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Лили Тоушек


Декларациите за гласуване в чужбина ще бъдат приемани, независимо от това къде са попълнени и подписани от избирателите – това се посочва в решение на ЦИК, получено в Министерството на външните работи.


"МВнР уведоми за това решение в спешен порядък всички дипломатически и консулски представителства, които да разпространят информацията и до секционните избирателни комисии извън страната", съобщават от ведомството.


Малко по-рано БНР съобщи за конфликт в една от секциите в Истанбул, в която един от зас8тъпниците на партия настоял декларацията да се попълва в изборното помещение, за да се види дали избирателят чете и пише на български език. Стигнало се и до намесата на полицията.

В 56 секции ще се гласува само с хартия

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Лили Тоушек


Към 13:30 ч. в 56 секционни комисии машините се заменят с хартиени бюлетини. До около 10:30 ч. решение за преминаване към хартиено гласуване ЦИК беше взела само за 12 секции, след което още 44 се оказаха в невъзможност да продължат гласуването с машини. Сред тях са 23 РИК – София, 2 в Благоевградски избирателен район, 2 в Силистренския, 1 в Бургаски, 2 в Добрички и много други, съобщава БНР.


За повече подробности за сигналите за нарушения и проблемите с гласуването следете тук.

Голям е интересът към секциите в Гърция


Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Гергана Петрова


За висока избирателна активност в Гърция, където има 32 избирателни секции, съобщават кореспондентите на националните медии в южната ни съседка. Единайсет от секциите са разположени на острови. С машини се гласува само в Атина. За първи път може да се гласува на островите Лимнос, Лефкада и Тасос. Активни са и сънародниците на остров Крит, където има разкрити шест секции, информира БНР.


За да гласуват в Гърция или където и да е в чужбина, българските граждани трябва просто да отидат до урните, не се изисква да са подали предварително уведомление. Как се гласува в чужбина четете тук.


Кореспондент на Нова телевизия видя опашки пред секциите в Атина. Медиата съобщава за силен интерес към вота на остров Миконос, както и в Солун.


В градчето Никити на полуостров Ситония към 11 ч. са гласували 400 души, съобщи Би Ти Ви.

Манолова очаква мнозинство на промяната

Мая Манолова

© Надежда Чипева, Капитал

Мая Манолова


След като гласува лидерът на платформата "Изправи се бг" Мая Манолова изрази убеденост, че от утре управлението на страната ще се промени, така че проблемите на обикновените хора да бъдат решавани приоритетно, вместо "политическата класа да се занимава със себе си". Тя повтори основните пунктове от предизборната си програма - преизчисляване на пенсиите, помощ за дребния бизнес, спиране на корупцията и парите да стигат до хората, а не до приятелския кръг.


Манолова трикратно призова "Гласувайте" и препоръча хората да дават гласа си "за мнозинство на почтените и на промяната, което да се заеме с проблемите на обикновения човек". Изрази убеденост че в следващия парламент ще има мнозинство на промяната и правителство, което да реализира политики в полза на обикновените хора.


Избирателната активност към 11 ч. е 11.85%

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Избирателната активност към 11.00 часа е 11.85 процента за страната. Това съобщиха от Централната избирателна комисия Най-висока избирателна активност е отчетена в област Враца - 16.22 процента. Най-ниска е в Пловдив - град - 5.58 на сто.


Показателят се формира от всички, упражнили правото си на глас.


От избирателната активност зависи дали решенията на следващи проведени референдуми ще бъдат с препоръчителен или със задължителен характер.


Повечето политици днес при гласуването си призоваха към по-голяма активност на избирателите, защото управлението на страната се нуждае от по-голяма легитимност.


Международни наблюдатели следят как работи на практика машинният вот

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) следят за прозрачността на вота в страната. Нашата задача е да оценим дали провеждането на тези избори е прозрачно и в съответствие със законовите разпоредби, заяви за БТА Тана де Зулуета, ръководител на мисията за наблюдение на изборите в България, която проследи гласуването в столичното 38-о училище.


Искаме да видим как работи на практика машинното гласуване, посочи тя и уточни, че представителите на организацията проследяват гласуването не само в София, но и в страната. След края на изборния ден ще наблюдаваме преброяването на гласовете, което с машинното гласуване би трябвало да е бързо, отбеляза Тана де Зулуета.


Следим новините за това къде има проблеми с машинното гласуване, наблюдаваме как се разрешават тези проблеми, каза тя. Има протокол какво се прави в такива случаи и ние ще следим дали се спазва, допълни ръководителят на мисията.


Основните изводи от мисията на ОССЕ ще бъдат оповестени на пресконференция утре.

Борисов: Как не ни затвориха, как не ни убиха

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Дневник


"Гласувах за единствената демократична партия, защото доживях Европа да види избори по венецуелски, по мадурски", заяви след като гласува лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Гласуването му беше излъчено в профила му във "Фейсбук".


По думите му изборите, особено в чужбина, са откраднати, нарушенията са множество, а Централната избирателна комисия бездейства. В отговор на въпрос обаче добави, че ГЕРБ няма да иска касиране въпреки безобразията, защото "трябва да покажат докрай истинските си мутренски номера и съдържание".


Борисов съобщи, че има сигнали, че в чужбина и особено в Турция машините за гласуване се манипулират от техници, които не са български граждани, а "другите партии" цяла седмица са купували гласове в ромските махали.. "В Бурса уж специалист, бам- бам картичките.." описа сигнала той. "С часове висят хората по опашките, ЦИК спи, .хиляди жалби, спрени машини, няма ток, няма хартия, тотален хаос. Цяла седмица терор навсякъде, " описа оценката на ГЕРБ за хода на изборите той


Борисов, който и преди в критични политически моменти се е оплаквал, че има заплаха за живота му, и днес заяви, че е благодарен, че властите са го оставили жив и не са го арестували. "Аз съм благодарен на господ, че ни оставиха живи, как не ни затвориха, не ни убиха... Те са деветосептемврийци, даваха на прасетата хората - същите те."


Президентът се надява започналите промени да станат необратими

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Лили Тоушек


Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно, а младите виждат своето бъдеще, за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове. каза президентът Румен Радев след като гласува.


Той изрази надежда, че партиите са си извадили своя урок и ще подходят по-конструктивно и отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите. Неколкократно призова българските граждани да участват масово в днешните избори за нов парламент, защото "това е не само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, а и начинът да осъзнаем, че ако искаме легитимно, стабилно правителство и парламент, ние да го направим с всеки глас".


Държавният глава благодари на изборната администрация и органите на реда за усилията "да се справим
най-сетне с уродливото явление на българската демокрация - купения и корпоративния вот".


Да се справим най-сетне с уродливото явление на българската демокрация - купения и корпоративния вот.


Румен Радев,

Президент на България


"Излезте и гласувайте! Когато имаме висока активност, ще имаме стабилен парламент, който да роди енергично предвидимо правителство. Очаквам започнатите промени към по-добро да бъдат необратими", добави Радев.


В отговор на въпрос на македонски журналист президентът каза, че политиката на България спрямо Северна Македония не зависи от това кой е на власт.


В пет секции хартиената бюлетина ще замени машинния вот

С началото на изборния ден започнаха и сигналите за нарушения и проблеми в различни секции в страната като основните проблеми са свързани с машинното гласуване. Над 10 са местата, където има проблем с машините в страната. За пет от тях ЦИК вече е решила, че се преминава към гласуване само с хартиени бюлетини. За останалите предстои да се вземе решение. От няколко районни комисии е постъпила информация, че машините не са проработили тази сутрин. Към момента няма сериозни сигнали и жалби за изборни нарушения.


Подробности четете тук.

Премиерът призова гражданите да покажат отговорност към управлението като гласуват

Стефан Янев

© Велко Ангелов

Стефан Янев


"Днес е поредната дата, на която ние като граждани трябва да покажем нашата отговорност към конструирането на политическата власт чрез гласуване. Да покажем нашите желания и визии за отговорното, отчетно и прозрачно управление. От нас зависи бъдещето на страната, нейното икономическо развитие, социалните и здравните политики, достойните старини на нашите родители и бъдещето на младите поколения". Това заяви пред медиите служебният министър-председател Стефан Янев след като гласува.


Той изрази благодарност към всички, ангажирани с изборния процес. "Той протича нормално, но има малки проблеми, които се отстраняват", каза Янев и изрази убеденост, че всички органи на изпълнителната власт, съдебната система и изборната администрация работят в синхрон. "Има масово полицейско присъствие в цялата страна и ако има опити за купуване на гласове в деня на изборите, се надявам те да бъдат пресечени", добави премиерът.


Той изрази надежда да бъде съставено стабилно правителство, подкрепено от стабилно мнозинство, от каквото има нужда страната.

ЦИК ще брои контролно гласове от 1343 секции в България и 39 зад граница

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Георги Кожухаров


Разписките от машинното гласуване в 1343 избирателни секции в страната и 39 секции в чужбина, определени на случаен принцип, ще бъдат преброени контролно, реши Централната избирателна комисия.


Избирателните секции за контролно броене на разписките ще бъдат определени от ЦИК до 16:00 ч. днес (11 юли) за тези в страната, след което районните избирателни комисии ще бъдат уведомени незабавно кои са определените секции. Секциите за контролно броене на разписки в чужбина са определени вчера (10 юли).


Според указанията на ЦИК те трябва да извършат преброяване на контролните разписки от машинното гласуване. За избирателни секции с две машини за гласуване се осигуряват два протокола и един плик. След попълване на протокола членовете на СИК от определените секции изваждат контролните разписки и преброяват подадените гласове от машинното гласуване.


След преброяването, секционната комисия ще вписва резултатите в предадения им протокол, а членовете ще го подпишат. Пликът се запечатва и подписва от членовете на СИК. В секциите с две машини за гласуване контролните разписки от всяка машина се преброяват отделно и резултатите се вписват в отделен протокол. Двата протокола се поставят заедно в плика и не се разпечатват докато не стигнат в ЦИК.

Христо Иванов: Да обърнем нова страница

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че политическото обединение ще работи за работещо правителство, но не какво да е, а което да има волята и капацитета за дълбока трансформация на държавата.
Христо Иванов, Демократична България

© Цветелина Белутова, Капитал

Христо Иванов, Демократична България


"Да обърнем нова страница. България трябва да премине към същностна промяна, за да реализира пълния си потенциал. Изключително съм оптимистичен, просто трябва да си свършим работата", каза Иванов след като упражни правото си на глас.


Той призова хората да имат повече доверие към новия начин за гласуване, добави и че всички опити да се внуши страх и да се създаде хаос около изборния процес, са се оказали неуспешни. "Правим всичко възможно изборите да са честни и очаквам да са такива", каза съпредседателят на "Демократична България", но допусна, че са възможни някои корекции в Изборния кодекс в следващия парламент след като се види практиката..


Очаквам изненадващ резултат за "Демократична България" каза Иванов в отговор на въпрос.


Доган гласува мълчаливо, Карадайъ призова за връщане на демокрацията

Ахмед Доган гласува тази сутрин в София с машина.

© Юлия Лазарова

Ахмед Доган гласува тази сутрин в София с машина.


"В България за последните 12 години виждаме, че има криза на държавността, демокрацията и отстъпление от правата и свободите. Ние от седем години повтаряме, че трябва да се възстанови нормалността в политиката, да се възстанови държавността и демокрацията". Това заяви след като гласува в Кърджали председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от Нова телевизия. Той повтори предизборния партиен слоган за рестарт на държавността, "защото виждаме, че демокрацията е едно такова явление, което веднъж отвоювано не е завинаги". Добави, че възстановяването на демокрацията не може да стане с недемократични средства и инструменти.


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува с машина тази сутрин в София без да направи изявление.


Нинова призова за работещ кабинет и мерки срещу инфлацията

Жител на Студентския град пресрещна лидера на БСП с молба да се реши инфраструктурен проблем на района. Тя се ангажира да намери решение.

© Дневник

Жител на Студентския град пресрещна лидера на БСП с молба да се реши инфраструктурен проблем на района. Тя се ангажира да намери решение.


Трябва да се направи кабинет, защото предстоят важни решения за бюджета за следващата година, за плана за възстановяване и устойчивост, нужна е и реакция срещу повишаването на цените чрез повишаването на доходите. Това минава през редовен парламент и правителство, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след като гласува рано сутринта.


Тя се обяви и за правова държава, която се управлява от институциите, а не от скрити кръгове.


Нинова прогнозира по-ниска избирателна активност, но и по-добър резултат за БСП спрямо изборите на 4 април. Отклони обаче въпросите за евентуално участие на партията в следизборни коалиции.


Лидерът на БСП призова хората да гласуват, добави че е гласувала с машина и е било много лесно.


Изборният ден по света ще продължи 32 часа


Снимката е от секцията в Оукланд

© МВнР

Снимката е от секцията в Оукланд


Първите две секции, в които започна изборният ден, бяха в Оукланд и Крайстчърч в Нова Зеландия. Това стана в 22:00 часа българско време на 10 юли. Два часа след Нова Зеландия започва и гласуването в Австралия, съобщи Министерството на външните работи. .


Заради часовата разлика изборният ден зад граница ще приключи най-късно в Сан Франциско, САЩ – в 6:00 часа българско време в понеделник, 12 юли 2021 г.


Българските граждани зад граница могат да упражнят правото си на глас в 68 държави в 782 секции, с 69 на сто повече от изборите на 4 април 2021 г. Най-голям е броят на избирателните секции във Великобритания – 135, Германия – 115, Турция - 112 , Испания - 67, САЩ - 58, Гърция - 32 секции.


Сънародниците могат да гласуват в различни краища на света – от Токио в Япония и Сургут в Сибир в Русия, през Нигерия и Република Южна Африка, до Баваро в Доминиканската република и Аржентина.


Адресите на избирателните секции са публикувани на сайта на МВнР на следния линк: https://mfa.bg/bg/3715, а списъците за гласуване извън страната на: https://mfa.bg/bg/3714

Гласуването в страната започна в 7 ч.

Избори 2021: Първият вот предимно с машини приключи с половин процент повреди (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Днес българските гласоподаватели избират депутатите, които ще ги представляват в 46-ия парламент.


Според избирателните списъци имащите право на глас са 6 711 048. Кандидати за депутати са издигнали 23 партии или коалиции. За първи път в големите секции - с 300 и повече избиратели, ще се гласува само и единствено с машини.


Гласуването на територията на България започна в 7 ч. и ще приключи в 20 ч.


Заради извънредната епидемична обстановка отново трябва да се спазват няколко основни правила - в секциите да се носят защитни маски, покриващи носа и устата, всички в секциите и пред тях да са на разстояние от 1.5 метра, редовно трябва да се дезинфекцират често докосвани повърхности, прозорците да стоят отворени или стаите да се проветряват.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (474)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, стига с тези кръвожадни призиви рано сабахлянта. Да се махнат вредителите и тунеядците от всичките им позиции в следващите 1-2 години на мен поне ще ми е напълно достатъчно.

 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2289 Неутрално

  Кмете бе, добро утро. Ти в "Дневник" ли живееш?

  Хайде да гласуваме. Аз имам да измина около 100 км в едната посока, ама отивам!

  И познай за какво ще гласувам. :)

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  И внимавайте какви ги вършите ей!

 6. 6 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Наистина интересно е как ще гласува народа този път.

  Лято е младите са по плажовете, старите вече не им пука много.
  Благодарение на взетите решения, чужбина ще имат една доста сериозна дума по това кой да ни дърпа.
  В общи линии ще е голям абсурд днес.

  Според вас коя група хора би следвало да определи управлението?

  Мен ми се струва че хората на около 20-25 до към 55-60 живеещи в България са основната група "страдащи" (данъкоплатците) от това кой парламент е избран. И като че ли ми се струва редно те да са хората, които ще определят кой да насочва резултата на труда им (данъците)..

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Весело

  До коментар [#3] от "дедо Андро":

  Вече отметнах тази работа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Весело

  До коментар [#4] от "hrx16647690":

  А дано, че много мръсотия изляха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Не гласувайте, така за вас изборния ден ще продължи само 0 часа и 0 минути и ще прекарате времето си много по приятно вместо да легитимирате държавната мафия, която ще ви ограбва следващите 4 години.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 11. 11 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Липсват маски на комисиите.
  Не са проверили софтуера дали някой не е бърникъл с отверка, според най-можещият в света.

  Аз Съм
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Весело

  До коментар [#6] от "svetlio_rm":

  Битите, крадените и излъганите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#4] от "hrx16647690":

  Без всички тролове

  Аз Съм
 14. 14 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 194 Неутрално

  Започна ама в 7ч. не бяха готови. Още връзваха "свински опашки" и проверяваха системният кеш (133секция в Русе). Но не е проблема във хората, а във "системният кеш" на "космонавтите" от полет "121"!!!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#4] от "hrx16647690":

  Дано и без комунистическите.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 18. 18 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#4] от "hrx16647690":Без всички тролове
  —цитат от коментар 13 на Mit Ko Nan


  След това служебно правителство съм 100% сигурен, че професията трол ще пребъде во веки веков..

  Очаквано изровиха много от лайната на предишните ала грам нищо друго несвършиха..

  Един ревизионен екип бълващ мизерия след мизерия, без желание да направи нещо запомнящо се извън зададената му цел "пускане на голям поток с информация за това колко е лошо било всичко до сега".
  Все бях виждал служебни правителства да обслужват нечии интереси, но не бях виждал такова да се ползва като информационен и агатационен канал.

  Лично за мен единственото, което ми стана ясно е, че няма за коя партия да гласувам и със сигурност няма да гласувам за този президент на есен. Късмет на всички, които планират да пуснат бюлетината за доброто бъдеще.
  Макар че в тази кампания за първи път не видях и някакви "обещания" на партиите, всичко опира до реваншизъм и нищо друго :/

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#16] от "Lazarus":

  То е едно и също.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#17] от "tbe461062459":

  Това му е играта ама много прозрачна та се излага като дюнерджия.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#6] от "svetlio_rm":Битите, крадените и излъганите.
  —цитат от коментар 12 на КМЕТ В СЯНКА


  Немили недраги - честно казано в България рядко има невинни. Всеки търси далаверата :)
  Но малък процент остават от горе, другите отиват в тези 3 групи.

  Единствено признавам в министерствата и от фондовете се въртят едни пари на където си искат и там е баш далаверата. Но който и да отиде там да контролира тези потоци, винаги ще има "близки хора", които ще печелят много от това и други които ще са прецакани. Такава е реалността навсякъде не само тук.

 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  Какво значи борба с инфлация?!
  Луда работа.

 23. 23 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Няма да си мръдна пръста да гласувам, хващам интересна книга и от време, навреме ще поглеждам във форума да се посмея на глупостите на дежурните дървени философи.

 24. 24 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 410 Любопитно

  "Тя (Корнелия Нинова) се обяви и за правова държава, която се управлява от институциите, а не от скрити кръгове..."

  Правова Държава А-ла "БСП"?
  Че по какво ще се различава от "Правовата Държава" на Боко-Гешев-Цацаров?

  Мерси за такава "Правова Държава"!

 25. 25 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Централата на ДПС е и нструктирала през доверени хора всички кметове на движението да записват масово хора за подвижни секции , за да се гарантира контрола на вота сред неграмотните "симпатизанти ".Ще се подсказва как да се гласува , ако и ма нужда даже да се попълва. Същото е положението и с машините. Представители на движението ще обясняват на гласоподавателите да искат помощ и инструктаж от СИК за гласуването с машини. Така доминираните от движението секции ще контролират правилното гласуване за ДПС.

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Хубаво е да внимават, хубаво е да има и самокритика, защото те са все прави. Ето например какво пише един интелигентен човек:
  "Утре са изборите. Аз, разбира се, ще гласувам за Демократична България. Не защото нямам критики към тях. Имам и още как! Малоумието с машинното гласуване за малко да ме откаже изобщо да ида да гласувам. Не мога да разбера глупостта да се запътиш натам, откъдето други се връщат. Както и да е, това сега не е темата на този статус и дискусии "за и против машинното гласуване" под него няма да има (ще трия).
  Продължавам с критиките ми към Демократична България и защо въпреки тези критики, ще гласувам за тях.
  Дивотиите на някои активисти на Демократична България, на които морето от правна и демократична култура, както и исторически познания им е до колене с опитите да се забранят мирни шествия, каквото е шествието за припомняне на комунистическите терористични убийства като убийството на генерал Луков, са отблъскващи, както и клеветите срещу личността на жертвата на комунистическия тероризъм генерал Луков (набеден от комунистическите лъжци за фашист, но то всички антикомунисти и демократи за тях са фашисти, макар че удобно пропускат, че само те - комунистическите негодници агитираха за влизането на България в Тристранния пакт по поръка от Москва, докато Сталин и Хитлер бяха съюзници).
  Липсата на исторически познания у много у активистите на Демократична България, както и липсата им на чувствителност към болките на травмираното от тоталитарния комунизъм българско общество (почти няма семейство в България, непострадало от комунизма) - та тези липси не са нещо, което будят симпатия у антикомунистите.
  А е крайно време да се разбере, че в България антикомунистите са значително мнозинство. Хубаво да се разбере. И точно така ГЕРБ печели избори - като излъга антикомунистите, че ГЕРБ воглаве с БКП членът Борисов били против комунистите.
  Казвам ги тия неща, белким на някой му уври чутурата.
  Даниела Горчева.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  От утре - без пСевда демокрация!!! Не на БКП=БСП+ДПС+ГЕРБ!!!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3074 Любопитно

  "Той повтори предизборния партиен слоган за рестарт на държавността, "защото виждаме, че демокрацията е едно такова явление, което веднъж отвоювано не е завинаги". Добави, че възстановяването на демокрацията не може да стане с недемократични средства и инструменти."

  Сигурен съм че така е говорил и пред Ердоган критикувайки недемократичните методи на султана?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 760 Неутрално

  От утре - без пСевда демокрация!!! Не на БКП=БСП+ДПС+ГЕРБ!!!
  —цитат от коментар 27 на Николай Колев


  Първият се обади! Вярно, не е учил като ученик аритметиката, но е бил ревнив комсомолец та е усвоил дращенето на лозунги с големи букви.

 31. 31 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Весело

  До коментар [#23] от "von_seeckt":

  Айде, иди и гласувай, какво ще ти стане, няма да се преумориш. Глупости във форума и дървени философи ще има и утре, и другиден...

 32. 32 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3074 Весело

  Сабахлем по хладно и на трезва глава гласува и Доган съпроводен от два пъти по едрата от него пиарка на ДПС която сигурно му е и бодигард.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 33. 33 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4808 Любопитно

  "Карадайъ призова за връщане на демокрацията"😂

  Коя "демокрация"? Тази която обслужва сараите ли?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 34. 34 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#23] от "von_seeckt":Айде, иди и гласувай, какво ще ти стане, няма да се преумориш. Глупости във форума и дървени философи ще има и утре, и другиден...
  —цитат от коментар 31 на boevbisser


  В никакъв случай, от самоуважение! Освен това ако гласувам, ще гласувам против твоите.

 35. 35 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Даниела Горчева да си гледа дипломата по филология в Холандия и да не се прави на специалист по история.
  Ето мнението на един професионален историк за генерал Луков.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/20/4177172_kakvo_kazva_sudebnata_ekspertna_ocenka_za_gen_lukov_i/

  Аман от калинки, дето станаха активни борци срещу комунизма.

 36. 36 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 870 Весело

  Като му гледам снимката на Доган, май е объркал пръста.

 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Весело

  До коментар [#34] от "von_seeckt":

  Точно от себеуважение трябва да се гласува. Само да не е за ГЕРБ и ДПС, иначе - може.
  Весел и успешен ден на всички.

 38. 38 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Весело

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И аз! Но да споделя. Съпругата ми е болнава и трудно общуваща. Няколко пъти и демонстрирах как става гласуването с машина. Отначало категорично отказваше до дходи да секцията.... Та влезе сложи картата, натисна каквото желаеше и от вълнение бърза да дърпа картата.... та хората помогнаха наново да стартира процеса. В махалата повечето пенсионери категорично отказват да ходят да гласуват. Ще имаме избори с активност 28-32%. Софтуера на машините ще даде резултата от снимката на Дневник от вчера.
  Не се ли сравнят оласовете за партиите от разписките с разпечатката на машината.... никой не може да ме убеди че избора е коректно отразен. Който при соца е правил програма за ТРЗ работна заплата с отчитане на "ергенския данък" ще може да направи програмата фалшифицираща изборите!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 40. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Весело

  До коментар [#35] от "еспресо":

  На, ей такива сте повечето, чугунени глави, тя освен филология е завършила и "История" в СУ.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Весело

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  Що?! БСП вече демократична партия ли стана?!
  Виж ти.

 43. 43 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4096 Весело

  "В България за последните 12 години виждаме, че има криза на държавността, демокрацията и отстъпление от правата и свободите. Ние от седем години повтаряме, че трябва да се възстанови нормалността в политиката, да се възстанови държавността и демокрацията". Това заяви след като гласува в Кърджали председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от Нова телевизия. Той повтори предизборния партиен слоган за рестарт на държавността, "защото виждаме, че демокрацията е едно такова явление, което веднъж отвоювано не е завинаги". Добави, че възстановяването на демокрацията не може да стане с недемократични средства и инструменти."


  Еничарите на ГЕРБ досега неотстъпно обслужваха кръговете на почетния, за които Турция е първа родина, но вече започват и те самите да усещат накъде отива работата с престъпната им империя !

 44. 44 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Докато ние се дърлим, ДПС купува купените преди гласове на ГЕРБ. Не ми се мисли при такава наивност на жълтопаветниците докъде ще разрушат свято Българско.

 45. 45 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#40] от "hamiltonf":

  Ако беше завършила, щеше да знае, че истинските историци не просто казват нещо, а го доказват.
  Чета мнението на доц. Михаил Груев и виждам някакви цитирани документи, книги, архиви. Чета мнението на Даниела Горчева и виждам мнението на професионална журналистка и както се декларира тя - "общественичка" - която ти обяснява какво трябва да мислиш.
  За хората от моето поколение това е комсомолска активистка, пълна с политическа коректност под налягане и нищо по същество.


  Впрочем, в биографията й пише, че е завършила българска филология в СУ 1990 г. За история - не знам, не виждам кога и какво, тук има историци, те да кажат дали им прилича на историк. Но това е детайл, активните комсомолки са си активни комсомолки независимо от дипломите.

 46. 46 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Добро утро , хора! Днес е денят в който можем да извършим промяната. Отивайте да гласувате , пък после ще си се дрънчим тука😀😅

 47. 47 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  До коментар [#44] от "Dimitar Kunev":

  Че много ясно новият ИК обслужва ДПС. Те гласовете си ги поддържат ежедневно. Купуват ги 4 години. Имат си крепостен електорат. На кого не е ясно.
  Щели ДБ да победят ДПС. Голям смях.

 48. 48 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Нинова призова за чудо невиждано - "важното решение", което сякаш никога не е вземано- бюджет(и другите клишета). Вече и на тях толкова им е писнало да са фалшиви и лицемерни, че даже и да кажат нещо ново или поне с топлинка, човешко да прозвучи не им иде на ум.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4096 Весело

  До коментар [#44] от "Dimitar Kunev":

  " Докато ние се дърлим, ДПС купува купените преди гласове на ГЕРБ. Не ми се мисли при такава наивност на жълтопаветниците докъде ще разрушат свято Българско."


  Къде го това " свято Българско", което рушели " жълтопаветниците" ? При султана, в Анкара, където мутрата отиде на крака да излага пред цялата нация, въпреки че не благоволи да уважи преди това българския парламент ? За мутри свято нещо е само ШКАФА с еврата и кюлчетата злато !

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3625 Весело

  До коментар [#45] от "еспресо":

  В цитираното лично мнение не става дума за анализ на исторически факти, жената дава само примери, а сериозен анализ е направила в отделни публикации, подплатени с исторически източници, и то наскоро.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 51. 51 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  С машинния вот още тази вечер ще са ясни резултатите.
  Пак казвам ,,ВНИМАВАЙТЕ!” да няма после ама то аз не можааах, ама то беше много топлооо..
  СЕГА е момента да упражните волята си за промяна!

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#21] от "svetlio_rm":

  Не ме убеждавай за Кремльовска власт.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4096 Весело

  До коментар [#51] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  " С машинния вот още тази вечер ще са ясни резултатите.
  Пак казвам ,,ВНИМАВАЙТЕ!” да няма после ама то аз не можааах, ама то беше много топлооо..
  СЕГА е момента да упражните волята си за промяна!"

  Флашките с опорките на Севда и компания как изборите са фалшифицирани, вече са раздадени ! Чака се едва да настъпи края на избборния ден, за да започнат дълго и напоително да ни обясняват защо ще отидат на ........бунището на историята от ОПГ то........

 54. 54 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#45] от "еспресо":В цитираното лично мнение не става дума за анализ на исторически факти, жената дава само примери, а сериозен анализ е направила в отделни публикации, подплатени с исторически източници, и то наскоро.
  —цитат от коментар 50 на hamiltonf


  Наистина ли? Къде?

 55. 55 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#35] от "еспресо":На, ей такива сте повечето, чугунени глави, тя освен филология е завършила и "История" в СУ.
  —цитат от коментар 40 на hamiltonf


  На сайта на Софийския университет я дават магистър по българска филология. Сигурно не знаят, че е завършила История.

  https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/layout/set/print/novini/arhiv/arhiv_na_goreschi_novini/magist_r_po_b_lgarska_filologiya_s_evropejska_nagrada_za_zhurnalistika

 56. 56 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Значи Даниела Горчева гласува за ДБ като руснака, дето на интервю за работа го питали дали пие.
  -Пью с отвращением, отвърнал, незнаейки как да отговори.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 57. 57 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 595 Неутрално

  в тази кампания за първи път не видях и някакви "обещания" на партиите, всичко опира до реваншизъм и нищо друго :/
  —цитат от коментар 18 на svetlio_rm


  В Програмата на БСП има преизчисляване на пенсиите.
  Какъв реваншизъм има в преизчисляването на пенсии?

  До коментар [#18] от "svetlio_rm":

 58. 58 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#46] от "strymski":

  Аз забих вече моя пирон :)

 59. 59 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#46] от "strymski":

  Аз забих вече моя пирон :)

 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  ГЛАСУВАЙТЕ!!!….ЗА ДА НЯМА ,,МАТА ХАРИ”…, ,,НЕНЧО БАЛАБАНОВ”…, ,,ПАМЕТНИ ЗАПИСКИ”…,КЮЛЧЕ В ЧЕКМЕДЖЕ”…,,,НЕ ИСКАМ ДА СИ ГО ПРИЧИНЯВАМ”… ,,НЕКА СЕ ПРИДЪРЖАМЕ ЧЕ НЯМА ЗЛОУПОТРЕБИ”…,,МИ ОДИ ПЕШ БЕ”…и ,,АЛО ВАНЬО”

 61. 61 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 786 Весело

  До коментар [#3] от "дедо Андро":

  „Аз имам да измина около 100 км в едната посока, ама отивам!“

  С 200 ли?

 62. 62 Профил на naturist
  naturist
  Рейтинг: 353 Любопитно

  Любо Жечев правилно пита Х. Иванов защо бул.8ми декември е затворен от месеци без фирмата виновна за това нито да е глобена, нито да работи по ремонта. Все пак кмета на Студентски е от ДБ и същия не прави абсолютно нищо за да приведе ситуацията в законова рамка, а именно фирмата - глобена и ремонтираща пътя. Същата фирма , Бароко, продължава строежите си на други места без да търпи никакви санкции, само защото е срасната с ГЕРБ в НАГ и СО. ТОВА Е НАЙ-ВИДИМАТА КОРУПЦИЯ В СОФИЯ за всички времена и въпреки това нито ДБ, нито БСП, нито Спаси София искат да направят нещо за да се върне закона в София! За незапознатите , разгледайте темата в Скайскрепер София за да придобиете представа за какво погазване на закона става дума насред София.

 63. 63 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1243 Гневно

  А мисирката в студиотона бтв-то, с червената рокля в 9.35 - ОБОБЩИ - "Тъкът спря и ЛИШИ хората от възможността да гласуват". А малко преди това репортерката и каза - "Тока спира 2 пъти, но машите имат резервно захранване и гласуването не спря!"

 64. 64 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Очаквам изненадващ резултат за "Демократична България"
  Младите още спят, после ще е горещо и няма да им се отива до секцията. Комбайнерите само са свикнали на топло.
  Старите са за БСП или ГЕРБ.
  Така че, очаквам изненадващ резултат:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 65. 65 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 659 Любопитно

  Преди да гласувате, вижте тези данни за последните години. След това можете да продължавате да си пеете по Славчо: "Ще ви скъсам г@.а"
  ...
  - БВП на България:
  • 2009 г. – 72 млрд. лв.
  • 2020 г. – 119 млрд. лв.
  • 2021 г. – 124 млрд. лв.
  Т.е. за 10 години България е станала с близо 90% по-богата.
  - Повишение на оценката на световните рейтингови агенции за икономическото състояние на България на „Moody’s“ и „Fitch“ до „ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН“!
  - Минималната работна заплата:
  • 2009 г. – 220 лв.
  • 2017 г. – 460 лв.
  • 2020 г. – 650 лв. или увеличение с почти 300%.
  - Средна работна заплата:
  • 2009 г. – 520 лв.
  • 2017 г. – 1 037 лв.
  • 2020 г. – 1 371 лв.
  • 2021 г. – 1 500 лв. през м. Март или повишение с почти 300%.
  - Минималната пенсия:
  • 2009 г. – 140 лв.
  • 2017 г. – 175.7 лв.
  • 2021 г. – 300 + 50 лв. или увеличение над 2 пъти.
  - Средномесечна пенсия:
  • 2017 г. – 345.5 лв.
  • 2021 г. – 488.97 лв.
  - Безработицата:
  • 2013 г. – 12.9%
  • 2017 г. – 6.2%
  • 2021 г. – 5.7% или намаление над 2 пъти. Запазени са над 300 000 работни места по време на пандемията.
  - Износ на България за над 56 млрд. лв.
  -От 2009 г. досега са построени 522 км магистрали.
  - Жертви при ПТП:
  • 2008 г. – 1 018 човека
  • 2019 г. – 610 човека
  • 2020 г. – 425 човека или за 10 години над 4 500 българи са оцелели живи благодарение на ремонтираните пътища и построените магистрали.
  -От 2009 г. досега са построени 260 пречиствателни станции.
  -Санирани са 1 932 многофамилни жилища с общо обновена площ 10 938 679 кв.м., в които живеят близо 130 000 семейства.

 66. 66 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 355 Неутрално

  До коментар [#26] от "hamiltonf":Значи Даниела Горчева гласува за ДБ като руснака, дето на интервю за работа го питали дали пие.-Пью с отвращением, отвърнал, незнаейки как да отговори.
  —цитат от коментар 56 на proventuss


  По-скоро е като руснакът, който на въпроса:
  - Отклонявал ли се е от партийната линия
  отговорил:
  - Отклонявах се заедно с линията.
  Иначе - респект за Горчева.

 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#63] от "Peacock":

  Тая е уникално влюбена във вожда.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на Един заблуден
  Един заблуден
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Очаквам изненадващ резултат за "Демократична България"Младите още спят, после ще е горещо и няма да им се отива до секцията. Комбайнерите само са свикнали на топло. Старите са за БСП или ГЕРБ. Така че, очаквам изненадващ резултат:)
  —цитат от коментар 64 на petrow1973


  Да ти кажа, млад съм и гласувах в 7:40, отне ми 2 мин, от които 1 мин и 30 сек ми обработваха личните данни, 20 сек отиване до машината, гласуване и пускане на бюлетината. 10 сек пожелания за хубав ден и напускане на секцията.
  Страшни драми, страшно мучене от гербавите. Не могат да дават предварително бюлетини, не могат да купят неграмотните роми, ще реват като вдовици за ой, ама ще е късно. И да, аз също очаквам висок процент за ДБ, някъде 13-14%. Както и около 18 за ГРОБ. Предстоят забавни няколко седмици :)

  П.П. Дано хората са активни. При 50%+ алтивност нещата ще изглеждат много по-различно спрямо изборите на 4 Април.

 69. 69 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#27] от "Николай Колев":

  обаче дуо ванко 1 си го взимате🤣

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 71. 71 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  я провери колко кандидат депутати са гласували за пеев.. 🤣

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 72. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  До коментар [#69] от "sarunka":

  Първата стъпка е направена - махнахме ШиШи от бозката. Втората е наполовина, без пСевда деРмокрацията. Сега трябва да натирим бялата кобила, която някои запрягат, за да се върнат на нея. После следва махане на КаскетЯ от Тиквата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 73 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Струва ли си да заменим мутромилицунерска хунта с чалгарско иго ? МИСЛЕТЕ ... и ГЛАСУВАЙТЕ все пак !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2456 Неутрално

  Дневник, пишете и за това къде има проблеми с машините за гласуване, къде се преминава на хартиено.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 76. 76 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#72] от "Николай Колев":

  с тази дето е гласува за пеев , с тази адвокатката на мафията и този дето пищи сега срещу гешов, а той го направи гл. прокурор. успех. 😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 77. 77 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#72] от "Николай Колев":

  35 милки за домусчиев, като начало е добре🤣

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 78. 78 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 272 Неутрално

  "- БВП на България:
  • 2009 г. – 72 млрд. лв.
  • 2020 г. – 119 млрд. лв.
  • 2021 г. – 124 млрд. лв.
  Т.е. за 10 години България е станала с близо 90% по-богата"

  Глупости. Бойко стана по-богат. Заплатите се вдигат със смешен процент, докато цените и услугите се качавт лавинообразно. Само този месец се вдигнаха цените на парното и тока с двуцифрено число в най-големите градове. Твоята статистика ли ще ми плати сметките? Аре у лево!

 79. 79 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 735 Неутрално

  ПЕСЕН ЗА 11 ЮЛИ
  /по мелодията на интернационала/
  Ден последен е този
  за боко не ще тъжим.
  Без лъжи, кражби и мисирки
  напред ще продължим!

 80. 80 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#65] от "Минувач":

  Сега ако дадеш информация и колко пари наля ЕС в България за тези години, както и да обясниш как така при еднакъв достъп до еврофондовете за 10 години България продължава да изостава спрямо останалите страни в източна Европа и на какво се дължи това?

  Както си пропуснал и в тия сметки инфлацията за този период, която е 121,3%

  Защото аз тия 30% разлика спрямо следващата най-бедна страна в ЕС си ги обяснявам с "данък шкафче"!

  За справка НСИ: https://www.nsi.bg/bg/content/2539/калкулатор-на-инфлацията

 81. 81 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Трудничко ще бъде да се прочете новата,обърната страница,след като списващите я ще са от обременените с миналото.....

 82. 82 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Сюрия "121 мандата" няма да има ....... стабилен кабинет няма да има , подкрепено от стабилно мнозинство няма да има........ и над 35% активност днес пак няма да има

 83. 83 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Май най-добре ще е да оставим да управляват същите, докато се поизмие пяната на миналото....да,ще трябва и стабилно мнозинство за подкрепа.

 84. 84 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 677 Неутрално

  30 секунди ми отне гласуването с машината.Изчегъртвай!!

 85. 85 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  От от избори на избори все повече се убеждавам, че моят глас не променя абсолютно нищо, защото от правителството на СДС насам къде с убеждение, къде за по-малкото зло все гласувам за малцинство, което няма влияние върху политическия живот.
  И преди всички избори имаше грандиозни обещания какви дълбоки промени щели да се извършват.
  Затова сега без мене. Няма да легитимирам във властта хора, на които нямам доверие и за които бих гласувала от немай къде.

 86. 86 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2321 Весело

  Обичайните клишета от лидерите.

 87. 87 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Преди да гласувате, вижте тези данни за последните години. След това можете да продължавате да си пеете по Славчо: "Ще ви скъсам г@.а"...- БВП на България:• 2009 г. – 72 млрд. лв.• 2020 г. – 119 млрд. лв.• 2021 г. – 124 млрд. лв.Т.е. за 10 години България е станала с близо 90% по-богата.- Повишение на оценката на световните рейтингови агенции за икономическото състояние на България на „Moody’s“ и „Fitch“ до „ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН“!- Минималната работна заплата:• 2009 г. – 220 лв.• 2017 г. – 460 лв.• 2020 г. – 650 лв. или увеличение с почти 300%.- Средна работна заплата:• 2009 г. – 520 лв.• 2017 г. – 1 037 лв.• 2020 г. – 1 371 лв.• 2021 г. – 1 500 лв. през м. Март или повишение с почти 300%.- Минималната пенсия:• 2009 г. – 140 лв.• 2017 г. – 175.7 лв.• 2021 г. – 300 + 50 лв. или увеличение над 2 пъти.- Средномесечна пенсия:• 2017 г. – 345.5 лв.• 2021 г. – 488.97 лв.- Безработицата:• 2013 г. – 12.9%• 2017 г. – 6.2%• 2021 г. – 5.7% или намаление над 2 пъти. Запазени са над 300 000 работни места по време на пандемията.- Износ на България за над 56 млрд. лв.-От 2009 г. досега са построени 522 км магистрали.- Жертви при ПТП:• 2008 г. – 1 018 човека• 2019 г. – 610 човека• 2020 г. – 425 човека или за 10 години над 4 500 българи са оцелели живи благодарение на ремонтираните пътища и построените магистрали.-От 2009 г. досега са построени 260 пречиствателни станции.-Санирани са 1 932 многофамилни жилища с общо обновена площ 10 938 679 кв.м., в които живеят близо 130 000 семейства.
  —цитат от коментар 65 на Минувач


  БВП може да бъде изстрелян и до 300 милиарда, ако водата стане 15 лева кубика, а най-евтиното жилище 100 000 евра! Вдигай цените за да се вдигне и БВП и пенсии и заплати по твоята икономическа логика!

 88. 88 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Дълбокия транформатор : Да обърнем нова страница

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 89. 89 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Очаквам изненадващ резултат за "Демократична България" каза Иванов в отговор на въпрос.
  ___________________________________________________________________

  И аз мисля така, Иванов премиер!

 90. 90 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Премиерът призова гражданите да покажат отговорност към управлението като гласуват. За тези, които организаторите и изпълнителите на проекта за преход са определили и назначили да бъдат политиèски елит, т.е. управляващ материал. Или поне кандидати.

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Весело

  До коментар [#89] от "Дария Колев":

  Женка....... Емоция с реалност бъркаш......

 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Любопитно

  Гледам, че партийната пропаганда тече с пълна сила и е само в една посока, под благосклонния поглед на модератора.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 93. 93 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 659 Весело

  Тома Измирлиев

  ДЕПУТАТ

  Депутат! Депутат!
  То е чудо занаят!
  Спиш и дремеш си рахат,
  а омръзне ли ти, брат,
  станеш - взимаш важна поза,
  понапсуваш този-онзи
  и си дремнеш пак благат,
  верен на дълга си свят...

  Депутат! Депутат!
  Мил и сладък занаят -
  чест, пари, имунитет,
  в трена - без пари билет,
  а на всичко туй отгоре,
  щом от скука се умориш,
  хайде, братко, във Париж
  на държавен гръб вървиш...

  Депутат! Депутат!
  Щом закъсаш, мили брат,
  сам приготвиш си проект
  с някой подпис за ефект,
  а след тоя жест велик
  гюндулукът ти за миг
  ето го увеличен
  с двеста левчета на ден!

  Депутат! Депутат!
  Туй е божа благодат!
  Без усилия и мъка
  сам нареждаш си айлъка!
  Не ти трябват мини златни,
  нито сделки неприятни -
  цялата хазна пред теб
  чака като топъл хлеб!

 94. 94 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Заплатите се вдигат, вярно е. Всичи видяхме - 60 000 лв, за държавен чиновник в ББР.

 95. 95 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2321 Весело

  В един сайт, даващ резултатите от екзит половете видях нещо, което много ме зарадва: една от противните ми партии може и да не влезе.

 96. 96 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2321 Весело

  В един сайт, даващ резултатите от екзит половете видях нещо, което много ме зарадва: една от противните ми партии може и да не влезе.

 97. 98 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 659 Любопитно

  Трафикът към 9:30
  - Движението към Банкя - 28.5%
  - Към Позитано - 18.8 %
  - Към Учиндол - 17.6%

 98. 99 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2727 Весело

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  "клеветите срещу личността на жертвата на комунистическия тероризъм генерал Луков (набеден от комунистическите лъжци за фашист, но то всички антикомунисти и демократи за тях са фашисти, макар че удобно пропускат, че само те - комунистическите негодници агитираха за влизането на България в Тристранния пакт по поръка от Москва, докато Сталин и Хитлер бяха съюзници)."

  Мале, "морето на историята" ме удави - Тази историо-патка направо да беше писала, че Богдан Филов е "комунистически негодник" и с парите от партийната каса отишъл да си лекува язвата в двореца Белведере във Виена на 1 март 1941 г. Направо закъснял "с лечението" цели три месеца в сравнение с Унгария, Румъния и Словакия (На 20, 23 и 24 ноември 1940 г. към Тристранния пакт се присъединяват последователно Унгария, Румъния, Словакия) дорде листи агит-пропагандните материали на "комунистическите негодници" (Спогодба Нойбахер и проекта за Спогодбата Клодиус-Попов. )
  Сигурно и "комунистическите негодници" са забранили дейността на Съюз на българските национални легиони на 27 септември 1939 г. (https://bg.wikipedia.org/wiki/Съюз_на_българските_национални_легиони ) за да нямат комунистите конкуренция в създаването "създаване на тоталитарен еднопартиен режим, премахване на пазарната икономика и пълен контрол на държавата върху стопанския и обществен живот, антисемитизъм и враждебност към чужденците, антикомунизъм, антимасонство, противопоставяне на интернационализма и пацифизма." и в "симпатиите към италианския фашизъм и националсоциализма, от които заимства различни идейни постановки, символи, лозунги и терминология"

  Само едно не разбирам, тая патка Горчева що не пледира да върнем Добруджа на Румъния (отричане от комунистическо-фашистката Крайовска спогодба от 7 септември 1940 г.) и цялата сума по репарациите в британския вариант (300 млн. долара), редуцирани от съглашателства между "комунистически негодници"!?
  Липсата на политическа и логическа последователност я превръща в чиста комунистическа негодница!

 99. 100 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Не гласувайте....
  —цитат от коментар 10 на radelmarfx


  Изказвам обратно мнение:
  Това ще бъдат първите честни избори през последните години, при които възможностите за купуване и продаване на гласове са сведени до минимум!

  За това, излезте и гласувайте!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK