На живо

След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

© ДневникБезпрецедентно ниска избирателна активност, повторение на предишния парламент с шест политически играчи и невъзможност т.нар. "партии на протеста" да формират мнозинство от 121 гласа, осигуряващо им възможност за съставяне на правителство - това е резултатът от предсрочните общи избори в България на 11 юли.


За първи път, откакто се явява на парламентарни избори, ГЕРБ ще завърши на втора позиция, сочат социологическите прогнози за гласуването в България. Лидерската позиция е за партията на тв водещия Слави Трифонов - "Има такъв народ". "Демократична България" бележи ръст на гласовете в сравнение с редовните избори през април и е на път да измести БСП от третото място. Разликата между двете формации е минимална, с превес за левицата, но това е преди отчитането на гласовете от чужбина, където коалицията се класира втора преди три месеца. ДПС и "Изправи се! Мутри вън!" повишават леко резултатите си.


Прогнозите дават засега 112 депутатски мандата на "партиите на протеста" - с девет по-малко от необходимите. В същото време прогнозите на партийните централи са, че този път ще бъде направен по-сериозен опит за сформиране на правителство. Според заявките на "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" всякакво взаимодействие с доскоро управлявалата партия ГЕРБ са изключени. Другите потенциални партньори - БСП и ДПС, обаче заявиха в изборната нощ, че вече не са готови да дадат безусловна подкрепа, каквато предлагаха през април, а настояват за преговори и обсъждане на приоритети.
Ключовият въпрос през тази нощ ще бъде колко допълнителни гласове и депутатски мандати ще донесат на партиите гласовете от чужбина. За утре сутрин пък е насрочено изявлението на "Има такъв народ" - формацията, която се очертава първа да получи мандат за съставяне на кабинет, от което се очаква да стане известно какви ще са първите стъпки към формирането на ново управление на страната.


Хронология на изборната нощ вижте в статията на "Дневник".

Първи резултати от изборната комисия и гражданското броене на гласовете


Първите официални резултати започват да се появяват на сайта на Централната избирателна комисия. Засега при обработени 21.63% на протоколите от секционните комисии разпределението на гласовете е:

 • "Има такъв народ" - 25.99%
 • ГЕРБ - 24.14%
 • БСП - 13.95%
 • "Демократична България" - 13.13%
 • ДПС - 5.82%
 • "Изправи се! Мутри вън" - 5.51%
Вече има и първи данни от паралелното броене на гласовете, което се извършва на гражданската платформа "Ти броиш". То се извършва според данните, подавани от застъпници и членове на секционни избирателни комисии. Данните могат да бъдат следени тук.

И обобщението на изборите от карикатуриста на вестник "Сега" Христо Комарницки:


Висока активност на остров Лимнос

379 са действително подадените бюлетини в една от избирателните секции в южната ни съседка Гърция, тази на остров Лимнос. Зам.-председателят на секцията на острова Емил Олованов съобщи за "Дневник", че 74,7% от подадените действителни бюлетини са за "Демократична България", 8,7% - за ГЕРБ, 8,4% - за "Има такъв народ" и 2,11% - за "Изправи се! Мутри вън!".


Гласуването там е било само с хартиени бюлетини. Изборният ден на остров Лимнос е преминал спокойно, без сериозни проблеми и при изключително добро съдействие от страна на местните власти. От секцията отчитат и, че голям процент от предварително подалите заявление за сформиране на секцията, в крайна сметка са упражнили правото си на вот. Към 17 ч., няколко часа преди края на изборния ден около 70% от всички 80 души, падали заявление, са пуснали своята бюлетина в урната.


След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

Най-много от хората със средно образование са гласували за ГЕРБ и "Има такъв народ"

Най-голям процент от висшистите са гласували за ГЕРБ, "Демократична България" и "Има такъв народ", показват профилите на избирателите, направени от социологическата агенция "Алфа Рисърч" след анкети на изхода на избирателните секции на 11 юли. Най-много от хората със средно образование са дали своя вот за ГЕРБ и "Има такъв народ". Подробности - тук.


Как е разпределен вотът по пол - тук
Вотът по възраст - тук
Кога са взели решението си избирателите - тук

"Има такъв народ" печели предсрочните парламентарни избори с 23.2%, според 100% паралелно преброяване на "Галъп".


ГЕРБ е с 22.9%, БСП с 14.2%, "Демократична България" е четвърта сила с 13.2%. В парламента, според данните, влизат още ДПС с 11.4% и "Изправи се! Мутри вън!" с 5.1%. В мандати това означава 62 за "Има такъв народ", 61 – ГЕРБ, 38 – БСП, 35 - "Демократична България", 30 – ДПС, 14 - "Изправи се! Мутри вън!".


Под нужните 4% за участие в 46-ото Народно събрание остават "Българските патриоти" с 3%, "Възраждане" - 2.8%, "Българско лято" - 2.1%, "Ляв съюз за чиста и свята република" - 0.3%, за други партии са гласували 1.8%. Подробности - тук.

МВР отчете почти 60% ръст на сигналите за изборни нарушения

От началото на предизборната кампания до 22 ч. днес в МВР са получени общо 1139 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Това е ръст на нарушенията с 59.3% в сравнение със същия час на 4 април, съобщи МВР.


След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

© Цветелина Белутова, Капитал


От ведомството уточняват, че са съставени 10 176 предупредителни протокола на хора, за които е имало достатъчно данни и се е предполагало, че ще извършат престъпления или нарушение на обществения ред. Това е увеличение от 519.4 % на сходните протоколи в изборния ден преди три месеца.


Оперативната обстановка в зоните за отговорност на ГКПП е нормална. Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите, съобщава МВР.

Слави Трифонов ще говори утре в 11ч.

Лидерът на "Има Такъв народ" Слави Трифонов ще направи изявление утре в 11 ч. в ефира на телевизията си "Седем осми", съобщи репортер на БНТ, като се позова на информация от партийната централа.


След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

© Дневник


"Има такъв народ" вече поведе в изборния резултат в социологическите прогнози при паралелното преброяване на гласовете. партията изпреварва ГЕРБ, макар и с по-малко от един процентен пункт. Резултатите досега обаче не включват гласовете от чужбина, при които през април Трифонов и формацията му бяха лидери. Очаква се те да са известни преди изявлението на Трифонов утре.


Заявка, че очакват гласовете в чужбина и разчитат на тях, за да осъмнат като победители в изборите направиха и съпартийци на Трифонов по-рано тази вечер в предаване, отново по тв "Седем осми", водено то зам.-председателя на партията Тошко Йорданов. Подробности - тук.


"Демократична България" печели в София, ДПС - в селата

Обединението "Демократична България" се ползва с най-голяма подкрепа в София - 29% от гласувалите, сочат данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч" на базата на анкети на изхода на избирателните секции. На второ място в столицата е ГЕРБ с 20%, следват "Има такъв народ" - 19%, БСП - 13%, "Изправи се! Мутри вън!" - 6, "Българските патриоти"- 2%, "Възраждане" - 2%, ДПС - 1%, за други партии - 8%. Подробности - тук


Бойко Рашков за обвиненията на ГЕРБ: Говорят несвързано

Когато някой започва да губи, той отклонява общественото внимание от важното за деня - така министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отговори пред Би Ти Ви на изявленията на ГЕРБ от по-рано днес, че прави кампания в полза на други политически сили. Повод беше интервю на министъра в изборното студио на "Дневник".


"Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, започва да говори несвързани неща, безсмислени, защото иначе трябва да обясни на какво се дължи това. На какво се дължи, че само за 2 месеца те губят такъв електорат, който им отнема 15 или 20 депутати от бъдещия парламент, така че аз не се интересувам от това какво са казали на брифинг представители на ГЕРБ", каза Рашков. Повече подробности тук.

ДПС има две условия за подкрепа

След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа


ДПС поставя две условия за да даде подкрепа на следващите управляващи, заяви на брифинг председателят Мустафа Карадайъ. Първото е възстановяване на нормалността в политиката на демокрацията. "Това значи държавните органи да функционират по законите и Конституцията в услуга на българските граждани и в помощ на бизнеса, а не да са бухалка срещу бизнеса и гражданите", поясни той.


Второто условие, по думите му, е ясна програма за ускорено развитие на страната на база приоритетите на ЕС.


Като ключов проблем на днешните избори ДПС вижда ниската избирателна активност, която обяснява от една страна с нетипичния сезон, а от друга - с въвеждането на машинно гласуване.


От думите на Карадайъ се разбра, че ДПС има резерви към управлението, започнало след изборите на 4 април, защото вместо да разгражда модела на ГЕРБ прилагало формулата "Стани да седна".


На въпрос как се е отразила подкрепата, която ДПС докрай демонстрира към бившия си депутат Делян Пеевски, попаднал под санкции от САЩ, Карадайъ отговори, че нито е попречила, нито е помогнала. "Може би някои хора се опитаха да използват тази тема като инструмент в изборите, но не мисля, че ни е попречила или помогнала", каза председателят на ДПС. Добави, че движението е запазило относителния дял избиратели на фона на общия спад на активността.

Безусловната подкрепа оттегли по-рано тази вечер и Корнелия Нинова. Според прогнозата на агенция "Алфа Рисърч" при 70 % завършено паралелно преброяване на гласовете "партиите на протеста" имат общо 111 гласа и не им достигат 10 до нужните 121 за мнозинство, което да осигури избор на кабинет и подкрепа за работата му.

Видео от брифинга на ДПС:


"Алфа Рисърч": Трифонов изпреварва ГЕРБ при паралелното преброяване

"Има такъв народ" на тв водещия Слави Трифонов повежда в резултата при паралелното преброяване на гласовете България, сочат данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч". При завършено 70 на сто от паралелното Трифонов вече има 24 % от гласовете при 22.3 в прогнозните резултати в 20 ч. и измества ГЕРБ от челната позиция. БСП изпреварва "Демократична България" и стига до третото място, а ДПС и "Изправи се! Мутри вън!" запазват близки до предходните резултати. Подробности - тук.

ГЕРБ предрече кабинет тип "Беров" и неуспешно управление с години

Какъвто и да е резултатът от изборите, се очертава коалиция на протестните партии с ДПС или БСП, каза Тома Биков от ГЕРБ по време на първия брифинг на партията след края на изборния ден. Той се проведе в отсъствието на лидера Бойко Борисов.


След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

© Дневник


Според Биков следващото правителство няма да носи политическа отговорност, мин.-председателят също и се очертава от типа "Беров" или "Орешарски". "В по-близката история такива правителства завършват с крах", каза Биков. По думите му има два варианта - задълбочаване на кризата или задкулисно управление във формат, договарян в задкулисието. "Не виждаме никакъв потенциал България да има успешно управление в следващите месеци, може би години".


Зам.-председателят на партията Томислав Дончев благодари на гласувалите, защото това се е случило на фона на хаоса, усилията да бъдат разколебавани и сплашвани.

"Какъвто и да е резултатът – съвсем първи, по-малко първи, за нас е постижение, защото го имаме след двумесечни опити да се впрегне целият ресурс на държавата – правителството, МВР, службите, да се представим по-зле. Опитите за изчегъртване са неуспешни. Няма нищо по-тъжно и безполезно от използвана стъргалка", каза Дончев.

Още по темата - тук. Вижте видео от брифинга:


Нинова не смята да подава оставка, иска преговори за подкрепа на кабинет

Корнелия Нинова

© Юлия Лазарова

Корнелия Нинова


Резултатите от предсрочните избори доведоха до същата конфигурация в парламента и ако този път т. нар. "партии на протеста" наистина искат правителство, ще им се наложи да водят диалог с някоя от останалите партии, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в първото официално изявление от името на левицата сред днешния вот.


Нинова обаче подчерта, че този път "Има такъв народ" не може да разчита на безусловната подкрепа, която левицата ѝ предлагаше след вота на 4 април. "Ако искат подкрепа, ще трябва да ни поканят на разговори да говорим за политики", каза Нинова. Тя се обяви за редовно правителство, тъй като хората са се поуморили, а има належащи въпроси за решаване като бюджет, план за възстановяване и развитие, увеличаване на доходите и т.е.


Въпреки че БСП може да завърши изборната надпревара като четвърта политическа сила, изпреварена от "Демократична България", Нинова коментира, че въпросът за оставката й не стои, тъй като предстояли по-важни неща - свикване на парламент и преговори за правителство. Подробности - тук


Вижте видео от брифинга:


ГЕРБ също ще направи изявление пред медиите. Лидерът и бивш премиер Бойко Борисов не участва в него.

Манолова обеща публични преговори между "партиите на промяната"

Не е достатъчно да изгоним мутрите, важно е хората да усетят промяната, а това ще стане с работещо правителство - това заяви пред Би Ти Ви Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!". По думите й с гласовете от чужбина със сигурност ще има разместване на подредбата на партиите, "но едно вече е ясно – че ГЕРБ не е хегемон и след 13 години вече е време и е възможно друго управление".


Мая Манолова

© Надежда Чипева, Капитал

Мая Манолова


"ГЕРБ няма да управлява повече, а простата аритметика показва, че ние - новите опозиционни политически формации, които ще донесем промяната - сме повече. ГЕРБ си отидоха окончателно", каза Николай Хаджигенов от коалицията.


Според Манолова сега политиците трябва да преодолеят егото си и да съставят правителство.Тя уточни, че разговори не са водени до момента и никой не е правил договорки и планове за бъдещо управление.

Каракачанов пожела на следващия парламент да състави правителство

"Всеки може да се досети за причините" - така лидерът на ВМРО Красимир Каракчанов отговори на въпрос защо коалицията "Българските патриоти" (ВМРО, "Воля" и НФСБ) има по-нисък резултат от самостоятелния на партията през април. Той обаче отказа да уточни какво има предвид.


На изборите на 4 април ВМРО спечели 3.64% и остана извън парламента. Сега обединението, партиите в което участваха или подкрепяха правителството на ГЕРБ до месец май тази година, отново не прескача 4-процентната бариера.


Трябва да има стабилно правителство, избрано от парламента, а не служебно, което не носи пред никого отговорност


Красимир Каракачанов,

лидер на ВМРО


Пред Би Ти Ви Каракачанов определи резултата на обединението като недобър. "Така, както е решил, българският народ, така ще се развива държавата. Пожелавам на новия парламент да успее да намери кураж и да направи правителство. Тази политическа криза не може да продължава вечно", заяви Каракачанов.

Повечето от участниците в парламента засега отказват изявления до официални резултати

Повечето от политическите формации, които прескочиха 4-процентната бариера и ще участват в следващото Народно събрание, запазват мълчание по прогнозните резултати и възможностите за бъдещо управление. До момента единствено съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов говори пред медиите.


БСП е обявила брифинг в 21 ч.


Христо Иванов: резултатите показват дълбоко преструктуриране на политическия живот

Христо Иванов

© Цветелина Белутова, Капитал

Христо Иванов


"Самият факт, че "Демократична България" изпреварва ДПС и се доближава до БСП, т.е. до третото място и възможността да получи мандат за съставяне на правителство, вече показва дълбоко преструктуриране в политическия живот", коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в интервю за Би Ти Ви, след като стана известно, че екзитполове поставят обединението на четвърто място след ГЕРБ, "Има такъв народ" и БСП.


Иванов направи уговорката, че това са предварителни данни. По думите му трябва да се намери диалог за формиране на кабинет, а обединяващото между партиите може да бъде консенсусът за дълбоката реформа в правосъдието. Още от изявлението му - тук.


"Най-нормалното е да започнем разговори с "Има такъв народ" за политики и формиране на кабинет", каза пред БНТ пък кандидат-депутатът от "Демократична България" Антоанета Цонева. Тя добави, че в момента няма консултации с формацията на Слави Трифонов, но не определи това като липса на диалог, а като отсъствие на вззаймодействие, каквото очакват от "Демократична България" - експертен разговор за политики. Според нея такъв ще има след като се види окончателното разпределение на силите и няма как да има друго развитие.

В парламента вероятно ще има шест партии, като победителят в предсрочните парламентарни избори и заемащите трето и четвърто място е трудно да се посочи на база на анкетите на изхода на избирателните секции, показват данните на агенция "Тренд", съобщени по "Нова телевизия".


Според социолозите ГЕРБ водят с 23.6%, докато "Има такъв народ" е с 23 на сто. БСП е с 14.4%, а "Демократична България" има 13 на сто. Петата позиция след изборите е за ДПС (8.9%). Последната партия, която влиза в парламента, според "Тренд" е "Изправи се! Мути вън!", като те получават 4.9%. Партиите на протеста няма да имат мнозинство, те ще разполагат вероятно със 114 места. Ще им трябва подкрепа или на БСП, или на ДПС, за да съставят кабинет

И според "Маркет линкс" ГЕРБ е първа политическа сила

ГЕРБ изпреварва "Има такъв народ", сочат данните на социологическата агенция "Маркет линкс" след анкети на изхода на избирателните секции на 11 юли.


ГЕРБ е с 23%, "Има такъв народ" с 21.7.%, следвана от БСП с 14.7% и "Демократична България" - 13.5%. В парламента влизат още ДПС с 10.4% и коалицията "Изправи се! Мутри вън" - 5.1%.


Под 4-процентната бариера за влизане в парламента остават "Българските патриоти" с 3.1% и партия "Възраждане" - 2.4%, сочат данните на "Маркет линкс".

Голямата изненада е ниската избирателна активност


Голямата изненада на предсрочния парламентарен вот е ниската избирателна активност - едва 38.5 на сто по прогнозни данни на "Алфа Рисърч" 34.5% по данни на "Галъп" към 19 ч. За сравнение на редовния вот през април до урните отидоха 50.61 на сто. Това е ефект на повторния вот в кратко време, коментира пред БНТ социологът Боряна Димитрова, управляващ партньор в "Алфа Рисърч". По нейни данни правото си на глас са упражнили около 2.6 млн. българи при 3.3 преди шест месеца.


Ето каква е била избирателната активност на парламентарни избори в страната в последните години:


Фотофиниш за първото и третото място на изборите

Първите прогнозни резултати от предсрочните парламентарни избори в България очертават фотофиниш за първото и третото място. Доскоро управлявалата партия ГЕРБ засега има лека преднина пред "Има такъв народ", а БСП и "Демократична България" са с равни резултати на трета позиция, сочат данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч". Агенция "Галъп" дава лек превес на БСП.


След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

© Дневник


Данните засега показват повторение на 45-ото Народно събрание с шест политически формации и без възможност на т.нар. "партии на протеста" да съберат необходимите 121 гласа за мнозинство в парламента, което да им позволи формиране на правителство и подкрепа за работата му. Те обаче са от анкети само в България и не включват вота от чужбина, който може да промени резултатите. На изборите на 4 април "Има такъв народ" и "Демократична България" бяха първи политически сили.


Повече за първите резултати и разпределението на мандатите четете тук.


Още за резултатите според "Галъп" - тук

Първите прогнозни резултати от изборите се очаква да бъдат обявени около 20 ч., когато по закон приключва изборният ден в България. При опашки пред секциите на места той може да бъде удължен, но с не повече от час. В чужбина гласуването се очаква да продължи до 6 ч. сутринта на 12 юли, като последни ще гласуват българите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.


Официални данни - макар и неокончателни, Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да публикува през нощта. Очакванията са този път данните за гласуването да станат известно по-рано от обичайното, тъй като на повечето места няма да се броят бюлетини и да се попълват протоколи, а ще отпечатва директно документ от машината. По решение на ЦИК в част от секциите ще бъдат контролно преброени хартиените разписки от вота, за да се провери дали отчетените гласове съвпадат с тях.


По закон


крайният срок за обявяване на окончателните резултати


от изборите и разпределението на мандатите в 46-ото Народно събрание е 15 юли, а за имената на депутатите - 18 юли.

Обявената от Централната избирателна комисия активност към 16 ч. е 27.2%, като по официални данни към този момент до урните са отишли 1 789 600 избиратели. На 4 април към 17 ч. до урните бяха отишли 39.8 на сто от избирателите - 2 621 909 души.

Коментари на резултатите и прогнози за бъдещото управление на България следете в изборното студио на "Дневник":


В рамките на три месеца България за втори път гласува за Народно събрание в опит да бъде постигнато мнозинство, което да излъчи правителство и да осигури подкрепа за работата му.


Вотът е различен от всички досега заради масовото използване на машини - с устройства се гласува в над 9 хил. секции в страната и в близо 300 в чужбина. В малките секции с под 300 избиратели - в селата в страната и на много места в чужбина - и този път избирателите пускаха хартиени бюлетини. През деня заради непреодолими проблеми с машините още към 50 секции преминаха към традиционния начин на подаване на гласовете.


След вота: "Партиите на протеста" пак нямат мнозинство за кабинет, БСП и ДПС вече отказват безусловна подкрепа

© Надежда Чипева, Капитал


За втори път парламентарните избори се провеждат при засилени противоепидемични мерки срещу коронавируса, включващи редовна дезинфекция на секциите, задължително поставяне на маски и допускане на по-малко избиратели в изборните помещения.

Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Слушам представителите на БСП, ДПС и ДБ и те на практика говорят едно и също. Най-вероятно е съвпадение, нали?!
  П.П. Току-що кметът на Кърджали и зам. председател на ДПС каза, че ще подкрепят "реформаторите". Не вярвам някой умен човек да е учуден, за останалите ефектът Дънинг-Крюгер.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  Поредната куха победа(???) на бойко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  Поздрави на ДБ за резултатът им на трета политическа сила в тези избори ! Нека да изчакаме все пак и вота от чужбина , за да видим трите партии на протеста колко общо мандата ще имат ! Лично аз очаквам да са в диапазона между 110 и 120 депутатски места !

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Сега Слави или ще трябва да продължи да си държи на обещанията, или да състави правителство, подкрепено от същите тези Герб,БСП, ДПС

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Неволно попадение на 'Дневник' - "играчите" от лига Олигархия бг. Естествено ниска избирателна активност. Играчите будят единствено отвращение.

 9. 9 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 176 Неутрално

  За Пореден път, Според Избирателите:
  1. ИТН -вотът от Чужбина ще бъде решаващ за първото място Славчуу&Чалга.
  2.ГЕРБав вой. Лустрация, Декомунозация, Денацификация.
  3.ДБ-Протест 24/7
  4.БСП-Против Инстанбулската конвенция не е фактор. Лустрация, Декомунизация, Денацификация.
  5.ДПС-Лустрация, Декомунизация, Денацификация.
  6.ИМВ, само под Черните Знамена не е достатъчно, Мая Манолова трябва да скъса със БКП/БСП и направи Партийна Програма която да отрази Исканията на Българските Граждани.
  За Славчуу& Чалга това е Предел, “To be, or not to be.” В случай че пак се главозамае и послуша купчината “Социолози” на следващите Избори ще бъде “Аут”.
  Триангулацията м/у ИТН, ДБ, ИМВ + БСП е условие че действително “People’s Business Will Be Done.”
  И за кой ли път, Англия Европейски Шампион.
  🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Go England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

 10. 10 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Ехехе изненада, па то беше ясно от месеци. Разгара на лятото, финал на европейското.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на ceg22697604
  ceg22697604
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нещо разстроен звучиш, вместо да ликуваш. Оплакваш кончината на партията майка?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 14. 14 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Кой ще е следващия генерал служебен премиер?

 15. 15 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Ниската июбирателна активност е по причина,че хората на свой гръб разбраха простото твърдение ,че ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят.

 16. 16 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Хахаха ... е, сега ще гледаме филма ИТН+ДБ+ИСМВ и покана към БСП или ДПС ...
  Краят на филма, обаче няма да се хареса на изброенити

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 17. 17 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Какво значи това глупаво "партии на протеста". Това са партиите на Радев. Сборен ансамбъл н апутиноиди и соросоди

 18. 18 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Поредната куха победа(???) на бойко.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, да не те е обзел следизборен махмурлук? Сега накъде? Вземете та направете още едни избори та съвсем да откажете хората от това да се интересуват какво става в страната и кой ги управлява.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 19. 19 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 331 Разстроено

  За жалост, не трябва да забравяме, че Борисов отиде да се моли на Ердоган. Очаква се доста гласове за ГЕРБ да влезнат от Турция.

 20. 20 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  След всички скандали, Магнитски, корупция, Баце пак пръв...е нЕма такава държава..Закривай.

 21. 21 Профил на mlmirow
  mlmirow
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Малък но за сметка на това изклююително прост народ..Резултат на 20г чалга и експерименти с образованието...

 22. 22 Профил на oolit
  oolit
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Ауу, язък за партиите на "протеста". Само дето не е ясно кога точно те протестираха и за какво. Като вземат ДПС гласовете от Турция , дб пак ще минат пети. Грандиозен успех хаха

 23. 23 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Мая Галева ? Дан би , да ви излъга 😊?

  agent
 24. 24 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Айдеееее,нови избори на 2 февруари!🥳👍

  Много съм прост
 25. 25 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Не е за 1 път! Не е лошо да проверите връзките и с братя Галеви, в случай , че не знаете , че има такава! Както казва Румен пЕтков : Жална и Майка на "промяната" щом Мая Манолова е нейн водач 😄😄😄😄😄!

  agent
 26. 26 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  Ситуацията е в "задънена улица"!От една страна е ясно , че със "статуквото" е свършено и никога повече няма да е на власт , но от друга страна партиите на протеста не могат да съберат мнозинство в Парламента!

 27. 27 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Трифонов направи всичко възможно да не увеличи подкрепата си, като не се кандидатира. Това момче не разбира, че поне 20% от ромските му избиратели си го представят да пее от трибуната на народното събрание. Ако няма да има пески за какво да се разкарват до училището?!?

  Въпреки упоритите му опити да загуби, правителството на Радев му наля добри проценти с разкритията си!

 28. 28 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Весело

  Поредната куха победа(???) на бойко.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Мда- нещо като Пирова победа- спечелил изборите, загубил властта.

  А за БСП и ДПС- няма какво да говорим- ни избори, ни власт са спечелили, завалийките!

  ДБ са на косъм да набият шортите на БСП от третото място. И- най- вероятно ще се случи- след добавяне на чужбинските резултати. Кеф, кво... 😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Айдеееее,нови избори на 2 февруари!🥳👍
  —цитат от коментар 24 на Контрол на съзнанието


  Нещо такова се очертава. И после- пак нещо такова се очертава.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 31. 31 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Поздравления на ДБ и на Христо Иванов. Показаха стабилност и възкръснаха с приличен резултат след глупавите разправии с Радан преди години. Браво момчета и успех! А партиите на протеста са проксита на БСП и Радев и това дори опашката на Коня и жълтите павета са го разбрали..
  А иначе:

  По-силни от Спина,
  по страшни от Рака
  се оказаха Чалгаря и Мутрака!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 32. 32 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 686 Неутрално

  И за какво бяха тези предсрочни избори?

 33. 33 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Весело

  И за какво бяха тези предсрочни избори?
  —цитат от коментар 32 на kwy38371721


  Чакай- запази го този въпрос за още няколко пъти... 😂😂😂

  Да приемем, че сме правили трейнинг с машините. 😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Весело

  Ха Боко даже е пратил фикуса Томислав, той се крие в зайчарника. "Победител". Бухахахахахха

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Д.Б. ...избутано некак на последно изборно место 23.
  Спечели место III.
  Явно напредва.

  Като валяк през тиквоферма ;)

  Предсрочни парламентарни избори 2021:
  най-важното

  РЕЗУЛТАТИ(%)
  ....
  ....
  ....
  ....
  ....
  ....
  ....

  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/07/11/4231190_sled_kraia_na_glasuvaneto_sushtite_igrachi_v/?ref=home_mainStory

 38. 38 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 661 Неутрално

  ГРОБ+БКП+Д(п)С, ето го стабилното управление. Ще има € за всички.

  ... с двеста...
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Неутрално

  За жалост, не трябва да забравяме, че Борисов отиде да се моли на Ердоган. Очаква се доста гласове за ГЕРБ да влезнат от Турция.
  —цитат от коментар 19 на themtrx


  Там не се знае- на "молебен" ходиха и ДПС.

  Обаче- според разни спорадични репортажи- в турско няма някакъв особен наплив от овце, избирателната активност е ниска. Та- аз лично не очаквам големи изненади, но знае ли човек...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 41. 41 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Весело

  ГРОБ+БКП+Д(п)С, ето го стабилното управление. Ще има € за всички.
  —цитат от коментар 38 на Суджук Герберите


  Ми накрая- наистина може да дойде "Горския", и да приключим... 😂😂😂😂

  Бъзикам се- това би било ритуално самоубийство за поне 2 партии- много думи издумаха, много клетви дадоха. 😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 42. 42 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Екзитполовете не включват резултатите от чужбина, там гербиджа ще загубят много и ще слезнат още надолу!
  —цитат от коментар 11 на Барба Ганьос и Шайката си отиват


  Ех надежди. Днес в 10 часа със съпругата ми бяхме единствените в консулството ни в Ню Йорк. ЕДИНСТВЕНИ ГЛАСУВАЩИ! ТОЧНО ДВЕ ЕЛЕКТОРАЛНИ ЕДИНИЦИ! Попитах за 4 април: над 500 човека са гласували тогава тук.
  Друг е въпросът, че двете слижителки въпреки всичко успяха да създадат хаос и да чупят пръсти, че пратили съпругата ми да гласува на грешната машина (от 2 възможни).

 43. 43 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Манолова обеща публични преговори между "партиите на промяната"
  Аха, а с ДПС преговаряхте скрито.

 44. 44 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Мисля, че Слави ще ви изненада другари! 😊

  agent
 45. 45 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 176 Неутрално

  Това е Ковид феномена, хората искат да забравят тези 15сет Месеца.
  “Излючително Малък и Изключително Прост Народ” за да бъде такъв отговорноста пада в/у БКП/БСП.
  Без Солта На Земята - Българското Село - Без Ферми на 100/140 години, като пътува човек през Северна България е все едно пътува през пустиня.
  И последно Българина е свикнал друг да решава съдбата му, и така до ден днешен.

 46. 46 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 686 Неутрално

  За кого е била неочаквана?!

  Цитирам по памет Рубен Белчев от тази сутрин: "предлагат ти 23 топли бири, а ти искаш студена". Българският народ най-мрази топли бири.

 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  "Ред в хаоса" се отлага и настъпва "Рев до дупка"

 48. 48 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  Това са екзитполовете. Сега да изчакаме да видим и какво ще изплюят и машините и ако разликите са големи следващата стъпка на тошковците ще е да отменят екзитполовете и тогава добре си ни дошла "диктатура на протеста". Разбира се всичко това хипотетично, но нека изчакаме защото вече на нищо не бих се учудил.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 49. 49 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1157 Весело

  Не знам за друго ама направо припадам от смях като си представя тези с купените гласове как са ги събирали в разни стаички тип читалище да им прожектират къде какво да натискат :))))

 50. 50 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  След 30 години крадене и мачкане на роба, роба пак гласува за ГЕРБ, БСП и ДПС ... ееех робе, робе! Мат'риал ли бе да го опишеш!

  Пак ще има избори!
  Вариантът ГЕРБ, БСП и ДПС отново да изпразват кацата с мед е абсолютно неприемлив!!!

 51. 51 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Ми тя навремето се отметна от това, че е била в СДС! Защо сега да не се отметне 😁!

  agent
 52. 52 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Единственото спасение е споразумение за експертно правителство на Голямата Коалиция, излъчено от Народното Събрание. Защото проблемите чукат на вратата - планът на ЕС за възстановяване, Зелената реформа и нашата невъзможност да сме в нея, разправията с Македония. Държавата не може да функционира дълго време с истеричните министри на Радев, които само търсеха как да очернят ГЕРБ. Трябва работещо правителство с парламентарна подкрепа. Крайно време и нашите да узреят и да разберат, че политиката е изкуство на компромиса, а не на диктатурата.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 53. 53 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Кур-Нелка видя, че времето й изтича и реши за последно да кешаутне. Нищо, това само ще засили агонията й.

  BSP delenda est

  15.02.1989 - 07.02.2018
 54. 54 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Заглавието
  След края на гласуването: неочаквано ниската активност повтори играчите в парламента
  издава простотията на бългаската журналистика и интелигенция.
  В Народното Събрание не се играе, а се върши сериозно работаот умни и образовани специалисти. Играе балет Магаданс в Шоуто на Слави, но и дамите му са професионалистки в балета от висока класа.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 55. 55 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Мая е ебаси наглото животно. Последната дупка на кавала, но видиш ли, и тя от името на народа говори, условия поставя.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Ахмет кротко се сниши...
  с маска небосиня.
  Наклонена главица...

  Бойко... в желто изяви.
  Без маска. Без грим.

  Общото на мургав фон... мургав фон дьо тен ;)

  Знае ли се...

  До коментар [#40] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  За жалост, не трябва да забравяме, че Борисов отиде да се моли на Ердоган.
  Очаква се доста гласове за ГЕРБ да влезнат от Турция.
  —цитат от коментар 19 на themtrx

  Там не се знае- на "молебен" ходиха и ДПС.

  Обаче- според разни спорадични репортажи- в турско няма някакъв особен наплив от овце, избирателната активност е ниска.
  Та- аз лично не очаквам големи изненади,

  но знае ли човек...

 57. 57 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Gospoja Ninova e anahronichna I izgubila vruzka s realnostta. Predi 4 godini BSP pochti biaha spechelili izborite, no neinoto neadekvatno povedenia postavi partiata na vtora pozitzia. Prez April biaha 3-ti, a sega 4-ti....na sledvashti izbori s tova povedenie shte sa pod 4%....

 58. 58 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Липсата на реципрочни визи за америкосите лишава от държавност марионетно-данъчния ни конгломерат.

 59. 59 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#42] от "Obh":

  Ех надежди. Днес в 10 часа със съпругата ми бяхме единствените в консулството ни в Ню Йорк. ЕДИНСТВЕНИ ГЛАСУВАЩИ! ТОЧНО ДВЕ ЕЛЕКТОРАЛНИ ЕДИНИЦИ! Попитах за 4 април: над 500 човека са гласували тогава тук.
  Друг е въпросът, че двете слижителки въпреки всичко успяха да създадат хаос и да чупят пръсти, че пратили съпругата ми да гласува на грешната машина (от 2 възможни).

  Na minalite izbori v Berlin chakah poveche ot chas vupreki ranniat chas....sega a populvane na deklaratzia mi tone 10 minuti......ne znam zashto bulgarite se otkazaha da glasuvat

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Искрени благодарности на другарката Нинова за състоянието, до което докара БСП! Амин

  I shave with Occam's razor
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#46] от "dorko":

  Изключително удачно сравнение.

 66. 66 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Как така червените болшевишки изверги дръпнаха на ДБ? Има нещо много криминалното тука! Какво - пенсиите са отишли да гласуват в последния момент ли?!?

  ... с двеста...
 67. 67 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Нинова става непреодолим фактор. Доган е големият губещ. ГЕРБ вече не е фактор, ще ръсят красноречие до следващите местни избори, когато просто ще изчезнат.
  А големият победител е разбира се Радев.

  От идиоти отговор не чакам
 68. 68 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#10] от "schwimmwagen":

  Ехехе изненада, па то беше ясно от месеци. Разгара на лятото, финал на европейското.

  -----------

  Ako bulgarskiat izbiratel na takiva vajno izbori e pivlian ot liatoto I evropeiskoto, to nivoto mu e mnogo nisko I si zaslujava mizeriata....niama ambitzii, niama voila, niama potenzial za razvitie,

 69. 69 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Изводът е глупав,
  но да видим защо Рубен Белчев иска студена.

  Изборна жега в нормално летно време?
  Северен мразовит навик в топла обстановка?

  Изборните пунктове не предлагат алкохол!

  До коментар [#46] от "dorko":

  Цитирам по памет Рубен Белчев от тази сутрин:

  "предлагат ти 23 топли бири,
  а ти искаш студена".

  Българският народ най-мрази топли бири.

 70. 70 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  ДПС току що не изключиха да подкрепят ГЕРБ.. Ха-ха, значи за това са били при Ердоган..Лъснаха зависимостите от Сарая

  Sic transit gloria mundi
 71. 71 Профил на Q q
  Q q
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Айде, обръщалката е пълна!

 72. 73 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  "Алфа Рисърч" Трифонов изпреварва ГЕРБ при паралелното преброяване"

  Машинките, машинките. Сега ще лъсне защо толкова настояваха. Параленото преброяване е на базата на извадка от секции и на МАШИННИТЕ резултати от тези секции.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 73. 74 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Що няма никой от СДС на брифинга?

 74. 75 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  До коментар [#67] от "chudomor":

  Нинова никой няма нито да я покани, нито да я пита за каквото и да е..ИТН, ДБ и ИМВ като предложат правителство, Нинова кво ще прави? Ще се позиционира с ГЕРБ и ДПС ли?

  Sic transit gloria mundi
 75. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Гневно

  За пореден път БСП и ДПС демонстрират подлярската си същност.
  Подкрепяха безусловно "партиите на протеста" само на думи за да излъжат колкото се може повече избиратели да гласуват за тях.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 77 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Любопитно

  Опааааа.....................оказва се , че герберите все повече "гълтат вода"!!!!Вече има лек превес на ИТН и това е показателно!

 77. 78 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  С кеф гледам ревльовците. Онуй няма ли да се покаже?

 78. 79 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1056 Весело

  Мая Мито " а простата аритметика показва, че ние - новите опозиционни политически формации, които ще донесем промяната - сме повече. "

  Прост човек, прости сметки прави.
  само да си знаеш - министЪр на правосъдието ще е Ицето, ти къде се виждаш, като така по-простичко смяташ.

 79. 80 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1401 Весело

  "Манолова обеща публични преговори между "партиите на промяната"

  Като гледам, Слави как се е затърчал да преговаря

 80. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Един е ГЕРБ в НАТО и ЕС.
  Данайски/Трънайски кон... какъв да е.

  На това разчитаме

  До коментар [#29] от "David Moyseev":

  Един е номер едно в Бг от 2009-та - ГЕРБ прави рекорд в Европа
  по брой на спечелени избори и палми за първото място!

 81. 82 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#75] от "Hristov":

  В политиката "никой" и "никога" са мръсни думи. Особено когато властта се търкаля в краката ти.

  От идиоти отговор не чакам
 82. 83 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "БСП и ДПС вече не предлагат безусловна подкрепа....."

  Ми какво предлагат? Още едни избори!? Или ще си направят коалиция с ГЕРБ?

 83. 84 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Айде, ДБ-умнокрасавци, честито! Дълъг път изминахте! Трябваха ви коленичене пред избранника на Решетников и КГБ, режисиран десант, близане на сарайски сладолед, строй под юмрука на вече споменатата кремълска марионетка, засиране на центъра на София с катуни, развалена риба, пъдпъдъчи яйца и домати и два пъти избори... И всичко това за да ви продадат Ристю Бойкикев и женерал Наско коалиция с БКП/БСП и ДПС...

 84. 85 Профил на greengoblin
  greengoblin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ДПС още си мислят, че могат да поставят условия :)))

 85. 86 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Понеже Съединените Демократични Сили
  са се свили под мишката (мишница) на Бойко Методев.

  Бойко пази Демократи срещу набези пиратски.
  А вторжение на микрофона е "No No" акшън в Бойко зона

  До коментар [#74] от "ggot":

  Що няма никой от СДС на брифинга?

 86. 87 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  Да ни е честито поредното ченгесарско милиционерско червено управление от дърти модели ,нищо няма да се промени , просто ще ни отрежат евросубсидиите ,което пък народа няма да го усети ,защото управниците така и така си крадяха.

 87. 88 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 338 Неутрално

  ДПС още си мислят, че могат да поставят условия :)))
  —цитат от коментар 85 на greengoblin


  ДПС, момчето ми, винаги са могли да поставят условия. Още откакто Луканов и Лилов ги създадоха като партията на ДС с гарантиран електорат. Особено сега, когато спечелиха изборите със своя аватар Слави Трифонов.

 88. 89 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Щом БСП и ДПС виждат,че без тях не може да има правителство са решили да изтъргуват подкрепата си и това значи,че ще имаме пак нови избори на есен. Следователно още два - три месеца на служебното правителство,за да си довърши започнатото почистване на Авгиевите обори.

 89. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Митов... късно пристигна,
  но става за стожер на Герб?

  Като стомана "неръждавейка", от Запада,
  крепящуя Сталина, ВСВ

  https://www.dnevnik.bg/shimg/zx780_4231348.jpg

 90. 91 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#16] от "ironhorse":

  Хахаха ... е, сега ще гледаме филма ИТН+ДБ+ИСМВ и покана към БСП или ДПС ...
  Краят на филма, обаче няма да се хареса на изброенити

  ---------
  Tova se opitvat da vnushavat partiite na statukvoto I krugovete zad tiah. Jalko, che bulgarinut e tolkova lekoveren

 91. 92 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  " Резултатите досега обаче не включват гласовете от чужбина, при които през април Трифонов и формацията му бяха лидери. Очаква се те да са известни преди изявлението на Трифонов утре."

  След тези резултати, общия брой гласували ще се увеличи, процентите ще се преизчислят на партиите, гласовете за ИТН и ДБ ще се увеличат, а ГЕРБ ще завие на........айде, няма да си довърша изречението !

 92. 93 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Единственият шанс за правичтелство е коалиция ГЕРБ-ДПС-БСП. Първитв два субекта са готови за коалиция к ще пробват да навият и БСП. ГЕРБ птиват към дъното и не им пика че това ще е гибел за тях, само Бойоо да си купиноще четири години спокойствие. За БСП тази коалиция също ще е гибелна но какво ли ще им предложат ( например министър председателскинпост като на Станишката)?За ДПС няма значение. Техните избиратели винаги ще ги подкрепят.

 93. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4405 Неутрално

  секи 4ти км

  Никой ще ти мръсно стори
  с действия... не баш глаголи.

  Висни.
  Извиси се над ситуацията!

  До коментар [#82] от "chudomor":
  До коментар [#75] от "Hristov":

  В политиката "никой" и "никога" са мръсни думи.
  Особено когато властта се търкаля в краката ти.

 94. 95 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  ДПС имали две условия за подкрепа........ държавните органи да не били бухалка ......... Нагличко много !!! ..... Разбирайте "не пипайте Бойчо и Прасчо" ......... не е нужна на никой тяхната подкрепа в момента, БСП са достатъчни, особенно ако след като влязат в парламента станат независими депутати.....!!!!!!

 95. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Гаргамуните си взеха 13 % :-) Браво - толкова си могат и това е върхът им

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 97 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#95] от "MPetr":

  А че БСП от къв зор ще подкрепят ако не приемат и техните искания?

 97. 98 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Разстроено

  Тръпна в очакване - няма да спя и няма да ям, докато не чуя автентичният и неподправен глас на Истината.....даааа, изобщо не е смешно, а това е едва началото и тепърва ще става тъжно дори на чалга - поколението, което избра чалга- "политиците"!!!

 98. 99 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2121 Весело

  Начи от утре Шоуто на Слави почва от 11ч. по всички телевизии...тоя чалгар даже и не е сънувал това...

 99. 100 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2060 Разстроено

  "ДПС поставя две условия за да даде подкрепа... Първото е... държавните органи да функционират по законите и Конституцията в услуга на българските граждани и в помощ на бизнеса, а не да са бухалка срещу бизнеса и гражданите"

  Тук въпросът е в подробностите: по кои закони и Конституция да функционират държавните органи и в услуга на кой бизнес!? Видя се, че законите са правени за да подкрепят статуквото. Не можем да не ги променим ако искаме да се отървем сега и в бъдеще от прокурорския модел Цацаров-Гешев! А с този модел органите се превръщат автоматично в бухалки!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK