Докато Борисов чака мача, от ГЕРБ очертаха правителство на задкулисието

Докато Борисов чака мача, от ГЕРБ очертаха правителство на задкулисието


Какъвто и да е резултатът от изборите, се очертава коалиция на протестните партии с ДПС или БСП. Това каза Тома Биков от ГЕРБ по време на първия брифинг на партията след края на изборния ден. Той се проведе в отсъствието на лидера Бойко Борисов. Би Ти Ви съобщи, че той не е в централата на партията и се готви да гледа финала на европейското първенство по футбол. Днес, след като гласува в Банкя, той отговори "Естествено, какво да правя" на въпрос ще гледа ли мача.


Според Биков следващото правителство няма да носи политическа отговорност, мин.-председателят също и се очертава кабинет тип "Беров", "Орешарски". "В по-близката история такива правителства завършват с крах", каза Биков. По думите му има два варианта - задълбочаване на кризата или задкулисно управление във формат, договарян в задкулисието.


Не виждаме никакъв потенциал България да има успешно управление в следващите месеци, може би години


Тома Биков,

кандидат- депутат от ГЕРБ
Биков каза, че каквото зависи от партията ще бъде направено, за да може обществото да се справи с политическите, икономически и социални предизвикателства. "Всички ние трябва да помагаме". обобщи той.


Зам.-председателят на партията Томислав Дончев благодари на гласувалите, защото това се е случило на фона на хаоса, усилията да бъдат разколебавани и сплашвани.


"Какъвто и да е резултатът - съвсем първи, по-малко първи, за нас е постижение, защото го имаме след двумесечни опити да се впрегне целият ресурс на държавата - правителството, МВР, службите, да се представим по-зле. Опитите за изчегъртване са неуспешни. Няма нищо по-тъжно и безполезно от използвана стъргалка", каза Дончев.


През целия ден чрез пресцентъра си от партията изпращаха информация за редица жалби, които са подали заради изборни нарушения.


"Тепърва предстои да коментираме организацията на изборите, да анализираме машините доколко са надеждно средство, да проверим колко машини са пипани", коментира Биков. Дончев добави, че ще дойде времето да се говори за отговорността за свършеното през последните два месеца и ролята на правителството в изборния процес.


"Няма да предадем нито един честен, достоен гражданин. Ще работим за това, в което вярваме, без значение каква роля ни е отредил избирателят. И да бъдеш опозиция е честен и достоен начин да си отстояваш принципите", каза Дончев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK