"Подмяна, а не промяна - рискът е реален"

"Начинът, по който г-н Трифонов предлага да управлява, няма много общо с демокрацията."

© Георги Кожухаров

"Начинът, по който г-н Трифонов предлага да управлява, няма много общо с демокрацията."Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов съобщи, че партията ще поеме самостоятелна отговорност и представи проектосъстав на правителство. За премиер е предложен Николай Василев. Той направи това, без да изчака окончателния изборен резултат и в момент, в който преброяването сочи минимална преднина на ГЕРБ. "Дневник" събра първите реакции в социалните мрежи без претенция за изчерпателност.


Даниел Смилов, юрист, Център за либерални стратегии:


С 24% подкрепа Слави Трифонов поиска кард бланш за управляването на страната и определянето на нейните приоритети. Предложеното правителство е от експертен тип, в което мнозина от министрите нямат адекватен опит. Съдебната реформа се свежда до премахването на специализираните съдилища и прокуратура, като няма да се прави нищо по отношение на главния прокурор. Мантрите за референдума остават и са единственото по-конкретно нещо сред приоритетите. Магистралите и детските градини са саморазбираеми - всяко правителство би трябвало да ги прави. Министър по ромските въпроси е много добра идея, заради която ИТН трябва да бъдат поздравени. Астронавтите и особено македонският астронавт е по-скоро виц, дори и идеята да бъде реализирана.
Избраната формула ще дава възможности ИТН да се договаря на парче и с партии от статуквото - било за избирателната система, било за Иван Гешев. Това би могло да доведе до подмяна, а не промяна - рискът е реален.


Христо Христев, адвокат, преподавател по право в СУ:


Начинът, по който г-н Трифонов предлага да управлява, при положение че има подкрепата на една, все пак между 1/5 и 1/4 от подадените гласове, няма много общо с демокрацията. Също както и лансирането на лица, повечето от които, дори с добра биография, са непознати на обществото, нямат познат публичен път. Път в работа за обществото. Не са изпитани в публична среда.


Що се отнася до тези, които са познати, аз лично не си представям промяната и скъсването с модела на последните 10-15 години под управлението на правителство, ръководено от Николай Василев.


Наред с това, България все още е парламентарна република. При това точно днес се навършват 30 години от приемането на първата наистина демократична конституция на страната и тя неслучайно поставя формирането и упражняването на текущото управление под условието, правителството да се подкрепя от мнозинство в парламента. Точно, за да не може никой да спуска правителство по телевизята, а всички други да са длъжни да пляскат.


Ивайло Дичев, професор по културна антропология в СУ:


Ако и това не е криза на политическата ни система! При 40% гласували победилият с десети от процента предлага правителство без консултация с останалите партии и сякаш няма друга възможна алтенатива.


Трифонов предлага самостоятелно правителство от експерти, които знаят езици. Отговорността за евентуалния провал на новия опит ляга върху протестните партии и БСП. Хитро!


Евгений Кънев, доктор по икономика:


Интересен кабинет на Слави - със сравнително неизвестен експертен състав и - с малки изключения - с неизвестни с някакви обществени позиции хора.


Изглежда много се е внимавало да няма хора, свързани с протестите през последната година. Или с ярки обществени позиции.


Парадоксално, но факт.


Двадесет години по-късно.


ДПС да видим какво мисли.


Илиян Василев, енергиен експерт, бивш посланик в Русия:


Както казах кабинетът е готов, НДСВ, юпита, поредната схема, съгласувана с Доган. Представят ви хора с блестящи биографии - все едно футболисти, но не ви казват схемата на игра. Има много свестни хора, приятели, колеги, но ми писна да ме управляват еднолично, без програма, без да ме питат. Няма преговори, няма диалог. Да не забравяме, получените гласове за ИТН са под 9 процента от избирателите и с такова самомнение да управляват!?


Днес Слави сподели, че е и новия Борисов, или приемате, или ..... Това е смятано, дами и господа. Ако "Демократична България" каже не, ще кажат - пречат. Сигурен съм, че са говорили с "Изправи се! Мутри вън", по-точно с някои от лидерите, не с всички.


Няма как да стане, за мен това е кабинет на мимикрията с наети поредни млади хора., което няма да променят системата и ще произведат поредния Доган, Борисов сега Слави.


Николай Василев имаше възможност да покаже какъв управленец е. Всичко друго но не и реформатор, по-скоро посредник между кланове.


Ако бяха първи ИТН, иди дойди. Но с този експертен кабинет, без хора с протестен капитал, ей, така да сме ги виждали някъде, не става - сори. Подмяната вече е ясна.


За да не допуснат нов Иван Костов в лицето на ДБ, пускат нов Сакскобурготски.


Няма дума за главен прокурор, няма съдебна реформа, няма корупция. Концесиониране тип царския кабинет, който даде магистралите на поредния кръг от олигарси, кой друг е натрупал пари при Борисов?
Поредица от популистки мерки, като пиар акция.


Следете реакциите на ДПС и БСП.


Няма гласуване по пощите. Няма разследване на бившите.


Точно както през 1997 година.


Няма реформи, няма изчегъртване, няма смяна на система.


Мултигруп продължава да управлява, дами и господа.


Няма как след толкова години да ми прилагат едни и същи номера.


Добрата новина е че стана ясно, защо Васил Божков предупреждаваше, че Доган стои зад кадър.


Сега разбира се, ще има, призиви - дайте им шанс, няма друг вариант. Не има. Ще преговаря за по-широко представителен и по-реформаторски кабинет. Иначе да си търси подкрепа от ДПС и ГЕРБ.


Няма да стане. Не са познали. Годината е 2021 година.


Питам кой точно ще поеме политическата отговорност за този кабинет, след като Слави няма да става премиер, а ще управлява от "сараите"?


Самуил Петканов, журналист:


Предлагам майката на шефа на младежкото ИТН да оглави тотото, а па той да поеме варненското пристанище и да се почва наново сичко.


Георги Гочев, преподавател в НБУ:


Не е чак толкова зле, можеше да бъде Любка Качакова.


Сега сериозно. Слави Трифонов се простреля сам с този си ход. Оставете ни нас какво сме очаквали от него, но не мога да повярвам, че електоратът му е очаквал това. Герой - телевизионен герой - от Николай Василев става само ако предаването е риалити за фрустрирани счетоводители.


Именно герой очакваха, според мен, избирателите на Слави Трифонов. Някакъв могъщ Анти-Бойко, който ще се пребори с чудовищата и ще постави началото на ново време. Нищо такова няма да се случи. Не само фигурата на Николай Василев, но и мантрата за експертността са неща от миналото без грам героически и телевизионен патос.


Прогнозата ми е, че това правителство ще бъде подкрепено от една единствена партия и това е ГЕРБ (които също дъвчат дъвката на "експертността"). Втората ми прогноза е, че най-късно през пролетта ще ходим отново на избори, на които Слави Трифонов ще се срине до нивата на патриотите.


П. П. Нещо ми се губи паметта, ама Слави Трифонов не беше ли скаран със Станислава Армутлиева? Или това беше Рут Колева? Тия неща ще са страшно важни през следващите месеци.


П. П. П. Министърът на ромските въпроси щял да е без портфейл, за да не му го откраднат, докато си задава въпросите.


Стефан Левашки, адвокат:


Страхувам се от данайците дори когато носят дарове, особено, когато главният им жрец е бивше царско юпи и неособено успешен министър в две правителства. Когато си носител на чалга културата, няма как да имаш и необходимата политическа такава, обявяваш си правителство, без да си водил преговори с никой от евентуалните ти партньори нито преди, нито след изборите. Така става, като си поръчаш поредния политически месия от Али експрес.


Радослав Бимбалов, рекламист:


Трябва ми малко време да осмисля речта на Слави, но в обърканата ми глава бавно се заформя усещането, че вчерашните избори всъщност са били спечелени от НДСВ.


Мария Спирова, редактор и журналист:


Да преговорим:


Българите мразят политиката и системно гласуват срещу нея, не просто като като система на рационално управление, а като явление.


Феноменът "Има такъв народ" е просто кулминация на тази тенденция.


Политиката трябва да умре.


Няма не искам, няма недей.


Полина Паунова, журналист:


А сега сериозно (макар и схематично), защото нещата са по-едри от таблети и космонавтика. Не ви ли се струва, че с джипка изявлението по партийния си канал, още преди да има официални резултати, Слави Трифонов направи подкрепата за "Има такъв народ" от поне две партии невъзможна? И не ви ли се струва, че това е съвсем търсен и целен ефект?


Какво имам предвид? Когато върнеш в обръщение идеята на НДСВ за "автормагистрала на концесия" не е ли много вероятно да знаеш, че директно отблъскваш евентуална подкрепа от БСП (това е предложение, което левицата не приема още от тройната коалиция)? Когато не споменеш в "програмната си реч" нито веднъж словосъчетанието "реформа на съдебната система", а се концентрираш само върху спецсъд и спецпрокуратура, без изговарянето на поста главен прокурор" не е ли много вероятно да знаеш, че отблъскваш евентуална подкрепа на "Демократична България"?


И понеже ГЕРБ изобщо не ги слагаме в тази сметка, те още в предизборната кампания няколко пъти вмъкваха фразата, че могат да бъдат силна опозиция, за проектокабинета на Слави Трифонов изглежда, че могат да гласуват "Изправи се! Мутри, вън!" и ДПС. ДПС, защото... в техни правителства Николай Василев е бил и вицепремиер и перманентен министър. А "Изправи се! Мутри, вън!", защото ... нямат много ход, поради ред причини, едната са социологическите изследвания, които показват, че електоратът на Манолова е в постоянно колебание между нея и Слави. Тук обаче тегне една сянка... сянката на 2013 г., която погълне ли Мая Манолова (минала през "Аз предложих Пеевски" и омбудсман, избран с гласовете на ГЕРБ), може би тая работа с "мутрите" ще й е последното политическо превъплъщение.


Така че 7/8-ми кабинетът май изглежда все по-малко вероятен, не ли? Та, големият въпрос е: цели ли този ход прехвърлянето на отговорност към третия мандат за съставяне на правителство (при все че още не знаем кой ще е трети в класацията), а и третият връчен мандат от президента е по негов избор?


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (294)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 559 Гневно

  С Малкия мук си вкара такъв автогол, ще няма накъде повече. Лъснаха му зависимостите отсега. Статуквито си сменя куклите, вмето партите да разкарат статуквото.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Съдебна реформа? Главен прокурор? ....

 3. 3 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "К'ва я мислехме, а к'ва стана".

  https://www.youtube.com/watch?v=qqSk3GfxwsU

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 4. 4 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Да няма някой изненадан, ако бъде подкрепен от ГЕРБ и ДПС?!
  Когато си избираш същия, като предния - те чака пак от същото!
  Питам се - дали някой от гласоподавателите му, все пак ще осъзнае как е бил излъган!ПАК!

 5. 5 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Даниел Смилов, отново с бърз и хирургически точен анализ.
  Браво

 6. 6 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 958 Неутрално

  ДБ искаше кабинет на Радев.
  Получи кабинет на Трифонов.

  Мъъка. Ся ако съм на мястото на Борисов на есен няма да изгигам кандидат президент.
  Ще подкрепя кандидата на ИТН. За да изчегъртаме най-после рублен радев.

 7. 7 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Очаквам всичките стари муцуни да продължават да пречат на реформите… И така за статуквото ще е много удобно!
  ,. Но така е- каквото си повикаме

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Няма страшно, Славчо е професинален шоумен, той се явява и чете текста на сценаристите....сега, кои са сценаристите, това е въпросът?!?

 10. 10 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Нито един представител от протеста, който реално докара този учиндолски чалгар на власт. Николай Василев, през който тръгна Пеевски нагоре. Не, не, не! Поредната очевидна подмяна.

 11. 11 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Долен башибозук както и очаквах... Мълчиш в цялата предизборна кампания, плебса гласува за теб под юнашки песни, и ден след изборите обявяваш правителство с лица, абсолютно не-асоциирани с кампанията, извадени от нафталина или обществено непознати.

 12. 12 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 958 Неутрално

  "Избраната формула ще дава възможности ИТН да се договаря на парче и с партии от статуквото - било за избирателната система, било за Иван Гешев. "

  Ми демокрацията не е ли точно това.
  Дава се предложение. Ако достатъчно партии = достаъчно представителство на гласоподаватели го искат то се приема. НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТЕЗИ ПАРТИИ ДА СА ЕДНИ И СЪЩИ.

  Ако трифонов се опита да реформира съда - ДБ ще го подкрепи
  Ако трифонов се опита да спаси мариците - ГЕРБ ще го подкрепи

  И това няма нищо лошо. Ама вие радикално левите сте свикнали да владеете медиите и да конадвате всичко. Но това не е демокравия

 13. 13 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Само не разбрах другарията от къде очаква промяна? От Слави е ясно, че няма да има. От Манолова? Едва ли? От ДБ? Ами че там са ДСБ, зелените и ДаБългария. Все стари политически играчи? От къде мислехте, че ще дойте "промяната"?!? Какви партии на промяната бълнувахте изобщо?!? Циркове ни разиграват. Разбира се умнокрасивият електорат кълве и подскача. Типично е, като за тяхно ниво.
  нямало да има промяна, ами подмяна! А, добро утро!

 14. 14 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  С Николай Василев за премиер се събужадат съмнения за предварителни уговорки с кръгове около тройната коалиция.

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  знаех си, че Слави Трифонов е копие на Бойко Борисов и единствената разлика е, че първият не е бил на власт... същият типаж, маниери, разбирания.
  такива си ги избираме... изглежда отиваме пак на поправителен.

  Истината ни прави свободни.
 17. 17 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ДБ са в пълен шок, смятаха, че Слави е техният вход към властта, а паднаха от терасата.
  Баце все още си е първа политическа сила и реално Слави няма как да състави правителство, което да управлява реално държавата. При такова правителство, държавата реално продължава да се управлява от досегашните партии.
  Проектът ДБ отново забива - няма и как да плачат за купените избори, защото се видя, че дори при машинен вот ГЕРБ си остават номер едно.
  Отчаянието им да премахнат Гешев и спец съда с отчаяна надежда да спасят верните си донорни мафиоти не се осъществи - пълен провал!

 18. 18 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Съдебна реформа? Главен прокурор? ....
  —цитат от коментар 2 на Ivan Petrov


  За там е тишина.

  SHADOWS of SOFIA
 19. 19 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#7] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  Очаквам всичките стари муцуни да продължават да пречат на реформите… И така за статуквото ще е много удобно!,. Но така е- каквото си повикаме
  —цитат от коментар 7 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Те па едни реформи. Уж все за по-добре, а навсякъде само по-зле стават нещата. Ама така е, като "прогреса" е за удобство на "умнокрасивитета", а не практичен и реален!

 20. 20 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Големият цирк ще е, ако герб подкрепят правителството за да се оттърват от мъртвата хватка на служебното правителство.

 21. 21 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Предполагам, че освен царя и серго ликува.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  ".......Николай Василев имаше възможност да покаже какъв управленец е. Всичко друго но не и реформатор, по-скоро посредник между кланове....."


  А клановете вече потъркват доволно ръце, предвкусвайки как " опраскването" на обществото ни продължава с пълна сила !

 23. 23 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  Каква я мислехте, каква стана!


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 24. 24 Профил на Емилия Ковачева
  Емилия Ковачева
  Рейтинг: 15 Разстроено

  НДСВ-2. Кабинет без силен лидер, с министри в насипно състояние, които лесно може да бъдат корумпирани. Герп и ДПС няма начин да не го подкрепят.

 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Гневно

  "промяна"??????
  -Отечеството официално е чалга - държава;
  -привърженикът на средновековните членовредителни "закони" е ключов елемент на новата власт;
  -предложеното така наречено "правителство" е отбий номер за да не изяде голата хурка чичкото без коса от плевенските села....
  Къде точно я видяхте тази "промяна"???

 26. 26 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  Подмяната се случва по най-безпардонния и нагъл начин. Още утре на протест.

 27. 27 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 526 Весело

  Да не си на днешно време политолог, социолог, културен антрополог или разследващ журналист, дееба!

  Бог да благослови Америка за България!
 28. 28 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1347 Гневно

  Изявлението на Слави оправда всичките ми страхове и това е факт.
  ПРОБЛЕМЪТ Е, че той ще издигне този фантасмагоричен "кабинет", пардон, сбирток от неопитни хора и кукли на конци, но КОЙ ще го подкрепи.
  Това не е въпрос, както виждате, не съм сложил въпросителна...
  Трагедия с размери, надвишаващи на Боко продукцията.
  Дано греша.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Весело

  Съдебна реформа? Главен прокурор? ....
  —цитат от коментар 2 на Ivan Petrov


  Бе ти космонавтите гледай!
  Цъкай с език, дръж капата да не падне и готви нитроглицеринчето, та да не стане беля от многото приповдигнато вълнение.

 30. 30 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Слави е сготвил една постна супа. Особено тъпо е Циганското министерство. Няма цигански проблем в България. Има български проблем. Има не циганско, а българско гето, в което властват български барони. Решете правосъдието за всички български граждани и сте решили проблема и на циганите. Да се дели един етнос макар и с уж добри намерения нито е разумно, нито е демократично.

 31. 31 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 895 Гневно

  Слави Гологлави - каква поредна патерица на Догана!

  Бюреков Номер 2, но този път и процентите му са х2 спрямо тези на Негодяй Бюрека.

  ДПС доволоно потърква ръце. Сега разбрахте ли защо Данчо Ментата 2 месеца обикаляше студията да лансира идеята за служебен кабинет с широка парламентарна подрепа?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 32. 32 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  Интересно ми е какво ще коментират сега Атанас Атанасов и Христо Иванов, които през цялото време изливаха помия по ГЕРБ и СДС!

 33. 33 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Любопитно

  Според вас, колеги, кой е наредил този проектокабинет?

 34. 34 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 526 Весело

  Изявлението на Слави оправда всичките ми страхове и това е факт.ПРОБЛЕМЪТ Е, че той ще издигне този фантасмагоричен "кабинет", пардон, сбирток от неопитни хора и кукли на конци, но КОЙ ще го подкрепи.Това не е въпрос, както виждате, не съм сложил въпросителна...Трагедия с размери, надвишаващи на Боко продукцията.Дано греша.
  —цитат от коментар 28 на pariah


  Ами ако съм на мястото на Бате Борисов, бих подкрепил този кабинет :)))

  Бог да благослови Америка за България!
 35. 35 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  Христо Иванов да помни, че всяко щастие е краткотрайно и измамно. Урок за цял живот.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Весело

  Големият цирк ще е, ако герб подкрепят правителството за да се оттърват от мъртвата хватка на служебното правителство.
  —цитат от коментар 20 на 3biri


  Това сега е баш като за тях.
  И за ГЕРБ, и за ДПС.
  Че даже ще имат и конституционно мнозинство!

 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Управлението е в ръцете на двама мъже-Бойко и Слави…
  Хайде сега Борисов вместо да му прехвърля десет депутати ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ за мястото което народа му отреди. За Слави се отнася същото!
  УСПЕХ НА МЪЖЕТЕ!

 38. 38 Профил на Златан Дапчев
  Златан Дапчев
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Потвърди се тезата ми, че Слави е отгледан от Доган за времена, като тези.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  До коментар [#28] от "pariah":

  Първо, хич и не си мисли че точно Слави е измислил този кабинет. Всичко отдавна е уговорено с външните ни "партньори". А естествената подкрепа разбира се ще е в името на "стабилността" от герп, което също вероятно отдавна е уговорено с вещото медиаторство на посланик Мустафа.

 41. 41 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Каква я мислехте, каква стана!Жалка история.
  —цитат от коментар 23 на Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария


  Това "Жалка история" началника на отдела ви ли ви го наложи?

 42. 42 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Няма страшно, Славчо е професинален шоумен, той се явява и чете текста на сценаристите....сега, кои са сценаристите, това е въпросът?!?
  —цитат от коментар 9 на georgievb


  Струва ми се, че сценаристите са все същите - "библиотекарите".

 43. 43 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ivan Petrov":

  Българина не иска съдебна реформа, разултатите от изборите го показват. Рефермата се отлага за по-добри времена.

 44. 44 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  Браво на Смилов, явно е чел коментара ми. Само пропусна да отбележи, че астронавтите Слави няма как да си ги измисли сам от нищото, това е артикулирано в посолството. Особено сега след като се правят платени полети, много добре ще се отрази на състоянието на Мъск да захлеби от 3ма източноевропейци 100-200млн$. Какво са тези пари за българския данъкоплатец? Едно нищо в сравнение с укрепването на приятелството на народите. Интересно е само едно, защо приятелството със САЩ винаги трябва да се формира от неизгодни сделки за приятеля? Това беше законът за киноиндустрията, самолетите, тецовете.

 45. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  От толкова фрагментиран народ-резултатът е фрагментиран парламент.
  А духайте сега супата … и тези дето си написахте задниците на морето и не си ги размърдайте за да гласувате

 46. 46 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Правителството на Слави ще бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС,
  защото предаде протеста и остави на
  власт Гешев, Цацаров и моделът КОЙ.

 47. 47 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Тук някой чак сега разбраха, че се намирате в шоу, а не сериозно управление да държавата. Той с политика взе да се занимава след като бТВ му затвориха кранчето и той фактически фалира.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 48. 49 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Без съдебна реформа и без оздравяване на правосъдието, това ще поредното мутро-комунистическо правителство. В случая с чалгаджийски привкъс. Още загубено време за България и още стабилна мизерия! Честито!

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 51 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Е не мога да повярвам. Аз го мислих за изпаднал "германец", а той се оказа супер стратег.
  Страхотен ход. Този път съм сериозен.

 51. 52 Профил на Benedikt Fahnenträger
  Benedikt Fahnenträger
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Якото в цялата работа е, че ДБ носят цялата отговорнст за представяненето на Трифонов :) и то без нито един министър :) По-хубаво няма как да стане :)

 52. 53 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  [quote#36:"xm..."][/quote]

  Весела тройна коалиция! НикитУ знае как се случват там нещата.

 53. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#49] от "Гражданин":

  И кой ти каза че няма да има съдебна реформа?
  Кой те излъга?

 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Големият цирк ще е, ако герб подкрепят правителството за да се оттърват от мъртвата хватка на служебното правителство.
  —цитат от коментар 20 на 3biri


  Позна, точно това ще стане!

 56. 57 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#41] от "3biri":

  Да. Началник отдела и цялата армия дето ти се привежда съм Я.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 57. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#56] от "iiu09354227":


  Аз мисля че ще стане нещо което до сега не е ставало…
  Всичките мутри ще изчезнат от нс

 58. 59 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#50] от "von_seeckt":

  На лилавите толкова им е акъла.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 59. 60 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Кофти е да се живее в държава в която лидерите на двете водещи партии се държат като мутри.... а може би не само държането им е такова!

 60. 61 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Няма риск ат подмяна, тя се случи. Ако 1. Не е закриване на гл. Прокурор, спец съд и бюрото за закрила имаме поредния борисов и поредното оглозгване на кокала

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 61. 62 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 511 Неутрално
 62. 63 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Нека да видим кой ще е пръв… Но дори и ГЕРБ да са първи -те НЯМА ДА МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ( защото народа ще излезе на протест!).
  Ако Слави направи правителство- всички от протеста ще го подкрепят( просто няма къде да ходят!)…

 63. 64 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 631 Неутрално

  В Германия всяка партия 5-6 месеца преди изборите обявява кой ще е канцлер, ако спечели и сформира правителство. А тука гласуваме без да знаеме кой ще е премиер и после - изненада!

 64. 65 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Много силен ход на Слави, с който хвана "партиите на протеста" неподготвени.

 65. 66 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  Много интересно време за ГЕРБ ерите

 66. 67 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  С Николай Василев за премиер се събужадат съмнения за предварителни уговорки с кръгове около тройната коалиция.
  —цитат от коментар 14 на К2


  Би било наивно да се мисли, че Слави-дългия, екс говорител и перач на пари на мутрите, просто ей тъй за майтапа е регнал една партийка ...

  А мутрите са създадени от комунистите, т.е. където са едните, там са и другите. Та Слави беше просто поредният успешен проект на политическия инженеринг, с който мат'риала да се държи в шах и да се краде.

 67. 68 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Умнокрасивитетът се усети как го изпързаляха.

 68. 69 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Анализаторите пак почнаха да анализират :)

 69. 70 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#14] от "К2":

  Няма съмнения, ще се секат гори, а комисионните ще се пренасочват, калинки и провалили се в чужбина

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 70. 71 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  [quote#67:"Гражданин"][/quote]

  Изглежда поставеното на трупчета дело "Емири" е повлияло за решението на Славчо.

  SHADOWS of SOFIA
 71. 72 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 279 Весело

  А бяха толкова сладки тримата астронавти от "Мисия 121". Почти колкото джедаите...

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 72. 73 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1049 Весело

  До коментар [#64] от "plynii":

  в германия забраниха гласуване с машини, а тук не. свиквай

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 73. 74 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Много силен ход на Слави, с който хвана "партиите на протеста" неподготвени.
  —цитат от коментар 65 на 4okuto


  С 24% нямаш силен ход!
  Освен, ако зад гърба ти не са едни мутри и едни комунисти с достатъчно проценти за мнозинство ;-)

 74. 75 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Лошото е, че ако предложеното правителство дойде на власт и после се провали, независимо по каква причина, ГЕРБ ще извлекат дивиденти. Такъв провал би се представил като провал на анти-ГЕРБ модела, а не просто на ИТН и Трифонов.
  Трифонов присвоява целия анти-ГЕРБ сантимент и така неглижира останалите. А изборните резултати не му дават това право. Затова и правителството му няма да управлява дълго. А след това ГЕРБ пак ще искат да внасят "ред в хаоса".

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 75. 76 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 854 Весело

  българският е много малък, но удивително тъп народ, щом въобще гласува за Слави

 76. 77 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Бе нали искахте да изчегъртате ГЕРБ, пък после да мислите за другото?
  Е хайде, мислете!
  А, и се радвайте, че Боко вече го няма

 77. 78 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  Изборите не са като да пиеш пърцуца, и да пееш Йованке.
  Сега пак дойде времето на гласувалите за Чалгаря да не си признават, а гербавите да триумфират!

 78. 79 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Честито на измамените камилчета дето гласуваха за Слави. Честита им тройна ламя Слави+ГЕРБ+ДПС.

 79. 80 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Мая Манолова за Слави Трифонов: "Приятел."

  Христо Иванов: "Ще разгледаме сериозно какво ще предложи г-н Трифонов."

  Слави Трифонов си отваря устата, говори Бойко Борисов. Характерните за Борисов приоритети (магистрали) и компромиси (закриване на спецпрокуратура, строене на детски градини).

  Сега с какви очи ще правите псевдореволюции с мижавите си 17% общо. Лодката се спука, пак сте наиграни.


 80. 81 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Е вече стана очеизбождащо, че сараите му дърпат конците на учиндолския чалгар, както на тиквата-мутра от Банкя.
  Всеки народ си заслужава управниците.
  Материала, материала.

 81. 82 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5713 Неутрално

  Факт е, че до сега, такава ситуация никога не се е случвала, след като се въведе многопартийната система.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 82. 83 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Ей тези интелигенти много ги боли от тая чалга

 83. 84 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Аз не разбирам защо лилавите умно-красиви реват :)

  Че те повечето от министрите споделят техните идеи за джендаризъм, мигранти и зелени сделки :)

  Плюс това щели да работят прозрачно с конкурси щели да назначават новите калинки почти като служебното правителство, разбираш ли. :)

 84. 85 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#82] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Така е.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 85. 86 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Нали ви казах -- бъдещето е в КОЖЕН (Коалиция "Обединени жипки за европейско натегачество"). Термометърът от тех. Иначе се потвърди, че в България денят за размисъл е в понеделник.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 86. 87 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Гласуваш за Слави Трифонов и получаваш Никито Василев.

 87. 88 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  напълно съм съгласен с написаните мнения в статията, особенно на Илиян Василев

  тва си е правителство на закулисието зад което наднича ДПС и кукловодите на Борисов и Пеевски. Да сменим омръзналите лица и да запазим схемите и кражбите

  НЕ, БЛАГОДАРЯ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 88. 89 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  От толкова фрагментиран народ-резултатът е фрагментиран парламент.А духайте сега супата … и тези дето си написахте задниците на морето и не си ги размърдайте за да гласувате
  —цитат от коментар 45 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Народа не е фрагментиран в голямата си същност. Истинската разделителна линия в политиката е съдебната реформа, лустрацията в съда и службите, която минава през разкарването на Гешев. Само една партия ясно и категорично стои от едната страна на линията - ДБ. Всички други са от другата страна и не искат нито съдебна реформа, нито лустрация в службите и прокуратурата. Това е разделителната линия, а това че някакви кланове се карат за надмощие кой повече да изцоца плана за възстановяване - все ще се разберат.

 89. 90 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Мдааа, май г-н Гешев ще изкара пълен мандат, а може и да посочи (му посочат) заместник след това. Дали гласоподавателите на Слави са доволни ?

 90. 91 Профил на
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#56] от "iiu09354227":Аз мисля че ще стане нещо което до сега не е ставало…Всичките мутри ще изчезнат от нс
  —цитат от коментар 58 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Благодаря за внушението, но с "мажоритарната система", "120 депутати" и "1 лев субсидия за ПП", по-вероятно е НС да се напълни само с мутри.
  Тогава, поради невъзможност за сравнение с нормални хора, да не им личи чак толкова.

 91. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#87] от "plynii":

  "Гласуваш за Слави Трифонов и получаваш Никито Василев."

  Всъщност, гласуваш за Слави и получаваш ГЕРБ и ДПС.

  Без тяхна подкрепа няма как правителството му да получи парламентарна подкрепа.

  Язък за наивните му избиратели, които пътуваха стотици мили до Чикаго и Лос Анджелис, висяха на километрични опашки пред посолства и консулства, за да гласуват за него като човека, който ще "изчегърта" ГЕРБ.

  Ще видиш сега как вече няма да е "Чалгаря" за гербавите тролове, а г-н Трифонов.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 93 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  БСП, ДА , Изправи се мутри вън да се обединят около някакъв меморандум за кратко правителство по формулата служебно правителство ++ . Да излязат със съвместни заявления за не подкрепа на този кабинет , който практически ще СПРЕ СТАРТИРАЛИТЕ ПРОМЕНИ. Нека да видим по какъв начин Слави ще състави правителство с подкрепата ГЕРБ и ДПС !!??

 93. 94 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Славиту вместо реформи обещава да строи детски градини. Ако си спомняте и е Бойко дойде на власт със същите обещания. Историята винаги се повтаря : първо като трагедия, а после като фарс.

 94. 95 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#44] от "otrqdnik":

  Говори се за НАСА, а не за частни проекти.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 95. 96 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  До коментар [#47] от "Wornoxmaniak vs Фейсбук дупката на Славуца от Чалгария":

  Да знаеш, че е много далече от фалита...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 96. 97 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Много рев за този ход на Слави, но всъщност той гони интереса на неговата партия за сметка на останалите. Явно още служебно правителство и нови избори не го плашат. Не го плаши и да поеме цялата отговорност за управлението. ГЕРБ няма да го подкрепят. БСП няма да го подкрепят. ДПС може и да го подкрепят, но само колкото да се направят на интересни. Единственият лош ход на Слави щеше да е да влезе в дълги и мъчителни преговори с ДБ и ИСМВ. Просто тези три партии нямат достатъчно да управляват заедно. На ръба са, но не стига. Гответе се за нови избори.

 97. 98 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 425 Неутрално

  11:00 Партиите на протеста (ДБ, ИСМВ, ИТН) са все по-близо до съставяне на правителство.

  11:15 Слави Трифонов е гаден чалгар.

 98. 99 Профил на dj_tiesto
  dj_tiesto
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Чета си аз коментарите, и отговора на един въпрос който отдавна си задавах, се появи.
  Защо аджеба СоколЪТ, заповяда на ДПС да се отръпнат и да не са толкова активни.?
  А то е било МАЙ за да дадат път на нов проект.
  Да ви кажа/напиша честно ми прави впечетление, че вече на втори избори ДПС губи проценти влияние и реакция никаква. Няма хокане от началника, няма оправдания, няма извинения, няма вайкане някакво примирение се забелязва.
  Дано не е така, дано ........

 99. 100 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  На тоя народ и султана да му предложат и за него ще гласува, нищо че ни е еб@л 500 години! Кога беше та забравихте, че този малкия Николай Василев беше в правителството, което ни "оправи" за 800 дни и този комбина му беше комсомолската секретарка Любка Качакова и Ралица Агаин, и разбира се Милен Велчев, който превалутира дълга ни и от това България загуби 1 млрд. лева. ТЕЗИ ФАЛИРАХА и ЗД "ЮПИТЕР„ и продадоха на загуба ... БТК! Сделката е финализирана през юни, 2004 година, за 280 млн. евро за 65% от собствеността на телекомуникационния оператор, които дотогава е държавна собственост. През август 2007 г. компанията е продадена отново. AIG Investments чрез дъщерното си дружество AIG Capital Partners Inc. придобива мажоритарен дял за обща цена от 1,080 млрд. евро. – ПОЧТИ ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ. А снимките на яхтата с Доктора...

  Българино, ти си абсолютен идиот и некадърна сган! А изтичането на мозъци на Запад е се видя, че е нещо чудесно – та там са отишли само хрантутниците, които слушат чалга и тъсят мекото на хляба, но не могат да различат магаре от патица!
  България е обречена да бъде управлявана от простаци, защото тъпаците ги избират!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK