На живо

Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство

Бойко Борисов

© Дневник

Бойко Борисов"Дневник" следи на живо новините след предсрочните парламентарни избори. Статията се обновява.
Татяна Дончева за проектокабинета на Трифонов: Такива хазартни ходове водят до под кривата круша

Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство

© Надежда Чипева, Капитал


"Какви идеи има някой за кабинет, дали е реалистично с 25% от парламента да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция, дали това някъде е прието, това го оставям настрани. Но това е предварително блокирано. В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е извън контекста на парламентарната процедура.


Тя заяви, че проектоправителството на Трифонов не е било консултирано с колацията й. "Даже мога да ви кажа нещо много по-любопитно. Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, за да ги питат дали ще се включат в правителството. Това ми се видя много екзотично". Това каза пред БНР Татяна Дончева от коалиция "Изправи се! Мутри, вън!". Според нея е важен въпрос да се направи правителство и да има ясен мандат.


"Парламентът ще излъчи работещо правителство. Въпросът е във формулата и в политическата сръчност. Грубите действия, налагането на диктат и дърводелските действия не водят до нищо в политиката", заяви Дончева. "Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, които освен глупости, не могат да правят друго, които нямат подготовка и квалификация. Аз подкрепа за хора, които не стават за тая работа, няма да дам", добави.


"Това, което зависи от нас, ще го направим. Това, което не зависи от нас, няма да го направим", каза Дончева на въпрос дали сега този парламент ще успее да излъчи правителство, или не.


В проектокабинета на Трифонов намерих зам.-министърка на Емил Караиванов от правителството на ГЕРБ, намерих съветничка в президентството, намерих човек на СИК от варненската листа. Трябва да използваме времето да разберем кои са хората в проектокабинета, кой става, кой не става", коментира още Дончева.

Мая Манолова вижда пропуски в програмата на проекта за кабинет на Трифонов

Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство


Слави Трифонов е в правото си да предложи кабинет, но обявяването му по телевизията не е решение за подкрепа на кабинет. Аз подкрепям неговото настояване да върнем достойнството на парламента и че е крайно време парламентарната република да не бъде министър-председателска, но не съм съгласна да сменим премиерската република с телевизионна република, така че "Изправи се! Мутри вън!" ще заяви своята позиция по предложението за кабинет, след като това действие бъде извършено съобразно изискванията на Конституцията", заяви съпредседателят на коалицята Мая Манолова в предаването "Алтернативата" по ТВ1.


Тя коментира и изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Жалко е, че Борисов не се е научи ла губи. Звучи жалко неговият хленч, трябва да се губи с достойнство", каза Манолова.


"За "Изправи се! Мутри вън!" притеснителен е начинът, по който е обявен този кабинет и програмата му. Има много сериозни пропуски, които се отнасят до джоба на българина, но също така не са свързани и с искането и очакването на народа за дълбока съдебна реформа", добави Манолова. Тя подчерта, че за да даде подкрепа коалицията й подкрепа на пограмата на "Има такъв народ", ще трябва да има сериозен публичен дебат по нея. "Без повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, ревизиране на сметките за ток и парно, подкрепа за младите семейства и малкия бизнес, няма как да подкрепим което и да е следващо управление", заяви Манолова.


Тя не вижда коалицията си в обща група на подкрепящи проектокабинета на "Има такъв народ" с ГЕРБ и ДПС. По думите й няма как, ако предложеното от Трифонов правителство има връзки със Сараите и с Пеевски, това да не стане известно. "Категорично Христо Иванов е прав – в никакъв случай никоя от формациите на протеста не може да си позволи и сянка на съмнение, че е параван на задкулисни действия на ДПС, на Сараите. Това ще е тежък грях спрямо българския народ", подчерта тя.

Владислав Панев: Космическите полети са хубава мечта, но вътрешните неща също могат да са важни приоритети

Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство

© Анелия Николова


Имаме ясни приоритети, които изказвахме по време на цялата кампания: съдебна реформа, промени в Конституцията, регулаторите, дигитализацията. Ние ще настояваме тези приоритети да са част от приоритетите на едно бъдещо правителство, ако се стигне до наша подкрепа. Това заяви в предаването "Алтернативата" по TV1 съпредседателят на "Демократична България" Владислав Пенев в коментар на предложеното от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов проектоправителство. Той допусна и възможността за нови избори, защото "служебното правителство доказа, че може да върши най-неотложната работа". "Не ни е това целта, защото едно работещо Народно събрание трябва да приеме неотложни реформи в областта на съдебната система и регулаторите", заяви той.


Панев определи като добро предложението на "Има такъв народ" за приватизация на Българската банка за развитие, както и закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Той определи и космическте полети с българи като "хубава българска мечта, която може да бъде и национална цел". "По време и на двете изборни кампании обаче си говорих с хората, че от София до Бургас с влак се стига за 6-7 часа, до Варна - и за още повече. Тоест може би такива дребни вътрешнобългарски неща също биха могли да бъдат важни приоритети", коментира Панев.


Той добави, че предложенията на Трифонов предстои да бъдет обсъдени в коалицията, а след това "да се изчака парламентарната процедура, да се проведат разговори с "Има такъв народ", най-вероятно с "Изправи се! Мутри вън!", за да видим дали ще стигнем до компромис. Да стигнем до решението, което е най-добро за България".


Той добави, че в предложения от Трифонов кабинет липсват "няколко вида министри". "Например, няма министър, който да е свързан с протестите от миналотом лято. Няма министър, който да е свързан със служебния кабинет", каза Панев и посочи, че биха били интеревсни условията, които не са приели поканените трима министри от служебния кабинет в проектоправителството на "Има такъв народ". "Няма нито един министър или има максимум един, който да е свързан с "Има такъв народ" - партията, която излъчва това правителство. Откъде идваж този кабинет -това тепърва ще трябва да го говорим", заяви Панев. Той отказа да кометира дали в проектокабинета на "Има такъв народ" вижда връзка с ДПС и Делян Пеевски.


"Зависи какви приоритети ще има кабинетът извън споменатите от Трифонов днес и какви приоритети ще има Народното сърание", каза Панев в отговор на въпроса дали приемането на този кабинет в този му вид може да гарантира, че "Демократична България" няма да е пиредната фасада на ДПС. Той отново повтори, че коалицията му е настрена да даде живот на 46-ото Народно събрание, но не на всяка цена, а ако бъде полезно за България.

Кирил Петков: Банката за развитие трябва да съществува, а не да се приватизира

Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство

© Юлия Лазарова


Имахме разговори през уикенда за проектоправителството на "Има такъв народ". Благодарим за поканата, реално за мен икономиката, финансите и образованието са свързани, защото една икономическа стратегия не може да бъде независима от финансовата стратегия", обясни за Би Ти Ви министърът на икономиката Кирил Петков. Днес стана известно, че от партията на Слави Трифонов са поканили трима служебни министри да се присъединят към проектокабинета им, но те са отказали. Това са министърът на финансите Асен Василев, министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на образованието Николай Денков.


"Реално, когато предложиха ние да се присъединим към тяхното правителство, въпросът беше, че на министъра на финансите не му беше предложен този пост поради разлика във вижданията каква да бъде финансовата стратегия на държавата", обясни Петков. Той отбеляза, че на Асен Василев е предложен пост министър на околната среда или министър без портфейл. "Ние решихме, че е по-добре да е човек от техния екип. Явно имат различна визия за част от идеите", отбеляза Петков.


За идеята на "Има такъв народ" Българската банка да развитие (ББР) да се приватизира, Петков посочи, че според него е хубаво тази банка да съществува. "Обаче като абсолютно прозрачна, за малкия и среден бизнес, с лимит от 5 млн. и новия професионален мениджмънт, да финансира малки иновативни компании", посочи той. "Тази банка трябва и има възможност да остане във вида, в който в момента я докарахме след 8 седмици борба. Банката, както беше преди ние да влезем, нямаше никакъв смисъл за българската икономика и общество", коментира Петков. Според него е много добре да има такъв инструмент. "Не случайно големи икономики като Канада имат Банка за развитие. Те всъщност имат една определена функция – малките предприятия, които са иновативни и рискови, които не могат да вземат нормални кредити от търговските банки, да имат място, където да отидат", отбеляза министърът.

От изборната комисия не е излизала информация за разпределение на мандати

Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство

© Георги Кожухаров


От Централната избирателна комисия (ЦИК) не е излизала информация за евентуалното разпределение на мандати - това каза пред Би Ти ви говорителят на ЦИК Росица Матева в коментар на упрека на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който изрази учудване, че 98% бързо са преброени, а 2% бавно се броят и може ли Слави Трифонов предварително да е знаел подредбата, след като днес направи изявление, преди да има разместване между първия и втория в резултата.


"Не знам откъде се вади този извод. Ние резултат не сме обявявали. Обявяваме тези резултати, които са въведени вече. Предстои още няколко секционни избирателни комисии с резултатите от гласуването извън страната да бъдат въведени. В страната всички секционни избирателни комисии отдавна са въведени в базата данни. Много бързо беше обработен резултатът този път. За първи път толкова бързо бяха обработени резултатите. През нощта към 2-3 ч. имаше доста Районни избирателни комисии, които бяха приключили изцяло с въвеждането. За първи път толкова много Районни избирателни комисии идват в понеделник след изборите да предават документите в ЦИК"", посочи говорителят на ЦИК.

Днес ще има 100% обработени протоколи, каза Матева.


"Въвеждат се в момента още около двайсетина протокола от чужбина, но чакаме в две от секциите извън страната – в Малта чакаме допълнителни документи от машинното гласуване, и една секция в Лондон – 481-ва секция изобщо не е предала никакъв резултат и се опитваме да се свържем с членовете на Секционната избирателна комисия, за да изпратят резултата. Тогава вече ще имаме въведени 100% от протоколите. Но няма как да обявим резултат, тъй като знаете, че в ЦИК се извършва повторно въвеждане на всички данни. Сега започва въвеждането на тези 20 Районни избирателни комисии, които са пристигнали вече, до края на деня очакваме още 7 да пристигнат. Утре ще пристигнат четири РИК, като се надяваме да пристигнат до обяд, за да можем да направим по-бързо повторното въвеждане и тогава вече ще имаме 100% и ще имаме възможност да обявим резултата", обясни тя.

Според Антон Кутев се налагат промени в ръководството на БСП

Антон Кутев

© Юлия Лазарова

Антон Кутев


БСП е почти четвърта на парламентарните избори, проблемите в партията не могат да се скрият - това заяви в интервю за Би Ти ви говорителят на служебния кабинет и член на висшето ръководство на БСП Антон Кутев. По думите му предстои доста неща да се изяснят в партията, но не пожела да коментира темата в детайли. Само уточни, че в лично качество той е разочарован от резултата и се налагат промени. "Оставките са част от личното решение на ръководството, докато промените в ръководството са част от партийната политика. Аз лично бих мислил върху промени в ръководството, независимо от това дали ще има оставки", уточни Кутев.


Той отказа да коментира предложението на "Има такъв народ" за правителство с аргумента, че всичко ще се реши в Народното събрание. Кутев обясни, че темата скоро ще бъде обсъдена на пленум на левицата. "Аз не съм в топли взаимоотношения с ръководството на партията, така че се съмнявам моята дума да е най-важната по време на този пленум. Аз задължително ще се изкажа по много въпроси на този пленум", каза Кутев.


Според него държавните служби трябва да разследват спорните обществени поръчки и сделки, сключени от кабинета "Борисов 3". Той добави, че в оставащите дни на служебния кабинет му се иска да се докаже, че процесът за промяна на модела е необратим. Кутев информира, че служебното правителство подготвя няколко ключови законопроекта, които ще внесе в Народното събрание.

Образуваните преписки за купуване на гласове са 1159

Образуваните досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите са общо 85 до 15 часа днес, съобщиха от прокуратурата. По тях са извършени претърсвания и изземвания, обиски и разпити на свидетели. До настоящия момент като обвиняеми са привлечени 9 души. Общо образуваните преписки във връзка с изборите са 1159.
Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство

© Лили Тоушек


Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска правителство, заяви на брифинг днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му с хода на лидера на "Има такъв народ" да обяви проектокабинет на малцинството, се реализира планът на президента Румен Радев за продължаване на управлението чрез служебно правителство.


Връщането на кадрите на НДСВ не е случайно, зад тях стоят икономически кръгове, каза Борисов и добави, че ги "знае".


Борисов подчерта, че за ГЕРБ са гласували "най-много висшисти умни и красиви", най-много хора със средно образование и най-много работещите хора, а самият той е спечелил лидерската битка в София.


Повече от изявлението му четете тук.


Поканените от "Има такъв народ" служебни министри съобщиха за съществени различия

Денят след изборите: Според Борисов Трифонов не иска правителство

© Георги Кожухаров


В изявлението си днес Слави Трифонов обяви, че е предложил на трима министри от служебното правителство да влязат в проектокабинета на "Има такъв народ" - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали.


В тази връзка от министерствата на финансите, икономиката и образованието и науката разпространиха позиция на Василев, Петков и Денков.


"Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с "Има такъв народ" по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че "Има такъв народ" и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това "Има такъв народ" предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство. Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.
Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство", коментират те.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов съобщи в понеделник сутрин, че партията му ще поеме самостоятелна отговорност, и представи проектосъстав на правителство. За премиер е предложен представител на известните някога като "царски юпита" Николай Василев, който заемаше министерски постове в правителството на НДСВ и на тройната коалиция. Името му беше често споменавано в последните дни в разговори в политическите и бизнес средите.


Профили на останалите членове на проектокабинета - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (358)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 521 Неутрално

  В Офнюз - най-добрият анализ по темата Слави днес:

  ХАОС В ХАОСА
  Димитър Аврамов

  Изненадващите ходове често са успешни в политиката. Не изненадващо тъпите обаче! Провокацията на ИТН да предложат кабинет (без значение на състава му) преди ЦИК да обяви официалните резултати от изборите е от последните. Също така е изключително невъзпитан акт, който казва всичко за политическия манталитет на лидера на ИТН.
  Първо, най-важният политически акт след парламентарни избори задължително е конституирането на парламента. Затова им викат "парламентарни"! Конституирането на парламента е на дневен ред, то е важния политически акт! Парламентът избира правителството! Той определя политиката му, той го контролира. Проектите за правителство са второстепенни спрямо парламента!
  Второ, да предлагаш правителство преди официално да си обявен за победител е неадекватно! Особено неадекватно е когато се очаква да имаш по-малко от 70 депутати от 120 необходими. Без мнозинство не можеш да формираш каквито и да е политики. Можеш единствено да създаваш смут в системата и хаос. В този смисъл ГЕРБ не са прави в изборното си послание. След създадения от тях институционален хаос, конструиран върху личния авторитет и прищевките на един човек, идва нов политически хаос. Такъв изграден върху невежеството и арогантността на друг човек. Тоест има опит за "хаос в хаоса".
  Трето, да предлагаш правителство на малцинството като изключваш априори потенциалните си партньори е действие на "едноличен търговец"... тоест на политическия му еквивалент! Преди 10 години ГЕРБ започна с правителство на малцинството, подкрепено от 116 депутати. Сега ИТН ще има по-малко от 70. Идеята за правителство на малцинството, което има по-малко от 70 депутати, е налудничава! Тя няма да се случи! Няма политическа необходимост за това.
  Изваждането на ГЕРБ от централната власт е в голяма степен свършена политическа задача. Не изцяло свършена, но в голяма степен. Следващата стъпка не е обществото ни да се съобразява с приумиците и характеропатията на новоизлюпени политици, чиито претенции надвишават многократно политическата подкрепа, която имат.
  Четвърто, смисълът от изваждането на ГЕРБ от управлението бе да променим модела на политическо мислене. Вместо "аз казвам какво ще става" ни е необходимо "постигнахме съгласие и решихме заедно". Опитът за извиване на ръце на всички останали политически формации е подигравка с хората, които са гласували за тях! Г-н Трифонов бърка сферата на дейност, политическия момент и държавата! Едностранното предлагане на правителство вече сме го преживели. Бойко Борисов го направи през 2009 г. Той дори бе формално възпитан тогава! Изчака конституирането на парламента! Г-н Трифонов ни обяви едностранно какво ще трябва да търпим според него от собствената си телевизия! Няма нужда да се връщаме повече от едно десетилетие назад. Нямаме нужда от държава за частно ползване!
  Разбира се г-н Трифонов може би е умен или има умни съветници. Може би това е тактически ход, с който да настрои всички срещу себе се, предложеното правителство да се провали и така ИТН да се представи като единственото ново и "добро" в родната политика срещу всичко останало "старо" и "лошо". И може би се надяват, че на трети поредни избори ще получат още по-висок изборен резултат. Ако е така, тази тактика е грешна. Защо ти е да имаш 90 депутати вместо 65, като само за няколко месеца ще си настроил всички срещу себе си с нежеланието си да си партнираш. Освен това имаме хубава народна поговорка "един път стомна за вода, втори път стомна за вода и на третия път стомната се счупила".
  В политиката опитът да правиш всичко както ти хрумне, без да се съобразяваш с останалите, като игнорираш процедурите е аналог на поведението на вируса. Най-важното в свободните страни с представителната демокрация, каквато е България, е да не бъде допускано развитие на политически вируси.
  Накрая искам да завърша този силно критичен за ИТН и г-н Слави Трифонов текст с пожеланието да не съм прав, да не съм разбрал добрите им намерения. Надявам се да не заменяме хаоса на ГЕРБ, с този на ИТН! За съжаление обаче пътят към ада е покрит с добри намерения.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 2. 2 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Евала на тримата министри, че оповестиха тази информация.. Още повече ми се издигат в очите, а за проекта на Слави - всеки да си земе поука..

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  НДСВ 2. Този чалгар е по-нагъл и необуздан и от Тиквоча. Оня поне в началото имаше някакви задръжки и спазваше някакви норми. Този още от началото се държи, като цар на света. А зад него Доган ехидно се смее.

 5. 5 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Христо Иванов: Някой има ли телефона на Слави Трифонов?

  Бойко Борисов: Да.

 6. 6 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  С една дума - съгласихме се ,че не сме съгласни!

 7. 7 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Явно не искат да изпращат Северно Македонски космонафти в космоса.

 8. 8 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Ами да! Още колко работа имат да вършат заедно с Янев и Рашков...

 9. 9 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Дедовия кандидат зет плаши 10 години с Роял флъш

  и сеа ще влезе капо

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 10. 10 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1062 Весело

  До коментар [#3] от "samoedin":

  тотална заблуда, просто слави отреза независимия издател...все пак медито е с по-силна мрежа

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 11. 11 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  Харвард НАСА астронавти и екипаж от северномакедонски аргонавти!

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Добър анализ, gun.

  Поведението на Слави Трифонов, освен просташко, е и ирационално, освен ако вече няма постигнати задкулисни договорености той да получи подкрепа за правителството си от ГЕРБ и ДПС.

  При такава хипотеза всичко си идва на мястото: Слави излъга онези, които пропътуваха стотици мили с колите си, за да чакат на безкрайни опашки в Лондон, Лос Анджелис и Чикаго, с надеждата да донесе промяна.

  Неговата "промяна" е, че ни върна точно 20 години назад.

  Като при това вместо да "изчегърта" ГЕРБ, ги циментира.

  Надявам се, че избирателите му са доволни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Гневно

  Кандидат за "министър" на мвр- офицер от дс€€€!!!!
  30 години по-късно!!!!
  Дано гласувалите за чичкото без коса от плевенските села са разбрали какво беше онова "ДРУГО"-то от преди изборите?!?!?!

 14. 14 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Назначеният за "победител" показа че чува само егото си и ментора.И не зачита правила,норми и закони.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 15. 14 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Весело

  Шах и паника....

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 16. 16 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  Христо Иванов: Някой има ли телефона на Слави Трифонов?Бойко Борисов: Да.
  —цитат от коментар 5 на hocker


  Как да го няма, нали са клали 200 кила прасе 🐷.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 17. 17 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  За мен единственото обяснение на поведението на Слави е някакъв опит за реабилитация на ГЕРБ. Не мога да си обясня иначе този състав и приоритети.
  В Бг политиката много неща са възможни, но това да предложиш комбинация от кадри на тройната коалиция и на Костов и да очакваш положителна реакция!?? Все по-ясно става че двете водещи партии по гласове имат самозабравили се лидери които тотално не са в час.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Много жалко, защото тримата министри, а и не само те се справят доста добре.

 20. 20 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Николай василев е абсолютен некадърник . Не случайно никога не се върна на запад, след като гепи пост и корупциика в Бг...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 21. 21 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 524 Неутрално
 22. 22 Профил на dnevniklive
  dnevniklive
  Рейтинг: 276 Неутрално

  🤟Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли?
  Или чакате да дойдат поредните спасители?
  Те нали уж са нови, а пак са си същите
  И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти.
  И какво да ги правим сега тея кавали `щот така или иначе вече сме ги избрали?🤟
  Слави Трифонов 😂

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  Грънчи, обърна се като фурнаджийска лопата, до сутринта му носеше на Слави Трифонов от 3 кладенци вода.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 25. 25 Профил на Барба Ганьос и Шайката си отиват
  Барба Ганьос и Шайката си отиват
  Рейтинг: 7 Неутрално

  В Офнюз - най-добрият анализ по темата Слави днес:ХАОС В ХАОСАДимитър АврамовИзненадващите ходове често са успешни в политиката. Не изненадващо тъпите обаче! Провокацията на ИТН да предложат кабинет (без значение на състава му) преди ЦИК да обяви официалните резултати от изборите е от последните. Също така е изключително невъзпитан акт, който казва всичко за политическия манталитет на лидера на ИТН.Първо, най-важният политически акт след парламентарни избори задължително е конституирането на парламента. Затова им викат "парламентарни"! Конституирането на парламента е на дневен ред, то е важния политически акт! Парламентът избира правителството! Той определя политиката му, той го контролира. Проектите за правителство са второстепенни спрямо парламента!Второ, да предлагаш правителство преди официално да си обявен за победител е неадекватно! Особено неадекватно е когато се очаква да имаш по-малко от 70 депутати от 120 необходими. Без мнозинство не можеш да формираш каквито и да е политики. Можеш единствено да създаваш смут в системата и хаос. В този смисъл ГЕРБ не са прави в изборното си послание. След създадения от тях институционален хаос, конструиран върху личния авторитет и прищевките на един човек, идва нов политически хаос. Такъв изграден върху невежеството и арогантността на друг човек. Тоест има опит за "хаос в хаоса".Трето, да предлагаш правителство на малцинството като изключваш априори потенциалните си партньори е действие на "едноличен търговец"... тоест на политическия му еквивалент! Преди 10 години ГЕРБ започна с правителство на малцинството, подкрепено от 116 депутати. Сега ИТН ще има по-малко от 70. Идеята за правителство на малцинството, което има по-малко от 70 депутати, е налудничава! Тя няма да се случи! Няма политическа необходимост за това.Изваждането на ГЕРБ от централната власт е в голяма степен свършена политическа задача. Не изцяло свършена, но в голяма степен. Следващата стъпка не е обществото ни да се съобразява с приумиците и характеропатията на новоизлюпени политици, чиито претенции надвишават многократно политическата подкрепа, която имат.Четвърто, смисълът от изваждането на ГЕРБ от управлението бе да променим модела на политическо мислене. Вместо "аз казвам какво ще става" ни е необходимо "постигнахме съгласие и решихме заедно". Опитът за извиване на ръце на всички останали политически формации е подигравка с хората, които са гласували за тях! Г-н Трифонов бърка сферата на дейност, политическия момент и държавата! Едностранното предлагане на правителство вече сме го преживели. Бойко Борисов го направи през 2009 г. Той дори бе формално възпитан тогава! Изчака конституирането на парламента! Г-н Трифонов ни обяви едностранно какво ще трябва да търпим според него от собствената си телевизия! Няма нужда да се връщаме повече от едно десетилетие назад. Нямаме нужда от държава за частно ползване!Разбира се г-н Трифонов може би е умен или има умни съветници. Може би това е тактически ход, с който да настрои всички срещу себе се, предложеното правителство да се провали и така ИТН да се представи като единственото ново и "добро" в родната политика срещу всичко останало "старо" и "лошо". И може би се надяват, че на трети поредни избори ще получат още по-висок изборен резултат. Ако е така, тази тактика е грешна. Защо ти е да имаш 90 депутати вместо 65, като само за няколко месеца ще си настроил всички срещу себе си с нежеланието си да си партнираш. Освен това имаме хубава народна поговорка "един път стомна за вода, втори път стомна за вода и на третия път стомната се счупила".В политиката опитът да правиш всичко както ти хрумне, без да се съобразяваш с останалите, като игнорираш процедурите е аналог на поведението на вируса. Най-важното в свободните страни с представителната демокрация, каквато е България, е да не бъде допускано развитие на политически вируси.Накрая искам да завърша този силно критичен за ИТН и г-н Слави Трифонов текст с пожеланието да не съм прав, да не съм разбрал добрите им намерения. Надявам се да не заменяме хаоса на ГЕРБ, с този на ИТН! За съжаление обаче пътят към ада е покрит с добри намерения.
  —цитат от коментар 1 на gun  +++
  Доста съм съгласен с това мнение!

 26. 26 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Какъв беше аргументът на Слави Трифонов да управлява сам - така и така дори и с протестните партии не получава мнозинство в парламента, така че за кво са му?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3493 Неутрално

  ... "Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с "Има такъв народ" по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че "Има такъв народ" и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период." ...

  Ти да видиш!
  Приятно съм изненадан, че на високите постове са се появили хора с визия, мнение и топки.

  И ми е чудно - каква "визия", която противоречи на очевидната истина на гореупоменатата обвързаност, "изповядва" новият "Симеончо фон Учиндол"?

 28. 28 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Много се радвам че министрите са му отказали. Тъкмо по-лесно да се види разликата от работещо и НЕработещо правителство.... ако изобщо се стигне до избиране на второто.....

 29. 29 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  "Поканените от "Има такъв народ" служебни министри съобщиха за съществени различия"

  Нормално е. Те се опитват да защитават интересите на държавата.
  А с изявлението си Слави показа, че защитава интересите на частни концесионери, на неизвестни инвеститори в печеливша държавна банка,
  няма да прави съдебна реформа, няма да сменя Гешев и Цацаров,
  няма да се разгражда модела КОЙ.
  Служебните министри какво да правят в правителство
  от типа "Борисов"?!?

 30. 30 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Вай вай вай, трябваше да е Бойкикиев с неговата здрава градска десница.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  А всъщност Трифонов/Тошко имаше единствен полезен и простичък ход, да остави голяма част от сегашното правителство да работят.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1023 Любопитно

  Българският избирател трябва да се замисли защо най-популярното правителство от 20 години насам - може би дори от началото на прехода - всъщност не е избирано от него самия.

 35. 35 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  Това правителство има само една цел . Спасяването на редник бай Х

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  Кандидат за "министър" на мвр- офицер от дс€€€!!!!30 години по-късно!!!!Дано гласувалите за чичкото без коса от плевенските села са разбрали какво беше онова "ДРУГО"-то от преди изборите?!?!?!
  —цитат от коментар 13 на selqnin


  А министър на отбраната на натовска държава - агент на ДС!!! 30 години по-късно!!!!Дано гласувалите за чичкото от Банкя са разбрали какво беше онова "ДРУГО"-то от преди изборите?!?!?!

 37. 37 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  Всеко ромче от Лехчево с таблет за 3000 лева подарък фейсбук дупката, гарантирано от новия министър ром или циганка както каза Слави Трифонов.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 38. 38 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 242 Весело

  А всъщност Трифонов/Тошко имаше единствен полезен и простичък ход, да остави голяма част от сегашното правителство да работят.
  —цитат от коментар 33 на дерибеев


  Буахахаха кое сегашното бе - нали до оня ден и то не ставаше - кви са тия некви с харвардски дипломи пък за кви се зеха...

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#23] от "gun":

  "Много си прав - това е вероятно скрита договорка с Герб и ДПС. "

  Слави Трифонов никога през цялата си кариера на комедиант не е имал нито една оригинална мисъл - всичко му го пишеха други и той го сричаше неубедително от телепромптера.

  Затова много бих се учудил, ако лично той е авторът на цялата тази врътка с "изчегъргването", което да премине плавно в задкулисна коалицийка с "изчегъртания".

  Още преди 3 месеца писах, че Слави е КРАТКОСРОЧЕН проект. Явно срокът му на годност е бил твърде кратък, защото го похарчиха - още на другия ден след изборната му "победа".

  Дано на гласувалите за него им стане ясно как са били извозени.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  До коментар [#18] от "sarunka":

  Не се притеснявай. Скоро ще получи всичко директно от американското посолство и НАСА.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#17] от "Skydiver":

  "За мен единственото обяснение на поведението на Слави е някакъв опит за реабилитация на ГЕРБ."

  Обяснението е просто! И двете партии ГЕРБ и ИТН са проекти на Сараите. Сараите оттеглят единия, за да наложат другия!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Някак ди не мога да си представя тройна коалиция ИТН, Герб, ДПС след думите "с терористи не се преговаря".

 45. 45 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  На българина тудно му идва акъла . Затова сме повече от 30 години в преход.

 46. 46 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 360 Любопитно

  Обаче Ицито ше е новия министр председател,не ли?🥳👍

  Много съм прост
 47. 47 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денко доказаха, че дипломите и титлите им съвсем не са случайни. Освен всичко друго са и достатъчно (според мен прекалено) любезни. Защото поканата в правителство на Николай Василев и ориоритети нямащи нищо общо с проблемите ни, заслужават да умреш от смях и да поискаш солидна компенсация за изгубеното време.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 48. 48 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  Итн+БСП+ДПС, това е заявената неформална коалиция, където ГЕРБ е първа резерва. Промени, реформи, борба с корупцията, да, ама друг път. Приоритетите на Славчо са съвсем други - тлъст процент от безпринципни договорки.

  Eddie lives... somewhere in time!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Когато нищо не говори, що не говори. Когато каже нещо, ама то не е съгласувано с Задкулисния Христо И. (Питайте го за задкулисната иговорка Радан Кънев длед 2 години в ЕП да си подаде оставка за да отиде друг) що казва нещо. Тъй като 3-те партии нямат 121 депутати за какви перверзии разговори да дтава дума. Предлага вариант А. Ако не има харесва на другите, има вариант Б, избори на есен.
  Не разбирам ХИ що реве.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 52. 52 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 769 Весело

  До коментар [#12] от "Norman Granz":Грънчи, обърна се като фурнаджийска лопата, до сутринта му носеше на Слави Трифонов от 3 кладенци вода.
  —цитат от коментар 24 на Wornoxmaniak vs фейсбук космонавтите от дупката на Славуца


  Както има един лаф:
  Болката се търпеше, беше за кратко и отмина. Срамът, Срамът е голям и остана.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#1] от "gun":

  Няма за разбиране добри намерения, щом ще вървят с хора помагали в бетонирането на чалга, царедворци и някакви самодейци за разнообразие.
  Признавам, че не очаквах такъв тюрлю гювеч от учиндолския.
  Не съм гласувал за него, но бях любопитен да е научил нещо повече от тиквенската политика и изградил визия съвпадаща не само с разни юпита, но и по-широк кръг на избиратели за промени.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  До коментар [#1] от "gun":

  Много добър анализ. Но Трифонов бърка едноличният режим който бе създал в шоуто с еднолично управление на Държавата.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  ДПС от доста време въртят опашка и повтарят "добре, добре, само не ни бийте!". Въпросът е дали и герб ще запеят същата песен и каква ще е реакцията на електората.

 61. 61 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#53] от "mno591065397":

  О, да - това ме интересува най-вече. Ореваха орталъка как щяло да има милиони турски гласове, как предишното НС било продало България на Турция. Пък то какво излезе - Боко ходи да обслужи Ердоган, а милиардите гласове от Турция не стигнаха ДПС да пререди ДБ при обработени 82.02% СИК протоколи.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 62. 62 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#32] от "Драгомир Дончев":Кое е оплюване? Слави (защото не знам дали тази партия ИТН е всъщност партия) какво предлага?Коалиция - не, преговори за приоритети -не, обща програма -не. Гласувайте за мен в НС, това са моите хора. Вервайте ми!Нищо, че вашите избиратели са гласували за друго, това си ваш проблем! И това с 1/4 от народното представителство?Точно както Гербиджда на Простия направи, а преди него Царя с ндсве-то. Ама там поне бяха излъгали доста повече хора на изборите в началото, с подобни лозунги.Със сиктиросване нито акъл идва, нито други неща....
  —цитат от коментар 59 на Барба Ганьос и Шайката си отиват


  Мога да ти обясня какво предлага, но не му е тука мястото.

 63. 63 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Слави гарантира нови избори и си спести критиките, че не иска да поеме отговорност. Коалиция ИТН, ДБ и ИСМВ няма мнозинство, така че не жертва нищо. Освен това бетонира служебното правителство. Ако все пак греша и се появи коалиция ГЕРБ ИТН, просто спирам да пиша във ворума и директно емигрирам.

 64. 64 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#29] от "Боян Баянов":

  Ей тоя Гешев, адски ви обърка плановете. Въртите, сучите.... Все до тоя "трън в петата" ви опирате.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 769 Весело

  Българският избирател трябва да се замисли защо най-популярното правителство от 20 години насам - може би дори от началото на прехода - всъщност не е избирано от него самия.
  —цитат от коментар 34 на kapitan_laino


  Ами защото нито е най-популярното, нито работи добре. Това, че се радвате на щуротиите на Рашков си е за ваша сметка.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 67. 67 Профил на Барба Ганьос и Шайката си отиват
  Барба Ганьос и Шайката си отиват
  Рейтинг: 7 Неутрално

  До коментар [#62] от "Драгомир Дончев":

  О аз знам част от какво предлага:

  Пълни мажоритарни избори - опасно-голяма глупост!

  Пряк избор на Гл.Прокурор и полицейски началници - приказно-забележителна глупост!

  Преместване на прокуратурата в изп. власт - експериметално-феноменална глупост!

  Да не продължавам....

 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#53] от "mno591065397":О, да - това ме интересува най-вече. Ореваха орталъка как щяло да има милиони турски гласове, как предишното НС било продало България на Турция. Пък то какво излезе - Боко ходи да обслужи Ердоган, а милиардите гласове от Турция не стигнаха ДПС да пререди ДБ при обработени 82.02% СИК протоколи.
  —цитат от коментар 61 на Darulio


  Точно! Премахването на лимита от 30 секции за страни извън ЕС било обслужване на ДПС! А сега Демократична България има с 2% по-висок резултат от ДПС!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  . Голям цирк, дано Христо Иванов покаже повече далновидност и зряло поведение.
  —цитат от коментар 49 на Darulio


  И ... кво трябва да направи, според теб?

 71. 71 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#34] от "kapitan_laino":

  българският избирател никога не избира правителство

  избира партия (или партии), която (които) съставя(т) правителство

  което правителство обикновено върши неща, които не са фигурирали в предизборните обещания; но пък НЕ върши онова, което е било обещано

  ако има за какво да търпи основателен упрек тоз български избирател, е че изобщо прави нещо, което е аналогично на сядане да играе покер с изпечени мошеници

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#63] от "Locke":

  "Слави гарантира нови избори и си спести критиките, че не иска да поеме отговорност. Коалиция ИТН, ДБ и ИСМВ няма мнозинство, така че не жертва нищо. Освен това бетонира служебното правителство."

  Този сценарий е твърде оптимистичен, според мен.

  По-скоро (бих се зарадвал, ако не съм прав) подозирам отдавна подготвяна задкулисна сделка за правителство с размита отговорност тип НДСВ, подкрепено от ГЕРБ (естествено, защото служебните министри няма да ги стискат повече за шията), от ДПС, а евентуално и от БСП (защото са национално отговорни). ;)

  Както казах, дано да не съм прав...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  До коментар [#29] от "Боян Баянов":

  Това го повтарях няколко пъти и че Слави го подкрепя задкулисието, но е различно от това на Борисов.
  Имаше много минуси, но това стана реалност.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 74. 74 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  ... "Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с "Има такъв народ" по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че "Има такъв народ" и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период." ...Ти да видиш!Приятно съм изненадан, че на високите постове са се появили хора с визия, мнение и топки.И ми е чудно - каква "визия", която противоречи на очевидната истина на гореупоменатата обвързаност, "изповядва" новият "Симеончо фон Учиндол"?
  —цитат от коментар 27 на xm...


  Ами рамо до рамо, крило до крило, както винаги е било ща фръкнем със северномакедонския космонаФтин и ще гледаме от високо.

 75. 75 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#37] от "Wornoxmaniak vs фейсбук космонавтите от дупката на Славуца":

  точно това не е лошо

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 76. 76 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#63] от "Locke":

  "Слави гарантира нови избори и си спести критиките, че не иска да поеме отговорност. Коалиция ИТН, ДБ и ИСМВ няма мнозинство, така че не жертва нищо."

  Напротив! Коалиция ИТН + ДБ + ИМВ = 110 народни представители. Можеше да се направи правителство на малцинството с плаваща подкрепа от другите партии. А сега Слави предлага правителство на малцинството не със 110, а със 60 народни представители! Вероятно 60 е повече от 110!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Мога да ти обясня какво предлага, но не му е тука мястото.
  —цитат от коментар 62 на Драгомир Дончев


  😁😁😁

  Ако тва ще е първият гласоподавател на Слави в тоя форум, не създава много добър образ на славитрифоновите фенове...

 79. 79 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#62] от "Драгомир Дончев":О аз знам част от какво предлага:Пълни мажоритарни избори - опасно-голяма глупост!Пряк избор на Гл.Прокурор и полицейски началници - приказно-забележителна глупост!Преместване на прокуратурата в изп. власт - експериметално-феноменална глупост!Да не продължавам....
  —цитат от коментар 67 на Барба Ганьос и Шайката си отиват


  Значи САЩ са приказно - забележителна глупост според теб не знам какво повече да кажа за тази теза - като цяло доста омръзнал дебат. Съвършена избирателна система няма - пропорционалната има едни дефекти, мажоритарната други.
  И бтв Трифонов на този етап нищо не предлага - той ВЕЧЕ го предложи каквото имаше да предлага на референдум и на него гласуваха българите. Той само иска да го реализира.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#76] от "vassilun":

  Плаваща подкрепа от ГЕРБ, БСП или ДПС не е вариант. Правителство зависимо изцяло от партиите на статуквото? Не, благодаря. Нови избори до дупка.

 83. 83 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#55] от "mno591065397":

  Познах те по липсата на рейтинг още преди да ми пишеш. :D
  Относително нормален съм, но ме втрещява поведението на политическите еднокласници във форума. Вместо да се скача да се реве, пищи и вие, трябва да се подхожда по-зряло.
  Още преди изборите всички бяхме наясно, че сформирането на правителство ще е трудно без 121 депутати за "партиите на протеста". Е, точно това се случи. Сега Слави действа изпреварващо, но много удобно за ДБ и вместо да се подходи зряло и разумно и да се работи с наличната информация при подготвянето на коалиционна оферта към него, цялото форуме се е разпищяло.
  Пичове, по-сериозно. Много от кандидатите на Слави очертават ЯВНИ линии, които поставят ДБ от тяхната страна. Трябва да се работи с това и да се действа рационално. Макар да спечелихме проценти, загубихме изборите. Ако искаме резултатът да е различен от брака по сметка с ГЕРБ от преди няколко години, който пак бленуват част от ДБ-феновете, трябва да се подходи зряло. Писъците не са зрели.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  До коментар [#57] от "Драгомир Дончев":

  Те много трудно ще разберат що е Демокрация.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 88. 88 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#67] от "Барба Ганьос и Шайката си отиват":

  всъщност защо изборът на шерифи да е лоша идея?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#66] от "Родолюбец":

  не, то наистина работи добре
  за неизвестни ни цели

  иначе, за интересите и потребностите на гражданите това правителство (а и другите) хич не му дреме

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 92. 92 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 827 Неутрално

  ....Е, явно и Борисов, и Гешев, и Славуна ни го сложиха с 200... .
  —цитат от коментар 23 на gun


  Кога му идва на българина умът?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 93. 93 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Интересно каква точно ще да е визита за финансова и икономическа политика на Малкия Мук и министър Мария от Мерил Линч?

 94. 94 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Слави каза, че не иска коалиция. Добре, другите партии пак могат да го подкрепят. Но Слави предложи правителство, без да има парламент (доста нагло). Освен това правителството е пълно с хора на Царя. Такова нещо не виждам коя партия би подкрепила. Явно наистина много държи да бъде в опозиция. Не го вярвах, но сам да се бламира така... Не мога да си го обясня.

 95. 95 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#12] от "Norman Granz":Грънчи, обърна се като фурнаджийска лопата, до сутринта му носеше на Слави Трифонов от 3 кладенци вода.
  —цитат от коментар 24 на Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти


  Нещо друго ли очакваше?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#84] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  тогава какво предлагаш?
  концлагери?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  До коментар [#77] от "chichka":

  Другаря Кирил Петков петилетката я взима за 2 години, като завършил ПУЦ.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 100. 100 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Може би проблемът е ББР. Самата идея за продажбата на ББР е безумна. Тя е инструмент, чрез който все пак можеше и в някаква дтепен се провеждаше някаква държавна политика за борба с COVID кризата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK