На живо

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© ДневникИ от днешните коментари на партиите, които ще имат място в следващия парламент, се разбира, че няма да подкрепят бързо предложения проектокабинет от "Има такъв народ". Корнелия Нинова заяви това от името на БСП с допълнението, че ако се стигне до там партията й да получи мандат за съставяне на правителството, то тя няма да го върне, както направи след изборите на 4 април.


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов разкритикува начина, по който Трифонов направи предложението си, като подчерта, че това едва ли се харесва на хората, които са протестирали, тъй като те настоявали за разбиване на модела на управление без прозрачност. Той все пак призова за диалог.


От името на "Изправи се! Мутри вън!" адвокат Николай Хаджигенов заяви, че не се предвижда участие във "фейсбук република" и иронизира идеята на Трифонов за български астронавти в НАСА, като предложи за българска кандидатура главния прокурор Иван Гешев.
Лидерът на "Има такъв народ" отговори на критиките отново през социалната мрежа и обяви, че кабинетът не е нито на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, нито на Бойко Борисов, а е експертен. На поредния си брифинг след изборите пък, този път с участието на лидера си, ГЕРБ обяви, че резултатите не са коректни, а самият Борисов съобщи, че е извикан на разпит.

При 100% обработени протоколи "Има такъв народ" изпреварва ГЕРБ с 15 хил. гласа

Централната избирателна комисия публикува резултатите от изборите при обработени 100% от протоколите. В крайна сметка партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" печели вота, като за политическата сила са гласували 24.1%. С 23.5% ГЕРБ се нарежда на второ място, като разликата между двете партии е 15 хил. гласа. Трета политическа сила е БСП с 13.4 на сто от гласовете, а след тях се нарежда "Демократична България" с 12.6%. ДПС с 10.7% от гласовете и "Изправи се! Мутри вън!" с 5% са последните две партии, които влизат в парламента.


При гласуването в чужбина безапелационна победа записва "Има такъв народ". Общо 35.6% от бюлетините са за партията на Слави Трифонов. На второ място е "Демократична България" с 18.6 на сто, а непосредствено след коалицията е ДПС със 17.5%. За ГЕРБ гласа си дали 9% от участвалите във вота в чужбина.

"Николай Василев в момента няма партия зад гърба си, той не е наш партиен член. Той е в качеството си на експерт." Така зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов защити избора на лидера на партията Слави Трифонов за премиер на предложения от него правителство. Пред управляваната от шоумена телевизия "Седем осми". Той беше разкритикуван, че в проектокабинета има много кадри, свързани с НДСВ, като самият Василев е бил вицепремер и министър от тази политическа сила.


"Хората продължават да си мислят, че министър-председателят управлява цялата държава. Николай Василев има достатъчно качества да свърши работата, която трябва да се свърши. Всеки един от министрите има качествата да се справи с ресора си. Ако не се справя – ще бъде сменен", каза Йорданов.


"Ние си поемаме отговорността. Има политическа воля и изведени приоритети от наша страна. Съдебна реформа има. По-големият ни враг е един отвратителен модел за изчетъргване. При нас няма хора, които да са от статуквото. Няма хора, които да са били министри в кабинета на Борисов, или в кабинета на БСП", каза още Йорданов.


Предложената за министър на труда, социалната и демографска политика Лилия Иванова беше началник на кабинета, а след това и заместник на икономическия министър Емил Караниколов в последното правителство на Борисов.

Мая Манолова предлага служебният кабинет да стане редовен

Една от партиите, която ще получи мандат за съставяне на правителство, да предложи служебният кабинет да стане редовен. Тази идея лансира председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова, цитирана от БНТ. "Така ще се избегнат всякакви съмнения за това кой го е предложил, кой стои зад него, какви са хората в този кабинет, ще е ясно кой го е предложил и кой ще поеме отговорност за този кабинет", каза Манолова.


След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Според нея служебното правителство се е справил много добре с организацията на изборите. Освен това неговите действия се подкрепяли от българските граждани.


"Така, че става дума за едно правителство, което няма да е на една партия, а ще бъде правителство на гражданите, каквото е и очакването на българския народ, който гласува за промяна на последните избори", допълни тя.

Христо Иванов: Чудя се дали планът на Трифонов не е провокация

"Искам да призова да се върнем към реалността и здравия разум. Това предложение е шокиращо за много хора и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав, това каза днес пред Би Ти Ви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод предложеното правителство от Слави Трифонов.


Той допълни, че се чуди дали става въпрос за слаба връзка с реалността или план за провокиране, целящ да се разбие възможната конфигурация около т. нар. "партии на протеста".


След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Христо Иванов не изключи правителството да бъде подкрепено от ГЕРБ, като по този начин партията на Борисов се върне във властта. Според него е немислимо премиер да е човек, който не е присъствал на нито един протест. Той се обърна към депутатите от "Има такъв народ" да се върнат към диалога по приоритетите от протестите.


Според Иванов хората са гласували срещу едноличните решения и не трябва "джипката да се замени с кабеларката". "Никой няма да го подкрепи това решение", допълни съпредседателят на ДБ. Според него не трябва да се влиза от избори в избори и е нужно да се сформира правителство на дълбоката промяна.


Какво още каза Христо Иванов четете тук.

Слави Трифонов минира диалога, смятат от "Демократична България"

Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили, посочва в своя позиция във "Фейсбук" лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов. Той не споменава изрично името на Слави Трифонов, но от контекста се разбира, че става дума за проекта на правителство, предложен от лидера на "Има такъв народ".


Според Атанасов избирателите искат отстраняването на Бойко Борисов от власт, политическа стабилност и прекратяване на политическата криза.

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Юлия Лазарова, "Дневник"


Председателят на ДСБ казва, че свиква заседание на националното ръководство на партията и новоизбраните депутати. На него формацията трябва да изработи своята позиция за участието в ръководството на парламента, да формира позиция по въпроса за образуване на мнозинство, да се обсъди подготовката за внасяне на законопроекти, свързани с основните приоритети на "Демократична България" за развитието на страната и да се изработи позиция за съставянето на правителство.

"Има такъв народ" добавя още един депутат

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Юлия Лазарова

Парламентарната група на "Има такъв народ" най-вероятно ще бъде с 65 депутати. Това показват изчисления на "Дневник" след като Централната избирателна комисия обяви данните от обработени 99.95% от протоколите. Така партията на Трифонов добавя още един депутат, съответно ГЕРБ губи толкова и групата ще се състои от 63 народни представители. По-рано на пресконференция ГЕРБ обяви, че "най-голямата измама, най-големият тюрлюгювеч, който е ставал, е на тези избори".


При тези данни останалите партии, които влизат в парламента, остават със същия брой депутати.


БСП няма да подкрепи кабинет на Трифонов, готова е да приеме мандат

Ако БСП получи мандат от президента за съставяне на правителство, няма да бърза да го връща неизпълнен, а ще опита да предложи кабинет. Такова предложение ще направи Изпълнителното бюро на партията на Националния съвет, обяви на пресконференция лидерът на партията Корнелия Нинова. Решението се очаква да бъде взето на свиканото на 25 юни Национален съвет на партията. Нинова обяви и че няма да подкрепи правителството на "Има такъв народ".
След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Лили Тоушек


Нинова обясни, че за разлика от Трифонов партията й би започнала прозрачни разговори с други партии, ще постави националните приоритети на масата. "На трети избори да се ходи сега би било огромно изпитание и за гражданите, и за държавата. Искаме чрез този трети опит да гарантираме сигурност за България", обяви Нинова. Посочи, че на заседанието на Националния съвет ще бъдат обсъдени и конкретни стъпки за излизане на партията от кризата. След тези избори БСП най-вероятно ще намалее с още осем депутати, а освен това загуби и единствената област, в която спечели през април - Ямбол.


Нинова критикува както предложения от Трифонов кабинет, така и обявените приоритети. Не се предлагат мерки за смяна на модела, а сегашният като че ли се задълбочава, обяви тя. Дори посочи, че това не е нито програма, нито план, а просто мерки.


Подробности тук

БСП коментира проектокабинета на "Има такъв народ"

Трифонов: Кабинетът не е нито на Борисов, нито на Доган, а експертен

Стоп кадър от "7/8 ТВ".

© Дневник

Стоп кадър от "7/8 ТВ".

Правителството не е нито на Доган, а на Ердоган, Байдън и илюминатите. С такъв ироничен коментар лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отговаря на критиките към предложения от него кабинет като отново го прави от профила си във "Фейсбук".
"Предложението на "Има такъв народ" гарантира, че сега никой няма да може да каже: "Властта е в моите ръце." Всъщност, властта да е в ръцете на образовани, можещи и почтени хора, а контролът върху нея да е изцяло в ръцете на Парламента", посочва Трифонов и обявява, че е предложил експерти, които могат да свършат работа.

В отговор на репликите, че предлага "НДСВ 2" той пита дали това, че Христо Иванов е бил министър на Борисов прави "Да България" да е "ГЕРБ 2". Дама и други подобни примери.


За пръв път резултатите се обработват толкова бързо, обяви ЦИК

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Георги Кожухаров

"За първи път толкова бързо се обработват резултати от избори. Винаги са били обявявани накрая на 4-я ден на ръба на законовия срок. Сега имаме възможност да го направим на третия ден след като направим повторното въвеждане", коментира пред "Дневник" говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева по повод изявлението на Бойко Борисов днес, че ще поиска оставката на ЦИК заради забавянето при публикуването на резултатите.


Тя уточни, че за да бъдат обявени 100 процента резултати, трябва да бъдат въведени повторно данните от всички Секционни избирателни комисии в ЦИК. "В момента това се прави, но чакаме да пристигнат изборните книжа от Районна избирателна комисия (РИК) София-област и РИК Шумен. След като и те пристигнат, се прави сравнение между въведените данни в РИК и тези в ЦИК. Ако има несъответствия или очевидни фактически грешки, за всяка такава грешка ЦИК се произнася с решение. След като се вземе решение как се оценява тази грешка, тогава вече имаме 100 процента база данни, върху която ЦИК ще обяви разпределението на мандатите" , обясни още Матева и допълни, че обявяването на окончателното разпределение на мандатите най-вероятно ще се случи в сряда (14.07).

ГЕРБ и "Има такъв народ" си поделят ромските квартали в София

Ниската избирателна активност, регистрирана на парламентарните избори на 11-ти юли, може да бъде отчетена и в софийските квартали, в които гласуват роми. За разлика от вота през април, във "Факултета", "Филиповци" и "Христо Ботев" в София, когато в отделните секции гласуваха стотици хора, до урните в неделя са стигнали десетки от записаните избиратели, показа проверка на "Дневник" в данните публикувани в Централната избирателна комисия.


Подробности четете тук.

Днес се очаква и последните 4 секции да предадат протоколите си

Очаква се днес последните четири Районни избирателни комисии (РИК) да предадат на Централната избирателна комисия (ЦИК) изборните си книжа и протоколи от проведените в неделя парламентарни избори. Става въпрос за комисиите в Русе, Софийска област, Стара Загора и Шумен. По закон те имат право на 48 часа за предаване на документите в ЦИК.


От РИК Шумен и РИК Стара Загора уточниха за "Дневник", че всички протоколи от секционните комисии са приети и обработени, но по график ще бъдат приети в ЦИК днес. Този график е направен, за да се избегне струпване, обясниха още комисиите.


До четвъртък ЦИК трябва да въведе повторно данните от протоколите за проверка, както и да отстрани несъответствията. А след това и да обяви окончателните резултати от гласуването и разпределението на мандатите между партиите и коалициитe, преминали 4-процентната бариера.

Бойко Борисов е призован да се яви на разпит в четвъртък в София, съобщи той по време на брифинг на ГЕРБ. В призовката му е записано, че явяването при инспектор е за снемане сведения и копие на личната карта.


На брифинга ГЕРБ поиска оставката на ръководството на ЦИК заради проблеми с резултатите от чужбина.


Подробности четете тук.


След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Дневник

Втори ден поред ГЕРБ дава пресконференция след изборите

Доброволци искат ДАНС да бъде елиминирана при приемането на протоколите от чужбина

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Лили Тоушек

Доброволци за изборите от различни страни по света съобщават за голямо забавяне при приемането и обработката на протоколите от изборните секции в чужбина, съобщава "Дарик радио". Предупреждават, че ако проблемите не се решат, на следващите избори много от тях няма да се включат в организацията и провеждането им.


Близо 4 хил. изборни доброволци се включиха в комисиите зад граница на вота тази неделя, докато командированите от външно министерство служители са едва 380.


ДАНС да не участва в процеса по приемането на протоколите, като се направи модерна система за комуникация, която да показва в реално време качването и обработката на изборните книжа от чужбина, настояват доброволци.


"Протоколите от чужбина се изпращат по абсолютно допотопен начин, те се приемат от ДАНС, която не знаем на какво основание участва в изборния процес", обясни пред радиото Димитър Иванов, председател на секция в Цюрих, който е глобален координатор на "Мрежата изборни доброволци по света".


Те се надяват ДАНС да бъде окончателно елиминиран като нелегитимен участник в този процес.

Бивши колеги на Николай Василев не знаят за никакви кръгове в проектокабинета на Трифонов

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Георги Кожухаров

Не зная какви кръгове надничат от предложения от Слави Трифонов проектокабинет, но каквито и кръгове да надничат, все ще имат повече присърце интересите на България отколкото кръговете, които надничаха от досегашното управление. Това коментира пред "Нова телевизия" Милен Велчев, който бе финансов министър в кабинета на НДСВ. Посочи, че е бил изненадан от изказването на Трифонов, с което представи състава на кабинет. Предложих му ако има нуджа от съдействие в каквото и да било да има предвид, че има готови негови приятели, к да му помогнат. Не е задължитело въобще да се осланя на нас.


Пламен Панайотов, вицепремиер в същия кабинет, който бе гост в същото предаване отговори с шега на въпроса, свързан с коментарите, че НДСВ се връща на власт. "По-големи зевзеци биха казали, че НДСВ не са излизали от властта от 2001 г. насам, затова няма как сега да влезе".


В сутрешните блокове на основните телевизии участваха различни представители на НДСВ, в които те похвалиха качествата на бившия си колега Николай Василев, предложен от Трифонов за премиер. Антония Първанов, бивш депутат и председател на НДСВ коментира пред БНТ, че кандидатурата на Василев е коренно противоположна на профила на предишния редовен премиер.


Лидия Шулева, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" коментира пред Би Ти Ви състава на проектокабинета като великолепен избор. "Въпросът опира до това дали това правителство ще получи подкрепа в парламента, дали партиите ще си говорят и ще се споразумеят за общи приоритети и ще дадат шанс на това правителство", заключи тя.

Няма да участваме във фейсбук република, обяви Хаджигенов

След изборите: Победа за "Има такъв народ", но без подкрепа от никой за проектокабинета (хронология)

© Юлия Лазарова


"Изправи се! Мутри вън!" няма да участва в проект на Слави Трифонов, се разбра от интервю на Николай Хаджигенов пред БНР. "Отказваме да участваме във фейсбук република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси. Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет", обяви той. Оценката му е, че Трифонов е започнал да зачертава парламентарната република.


Не е възможно да създадем нещо по този начин, за мен е абсурдно някой през "Фейсбук" да ми хвърля правителство, подчерта Хаджигенов, като определи това като диктаторски подход тип "Борисов".


Хаджигенов сподели, че е бил "приятно изненадан от предложението за изпращане на астронавти – два броя българи и един северномакедонец в Космоса" и даже има предложение – "Иван Стоименов Гешев".

Не изключи възможността да се стигне до правителство с третия мандат. "Очевидно Слави иска да си гони идеята за мнозинство – да си направи собствен ГЕРБ и всички да носим зелени гащи, ако така е решил суверенът." Според него, ако ГЕРБ не подкрепят предложения кабинет, ще се върви отново към избори.

"ДПС е най-умният политически играч у нас. Въпрос на време е да се еманципират, вече нямат нужда от Гешев", заяви той. Според него "те много отдавна нямат нужда от бухалка – ако им я оставим, те ще си я имат, защото една такава бухалка винаги е полезна за ползване".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (715)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  Май някой ще купува риза на Цукърбърг, който вече има фирма феюсбук.

  кратък
 2. 2 Профил на drumeff
  drumeff
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Май някой ще купува риза на Цукърбърг, който вече има фирма феюсбук.
  —цитат от коментар 1 на Мариана Кълвачева


  Евала, още първия коментар се намери някой да се прави на интересен заради печатната грешка! Супер оригинални сте!

 3. 3 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Е какво толкова е направил Слави Трифонов.
  Предложи умни хора, необвързани с местни тарикати, за министри.
  Ами изчакайте да видите какви политики ще възприемат и тогава подкрепяйте или отхвърляйте.
  Ходът на Трифонов е правилен.
  Където Корнелия, там и Мая .. Дончева. Една верица.

 4. 4 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1297 Весело

  "След изборите: Няма да участваме във феюсбук република, обяви Хаджигенов"

  Като ви гледам правописа, най-добре да го напишем: " Няма да участвуваме в фалюсбук правителство."

 5. 5 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Ем чи как, толкоз да седите на площада и накрая един пост да не ви дадат :)

  Изпързаляха ви нещо ми се чини. :)

 6. 6 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 481 Неутрално

  "Експертно правителство е оксиморон, няма такова нещо. И "кабинет от експерти" не означава "експертен кабинет". На експертите мястото им е в университетите, академията и сред съветниците. Изпълнителната власт взема решения, това е сърцевината на политическото. Освен това дори да употребяваш думата "експертно", ако имаш 60 депутати, веднага ще те запитат защо тези експерти, а не други, защо така, а не иначе. Това е наивна работа, освен ако зад нея не стои нещо друго. Можеше да го изиграе много по-добре. Сега прилича на премиера на едноактно шоу, има изненада, тя трае ден-два, и толкова."
  "Трифонов иска да направи нещо с което да остане в историята. Но не знае как, а и не му достига власт, гласове. Вероятно се вижда като аналог на Далай Лама или Петър Дънов, но с косвена реална власт, т.е. нещо като Аятолах Хаменей в по-мек вариант. Предвид доминацията на фолк-културата в България, това не е недопустима фантазия. Но е сценарий, който няма аналог в западния свят поне от 70 години."

 7. 7 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Хаджигенов май не разбира, че изборът му е Бойко или Слави. Или не иска да го проумее. останалите нямат подкрепата за повече освен да се съобразяват с един от тия двамата. Който си изберат.

 8. 8 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Азия на Балканите никога не е напускала Европа.
  Три характеристики са дълбоко гавирани в българската психика:
  Геноцид, Фашизъм, Комунизъм.
  Поради историята българска българинът всуе се срами да се нарече българин.
  Парламентарната Демокрация е нещо чуждо и непознато на индувидуалноста българска, Славчова, Бойкова, Живкова, и т.н.
  Придошлите Чергари/Nomadic People от под Китайската Стена намериха Култура и Цивилизация която по това време в тресавищата на Западна Европа не е съществувала.
  Но къде е Европа днес, спрямо Хаосът който е в България?

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  "Едноличният търговец" от Учиндол с едни замах зачеркна "протесният"вот.....Показвайки комплексираният си "чорбаджииски" нрав и пряката си зависимост от библиотекско -сарайската шайка!
  За радост на резидента.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Г-н Слави Трифонов опраска партиите от протеста, като ги нарече
  „така наречените „партии на протеста“ и не включи в правителството нито един човек, взел участие в протестите срещу корупционния модела „Борисов“, срещу модела КОЙ, срещу Гешев, срещу Цацаров.
  Не са в правителството и министри от служебния кабинет, които наистина показват желание и възможности за ефективна борба с корупцията.
  Това правителство е най-добрият подарък за ГЕРБ и ДПС.
  Честито!

 11. 11 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Гледайки как всички котаци се размъркаха, започвам да си мисля че политическото пространство е съзнателно фрагментирано и с обща цел - кой ще притежава туземците.
  Толкова ли са гот пустите му туземци, че всички ги искат в "обора" си.

 12. 12 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  Кой ли не се изказа за темата Славчо, то не бяха Ясен Бояджиев от Немските вълни, Даниел Смилов, после Дневник, после пак Дневник, после Антоний Тодоров-тихата стъпка, след него д-р Николай Михайлов, след това някой си Стефан Попов, а сега и професора Евгений Дайнов.
  Не се сещам кой още фактор и капацитет не се е изказал.
  А то още нито окончателни резултати от изборите има, нито се е събрал парламент.
  Работата пак отива на "Орел, рак и щука."
  Ето, сега и адвоката Хаджигенов и той къса, хвърля и не ще никого.
  И ка да стане работата ?
  Кой да води бащина дружина ?

  кратък
 13. 13 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Математиката до 121 става все по-сложна.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919":

  Ходът е пълен фишек. По-интересното е, кой го накара да започне с фишек, и то още преди обявяване на крайния резултат от вота ??

 16. 16 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Много вероятно е, подготовката за 2 в 1 наесен да започна с изцепката на Слави.

 17. 17 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#2] от "drumeff":

  Просто сме бдителни, колега.
  Но ...можем да коментираме и по същество защото имаме и гражданска позиция, а не сме само лаладжии, като доста хора тук и там.
  А вие нещо по темата ще кажете ли ?

  кратък
 18. 18 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Ако Трифонов отстъпи, туземците ще надделеят над полиглотите, а местните привички над европейската култура.

 19. 19 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919":

  Ако имаше още трийсетина депутати -ок, но с 60 човека си е подигравка.

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Този човек можел дори да говори и да се държи адекватно - това е новина за мен...!

 21. 21 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Сега, това с космонавтите е малко странно. При липса на държавен и обществен интерес към космоса, това повече изглежда като ПР, като космически туризъм.

  И всички магистрали, дадени на концесия... скептичен съм.

  А предложението за министър председател на един два пъти герой на политическото падение - Николай Василев, е меко казано спорно.

 22. 22 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Официално внесено предложение за министерски съвет в парламента няма, защото още няма парламент нито връчен мандат. Дали е диктаторски подход или не няма значение. Въпросът е дали сега партиите ще седнат да си говорят, защото очевидно не сме дали 100% от властта на една партия и би следвало интересите на различните обществени групи да са отразени някак не само в парламента, а и в министерски съвет.

 23. 23 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#13] от "pepisky":
  "Математиката до 121 става все по-сложна."

  Много е просто:
  ИТН + ГЕРБ + ДПС = 64 + 64 + 29 = 157 гласа

 24. 25 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  И какво стана онзи ден, болеше ли ?
  Май гласувахте по-лесно от всеки друг път.
  Какво ви пречи след няколко месеца пак да има избори ?
  Но ... дотогава парламента има да върши много важна работа.
  Да се оправят законите така, че да бъде лесно премахването по места на ордите калинки, марокански скакалци и колорадски бръмбари, назначавани през тези 10 години и окопали се във власт и застанали на тясното място.
  Какъв е проблема. Парламента да работи и да оправя батаците.
  Да, Борисов не е на власт, но Борисовите хора ... тях никой не ги е пипал.
  Работа, работа, работа ... за ГЕРБ.

  кратък
 25. 26 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Днес ни подариха едни пари от познати роднини на избран депутат в нашия край.Преди изборите ни дадоха рекламни сувенири.Така че може и след победата да се плаща.

 26. 27 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#23] от "Боян Баянов":

  Бояне, това ли е най-новият виц?

  кратък
 27. 28 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  За ИТН има 3 варианта според мен:

  1. Всички гласуват "въздържал се" и той прави кабинет. Дефакто без подкрепа от никъде. Поема пълна отговорност. Сам. Както явно желае. Така ще си спечели още електорат според мен, ако после му направят сечено за някаква важна точка от програмата му и го свалят.
  2. Прави кабинет с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, останалите са против. Тук Слави ще има проблем в бъдеще, защото ще го вкарат в един коловоз с изброените две партии. Може да загуби електорат на евентуални нови избори.
  3. Кабинетът не е одобрен. Тук Слави ще спечели, ако го изиграе правилно. Ще обяви "протестните" партии за статукво, че той е единственият, който иска да поеме цялата отговорност, че не се бори за алъш-вериш коалиции и т.н. На евентуални избори през есента ще качи процента си.

 28. 29 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 494 Неутрално


  Слави се закопа.

  Изключително непремерена постъпка.

 29. 30 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мариана Кълвачева":

  Бояне, това ли е най-новият виц?

  Не , това стар брадат " виц" от байтошово или царско-десарско време...

 30. 31 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Моята теория е че Славчо са го активирали сега, защото е много зле със здравето и не се знае още колко ще добута. Ако искаше наистина да управлява можеше да си направи партията преди 10-15 години, когато беше в пика на популярността си. Сега малко на пожар го пуснаха, но това е положението.

 31. 32 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 249 Весело

  Слави, благодарни сме ти, че не те чакахме 800 дни, за да видим колко струваш, а набързо си показа гьонсурата! Ашкулсум!

 32. 33 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#28] от "4okuto":

  А има и четвърти вариант, колега.
  Херо вика лидерите на партиите, класирани за новия парламент и там те се съгласяват да има кабинет на ИТН.
  И поемат ангажимент, да не пречат !
  Как ви се вижда, на мен ми прилича на възможен вариант.

  кратък
 33. 34 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Призовавам господин Христо Иванов да постъпи по същият начин. Нямам нищо против ИТН, но с кадри на царя и тройната коалиция не може да се прави нова политика която да премахне туморът създаден от ГЕРБ и Борисов. Няма как уж да сме против статуквото а за премиер да сложим човек който над 8 години е участвал в едни от най-корумпираните правителства това на Царя и Тройната коалиция. Дано ДБ изберат най-разумното решение.

 34. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 36 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Така е, като ни изтекоха "мозъците" навън. Добре че им разкриха допълнителни секции. Сега ние ТУК ще сърбаме........

 36. 37 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мариана Кълвачева":

  Това клони към точка 1 по - скоро. Или имате в предвид да го подкрепят реално при гласуване? Силно ме съмнява. По - скоро ще се въздържат.

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 155 Неутрално

  До коментар [#15] от "Тони КОСТОВ":
  Кой е без значение.
  Въпросът е защо сега а не по рано или по късно?
  Защото Слави Трифонов е дълбоко зависим от “статуквото” или така наречената “дълбока държава”, Славчуу е идеалният “манджурски кандидат” който “статуквото” по всяко едно време може да смени в случай че се наложи или реши че е задължително да бъде сменен.
  Сега защото ако бяха обявили по-рано ефективно нямаше ИТН да бъдат с най-много гласове на Изборите, и сега за да имат време да убедят останалите Партии на Протестите за подкрепа.
  Та затова сега а не по рано или по късно.

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  "Изправи се! Мутри вън!" няма да участва в проект на Слави Трифонов, се разбра от интервю на Николай Хаджигенов пред БНР.
  Ама той .... никой и не те кани бе Хаджигенов, нали видя имената на министрите, няма от вашите хора там.
  Крайно време е нашият парламент да работи по нов начин.
  Да се приеме правилото, че който спечели изборите, независимо с колко, може да е с половин процент, то на него се дава цялата власт и се оставя да управлява.
  И никакви там вотове на доверие или недоверие.
  За тези години като имаше такава процедура вотове на доверие, колко пъти тя успя ???
  Само един път и то за Филип Димитров през вече далечната хиляда деветстотин и балканската.

  кратък
 42. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  БСП , ДА и Изправи се мутри вън да излязат с обща позиция . Няма да подкрепят това правителство , няма да влязат в парламента при гласуването на това правителство !
  Този кабинет иска да спре добрите неща стартирани от служебното правителство . Ще се спре с премахването на калинки , ще се завъртят нови сделки . Нали Николай Василев продаде Булгартабак на Пеевски !!!?

 43. 44 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  "Отказваме да участваме във фейсбук република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси. Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет", обяви той. Оценката му е, че Трифонов е започнал да зачертава парламентарната република.


  Аууууу, каква футболна драма ! Първи гръмотевици в рая.
  Беше съвсем очаквано, разбира се.
  г-н Хаджигенов искаше да се жертва за министър на нещо, а г-н Трифонов го лиши от възможността да се жертва за Родината.

 44. До коментар [#34] от "Ivan Stoyanov":

  Щом може борци срещу статуквото да са Мая Манолова и Татяна Дончева, защо да не може да са бивши кадри на НДСВ? Те не бяха ли заедно?

 45. 46 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Мечтата на Хаджигенов да се види в длъжността на министър на правосъдието отлетя като чучулига след вчерашните анонси на Слави.
  Разочарованието сред хората на "протеста" наистина е огромно.
  Толкова скачане, скандиране, викане по площадите, лишения, студ и лежане по палатки, павета и тротоари и ......накрая .... едно нищо!
  Никаква длъжност не му се предлага, даже заместник-министър. Просто една гавра и подигравка с труда му и надеждите му за слава.
  Дончева (Татяна) и тя съкрушена. Виждаше се успешна не само като министър, а дори и нещо много повече и престижно, защо не и като Премиер на страната?
  Учиндола уби им мечтите.
  Уби в тях всичко детско и чисто.

 46. 47 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#24] от "arrogantbastard":

  Може, но само с еднопосочен билет.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 47. 48 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#7] от "4okuto":

  Май ти нещо не си разбрал, това правителство ще се гласува с удоволствие от ГЕРБ и ДПС. ДПС вече обещаха 28 гласа на Слави (за справка БНР)

 48. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 51 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#45] от "Аз съм умен и красив демократ и Бойко Рашков е моя пророк":

  .... и нито дума за Христо Иванов - бивш министър на Бойко Борисов.

  кратък
 51. 52 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Слави действа като десен човек, като бизнесмен, а не като политик. Той многократно е казвал, че не харесва политическата класа (да не казвам по - силна дума). Така че действията му са напълно логични от тази гледна точка. На следващи избори ще има моя глас.

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 53. 54 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#52] от "4okuto":

  Това е някаква глупост.
  г-н Трифонов декларира, че иска да промени политическата система.
  Това е възможнмо единствено и само когато влезеш в системата, взаимодействаш с отделните й компоненти и използваш системата.
  Никакъв шанс да я промениш отвън, дори теоретичен.
  Следователно, г-н Трифонов трябва да се държи като политик.
  Всичко останало е обречено на жалък и брутален крах, естествено ще е за сметка на данъкоплатеца.

 54. 55 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Когато чух за Никиту като премиер се сетих как навремето имахме един политик, който остана в историята с този лаф: "От вкиснати джибри няма как да свариш хубава ракия."

  Аз не зареждам в Лукойл.
 55. 56 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#50] от "True Detective":

  Слави е ИТН. Поема отговорност с името си. Той закрива партията с две приказки, стига да иска.

 56. 57 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Крайно време е нашият парламент да работи по нов начин.Да се приеме правилото, че който спечели изборите, независимо с колко, може да е с половин процент, то на него се дава цялата власт и се оставя да управлява.И никакви там вотове на доверие или недоверие.
  —цитат от коментар 42 на Мариана Кълвачева


  Вие нещо да не сте луд(а)???!!! Цялата власт на първия независимо с колко бил спечелил??!!! Чак съм удивена, че въобще може да хрумне на някого подобно малоумие!

 57. 58 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Правилно решение. Дано и от ДБ вземат такова.
  —цитат от коментар 53 на tbe461062459


  Няма. Вече започнаха да се усукват като змия около пиленце. Ще употребят г-н Трифонов докрай в своя полза и грубо стъпквайки принципте си, доколкото изобщо ги имат.

 58. 59 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  Начи ... постулат е, че всяка партия е не това, за което може да си пише и говори в лозУнгите, а това, което са и избирателите.
  Е, Славчо и Тошко отговарят на това правило.
  Белята е - тук изненадващо съм съгласен с Дайнов - че "Кабинетът" и въобще идеологията, която струи от него, са пълен 90-тарски анахронизъм, "продаван" от тарикати на масовка от чалгари и меринджеи!

 59. 60 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Не ми била фейсбук република,
  най ми била ФЕСбук република.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 60. 61 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Не ми била фейсбук република,
  най ми била ФЕСбук република.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 61. 62 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Много ми е интересно как трифонов поема отговорност... как? като нито е депутат, нито министърпредседател,.
  —цитат от коментар 50 на True Detective


  Би ли ни посочил, през последните 12 години как точно депутатите и министър-председателите поемаха отговорност?
  Депутатите си останаха депутати и министър-председателя си остана министър-председател.
  И при всичките гафове и корупционни скандали разместваше всички останали, само не и себе си.

 62. 63 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 613 Неутрално

  При 60 депутати да правиш правителство на малцинството и с погнуса да се отнасяш към останалите партии си е чиста политическа олигофрения ! Останалите партии и политици ако имат грам достойнство и самоуважение ще го игнорират да си умре в собственият нарцисизъм.

 63. 64 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#50] от "True Detective":Слави е ИТН. Поема отговорност с името си. Той закрива партията с две приказки, стига да иска.
  —цитат от коментар 56 на 4okuto


  И каква е разликата между него и боко, по вашето описание...и колко му струва името в политиката, какво е постиганал? в чалгата е ясно, но в политикатта? И мен какво ме грее неговото име, след като заие държават отново в същото като досега...името ...смешници...

 64. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4008 Весело

  "Хаджигенов сподели, че е бил "приятно изненадан от предложението за изпращане на астронавти – два броя българи и един северномакедонец в Космоса" и даже има предложение – "Иван Стоименов Гешев".

  Хахаа... каскета Гешев космонавт. :-D Добро предложение! :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Г-н Слави Трифонов опраска партиите от протеста, като ги нарече„така наречените „партии на протеста“ и не включи в правителството нито един човек, взел участие в протестите срещу корупционния модела „Борисов“, срещу модела КОЙ, срещу Гешев, срещу Цацаров. Не са в правителството и министри от служебния кабинет, които наистина показват желание и възможности за ефективна борба с корупцията.Това правителство е най-добрият подарък за ГЕРБ и ДПС.Честито!
  —цитат от коментар 10 на Боян Баянов


  АБсолютно сте прав, според мен , освен в едно. Трите министри от експертното правителство, откозоли на Чалгари Трифонов, очевидно са го направили защото знаят, че няма да има друго правителство до следващите избори.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 67. 68 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#56] от "4okuto":

  В тази връзка, каква е разликата между ИТН и ГЕРБ ?!?!

 68. 69 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4008 Любопитно

  Иначе сериозно, ИСМВ са взели правилното решение на техния партиен съвет. Това което направи Славчо вчера е абсурдно. Няма как да управляваш сам при положение, че само 25% от всички депутати са твои.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 69. 70 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4008 Любопитно

  До коментар [#23] от "Боян Баянов":

  Ако наистина се стигне до подобно одобрение на правителството предложено от Славчо това ще бъде пълното падение на ИТН.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 70. 71 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Дълго време си задавах въпроса " Защо г-н Трифонов се е обградил с такава охрана на която може да завиди г-н Доган ,Пеевски и Борисов? " и отговорът дойде така неочаквано ,както неочаквано Слави ни сюрпризира с проекто кабинета си .Втози човек има ТАЙНИ от които трябва да бъде охранявано обществото.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 71. 72 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  До коментар [#46] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  Така де.
  Някои си мислят, че като са завършили право във второкласен университет и са лежали на жълтите павета достатъчно дълго време, това е достатъчно да станат министри.
  Може и част от предложените да не са най-подходящите хора за министри, може решението да е прибързано и необмислено, но подходът за правителство от експерти е правилен.
  Иначе ни очаква кабинет от политически лица-калинки, които са избирани по критерий верност към партията, а не по квалификация. Достатъчно сме се нагледали на такива.

 72. 73 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#68] от "ThePal":

  Няма разлика в това отношение. Бойко и Слави си приличат в доста аспекти. Но вторият е със сравнително по - чисто минало. Не могат да го сгащят за криминално разследване. Каквото и да се говори за връзките му с мафията, той е бил на светло и е успял извън политиката. ИТН ще е по - принципен и по - чист вариант на ГЕРБ. Най - вероятно и доста по - десен.

 73. 74 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Весело

  "Много важно"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 74. 75 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  “Няма да участваме във фейсбук република, обяви Хаджигенов”

  Никой не разчите на вад Ники, тия неща са съгласувани с Боко и Мустафа още преди месеци. Най много заради общественото недоволство да дадат отбой, но вероятноят подкрепящ е герп.

 75. 76 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Весело

  Въй, горкият! Нали бе готов да се жертва!

 76. 77 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Колкото и да не харесвам Слави като човек и водещ, не мога да отрека, че в действията му има резон и достойнство.

  Другите не харесват и не приемат неговата логика, защото ЗА РАЗЛИКА от ТЯХ
  Слави не иска да бъде политик и не му трябва власт на всяка цена!
  Не го е страх, че няма да го изберат. Просто не му пука.

  И, да - СЛАВИ СЪБОРИ Тиквата Боко. Никой друг не успя!

  Тези палячовци от протеста събрани на куп едва додрапаха до 4 процента.
  Умират от страх, че при още едни избори ще изчезнат отдолу чертата и никой няма повече да си спомни за тях.

 77. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  "Хаджигенов сподели, че е бил "приятно изненадан от предложението за изпращане на астронавти – два броя българи и един северномакедонец в Космоса" и даже има предложение – "Иван Стоименов Гешев". Хахаа... каскета Гешев космонавт. :-D Добро предложение! :-)
  —цитат от коментар 65 на Иво


  Ивчо, мюрето "Прасета в Космоса" си е точно като "Прасета в Космоса" в Мъпет шоуто.
  Ни повече, ни по-малко.

  Прочее ... България отдавна е партньор в Европейската космическа програма и пълното членство се подготвя отдавна.

  Та гаргата Славчо се кичи с чужди пера, пътьом и ей така, по навик и защото си им иде отвътре посягат да оберат всички чужди лаври, приписвайки си ги само и единствено на тях. Точно както се опитват да се пишат и представят за еманацията на протестите, "набивайки го" на останалите притестъри.

 78. 79 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Весело

  Нече баба печено прасенце, оти ей не даваю!
  Нече Ачигеноолу фейсбуук република оти му не даваю министерство! ..

 79. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 81 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#73] от "4okuto":

  боко кой и къде го е сгащвал...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 81. 82 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#73] от "4okuto":

  Това с "дясното" е парадокс. В такава утрепана държава, почти без икономика, с GINI, вървящо към световни рекорди, всички се обявяват за "десни". И като ги питаш защо са "десни", те ти отговарят, че мразели "комунистите". Та точно тия "десни", особено разносвачите на пици и миещите страчески гъзове в чужбина, ни докараха Слафчо в Парламента. Ако и това не е някаква странна лудост...

 82. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  “Няма да участваме във фейсбук република, обяви Хаджигенов”Никой не разчите на вад Ники, тия неща са съгласувани с Боко и Мустафа още преди месеци. Най много заради общественото недоволство да дадат отбой, но вероятноят подкрепящ е герп.
  —цитат от коментар 75 на Billy Pilgrim


  Начи, за Мустафата ...

  Въобще не е нужно от Козяк да са им давали команда. Тяхната линия и приоритет са ясни.
  И Славчо с другарЕ просто се "съобразява", специално за предложената министерка на войната и магистралата "Черно море".
  Същото, когато селски кмет значе, че Премиерът обича халва и назначава халваджия за зам-кмет.

 83. 84 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#7] от "4okuto":

  винаги имаш избор нито един от тях... освен ако не си от фауната на правителствена хранилка или планктона виреещ около нея

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 87 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  За разлика от доста хора тук, а и по принцип, аз гледах обстойно програмата на ИТН. Реално няма по - дясна и консервативна от нея в парламента. Изключвам КОД и донякъде ВМРО, но те са под 4%. Т.е. десните хора спокойно могат да се чувстват представени чрез ИТН.

 87. 88 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#57] от "serena":

  Точно така, на първия цялата власт.
  Кое не ви харесва ?
  Нима като имаме НЕцялата власт, нима Борисов не ни разката фамилията тези 10 години ?

  кратък
 88. 89 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  [quote#77:"И, да - СЛАВИ СЪБОРИ Тиквата Боко. Никой друг не успя! [/quote]

  Блажени са верующите.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 89. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Весело

  До коментар [#54] от "Хай Буй":

  ова е възможнмо единствено и само когато влезеш в системата, взаимодействаш с отделните й компоненти и използваш системата.
  Никакъв шанс да я промениш отвън, дори теоретичен.

  Ох, добре че по време на френската революция не са познавали Вашите мъдрости!

 90. 91 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4008 Любопитно

  До коментар [#78] от "xm...":

  Факт е, че в момента не сме член на ESA. Надявам се това да се промени в скоро време. Но, иначе както вчера писах не това е основния проблем на България в момента. Слави и останалите наши политици трябва да фокусират вниманието си на належащите проблеми в България.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 91. 92 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  Никаква "фейсбук република", обаче когато летяха яйцата и си правихме селфита на жълтите павета, фейсбук не беше мръсна дума?
  След "фейсбук протестите" идва "фейсбук републиката"!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 92. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919":Ако имаше още трийсетина депутати -ок, но с 60 човека си е подигравка.
  —цитат от коментар 19 на zxp53317185  ОК, нека да е подигравка според теб, а според мен е служба на сарая и библиотечния .
  Доброто е, че много скоро ще стане ясно, дали съм прав, или греша .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#13] от "pepisky":"Математиката до 121 става все по-сложна."Много е просто:ИТН + ГЕРБ + ДПС = 64 + 64 + 29 = 157 гласа
  —цитат от коментар 23 на Боян Баянов  ++++++
  Това е КОМЕНТАРЪТ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 96 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  До коментар [#54] от "Хай Буй":ова е възможнмо единствено и само когато влезеш в системата, взаимодействаш с отделните й компоненти и използваш системата.Никакъв шанс да я промениш отвън, дори теоретичен. Ох, добре че по време на френската революция не са познавали Вашите мъдрости!
  —цитат от коментар 90 на Patsis


  Ти да видиш!
  И с кои точно се идентифицирате вие, тумбата от Шоуто на Славчо?
  Заканвахте се като якобинци, но се изживявате като термидорианци?
  Ма ваш Напальон не додрапва. Даже пунтирайки Симеон пак го докарва доста слабинко.

 96. 97 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#95] от "niksan1":

  А защо не прибавяте БСП?
  Като сме тръгнали да правим манджа с грозде да прибавим накрая и малко цимент.

  кратък
 97. 98 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Хаджигенов май не разбира, че изборът му е Бойко или Слави. Или не иска да го проумее. останалите нямат подкрепата за повече освен да се съобразяват с един от тия двамата. Който си изберат.
  —цитат от коментар 7 на 4okuto


  Ако се стигне до този избор то веднага ще изникне и трети вариант - площада! Няма кой да трае още 10 години поредният деспот, който не зачита институциите и хвърля правителство от "някъде" все едно става въпрос за сутрешен новинарски блок!

 98. 99 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1163 Любопитно

  До коментар [#8] от "nmy381005793":
  пак ли са ви изтървали от психиатрията?!

  Тиква под наем.
 99. 100 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1853 Весело

  Докато умните се наумуват, лудите ще се налудуват...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK