"Слави Трифонов се опита да покаже, че играе честно"

"Ако има задкулисие, щеше да чака да му дойде мандатът и да се договаря."

© Стоп кадър тв 7/8

"Ако има задкулисие, щеше да чака да му дойде мандатът и да се договаря."Два дни след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви свой проектокабинет, коментарите по темата продължават. "Дневник" публикува мнения на политически наблюдатели, които във вторник анализираха по БНР изненадващия ход.


Доц. Алексей Пампоров, социолог от БАН:


Ако има задкулисие, Слави Трифонов щеше да чака да му дойде мандатът и да се договаря. Напротив - той свали картите още в първия момент. Ходът на Трифонов с ранното обявяване на проектокабинет е в отговор както на критиките, че много мълчи, така и на другите - че не може да намери подходящи кадри.
Когато Слави Трифонов номинира Антоанета Стефанова, се говореше, че трябва да видим политици с опит, сега включи политици с опит, но се пита защо е включил политици с опит. Ако нямаше нито един от старите политици, щяхме да кажем - всичките са без опит, ще удавят държавата, какъвто беше коментарът за служебния кабинет.


Нито една партийна формация няма хора с чисто минало и във всички партии има политически номади.


Не можем да отречем, че ДСБ беше част от статуквото. Сега се ребрандираха, нова коалиция, обединиха се с "Да, България", и там има хора от статуквото. Христо Иванов беше министър на Бойко Борисов. За мен това е липса на морален интегритет. Непрекъснато всички критикуваме и търсим кирливи ризи.


Истината е, че мандатът на НДСВ не завърши добре заради собствения им капан, който си бяха заложили - да оправят България за 800 дни.


"Демократична България" и Слави Трифонов говорят на различни езици. Аз продължавам да твърдя, че техните програми са идентични по отношение на социална политика, здравеопазване, зелена енергия, дигитално образование. Просто програмата на ДБ е написана на висок, брюкселски стил, често неразбираем за хората, докато Слави Трифонов говори с елементарни, ясни и кратки послания.


Доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в СУ:


Това, на което сме свидетели, е политически ход. Усилията, които председателят на ИТН направи още преди окончателните резултати, имат за цел да влезе в политическите преговори с водеща позиция и да притиска по-малките парламентарни групи, които ще дадат или няма да дадат подкрепа.


Има 15-дневен срок за оспорване на изборните резултати пред Конституционния съд. За пръв път сме изправени пред положение, в което спечелилият изборите е с толкова малка парламентарна група. Сега, с толкова малка подкрепа, трябва да има доста подробна програма, с която да се яви проектоправителството.


Ако проектокабинетът на Трифонов е бил консултиран с президента, то част от служебните министри биха проявили интерес. Според мен не е. Министрите са отказали не защото не харесват кандидата за министър-председателя или идеологията, а по-скоро защото не знаят каква е посоката, в която ще се движи правителството. Каруцата е поставена пред коня.


Ако се стигне до невъзможност да се състави правителство, може следващите парламентарни избори да се проведат както заедно, така и отделно от президентските. Вариант "2 в 1" обаче крие рискове заради кандидатите за държавен глава, които биха издигнали отделните партии.


Трябва да се премисли много добре вариантът, в който гласуваме на машини с две бюлетини и дали това отново няма да ни вкара в инфарктни ситуации да се търсят машини в последния момент.


Според Конституцията 22 октомври - 22 ноември е прозорецът, в който трябва да се проведат президентските избори. Първото нещо, което трябва да направи Народното събрание, е да насрочи президентските избори.


Иван Бакалов, е-vestnik:


Не съм съгласен с изцяло мажоритарно гласуване, не съм съгласен с намаляване на депутатите наполовина, не съм съгласен с 1 лв. субсидия за партии, не съм съгласен с електронно гласуване. Не приемам почти всички основни искания на "Има такъв народ", подкрепени и на референдум. И съм писал за това в e-vestnik неведнъж. Сега, като чух някои предложения на Слави Трифонов, не съм съгласен и с концесии на магистрали - след като построеното досега е от еврофондове и от националния бюджет (при все кражбите).


Но не се чудя защо точно "Има такъв народ" (ИТН) спечели изборите. Защо точно в ИТН видяха инструмента да отстранят Борисов, а не в друга партия? Мнозина не могат да го проумеят. На привърженици на останалите партии им се струва нереално, народът бил прост, чалга и т. н.


Дори да им посочиш някои разлики с другите партии, не могат да го разберат. Например, че Слави Трифонов, вади нови лица и ги лансира. Преди всичко нови, не само млади. И на миналите, и на тези избори. Неговото предложение за премиер - Николай Василев - е изключение в проектокабинета, което за по-старите гласоподаватели засенчва до едно новите лица за министри, но общият ефект е изненада.


Слави изтъква и образованието в чужбина. Може да изглежда наивно как ги представя какво са завършили и колко езици знаели. Много от тях са събирани с кастинг, който вървеше една година.


И се видя, че гласовете на българите от чужбина са преди всичко за "Има такъв народ", и на по-младите гласоподаватели. Емигрантите са икономически активните българи, склонните да поемат рискове, също и хора, прокудени да си търсят хляба в странство, заради разочароващото управление у нас и създадените от него лоши условия.


Не другите партии, а точно ИТН се очерта като носител на новото и промяната. Нови хора в политиката, още неоцапани, отрицание на статуквото. Онези, които са се хванали за Николай Василев и не виждат другото, са късогледи.


На този фон какво правят досегашните партии?


Магдалена Малеева, във "Фейсбук":


Правителство, в което никъде в приоритетите не е споменато нищо за климат, енергетика, земеделие темите на деня. Икономика? Кръгова икономика?


Дали от недоглеждане или липса на разбиране пропускат екологично министерство? Т.е няма ли да има такова?


Около нас гори, ние бавно се сваряваме.


След някаквата надеждичка вчера, която имах, бързо угасна. Продължаваме напред!


p.s. И продължавам да търся политик (извън зелените), който да има отношение към климата. Обещала съм да го/я водя на вечеря.


Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ:


Отхвърлям допускането, че НДСВ се връща във властта, че някакъв невероятен тласък би се получил в нашите редици. Отдавна предпочитаме да говорим за себе си като за либералната общност.


Какво НДСВ са получили хората с проектокабинета на Слави Трифонов? Един човек е призован да бъде министър-председател, предложено му е, той се е съгласил. По-важното е да се припомнят действията на Николай Василев като вицепремиер, министър на икономиката, на транспорта, на държавната администрация, да го сравнят с неговите предшественици, да видят какво е правил след 2009 година.


Партията не загуби нищо от това, че хора като Делян Пеевски и Бойко Борисов загърбиха навремето НДСВ. Ние загубихме от системното стигматизиране на царя и на НДСВ.


Има елемент на повтаряемост, на нещо видяно, но то не е същото. Страната не е същата. Нейният профил в света е различен, възможностите ѝ са несравнимо по-изгодни като старт за едно ново правителство, отколкото бяха през 2000, 2003, 2007 година. Най-голямата ми надежда е свързана с това, че младите хора са не просто млади и енергични, а с това, че те са органически чужди на елементарната кражба, на прозаичната конюнктура, на семплия и повърхностен кариеризъм, което ги прави в ръцете на полуграмотни хора слепи оръдия и слепи изпълнители, включително и на погрешни решения.


Доц. Борис Попиванов, политолог:


Слави Трифонов има навика повече да повдига въпроси, отколкото да дава отговори. Въпросите тепърва ще нарастват.


Тези избори препотвърдиха ситуацията от 4 април. Има и една добавка - липсва всенароден ентусиазъм от това, което се случва. Това личи по ниската избирателна активност, която не се дължи на горещото време или на ограничения контролиран или купен вот, в резултат на действията на служебното правителство. Най-вече се дължи на демотивация.


Хората показаха чрез вота, че са склонни да дадат определен аванс на ИТН, но той не е безусловен. Загадъчността на офертата на Трифонов кореспондира с резервираността на избирателя. Имаме формация с претенциите да управлява със собствени предложения, а не в коалиционни формати, която е с най-ниското възможно доверие - както на избори, така и като състав на парламентарната група - в цялата демократична история. Това трябва да е много сериозно предупреждение срещу опитите да продължава арогантността към медии, партии и цялото т.нар. статукво. ИТН поставят всички останали парламентарни формации пред една много ясна дилема - или подкрепяте това, което ние ви предлагаме, или вие ще бъдете виновни, че отново отиваме на избори.


Трифонов не иска нови предсрочни избори. Той мисли, че ще постигне успех с този проектокабинет, защото другите ще бъдат по-притеснени от самия него, че ще са виновни за разпадането на 46-ото НС.


Прогнозата ми е, че ще бъде утвърдено правителство на ИТН, но може и да бъде с леко променен състав.


Д-р Любомир Стефанов, политолог:


Слави Трифонов е готов на авантюра - с предложенията си за министри той не само е готов на кабинет на малцинството, а на еднопартийно правителство на малцинството. Подкрепа може да търси в бъдеще - по определени политики, като започне да изнудва своите партньори, преди още да си ги е създал.


Ако ИТН не получи подкрепа за предложения си кабинет, партията ще се окаже сама срещу всички. Така в крайна сметка ще загубят всички, защото избирателите за пореден път ще се убедят, че овластените да управляват няма да оправдаят очакванията мнозинството от българския народ да живее добре. При поредни (трети) избори, активността ще спадне още повече.


Рекордно ниската на 11 юли може да се обясни и с разочарование от политиците, и от сезона, подходящ за почивка след пандемията, и с липсата на сблъсък на идеи между кандидатите и формациите.


Когато държавата е в криза, не е време за експериментиране, но ако пък не опитаме "нещо друго", няма да разберем дали ще проработи. Да се надяваме на здрав парламентаризъм, който може и трябва да бъде коректив.


Минчо Спасов, адвокат, бивш депутат от НДСВ:


НДСВ имаше както сполучливи, така и несполучливи кадрови решения. Като пример за несполучливи мога да дам Пеевски, Борисов. Но имаше и много сполучливи решения НДСВ - Николай Василев е от сполучливите кадрови решения


Аз съм впечатлен. Слави Трифонов изпълнява обещанието си да даде нещо различно на хората. Николай Василев, Любомир Дацов и Ради Найденов имат необичаен политически профил, малко лоши неща могат да се кажат за тях.


Николай Василев е разумен човек, "свети му под шапката", може да отстоява позициите си и Слави Трифонов си слага малко "таралеж в гащите" с него, защото Николай Василев има позиции по въпросите, от които разбира и храбро ги защитава. На Трифонов няма да му е много лесно с такъв министър-председател.


Партиите на промяната са изправени от Слави Трифонов на тест - дали са готови да променят стереотипите, по които досега се решаваха подобни правителствени уравнения


Осман Октай, бивш депутат от ДПС:


Виждаме нестандартен ход на една политическа формация. Този ход на Слави Трифонов отваря широко вратите на следващи предсрочни парламентарни избори. Той постави на колене дори старта на новия парламент, опитвайки се да се измъкне от политическата отговорност, с която е натоварена ИТН като първа политическа сила.


Ако Слави Трифонов е имал сериозно намерение да носи политическа отговорност, подходът му е трябвало да бъде съвсем друг.


Много пъти съм казвал, че след Пеевски, че след Борисов задкулисието ще подготви нов политически проект чрез протестите. Натам отиват нещата. Осъзнавайки в каква ситуация е изпаднал, Слави Трифонов търси елегантен изход от тези зависимости. Побеждавайки ГЕРБ, слагайки на масата програма, представяйки хора, сред които прозират лица от НДСВ, той казва предварително - "изпълних си ангажимента пред вас, други не подкрепиха този политически проект". Както избяга да стане народен представител, сега ще избяга от създадения от него политически проект. От днес Слави слага кръст на политическия си проект.


Слави носи много голяма политическа отговорност пред избирателите. Единственото полезно нещо, което направи задкулисието с него, е, че детронираха пак техния човек Бойко Борисов и го свалиха от власт.


Служебното правителство ще продължи да работи и президентът ще има още по-голяма цена като лидер. Върху него ще падне цялата отговорност върху стабилността на държавата. Ниската избирателна активност се дължи на желанието на хората служебният кабинет да продължи да работи.


Доц. Петър Чолаков, политолог:


С изпреварващия ход Трифонов се опита да покаже, че играе честно. Само че този ход се оказа непохватен.


Политиката е свързана с това да можеш да водиш диалог. Трифонов трябваше да прояви повече гъвкавост, да остави възможност за разговор и с ДБ, и с ИМВ, и с БСП дори.


На Трифонов му върши работа едно служебно правителство, което да прави разкрития и като със сярна киселина да поръсва предишния модел на ГЕРБ - ДПС. Ерозията при ГЕРБ е голяма - губят около 200 000 гласа, осем ключови области.


Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието в правителството на Сакскобургготски:


Интересите на хората трябва да бъдат над личните интереси на политиците. Политиците трябва да загърбят своето лично его и да подкрепят правителство, за да върви държавата напред. България не е в криза, България сега има повече пари от 2001-2005 година. Идея си нямате колко много ресурс се хаби в България и затова корупцията е толкова голяма, защото има много пари.


Проблемът на управлението на държавата е, че администрацията е обезкървавена от гледна точка на способни кадри.


Правилно е, който иска, да подкрепи правителството, предложено от Слави Трифонов. През следващите дни очаквам от номинирания за министър-председател да излезе с конкретна програма. В интерес на всички партии е да бъде одобрено това правителство с ясен хоризонт до 1 година, да минат президентските избори, да се успокои обществото.


ДПС трябва да търси начин как да реанимира имиджа на партията, а Бойко Борисов да излезе извън играта. Всички политици имат нужда от успокоение. Държавата има необходимост от възстановяване на своя имидж, особено сред чуждестранните инвеститори. Това може да стане със стабилно правителство с ясен мандат, ясна програма и с ясни цели.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (217)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "се опита да покаже" ама не можа да покаже.....

 2. 2 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако Слави е психично здрав.
  Слави тръгна за избори на 4.04 с цел да стане просто една патерица на ГЕРБ и да заработва странично за стабилизиране на собственото ОПГ. Затова си избра име на партията, с което трудно ще събере повече отколкото за една патерица. Затова и като коригира името, Слави се препъна в собствения си успех и нямаше никаква идея как да състави правителство. Опортюнистите от НДСВ обаче явно са видели в това възможност за малък реванш на тяхното ОПГ. Сигурно са обещали и подкрепа чрез влиянието си във висшите структури. Ще го защитават, най-малко за да не го сметнат за сериозно психически разстроен, какъвто той изглежда напоследък. Слави сигурно подкрепя изнемощелия си корпус с какво ли не и даже да е бил някога ОК, вече е силно пристрастен към (той си знае).

  И ето на 11.07 поднесе изненадата. Няма да се коалира. Но ситуацията с изчегъртването толкова наплаши ГЕРБ, че те ще го подкрепят за правителство. Ако обаче не го подкрепят, то той все едно ще подкрепи ГЕРБ да състави правителство, което е по-добрият вариант за ИТН. Целта на това правителство ще бъде да задели колкото може повече за неговите си хора от онези пари, които тропат на вратата. В разпределението неминуемо ще се намеси и ДПС. И така ще си крадат под високо напрежение и под закрилата на каскетурата, докато Европа не врътне кранчето, с което правителството ще се разтури поради изчерпване на дневния ред. А и сигурно във времето между тази сговорна дружина ще се натрупа критична маса от взаимни противоречия и ще бъде добре за тях сами да свият байрака. Дотогава обаче може да минат години.

  Голямото неизвестно в горното уравнение е как ще реагират депутатите от ИТН? Между тях сигурно има много порядъчни и състоятелни хора, които няма да са съгласни на такова унижение. Твърде възможно е да се отцепи достатъчно голяма група, която да наруши рахатя на чалга стайла. Тогава краят ще дойде преждевременно. Слави ще изглежда непоносимо жалък, ако в тази физическа кондиция започне да се прави на
  майстор сърцевед и да завръща хората да се жертват в името на моралната му нищета. Не е ясно между другото как ще реагират на горния сценарий и депутатите от ГЕРБ. Между тях също има много порядъчни и състоятелни хора.

  Това горното, ако Слави е психично здрав. Тогава той просто играе в негов стил за едни пари, което обяснява почти всичко. Подобно интензивно еднократно зрелище вече сме гледали от Царя. Но ако Чалгарят не е в психично здраве, то докато го разберат, много играчи ще се опитат да се възползват от неочаквания подарък на съдбата, за което скоро горчиво ще съжаляват, понеже лудите са непредвидими и всяко заиграване с тях неминуемо води до тежка катастрофа.

  Ако обаче всъщност става дума за някаква непостижима житейска смес от шампионска алчност и биологична лудост, то тогава Господ да ни е на помощ! Да му мисли Президентът. А за останалите: "на слука"!

 3. 3 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Слави Трифонов се опита да покаже, че играе честно"

  Но показа, че не познава играта.
  С толкова малко депутати, не наглееш с откази за преговори и не избираш самостоятелно.
  Не декларираш малоумни идеи за платени АМ и полети в космоса.
  Полети в космоса, само заради полета е шоу.

 4. 4 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Шегичките на провалената система наречана Демокрация. Плебеите си избраха една от двете по малки злини и никой не си направи труда да прочете програмите им и да разбере че то са едно и също нефелно комунистическо отроче.

  Сега по медийната пропаганда ни казват че не видите ли след като плебеите били избрали чалгаджията значи са прости и необразовани, сякаш ако бяха избрали тиквата щяха да са по умни.

  Който и да избере плебса обаче медийната пропаганда ще е винаги недоволна, защото това и е целта да разделя хората на лагери и те да не се вторачват в истинските проблеми- че постоянно обедняват, че са затънали в заеми до ушите, че от големия брат ЕССР ги ограбват всекидневно.

  Има надежда обаче за тоя народ след като 59 процента не стъпиха до урните. Следващия път 80%.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  ИТН е партия еднодневка. И да състави правителство, ще е ден до пладне. Самият Слави Трифонов е болен, а без него партията е нищо.

  Сега по-разумните партии трябва да се стремят да не тръгват да разменят обиди и квалификации със Слави (Тошко няма значение, никой не му обръща внимание), защото след година избирателите му ще са на пазара, свободни и търсещи нещо ново.

  Най са ми смешни некадърните опортюнисти като Пимпирев, които мислят, че ИТН е дългосрочен проект и си струва да кешираш професионална етика срещу евентуална кариера. В сравнение с тях Антоний Гълъбов или Даниел Митов са стратези шахматисти.

 7. 7 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Това което може да се случи е пълна изолация на ИТН в следващото НС.

  Останалите партии могат да направят едно експертно правителство с хоризонт от 1 година. През тази година ще се излеят милиарди от ЕС. Естествено, тези милиарди ще бъдат пръснати съвсем целенасочено в ефектни популистки проекти, с което ще се демонтрира пълната ненужност на ИТН.
  Също така, ще могат да се вземат решения, която никоя партия самостоятелно няма да вземе, заради заплахата от линч от избирателите й.
  Допълнително, изявите на депутатите на ИТН в НС ще бъдат осветявани от всички страни и с много силна светлина. Няма как дори идиот, да не се отврати накрая от бясната некомпетентност на г-н Тошко.


  това е само един от възможните сценарии. Дали ще се случи, ще видим.

 8. 8 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Шегичките на провалената система наречана Демокрация. Плебеите си избраха една от двете по малки злини и никой не си направи труда да прочете програмите им и да разбере че то са едно и също нефелно комунистическо отроче. Сега по медийната пропаганда ни казват че не видите ли след като плебеите били избрали чалгаджията значи са прости и необразовани, сякаш ако бяха избрали тиквата щяха да са по умни. Който и да избере плебса обаче медийната пропаганда ще е винаги недоволна, защото това и е целта да разделя хората на лагери и те да не се вторачват в истинските проблеми- че постоянно обедняват, че са затънали в заеми до ушите, че от големия брат ЕССР ги ограбват всекидневно. Има надежда обаче за тоя народ след като 59 процента не стъпиха до урните. Следващия път 80%.
  —цитат от коментар 4 на radelmarfx


  А вие с какво предлагате да заместим "провалената система наречана Демокрация"? Ако може някакъв успешен пример.

 9. 9 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Още нещо.
  г-н Трифонов вече не може да даде заден и да ревизира предложението за кабинет.
  Освен, че ще стане (отново) за смях и на пилците, никой повече няма дори да говори за министерски пост в негов кабинет, след като има пример как може да бъде употребен, смачкан и изхвърлен.

 10. 10 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 750 Неутрално

  нез хора кво се прават на умни?
  Славуца забърка НОВО ШОУ! ДА Е ПЪРВИ В СВЕТЪ, КОЙТО ПРАВИ ТАКА.
  Или ше го сдават, или ше ги пресова. пуканките и почвам да гледам.

 11. 11 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 301 Неутрално

  [quote#8:"Nick F"][/quote]

  Монархията би била по удачна в случая като начало. Теоретично чисто частен капитализъм без никаква държавна структура би работила най добре. Но имаме още много за да стигнем до там.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 12. 12 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Във всички държави по света кандидатите за министър председател/президент са ясни преди изборите. Тук натискаме някакви копчета, избираме уж списъци с народни представители, и чак после ни съобщават по телевизора какво са решили незнайно какво кръгове на някакви вечеринки, криейки се зад кухи фрази като "експертно правителство". Това не са избори, това е томбола. Колко хора гласуваха да ги управлява Николай Василев на тези избори? Знаеше ли някой изобщо, включително самите депутати на ИТН? Така ли се играе честно?

 13. 13 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Монархията би била по удачна в случая като начало. Теоретично чисто частен капитализъм без никаква държавна структура би работила най добре. Но имаме още много за да стигнем до там.
  —цитат от коментар 11 на radelmarfx


  Това са някакви фантасмагории. Някой да ръководи държава само защото се е родил в правилното семейство. А чисто частния капитализъм си е рецепта за гражданска война. И все още чакам примерът.

 14. 14 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Мога да кажа, че такова шоу не е правено за последните 20тина години.

  От понеделник насам, ежедневно се забавлявам и това е само началото.
  Дори не се опитвам да си представя какво ще бъде в НС, дано да го излъчват ежедневно на живо.
  Знам, че ще те трябва да си купя 1 камион пуканки.

 15. 15 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 578 Неутрално

  "Минчо Спасов, адвокат, бивш депутат от НДСВ:
  НДСВ имаше както сполучливи, така и несполучливи кадрови решения. Като пример за несполучливи мога да дам Пеевски, Борисов."

  Направо да беше казал Бойко Пеевски, да спести няколко бита трафик.
  Славуна ако искаше да има правителство, щеше да остави някои от служебните, без да им слага наклон на патките, да влезе в коалиция с още 1-2-3 партии, дори да нямаха мнозинство, щяха най-вероятно да успеят да направят.

 16. 16 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Примера е америка например. До 1879 година е била теоретично без правителство. Добър пример за анархо капиталъзим работещ в действие.

  Примери за работеща монархия колкото искаш. Даже България като монархия се е наричала швейцария на балканите и е имала златен лев. Сега какво имаме? Лев вързан за еврото, след години различни форми на демокрация.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 17. 17 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2884 Неутрално

  прилича ми на тъпа тийзър рекламна кампания, каквито преди години бяха модерни, но в понеделник имплодира вместо обратното. че и послъгва, нищо от сегашните му обещания не е в програмата му

 18. 18 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2657 Разстроено

  Истината е само една и е много горчива - народът пак отнесе дебелия край на тоягата, пожелавайки сам тази си участ.

  Ех, моя мизерийо...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 20. 20 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  Toва ли е честно - гласуваш за партията на Трифонов, за да управлява партията на царя.

 21. 21 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Демокрацията си има правила. Когато нямаш 50% правиш споразумения. Аз не съм чул някой на света да е направил правителство с 25% от депутатите. Трябва или да си ненормален за да мислиш че така може да се управлява нормално или да имаш нещо наум, като например да няма правителство. Авторът да не ни натрапва лудостта за честност. В политиката или си сериозен и хората тои имат доверие или си играеш на политика и правиш шоу. Другият вариант е измъкване по терлици защото точно на това ми прилича. Тепърва има да се нагледаме на парадоксални глупости от страна на всички.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 22. 22 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Примера е америка например. До 1879 година е била теоретично без правителство. Добър пример за анархо капиталъзим работещ в действие. Примери за работеща монархия колкото искаш. Даже България като монархия се е наричала швейцария на балканите и е имала златен лев. Сега какво имаме? Лев вързан за еврото, след години различни форми на демокрация.
  —цитат от коментар 16 на radelmarfx


  Грешка 1787. Америка е открита от Колумб 1490-1502. От заселването си до 1787 е функционирала без директно управление. Как ли са издържали 280 години анархия :)

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 23. 23 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Става все по-забавно, все по-джазово, по-импровизирано и непредвидимо. Баш ме кефи СТ! Щото има няколко добри качества: 1) порастнал е на село; 2) сам се е отгледал до милионер; 3) зад него няма традиционна, известна политическа партия; 4) работи на сцена, води шоуто с гостите, директно пред прожектори и камери; 5) мрази политиците. Сега гостите му са стресирани, пресирани и комплексирани. Чакам с любопитство следващите въпроси на Водещия. На тази сцена неравноделните са баш-майсторите, а другите - хоби-майстори.

 24. 24 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Славчо се опитал да покаже . . . и какво показа?
  Една пълна тъпня! Изкърти мивките Слави!
  Този елементарен човек, учил 10-ина години за цигулар, страдащ от езикови комплекси, си помисли, че както се държи просташки в своето шоу може да го прави и на всеогледание!
  Не, Славчо, не може да показваш такива глупотевини! Това не е твоето шоу. Ще трябва да го разбереш по "лошия" начин, като толкова не ти стига акъла!
  Ние еднолично "управление" на държавата гледахме много години и сега просто искаме управление без кавички!

 25. 25 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Още нещо. г-н Трифонов вече не може да даде заден и да ревизира предложението за кабинет.Освен, че ще стане (отново) за смях и на пилците, никой повече няма дори да говори за министерски пост в негов кабинет, след като има пример как може да бъде употребен, смачкан и изхвърлен.
  —цитат от коментар 9 на Хай Буй


  Перфектен ход на библиотекарите!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  ....... Тепърва има да се нагледаме на парадоксални глупости от страна на всички.
  —цитат от коментар 21 на emil

  Вече започнаха. Ездачката, Сестра Избегалева и Гърнеца предлагат правителството на Радев да стане постоянно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. 28 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Като че ли съм склонен да разбера в какво КОСМИЧЕСКО състояние са гласоподавателите които припознаха ИТН като изразител на техните интереси.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 29. 29 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  "Шат на патката главата" - приложено на практика.

 30. 30 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хаха. Безумни анализи на т. нар. професионалисти.
  Да ви дам джокер:
  1) троловете са платени;
  2) всички тролове в един и същи момент превключиха от подкрепа към ГЕРБ към подкрепа към Слави
  3) който плаща на троловете, той стои зад формацията на Слави.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 32. 32 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хай Буй":

  Така е, не познава играта, ама тя тая игра не е записана в закона. Или е записана, като "консултации" без да се уточнява как и къде и досега се е тълкувало като сбирки по кьошета и запердени офиси.
  Слави просто казва, и го подчерта дори - Това е моето предложение за екип и програма, моля оправяйте се в Парламента кое що.
  Не си спомням, да е казал, че предложението му и екипа не подлежат на промяна.
  За мен реакцията на останалите е истерична и неадекватна.
  Вместо:
  "Ааа, чакай - не стават така нещата! Трябваше да се обадиш и се договорим. Не приемаме!"
  Можеше да бъде например:
  "Интересно предложение за екип и програма, ще го обсъдим и когато започне да тече срока по закон за консултации ще направим нашите предложение за програма и екип, за които ще информираме вас и обществото публично своевременно. Ако намерим пресечни общи точки и се разберем, може да постигнем общата цел да бутнем тирана."

 33. 33 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 912 Неутрално

  в опит да защитят тази глупост, някои започват да повтарят основните опорки на герб и пик.
  пампоровския имам предвид в конкретния случай, но не е само той.

 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Колкото и да не им се иска на някои единственият изход от тая патова ситуация са мажоритарните избори. Не виждам голяма трагедия в това някои да са по-представени от други благодарение на мажоритарния избор. Създаването на стабилни правителства е по-важно от това Манолова и Волен да са в парламента. То и без това сега уж всички са представени, а всъщност никой не е представен и само безсмислени избори ще се правят. Другият вариант е на спечелилият да се дава бонус от депутати. Гърците преди правеха по два пъти в годината избори. От известно време дават 50 депутат отгоре на спечелилата партия. Оттогава не съм чул да не могат да съставят правителство. Трябва да се разсече този възел за да си седнат всуички на задниците. Няма защо 30 години след падането на комунизма да се истеризира и да се правим че имаме нужда от някави народни революции, смени на системата и други такива глупости. Просто след като всички са скарани със всеки трябва да се намери начин някой от тях да излезе с повече от едни гърди пред другите. Иначе ще се нагледаме на циркове и ще живеем в пропадаща държава.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 35. 35 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Слави показа, че не е готов да управлява. Неговата формация беше замислена от бившата Държавна сигурност като патерица на другите си отрочета ГЕРБ и ДПС!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 38. 38 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  Любимата партия на Илия Павлов се връща на власт - НДСВ.

 39. 39 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не си спомням, да е казал, че предложението му и екипа не подлежат на промяна
  —цитат от коментар 32 на k_


  Напротив, каза. Каза, че няма да участва в коалиции и преговори.

  Да си представим за удобство, че кабинетът мине. След 1-2-3 месеца някой министър сгази лука. Ако премиерът откаже да го уволни, г-н Трифонов какво ще направи ?
  Аз поне, не очаквам някой извън парламента да размахва метли.
  Не очаквам някой който дори не е депутат да назначава или сваля министри.
  Не очаквах дори да предлага премиер и министри, без присъствието на самият предложен премиер но и такава чалга глупост видяхме.

  Та, как ще бъде ? Задкулисно управление от Диванчето ?

 40. 40 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 496 Неутрално

  ДБ и ИСМВ не отлагаха преговори с Трифонов за след изборите. Просто той отказа всички покани за разговори, което привидно разкрива липсата му на политически опит. Не всеки разговор е задкулисно договаряне, както той очевидно си мисли. Напротив - в политиката се преговаря. Ако не искаш да преговаряш дори със съмишленици - нямаш място в политиката.
  Истината е, че Трифонов е проект на същите, които създадоха
  Д(п)С и от там монополизираха политическото инженерство в страната след 89-та до сега. Димитър Иванов беше ключовата фигура на оперативно ниво в създаването на НДСВ. Той предложи ББ на така нареченият ЦАР за главен секретар на МВР. Когато ЕНП поиска да си създаде сателит в БГ, Димитър Иванов и Любен Гоцев видяха административно ошлайфания вече ББ като подходящ да оглави ГЕРБ и нещата рязко им потръгнаха. Така се откри пътя на ШИШИ като острие на набралата мощ паралелна власт, която изведнъж се оказа жертва на собствения си проект, фокусирал в себе си арогантност, безскрупулност, уродливост, гьонсуратлък,, безумна алчност на избранниците и да я представляват във властта. Сега опитният Димитър Иванов сменя тактиката - лансира лица с качества, обратни на досегашните, но контролирани през Трифонов от него. Затова и ИТН трябва да е вождистка партия. Както беше и ГЕРБ. Това е истинската причина ИТН (Трифонов) да отказва преговори с ДБ) - партията, която е фиксирана като най-опасната заплаха за паралелната власт. Централният комитет на паралелната власт са идеолозите на преврата срещу Тодор Живков, за да се направят демократи. Там е и бащата на Каракачанов. Създадоха си ДПС и превзеха така нареченият "демократичен преход". По пътя си към днешния ден безцеремоно премахваха пречките. Дясната ръка на Любен Гоцев беше шефа на отдела в ДС, който отговаряше за физическото премахване на неудобни хора. В ЦК на Паралелната власт е и създателят на проекта Слави Трифонов - Красимир Гергов- разпределителят на порциите в рекламния бизнес. От изключително значение е как се финансират медиите, за да слушкат. Тук със Слави превъртяха огромни суми. Днес ролята на Любен Гоцев е поета от Димитър Иванов - шефа на 6-ти отдел на ДС, а след 89-та e винаги в играта с политическото инженерстване.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 42. 42 Профил на maybah
  maybah
  Рейтинг: 381 Весело

  Голяма забава настъпи с този ход на Слави. Изобщо няма да се изненадам, ако ГЕРБ гласува "за" проектоправителството му и ги остави да си поиграйкат, само и само да не управлява служебното до президентските избори.
  Ако партиите на протеста бяха спечелили мнозинство, тогава воплите за недиалогичност на ИТН щяха да имат смисъл. При тази конфигурация обаче, простичкият превод на хода на Слави е "хайде да отиваме на трети избори, но по ваша вина".

 43. 43 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  Плезикоезиков от Фейсбук управлява.Май ще ни липсва Джипкобибитков!

  Комунистите са виновни!
 44. 44 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  Не търсете логика, единственото е алчността - 29 млрд. се задават на хоризонта. Как да няма задкулисие, колко от НДСВ се изредиха да си хвалят правителството, а Милен Велчев каза, че е говорил с Трифонов и му предложил подходящи хора.

 45. 45 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  До коментар [#42] от "maybah":

  Анализът ти е съвсем точен ...
  Пропускаш едно , че наесен Слави може да се кандидатира за Президент.

 46. 46 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Нелечимо болен в напреднала фаза, отдавна продал душата си, а сега повторно. Нотално задкулисие и слугинаж, дали на тези или други сараи.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 47. 47 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Из`окването на доц. Алексей Пампоров е достатъчно за закриване на БАН. Все едно квартален пияница обяснява на компанията си нЕкои неща. Верно в БАН са сенилни старци, които даже не си правят труд да са в крак с времето. Да твърдиш, че ДСБ са част от статуквото, че програмите на ДБ и на ИТН били еднакви, че НДСВ се провалили само защото обещали ония 800 дни е пълна олигофрения. Да обвиняваш Христо Иванов в липса на морален интегритет заради това, че е бил министър от правителството на Бойко Борисов е абсолютна хибридка. Напълно е извадена от контекста борбата на Христо за съдебнта реформа и светкавично подадената оставка когато този му опит беше бламиран от Бойко Борисов и от ПГ на ПП ГЕРБ. БАН съвсем "олеква" и става обект на подигравки с такива доценти като г-н Алексей Пампоров. През 2018-та излезе доклад на БАН пък с равносметка какво е спечелила и какво загубила България след приемането си в ЕС. В раздела какво сме загубили имаше следното:
  "След приемането ни за редовен член на ЕС рязко спадна износът на български пишещи машини"
  Да се смееш ли, да плачеш ли....

 48. 48 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Единственото което показва славиту е това, че е пълен АМАТЬОР! Дори използва същата Бокова риторика да се прави на сърдит, ннацупен и да приказва неща, които повече от очевидно не разбира.

 49. 49 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Честита тройна коалиция с тартор НДСВ2 и подпирано от герб и дпс. Баресов2, също като 1 ще си шмърка тихо у дома.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 50. 50 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  При тази конфигурация обаче, простичкият превод на хода на Слави е "хайде да отиваме на трети избори, но по ваша вина"..
  —цитат от коментар 42 на maybah


  Това не зависи от него. Останалите партии могат да го изненадат, като просто направят експертно правителство.
  г-н Трифонов много помогна по темата, като се разграничи и се опита да унизи дори очакваните негови партньори .
  30 млрд задаващи се в следващите месеци са доста добър гъдел за създаване на експертно правителство.

 51. 51 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  До коментар [#42] от "maybah":

  Отсъствието на реформи в съдебната система сред заявените приоритети на кабинета на ИТН е сериозен знак за договрки с герб и дпс.

 52. 52 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Голяма забава настъпи с този ход на Слави. Изобщо няма да се изненадам, ако ГЕРБ гласува "за" проектоправителството му и ги остави да си поиграйкат, само и само да не управлява служебното до президентските избори. Ако партиите на протеста бяха спечелили мнозинство, тогава воплите за недиалогичност на ИТН щяха да имат смисъл. При тази конфигурация обаче, простичкият превод на хода на Слави е "хайде да отиваме на трети избори, но по ваша вина".
  —цитат от коментар 42 на maybah


  Не търси толкова завоалирана стратегия в предложението на Слави. Човекът е получил достатъчно добро заплащане за да изиграе тази роля. ГЕРБ искат да се отърват от временното правителство а на мафията и трябва нов политически проект, защото ГЕРБ натрупа прекалено много негативи. Сега банкянския ще се изправи и ще каже - ето мислим за България и за да запазим стабилността ще подкрепим правителството предложено от г-н Трифонов.

 53. 53 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Гледай, Гьорги, какви цоциолози сме отгледали в банта.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 54. 54 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#34] от "emil":Няма такова нещо, нито е единственият изход, нито изобщо е изход. Пълни глупости от човек, който или не разбира или са му спуснати опорки.
  —цитат от коментар 41 на tbe461062459


  Знаеш ли защо сме на тоя хал. Защото в България всеки е знаещ от последна инстанция и защото изобщо не си зачитаме мнението един на друг. Хайде кажи сега как точно да се постъпи и кой е правилният ход. Как да стане така че да не се ходи всеки 4 месеца и как да се докарат нещата до там че да не ни управлява един човек без дори да има парламент? Кажи, слушам те внимателно.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 55. 55 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Весело

  Най-накрая, един анализатор да вдене за какво става дума...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 56. 56 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#30] от "odu121065884":

  +++

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 57. 57 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Мисля, че Слави Трифонов иска да отговори на очакванията на хората за промяна, поне както той я разбира. Предполагам, че вижда промяната като управление на кабинет от експерти, с което се надява да се промени тренда на назначаване на калинки, който сме наблюдавали при всички правителства досега без изключение. Виждали сме политически лица да изглеждат нелепо на един или друг пост, просто защото такъв им се е паднал при разпределението.
  Тука някои го подозират в задкулисни сделки: едните с ГЕРБ, други с ДПС, трети с президента. Ако погледнем обективно, защо му е да го прави? Достатъчно е богат, за да иска още, власт също не му трябва, защото щеше да се предложи за премиер, което би било нормално според политическата традиция.
  Вместо това той предлага кабинет, в който той въобще не участва. За действията на кабината обаче ИТН е готова да поеме отговорност.
  Защо се смята, че поведението на Трифонов е политически безотговорно? Защото не се консултира с партиите на протестите? То по-горе го пише: там не са нови лица, малко или много са били в управлението на държавата. Примерно, какво доверие може да се има на човек, гласувал за Пеевски в парламента, който после се представя за борец против модела Доган-Пеевски?
  Цялата работе е, че т.нар. партии на протеста се чувстват излъгани и прецакани. Те толова се мориха, а Слави обра лаврите. Обаче има такъв момент: гражданите подкрепят протестите стига да няма ексцесии и да не им се затруднява ежедневния живот с блокади и по принцип избягват да гласуват за екстремисти.
  Сега положението е следното:
  Слави предлага правителство и ако ДБ и Мая не го подкрепят, остават опциите с правителства предложени от ГЕРБ и БСП. Нали не очаквате президентът да даде трети мандат на друга партия, след като самият той е от БСП?
  Накрая ще се отиде към нови избори, а тогава Слави ще има силен коз: аз предложих правителство на промяната от нови лица, а те не го приеха.
  ДБ и Мая колкото и да приказваха, че нямало значение дали ще участват в правителството или не, важното била програмата му, все пак са се надявали на коалиция. Не зная откъде са останали с подобно впечатление, след като Слави не им е давал подобни индикации.

 58. 58 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  До коментар [#41] от "tbe461062459":

  Ами опровергай ги, като са глупости.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#39] от "Хай Буй": Ако премиерът откаже да го уволни, г-н Трифонов какво ще направи ?

  Като за начало, премиер не може да уволнява министър, въпреки представата и практиката на Борисов.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4992 Неутрално

  До коментар [#54] от "emil":

  Нищо няма да ти каже. Просто троли.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 61. 61 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#39] от "Хай Буй": Ако премиерът откаже да го уволни, г-н Трифонов какво ще направи ?Като за начало, премиер не може да уволнява министър, въпреки представата и практиката на Борисов.
  —цитат от коментар 59 на дерибеев


  Но може да му поиска оставката.
  Г-н Трифонов от диванчето какъв точно се явява, че да иска оставка ?

 62. 62 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Като са били готови с цялото правителство, защо с половин уста споменаха името Николай Василев 1-2 дни преди изборите, а не направиха кампанията си с неговото име.

 63. 63 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Любопитно

  Всичко за Слави Трифонов и неговата партия и неговия кабинет може да се обобщи с една фраза "Българи и македонци в космоса"
  Пичове аре стига бе, това е безвкусна шега! Нима очаквахме нещо друго от Слави?

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#14] от "Хай Буй":

  Прав си за шоуто, но билетите за него са много скъпи и ги плаща целият народ.
  Продължавам да смятам, че ходът с правителство от експерти е правилен, обаче трябваше да се съгласува с потенциалните партньори и да се изработи обща програма с приоритети. Проблемът е, че по отношение на приоритетите, вижданията на трите формации са различни.
  За другите партии (ГЕРБ и БСП) бих казала, че единственото, което техните ръководства трябва да направят е да си подадат оставките. И ако имат малко останал разум в главите да подкрепят всички разумни действия на новите управляващи.

 65. 65 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1283 Весело

  До коментар [#63] от "uq":

  Нали всички искат нещо по-различно, стига с тия магистрали, почват да се строят космодруми. Само не разбрах, кое министерство ще се занимава с това.
  По всичко личи, че ще имаме министър на екологията на Марс

 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#54] от "emil":че да не ни управлява един човек без дори да има парламент?

  Как теб те управлява един човек? Единствената работа на правителството е да изпълнява закона за бюджета и налага спазването на законите.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 67. 67 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#63] от "uq":

  И някой плосък виц чакахме, ама има време още

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 68. 68 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#47] от "petyo9":

  Да не забравяме как БАН написа докладна, според която БеляНе е нерентабилна, а след катоБойко им скръцна със зъби - изведнъж БеляНе стана рентабилна.

  Апропо, ако се стигне до нови избори, вината ще е само на егоцентричния чалгар, който продължава да си вярва, че 2,5 млн. българи гласували "за него" на референдум, затова може да диктува правилата макар и с 25% от депутатите. "Народът го иска" - ама не, защото народът дне му даде достатъчно мандати.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 69. 69 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Честита тройна коалиция с тартор НДСВ2 и подпирано от герб и дпс. Бареков2, също като 1 ще си шмърка тихо у дома. Избран бе един задкулисен, нелечимо болен в напреднала фаза и без душа.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 70. 70 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#67] от "дерибеев":

  В понеделник цял ден имаше представления с двамата големи комици

 71. 71 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хай Буй":

  Що се плашите? Не ви харесва правителството, не гласувате за него. И идва реда на ГЕРБ и Бойко. На бяло магаре. Да спаси калинките и софрата. Тогава ще си проличи, кои са против него и кои са му патерица. И има ли пари на протеста.

 72. 72 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#5] от "anty":

  Материала беше добър, кога гласуваше за вожда. Сега избра друг и стана лош. Тц, тц, тц! Няма угодия ей!

 73. 73 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Весело

  Отново забележителен подбор на хората с мнение!!!!
  Поклон за обективната журналистика!

 74. 74 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#71] от "Vlado Nikolov":

  То и избирателите на ИТН не гласуваха за това правителство на г-н Трифонов, да напомня.

 75. 75 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Весело

  До коментар [#7] от "Хай Буй":

  Ахъм! Иначе, изолирани ще са гербаджиите и Боко. Дерзайте! 😀

 76. 76 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#11] от "radelmarfx":

  Теорията и практиката са доста различни. Колкото до монархията - забрави. Не става.

 77. 77 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#16] от "radelmarfx":

  До ПСВ. После, три национални катастрофи, загубени територии, огромни контрибуции. Заради егото на един монарх.

 78. 78 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  г-н Трифонов,
  местните шерифи ще ги избираме ли локално ?

 79. 79 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Любопитно

  До коментар [#27] от "4ort":

  Страх ли ви е?

 80. 80 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Най-точните коментари/анализи са на Осман Октай и на Петър Чолаков. Слави нарочно постави компрометирания Николай Василев за премиер за да не мине правителството. Слави го е страх да направи истински кабинет и да поеме управлението на страната. Страх го е както дете се страхува от тъмното. Осъзна, че политиката за него е тъмна Индия, осъзна и собствената си непригодност и неподготвеност. Този неприемлив кабинет оглавен от фрустриран счетоводител е опит да откъсне опашката си и да избяга. Само, че дори и през ум не му минава, че неговото правителство може да бъде подкрепено напук. И то от ГЕРБ и ДПС. И капанът щраква. От там нататък започва вулгарното изнасилване на Слави пред публика. Имам пред вид политическо изнасилване. Той със своите 65 депутати е безпомощен и безсилен да окаже каквато и да е съпротива и докато му узрее главата да подаде оставка ще изтърпи чутовно унижение. Всяко зло за добро - пък може и това да окаже отрезвителен ефект върху неговите избиратели.

 81. 81 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  При подобно правителство, нищо чудно, че най-богатите хора на планетата (Безос, Мъск, Брансън) се опитват да намерят начин да избягат от планетата. Не е честно обаче Слави да предвиди само един мъж и една жена от България да се спасят. И в интерес на оцеляването на вида, космонавтът от Вардарска България трябва да е жена.

 82. 82 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Весело

  До коментар [#3] от "Хай Буй":

  Забрави за правилата!
  Ще променяме играта!
  ...
  На Балканите такива са правилата -
  никой да не спазва правилата!

 83. 83 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#32] от "k_":

  От где толкова акъл? Всички ревнаха в един глас - Слави е лош. Лош е зер, защото "шат на патката главата". За три месеца ГЕРБ рухнаха и са втора политическа сила. Банкянския аха да получи инфаркт.

 84. 84 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Борисов беше готов да подкрепи Трифонов, защото и самият той си пада малко любител на чалгата. Показвал го е многократно. Още след изборите на 4.04.2021 направи изявление, че е готов да подкрепи правителство на новата партия. Формулата да се предложи ново правителство, е много удачна в случая: който не иска да има "служебно правителство" назначено от президента, да ме подкрепи. Изборът е ваш. Ако не искате, сърдете се на себе си. Борисов си го каза в прав текст, че сегашното правителство с действията си наподобява събитията след 9.09.1944.; т.е. той е готов на всичко за да не бъде сегашното статукво под ръководството на служебното, назначено от президента правителство. СУВЕРЕНЪТ КАЗА ТЕЖКАТА СИ ДУМА: ГЕРБ + ИТН имат достатъчно парламентарно представителство за едно стабилно правителство. Всички говорят за задкулисие, НО БЕЗ ЗАДКУЛИСИЕ НЕ МОЖЕ! Представяте ли си на сцената да излязат актьорите по "бели гащи" без да са си научили репликите и подготвили ролите. ТЕАТЪР НА АБСУРДА, НАЛИ?! Без статукво и без задкулисие не може! Много вероятно е да имаме правителство и то правителството предложено от Трифонов. Може да са чалгари, но не може да им се отрече, че имат мозък, че имат способности. То и търговията е проста работа, но не е за прости хора. НЕ СЕ СТАВА СЛУЧАЙНО ИЗВЕСТЕН И БОГАТ, ДОРИ С МОЩТА, ПОД ЗВУЦИТЕ НА ЧАЛГА МУЗИКАТА!!!

 85. 85 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Ако не сме наивни, трябва да приемем като аксиома, че в никоя държава не съшествува самоопределение. Световните процеси, а и проводниците им в лицето на насадени да слушкат президенти и министър-председатели, винаги са се диктували от определен елит, който е формирал тенденциите в света.

  Това е особено вярно за модерната история, когато отделни индивиди контролират невиждани богатства, позволяващи им да променят глобалните насоки, камо ли някакви си политичета в някаква си маргинална страна.

  Онзи, който има склонност към разсъдък видя как на 13 Март, Петък, 2020 г., един иначе никаквец и некадърник, за да отмъсти за политическия си провал, промени живота на седем милиарда души като ги вкара в очевидна медицинска измама. Тъй че, няма какво да търсим някакви си добри или лоши системи, след като е ясен световният кукловод, прочее поддържащ най-безцеремонно съществуването на 11 монархии, възседнали най-“успешните” (разбирай безогледно крадливи и агресивни) страни. Даже една привидна не-монархия, САЩ, чието друго име е “агресия”, е тяхно дете. САЩ никога нямаше да е успешна, ако не беше агресивна, ако САЩ не беше епитом на агресия, заложена още в зачеването ѝ.

  Ако сега слезем от “върха” и отидем при периферните държави, ще видим, да речем, една България, която не може да се отлепи от присъщо ѝ нескопосно политическо подражателство още откакто се е обособила като модерна държава в края на 19-ти век. Каква например ѝ беше работата неистово да си търси цар? Реторичен въпрос, но той идва и по повод на други протекли процеси. Например, каква ѝ беше работата да подражава на фашизма в годините около 1919 г.? Ами, то това подражателство започна още по времето, когато масонските ложи като тази на Мацини разпростряха влиянието си и създадоха герои като Гарибалди, Шандор Петьофи и Левски, чрез Раковски.

  Но, да не задълбаваме на тази тема, защото ще се озовем пред великата френска революция, подкладен от американските масони като Франклин от Филаделфия, и от тези най-вече, може би, от Масачусетс, а да се върнем при нашите си пишман-епигони. Чули-недочули, че имало някакъв Мусолини веещ нещо наречено фашизъм и нашите си го побългаряват под формата на селска оранжева гвардия-сопаджии на Александър Стамболийски. Някаква такава е формата на онова, което се знае като фашизъм, озовало се в нашенско, винаги разбрало духа на времето по свой си начин. То си е някакво присъщо нам състояние, обикновено изразяващо се в омраза към “гражданята” (какво било това интелектуалци, постянно питаше с присмех Слави Трифонов от екрана), което нѝ се води, нѝ се кара, но постоянно ражда реинкарнации.

  Ето ни я и последната реинкарнация, днес именувана ИТН, на селската гвардия на Стамболийски, при това харесана от огромни нашенски тълпи от народа, който го било имало. Няма парламент, няма ред, караме направо през просото стамболийския пуч, като си обявяваме правителство, непременно обагрено с отенъци на синя кръв—мечтата на българския селянин. И всичко това на фона на погромни световни процеси, винаги останали незабелязани от оня, на когото грижа му е единствено земицата, ралото и да натрие носа на “гражданята” с някой и друг андрешковски номер силно дъхащ на чесън, като това да стресне града с бомбастична хитрина, с която задява момите на герана.

  Тук няма да се спирам на световното потресение, оставащо както винаги незабелязано от нашенеца. Това е тема на друг анализ, въпреки че точно такъв анализ е онова, за което си струва да се отдели време, защото състоянието на България във всяка нейна стъпчица, е зависима от това разкъсано световно мильо. Но, има немалко територии по света оставени на самотек, поради слаб геополитически интерес към тях и там сопаджиите и онези, простите, които си се разбирали едни други, си се шират на воля, както са си и свикнали да си тичт из ливадите с намазаната филия с мас в ръка.

 86. 86 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Голямо реване на тукашните умнокрасавци,че никой не ще да се съобразява с тях. Свиквайте бе!

 87. 87 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Весело

  До коментар [#28] от "Чърчил":

  Избирателите на ИТН са в състоянието, което дължат на нашата образователна система с нейното разделение между елитни и частни училища и училища за простолюдието!

 88. 88 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хай Буй":Забрави за правилата!Ще променяме играта!...На Балканите такива са правилата -никой да не спазва правилата!
  —цитат от коментар 82 на Patsis


  Днес е Денят на Бастилията, смятан за началото на Великата френска буржоазна революция.
  Кого да вкараме в Бастилията днес ? Аз предлагам да е г-н Тошко заради криминална темерутщина.

 89. 89 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Весело

  До коментар [#40] от "Анти Шишковци":

  Сега и ДС ви виновно. Няма ли да се сетите и за Костов? Герберски тролчета. Ама, дорде краднАхте с ДПС и шиши, нямаше ДС проект!

 90. 90 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#84] от "bobhunter":

  Абе то и вие доскоро нямахте нищо против чалгата,ама ви прецакаха. Затова ревете?

 91. 91 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Весело

  За мен най-точно е следното казано от Алексей Пампоров: "Демократична България" и Слави Трифонов говорят на различни езици. Аз продължавам да твърдя, че техните програми са идентични по отношение на социална политика, здравеопазване, зелена енергия, дигитално образование. Просто програмата на ДБ е написана на висок, брюкселски стил, често неразбираем за хората, докато Слави Трифонов говори с елементарни, ясни и кратки послания.

 92. 92 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#80] от "petyo9":

  Е, с какво се е компроментирал Ники Василев? С това, че не можеш му стигна до под коляното... Правителството на Симеон беше най-свясното и цивилизовано нещо, случило се на страната. И в НАТО и в ЕС и ръст на инвестициите и тихо в държавата.

 93. 93 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#42] от "maybah":

  Мая пак ще вземе 5%. Толкова са ѝ възможностите. ДБ, докато не тръгнат по градове, села и паланки в България, ще си останат градска десница. Хората в страната не ги познават. Остават ГЕРБ, БСП и ДПС. Патриотарите се издъниха с полягането на Бойко и не ги виждам в парламента.

 94. 94 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Весело

  До коментар [#43] от "Крадливото ромче":

  Няма да ни липсва. Ама хич.

 95. 95 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#91] от "Patsis":

  Аз ще го кажа по друг начин, Дай Бе е най небългарската партия. Затова никой у нас,не ще да се занимава с нея.

 96. 96 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Любопитно

  До коментар [#50] от "Хай Буй":

  Искаш да кажеш, че ДБ, ИСМВ, ДПС и ГЕРБ ще се прегърнат в името на милиардите от ЕС? Не бих се очудил.

 97. 97 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#93] от "Vlado Nikolov":

  И като тръгнат какво? Ще агитират за джендърство,еднополови бракове и зелена сделка.

 98. 98 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 748 Весело

  Вече започнаха. Ездачката, Сестра Избегалева и Гърнеца предлагат правителството на Радев да стане постоянно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  —цитат от коментар 27 на 4ort


  То това е и целта. Служебно правителство да подготви служебна победа на Радев. Избори 2 в 1 е идеалния сценарий за победа на руския агент. Вниманието изцяло съсредоточено в парламентарните избори, постоянно пускане на компромати, отклоняване на вниманието от президентските избори и .... Радев на бял кон.
  Вчера пуделът на Радев Слави Василев много страстно защитаваше тезата за разтуряне на парламентарния модел и въвеждане на президентски.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 99. 99 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Не знам какво учат в политологическите специалности, но коментарите на тези хора са пълен майтап.

  Осман Октай най-добре каза, че това е политическо самоубийство, защото хората видяха кабинет сътворен от стари муцуни, което е сигурен белег за кабинет на задкулисието.

  Никой обаче не каза най-важното нещо - лъжата на Слави, че кабинета е експертен! При експертен кабинет министрите решават какви задачи ще следват в собствения си ресор, при експертен кабинет не се следва партийна програма и политика, защото хората са експерти, а не партийни назначения.
  Тримата от кабинета Янев, казаха, че им е наложено да правят политики на партията, което вече не е експертен кабинет, както твърдеше Трифонов. А това че той каза, че кабинета му е експертен е пълна смешка, нека да се запознае с понятията и след това да говори. Това, че в сарая са му повторили няколко пъти израза "експертен кабинет" без да му я обяснят е очевиден пропуск.

  Наистина всички съжаляваме за Трифонов, дори и недодялан и простак, мислихме, че той ще прокара пътя за друг морал в политиката, но това не се случи, дългия попадна в лапите на задкулисието със скоростта на светлината.

 100. 100 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#57] от "pamela":

  Би могъл за майтап да даде третия мандат на ДБ. Ако обаче имат подкрепата на ГЕРБ и ДПС, какво правим? Ще хвърли ли Христо кърпата?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK