Кои ще са депутатите в новия парламент (пълен списък)

Кои ще са депутатите в новия парламент (пълен списък)

© Юлия ЛазароваДепутати с опит, малко нови лица и бивши министри ще са основно народните представители в 46-ия парламент, в който влизат шест политически формации, показва проверка по листите според изчисленията на партиите. Очаква се Централната избирателна комисия да обяви официално резултатите и разпределението по мандати утре, а имената на новите депутати - до края на седмицата.


"Има такъв народ" ще има 65 народни представители, ГЕРБ-СДС - 63, "БСП за България" - 36, "Демократична България" - 34, ДПС - 29, а "Изправи се! Мутри вън!" - 13.


"Дневник" представя списък на избраните за народни представители според неофициални изчисления на партии за разпределението на мандатите по региони.
От Благоевград, където мандатите са общо 11, депутати от "Има такъв народ" ще са народният представител от 45-ия парламент Георги Попов, Христо Гушков и Анита Коцелова, тъй като се очаква наскоро избраният за кмет Илко Стоянов да се откаже. От ГЕРБ-СДС влизат бившият транспортен министър Росен Желязков, събралият 6275 преференции Стефан Апостолов, който е бивш депутат, бивш футболен съдия и син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, и бившият областен управител Бисер Михайлов. Народен представител от "БСП за България" отново ще е хематологът проф. Георги Михайлов, а от "Демократична България" - бившият депутат и юрист Иван Димитров. От ДПС ще има двама народни представители - или двамата заместници Халил Летифов и Йордан Цонев (които могат да решат да са депутати от друг район), или следващите в листата - Елхан Кълков и Ибраим Зайденов. От "Изправи се! Мутри вън!" депутат вероятно ще е Мая Манолова.


От Бургас, откъдето влизат 14 депутати, народни представители от "Има такъв народ" ще бъдат сценаристът Ивайло Вълчев, бившата състезателка по художествена гимнастика Християна Тодорова и досегашният депутат Златомира Карагеоргиева-Мострова. От ГЕРБ-СДС влизат Любен Дилов-син, бившият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, депутатът за кратко и експерт по европейски политики Деница Николова и досегашният депутат Галя Желязкова. Предишните народни представители от "БСП за България" Петър Кънев и Тодор Бойчев печелят нови мандати. От "Демократична България" депутати ще са IT експертът Ивайло Мирчев и досегашният народен представител Димитър Найденов, от ДПС - отново Севим Али и Ешереф Ешереф, а от "Изправи се! Мутри вън!" - пак Живко Табаков.


От Варна, където мандатите са общо 15, от "Има такъв народ" депутати ще са сценаристът Филип Станев, хирургът д-р Ивайло Христов, доскорошният депутат и предложен за министър на туризма Ивайло Кожухаров, както и Александър Тодоров. От ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, художественият ръководител на ансамбъл "Варна" Юлиян Станев, бившият спортен министър Красен Кралев, бившият депутат Павел Христов, педиатърът Лидия Маринова, а ако бившите министри влязат от други места - и бившият депутат Славена Точева и Мартин Андонов. От "БСП за България" депутати ще са отново местният лидер Борислав Гуцанов и Филчо Филев, който е бил кмет на Провадия, тъй като лидерът Корнелия Нинова се очаква да избере да е народен представител от столицата. От "Демократична България" в парламента отново влизат музикантът Стоян Михалев и юристът Стела Николова, от ДПС - пак Ерджан Ебатин, а от "Изправи се! Мутри вън" - отново Татяна Дончева.


От Велико Търново, откъдето има осем мандата, в парламента от "Има такъв народ" влизат имунологът Андрей Чорбанов, адвокатът Момчил Иванов, досегашният депутат Христо Дочев и Силвия Николова, ако първият влезе от София. От ГЕРБ-СДС депутати ще са проф. Костадин Ангелов и председателят на общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов, а ако бившият здравен министър влезе от Варна, депутат ще е Венцислав Спирдонов. От "БСП за България" за депутати са избрани Явор Божанков и кметът на Стражица Румен Павлов, който бе глобен за конфликт на интереси от съда и не е решил дали ще е депутат. След него е акушер-гинекологът Анета Маноилова-Григорова. От "Демократична България" в парламента отново влиза юристът Калоян Янков.


От Видин депутати отново ще са юристът Иво Атанасов ("Има такъв народ"), отстранената от партията на Слави Трифонов Росица Кирова (ГЕРБ-СДС) и социалистът Филип Попов. Четвъртият мандат най-вероятно отива при зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.


От Враца народни представители от "Има такъв народ" ще бъдат досегашният депутат Георги Георгиев и енергийният експерт Иван Хиновски, от ГЕРБ-СДС - бившият регионален министър Петя Аврамова и досегашният депутат Красен Кръстев, а "БСП за България" - бившият депутат Александър Симов. Последният мандат е за депутата от 45-ия парламент Цветан Енчев от ДПС, за който се знае, че е областен председател на партията с опит в държавната администрация основно като юрисконсулт по министерства.


От Габрово депутати ще са бившият вицепремиер Томислав Дончев (ГЕРБ-СДС), автомобилният състезател Крум Дончев (БСП), досегашният народен представител Деляна Пешева ("Има такъв народ") и общинският съветник Ивелин Стоянов ("Демократична България").


От Добрич в парламента от "Има такъв народ" влизат досегашният депутат Дилян Георгиев, хирургът д-р Ивайло Христов, а ако той избере друг район - и Иван Ганев, който е координатор на партията в Балчик. Другите народни представители ще са бившият социален министър Деница Сачева (ГЕРБ-СДС), бившите депутати Димитър Данчев ("БСП за България"), Хасан Адемов (ДПС) и Албена Симеонова ("Демократична България").


От Кърджали четирима от депутатите ще са от ДПС - лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на предишният парламент Мукаддес Налбант, досегашните депутати Байрам Байрам и Адлен Шевкед, а ако Карадайъ влезе от Шумен - и общинският съветник от Ардино Павлин Кръстев. Петият мандат е за досегашният народен представител от "Има такъв народ" Васил Георгиев.


От Кюстендил депутати ще са партийният секретар Виктория Василева ("Има такъв народ"), бившият вътрешен министър Христо Терзийски (ГЕРБ-СДС), Бойко Клечков ("БСП за България") и д-р Галина Таваличка ("Изправи се! Мутри вън!").


От Ловеч депутати ще бъдат финансовият и банков експерт Любомир Каримански и Катерина Ряхова ("Има такъв народ"), бившият строителен зам.-министър Николай Нанков (ГЕРБ-СДС), зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова и политологът Свилен Андреев ("Демократична България").


От Монтана депутати от "Има такъв народ" ще бъдат земеделецът Пламен Абровски и Десислава Цонева, тъй като д-р Силви Петров вероятно ще влезе от друг район. Останалите народни представители отново са Ирена Димова (ГЕРБ-СДС), Атанас Костадинов (БСП) и Димитър Аврамов (ДПС).


От Пазарджик, където мандатите са девет, от "Има такъв народ" депутати може да са репортерът и доскорошен народен представител Станислав Балабанов и финансистът Любомир Каримански, а ако влязат от други листи - Светослав Георгиев и Тинко Василев. От ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият вицепремиер Екатерина Захариева и избраните с преференции Стефан Мирев, който е бивш областен управител, и Димитър Гечев, който е бивш депутат. Народни представители от "БСП за България" ще са дългогодишният депутат Драгомир Стойнев и преподавателят Петя Цанкова, която бе в 45-ия парламент. От "Демократична България" за депутат е избрана изборният експерт Антоанета Цонева, а от ДПС - зам.-председателят Йордан Цонев. Но ако те изберат други райони, влизат съответно адвокат Александра Стеркова и регионалният лидер на ДПС Юмер Хамза.


От Перник депутат от "Има такъв народ" ще е или Станислав Балабанов, или Петя Димитрова. В парламента влизат и бившият финансов министър Кирил Ананиев (ГЕРБ-СДС), бившият депутат Стоян Мирчев ("БСП за България") и природозащитникът Зорница Стратиева ("Демократична България").


От Плевен, където мандатите са девет, в парламента от "Има такъв народ" влизат бившият председател на правната комисия и номиниран за министър на спорта Радостин Василев и бившите депутати офицер Александър Александров и Александър Тодоров. От ГЕРБ-СДС депутати ще са проф. Григор Горчев и икономистът Валери Лачовски, но след отказа на лекаря в парламента влиза синът на мотоциклетиста Богдан Николов - Александър Николов, от "БСП за България" - бившите народни представители проф. Румен Гечев и Илиян Йончев, от "Демократична България" - Найден Зеленогорски, а от "Изправи се! Мутри вън!" - специалистът по дигитален маркетинг Юлиян Ненчев.


От Пловдив-град, където мандатите са общо 11, от "Има такъв народ" в парламента влизат зам.-председателят Тошко Йорданов, дипломатът Димитър Гърдев и шампионът по шахмат и бивш кандидат за премиер Антоанета Стефанова, а от ГЕРБ-СДС - лидерът Бойко Борисов, бившият кмет Иван Тотев и юристът Радомир Чолаков. Ако Борисов избере София или се откаже от място в парламента, депутат става местният младежки лидер Пенчо Миланов. От "Демократична България" в парламента ще влизат преподавателят във Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" Ивайло Старибратов и издателят и бивш депутат Манол Пейков, тъй като се очаква лидерът на "Да, България" Христо Иванов да е депутат от София. Останалите народни представители ще са проф. Иво Христов от БСП, Танер Али от ДПС и Мария Капон от "Изправи се! Мутри вън!", тъй като Николай Хаджигенов вероятно ще е депутат от столицата.


От Пловдив-област, където мандатите също са 11, от "Има такъв народ" в парламента влизат Тошко Йорданов, досегашният депутат Танер Тюркоглу и областният координатор Лъчезар Бакърджиев от Карлово, а ако Йорданов реши да влезе от града, депутат ще е и Васил Апостолов. Народни представители от ГЕРБ-СДС ще са бившият областен управител Дани Каназирева, преференциално избраният Димитър Янев, който е общински съветник от Асеновград, и бившият депутат Младен Шишков. От БСП народни представители ще са бившите депутати Манол Генов и Веска Ненчева, от "Демократична България" - Велизар Шаламанов, от ДПС - Рамадан Аталай, и от "Изправи се! Мутри вън!" - Румен Йончев.


От Разград за депутати са избрани зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов и бившият народен представител Ихсан Хаккъ (ДПС), председателят на 45-ия парламент Ива Митева ("Има такъв народ") и дългогодишният народен представител Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), която вероятно ще влезе от Русе и ще отстъпи място на бившия областен управител Гюнай Хюсмен. Ако Митева влезе от София, депутат става д-р Алпер Мурадов.


От Русе, където мандатите са осем, от "Има такъв народ" депутати отново ще са Светлин Стоянов и Васил Георгиев, както и бившият командос Билян Кършовски. От ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият спортен министър Красен Кралев и доскорошният депутат Десислава Атанасова, а ако някой от тях предпочете друг район - и Цветан Райчинов. Останалите мандати ще са за Крум Зарков ("БСП за България"), за дипломата Стефан Тафров ("Демократична България") и за Бюрхан Абазов (ДПС).


От Силистра депутати ще са доскорошният народен представител Джевдет Чакъров и бившият общински съветник от Дулово Гюнер Ахмед (ДПС), бившият депутат Тодор Тодоров (ГЕРБ-СДС) и сценаристът Ивайло Вълчев ("Има такъв народ").


От Сливен, където мандатите са шест, от "Има такъв народ" в парламента влизат Владимир Русев, който според визитките е имал фирма за транспортни услуги, и младият лекар Иван Клисурски. От ГЕРБ-СДС депутати ще са бившият земеделски министър Десислава Танева и спечелилият преференции бивш областен управител Чавдар Божурски. От БСП в парламента отново влиза зам.-председателят й Атанас Зафиров, а от "Демократична България" - зам.-председателят на ДСБ Димитър Сяров.


От Смолян в парламента ще са досегашните депутати Даниела Дариткова (ГЕРБ-СДС), Мика Зайкова ("Има такъв народ") и Хайри Садъков (ДПС), както и Петя Михалевска ("БСП за България"). Ако Зайкова избере друг район, депутат става местният координатор на партията Асен Кехайов.


От 23-и район в София, където мандатите са най-много - общо 16, от "Демократична България" депутати ще са лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, съоснователят на родителската дигитална платформа "Майко Мила" Елисавета Белобрадова, изборният експерт Антоанета Цонева, Петър Маринов от ДСБ, юристът Надежда Йорданова, икономистът Георги Ганев и евентуално музикантът Васил Гюров, ако Цонева влезе от друг район. От ГЕРБ-СДС в парламента влизат лидерът на СДС Румен Христов и бившите народни представители Александър Ненков, Димитър Главчев и Александър Иванов. Народни представители от "Има такъв народ" ще са експертът по сигурност и номиниран за вицепремиер и вътрешен министър Николай Радулов, Александър Марков и финансовият експерт Пламен Данаилов. Депутати от "БСП за България" ще са Христо Проданов и Благовест Кирилов, а от "Изправи се! Мутри вън" - лидерът на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев, тъй като се очаква Мая Манолова да влезе от друг район.


От 24-и район в София, където мандатите са общо 12, от "Демократична България" в парламента влизат съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев, бившият лидер на СДС Мартин Димитров, педиатърът д-р Таня Андреева и Цецка Бачкова от ДСБ. От ГЕРБ-СДС депутати ще са зам.-председателят на бившата управляваща партия Даниел Митов и бившите депутати Тома Биков и Евгения Алексиева, а от "Има такъв народ" - председателят на 45-ия парламент Ива Митева, имунологът Андрей Чорбанов и Иван Кючуков, а ако някой избере друг район - влиза дипломатът Милен Керемедчиев. От "БСП за България" в парламента ще е досегашният депутат Георги Свиленски, а от "Изправи се! Мутри вън!" - пиарът Арман Бабикян.


От 25-и район в София от ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият премиер Бойко Борисов и бившите депутати Христо Гаджев, Анна Александрова и Лъчезар Иванов, а при отказ на Борисов депутат ще е Петър Николов. От "Демократична България" депутати пак ще са Христо Иванов, съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов и районният зам.-кмет Бонка Василева. От "Има такъв народ" в парламента влизат сценаристът Филип Станев, Александър Рашев, Андрей Михайлов и Росен Димов, както и евентуално Иван Хиновски, от "БСП за България" - лидерът Корнелия Нинова и журналистът и бивш депутат Минчо Христов, а от "Изправи се! Мутри вън!" - адвокат Николай Хаджигенов.


От София-област, където мандатите са осем, от ГЕРБ-СДС депутати пак ще са бившите министри Младен Маринов и Николина Ангелкова, както и бившият народен представител Валентин Милушев, който прережда Ангелкова с преференция, но мандатите ще са три. От "Има такъв народ" са избрани секретарят Виктория Василева и досегашният депутат Георги Георгиев, но ако те предпочетат други райони, в парламента влизат юристът Паунита Петрова и Венцислав Асенов. Депутат от БСП отново ще е Иван Ченчев, а от "Демократична България" - пулмологът д-р Александър Симидчиев. Последният мандат вероятно отива при Данаил Георгиев от "Изправи се! Мутри вън!", който е зам.-председател на "Движение 21".


От Стара Загора, където мандатите са 11, от "Има такъв народ" в парламента влизат бившият депутат Тихомир Тенев, Иван Кючуков и експертът по международна сигурност Павела Митова. За депутати от ГЕРБ-СДС са избрани бившият образователен министър Красимир Вълчев, бившите депутати Маноил Манев и Илиана Жекова, а ако Вълчев избере друг район, в парламента влиза бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов. От БСП в парламента влизат председателят на "Нормална България" Георги Кадиев и бившият депутат Георги Гьоков, от ДПС - партийният зам.-председател Халил Летифов или Тунджай Йoзтюрк, от "Демократична България" - юристът Атанас Славов, а от "Изправи се! Мутри вън!" - Светослав Колев. Всички без Йoзтюрк са били депутати.


От Търговище депутати ще са досегашните народни представители Джейхан Ибрямов и Ирмен Мехмедова (ДПС), бившият енергиен министър Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) и Радослав Бойчев ("Има такъв народ"), който е представен като отговорник по сигурността в местно предприятие.


От Хасково, където мандатите са осем, от "Има такъв народ" за депутати са избрани хирургът д-р Силви Кирилов и синдикалният експерт Мика Зайкова, които обаче може да предпочетат други райони и тогава в парламента влизат Петко Кущирев и Александър Рашев. От ГЕРБ-СДС депутати отново ще са Делян Добрев и ветеринарят Георги Станков, от "Демократична България" - местният лидер на ДСБ и собственик на аптека Катя Панева, а от ДПС - младежкият лидер Сезгин Мехмед. От "БСП за България" в парламента влиза кандидатът на АБВ Владимир Маринов, а "Изправи се! Мутри вън!" - Миглена Гунчева.


От Шумен депутати ще са лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и бившият депутат Хамид Хамид, доскорошният депутат Иван Иванов от БСП, Пламен Николов от "Има такъв народ" и юристът Николай Христов от "Демократична България". ГЕРБ-СДС печели един мандат и вероятно Красимир Вълчев ще избере друг район, за да влезе в парламента бизнесменът инж. Илтер Бейзатов, който е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и син на изключения от ДПС заради контакти с ГЕРБ Бейзат Яхя - председател на Управителния съвет на Североизточното държавно предприятие, под ръководството на което е и ловното стопанство.


От Ямбол депутати ще са бившият областен управител Димитър Иванов от ГЕРБ-СДС, зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, бившият финансов министър Петър Чобанов от ДПС и Златомира Карагеоргиева-Мострова или Мария Петрова от "Има такъв народ".


* Изчисленията отговарят на официалното разпределение на мандатите от Централната избирателна комисия, което бе обявено часове след публикацията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Arcade
  Arcade
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Пълен списак
  * ако .. ако .. ако (и така 18 пъти)

 2. 2 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Неутрално
 3. 3 Профил на Arcade
  Arcade
  Рейтинг: 18 Неутрално
 4. 4 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Много соросоиди много нещо.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  губи ми се ПКП! Вярно ли е?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 353 Весело

  Борисов този път ще ходи ли на работа или те кюлчетата му стигат и за още един живот?
  Поне няма да виждаме Цвета Караянчева. Малко радост да ни донесе и тя като ни лиши от нейното присъствие.

 7. 7 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 342 Весело

  губи ми се ПКП! Вярно ли е?
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Да. Но соцветеранките са там. Ще борят статуквото, видиш ли!

 8. 8 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Ааааа. нямам нерви да чета списък представен в такъв вид. Това е абсолютно неграмотно представяне...

 9. 9 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 342 Неутрално

  Малко радост да ни донесе и тя като ни лиши от нейното присъствие.
  —цитат от коментар 6 на themtrx


  Виждаме. Много сте "радостни".

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Които и да са, чуждопоклонничеството и продаността им е неизчерпаема, те служат единствеммо и само на джеба си. И 2ашшингтон, най-вече, Мустафа и нереципрочния визов позор.

 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Каква ли е причината за 20 дни работа в НС, Слави вече да не иска и ДБ, и ИСМВ, както Герб, БСП, ДПС

 13. 13 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Като гледам списъка с предложени министри от ИТН, няма нужда да гледам списъка с парламентаристи :)
  Най-смешното в тоя сбирщайн на г-н Трифонов е това, че така и не разбраха, че клишето "владее няколко езика и е специализирал в чужбина" е направо наивно.
  От моя курс в университета мога да изброя поне 4 човека с няколко езика и специализация в чужбина, аедин дори завърши в мюнхен и е главен одитор въвъ водеща немска компания

 14. 14 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Весело

  Които и да са, чуждопоклонничеството и продаността им е неизчерпаема, те служат единствеммо и само на джеба си. И 2ашшингтон, най-вече, Мустафа и нереципрочния визов позор.
  —цитат от коментар 11 на hasmokar


  Опитай се да го кажеш това на политкоректен новоговор.

 15. 15 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Весело

  Като гледам списъка с предложени министри от ИТН, няма нужда да гледам списъка с парламентаристи :)Най-смешното в тоя сбирщайн на г-н Трифонов е това, че така и не разбраха, че клишето "владее няколко езика и е специализирал в чужбина" е направо наивно.От моя курс в университета мога да изброя поне 4 човека с няколко езика и специализация в чужбина, аедин дори завърши в мюнхен и е главен одитор въвъ водеща немска компания
  —цитат от коментар 13 на debruckere


  Мислиш ли, че подставения за премиер може да издържи успешно изпити по 7 езика?
  Много ясно, че е манипулация, но да покажат снимките му с доган и царя вместо това някак си не върви.

 16. 16 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  списък - това е полезно
  да знаем кои са враговете на народа поименно
  ха-ха-ха!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 17. 17 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  До коментар [#2] от "kwx53654345":

  нов, стар, все бардак
  и нищо друго освен бардак

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 18. 18 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  БХ дупедат?! или както винаги ще се откаже оти келепира му е малък?

 19. 19 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2435 Весело

  губи ми се ПКП! Вярно ли е?
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Оттегля се в "заслужена почивка"!
  А и дава пътна "младите"! ;)

 20. 20 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 661 Весело

  Еееей . . . не видях никъде моята любимка, онази сгоднаженица от Кърджали. Какво стана? Да не са преоформили цеха за поцинковани кофи в завод на НАСА за поцинковани совалки за астронавти, та да са я поканили за главен мениджър?

 21. 21 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 661 Весело

  До коментар [#16] от "Николай Теллалов":
  "списък - това е полезно да знаем кои са враговете на народа поименно ха-ха-ха!"

  Ники, 'ма ти наистина си бил много прост човек, бе!

 22. 22 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Пазят я за президентските избори, че Цецка е заета.

  No Pain No Gain
 23. 23 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 999 Неутрално
 24. 24 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  До коментар [#21] от "Косьо Генчев":

  не се подмазвай така директно

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 25. 25 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 661 Весело

  До коментар [#1] от "Arcade":
  Рейтинг: 12 "Пълен списак"
  И рейтингът ти никакъв, и образованието ти никакво!

 26. 26 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 360 Любопитно

  Дано Слаф се вразуми и да даде министерския пост по ромските въпроси на г-н Христо Иванов !Нужна му е подкрепата на ДеБъ ,за да ни опраи!🥳👍

  Много съм прост
 27. 27 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Каква ли е причината за 20 дни работа в НС, Слави вече да не иска и ДБ, и ИСМВ, както Герб, БСП, ДПС
  —цитат от коментар 12 на ggot


  Той никога не е искал ДБ и ИСМВ. Просто Сценаристът му създаде легенда на протестър и борец за промяна и всички се вързахме.

 28. 28 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 445 Гневно

  Без ИТН (понеже са нови все още!)всички други листи са само от партийни номенклатурчици,втръснали на българския народ!Докато не бъдат изметени точно те,избори до дупка!

 29. 29 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#2] от "kwx53654345":нов, стар, все бардаки нищо друго освен бардак
  —цитат от коментар 17 на Николай Теллалов


  аа не е така. в новия бардак има 70 пола.

  Включително и такива 2 spirit същества:

  Two-spirited people were highly regarded since they offered a different perspective as opposed to male and female. In some indigenous cultures they were referred to as a third gender...

 30. 30 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Весело

  Дано Слаф се вразуми и да даде министерския пост по ромските въпроси на г-н Христо Иванов !Нужна му е подкрепата на ДеБъ ,за да ни опраи!🥳👍
  —цитат от коментар 26 на Контрол на съзнанието


  няма да иска да е министър без портфейл, писнало му е само сорос да го издържа

 31. 31 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Весело

  Без ИТН (понеже са нови все още!)всички други листи са само от партийни номенклатурчици,втръснали на българския народ!Докато не бъдат изметени точно те,избори до дупка!
  —цитат от коментар 28 на val1320


  амин

 32. 32 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#28] от "val1320":
  А иначе, ти явно си българският народ. Внимавай, приятел. Шизофренията е да си едновременно двама, трима, и си е опасно, ама да си едновременно 6-7 милиона. Бягай при психиатъра , веднага.😁😄😃😀

 33. 33 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 762 Любопитно

  Очаквам с нетърпение снимка на ПКП как тъжно гледа пред вратите на НС. Също и физиономиите на ,,Обеденени................ патриоти" далече от коритото.

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Много соросоиди много нещо.
  —цитат от коментар 4 на kwx53654345


  А партия русофили на Малинов къде е?А
  Обясни русофилче! Давай

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#27] от "iiu09354227":

  В интервюто преди изборите април заяви,че няма да се коалира с Герб, БСП, ДПС, но ще се коалира с ДБ и ИСМВ

 36. 36 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Весело

  А партия русофили на Малинов къде е?А
  Обясни русофилче! Давай
  —цитат от коментар 34 на К2


  Не знам и не ме интересува защото етикета русофил не ми се лепи.

  Забелязал съм, че като се спомене сорос и винаги надаваш вой от дупката, много лично го приемаш. Толкова добре ли плаща?

  По-добре кажи как се живее без душа, соросоидче безродно? Давай!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  [quote#15:"kwx53654345"][/quote]

  Мисля, че 7/8-тв се опитват да измъкнат максимално политически дивиденти с това предложение за кабинет, което освен всичко друго си беше направено по обиден за парламентаризма начин.
  Та, с предложението си личат няколко неща:

  1-ИТН нямат капацитет и потенциал да управляват. Аргументи: уж-кадърните с няколко езика + отчаяния опит да привлекат няколко министри от служебния кабинет
  2-Ако не получат подкрепа, ще е още по-добре за тях, особено след като служебните министри им отказаха. Така няма да понесат отговорност като същевременно ще се опитатд да натрапят мнението, че "Ето, ние сме носители на промяната предложихме кадърни хора, но алчните партии не ни подкрепиха и за това отиваме пак на избори"

 40. 40 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  От нея ставаше космонавтка

 41. 41 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#39] от "debruckere":

  Абсолютно, списъка на слави с българоговорящи атлантици му е даден на козяк!

 42. 42 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  "Зтова пък Цвета Караянчева няма да я виждаме."
  Голяма радост за ДБ.
  И още по-голяма радост за същите
  Ще си виждате слънцето Ицко секи божи ден.
  Може да го причаквате на вратата на НС с по един сладолед на ден. Той ги обича.

 43. 43 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2387 Неутрално

  Питах един от комшиите, оти вкарваш в парламента Митов? Хъм-мън, ама аз преференция... Дам ама в нашата секция преференции за ГЕРБ няма. И няма как да е изпусната от машината, ако я имаше. Съвсем се сконфузи и промънка нещо, че не бил погледнал листата... Уви, сигурен съм, че и на другите избори няма да я гледа.

 44. 44 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Верно ли Простата кърджалийска Пунда ще бори Радев. Това би било конгениално, направо бисмарковско.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#44] от "ddd":

  не
  Рундьо друг ша го бори
  Гешев са вика

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  В този парламент има само три опции. Първата е безусловна подкрепа на ИТН,втората е нови избори и третата,ако някоя друга партия получи мандат и иска да го реализира,трябва да отиде в централата на Герб да коленичи и да иска парламентарна подкрепа от Борисов,което ще е равносилно на политическо самоубийство. Нинова ти ще го направиш ли само и само да си премиер,а после партията ти да прави компания на "патриотите' ? Или ти "демократа" Христо Иванов? Или ти Мая Манолова??? Ако не смятате да се молите на мафиота единствен шанс ви е Трифонов или предпочитате нови избори,на които депутатите ви ще са на половина,а Борисов отново ще ви яха,??? Помислете добре предварително,защото после ще е късно,!!!

 49. 49 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1058 Весело

  Стига бе! Към списъка на Нинова какво ни отне демокрацията трябва да добавим и Прекрасната Караянчева?

 50. 50 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Ааааа. нямам нерви да чета списък представен в такъв вид. Това е абсолютно неграмотно представяне...
  —цитат от коментар 8 на ju.li


  С този текст българските журналисти доказват, че заслужават 112-то място и по грамотност и практичност.

  Толкова ли е трудно Дневник да направи една проста и нагледна таблица с колонка за допълнителни пояснения вместо този "чувал" с насипна информация?

 51. 51 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2457 Весело

  Ако утре г-н ББ, след разпита в МВР излезе и заяви, че няма доказателства срещу него, ще имаме правителство. Ако има брифинг, на който реве, че искат да му скъсат менискуса, за да влезе в болница и там да го убият, отиваме на нови избори.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 52. 52 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Весело

  Значи ако Буци си изпълни обещанието от днес да не влиза депутат, в 25. МИР депутат от ГЕРБ-СДС става Петър Николов (Пепи Атаката). Това ще му е минимум 5-тата партия след ДСБ, ДБГ, Атака и ВМРО :-), а може и да съм пропуснал някоя.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 53. 53 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 892 Любопитно

  Тези имена имат смисъл да се знаят само ако са самостоятелно мислещи и представляващи техните избиратели хора и гласуват по съвест, както иска Слави. Но ако ще са марионетки гласуващи под строй, както и за каквото им се каже, биват "раздавани" насам натам, т.е. като от едно уж отдавна минало време, но все още тук, значи няма много смисъл да ги знаем. Както и да са там и да им плащаме заплати.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 607 Неутрално

  ИТН е проект на ДПС и ГЕРБ с посредничеството на Херо Мустафа.
  Кой не скача е червен!

 56. 56 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Гласуваш за Ивайло Вълчев, получаваш употребявана царска подлога...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 57. 57 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 397 Неутрално
 58. 58 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 458 Весело

  Ух ты, ах ты, все мы Астронавты !!!

  https://www.capital.bg/pdfpreview/?issue=20210710&page=cover_1&izd=600

  https://blitz.bg/gallery/misiya-121-se-provali_news828768.html

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 59. 59 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  До коментар [#29] от "kwx53654345":

  прекалено е сложно за мен, а тук един колега нали каза, че съм прост, което и сам си го знам, тъй че...
  за какво става дума всъщност? ;)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 60. 60 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 487 Весело

  Антоанетка Цонева едвам завърши българска филология - цели 8 години следване :) После едно НПО (Център за социални политики) плати едни пари, та на Софиянски хората да я изберат за омбудсман на София. Тва било по проект на споменатото НПО. През 2001 г. това е струвало 25000 щатски долара. Та, такива биографии дами и господа. Знае жената как се правят правилните избори.

  И не се сърдете, уважаеми демократи, че в листите ви има такива лица. Да, гнусно е, но това предлагате.

 61. 61 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#29] от "kwx53654345":прекалено е сложно за мен, а тук един колега нали каза, че съм прост, което и сам си го знам, тъй че... за какво става дума всъщност? ;)
  —цитат от коментар 59 на Николай Теллалов


  общо взето - психичните заболявания се издигат в култ, толерират и насърчават от най-ранна детска възраст.

  Ако си бял мъж, харесваш полово зряли жени и християнин си таргетиран като враг на човечеството.

  Изчислили са, че транс индустрията по "смяна" на пола (в кавички) е на стойност 200 милиарда $ и по закон се плаща от парите на данъкоплатците.

  Половината в списъка с "нови" депутати по-горе ще работят това да стане и тук.

 62. 62 Профил на kwx53654345
  kwx53654345
  Рейтинг: 15 Неутрално

  ИТН е проект на ДПС и ГЕРБ с посредничеството на Херо Мустафа.Кой не скача е червен!
  —цитат от коментар 55 на viva13


  като кажеш а кажи и б

 63. 63 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Прекрасната Кърджалийска Принцеса къде е???

  Толкова интересни неща преглътна, а сега така да стане???

  Не е честно!!!

 64. 64 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#37] от "Емил от Льонеберя":

  Те, за разлика от вас, имат бизнеси, не са прошляци като Ръдань и ДС ченгето Атанасов, да се сменят като Путин и Медведев, за да си плащат заплати от членския внос на малоумните си членове.

  Ами бизнесът им беше силно зависим от достъпа до държавни постове. Няма държавен пост - няма бизнес. Толкова си могат.


 65. 65 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 578 Неутрално
 66. 66 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 578 Неутрално
 67. 67 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 578 Неутрално
 68. 68 Профил на Teodor Stoev
  Teodor Stoev
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Ако не приемат правителството на итн, итн да гласуват правителство на Майчето, Христо и Корнелия. Служебното правителство и без това е на тия тримата. Назначига си хора на демократична България и бсп навсякъде. Ама сега служебния кабинет като стане партиен ще им гледаме сеира. Не случайно само итн няма областни управители, министри и зам министри и шефове в служебния кабинет

 69. 69 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#8] от "ju.li":

  Поне виждаме депутати влезли от избирателни райони на 300км от постоянните им адреси.
  Това изборно номадство трябва да бъде прекратено.

 70. 70 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Направо е потресаващо, но все пак по-добре празноглави шоумени и инфлуенсъри, отколкото мутри.

 71. 71 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Две неща ми правят впечатление. Първо, от Варна е избран Ерджан Ебатин, който трябва да бъде назначен за председател на комитета по посрещане на адмирал Куроедов в България. Второ, от Търговище не влиза Ташко, братът на Николас Мъдуро.

 72. 72 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#71] от "piliferus":

  Не че нещо, но на испански Ташко е "кохонес".

 73. 73 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Гледахме и нямаше кого да изберем! Избрахме и нямаше кой да приеме! Това грозно, това злокобно настояще помрачаваше всякой светъл поглед към едно по-утешално бъдеще
  "Напредък" (1875)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 74. 74 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  Да им е честито на новите депутати , дано изкарат още 2 месеца до следващите избори ,че най вероятно пак ще има такива ,а ние пак ще ги пропуснем ,като гледаме какви китни кадри ще ни управляват .

 75. 75 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Маноил Манев - много ме кефи дебила...

 76. 76 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Сол таш**ите Будинов и Вельов да се чувстват поздравени. Георг и ПКП да оценят оценката на Шефа за тях и струваха ли си "усилията" с езиците :)) Велизар Енчев? Въз и ти.

 77. 77 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1137 Весело

  Татяна Дончевите лакардии и остроумия...Есктра ще е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK