На живо

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© ДневникНа днешния си брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че депутатите от партията ще гласуват против правителството на "Има такъв народ" в пленарна зала. В същото време от "Изправи се! Мутри вън!" смекчиха тона и разясниха, че позицията им ще се разбере след дебатите по темата в Народното събрание. От ДПС твърдят, че все още не са комуникирали с Трифонов, а в "Демократична България" са готови на подкрепа, но след преосмисляне на предложения състав на кабинета, според Борислав Сандов.


"Дневник" проследи политическата ситуация след парламентарните избори. Статията се обновява.
Дали първо да се спрат кражбите на бюджетни средства, или първо да се балансира бюджетът - несъгласие по този приоритет е накарало служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков да откажат постове в проектокабинета на "Има такъв народ" с премиер Николай Василев. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на икономиката Кирил Петков.


Според него, ако бъдещ кабинет "Василев" първо започне да реже социални разходи, за да намали дупката в бюджета, хората, които досега са го източвали, ще опитат да подклаждат негативни настроения срещу правителството. Обратното, по думите му, ако първо се затегне кранчето на кражбите, социалните плащания могат да продължат със спасените средства без напрежение. Какво още каза министърът четете тук.

"Изправи се! Мутри вън" ще решава на дебати в парламента дали да подкрепи Трифонов

Мая Манолова

© Надежда Чипева, Капитал

Мая Манолова


"Изправи се! Мутри вън!" ще поиска дебати в пленарната зала по програмата на проектокабинета, излъчен от "Има такъв народ", и ще реши дали да го подкрепи след като узнае дали ще има преизчисление на пенсиите, Закон за личната помощ и мерки срещу поскъпването на тока и горивата, които са в приоритетите й. Това съобщи пред БНТ лидерът Мая Манолова.


Тя каза, че е неуважително към избирателите съставът на кабинета да се съобщава по телевизията, а останалите политически сили да отговарят също от екрана дали го подкрепят, или не, а разговорът за това трябва да протече открито в пленарната зала.


Според Манолова има шанс следващото правителство да работи по-добре от предишното, защото ще се бори в парламента за всяко действие и решение, действията му ще се гледат под лупа, а министрите ще трябва да отговарят на въпроси.


Тя изрази увереност, че кабинет ще бъде съставен, защото такова е искането на българските граждани.
Манолова коментира и идеята си служебният кабинет да продължи да работи като редовен. Тя била формулирана само за случая, в който се стигне до политическа криза като партията, получила трети мандат, да го припознае.


По повод подмятания, че подкрепа за проектокабинета на "Има такъв народ" се търгува за постове, Манолова каза: "Много е жалко, че политиците гледат на правителството ката на столова, хората на площадите не очакват да се разпределят порции, правителството не е трапезария".

Според Елена Йончева при следващи избори е вероятно Борисов да се върне на власт

"Ако се отиде на следващи избори, има голяма вероятност Бойко Борисов да се върне на власт и затова смятам, че е изключително рисковано да не се подкрепи кабинет на Слави Трифонов". Това коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV и TV1 евродепутатът от левицата Елена Йончева.


Критиките й бяха основно насочени към ръководството на БСП, което във вторник обяви, че партията няма да подкрепи предложеното от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов правителство, Йончева определи решението на 'Има такъв народ" публично да предложи състав на правителство още преди да обявен официалния победител на изборите като "доста рискован ход" и игра "ва банк" и коментира, че най-важното, което трябва да направят Слави Трифонов и неговата партия е да направят така, че моделът "Борисов" да не може да бъде повторен.


"Смятам, че този модел трудно ще може да бъде повторен, ако има правителство на Слави Трифонов, защото всички останали партии в българския парламент ще бъдат много бдителни към това, което ще прави това правителство", коментира тя.


Вижте подробности тук.

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Юлия Лазарова


"ДПС не е имало нито задкулисни, нито публични взаимодействия със Слави Трифонов на тема политика". Това заяви пред БНР Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС. Той уточни, че подкрепата за предложения кабинет на "Има такъв народ" е въпрос на политическо решение на партията.


Кючюк добави, че не познава хората, които бяха предложени за министри. "Има обозрим риск от отиване на нови избори, което не е за предпочитане", каза още Кючюк.


Засега ДПС запазва пълно мълчание за проектокабинета, макар сред номинациите да има кадри от коалиционните правителствата между 2001 и 2009 г., в които движението участваше. В изборната нощ лидерът на партията Мустафа Карадайъ постави две условия, за да даде подкрепа на следващите управляващи: "възстановяване на нормалността в политиката" и програма за ускорено развитие на страната на база приоритетите на Евросъюза. От движението изразиха резерви към служебния кабинет, защото вместо да разгражда модела на ГЕРБ прилагало формулата "Стани да седна".

Иван Костов: В предложения кабинет няма потенциал и възможност за реформи

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Георги Кожухаров


"В обявената от "Има такъв народ" програма не се вижда нито диагноза, нито реформа. В състава на предложения кабинет не се вижда нито потенциал, нито възможност да се осъществят реформите", заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов. "Парламентарната група на "Има такъв народ" да влезе в предварителни разговори и да съгласува кандидатура за министър-председател, която все пак е приемлива за останалите партии, поне за протестните", е решението, според Костов.


Бившият премиер коментира, че кабинетът на "Има такъв народ" няма да бъде подкрепен от другите партии в 46-ото Народно събрание и правителството "ще увисне на милостта на ДПС и ГЕРБ". Според Иван Костов Николай Василев трябва да направи граждански избор дали да бъде кукла на конци.


""В кабинета на тройната коалиция беше министър на държавната администрация. Кой е реализирал порциите 3:5:8, ако не той? И сега изведнъж нямало порции. Този кабинет, който иска да излекува страната от опорочената от ГЕРБ и ДПС демокрация, ще трябва да функционира на базата на тяхната подкрепа. Това ли е решение за "Има такъв народ"? Това означава, че излъченият за премиер Николай Василев няма никакво доверие от протестните партии да прави правителство. ... Това означава, че политическата система в страната рухва".


По думите на Костов никой не иска от Слави Трифонов "порции":


"Никой от протестните партии не иска порции, те не искат министерски постове, не искат участие в кабинета, нито дял от властта за себе си. Те искат да съгласуват реформи,заради липсата на които се сриваме към хибриден режим. Виждането на ИТН за позицията им показва дълбока политическа несъстоятелност и неразбиране на процесите. Отсреща партньорът ти иска политики, не дялове и постове, а тези политики ти не ги даваш".


Според него в последните 12 години управлението на ГЕРБ, с активното участие на ДПС, а често и с подкрепата на БСП, е плъзнало българската политическа система към хибриден режим.


"Има формални свободи на медии, хора, провеждат се избори, но всичко е подчинено на олигархичен център на влияние. Тази констатация на "Фрийдъм хаус" е това, което гражданското общество съзря и започнаха летните протести през 2020-а. Гражданското общество влезе в открит конфликт с властта. Оттогава целта му е да се спре регресът към хибриден режим и да се консолидира българската демокрация. Това е невъзможно без реформи. За демократичния свят българската демокрация е неконсолидирана".


Костов подчерта, че провалът на два поредни парламента ще срине доверието в институцията Народно събрание:


"Така избирателят ще загуби доверието в парламента и ще започне да се оглежда за други варианти, ще се оглежда за друга демокрация, дори ще остави идеята за демокрация".

ГЕРБ декларира, че няма да подкрепи кабинет на Трифонов и няма да предложи свой

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Фейсбук профил на Бойко Борисов


След като в предишните два дни отказваше да отговори директно на въпроса дали ГЕРБ би подкрепила в Народното събрание предложения от "Има такъв народ" проектокабинет, днес лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че депутатите му ще гласуват "против". Той уточни също, че групата на ГЕРБ ще присъства в пленарната зала и няма вариант да не се регистрира, сваляйки необходимия брой гласове за одобряване на правителството.


Въпреки това, на брифинг, който сам определи като шоу, Бойко Борисов на няколко пъти отправи молби към лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов и съпредседателя на коалицията "Демократична България" Христо Иванов да осигурят действащо правителство. Борисов намекна, че зад "Има такъв народ" стои ДПС, като за пример даде гласуването в смесените райони. Подробности - тук.

Очертава се Цвета Караянчева да не е депутат

Цвета Караянчева

© Юлия Лазарова

Цвета Караянчева


Председателят на 44-ия парламент Цвета Караянчева от ГЕРБ се очертава да не е депутат. Причината - от петте мандата за Кърджали, където тя отново водеше листата, четири ще бъдат за ДПС, а един за "Има такъв народ", показват предварителните изчисления на партии. Очаква се днес официално Централната избирателна комисия да обяви разпределението на мандатите.


При обработени 100% от протоколите "Има такъв народ" ще има 65 депутати в 46-ия парламент, а ГЕРБ-СДС - 63. Така бившите управляващи губят мандат в Кърджали.


Цвета Караянчева бе депутат в пет парламента, като оглавяваше 44-ия, където БСП и ДПС на няколко пъти искаха оставката й, но неуспешно, тъй като при единственото гласуване ГЕРБ я подкрепи. Бившият председател на Народното събрание, която е в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, ядоса опоненти и граждани с репликата "Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи, ходи пеша, бе! Ходи пеша" в защита на правителството на Бойко Борисов.

Готови сме да подкрепим преосмислен кабинет на "Има такъв народ", каза Борислав Сандов

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Намирам това предложение за структура на Министерския съвет, което беше направено от Слави Трифонов, за по-скоро прибързано и необмислено", заяви пред БНР Борислав Сандов от "Зелено движение", което е част от "Демократична България". "Ние за подобно нещо трудно бихме могли да гласуваме "за", защото ще предадем нашите собствени избиратели. Има начин, има път да намерим поне временно решение, да не изгаряме мостове, да не затваряме врати. Има разбиране, че това е нова формация, която ще се учи в движение на политика, даваме възможност те да преосмислят това. Ние сме готови да дадем подкрепа, без да искаме нещо в замяна", добави Сандов, според когото нищо не е загубено.


Той твърди, че в средите на "Има такъв народ" също има "потрес от тези прибързани действия". Сандов призова за провеждане на допълнителни разговори "вътре, в тази организация". "Този маниер и поведение на ИТН да не си говорят с никого и да смятат единствено себе си за антисистемен играч може да стигне до крайност, която не работи за България", предупреди Сандов.


"Под "антисистемна" повечето хора, които гласуваха доверие на Слави Трифонов и на формацията "Има такъв народ" не разбираха това. Те не искаха да накажат всички и всичко. Те са очаквали промяна, а не стари лица, които да управляват държавата. В България в момента гласуваха за "Има такъв народ" основно заради Слави Трифонов и заради обещанието за промяна, но не очакваха, че ще получат Николай Василев. Включително българите в чужбина, които са напуснали държавата ни по време на управлението на Николай Василев. Това е нечестно спрямо тези хора, нечестно е спрямо избирателите", смята Сандов.


"Ако "Има такъв народ" смятат, че с още едни избори ще генерират подкрепа от 121 депутати, това е наивно", каза още Сандов. По думите му, ако партията на Трифонов беше отишла на отминалите избори с така представените кабинет, приоритети и политики, то тя не би получила сегашния резултат.


Попитан защо "Има такъв народ" е била припозната като партия на протеста Сандов коментира:


"Защото те се представяха така, по този начин и защото излъчваха от протеста. Аз започвам малко да не разбирам това телевизия ли е, партия ли е, демократична организация ли е или е поредната авторитарна организация, в която дори проектоминистрите не са били наясно с плана кога ще бъдат представени и каква ще бъде структурата и съставът на Министерския съвет."

Вицепрезидентът е за управление от редовен кабинет

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Георги Кожухаров


"Надявам се, че в следващите дни ще надделее разумът. България в момента има нужда от много стабилно правителство, каза вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БТА. Тя отговори на журналистически въпроси преди участието си в Международен научен семинар "Да преосмислим средата ни в един пост-ковид свят" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Вицепрезидентът Йотова каза още, че следващото правителство трябва да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност и за правила, за икономическо развитие, за това България да депозира своя план за възстановяване и да успее да го защити в ЕК - предизвикателства, които, по думите й, далеч надхвърлят партийния егоизъм.


Илияна Йотова е оптимист и допълни, че това очакват и българските граждани. "Ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на още едни избори през тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ", посочи вицепрезидентът.


Попитана за ниската избирателна активност на изборите на 11 юли, Йотова каза, че това трябва да е предмет на сериозен анализ от всяка политическа формация и от обществото. По думите й трябва да се разгледа секция по секция, да се види кои са хората, които не са отишли до урните. Тя посочи още, че не вярва, че машините и ваканцията са спрели хората да отидат да гласуват и допълни,че се задава друг голям въпрос- дали пък хората не са намерили за кого да гласуват.


По повод идеята служебният кабинет да стане редовен, лансирана от председателя на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова, вицепрезидентът Йотова я определи като друго екзотично предложение и заяви, че всяка политическа формация, когато е тръгнала към избори, трябва да си поеме отговорността и да бъде готова да състави кабинет със своите експерти и виждания. "Иначе, дайте да си променим конституцията - да си имаме един служебен кабинет и да приключим", коментира Илияна Йотова.


На въпрос за тезата на ГЕРБ, че целта е да не се съставя правителство и да продължи да управлява служебният кабинет, Илияна Йотова коментира, че "това остава на г-н Борисов - да пуска фалшиви новини в публичното пространство".

Премиерът видя ниска политическа култура у Трифонов

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Велко Ангелов


Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си. Това е признак не само на ниска политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес, поведение и действие. Недопустимо е да отказваш и отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи в това отношение.


Това коментира преди началото на правителственото заседание премиерът Стефан Янев след като в понеделник лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви състав на проектокабинет като демонстрира нежелание да го обсъжда с друга политическа сила. В отговор повечето партии обявиха, че няма да го подкрепят.


Янев коментира и ниската избирателна активност на вота в неделя като посочи, цитиран от агенция "Фокус", че тя едва ли се дължи само на лятото. "Нееднократно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират българските граждани към участие в демократичния процес", коментира премиерът.

"Ако политическите сили бяха вложили всички тези усилия, които насочиха в критика към служебното правителство, може би щяхме да имаме по-смислен политически дебат в предизборния период и респективно повече хора щяха да излязат да гласуват", обяви Янев.

Премиерът благодари на всички структури, ангажирани с провеждането на изборите. Оценката му е, че е предотвратено купуването на гласове.


Смятам, че до голяма степен успяхме да изпълним основните си задачи в това отношение и да опровергаем основните страхове и критики, свързан с машинни вот.


Стефан Янев,

премиер

"Изправи се! Мутри вън!" ще решава за кабинета на Трифонов след формиране на парламента

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Георги Кожухаров


"Ние не сме отказали да подкрепим, то няма внесен кабинет, няма нищо. Този субект трябва да получи мандат, да внесе този кабинет в НС за обсъждане", заяви един от лидерите на "Изправи се! Мутри вън!" Арман Бабикян пред "България он Ер" по повод предложения от Слави Трифонов кабинет.


"Аз не виждам нищо, освен коледни подаръци. Покупката на лаптопи и строежи на училища са коледни подаръци, това не е политика, изисква се малко повече професионализъм", каза Бабикян по повод приоритетите на "Има такъв народ".


Пред "Свободна Европа" Николай Хаджигенов съобщава, че формацията е провела коалиционен съвет, на който е взето решение след формирането на парламента да се събере отново и като парламентарна група да реши за гласуването на кабинета.


"Отказваме да участваме във фейсбук република, в тв република, в шоу република. Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново", заяви вчера Хаджигенов пред БНР

БСП допуска с мандата си да предложи служебното правителство

След изборите: ГЕРБ не подкрепя проектокабинета, ДПС не взаимодействало (хронология)

© Юлия Лазарова

Със свой мандат БСП да предложи служебното правителство e сред многото варианти, стана известно от думите на заместник-председателя на партията Атанас Зафиров пред "Нова телевизия". Подобна идея вчера предложи един от лидерите на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова. Решението ще се вземе след диалог с парламентарно представените партии.


БСП е трета политическа сила след парламентарните избори и при неуспех с реализацията на мандатите на "Има такъв народ" и ГЕРБ, президентът Румен Радев може да го даде на социалистите, подобно на развитите на ситуацията след изборите на 4 април. Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че този път партията ще опита да предложи кабинет.


Зафиров потвърди, че БСП ще гласува против предложеното правителство на "Има такъв народ" и подобно на въпроса кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, сега попита кой предложи Николай Василев за премиер. Според него не става ясно кой стои зад предложения кабинет, а за да бъде избран той се очаква задкулисна подкрепа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (334)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 784 Любопитно

  Корумпета срещу юпита.
  Последните били сформирани от задкулисие. А как са организирани корумпетата!
  Не била ясна посоката на развитие на държавата. Вероятно задкулисието или проевразийско настроени финансови субекти са изпратили юпитата в западни университети, за да се подготвят за скок от европейски ценности към туземски.
  Така, сред безсмислената и пропита от меркантилност, поръчкова реторика на видни анализатори и политически фигури, туземците са потънали в мръсотия и мисловна разруха. Гърмят бомби и хвърчат въртолети, все едно сме на война, звучат песнопения, все едно сме в средновековието, петима администратори не могат да обслужат един клиент – много работа, а когато кажеш на местните ченгели, че трябва да охраняват реда, получаваш отговор - „е какво толкова, празнуват хората“.
  Лоши били юпитата, казват корумпетата.
  Не се коалираме с корумпета, убеждават ни юпитата.
  Колко му е да се обърка простичката и потънала в смирение, туземска душа.
  Докато не се сформира достатъчно голямо, критично и рационално мислещо, туземско общество, най-голямата дупка (надявам се европейска, щото може и друга) ще бъде тука.

 2. 2 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Според него не става ясно кой стои зад предложения кабинет, а за да бъде избран той се очаква задкулисна подкрепа."

  Да го кажа още по-ясно за тези които не са разбрали.

  Хаха. Безумни анализи на т. нар. професионалисти.
  Да ви дам джокер:
  1) троловете са платени;
  2) всички тролове в един и същи момент превключиха от подкрепа на ГЕРБ към подкрепа на Слави
  3) който плаща на троловете, той стои зад формацията на Слави.
  За последното е много лесно да се досетите!

 3. 3 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Честита тройна коалиция с тартор НДСВ2 и подпирано от герб и дпс. Бареков2, също като 1 ще си шмърка тихо у дома. Избран бе един задкулисен, нелечимо болен в напреднала фаза и без душа.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 4. 4 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 944 Весело

  А служебното правителство някой пита ли ги? Или всички го приемат за даденост?

 5. 5 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Цирк Буш. Маяма и тя е на това мнение. Срам и позор за демокрацията, партии доброволно носят на подносче властта на императора самодържец. Подобна прарламентарна импотентност не сме виждали от близо век. Следващият път БСП да предложат правителството на английската кралица.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 6. 6 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Тия пък, пак сметки без кръчмаря. Служебният кабинет някой пита ли го дали ще приеме да е партийно. Аз казвам, че няма

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Весело

  Отличен финт на задкулисието, мен ако питате.
  Излиза Слафчо вика - ей ви тва НДСВ 2 - ако искате. Естествено всички започват да го играят възмутени - о, ма как може, СКАНДАЛ!
  Я по-добре да предложим направо служебния да стане редовен! А! Супер идев! Мая Ма вкарва идеята в оборот т.е. вдига топката на потъващата БСП, Корнелия поема с гърди - отиграва, ДПС естествено също е някъде отзад готови за подкрепа (с обичайните УСЛОВИЯ ъф корс), като нищо накрая се включват и ГЕРП с опорката "Нямаме какво да крием..."
  Сички доволни - Ганьо пак пре**ан...

 9. 9 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 163 Неутрално
 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Весело

  ,,Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че този път партията ще опита да предложи кабинет.”


  Айде няма нужда…

 11. 11 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Пабеда БСП!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 12. 12 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#4] от "herbaltea":

  Те си казаха че само при свобода на действие и в екип ще останат. Ще запаля свещичка за още много предсрочни избори.

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  БСП се надявам да падне под 10% вече.

  Лошото е, че лилавите им другарчета катерят.

 14. 14 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Какъв мандат бе друаре. Правителството на Салви ще мине за изненада на мнозина и за неудоволствие на още повече. Разни Хаджигенвоци и подобните им вече два дена бълват змии и гущери.

 15. 15 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Падат маските.
  —цитат от коментар 9 на geometar


  И какви маски падат ?!?
  Нети ли е ясно , че Румен БСП и Мая Бозаят от една коза , крава или пък ако искаш мечка !

 16. 16 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Целия този цирк се разиграва заради втори мандат на Радев , защото ако Слави се кандидатира с Румен край.

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Весело

  До коментар [#11] от "Taiga":

  Умолявам Ви пазете се от слънцето - за днес е обявен жълт код

 18. 18 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Ти, да видиш? И от БСП да произледе нещо разумно. На Боци му треперят шортите от вътрешен - Рашков.

 19. 19 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Искам за началник човек с нормална коса, семеен с две или три деца, образован с няколко езика, професионален политик, ДОКАЗАНО ЧЕСТЕН.....

  Сидо
 20. 20 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  сега попита кой предложи Николай Василев
  =====================================
  Как кой - мафия № 2

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 21. 21 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#14] от "Червен дисибар":
  Гледай ти, вече галено "Слави", а не "чалгарят". Севдето ви е променила инструкциите, а?🤣

 22. 22 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Весело

  Не виждам как ще се приеме служебното правитеслтво без гласовете ГЕРБ и ИТН.
  Тези от БСП го знаят, но целта им е да покажат, че уж са предложили правителство.

 23. 23 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 685 Неутрално
 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  "След изборите: от БСП допускат с мандата си да предложат служебното правителство"

  Това е само един от многото варианти, които мислят от Позитано, при това служебното правителство в изцяло този състава със сигурно е невъзможно да се възпроизведе най - малкото защото много от неговите министри изобщо не са допускали, че ще продължат да управляват страната за повече от срока си по конституция ! Но пак е много по - добър вариант от този на СлаФчу и неговите юпита......

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Ако не могат да предложат кабинет- ще остане служебното… а после?…

 26. 26 Профил на Н. Колев
  Н. Колев
  Рейтинг: 435 Неутрално

  И ето как една партия с десетина процента подкрепа (и падащи) реално е управляваща - сега служебно, а се кани да го прави и редовно.
  Но като погледна назад, Борисов е най-виновен за докарването (си) до тази ситуация - с номинацията на Цецка на "онези" избори.

 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  На този РАЗЕДИНЕН НАРОД му е необходима ЦЯЛОСТНА СМЯНА НА СИСТЕМАТА.
  Освен всичко това и самите политици показват че НЕ СА ГОДНИ да работят за националните интереси, а само за партийните си такива

 28. 28 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Ако не могат да предложат кабинет- ще остане служебното… а после?…
  —цитат от коментар 25 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  После най сетне закриваме надявам се.... Крайно време е да се свършва - видимо нищо не става от тая т.нар. "държава".

 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Ако има следващи избори много е възможно хората изобщо да не ги отразят даже и да не отидат да гласуват, ЗАЩОТО ИМ Е ПИСНАЛО ОТ ОТРЕПКИ които само им губят времето

 30. 30 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Весело

  Ако има следващи избори много е възможно хората изобщо да не ги отразят даже и да не отидат да гласуват, ЗАЩОТО ИМ Е ПИСНАЛО ОТ ОТРЕПКИ които само им губят времето
  —цитат от коментар 29 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Те който трябва пак ще си гласува за когото трябва ти грижа не бери. Най-много ДПС да станат най после първа политическа сила и да управляват с пълно мнозинство :)))

 31. 31 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Единственото, от което трепери Светото Троепрасие е служебното правителство.
  А защо трябваше Нинова да го предлага като редовно? Не можеше ли ДБ да го предложи?
  Или пък ИМВ? Нали се борят срещу мутрите, кой действащ политик до сега е посмял дори да си отвори устата в тази посока? Слави даде шах на всички, никой не го очакваше. Но едно бързо обединение на ДБ и ИМВ можеше да матира всички.

  За съжаление на партиите на протеста, това е умен ход. Нищо друго свестно не съм чул от БСП изобщо.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#30] от "Драгомир Дончев":

  Аааа забрави!
  Да е Ди мисля че именно тази партия е която НАЙ-МНОГО НИ РАЗДЕЛЯ

 33. 33 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Весело

  Единственото, от което трепери Светото Троепрасие е служебното правителство.А защо трябваше Нинова да го предлага като редовно? Не можеше ли ДБ да го предложи?Или пък ИМВ? Нали се борят срещу мутрите, кой действащ политик до сега е посмял дори да си отвори устата в тази посока? Слави даде шах на всички, никой не го очакваше. Но едно бързо обединение на ДБ и ИМВ можеше да матира всички.За съжаление на партиите на протеста, това е умен ход. Нищо друго свестно не съм чул от БСП изобщо.
  —цитат от коментар 31 на UJC4040


  Между другото не следиш внимателно - именно Мая Ма първа го предложи тва още вчера - служебното да стане редовно. Днес Корнела подозрително приглася...

 34. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2594 Весело

  До коментар [#1] от "zxe00613919":

  Пи..пи..пи...пик:))

 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#31] от "UJC4040":


  Нинова го предлага за редовно защото се опитва да го играе ,,опозицията”… ама сега когато има нужда да се подкрепи Слави дава назад.
  Защо?….

 36. 36 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Весело

  До коментар [#31] от "UJC4040":Нинова го предлага за редовно защото се опитва да го играе ,,опозицията”… ама сега когато има нужда да се подкрепи Слави дава назад.Защо?….
  —цитат от коментар 35 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Защото на Слави офертата не става за чеп за зеле т.е. за подкрепяне? И е особено екзотична форма на политическо самоубийство?

 37. 37 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  След тази заявка вече е ясно, че Буци ще подкрепи Слави с едно "ще му дам 60 депутати, да не кажат, че ние сме оставили държавата без управление". ДПС също ще бъдат щедри.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 38. 38 Профил на Teodor Stoev
  Teodor Stoev
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Всякакви идеи за управление без участието на една от двете големи партии в България има такъв народ или герб е тотално гавра и подмяна на вота на хората и тирания. Малките партийки с по 5% като не щат големите партии нови мажоритарни избори или по гръцкия модел победителя взема бонус 50 депутати

 39. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#36] от "Драгомир Дончев":


  Не мисля че е така.
  В момента е необходимо да се издигне такава личност която да обезсили статуквото… И трите партии от протеста би трябвало да загърбят различията си и да се обединят

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2594 Весело

  Брей ..герболяка как захаресва ИТН :))) Само и само да няма Рашков, Петков ,Комитова , Василев , Стоилов ...!

 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Весело

  До коментар [#40] от "dejmos":

  😁

 42. 42 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#36] от "Драгомир Дончев":Не мисля че е така. В момента е необходимо да се издигне такава личност която да обезсили статуквото… И трите партии от протеста би трябвало да загърбят различията си и да се обединят
  —цитат от коментар 39 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  И коя ще е тая личност дето да има нужните качества за "обединител"? Аз такава не виждам - ама виж разединители - дал господ

 43. 43 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 163 Неутрално

  До коментар [#24] от "samoedin":

  БСП ще прави служебното правителство редовно. Добро утро, Диктатура!

 44. 44 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#22] от "pamela":

  И защо мислиш, че "Има такъв народ" ще са против, ако се стигне до такава ситуация. Която изглежда много вероятна.

 45. 45 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#42] от "Драгомир Дончев":

  Не че няма такава личност. Има. Просто хората вече НЕ ВЯРВАТ НА НИКОЙ!
  Наскоро ми подариха книгата на Веселин Боришев ,,Спомняте ли си госпожо”… и хем се смях със сълзи докато я разглеждах , хем усещах един доста горчив вкус в устата си… вкусът на БКП,СДС,БСП, НДСВ, Атака, ДПС, ГЕРБ…

 46. 46 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Тройката БСП-ДБ-Мутри вън, поне за очи да бяха по-иносказателни. След Мая и Корнелия се изрепчи да предлага радевото правителство да премине плавно с новия парламент в редовно. Вярно, няма да им стигнат гласовете без ИТН и ГЕРБ, но Христо Иванов при Цветанка Ризова каза, че почват да работят с депутатите на ИТН по този въпрос, надявайки се да ги спечелят за каузата на Румен Радев.

 47. 47 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#42] от "Драгомир Дончев":Не че няма такава личност. Има. Просто хората вече НЕ ВЯРВАТ НА НИКОЙ!Наскоро ми подариха книгата на Веселин Боришев ,,Спомняте ли си госпожо”… и хем се смях със сълзи докато я разглеждах , хем усещах един доста горчив вкус в устата си… вкусът на БКП,СДС,БСП, НДСВ, Атака, ДПС, ГЕРБ…
  —цитат от коментар 45 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Еми щом не вярват в никого брой я мафията за победила. Тя това целеше толкова години. На нея не й пука вярва ли някой в нея или не. Дори ако не вярват, че я има още по-хубаво...

 48. 48 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#45] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  ..та това което исках да кажа е че ЗАГУБИХМЕ МНОГО И ЦЕННО ВРЕМЕ в търсене на ,,спасителя” на ,,обединителя”.. А какво всъщност е важно в политиката?
  ЗА КАКВО ГЛАСУВАМЕ!
  НЕ ЗА КОГО…

 49. 49 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  . ДПС също ще бъдат щедри.
  —цитат от коментар 37 на cinik


  ДПС и на изборите са били щедри. На някои места в чужбина са гласували за ИТН и ДБ.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 50. 50 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5844 Любопитно

  "Със свой мандат БСП да предложи служебното правителство"
  @@@@
  Кадрова суша, преписваме нещо, или просто, това си е нашето правителство, като сега просто си го институционализираме официално.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 51. 51 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Може би най-доброто правителство което сме имали.
  Надявам се да останат, като все пак се направят някои смени. Примерно в енергетиката, транспорта....

 52. 52 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#47] от "Драгомир Дончев":


  Че тя именно по тази причина мафията ни управлява вече 30 години- ИЗПОЛЗВА НАШЕТО НЕВЕРИЕ…

 53. 53 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 741 Любопитно

  До коментар [#24] от "samoedin":БСП ще прави служебното правителство редовно. Добро утро, Диктатура!
  —цитат от коментар 43 на geometar


  Знаеш ли какво е диктатура?

 54. 54 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#47] от "Драгомир Дончев":Че тя именно по тази причина мафията ни управлява вече 30 години- ИЗПОЛЗВА НАШЕТО НЕВЕРИЕ…
  —цитат от коментар 52 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Тъпотата ни по-скоро...

 55. 55 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 119 Неутрално

  И папата да предложат, все тая.

 56. 56 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 489 Весело

  Този театър на абсурда или пиеса за наивници постепенно се изяснява,мъглата се разсейва и завесата се повдига
  Целта е нови избори, някой писа са възможни чак март, с надеждата, че при всеки следващи избори подкрепата за ГЕРБ да пада. За да не инкасира загуба на гласове, ако е във властта ИТН не искат правителството им да мине и образно казано да се о.ерат, защото е видно калпавия материал, с който разполагат. Затова едно служебно правителство, което да върши мръсната работа и обира негативите им върши работа.
  Идеята беше още на тия избори ГЕРБ да е изчагъркан, но те излязоха корави ко.елета.През март е насрочен новия Ден пабеди, ако не стане ще има още един тираж.
  С три думи избори до дупка.
  Задкулисието е решило да пренареди пасианса, така че ще гласуваме до откат. Ма че ще се фалира държавата, ма че на есен идва нива ковид -вълна , ма че хората ще обеднеят, са малки подробности по пътя на овладяването на държавата.
  Има само един риск в плана- ГЕРБ, ако вземе и подкрепи правителството на Славун и каже " ние сме отговорни, те спечелиха, народът ги избра да управляват, да покажат какво могат". И тогава ШАХ И МАТ.
  Бързо, бързо ще стане ясно , че царят , упс селянинът е гол.

 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Гарантирано ГЕРБ няма да подкрепи Радев да назначава редовното правителство. Това е президентска република по съществото си и нарушаване на конститузият, скрит държавен преврат. Отдавна пълзящ и подготвен от КГБ.

  ДСб отбора на ДайБГ и Мая Мутренска ще гласуват с двете ръце в подкрепа. Т.н. "автентични десни" отдавна вече не се крият, че са червен троянски кон в дясното. Още от 2013г когато заедно с СтаниШеф и Мая Костинбродса докараха на власт Орешарски и Пеевски. Дотук са 36+34+13=83 гласа.

  ДПС засега мълчат но като че ли под сурдинка не са съгласни. За тях е много по-изгодно да имат в парламента правителство на Слави Трифонов отколкото Радев с Москва и КГБ зад гърбът си. А и добре се опариха с Орешарски когато ЕС светкавично им спря евро фондовете. При тях парите са основното а те са на Запад, не в Русия.

  Дори хипотетично да приемем, че ДПС подкрепи Радев с техните 29 гласа стават общо 112, не стигат. Така че пак опираме до Слави Трифонов. Наистина ли иска да управлява или екстравагантното му предложение е просто разчистване на пътя пред КГБ пРезидента? Т.е. дали и Слави не е част от КГБ сценарият? Готов лие да премери сили с Радев или ще се съгласи да му стане патерица. Вечно осмиван за бягството от властта?

  Второто ми изглежда по-слабо вероятно но не е напълно изключено. Скоро ще го радберем, още на първото гласуване. Ако не внесе за гласуване проекта си за кабинет. Ако се уплаши с проекта Слави Трифонов е свършено, употребен и светкавично изхвърлен. Не ми пасва на профила му но не го изключвам на 100%.

  Засега най-вероятен ми изглежда варианта правителство на Слави с гласовете на ИТН и ГЕРБ. Без условия и участие на ГЕРБ, вероятно с 1 година гратисен период и след нея равносметка. И подкрепата при необходимост от ДПС.

  Общо 65+63+29=157 гласа, почти конституционно мнозинство от 2/3. Ако стане доста вероятно следващите избори вече ще са със силен мажоритарен елемент, и трите партии са заявили подкрепа за това.

  PS Впрочем дотук бяха и мечтите на ДайБГ да получат мандат и редят кабинет. Желязно третият мандат отива в БСП. Макар че не изключвам гаврата именно на тях да възрожат внасянето на кабинета на Радев. Те вече тръгнаха по тази пътека.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 39 Любопитно

  Тоя служебен кабинет не е ли малко нелегитимен ?
  Никой не е гласувал за тоя хора, а те управляват страната. Не знам дали това има нещо общо с демокрацията.

 59. 59 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  До коментар [#13] от "realguru":

  Хубавото е, че ГЕРБ пада. На следващите избори още по - малко.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  от БСП и те незнаят къде са. Служебно правителство се НАЗНАЧАВА от президента. То затова е служебно, защото се НАЗНАЧАВА. Правителство с мандат на партия НЕ МОЖЕ да е служебно. Може да е експертно, програмно, „на националното съгласие” каквато искате глупост, но не е служебно

 62. 62 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  До коментар [#19] от "Подуенски нюанс":

  Искаш невъзможното. Политик и честност не вървят заедно.

 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Весело

  И определено при внасянето и гласуване кабинета на Слави ще има ОГРОМЕН ЕКШЪН! Битка за кворум, парламентарни групи панически бягащи от залата и т.н. Гответе пуканките!

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално


  Баси,
  как изведнъж герболяка станаха от ИТН, докато буквално до вчера обиждаха Дългия с всички възможни обиди !

  На някои много им се иска, предложеното от Дългия правителство, да бъде « подкрепено « и от ГЕРБ ( 64+64=128 ), статуквото да се укрепи, Буци да избегне маса отговорности и Доган продължава да дърпа конците на куклата от Банкя и на куклата от Учиндол .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Честито народе мой пак те употребиха! С ИТН започва ерата на благополучието. Ще пеем заедно със Слави, ще ни изнася концерти, ще летим в космоса и като ни омръзне ще тръгнем по чужбина.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 66. 66 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#64] от "niksan1":

  ама то така ше стане,само гледай

 67. 67 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#58] от "Александър":

  Прочети конституцията. Ако не я разбереш прочети пак. Ако пак няма резултат си закрий профила и не пиши врели некипели. Някой ден може да си зададеш и въпроса "Кой избра президента"? И дали същия не избира НС, което избира редовно правителство както е направил президента със служебното.

  Между другото ако твоя банкянски началник не беше толкова пр0 ст нямаше да имаме такова добро правителство. За 2 месеца свършиха повече работа от банкянския тулуп с джипката за един мандат.

  Един Българин
 68. 68 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#47] от "Драгомир Дончев":Че тя именно по тази причина мафията ни управлява вече 30 години- ИЗПОЛЗВА НАШЕТО НЕВЕРИЕ…
  —цитат от коментар 52 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Малко са тези дето са го разбрали.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 69. 69 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Весело

  Слави отприщи бента! Сега всички, преди да са обявени окончателните резултати на изборите, преди да са обявени избраните депутати, преди да се е конституирал парламента, преди да е извъртяна процедурата по връчване на мандатите ще предлагат правителства!

 70. 70 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#57] от "Fred":
  Малкият Мук от НДСВ, с правителство, подкрепено от ИТН и ГЕРБ. Отлагаме изчегъртването, а? Мечтата на Буци. А дали пък самия той няма да е изкупителната жертва в такъв случай? Оставка от партията и запознанство с бай Ставри. Сараите и библиотекарите продължават да дърпат конците, а материала донейде е задоволен, сблъсъка на Буци с правосъдната система обещава да бъде изключително зрелище.

 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Весело

  от БСП и те незнаят къде са. Служебно правителство се НАЗНАЧАВА от президента. То затова е служебно, защото се НАЗНАЧАВА. Правителство с мандат на партия НЕ МОЖЕ да е служебно. Може да е експертно, програмно, „на националното съгласие” каквато искате глупост, но не е служебно
  —цитат от коментар 61 на uq


  Като термини си прав. Но по същество имат правото да предложат който си искат от свое име. Включително сегашните служебни министри. Дали всички от тях ще се съгласят и дали всички бъдат предложени е отделен въпросл Гарантирано ще има промени, Нинова и тя партия храни :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  сега попита кой предложи Николай Василев =====================================Как кой - мафия № 2
  —цитат от коментар 20 на AModoMio  Мафията е една и съща от 30 години до днес, има един дон, а лейтенантите се сменяват - онзи от Мадрид, онзи от Банкя, а вече и онзи от Учиндол .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3909 Весело

  До коментар [#19] от "Подуенски нюанс":Искам за началник човек с нормална коса, семеен с две или три деца, образован с няколко езика, професионален политик, ДОКАЗАНО ЧЕСТЕН.....

  Те такова животно па нема!

 74. 74 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Да си дойдем на думата, умници!

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 75. 75 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Предложението на БСП и Мая. ОТКОГА ГУБЕЩИТЕИЗБОРИИСКАТДАУПРАВЛЯВАТ?

 76. 76 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  То така или иначе, все ще управлява служебното правителство.
  Въпросът е - ще работи ли парламентът докато управлява служебното правителство и ако работи - колко дълго във времето ще е това.

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Ако не могат да предложат кабинет- ще остане служебното… а после?…
  —цитат от коментар 25 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  После - нови избори, но ще се внимава с датата, защото не би било морално да се две в едно с президентските .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Еееее, тая баница горката, те я сънуват една година.
  И докато полезните идиоти хвърляха яйца и развалена риба, и докато палеха и разнасяха катафалки и докато ревяха "остовка" и нищо друго.
  Просто не можаха да си признаят и никога няма да си признаят, че всички разклонения на тумора БКП жадуват единствено за реванш. Поразмазаха им физионимиите през 90 та година, ама те са жизнени и не се дават така. Вместо да се срамуват от циркажийските си протести те продължават.
  Всеки от тях се надяваше Слави да му е ракета-носител до благините и изведнъж -шат на патката главата.
  Браво на момчето - не гласувах за него, следващият път ще го направя. И не само аз.
  А служеното равителтво си е на БСП, затова са всичките тия рипания и на БСП и на Мая да остане.

 79. 79 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  КОЙ2 плащаше билбордовете?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 80. 80 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Уж щяхме да чегъртаме а Слави се оказва троянския кон.. Връща в играта Герб с 200

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  След тази заявка вече е ясно, че Буци ще подкрепи Слави с едно "ще му дам 60 депутати, да не кажат, че ние сме оставили държавата без управление". ДПС също ще бъдат щедри.
  —цитат от коментар 37 на cinik  ++++++
  Тъкмо това е целта и тъкмо за това Дългия предлага правителство на мизерното малцинство от 65 депутата !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#72] от "niksan1":

  Не е една и съща. Спомни си групировките и как всяка се бореше за превъзходство и все още продължават. А ние ще си избираме между едната и другата.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 83. 83 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Първата политическа сила предлага кабинет, четвъртата го приема като "провокация".

  Мая Манолова говори за "подмяна" и в следващото изречение предлага служебното правителство да се превърне в редовно. Може би след известно време и това ще се окаже неразбрана шега.

 84. 84 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 668 Неутрално

  На този РАЗЕДИНЕН НАРОД му е необходима ЦЯЛОСТНА СМЯНА НА СИСТЕМАТА.Освен всичко това и самите политици показват че НЕ СА ГОДНИ да работят за националните интереси, а само за партийните си такива
  —цитат от коментар 27 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Аз ако бях на теб, щях да спра да пиша в този форум, или поне щеше да ме е срам.... както направи Христов.
  Преметнаха ви балучета! Ние като ви говорим,коя е единствената партия,която иска промяна, ще слушате! Бойко я назовава от страх ни в клин ни в ръкав в интервютата ,които напоследък дава (о,чудо,преди се криеше по землянки и задни врати)

 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  До коментар [#36] от "Драгомир Дончев":Не мисля че е така. В момента е необходимо да се издигне такава личност която да обезсили статуквото… И трите партии от протеста би трябвало да загърбят различията си и да се обединят
  —цитат от коментар 39 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  Не поставяй ИТН като партии на протеста, защото не са партия, а сбирщина на дистанционно управление от сарая .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Весело

  Баси,как изведнъж герболяка станаха от ИТН, докато буквално до вчера обиждаха Дългия с всички възможни обиди !
  —цитат от коментар 64 на niksan1


  Ами до вчера и ие му се кълняхте в любов и вечна дружба, министри искахте да му ставате. Пък като ви отряза от баницата изведнъж си спомнихте че е чалгаджия и простак :)

  Интереса клати феса, отдавна е известно.

  Ние правим анализ на иттересите и от него излиза, че за ГЕРБ е много изгодно да покрепи ИТН. Включително безусловно, без облаги и постове, с единствената цел да спрат Радев.

  А за Слави Трифонов е изгодно да приеме такава покрепа. Още повече, че им показа на всички че без него не могат. Така че ще слушкат и мълчат. Защото за който се смята за много велик и че ще му дърпа юздите следва болезнен ритник. Протестърите вече го получиха и квичат от болка.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 87. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#71] от "Fred":

  ами като термини говоря. Не може от столетноцата да излезеш и да говориш глупости, несериозно е. Как хората да те подкрепят и да ти гласуват доверие, като показваш елементарно непознаване на материята

 88. 88 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  На този РАЗЕДИНЕН НАРОД му е необходима ЦЯЛОСТНА СМЯНА НА СИСТЕМАТА.Освен всичко това и самите политици показват че НЕ СА ГОДНИ да работят за националните интереси, а само за партийните си такива
  —цитат от коментар 27 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не система, модел, статукво, трябва да се сменя, а аз и ти. Ти казваш аз не съм статукво. И аз така казвам. Даже и БСП не са. И децата си научихме, как да лъжат и крадат.
  Крадци, нямаме вече като хората в България! Ние не сме такива, разбира се.
  Бойко, оказал се единственият крадец в България, вместо да източва бюджета, той го пълнел.
  Като оня в соца, дето пълзял през българско-турската граница, бягайки за Москва.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  от БСП и те незнаят къде са. Служебно правителство се НАЗНАЧАВА от президента. То затова е служебно, защото се НАЗНАЧАВА. Правителство с мандат на партия НЕ МОЖЕ да е служебно. Може да е експертно, програмно, „на националното съгласие” каквато искате глупост, но не е служебно
  —цитат от коментар 61 на uq


  Експертно, програмно и на националното съгласие са термини, предназначени за широката публика.
  Правителството може да бъде еднопартийно, коалиционно, правителство на мнозинството, правителство на малцинството.
  Ако БСП предложи някакво правителство, независимо дали това е служебното и то се приеме, то това по същество е правителство на БСП, което и други партии подкрепят без да участват. Най-много към тях да се залепят и дружките им на Мая. Т.е. правителство на малцинството (БСП + Мая, евентуално), подкрепяно и от други партии.
  Интересно ми е кои други партии биха подкрепили такова правителство.

 91. 91 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#16] от "drill":

  С 30% избирателна активност не може да се избере президент

 92. 92 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#71] от "Fred":ами като термини говоря. Не може от столетноцата да излезеш и да говориш глупости, несериозно е. Как хората да те подкрепят и да ти гласуват доверие, като показваш елементарно непознаване на материята
  —цитат от коментар 87 на uq


  Явно не си бил в партиен клуб на БСП, не знаеш какви невъобразими дивотии се говорят там. На тези хора още им кънтят залповете на Авропа в главато. Те затова все не могат да вземат властта. Въпреки че Боко направи и невъзможното да им я поднесе на тепсия.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 93. 93 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  И ако това правителство не го подкрепи НС, Радев няма да има моралното право следващото служебно правителство да е със същите хора

 94. 94 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  До коментар [#86] от "Fred":

  Прав си.
  Така се получава: Слави внася предложение за правителство на малцинството в парламента и го подлага на гласуване. Ако получи подкрепа, независимо от кои партии, правителството ще управлява. Ако ли не - идва ред на следващия.
  Нещо ми подсказва, че правителства на ГЕРБ и БСП няма как да минат по принципни съображения.

 95. 95 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#31] от "UJC4040":Нинова го предлага за редовно защото се опитва да го играе ,,опозицията”… ама сега когато има нужда да се подкрепи Слави дава назад.Защо?….
  —цитат от коментар 35 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  Слави и всички останали под анти герб байрака, работят здраво за схемата Радев/Масква.
  Главна цел-служебно правителство, резервен вариант- чалга „експерт“ правителство.

 96. 96 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Между другото не следиш внимателно - именно Мая Ма първа го предложи тва още вчера - служебното да стане редовно. Днес Корнела подозрително приглася...
  —цитат от коментар 33 на Драгомир Дончев


  Изненади няма.
  И ИТН и ИМВ и Радев са издънки на БСП.
  Понеже катастрофално губеха имидж и електорат, трябваше да се раздънят на издънки, маскирани като, уж, отцепници. На практика, същите русороби и ДСари.

  Само че, признава им се, вместо директно да свалят маските и да се изхилят истерично, те все още го играят сякаш УЖ са от различни отбори, ама само сега, само един път, еднократно, да си почешат гърбовете за благото на народа.

 97. 97 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  То така или иначе, все ще управлява служебното правителство.Въпросът е - ще работи ли парламентът докато управлява служебното правителство и ако работи - колко дълго във времето ще е това.
  —цитат от коментар 76 на plynii


  Доколкото знам още на първото заседание служебното правителство си подава оставката и започва процедурата по избор на ново. Докато тя трае служебното продължава да изпълнява задълженията си, включително подлежи на парламентарен контрол.

  Колко дълго ще продължи това зависи от скоростта с която Радев дава мандатите и те бъдат приемани иби връщани. Няма формални срокове пред президента и може да бави колкото си иска. Но ми се струва, че няма да се бави много. Ще иска колкото се може по-бързо да стигне до третият мандат и БСП, вече знаете защо.

  Така че примерно след 2 месеца вече ще са ясни резултатите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 98. 98 Профил на aij45700558
  aij45700558
  Рейтинг: 31 Неутрално

  До коментар [#58] от "Александър":
  Служебното правителство е по-легитимно от предложението на Чалгаря,защото за Радев гласуваха над 2 милиона, а колко са на другите

 99. 99 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  БСП се надявам да падне под 10% вече.Лошото е, че лилавите им другарчета катерят.
  —цитат от коментар 13 на realguru


  Ами те са едно и също. Така че общата сума остава постоянна.

  Както правилно забеляза др.Кутев социалистическите идеи са като спина, предават се по полов път. Я вижте що отрочета на видна комунистическа номенклатура има сега при неолиберастките теменужки.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 100. 100 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  Кого точно интересува какво точно ще решава маямата - галева - костинбродска която едва се промънка в парламента като мокра връв

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK