Провокацията на Слави Трифонов е към цялата политическа система

Проблемът беше най-точно наречен от "Файненшънъл таймс" – че се отива към антиполитическа управляваща платформа

© Юлия Лазарова

Проблемът беше най-точно наречен от "Файненшънъл таймс" – че се отива към антиполитическа управляваща платформаПред БНР бившият премиер Иван Костов коментира изпреварващия ход на Слави Трифонов да предложи правителство, без да преговаря с други партии.


Да се опитаме да се погледнем през очите на нашите партньори, а не да се самооценяваме като някакво далечно, провинциално, периферно кътче на света. За демократичния свят българската демокрация е незавършена. Те казват - неконсолидирана.


Българският избирател установи опорочаването на собствената си политическа система след управлението на тройната коалиция и възложи надеждите си на ГЕРБ. Само че в последните 12 години тази партия с активното участие на ДПС и на различни националистически формации, често и с подкрепата на БСП, плъзна българската политическа система към хибриден режим. Това го казва докладът на "Фрийдъм хаус".
Хибриден режим има тогава, когато има формални свободи на медии, хора, има права, пак формални, провеждат се избори, но всичко е подчинено на един друг център на влияние - на олигархията, на мафията или заедно. Това плъзгане към хибриден режим е, което софийското гражданско общество съзря, след като прокуратурата извърши незаконни арести в президентството. Не казвам аз, че са незаконни, казва го съдът. Така започнаха летните протести. Една нарастваща по силата си общност, каквато е гражданското общество, влезе в открит конфликт с властта. Оттогава целта му е да се спре регресът към хибриден режим и да се консолидира българската демокрация. Това е невъзможно без радикални реформи на специалните служби и на съдебната власт, най-вече на прокуратурата.


Диагнозата и необходимостта от реформи се знаят от всички политици. Това не означава, че всички групи в новия парламент имат намерение да ги реализират. Тук продължавам да не съм наясно с "Има такъв народ". Надявам се да правят изключение. Защото примерно не знаят диагнозата и за тези реформи. Надявам се да няма друг план. Във всеки случай в обявената от тях програма не се вижда нито диагнозата, нито реформите. В състава на предложения кабинет също не се вижда нито потенциал, нито възможност да се осъществят реформите.


Много наблюдатели сега казват, че това е или грешка, или провокация срещу желанията на протестиращите. Проблемът беше най-точно наречен от "Файненшъл таймс" - че се отива към антиполитическа управляваща платформа. Това означава, че провокацията е към цялата политическа система, и затова отвсякъде Трифонов чува тези оценки.


Никой не иска от тях порции. Порциите ги раздаваше тройната коалиция 3:5:8. Тези порции никой не ги претендира от страна на протестните партии. Те не искат министерски постове, не искат нито участие в кабинета, нито дял от властта за себе си. Те искат да съгласуват тези реформи, заради липсата на които се сриваме към хибриден режим. Това искат те. Виждането на ИТН за позицията им показва дълбока политическа несъстоятелност и неразбиране на процесите. Отсреща партньорът ти иска политики, не дялове и постове, а тези политики ти не ги даваш.


Да помислим три хода напред: "Има такъв народ" предлага кабинет, чийто състав не е съгласуван с никого, изцяло извън предвидената от конституцията процедура. Няма да бъде подкрепен от другите партии в 46-ото Народно събрание, казват от БСП, "Демократична България", която все пак оставя отворена врата на ИТН да си поправи грешката, нито от "Изправи се! Мутри вън!", които даже предлагат да се предложи същият състав на служебното правителство. Няма да бъдат подкрепени. Какво ще се случи след това?


Този кабинет в Народното събрание ще увисне на милостта на ДПС и на ГЕРБ. Този кабинет, който иска да излекува страната от опорочената от ГЕРБ и ДПС демокрация, ще трябва да функционира на базата на тяхната подкрепа или на тяхната милост. Това ли е решение за ИТН? Това означава, че излъченият за премиер Николай Василев няма никакво доверие от страна на протестните партии да прави правителство. Това означава, че трябва да се съгласи със старите си партньори от ДПС и заставайки ГЕРБ на позицията на НДСВ, да прави правителство. Политическата система в страната рухва. Пред очите ни. Тя се разпада, вместо да бъде оздравена. С доверие на 10% от избирателите ще управлява. Как си представяте това? Ще му гледат сеира, както се изрази предишният министър-председател.


Николай Василев трябва да направи граждански избор. Той трябва да разбере в каква позиция изпада и да реши дали ще бъде човек на конци, защото това, дето той ще е министър-председател, а друг му чете кабинета, това същото го видяхме направено от ГЕРБ с кабинета на Даниел Митов. Това е същата поза. Това е невъзможно, да не осъзнава, че е кукла на конци. От друга страна, с кого ще управлява? Трябва да имаш партньори, за да управляваш.


Отделно оставям неговата собствена роля в тройната коалиция като министър на държавната администрация. Кой е реализирал порциите на назначенията 3:5:8, ако не той?


Грешката с този предложен кабинет от ИТН не е възможно да се поправи от друг освен от самите тях. Парламентарната група на ИТН да влезе в предварителни разговори и да съгласува кандидатура за министър-председател, която все пак е приемлива за останалите партии, поне за протестните. (...) Трябва да се следва предвидената от конституцията процедура. Той да влезе в разговори, да търси подкрепа... Ние сме парламентарна република. Бунтът беше да не сме Борисова държава. Сега няма да сме Трифонова държава, нито ще сме държава на президента Радев. Ние сме парламентарна република.


Ако нещата, за които говорих, се случат, ще рухне изобщо доверието в институцията Народно събрание. Така избирателят ще загуби доверието в парламента и ще започне да се оглежда за други варианти, ще се оглежда за друга демокрация, даже изобщо ще остави идеята за демокрация.


При този предложен кабинет е невъзможно да се поправи грешката. Това е заявено съвършено ясно, и то не само от протестните партии. Това е заявено и от БСП, очевидно ще срещне някаква съпротива, ако не е някакво издевателство, от страна на ГЕРБ. Мълчи само ДПС, само те заемат позиция евентуално да подкрепят този кабинет. Това означава, че грешката може да бъде поправена само от парламентарната група на ИТН. Тя да влезе в предварителни разговори, да съгласува кандидатура за министър-председател, която все пак е приемлива за останалите, поне за протестните партии. Защото те ще имат 112 или 113 депутати, много малко им остава, за да бъдат мнозинство. Достатъчно е да не влязат 240 депутати в зала, а те да са всичките и да изберат правителство. А не да се декламира някакъв състав на правителство от "Фейсбук" или от някаква телевизия. Защото аз например нямам "7/8 телевизия" и много хора сигурно нямат. Дочувам, че абонатите й са много ограничени. На кого казват какъв е кабинетът? Вижте в колко странна ситуация се намираме! Колко е щураво това, което ни се случва!


Това правителство много напомня на правителството на Сакскобургготски, което направи страшни поразии. То направи например голямото ограбване на България чрез сделката за външния дълг.


Свидетелства за прехода 1989 - 1999
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Идеята на Мая Манолова служебното правителство да бъде подкрепено от 46-ия парламент и да продължи работа като редовен кабинет е разклонение на сценарий, който започва в парламента с гласуването на кабинета на ИТН. Ако те не поправят грешката си, могат за това правителство да получат подкрепа от ДПС и ГЕРБ, за да му гледаме сеира, както чух някой да казва, а може и всички да не го гласуват и да мине само с гласовете на ИТН. Това ще означава, че вариантът служебното правителство да стане редовно е затворен. И след това животът на правителството на ИТН може да бъде удължен с интубиране за много дълго време.


Ако отидем пак на избори, отговорността безспорно ще е на лидера на "Има такъв народ". Начинът, по който се действа, може да бъде обяснен с една проста хипотеза. Всъщност две. По-простата е, че той всъщност не желае да поеме отговорността. Трифонов беше заявил, че щял да бъде отговорен за хората, които ще бъдат в Народното събрание от негово име, т.е. за 65 души. Само че конституцията какво казва - "Има такъв народ" и нейният лидер стават отговорни пред цялото общество в момента, в който получат мандат за съставяне на правителство. Той тази отговорност въобще осъзнава ли я? Той става отговорен за съдбата на страната, дали ще я вкара в нова криза.


В политиката има значение този, който има инициативата по конституция. Негова е отговорността и не може да се прехвърли на никого другиго. Това, че не са го подкрепили, е тяхна отговорност, но пред избирателите им, а не пред обществото, защото не са носители на мандата. Това са тънки, но много стабилни нишки, които конституцията е изплела, за да разпредели тази отговорност. Отговорността на предлагащия кабинет е пред цялото българско общество - това трябва да го разберат тези хора, които са наистина новобранци в политиката, но това не е кой знае каква сложна истина.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Биволъ:
  Николай Василев менажира скрити фондове на ДС и Агент "Румянцев".
  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/4359386047446477

 2. 2 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да го кажа още по-ясно за тези които не са разбрали.
  1) троловете са платени;
  2) всички тролове в един и същи момент превключиха от подкрепа на ГЕРБ към подкрепа на Слави
  3) който плаща на троловете, той стои зад формацията на Слави.
  За последното е много лесно да се досетите!

 3. 3 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Биволъ:Николай Василев менажира скрити фондове на ДС и Агент "Румянцев".https://www.facebook.com/bivolnews/posts/4359386047446477
  —цитат от коментар 1 на Наблюдател


  И не с 200, ами Слави ще го отнесат с 7000/8

 4. 4 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Слави е един позьор, който не го е разбрал или е олигофрен или слабо развиващ се !

  Комунистите са виновни!
 5. 5 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вече 30 години българите биват изпързалвани с една и съща бедна на въображение но ефективна стратегия:
  1) отвращение от “демокрацията”, която носи нестабилност - нищо, че демокрация никога не е имало и не е било планирано да има. Това което наричат “демокрация” е контролиран екперимент планиран да се провали;
  2) периодично имената на партиите на власт се подменят, но не и същността им - НДСВ, ГЕРБ, ИТН, и т.н. предназначени за временно успокояване на страстите на най-активната, но все по-малка част от народа, която осъзнава какъв театър се разиграва;
  3) култивиране на посредствено население, което не вижда по-далече от носа си, така че номера винаги да минава;
  4) залагане на капани на малкото партии настояващи за истинска промяна (такива като ДБ), така че да бъдат маргинализирани. Това съчетано с огромно по мащаб тролене и манипулирано медийно представяне.
  5) на мафията не и трябва нито държава, нито население, поради което хората са оставени да се спасяват поединично, кой както може (унищожавайки идеята за нация). Контролирането на територията е достатъчно за да се пълнят чекмеджетата.

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  За съжаление 20 години по-късно Костов е сред малцината които говорят политически смислено
  Много често не съм съгласен с тезите му но това изобщо не променя факта че е сред малцината които говорят състоятелно политически сред многото шум шоу и откровени неумности!!!

 7. 7 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  И Бащицата се опитва да замаже положението, но не може. Просто Атанасов трябва да си ходи за да може ДСБ да върви напред.

 8. 8 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Разстроено

  Слави нема го подкрепят!Той не предложи част от баницата на умните и красивите!🐵
  Требеше поне министерството по ромските въпроси да даде на ДеБъ!😢

  Много съм прост
 9. 9 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 177 Неутрално

  И Бащицата се опитва да замаже положението, но не може. Просто Атанасов трябва да си ходи за да може ДСБ да върви напред.
  —цитат от коментар 7 на geometar


  ДСБ взимат 9 депутата в парламента, като разширяват присъствието си спрямо предходния.

 10. 10 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  И ква стана тя? За кво беше цялото въргаляне по Орлов мост? Язък за яйцата! Да си ги бяхте изяли поне

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 11. 11 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Да го кажа още по-ясно за тези които не са разбрали.1) троловете са платени;2) всички тролове в един и същи момент превключиха от подкрепа на ГЕРБ към подкрепа на Слави3) който плаща на троловете, той стои зад формацията на Слави.За последното е много лесно да се досетите!
  —цитат от коментар 2 на odu121065884


  Троловете превключехте от подкрепа на Слави в оплюването му.
  Партиите на протеста, в която беше и т.н.
  Най- показателно показва кой превключи!

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Весело

  "Защото те ще имат 112 или 113 депутати, много малко им остава, за да бъдат мнозинство. Достатъчно е да не влязат 240 депутата в зала, а те да са всичките и да изберат правителство."  Костов прекалено лаишки го каза, ще се гласува правителство, и ще се чака да не влязат едни, за да мине правителството. И разликата от 112, 113 до 121 хич не е малка, и се нарича "златен пръст". Иначе, за много работи е прав, особено до това, че в момента ставаме свидетели на "щурава работа".

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление 20 години по-късно Костов е сред малцината които говорят политически смислено
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Едно е да говориш, друго е когато имаш целият инструмент на властта да не предприемеш нищо. Бях бесен след като гласувах навремето за СДС, точно Иван Костов да предаде това на което всички се надявахме. При цялата власт в ръцете, първото което трябваше да се направи е лустрация до 10 коляно. А за обещанието да има съд затретата национална катастрофа да не говорим - така и нито един не беше осъден. Защо бе Иване?

 14. 14 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  "Кой ми взе парчето от баницата"

  режисьор : Ахмед Доган
  сценарист : Тошко Йорданов
  в главните роли : Христо Иванов , Слави Трифонов, Радан Кънев , Атанас Атанасов и други.

 15. 15 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#2] от "odu121065884":

  Това още вчера го писах в един пост тук и дори цитирах четирибуквения сайт, но Дневник кой знае защо ми изтри поста... Та въпросният четирибуквен от онзи ден наистина се преориентира от Бойко към Слави - от това по-голямо доказателство за взаимовръзката, здраве му кажи. Освен ако не е обратното - за да си помислим именно това. Но чак пък такама мисъл в БЛИЦ, не вярвам. Айде, трийте ме.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  ... Трифонов беше заявил, че щял да бъде отговорен за хората, които ще бъдат в Народното събрание от негово име, т.е. за 65 души. Само че Конституцията какво казва - "Има такъв народ" и нейният лидер стават отговорни пред цялото общество в момента, в който получат мандат за съставяне на правителство ...

  Иване, ти това в коя Конституция го прочете?

  Че той Трифонов дори не е дупетат!
  А по Конституция дупетатът от момента, когато се закълне, става представител на целия народ. Даже май имаше и тълкувателно решение на КС по въпроса.

  Кви са тия хоремагски съчинения, к'ви са тия Размисли и страсти!

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  До коментар [#13] от "odu121065884":

  Заради тази пропусната лустрация страдаме, и да не бе до 10-коляно, до 2-ро беше щеше да е достатъчно.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  За съжаление 20 години по-късно Костов е сред малцината които говорят политически смисленоМного често не съм съгласен с тезите му но това изобщо не променя факта че е сред малцината които говорят състоятелно политически сред многото шум шоу и откровени неумности!!!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  След Костов ДСБ се превърна в придатък на ДБ.

 19. 19 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 260 Неутрално

  "Това плъзгане към хибриден режим е, което софийското гражданско общество съзря, след като прокуратурата извърши незаконни арести в президентството. ...Така започнаха летните протести."
  +++

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 20. 20 Профил на ДракУна
  ДракУна
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Добре де,като водят преговори,разбирай споделят баницата и с другите и се опитат да съставят правителство на чия милост ще се поддържа този кабинет? Пак ДПС или Герб! Какъв е смисъла в това ,Костов?

 21. 21 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 502 Неутрално

  А иначе уважавам мнението на Христо Иванов да не се рушат мостовете и да се водят разговори. Ама добре си спомням опита си да разговарям с една мутра, която караше в еднопосочното срещу мен през 90-те... Не става, бате, разговорът с мутрата. Може да се опита за пред хората, но знам, че няма да стане. Ако учиндолския вдяваше, още днес щеше да оттегли Никито и да каже: Сгреших, ще проведем разговори, ще го обсъдим. Вярвате ли че това ще стане? За малко да повервам и аз - ама се сетих за мутрата от 90-те в насрещното.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 22. 22 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 984 Любопитно

  До коментар [#11] от "4ort":

  А Слави що превключи от "приоритет номер 1 е свалянето на Гешев" към "не споменавам изобщо Гешев в списъка с приоритетите" ?

 23. 23 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 468 Неутрално
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1916 Любопитно

  Костов излезе от дупката си и се изпъчи с надеждата да го забележат и му предложат премиерски пост! ИТН го отсвири и сега ги оплюва.
  А сценарият на целия политически цирк е след година да ни омръзнат политическите боричкания и да се съгласим на президентска република. Новата конституция е написана преди две години от Емилия Друмева и само чака народа да "узрее".

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#9] от "Are de":

  е, трябва да има и малко цигани в парламента, иначе ще ревете, че не сте парламентарно представени.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 27. 27 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Добре. Това е антиполитическо. А какво е радевият ищах за промяна на конституционната уредба на държавата. Чрез някаква форма на президентска република? Какво е мишкуването да продължи правителството му под някаква форма на експертно, подкрепено от Корнелия, Хр. Ив. и Мая М.? Това политическо ли е? Политическо ли е да промениш избирателния кодекс за една нощ и Държавен вестник да излезе по-късно /или по-рано беше/ за да се публикува и да не бъде оспорен? Политическо ли е за обявиш гръмогласно как щом вземеш мнозинство в парламента ще прогониш тоя ВСС и ще назначиш свой, за своя угода. Който да установи съдебна власт, която те устройва?

 28. 28 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хубаво е, че Костича удари едно рамо тоя път.

 29. 29 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 946 Неутрално

  ...Костов прекалено лаишки го каза... разликата от 112, 113 до 121 хич не е малка, и се нарича "златен пръст".
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  Не е лаик Иван Костов.
  Той много добре знае как Тиквата купи и него, и другите депутати от ДСБ за да гласуват за „Борисов-1“

  Да напомня, че Корнелия Нинова не се продаде за да бъде избрана за председател на НС. Деница Златева (тоже от БСП) не се продаде за да стане министър на Тиквата (както направи П.Москов от ДСБ)

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

 30. 30 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Вече 30 години българите биват изпързалвани с една и съща бедна на въображение но ефективна стратегия:1) отвращение от “демокрацията”, която носи нестабилност - нищо, че демокрация никога не е имало и не е било планирано да има. Това което наричат “демокрация” е контролиран екперимент планиран да се провали;2) периодично имената на партиите на власт се подменят, но не и същността им - НДСВ, ГЕРБ, ИТН, и т.н. предназначени за временно успокояване на страстите на най-активната, но все по-малка част от народа, която осъзнава какъв театър се разиграва;3) култивиране на посредствено население, което не вижда по-далече от носа си, така че номера винаги да минава;4) залагане на капани на малкото партии настояващи за истинска промяна (такива като ДБ), така че да бъдат маргинализирани. Това съчетано с огромно по мащаб тролене и манипулирано медийно представяне.5) на мафията не и трябва нито държава, нито население, поради което хората са оставени да се спасяват поединично, кой както може (унищожавайки идеята за нация). Контролирането на територията е достатъчно за да се пълнят чекмеджетата.
  —цитат от коментар 5 на odu121065884


  Интересно. Вий сам, логически стигнахте до тез изводи? Поздравления. Че това е една само стъпка от следното:

  "Демократическата република е най-добрата възможна политическа обвивка на капитализма и затова капиталът овладял тази най-добра обвивка обосновава своята власт дотолкова надежно, дотолкова сигурно, че никаква смяна нито на лицата, нито на учрежденията, нито на партиите в буржуазно-демократическа република не поколебава тази власт."

  Въпросът с повишена трудност е - от кого е цитата?

  Въпросът с минимална трудност е - след като обществено-икономическите закони са обективни, важно ли е кой е направил извода, формулирал закона - вие, или чивяка, когото цитирах?

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  С всеки следващ избор падаме все по надолу. Няма вече политици, като Иван Костов, но ние и него успяхме да очерним. Слави и Борисов заслужаваме, затова ги и получаваме. Но България не заслужава такава подигравка.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#18] от "4ort":

  Съгласен съм с Вас!
  Преди години Костов взе много погрешни решения НО това не променя факта че с днешна дата за голямо съжаление е сред малцината които говорят смислено и разумно политически!

 34. 34 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2558 Весело

  Биволъ:Николай Василев менажира скрити фондове на ДС и Агент "Румянцев".https://www.facebook.com/bivolnews/posts/4359386047446477
  —цитат от коментар 1 на Наблюдател


  Поздрав на биволите от Барселона.

 35. 35 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  всички тролове в един и същи момент превключиха от подкрепа на ГЕРБ към подкрепа на Слави
  —цитат от коментар 2 на odu121065884


  Да не забравяме, че Томи Биков се изтипоса по Фейса да пее песничка за да подиграва Христо Иванов и Мая Манолова. Началото на ГЕРБ, както и на техните тролове, е патологична ненавист към ДБ и подобните им, защото само в тях виждат хора, с които не е възможно да се погодят, демек, да ги купят.

 36. 36 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  И ако сега Хаджигенов пак грабне прашката и заедно с низвергнатия "културен" министър Минеков и Бабикян тръгнат да освинват сградите в София, защото не било политическо управлението /евентуалното управление, де/, те ще се изявят по всички канони на политическото? Така ли? Костов е напълно наясно как стоят нещата. Но е влязъл в такъв коловоз и трябва да се отчита.

 37. 37 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#30:"sablezub"][/quote]

  Даже не се интересувам от кой е цитата - когато пиша нещо изразявам собствено мнение. Нито се опитвам да подражавам на някого, нито плагиатствам. Намери си друга цел за коментарите. Всред всичко казано някъде от някого, все ще се намери нещо което да наподобява казаното от някой друг.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2558 Гневно

  Костов излъга и разочарова милиони, унищожи СДС. С какви очи излиза да раздава умнотии? Кажи си, Иване?!

  Няма как кандидат за БКП да я лустрира, няма!

 41. 41 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Костов имаше много "добри попадения" в кадровата си политика - вицепремиерите Божков и Бакърджиев, изключително честни и компетентни! Благодарение на такива като тях и Емануил Йорданов, Илко Семерджиев и Деница Сачева не му се е налагало да управлява след 2001 г. Пропуснах Наско, но и той има голям принос за провала на СДС!

 42. 42 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#25] от "chichka":

  Ми той НАРОДА Е УЗРЯЛ БЕ!
  УЗРЯ ЗАЩОТО МУ ПИСНА ДА ПЛАЩА НА ЕДНИ 240 КОИТО ГО ДЪРПАТ НАЗАД!

 43. 43 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 281 Неутрално

  При тези 7/8 няма 6/5. Смело продължават "хибридния" режим.

  А "хибридният" режим (няма нищо общо с хибридна война, хибридно задвижване на автомобила, хибридни котки, хибридни велосипеди, хибридни домати и т.н.) вероятно е новият любим термин на отличния анализатор И.К, който на практика се оказа, че е и отличен "хибриден" практик, подарявайки на "омразните" руснаци (Лукойл) най-голямото българско предприятие и цяло пристанище на Черно море.

  Добре е човек да разбере къде му е силата и да не скача в политиката с идеята, че там всички са по-прости от него. Силата на Слави е в чалгата и четенето на мръсни вицове, а И.К. е наистина един отличен аналитик и ... дотук.

 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3122 Неутрално

  олеле
  що за провокация е това?

  още малко и пак ще нарекат Слави "антисистемен"
  и против коя система по-точно е той? против "пазарната икономика"? против партийната лъжедемокрация?
  смях в залата

  Костов просто се забавлява с отново спечеления към себе си обществен интерес

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 45. 45 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Костов излъга и разочарова милиони, унищожи СДС. С какви очи излиза да раздава умнотии? Кажи си, Иване?!
  —цитат от коментар 40 на Галя Станчева


  Репликата е "Кажи ИМ, Иване". Това, че до теб е стигнала през счупения телефон на злите сили само показва на кого служиш - съзнателно или не.

 46. 46 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Костов имаше много "добри попадения" в кадровата си политика - вицепремиерите Божков и Бакърджиев, изключително честни и компетентни! Благодарение на такива като тях и Емануил Йорданов, Илко Семерджиев и Деница Сачева не му се е налагало да управлява след 2001 г. Пропуснах Наско, но и той има голям принос за провала на СДС!
  —цитат от коментар 41 на pernikforbg


  Като си спомня как се възмущавах на времето от Ал Бо и неговите 10%, не си и бях представял, че ще дойде време в което процентите ще ударят 50 при ГЕРБ. Младежка наивност.

 47. 47 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3122 Неутрално

  и отново загадъчното "Проблемът беше най-точно наречен от "Файненшънъл таймс" – че се отива към антиполитическа управляваща платформа"

  айде да пробваме пак - кой ще преведе на човешки език изаканото от "Файненшънъл таймс"? какво означава фразата "антиполитическа управляваща платформа"?
  освен че изглежда много умна?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Това не е провокация. Слави е част от тази политическа система, която раздаваше порциите. Той също папкаше от тези порции. ;)

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#40] от "Галя Станчева":

  Той и коня бяха кандидати на КГБ, не на БКП.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 50. 50 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 502 Неутрално

  КРАТКО ОБОБЩЕНИЕ НА МНЕНИЯТА И АНАЛИЗИТЕ ДОСЕГА

  Слави Трифонов издигна Николай Василев за премиер поради:

  1. Любов към Родината и Демокрацията
  2. Глупост
  3. Неопитност
  4. Егоцентризъм и чувство за непогрешимост
  5. Наглост
  6. Да натрие носа на другите протестни партии
  7. Носталгия по миналото
  8. Липса на друг кандидат
  9. Задкулисни договорки
  10. И той не знае защо

  Да си призная, май споделям всички мнения

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 51. 51 Профил на Ядосан Октопод
  Ядосан Октопод
  Рейтинг: 637 Гневно

  До коментар [#15] от "gun":

  Това е много ключово. Нека обобщим последните 48 часа:

  -ДПС обяви, че ще подкрепи Слави
  -Тошко започна откровено да плюе по ДБ
  -Блиц, ПИК и другите "медии" обърнаха палачинката от 7-8 статии на ден, които плюят Слави, до това да обясняват какъв е тайния му план, за успех.
  -троловете тук и във Фейсбук заобичаха Слави и спряха да му викат чалгар

  Кое остана? Когато Радев раздаде мандатите, ГЕРБ да се "жертват" и да подкрепят Слави.
  Кое остана за нас? Ако това мине, остана площада.

 52. 52 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С всеки следващ избор падаме все по надолу. Няма вече политици, като Иван Костов, но ние и него успяхме да очерним. Слави и Борисов заслужаваме, затова ги и получаваме. Но България не заслужава такава подигравка.
  —цитат от коментар 31 на Роси


  Единственият когото не заслужавахме а беше най-достойният, беше Филип Димитров - с толкова много ченгета и предатели в СДС, просто не му беше даден шанс. Всички други си ги заслужаваме.

 53. 53 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  След като пословично интелигентният български избирател, включая мозъците, изтекли на Запад, смениха тиквата с кратуна, традиционният ден на размисъл след изборите е на път да прерасне в седмица -- а защо не и в по-дълга форма?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 54. 54 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Защо бе Иване?
  До коментар [#13] от "odu121065884":

  Защото и той бе зависим от разни кръгове.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 55. 55 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Без т.1, разбира се:)

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 56. 56 Профил на Ядосан Октопод
  Ядосан Октопод
  Рейтинг: 637 Гневно

  До коментар [#13] от "odu121065884":

  Защото щяха да го убият, колега. Това е. Костов е смел, но на никому не му се мре. Лустрацията не се дава от властта, а се взима от народа. Който е бил по площадите тогава, да е искал повече. Който се е задоволил, да не мрънка.

 57. 57 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Плюйте по Костов, белким ви омекне това, което си послахте.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 58. 58 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Иван Костов: "....защото това, дето той ще е министър-председател, а друг му чете кабинета, това същото го видяхме направено от ГЕРБ с кабинета на Даниел Митов. Това е същата поза..."

  Що за премиер ще бъде Николай Василев, след като чалгарите му редят кабинета?
  Същата беше и историята с Даниел Митов!
  Все пак, това са хора предлагани за премиери.
  Бива ли да нямат елементарно чувство за чест и достойнство...
  Очевидно нямат. Най-малкото за това и двамата не стават за премиери!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 59. 59 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Хората около ДеБъ почнаха да се усещат, че Слави не е дошъл да реформира системата или да поема отговорност, ами да внесе хаос в страната.
  Първоначалното име на неговата партия "няма така държава", говореше само за себе си. Май българите не се усетиха, че освен прогрес, може да се наблюдава и регрес в обществените отношения. Политическата криза, която се заформя в България никак не ми харесва.

 60. 60 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 801 Весело

  Сливчоу Учиндолския търси трескаво exit-Стратегия, ама няма печеливш ход !
  Учиндолското черешово топче крепира със първото джепане !
  Чалгара освен да си лови мухи по задника на кожения диван в студиото на 7/8 за друго и без това не става !
  Амин !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 61. 61 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Всъщност, какво значение имат министрите ако им се ограничи властта? Ние сме парламентарна република и парламентът е този, който решава. Министритрите са просто държавни служители на по-висок пост.
  Това, че Борисов не се предържаше към конституцията не променя нищо и все още сме си парламентарна република.
  В момента всички се държат все едно министър -председателят е най-важният човек в държавата. Не превръщайте държавата в Гешефтура!
  Нужни са реформи и тези реформи ще дойдат не от министрите, не от прокуратурата, не от съдилищата, не от Рашков или там, който и да е, а от ПАРЛАМЕНТА!

 62. 62 Профил на Ядосан Октопод
  Ядосан Октопод
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#59] от "Александър":

  Колега, защо 100% от постовете ти съдържат Да България, а 0% са по темата?

 63. 63 Профил на odu121065884
  odu121065884
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "odu121065884":Защото щяха да го убият, колега. Това е. Костов е смел, но на никому не му се мре. Лустрацията не се дава от властта, а се взима от народа. Който е бил по площадите тогава, да е искал повече. Който се е задоволил, да не мрънка.
  —цитат от коментар 56 на Ядосан Октопод


  Бяхме по площадите всеки ден. Ако си съвременник на събитията може би си го дочувал - имаше договорка между Костов и Николай Добрев (знам го от истински СДС-ар който отдавна не иска вече и да чуе за политика). Да не говорим за идиотлъка да посетиш с букет цветя и кутия бонбони в болницата оперираната банкянска мутра.

 64. 64 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#61] от "themtrx":

  +1
  Или от парламента или от партия, която има мнозинство от 121 депутата. В случая нито една ...

  П.С колегите вув форума, мислите ли, че реформа в избирателната система и въвеждането на мажоритарна система са ключа за излизане на страната от тази политическа криза ? Или просто Славчо трябва да се опомни къде да се намира и да слезе на земята ?

 65. 65 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Айде сега ново 20./№2/
  Значи последната опорка на протестърите е, че тези,които харесахме Слави сме платени.
  Айде да не се разпростирам точно тук за троловете на ДБ.
  Не съм платен. Самият факт, че Слави не сложи ни една протестърска мижитурка в правителството е огромен плюс според мен.
  В главите на протестърите доказано от 1 година няма капка мозък.
  С последната си проява Слави доказа, че в неговата глава мозък има.
  Във всички случаи при следващ вот ще гласувам за ИТН.
  Ако някой трябва да се чегърта това са протестърските формации, които представляват бившата комунистическа номенклатура огладняла при Борисов и драпаща за власт.

 66. 66 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#62] от "Ядосан Октопод":

  Ще ти отговоря честно.
  Щото Дневник се превърна в партиен вестник на ДБ.
  Също така масово хората, които пишат в тоя форум са техни симпатизанти.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Ахахах другарят Костов , който не извърши ЛУСТРАЦИЯ по време на своето уж дясно управление сега дедовски ще дава препоръки сlед като е вече никой. Да не забравя и келавата 'здравна ' система Семашко с леката баданарка на Семерджиев ,с което двамцата запазиха комунизма в здравеопазването вече 21 години с раждането на неодоносчето НЗОК със символичните здравни вноски кой платил ,кой не Може и там да даде препоръки сега ахахахха . Випускниците на ВИИ Карл Маркс са един дол дренки червени. ...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 69. 69 Профил на Ядосан Октопод
  Ядосан Октопод
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#64] от "Александър":

  Не виждам как мажоритарна система ще ни помогне. Единственото, което ще се случи е да се циментират най-големите партии в ущърб на най-малките.

  До коментар [#66] от "Александър":

  И аз ще те попитам по най-честния начин тогава. Защо пишеш тук? Не признаваш ли с тези си думи, че си тук само, за да се опитваш да ядосаш въпросните симпатизанти? С други думи, това не е ли тролене (поне по дефинициите, които аз познавам)?

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Ми то да изтупваш ИК развявайки го за знаме не е провокация.... друго е

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#69] от "Ядосан Октопод":

  Въпросните симпатизанти въпреки, че са мнозинство тук трябва да разберат, че има и хора, които не ги харесват и са с различно мнение. Нали сте големите демократи, дръжте се като такива.

 73. 73 Профил на bek
  bek
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#13] от "odu121065884":

  Именно защото нямаше цялата власт, затова и лустрацията не успя - президентския представител във Върховния съд - Георги Марков гласува против прокарване на закона за лустрацията. Всъщност после се оказа, че въпросният господин е бил агент на тайните комунистически служби, които са му дръпнали конците по този случай. А както по времето на управлението на ОДС, така и при следващите правителства, са действали достатъчен брой имплантирани агенти, чиято задача бе неосъществяване на желаните от обществото реформи, за да могат господарите им да управляват задкулисно, забогатявайки от кражби на обществени държавни и европейски фондове. и

 74. 74 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Неутрално

  Ще е много тъжно за нас , ако се окаже , че Чалгарят на Републиката е "кукла на конци" на Доган!

 75. 75 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Вий ще видете !
  Той, подстриганият Тошко ще ви натрие на всички стандартни политици носовете и ще закрие Народното събрание, а в сградата на Царя на кон ще се премести телевизионното студио на Слави.

 76. 76 Профил на Ядосан Октопод
  Ядосан Октопод
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#72] от "Александър":

  Това не отговаря на въпроса ми, колега. Нека бъдем малко по-конструктивни, става ли? Въпросните симпатизанти много добре знаят, че има несъгласни. Чрез омазване на всеки опит за дискусия помагаш ли на нещо или някому? Разбираемо е да имаш критики и несъгласия, но това не е начин за дискусия, а е просто викане, докато хората говорят.

 77. 78 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  До коментар [#36] от "nik_77.":

  За гоя прашка говорим? Да не е за розовата?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 78. 79 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Много често не съм съгласен с тезите му но това изобщо не променя факта че е сред малцината които говорят състоятелно политически.
  Нормално, конструктора на една машина е най-добре запознат със заложените в нея параметри.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 79. 80 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  "Това, че не са го подкрепили, е тяхна отговорност, но пред избирателите им, а не пред обществото, защото не са носители на мандата. "

  Много вярно.Тоест, ИТН ще бъдат отговорни пррд обществото , понеже да мандатоносител..Ами няма отговорност, която да върви без права.В случая правото да предложиш кабинет..След като отговорността пада върху теб, е редно да имаш свободата да взимаш решенията.Иначе отиваме в някакъв абсурд, в който едните носят отговорност, а другите искат да управляват и да реализират собствените си приоритети.

  Sic transit gloria mundi
 80. 81 Профил на wvl56623693
  wvl56623693
  Рейтинг: 10 Неутрално

  "В състава на предложения кабинет също не се вижда нито потенциал, нито възможност да се осъществят реформите."

  Естествено, че няма потенциал и възможност за реформи, като няма ЖЕЛАНИЕ за реформи. Слави е поредният проект на задкулисието. Убедена съм, че го държат с нещо (например разработката "Емири"), затова той ще отхвърля предложенията за дълбоки реформи. Партията му ще загуби заради това много гласоподаватели. Сривът на неговата партия обаче ще е най-малкият му проблем - Слави освен "политик" е също така телевизионен водещ и изпълнител. Разочарованието на много граждани от него ще се отрази крайно негативно на телевизията му, концертите му ще опустеят. Не изключвам и немалко хора от партията му да я напуснат - или защото се чувстват излъгани от него, или защото ще ги е страх от обществения гняв.

 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#20] от "ДракУна":
  Ако 24% от гласувалите могат да управляват сами, това как оправдава смисъла от всеобщите избори?! И това не е ли желание да ядеш баницата сам, т.е. с кукловодите си.

 83. 84 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  "Това, че не са го подкрепили, е тяхна отговорност, но пред избирателите им, а не пред обществото, защото не са носители на мандата. "Много вярно.Тоест, ИТН ще бъдат отговорни пррд обществото , понеже да мандатоносител..Ами няма отговорност, която да върви без права.В случая правото да предложиш кабинет..След като отговорността пада върху теб, е редно да имаш свободата да взимаш решенията.Иначе отиваме в някакъв абсурд, в който едните носят отговорност, а другите искат да управляват и да реализират собствените си приоритети.
  —цитат от коментар 80 на Hristov


  Да де, но РЕДЪТ!
  1. мандат
  2.предлагаш премиер
  3.премиерът - правителство,
  което се предлага на Парламента за гласуване.
  Славчо е написал списъче, което Малкият Мук ще прочете наготово!
  Що за Премиер?

 84. 85 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#74] от "bat_plamen":

  Чалгарят е станал "чалгар на републиката" именно благодарение на същите, които контролират политиката чрез Доган. Така че, надежда всяка тука оставете, когато става дума за 25-годишен проект на ДС.

 85. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#31] от "Роси":

  Айде сега,падсме надолу!?Нали се беше върнал пааментаизма в своя дом на 4.04-ти?!

 86. 87 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Анализа на Костов или любителския театър на Винету -- кого избра да покаже Кошлук-ТиВи? (познайте от три пъти).

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 89 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Любопитно

  До коментар [#48] от "Petleshev":

  Брей,Градски, поради що му 9одаквахтв на Слафчу толкова,оък сегааа?!

 89. 90 Профил на Емил от Льонеберя
  Емил от Льонеберя
  Рейтинг: 15 Весело

  Анализа на Костов
  —цитат от коментар 87 на Един вампир броди из Европа


  Костов приключи с "анализите" през 2001. А с оценките на риска - когато сметна петрола с относителното тегло на водата.

 90. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Любопитно

  До коментар [#48] от "Petleshev":

  Това е заглавна страница на" Пик",ооо на" Капитал" било!!!И пак с изцапанк гащи викате,че някой ви ги е наакал,без да ги събувате: https://www.google.com/search?q=космонавти+трифонов&client=firefox-b-m&sxsrf=ALeKk03zjN3RFWkr0SaOyHUgp6HYxu7yrg:1626275507780&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVkcqv7OLxAhXHyaQKHRk-Bw0Q_AUIBigB&biw=396&bih=774 #imgrc=D8g_Q1QzT2oq0M

 91. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Любопитно

  До коментар [#66] от "Александър":

  Дневник ВИНАГИ е бил партиен вестник на ДеБъ,или както е моментното име на политическата фирма на Прокопиев.

 92. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Весело

  До коментар [#74] от "bat_plamen":

  Е,как толкоз умни и красиви,чак в 11 часа на 12.07 разбрахте,че Славчо е човек на Доган?!Аз хем съм тъп,хем грозен,пък го пишех от месеци,и Ви обирах плюнките на умнокрасавците!

 93. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Весело

  До коментар [#77] от "4ort":

  Сакън,умнолиявата опорка е,че никога не са харесваши Слафчо!Кати служители в Министерството на Истината от 1984-та са!Ти сега им вадиш как Костов четка Славчо!Е,той и на Пеевскк се мазнеше,ама и това е забравено.

 94. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  UNITED EU UNION

  2020 се повтаря.

  Хем я има хем я няма...
  Централата на има такъв режим?

  https://www.mediapool.bg/tsentralniyat-ofis-na-ima-takav-narod-se-okaza-na-brokerska-firma-news324187.html

  пп
  Едно време беше чалга,
  но в модерната модерност,
  хибриден (режим).

  "Провокацията на Слави Трифонов
  е към цялата политическа система,
  Иван Костов, БНР"

 95. 96 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Тук отдавна се намират 10-20 ДБ зомбита, за които всички, които не са съгласни с тях са тъпи, грозни, чалгари, гербаджии и най-вече платени. Даже не ми се занимава да им вадя постовете от преди 2 месеца, когато възбудено величаеха Тошко, когато плюеше Бойко в НС и се кълняха в Слави и тяхната обща работа. Не случайно и "Дума" на ДБ или по-популярна като "Дневник" сложи корицата с "Мисия 121" на Капитал, за която сега свенливо мълчи. Истината е, че каквото и да разправя Костов при Радан и Атанасов винаги става въпрос за постове. За Мая и Хаджигенчо мисля, че е излишно да споменавам.

 96. 97 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Г-н.Костов пак е извадил от обувките някои съфорумци.
  Поплюйте си може и да ви олекне.

  SHADOWS of SOFIA
 97. 98 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Костов излъга и разочарова милиони, унищожи СДС. С какви очи излиза да раздава умнотии? Кажи си, Иване?!Няма как кандидат за БКП да я лустрира, няма!
  —цитат от коментар 40 на Галя Станчева


  Лустрацията бе много необходима, но на Костов жена му партиен секретар на БКП, сигурно не му е разрешила!

  И сега се изказва за Трифонов, а преди 10 дена защо мълча? А преди 3 месеца?

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 98. 99 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Не знаех какви са плановете на Слави и не гласувах за него. Обаче всъщност останах приятно изненадан, че в това му действие нямаше негативизъм, първо, и второ, винаги съм се чудил на българския "парламентаризъм" с мнозинствата и договорките. Уж 240 депутата, много от които избрани с преференции, пък лидерите "разполагат" с тях и дори ги "търгуват". Не случайно и за толкова години "парламентаризъм" няма и нито един успешен вот на недоверие, защото се управлява само с "мнозинства" и най-често от 1-2ма лидера. това съвсем не са 240 депутата, чиято роля Слави иска да задълбочи.

 99. 100 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#8] от "Контрол на съзнанието":

  Вървим към маргинализация, скоро всички ще сме към това министерство

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK