"Жандармерия навсякъде и хората не излязоха". Как ГЕРБ загуби гласове във всички области

През последните месеци вътрешният министър Бойко Рашков няколко пъти оповести разкрития за пресечена изборна търговия в полза на ГЕРБ.

© Юлия Лазарова

През последните месеци вътрешният министър Бойко Рашков няколко пъти оповести разкрития за пресечена изборна търговия в полза на ГЕРБ.Анализът е препубликуван от "Свободна Европа".


На 11 юли бившият премиер Бойко Борисов и партията му ГЕРБ за първи път загубиха парламентарни избори, макар и с минимално изоставане от "Има такъв народ" (ИТН) на Слави Трифонов. По-малко от 3 месеца по-рано местата на двете формации бяха разменени, а разликата между тях беше над 17 пъти по-голяма.


Освен със смяната на победителите двата вота се отличаваха с още поне две неща - широкото въвеждане на машинно гласуване и фактът, че по време на втората предизборна кампания МВР не беше под контрола на ГЕРБ. Именно вътрешното министерство по закон е натоварено да охранява изборния процес и да противодейства на търговията с гласове и контролирания вот.
На този фон Бойко Борисов и съпартийците му започнаха да твърдят още преди 11 юли, че изборите ще бъдат манипулирани, защото опонентите им "пипат машините", а полицейските акции в цялата страна "всяват страх" сред избирателите.


Според Слави Трифонов пък "това бяха най-честните избори досега", но не заради победата на партията му, а "заради новите изборни правила, които ограничиха максимално купения вот, корпоративния вот и манипулациите с "мъртвите души".


На какво се дължи сривът на бившата управляваща партия и къде тя загуби най-много гласове? "Свободна Европа" сравни окончателните резултати от гласуването на 11 юли, обявени във вторник вечерта от Централната избирателна комисия (ЦИК), с тези от 4 април.


ГЕРБ губи подкрепа в цялата страна


Първият извод от анализа на данните от двата последователни парламентарни вота е, че в неделя ГЕРБ е загубила подкрепа във всички области на страната. Партията отчита леко увеличаване на гласовете, подадени за нея, единствено в чужбина. На 4 април те са общо 14 725, а на 11 юли - 15 261.


Във всички многомандатни избирателни райони (МИР) в страната обаче формацията на Борисов регистрира по-слаби резултати с по-няколко хиляди гласа. "Свободна Европа" се спира на тези от тях, в които ГЕРБ губи поне по 10 000 гласа спрямо вота през април.


Става въпрос за областите Благоевград, Варна, Монтана, Пазарджик и Хасково. Сумарно в тях бившите управляващи са загубили подкрепата на над 70 000 души през последните по-малко от три месеца. За сравнение - на 4 април ГЕРБ спечели с преднина от над 272 000 гласа, а на 11 юли се оказа на второ място след ИТН с разлика от само 15 659 гласа.


За да стане възможно това, партията на Слави Трифонов разшири електората си с 92 810 души, а гласувалите за листите на Бойко Борисов намаляха със 195 542-ма.


Основното обяснение на бившия премиер е, че служебният вътрешен министър Бойко Рашков е направил "параван" за "Има такъв народ" и така новата партия се е възползвала от схеми за купуване на гласове. През последните месеци Рашков пък няколко пъти оповести разкрития за пресечена изборна търговия в полза на ГЕРБ.


Повишена активност на МВР


Служебният вътрешен министър встъпи в длъжност на 12 май и още тогава декларира намерение "да не се допуска купен вот, защото той изкривява политическата картина на страната, което не е в интерес на никого и уронва престижа на България пред света".


На 1 юли МВР започна операция срещу купуването на гласове в цялата страна. Седмица по-късно Рашков даде пресконференция, на която заяви: "През изминалите седмици има шесткратно увеличение на постъпилите сигнали, които съдържат данни за изборни престъпления, и десетократно увеличение на досъдебните производства срещу извършители на такива престъпления."


По думите му тогава фактът, че последните двама министри на вътрешните работи - Христо Терзийски и Младен Маринов, са кандидат-депутати от ГЕРБ, "показва защо предишното ръководство на МВР не е работило срещу престъпленията срещу изборните права на гражданите".


Основните примери за пресечени от полицията опити за изборни манипулации бяха най-общо три. И трите - свързани с ГЕРБ. На 5 юли Рашков съобщи за успешна акция срещу схема за купуване на гласове в Пловдив, при която са били открити списъци с над 2000 описани гласа, като срещу всяко от имената е имало суми.


По-късно същия ден той добави нова информация: "В имущества на лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са намерени списъци с 28 000 избиратели, които по първоначални данни са използвани на предходните избори на 4 април и е подготвено тяхното използване и за изборите, които предстоят."


На 9 юли Рашков обяви пред медиите, че в област Кърджали също са проведени успешни операции по сигнали, че местни горски стопанства продават дърва само на хора, които декларират, че ще подкрепят ГЕРБ. Тогава той добави, че вследствие на действията на полицията там областният директор на МВР в Кърджали е получил заплаха по телефона от бившата председателка на парламента Цвета Караянчева. От своя страна тя обвини служебното правителство в "чудовищни манипулации".


Макар че Кърджали не е сред областите, в които партията на Борисов загуби най-много подкрепа, отливът на над 2400 гласа в сравнение с вота през април беше достатъчен Цвета Караянчева да загуби депутатския си мандат.


"'Щото ги плашат, как?!"


Ден след изборите, на 12 юли, лидерът на ГЕРБ даде брифинг със заместниците си Даниел Митов и Костадин Ангелов, на който за пореден път обвини неназовани представители на ЦИК и служебния кабинет, че "пипат машините", и отхвърли обвиненията към партията му, че е купувала гласове.


"Кажи, че само 1.5 [процента] са ромите, гласували за нас - 1.5 са ромите! Къде' говориха - [Делян] Пеевски, роми, купени гласове - изведнъж са так!", обърна се бившият министър-председател към Митов, правейки жест с ръце в опит да онагледи как подкрепата за ГЕРБ сред етническите малцинства е секнала.


Помолен от "Свободна Европа" да каже дали разполага с анализ колко са били ромските гласове за партията му на предните избори, Борисов отговори: "Не, защото те не излязоха, те ги уплашиха - жандармерия навсякъде и хората не излязоха!"


Последва уточняващ въпрос дали полицейското присъствие е било причината ГЕРБ да загуби подкрепа от ромската общност, на който той отговори утвърдително и добави: "'Щото ги плашат, как?!"


Големи сривове след рокади в полицията


Обобщените данни на ЦИК показват, че от април насам бившата управляваща партия е загубила най-много гласове в област Благоевград - общо 21 310. Следва Хасково, където електоратът на ГЕРБ се е свил с 18 684-ма души.


На трето място е област Пазарджик - там отливът на подкрепа за листата на формацията е в рамките на 10 765 гласа. В Монтана партията на Борисов е загубила 10 654, а във Варна - 10 474 гласа.


Освен големия спад в гласовете за ГЕРБ между тези пет области има още една прилика. След встъпването си в длъжност начело на МВР Рашков смени и петимата полицейски директори в тях.


На 31 май службният министър назначи начело на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Петко Шотлеков вместо Ивайло Тишев. На 2 юни Венцислав Кирчев временно оглави полицията в Хасково, след като дотогавашният ѝ ръководител Ангел Цанков се оказа в болнични от април заради претърпяна катастрофа.


На 3 юни Рашков смени и полицейските директори в Монтана и Благоевград. Красимир Кирилов пое монтанската полиция на мястото на Пламен Томов, а Георги Кандев временно беше преназначен начело на благоевградската вместо Дойчин Дойчинов. Шест дни по-късно Атанас Михов оглави Областната дирекция на МВР във Варна на мястото на Даниел Пашов.


Лозунги на ГЕРБ във "Вътрешна сигурност"


Вътрешният министър засега не е конкретизирал кои кадрови промени във висшия ешелон на МВР са били провокирани от данни за обвързаност на сменените с бившите управляващи, но в средата на юни недвусмислено заяви, че такива има.


"Всички дела и разработки [за изборни престъпления] се отнасят само до случаи, свързани с други партии", обяви Рашков по време на едномесечния отчет на служебното правителство, добавяйки, че в "една служба" на МВР дори са били открити предизборни лозунги на партията на Борисов.


От думите му тогава се разбра, че в споменатата от него дирекция през годините е била възприета "лексика", която не е включвала "ГЕРБ, ДПС и буквите ББ". Вътрешният министър обаче не даде никакви конкретни подробности по тази тема.


Според неофициална информация на "Свободна Европа" става въпрос за дирекция "Вътрешна сигурност", която пез последните месеци нашумя покрай съмненията за масово подслушване на опозиционни политици, протестиращи и журналисти. Основните правомощия на тази структура са да разследва данни за нарушения и престъпления, извършени от служители на МВР, включително свързани с изборния процес.


Конфликт с прокуратурата и 9 обвиняеми


Покрай изнесените от него разкрития за пресечни схеми за купуване на гласове в полза на ГЕРБ Рашков влезе в открит конфликт и с прокуратурата. По повод акцията в Хасковско той коментира, че "очевидно, от това ръководство на прокуратурата не може да очакваме съдействие, а само спънки и противодействие", критикувайки ефективността на конкретни обвинители.


Държавното обвинение пък му отвърна задочно с позиция, в която министърът беше обвинен в "грубо посегателство" срещу прокурорската независимост. Изявление в тази посока направи и говорителката на главния прокурор Сийка Милева, а след това последва и позиция на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.


Ден след изборите на 11 юли държавното обвинение огласи обобщена информация за работата си преди вота, според която общо са образувани 85 досъдебни производства за изборни престъпления, по които обаче са повдигнати обвинения на едва 9-има души. Общият брой на проверките по тази линия пък е 1159.


Няколко дни преди изборите главният прокурор Иван Гешев поиска и получи от ЦИК свалянето на един кандидат-депутатски имунитет. Става въпрос за издигнатия от "Изправи се! Мутри, вън!" в Бургас Цветелин Георгиев. Засега той е единственият пряк участник в изборите, официално заподозрян за купуване на гласове.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Най-много ми харесват гласовете в левицата (в другата статия), които искали обединение с Христо Бойкикев и Мая Пеевска. Така де, те са си лика-прилика? На едно дърво са расли - комунистическото. На всички вече им е ясно, освен на "умниците". Който има глава да мисли, нека мисли!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 2. 2 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Неутрално

  баси абдала. така и не се научи да говори нормално

  харпун
 3. 3 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Неутрално

  баси абдала. така и не се научи да говори нормално

  харпун
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Весело

  ""Жандармерия навсякъде и хората не излязоха". Как ГЕРБ загуби гласове във всички области"

  Te хората всички до един са с мутренски манталитет и като видят полиция се изпокриват кой къде види ! Та така ГЕРБ загубили едни 200 000 гласа, колкото и невероятно да ни изглежда това .......😂🤦‍♂️😂

 5. 5 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  1 470 000 през 2017-та

  Днес са около 650 000 ... всичките уплашени :)

  Приказки за прости хора... но те простите обичат Буци, нали нтой с тях се разбира?

 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  Борис Митов би трябвало да си коригира заглавието!

  "Джандармерия навсякъде и хората от махлесито не излязоха!"

  То мАни, че не излезли, ама и леФ не изкарАха от тез избори!
  А преди - ехехееййй! За три деня бира и кибапчита кинти изкарваха ...

 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  На Бойко все някой друг му е виновен. То Станишеф ли не беше, то Орешарски ли, сега Рашков. Ама щом тръгна с Менков, значи работата му е спукана.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  На следващите избори ще гласуват сигурно към 35 % от гражданите, и това ще е поредната индикация, че няма за кого да се гласува.

  ДБ=БКП
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  ""Жандармерия навсякъде и хората не излязоха". Как ГЕРБ загуби гласове във всички области"Te хората всички до един са с мутренски манталитет и като видят полиция се изпокриват кой къде види ! Та така ГЕРБ загубили едни 200 000 гласа, колкото и невероятно да ни изглежда това .......😂🤦‍♂️😂
  —цитат от коментар 4 на samoedin


  Аз си имам друго обяснения на "сметката".

  Джандарите спряха купените сигани.
  А мутрите - останаха. И калинките.
  Бясната мобилизация на ОПГ-то беше видна и не се криеше.
  Така ОПГ-то Му събра точно аверите си, плюс присъдружните калинки и семействата им в Блок арме!
  И точно се получават въпросните получени грубо 650 000 гласа!

 13. 13 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Не са уплашени избирателите , просто са отвратени.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  А бойко ти на кое дърво е расъл?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Дрън, брън :)

  Уж БСП не купуват гласове, ама и техните гласове спаднаха. :)

  Причините са другаде.

 17. 17 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Факт е, че много хора не гласуваха заради съмненията си за манипулации на машинният вот, други да не се изложат пред машините. Най-много бяха тези които нямаха алтернатива за кого да гласуват, а имаше и мнозина отвратени от цялата мръсотия около тези избори.

 18. 18 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Жандармерията не е спряла никой да гласува.

 19. 19 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#2] от "bitaka":Много харесвам всяка изява на комунето рашков - след всяка от тях рублоидното хвърчило губи проценти и слиза по електоралната и рейтингова стълбичка- все добри новини за Отечеството!!!
  —цитат от коментар 8 на selqnin


  Пак споделяте еъв форума спомените си от бъдеще неслучило се! Ясно фактите свързани с настоящето и близкото минало не ви оттърват, а те са, чезагубихте за 3 месеца над 20% подкрепа.

 20. 20 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4246 Неутрално

  И БСПпродължавада губи гласове , въпреки обединенията на всички леви сили. ДПС също изгуби гласове , но най-големия срив идва от т.н. патрЕоти и ВМРО , които въпреки , че създадоха предизборна коалиция , изгубиха половината от гласовете си , подадени на 4.4. При тях политическата аритметика си каза думата и се получи 2+2 = 2.

 21. 21 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Така е. Хората бяха изплашени от хунтата на Рашко Дамаджаната. Това беше метеж. За това трябва да изчегъртаме Дамаджаната и Фатмака на изборите наесен.
  —цитат от коментар 11 на kzj35678888


  Изчакай да си довършим първото изчегъртване. После ще видим.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Смяна верния на партията милиционер с полицай-професионалист и резултатът е налице.
  А башбаканинът реве, нека, чудесно е.

 24. 24 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 380 Неутрално

  В някои ромски секции гласовете за герб от 500 се стопиха на 50 от април до юли 2021 г.
  Фактите са красноречиви. Последните 10 години МВР е било пасивен наблюдател, а в някои случаи и участник в схемите за купуване на гласове.

 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Весело

  Факт е, че много хора не гласуваха заради съмненията си за манипулации на машинният вот, други да не се изложат пред машините. Най-много бяха тези които нямаха алтернатива за кого да гласуват, а имаше и мнозина отвратени от цялата мръсотия около тези избори.
  —цитат от коментар 17 на pavelsilistra


  До сега гледахме да не се изложим пред чужденците, сега пред машините!

 26. 26 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Разкритията за корупцията при управлението на Герб, не срина доверието само в Герб, а цялата политическа система управлявала досега, хората не се доволни от работата на нито едно правителство, като изключим някои икономически кръгове.

 27. 27 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  " По-малко от 3 месеца по-рано местата на двете формации бяха разменени, а разликата между тях беше над 17 пъти по-голяма."
  Къде този писач видя 17 ПЪТИ разлика между ГЕРБ и Чалгата? Някои автори ни мислят за идиоти. Разбирам радостта му от сриването на ГЕРБ, но има и някакви граници.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  ГЕРБ печели изборите в България ако махнем гласовете на миячите на чиниите от чужбина.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 30. 30 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  "На едно дърво са расли - комунистическото. На всички вече им е ясно, освен на "умниците". Който има глава да мисли, нека мисли!"

  До 89-а в БГ други освен комунисти нямаше.
  Сред комунистите тогава имаше два вида/ две групи: кариеристите и останалите, сред които имаше доста почтени хора.
  Първите впоследствие се разпиляха, много станаха десни, дори ултра десни, а най-много се концентрираха в ГЕРБ, по примера на вожда си.
  ................
  Не за всяка "глава" е препоръчително да се напъва да мисли. Не става.

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#20] от "tacheaux":

  ВМРО купуваше ромски гласове. Тия 3-4% на тези избори, бяха гласовете на НФСБ и Воля

 32. 32 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До пост#1
  Който има глава и мозък в нея мисли, останалите сричат гербавите опорки :). Малко се пораздвижи полицията и купувачите на гласове го закъса.

  Eddie lives... somewhere in time!
 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  До сега гледахме да не се изложим пред чужденците, сега пред машините!
  —цитат от коментар 25 на 3biri


  Смешно е, ама ...
  Аз чух един репортаж, където от секционната комисия на селска секция най се притеснявали и дебнели гласуващите да не вземат след гласуването на машината да пуснат в кутията картата вместо квитанцията.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  "Жандармерия навсякъде и хората не излязоха"......оградиха ги вика с бодлива тел...... хапчета ГЕРБ .... големи хапчета.....

 37. 37 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  " По-малко от 3 месеца по-рано местата на двете формации бяха разменени, а разликата между тях беше над 17 пъти по-голяма."Къде този писач видя 17 ПЪТИ разлика между ГЕРБ и Чалгата? Някои автори ни мислят за идиоти. Разбирам радостта му от сриването на ГЕРБ, но има и някакви граници.
  —цитат от коментар 27 на stedim


  Отговорът вероятно се крие в тези числа:

  За сравнение - на 4 април ГЕРБ спечели с преднина от над 272 000 гласа, а на 11 юли се оказа на второ място след ИТН с разлика от само 15 659 гласа.
  За да стане възможно това, партията на Слави Трифонов разшири електората си с 92 810 души, а гласувалите за листите на Бойко Борисов намаляха със 195 542-ма.
  ------
  Раздели 272 х. на 16х. и ще получиш точно 17

  Сам съм, други няма...
 38. 38 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  Някой ще обясни ли какъв точно е механизмът на спиране на купения вот.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Весело

  До коментар [#19] от "3biri":

  Ще проверя в къщи но ако наистина съм загубил 20% подкрепа се надявам те да са от тъщата - все ще го преживея някак си!
  И на вас хубав ден дрОгарьо!

 40. 40 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Жандармерията не е спряла никой да гласува.
  —цитат от коментар 18 на ggot


  Спря близо 200 хиляди купени цигански гласове. Повечето за ГЕРБ, другите за ДПС.

  ГЕРБ без циганите са загубени, то се знаеше.

 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  До коментар [#12] от "xm...":

  "Аз си имам друго обяснения на "сметката".

  Джандарите спряха купените сигани.
  А мутрите - останаха. И калинките.
  Бясната мобилизация на ОПГ-то беше видна и не се криеше.
  Така ОПГ-то Му събра точно аверите си, плюс присъдружните калинки и семействата им в Блок арме!
  И точно се получават въпросните получени грубо 650 000 гласа!"

  Aми, в общи линии си е така ! В постовете си във форума винаги съм смятал, че към този момент ГЕРБ имат около 600 000 гласа ! Все още ! Та интригата беше в избирателната активност, защото 600 000 към 3 000 000 гласували прави една пета от всички гласове, но към 3 600 000 вече прави една шеста, нали ? Съответно ако в единия случай говорим за 23 %, в другия падаме на около 20 - тина, грубо сметнато !
  За съжаление, гласуването беше анемично, затова и този висок процент за ОПГ - то ! Да, той има накъде да пада, но все оше редиците на ГЕРБ и компания са силно мобилизирани, все още са се просмукали в цялата ни държава, все още в шкаФа има милиарди.......Всъщност, ако не бяха тези 60 000 гласове за ИТН от чужбина, в момента ГЕРБ щяха да ги водят с цели 47 000 гласа в крайния резултат ! Ето защо е важно бъдещия премиер и правителство да започне сериозна война срещу ОПГ - то, а не да бъдат хора, които ще подават кафенцето на почетния и ще го питат любезно с колко бучки захар го предпочита.........

 42. 42 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Държавното обвинение пък му отвърна задочно с позиция, в която министърът беше обвинен в "грубо посегателство" срещу прокурорската независимост.

  Това, че си дал оценка на прокуратурата не е "посегателство".
  Но реакцията на прокуратурата е наричана от народа
  по интересен начин - Гузен - неналузен.

 43. 43 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#34] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  Уорни, Уорни - безсилна злоба и излагация. Що не послушА вождО и не се цани овчарин.

 44. 44 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 689 Неутрално

  От мен ГЕРБ не е нито спечелил, нито загубил гласове. Никога не съм гласувал за ГЕРБ.

 45. 45 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  "Te хората всички до един са с мутренски манталитет и като видят полиция се изпокриват кой къде види ! Та така ГЕРБ загубили едни 200 000 гласа, колкото и невероятно да ни изглежда това .......😂🤦‍♂️😂"

  ГЕРБ загубиха от репресиите срещу тях,от манипулираните машини,от всичките безредици и целия хаос в изборния ден и от ромския вот, защото този път техния вот отиде при Слави!

 46. 46 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#45] от "galina georgieva":

  Значи ГЕРБ манипулираха машините, за да загубят - това гербавата логика достига нови низини и копае усърдно.

 47. 47 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Не жандармерията, а високите сметки за ток, парно, вода, бензин, застраховки, храна и др. спря хората да гласуват. Не може да си осигуряват гласове от махалите и да не се интересуват от другите хора.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#29] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  23% от 40% колко прави ?

 50. 50 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  И какво - 300 000 ли е купения вот в страната? 200К за ГЕРП и към 100К за Псевдопатриотите...

 51. 51 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  анализът е добър, само една вметка - специалистите в купуването на гласове са ДПС и те захранваха ортаците си ГЕРБ и "патриотите" с ромски вот. волно или неволно тази подкрепа намаля значително на тези избори.

  Истината ни прави свободни.
 52. 52 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#40] от "Alex Ivanov":

  Орешарски събаряше незаконните постройки и щеше да ги интегрира набързо, като трябва да плащат наем и да ходят на работа. Бойко ги хвана да му гласуват и да ги издържа и патриотите бяха съгласни с тази схема

 53. 53 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Вярно ли са загубили гласове заради страх у хората? Защото в примера загубата в село с предимно ромско население е на 95% от гласовете. Ако съберем така махалите и по някой друг от останалите секции, ще минат 200 000 лесно. Та въпросът пред ГЕРБ е дали:

  1. Са много страхливи тез хора
  2. Губят подкрепа с главоломна скорост
  3. Са печелели избори с купен вот и/или манипулации

  Кое ще си изберат за отговор?

  В Буковлък гледаме резултатите от вота в трите секции.

  сумарни резултати на трите
  4.4 ДПС 1016, ГЕРБ 1189, ИТН 30, БСП 56, ВМРО 20, ДБ 1 (2934, гласували 2389)
  11.7 ДПС 90(-926), ГЕРБ 63(-1126), ИТН 170(+140), БСП 56, ДБ 0(-1), ВМРО 47(+27) (2795, гласували 505)

  секция 152400204
  4.4 822, гласували 659
  БСП 22, ГЕРБ 355, ИТН 15. ДПС 226, ДБ 1
  11.7 807, гласували 214.
  БСП 23, ГЕРБ 45, ИТН 92. ДПС 7.

  секция 152400205
  4.4 1066, гласували 802
  БСП 28, ГЕРБ 483, ИТН 5, ДПС 531
  11.7 994, гласували 112
  БСП 15, ДПС 36, ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ 32, ИТН 18, ГЕРБ 1

  секция 152400206
  4.4 1046, гласували 928
  БСП 16, ГЕРБ 351, ИТН 10, ДПС 531, ВМРО 20
  11.7 994, гласували 179.
  БСП 18, ГЕРБ 17, ДПС 47, "патриотите" 15, ИТН 60

  ОБЩО
  4.4 ДПС 1016, ГЕРБ 1189, ИТН 30, БСП 56, ВМРО 20, ДБ 1
  11.7 ДПС 90(-926 -92%), ГЕРБ 63(-1126 -95%), ИТН 170(+140 +366%), БСП 56, ДБ 0, ВМРО 32(+12 +40%)

 54. 54 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#39] от "selqnin":

  Каня Ви официално да се присъедините към сформирания от мен инициативен комитет за издигане на кандидатурата на Цецка Цачева за президентските избори. Да дадем реванш! Да възтържествуват интелекта, красотата и привилегията да си собственик на имот в кв. Изток!

 55. 55 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 925 Неутрално

  На “Свободна Европа” и харесва многото жандармерия!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  До коментар [#41] от "samoedin":

  Мисля, че принципно бъркате!

  Имаме напълно осъзната и успешна консолидация на ОПГ-то и присъдружните му.
  Която на всичкото отгоре доказа и най-вече СИ доказа, че са сила!
  Та с това трябва да се съобразяваме за нататък. Те воюват съвсем осъзнато на живот и смърт за кокъла "си" и слагането на мат'ряла "на мястото му"!

  А ниската активност - ми тя тактиката на ОПГ-то още от преди предишните избори си е да се тушира максимално активността! Та те не са глупаци, макар да са простаци! А че са и социопати съвсем им развързва ръцете за всякакви непочтени, безогледни и мръснишки фатки. Например - каквато беше сега кампанията им за машинното гласуване.

  Това ще бъде стратегията и за следващите избори, гаранция!
  И с това ще трябва да се съобразяваме още дълго ...

 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Весело

  [quote#45:"galina georgieva"]До коментар [#4] от "samoedin"

  "ГЕРБ загубиха от репресиите срещу тях,от манипулираните машини,от всичките безредици и целия хаос в изборния ден и от ромския вот, защото този път техния вот отиде при Слави!"  Ама те, репресиите, другарко, продължават с пълна сила ! Не разбрахте ли, че днес вашия вожд са го малтретирали и измъчвали в МВР - то ! Едвам са го извлекли неговите последователи полужив след разпита ! Окървавен, измъчен, но с мъжествена гримаса на лицето, както подобава на първия мъченик за евроатлантизма у нас !🤦‍♂️🤦‍♂️😂

 59. 59 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  Къде беше тая "страшна" Жандармерия в деня на вота, че дори не я видях? Имаше само двама полицаи пред изборната секция, които нито биеха, нито обръщаха внимание на гласуващите. Не си спомням някой да ми е пречил или да ме е спирал да гласувам.

  Иначе е вярно, че тази година полицята наистина заработи и спря много опити за купуване на гласове. Всички ромски квартали пропищяха, всеки ден арести. Голям смут е бил в предизборния щаб на партиите, купили гласовете - хем са дали парите, хем организаторите на гласуването лежат на топло и гласонете пропадат.

  И като говорим за действията срещу купения вот - някой направи ли му впечатление, че точно на тези избори за първи път от 12 години ГЕРБ загуби избори и ДПС падна пета? Случайност? Или провален опит за купуване на гласове?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 60. 60 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#49] от "Тони КОСТОВ":

  ГЕРБ печели изборите в България ако махнем гласовете от чужбина. Толкова е просто.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 61. 61 Профил на Bada Bing
  Bada Bing
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#53] от "атанас":

  С факти може да се спори само с непредубедени хора.
  Гербтрол бригадата е на надник и храбро се мята на амбразурата да варди зайчарника, фактите са само част от всемирния заговор срещу зависимите от чекмеджето.

 62. 62 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#51] от "Forest":


  анализът е добър, само една вметка - специалистите в купуването на гласове са ДПС и те захранваха ортаците си ГЕРБ и "патриотите" с ромски вот. волно или неволно тази подкрепа намаля значително на тези избори.
  —цитат от коментар 51 на Forest


  Абсолютни глупости. В Лехчево купените гласове на ромите минаха от ДПС към ИТН.

  В една секция спад на ДПС от 70 на 11.
  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 63. 63 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#62] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  А колко от 70 отидоха за ИТН. Че си мисля че ДС просто сменя ГЕРБ с ИТН.

 64. 64 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 993 Неутрално

  ГЕРБ губи гласове най=-вече заради атаките от страна на обединението на про-путинските медийни бухалки със про-сороските медийни бухалки. Мога само да ви пожелая тръмп да се върне на власт след няколко години и да изобличава пак пропагандата ви. Дълбоката държава съществува, но тя не е някакви тайни агенти или клуб на милионери. Дълбоката държава е Фейсбук, Телевизионните гиганти, Туитър, които унищожават всеки неудобен като в романа 1984

 65. 65 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 445 Неутрално

  В Пазарджик спадът за ГЕРБ се дължи и на факта,че местните не харесват натрапената им от София за водач на листата Екатерина Захариева.

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Циганите без пари не гласуват.

 67. 67 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#64] от "rdb41527334":

  ГЕРБ губи гласове най-вече защото не може да купува и надписва чрез ИО. Сега без МК ще се сринат още повече. Лъжите на ГЕРБ излизат и верни ще им останат само дребните протомутренца и метрески, дето освен за слугинаж и гербтролбриг, за нищо друго не стават.

 68. 68 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#60] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":
  А ако махнем и българите у нас и останат само ромите - ГЕРБ печели с лекота 200 депутатски места.

 69. 69 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#59] от "Lou":

  Ромите направо бяха на загуба, но се държаха достойно, без пари не ходиха да гласуват

 70. 70 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Все търсим някой друг да ни е виновен, а?
  Тия, гласувалите за другата партия акъл имат ли?
  Ами пък тия негласувалите?
  Как пък не виждат това което аз виждам?
  Що не гласуват тия тъпаци за тоя за който аз гласувам?
  Ех ако всички бяха умни, знаещи като мен!!!!

 71. 71 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 694 Неутрално

  най накрая министър на вътрешните работи, който си гледа работата професионално

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 72. 72 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Такаааа... Твърдението на авторите на този текст съвпада с твърдението на Рашков, че в сравнение с изборите на 4.04 е намалял драстично купения вот в циганските махали. Затова и избирателната активност там е много малка. Да речем, че съм съгласен.

  Какво обаче казват фактите от изборите в софийския квартал "Христо Ботев" (циганската махала до летището):

  Избори 4 април 2021 г. Секция 244607076, София, 94 СУ, кв. "Хр. Ботев", ул. "511-та" № 22
  Действителни гласове - 559

  Демократична България - 398 гласа; 71,20%
  ДПС - 103 гласа; 18,43%
  ВОЛЯ и НФСБ - 21 гласа; 3,76%
  ГЕРБ/СДС - 16 гласа; 2,86%
  Има Такъв Народ - 11 гласа; 1,97%
  БСП - 5 гласа; 0,89%
  -----------------------------------------------------------

  Избори 11 юли 2021 г. Секция 244607076, София, 94 СУ, кв. "Хр. Ботев", ул. "511-та" № 22
  Действителни гласове - 117

  Има Такъв Народ - 51 гласа; 43,59%
  ГЕРБ/СДС - 25 гласа; 21,37%
  БСП - 15 гласа; 12,82%
  Демократична България - 8 гласа; 6,84%
  ДПС - 4 гласа; 3,42%
  Българските патриоти - 1 глас; 0,85%
  -----------------------------------------------------------------------------
  Ако приемем тезата на Рашков, че купения вот на 11 юли в циганските махали е намалял драстично, то от това следва, че партиите, отбелязали драстичен спад в резултатите си СА КУПУВАЛИ ГЛАСОВЕ в софийския кв. "Христо Ботев" на предните избори.

  Това не е ГЕРБ, който даже отбелязва ръст - от 16 на 25 гласа.

  Партиите, ДОКАЗАНО КУПУВАЛИ ГЛАСОВЕ на 4 април са... ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ДПС!!! Със спад съответно от 398 на 8 гласа и от 103 на 4 гласа!

 73. 73 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#72] от "st0rmbringer":

  За под сто гласа е несериозно да се прави извод. Ако намерите нЕкое село с трима избиратели и на 4-ти са гласували двама за ГЕРБ, един за ИТН; а на 11-ти 1 за ГЕРБ и двама за ИТН - ще твърдите ли че 50%-та са купвн вот. Колега, никой няма да купи десет гласа на секция.

 74. 74 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  До коментар [#63] от "Deaddark":

  Точно 60 гласа и ИНТ става със 70. Както съм ти го написал. На ГЕРБ резултатите са си горе долу същите първа политическа сила. Та е ясно тия 60 гласа за ДПС как са отишли при ИНТ. Но ти можеш ли да го проумееш това? Имаш ли капацитет?


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 75. 75 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Някой ще обясни ли какъв точно е механизмът на спиране на купения вот.
  —цитат от коментар 38 на kaiser
  Никакъв. Уж машините щели да го спрат . Друг път.
  Едни от избирателите на ГЕРБ не отидоха на избори защото нямало смисъл , след като никой не искал да управлява с тях , на други е оказван натиск , както са се оплаквали , ..
  А и защо му е на ГЕРБ да купува гласове като остава в опозиция.
  И при всичките тия напъни на Б.Рашков , ГЕРБ пак са първи .
  Какъв кокал си пазчт ГЕРБ.Другите драпат за кокал . Но не могат да се обединят защото всеки тегли чергата към себе си .
  Купените гласове се разпределиха за другите партии.
  Така че другите да си смятат купените гласове.

 76. 76 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#72] от "st0rmbringer":За под сто гласа е несериозно да се прави извод. Ако намерите нЕкое село с трима избиратели и на 4-ти са гласували двама за ГЕРБ, един за ИТН; а на 11-ти 1 за ГЕРБ и двама за ИТН - ще твърдите ли че 50%-та са купвн вот. Колега, никой няма да купи десет гласа на секция.
  —цитат от коментар 73 на Deaddark


  Я прочети пак! ДБ пада от 398 гласа на 4 април до 8 гласа на 11 юли! ДПС - от 103 на 4 гласа! Само в една секция в махалата, кв. "Хр. Ботев"! А там са 7 секции, от 071 до 077. И в тях е същата работа, данните са в сайта на ЦИК и са публични!

 77. 77 Профил на mhj04699690
  mhj04699690
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "kzj35678888":

  Личи си , че сте на хранилката.
  Циганите Бойко ги научи да им плаща гласовете. Жандармерията не позволи.
  Браво на другия Бойко!

 78. 78 Профил на Чар ли
  Чар ли
  Рейтинг: 39 Неутрално

  До коментар [#17] от "pavelsilistra":

  Ром без пари не гласува. Разберете го.

 79. 79 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#11] от "kzj35678888":Личи си , че сте на хранилката.Циганите Бойко ги научи да им плаща гласовете. Жандармерията не позволи. Браво на другия Бойко!
  —цитат от коментар 77 на mhj04699690


  Бойко ли ги научи? Я виж в #72 и #76 какво става в циганската махала в София - кв. "Хр. Ботев"!

 80. 80 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#37] от "MilliVanilli":

  "По-малко от 3 месеца по-рано местата на двете формации бяха разменени, а разликата между тях беше над 17 пъти по-голяма."

  ако се касае за отношението м/у броя на гласувалите за ГЕРБ и ИТН, то очевидно не е 17.
  ако се касае за преимуществото на Герб над ИТН, то е намаляло 17пъти.

 81. 81 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#37] от "MilliVanilli":

  "По-малко от 3 месеца по-рано местата на двете формации бяха разменени, а разликата между тях беше над 17 пъти по-голяма."

  ако се касае за отношението м/у броя на гласувалите за ГЕРБ и ИТН, то очевидно не е 17.
  ако се касае за преимуществото на Герб над ИТН, то е намаляло 17пъти.

 82. 82 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Стремежът на автора да обясни намалението на избирателите на ГЕРБ само с действията на шерифа Рашков е повърностно , манипулативно и пропагандно.Сигурно той самият е на ясно, че и други не по-маловажни фактори влияят в/у намалението на ГЕРБ.

 83. 83 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Стремежът на автора да обясни намалението на избирателите на ГЕРБ само с действията на шерифа Рашков е повърностно , манипулативно и пропагандно.Сигурно той самият е на ясно, че и други не по-маловажни фактори влияят в/у намалението на ГЕРБ.

 84. 84 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#74] от "Wornoxmaniak vs Учиндолски фейсбук космонавти":

  Ти вдяна ли к'во ти написах - не само го проумях, но ти го и показах - досега вие от ГЕРБ бяхте и6рикчиите на ДПС, вече са ИТН. А вие вече сте... жалка история.

 85. 85 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#76] от "st0rmbringer":

  Сега на компа го видях, на тела ги подрежда другояче и видях само втората секция. Както и да е - стоя си на тезата че ДПС си смени и6рикчиите - от ГЕРБ на ИТН.

 86. 86 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#17] от "pavelsilistra":

  Че те нали за това измислиха машинното гласуване и насилствено го въведоха тук! Желанието им е измекяринът Радев да вземе втори мандат... С тази дата за избори и с тези правила гласуваха само 41€. Слави има 23% от тях - с 10.3% печели изборите... Печално за България!

 87. 87 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#86] от "himler":

  Тогава възниква въпросът - защо ГЕРБ електората гласува за Радев, който бе кандидат на БСП? Гледах преди ЦИК и там се вижда как гласове от ГЕРБ отиват при Радев - и то съвсем сериозен процент - грубо 30+%-та? Защо? Нещо Цачева ли не харесаха - и там защо избраха нея за кандидадт пред Андрей Ковачев, Димитър Малинов, Живко Тодоров - за Плевнелиев ясно. ГЕРБ избра Радев, защото да си прокарат АЕЦ Белене, ЮП, ВЕЦ Доган, Росенец Доган, Лукойл, Гергов гьол и т.н. Радев не е правил сечено на руския слугинаж на ГЕРБ. А отделно смятам че президентската институция, която няма абсолютно никакви правомощия да контрира парламента, е излишна - ако ще наложиш вето, което не може по никакъв начин да се противопоставиш на парламента да го махне - к'во зависи от теб - нищо. Само да кажеш че си против не си заслужава да ти се дава резиденция, заплата, екип, служебни автомобили и още редица харчове.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#79] от "st0rmbringer":

  От цяла България намерихте 1-2 проблемни секции и ги дъвчете от април.
  —цитат от коментар 88 на Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца


  Една, две, пет, десет секции, все тая! ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ДПС СА КУПУВАЛИ ГЛАСОВЕ В КВ. "ХР. БОТЕВ" В СОФИЯ!!!

  Купуването и продаването на гласове е престъпление, нали така?

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1700 Любопитно

  Хората от малцинството ли са, че да се плашат от жандармерията.......

 92. 92 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#88] от "Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца":

  1-2 или 10-20 показани, защото заради особеностите на електората там нещата са очевидни. А в останалите 10000, ако примерно 10% само е купеният вот? Не стават ли лесно 500-600 000 човека за страната и по 100-200000 за големите партии?

  Абе, все едно не знаем, че всички са купували гласове... Но за ГЕРБ и ДПС е много явно. То и нормално тия с повече гласове да са купували повече в един момент, иначе друг щеше да е с едни 10-20% нагоре.

 93. 93 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#89] от "st0rmbringer":Не е все тая, ама ззобщо не е все тая.Първо, не е ясно на какво се дължи този резултат- причината може да е най-различна, защото е едно много локално явление 1 или 2 секции. Може да е някоя неправителствена програма, може да е местен лидер, който да е агитирал добре. Но това не е ДБ, системно купуваща гласове като гербиджа и Дпс.ДБ НЕ КУПУВА ГЛАСОВЕ - и това показва картината на национално ниво.За разлика от гербиджа. Ако се надявате, че с лозунга "всички са маскари" ще оседлаете белия слон за Буцифал, съвсем сте го закъсали вече.
  —цитат от коментар 90 на Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца


  Така, така... ДБ НЕ КУПУВА ГЛАСОВЕ! Дори когато очевидно КУПУВА! Партията е права, когато съгреши дори!

  Комуненца сте си и комуненца ще си останете туй лилЯвите...

 94. 94 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  ГЕРБ още на са загубили "войната". Отделни битки да, ама защото пропагандата на опозицията е много здраво организирана!

  Рашков твърдеше, че ГЕРБ подслушвали опозицията. Имал доказателства, ама щял да ги покаже след изборите на 11 юли.

  Днес е 15 юли, а той още се ослушва!

 95. 95 Профил на k.d
  k.d
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Мутрата потъва, но и всички потъват. Гражданите масово не гласуват.Чалгата, ако не покаже нещо реално, ще свие своите привърженици рано или късно. "Партиите на протеста" също потъват, защото с тези проценти които взимат нищо не могат да направят.БКП също потъва.
  —цитат от коментар 9 на anonimnii


  и към коментар 10:

  За момента няма за кой да се гласува, но задължително трябва често да се сменят, докато се стреснат или се намерят по-нормални, за да правят повече и да крадат по-малко.
  И най-добре ще е отзоваването да залегне в закона за изборите. Иначе с излизане на улицата е много тегаво.

 96. 96 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 248 Весело

  До коментар [#43] от "Deaddark":

  Защото ще "изтърве" овцете гербавия трол.

 97. 97 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 248 Весело

  До коментар [#86] от "himler":

  По-голям"измекярин" на Путин и ибрикчия на Ердоган ,от Симтлийската "булка" няма.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK