Психология на избора

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Поредната нефелна глупост която цели да разделя обществото в полза на политиците. Тая психоложда върти и суче само и само да не каже истината - а тя е че българина няма избор и единствения му избор е да не ходи да гласува. Което той като мъдър и древен народ прави идеално. За което поздравления.

  На психоложката вместо да си губи времето и да пише статийки като подобната да вземе и да прочете програмите на двете водещи партии, а и на всичките по долу и да се светне, че те всичките предлагат едно и също нещо - социо комунизъм.

  Затова българина като много по мъдър от авторшата не гласува. Защото му е писнало от комунизъм вече повече от 100 години.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 2. 2 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Ми стана тъй,че милиционерите пак излъгаха народа да избере милиционерската кукла Методиев чрез милиционерската кукла Трифонов.
  Не случайно Методиев вече се хили като щастлив идиот на всяка пресконференция..
  Анализ,от който отсъствува думата "лустрация" е безполезно словоблудство.

 3. 3 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Данните, че 70% протестират и не ходят да гласуват са верни. При всички случаи под 30% са и дебелите

 4. 4 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 690 Неутрално

  " ... за ГЕРБ гласуваха близо 640 хиляди българи. Откъде идват останалите и защо е толкова трудно "изчегъртването" на една толкова дискредитирана политическа сила?"

  Защото това, което правят от ГЕРБ и най-вече Рапонът, уйдисва на светогледа на тези българи. Те, ако попаднеха на техните места, биха вършили същите мърсотии, кражби и престъпления. Това им в душата, това харесват, за това гласуват.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  Струваше ни се невъзможно мнозина от българите да подкрепят статуквото. Но за ГЕРБ гласуваха близо 640 хиляди българи."

  Ако на някого му се струва, че българите могат да гласуват единствено за лепящите етикети, то същият има нужда от истински доктор.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 321 Весело

  "След определена възраст, в мозъка настъпват определени биохимични промени. В резултат, човек по-трудно се фокусира, повече забравя, по-трудно учи нови неща и е по-податлив на измама. Ако се чудите с кой акъл пенсионерите хвърлят през балкона спестяванията си"

  Борисов и Трифонов са вече в тази възраст, който живее близо до тях да следи, кога ще изхвърлят чекмеджетата

 7. 7 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Чудесен материал, предоставен на напълно разбираем език. Такива анализи за масовите психологически нагласи, обикновено си поръчват "Библиотекарският" и т.н. паралелни центрове, които естествено не са публични за широка аудитория. Поздравления!

 8. 8 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  Голям анализ, а?
  Съгласен съм с първия коментатор че свестен и рационален човек надали ще си загуби час-два за да гласува. Особено ако хвърли един поглед на партиите и кандидатите.
  А пък че огромното мнозинство от загубилите час за безумно гласуване са подали ценния си глас за класиралите се първа и втора популистични организацийки е колкото смешно, толкоз и тъжно.
  И толкоз!
  Смешно и тъжно!
  Не е изненадващо.
  Излезте навън, поогледайте се, поговорете с някой, наистина ли сте изненадани за кого гласува мат’ряла?

 9. 9 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  “ резултати, които далеч не отговарят на очакванията ”
  ——
  Добре бе, жена, само едно да та питам — във твойта Поведенческа Икономика какъв термин използвате за наивници с безпочвени очаквания? Щото тука, във форума ги наричат “умнокрасиви”

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  Ми стана тъй,че милиционерите пак излъгаха народа да избере милиционерската кукла Методиев чрез милиционерската кукла Трифонов.Не случайно Методиев вече се хили като щастлив идиот на всяка пресконференция..Анализ,от който отсъствува думата "лустрация" е безполезно словоблудство.
  —цитат от коментар 2 на makemydayy


  И ако имаше истинска лустрация, в която беше записано, че заемащи служби в тоталитарната държава, не могат да заемат политически постове,дали Рашко и Танас, щеше да ги има?

  Имам време да питам всеки идиот.
 11. 11 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2734 Неутрално

  КОЙ предложи пишман юпито от корумпираната „Тройна коалиция“
  г-н Николай Василев за премиер?!?

  Как са се пресекли пътищата на г-н Трифонов и г-н Василев, при положение, че Никиту не ходи да друса кючеци в чалготеки, не ходи по фолк певици и не ходи да свири по сватби, а Славиту пък, не ходи въобще от месеци?

  „Бизнесът на експерта Николай Василев с 2 милиона дълг и 633 хиляди лева загуба за 2019 година
  В последния видим в Търговския регистър годишен финансов отчет (ГФО) на „Експат Капитал" АД, който е за 2019 година, дословно пише следното:
  През отчетния период дружеството формира финансов резултат загуба в размер на 633 000 лева. Не са начислени данъци върху печалба, тъй като дружеството не е реализирало данъчна печалба. Общата стойност на задълженията на дружеството е 1 946 000 лева, а натрупаната загуба към 31.12.2019 година е 897 000 лева.“, 14.07.2021 г.
  petel.bg/Aktualno--Biznesat-na-eksperta-Nikolay-Vasilev-s-2-miliona-dalg-i-633-hilyadi-leva-zaguba-za-2019-godina__411980

 12. 12 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Ако Доган и Методиев умрат извън панделата това ще
  значи ,че държавата на българите не е останало нищо.И че държавните институции са напълно безполезни...
  Щастливият живот на тия екземпляри би бил невъзможен във функционираща. държава...

 13. 13 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "ая психоложда върти и суче само и само да не каже истината - а тя е че българина няма избор и единствения му избор е да не ходи да гласува. "

  Тук си много прав. Уникално е как за пред нас се карат, а после се договарят под масата.
  И това е от "демокрацията" през 1990-та.
  И ако някоой си мисли, че ДБ е алтернатива - честито.

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2648 Весело

  От статията излиза, че за ДПС и БСП са гласували честни безсребреници:)

 15. 15 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  До коментар [#9] от "Gretel":

  Анджък!!! Женито едно очаквала, то друго станало и сега в седем точки ни обяснява, защо розовите и мечти не са се осъществили. Психология му викат на това!

 16. 16 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  [quote#10:"4ort"][/quote]

  Рашко е интересен случай...червен котарак,който гони червени плъхове.
  Озадачаващо,но и обнадеждаващо.
  Бих предпочел Николай Колев -Босия да има властта да това,но не е реалистично за момента...
  Налага се да разчитаме на ренегати от милиционерските среди...
  Пък те най-добре знаят мръсните милиционерски номера...

 17. 17 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  опасно е че таквиз кат Женя
  преподават по университетите.

 18. 18 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  По всичко личи, че д-р Женя Лазарова е пълният антипод на Борисов. Учила е в западни университети, прилага знанията си в най-модерни западни компании, изграждайки в тях най-печеливши пазарни стратегии, преподава на студенти в Американския колеж. ... И грам не разбира как точно Борисов успява прилъже толкова хора, нито какво става в главите им, за да му се доверят. Скъпите офиси и лаборатории, в които трупа и прилага знанията си, д-р Лазарова са безкрайно далеч от това, което става в българската реалност. Знанията на дамата са като едно Ферари - чудесно за западна магистрала и безкрайно неприложимо за разбития селски път - български парламентарни избори.
  А Борисов ѝ е поднесъл отговора наготово от години: "Аз съм прост и вие сте прости, та затова се разбираме". Всъщност банкянският хитрец и в това си откровение има тактика. Като казва за себе си, че е "прост", той си знае, че никак не е прост, но пък "признанието" му е ключ към емоцията на простия отсреща. Дамата дори не си дава сметка колко е гениален банкянският хитрец. А от другата страна стоят наистина простовати хора, които само това искат - някой да ги "разбере" на примитивното им ниво. Борисов знае формата на гърнето и знае как да стане похлупака. Заедно с това идва и бедата - Борисов ги използва за всички онези мръсотии в продължение на 10 години, които мнозина можем да забележим и без да имаме специалните познания на д-р Лазарова.

 19. 19 Профил на Щирлиц от Кайсиева Градина
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  По всичко личи, че д-р Женя Лазарова е пълният антипод на Борисов. Учила е в западни университети, прилага знанията си в най-модерни западни компании, изграждайки в тях най-печеливши пазарни стратегии, преподава на студенти в Американския колеж. ... И грам не разбира как точно Борисов успява прилъже толкова хора, нито какво става в главите им, за да му се доверят. Скъпите офиси и лаборатории, в които трупа и прилага знанията си, д-р Лазарова са безкрайно далеч от това, което става в българската реалност. Знанията на дамата са като едно Ферари - чудесно за западна магистрала и безкрайно неприложимо за разбития селски път - български парламентарни избори. А Борисов ѝ е поднесъл отговора наготово от години: "Аз съм прост и вие сте прости, та затова се разбираме". Всъщност банкянският хитрец и в това си откровение има тактика. Като казва за себе си, че е "прост", той си знае, че никак не е прост, но пък "признанието" му е ключ към емоцията на простия отсреща. Дамата дори не си дава сметка колко е гениален банкянският хитрец. А от другата страна стоят наистина простовати хора, които само това искат - някой да ги "разбере" на примитивното им ниво. Борисов знае формата на гърнето и знае как да стане похлупака. Заедно с това идва и бедата - Борисов ги използва за всички онези мръсотии в продължение на 10 години, които мнозина можем да забележим и без да имаме специалните познания на д-р Лазарова.
  —цитат от коментар 18 на inn


  Точно.!!!
  Тоя претенциозен "анализ" прилича на опит с прибори за ядене на стриди да се опитваш да ядеш свинско месо.
  И смешно и безполезно...

 21. 21 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Да се опитваш да обвиняваш лъганите,че са лъгани е поло отклоняване от същността на проблема....

 22. 22 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  е подло отклоняване..

 23. 23 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Димитър Иванов - шеф на 6-то главно ДС - един от идеолозите на преврата срещу Тодор Живков и последващия "демократичен преход" е супер професионалист в областта на категоризация на българското общество и поднасяне на доминиращата категория на образа, в който тази категория вижда себе си. Така в огледалото доминиращата категоря видя ШИШИ, видя Бойко Борисов, видя каскета и така паралелната власт получава хаос от лесното противопоставяне на категориите в обществото, което и гарантира постоянно присъствие във властта зад завесата.
  Но по правило парите и властта развращават, което довежда в един момент до потребността от смяна на фасадата. И се появи Сблави Трифонов .... и Николай Василев. Такива ми ти неща в царството на клепоухите.

 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  опасно е че таквиз кат Женяпреподават по университетите.
  —цитат от коментар 17 на bruno__dante


  Опасно е, че такива като теб влизат в разговора без капка идея в главата си какво искат да кажат и затова се хващат за глупави мантри.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Герберска Мутра
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Щирлиц от Кайсиева Градина
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  “ резултати, които далеч не отговарят на очакванията ”——Добре бе, жена, само едно да та питам — във твойта Поведенческа Икономика какъв термин използвате за наивници с безпочвени очаквания? Щото тука, във форума ги наричат “умнокрасиви”
  —цитат от коментар 9 на Gretel


  “ резултати, които далеч не отговарят на очакванията ”

  Умнокрасивите ако си мислят че хората ще гласуват за Сектата и за Хвърлящите развалена риба, дълбоко се лъжат. Сега били разочаровани. Набирайте опит.

 28. 28 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Димитър Иванов - шеф на 6-то главно ДС - един от идеолозите на преврата срещу Тодор Живков и последващия "демократичен преход" е супер професионалист в областта на категоризация на българското общество и поднасяне на доминиращата категория на образа, в който тази категория вижда себе си. Така в огледалото доминиращата категоря видя ШИШИ, видя Бойко Борисов, видя каскета и така паралелната власт получава хаос от лесното противопоставяне на категориите в обществото, което и гарантира постоянно присъствие във властта зад завесата.Но по правило парите и властта развращават, което довежда в един момент до потребността от смяна на фасадата. И се появи Сблави Трифонов .... и Николай Василев. Такива ми ти неща в царството на клепоухите.
  —цитат от коментар 23 на Анти Шишковци


  Супер подлец и супер боклук е преди всичко Митю Гестапото.
  Поради хиляда причини,които ме мързи да изброявам...

 29. 29 Профил на cvh501084513
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  До коментар [#18] от "inn":

  Тази "гениалност" на "банкянският хитрец" я има всеки шоп битуващ из кръчмите на София недраги.
  Тя може да свърши работа за да прилъже гореспоменатите шопи, техните половинки...Изобщо българите, които не желаят да си размърдат малко повече "мускула" дето им е в кратуната. За които отговорите ги дава гуруто (бил той цар, пожарникар или шоумен).
  Тя обаче не върши никаква работа, когато трябва да се управлява една съвременна страна.
  Щях да се съглася с теб и такива като теб, ако ставаше дума за шоу с наименование "Това е България".
  Да ама тук става дума за избора на личност/личности, от които зависи по-натъшния ти живот. Които би трябвало с ум и познания, с чест и доблест да управляват България.
  В такива случаи би трябвало да забравиш селяшките "мъдрости" на мутрите, да размърдаш малко повече "мускула" в кратуната ти и да избираш личности, които да ти свършат работа.
  Ако ти трябва човек, които да ти налепи плочките в банята, не викаш зъболекар.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  Да се опитваш да обвиняваш лъганите,че са лъгани е поло отклоняване от същността на проблема....
  —цитат от коментар 21 на makemydayy


  Тя не ги обвинява.
  Тя обяснява.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Тия избори ,бяха полезни,с това,че свалиха маската на Трифонов...
  За следващите избори ще се нареди някъде до ДПСто,от което е част.
  Имаше смисъл да се похарчат няколко милиона за да го разбере всеки...

 33. 33 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#30] от "Храбър":

  Храбрецо, статията е тема кой и защо избира Борисов (по това съм надраскал нещо и аз), а не какъв трябва да е държавникът и как трябва да изглежда грамотният избирател (по които въпроси нищо не съм казвал) - накъдето си се отплеснал.

 34. 34 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 612 Неутрално

  [quote#31:"Храбър"][/quote]

  Това "обяснение" е фактически обвинение в глупост на излъганите,докато по-важното е да се обяснява подлостта на милиционерите...

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  Ето това е лошото на българите.
  Когато им се обяснява нещо, те застават в отбранителна поза "Сакън! Не ми обяснявайте. Аз знам всичко."
  Тази реакция не е следствие на голяма ерудиция, а по-скоро на точно обратното. Слаби познания, липса на самочувствие и страх (голям страх) да не те изкарат по-глупав. (Всъщност, Борисов се възползва именно от тази защитна реакция.)
  Ако вместо тази глупашка реакция, българинът изостави мързела и раздвижи повече "мускула" в кратуната си, щяхме да сме хиляди пъти по-добре.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1915 Весело

  До коментар [#33] от "inn":

  Ако само това имаше на ум, нямаше да славославиш пожарникаря ("гениалния банкянски хитрец").

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1915 Весело

  До коментар [#34] от "makemydayy":

  Щом така го разбираш....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  Липсва осмото обяснение.
  Алтернативата е много зле.

  Еретик
 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  До коментар [#32] от "makemydayy":че свалиха маската на Трифонов

  Трифонов никога не е бил с маска, това, че някои лидери виждаха в него маската която ще им раздаде министерства е проблем на самите лидери.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 528 Любопитно

  Нямаше ли тук поредица статии от това експат? То на Никито ли е? Някаква топла връзка ли има?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 41. 41 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#39] от "дерибеев":Трифонов никога не е бил с маска, това, че някои лидери виждаха в него маската която ще им раздаде министерства е проблем на самите лидери.

  не само.
  щот техните симпатизанти го привидеха кат
  мечтания партнер къде ша измете Бацко
  са у като четеш мрежите преди седмица
  можеш д са фанеш за главата
  то е надежда то е ОФ то са "Вики и Ива"...
  и това за некъф сбироток къде иде с автобус у парламенто и нема управленска програма
  па за политическо поведение и култура да не говориме.
  ма тая простотия не е оная простотия де...
  те тва са им двойните аршини на либералете жалки

 42. 42 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Ето това е лошото на българите.Когато им се обяснява нещо, те застават в отбранителна поза "Сакън! Не ми обяснявайте. Аз знам всичко."Тази реакция не е следствие на голяма ерудиция, а по-скоро на точно обратното. Слаби познания, липса на самочувствие и страх (голям страх) да не те изкарат по-глупав. (Всъщност, Борисов се възползва именно от тази защитна реакция.) Ако вместо тази глупашка реакция, българинът изостави мързела и раздвижи повече "мускула" в кратуната си, щяхме да сме хиляди пъти по-добре.
  —цитат от коментар 35 на Храбър


  Съгласен съм с всичко казано. Българите се доказахме като прост народ. Допреди изборите се надявах, че процентът на интелигентни хора е по-голям, но се оказа, че не е така. Мутрата бе заменен с поредния месия, този път под формата на шоумен. Лошото е, че след целия този цирк, Буци ще се върне на бял кон и хората ще го аплодират. Явно овцете се нуждаят от пастир, защото гласуваха тотално неадекватно, или пък въобще не си направиха труда да отидат до урните. Нищо хубаво не ни чака...

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2945 Любопитно

  До коментар [#42] от "marvinthemartian": Българите се доказахме като прост народ.

  Ами намерете си умен народ и го поведете. Сериозно ли мислите, че обиждайки всеки опонент блестите с интелект?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  кога Слаби са кле дистанционно
  за депутат у 45-тото -
  не стана от стола.
  тва на будните либерале им направИ нула впечатление.
  също както кога на Росенец метаха по земята знамето
  те са над тея неща!
  освен ако ги не прави ГЕРБ

 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  Психологията на изборите е сбъкана колкоото и избирателите :-) всичките политически проекти "десни". Всичките "десни" хора (които познавам) до един аргати и даскаля. БСП = дясна консервативна партия бие тъпана , че била "лява" . Стакива политики толкоз и до там > не мобе да има смислен образ в криво огледало и за това много е популярно "ходенето за гъби" по избори.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  Много добър текст!
  Много жалко че хората за които е предназначен просто НЕ ЧЕТАТ!!!

 47. 47 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Хората с нормална психика, хората с трезва оценка, щяха да говорят преди всичко за огромните успехи на управлението начело с Бойко Борисов (южната и северната дъга на околовръстния път в София, магистрала "Тракия", магистрала "Струма", магистрала "Хемус", магистралатъ към Драгоман, стотици километри нови метролинии, Балканския газопровод, невиждана до сега ниска безработица около 6%, отличното справяне с ковид 19 епидемията, изключителна работоспособност, зиме и лете обикаля с джипа не за да раздава пари, а да ръководи пряко, да инспектира, да показва от първо лице направеното на целокупния народ. Егати болната психика да не се отбелязва всичко това, а черногледо да се говори, че се крадяло. Който е крал, да бъде доказано обвинен и съден, а не оклеветяван. То и другите преди него да крадяха, но никой не им отпускаше пари, блокираха им всички проекти, замразиха строежите, нямаше от къде и как да крадат, дори да искаха. И за крадци не ставаха!

 48. 48 Профил на 051051515
  051051515
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Живея в чужбина. И съм потресена от факта че тук където живея от ранна възраст на децата им се дава "възможност да имат контрол "над дрехи, обувки, ядене. Говоря за деца от 1 година до 5.какъв избор има лайно на една година да му се моля да избере кои обувки да му купя. Какъв избор има "лайно" на на две години да го питам коя дреха си избира. Какъв контрол имат децата като живеем в държава в коята постояно ни се казва какво да правим и нямаме право на избор. Същия цитк продължава когато децата станат на 20 .продължават да ходят по магазините ,седят и родитела ги пита избирайки модела на желаната уж от децата дреха, обувка...... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 49. 49 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  [quote#10:"4ort"]
  —цитат от коментар 16 на makemydayy
  ...Налага се да разчитаме на ренегати от милиционерските среди...Пък те най-добре знаят мръсните милиционерски номера...[/quote]
  Един такъв народ има следната поговорка:
  "Надай се ....на пияни жЕни!"
  Та те така!

  Имам време да питам всеки идиот.
 50. 50 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  До коментар [#9] от "Gretel":

  Умнокрасивите са като дете,на което много.му се ядат круши,застава под една ябълка и започва да друса.Падат ябълки по главата на детето,а то е учудено защо няма ябълки.

 51. 51 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  Ето това е лошото на българите.Когато им се обяснява нещо, те застават в отбранителна поза "Сакън! Не ми обяснявайте. Аз знам всичко."Тази реакция не е следствие на голяма ерудиция, а по-скоро на точно обратното. Слаби познания, липса на самочувствие и страх (голям страх) да не те изкарат по-глупав. (Всъщност, Борисов се възползва именно от тази защитна реакция.) Ако вместо тази глупашка реакция, българинът изостави мързела и раздвижи повече "мускула" в кратуната си, щяхме да сме хиляди пъти по-добре.
  —цитат от коментар 35 на Храбър


  Храбрецо, защо Убиждаш българина? Той отдавна е раздвижил "мускула" си и се пита, как синовете и дъщерите на АБПФК станаха капиталисти? Как същите отрочета направиха "десни" партии?

  Имам време да питам всеки идиот.
 52. 52 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2601 Неутрално

  Нима вече не е ясно, че чрез Слави се подготвя ПОДМЯНА, а не промяна с режисьор Радев?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите Forza Giorgia, in bocca al Lupo !
 53. 53 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Слабите закони и правосъдие водят избирателя към търсене на морални стожери. Царя, Борисов, сега Слави. Резултатът добре отразява моралните потребности на обществото.

 54. 54 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Живея в чужбина. И съм потресена от факта че тук където живея от ранна възраст на децата им се дава "възможност да имат контрол "над дрехи, обувки, ядене. Говоря за деца от 1 година до 5.какъв избор има лайно на една година да му се моля да избере кои обувки да му купя. Какъв избор има "лайно" на на две години да го питам коя дреха си избира. Какъв контрол имат децата като живеем в държава в коята постояно ни се казва какво да правим и нямаме право на избор. Същия цитк продължава когато децата станат на 20 .продължават да ходят по магазините ,седят и родитела ги пита избирайки модела на желаната уж от децата дреха, обувка...... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  —цитат от коментар 48 на 051051515


  О това е нищо, Чакай като свалят изборната възраст на 12 години. Тогава вече ще влезем в пълния социализъм.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 55. 55 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Не бива да забравяме, че някои хора все пак са си подобрили живота по времето на управлението на ГЕРБ (без значение дали е заради и въпреки действията на управниците), а други дето са усвоявали обществени поръчки се страхуват, че може и да им потърсят сметка. Освен това какво в същност ни обещаха? Изчегъркване на ГЕРБ. А след това какво? Някой говори ли за екология, за здравеопазване, за данъци, за образование, за пенсии, за административна реформа... Как да вярваме, че зависи от нас след като не можем да си говорим с представителите ни. Аз лично се сещам за поне 2 пъти, в които съм писал до всичките избрани депутати от многомандатния ми район някакви неща и от нито един ама от никой не получих някакъв отговор. Как да се учим на търпение, след като всичките реклами по всички медии ни карат да потребяваме сега, а в училище не ни учат как богатството се трупа след десетки години труд...

 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4183 Весело

  Като прочета, че някой обобщаващо пише за "българският народ", и спирам да чета, просто няма смисъл, авторката никога няма да стигне до проблемите в дълбочина, като например, защо не се гласува, защо все повече българи не се интересуват от политика, защо много хора гласуват за Бойко и лозунга "Ред в хаоса", защо толкова години умнокрасивите не мърдат по-напред от 4-то място, и съответно 10-13%, а искат да управляват, но кампанията се състои от три-четири изречения, и ред други неща.

  Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=Olympics
 57. 57 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2601 Неутрално

  До коментар [#55] от "Batezuzi":

  Нима не си разбрал, че нас гласоподавателите ни замайват до изборите, след това не им трябваме. Започва и една нова тенденция да се отказват все повече хора да гласуват. Сегашните избори го показаха, ниска избирателна активност, но пак се настаниха в Парламента.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите Forza Giorgia, in bocca al Lupo !
 58. 58 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  "За съжаление, хората с ниско образование, слабо грамотните, хората по селата, имат подобни ограничения. Нямат достъп до информация, често разчитат някой да им прочете или обясни, а и са в състояние на постоянен страх за всекидневното си оцеляване. Тези хора се боят отчаяно от всяка промяна и често говорят как "преди са били по-добре".
  Според повечето от пишещите преди мен, това НЕ е вярно и народа си е мъдър, а такива като автора или като тези, които поддържаме някои негови тези, НИЕ сме глупавите. Кой средно разумен човек може да поддържа подобно виждане?
  А защо да не прибавим към категорията на ниско образованите и не малката част от населението, която въобще не е без образование и няма нищо общо с обичайната глупост, а просто има интерес от ситуацията такава, каквато е до момента. Все едно дали ще си измежду юристите или висшите чиновници, или в която и да е друга част от обществото, ако когато си затвориш едното или двете очи, се окаже че си купуваш къща в чужбина или детето ти кара Ламборджини.
  Такива ми ти работи.

 59. 59 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 82 Неутрално

  Gaslighting-а в случая е изграждането на политическа платформа върху внушението, че прокуратурата е първият и основен проблем в българската държава. За ролята на Emmanuel Goldstein е избран един наистина арогантен и недодялан главен прокурор.

  Жертвите са, поради липса на по-добър термин, умно-красивите, които пък сега се сърдят на пролите, че си го местят от единия крачол в другия като чуят за приоритетите на протеста.

 60. 60 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  статията ми хареса
  непълна е, но във вярна посока, поне в рамките на специалността на автора

  браво!

  при все че, струва ми се, точка 1 влиза в конфликт с точка 2, но психиката е парадоксален и противоречив феномен; как точно двете точки се съвместяват обаче - не бих отказал едно пояснение от автора
  точка 6 бих формулирал като "дефицит на солидарност" - изобщо, йерархичните общества силно се стараят да издигат лозунги за "единство", но на практика култивират отчужденост - иначе губят предимство в схемата "разделяй и владей"

  въз основа на изложеното в статията можем си позволим малко по-адекватно от преди тълкуване на едни или други социални процеси

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 61. 61 Профил на Трол с лопата
  Трол с лопата
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Несериозно. Ако да беше сериозно, първо да бяхте почнали от себе си вместо да рационализирате и да изкарвате ама как така ние хубави, пък всички останали идиоти и не ни харесват. Самохвално някак. Лично аз не гласувах за вас щот не мога да ви трая :) Ше ми
  Третираъе опонента като враг, ше пробутвате медиини манипулации, някакво нездраво желание да поставяте съдебната система под политически контрол и реклама на оман по соц.мрежи и пр (отйъде пари?)пък аз „за” така ли?

  Генерал Суперястреб маршируваше надолу по коридора в адмиралския кораб, заобиколен от постоянната си свита верни подмазвачи.
 62. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#48] от "051051515":

  т.е. ако примерно "лайното" не харесва някакви обувки, ще му се наложите, даже ще го шамаросате, но няма да бъде неговото, защото е "лайно"?
  интересно отношение към децата имате (както и епитетът - "трогва")
  и към възпитанието, което в случая по-скоро се нарича "тирания"

  продукт на вашето "възпитание" ще е именно лайно, и то без кавички

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 63. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#45] от "dark'star":

  http://www.savanne.ch/svoboda/anarchy/theory/elections.html

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  До коментар [#38] от "Костадин Иванов":

  Ти пък как разбра?
  Сигурно "гениалния хитрец" ти каза.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Женя оксфорда си прокарва заучените модерни фрейминг тактики.

 66. 66 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4498 Разстроено

  3. Инерция или страх от промяна
  Всичко ново сигнализира на нашия мозък за потенциална опасност. Изисква да сме нащрек и в готовност за бой или бягство. Това е еволюционно наследство, инстинкт за самосъхранение, който ни е спасявал в условията на примитивен живот хилядолетия назад. В днешните условия, можем да осъзнаем на рационално ниво, че опасност няма, дори промяната ще е за добро. Но ни се налага осъзнато да се борим с ирационалните инстинкти за самосъхранение.
  ==========
  Какво му стана на тоя форум....?
  Що за психолози са тия автори....?
  Винаги се въздържам да критикувам автори на статии, но всичко си има една допустима граница....!
  Откога инстинкта за само съхранение е станал порок... ❓
  И то за един психолог...?

  Искрено съжалявам хората харесали подобни виждания....!

  Bukalemun
 67. 67 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#38] от "Костадин Иванов":

  често срещам този тезис (на практика - "ББ е най-най-малкото зло в сравнение с другите"), и то у хора безспорно интелигентни
  може би имат право - в рамките на сегашната политико-икономическа система

  слабото на тази позиция е, че така непрекъснато се налага търсене на Спасител/Защитник, т.е. улучването на "малкото зло" (което, да напомня, лишено от конкуренцията си, мигом става голямо) се превръща в лотария

  а волята за търсене на алтернатива на самата система, в която сме принудени да се гърчим и нагаждаме към по-малки злини, е блокирана от страха "ама да не стане още по-зле!"
  (това обяснява и защо не се освободихме сами от Османската империя, защо въстанията не бяха толкова масови, а значителна част от чорбаджийството и църковниците предпочитаха султана, та затова после не възроптаха срещу избиране на цар)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 68. 68 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#30] от "Храбър":

  но и когато в рамките на съществуваща система ВСЕКИ твой избор води до блатото, редно е да се замислиш за СМЯНА НА СИСТЕМАТА
  не нейно усъвършенстване (често козметично)
  не връщане към миналото ("проверена схема" - обикновена подвеждаща носталгия като във вица "докато другарят Сталин беше на власт, на мен ми ставаше!")
  а стягане за построяване на нещо наистина ново (напук на поговорката за к-рвите и бардака - защото и нов и стар, пак ще е БАРДАК, не нещо ДРУГО)

  последната точка на авторката на статията обяснява защо толкова трудно се събира кураж... и противниците на всякакъв социален прогрес добре знаят този ефект, умеят да го използват

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 69. 69 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#29] от "tbe461062459":

  обществото е под доминацията на социопати
  можеш да то наричаш тъпо и страхливо, разбира се
  но включи и себе си тогава в множеството глупаци и страхливци
  (и тутакси ще намериш оправдания - някои дори съвсем основателни! - и за глупостта, и за страха)

  (дори тъпо и страхливо, обществото все пак не е социопатично, щом още съществува и хората даже ограничено, но си помагат, подкрепят се)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 70. 70 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#25] от "Герберска Мутра":

  ха-ха-ха!

  е как така хем "Хубав анализ", хем "каката си няма идея за какво говори"???
  това не е просто противоречие, противоречиви неща съществуват
  това ти изказване е съставено от два взаимно изключващи се тезиса

  дали при теб няма "някакви психологични или други проблеми" ?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 71. 71 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#16] от "makemydayy":

  кое му е интересното на "случая"?

  идеално за началството си полицейско псе
  когото му наредят - него ще хапе
  хора като Рашков нямат принципи, имат шефски заповеди

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#12] от "makemydayy":

  държавата съвсем добре си функционира

  просто твоите представи как и в чия полза уж трябва да функционира са... детински

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 73. 73 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Психоглупости на търкалета..
  Истината е, че става въпрос за 1 активно мероприятие на службите и няколко десетки милиарда европомощи.
  Откакто се заговори за 50-60млрд фондове помощи, грантове и прочее възстановителни,еко и джендър програми, цялото войнство от агентурни мрежи е впрегнато да обяснява колко бил лош, некадърен, объркан избирателя.. щото не ги разбирал нещата, раиш ли.. тряяло да се бори с ирационалните инстинкти. Дрън дрън.

 74. 74 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Тая психоложда върти и суче само и само да не каже истината - а тя е че българина няма избор и единствения му избор е да не ходи да гласува. Което той като мъдър и древен народ прави идеално.
  —цитат от коментар 1 на radelmarfx

  според мен авторката изобщо не изключва такъв извод, а дори подбутва към него

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 75. 75 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#66] от "eti mehter":

  инстинктът за самосъхранение може да е както полезен, така и вреден - с почти всяко нещо е така

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 76. 76 Профил на 051051515
  051051515
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#62] от "Николай Теллалов"
  То за това стигнахме до тук. Да ги питаме децата на 1 година калви обувки искат да носят. На две при кого искат да живеят и на три какви искат да станат.мойте "лайна "са възпитани, уважават хората и са добри. Отгледали сме ги с моят съпруг по европейски стандарт. А относно думата"лайно "която не излиза от устата на всеки българин да не влизаме в подробности защото точно такива като вас споделят много повече "интимности" от колкото мен в ежедневието.

 77. 77 Профил на
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Винаги е полезно да се потърсят причините за някой резултат, дори да не успеем веднага да ги видим и формулираме.

  Сред основните причини толкова много хора да не гласуват е, че нямаше и един кандидат, който да става за политически представител. Всичко налично е посредствено, но амбициозно, без изключения.

  В момента няма партия с идеен и кадрови потенциал, която може да представлява образованите избиратели. При тях летвата е високо.

  И понеже са умни, управляват ги глупавите - те си имат партии, които им стават по мярка и си ги избират, а образованите чакат да им се предложи някой по тяхната мярка.

  Обществото ни ще се промени, едва когато някоя нова ПП, без минало, успее да си създаде авторитет сред образованите избиратели. Наличните ПП направиха така, че да презираме дори думите "политика" и "партия", но реалността е такава, че без тях не може. Ще се наложи да преодолеем погнусата си.

 78. 78 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2869 Весело

  "Благодарение на невронауките, вече знаем, че човек не се ражда научен на активен избор, а първо се учи да е проактивен. За това е важно още в детството да имаме ситуации, в които усещаме контрол над ситуацията. "
  *
  Трябва да се научи да е самостоятелен, любознателен, да преследва целите си и в крайна сметка да стане продуктивен и да е в състояние да управлява живота си независимо от това кой го управлява.
  Това е основното, а не да се учи как да избира управляващи, което в България се свежда винаги до избор на по-малкото зло.
  Затова дори хора образовани, следящи събитията и политически грамотни отказват да гласуват.

 79. 79 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#76] от "051051515":

  ау
  значи, колкото повече се съобразяваме с децата си, толкова по "стигаме дотук"?

  думата "лайно" вие я употребявате, вкл за собствените си деца

  не искам да си представям даже какво според вас значи "добри и възпитани" - след години сама ще го научите на собствен гръб


  желая ви оздравяване, макар и не вярвам, че ще се получи

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 80. 80 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2209 Неутрално

  Статията е в стил "Ех, не случихме на народ и това си е" :)

  А народа вика "Ех, не случихме на управляващи и това си е" :)


  А предполагам каката може да обясни всичко каквото и не и изнася :)

 81. 81 Профил на 051051515
  051051515
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз" пишка"с вас няма да меря. Защото съм жена, а не мъж. Тези с" поздравите "обикновено им се случва абсолютно същото. Дано жена ви ви обича толкова колкото моя съпруг. А за децата... то се вижда когато остарем и почнем да боледуваме .😉

 82. 82 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  До коментар [#32] от "makemydayy":

  Вие сте голям оптимист. Докато тази информация стигне до празните глави, дето друсат чалга, трябва да минат години. Колко време беше нужно на народа да осъзнае какъв лъжец е царят - май 8 години.

 83. 83 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#29] от "tbe461062459":

  Аз пък очаквам и приветствам такива анализи. За това и чета този сайт. Ако имах нужда от бълвоч, лесна работа, той е навсякъде.

 84. 84 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Трябваше само и Стокхолмският синдром да се спомене

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 85. 85 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Бойко Борисов е един съвременен Остап Бендер . Жертвите му са само хора на неговото ниво. Българите затова са бедни , защото са много прости.

 86. 86 Профил на cfn03671414
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#85] от "pro_bono":

  протестирам!

  Остап Бендер не е мутра, не е ченге, не е политик, а честен мошеник!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 88. 88 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  реалността е такава, че без тях не може. Ще се наложи да преодолеем погнусата си.
  —цитат от коментар 77 на

  много пораженческо

  и невярно

  реалността с ПП не е продук на Б-жия воля, следователно както е възможна реалност с ПП, така е възможна реалност и без паразити
  https://www.anarchy.bg/books/piotar-kropotkin-hlyab-i-svoboda/

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 89. 89 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7970 Неутрално

  "човек не се ражда научен на активен избор, а първо се учи да е проактивен. За това е важно още в детството да имаме ситуации, в които усещаме контрол над ситуацията."
  Затова тука от години не учат децата на такива неща. Просто по-лесно ги манипулират, като пораснат.

 90. 90 Профил на
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#88:"Николай Теллалов"][/quote]  Благодаря за определението,

  но докато в чл. 3 на Закона за политическите партии пише, че "Организации, които не са политически партии, не могат да участват в избори", реалността кой взима решения за общите ни проблеми ще е такава.

  Това, разбира се, касае само политическото управление на обществените процеси. Разходите по тази работа се плащат от бюджета.

  Възможно е и обществено управление на тези процеси. Разходите са за сметка на ентусиастите. Можете да попитате редакциите на СЕГА и ДНЕВНИК как го правят, как оцеляват и колко полза има от усилията им, след като крайните решения пак са на политиците.

 91. 91 Профил на adiyoncheva
  adiyoncheva
  Рейтинг: 8 Гневно

  "Вярно е, че имаме голям брой хора (98 хиляди, по данни на НСИ) в държавната администрация, които ще защитават службиците си до последно. "
  Снизходителното назоваване на държавната работа показва отношението на пишещата, затова си позволявам да я попитам дали знае държава без администрация? Дали смята, че чиновниците у нас сами си измислят законите, по които работят, сами се организират работния процес, сами си обезпечават работната среда и т.н. Омаловажаването на чуждия труд е пошло и елементарно отношение към сектори, които не се познават. Но да си използваш клише, винаги е далеч по-лесно, отколкото да се задълбочиш в проучване.

 92. 92 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#87] от "Николай Теллалов":

  Хем да си честен , хем да си мошеник. Те взаимно се изключват. Бацето е просто един престъпник , който трябва да бъде осъден.

 93. 93 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#90] от " ":

  само намеквам, че законите не са от Б-га дадени, нито са природни закони, невъзможни за отмяна

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 94. 94 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#91] от "adiyoncheva":

  честта на пагона на бюрокрацията ли браните?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 95. 95 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#92] от "pro_bono":

  съдете си ББ колкото искате

  но долу ръцете от Остап Бендер!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 96. 96 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Поредната претенциозна боза.

  Поначало статията изхожда от това, че в случая има *правилен* политически избор. Което издава или непознаване на политическата ситуация или просто авторът е поредният educated fool.

  ГЕРБ е съвсем рационален избор за хора, които имат какво да губят - и това не означава само държавна служба (апропо за повечето държавни служители не е от особено значение кой е на власт). Истината е, че повечето българи дръпнаха напред материално и икономически през последните 12 години. Средната заплата нарасна от 600 лева на 1500 лева.

  Казано просто, в страната няма "революционна ситуация". Сит търбух революция не прави. Хората се редят на опашки да ходят на море в Гърция. Това са им проблемите. Да, има пенсионери с малки пенсии, ама и средната пенсия скочи от 230лв през 2009-та на 509лв (459 + 50) през 2021-ва

  В такива условия хората са предпазливи защото осъзнават, че имат какво да губят. И преди сме имали периоди на временно стабилизиране последвани от турбуленции (точно преди да дойде Виденов икономиката беше започнала да се съживява).

  Има го и другото - много от алтернативите (Мая, Слави) имат добре познати кусури и проблеми с репутацията. Що се отнася до Христо Иванов - много хора не смятат, че могат да му поверят управлението на страната.

  На кратко - хората избират ГЕРБ защото последните 12г икономически не бяха лоши и защото алтернативите не им изглеждат привлекателни.

  Duh!

 97. 97 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#42] от "marvinthemartian": Българите се доказахме като прост народ.Ами намерете си умен народ и го поведете. Сериозно ли мислите, че обиждайки всеки опонент блестите с интелект?
  —цитат от коментар 43 на дерибеев


  Със сигурност съм по-интелигентен от средностатистическия българин, който слуша чалга и върти кючеци, люпи семки в беседката пред блока и предлага 20 лева на катаджията, като после има наглостта да мрънка, че имало корупция. След последните избори сериозно започнах да се замислям да замина в чужбина със семейството си. Тук простащината си е на почит. Няма друго обяснение за тълпите от фенове на Бойко и Слави.

 98. 98 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#67] от "Николай Теллалов":

  "често срещам този тезис (на практика - "ББ е най-най-малкото зло в сравнение с другите"), и то у хора безспорно интелигентни
  може би имат право - в рамките на сегашната политико-икономическа система"
  =============
  Добре.... Напоследък се вмята следното - Борисов и Трифонов много си приличат. Дават се примери с джипки, его, обидчивост... Не са неуместни.
  В същото време Борисов е ясен. БАВЕН РАСТЕЖ. Да, вероятно може повече. При други сме се закопавали.
  Не мисли, че истерично харесвам Борисов. Всъщност, не мога да го слушам. Той е самохвалко, дразнещ с изказа си, особено за мен, дето съм филолог. Лъже, че е чел само "Винету", майка му е учителка от старото поколение, щеше да му скъса ушите.
  Да не ставам многословен. Бочко е "слуга на народа". Е, слугите пооткрадват нещо, тук няма да спорим. Питам: Сигурен ли си, че при Слави или Мая ще изхвърчим нагоре? Аз - НЕ! По-скоро обратното.
  Предупреждавал съм приятели и синдикалисти, че от Царя файда няма да има и гласувах за Костов. Тогава ме псуваха, после се извиняваха с половин уста. Пак така ще стане.
  Жив, здрав, ако мислим различно, но за доброто на България, не трябва да се плюем.

  Еретик
 99. 99 Профил на Mariaм
  Mariaм
  Рейтинг: 289 Неутрално

  това е добра статия, с верни неща

  maribo2005
 100. 100 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 447 Неутрално

  тази дама може ли да ми каже на кого е преподавала водене на бизнес преговори - да знам къде има далавера

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK