Отново без консултации "Има такъв народ" ще сформира втори кабинет (обновена)

Отново без консултации "Има такъв народ" ще сформира втори кабинет (обновена)

© Георги КожухаровИ вторият кабинет на "Има такъв народ" ще бъде направен без консултации с другите политически сили. Такава заявка направи днес зам.-председателят на партията Тошко Йорданов. Той обаче отказа да посочи кога ще бъде представен новия кабинет, нито кои министри ще бъдат сменени. От думите му се разбра, че "Има такъв народ" ще представи готово правителство, което да бъде или да не бъде подкрепено. При формирането му няма да участват останалите протестни партии, защото те не представляват коалиционни партньори. С тях можело да се обсъждат само политиките на предложения кабинет, обясни Йорданов.


Зам.-председателят на "Има такъв народ" не отхвърли възможността, ако правителството не получи подкрепа, да се стигне до нови предсрочни избори, но поясни, че не това е целта на партията. "Ако искахме предсрочни избори, щяхме да хвърлим кърпата в момента, а не да предлагаме ревизиран кабинет, съобразявайки се с тях". Йорданов многократно намекна, че решението за промени в проектоправителството е с цел да се осигури подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се!Мутри вън!". "На нас ни е важна подкрепата на тези нови партии и ако я нямаме абсолютно никакво желание нямаме да правим кабинет с останалите", заяви още той.


Не искат подкрепа от ГЕРБ, ДПС и БСП


"Останалите партии могат да одобрят програмата и целия кабинет, ако искат", поясни Йорданов. Той припомни, че в предишния парламент лидерите на всички останали партии са искали "Има такъв народ" да направи кабинет без поставяне на условия. И сега това се прави. "В сряда се събираме в парламента. Вътре ще си говорим и ще имаме информация дали биха подкрепили подобен кабинет. Ако няма такава подкрепа ще е същото като в момента. Не искаме подкрепата на ГЕРБ и ДПС", каза още Тошко Йорданов. Той даде да се разбере, че ако не получат подкрепа за правителството си от останалите партии на протеста и "Има такъв народ" не бил гласувал за тяхно правителство. "Тогава те имат право да се договорят с Карадайъ, Борисов и Нинова", допълни Йорданов.
Тошко Йорданов и Филип Станев

© Георги Кожухаров

Тошко Йорданов и Филип Станев


В понеделник лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви състав на Министерския съвет с премиер Николай Василев, но не получи подкрепа от нито една от политическите сили в следващия парламент както заради различни приоритети, така и по повод персоналния състав на правителството. Повдигнаха се и въпроси около липсата на министър на екологията и такъв, отговарящ за еврофондовете.


В социалните мрежи пък тръгна петиция срещу кандидатурата на Станислава Армутлиева за министър на културата, която днес обяви, че не би приела поста. Във вторник лидерът на "Демократична България" Христо Иванов обобщи ситуацията с думите "шокиращо предложение за много хора и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав".


Отново без консултации "Има такъв народ" ще сформира втори кабинет (обновена)

© Георги Кожухаров


На въпрос кога ще бъде представено правителството с нов премиер и актуализиран състав Йорданов каза: "Когато му дойде времето". Той не коментира кои министри от сегашния състав ще бъдат сменени, нито пък кой ще бъде предложен за министър-председател. Йорданов отхвърли възможността фигурата на бъдещия премиер да бъде обсъждана с партиите на протеста. Филип Станев уточни, че ще е специалист, експерт и "добър управленец". За състава на правителството нямало да има хора, свързани с Тройната коалиция и НДСВ.


Николай Василев планирал реформаторско правителство


Издигнатият за премиер Николай Василев коментира, че ако правителството е било назначено, то е щяло да бъде най-реформаторското в българската история изобщо. Освен това щяло да работи на висока скорост, като бъде кабинет с ДНК на бъдещето. Василев представи план за управлението ан страната, включващ около 300 приоритета и мерки, разработени заедно с експертите в "Има такъв народ". Той изброи някои от тях сред които намаляване на данък печалба и данък общ доход от 10 на 9%, премахване на осемпроцентовия данък върху банковите лихви и намаляване на ДДС от 20 на 18%, като за туризма той е 5%, повишаване на пенсиите с 35% процента чрез икономически растеж на страната, както и повишаване на заплатите на лекари, сестри и учители. Василев уточни, че е бил планирал и бюджет за следващата година без дефицит. Той обясни, че негова е била идеята за приватизация на Българската банка за развитие.


На въпрос, дали описаните от Василев приоритети ще останат и за второто правителство на "Има такъв народ", Тошко Йорданов каза, че Николай Василев е добър експерт и с него ще се работи и в бъдеще, но има сблъсък на концепции затова крайното решение щяло да се вземе от икономическия екип на партията. Самият Василев пък обясни, че след оттеглянето на кандидатурата му за министър-председател той ще остане представител на българския бизнес и привърженик на "Има такъв народ" и Слави Трифонов.


Отново без консултации "Има такъв народ" ще сформира втори кабинет (обновена)

© Георги Кожухаров


Номинираният за премиер изрази разочарование, че от средите на десните политически партии е дошъл сериозен "приятелски огън". Николай Василев обяви и че е обиден от това, че е посочен като продукт на ДПС. Тошко Йорданов пък изрази учудване защо най-големите атаки към "Има такъв народ" идват от "Демократична България".


Тошко Йорданов изрази собственото си вътрешно усещане, че в служебното правителство има хора на ДПС и затова нямало как то да бъде трансформирано в редовно с мандата на "Има такъв народ". Той отказа да уточни кои са те, но допълни, че това е негово мнение, а не на политическата формация.


От служебния кабинет покани за правителството на "Има такъв народ" са получили трима от министрите - Асен Василев, Кирил Петков и проф. Николай Денков. Асен Василев не приел да е вицепремиер с ресор еврофондове, защото не бил съгласен с виждането на "Има такъв народ", че бюджетът на държавата трябва да е без дефицит. След отказа на Василев, министрите на икономиката Кирил Петков и на образованието проф. Николай Денков също не приели, защото искали да са заедно. Попитан защо лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не е кандидатът за премиер Тошко Йорданов каза, че това е начин да се сложи край на лидерството и месиянството, което води до това, че Министерският съвет се превръща в по-важен от парламента.


В отговор на въпрос на "Дневник" Йорданов отрече да е имало недоволство в партията от състава на проектокабинета и закани от страна на нейни членове, че ще я напуснат, и допълни, че в "Има такъв народ" има ясно разделение, като никой извън политическото ръководство не се бърка в неговите решения.


На въпрос от "Дневник" как се е стигнало до кандидатурата на Николай Василев, Тошко Йорданов каза, че това е станало след обсъждане, започнало още преди изборите. Той допълни, че са дискутирани различни имена, а Николай Василев е отговарял на основните критерии - да е добър професионалист и да няма тежки зависимости.


Николай Василев

© Георги Кожухаров

Николай Василев


Съдебната реформа - обединяващ или разединяващ приоритет?


Често повтарящ се въпрос по време на пресконференцията бе отношенията между "Демократична България" и "Има такъв народ". Йорданов попита Христо Иванов кой му е враг - Слави Трифонов и "Има такъв народ", или ГЕРБ и ДПС. Той обаче каза, че въпреки "непремерените изказвания" на съпредседателя "Демократична България" отношенията с формацията не са развалени окончателно, като двете политически сили гледат в една посока и имат общи цели. "По отношение на съдебната реформа, на отношението към ГЕРБ, към главния прокурор... с "Демократична България" имаме обща посока на действие. Те са фиксирани само върху съдебната реформа, а според нас има и други важни сектори. Но имаме и видими различния, например, по отношение на главния прокурор - за начина, по който трябва да се избира. Но това е нещо, което се решава вътре в парламентарния живот. Нито ние имаме достатъчния брой депутати, нито те, за да наложим решения на всички останали", посочи Йорданов.


Той отново повтори една от ключовите тези на партията, по която имат разминавания с "Демократична България, че главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. "Що се отнася до сегашния главен прокурор, трябва да се подхожда спрямо това, което може да се направи. Ако някой ви каже, че влизайки в парламента ще смени Гешев с друг - лъже", заяви още Тошко Йорданов. Той добави, че на практика подобна рокада е невъзможна. "Това е дълъг процес, който върви през подмяна на състава на Висшия съдебен съвет. В момента законът е такъв, че това е невъзможно", посочи Йорданов.


По думите му "желязната хватка на Гешев върху прокуратурата" обаче може да бъде премахната, както "и прокуратурата може да бъде извадена от състава на съдебната власт". "Да, прокуратурата трябва да бъде променена, да, според нас трябва да бъде извадена от съдебната власт, Иван Гешев не се ползва с доверието на никого - освен може би с това на ДПС и ГЕРБ", подчерта Йорданов.


Малко повече от час след като ръководството на "Има такъв народ" заяви, че няма да преговаря за министри с партиите в парламента, а за приоритети и програми, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви приоритетите, по които обединението ще преценява дали да подкрепи евентуален кабинет. По този начин "Демократична България" дава знак, че все пак ще има разговори в парламента между двете политически сили


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (369)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 704 Неутрално

  .Опера За Три Гроша - Цар, Тиква Пожарникар И Чалгар
  .автор: Меди Доганов
  .продуцент: Държавна Сигурност и Олигархическият Клуб


  Употребата на ликът на Христо Проданов включен във видеото представящо следващото правителство на
  ИТН са безкрайно низки.

  ИТН обслужват бифшата ДС-Държавна Сигурност/служба отговорна за десетилетия терор на българските граждани и тяхните семейства включително такива които са се занимавали със Алпинизъм, затова
  смятам че използването Христо Проданов за политически цели е изключително низко
  явление.

  Слави Трифонов е дълбоко зависим от “статуквото” или така наречената “дълбока държава”,
  гн. С.Трифонов е идеалният “манджурски кандидат” който “статуквото” по всяко едно време може да смени в случай че се наложи или реши че е задължително да бъде сменен.

 2. 2 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1537 Весело

  "Когато му дойде времето"?

  Винаги съм се чудила защо ги обвиняват в липса на оригиналност. Чак сега разбирам, че основание има.

  Тези собствено мислене и собствени реплики имат ли изобщо?

 3. 3 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Естестено, Доган не търпи възражения. Достатъчно е да погледнете Местан и последвалата го съдба в политически и личен план. Затова пък "сараите" се сдобиха с умни и красиви гласоподаватели освен техните роби.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1718 Весело

  Консултациите ще са с библиотекарско - сарайските обръчи!

 5. 5 Профил на skw42563365
  skw42563365
  Рейтинг: 920 Неутрално
 6. 6 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Николай Василев би бил не лош министър председател.
  Със сигурност много по - добър от Христо Иванов или Хаджигенов.

 7. 7 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Много слабо се ръководи партията... според мен Герб най-късно до година се връщат . Целта на Слави е да си бутне процента до удобните 5-10 % от него нищо да не зависи и да плюе по управлението. Вече е ясно че партията му е създадена не за да упрявлява . А за да е опозиция .

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Неутрално

  Само не мога да разбера - от къде този инат?

  Да имаш 1/4 от по-малко от 2/3 гласували българи и 65 дупетата в 240-членно НС е като табуретка с две крачета.
  Може да се подпреш, ама не може да седнеш, камо ли стабилно ...

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  Слави Трифонов е изгърмян патрон.

  Очевидно сценаристите му вече нямат нужда от него, след като дори не го включиха в пресконференцията си (сигурно не са успели да решат въпроса с телепромптера).

  Още около предишните избори писах, чи той е краткосрочен проект, но не предполагах, че е за еднократа употреба (disposable).

  Сега може да очакваме коалиция между Тошко Африкански и Бойко Балкански, в името на стабилността и преодоляването на кризата.

  Избирателите на Слави ще пият една студена вода и на следващите избори ще гласуват за Пулев.

  Избирателите на Бойко - те са лесни. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 550 Неутрално

  "Василев допълни, че е щял да предложи намаляване на данък печалба и данък общ доход от 10 на 9%, да премахне осем процентовият данък върху банковите лихви и намаляване на ДДС от 20 на 18%, като за туризма той е 5%. "

  Яко ще махне дакък върху нещо което го няма (банковите лихви)
  Като намали ДДСто как ще балансира бюджета, разбирай кои разходи ще отреже?

 11. 11 Профил на okli
  okli
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ИТН да не се заиграват много с търпението на избирателите им, които и без това са объркани какво се случва и какво да очакват, че току виж славата е била мимолетна и продължила колкото чалга концерт

 12. 12 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  "Чака рака, чака рака- кючек!
  После на дванайсти - Слави Трифонов лош "

 13. 13 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Тая пресконференция потвърди наблюдението, че кръговете около ДПС/Царя/Мултигруп са идеолозите на Слави и правителството му. Николайчо Василев изключително нагъл и арогантен реди някакви безумия, див популизъм, намаляване на данъците, вдигането на учителските заплати, "балансиран бюджет" и космонавти. Нито дума за ГЕШЕВ и прокуратурата. Тва е абсолютната подмяна.

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Неутрално

  Само не мога да разбера - от къде този инат?Да имаш 1/4 от по-малко от 2/3 гласували българи и 65 дупетата в 240-членно НС е като табуретка с две крачета.Може да се подпреш, ама не може да седнеш, камо ли стабилно ...
  —цитат от коментар 8 на xm...


  Опс! Поправка!

  1/4 от по-малко от 1/2 гласували ...

 15. 15 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Днес е още един добър ден за г-н Бойко Борисов.

  Г-н Тошко Йорданов каза, че ИТН ще направи пак същото – ще предложат на благодарните поданиците променено правителство с променен Премиер.
  Няма да съгласуват с никой, нито програмата, нито министрите, нито Премиера.
  Г-н Слави Трифонов отново отсвири
  „Демократична България“ и „ИМВ“ им каза,
  че те не му трябват за друго, освен да МУ гласуват
  и да благоговеят пред него.
  Явно, г-н Слави Трифонов не разчита на подкрапа от Протеста,
  а на нечия друга подкрепа.

 16. 16 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Предлагаме, оттегляме, до обяд едно, след обяд друго...... Това не го ли гледахме , това не искахме ли да се промени?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Колко глупаво...отново.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#8] от "xm...":

  Не е точно инат - политически примитивизъм е!
  Момчетата просто толкова си могат!

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  До коментар [#15] от "Боян Баянов":

  “Явно, г-н Слави Трифонов не разчита на подкрапа от Протеста, а на нечия друга подкрепа.”

  Да, и ще я получи.

  В предишния си пост съм уточнил от кого.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 719 Весело

  Смешници ! Когато му дойде времето... абе рошльо, защо без време обявихте кабинета на Хари Потър без свикан парламент и връчен мандат ! Циркаджии аматьори.

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4213 Весело

  До коментар [#16] от "nema_labavo":

  Нали трябва да се вслушват в общественото мнение, в своите избиратели?! Ако ли не, били коне с капаци!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1802 Весело

  До коментар [#21] от "pavelsilistra":

  Трябваше преди това да те питат теб дали одобряваш?

 24. 24 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Кога ли ще се спука сапуненият мехур на г-н Трифонов но нека се позаблява в неговото политическо шоу. На мен не ми е хич забавно но щом на другите им харесва нека се радват. Ще дойде време да проумеят, че политтиката е диалог и то от време оно.

 25. 25 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Държавата на сценаристите.И в Америка бяха сложили артиста Рейгън за президент,но сценаристите му казваха какво да прави.

 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Неутрално

  Ха,ха..ицката отново в ступор!
  —цитат от коментар 17 на von_seeckt


  Бе той само "Ицката" да беше !
  Масово покрай мен народът е в ступор.
  Кой пцуе, кой стене отчаян, че пак се е вързал, кой мълчи тежко ...

  Тия може да деморализират мат'ряла, ама може и да го разбунят.

 27. 27 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  С обсъждане е, но в сараите.

 28. 28 Профил на ПРИСМЕХУЛНИК
  ПРИСМЕХУЛНИК
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Има и си хас да има консултации... С телевизор не се преговаря, той само си говори, а останалите да слушаме с увиснали ченета...

 29. 29 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 530 Неутрално
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Весело

  Явно, г-н Слави Трифонов не разчита на подкрапа от Протеста, а на нечия друга подкрепа.
  —цитат от коментар 15 на Боян Баянов


  След като Каскетът изчезна от техния сценарий си беше ясно още от преди.

 31. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  .........Избирателите на Слави ще пият една студена вода и на следващите избори ще гласуват за Пулев.Избирателите на Бойко - те са лесни. 😎
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz

  Гърнец а избирателите на Де Бъ на коя ракета носител ще разчитате да влезете във властта?
  Веднъж използвахте ракетата "ГЕРБ" , а до 11.00 ч. на 12.07 се бяхте прикачили към"Чалгар"

 32. 32 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#24] от "citoyen":

  Нали предния път заявиха безусловна подкрепа бе и то за втора политическа сила. Сега за първа настояват за "диалог".
  Къде е логиката?
  Нали искаха да чегърта ГЕРБ?
  Или искат едни топли министерски местенца и малко джендър и затоплистки политики?

 33. 33 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#26:"xm..."][/quote]

  На народа не му пука. И с право!

 34. 34 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Оставка на бъдещетп правителство и избори до дупка!

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  До коментар [#30] от "xm...":

  “След като Каскетът изчезна от техния сценарий си беше ясно още от преди.”

  Обикновено победителите на избори се разкриват, че са излъгали избирателите си, едва след като сформират правителство и почнат да управляват.

  Тия наемници на Сарая се разкриха още преди да бяха официално обявени за победители.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Нема угодия..И то от хора, които преди време ни убеждаваха как е напълно в реда на нещата да се влезе в правителство на ГЕРБ и да се правят исторически компромиси..И точно същите сега са моралните стълбове..Луда работа!

  Sic transit gloria mundi
 37. 37 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1559 Весело

  Няма такава пародия. С 10% от гласовете на всички имащи право на глас, седнали да се дуят и да се правят на много велики. Консултации нямало да правят, всичко на готово щели да представят, "когато му дойде времето". (Това ми звучи някак познато. Егати, то бива плагиатство, ама надминаха себе си.) По всичко личи, че ще се отървем от Славчу и сценаристите му по-бързо, отколкото се надявах.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 38. 38 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2064 Весело

  Тошко Галошко отново лее мозък!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 39. 39 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Истината е, че каквото и да беше обявил Слави, все щеше да бъде прието на нож от ДБ, БСП, ИСМВ и техните симпатизанти. Освен всичко друго, те не могат да повярват и простят, че един абсолютен дилетант в политиката, каквато към момента е партията на шоумена, успя да спечели първото място на изборите, което в главите на протестните партии и наследствените комунисти им принадлежи по право и те са единствената политическа алтернатива. :)

  Нещо като ние спахме по площадите, а вие не се мернахте на протеста и ни взехте постовете - искаме си министерските постове. :)

 40. 40 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Заповедта от мафията и сараите е да няма консултации.
  БКП-ДПС и БКП-ГЕРБ ще осигурят кворум, а чалгарите ще гласуват за, и готово правителство.
  И след като учиндолския простак-чалгар си изпълни задачата сараите ще го отстранят, но за награда ще продължи с шоуто си.
  Материала, материала.

 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  ... без консултации ??? само със 65 депутата ?!
  = прекалено оптимистично от страна на ИТН .!.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Това не го оспорвам. Само отбелязвам, че такова вслушване в реакции и промяна на мнение , се гледаше с друго око.

 43. 43 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4213 Весело

  До коментар [#36] от "Hristov":

  Направо ги навряха в миша дупка, няколко пъти, сега пак му казват на Христо, да чете, и да помни повече от един ден....
  Малей, такива унижения!? Но, напълно заслужени...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 44. 44 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Истината е, че каквото и да беше обявил Слави, все щеше да бъде прието на нож от ДБ, БСП, ИСМВ и техните симпатизанти.
  —цитат от коментар 39 на realguru


  Ами да. Хората не искат да има само някакво обявяване. Те си казаха, че искат да има разговори. А и никой не иска да има обявено във фейсбук правителство. Има си Народно събрание.

 45. 45 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 741 Неутрално

  От естетическа гледна точка продукцията "Има такъв народ" е тотална гнус и никъде няма да се произвежда, но в БГ това работи, защото е адекватна на нивото на избирателя. И онези, които предлагат продукцията, ще успеят и този път. Смешно, тъпо и тъжно

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  До коментар [#31] от "4ort":

  “Гърнец а избирателите на Де Бъ на коя ракета носител ще разчитате да влезете във властта?”

  А Бойко Борисов на кой политически съюзник ще разчита, за да не влезе в затвора?

  Щото вчера го гледам - моли се просълзен на “изчегъртвачите” и на “лилявите жълтопаветници” да сформират правителство...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4213 Весело

  До коментар [#36] от "Hristov":

  Христов, и се оказва, че въобще не си направил грешен избор.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1804 Неутрално

  Т.Е. ИТН се изплюха на парламента и на останалата част от избирателите. С една дума шоуто продължава.

 50. 50 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3068 Любопитно

  Буфосихронадата продължава....Честито на умнокрасивите и червените ренегати!СлавчУ вече пробва и кара с 200!През просото!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Неутрално

  До коментар [#8] от "xm...":Не е точно инат - политически примитивизъм е!Момчетата просто толкова си могат!
  —цитат от коментар 19 на selqnin


  Или нарочно бЕгат.
  Че се задават едни ценови тесли ...
  То газ, то ток, то парно, то въглеродни емисии, то бастисване на Мариците ...

  И почвам да бЕгам, бате! - дет' е лафът.

  Все търся логиката.
  Ама и в това да бЕгаш, като направиш така, че да те натирят и да те пцуят още преди да си влязъл във Властта - също не виждам логика.
  Освен да са мазохисти?

 52. 52 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 891 Любопитно

  Абе тука избиратели на Трифонов има ли? Кажете одобрявате ли шоуто на избранника си?

 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3787 Весело

  Лилавият рев е музика за ушите!

 54. 54 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1279 Любопитно

  Не разбрах, ще си правим ли наши собствени ракети и наши космодруми, в наши български фабрики, с наши учени и инженери, т.е. ще има ли пълноценно високотехнологично научно развитие и производство... или само ще плащаме билети с народна пара от бюджета на държавата, за да се разходят СлавиТУ и другите олигарси до космоса, с летящите чинии на другите нации?

  мурзилка
 55. 55 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Неутрално

  [quote#26:"xm..."]
  —цитат от коментар 33 на von_seeckt
  На народа не му пука. И с право![/quote]

  Пука му, там е работата!

 56. 56 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Ха, ха..тотален маскарад! Голяма веселба пада.

 57. 57 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3068 Разстроено

  До коментар [#31] от "4ort":

  Сега ще се надат на "благословията" на др.Меги Доганов.....за някое зам министерско кресло...Ако слушкат ,обаче!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 58. 58 Профил на kant
  kant
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Тези сценаристи дори и за акционери в АД не стават, а правителство ще предлагат.
  Ако не ти стигат акциите, търсиш предварителното съгласие от акционерите, а не в деня на общото събрание да чакаш резултата.

 59. 59 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#55:"xm..."][/quote]

  Въобще не му пука! Избирателната активност го доказва.

 60. 60 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Весело

  Не разбрах, ще си правим ли наши собствени ракети и наши космодруми, в наши български фабрики, с наши учени и инженери, т.е. ще има ли пълноценно високотехнологично научно развитие и производство... или само ще плащаме билети с народна пара от бюджета на държавата, за да се разходят СлавиТУ и другите олигарси до космоса, с летящите чинии на другите нации?
  —цитат от коментар 54 на Маршалов


  Като ти купи Слави таблет - тогава и ша разбЕреш!
  Щото вече ще си високотехнологичен!

 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3787 Весело

  До коментар [#30] от "xm...":“След като Каскетът изчезна от техния сценарий си беше ясно още от преди.”Обикновено победителите на избори се разкриват, че са излъгали избирателите си, едва след като сформират правителство и почнат да управляват.Тия наемници на Сарая се разкриха още преди да бяха официално обявени за победители.
  —цитат от коментар 35 на Norman Granz


  По-важното е, че ТЕ ви накараха да се разкриете, че в ламтежа си за власт и постове, сте готови на всичко.

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7458 Неутрално

  Тези момчета се оказаха по-прости, отколкото изглеждаха. И нагли!

 63. 63 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3787 Весело

  Оставка вееее!
  —цитат от коментар 29 на Инженер Раул Викторов


  на кого геееее???????!

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2391 Весело

  Защо ли се сетих за полулярната песен на Лили Иванова "Панаири, панаири..."

 65. 65 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Протестърите да излязат на площада да направят една вуду магия, пък правителството може да мине!

 66. 66 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Трифонов не иска нови избори но не иска и преговори. Как да стане ?

 67. 67 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5798 Весело

  Спас от Кочериново ряпа да яде.
  Трифонов ги направи да си говорят сами.
  Мая, вчера:
  "Браво, Слави!!!"

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 68. 68 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 793 Неутрално

  А консултациите с Херо Мустафа броят ли се?

 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3787 Весело

  Прави впечатления в какви кратки срокове, часове, буквално, лилавите другари преминават от Осанна! в Разпни го!. Достатъчно е Чалгаря да не им даде мечтаните постове и благинки.

 70. 70 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Трифонов не иска нови избори но не иска и преговори. Как да стане ?
  —цитат от коментар 66 на pepisky


  Връщайте Баце, ако го оставите да си кара джипката и да си говори в нея, той ще ви даде 5-6 министерски поста :)

 71. 71 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 944 Неутрално
 72. 72 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2757 Неутрално
 73. 73 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#71] от "balkantourist":

  Пием една студена вода.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Очертава се, колеги, че пак НЕПОГРЕШИМАТА жълтопаветна пропаганда ще е наш НЕПОГРЕШИМ ориентир.

  Всеизвестно е, че жълтопаветното НИКОГА не е било на страната на Доброто, сл. когато жълтопаветното е против нещо, то има голяма ВЕРОЯТНОСТ това нещо, ако не е Доброто, поне да има белези на Добро.

  Поради което заставаме твърдо на позиция "за" Слави!

  Лозунг: Мачкай, Слави, гази Трифонов!

 76. 76 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Този тошко не го знам какъв сценарист е щото не съм гледал нито един епизод от славчовото предаване, но това което ни предлага на тази пресконференция е блестящо. Отдавна не бях се смял така! Демокрация а, ето ви тошко:)))

 77. 77 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тъпи, но затова пък - упорити.
  Няма лошо - нека да видим как се сгромолясва някой, който много си е повярвал.
  Ако би трябвало да избирам между Слави и нови избори - по-добре да ходим на избори.

  Баси - имам чувството, че нарочно го правят - дадоха им властта и те си глътнаха граматиката....

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 78. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3399 Неутрално

  [quote#55:"xm..."]
  —цитат от коментар 59 на von_seeckt
  Въобще не му пука! Избирателната активност го доказва.[/quote]

  Всенародните мувменти останаха в миналото.
  Сега ако извадим сиганите, бесепарският не отишъл да гласува и турим една прилична бройка на решилите, че така и така е ясна, пък и къде в тази жега, та мисля, че си отива на една съвсем прилична бройка на "активни" на които им пука.

 79. 79 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Ха! Партията имала и икономически екип, макар да не сме чували до сега за него.

 80. 80 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3985 Весело

  "Издигнатият за премиер Николай Василев коментира, че ако правителството е било назначено, то е щяло да бъде най-реформаторското в българската история изобщо. "


  За 800 дни е щяло да изрине цялата мафия у нас ! 😂😂👍

 81. 81 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Вероятно доста пт нормалните граждани са объркани от ставащото и може би дори отчаяни. Има надежда.
  Вижте, след старите комунисти, чрез избори дойдоха слугите им (тъпи мутри, физкултирници с ментални ограничения, прости поцинковани кофи и т.н.), а сега ДС ни пробутват последната утайка - шутовете. си
  И при всички мъки, маймунджалъци и изгъзици, шутивете постигат "огромния" успех - да сберат толкова колкот слугите с най-ниския си резултат от 15 години.
  Е, видно е, че ние българите има да извървим наште си 40 години в пустинята, преди да узреем за идеят, че управлението на държавата не е за гореиброените, ама пак е по-добре от нищо.
  Следващият път ДБ + ИМВ с 55%.

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 82. 82 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#48] от "hamiltonf":

  Знам.Именно заради пословичната арогантност и себедостатъчност гледам скептично там.Има изключително свестни хора там, ма има и нетърпими кресльовци.

  Sic transit gloria mundi
 83. 83 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Каквото и да правят, нищо няма да направят без библиотекарска подкрепа.
  Недялко(в) реве за Бойко и първи скочи срещу Саня. Министъра на културата ще трябва да е е одобрен от Шестака.

 84. 84 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Нищо от ИТН не може да ме изненада. Корените на успешната кариера на Дългия лежат в саксията на Мултигруп, та който носи глава на раменете си може да събере две и две.

 85. 85 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Тия всичките покрай Славчо станали и те слабоумни... Бахти наглите боклуци са, а дори още не са били във властта

 86. 86 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Дребни, зависими хорица... Жалко как за пореден път излъгаха хората, за да си правят далаверите....

 87. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#31] от "4ort":“Гърнец а избирателите на Де Бъ на коя ракета носител ще разчитате да влезете във властта?”А Бойко Борисов на кой политически съюзник ще разчита, за да не влезе в затвора?Щото вчера го гледам - моли се просълзен на “изчегъртвачите” и на “лилявите жълтопаветници” да сформират правителство...
  —цитат от коментар 46 на Norman Granz


  Ако Бойко Борисов трябваше да разчита на нещо, за да не влиза в затвора, нямаше да се откаже от депутатския си имунитет. Това не ти е любимия вожд и ръководител, който се е вкопчил във втория мандат/имунитет, като удавник за сламка.
  Защото Гешев чака.

 88. 88 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1244 Весело

  Същата мотика втори път ... :-)

 89. 89 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3985 Весело

  " Номинираният за премиер изрази разочарование, че от средите на десните политически партии е дошъл сериозен "приятелски огън". Николай Василев обяви и че е обиден от това, че е посочен като продукт на ДПС. "

  И НДСВ - то беше " дясно" ! То и бай Тошовия е десен ! Почетният - май и той ! Изобщо дясно да иска човек у нас ! Не, не е продулт на ДПС ! Продукт е на задкулисието, което включва и кланове от ДПС, и такива от ГЕРБ, че дори и червени олигарси ! Това ако го успокоява.......

 90. 90 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Браво Тошко. Без предварително обсъждане - като залог на лотария.
  Това с гласовете на ДПС и гешевите депутати може да мине, но Демократична България такава хазартна подрепа няма да даде.

 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  До коментар [#83] от "mara71":

  "Каквото и да правят, нищо няма да направят без библиотекарска подкрепа."

  Защо подкрепа, като те са си продукт на Библиотеката - на същите кръгове, които взеха буквално от улицата един участник в ОПГ, трафикант на крадени коли, фалшиви цигари и дрога, и го курдисаха за главен секретар на МВР.

  Явно вече го смятат за изхабен и са му намерили заместник, ама заместникът нещо даде фира от първия ден...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Току що мушнаха под килима нещо интересно. Василев купил някакъв фонд от Прокопиев..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 93. 93 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#31] от "4ort":“Гърнец а избирателите на Де Бъ на коя ракета носител ще разчитате да влезете във властта?”А Бойко Борисов на кой политически съюзник ще разчита, за да не влезе в затвора?Щото вчера го гледам - моли се просълзен на “изчегъртвачите” и на “лилявите жълтопаветници” да сформират правителство...
  —цитат от коментар 46 на Norman Granz


  Трифонов ви унижава публично, а вие продължавате да се занимавате с Борисов.

 94. 94 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1195 Любопитно

  Ама като пиша тук някои работи, поне си водете записки! От един месец насам дудна, че правителство на Слави няма да има, а ще има втори служебен кабинет или този ще си продължи работата! Целта е осигуряване на втори мандат на благоверния на „фърст лейди – секънд хенд“ и, да не дава Господ, президентска република! Тези дни обаче изтече информация, че Слафчу се е наканил да се кандидатира за президент и с тази електорална подкрепа като нищо ще вземе да стане такъв още на първи тур! Той няма какво да губи – и без това здравето му е силно разклатено! Що пък да не се лекува някъде в елитна болница по света като държавен глава, а? Тези, които очакват от Слафчу алтруизъм, пак ще пищят кански до небесата „Чалгар“ и други такива! За тяхно сведение и за да не хранят някакви илюзии, да им кажа, че той е завършен егоист и другите изобщо, хич, ама никак не го интересуват! Същото се отнася и до тези, гласували за него, ама те и без това не мислят – много трудно упражнение! Нещо неясно?

 95. 95 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Продължавам да не разбирам защо е проблем демократично избрана партия да предложи свой вариант за управление, а останалите партии да преценят дали да подкрепят или не.

 96. 96 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  "И вторият кабинет на "Има такъв народ" ще бъде направен без консултации"

  Ами, добре!
  И вторият кабинет на "Има такъв народ" ще има съдбата на първия!

 97. 97 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 639 Неутрално

  "На парламента ще се представи готово правителство, което да бъде или да не бъде подкрепено. Ако правителството не бъде избрано, по-логично е да има нови предсрочни избори."

  Тово направо си е ултиматум!
  А какви политики и реформи ще прави това правителство?

 98. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4213 Весело

  До коментар [#92] от "дерибеев":

  Излязох за малко и съм го изтървал, но "Дневник" ще го цитират, надявам се...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 99. 99 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Продължавам да не разбирам защо е проблем демократично избрана партия да предложи свой вариант за управление, а останалите партии да преценят дали да подкрепят или не.
  —цитат от коментар 95 на Locke


  Проблемът е в това, че демократично се избират такива като тошко и другия циркаджия до него.

 100. 100 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Оставка бе, ГЬОБЕЦИ!
  За нищо не ставате, освен за астронавти!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK