Всички чакат "Има такъв народ": първите задачи на новия парламент

Всички чакат "Има такъв народ": първите задачи на новия парламент

© ДневникДен преди официалното откриване на 46-ото Народно събрание (на 21 юли) парламентарните групи се събират, за да планират бъдещите си действия. Най-важният въпрос, който очаква отговор, е дали "Има такъв народ" ще направи опит за разговори за евентуално бъдещо управление, след като в петък (16 юли) от партията заявиха, че без предварителни обсъждания ще предложат нов състав на правителство, но са склонни да обсъждат политики. От това дали ще се стигне до разговори в парламента, както и от все още неизвестния ревизиран състав на проектокабинета, вероятно ще зависи графикът за провеждане на консултациите при президента, както и това кога ще започне процедурата за съставяне на правителство.


Първият тест за силно фрагментираният парламент ще бъде изборът на председател. Очаква се за поста отново да бъде издигната Ива Митева от "Има такъв народ", която оглавяваше 45-ото Народно събрание. Този път тя ще бъде посочена от името на най-голямата група. Официално от другите формации казват, че няма решение по въпроса, но неофициално от БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" обясняват, че нищо не се е променило от април досега и се очаква кандидатурата й да получи подкрепа отново от всички политически сили, с изключение на ГЕРБ. Секретарят на "Има такъв народ" Виктория Василева отказа да коментира пред "Дневник" намеренията и приоритети на партията.


"Изправи се! Мутри вън!" отново ще издигне Татяна Дончева за зам.-председател на парламента, кандидатът на БСП се очаква да е Кристиан Вигенин, а на "Демократична България" - Атанас Атанасов


Приоритетите на партиите
Освен избор на ръководство на парламента, в сряда партиите трябва да обявят приоритетите си, по които ще работят. От "Има такъв народ" отказаха пред "Дневник" да посочат кои задачи смятат за спешни, а за приоритетите си препратиха към предизборната си програма. "Демократична България" вече обяви няколко важни теми, от които ще зависи евентуалната подкрепа на коалицията за правителство - дълбока съдебна реформа, в т.ч. отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, трайно изключване на ДПС от властта, лустрация и "парламентарни разследвания по отношение на "Росенец", "Лукойл", ТЕЦ "Варна" и пристанището към него, ББР и "Булгартабак" с цел осветяването на механизмите за влияние на Сарая".


"Изправи се! Мутри вън!" ще предложи комисията за ревизия на предишното управление, която предизвика огромен интерес в миналия парламент, да продължи работа. От обединението ще настояват да се предприемат също мерки за увеличение на пенсиите. Мерки за увеличаване на доходите на пeнсионерите се готвят да предложат и от "БСП за България". От ГЕРБ-СДС и ДПС отказаха да коментират бъдещите си действия.


Ще има ли мнозинство за конституционна промяна


Ключов ще бъде въпросът дали ще се събере конституционно мнозинство за съдебна реформа (180 от 240 гласа - бел. авт.). В петък "Има такъв народ" обяви, че тя е общата им посока с "Демократична България", но нито една от двете формации не разполага с необходимия брой депутати за провеждането й. В предизборната си платформа партията на Слави Трифонов предлага премахване на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет и пряк избор на главен прокурор, а "Демократична България" - нови правила за избор от съдебния съвет и намаляване на мандата му. Отстраняване на Иван Гешев искат и от БСП, и от "Изправи се! Мутри вън!", но дори и да се стигне до консенсус за промени в Конституцията, ще е нужна подкрепа и от още една сила - или ГЕРБ, или ДПС.


В първите дни на новото Народно събрание по инициатива на "Изправи се! Мутри вън!" се очаква да има изслушване на Янаки Стоилов и Бойко Рашков за искането за предсрочно прекратяване на мандата на Гешев, което Стоилов внесе в съдебния съвет.


Няколко спешни решения


Една от задачите, с които новоизбраното Народно събрание ще трябва да се заеме, без да губи много време, е насрочването на президентските избори. Според Конституцията вотът трябва да се състои най-рано три и най-късно два месеца преди изтичането на мандата на държавния глава, който е до 22 януари 2022г. Тъй като изборите са винаги в неделя, най-ранната дата за гласуване е 24 октомври, а най-късната - 21 ноември. Изборният кодекс пък задължава депутатите да определят датата два месеца преди гласуването, за да се осигури време за спазване на законовите срокове за регистрация и за техническа подготовка. Това означава, че за ранна дата на президентския вот, Народното събрание трябва да е приело решение до 24 август.


Сред приоритетите е и изборът на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Мандатът на настоящия - Димитър Радев, изтече на 14 юли. По закон той изпълнява длъжността до назначаване на нов, но парламентарната процедура вероятно няма да бъде отлагана дълго, тъй като според заявките на основните играчи преждевременното разпускане и на този парламент не е изключено. Според процедурата право да предлагат номинации за нов управител на БНБ имат всички групи, а избран е кандидатът, получил най-много гласове в пленарната зала.


Редът на мандатите за правителство


На първото заседание на парламента обръщение към депутатите ще направи президентът Румен Радев, от когото зависи връчването на управленския мандат. Няма срок държавният глава да възложи на кандидат за премиер от първата парламентарна група - тази на "Има такъв народ", да състави правителство. Досега заявките на Радев са, че няма да бави процедурата, но според бъдещи депутати той може и да изчака малко, за да види какви са намеренията и нагласите. Възможно е държавният глава да направи консултации с партиите в седмицата от 26 юли и след това да връчи първия мандат.


Кандидатът за премиер на "Има такъв народ" има седем дни или да предложи правителство, което да се гласува в парламента, или да върне мандата неизпълнен. В петък ръководството на "Има такъв народ" не изключи възможността да върне мандата, ако и вторият вариант на проектокабинет не бъде подкрепен от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън".


При тази хипотеза вероятно възможността е да се направи опит да се състави кабинет с третия мандат, тъй като вторият е за ГЕРБ-СДС, а от изказвания на Бойко Борисов се разбира, че формацията ще го върне неизпълнен.


На кого ще връчи третия мандат решава президентът. "БСП за България" е трета политическа сила и вече обяви, че ще направи опит да състави правителство, но има мнения, че мандатът този път може да е за "Демократична България", подкрепата за която е под процент по-малко от тази за социалистите. Тогава би могло да се направи опит за формиране на програмно правителство с кратък хоризонт, смятат от различни групи. Срокът за изпълнение на мандата е седем дни.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Очаквам мръсни номера от ГЕРБ в работата на новото НС.
  Ще се стремят към нови избори с химерата за реванш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Някак си постоянно се натрапва въпросът как така възникна ИТН след като се знае, че потенциал за бърза намеса във властта не се придобива така лесно в БГ. НДСВ се появи след добро планиране от куп бивши величия от ДС, прокарващи решенията си през ДПС. ГЕРБ се пръкна след финансиране от фондацията на ЕНП и умелото поднасяне на ББ за лидер на партията от ДПС. Борисов трябваше да се превърне в цел на задкулисието за дългосрочен план, свързан с налагането на модела на кръговата икономика (обръчи от фирми), наложен от Кремъл – създаване на олигархия, тръгнала първо от силови групировки (това беше задачата на Любен Гоцев), преминаваща през изсветляване на бизнеса, натрупване на първоначален капитал чрез придобиване на собствеността на съборената социалистическа икономика и трансформирайки я в база за мафиотизиране на управлението, което да осигури на кукловодите финансово превъзходство и контрол върху политическия живот като основа за възраждането на комунизма, когато му дойде времето. За целта откриват Борисов. Не обичал да губи, обичал парите, адски харесвал да властва над другите, преклонение пред боса. Нарцисизмът е в кръвта му. Идеалният човек за „нов политически проект“ на ДС.
  ДС е структурата, която изигра ключова роля по източването на националния капитал на НРБ и последващото му трансформиране в частни, мощни, икономически и финансови субекти, които да приватизират България. Така наречените приватизатори останаха и до ден днешен организирани в модела на кръговата икономика, наричан "#КОЙ", понякога наричан "Паралелна власт", а когато Ирен Кръстева окончателно пое разпределението на порциите и остави Доган морфично да резонира в Росенец - "Моделът Пеевски". Ахмед Доган в последно време изглежда като заложник в сараите си, откъдето веднъж или два пъти годишно почетният председател произнася поредната си високопарна реч, издаваща душевното му разстройство. "Николай Василев и Делян Пеевски са с една и съща генетика, имат едни и същи създатели. Те са създадени от една и съща група, която през 2001г. промотира царя, както и че за 800 дни всичко в България ще бъде оправено, повтаряше на хората да му вярват. Тогава Николай Василев беше никому неизвестен, без нито един ден трудов стаж в страната, както и Делян Пеевски, както и Бойко Борисов. Те се появиха от тази банка на кадри", коментира Асен Йорданов. При царуването на ГЕРБ този модел издигна до невероятни висоти корупцията в България, което прехвърли всякакви граници на допустимост и се превърна в заплаха за създателите си. Наложи им се отново да подменят фасадата. Вкарването в играта на прекалено театрално регистрираната ИТН дава отговор защо толкова дълго време се задържа на екрана глупавото шоу на Трифонов. Отговорът се крие в целенасоченото финансиране на телевизията, поддържаща шоуто от разпределителя на порциите в рекламния сектор - Красимир Гергов. Шоуто години наред излъчваше една специфична култура, която си намери/създаде едно специфично общество. Очевидно е дошъл момента то да бъде употребено на мястото на изтъркалият се ГЕРБ. Тази наука я е изучавал 3 години Любен Гоцев в КГБ. Тази наука много добре я владее Димитър Иванов. В кръговете на тези двамата е и бащата на Каракачанов, Ботьо Томов Велинов - изклюително силна фигура, менажираща руските проекти в България, включително и подаръка на ТЕЦ "Варна" на Доган, дълбаенето на пристанищтната инфраструктура извън законовите процедури от руска фирма, Бриго Аспарухов, Николай Вълканов, Спас Русев и т.н. Добре е да се знае, че тец-а се пригажда като база за внезапно появяване на кораби със зелени човечета от Крим. Путин живее с мисълта, че някога това неизбежно ще се случи. Ботьо Томов Велинов, една от най-силните фигури на задкулисието изменажира и първата, приоритетно сключена сделка с Георги Крумов 2004-та от НДСВ, с която Русия получи достъп до системата за управление на българската армия и Герджиков дискретно я премълчава, когато му бе наредено приоритетно да я реализира. Специален интерес на Ботьо Велинов от 20 години е бизнес територията на социалното министерство и здравеопазването, която запазва за синчето си - Тома Ботев Томов. Проличава си за пореден път от назначенията на новите министерски постове от правителството на Трифонов в тези два сектора. Царицата в кошера е Ирен Кръстева. Повечето млади и образовани многоезичници и не толкова млади от министрите на ИТН са посочени от старците от кръга на царицата. Ето защо ИТН отказва преговори с ДБ и ИМВ и нищо не споменава за реформа в правосъдието - гръбнака на паралелната власт. А Петър Волгин (непоправим любител на Путиновия режим на управление и върл противник на либералната демокрация) полага огромни умствени наъни да представи действията на ИТН като невинна игра на начинаещи смотаняци с бъдеще и в същото време да внушава, че най-голямата заплаха за БГ е ДБ.

 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Славчо, Тошко, вече няма мърдане - дойде му времето, ще трябва да се изкажете.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 576 Весело

  Малко ще ми липсва ПКП, но от друга страна тя пък каза, че с удоволствие ще се завърне в производството. Да прави кофи...

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3808 Неутрално

  Дано следващият проекто кабинет не бъде представен начело с Милен Велчев, спряган за премиер ! ИТН ако не съставят успешно правителство, повече няма да бъдат първа политическа сила........

 6. 6 Профил на mort
  mort
  Рейтинг: 238 Неутрално

  ДПС вън от политиката и институциите на страната - всеки български гражданин с демократично представителство.

 7. 7 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2304 Весело

  Славчо, Тошко, вече няма мърдане - дойде му времето, ще трябва да се изкажете.
  —цитат от коментар 3 на дедо Андро


  Е, не бързай де! Момчетата сега си пишат “контролните” и се ослушват за подсказки!
  Дано чуят правилните! :)

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#4] от "papunqk":

  Купи кофа- подкрепи ПКП.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2851 Весело

  До коментар [#4] от "papunqk":

  Всъщност всеки трябва да прави това, от което разбира, защото иначе /назаем от Станислав Стратиев, ако се не лъжа/

  "Ивайло не трябваше да става цар. С това даде много лош пример. От една страна, силно западна свиневъдството, а от друга – управлението. Нещата и до днес не могат да си дойдат по местата."

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#3] от "дедо Андро":

  “Славчо, Тошко, вече няма мърдане - дойде му времето, ще трябва да се изкажете.”

  Ами Тошко вчера се изказа пред журналист на Бивол: “Знам как се коли пиленце, което пее фалшиво!”
  https://mobile.frognews.bg/article/222167/

  Ако това изказване не е достатъчно, за да разберем с кого си имаме работа, може би трябва да изчакаме хората на Слави наистина да заколят някого, за да ни светне пред очите?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ако "всички" чакат нещо, то е да видят в каква посока и с какви скечове ще се развива циркът на новите в новия парламент на новосформираната групировка стари олигарси.

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2874 Любопитно

  Всички чакат "Има такъв народ":"

  Кои освен пусналите шлифера на Борисов и хванали полата на Тошко чака ИТН?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#2] от "Анти Шишковци":

  Аз лично бих препоръчал на всички сериозни участници да четат коментарите на Анти Шишковци, вместо да ги прескачат като “уууу, много дълго това беееее, кой ти има време да се занимава?!” и да тичат напред, към евтините словесни престрелки с дежурните тролове. 🙂

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  Важен е трети мандат ... При заявлението на А.Атанасов ,че новото правителство не трябва да бъде идеологическо - кабинет ще има !! Колко гласа над 83 ще има ще се види !
  ИТН ще трябва да гласуват заедно с ГЕРБ срещу този кабинет , което е много деликатна ситуация . Колкото до ДПС , те ще са пас ...дори могат и да подкрепят кабинета !

 15. 15 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Ами Тошко вчера се изказа пред журналист на Бивол: “Знам как се коли пиленце, което пее фалшиво!”https://mobile.frognews.bg/article/222167/ Ако това изказване не е достатъчно, за да разберем с кого си имаме работа, може би трябва да изчакаме хората на Слави наистина да заколят някого, за да ни светне пред очите?
  —цитат от коментар 10 на Norman Granz


  Аз, като вечен оптимист, по-преди бих изчакал да светне пред очите на хората, които им дадоха ханджара да колят.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3808 Весело

  До коментар [#4] от "papunqk":

  " Малко ще ми липсва ПКП, но от друга страна тя пък каза, че с удоволствие ще се завърне в производството. Да прави кофи..."

  Кърджалийската прелест надрасна мащабите на своето време и затова не остана оценена от целокупния български народ ! Със своята самоотверженост към евроатлантическата кауза, със своите призиви към нас, българите, да вървим пеша като не ни харесвало метрото т.е да водим здравословен начин на живот, със своията вярност към заветите на евроатлантическата групировка ГЕРБ, тя ще остане завинаги в сърцата на следващите поколения, редом до пантеона от герберски " величия" като Цецка Цачева, Барни Ръбъл, бездомника, а защо не, макар звучащо и малко еретично, до името на целия в бяло ?

 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  Брей щом ти си прогледтал относно ИТН има надежда.

 18. 18 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  Апропо. И ИТН са като ГЕРБ. Не знаеш кой е местният им шеф. Няма членове. Няма никой. Едно смотано офисче направиха в най-забутаната улица и това е.

 19. 19 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Очаквам мръсни номера от ГЕРБ в работата на новото НС.Ще се стремят към нови избори с химерата за реванш.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Те мърсотиите почнаха в деня на изборите с този проекто кабинет на славчо :D
  Егати излагацията и резил на всички дето пуснаха глас за него. Ще видим версия 2 дали ще е по-различна :)

  Да уволнят Гешев, ми се струва вмешателство между властите. Не че ще рева за него, но това като че ли не е много демократично и някак си излиза, че парламента хем може да бута съда, хем президента - сиреч пълната власт е само и единствено там. Ужким против това говореха много от избраните хора,..

  Чудно ми е, кой ли ще сложат в БНБ .. и ще доведе ли това до фалит на банката за развитие и ПИБ :D (доста заслужено). Ясно, че еврото ще отпадне поне с няколко години напред в бъдещето. Съмнявам се новите да продължат инициатива на старите.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Очаквам неповторима веселба, аслъ едни само циркаджии са се събрали.

 22. 22 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Очаквам неповторима веселба, аслъ едни само циркаджии са се събрали.
  —цитат от коментар 21 на von_seeckt

  Страшна веселба , вече и албанците са по-добре от нас, докато "народните избраници" си доказват кой е любимата жена на Запада.

  Свободата, Санчо...
 23. 23 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4251 Любопитно

  Най-голямата неизвестна е дали мнозинството депутати ще подкрепят кабинета предложен от ИТН. Ако той не мине в парламента най-вероятно ще ходим на трети подред парламентарни избори.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 24. 24 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Кои са тези всички, които чакат ИТН?

 25. 25 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Няма такъв народ, не разбрахте ли.

 26. 26 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Правилно е да се каже, че всички чакат БСП и ДПС, защото без тях няма как да има мнозинство на "промяната". Сещайте се!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 27. 27 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  И на тази гръмотевична дата отново обичайните брътвежи на постоянно присъстващите байстендъри, представители на пословично трудолюбивия български народ. ...

 28. 28 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  "Досега заявките на Радев са, че няма да бави процедурата, но според бъдещи депутати той може и да изчака малко, за да види какви са намеренията и нагласите. "

  Радев, колкото и да е мил и любезен с ДБ заради наближаващите президентските избори, не може да си позволи до безкрай да изпълнява техните желания, а и те вече са му длъжници, все пак им даде няколко министерства да покажат, какво могат. Радев не може заради фантазиите на ДБ да закопае БСП, като я изпрати пак на избори, все пак това е партията, която го направи президент. Той също няма да иска да си влошава отношенията с ИТН, за да изпълнява поръчките на ДБ. Вече достатъчно търпя да му спрягат името за невъзможни мисии, няколко пропаднали политици

 29. 29 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Другаре много сте зле. ЦУМ без нито един магазин, май ще става култова Пирамида, чака се главния Жрец.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#26] от "Разобличител":

  Няма промяна, просто е изтекъл мандата на НС и са се провели избори и пак се прегрупират коалициите

 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#26] от "Разобличител":

  Ако бойко подкрепи това е ДОСТАТЪЧНО!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  До коментар [#30] от "bruno__dante":

  Ясни сте ми като прочетен вестник другарю гербер червен!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на oolit
  oolit
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Отвратителен парламент на мъглата и безвремието. Безидейни хора, които повтарят 2-3 неща от години и нямат идея за нещо повече от тях. Нито дума за доходи, икономика и външна политика. Щели да увеличават пенсиите, ама сигурно още не са мислили откъде да дойдат парите. Колкото до безумието за пряк избор на прокурора думи нямам, Луна и Азис ги виждам на балотаж щом е възможно и Славчо да спечели избори. Дано поне накрая не почнем пак от нулата след тези експерименти по псевдо демокрация начело с псевдо демократи.

 35. 35 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  До коментар [#14] от "dejmos":

  Атанасов и Ристю редовно говорят глупости и от време на време от благодарност за Техноимпекс Нинова им приглася. ДБ се изстреляха в космоса като коалиционни партньори в миналия парламент, когато отказаха на Герб. За някой друг проектозакон може и да се съобразят с тях, но темата за участие в кабинет за тях е приключила

 36. 36 Профил на tid07648660
  tid07648660
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Парламентарната република се изчерпа. България губи много време и енергия заради несъвместимата с българските нрави форма на управление.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  Българите може и да са наивни да гласуват за Славчо, но не са глупави, да подкрепят малоумните му действия вечно.

 38. 38 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Следващото правителство трябва да е подкрепено и от част от БСП-депутати, защото само трите партии нямат мнозинство. Иначе се отива на нови избори.

 39. 39 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  След един месец като се заявят кандидатите за президент, ще се изяснят нещата, кой с кого е

 40. 40 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Весело

  Всички чакат ИТН

  Да искаш да чакаш,
  да знаеш да чакаш,
  да можеш да чакаш
  - това е любов,
  това е мечта!

  Помните ли този шлагер, съфорумци?

 41. 41 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Весело

  До коментар [#36] от "tid07648660":

  Е, и я викам да заменим парламентарната република с мешеретска република, ама никой ме не чуе!

 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2189 Любопитно

  До коментар [#35] от "ggot":

  Трябва да свиквате ..., при следващи избори ДА ще бъде с повече депутати от ГЕРБ, ако все още съществува такава партия :) При това не съм привърженик/гласоподавател на ДА , просто констатира правилното им политическо поведение ..

 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  Шушука се за женски вариант на Никито Василев. Антония Първанова, Кунева, а защо не и Шулева? Кунева беше кандидат президент на Слави, а Първанова е активист. Така че чакайте НДСВ-2. Или нови избори.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Случиха се и хубави неща. Тези, които направиха думата "патриот" са аут. Анти НАТО и ЕС партиите получиха шамар. Разбра се, че общата оценка за всички от НДСВ е "мошеници".

 45. 45 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1220 Весело

  Интересно ми е кой е по-по-най от Триумвиратът на ИТН!
  Слави е "каквото му напишат"! Значи е само "по"!
  Тошко Африкански от Ямбол (то разлика между Ямбол и Африка няма...) ще да е "Най"!

 46. 46 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1220 Любопитно

  До коментар [#42] от "dejmos":

  Дай някакъв разумен резон, ГЕРБ да обърне тренда за броя на получаваните мандати след Избори!
  Най- много Депутати, ГЕРБ е имал на първото си участие в Избори!
  От тогава до сега, бройката ВИНАГИ е била по-малка от предишното им участие в Избори!

 47. 47 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  приоритетите са ясни - обявяване на бузлуджанската тоалетна за стоте туристически обекта.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 48. 48 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4251 Любопитно

  До коментар [#38] от "plynii":

  Така е.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 49. 49 Профил на latinicabekreten
  latinicabekreten
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Толкова много писания за поредния кратък парламент. .... защо се хабите?

  ,, Отечество мило любя,
  неговият завет пазя;
  но себе си, брате, губя,
  тия глупци като мразя."

 50. 50 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#44] от "wkk57607068":


  Случиха се и хубави неща. Тези, които направиха думата "патриот" са аут.
  —цитат от коментар 44 на wkk57607068


  +++

  Как беше?
  "Патриотизмът е последното убежище на НЕГОДНИКА!" - Самюел Джонсън
  Казал го е прди 250 години, но Хомо Негодникус не е еволюирал за това време!

 51. 51 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  България цяла
  с'я Учиндол гледа.

 52. 52 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 331 Весело

  Две професорски орди, ръководени от мутри, утре ще се зацепят в Армагедон.

 53. 53 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#6] от "mort":

  Кое от двете? Демокрация за всички с изключение на една партия не е баш демокрация.

 54. 54 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  От "Има такъв народ" отказаха пред "Дневник" да посочат кои задачи смятат за спешни, а за приоритетите си препратиха към предизборната си програма.
  Имат 90 приоритета, добре, четем ги:

  Вътрешна сигурност и обществен ред
  Реална деполитизация и демутризация.
  "Ръководният състав в сектора е партийно обвързан или има общо минало с криминалния свят"
  За министър на вътрешните работи
  През 2013 г. Радулов направи опит да влезе в политиката - като кандидат на "Център - Свобода и достойнство" (коалицията между НДСВ, НПСД и "Лидер"). На парламентарните избори от 2014 г. той беше кандидат за народен представител на колалицията, формирана около "България без цензура" на Николай Бареков.
  Радулов е в списъка на Комисията по досиетата за лица с принадлежност към бившите структури на разузнаването от преди 1989 г. Работил е като щатен служител към Столичното главно управление на МВР-ДС като разузнавач.
  Енергетика
  Постепенно заместване на въглищните ТЕЦ с високоефективни паро газови блокове. Инвестицията, която е необходима за преработка на блоковете, за да преминат на природен газ, ще бъде за минимум 3 млрд. лева.
  Нови мощности на ВЕИ на освободените и рекултивирани минни табани. Може да покрием мини „Марица Изток“ с фотоволтаични панели само и нещата да се получат. Може да инвестираме и в много батерии за съхранение, но и те струват пари. 5000 мвт батерии да закупим ли? Нали те също имат поддръжка, струват пари.
  Комбинирано производство на водород(КПВ). Общата ефективност на КПВ, осреднена за 24-часов цикъл, се доближава 35%, казват учените. Това е колкото ефективността на най-добрите фотоволтаични клетки, заедно с батериите.
  За сравнение КПД на АЕЦ е около 33%

  "Стратегията ще бъде приложена в период до 2030 година когато чрез фондовете на ЕС ще бъде осигурено съ финансиране на програмите." Ще бъде:)
  Остават още 88 приоритета за размисъл, умната:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 55. 55 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2466 Весело

  ГЕРБ издигна Цвета Караянчева за президент
  https://www.nenovinite.com/ne/politika/gerb-izdigna-cveta-karayancheva-za-prezident

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 56. 56 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 699 Неутрално

  ИТН не трябва да се отказват от десните си приоритети. А за Гешев е ясно, да го дават на ДБ да се оправят с него.

 57. 57 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1220 Весело

  До коментар [#55] от "Николай Колев":

  ++

  Хи-хи!

  Зловещо: Рашков е подменил Борисов с киборг, истинският е завързан за мъчения в мазе

  ДАМАДЖАНИ РОДАРИ - Зловещ заговор срещу лидера на партия ГЕРБ бе разплетен в късните часове на вчерашния ден.

  След наглед формалното даване на сведения в Главна дирекция Полиция вчера сутринта, Бойко Борисов е бил подменен.

  Оригиналът е бил задържан с цел изтезание и изтръгване на държавни тайни лично от вътрешния министър от служебното правителство Бойко Рашков.

  "Видяхте ли, че този "Борисов" вчера не спря поне за половин час пред медиите да се оплаква, а и сетне да се снима с лелите? Мина набързо, за да не се разкрие, че това е един робот с кибернетична кожа" - сподели спец по спецефектите в киното.

  Според слухове, това не е единственият случай на подмяна - мнозина твърдят, че Слави Трифонов е холограма и затова лансира кадри на Царя за правителство, въпреки че за него Симеон Сакскобуррготски беше "дедо", докато беше на власт преди.

  🤣🤣🤣🤣🤣

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Не съм оптимист. Имам чувството, че ИТН е създадена да руши, но не може да гради.

 60. 60 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Няма такъв народ, не разбрахте ли.
  —цитат от коментар 25 на cbq281066707


  Има такъв народ ще докаже, че няма такава държава!

 61. 61 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Очаквам мръсни номера от ГЕРБ в работата на новото НС.
  Ще се стремят към нови избори с химерата за реванш."

  Аз очаквам мръсни номера от всички!!! Но на база на това което гледаме през последните месеци от служебните,според мен те са безспорни първенци по мръсните номера!!! Един куп уволнения, назначения, недоказани клевети............и какво ли още не.
  Ще видим, като гледам кои партии са пак в парламента, мисля че ще е същия цирк като преди, че и по - голям! Интересна ще е интригата между ИТН и ДеБъ!?!? Мисля че дори и ДеБъ да подкрепят правителство на ИТН,то ще е много нестабилно, защото няма как да мине без БСП или ДПС,и това ново правителство ще зависи изцяло от тези две партии. Колкото и да се деряха преди изборите, че ще работят без партии на статуквото,май ще трябва да работят с тях, няма как иначе. И отсега знам какво ще е оправданието " Ами тооооо,ние не искахме,ама за да изчегъртаме Борисов, трябва да направим компромиси, може и комунисти да станем"

 62. 62 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#38] от "plynii":

  "Следващото правителство трябва да е подкрепено и от част от БСП-депутати, защото само трите партии нямат мнозинство. Иначе се отива на нови избори."

  Ами трябва, нищо че всички се правят на ощипана мома и викат без партиите на статуквото!!!
  Смешници!!! Да излязат и да си кажат.Ония ден на презконференцията Тошкото вика "Ако ние не получум предварително потвърждение от ДеБъ и ИСМВ, че ще подкрепят нашето правителство, въобще няма да го внасяме."
  На въпрос от журналист "защо" , Тошкото каза, че защото така имало опасност някой от партиите на статуквото да ги подкрепят 😂😂😂😂😂😂
  Ма то така или иначе и трябва подкрепа от тия партии, така че, да спрат да се правят на светци, щото хората не са будали, нищо че хората от ИТН си мислят че са такива.

 63. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3078 Весело

  Само не разбра от де го взеха туй , детов сички чакали, че и в заглавието да го изплескат!

  Всички други си заявиха "червените линии" и си обявиха "приоритетите", на които държат и заради които са готови на колаборация.
  Това, че хората на Слави все още изчакват "да му дойде времето" не означава, че тях ги чакат. Или че те чакат.

  Работата в партийните кухни кипи с пълна пара.
  Ор случайно изпуснати реплики се подразбира, че си вървят и "контакти".
  Та никой не чака.
  Просто не е пред публиката.

 64. 64 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  всички?
  много силно обобщаване - за тоя надут в последния момент процент избирателна активност

  а първите задачи на събора на групи лобисти са ясни - да си назначат заплати, да си гласуват разни привилегийки, да се пуснат за "ваканцуване", да се оградят от любовта народна и любопитните гаги на журналисти, пък ако остане време, ще се заемат и с други неща...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 65. 65 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Да, както всички сядаха да го гледат по тв..........

 66. 66 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Да, както всички сядаха да го гледат по тв..........

 67. 67 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Да, както всички сядаха да го гледат по тв..........

 68. 68 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  На нищо по-качествено не е попадала страната, след прпавителството на Симеон СКГ. Неговите предци вкарваха зорлем България в Европа, а внукът на Фердинанд - едновременно в НАТО и ЕС! Това - за пръв път в Европа!. С приключване ерата на двигателите с вътрешно горене и смяната на чиповете, Симеон ще има паметник, а Врана ще бъде национална свеитиня. Затова неговитекадри трябвада се харчат разумно. Няма да цитирпам имена, да не правя реклама, но едната споменавана дама - за президент,другата - за премиер. При такова разполагане на кадрите съм готов да се откажа от Мая.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK