На живо

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

В първия чисто работен ден Народното събрание успя да създаде няколко временни комисии, които да проверяват полицейското насилие по време на протестите през лятото на 2020 г., случая "Росенец" и комисия по ревизията на управлението "Борисов". Последната действаше и в предходния парламент, чиито живот обаче бе кратък.


Въпреки обявения проектокабинет без консултации и преди да бъде свикано Народното събрание "Има такъв народ" днес заявиха, че започват разговори с всички с изключение на ГЕРБ.


Разговорите започват веднага, а президентът Румен Радев обяви начало на консултациите за съставяне на правителство в петък с парламентарно представените сили. "Дневник" събра важните политически новини и реакциите по тях. Проследете ги в хронологията.
Борисов: "Не се плашете, ние идваме"

Не се плашете! Ние идваме! С тези думи се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към симпатизанти на партията в Годеч с включване на живо във "Фейсбук". Той беше в града, за да открие нова галерия. Борисов не скри, че призивът му е закачка с новото име на парламентарната група в парламента на "Изправи се! Мутри вън", която стана "Изправи се.БГ! Ние идваме!". "Те идва ли! Къде идвате бе с 5.01%, поне да бяха 5.1%", коментира лидерът на ГЕРБ.
Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Скрийншот от


Във включването той посочи, че служебното правителство сега се занимавало с източването на Българската банка за развитие Дават се пари на стартиращи фирми без обезпечени, поясни Борисов". Той беше придружен от бившия зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанкови и бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов.

Депутатите изчерпаха дневния си ред и обявиха край на работния си ден, който продължи почти шест часа. Първа точка за утре (петък, 23 юли) е изслушване на министрите на правосъдието Янаки Стоилов и на вътрешните работи Бойко Рашков по аргументите им, свързани с поисканото от Висшия съдебен съвет отстраняване от длъжност на главния прокурор. В момента съветът разглежда искането. Повече за това четете тук.

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Юлия Лазарова


Със 145 гласа "за" депутатите в Народното събрание решиха да бъде създадена парламентарна комисия за ревизия на последното управление на Бойко Борисов. Такава комисия имаше и в 45-ото Народно събрание, като тя стана известна с изслушването на зърнопроизводителя Светослав Илчовски и обвиненията му срещу собственика на фирма "Градус".


Всяка парламентарно представена партия ще има по трима членове.


Очаквано създаването й отново бе предложено от Мая Манолова, председател на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Тя пак ще я оглавява, а срокът на действие ще бъде 6 месеца. Акцент в работата й отново ще бъде управлението на Бойко Борисов.

Депутатите на ГЕРБ-СДС напуснаха залата

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Юлия Лазарова

Депутатите от ГЕРБ - СДС напускат пленарната зала на Народното събрание, след като мнозинството реши, че бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов няма да участва в комисията, която ще се занимава с полицейското насилие на протестите миналата година и подслушванията на протестиращи и политици от опозицията.


Аргументът на мнозинството бе, че Маринов е в конфликт на интереси. Така при първоначалното гласуване се оказа, че в комисията ще има само един представител на ГЕРБ - Тома Биков.


Това ядоса групата на ГЕРБ - СДС, Биков обяви, че си дава отвод от комисията и я напуска. А останалите депутати от партията на Бойко Борисов напуснаха залата.


Останалите депутати започват обсъждане на създаване на комисията по ревизия на харчовете на последното правителство на ГЕРБ.

Комисия в парламента ще проучва полицейското насилие при протестите

Със 188 гласа "за" депутатите решиха да се създаде парламентарна комисия, която да се занимае с полицейското насилие по време на протестите през лятото на миналата година, както и с подслушване, но и използване на други специални разузнавателни средства срещу политици от опозицията.
Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Георги Кожухаров


Не бе прието предложението на ГЕРБ - СДС комисията да проучва и насилието срещу полицаи от страна на протестиращи. Маноил Манев поиска и комисията да се занимае с незаконни подслушвания по време на предизборната кампания. Причината, която посочи, е, че членове на ГЕРБ са били привиквани "по анонимни сигнали".

Депутатите удължиха работния си ден

Политическите нападки за създаването на комисия за полицейското насилие по време на протестите през миналата година продължават повече от час и половина, а в дневния ред има точка и за създаване отново на комисия за ревизия на последните пет години от управлението на страната.


Затова депутатите със 114 гласа "за" и 36 "против" (на ГЕРБ - СДС и ДПС) решиха да удължат работния си ден с два часа - до 16 часа.


Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Готов е ремонтираният план за възстановяване

Новият план за възстановяване и устойчивост, изготвен от служебното правителство, няма да финансира проекта на "Напоителни системи" за инвестиции в инсталации за напояване, а София ще получи с 200 млн. лв. по-малко, това се разбра днес от брифинг на вицепремиера по еврофондовете Атанас Пеканов.


Той обобщи, че по него България ще получи в следващите седем години безвъзмездно 12 млрд. лева европейски средства, а т.нар. допълнителен икономически импулс ще донесе още 8 млрд. лв.


Повече четете тук.

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Георги Кожухаров

БСП ще отиде в събота на разговори за правителство

БСП ще участва в събота в разговорите за съставяне на правителство, инициирани от "Има такъв народ". Според лидера Корнелия Нинова "всичко, което ще се случи, ще бъде публично" и после ще бъде обсъдено от Националния съвет на БСП.


Широко ръководство на партията се събира в неделя, за да анализира резултатите от изборите и да реши как парламентарната група да постъпи при гласуване на правителство с първия мандат и какво да прави, ако има трети мандат и го получи.


Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Депутатите обмислят създаването на комисия за полицейското насилие

След почивката депутатите започнаха да дискутират създаването на комисия, която да проучва полицейското насилие по време на протестите от миналата година срещу правителството на ГЕРБ и главния прокурор Иван Гешев. Друга цел на комисията е да събира информация за подслушвания на протестиращи и политици от опозицията.


Предложението е на Николай Хаджигенов от парламентарната група на "Изправи се. БГ! Ние идваме". Той обяви, че комисията няма да се стреми само да изслуша министъра на вътрешните работи, но и да "събере укритите доказателства". Заключи, че досегашното разследване е целяло само да прикрие полицейското насилие.


Маноил Манев от ГЕРБ предложи комисията да проучи и "посегателства срещу служители на Министерството на вътрешните работи". Депутатът от партията на Бойко Борисов предлага и да отпадне уточнението, че подслушванията са били само на политици от опозицията, а формулировката за проучването на незаконните подслушвания да обхваща и периода на управлението на служебното правителство.


Николай Хаджигенов отговори, че отхвърля каквото и да било предложение, направено от ГЕРБ. Заключи, че добавките на Манев ще размият работата на комисията и му предложи да инициира отделна.


Дебатите продължават.

Няма да подкрепим кабинет с ДПС и ГЕРБ, обяви Манолова

Председателят на парламентарната група на "Изправи се. БГ! Ние идваме!" Мая Манолова обяви, че групата няма да подкрепи правителство с участието и подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Коментарът й бе в отговор на въпрос за поканата от страна на "Има такъв народ" към ДПС за среща за приоритетите на правителството.


Мая Манолова повтори, че формацията не иска постове, и обяви, че приоритети са ревизията на предишната власт, съдебната реформа и увеличението на пенсиите.


Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Юлия Лазарова

Служебният кабинет е готов с актуализацията на бюджета

Както вече обяви финансовият министър Асен Василев в интервю пред "Дневник" , служебното правителство е изготвило актуализация на бюджета, като Народното събрание ще реши дали да я приеме, или да остави това на редовен кабинет.


В нея са заложени допълнително 1.8 млрд. лв. разходи, с които се осигуряват пари за евентуални нови предсрочни избори, за подкрепа на здравата система при следващата вълна на коронавируса и за актуализация на пенсиите.


Повече четете тук и тук.


Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Временна комисия в парламента ще проучва случая "Росенец"

С гласовете на всички парламентарни партии без ДПС Народното събрание реши да бъде създадена временна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата около случая "Росенец". По предложение на "Демократична България" в нея ще има по двама представители от всяка парламентарна група (общо 12 души), комисията е заложено да работи два месеца.
Депутатите отхвърлиха предложението на ДПС към комисията за "Росенец" да бъде добавено проучване на строителството и в местността Буджака, край Созопол. Повече парламентарни групи дадоха заявка, че, ако бъде внесено отделно предложение за комисията, поискана от ДПС, ще го подкрепят.


След дебати, продължили около час и половина, за създаване на комисия за случая "Росенец", които бързо прераснаха в общи изказвания и взаимни обвинения за задкулисие, депутатите излизат в почивка за половин час.


Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Харалан Александров: Партиите имат проблем с идентичността

Повечето партии в парламента имат проблем с идентичността, смята социалният антрополог Харалан Александров. В сутрешния блок на БНТ той даде примери с промяната в името на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и с други, които са променили защитаваните преди това твърди позиции. Посочи и че сега така наречените партии на протеста, чиито представители доскоро са били в ролята на протестиращи, сега са в управлението, което създава проблеми за идентичността им. ГЕРБ също има такъв проблем, защото загуби макар и с малко. Посочи и че в БСП е голяма драмата, която е в изолация, сравнима с тази на ГЕРБ.


Според него важното е да се състави "що-годе стабилно правителство".


Извън това има много частни, партийни сметки, скрити обвързаности и ангажименти, има идентичностен проблем. Наблюдаваме върха на айсберг, основната част е в мътната част, има водовъртежи, коментира той.


скрийншот от предаването

скрийншот от предаването


Социологът Кольо Колев допълни, че е налице смекчаване в отстоявани позиции от партиите и "поразмиване" на доскорошни "червени линии" при очевидна демонстрация на желание за диалог. "Което навежда на мисълта, че най-вероятно ще има правителство, очевидно ще има компромиси, диалог, търсене на партньори", добави той.


Александров коментира, че загубилата избори ГЕРБ е в много удобната позиция на опозиция, а лидерът й Бойко Борисов се е завърнал към това, което хората са забравили, че много добре умее да прави: "да критикува, да се кара и да дудне".

Депутатите се захващат с назначения в регулаторите

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Юлия Лазарова

Няколко изборни процедури се очертават в новия парламент, тъй като мандатът на ръководства и членове в някои държавни органи е изтекъл или изтича скоро.


В следващите седмици парламентът ще трябва да избере управител на Българската народна банка (БНБ), председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), както и главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС).


Подробности четете тук.

Депутатите спорят да създадат ли комисия "Росенец"

Близо час депутатите спорят за създаването на комисия, която да разследва фактите и обстоятелствата около случая "Росенец". Предложението е на "Демократична България" и бе дадено и при предишното Народно събрание.


Предложението предизвика поредица от реплики между "Демократична България" и ДПС. Партията с почетен председател Ахмед Доган поиска в комисията да се проучат фактите и обстоятелствата около строителството в местността Буджака край Созопол, където бизнесменът и съиздател на "Дневник" Иво Прокопиев има имот.


Христо Иванов (ДБ) обяви, че ако ДПС предложи отделна комисия за Буджака, парламентарната група ще го подкрепи, но не смята, че двете теми трябва да се смесват.


"Много е лесно в тази комисия да се види заяждане с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който живее в скромна виличка и отглежда биокраставици, но искаме да поставим въпроса за действията и бездействията на българските институции", заяви Христо Иванов, като отбеляза, че темата на комисията е защо законите важат за едни, а за други - не. По думите му той няма да е член на комисията, за да не се политизира темата.


В отговор Йордан Цонев (ДПС) определи като "лицемерие" да се проучват фактите и обстоятелствата само за "Росенец". "Лицемерие е да прикриваш истината за част от зависимостите, а да насочваш вниманието към други, които според теб съществуват", заяви Цонев.

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Велко Ангелов


Севим Али (ДПС), заяви, че комисията трябвало да проучи и дали се изливат фекални води от имота на Иво Прокопиев към "фиордите и плажа в райския залив".


"Явно ще падне сериозно забавление в 46-тото Народно събрание, щом се занимаваме с фиордите и фекалиите на Иво Прокопиев. Очевидно целта е да окаляме комисията за "Росенец". Това няма да стане", отговори Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

Румен Радев започва консултации с партиите в парламента в петък

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 46-ото Народно събрание в петък (23 юли), съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Консултациите ще се проведат, преди Радев да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от "Има такъв народ".


Именно представители на тази партия първи ще се срещнат с президента, като началният час за разговорите е 9. От 10:15 ч. ще са консултациите с ГЕРБ - СДС, а от 11:30 ч. – с БСП. Представители на "Демократична България" ще са при Радев в 13:30 ч., от 14.45 часа е срещата с ДПС, а от 16 ч. - с представители на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Искам да видя кой ще е против комисия по ревизията, заяви Манолова

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Юлия Лазарова

Искам да видя коя парламентарна група днес ще гласува против комисия по ревизията и против осветяването на корупционните схеми и превръщането на институции в бухалки. Това заяви пред БНТ Мая Манолова, председател на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!". Такава комисия по нейна инициатива бе сформирана в предходния парламент.
"В тази комисия обикновеният българин, малкият бизнес могат да дойдат и да си представят проблема. Хората са мачкани, унижавани, крадат се бизнеси, държавни институции са използвани за бухалки. Това ще бъде и мястото, където министрите ще могат да дискутират и да покажат конкретика по всички въпроси за управлението на предишното правителство", обяви тя.

Днешният дебат и гласуване във Висшия съдебен съвет за оставката на главния прокурор Иван Гешев ще бъде тест и възможност за съвета да си "измие очите", обяви още Манолова. Тя подчерта, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" е поискала изслушване на министрите Бойко Рашков и Янаки Стоилов, което е първа точка в програмата на парламента в петък за основанията им да искат отстраняване на главния прокурор.

Мартин Димитров: За дълбоките реформи трябва писмено съгласие

Ако няма съгласие по дълбоките реформи, трудно ще се сформира правителство. Така Мартин Димитров от "Демократична България" описа възможността за подкрепа на правителство на "Има такъв народ". По думите му на предстоящите консултации между партиите коалицията няма да отстъпи от съдебната реформа, която иска да проведе, като това ще е едно от условията да се гласува кабинета.


Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Георги Кожухаров


"Ние вече направихме жест към "Има такъв народ", като подкрепихме кандидата им за председател на Народното събрание. Дано е жест, който ще бъде оценен. Всеки на консултациите ще представи приоритетите си и от какво не може да отстъпи. Ще има обсъждане на хората от кабинета и кой ще може да изпълни въпросните реформи. За дълбоките реформи трябва да има писмено съгласие. Нашата нагласа е да водим разговори дори с ГЕРБ за съдебната реформа. Ако няма съгласие по дълбоките реформи, най-вероятно няма да има и правителство", добави Димитров.

БСП не обещава безусловна подкрепа

Ще бъдем много внимателни да не даваме безусловна подкрепа за каквото и да било, обяви пред БНТ Кристиан Вигенин, депутат от БСП. Обяви, че партията ще подкрепи правителство, в приоритетите на което има и нейни приоритети, но без да има такива, които са срещу разбиранията на левицата, като например приватизация на Българската банка за развитие. Такава идея лансира оттегления като кандидат за премиер Николай Василев.


Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Юлия Лазарова


Според Вигенин наричащите се партии на промяната вече са сглобили мнозинство с партия на статуквото в лицето на ДПС, а на думи се разграничавали от тях. По думите му такъв подход е проличал при избора на председател на Народното събрание - за Ива Митева от "Има такъв народ" гласуваха и "Демократична България", ДПС и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Самият Вигенин бе предложен от партията си за поста, но събра само подкрепата на БСП.


Такъв тип подход, ако се запази, ще остави впечатлението, че хората се сменят, но моделът остава, заключи той. Според него, както и да бъде наричана БСП, тя не може да се причисли към партиите на статуквото.

"Демократична България" вижда много общи приоритети с хората на Трифонов

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Юлия Лазарова

Има много приоритети, по които вижданията на "Демократична България" съвпадат с тези на "Има такъв народ", обяви пред БНТ Надежда Йорданова, зам.-председател на парламентарната група на "Демократична България".
"Периодът след изборите започна необичайно за политическите традиции на България. Това го приемам като търсене на възможен изход от нелека ситуация", анализира тя.
Отново подчерта, че обединението не държи на постове, а настоява по време на предстоящите разговори да се поемат ясни ангажименти за изпълнение на определени приоритети, основният сред които е дълбоката съдебна реформа.


По думите й голямото предизвикателство сега е да се постигне съгласие между партиите за провеждане на определени политики чрез закони. Посочи, че преди да се стигне до имената в евентуалния бъдещ кабинет има много политическа работа да се свърши. Добави, че в България има много професионалисти и "хора с гръбнак".


Личностите идват и с биография и тя показва какво може и какво не може един политик, какъв гръбнак носи, как може да изпълнява това, което прокламира, коментира тя в отговор на въпрос защо "Демократична България" не е подкрепила предложения от "Има такъв народ" . Допълни, че конкретно предложения и оттеглен по-късно за премиер Николай Василев идва от Тройната коалиция, тоест от политическа традиция, срещу която обединението се бори - символ на завладяната държава.

"Има такъв народ" ще се консултира с всички без ГЕРБ

Политическото напрежение: Спорове за комисии и график за преговори в парламента (хронология)

© Георги Кожухаров

"Има такъв народ" ще изпрати днес покана за консултации до всички партии, но без ГЕРБ. Това каза пред Би Ти Ви избраният за депутат от политическата сила Филип Станев. Той не даде никакви подробности кои ще са основните теми по време на разговорите, като само уточни, че срещите ще се проведат до края на седмицата.


Подробности четете тук.

Коментари (297)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4117 Неутрално

  " "Има такъв народ" ще изпрати днес покана за консултации до всички партии, но без ГЕРБ. Това каза пред Би Ти Ви избраният за депутат от политическата сила Филип Станев. Той не даде никакви подробности кои ще са основните теми по време на разговорите, като само уточни, че срещите ще се проведат до края на седмицата."

  И отрочето на почетния ли ? Карадайъ пак ще размахва пръст на останалите от " висотата " на своите корупционни схеми !

 2. 2 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  избори до дупка. парите на мафията трябва да отидат в канала

 3. 3 Профил на niki7
  niki7
  Рейтинг: 313 Неутрално

  И защо каните ДПС? Може би защото сте следващите мулета на Доган?

 4. 4 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 3058 Любопитно

  Статуквото преди ГЕРБ с популистите на Слави ще правят ново ОФ правителство?

 5. 5 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 132 Неутрално

  23 септември 2020 г. ИТН няма да се коалира с ГЕРБ, БСП или ДПС.
  31 октомври 2020 г. ИТН няма да се коалира с ГЕРБ, БСП или ДПС.
  11 февруари 2021 г. ИТН няма да се коалира с ГЕРБ, БСП или ДПС.
  22 юли 2021 г. ИТН кани на консултации БСП и ДПС.
  Вярвайте на Слави, той е народен човек, няма да ви излъже.

 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Така или иначе не им стигат 121 гласа, трябва подкрепа от БСП или ДПС. Поне да стане публично.

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Благодарение на ГЕРБ демократините от СДС са в изолация.

  След като Иван Костов нацепи СДС на "СДС-та с тирета" и на ДСБ, вече никога няма да има на митинг хора от Орлов мост до х-л „Плиска“.

  Комунистите трябва да направят паметник на Костича,
  а не да организират пик@ене на гроба му!

 8. 8 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 994 Неутрално

  предлагането на царското ники за минпред създаде много съмнения и породи куп въпроси,особено по начина по който беше направено това предложение за правителство...в разрез с всяка логика и последователност...а какво са измислили сценаристите скоро ще видим,а според мен ИТН достигна своя изборен максимум..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 9. 9 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 420 Неутрално

  ИТН излъга своите избиратели и се коалира с ДПС ....
  лъсна всичко уважаеми избиратели

 10. 10 Профил на nezavisim23
  nezavisim23
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Какво се случва с делото на Марешки?

 11. 11 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Нормално. Те не могат да направят сами правителство - имат 65 депутати.

 12. 12 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Герб трябва да бъде в пълна изолация в следващите десет години, за да бъде тотално изчегъртан престъпният мутренски модел на управление

 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4113 Неутрално

  До коментар [#5] от "d04":

  И ти как разбра, че ще се коалират с ДПС или с някоя друга партия?! Коалиционно споразумение ли ще подписват!? Ще говорят за приоритети, и е нормално и ДПС да бъдат чути.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#12] от "Konstant Ray":

  Това е химера, модела не се изчегътва просто се заменя с друг ....

 15. 15 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Нещо умно! Разговорите не са коалиция , а приоритети и политики ...Вече май стана ясно на всички , че новото правителство ще представлява .."старото правителство" с 6-7 нови попълнения. Това е обединителната формула за правителство на всички без ГЕРБ и донякъде ДПС !!

 16. 16 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#5] от "d04":

  Политиката е сложно нещо. ИТН нямат достатъчно депутати дори и в коалиция с ДБ и Мая. Така, че имат 2 решения - да търсят подкрепа или да отиват на нови избори. В първия случай не е задължително да е коалиция. Може да се разберат дори ДПС до излязат от залата при гласуване и така да си осигурят мнозинство. Както и да го въртят обаче, ще имат кабинет, който ще виси на косъм и ще рискува да падне всеки момент. Във втория случай на нови избори може и да стане, но вероятноста да имат достатъчно депутати пак не е голяма.

  Така,че не е лесно да се прави политика. Лесно е да се обещават неща, но е трудно да се изпълняват неща, които не зависят от теб.

 17. 17 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Да живее новото ОФ управление!

 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#9] от "N I K E":

  А-а-а-а-а...! За кучета и котки може, но за прасета не може! Тоест, само ГЕРБ може да се ползва от подкрепата на ДПС? Ревност ли е това? :)))

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на sanyu
  sanyu
  Рейтинг: 124 Неутрално
 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#16] от "ilinko":

  "... ИТН нямат достатъчно депутати дори и в коалиция с ДБ и Мая. Така, че имат 2 решения - да търсят подкрепа или да отиват на нови избори. ...".

  Има и трето. Първо да подкарат правителство с подкрепа от БСП и ДПС, а после да си напазаруват необходимият брой депутати от БСП. Аз ако бях, така щях да направя.

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#19] от "sanyu":

  За да не канят само БСП. Ако поканят някоя от двете поотделно е по-лошо отколкото, ако поканят и двете.

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Надежда Йорданова, зам.-председател на парламентарната група на "Демократична България".
  България има много професионалисти и "хора с гръбнак". Безгръбначните са в чужбина.
  Ако случайно са останали някъде, могат да влязат тук освен с QR код и с биография и тя да показва какво може и какво не може един политик, какъв гръбнак носи:)
  Връ́о си!

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 23. 23 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Данчо Метната ръси халва, баклава, кадаиф и шам фъстък от трибуната на парламента.

  кратък
 24. 24 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Неутрално

  "Демократична България" вижда много общи приоритети с хората на Трифонов"
  ***
  Миналата седмица Де Бъ не виждаше никакви общи приоритети.

 25. 25 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Неутрално

  Защо канят дпс?
  —цитат от коментар 19 на sanyu


  Защото има нова четворна коалиция.

 26. 26 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Неутрално

  ИТН излъга своите избиратели и се коалира с ДПС ....лъсна всичко уважаеми избиратели
  —цитат от коментар 9 на N I K E


  Де Бъ също.

 27. 27 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Мартин Димитров:"Ние вече направихме жест към "Има такъв народ", като подкрепихме кандидата им за председател на Народното събрание"

  Нали са свързани с ДПС, защо подкрепят кандидат на ДПС?
  ИТН казаха, че който не ги подрепи, няма да се занимават с него и от ДБ слушкат. Добре го каза Борисов, че сега ДБ пълзят на колене до ИТН

 28. 28 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 784 Неутрално

  "Според него както и да бъде наричана БСП тя не може да се причисли към партиите на статуквото."

  Ами прав е.
  Тази партия не е част от него, тя е коренът на произхода му.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 29. 29 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 252 Неутрално

  "Има такъв народ" ще изпрати днес покана за консултации до всички партии, но без ГЕРБ. Това каза пред Би Ти Ви избраният за депутат от политическата сила Филип Станев.

  Това означава ли, че и с ДПС ще се водят консултации?
  Ако това се случи, ДБ и Изправи се отново трябва категорично да се разграничат и да оттеглят всякакъв вид подкрепа към Славчовците.
  Едва ли гласоподавателите им са гласували за такава непоследователна политика. Днес едно, утре - друго (някой път и в рамките на един ден сменящи се позиции и решения) го гледахме достатъчно 11 години. Стига толкова!

 30. 30 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#27] от "ggot":

  Мартин Димитров е просто една "люспа" от СДС.
  Да ви припомням ли какво бе СДС и къде в момента се намира председателят на СДС.
  Той е на избираема позиция в листите на ГЕРБ и в момента е в парламента депутат от ГЕРБ.
  Така че, по полека с люспите.

  кратък
 31. 31 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Халява изпълнение, ама за към година /може и по-малко/ управление може и да устискат...Ако оставят и министри от служебното правителство, може и повече да търкат костюмчетата в Народното събрание...

  Политиката не е ШОО, което трябва да продължи на всяка цена, иска дипломация и мноооооого преговори... В Недерланско 3 месеца сглобяваха правителство, не е като скеч да изиграеш...

 32. 32 Профил на sanyu
  sanyu
  Рейтинг: 124 Неутрално

  От управлението на царя до днес който и да спечели изборите дпс се наместват до тях.
  Те винаги са на власт, но никога не работят за избирателите си, а целта са евро субсидиите в земеделието, общинските поръчки и други схеми за присвояване на средства.

 33. 33 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2595 Любопитно

  До коментар [#25] от "Alarmstufe Rot":

  ГЕРБ, БСП, ДПС и кой е четвъртия?

 34. 34 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Пак ще попитам, като вчера:
  Защо в залата има 223 човека, след като сме гласували за 240 човека ?
  Останалите лауреати на димитровска награда къде са ?
  Заплатите им вървят ли, а премиите, а мерцедесите возят ли жена му и балдъзата ?
  Утре ще станат три неработени дни, следва предупреждение за дисциплинарно наказание.

  кратък
 35. 35 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Жестоката истина, че чалгарите са новите аватари на ДПС, лъсна с пълна сила.

 36. 36 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Сго-дих-ме се! Лодкаря явно вече има запазено място на кея в Росенец... до червеното Ферари ;)

 37. 37 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 614 Неутрално

  ДПС и БСП реформатори?! Смятай колко трябва да си осакатен интелектуално и да си залепен от злоба, за да виждаш така нещата... Замълчете опозорени дебили!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#9] от "N I K E":

  Къде това? Кога са се коалирали?

  Sic transit gloria mundi
 40. 40 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#21] от "Petleshev":

  Естествено, ма отде толко мисъл у некои от колегите у Форумето..

  Sic transit gloria mundi
 41. 41 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  До коментар [#36] от "encor3":

  Лодкаря явно вече има запазено място на кея в Росенец...
  Допускат се само "лодки" от 1 000 000 нагоре:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 42. 42 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#38] от "antikonti":

  Да де, и аз това казах, много да не им се обръща внимание на вече изгърмяни политически хора, защото навремето каквото са имали да кажат и най-важното, да направят, те са го сторили.
  Както казва народа "Късно е за китка, моме."
  Същото се отнася и до други хора, но понеже сме на територия на ДБ, неин е вестника, в който пишем, не можем да се изкажем напълно.
  Само при споменаване на дадени имена и от редакцията трият цялото мнение, с аргумент, че не било по темата.

  кратък
 43. 43 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мариана Кълвачева":

  Мартин Димитров е от ДСБ, които са една от партиите в ДБ. Затова и казва:"Ние......."

 44. 44 Профил на feldmarschall
  feldmarschall
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Поне лъснаха всички карти, че плешивия е булонка на Доган и ДПС и ще слуша чинно какво му заповядва господаря от Сараите...
  Но така става, когато патриотите от НФСБ и ВМРО са извън парламента, той се превърна в една кочина и хаос - комуняги, мутри, фесове и чалгари ще управляват България, докато българския народ не се вразуми и върне патриотите в парламента !

 45. 45 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Сега говори Христо Иванов по темата Росенец.
  Знаете ли какво ще стане ?
  Помните ли, когато подгряха Борисов за Барселона.
  Какво стана тогава ?
  Ами той си премести любовницата на друго място и продаде къщата.
  Сега очакваме Доган да продаде Росенец и а се премести на друго тихо място.
  Да, но трябва ли за всеки такъв случай на престъпления да се произнася парламента, а не ... службите, които получават огромни заплати за тази разследваща дейност.

  кратък
 46. 46 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  “"Демократична България" вижда много общи приоритети с хората на Трифонов“

  Надявам се общите ви приоритети да не са поредното разпарчетосване на държавата и предаването в частни ръце и на малкото останало като символ на някаква държавност.

 47. 47 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 252 Неутрално

  До коментар [#16] от "ilinko":

  За какво им е да се разбират с ДПС? За мен ГЕРБ и ДПС са просто двете страни на една и съща монета и като такава - трябва тотално да се изолират и да не се допускат дори до никакви разговори. Показателно е как на последните няколко избори (с изключение донякъде на последните, когато Бойко Рашков свърши страхотна работа и почти изцяло ограничи купения и контролуран вот) си разпределяха цели махали и села и как едни цели общини гласуваха за един и същ човек, който първо беше от ДПС, после от ГЕРБ. Става въпрос за Илтер Бейзат.

  Така че далеч по-допустимо е от БСП да се търси някакъв вид подкрепа и да се водят разговори. А най-удачна и за четирите партии, а и за гласоподавателите, като цяло е формулата със запазване на голяма част от състава на служебното правителсто. Вижда се, че масово хората са доволни от работата му и доверието е високо като цяло. Аз лично съм впечатлен от работата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков и донякъде - на Стойчо Кацаров.

 48. 48 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Ще е интересно да се види какво ще стане, ако ДПС подкрепи правителство на ИТН и как г-н Трифонов ще пробута на феновете си това, което е много далеч от „Йовано , Йованке” и „Кой уши байрака” :)

 49. 49 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Хахахаха, аматьори!!! Сега чакам лизане, мазане.....
  Сега искам да попитам всички тук във форумите, които ме обиждаха когато пишех, че тия новите са всъщност трамплин за старите, ще се извинят ли??? Те може би сега няма да си го признаят,но съм сигурна, че техните избиратели не са гласували за това!!! Честито Българи,бог да ви е на помощ.

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  ДБ едва ли ще е очарована от разговори и поети ангажименти с ДПС. По изказването на Йордан Цонев не личи и капка промяна в техните виждания за управление, особено на съдебната система.

 51. 51 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Нашите "десни и дрмократи" искат да управляват с Нинова (Радев) и Карадайъ (Доган). Това бяха плановете и на Радев.

 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Имаме новина, драги зрители. Парламентарните заседания започнаха да стават интересни, и започнаха да се показват идентичностите. Истерията на дупесе и апатията на Тошко по време на краткия дебат за съдебната система бяха безценни.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Аз пък искам да видя как Маямата дава обяснение за червения потник с надпис "Шанс за Орешарски" :)

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  То никой не дава безусловна подкрепа.

 56. 56 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Мартин Димитров:
  Търсим съгласие по дълбоките реформи, ние сме съвкупност от няколко групи, които разнопосочно работят зад кулисите, като всяка се стреми да реализира набелязаната програма.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 57. 57 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#39] от "Hristov":

  "Къде това? Кога са се коалирали?"

  Ти как мислиш,за какво ги канят тогава,да пият турско кафе ли?????? О нали всичко щеше да е публично, защото по думите на Слави, разговорите на закрито раждат задкулисие??? В момента ИТН правят нещо коренно различно от това което говореха преди изборите и това което говори Слави след изборите! Коалиция е мръсна дума.........и т.н. и т н.
  И заживели дъъълго и щастливо!!!

 58. 58 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Неутрално

  До коментар [#33] от "Deaddark":

  ИТН, Де Бъ, ДПС и ИБНИ.

 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#48] от "debruckere":

  Какво може да стане? Нищо, най-общо казано. ИТН ще кажат, че не са искали подкрепа от ДПС. Освен това, такива предупреждения имаше и преди изборите. Какво не им е ясно на феновете на Слави? Някой друг ли ще им е виновен, ако не са видели очевидното преди да гласуват?

  Бивш tww09306483.
 60. 60 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 720 Неутрално

  ИБНИ целият народ ли представлява със своите 5% изборен резултат , та Мая все говори от името на Народа ?

 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Любопитно

  До коментар [#34] от "Мариана Кълвачева":

  Кого питаш?

 62. 62 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#47] от "antikonti":


  "Така че далеч по-допустимо е от БСП да се търси някакъв вид подкрепа и да се водят разговори."

  Я питай избирателите на Слави, дали са гласували за БСП???

 63. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роси":

  Нормално. Съдебната система е под контрола на ДПС, затова се дърпат. Важно е какво ще кажат БСП. Ако и те се дръпнат, което е доста вероятно ИТН и ДБ увисват. Неприятно, но е така. Всъщност, даже не съм сигурен и в добрите намерения на ИТН относно съдебната система.

  Бивш tww09306483.
 64. 64 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Това е поантата - всички са готени пичове които сън не спят, за да мислят как да направят България, Швейцария на Балканите ,БЕЗ ГЕРБ - те са врага на народа ...
  А за мен това е признак колко оглупели са хората и как с елементарни трикове ги закачат на ченгела ... с ГЕРБ и без ГЕРБ ще си бъдете същите препикани мушката , ще водете същия лузърски живот и ще продължавате да си бъдете същите полезни идиоти ...
  Да , нямам нищо против ГЕРБ да слязат от управлението , НО начина по който се случва и това което е протегнало ръчичка да вземе властта е повече от отвратително ... Но пък е напълно закономерно ...Полезните идиоти могат да доведат на власт само кални хора , това е много до ре изведнео от теоремата на Хайнц-Гътли...

 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#62] от "galina georgieva":

  Айде у лево...! Вие като гласувахте за ГЕРБ, какво? В крайна сметка получихте Пеевски. Ама си мълчахте и се правехте, че няма такова нещо! Сега почнахте принципни да ставате, а?! :)))

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#48] от "debruckere":

  смешковци, ДПС си е оплело кошницата и мисля че е крайно време да ги отворите тези очички ... През годините ви се прибира теза , че герб и ДПС са едно и също нещо и трябва да ги мразите еднакво , нищо че и за малките деца бе ясно , че подобна теза е фалшива ... Та днес с трепет очаквате как "новите" политици ще се прегърнат с БСП и така ще елиминират герб и ДПС ... само че този процес есе ръководи , КАЗВЯам ръководи от ДПС и всички останали са само мъпети ... Разбирам че оглупяването ви е повсеместно , но поне се опитайте , понякога , за разнообразие да мислите независимо... Така че дали ДПС ще гласуват ЗА или Против няма никакво значение ...

 67. 67 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#26] от "Alarmstufe Rot":

  Изчегърт, изчегърт, изчегърт...! ;)

  Бивш tww09306483.
 68. 68 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Весело

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  Правете редовно правителство и не се обяснявай:)
  Анализи след 100 дни.

 69. 69 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Политиката обаче е като танц - едно напред, две назад. За мнозина от публиката изглежда, че ако си на терен всичко е възможно, но не, не е така. Компромиси, поради малко възможности - това е политиката в действие.
  Редовно правителство е най-вероятно да има. Ако стигнем до нови избори, всяка една партия ще изпадне в сложна ситуация. ГЕРБ може и да спечели малко, но след като не е на мода е по-вероятно да изгуби още гласове. ИТН ще бъдат сочени с пръст, че и този път не са поели отговорност да правят кабинет. Хората ще бъдат изтощени да дават шанс и нищо чудно имиджът на бунтари да бъде заложен на карта. БСП няма да мръдне, а „Демократична България“ инвестираха прекалено много в този вот, че да чакат нов. Дори и да вдигнат процентите си над тези на БСП, тя все така ще бъде далеч от позицията на решаваща партия.

  За останалите две партии нещата са още по-ясни. Така че, в този танц нещата са сложни. Толкова сложни, че изниква с огромна яркост простичкото решение - Съединението прави силата. Хората доста ще се разсърдят, ако за пореден път бъде пропилян един шанс да вървим нагоре и напред.

  https://trud.bg/ново-правителство-крачка-напред-две-назад/

  а че ще има излъгани в очакванията си избиратели- не е прецедент!!

  Негласувалите нямат право на недоволство- да са си дали вота, сега ще гледат и слушкат... Ако хептен са недоволни- има си площади, ама не на плажа в капанчто до Гагауза..

 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Весело

  До коментар [#67] от "Petleshev":

  Колко интелигентен коментар! Типичен за умнокрасавец, коалирал се с ДПС и нямащ как да обясни това!

 71. 71 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1926 Весело

  До коментар [#67] от "Petleshev":

  Аха.
  Те герберите хитри:) Също като тебе сега 80% са при Славча.
  Ще се самоизчегъртат за да си запазят службиците. Имате бившите гербери КМЕТ на Благоевград, председател на Народното събрание. А ти си избързва и объркал партията май.

 72. 72 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Весело

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  У лево реално сте вие. Гласувахте за Де Бъ, а получавате ДПС, Черепа и Чалгаря!

 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Любопитно

  До коментар [#63] от "Petleshev":

  Ти сега да не изкараш Лозан Панов депесар?

 74. 74 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Нали знаете колко струва една минута реклама в прайм тайма.
  За Супербол трийсет секунди са към 5 вмилиона долара.
  Е, нашият парламент не е Супербол, но си представете колко пари струва на бюджета заседания като това, в което някакви хора прахосват времето за лични спорове.
  Отвратена съм от хашлашкия тон на Биков, Цонев и сие и бих изпсувала и ги нарекла с разни прекрасни епитети, но се въздържам.
  Да видим докога ще върви въздържането.

  кратък
 75. 75 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  "БСП не обещава безусловна подкрепа"
  Обречени сте да се траете, щото лодката е пълна с вода. Ако потънем, никой няма да ви ръкопляска, че сте изхвърлили направилия пробойната...

  От идиоти отговор не чакам
 76. 76 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Гласуваш за Слафчо и Ристю - получаваш Доган и Курнелия + бонус Мая и Дончева ! Идилия ! :) Това е "промяната" другари и другарки ... Цирк БГ ... :)

 77. 77 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Отвратена съм от хашлашкия тон на Биков, Цонев и сие и бих изпсувала и ги нарекла с разни прекрасни епитети, но се въздържам.Да видим докога ще върви въздържането.
  —цитат от коментар 74 на Мариана Кълвачева


  Ма как така. Биков и Митов са като едни плачущи върби печални.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 78. 78 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#76] от "lemans":

  Добре, а вие за кого гласувахте ?

  кратък
 79. 79 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  ИБНИ целият народ ли представлява със своите 5% изборен резултат , та Мая все говори от името на Народа ?
  —цитат от коментар 60 на pavelsilistra


  Бе тя и съдебната система уж е за целия народ, а всъщност обслужва главно Шиши. Както днес обоснова и Данчо Ментата.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 80. 80 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Искам да видя коя парламентарна група днес ще гласува против комисия по ревизията и против осветяването на корупционните схеми и превръщането на институции в бухалки.
  Няма грешка - ГЕРБ против, а,у.....ясно е! ГЕРБ за - лицемери, а, у......ясно е!

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 81. 81 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4654 Весело

  ИТН излъга своите избиратели и се коалира с ДПС ....лъсна всичко уважаеми избиратели
  —цитат от коментар 9 на N I K E


  Гербере, по леко със заключенията. Това, че са поканили на разговори ДПС не значи, че видиш ли вече са се коалира с тях!

  Те първа предстои кои партии ще участват в коалиционното правителство, а след това предстои да видим и кои партии ще гласуват в парламента за приемането на това правителство и съответно МП.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#71] от "Да вярваме на истината":

  От ДБ нали уж са против полицейското насилие

  https://lupa.bg/news/bravo-slavi-bravo-ilko-naznachiha-edin-ot-kilarite-na-chorata-za-zam-kmet-na-blagoevgrad_129002news.html

 84. 84 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4654 Весело

  До коментар [#39] от "Hristov":

  И аз точно това го питах. Явно герберите бъркат реалността със своите фантазии. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#68] от "Да вярваме на истината":

  Да правят бе...! И аз това казвам. Но с дърти курви като ДПС и БСП трябва да се внимава. Лошото е, че ИТН са слабички и нямат хора. Но... Все отнякъде трябва да се почне.

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Правят рубрика за разговори с министри
  Във фейсбук страницата на Министерския съвет стартира рубриката „Властта говори! Открито“. В нея членове на правителството ще отговарят на въпроси на граждани и медии, зададени по време на излъчването или предварително, съобщиха от "Дондуков" 2.

  От анонса стана ясно, че служебният кабинет си е направил на 10 юни страница в социалната мрежа, която към момента на изпращане на въпросното съобщение беше с 55 харесвания.

  Първи в рубриката „Властта говори! Открито“ ще участва министърът на икономиката Кирил Петков в петък, 23 юли, от 8,30 ч. Въпросите към него ще могат да бъдат задавани във фейсбук страницата на МС както по време на излъчването, така и предварително публикувани в коментарите под видеоанонса на министъра:

 87. 87 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  Айде у лево...! Вие като гласувахте за ГЕРБ, какво? В "крайна сметка получихте Пеевски. Ама си мълчахте и се правехте, че няма такова нещо! Сега почнахте принципни да ставате, а?! :)))"

  Първо не ми казвай у лево или у десно!!! Ти си НИКОЙ за да ми казваш къде ще съм аз! И не съм гласувала за никой, защото нямам доверие в машинното гласуване. Но,не помня ГЕРБ да са канили БСП или ДПС на разговори!!! Ако ГЕРБ искаха, нямаше да подават оставка толкова пъти през годините,и нямаше да има правителство на Орешарски!!!

 88. 88 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Екстра, на ГЕРБ не им трябва да се мешат в тези л...на.

  Който се е събрал с ДПС винаги е удрял гредата.

 89. 89 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Свалянето на гащи пред Доган и екс-БКП-та, вече консултации ли се нарича?

 90. 90 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#70] от "Alarmstufe Rot":

  Изчегърт, изчегърт, изчегърт...!
  Ама, защо си толкова нервен не разбирам?! Не ви ли харесва ролята на конструктивна опозиция? Сега ще громите на воля подопашниците от ДеБъ. Е... Ще има леки неудобства, като ви изкарват кирливите гащи, но си го знаете. Колкото до ДПС-то... Усещам, че се дразните, но ви ползваха и ви изоставиха. Предстои да гледаме, как ще се изтъргуват аркадашите от ДПС. И май ще е за сметка на ГЕРБ. А това трябва да ви притеснява. Но нищо, да сте мислили по-рано.

  Бивш tww09306483.
 91. 91 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До 73] от "Alarmstufe Rot":

  Във ВСС са общо 25 човека.

 92. 92 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  Благодарение на ГЕРБ демократините от СДС са в изолация. След като Иван Костов нацепи СДС на "СДС-та с тирета" и на ДСБ, вече никога няма да има на митинг хора от Орлов мост до х-л „Плиска“. Комунистите трябва да направят паметник на Костича, а не да организират пик@ене на гроба му!
  —цитат от коментар 7 на bib45647808


  Или си малолетен - или си трол и провокатор!

  "СДС-тата с тиретата" не бяха "нацепени от Костича", а сами се отцепиха още през 1991 година.
  Пък самото ДСБ "Костича" ги спретна едва след 2000-та, когато вече не беше на власт, и тогава вече "СДС" вече беше станало "ОДС" и беше с предводител Надето Михайлова!

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#88] от "patrokalche":

  "... Който се е събрал с ДПС винаги е удрял гредата...".

  То и на ГЕРБ и Борисов като им разправяха, не вярваха...! :)))

  Бивш tww09306483.
 95. 95 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#76] от "lemans":Добре, а вие за кого гласувахте ?
  —цитат от коментар 78 на Мариана Кълвачева


  По принцип не е ваша работа - но щом сте любопитна нека ви кажа - за СДС мажоритарно .

 96. 96 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  "...Политическото напрежение: "Има такъв народ" кани на консултация всички без ГЕРБ..."

  Тогава може би трябва да приемем, че половината ГЕРБ са се влели в ИТН. Само супер наивник може да вярва, че ГЕРБ ще са току-така елиминирани.

 97. 97 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3997 Весело

  До коментар [#90] от "Petleshev":

  Изнервеният си ти Пелтешев. Преследваш ме под всяка статия. Иначе не бих ти обърнал внимание. Ако не си забелязал, те отбягвам.

 98. 98 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#87] от "galina georgieva":

  "... Но,не помня ГЕРБ да са канили БСП или ДПС на разговори!!! ..."!

  Ами и аз не помня. Обаче помня, че ГЕРБ плати на другаря Гергов едни милиони за една дупка. Помня и подаръците на ГЕРБ към Доган. Ти помниш ли ги?
  Няма как ГЕРБ да кани ДПС и БСП. Защото няма как подчинен да кани началника си.

  Бивш tww09306483.
 99. 99 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2994 Неутрално

  До коментар [#97] от "Alarmstufe Rot":

  Изнервен ли? Аз...? От какво? :)))

  Бивш tww09306483.
 100. 100 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 819 Неутрално

  с бе Дайба и десебарските полезни идиоти ,да не започнахте да проглеждате ... Ще трябва да звънна на Бойкакев за някаква доза преспивателно , не е сега момента да си връщате разума (за тези които го имате де)
  Още много ДПС истории предстоят ..Но ви фокусираха върху "да изчегъртаме ГЕРБ" и не искаха да видите фактите ... Скоро и да го осъзнаете , Костинброд2 успя ... честито

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK