На живо

Консултациите за кабинет: БСП подкрепи "Има такъв народ" по някои теми, ще има нови разговори (хронология)

Консултациите за кабинет: БСП подкрепи "Има такъв народ" по някои теми, ще има нови разговори (хронология)

© Георги КожухаровВторият ден на преговори между "Има такъв народ" и партиите в парламента затвърди впечатлението, че до края на тази седмица няма да стане известно дали и кой ще подкрепи правителство на партията на Слави Трифонов. Ревизираният му вариант не е представен все още, като не се знае нито кога точно ще стане това, нито как ще бъде обявен.


Днес представители на "Има такъв народ" се срещнаха с преговарящите екипи на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и БСП. От изказванията се разбра, че и трите партии са единни за премахването на специализираните съдилища и прокуратура, както и за смяна на състава на Висшия съдебен съвет.


"Има такъв народ" демонстрира почти пълно разбирателство с "Демократична България" при вчерашните си разговори с обединението, като това може да се каже и за консултациите с "Изправи се.БГ! Ние идваме!". След срещата с БСП за първи път се заговори за основополагащи различия. И все пак, общата позиция на Корнелия Нинова и Тошко Йорданов бе, че сходствата са повече от различията.
Утре (25 юли) предстои срещата на "Има такъв народ" с ДПС. Но и след нея разговорите с партиите в парламента, с изключение на ГЕРБ, ще продължат.

Експертни работни групи ще сближават "Има такъв народ" и БСП

Консултациите за кабинет: БСП подкрепи "Има такъв народ" по някои теми, ще има нови разговори (хронология)

© Георги Кожухаров


БСП остава против приватизацията на Българската банка за развитие, отдаването на магистрали на концесия, както и от кога да бъде преизчисляването на пенсиите. И с БСП "Има такъв народ" ще провежда още срещи, като те ще бъдат с експерти от работни групи на социалистическата партия. По кои теми ще са те щяло да стане известно след Националния съвет на БСП в неделя (25 юли). Това се разбра след консултациите между двете партии в парламента.


На Националния съвет ще бъде уточнено и дали БСП ще подкрепи правителство (чийто ревизиран вариант още не е представян) на "Има такъв народ" в пленарната зала на Народното събрание.


Сходствата между партията на Слави Трифонов и БСП, по думите на Нинова, са в закриването на специализираните съд и прокуратура, в контрола върху главния прокурор и да има нов закон за антикорупционната комисия (КПКОНПИ).Нинова обяви, че според "Има такъв народ" трябва да има преизчисляване на пенсиите от началото на следващата година, а според БСП промяната трябва да е още от 2021 г. По-рано в събота обаче Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!", заяви, че с партията на Слави Трифонов са единни за социалните приоритети на формацията. Тя настоява за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври.


"Остават и някои различия. Утре ще обсъдим на Национален съвет на БСП разговорите днес и получавайки мандат, ще продължим разговорите", уточни Нинова.


Повече четете тук.

С разговор за национални приоритети започна срещата на "Има такъв народ" с БСП

Консултациите за кабинет: БСП подкрепи "Има такъв народ" по някои теми, ще има нови разговори (хронология)

© Георги Кожухаров


Надяваме се, че партиите в парламента ще бъдат в състояние да надмогнат тясно партийните си интереси и да започнем да говорим за национални приоритети, по начина, по който всички си ги представят. Това каза Виктория Василева, зам.-председател на парламентарната група на "Има такъв народ", в началото на срещата с БСП.


Тя призова "да оставим на заден план личностни разговори и тясно партийни цели". Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи положителна оценка на поканата за разговор. Тя бе отправена в четвъртък и бе изненадващо, защото дотогава социалистическата партия бе определяна от "Има такъв народ" като партия на статуквото. По същия начин беше определяно и ДПС, но и движението получи покана за консултации, като единствено представители на ГЕРБ не бяха извикани за консултации.


Никова обяви, че приоритетите на БСП са справяне с растящите неравенства и бедност, както и растящите цени на стоки и услуги. По думите ѝ заради социалните политики трябва да се актуализира бюджетът на страната, за което трябва да има действащо Народно събрание."Ние сме на Ваше разположение да разговаряме по краткосрочни и дългосрочни политики и приоритети", уточни още тя.


Срещите на "Има такъв народ" с партиите не са публични, освен първите встъпителни думи. В разговора с БСП от страна на "Има такъв народ" участват Виктория Василева, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. БСП са представени от Корнелия Нинова, Ирена Анастасова, Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров и Христо Проданов.

"Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" се разбраха по основните приоритети

Консултациите за кабинет: БСП подкрепи "Има такъв народ" по някои теми, ще има нови разговори (хронология)

© Георги Кожухаров


За увеличаване на доходите, преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, подкрепа за семействата с деца, пряка финансова подкрепа за малките фирми и самоосигуряващите се хора през актуализация на бюджета, както и смяна на главния прокурор Иван Гешев, но и на други ключови постове в силовите институции са се разбрали "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" на среща в парламента, която не бе публична, с изключение на встъпителните думи.


Още в първите минути отново се чу заявката, че формацията на Манолова и Хаджигенов е "против дългата ръка на ГЕРБ и ДПС" и че в този контекст "не е толкова страшно да има правителство на малцинството". Никой обаче не отхвърля подкрепа на ДПС при гласуването на все още необявеното правителство на "Има такъв народ".


"Ето, водят се разговори. Поканили сме партии извън ГЕРБ, защото за нас ГЕРБ е най-голямото зло за демокрацията, което ни се случи през последните 11 години. В крайна сметка в зала ще се види дали това правителство ще бъде подкрепено, всичко останало са спекулации", заяви Тошко Йорданов при изказванията след срещата, след което напусна брифинга и не отговори на повече въпроси.


Повече четете тук.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ" с брифинг пред медиите след консултациите си за съставянето на кабинет.


"Има такъв народ" показа, че много лесно се огъва под натиск, а едно правителство трябва да носи на критики. Така бившият премиер и бивш лидер на БСП Сергей Станишев коментира пред "Нова телевизия" предложеният проектокабинет от Слави Трифонов с премиер Николай Василев. Впоследствие от партията обявиха, че ще оттеглят Василев и ще ревизират състава на правителството. Това стана след множество критики, че сред имената има много хора, свързвани с Тройната коалиция.


Станишев добави, че с Николай Василев имат различни възгледи по редица икономически въпроса, но изрази увереност, че той би се справил с толкова важен пост, защото е добър професионалист. Според него "Има такъв народ" искат да бъдат нови, хубави и вечно обичани".


"Не се съмнявам в искреността на "Има такъв народ" да направи промяна, но не знам дали знаят как", допълни Станишев.


Той каза още, че партията на Слави Трифонов се нуждае от гласове за правителство и затова търсят помощ от БСП и ДПС. По думите му осъзнават, "че е опасно докосването с ДПС" и затова търсят и БСП, а това давало шанс на левицата да се бори за своите политики.


Станишев поиска оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова заради слабите резултати на партията на изборите, Какво още каза той - четете тук.

Не е толкова страшно да има правителство на малцинството, смята Мая Манолова

Консултациите за кабинет: БСП подкрепи "Има такъв народ" по някои теми, ще има нови разговори (хронология)

© Георги Кожухаров


Не е толкова страшно да има правителство на малцинството. Това заяви Мая Манолова в откритата встъпителна част на срещата между "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ". Думите на Манолова са в контекста на вече заявената, а сега отново повторена теза, че формацията е "против дългата ръка на ГЕРБ и ДПС" да се намесва във формирането на новия кабинет. Повод за коментара ѝ стана решението на партията на Слави Трифонов неочаквано да покани на разговори за политики и подкрепа за правителство БСП и ДПС, въпреки че дотогава ги заклеймяваше като партии на статуквото.


"Никой от нас не желае нито ГЕРБ, нито ДПС да участват в кабинета", отговори на Манолова председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.


Срещата започна с изразяване на взаимни симпатии и доверие от двете страни. Партиите се обединиха около това, че участието им в антиправителствените протести миналото лято ги е довело до избирането им за депутати.


Мая Манолова обяви, че бъдещият кабинет трябва да се заеме с повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса. Добави и, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" иска да бъде ограничена властта на главния прокурор.


Срещата продължава при закрити врати. И днес преговорите от странна на "Има такъв народ" водят Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Виктория Василева. Мая Манолова и Николай Хаджигенов представляваха "Изправи се.БГ! Ние идваме".

Партиите на промяната да решат с БСП или ДПС искат да я правят, заяви Нинова

Консултациите за кабинет: БСП подкрепи "Има такъв народ" по някои теми, ще има нови разговори (хронология)

© Лили Тоушек


Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред БНТ, че ново правителство може да се направи както с гласовете на левицата, така и с тези на ДПС. Именно заради това тя призова т.нар. партии на промяната ("Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!") да решат с коя от двете партии искат да направят промяната в политическия живот на страната.


По-късно днес БСП и "Има такъв народ" ще обсъдят приоритетите на двете партии и евентуална подкрепа от левицата за реализирането на първия мандат. Нинова подчерта, че политиките са по-важни от личностите и затова ще разговарят не за министерски постове, а за изпълнението на някои ключови приоритети.


Като такива, при това краткосрочни, тя посочи приемането на Плана за възстановяване и развитие, подготовка за евентуална криза заради разпространението на коронавируса, както и актуализацията на бюджета и приемането на новия такъв. Нинова каза още, че приоритет на БСП е закриването на специализирания съд и прокуратура, нова антикорупционна комисия, съдебен контрол върху главния прокурор и оставка на Иван Гешев. Тя обаче подчерта, че за повечето реформи в съдебната система е нужна промяна на Конституцията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Вече официално можем да ги наричаме "партии на подмяната".

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 2. 2 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5519 Неутрално

  Преди избори всички са против ДПС, след изборите сближават позиции, а за БСП е по-добре да са опозиция.

 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5894 Любопитно

  БСП или ДПС...
  "Изборът на Софи"

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  Що бе каки, може и с ГЕРБ :)

  Ем другите няма да са нужни тогава :)

  ИТН + ГЕРБ имат 120+ депутата :)

 5. 5 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5894 Весело

  До коментар [#2] от "Тsonkooo":

  Ще умрат от глад. Вече едвам издържат. "Помирисаха кръв" с Рашков и се възбудиха. Кметът вече пише в множествено число, по 5 поста на минута...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 6. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Весело

  Голям избор, голямо чудо, Комунисти или ДПС. Тежка е царската корона 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5894 Неутрално

  До коментар [#4] от "realguru":

  "Няма не искам няма недей!"
  Нито Буци, нито Трифонов са в Парламента.
  Плясват с ръце и се прегръщат и литват в небесата...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Весело

  "По-късно днес БСП и "Има такъв народ" ще обсъдят приоритетите на двете партии и евентуална подкрепа от левицата за реализирането на първия манда"

  СлаФчо се оказа абсолютно прокси....😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Христо +Корнела =ВНЛ

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 10. 10 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Това и е шанса на дугарката госпожа!Не стане ли,"Бела Чао"!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 11. 10 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1360 Любопитно

  То пък една промяна... Мая, Татяна и Корнелия... Много ми се ще някой да ми обясни, какво им е новото на тези три очарователни дами? Освен тоалетите може би.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  След няколко дни ще съобщат имената и преговорите ще започнат отначало

 13. 13 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  То пък една промяна... Мая, Татяна и Корнелия... Много ми се ще някой да ми обясни, какво им е новото на тези три очарователни дами? Освен тоалетите може би.
  —цитат от коментар 10 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  "трите"да,"очарователни",не!
  По скоро,разочарователни!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 14. 14 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  13.07.2021 С предложенията на Трифонов нито едно от нашите цели не се изпълняват, посочи Нинова. Не само че не се предлагат мерки за смяна на модела, а като че ли сегашният модел се задълбочава.
  24.07.2021 Подкрепа от страна на "БСП за България" за съставяне на правителство е възможна, но, разбира се, при определени условия. Предстоят разговори с "Има такъв народ", на които ще чуем какво предлагат.
  Днес (бого)избраните говорят, утре на заседание на Националния съвет на БСП ще им спуснат, за какво са били разговорите.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Мая е тотално компрометирана в политиката. Каква промяна може да донесе? Освен да се опитва да върне БКП на власт. Такава промяна искат само тези от ДБ.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 17. 17 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тsonkooo":

  Какъв опозиция, като през последните 12 години ли? Видя се, че и това не им върши работа.

 18. 18 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  Майчето, Татянчето, отровното трио - партия на промяната. Че си умрем от смех направо. :)

  Тея много бързо станаха активни борци против Баце :)

 19. 19 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5894 Весело

  До коментар [#10] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Новото е, че и трите вече са на 50+, а някои си падат точно по тази категория...
  Виж изражението на здрависващия се с Мая...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1474 Неутрално


  "По-късно днес БСП и "Има такъв народ" ще обсъдят приоритетите на двете партии и евентуална подкрепа от левицата за реализирането на първия манда"СлаФчо се оказа абсолютно прокси....😂😂😂
  —цитат от коментар 8 на padrino


  Винаги е бил. Дори когато воюваше с Костов, зад него бяха остатъците от Мулти и Газпром в лицето на Сашо Дончев. Все пак ГЕРБ толкова се оядоха, така че е време да дойдат следващите.
  Икономиката върви перфектно, ако много не се бъркат там, а се заемат със сектор правосъдие и социалната сфера все тая кой точно е. Ако решат да импровизират някакъв нов Троцкизъм или подобно ще им се види малко белия автобус на Орешарски, да не говорим че ще върнат Бойко на бял кон. Каквото- такова.

 22. 22 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Весело

  Да се чудиш БСП или ДПС са по-малкото зло?😂😂😂

 23. 23 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5894 Весело

  До коментар [#18] от "realguru":

  Мая яхна протестите, а тя е добра в това и винаги успява да се вози, без да си оставя такъмите в калта.
  Жените ползват мъжете, като возилата на градския транспорт. Ако не идва това, което чакат, хващат това, което идва, после се прекачват, ако трябва по няколко пъти... и така...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 24. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Кабинет на малцинството ще да е!
  То и без друго истинските българи сме вече малцинство

 25. 25 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Айде който се чувства от БЪЛГАРСКОТО малцинство да подкрепя, който не-да пътува в небитието..

 26. 27 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Станислав Трифонов иска да направи "програмен кабинет".

  Различни парламентарни групи да се обединят около една програма и приоритети. Премиерът и министрите да не са от партиите, а безпартийни експерти и да ги избере лично Трифонов без съгласуване.

 27. 28 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Преговори без конкретни имена, малко приличат на предизборна кампания

 28. 28 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#27] от "plynii":

  Ами той ще ги избере… другите вече 30 години се пробвАха

 29. 30 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5894 Неутрално

  До коментар [#25] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Който носи мъжко сърце и българско име..."
  ...Балкан стене...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 30. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#30] от "Незнайко в Слънчевия град":

  АбЦилютно!

 31. 32 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  По-съставеното правителство ще ги познаете!

  А мен лично , служебното ме устройва с малки корекции.

 32. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#30] от "Незнайко в Слънчевия град":

  ..може и с ,,Кой уши байряка”..

 33. 34 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  До коментар [#22] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Със сигурност БСП..Там има доста разумни хора, за разлика от корпорация ДПС.

  Sic transit gloria mundi
 34. 35 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Следващия кабинет на Трифонов, ще е много повече от предния, казва Вацев. Трифонов е дълбоко зависим човек, тези консултации са прах в очите, защото пионките на Трифонов ще са тези, които му посочат. Консултациите са за подкрепа, те ще обещаят всичко на всички партии за да мине кабинета, после ще правят каквото са си решили!

  https://www.youtube.com/watch?v=H8cZL6zT5MI

 35. 36 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Не е толкова страшно да има правителство на малцинството.

  Обективно доста нестабилно и нетрайно, което не може да не се отразява върху процесите в обществото.
  Възможността за често внасяне на вот на недоверие - няма страшно
  В нормалните демокрации правителството на малцинството е принудително, временно решение.
  Отразява върху функционирането на бизнеса, държавната администрация, местната власт и дори медиите (доказано е, че в такива ситуации те са много по-негативно настроени към институциите, партиите и лидерите). Дългосрочните проекти по естествена логика отстъпват на заден план, доколкото са неясни перспективите за тяхната реализация - няма страшно
  Правителство на малцинството предполага постоянни преговори и взаимни компромиси. То въобще не е гаранция против политически шантаж, дори предлага повече изкушения за прибягване до такъв - няма страшно
  Претекст за нови избори - е сега вече ще стане страшно:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 36. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Весело

  До коментар [#34] от "Hristov":

  ….. нищо няма да кажа… спомням си само 1997…

 37. 38 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#1] от "justauser":

  Да развиеш тезата, да се посмеем...

  Sic transit gloria mundi
 38. 39 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  До коментар [#37] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  БСП извървя дълъг път оттогава..Имат млади хора, които гледат по друг начин на света..Имат естествено и динозаври като Гечев, но в момента Корни трябва да внимава къде стъпва, ако бе иска да бъде изритана със шутове от столетницата..

  Sic transit gloria mundi
 39. 40 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Ако прочетем, думите на Мая Пеевска, между редовете ще разберем следното "Не е толкова страшно да има правителство подкрепено от ДПС" (със съответните плащания). Който има глава да мисли, нека мисли!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 40. 41 Профил на hph16649537
  hph16649537
  Рейтинг: 33 Неутрално

  И защо съответните партии се наричат "партии на промяната"? Всички те са били във властта през годините, без Слави. Или пък "протестни" - че то и БСП беше на протестите, чийто патрон беше именно техния президент.

 41. 42 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#35] от "otrqdnik":

  Всеки се пробва да " анализира" тия дни..

  Sic transit gloria mundi
 42. 43 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3466 Неутрално

  Така ви избрахме,че с или-или не става.Ако направите правителство и то изкара пълен мандат то клиентелистката милиционер-социалистическата партия ГЕРБ след четири години в опозиция ще се разпадне.Ако пак не се разберете и не може да стане правителство годно да изкара пълен мандат то възможността еднокнижника да яхне пак джипката е близо до 100%.Мислете,няма място за или-или.Всеки ако трябва ще направи някакъв компромис.Разберете,че оттук нататък суверена няма да даде властта на една партия и тя да овладее държавата и да я управлява в своя полза и на сателитите си.Затова сме ви пратили в парламента-да си говорите,да се карате ама в повечето време да мислите.

 43. 44 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  До коментар [#40] от "Разобличител":

  Ми не четеш, очевидно..Точно ДПС им е проблема..По-скоро нямат нищо против кабинет, подкрепен от БСП.

  Sic transit gloria mundi
 44. 45 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1775 Весело

  До коментар [#8] от "padrino":

  На кого е прокси? Събирам хипотезите..Едните викат на ГЕРБ..Не, не, на ДПС , твърдят другите..Ти пък, иска да връща комунистите, казват третите..Ти в кой хор си?

  Sic transit gloria mundi
 45. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Весело

  """''Партиите на промяната да решат с БСП или ДПС искат да я правят, заяви Нинова"""""" Спокойно бе Нинова, вие сте дясна партия, ще ви припознаят !!! .... само ако може: като "сближите позициите" от към "удзадии" ......... да напишете: мярка 1 .....сближихме се, мярка 2.....сближихме се, мярка 3 .....пуснахме си език даже....... и т. н. до 200 ......и хората да го знаят, още преди правителство да се сформира !..... и да разберат колко сте пишман "леви".........

 46. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#39] от "Hristov":

  Освен Божанков други млади да виждаш?…

 47. 48 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Нинова, Нинова обаче вас ви няма там...... и никой за действително "леви" не ви приема....... Вие сте най голямата измама на прехода в България, но хората го разбират вече и затова са ви такива резултатите..... https://www.wsws.org/en/articles/2021/07/22/bulg-j22.html

 48. 49 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hristov":

  Вие я развивате тази теза.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 49. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  И да не се забравя, че когато миналата година бяха протестите срещу корупцията, Борисов и Гешев ....... БСП то ги нямаше, те си налягаха парцалите ! ..... А когато избраха Гешев, Нинова каза: подкрепихме го защото нямахме "наш кандидат".......... https://www.wsws.org/en/articles/2020/09/15/bulg-s15.html

 50. 51 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Партиите от "промяната", трябва да решат кой да вземат в новото ОФ правителство, и двете партии са от Статуквото преди ГЕРБ и основатели на корупционни практики!

  Който и да вземата все ще се провалят!

 51. 52 Профил на botev_levski
  botev_levski
  Рейтинг: 349 Неутрално

  "Партиите на промяната" звучи гордо. Мамая, славчо и бойкикев звучи тъжно.

 52. 53 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  "Консултациите за кабинет: Партиите на промяната да решат с БСП или ДПС искат да я правят, заяви Нинова"

  Т.е. това е като да избираш, дали искаш да те застрелят или да те обесят.

  Промяна с партии на статуквото няма как!

  Промяната е срещу тях! Промяната е в работещото правосъдие, което е смъртоносно за тях и няма начин, те да съдействат!

 53. 54 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  Голям избор, голямо чудо, Комунисти или ДПС. Тежка е царската корона 😂😂😂
  —цитат от коментар 6 на padrino


  Комунисти или ДС агенти или и двете.

  Но народа не гласува за статуквото представяно от ГЕРБ, БСП и ДПС, гласува за промяна и няма да търпи това правителство! А на следващите избори Слави и Мая лъжата отиват там, където им е мястото - на политическото бунище.

 54. 55 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  "Не е толкова страшно да има правителство на малцинството, смята Мая Манолова"

  За комунистическите креатури, стоящи зад измислената ти партия няма естествено, важното е да се докопат до власт и да крадат.

 55. 56 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Манолова предложи Пеевски за шеф на ДАНС и е снимана да влиза в офиса на Божков, от десетилетия е в Парламента, острие на БСП, наричана сестра Галева – мача приключи!

  Трифонов е безспорния и вечен "играч" на обществено-политическата сцена – 20 години раздаваше присъди на всички, но отхвърлил само Иван Костов, с другите приятел, по неговите думи! Най-близък до мутрите – посещавал ги по сватби и погребения и взел живота им за пример! Неориентиран идеологически, но едно е сигурно не е ДЕСЕН – това сега става видно, когато застава срещу ГЕРБ–СДС, на неговия стар приятел Борисов! Главната му "заслуга" обаче е чалгализирането на обществото – когато в България нямаше чалга-фолк той беше проводника на гастролите на всички сръбски и македонски певачи и певачки, докато простотията ни завладя толкова, че вече я произвеждаме сами. Това ни затъпи толкова че гласувахме за простак номер 1 на републиката (сетете се какво е изпял, какви формати е правил и какво сме чули и видели в шоуто му)!
  Мача свърши и бумеранга се връща към вас!

 56. 57 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Ако тези на снимката ги бяхте сънували, кошмара ви е в кърпа вързан – сега искате да ви управлпват!

 57. 59 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Щом е за строене на магистрали и изпращане на астронавти защо да не се разберат, те и с ДПС ще се разберат за тези неща. За ДПС е важно никой да не закача калинките им по места, които разпределят порциите. Те с толкова труд са ги назначавали, затова е важно някои хора от служебното правителство да не участват, защото уволняват калинките. Всичко друго е приемливо за ДПС.

 58. 60 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Що не направите правителство? Що не питахте другите преди да предложите правителство? Що питахте БСП и ДПС, а не направихте правителство със 112 гласа?
  Все логични, последователни въпроси, с които пълните форума.
  Аз ще ви задам само един въпрос: Що не си признаете, че сте против каквото и да е правителство с участието на ИТН?

 59. 61 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Нищо ново, няма промяна,
  връща се старата смяна.

 60. 62 Профил на Edin Prepatil deto ima o6te da pati
  Edin Prepatil deto ima o6te da pati
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Мая, как да не е толкова страшно!?!?

  Ако си 129 килограмов тюфлек да не би да не е страшно дали ще погълнеш 10 парчета баница с тиква или само 9? Имаш фигура да пазиш за бога! 😂

 61. 63 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Тоше не се притеснявай. Целунете се с др. Нинова на Позитано и др.Карадайъ на Орлов мост и коалицийката е готова. А на др.Иванов ще му мине!

 62. 64 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Манолова беше в едно такова и ѝ беше добре.

 63. 65 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2353 Неутрално
 64. 66 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До # 56 conservator.bg. Ти нещо си се объркал. Какви десни са Герб? Това са мутри и крадци от БКП пребоядисани в синьо. Иди и поискай Борисов да ти покаже партийния билет на БКП,от който не искаше да се откаже. Той го е напръскал с нафталин и го е скрил в някоя ракла,а може да е и при пачките с евра и кюлчета. Христо Иванов не иска да има нищо общо с крадци и мафиоти и се отказа от поста си в правителството на Борисов. Той разбра,че тези хора не смятат да правят реформи нито да оправят България,а само да я крадат.

 65. 67 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Претекст за нови избори - е сега вече ще стане страшно:)
  —цитат от коментар 36 на petrow1973

  Защо задължително да бъде страшно? Ако бъде отиграна правилно ситуацията, едни нови избори имат потенциала не да повторят, а значително да променят предишните резултати.

  Едно правителство на малцинството има два начина да работи:
  1. Прави това, което се харесва на обществото и не се харесва на опозицията или дори на подкрепилите го партии
  2. Прави обратното.

  Фактите демонстрират, че българинът вече не е толкова тъп и неориентиран политически, колкото беше последния път, когато имахме правителство на малцинството и политиките на Филип Димитров бяха бламирани в парламента, което доведе до оставката на неговия кабинет.

  Наивно вярвам, че все още има някакъв шанс едно правителство на малцинството (ИТН+ДБ+ИМВ) да постигне такова одобрение, че за подкрепилите създаването му, но неучастващи вътре партии бързо да стане опасно да му опонират в неговата работа. Понеже един такъв успешен кабинет винаги би могъл да подаде оставка и да поиска повторно подкрепа на нови избори, и би имал голям шанс да я получи за сметка на неподкрепящите го в сегашната парламентарна конфигурация.

  Разбира се, не малко вероятно е да стане другото — разнородното правителство живурка безсмислено, в парламента не се случват никакви законодателни процеси, или стават само скандални такива заради подли ситуационни мнозинства около една или друга корупционна софра, а всичките ние губим още две, три или четири години от живота си в безсмислени спорове във фейсбук и под статиите във вестника, след което отново се чешем по чаталите, за да решим как да гласуваме на следващите избори.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 66. 68 Профил на Alex Delford
  Alex Delford
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Изпитвам садо-мазо удоволствие като гледам какво ви очаква през следващите няколко години в Република Чалгария. Но избора си е ваш, "удоволствията" също.
  За съжаление ще трябва да наблюдавам театралния сеир в балканската локва от далече за по безопасно.

  ДАМИ И ГОСПОДА, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ, BAYANLAR VE BAYLAR...хе..хе..ШОУТО ЗАПОЧВА!!!

  Cortez
 67. 69 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 912 Весело

  БСП ако имат грам мозък ще гласуват ЗА

  Рев от ГРОБ ще има нонстоп

 68. 70 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Когато казвах, че всички трябва да се "изметат" не ми вярвахте. Ако Маяма е промята, ако ДПС са промяната - честито! За мен всичките, които са в парламата са национални предатели, а Хаджигенов е уникален лаладжия! ДБ са си копие на БКП! Ако имаше лустрация ни един нямаше да е помирисъл власт!

 69. 71 Профил на Alex Delford
  Alex Delford
  Рейтинг: 30 Весело

  До коментар [#37] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ти може и да си спомняш защото си наблегнала на церебралното си развитие, но я питай онези които са здрави в ръцете и слаби в главите дали си спомнят нещо от 1997?

  Cortez
 70. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  Важното е да се обединят около политиките на трите партии. И който иска да подкрепя, да го направи. Като гледам и БСП имат общо с част от политиките на другите. Някои ще се приемат, всеки ще отстъпи малко, така правят в Европа. Тука, все с рогата напред.

 71. 73 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  "...Не е толкова страшно да има правителство на малцинството, смята Мая Манолова"

  Правителството няма да е на малцинство. Ще има конституционно мнозинство. Въпросът е колко дълго ще се запази.

 72. 74 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1111 Весело

  Голям избор, голямо чудо, Комунисти или ДПС.
  —цитат от коментар 6 на padrino


  Доскоро- една немалка група съфорумци- пишеха, че ГЕТБ, ДПС и БСП са едно и също. Но това беше доскоро- от около седмица вече не са едно и също, вече БСП и ДПС изглеждат добри.

  Пак доскоро- същата група съфорумци- определяха Слави- като чалгаря, опорочил нацията. От около седмица оставам с впечатлението, че Слави е световно известен оперен певец, допринесъл за световното културно наследство...

  Вкратце:

  От около седмица- групата съфорумци подкрепят световно известен оперен певец, и не отказват подкрепа от дена или две добри партии... 😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 73. 75 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Албума "Жълта книжка" на Ку-Ку утече у ряката.

 74. 76 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  В България от 75 години продължава ПРОМЯНАТА, която комунистите извършват над българския народ!

  Вие го гледахте като игра, парти, пърформАнс, хепънинг, а то било наистина – дойдоха ли на власт тези които ви казвахме, че ще са промяната – Радев, Манолова, Дончева, Нинова, Тримата глупаци от триото, Трифонов, ДеБъ, ДПС – плътен кордон от бивши и настоящи, но до живот верни и обвързани с БКП и ДС!
  След малко започва второто полувреме, но то е само за вас, за мен този мач свърши!

 75. 77 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1111 Весело

  То пък една промяна... Мая, Татяна и Корнелия... Много ми се ще някой да ми обясни, какво им е новото на тези три очарователни дами? Освен тоалетите може би.
  —цитат от коментар 10 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Може да не са нови, но вече са пречистени, преживели са катарзис, така да се каже, и ще донесат промяна. Непременно ще донесат промяна. Те другарите- винаги като дойдат на власт- ни носят промяна.

  Пък сега идват не другари, ми другарките- смятай кви промени ни чакат, кво чудо... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 76. 78 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Всички искат да управляват,
  че крадените пари намаляват.

 77. 79 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#72] от "Роси":

  Така правят в България. На запад комунизъм нямаше, затова и там не правят така.

 78. 80 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1710 Весело

  До коментар [#77] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Лично на мен ми се вижда така :

  https://www.vbox7.com/play:e529a27f

 79. 81 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Мая Манолова, Слави Трифонов, Татяна Дончева, ѝхмед Доган. Това "1984" ли е, "Фермата" ли е, при всички случаи е по Оруел.

 80. 82 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Съжалявам - да се чете Ахмед, да не кажат после нещо.

 81. 83 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 912 Любопитно

  До коментар [#74] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Аз пак ще го напиша и напуша ГЕРБ БСП ДПС са комуняги мафия ДС благодарение на тях България е най-бедната страна в ЕС

  Трябват реформи! ЗА тези РЕФОРМИ трябват към 170 гласа в Парламента. Най- голямата партия в България има 65. По една малка група от тези мафиоти ГЕРБ БСП ДПС да са малко съвестни и да подкрепят РЕФОРМИ тогава България ще се преобрази

 82. 84 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Чалгата предаде всички хора, които чакаха в България да има демокрация, ДЯСНО управление и разчистването на страната ни от комунисти и ДС-ченгета! Напротив тези ги легитимираха и се самолегитимираха като седнаха на масата на пира по време на чума!
  Манолова кой е гласувал за нея, за да ни управлява, за ДБ, за Триото, за Нинова – народа им каза не излизаме да гласуваме ЩОМ ВИЕ СТЕ АЛТЕРНАТИВАТА И ВИ ДАВАМЕ НАЙ-МАЛКО ГЛАСОВЕ, КОИТО СТЕ ИМАЛИ ДОСЕГА, а те решиха, че имат 7/8 % и ще управляват, както БКП И ОФ!
  И аз искам по-интелигентен, по-мъдър, с повече характер от Борисов... в Борисов няма какво да харесаш – но тази комунистическа пасмина да ми е алтернатива ... НЕ, МЕРСИ или АЙДЕ, НЕМА НУЖДА!

 83. 85 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#24] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ако тия са истински българи, то жална и майка на България тогава

 84. 86 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 326 Неутрално

  До коментар [#70] от "rincewind":
  Да, само при ново начало има голям шанс да се промени нещо. Обаче народът избра 70-80 нови депутата от втори опит, което е крайно недостатъчно. След като той не е убеден в новото начало ще получи манджа с грозде. Надеждата в тази ситуация е новите играчи да успеят да сменят слугите на мутрите с достойни хора и в този процес да изпъкнат нови лица, които могат да поведат останалите към промяната на едни следващи избори.

 85. 87 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#83] от "герб е мафия":

  А мутренската коалиция на Мая Манолова какви рвформатори са? пРезидентът е реформатор.... Ха Ха Ха

 86. 88 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#78] от "Michael Jordan":

  "Всички искат да управляват,че крадените пари намаляват."
  –––––––––––––––––––––
  Напротив такова увеличение не е имало досега (60 млрд. за 5 години), затова е тази истерия за власт!

 87. 89 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Подмяната вече действа.

 88. 90 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Христо Иванов и Да България заедно с БСП и Корнелия Нинова и ДПС в новото правителство.

  Жив да не бях.

  Гушнаха се в комунистическата задруга като шопари в бунище, затаиха дъх.

  Жалка опталъшка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 89. 91 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Президентът имаше повече избиратели, от всички гласували общо на тези избори за парламент, демек кабинетът който гласят, ще е по-малко представителен от служебният, та ако ще да е излъчен от коалиция от съвсем всички партии.

  мурзилка
 90. 92 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1884 Весело

  До коментар [#77] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  +++

 91. 93 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Лесно е да хленчиш, но сега като дойде времето: орел, рак и щука да работят заедно, мъката започва!
  Слави, Манолова, Христо Иванов и Нинова по-скоро ще изпълнят публично сепуко, отколкото нещо конструктивно, тях ги обединява само едно; омраза към ГЕРБ.

 92. 94 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#74] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Три варианта:

  1. Или манипулираш тенденциозно.
  2. Или просто искаш да се правиш на интересен, може би за някой лайк - което буди малко съжаление.
  3. Или мисленето не ти е най-голямата сила.

  При който и от трите варианта - излагацията е на ниво. 👍

 93. 95 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 912 Весело

  До коментар [#87] от "himler":

  Е кой е ? МУТРАТА ?

 94. 96 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1111 Весело

  До коментар [#74] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":Три варианта:1. Или манипулираш тенденциозно.2. Или просто искаш да се правиш на интересен, може би за някой лайк - което буди малко съжаление.3. Или мисленето не ти е най-голямата сила.При който и от трите варианта - излагацията е на ниво. 👍
  —цитат от коментар 94 на Активист


  Три варианта- за теб, и за някои фанатици.

  За мен- четвърти вариант- пиша каквото мисля- на база видяно- с елементи на сарказъм, бОли ме шнура за "лайковете"- квото и да означава това, но баш ме брига кво си мислиш ти за силните ми страни! 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 95. 97 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 912 Любопитно

  ГРОБ са унизени, пренебрегнати, отхвърлени, ненужни...
  Има Такъв Народ канят Бисипиету и дпс на резговори ,а ГРОБ НЕ!

 96. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  Що бе каки, може и с ГЕРБ :)Ем другите няма да са нужни тогава :)ИТН + ГЕРБ имат 120+ депутата :)
  —цитат от коментар 4 на realguru  Като дете събирах 65 + 63 = 128 .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 99 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#96] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Ясно. Трети.

 98. 100 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Казаха ли най-интересното?
  Разбраха ли се по приоритета Череп?
  По-скоро Черепа каза ли им какъв е приоритетът на черепа?
  Нали който плаща поръчва музиката, а?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK