Закриване на спецправосъдието и преговори за пенсиите: първите експертни срещи за кабинет (обновена)

Закриване на спецправосъдието и преговори за пенсиите: първите експертни срещи за кабинет (обновена)

© Юлия ЛазароваПодкрепа за закриване на специализираното правосъдие, преизчисление на пенсиите и неяснота ще има ли мнозинство в 46-ия парламент за промени в конституцията за съдебна реформа - това е резултатът след първите експертни срещи между партиите днес след политическите преговори за бъдещо управление миналата седмица.


Първи на разговори в офиси на "Има такъв народ" в НДК бяха експерти от "Демократична България", а след тях - от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и накрая - и от БСП. Разговорът с "Демократична България" е за правосъдието, а с "Изправи се.БГ! Ние идваме!" - за съдебната реформа, за финанси и за социални политики, в т.ч. и преизчисляване на пенсиите, а с БСП - за социална политика. По неофициална информация предстоят и срещи с експерти от БСП за правосъдието - в следващите дни, а ДПС няма да участва в тези разговори.


Преди срещите днес депутатът от "Има такъв народ" и номиниран за министър на спорта в първия проектокабинет на партията Радостин Василев каза: "Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена."


"Гледаме в една посока"
В работната група за правосъдието на "Демократична България" са зам.-председателят на парламентарната група на "Демократична България" Надежда Йорданова, депутатът и експерт по конституционно право доц. Атанас Славов и юристът Иван Велов.


"Имаме нюанси, но разговорите продължават и гледаме в една посока", коментира след срещата Надежда Йорданова. От изказването й се разбра, че нюансите са "как точно да се уреди статутът на магистратите и касаят също някои елементи на прокурорската колегия и механизмът за избор на главния прокурор".


Според доц. Атанас Славов промените в Закона за съдебната власт, с които "Демократична България" предлага закриване на специализираното правосъдие и промени в някои процедури за вземане на решения във Висшия съдебен съвет, ще получат подкрепата на "Има такъв народ". Мандатът на съвета обаче можело да се прекрати само с конституционна процедура и по думите му "големият въпрос е ще има ли мнозинство за промени в конституцията", а отговорът му ще е известен след допълнителни разговори.


Девет експерти от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" - депутатите Мая Манолова, Мария Капон, Татяна Дончева, Николай Хаджигенов, Димитър Делчев и Меглена Гунчева (всички без Капон юристи - бел авт.) и икономистите Георги Табаков, Юлиян Ненчев и Светослав Колев, разговаряха с "Има такъв народ". На влизане те обявиха, че няма да отстъпят от темата "Гешев и съдебна реформа". На срещата са били и Ива Митева и Радостин Василев от "Има такъв народ".


След разговора Николай Хаджигенов каза, че имат 95% припокриване на вижданията за съдебната реформа.


Каква реформа се предлага


Новият законопроект за промени в Закона за съдебната власт на "Демократична България" на практика е преработен вариант на този, който бе гласуван на първо четене в правната комисия на предишния парламент през пролетта. С него основно се предвижда закриване на специализираните прокуратури и съдилища и прехвърлянето на делата в редовни такива. Промените предвиждат и само магистрати от Върховния касационен съд и Върховния административен съд с минимален стаж от пет години там да бъдат избирани за председатели. Изборът и освобождаването на двамата от "тримата големи" да става с поне 17 гласа от членовете на ВСС, а решението да се взема с мнозинство от съдиите, избирани от съдии.


С преработения текст на законопроекта се урежда въпросът за мандата на съдебните заседатели, които участват в производствата пред специализираните съдилища. Според предложението те ще бъдат прекратени с влизане на закона в сила, а ако са заседатели по висящи дела, се предвижда това да стане след обявяване на мотивите към присъдата или ако наказателното дело бъде прекратено. Регламентирано е също така и служителите към специализираните структури да бъдат преназначени в други съдилища и прокуратури според условията в Кодекса на труда.


В 45-ия парламент "Демократична България" показа и предложения за промени в конституцията, с които се предлагат нов Висш съдебен съвет, изцяло нови правила за избор и освобождаване на тримата големи в съдебната власт, по-кратък мандат на главния прокурор, лустрация, гражданска законодателна инициатива.


В предизборната програма на "Има такъв народ" са записани премахване на квотата на парламента във Висшия съдебен съвет и пряк избор на главен прокурор.


Разминаванията за пенсиите


От "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и БСП искат преизчисляване на пенсиите още от 1 октомври с осигурителния доход за 2018 г., докато по неофициална информация "Има такъв народ" иска това да стане от догодина.


От "Изправи се.БГ! Ние идваме!" предлагат преизчисляване на пенсиите, отпуснати до края на 2019 г., а от БСП - на тези до края на 2017 г.


По-рано днес служебното правителство предложи актуализация на бюджета, с която минималната пенсия да се увеличи от 300 на 340 лева, максималната - от 1440 на 1500 лева, а социалната пенсия да стане 170 лева.


Според Мая Манолова задължително условие на формацията й е минималната пенсия да стане 369 лв. от 1 октомври.


Днес "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са представили и още някои идеи - за еднократна помощ за раждане на първо, второ и трето дете, съответно в размер на 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв.; за увеличаване размера на втората година от майчинството от 380 лв. на 60 % от брутната заплата на майката, но не по-малко от минималната работна заплата; както и за еднократна помощ за второ и трето дете в размер на 10 хил. лв., ако родителят работи и се осигурява в последните две години.


Двете формации имали припокриване за запазване на плоския данък и въвеждане на необлагаем минимум.


Идеите за социалните политики от БСП представиха депутатите Георги Гьоков и Христо Проданов. След срещата социалистите казаха, че от 1 октомври ще има решения за пенсиите, които те ще подкрепят.


От "Изправи се.БГ! Ние идваме!" настояват още да не се приватизира Българската банка за развитие, както и да не се концесионират пътища. БСП е на същата позиция.


Какво предстои


В следващите дни според депутати трябва да продължат експертните срещи. Депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев каза, че предполага, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена. Той добави, че е решение на политическото ръководство дали отново ще му бъде предложен министерски пост, като добави, че не знае доверието от него да е снето.


Следващата седмица се очаква да има и тристранна среща за съдебната реформа. По неофициална информация след като приключат експертните се очакват отново и лидерски срещи.


"Съдейки от разговора за правосъдие, правителство ще има, предполагам, че сме близко", каза след срещата Николай Хаджигенов.


Тази седмица парламентът трябва да приеме и нов правилник за работата си, в който се предлага да се скъси от 2 на 1 минута времето, в което народните представители се изказват по начина на водене. В 46-ото Народно събрание ще има и нови комисии, в т.ч. и за туризма. Те обаче няма да могат да работят с падащ кворум, т.е. с по-малко от половината членуващи.


Законопроект няма да се гледа на първо гласуване, преди да е проведено обществено обсъждане и преди докладът да е качен на интернет страницата на Народното събрание, се предвижда още в проекта за правилник.


Обсъждано е и парламентът да не заседава всяка седмица, а на сесии като Европейския парламент.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  А пък тази сутрин заместник главният прокурор, някаква жена в розово костюмче, обясняваше надълго и нашироко по Битиви колко Гешев е прав и безгрешен, как системата е перфектна.
  Ето с такива кадри разполагаме в съдебната система, които с просто око не различават престъплението.
  А ние искаме да раздават правосъдие.
  Горката България.

  кратък
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  " Закриване на спецправосъдието"

  Това когато и да го направят, все ще е закъсняло ! А дано съвсем скоро да минава закона и на втори четене и край със спец бухалката на каскета !

 3. 3 Профил на wgh02649648
  wgh02649648
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Детска градина. Защо не се съберат всички партии на една маса и да обсъждат точка по точка приоритетите, а след това и министрите? Сега две се разбрали помежду си, ама третата ако иска друго, после тия пак ли ще се срещат?

 4. 4 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мариана Кълвачева":

  И звучеше много неубедително. "Не мога да отговоря", "Не съм запозната" ...

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  Във ВСС трябва да има гражданска квота.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мариана Кълвачева":

  " А пък тази сутрин заместник главният прокурор, някаква жена в розово костюмче, обясняваше надълго и нашироко по Битиви колко Гешев е прав и безгрешен, как системата е перфектна.
  Ето с такива кадри разполагаме в съдебната система, които с просто око не различават престъплението.
  А ние искаме да раздават правосъдие.
  Горката България."

  Много от тях скоро ще са безработни и ще трябва да ходят да се записват към бюрото по труда и НОИ........

 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#7] от "samoedin":

  Дай боже!

 9. 9 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Весело

  "Закриване на спецправосъдието и преговори за пенсиите: първите експертни срещи за кабинет..."

  Закриване на Гешев и Борисов - също е много важно. 🙄

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 10. 10 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Олигархията не харесва спец правосъдието!

  Every cradle is a grave.
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#7] от "samoedin":

  А по нова някаква пак от ВСС наговори куп лъжи от нагло по-нагло.
  САМОЗАБРАВИЛИ СА СЕ И ДЕРИБЕЙСТВАТ БЕЗНАКАЗАНО!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#4] от "Manol Nedyalkov":

  Длъжна е да знае. Щом не знае - да си ходи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  …ами закривайте ги.. спецовете..
  То бая и поработиха…

 14. 14 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Сарая и ТЕЦа обаче остават като символ на българо турската дружба. Абе що не ги пишем културно наследствои да ги защитим в ЮНЕСКО?

 15. 15 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  А пък тази сутрин заместник главният прокурор, някаква жена в розово костюмче...Горката България.
  —цитат от коментар 1 на Мариана Кълвачева


  Нормално е зам. Гл прокурор да говори с устите на Гешев и да си отиде заедно с Гешев!
  Същото се отнася и за говорителя на Гешевата "прокуратура"...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 16. 16 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#3] от "wgh02649648":

  🤣🤣🤣👍🏻

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  Тези специални формирования не са свършили за една стотинка работа. А са получили стотици хиляди левове заплати. Просто са излишни. Гешев (е радост) гонеше кокошкарите по селата и дебнеше, кога някой ще вари ракия. Междувременно, милиарди потънаха някъде в банките и офшорките по тайни сметки. Ама главпрокурора няма дупце да разследва такива неща. Страх го е. И то яко. Пък и е избран да брани мафията, а не да се бори с нея.

 20. 20 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  С преливане от пусто в празно вървим към ново крадливо правителство.
  Да са му честити новите месии на мат'риала!
  Долу крадците, да живеят крадците!

 21. 21 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#9] от "Рим":

  Гешев и Борисов, в качеството им на физически лица няма как, а и не е демократично да се закриват.
  Санкциите са само в посока на действията и бездействията им, в качество на служебни лица на държавна служба !

  кратък
 22. 23 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#19] от "Vlado Nikolov":

  👍🏻👍🏻👍🏻

 23. 24 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  А пък тази сутрин заместник главният прокурор, някаква жена в розово костюмче, обясняваше надълго и нашироко по Битиви колко Гешев е прав и безгрешен, как системата е перфектна.Ето с такива кадри разполагаме в съдебната система, които с просто око не различават престъплението.А ние искаме да раздават правосъдие.Горката България.
  —цитат от коментар 1 на Мариана Кълвачева


  На мен друго ми прави впечатление - и Гешев, а и Цацаров се крият все зад жени. Толкова ли нямат мъжко достойнство...

 24. 25 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Добре, че скриха Славчо да потръгнат нещата. Не се разбра от страна на ИТН кои са участвали.

 25. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#24] от "yfn571067707":

  “На мен друго ми прави впечатление - и Гешев, а и Цацаров се крият все зад жени.”

  Типично “мъжкарско” поведение - както те си го разбират.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 27 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Защо не започнат със спорните теми, за да се разбере, дали има смисъл?

 27. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#18] от "SSS":

  Ако например е излъчена от някоя съсловна организация и отговаря пред нея дали ще разбира?
  Или ако е от средите на преподавателите по право- как МИСЛИШ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 29 Профил на Aladin Babylonov
  Aladin Babylonov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#22] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Извинявай, ама в една детска песничка се казва, че освен високи са и сини. Малко като планината Синай. Пък ти ако искаш си ги обичай пембяни.

  Ако Иисус не може да отговори как е превърнал водата във вино, попитайте магарето, което е яздил.
 29. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#19] от "Vlado Nikolov":

  Свършиха работа за милиони на ПРАВИЛНИТ ХОРА. Много имущество смени собственика си.
  Да дам пример маринела и хотела на същите на морето. И това е само малка част от заграбеното.
  На Черепа му поискаха бизнес за 1000 000 000 най-малко по международна осенка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#20] от "Гражданин":

  Какви доказателства имаш ? ДАЙ ГИ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#21] от "Мариана Кълвачева":

  Чувала ли си за СРЕТЕНие Господне?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 34 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  До коментар [#9] от "Рим":Гешев и Борисов, в качеството им на физически лица няма как, а и не е демократично да се закриват.Санкциите са само в посока на действията и бездействията им, в качество на служебни лица на държавна служба !
  —цитат от коментар 21 на Мариана Кълвачева


  Физически, нефизически, закриваме и тях.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 34. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#29] от "Aladin Babylonov":

  Недей се ядосва… сега като ви резнат заплатките ще започнете да си раздвижвате гънките

 35. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Извънредното законодателство е начин да се прокарва ограничаване правата на гражданите. Ето, peвизият, извъpшeнa "пo peдa нa ocoбeнитe cлyчaи" на жената на Л. Панов, при която НАП приема, че при пътуване в чужбина тя е харчила по 1000 лева на ден и няма откъде да ги е спечелила (т.е. не ги е декларирала), завърши с крах за държавата. Каква изненада!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#9] от "Рим":

  “Закриване на Гешев и Борисов - също е много важно.”

  Слави Трифонов спечели изборите с ясни ангажименти: никакво коалиране с партиите на статуквото и незабавно (като приоритет No 1) отстраняване на Иван Гешев.

  Ако не спази обещанията си, значи е излъгал 650 хиляди души.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#37] от "Syzygy":


  И коя е работещата част?
  Я сподели…
  …и дали е работеща щом не си го причинява?…

 39. 40 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1100 Весело

  Сарая и ТЕЦа обаче остават като символ на българо турската дружба. Абе що не ги пишем културно наследствои да ги защитим в ЮНЕСКО?
  —цитат от коментар 14 на blondofil


  Сакън- утре Амет може да реши да ги направи на парници- пак ше требе спешно да променяме някви закони, а може да се наложи да "променяме и Юнеско-то"... 😂😂😂😂😂

  Сега... да не пипаме там, това са маловажни неща. 😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 40. 41 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Пак ще има скимтене .

  SHADOWS of SOFIA
 41. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#36] от "Николай Колев":

  Това написах преди малко в една друга тема:

  Бухалката на властта се препъна и в сем. Панови:

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-razkri-proizvola-na-nap-sreshtu-lozan-panov
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vtori-sud-pokaza-proizvola-na-nap-sreshtu-lozan-panov
  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-pokaza-proizvola-na-nap-i-sreshtu-suprugata-na-lozan-panov

  Не знам на каква кипяща злоба и комплекс за малоценност се основава тази лична вендета на Цацаров и Гешев срещу Лозан, който хладнокръвно ги бие на инстанция след инстанция, и дали ще си вземат поука най-после...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 44 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  С неистовото желание за разтуряне на наистина работещата част от правосъдието умнокрасивците показват ...
  —цитат от коментар 37 на Syzygy


  Работеща, неработеща, закриваме я.

  Всичко създадено от герп е менте.
  Асфалтът върху паянтови основи - тоже.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#19] от "Vlado Nikolov":

  "Тези специални формирования не са свършили за една стотинка работа. А са получили стотици хиляди левове заплати. Просто са излишни. Гешев (е радост) гонеше кокошкарите по селата и дебнеше, кога някой ще вари ракия. Междувременно, милиарди потънаха някъде в банките и офшорките по тайни сметки. Ама главпрокурора няма дупце да разследва такива неща. Страх го е. И то яко. Пък и е избран да брани мафията, а не да се бори с нея."

  A всичко приключва толкова бързо, когато има воля за борба с мафията ! Вярно, воят от сараите и Банкя ще е покъртителен, но все още им остава каскета за ( някаква) утеха, все още..........

 45. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мариана Кълвачева":

  Гешев изглежда наистина безгрешен, като се има предвид колко купени лобисти, съдии, партии и т. н. има от подведените от него под наказателна отговорност безплатно

 46. 47 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Има различни мнения за мястото на прокуратурата дали да бъде в съдебната или изпълнителната власт. Моето мнение е,че тя не трябва да бъде в никое от тези две места,а трябва да бъде в законодателната власт,тоест към Народното събрание. Законодателната власт прави законите,а съгласно Конституцията на Република България: "Чл.127.Прокуратурата следи за спазване на законността". Ако прокуратурата е в изпълнителната власт няма как да разследва корупцията по високите етажи на властта,а ако е в съдебната власт е в конфликт на интереси хем обвиняваш,хем съдиш,тоест има нещо не морално. България е Парламентарна Република и прокуратурата защищава законите на тази Република.

 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  До коментар [#9] от "Рим":“Закриване на Гешев и Борисов - също е много важно.”Слави Трифонов спечели изборите с ясни ангажименти: никакво коалиране с партиите на статуквото и незабавно (като приоритет No 1) отстраняване на Иван Гешев.Ако не спази обещанията си, значи е излъгал 650 хиляди души.
  —цитат от коментар 38 на Norman Granz


  На Трифонов, вяра нямам! Никаква.
  Но за сега друго решение няма.
  Ако се наложи обаче, Демократична България, може да го свали във всеки един момент, оставяйки го сам с комунистите от бкп 1 , бкп 2 и дпс!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 50 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#47] от "Toni Ivanov":

  Е едно е ДА СЛЕДИ за спазването, съвсем друго е да си създава законите според които да те обвинява..

 50. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Самото присъствие на БКП във властта прави това управление престъпно, а онези гласували за него - престъпници.
  —цитат от коментар 48 на 1908


  ... а строителите на Турски паток и АЕЦ Беляне - герои..

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 52 Профил на Aladin Babylonov
  Aladin Babylonov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#35] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  аз ако се ядосам то планини няма да останат, така че да, по-добре да не се ядосвам. пък знаеш ли, може да мине някой самолет и небето вече да не е от коприна, и да завали един дъжд, и да вали, да вали, да вали...

  Ако Иисус не може да отговори как е превърнал водата във вино, попитайте магарето, което е яздил.
 52. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 55 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  " Това написах преди малко в една друга тема:

  Бухалката на властта се препъна и в сем. Панови:

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-razkri-proizvola-na-nap-sreshtu-lozan-panov
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vtori-sud-pokaza-proizvola-na-nap-sreshtu-lozan-panov
  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-pokaza-proizvola-na-nap-i-sreshtu-suprugata-na-lozan-panov

  Не знам на каква кипяща злоба и комплекс за малоценност се основава тази лична вендета на Цацаров и Гешев срещу Лозан, който хладнокръвно ги бие на инстанция след инстанция, и дали ще си вземат поука най-после..."

  Не е до лична вендета, просто Лозан бърка схемите на сараите и те не могат да го понасят ! С похвали и комплименти ли да го обсипят ? Само подобни поръчкови бъртвежи им остават, вече не могат да " саморазвиват" болтовете на гумата на служебния автомобил на Лозан Панов !

 54. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#48] от "1908":

  Прав си . Комунистите герб и комунистите патрЕОТАРИ се самозабравиха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 57 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Добре, че скриха Славчо да потръгнат нещата. Не се разбра от страна на ИТН кои са участвали.
  —цитат от коментар 25 на pepisky


  Няма значение, кои от ИТН са участвали.
  Там всички са еднакви.🙄

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 56. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#52] от "Aladin Babylonov":

  Ти да не си жезъла на Моисей?
  ..щото инструмента на Господ вече го знаем кой е..

 57. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 60 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  [quote#51:"Рим"]
  —цитат от коментар 54 на 1908
  Колко трябва да си ограничен наистина, за да считаш, че който не мисли като теб е гербаджия. Типично по комуниситчески - който не е комунист е фашист. Айде, у лево![/quote]

  У лево, у десно, това е положението!
  Нямам нищо против простосмъртните "гербаджии", защото в крайна сметка те ще се преселят на територията на Демократична България!
  С върхушката на герп, която ни докара най-високото ниво на корупция бедност, нещата обаче стоят съвсем другояче...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 59. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#55] от "samoedin":

  “Не е до лична вендета, просто Лозан бърка схемите на сараите и те не могат да го понасят !”

  Това е така, но познавайки добре Лозан и с информацията, която имам за Гешев, аз подозирам и много силен елемент на лична неприязън.

  Лозан е всичко онова, което Гешев никога не може да бъде.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 62 Профил на Сенсей НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  С неистовото желание за разтуряне на наистина работещата част от правосъдието
  —цитат от коментар 37 на Syzygy


  Без нито един осъден знаков бизнесмен, политик, държавен служител, мафиот... Наистина работеща...

  😄😄😄

 61. 63 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#49] от "Рим":

  Има ли БКП, с което ДБ да не са били и всеки път по тази причина, че няма друго решение и обикновено разделите приключват с ритник по з**ника на ДБ

 62. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Мълчи, бе, комунистическо-турска мършо!
  —цитат от коментар 59 на 1908


  🤣🤣🤣
  Отчаяние водещо до простащина!
  Цялото тяло на герп се разболява бавно и полека...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 63. 65 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Олигархията не харесва спец правосъдието!
  —цитат от коментар 10 на Ватник


  Напротив! Харесва го, защото разчиства конкуренцията им.

 64. 66 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  :) Щом ИТН преговарят с мутрите, сметай!

 65. 67 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#49] от "Рим":Има ли БКП, с което ДБ да не са били и всеки път по тази причина, че няма друго решение и обикновено разделите приключват с ритник по з**ника на ДБ
  —цитат от коментар 63 на ggot


  Хайде сега да си припомним в коя партия комунистите са повече от БСП. Да не забрави потомствения комунист Буци и тези около не него. Аман от забравящи.

  SHADOWS of SOFIA
 66. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#64] от "Рим":

  “Отчаяние водещо до простащина!
  Цялото тяло на герп се разболява бавно и полека...”

  Бойко даде тон за песен... 😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 69 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Самото присъствие на БКП във властта прави това управление престъпно, а онези гласували за него - престъпници.
  —цитат от коментар 48 на 1908


  И така 12 години престъпно управление на БКП.

 68. 70 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Много искам да прочета и за промяна регионалната политика. Да се спре с угояването на София и да се предоставят повече възможности на региеоните.

 69. 71 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Във време на пандемия и икономика пред колапс на новите другари проблемите са им пенсиите и спецпрокуратурата. Едното да подхвърлят моркови на избирателя, другото да разчистват сметки и нито едното, нито другото от съществено значение за бъдещето на държавата. Парата пак отива в свирката-сигурен белег, че нищо няма са свършат.

 70. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 73 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2978 Весело

  До коментар [#10] от "Ватник":Няма нормална държава със извънредни съдилища.. Последните, които са ги харесвали са създали Народният съд..Сега имат достойни наследници, в лицето на гарбиджа..
  —цитат от коментар 31 на Hristov


  Христов, това са специализирани съдилища, а не извънредни!!!

  Има ги в Полша от много години, за други държави не знам!

 72. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 75 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Изпадналите в екзалтация ДБ-умнокрасавци, естествено, не разбират какво се случи и в какво бяха забъркани. Нормално, нали ги ползваха и ползват като полезни идиоти...Това, което се случи е, че президентът Радев най-активно се възползва от модните настроения на 45% от българските избиратели, които искат твърда ръка и зачертаване на многопартийната демокрация. Той заигра с образа на твърд проруски настроен генерал, който громи враговете си безкомпромисно и до крак, както това е прието в имперските традиции на Москва. Неговото поведение създаде цяла поредица от прецеденти в българската политика, които трасират път за излизане както от НАТО, така и от Европа.Той доказа, че в България е възможно, след общ консенсус на политици, да бъде избран за президент генерал, публично посочен от Москва като „проруски политик“. Този факт разтревожи повече европейските и американските лидери, отколкото българското обществено мнение. Напротив, социологически проучвания, показаха, че над 50% от българите симпатизират на Русия и на Радев и дори минават за русофили. Това пропука консенсуса около геополитическия път на България и в резултат се появиха поне 6 нови, откровено проруски партии, открито прокламирани от Москва и развяващи руското знаме на своите събирания. Всички те издигнаха един и същ лозунг – Вън от НАТО!Президентът Румен Радев оглави нещо като въстание и улични метежи, поощрявайки протестиращи срещу ГЕРБ партии и превръщайки се в техен политически водач. Искайки оставката на премиера и на главния прокурор, Радев грубо се намеси в работата на изпълнителната и съдебната власт, като използва неконституционни методи за натиск от улицата и заплаши обществото с гражданска война – нещо което можеше да се случи, ако изпълнителната власт, по примера на други власти в ЕС, беше отговорила на уличния натиск с масово полицейско насилие. Радев игра ва банк, погази Конституцията и не получи никакъв отпор в обществото. Напротив, по рейтинга му се вижда, че общественото мнение оценява положително неговия опит да създаде полупрезидентска република с лидер, който заобикаля парламента и директно атакува конституционно установените власти.Радев е първият, който използва служебното правителство като инструмент за разправа с една от партиите по време на избори, които той трябваше да организира като неутрален и справедлив съдник. По този начин той постави на изпитание самата същност на демокрацията, която гарантира равноправно участие на всички партии в изборния процес и честни правила, за които да следи неутралния президент. По всеобщо признание на самото обществено мнение, служебното правителство на Радев беше участник, страна в тези избори, и това постави под въпрос резултатите от тях. Това обаче не предизвика негодувание и гласове за защита на демокрацията дори у онези 35% от българите, които твърдят че са срещу твърдата ръка, срещу авторитаризма и държат на политическата толерантност. Което още веднъж доказва главното – българското общество е готово да приеме авторитарен лидер, дори ако той е посочен от Москва.Това е положението. Вече живеем в президентска диктатура от путинов тип! На умнокрасивите полезни идиоти, дали всичко от себе си за установяването и, и лично на Норман Гранц, ЧЕСТИТО!!!
  —цитат от коментар 72 на st0rmbringer


  Написал си цял роман , вместо да признаеш загубата на Буци и ти е гадно. Признай си ще ти олекне.

  SHADOWS of SOFIA
 74. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 77 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#70] от "acarid":

  Като оставим на страна, че не е по темата да беше погледнал колко от националния продукт се произвежда в София и колко в регионите. Тоест ти искаш София да храни регионите. Което трудно може да бъде наречено "угояване".

 76. 78 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Вече кой с кого говори, пък преговаряли или пък само са консултации...... пълна мъгла. Някакви се срещали, ама другите не знаят....

 77. 79 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#75] от "К2":

  Далеч не е въпросът кой загуби. Въпросът е кой спечели и с какво се различава от тоя, дето загуби. Но от тоя въпрос бягате като дявол от тамян.

 78. 80 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Появата на различни "НЕЗАВИСИМИ ВЛАСТИ" е същата която преди година говореше . Политика , месите се в "независимата ни власт"
  Сега съвета към тия които не разбраха ,чè не живеят на МАРС !! Съмва и без ВАС !!! Не се месете в работата на политическата и законодателната власт . Тя единствена има право да преценява дали сте ПОЛЕЗНИ за обществото!! Тя ще казва - какво да се промени ? Какво да остане и тн ? От вас които толкова ГОДИНИ оставихте народа да бъде малтретиран и ограбван , УМ не искат ...Вие сте заинтересовани лица да остане ОЛИГАРХИЯТА И МАФИЯТА..

 79. 81 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Разстроено

  В съдебния процес няма две прави страни. За кого тогава е правосъдието?
  За съвременните правни системи е характерен състезателен принцип в съдопроизводството, тоест съдът разрешава спора при състезание на двете страни. Т.е. на по-добрите адвокати, т.е. за по-богатите, т.е. договаряме да е все тая.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 80. 82 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  До коментар [#76] от "st0rmbringer":

  Какво точно разбирате под диктатура на Радев, обяснете с примери,моля 🤨

 81. 83 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Същите, които "оправиха" здравната реформа, после строителството на детската болница, сега "оправят" правосъдието.
  А "експертите" в еспертните срещи могат да предизвикат единствено потрес от нивото им.
  Снимката е убиец - поздравления и аплодисменти за фотографката! Направо картина на художник.

 82. 84 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#61] от "Norman Granz":

  "Това е така, но познавайки добре Лозан и с информацията, която имам за Гешев, аз подозирам и много силен елемент на лична неприязън."

  Личната неприязън идва още от Цацаров ! Навремето, когато се избираше председател на ВКС, лобито на Цацаров го подкрепи с яловата надежда, че Лозан ще е послушен, безличен и ще им обслужва схемите ! Греда ! Тогава Цацаров и компания ( Гешев към онзи момент спадаше само към компанията!), започнаха всякакви клеветнически кампании срещу него, като стигнаха дори до това да му развият болтовете на гумата на служебния автомобил и до перверзиите с кървавите овчи главички ! Бяха бесни, но Лозан издържа, че даже им удари и престъпните напъни да опростят едни много милиони около приватзиацията на БМФ в полза на Домусчиеви, като ги присъди в полза на държавата и срещу ОПГ - то около бай Тошовия ! То не беше смрад в медиите на всички се сещаме КОЙ, то не беше пумия, която се лееше срещу семейство Панови........

 83. 85 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#75] от "К2":Далеч не е въпросът кой загуби. Въпросът е кой спечели и с какво се различава от тоя, дето загуби. Но от тоя въпрос бягате като дявол от тамян.
  —цитат от коментар 79 на nabliudatelnica


  Спечели този който избраха хората.Загуби този който прекали със авторитарното си управление.Бях загубил интерес към политиката след като стана ясно , че Буци 4 няма да има.Точното определение е Резигнация (липса на интерес). А пишещите романи ме връщат назад. Такива ме заведоха до урните , въпреки , че не бях гласувал от две хилядната.

  SHADOWS of SOFIA
 84. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 87 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Написал си цял роман , вместо да признаеш загубата на Буци и ти е гадно. Признай си ще ти олекне.
  —цитат от коментар 75 на К2

  Гадното и противното в случая е, че заради изчегъртването на Борисов и Гешев сте съгласни да бъде изчегъртана и демокрацията.

 86. 88 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  В момента Христо Иванов е в "Алтернативата" и говори по темата.

  SHADOWS of SOFIA
 87. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#75] от "К2":

  “Написал си цял роман, вместо да признаеш загубата на Буци и ти е гадно. ”

  От 2.94% станахме 80%... начело с мен. 😆😆😆😆😆😎

  Уж Бойко щеше да ни държи вечно на коня под опашката, уж щеше да ни млати като мачка о дирек, уж целият народ бил зад него, па Борисов IV, па Борисов V, и така, до края на света...

  Сега Радев им крив, че опротивяха на всички с кражбите и беззаконията си, че 12 години се държаха като окупационна войска, която само руши и плячкосва.

  Радев се ползва с пълното доверие на нашите американски съюзници, които му заявиха готовност за по-нататъшно сътрудничество в разследванията на финансови и валутни измами, пране на пари и т.н.

  Да - на Радев, не на Гешев, с когото американската посланичка отказва да разговаря.

  Руският агент в България не е Радев, а онзи, който построи потока и умишлено загуби делото за самоварите, за да платим наРусия още един милиард отгоре.

  Онзи, който играе белот с Валентин Златев, докато Лукойл не плаща данък печалба.

  Онзи, при чието управление Русия превзе Черноморието, докато той тръбеше, че вЧерно море не бивало да има Натовски кораби, а само сърфове и платноходки.

  Онзи, който пропускаше руски военнотранспортни самолети да преминават през въздушното ни пространство, натоварени с ракети срещу нашите съюзници от НАТО.

  Докато на американците накрая им дойде до гуша и му намазаха ските.

  И само Митрофанова го защити. 😆😆😆😆☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 88. 90 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Дами и господа, става дума за гигантско недоразумение! 2,96% ще зачеркнат с едно решение Франтишек и Пепи Еврото, утре няма да се посвенят да посегнат и на Цацаров!

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 89. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ватник":

  Че то не се занимаваше с олигархията, а само с неудобните на Борисов и Пеевски.

 90. 92 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2039 Весело

  Закриване на спецправосъдието.... това е най-важното! За това са хвърлените милиони от Черепа, Баневи, Арабаджиеви, Бобокови.....за това са протестите, метежите, изборите.... свобода за олигарсите! Абалъците чакащи увеличение на пенсиите.... да си спомнят реформата на Костов!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 91. 93 Профил на ubi461067736
  ubi461067736
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мариана Кълвачева": Съдебна система и прокуратура са две различни неща ,наясно ли сте ? 😄 Съда често оневинява доказани престъпници и мотаят с години делата. Прокуратурата ли е виновна ?😯

 92. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Весело

  До коментар [#10] от "Ватник":

  " Олигархията не харесва спец правосъдието!"

  Що ? В/с какво е я разочаровало досега ? С осемте джуджета ли, с цялото поръчково правосъдие досега ли, с какво ?

 93. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 96 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Фалшиви герои си играят на експерти. "Спортният адвокат" от ИТН съгласува съдебната реформа с бившия началник на кабинета на Христо Иванов. Смех смех смех.

  Един въпрос по приоритетите на ДБ от компетенциите на експертите по електронно управление Ивайло Мирчев и Божидар Божанов: Зашо 15 дена след изборите на сайта-гарант за честни избори Ти Броиш са обработени 8 (осем) процента от секциите?

 95. 97 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2039 Весело

  До коментар [#84] от "samoedin":

  Това същия Панов който с фактура плаща наем на съпругата си за да живее с нея в един апартамент ли пишеш?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 96. 98 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3029 Разстроено

  До коментар [#89] от "Norman Granz":

  Боже ,колко сте си повярвали!!!Просто ми е мъчно за Вас.......В момента в който ДС и мафията се окопаят напълно...първите които ще получат шут са ДА България!!Гарантирано от кукловода!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 97. 99 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  До коментар [#89] от "Norman Granz":Боже ,колко сте си повярвали!!!Просто ми е мъчно за Вас.......В момента в който ДС и мафията се окопаят напълно...първите които ще получат шут са ДА България!!Гарантирано от кукловода!!!
  —цитат от коментар 98 на Willy Messerschmitt


  Даже и преди да се окопаят. Достатъчно власт им даде хилавото юмруче, сега само ще я официализират с помощта на т. н. демократи.

 98. 100 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Вървим добре. Персоналният състав остана като последен и може би най-важен въпрос за отговаряне преди да се роди то... правителството!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK