"Има такъв народ" видя "пробутани" министри, отказва споразумение и заплаши с нови избори

"Има такъв народ" видя "пробутани" министри, отказва споразумение и заплаши с нови избори

© Юлия ЛазароваДен след като "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" поставиха конкретни искания на "Има такъв народ" за подкрепа на бъдещо управление, първата политическа сила ги обвини, че "водят нещата към нови избори". Въпреки това вратата за преговори не била затворена, а "Има такъв народ" била готова с кабинет, който обаче няма да представи преди връчване на мандата.


В сряда двете по-малки формации поискаха от партията на Слави Трифонов да подпише споразумение за подкрепа на политики на бъдещото управление като борба с корупцията, съдебна реформа, промени в конституцията и отстраняване на калинките от регулаторите и службите, но от "Има такъв народ" обявиха, че не са разсъждавали по въпроса за писмен документ. "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" обясниха, че очакват да видят и министри, които привличат обществено доверие. В изказванията си те дадоха примери с някои от служебния кабинет, а от първата политическа сила в четвъртък ги атакуваха като използваха конкретните имена и заявиха, че това е било настояване за назначения и че "нещо се е променило и другите се опитват да редят техния кабинет" и "да пробутват трима министри".


Около час преди това да се разбере в прочетена декларация в пленарна зала, зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, атака срещу служебни министри направи и депутата от ДПС Йордан Цонев. По "Нова телевизия" той обяви, че партията няма да подкрепи правителство, в което има номинирани от кабинета на Стефан Янев. Той отново нападна и "Демократична България", и най-остро икономическия министър Кирил Петков и вътрешния Бойко Рашков и също предположи, че "това, което виждаме ни отдалечава" от избор на кабинет.
От трибуната и след това в кулоарите на парламента, Йорданов разшири атаката към финансовия министър Асен Василев, като извади стара история, свързана с междуфирмен спор (повече надолу в текста).


Така на 18-ия ден след изборите, възможностите за по-широка подкрепа на правителство на "Има такъв народ" изглеждат още по-несигурни, макар и не напълно изчерпани. А въпросителните продължават да бъдат същите като преди седмица - как партиите ще гарантират какви приоритети ще изпълнява евентуално правителство (ще има ли писмено споразумение) и ще могат ли да ги гарантират предложените министри.


Изисквания, че персоналният състав на кабинета ще има значение поставиха още през уикенда БСП и ДПС, а в сряда категорични по темата вече бяха и "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". "Има такъв народ" обаче реагира най-остро срещу тях.


В четвъртък двете партии потвърдиха позициите си, че споразумение е важно и кои са министрите има значение, за да натиснат бутона "за" в зала.


Ден по-късно "Има такъв народ" реагира на партиите на протеста


"Искам да питам какво се случи през тези четири дни, че "Демократична България" се отметна от своята позиция и се опитва да реди кабинет, без да е спечелила избори. За нас това е изненадващо и неприемливо и буди още един въпрос - какви игри се играят в 46-ото Народно събрание. Ние отскоро сме политици и вече абсолютно разбираме, че политиката е мръсна игра, но тя е мръсна игра само ако се играе от мръсни хора. Във всяка една дейност трябва да има основен смисъл за работа - закон и морал, това са нашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва и доволно да потрива ръце, защото вие водите нещата към следващи избори. Изумително е, ако го разбирате и въпреки всичко го правите. Ако продължавате така, това ще се случи и вие ще сте виновни", обяви в декларация от парламентарната трибуна Тошко Йорданов.


По-късно на брифинг в кулоарите, той продължи с твърденията, че те са анти-ГЕРБ и другите трябва да се определят. На въпросите за роля на ДПС Йорданов за пореден път избегна по-конкретни отговори и обяви всичко, казвано за ролята на партията на Ахмед Доган за "мазна лъжа". От самото ДПС досега също не се разбира ясно какви са позициите им, по които другите партии преговарят.


След обяд лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, че е взривил обстановката точно преди да се постигне споразумение за съдебната реформа. Трифонов критикува Иванов, че може да спре дълбоката съдебна реформа, закриването на спецсъда и спецпрокуратурата и смяната на главния прокурор. "Кой тогава е ДПС", пита телевизионният водещ във "Фейсбук". Той казва, че ако не се върне здравия разум, ще се отива към нови предсрочни избори (още четете тук).


В отговор Христо Иванов повтори, че има три въпроса към "Има такъв народ" - министрите дали ще са хора с обществено доверие, ще има ли писмено поемане на ангажименти за подкрепа и как ще се формира парламентарна подкрепа, за да се избегне влияние на ГЕРБ и ДПС. Той каза още, че не се е стигало до споразумение, защото самата идея не се обсъжда от "Има такъв народ" (още за реакцията на Иванов - по-долу).


"Има такъв народ" атакува Асен Василев


В декларацията на "Има такъв народ" се казваше още, че Христо Иванов е поискал заради "тяхната експертиза и морална чистота" трима министри от служебния кабинет - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, да останат в редовния. Същите бяха поканени в проектокабинета на партията на Слави Трифонов с премиер Николай Василев.


"През 2008 г. инвеститор дава 1.5 млн. долара на фирмата "Lessno.com", която се занимава с продажбата на самолетни билети. Фирмата има четирима съдружници, а изпълнителен директор е Асен Василев. Няколко години подред поради лошо управление инвеститорът е принуден постoянно да налива милиони. През 2009 г. инвеститорът отказа да налива повече милиони и настъпва конфликт. Тогава, без санкция на акционерите, в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и после изисква заема, като по този начин фалира фирмата "Lessno.com". Междувременно Асен Василев е водил преговори с датския инвеститор Мортeн Лунд и когато фалира "Lessno.com", той вади част от програмистите и основава нова фирма - Everbread, която също в нарушение на предишния договор започва да развива абсолютно същата дейност като предната фирма и това довежда до съдебни дела в Амстердам, Лондон и САЩ. В процеса на делото, което се води в Лондон, съдебно-техническа експертиза доказва, че новият продукт е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. След излизането на тази експертиза адвокатите на г-н Василев предлагат и постигат извънсъдебно споразумение, признавайки факта за откраднатата интелектуална собственост.


"Такъв човек не трябва да бъде министър", обяви от парламентарната трибуна Тошко Йорданов, след което препоръча на Христо Иванов да се опира на фактология, а не на симпатии. ГЕРБ и ДПС ръкопляскаха на прочетеното от него за Василев.


След това за първи път от началото на преговорите ръководството на парламентарната група на "Има такъв народ" даде брифинг за медиите. На въпрос на "Дневник" как се е стигнало до промяна на мнението на партията за Асен Василев, който бе поканен в първия техен проектокабинет, Тошко Йорданов каза, че са им "светнали няколко лампи" и са проверили фактите около него, след като той е поискал да е финансов министър и да се бори срещу мръсните пари. Не се разбра защо това искане за конкретен пост е притеснило партията.


Той отказа да отговори дали юристът Петър Илиев ще е кандидат за премиер, а попитан дали са проверили номинирания, той отвърна: "Забелязали ли сте, че ние като сбъркаме, бързо вземаме решение. Да не давам пример с една, дето е депутат от друга група."


По-късно в парламента Асен Василев коментира: "Всички дела съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк. Това, което ме притеснява е защо след като три пъти ме каниха, сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Тук, според мен, се вижда една много дълга ръка на една много координирана атака на ДПС и Тошко Йорданов".


Икономическият министър Кирил Петков каза, че атаката срещу Василев ми изглежда като жълта преса. Според него той е направил уникален бюджет, но е взел от хората с майбасите и е правил агенцията за приходите във фирмите с обществени поръчки, заради което явно те не искат да видят пак министър. Накрая допълни, че в никакъв случай не иска да е министър в кабинет без Асен Василев.


Според неофициални коментари на депутати от двете партии на протеста действията на "Има такъв народ" са в синхрон с ДПС, а целта е движението да подкрепи кабинет. Попитан за ДПС, Тошко Йорданов каза, че е "мазна лъжа", че се колаборират с движението, тъй като нито са искали подкрепа, нито имат съвпадения след първите разговори и обвини другите две формации, че не искат да изчегъртат ГЕРБ.


Критики в синхрон с ДПС


Пръв с критиките към Асен Василев и Кирил Петков в четвъртък започна зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. На въпрос в интервю за "Нова телевизия" дали движението ще подкрепи предложения кабинет той обяви, че все пак ще се изчака краят на преговорите, за да се види съставът на кабинета. Цонев заяви, че ДПС няма да подкрепи правителство, ако в него влизат служебни министри. "Тези министри не са добри, защото финансовият министър назначи в НАП приятеля си културиста (шефа на НАП Румен Спецов - бел. ред.). Не аз го казвам, направиха разследване", каза Цонев. Неговата теза съвпада с критиките, които от няколко месеца отправят от ГЕРБ за назначението на Спецов. Споменатото разследване също бе направено от кадри на бившите управляващи.


Критиката на Цонев към икономическия министър пък е, защото направил "скандална сделка с албански електрически коли, които не съществуват". "Това е в полза на български бизнесмен, който в момента си листва компанията на лондонската борса", каза Цонев. Според информация на седмичника "Капитал" първата компания на български акционери, която прави борсово предлагане в Европа в голям размер, е "Хювефарма" на братята Георги и Кирил Домусчиеви, която през юни бе листната на борсата в Амстердам. Друго обвинение от Цонев към Кирил Петков бе, че е назначил кантората, която обслужва фирмите му, да обслужва банката за развитие.


"Ако има министри от служебния кабинет в кабинета на Слави Трифонов, няма да подкрепим" продължи Цонев, като следващият споменат стана Бойко Рашков. "През паравана на купения вот той извърши ужасни полицейски репресии срещу партийни структури. Ние ще поискаме разглеждане на всеки един от тези случаи", каза Цонев, като тук тезата му отново съвпадна с тази на ГЕРБ, която се лансира още преди изборите на 11 юли. От бившите управляващи дори включиха тази тема в една от новосъздадените парламентарни комисии.


Какво предстои


Пред журналисти в парламента от "Има такъв народ" казаха, че изявлението им не значи, че вратата е затворена, а просто е приятелски знак "Демократична България" да се върне на първоначалната си позиция да не предлага министри. Според ръководството на първата политическа сила с обединението вече се били синхронизирали за съдебна реформа и мандатоносителят дори планирал заключителна среща, на която да кажат кандидатите за министри.


"Имаме общи посоки, общо разбиране, общи цели, които не е нужно да бъдат написани на лист хартия, при положение че са заявени пред вас. Нещо се е случило, не зная какво, но ние наблюдавахме завъртане през 180 градуса", обяви Тошко Йорданов в отговор на въпрос дали ще има споразумение.


От "Има такъв народ" не казаха в какъв срок очакват да има развитие по преговорите, а само, че имат политическа воля да ги водят. Тезата им отново бе, че ще обявят кандидата за премиер, като получат мандат от държавния глава.


"Има такъв народ" е готов и чака мандат на президента. Мандата го дава президентът, логично той ни изчаква, ние сме готови, щото сме си готови... Ако вървяха нещата, както вървяха, щяхме да сме приключили. Няма да ви кажа кой ще е кандидатът за министър- председател, защото нямаме мандат. Като имаме, ще ви кажа", обяви Тошко Йорданов в отговор на въпрос на "Дневник" какво предстои.


"Съставът може да е от светци, но ако нямаме подкрепа, няма никакво значение", каза още Тошко Йорданов.


Реакциите на партиите на протеста


По-късно в кулоарите на парламента Христо Иванов също потвърди, че обединението не се е отказало от това да се направят всички опити да бъде излъчено правителство с първия на мандат на "Има такъв народ". Той определи изказването на Тошко Йорданов от парламентарната трибуна "съмнителна персонална атака, която смесва факти от търговския спор с квалификации от Наказателния кодекс". Иванов изрази надежда, че това е било по-скоро грешка, причинена от неумение за изразяване на тези.


"Ние оставаме в очакване - колегите от "Има такъв народ" да покажат състав на Министерския съвет, който предлагат, да дадат формулата и да кажат дали ще има ясни политически ангажименти по конкретни политики", допълни Иванов.


"Нека никой не се опитва да ни прехвърля отговорността затова, че не може да формира убедителен състав на Министерски съвет, да даде убедителна политическа формула и да отговори на фундаментални въпроси за структурирането на политическото пространство. Оставаме в очакване, оставаме конструктивни, но поставяме принципни въпроси, на които още не сме получили отговори", каза още Иванов.


Мая Манолова заяви, че "Изправи се.БГ!Ние идваме!" ще настояват за подписването на споразумение с "Има такъв народ", в което да бъдат разписани общите политики, но и да бъде гарантирано, че ГЕРБ и ДПС няма да бъдат допуснати в следващото управление. Манолова посочи, че позицията на формацията относно министерските кресла и сега остава непроменена, но е било необходимо да се включи "червената лампичка" заради самото включване на ДПС в разговорите с "Има такъв народ".


"Днес изказването на "Има такъв народ" беше аплодирано от ГЕРБ и ДПС. А от днес ДПС започнаха да поставят условия какво правителство ще подкрепят. Затова светна червената лампичка", допълни още тя. Манолова посочи, че ролята на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" не е решаваща за съставянето на правителство, но от формацията виждат ролята си като "гарант за недопускане на подмяна на волята на българския избирател". "Няма да подкрепим правителство, което дава възможност за инсталиране на персонални и други влияния на партиите на ГЕРБ и ДПС и на техните приятелски кръгове", повтори Манолова.


Преговорите с БСП вървят


Преговорите между експерти на "Има такъв народ" и БСП продължават, като лидерът Корнелия Нинова обяви, че има сближаване по още осем приоритета, с което общите политики стават 23. Сред новите неща са договорката, че Българската банка за развитие (ББР) няма да се приватизира, че част от данъка върху общия доход ще остава и ще се разпределя от общините и че ядрената енергетика ще се запази.


"Ние за разговорите на "Има такъв народ" с "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!" нямаме информация и не носим отговорност", каза Корнелия Нинова в отговор на въпрос как ще коментира обръщането на хода на преговорите.


Попитана биха ли подкрепили министрите, ако научат имената им в пленарната зала, Корнелия Нинова каза: "Каквото и да чуем от "Има такъв народ", то трябва да мине през нашия Национален съвет". По думите й не е добре да има нови избори.


По-късно днес имаше разговори за правосъдната реформа, където според Крум Зарков от БСП е постигнато пълно съвпадение, а приоритети са закриването на специализираното правосъдие, отстраняване на Иван Гешев и др. "Не знаем името на следващия правосъден министър, но знаем какво трябва да работи той", каза Зарков.


В парламента зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев отказа да коментира и заяви: "Каквото съм имал да казвам, го казах сутринта".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (328)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  Абе те да приемат актуализираният бюджет,па после може да правят колкото си искат избори...

 2. 2 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Ами пробутани споразумения с комунисти броят ли се.
  Иначе - добре!

 3. 3 Профил на Лилипутин
  Лилипутин
  Рейтинг: 273 Неутрално

  ИТН са толкова самовлюбени и самозабравили се, че не осъзнават факта, че на следващи избори ще се сринат. Не очаквах нищо от тях и пак съм разочарован от действията им.

 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Тия кабаретни артисти на Слави са пълен таш@к. Нови избори докато уврат някои тикви и това е. Служебният кабинет си върши работата така или иначе.
  Не искам да ми пробутват Доган през задния вход.

 5. 5 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1709 Гневно

  от учиндолския СЕЛЯНДУР.......!!!!!.......ТОЛКОВА......!!!!!.......тия са ми ПРОЧЕТЕН ВЕСТНИККК......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 6. 6 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1717 Весело

  Не знам кой е излъгал тази сбирщина от селски бекове, която човек очаква по-скоро да види да яде цаца на някой плаж на Южното Черноморие, а не в Парламента, че са спечелили изборите.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  "В сряда двете по-малки формации поискаха от партията на Слави Трифонов да се подпише споразумение за подкрепа на политики на бъдещото управление като борба с корупцията, съдебна реформа, промени в Конституцията и отстраняване на калинките от регулаторите и службите, но от "Има такъв въпрос" обявиха, че не са разсъждавали по въпроса."

  Разсъждението са го оставили за далечното светло бъдеще.

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  ИТН не заплашва!
  ИТН поставя изборите като ВЪЗМОЖНИ след като има сериозни противоречия в изказани становища …

 9. 9 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Никой не иска нови избори, но ако "новото" на ИТН ще е претоплено старо от преди 20 години.... еми нека да са нови избори. Кого плаши г-н Тошко с избори? Те ще понесат най-големият демидж поради дебелоглавието си.....

 10. 10 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  ИТН показва че компромис се прави с леко отстъпване, не повече - а не с въртене на 180 градуса. Да се учат някои, които в името на власта си предадоха електората.

 11. 11 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#7] от "spiegel":

  Как да се занимават с неща, на които не са способни.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 12. 12 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3945 Неутрално

  Кой, кой води нещата към избори казваш, Тошко??? Не сте ли вие, ИТН, с вашето мълчание, с нищо оправдано високомерие и самодоволство? Не ви ли беше казано, че ще получите подкрепа? Защо не давате гаранции, за да я получите, защо си траете като риби???

  Срамота сте вие, Тошко и твоят сивокож бледолик началник, срамота!!!

  Срамота и за ония, дето ги излъгахте да гласуват за вас!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 13. 13 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Явно "Шиши не дава" да се направи кабинет "на промяната". Още преди година Доган каза, че трябва да има "експертен" кабинет. Като на Беров.
  Някои се надявахме, че с мирини протести ще се отстрани мафията от власта. Ех, мечти, мечти....

 14. 14 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Хората трябва да бият шута на ИТН, БСП, ДеБъ и ДПС. Гласувайте за ГЕРБ на следващите избори и да се свършва тая пародия в момента.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Асен Василев крадял интелектуална собственост.

  А пък Слави и Тошко не крадат интелектуална собственост от Борисов.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 17. 17 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Ми кого плашат? Плашат себе си. Нали те спечелиха последните избори, тяхно е правото и задълженията. Следващите избори я камилата, я камиларя. И ако и това НС провалят, ще е безумец всеки който гласува за тях.

 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  "Нещо се е случило, не зная какво, но ние наблюдавахме завъртане през 180 градуса"

  Случи се това, че клекнахте на ДПС и на Радев, който иска да изади БСП от изолация.

 19. 18 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  До коментар [#1] от "deaf":

  И защо да се актуализира бюджета? Няма нужда.

 20. 20 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1709 Весело

  Не знам кой е излъгал тази сбирщина от селски бекове, която човек очаква по-скоро да види да яде цаца на някой плаж на Южното Черноморие, а не в Парламента, че са спечелили изборите.
  —цитат от коментар 6 на nv


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Шат на патката главата.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 23. 23 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело

  Хахахахаха...това със служебния министър Асен Василев направо изби рибата...
  Преди това Мустафето здрависваше някакъв в НАП, дито се оказа, че е прехвърлил фирма с милиони задължения на някакъв братчед...и т.н. и т.н.
  Направо да ти стане милно за "новата вълна"....
  А иначе, разбира се, че Шоуто ще свири, за който дава парите, те затова са музиканти...

 24. 24 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Хич не ме изплашиха. Нека има нови избори, поне докато се организират, служебният кабинет ще продължи да работи. Какво лошо в новите избори, след като от последните очевидно нищо свястно не излезе? А ако за следващите ИТН разкарат тоя нервен гном Тошето от шефското място, още по-добре.

 25. 25 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 405 Неутрално

  За да се случи успехът на руската хибридка в София, най-силна роля има стиковката между Радев и ДБ. Партии в ДБ са официален член на Европейската десница. И вместо Лопес, Вебер и Таяни само на думи да декларират някой да кажел на Рашков, че комунизмът е свършил и че са против заплахите от трибуната на НС срещу опозицията, ЕНП да направи нещо партиите от ДБ да бъдат изключени от ЕНП като подкрепящи въпросните заплахи и техният изразител - оня с "бившите хора". Или ЕНП са ОК техен подчлен да е в коалиция, да аплодира, да гласува, да бъде в смислово и идейно единство със следователя от комунистическо време и креатурата на Решетников в президентството? Те трябва да бъдат изключени от ЕНП, пък после нека си влязат при социалистите, комунистите или при зелените. И без това са ценностно близки с последните, гласуват по важните теми заедно с тях в ЕП и т.н. ЕНП няма да загуби кой знае какво - един глас на Радан Кънев, който гласува обикновено в унисон със зелените и социалистите. От друга страна, това ще помогне объркването у нас да спре, защото нещата ще си отидат на мястото, като леви ще се съберат с леви, а латентните комунисти, дечица и внучета на комунисти, неомарксисти, крипто ЛБГТ-активисти и др. няма да имат възможност да се правят на десни. Христо Иванов от лодката към Росенец говори против Доган и ДС, за лустрация, а защо ЕНП не види, че като министър през 2015г. е блокирал присъединяването на България към инициативата на Естония за международен трибунал над комунистическите престъпления? Точно правосъдните последствия на подобна международна институция биха дали непробиваем коз на поддръжниците на лустрацията и в България! Това е един константно и латентно симпатизиращ на комунистите популист. Мястото на партията му не е в ЕНП, както и на партньорите му от ДСБ. Първата стъпка към нормализацията е международната делегитимация на "десния характер" на партиите в обединение "Демократична България".
  https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo/zakon-i-red/-hristo-ivanov-blokiral-podkrepa-za-mezhdunaroden-sad-za-izvrashteniyata-na-komunizma-70931

 26. 26 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Някой пита ли Радев що е назначил осъден крадец за министър?

  Ако не е знаел, значи е безхаберен аматьор,

  Ако е знаел , значи е назначен зада бъде притискан за услуги.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 27. 27 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2762 Весело

  "се опитва да реди кабинет" - тиПИЧ но по български! Първо бяха заедно всички за нов хоризонт - ГЕРБ е вече далече зад него, после начертаха приоритетите, най-важни за всички българи! НО сега нЕкои по-заслужили българи се чудят как да потиснат егото си, а то все повече се подава ли, подава изпод новите рединготи на супер политици! Четите отдавна не са пИчеливши за българите, трЕбе си и тласъци, я от Изток, я отвъд Океана, опс - най-паче от ЕС.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 28. 28 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  До коментар [#15] от "nv":

  Казвала съм ти го и ПАК ти го казвам- моето средно не го давам за всичките вишУта в НС!

 29. 29 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#25] от "skitnik75":

  Няма по-голям антикомунист от бодигарда на Бай Тошо, послушния изпълнител на Путиновите проекти др. Бойко Борисов, нали?

 30. 30 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  Те ще пробутат много по-готини, ама ще бъдат изненада. Само Данчо Ментата ги знае.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 31. 31 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  На евентуални следващи избори гласувам за ИТН. Аман от хайдуци на материални и интелектуални собствености. Такива като нищо ще окрадат и общоевропейската собственост...

 32. 32 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1009 Весело

  Само да ми припомните Христо Иванов, министър в чие правителство беше, на Боеко, нали? Мая де беше, преди?Кой предложи Пеевски?

  В тая работа, чисти няма, не знам що всички освирепели от критика, не го разбират. От нови избори никой няма спечели, освен герб. Така, че ако ИТН е креация на ДПС, то играе в услуга на ГЕРБ...
  Ама, защо му е на Доган да прави партия, която да работи за идването на власт на...... ГЕРБ.... дето си бяха на власт, е неразбираемо за мен.
  Защо му е на Доган да си разваля рахата с ГЕРБ е неразбираемо за мен...

  Защо му е на Доган, който с машата си ГЕРБ изсмука милиарди от държавния ресурс, без проблем, да прави параванно нова политическа сила?
  Защо му е на Доган да отстранява машата си герб, чрез които краде десетилетие?
  И после, чрез машата си ИТН да играе пак за докарване на власт на ГЕРБ...
  Някой поддръжник на тезата, че ИТН е креация на ДПС, ако може да ме осветли, в тия невъробразими пируети на Доган и Пеевски? Щото за мен са неразбираеми

 33. 33 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1717 Весело

  До коментар [#28] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ама как те профилирах на 100%...

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 34. 34 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Весело

  Забелязали ли сте, че ние като сбъркаме бързо вземаме решение.
  ******************************

  Забелязахме, забелязахме! Забелязахме и това, че по параметъра " проба/грешка" сте като двойници на пожарникарската глутница, която сменяше позиции по два пъти на ден. Само едно не можем да забележим - как точно ще изчегъртате ГЕРБ, при положение, че копирате малоумните им технологии на 100%? Как си представяте ГЕРБ - като налеп върху загорял тиган, отстраним с помощта на чудодейно хапче за миялна машина?
  Хе, хе - чалгопитеци смехотворни!

  Мараба, С-ДС доносници!
 35. 35 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  А ние да попитаме баш Чалгара на Републиката колко плати за оная Гергьовската песен на Брегович?

  Или просто си я открадна и после полека я покри.

  А парите изкарани по кнзерти с нея?

  Ааа. не е осъден. Ясно. Има давност и чалгаря вече нов човек. Честен до скорошно окристалване.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#10] от "Deaddark":

  ИТН имат 65 депутата. Леки компромиси с 65 депутата няма как да правиш. Трябват по-тежки. Иначе се уморихме да слушаме от ИТН как другите били виновни. Ами да отиваме на избори, добре. И да не забравят да сложат Никито Василев за водач някъде. Ще постигнат голям успех.

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#33] от "nv":

  Профилирали си ти на баба ти хвърчилото

 38. 38 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  ДБ си имат кукловоди, които не участват пряко в преговорите, затова на срещите едно обещават, после изведнъж си променят решението

 39. 39 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Много нагли.
  Искат просто да представят някакъв кабинет, без гаранции какви политики ще следват, без приоритети...без нищо и просто да получат подкрепа.

  Е, няма как да стане!
  Ако ще пак на избори, нека бъде.

  Какво като са спечелили изборите. Ако ни предложат ДПС, задкулисно, ще си останат като мутрата- с едни голи спечелени избори, без подкрепа.

 40. 40 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Другите: Искаме имена, иначе няма....
  "Има такъв народ" била готова с кабинет, който обаче няма да представи преди връчване на мандата.
  Мандат няма, защото няма съгласие.
  И кръгът се затваря:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 41. 41 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Весело

  До коментар [#7] от "spiegel":Как да се занимават с неща, на които не са способни.
  —цитат от коментар 11 на nv


  Само за протокола: заниманията с неща, от които нищо не разбираш, е български национален спорт № 1. У нас на това даже умилено му викаме "професионализъм". Видно е и в този форум, разбира се ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 42. 42 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  ХРИСТО ЩО СА ИЗМЕТНА БЕ?
  Като БОЗОВА БИЧКИЯ…
  МНИГО ВАЖНО ЛИ ТИ Е ДА ИМАШ МИНИСТРИ, ОТКОЛКОТО В ДЪРЖАВАТА ДА СЕ СЛУЧВАТ ПРОМЕНИ ОТ ЧЕСТНИ ХОРА?
  КАЗВАЙ!

 43. 43 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Толкова са алчни "реформаторите", че не могат да разделят порциите. Хем се срещаха, говориха, но така при престъпниците.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 44. 44 Профил на nero__
  nero__
  Рейтинг: 504 Неутрално

  От случая с Лесно насам фондът NEVEQ се сдоби с лоша слава сред стартъпите. Бъркат се в управлението на компаниите, в които са инвестирали, по недопустим начин. Бяха обявили, че не били съгласни как Лесно харчат парите и ги съдиха за това. Само че като собственици на миноритарен дял имат право на контрол над компанията само през борда на директорите.

 45. 45 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#3] от "Лилипутин":

  Дали ще се сринат ще видим на изборите , но не знам кои ще се издигнат та да направят нещо.

 46. 46 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#38] от "ggot":

  Пробемът е, че на ДБ веднъж бяха предложени министерски кресла от гражданската им квота (Петков, Денков, Василев) в кабинет, който щеше да прави Никиту В., но от ДБ отказаха, защото ДБ си правеха други планове. Обаче, в последствие се усетиха какъв гаф са направили и сега изведнъж се усетиха как са се прецакали.
  Лошото е, че и двете партии ДБ и ИТН, вместо да се разберат, се целят с декларации. Което е мерене на егота, не демокрация.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  НОРМАЛНО Е КОГАТО СА ОТКРИТИ ГАФОВЕ ОКОЛО МИНИСТРИ( ПЪК БИЛИ ТЕ И В СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ!!!) ДА СЕ СМЕНЯТ!
  КАКВО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ МИНИСТРИТЕ НИ СА БЕЗГРЕШНИ ЛИ?
  КОЙТО БЪРКА-ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО!!!

 49. 49 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 242 Неутрално

  И що така не можаха да си поделят постовете с олигарха на ицко? Вчера Карата им каза в очите що за стока са, днес ИТН им зачерви вратовете и на ДеБъ и на резидента. Лошо вървят нещата....

 50. 50 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1009 Весело

  Когато ИТН, ДБ и Мая докарат ГЕРБ и ДПС пак на власт,ще се целят с обвиненя кой точно е бил причната ГЕРБ отново да са на власт.

 51. 51 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  Иде новата тройна. БСП вече обяви "изненадващо много" сходства с Има Такъв чалгар. ДПС ще подкрепи въпреки че не ги харесват, а не бих се учудил ако и Маяма се присламчи

 52. 52 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#49] от "lodkarski":


  Изобщо не вървят лошо!
  Много ОТКРИТО ВЪРВЯТ!!!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  До коментар [#11] от "nv":

  Е, те другите много способни!? Стигна се до тук, защото и трите партии с които се преговаря, имат техни хора с служебния кабинет, дори и ДПС има свои в лицето на енергийният, поне. Всички много "искаха" редовно правителство, особено президента, и партиите приближени до него се вслушаха в скритият му подтекст, взеха да поставят всевъзможни претенции, и логичното предстои.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 55. 55 Профил на nero__
  nero__
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#26] от "diq55699032":

  Кой ти каза, че Асен Василев е осъден? Съден и осъден са много различни неща.

  И Lоoser (на шапката)се пише с едно о, не знам дали си демократ ама явно не си много грамотен...

 56. 56 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 850 Весело

  Има Такъв Народ тогава да си правят кабинет с БСП и ДПС и ГЕРБ с Премиер Николай Василев от НДСВ
  Протестите това НЕ искаха! ПОДМЯНА

 57. 57 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  "Виждам дългата ръка на ДПС и Тошко Йорданов!" Това заяви служебният финансов министър Асен Василев в парламента, след като председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви в началото на днешното заседание на НС, че Василев е откраднал интелектуална собственост и е осъден за това в Лондон."

  Хахахахаха....започна замерянето с л...на. Нещо служебното правителство и Шоуто май не са на една вълна.

 58. 58 Профил на Dimitar Ivanov
  Dimitar Ivanov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Г-н Йорданов прилича на ятак през 44-45 година, на комуто току що са дали малко власт и до вчера тормозил селата, днес вече е готов да властва. Направо да се чудиш как ДБ може да преговаря с такива формирования. Освен ако разпорежданията не идват от "господарите".

 59. 59 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  Чува се пръхтенето на бял кон.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 60. 60 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Весело

  А ние да попитаме баш Чалгара на Републиката колко плати за оная Гергьовската песен на Брегович?
  —цитат от коментар 35 на diq55699032


  Слави е платил на Брегович точно толкова, колкото Брегович е платил на ромите за да направи кавър на старата им фолклорна песен "Едерлези". По една случайност знам каква е сумата.
  0,00 лв.


  Мараба, С-ДС доносници!
 61. 61 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#49] от "lodkarski":Изобщо не вървят лошо!Много ОТКРИТО ВЪРВЯТ!!!
  —цитат от коментар 52 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Тъй, тъй! Откриват се! Туй казвам:))))

 62. 62 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3621 Любопитно

  Буфосинхронистите още не са получили мандат и вече се сритаха.....А от кукловодската чарщия потриват доволно ръце и наланят феса.....СлавчУвите пишман играчи свирят гюбека на Падишаха и водят страната към фалит.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 63. 63 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Изборите са хубаво нещо.
  Парите на Прокопиев и Америка за българия(ДБ) , на Олигарсите(Изправи се БГ) на Мутрите(ГЕРБ) на Комунистите(БСП) ,не казвам ДПС , защото те си имат твърдо етническо ядро отиват в канала .Това е добре за българската демокрация.

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#56] от "герб е мафия":


  ПРОТЕСТИТЕ ПЪК ИЗОБЩО НЕ ИСКАТ НЯКОЙ ДА СЕ ИЗВЪРТА ПРЕЗ ТРИ ДНИ.
  Това ше ти кажа

 65. 65 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 67 Неутрално

  До коментар [#16] от "deepblue":

  ...интелектуална собственост от Борисов...

  Много сполучлив виц. Имате добро чувство за хумор. Интелект и Борисов? За Бойко Борисов ли иде реч?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Абе, Тошко, абе Христо, смирете се, бе.
  Стига с това мерене на ония работи. От тая работа печели ГЕРБ.

 68. 68 Профил на jikev
  jikev
  Рейтинг: 19 Неутрално

  ИТН+ДПС, ГЕРБ няма да се регистрират и тогава само двете ще излъчат правителството.
  После ГЕРБ и ДПС ще се редуват да крепят правителството, докато и двете едновременно ще се правят на опозиция.
  И за ГЕРБ и за ДПС е важно, възможно най-скоро да премахнат служебното правителство. На всяка цена.
  Всеки ден със служебното правителство е твърде болезнен за тях

 69. 69 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Вчера ясно бе заявено че Да България НЕ ЖЕЛАЕ Министерски постове.
  А подкрепата я дава за политики и личности.
  Както и да се опитвате да ни пришиете и зашиете към жадни за власт елементи това няма как да стане.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 70. 70 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 532 Гневно

  Абе тези няма ли да започнат да работят най-накрая! Хората на запад от най-противоположни "полюси" се обединяват и започват да управляват държавите си, а тук всеки се пъчи и се прави на голям моралист! На всички избори съм ходила да гласувам, но сега вече ако се предизвикат и трети предсрочни - ще имат да "вземат"!

 71. 71 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1427 Весело

  Като не могат да направят правителство НТД/ИТН да връчват палката на Баце, какво толкова има да се умува.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 72. 72 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#49] от "lodkarski":

  Ахахаха, да, ей сега всички от Радев до Иванов отиват да плачат безутешно, щото "Тошко 65-те депутати" им направил забележка.
  Някои чалгари много си повярваха, ама то характерно за простите умове.

 73. 73 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#64] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Голата глава да не се окаже проект на Доганчо и на хората от НДСВ
  Кой финансира НДСВ ГЕРБ и сега Голата глава?

 74. 74 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Колкото пъти видя или чуя Тошко Йорданов се сещам за филма Господин за един ден. Направо не е за вярване как чалгописецът се взе на сериозно. Поведението и езика му обаче си остават чалгарски и просташки.

 75. 75 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Слави се разкри като мюре на ДПС.

  Което беше ясно от самото начало.

  Той изпълни предназначението си - да отклони гласовете на недоволните от мафиотското управление на Бойко Борисов (който съща беше мюре на ДПС, но твърде успешно) и да ги сервира на тепсия на Сарая.

  Абе добре го бяха намислили, ама ... няма да им се получи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 76 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#73] от "герб е мафия":


  Мисля че Слави няма да се поддаде!

 77. 77 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Видяхте ли, как се изкарват пари за диплома в чужбина

 78. 78 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  До коментар [#50] от "Sevdelina Boikova":

  Колко пъти спомена ГЕРБ? Признай си, че си фен на ГЕРБ и Бойко. Обсебен си от тях

 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#75] от "Norman Granz":


  Защо да е ясно?
  От къде е ясно?

 80. 80 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 957 Весело

  Ако на ИТН са им светнали лампите за Асен Василев за Ники Василев би трябвало слънцето да ги е огряло. Но в неговият случай (на Ники Василев) цялото ИТН беше потънало тъмен мрак както всички видяхме 😀

  Да правят правителство с ДПС и ГЕРБ и да се свършва тая мъка.

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#72] от "Green Day":

  "Ахахаха, да, ей сега всички от Радев до Иванов отиват да плачат безутешно..."

  Безутешно плаче оня в Зайчарника.

  Щото вече няма сифон, ерго няма откъде да пълни чекмеджето.

  А скоро и охраната от НСО ще му отнемат.

  А Сретан Йосич дъвче замислено клечка за зъби и разучава на айфона си картата на Банкя...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Сценаристите се умориха да играят на политици!!!!!
  Слави е болен и няма комуникация с него.
  Всичко, което става сега е една голяма импровизация и ще завърши с голяма кавга не само между ИТН и другите, но и вътре в ИТН. Всеки си е направил сметката, нали.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  До коментар [#83] от "Sevdelina Boikova":

  🤣

 85. 85 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 850 Любопитно

  Голата глава ни плаши с нови избори! Нека има нови избори! Какво ни плаши!
  Нацията да гласува и да видим колко гласа те ще имат.

 86. 86 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 663 Неутрално

  И какви преговори са това?ИТН казват, че сами ще редят кабинет, но не и кои ще са в него, като искат на сляпо подкрепа.Не е случайно, че ДПС са в пълен синхрон с тях и двете партии плашат с нови избори.Е, и?
  Ако смятат, че пак ще имат толкова гласове, много се лъжат ИТН.Хората видяха как разбират те политиката - едно към едно, както Борисов и ГЕРБ - еднолично!
  За два месеца само, служебното правителство свърши повече полезна работа, отколкото 12 години назад, всички предходни общо!
  И Рашков може да е копой, но само с такива, като него, може да се изкарат престъпленията на ГЕРБ.От него ги е страх най-много герберастите.
  А Слави си е лика-прилика с Борисов - егоцентрик, простак и лъжец.Както и сценаристите му, които си повярваха, че с 65 депутата имат право на всичко!
  Ще се изясни всичко, ако кабинет се състави с гласовете на БСП и ДПС само, защото реалните партии на протеста, се усетиха как се опитват да ги използват.
  И нали за всички е ясно, че ИТН са всичко друго, но е протестна партия.За месеци протести, нито веднъж ги нямаше по площадите.Аз бях там!

 87. 87 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 118 Неутрално

  този път Браво на Тошко Йорданов. Така трябва - нещата трябва да се проверяват, "раздувките", както се казва, на разни заинтересувани медии, трябва да се подлагат на съмнение. Отдавна е ясно - за всеки нормално мислещ човек, добре запознат с нещата и живота навън, ве такива Като Асен В. и Кирил Петков, щом са се върнали в Бг , не е за добро...

 88. 88 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1474 Любопитно

  ""Има такъв народ" е готов и чака мандат на президента. Мандата го дава президентът, логично той ни изчаква, ние сме готови, щото сме си готови... "

  Ами по -добре наистина да го връчва този мандат Радев и да се види дали можем да отхвърлим итаканататък правителството, че да отиваме на нови избори, докато още е топло и не ни е застъпала четвъртата делта вълна....

 89. 89 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#6] от "nv":

  А дали не ги убеди броя им депутати, които е най-голям ?

 90. 90 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Магнита скоро ще щракне

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 91. 91 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Нали преговорите щяха да са открити и прозрачни,
  защо не ги дават на живо както другите заседания и т.н. и.т.н?
  Ама от циркаджиии!

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#85] от "герб е мафия":

  "Нека има нови избори!"

  Така е.

  На които и кьоравите ще са разбрали онова, което написах в пост № 75.

  И Слави ще пие една студена вода.

  А до новите избори правителството ще продължи да гребе с фадромата.

  Аз съм ЗА.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Чува се пръхтенето на бял кон.
  —цитат от коментар 59 на Корки


  А, дойдохме си на думата....

 94. 94 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Очевидно компроматната машина на ДПС се е задвижила. Сутринта Данчо Ментата каза изрично, че ДПС не иска министри от служебното правителство в новия кабинет и след това Тошко Йорданов атакува с компромати и полуистини, в типичен ДПС стил Асен Василев. Мисля, че днес стана пределно ясно, че ИТН е проект на Сарая.

 95. 95 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2085 Любопитно

  "но от "Има такъв въпрос" обявиха, че не са разсъждавали по въпроса. "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" искат и министри, които привличат обществено доверие като някои от служебния кабинет, а от първата политическа сила днес твърдят, че "нещо се е променило и другите се опитват да редят техния кабинет" и "да пробутват трима министри"."

  "но от "Има такъв въпрос" "
  —цитат от коментар 0 на статията

  - Не съм я чувал тази формация ...

 96. 96 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Ами какво се промени от понеделник, Тошко? Поканихте ДПС на среща, как какво. Няма ли кой да му го каже?

  Ужасен политически ход даже и по времето когато е взет. От 20 години никой не е оцелял политически след сътруничество с ДПС, ИТН толкова ли са наивни че не знаят това? Какво са очаквали след такъв ход? Не съм привърженик на конспирациите но започвам да се съмнявам че това което ние приемаме като очевидна политическа грешка и реверанс към политическата корупция и Пеевски всъщност е нещо което са планирали през цялото време.

  Затова и след поканата на ИТН към ДПС сега вече няма много пространство за доверие и без да има написано на хартия програма и приоритети с подписа на С.Трифонов няма място за подкрепа. Подкрепа за какво точно? За това от телевизията си всяка вечер Слави да критикува програмата и действията на правителството, да се прави на жертва на "лошите" ДБ и ИСБГ? Боя се че точно това ще се случи ако точно той не се е подписал.

  Иначе моите комплименти за партиите на протеста (ДБ и ИСБГ) които намериха общ език и се появиха заедно да отстоят исканията за съдебна реформа/анти-корупция и другите искания на протеста. За съжаление те ще са боксовата круша на всички, включително на ИТН.

 97. 97 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело
 98. 98 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  И откога търговски спор, разрешен след съдебен спор и споразумение, е 'проблем със закона"?
  Персоналните критерии на славчовци скоро няма да позволят и неплатена сметка за телефон, не ли?
  И ще се доближат до високите изисквания на депесарите, с извинение за заяждането.

  А де-бе няма какво да предлагат имена. Не са те наред. Само се вкарват в глупави разправии.

 99. 99 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#80] от "herbaltea":

  "Да правят правителство с ДПС и ГЕРБ и да се свършва тая мъка."

  Хехе.

  Много бързо издаде четата...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 100. 100 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Лилявци видехте ли я сега "промяната" ... ? ;) Боко тъп , прост ама ще почне да ви се вижда като стабиляга пред чалгарите ... ;) За тоя "матрял" беше даже е прекалено интелигентен ... :):) Дам ... ама късно ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK