На живо

Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

ГЕРБ планира да не се регистрира в деня, в който ще се гласува в Народното събрание правителството, предложено от "Има такъв народ". Това се разбра от изказване на лидера на партията Бойко Борисов при посещението му в Котел, предавано на живо във фейсбук профила му. Така необходимият кворум, за да бъде одобрен съставът на предложения кабинет ще спадне.


Партията на Борисов разполага с 63 депутати, което означава, че ако те не се регистрират в залата ще има максимум 177 народни представители, а за да "мине" решението ще са нужни 89 гласа. "Има такъв народ" разполага с 65 народни представители. БСП, която през тази седмица демонстрира големи близости в политиките с хората на Трифонов има 36 депутати. Дори само тази подкрепа би осигурила 101 гласа.


"Дневник" проследи на живо политическата ситуация в страната. Вижте хронологията.
Карикатуристът на "Прас прес" Чавдар Николов в свой коментар за политическите събития.


Шансът за съставяне на правителство с първия мандат се увеличава, коментира пред Би Ти Ви Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет.


Кандидатът за премиер може да не използва 7-те дни, а да се върне по-рано с предложение за структура и персонален състав, разбира се може да използва и седемте дни. Също така между президентството и Народното събрание е възможно някои от кандидат-министрите да бъдат подменени, каза тя.


Народното събрание може да бъде свикано от неговия председател на извънредно заседание, т.е. по-рано от 4 август (първото пленарно заседание другата седмица), обясни процедурата Киселова.


"Идеята на Конституцията е да се търси съгласие въз основа на доверие между парламентарните групи, за да бъде подкрепено правителство", обясни тя.

Йордан Цонев определи ДПС като зрител в съставянето на правителство

Като зрители на процеса по съставяне на правителство определи ДПС зам.-председателят на партията Йордан Цонев. "Това което виждаме, ни отдалечава от съставянето на правителство. Защото политическата немощ на преговарящите се крие зад мантрата "Далеч ДПС", обяви той пред "Нова телевизия".


Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Велко Ангелов


Разказа, че движението не е участник в преговорния процес, а получило "една куртоазна покана и срещата продължи 30-40 минути". На нея хората на Слави Трифонов заявили, че разговорите с ДПС се водят в духа на парламентаризма. "На нас ни беше казано, че не искат подкрепата ни, макар да ни запознаха с приоритетите си. Ние отвърнахме: Щом не искате подкрепа, няма да я получите", обяви той.


По-рано пред БНТ Филип Станев разви същата теза.


"Казахме, че целта ни е възстановяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на преговорите и да видим състава на правителството. Ако трябва да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го направили. Огромно значение има обаче и персоналният състав", заяви Цонев.


Използва интервюто, за да обвини за пореден път в задкулисие съиздателят на "Дневник" и "Капитал".

Без БСП не може да се състави стабилно правителство, смята Нинова

Все по-вероятно ми се струва, че ще има редовен кабинет, обяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Не на всяка цена, разбира се, остават още важни решения –съставът на Министерския съвет и формата за подкрепа", допълни тя.
Попитана дали БСП към момента е един от сериозните гаранти за съставянето на кабинет, Нинова отговори, че това е така и допълни, цитирана от пресцентъра си: "Фактите от последните дни го доказват. Трите "партии на протеста" нямат достатъчно мнозинство за стабилно правителство. Сериозните разговори и уважителното отношение от "Има такъв народ" и необходимостта от нашата подкрепа в зала, ни дава основание да кажем, че без БСП не може да се състави стабилно правителство".

Нинова посочи, че министрите са отговорност на мандатоносителя и от БСП не са искали и предлагали министри. На въпрос дали вътрешната опозиция може да ограничи подкрепата за съставяне на бъдещ кабинет, Нинова обяви, че не е възможно.


Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© БСП


Обяви, че с колегите й се запознали с предложения за премиер Пламен Николов по време на преговорите за политики в частта образование. Той показал компетентност и диалогичност, но "разбира се, не е достатъчно".


Затова парламентарната група на БСП ще го покани във вторник на общото си събрание. "Искаме да го изслушаме и да получим гаранции, че това, за което се договорихме по време на преговорите за политики, ще бъде изпълнявано от следващия Министерски съвет", уточни още тя.

Борисов: Към номинацията за премиер имам само една забележка - трябваше да бъде Трифонов

Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© ГЕРБ

Към номинацията на "Има такъв народ" имам само една забележката. Това трябваше да бъде Слави Трифонов, обяви при посещението си в Котел лидерът на ГЕРб Бойко Борисов, което по традиция бе предавано в профила му във "Фейсбук".


Каза, че не познава Пламен Николов, но смята, че който и да е бил, щял да бъде "тричан".

"Има значение, че не е Слави Трифонов. Това разделение, което пося Радев, сега ще му се върне. Радев създаде етническа война вътре в политическите партии и няма излизане от това. Понеже политическата класа я няма вече, единственият шанс е Слави да излезе и да вкара ред. Моля го Слави да излезе и да събере лидерите на другите партии, за да съставят правителство", обяви Борисов.

Заяви, че ГЕРБ ще излезе от залата при гласуването на правителството, за да намали кворума и така "да си изберат правителство".


Анализира пред хората, че решението е "Слави да ги събере, да го закове и да вървим по някакъв начин напред. При трети избори ще бъде по-невъзможно да се състави правителство от сега". Допълни, че в държавата царяли хаос и безредие, а не като по негово време "ред и винаги имаше отговорен. За хубаво и за лошо винаги беше отговорен Бойко. Сега Слави трябва да си поеме отговорността", заключи той.


Използва случая да нападне президента Румен Радев чрез нападките на "Има такъв народ" по адрес на министъра на финансите Асен Василев.

Стефан Янев: Личността на предложения за премиер в тази ситуация е ключова

"Не познавам Пламен Николов, нямал съм честта да разговарям с него. Единственото, което мога да кажа, е да му пожелая успех", обяви, цитиран от "Нова телевизия", премиерът Стефан Янев. Той е в Гела, където за поредна година се провежда фолклорен фестивал.


"Да има качества и нерви, за да бъде в състояние да води, защото ситуацията е нетипична. Личността на кандидата за премиер е много важна, предвид факта, че електоралната подкрепа за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна", допълни той.


Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Пресслужба на Министерския съвет


"Неговата личност е от изключителна важност – дали е консенсусен, дали ще получи очакваната подкрепа в парламента, за да може да бъде съставено правителство. Този консенсус ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформи. Страхувам се, че ако това не се случи, алтернативата е криза", заключи той.

"Не искам да звуча като ментор и човек, който дава насоки за приоритети на едно правителството. Приоритетите, които чухме вчера от кандидата за премиер, до голяма степен повтарят, включително и свършеното от служебното правителство. Нещата са до голяма степен свършени, оттук нататък трябва да бъдат продължени. Мисля, че до голяма степен основата е положена. При добро желание от парламента, всичко може да бъде свършено в обозримо бъдеще в рамките на месец", смята Янев.

БСП се концентрирала върху общото с "Има такъв народ"

В разговорите с представителите на "Има такъв народ" БСП се е концентрирала върху общите виждания за политики, а не върху различията, обяви пред Би Ти Ви депутатът Таско Ерменков. "Трябва да намерим общи неща, които да ни позволят необходимата крачка, свързана с промяната на катастрофалния модел на управление на България", заключи той. Посочи и че партията му пратила писма за разговори до "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", но не дошъл отговор.


Каза, че без идеята за въвеждане на изцяло мажоритарни избори по другите приоритети нямат различия с хората на Слави Трифонов. "От 5 четири са ни обединяващи", каза той.


Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Юлия Лазарова


"БСП е сериозна партия и смята, че управлението трябва да се базира на политики. В продължение на седмица, по време на преговорите, обсъждахме приоритети с контактните групи на "Има такъв народ". Имаме постигнато сближаване по политиките. Надявам се това да бъде базата за една управленска програма, която припокрива и нашето виждане за управление на държавата", коментира социалистът.

Тошко Йорданов няма да се извини на Асен Василев

Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Юлия Лазарова

Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" няма да се извини на служебния министър на финансите Асен Василев. Това се разбра от негово интервю по "Нова телевизия". Василев поиска вчера извинение от ефира на Би Ти Ви за това, че на практика го нарече публично крадец като обяви, че в миналото откраднал компютърен код от свой партньор и го продал.


Йорданов обяви, че е съобщил само факти, а Василев лъже, защото е имало съдебна експертиза в Лондон, след която той е предложил извънсъдебно споразумение.


След като Василев отказа на "Има такъв народ" да приеме министерски пост заедно с колегите си Кирил Петков и Николай Денков, а "Демократична България" призова да бъдат взети в бъдещия кабинет, хората на Трифонов атакуваха Василев.


И той, подобно на Филип Станев по-рано пред БНТ, защити тезата, че името на Петър Илиев вчера било обявено на медиите от Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!", а те само сондирали с партиите кого не биха подкрепили без да казват кого предлагат.


С Петър Илиев работим от референдума, той е прекрасен юрист. Хората, които са от нашия екип, ги защитаваме, особено ако им "скачат" с глупости. Няма да ви кажа какъв ще става Петър Илиев в кабинета, това е работа на министър-председателя", обяви той.


Още веднъж отрече намерение ДПС да участва под някаква форма в бъдещо управление като ги постави наравно с ГЕРБ. Защити тезата си с това, че с ДПС експертни разговори нито са водени, нито ще бъдат, а само си представили пред тях политиката. Използва случая отново да нападне съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като напомни, че е бил министър в кабинет на Борисов.

"Пламен Николов е изключително образован. Ако стане министър-председател и изпълнява служебните си задължения, в ЕС няма да берем срам. Човекът е изключителен специалист. Според нас изпълва със съдържание поста, който евентуално ще заема. Той е комуникативен, човешкият термин е "разбран човек", с него може да се води диалог", заяви той по адрес на предложения за премиер.

Петър Илиев вероятно ще бъде предложен за министър

Юристът Петър Илиев, за когото вчера до последния момент се смяташе, че ще е кандидатът за премиер на "Има такъв народ", вероятно ще бъде предложен отново за министър(в първия проектокабинет на Трифонов той бе предложен да оглави Министерството на правосъдието - бел. ред.). Това се разбра от думите на депутата Филип Станев пред БНТ. Той отрече неофициалните информации, дошли в петък от другите партии, че тъкмо Илиев до последно е щял да бъде издигнат за поста и обяви, че Николов е кандидатурата, определена преди 12 дни. Снощи във фейсбук пост Слави Трифонов заяви, че от две седмици бил определен този кандидат.


"Как да оттеглим Петър Илиев като ние не сме го номинирали. Странно откъде дойде тази информация", попита той. "Трябваше да се действа категорично, спокойно и хладнокръвно", заключи Станев.
От разговора с него се разбра и че този път имената на предложените за министри също ще бъдат обявени в последния момент, като даже даде да се разбере, че това ще стане след като парламентът гласува кандидатурата на Петър Николов за премиер и той после прочете имената, които също трябва да бъдат гласувани.


Станев обяви, че в новия кабинет няма да влязат нито министри от служебния, нито кандидатури, предлжени от други партии.


Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Георги Кожухаров


"Няма да бъдат оповестени предварително, нека да изчакаме да се извърви цялата процедура и тогава тези имена ще станат известни", обяви той.


Да се направи коалиция е един от най-изхабените в цялата политическа история на света ход, заяви той на въпрос никаква форма на коалиция ли няма да търси "Има такъв народ". Посочи, че се търси подкрепа за несвършеното през последните 12 г. Ние искаме подкрепа за приоритети, това не е еднопартийното управление като от тоталитарни времена, заключи той.


100% от разводите започват с брак, с подпис.


Филип Станев,

депутат

"Демократична България" очаква поне съставът на кабинета да бъде обсъден

Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Рано е да се дават оценки за премиер, представен в последния момент от партия, която има едва четвърт от депутатите в парламента, коментира пред Би Ти Ви депутат от "Демократична България" Борислав Сандов.


"Надявам се, че съставът на правителството ще бъде обект на обсъждане предварително, на преговори, а не просто на раздумки", посочи той.


Допълни, че идеята не е да се подкрепи един човек - в случая кандидата за премиер Пламен Николов, а структура, състав и програма на правителство едновременно. "За целта се изискват сериозни преговори. Изключително несериозно е председателят на тази политическа формация все още да не се е срещнал с останалите, от които търси подкрепа", каза той по адрес на Слави Трифонов.


Моля се, че някои хора ще узреят, че това, с което са се хванали, е сериозно, това не телевизионно предаване, каза още той. "Ние не можем да се подпишем на бял лист, не можем да допуснем да подкрепим просто така един човек независимо дали е сламен или не", коментира Сандов.


За хората на Трифонов коментира, че разбира, че са нови в политиката, но препоръча да прочетат малко повече как се прави.


"Ако ни е подкрепим кабинет, който падне след 3 месеца, кой ще носи отговорността за това? Това е по-лошо за България", заключи Сандов.

Герджиков: "Има такъв народ" тръгнаха като аматьори, сега изглеждат по-улегнали

Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Георги Кожухаров

Тръгнаха много аматьорски, сега нещата изглеждат по-улегнали. Така анализира последното политическо развитие юристът и бивш председател на Народното събрание Огнян Герджиков пред Би Ти Ви.


За кандидата за премиер Пламен Николов посочи, че макар и без политически опит лесно може да влезе в ролята на високия пост заради бизнес и житейския си опит, ако се обгради с качествени хора.


Посочи, че служебното правителство е вдигнало летвата много високо, но подчерта, че никой не иска вече да има избори в близките няколко месеца.


Коментира, че теоретично може и без споразумение с други партии да се състави кабинет, но вероятността да просъществува такова правителство дълго не е голяма. "Опитът показва, че такива правителства нямат дълъг живот", посочи той.


В отговор на въпрос за обявения от Пламен Николов приоритет за въвеждане на изцяло мажоритарни избори, Герджиков посочи, че има резерви и това ще бъде грешка.


Това ще бъде непремерен ход, който крие много рискове.


Огнян Герджиков,

юрист


Смята, че най-добър резултат се постига при смесена избирателна система.

Безрезервна подкрепа никой на никого не дава, обяви Арман Бабикян

Политическото напрежение: Борисов заяви, че ГЕРБ ще осигури по-нисък кворум при гласуването на кабинета (хронология)

© Юлия Лазарова

Безрезервна подкрепа никой на никого не дава. Това коментира пред Би Ти ВИ Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме" по повод връчения снощи от президента първи мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". Обясни, че резервите на политическата сила са свързани с принципите. Потвърди, че по секторните политики има общи виждания с партията на Трифонов. "Проблем за нас е да знаем кой ще реализира политиката, която обещаха", допълни той.


Целта е не да направим така, че да се счупи вазата, а да сложим цветя в нея, илюстрира ситуацията той.


По адрес на номинирания за премиер Пламен Николов каза, повечето неща той и колегите му научили от медиите. Сравни появата с това младоженецът да види булката едва като застанат пред олтара. Определи този ход като смущаващ, който ако е измислен, защото е много хитър и антисистемен, "това ще мине няколко пъти".


"На мен ми харесва номинацията", все пак посочи той. Специално открои комбинацията между наука и бизнес.


Призова политическият диалог да се върне на цивилизованата писта, защото там има работа за вършене, а не хора за харесване. Обяви, че е по-добре никой да не се смята за единствен антисистемен, а другите "родени с кюфте под езика".


Изрази надежда да се състави успешно правителство с още първия връчен мандат, защото според него, ако се "счупи доверието", никаква аритметика с броя депутати няма да помогне.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (656)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  Арман Бабикян: Безрезервна подкрепа никой на никого не дава
  ___________________________________________________________

  Тоест ако не дадеш няма да получиш?

 2. 2 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна и неволна.
  Среднощно събрание на Винету, Лоевски и Хидроинженера някъде в полите на Витоша:
  - Лодкарят с тая надувна лодка яко разклати далаверата момчета а и идват избори, нещата трябва да се планират - процеди намусено Винету.
  - Да, да, чак почват да ни страхуват тези събития. А мен ми трябва още време да кеширам всичко и да се прехвърля в Дубай. Самолетът с пилетата занесе само половината чували с пари. Не ми се губи другата половина - обади се Лоевски.
  - На вас ви трябва стратег, щото няма как ти дето сам си каза че си прост и ти дето едвам свързваш две думи в изречение да се оправите без мен.
  - Как да постъпим? - попита Винету. Вярно, че тези неща ги разбираш повече от нас а и все пак имаш истинска диплома. Учен човек си значи.
  - Трябва да се познава добре психологията на народа - започна Хидроинженера. Повечето, с изключение на едни около 10%, всички сме съгласни, че са прости. Значи, ще изберем някой, който да им подхожда, който всички да познават и да се припознават в него и който години наред ги е заблуждавал с евтино патриотарство, пълнейки си джоба от лековерието им.
  Винету завъртя малките си хитри очички и се закиска - Усещам накъде биеш. Знам някой, който най-добре ще изиграе ролята. Познаваме се добре, познавам и цялото му семейство - майка му, сестра му. Ето и на кино сме ходили заедно.
  - Да, но малко ще трябва да попреглътнеш това онова - продължи Хидроинженерът. Ще го накараме да говори за изчегъртване, и да ти плюе партията. Той за пари това ще го направи. Нали знаеш, че е момче за всичко. Опростаченият народ естествено ще се върже. А като спечели изборите ще го накараме да пробута умишлено един, два, три, колкото трябва проекти за правителство, ама кандидатите да са такива, че да будят директно отвръщение. И нали знаеш какво следва.
  - Още не загрявам - Винету се беше излегнал на дивана и прелистваше страниците на брой на Плейбой от 2012. Така щеше да може да твърди, че е прочел поне още една книга през живота си и то със задна дата.
  - Е как не загряваш. Лодкарят нека се пъне, то в България повече от 10% умни няма, следователно никога няма да има шанс да състави правителство и да ни развали схемите. А единствената надежда на чалга мнозинството е Учиндоският да ги спаси. Ама като видят провал след провал и предложения за министър председатели, едно от друго по-отчайващи, ние ще почнем ударна акция масирано по всички медии, със следната опорка. При Винету може и да се крадеше, може мафията да беше превзела България, но виждате, капацитет за управление по-добър от този, който ние ви предлагаме, няма. И ще те върнем на бял кон.
  Лоевски се захили и вълни на удоволствие се заклатиха по трите му гуши и елегантно се спуснаха надоло по туловището му.
  - Ще насъскам моето зло куче да почне да бълва още повече материали срещу Лодкаря, че той е единственият, който може да се досети за плана и да се опита да го обърка.

 3. 3 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  "Безрезервна" да се чете "безплатна".

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1597 Весело

  Арменеца , който иначе разбира от ПР-схеми май чак сега разбра в какво се е накиснал....късно е , чадоѝ!!!

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4498 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дария Колев":

  По-скоро ако не поемеш задължения за политики и действия. Не всичко е пари като при ГЕРБ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Тоя Бабикям не беше ли платен от Черепа?
  И ако черепа няма да се връща на бял кон, защо още плаша?

 7. 7 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Самата покана на комунистическата партия за участие във властта е престъпление, а онези които подкрепят това деяние - престъпници. Всеки да си прави сметката.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Арменеца , който иначе разбира от ПР-схеми май чак сега разбра в какво се е накиснал....късно е , чадоѝ!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  В какво се е накиснял???? Разбра и им го казва, безрезервна подкрепа НЕМА!!!!
  Искам си своето!

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4498 Неутрално

  До коментар [#7] от "1908":

  За герб и патреотите ли, водени от ДС агенти, говориш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  Арман Бабикян: Безрезервна подкрепа никой на никого не дава


  Можете да пробвате да десантирате на Росенец за да дискутирате порциите. Сезонът все още не е свършил, не е късно и днес да го направите !

 12. 12 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  В случая всяка подкрепа за неадекватника ще е политическа смърт. Вече всички граници са преминати. Първо на два пъти лъсна зависимостта от ДПС, после излезе тотална подигравка да слагат човек с патология от улицата с 0 опит за кандидат. Защо патология? Кой нормален би казал, че е уникалния човек от бизнеса, първи такъв в историята, като е прост управител на склад с 14 човека офис насред стоката?
  Да, нови избори е лошо решение, но просто няма друго адекватно. При другия сценарий просто улицата ще измете всички подкрепили подигравката и на нови избори и ДБ и ИБНИ ще загубят подкрепа, защото са подкрепили нещо отвъд всички граници.
  Сега стана по-лошо от това да предложат Пеевски за шеф на ДАНС. Оня тогава поне вече беше имал някаква кариера и беше подигравка, ама не като да предложат селския идиот от Долно Уйно.

 13. 13 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  В случая всяка подкрепа за неадекватника ще е политическа смърт. Вече всички граници са преминати. Първо на два пъти лъсна зависимостта от ДПС, после излезе тотална подигравка да слагат човек с патология от улицата с 0 опит за кандидат. Защо патология? Кой нормален би казал, че е уникалния човек от бизнеса, първи такъв в историята, като е прост управител на склад с 14 човека офис насред стоката?
  Да, нови избори е лошо решение, но просто няма друго адекватно. При другия сценарий просто улицата ще измете всички подкрепили подигравката и на нови избори и ДБ и ИБНИ ще загубят подкрепа, защото са подкрепили нещо отвъд всички граници.
  Сега стана по-лошо от това да предложат Пеевски за шеф на ДАНС. Оня тогава поне вече беше имал някаква кариера и беше подигравка, ама не като да предложат селския идиот от Долно Уйно.

 14. 14 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  Герджиков: "Има такъв народ" тръгнаха като аматьори, сега изглеждат по-улегнали


  Съгласен съм. Сега изглеждат улегнали аматьори.

 15. 15 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Арман Бабикян: Безрезервна подкрепа никой на никого не даваМожете да пробвате да десантирате на Росенец за да дискутирате порциите. Сезонът все още не е свършил, не е късно и днес да го направите !
  —цитат от коментар 11 на Хай Буй


  Бъди рахат, дискутирано е! Виж, че никой не казва: " НИЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИМ ИТН"!!!
  Увъртат го по килифаревски!

 16. 16 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3685 Неутрално

  Царят на фалшивите новини. Какво ли е да си изкарваш хляба с лъжи?

 17. 17 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1832 Весело

  "Има такъв народ" тръгнаха като аматьори, сега изглеждат по-улегнали
  *************************************

  Чуха това за безрезервната подкрепа и веднага улегнаха ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 18. 18 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Герджиков: "Има такъв народ" тръгнаха като аматьори
  Професионалистите са предвидими, аматьорите са тези, които са наистина опасни…“

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 19. 19 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5434 Любопитно

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Щом не всичко е пари, като при ГЕРБ, значи пенсиите и доходите вече нямат значение, що ли?
  "Денег нет но вы держитесь"

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 20. 20 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5434 Весело

  До коментар [#18] от "petrow1973":

  Тръгнаха, като аслани...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 21. 21 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  След като започнаха да излизат разкрития за тези хайавелници в служебното правителство и вече започват да се усещат плодовете от талантливото им управление, Радев гледа час по скоро да се отърве от тях.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Сравни появата с това младоженецът да види булката едва като застанат пред олтара.
  ================================
  То и на изборите бе същото, но много се вързаха и гласуваха за ИТН. Булката я видяха след като се разписаха. Но след като има някои да гласуват за ИТН за това, че Слави прави добри концерти, какво може повече да се каже.
  Преди изборите написах че ни очакват големи изненади, ето, че станаха. Но колко още ни чакат...

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 24. 24 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Бабикян:
  Специално открои комбинацията между наука и бизнес. "На мен ми харесва номинацията" BioNTech и Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Janssen Pharmaceutica NV

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 25. 25 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2281 Весело

  Кандидатът за премиер има впечатляваща биография като юрист.
  Можем да я сравним с биографиите на юристи като Мая Манолова, Христо Иванов и Николай Хаджигенов, които се надяваха на министерски постове. Сравнението няма да е в тяхна полза.
  Радвам се, че може би ще имаме кабинет от експерти, а не политически фигури.
  Дано най-накрая да се получи!
  Когото и да предложат, такива като Бабикян ще мрънкят, че не се консултирали с тях. И за какво? Да предложат политици? Нагледахме се на политически правителства, време е за истинска промяна.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Плюят го, че бизнеса му бил малък, а Стефан Янев какво точно е работил през живота си!?

 28. 28 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Радио и телевизионното бабуване за новия кабинет стартира,обаче по важно е какво мислят " сценаристите " ,а резултатите очаквайте по телевизия 7/8 . Тези които имат абонамент (само 78 стотинки е) са в несравнимо по добра позиция.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 29. 29 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Има ли някой, който да не знае, че тази гротескна мутра е "краля" на фалшивите новини в България! На негово име се оказа, че са сайтовете, които клепат и омаскаряват българи безнаказано, с години!
  В България най-голямото наказание е безнаказаността, защото така човек не разбира на колко опасно място е и колко е невъзможно да се върне!

  П. С. Някой спомня ли се каква безрезервност обикаляше площадите, до деня, в кой тези и онези си получиха мизерните проценти!

 30. 30 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3685 Весело

  До коментар [#22] от "Konstant Ray":

  Все едно вие не се кефехте на заканите за изчагъртване от страна на чалгаря. Когато не ви даде мечтаните постове, изведнъж го намразихте.

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4498 Неутрално

  До коментар [#19] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Твойта фалшива песен герберче е като на дявола с Евангелието.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4498 Неутрално

  До коментар [#21] от "svoboden":

  Нещо конкретно? Защото по-голямата част от обществото подобрява служебното повече отколкото бойковото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Щом и Герджиков ги хвали, ситуацията е освен тежка, и ясна - тройна коалиция ИТН+БСП+ДПС. ГЕРБ вероятно ще участват с кворум.

 34. 34 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1342 Весело

  Никой и не е вярвал, че ще има безплатна подкрепа. Още повече че без БСП или ДПС няма как да мине, но сега никой не може да обвини Слави при провал. Доста добър стратегически ход, сега виновни ще излезнат или ДБ или Мая ако няма правителство. Но как ще управляват заедно, като постоянно си ги мерят е доста важен въпрос. В едно управление важни са детайлите, кога какво точно къде и т.н. Общите приказки за съдебна реформа и благосъстояние и бля бля са идеални за опозиция….

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2920 Весело

  Или как казаното от Тошко по тв се превърна в :""Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия.."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Весело

  За протокола, г-н Бабикян дали подкрепя инициативата на новият кандидат премиер за промяна на Преспанския договор ?

  Такъв блестящ юрист, философ, бизнесмен и морално чист премиер, няма начин да не го промени, въпреки, че България не е страна в него.

  Очакваме и друго чудо от г-н Николов. След Преспанския договор да обърне внимание, че малко се пие в тази държава и той лично може да реши въпроса, като превърне водата в няколко неголеми езера във вино

 37. 37 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#28] от "Чърчил":

  Тези които имат абонамент (само 78 стотинки е) са в несравнимо по добра позиция.
  Благодаря, програмите за "възрастни" са ми достатъчно:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 38. 38 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Улегнали са. Разбрали са, че без ТВ7 не става. Питайте Кошлуков.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 39. 39 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1439 Неутрално


  До коментар [#22] от "Konstant Ray":

  В случая повече е нехаресването на подигравката Николов. Всъщност примерно аз съм фен на партиите на протеста и съм гласувал за тях.
  Не искам да видя как ДБ и ИМВ/ИБНИ подкрепят смешката и губят привържениците си, та на следващите избори Баце да се върне на бял катър.
  Просто, ако се избере това недоразумение, при първите протести съм на улицата с ясна идея за борба да се махнат всички, които са го подкрепили.
  Не може да си реформатор и да се включваш в пълна подигравка с хората.
  Правителство с нормални хора на ИТН и да се подкрепя въпреки влиянието на ДПС в името на стабилността и главната цел- преборване на ГЕРБ и корупцията, ок. Политиката често е компромис. Цирк с неадекватен и явно с патология никаквец премиер и подигравка "Като сте тъпи, да ви дадем още по-тъпо."- твърдо не.

 40. 40 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  До коментар [#22] от "Konstant Ray":В случая повече е нехаресването на подигравката Николов. Всъщност примерно аз съм фен на партиите на протеста и съм гласувал за тях. Не искам да видя как ДБ и ИМВ/ИБНИ подкрепят смешката и губят привържениците си, та на следващите избори Баце да се върне на бял катър. Просто, ако се избере това недоразумение, при първите протести съм на улицата с ясна идея за борба да се махнат всички, които са го подкрепили.Не може да си реформатор и да се включваш в пълна подигравка с хората.Правителство с нормални хора на ИТН и да се подкрепя въпреки влиянието на ДПС в името на стабилността и главната цел- преборване на ГЕРБ и корупцията, ок. Политиката често е компромис. Цирк с неадекватен и явно с патология никаквец премиер и подигравка "Като сте тъпи, да ви дадем още по-тъпо."- твърдо не.
  —цитат от коментар 39 на атанас


  Славиту е в състояние да съсипе и 100-годишна партия като БСП, ако му заиграе по свирката. Не само аджамиите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 41. 41 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2429 Весело

  Лодкарите получиха плавници, шнорхели, пояси - радвайте се, бе. С тази екипировка спасението ви дебне отвсякъде, ако лодката потъне :))))))))
  А и "съдебната реформа" ви е в кърпа вързана. Само едно конституционно мнозинство ви липсва, но това са дребни подробности за Хрис.иванов. ;)

 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3685 Неутрално

  Плюят го, че бизнеса му бил малък, а Стефан Янев какво точно е работил през живота си!?
  —цитат от коментар 27 на svoboden


  Провеждал е строева подготовка.
  Там е световна класа.

 43. 43 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#34] от "stoiank":

  Който се заблуждава, че в настоящата ситуация, от 34+13 гласа, зависи нещо - да ходи да се гръмне.
  Формулата е 65+36+29 плюс 63 въздържали се или негласували, но участвали в кворума.

 44. 44 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Весело

  Плюят го, че бизнеса му бил малък, а Стефан Янев какво точно е работил през живота си!?
  —цитат от коментар 27 на svoboden


  Наглите плювачи даже го плюят, че бизнесът не бил негов. Други наглеци коментират, че също са работили с Амазон - и те били купували неща от Амазон.
  Трети просто прекрачват границата и казват, че имат повече подчинени в фирмите им и настояват г-н Трифонов да ги назначи за премиери.
  Не можем да спрем да се удивляваме и на абсолютно нахалните нахалитети, нагло присмиващи се за желанието на г-н Николов да ревизира Преспанския договор.

  Изобщо, ИТН изкараха единствения читав българин и всички му скочиха... защото завиждат!

 45. 45 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Филип Станев е казал, че нито един министър от служебното. Ееех, сега какво ще правят от ДБ, след като техният фаворит за премиер - соцмилиционера Бойко Рашков е аут? Дано поне обсъдят с тях имената на останалите. Той си каза вчера Хр. Иванов, че е тъжно за България, разбирай - за него. Нещо - с Кирчо могат да излязат на протести, че не са министри.

 46. 46 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Кой нормален би казал, че е уникалния човек от бизнеса, първи такъв в историята, като е прост управител на склад с 14 човека офис насред стоката?
  —цитат от коментар 12 на атанас


  То човек като се поразрови малко. Фирмата (цялата е от 25 човека, www.dnb.com/business-directory/company-profiles.finis_inc.26c4d97a679eee99a6b04e227a1f3f13.html, като 14 от тях с в Европа, и 4 от тях в склада на Malashevska Str., No.8 Store E2, Sofia 1202, Bulgaria). Цялата фирма има оборот за около $3.71 милиона. Трябва наистина да си с огромно самомнение, за да си повярваш че си нещо и да се идъниш така в интервю.

 47. 47 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  От 20 коментара, 19 са на дежурни гербави тролове, готови да се прегърна дори с чалгарят, само и само да оплюят ДБ, отвратителни сте!
  —цитат от коментар 22 на Konstant Ray


  Можеш ли да обясниш, защо трябва да обичаме ДБ,Матросов?

 48. 48 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Весело

  "Демократична България" очаква поне съставът на кабинета да бъде обсъден


  Оптимисти !

 49. 49 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Няма шанс за обсъждане на кабинета. Тая седмица сигурно ще обикалят по селските панаири и клубовете на ДПС за кандидати.

  Кабинетът на "Има такъв народ" ще е само от техни номинации
  Зам.-председателят на партията Филип Станев бе категоричен, че случилото се вчера не е било сценарий

  09:44 | 31 юли 2021 | Редактор: Надежда Христова

 50. 50 Профил на cfs34668776
  cfs34668776
  Рейтинг: 161 Неутрално

  А ясно Бабикян, ще си кажете всичко.
  Искате преговори, е няма.
  Станете първи и тогава.
  Всичките ще се окажете като таралежа, с договорки и шушукане искате да управлявате.
  Е нЕма да е баш, така съюзете се с Дб ще отечете заедно в канала.

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Айде де. И все пак до пари се опира. И на теб ти плащат да пишеш тука знаем го

 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  До коментар [#44] от "Хай Буй":

  Ми то за ревизия на Преспанския договор не е ли по добре да изчакаме да дойдат новите самолети, че гърците малко кибритлии

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  "Тръгнаха много аматьорски, сега нещата изглеждат по-улегнали." - Огнян Герджиков

  Пълни глупости! Абсолютно аматьорски постъпиха с предложенивто на Мистър Продавалник за премиер.
  Първо, ако наистина преди 2 седмици той е бил фаворитът им за поста, тогава аматьорско е да не го пуснат през тези 2 седмици, това си е половин месец, в медиите да говори по плановете и визията на ИТН, не като кандидат, а като представител на партията. Така щеше да е разпознаваемо лице. Също така трябваше да участва активно в разговорите с бъдещите партньорски формации, тогава нямаше да е пълна загадка за ДБ и ИБГНИ.
  Второ (което е по-вероятно от първото), ако в последния момент Мистър Продавалник е пробутан, защото сериозните им кандидатури (Малкив Мук и пловдивския масон) не са одобрени, то това си е супер аматьорщина.

 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#32] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Откъде знаеш? От тука от форума ли?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Браво Сандов. Никаква подкрепа за Сламената сегия без предварително представяне на министрите. Сам по себе си Плавникът за премиер вече е компромис в полза на мафията, а времето за експерименти отдавна изтече.

 57. 57 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#6] от "Таралеж":

  Защото Черепа, освен на Влади, на друг не е плащал. Той плаща само там, където може да получи.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#31] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е не всекихаресва твоята партия и пее фалшиво

 61. 61 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  Тошко Йорданов: Кандидатът ни за премиер е рискувал собствени пари за развитието на фирма

  Класната на Пламен Николов: Той е мечта за всеки учител


  Виждате, той е просто пример за малки и големи!

  Та кой българин е рискувал собствени средства за бизнеса си ?! Никой - всички разчитат на някакви схеми с банки, кредити и зловещи ипотеки !
  Коя учителка би казала, че някой е ученик-мечта.
  В 99% от случаите, учителите използват думичката 'изроди' за отрочетата ни.

 62. 62 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  "Демократична България" очаква поне съставът на кабинета да бъде обсъден"

  Олиго май френд

 63. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2052 Гневно

  Без служебни министри !?? :(( Тоест с онези ЖЕНКИ от нам, къде си !! И ...те ще излязат срещу тези 5-6 милиарда които се раздават по списък годишно !!? Ако , това правителство мине, то ще бъде с ПОДКРЕПАТА на една ПРЕСТЪПНА ОГП група от ГЕРБ/ДПС . В момента те пият шампанско , и хапват СУДЖУКА , донесен от Живко ...

 64. 64 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 575 Неутрално

  “ "Демократична България" очаква поне съставът на кабинета да бъде обсъден” - че защо и какво да се обсъжда, щом не искат постове. Да гласуват със златните пръсти и да престанат да ни занимават със собствените си терзания

 65. 65 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  Като достатъчно възрастен човек бих посъветвал следващия премиер, който и да бил той, в никакъв случай да не се обръща към събеседника си на "ти", когато разговаря в качесвото си на премиер. Това особено силно се отнася за министрите от кабинета му. Наслушахме се на просташко фамилиарничене цели години, стига!

  А към "Дневник" имам въпрос - мислите ли, че новият начин за вписване на новините в една статия, която в края на деня се превръща в огромен материал, е правилно и удачно? Мнението ми е, че това е много, много погрешен стил.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 66. 66 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#44] от "Хай Буй":Ми то за ревизия на Преспанския договор не е ли по добре да изчакаме да дойдат новите самолети, че гърците малко кибритлии
  —цитат от коментар 52 на дерибеев


  Имат гениален зъл план. Ще изпратят г-н Гечев да управлява гръцката икономика, след което г-н Трифонов ще ги довърши с национално турне.

  След това, гърците сами ще се молят да станат част от България.

 67. 67 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ми Рашков дето ного го аресвате какъв е? А иначе, дали ДС агенти, дали партийни функционери или техните деца , се едно и също. Партийният член по презумпция е и ухо на партията, това беше и е публична тайна. А Христо Иванов чий син е, а Радан Кънев чий син и чий зет е? Айде понамали парата в свирката

 68. 68 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fiji":

  Учудващо за мен груба си, но по тъжното е, че човек с подобно образование и квалификации е на такава скромна позиция в скромна компания

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 69. 69 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 874 Неутрално

  напоследък от ДБ никак не си мерят приказките.
  това не е признак на компетентност и опитност.

 70. 70 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  За "изправящите се", дето от лутане за подхдящо име, и в пускане на каламбури, им се изчерпва протестърската енерия , предлагам да се нарекат "No protest no monеy"...

  От идиоти отговор не чакам
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Елементарните предвидими постове потвърждават това което говоря от месец насам:

  "Слави Трифонов го видяхме ,да връщаме Бойко Борисов ,че мигрантите чакат на границата."

  "При нови избори Бойко Борисов ще е пръв с огромна разлика пред Има такъв народ."

  "Аз ако съм на ГЕРБ вместо тъпи лозунки от сорта Работа Работа или Ред в хауса и подобни глупости просто бих направил плакати "Без експерименти" и мисля че може и да ударят мнозинство спокойно."

  и т.н.

 73. 73 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  ДБ пак са се объркАли. Очаквали да се срещне с хората, от които търси подкрепа. Ми срещнал се е с тях бе бро, ама явно не се е срещнал с вас, това нищо ли не ти говори? Зарежи ти какво разправят по талавизията. Вие като сте дълго в политиката, не разбрахте ли че в нея ,като ти кажат "добър вечер" трябва да гледаш къде е слънцето

 74. 74 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Кой говори за безрезевна подкрепа? Нали затова са разговорите за общи политики? Ако се види, че не се следват значи вот на недоверие и нови избори. Все пак явно ИТН не разбират нещо важно. Хората явяващи се на избори искат да участват пряко в управлението и може би да си част от парламента не им стига, а искат да взимат директни оперативни решения по различните министерства. Тоест колкото и да приказват, че схемата 3/5/8 е порочна в същото време бутат точно в подобна посока ама не смеят да си го признаят.

 75. 75 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Добри хора от ИБГ, ДБ и БСП.
  Не подкрепяйте Чалгаря повече при никакви обстоятелства.
  Нима сами доброволно ще се поставите в позиция на духачи на Чалгаря?

  И без вашите гласове правителството на ИТН ще бъде избрано с гласовете на ГЕРБ.
  А може би и на ДПС.

  Не ставайте жалки в ролята на суперпатерици на ГЕРБ!
  Стига ви е лъгал този болен селяндур.
  Колко пъти ще настъпвате една и съща мотика?

  Слави е един болен паразит.
  "Музиката" му е паразит върху сръбската.
  "Протестът" му е паразит върху онези, които наистина протестираха.
  "Чегъртането" му е паразит върху усилията на Радев и СП.
  "Политиката" му е паразит върху стила на ГЕРБ.
  ...

 76. 76 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3798 Весело

  При две оттеглени кандидатури за премиер, едва третата представена пред обществото от вчера привечер, не искам да си мисля какви министри ще ни предложи Слави, как ще ги извади като зайци от ръкава си.........

 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Съпротивата в момента е огромна от тези близо 6- 7 милиарда които герболяка и неговите фирми получават по списък. Премахването на служебното правителство е РУБИКОН ...., БСП ,ДА, Изправи се - не могат да подкрепят политики за замазване и спиране на ТЕЗИ КОЛОСАЛНИ ГЕРБ /ДПС кражби ...ПО добре избори !! Единственото важно нещо сега е комуникация между БСП, ДА и Изправи се за трети мандат !! Да видим ИТН как ще се държи в друга формула (подкрепа.. бягство от парламента и тн) , КОЯТО ИСКА по бързо ИЗЧЕГЪРТВАНЕ !??

 78. 78 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  ДБ явно се опитват да саботират създаването на правителство. За тяхе по-важно да имат контрол върху определени министерства и съдебната власт, отколкото да има стабилно управление. Сигурен съм, че при определени обсоятелства биха пристанали и на ГЕРБ. "В името на стабилността".

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 79. 79 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#72] от "svetlyobg":

  Единствената пробойна в плана им е че надценяват колко хората реално им пука дали правителството е служебно или редовно.
  По последни анкети, които са вече в далечното минало отпреди 2 седмици, служебното има подкрепа, но хората не искат нови избори. Но поне по мое впечатление все повече хора им светка че това веднъж на 3 месеца да свършиш работа за 5 минути не е чак такава тежест. Дори нищо друго да не постигнем, още 3 месеца на спиране на кранчетата за пари на мафията си струват.

 80. 80 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  До коментар [#39] от "атанас":

  Танасе имаш право на претенции към тези, които си избрал; Бабикян, Мая, Хаджигенов, Христо, ген. Атанасов и сие, но към номинирания за мин. Председател претенциите са неоснователни, все едно да се сърдиш на Безос ,че не те е питал кой да лети с него.

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Сравни появата с това младоженецът да види булката едва като застанат пред олтара.================================То и на изборите бе същото, но много се вързаха и гласуваха за ИТН. Булката я видяха след като се разписаха. Но след като има някои да гласуват за ИТН за това, че Слави прави добри концерти, какво може повече да се каже.Преди изборите написах че ни очакват големи изненади, ето, че станаха. Но колко още ни чакат...
  —цитат от коментар 23 на AModoMio  Няма изненади !
  Предлага се един сламен човек, който ще изчегърта постигнатото от служебното правителство и ще даде шанс на сарая и библиотечния да продължават да грабят .
  Не виждам изненади, а само временно спиране на грабежа от служебния кабинет и това ще бъде ликвидирано, България ОТНОВО се връща на старите релси .
  Това е, защото имаме един « мъдър и трудолюбив « народ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  До коментар [#76] от "samoedin":

  Трифонов е слуга на мафията.

 83. 83 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Учинолецът се среща с когото трябва.

  Други не са му необходими. Дори филмовата индустрия прозря силата на библиотекарите.

 84. 84 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 232 Неутрално

  https://pbs.twimg.com/media/E7mgkXfXIAYzeE3?format=jpg&name=large -> ето го нашето момче, топ специалиста, междуконтиненталния предприемач, който успешно борави с най-новите и скъпи технологии.

 85. 85 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3900 Весело

  До коментар [#53] от "Fiji":

  "Така щеше да е разпознаваемо лице...."
  Теб от "разпознаваеми лица"не ти ли омръзна?! Или без тях не можем?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 86. 86 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Борислав Сандов очаква поне съставът на кабинета да бъде обсъден
  "Да номинираш за премиер човек, който няма ясно изразен политически профил, няма политическа позиция, това не е антисестемно, това отива отвъд...
  Ето ти Николов.
  Е-е-е, добре...а структура, състав и програма на правителство??
  За зелените нещо?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 87. 87 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Гледах по диагонал предаването на медийната . . . звезда Любенов. Тъжно. Първо един европлондир се упражни по мисирски на тема популизъм. Неотдавна написах по настояване на един от тукашните събеседници доста подробно обяснение какво е и какво не е популизъм. Няма да го повтарям, но не, г-н Йорданов, политиката не е по дефиниция антинародна, а да се спрат кражбите и вдигнат мизерните пенсии не е популизъм, а просто белег на функционираща държава.

  После дойде сценарист Фильо . . . Физиономически този и клекналият сред бикините безаналогов философ-бизнесмен ме връщат право в грузинския филм "Покаяние". Тези, които са го гледали, знаят, че там става дума за сериозни неща.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 88. 88 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#78] от "Darkman":

  +++
  И особено ги е страх от цялостна промяна в съдебната система, да не разхвърлят и техните хора

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 595 Неутрално

  https://pbs.twimg.com/media/E7mgkXfXIAYzeE3?format=jpg&name=large -> ето го нашето момче, топ специалиста, междуконтиненталния предприемач, който успешно борави с най-новите и скъпи технологии.
  —цитат от коментар 84 на Are de


  За съжаление, тъжно, много тъжно. Поредната кукла на конци. Сигурно има още да изплаща апартаментче и са му обещали да мму покрият кредита ако си продаде душата на дявола.

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Весело

  , сега ИТН изглеждат по-улегнали, смята Герджиков....... Герджиков, последните 2-3-4 години главата му не е родила нищо логично и смислено....... ...... улегнаха вика станаха, по-улегнали и полегнали за две седмици......

 92. 92 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#72] от "svetlyobg":

  Чекай бе селски, нали на тия избори ГЕРБ чщяха да спечелят? Кво стана? А в кой хаУс ще слагаш ред? Да не чистите вкъщи днес?

 93. 93 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Гледах по диагонал предаването на медийната . . . звезда Любенов. Тъжно. Първо един европлондир се упражни по мисирски на тема популизъм. Неотдавна написах по настояване на един от тукашните събеседници доста подробно обяснение какво е и какво не е популизъм. Няма да го повтарям, но не, г-н Йорданов, политиката не е по дефиниция антинародна, а да се спрат кражбите и вдигнат мизерните пенсии не е популизъм, а просто белег на функционираща държава.После дойде сценарист Фильо . . . Физиономически този и клекналият сред бикините безаналогов философ-бизнесмен ме връщат право в грузинския филм "Покаяние". Тези, които са го гледали, знаят, че там става дума за сериозни неща.
  —цитат от коментар 87 на Един вампир броди из Европа


  Да.

 94. 94 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 573 Неутрално

  НДСВ одобрява кандидата за премиер. А ДПС , както каза Борисов, "действа отзад".

 95. 95 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#80] от "choguna":

  Аз имам претенции точно към избраните от мен да не гласуват за тоя. А иначе като гражданин всеки е в правото си да харесва или не даден политик. Но не съм казал на ИТН да си го пращат тоя в Долно Уйно да продава гащи на пазара, нали? Като това им е баш капацитета, да се излагат.

 96. 96 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Има такъв народ" тръгнаха като аматьори ...
  ----
  Такова нещо може да каже само един имитатор като ОГ.
  Слави тръгна кротко да играе патерица на ГЕРБ с 20 - 30 депутата, но стана жертва на собствения си "успех". И затова сега няма визия какво да прави нататък.

  Аматьор си ти ОГ, дето мислиш, че палавият момък ще полегне на добрите чичковци.

 97. 97 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  Герджиков да си трае засрамено

  ИТН не тръгнаха като аматьори - тръгнаха като хулиганчета с високо самочувствие;
  но сега... ами сега... май са същите
  улягането не става толкова бързо

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 98. 98 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Герджиков и до днс ми изглежда аматьор. Особено с изказваето - "Какви умни дечица има в юридическия факултет".
  Само дебили завършват право. Собствен опит. За НБУ и останалите не мисе и говори!

 99. 99 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  "Герджиков: "Има такъв народ" тръгнаха като аматьори, сега изглеждат по-улегнали"

  Подмазвач!

 100. 100 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5434 Весело

  До коментар [#31] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не съм герберче, другарю комунист-социалист, бай Георги!
  Не съм герберче.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK