Правителство на Слави Трифонов изглежда най-възможно с подкрепата на ГЕРБ и БСП

Правителство на Слави Трифонов изглежда най-възможно с подкрепата на ГЕРБ и БСП

© Лили ТоушекИмената на кандидатите за министри на "Има такъв народ" ще са ключови за решението дали най-голямата парламентарна група ще получи подкрепа в Народното събрание за правителство, или ще се върви към нови предсрочни избори - това твърдят всички политически сили ден преди срещите по инициатива на мнозинството с "Демократична България" , "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и БСП, на които се очаква да бъдат съобщени структурата и състава на ревизирания проектокабинет начело с Пламен Николов.


Вторник (3 август) се очертава ключов момент в опита за излъчване на ново управление, тъй като след разговорите с участието и на кандидат-премиера, партиите ще трябва да вземат решения и така да се разбере дали до петък първият управленски мандат ще бъде успешно изпълнен и ще се стигне до гласуване на правителство в Народното събрание.


След острата атака в неделя на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов срещу "Демократична България" подкрепата за управление изглежда все повече в ръцете на БСП и ГЕРБ, отколкото в тези на т.нар. "партии на протеста", които доскоро най-голямата политическа формация посочваше за естествени партньори.
"Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" запазиха мълчание в понеделник, ограничавайки се до повтаряне на основните си тези: че не могат да дадат подкрепа без писмени ангажименти за политиките на бъдещия кабинет и без да знаят кои ще са хората, на които ще се възложи прокарването им. Социалистите, които от дни демонстрират колко добре протичат преговорите им с мандатоносителя продължават да подчертават, че имат много общи приоритети, но застраховайки се, че последното решение е на Националния съвет на партията.


От ГЕРБ-СДС коментираха пред "Дневник" неофициално, че засега нямат партийно решение как ще действат, въпреки анонса на лидера им Бойко Борисов, че може да излязат от залата, намалявайки значително нужния брой гласове за одобрение на кабинета и така да осигури избирането на правителството на Трифонов. Групата им ще заседава във вторник вечер, което беше потвърдено и от Борисов в живо включване от село Губеш. В него той каза, че ще каже на съпартийците си да не подкрепят правителство и дори обяви, че е изчезнала и последната илюзия да има кабинет.


Източници от ДПС също казаха, че ще определят действията си в последния момент в зависимост от ситуацията. Гласовете на движението са 29 и могат да се окажат важни, независимо дали цялата група гласува по предварително определен начин, или отделни депутати.


"Има такъв народ" избра пълното мълчание в понеделник - представители на партията нямаха медийни изяви, а опитите да бъдат намерени по телефона за детайли бяха неуспешни. Така тепърва ще се разбере дали те са готови да разширят разговорите в посока сформиране на мнозинство за управление на евентуалното правителство или фокусът в момента е само изборът му.


"Демократична България": Не знаем в какъв точно процес участваме


След острите нападки на Слави Трифонов в "Демократична България" са се появили мнения да не се подкрепя проектокабинетът, коментираха за "Дневник" източници от партията.


В петък - веднага след получаването на управленския мандат от президента, зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов изрично подчерта, че мнозинството много държи на подкрепата на "Демократична България". Той направи и уговорката, че ако кабинетът бъде одобрен, но впоследствие някоя от "партиите на протеста" спре да го подкрепя, той ще бъде изтеглен и "ще предостави възможност на някой друг да управлява". Въпреки тази позиция, останалите изяви и послания на "Има такъв народ" звучат сякаш те не държат на подкрепата на "Демократична България", като обаче искат обединението да изглежда виновно за това.


Два дни по-късно, когато лидерът на партията Слави Трифонов говори на живо във "Фейсбук" той атакува "Демократична България" и лидера й Христо Иванов и обвини коалицията, че поставя непропорционални на изборната ѝ тежест условия. За съпредседателя й Христо Иванов каза: "Ако иска, да подкрепя, ако иска, да не подкрепя". В отговор Иванов обяви - също във "Фейсбук", че коалицията му е предложила "конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача": отстраняване на ДПС от властта и разграждане на модела на корупционното задкулисие. И на свой ред обвини "Има такъв народ", че панически е отблъснала тази формула.


Пред журналисти в понеделник Христо Иванов каза, че "Демократична България" остава добронамерена към преговорите, а той не е лично засегнат. Отказа да коментира обаче какво очаква от срещата във вторник с аргумента, че не е известно какво ще се случи на нея, каква ще е следващата стъпка на мнозинството и как то си представя политическия диалог: "Не знаем какъв е точно процесът, в който участваме". Иванов повтори, че не е лансирал министри, но даде да се разбере, че личностите на кандидат-премиера и на номинираните за министри на вътрешните работи, на правосъдието и на културата са важни. "Пламен Николов не ми изглежда като човек, който ще взима решенията", коментира пред БНТ и съпредседателят на "Зелено движение" (част от коалицията "Демократична България") Борислав Сандов.


Попитан дали "Демократична България" иска споразумение за подкрепа, Христо Иванов заяви, че важно да има ясен писмен ангажимент, независимо как ще се нарича документът.


За понеделник вечер беше насрочен разговор между съпредседателите на коалицията "Демократична България" Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев и Борислав Сандов. Решение как би гласувала коалицията за евентуален проектокабинет ще се обсъжда на заседание на парламентарната група във вторник вечер, след срещата с "Има такъв народ".


"Изправи се.БГ! ние идваме!": Всичко в писмен вид


"Всичко в писмен вид" - така зам.-председателят на групата на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов отговори на въпрос на "Дневник" дали ще настоява за споразумение с "Има такъв народ". По думите му парламентарната група е "като никога единна" по въпроса за необходимостта от писмени ангажименти от страна на мнозинството.


Не толкова единна изглежда позицията на коалицията за подкрепа на проектокабинет. В петък Мая Манолова подчерта, че четири от петте обявени приоритета на номинирания премиер съвпадат с тези на "Изправи се.БГ! ние идваме!". Ден по-късно Татяна Дончева обаче каза, че не е възможно да се подпише на празен лист за подкрепа, без да се знае кои са министрите и заяви, че "не желаем авантюрата на група хора, които си пеят песента "Пред нас са блеснали житата...".


В понеделник Николай Хаджигенов избегна директен отговор на въпроса и обясни, че решение ще се обсъжда утре от парламентарната група. Преди гласуването на правителството, по думите му, "Изправи се.БГ! Ние идваме!" вероятно ще настоява за допълнителен разговор с "Демократична България".


Засега от двете групи не коментират дали е възможно отделни депутати от тях да подкрепят правителството. Както и дали решениято за подкрепа или гласуване "против" на едната формация ще повлияе и на позицията на другата.


БСП в готовност да свика пленум


Най-склонна за подкрепа на проектокабинет на този етап изглежда БСП. В събота на Бузлуджа лидерът Корнелия Нинова прогнозира: "Отчитайки какво свършихме дотук, все по- вероятно ми се струва, че ще има редовен кабинет". Нинова, разбира се, повтори условията на левицата - да възприеме състава на Министерския съвет и да има писмен формат на подкрепата.


В следващите дни на "Позитано" 20 ще се събере Националният съвет на БСП, като по предположения на социалисти най-вероятно ще бъде взето решение да се подкрепи правителството, след като на експертните разговори миналата седмица бяха откроени 30 общи приоритета. Неофициалният разчет на социалистите е, че ако срещата във вторник мине удовлетворително, в сряда или четвъртък следобед може да бъде насрочен пленум, който да даде на Нинова мандат за гласуване, казаха за "Дневник" източници от партията. Така левицата може да е изпълнила всички вътрешни условия още преди петък, когато изтича срока за връщане на управленския мандат.


Засега няма информация дали от "Има такъв народ" са склонни да приемат подписване на споразумение с партиите, които биха подкрепили техен кабинет. Неофициално източник от партията коментира, че официализиране на евентуална подкрепа не е необходима с аргумента, че при предишните управления документираните уговорки не били спазвани.


Сценарият "С подкрепата на ГЕРБ"


Според предположения на депутати е възможно гласуването на проектокабинета в пленарната зала да е още този петък (6 август). Това и датата, на която изтича седемдневният срок кандидат-премиерът да върне мандата за съставяне на правителство, независимо дали изпълнен, или не.


За избиране на правителство е нужно обикновено мнозинство, т.е. половината плюс един от присъстващите в пленарната зала. В събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново върна в оборот обсъжданата още в първите дни след изборите и отричана тогава от него хипотеза ГЕРБ да не се регистрира за заседанието, на което ще се гласува правителството, и така да намали броя на нужните за одобрение гласове. "Аз мога да поема ангажимент да ти обърна гръб в момента на гласуването и да ти намаля кворума, за да не можеш да кажеш, че не може да мине правителството", обърна се той задочно към Трифонов във видео, излъчвано в профила му във "Фейсбук".


Ако народните представители на ГЕРБ-СДС, които са 63, не се регистрират в пленарната залата, кворумът ще е по-нисък и ще са необходими 89 (от 177) гласа за избор на правителство. Така кабинетът може да бъде избран и само с гласовете на "Има такъв народ" (65 народни представители) и "БСП за България" (36 народни представители), или със 101 гласа.


За да стане този сценарий факт, са нужни две условия:

Първото - парламентарната група на ГЕРБ-СДС да вземе решение да не се регистрира в пленарната зала. Към момента от там твърдят, че такова няма, че Борисов бил казал само "Може", а те изчаквали да видят състава на кабинета.


Второто - Националният съвет на БСП да вземе решение за подкрепа на правителството.


В понеделник вечер Борисов каза, че ще решават във вторник и обясни, че ще посъветва депутатите на ГЕРБ да не подкрепят правителство, като как ще стане това с вот "против" или остава идеята за напускате на зала - не се разбра. Той заяви също, че и последната илюзия за правителство е изчезнала, защото "партиите са изпокарани заради министерските кресла".


Ако групата на втората партия остане в зала, това означава, че ще са необходими повече гласове от тези на БСП (и в зависимост от броя на останалите присъстващи) - дали и ДПС би гласувало "за", може ли да се събере подкрепа и от отделни депутати от други групи или да напуснат/отсъстват други народни представители, но така сметките стават по-сложни.


Трифонов би трябвало да изчисли и кой ход е по-щадящ за "Има такъв народ" - да внесе правителство, което може да не бъде избрано или да върне мандата, ако няма гарантирана подкрепа.


Не е известно и как ще постъпи ДПС. От групата казват, че ще вземат решение, когато са ясни и имената на предложените за министри. В събота пред БНР зам.-председателят ѝ Йордан Цонев каза, че "в личен план би пледирал да не го подкрепят", за да не носи партията отговорност за "този политически буламач".


През последните дни "Има такъв народ", ГЕРБ и ДПС си приличат по общите нападки, насочени срещу служебните министри на финансите и на икономиката Асен Василев и Кирил Петков, които се засилват. Борисов продължава да атакува и президента Румен Радев, докато засега от реакциите на партията на Слави Трифонов не може да се предположи каква ще е позицията им за изборите за президент - да го подкрепят или да издигнат кандидат.


Сценарият "Нови избори"


Ако кабинетът на Пламен Николов не бъде избран, следва връчване на втория мандат, който ще отиде при кандидат за премиер на ГЕРБ-СДС. В неделя Бойко Борисов потвърди, че не смята да го приема и допълни: "Дори няма да пратя хора да го вземат".


Кабинет с последния мандат на този етап също не изглежда да успее да събере подкрепа, тъй като от "Има такъв народ" дадоха знак, че или ще има правителство с техния мандат, или се върви към нови избори; а от "Демократична България" твърдят, че не биха подкрепили правителство на БСП, ако президентът връчи третия мандат на третата сила. Ако и трите мандата са неуспешни, ще се върви към трети парламентарни избори тази година. Тогава президентът отново ще назначи служебно правителство. Като то може да бъде в същия състав или в друг.


Според политолога Антоний Гълъбов "Има такъв народ" очаква на следващи избори да увеличи още резултата си и опитва да прехвърли отговорността за липса на правителството към останалите партии. Пред "Нова телевизия" и колегата му Петър Чолаков днес обяви, че предсрочните избори са най-вероятният сценарий.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (206)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Силно се съмнявам ГЕРБ да подкрепят тези клоуни.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Ха да си дойдем на думата. Всичко върви по план - такъв какъвто го е начертало задкулисието. Честито на гласувалите за чалгаря!

 4. 4 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  А?!!
  Няма ли да чегъртат?

 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3870 Гневно

  Политмръсотия, обидна за всекиго. А причината за нея е мълчанието.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  "Правителство на Слави Трифонов изглежда най-възможно с подкрепата на ГЕРБ и БСП"

  Наиграха се великите стратези от ИТН... Отблъснаха по най-унизителен начин ръката, протегната им от страна на истнските носители на промяната, сега им остава да си гукат с обиграните носители на статуквото. Там такива като ИТН са на почит - колкото си по-долен, по-мръсен и лъжлив, сред българския стар политически елит си по-уважаван. Демек, истински политик. Сърцати и истниски хора като Христо са странни и недолюбвани.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1003 Весело

  "Правителство на Слави Трифонов изглежда възможно"да си направи ХАРАКИРИ D:D:D:D::D

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 9. 9 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Не само с ГЕРБ и БСП, но и с ДПС!

  Демократична България трябва ясно да заявят, че ако ГЕРБ намалят кворума, те ще излязат от залата и по този начин ще лъсне ролята на ДПС - дали наистина е "за" или "против" правителството на ИТН!

  Ако ДПС реално са против кабинета на ИТН няма да осигурят кворум и по този начин няма как да има гласува (ИТН + БСП + ИСМВ = 114 места, т.е. недостатъчно за кворум).

  Ако ДПС реално подкрепят кабинета на ИТН ще осгируят кворум, след което най-вероятно ще гласуват формално "против", а кабинетът ще мине с гласовете на ИТН и БСП.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Ектествено!

  Аз от една седмица пиша, че без ГЕРБ няма да има правителство на Слави.

  Чалга при чалга отива.

  Дали Бойко Борисов ще изведе поцинкованите кофи от залата или ще “даде” на Слави (или който там му държи каишката) двайсетина депутата от “своите” е без значение - той би подкрепил правителство от стоножки и мокрици, само да не са тия, които за 2 месеца го разкостиха.

  А иначе И Т.Н. е “партия на промяната”, а в България изобщо няма политически картел, който обслужва Сарая, Библиотеката и Москва, ама хич!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Избори - 3 се задават. Тази година ще харчим здраво!

 12. 12 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Правителство на Слави Трифонов изглежда възможно с подкрепата на ГЕРБ и БСП
  =====================================
  ИТН и ГЕРБ имат достатъчно мнозинство, за да нямат нужда от БСП.

 13. 13 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 152 Неутрално

  ГЕРБ няма да подкрепят правителство на мафията и мутрите ИТН.

 14. 14 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Борисов бил казал само "Може"
  Намеква им, че "може" само ако му обещаят "нещо". Познайте какво.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Христо Иванов и Майчето спретнаха изкуствена засада на ИТН.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 17. 17 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1187 Неутрално
 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  То бива наивитет, ама българите вече счупиха тъпомера.

 19. 19 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 546 Неутрално

  ДБ публично да поискат среща със Слави Трифонов, който да гарантира с подписа си под документ с конкретни политики и реформи, с които ще се ангажира правителството му на малцинството!

  ДБ да заявят ясно и категорично, че БЕЗ ОБВРЪЗВАНЕ лично от Слави Трифонов, който всъщност взема решенията в ИТН, а не Пламен Николов или Тошко Йорданов, ПОДКРЕПА НЯМА ДА ИМА!

  ДБ да заявят ясно и категорично, че ще подкрепят единствено кабинет с ясна визия и програма с конкретни мерки и реформи за борба против корупцията и радикална модернизация!


 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  “Христо Иванов и Майчето спретнаха изкуствена засада на ИТН.”

  И правилно!

  Сега ще се разбере колко са “партия на промяната” и колко част от картела, обслужващ Сарая и Москва.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Ха,ха..ицко и компания отново до под кривата круша...власт йок!
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt


  Типичният реквизит на гербав трол - колкото и да е кофти едно нещо за държавата, ако от това и на Христо Иванов ще му е кофти, значи за нас е добре.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 22. 22 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3870 Гневно

  ИТН и ГЕРБ имат достатъчно мнозинство, за да нямат нужда от БСП.
  —цитат от коментар 12 на atmanpg


  Ами къде отиват заканите за изчегъртване? Ааааа, знам - отидоха във вотовете на множество българи, за пореден път измамени.
  Доволни ли сте, чалгаджийска публико?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 23. 23 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3378 Любопитно

  "Тръпнем" в очакване какъв кабинет...и на кого ще бъде той....СлавУ колко ще се наведе на билиотекарски и колко на първановата мафия......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 24. 24 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  Че къде е новината?
  Какъвто е Баш-Чалгарят ; такъв е Боко ; такава е и Корни!
  Лика-Прилика са си!
  Само да привлекат при себе си Копейкин и Шкембе-Войвода!
  Ще си имат и задкулисната подкрепа и на ДПС!
  Тотално мнозинство - 80%!

 25. 25 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Не само с ГЕРБ и БСП, но и с ДПС!Демократична България трябва ясно да заявят, че ако ГЕРБ намалят кворума, те ще излязат от залата и по този начин ще лъсне ролята на ДПС - дали наистина е "за" или "против" правителството на ИТН!Ако ДПС реално са против кабинета на ИТН няма да осигурят кворум и по този начин няма как да има гласува (ИТН + БСП + ИСМВ = 114 места, т.е. недостатъчно за кворум).Ако ДПС реално подкрепят кабинета на ИТН ще осгируят кворум, след което най-вероятно ще гласуват формално "против", а кабинетът ще мине с гласовете на ИТН и БСП.
  —цитат от коментар 9 на terorio


  Не става. Така си постлаха, че винаги трябва да правят нешо различно от ГЕРБ, дори това да е правилния ход.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 26. 26 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Сценарият е ясен и за малко дете. Правителство на ИТН с подкрепата на ГЕРБ.
  Затова, ако ДБ или ИМВ или БСП подкрепят ИТН, то ще се превърнат в жалко политическо посмешище. Дали ще се съгласят да духат на Чалгаря или не. Изборът е техен.

  А ГЕРБ нямат июбор. Трябва да подкрепят ИТН, иначе чегъртането продължава с всичка сила.

 27. 27 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#9] от "terorio":

  Глупости, ДПС спокойно могат да останат в залата и да гласуват против, и да кажат че просто си вършат работата като депутати. А ГЕРБ ще имат опорка че с ДБ са направили едно и също действие, така че няма как ДБ да ги критикува че подкрепят Слави чрез излизане, ако те самите са направили същото.

  Единственият полезен ход за ДБ е да гласуват твърдо "против" и да оставят чрез игричките на другите партии да им лъснат договорките. Ако ИТН, БСП и ГЕРБ направят схемата която са замислили, всеки депутат който участва в тази схема ще е политически труп след реализирането й. Ако сменят сценария и включат ДПС вместо ГЕРБ - също.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Един хубав анализ в СЕГА за задкулисните договорки между изчегъртани и изчегъртвачи:

  https://www.segabg.com/category-observer/total-shteta-boyko-podkrepya-slavi

  Чалга при чалга отива.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Весело

  Чегъртай!
  Измети!
  Вън!!!
  Най-обичаме да мразим, и най-мразим да мислим!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 32. 32 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Съвсем естествено че ГЕРБ и БСП ще подкрепят Славито.
  Че нали е от тяхната мая, популист, шоумен.
  Пък и някой и друг месец “управление” с чалга привкус може и да ги докара на власт?
  Чудя се “мат’риала” дали ще се върне към Бойко, или Корнелия ще изглежда като свежарка?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Егати и цирка, вероятно ще има още едни безсмислени избори. Слафчо не иска да поеме отговорност, не е като да седи на дивана и да казва плоски смешки. Цялата им работа е насочена към загуба на избори. Искат да са в парламента само за шоу, вече съм сигурен.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3582 Неутрално

  Голем майтап ша е ИТН, Мутрите на Мая, ДБ и БСП заедно

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  Именно! Гласуваш за Слави - получаваш коктейл от Борисов и Нинова!

  Честито на гласувалите за УЖпромяна за ИТН!

  Настроение - никак невесело!

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Силно се съмнявам ГЕРБ да подкрепят тези клоуни.
  —цитат от коментар 1 на svoboden


  А защо да не го направи? На Буци ужасът е служебното правителство да остане до към Коледа. Фирмите касички - на сухо, схемите за купуване на гласове - разбити, в добавка - пълното съдействие на МВР към Кьовеши и комисията "Магнитски". Само едно от трите неща е достатъчен аргумент Буци да опита ново раздаване на картите.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 39. 39 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  До коментар [#12] от "atmanpg":


  ИТН и ГЕРБ имат достатъчно мнозинство, за да нямат нужда от БСП.
  —цитат от коментар 12 на atmanpg


  Не става!
  Имат нужда от БСП за промяна на Конституцията!

  Чл.#1: България е Държава контролирана от Мутри ; Мафия и всякаква друга престъпна паплач! Избори повече няма да се провеждат, а на Раята ще се оповестяват решенията на Съвета на Капо-тата!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Съвсем естествено че ГЕРБ и БСП ще подкрепят Славито.Че нали е от тяхната мая, популист, шоумен.Пък и някой и друг месец “управление” с чалга привкус може и да ги докара на власт?Чудя се “мат’риала” дали ще се върне към Бойко, или Корнелия ще изглежда като свежарка?
  —цитат от коментар 32 на Таралеж


  Мен пък ми се струва ,че ДБ ще гласуват с "погнуса" ЗА , Герб ще са по градинките да пушат цигари :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 42. 42 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Любопитно

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Вестник СЕГА, трибуна на "автентичната десница"????

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Весело

  До коментар [#11] от "papunqk":

  "Тази година ще харчим здраво."

  Викаш да отменим изборите, за да не харчим! Дай предложение и ГЕРБ да е винаги на власт! :-)

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1162 Весело

  Ха,ха..ицко и компания отново до под кривата круша...власт йок!
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt


  Опашка на кон, крива круша.....

  Налице е тенденция, доловима дори от ноторни илитерати.

 46. 46 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 814 Неутрално

  [quote#41:"schwimmwagen"][/quote]

  Ха,ха..ако се получи така дежурните по форум отново ще трябва да правят обръщане на 180 градуса. Абсолютен театър!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  До коментар [#37] от "vassilun":

  “Именно! Гласуваш за Слави - получаваш коктейл от Борисов и Нинова!”

  Слави бе описан от журналиста от Льо Монд като “човек със сиво-синкав цвят на лицето и две подпрени извън кадър патерици на стената”.

  Който е очаквал тоя болен човек да се нагърби с някакви държавнически функции, е по-наивен от тийнейджърите, дето му ходят на концертите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Всеки мислещ поне малко човек, като разгледа биографията и изявите на г-н Трифонов не би трябвало да гласува за партията му. Само,че българинът явно не мисли.
  Сега по трудният начин ще разбере каква глупост е направил с гласуването си за чалгаджиите или като не е гласувал.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 50. 50 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Голем майтап ша е ИТН, Мутрите на Мая, ДБ и БСП заедно
  —цитат от коментар 36 на сидер


  А, де. Само че ако зад Слави подадат глава същите дърти куки, които докараха Царя, дори БСП ще избяга през глава от тях.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 376 Весело

  Отиваме на нови избори.
  Междувременно ИТН разбира глупостите, които прави и се саморазпуска. Остава само в шоубизнеса. Признават, че бизнеса с политиката не е за тях!!!

  Сидо
 53. 53 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  До коментар [#31] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Това бяхо лозунгите на искащите промяна. На практика искаха революция. Само, че еволюционните промени са по-трайни от революционните. Историята го е доказала многократно.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 54. 54 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Ще гласуваме за ГЕРБ на новите избори. Само те са единствения нормален избор.

 55. 55 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Ще гласуваме за ГЕРБ на новите избори. Само те са единствения нормален избор.
  —цитат от коментар 54 на kzj35678888


  Абе хич не са нормален, бандитски сговор, но български за разлика от ицковите безродници.

 56. 56 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":Вестник СЕГА, трибуна на "автентичната десница"????
  —цитат от коментар 42 на Незнайко в Слънчевия град


  Мда, това и на мен отдавна ми е направило впечатление, повече от година СЕГА се развява от десните демократи.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Когато преди година някои от нас писаха за "протестите", че не са за промяна, а за една по-лоша подмяна бяхме масово заклеймявани - "гербрасти", "нека свалим Тиквата, после ще му мислим".
  Малко е късно, но все пак мислете и си спомняте, за кого работихте!
  И защо не включвате в цялата схема на проектоправителството най-активните партии на протеста - "Възраждане" и "Българско лято". Някак си ги забравихте или пък ви е срам от тях, Майчето не е по-читава, но по някаква причина си я тачите.

 58. 58 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Борисов бил казал само "Може"
  Намеква им, че "може" само ако му обещаят "нещо". Познайте какво.
  —цитат от коментар 14 на Симо


  Именно, през 1 ден говори различно за да напомни различните варианти, които предлага. Сега Доганчо ще смята дали му е по-добре да си подкрепи Шнорхела директно или да накара Бойчето да излезе и да мине с гласовете на БСП

  Не ме търсете преди обяд
 59. 59 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  [quote#41:"schwimmwagen"]
  —цитат от коментар 46 на von_seeckt
  Ха,ха..ако се получи така дежурните по форум отново ще трябва да правят обръщане на 180 градуса. Абсолютен театър![/quote]

  Ми ...те просто няма, какво друго да правят . Това им е движението с най малко щета и отворени възможности нататък . Ясно е ,че всяка стъпка треябва да се прави с оглед скорошни избори .Много зависи и от съставът на проекто правителството ,разбира се .
  Но основното е ,че ДБ са смотани и не може им се предвидят действията . Само фактът,че един ХИ го въртят, само него ,навсякуде е показателен. Я гледай Майчето , как се покри деликатно напоследък и ако трябва нещо да се свърши излизат други остриета, профилирани в различни сфери .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 60. 60 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 136 Неутрално

  Честито на протестиралите и гласувалите за ДБ...
  За какво ги ручахте жабетата...

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 61. 61 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1162 Весело

  С неподражаемата си и изящно артикулирана последователност учиндолци ще вземат да накарат дори библиотекарското съсловие да ги разлюби. Току-виж секнали и рекламите.

  Както и да е, все е на добре.

  Първо, дружинката да поеме държавата за някое и друго тримесечие барабар със спонсорите си, останали както мамаша ги е родила.

  И второ, нови избори със съответните абразивни ефекти върху мутренските констелации.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#11] от "papunqk":

  Предпочитам да похарчим сто милиона, пред десет милиарда откраднати!

 67. 67 Профил на Doroteya Tabakova
  Doroteya Tabakova
  Рейтинг: 113 Неутрално

  ПослеПис
  ЗаПиските забравихте

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално


  Така е замислено по сценарии, но не от сценаристите на Учиндолеца, а от сценаристите на сарая и билиотечния, нищо чудно за консултант да са ползвали екип на офицера Митрофанова .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  Ами къде отиват заканите за изчегъртване? Ааааа, знам - отидоха във вотовете на множество българи, за пореден път измамени.
  Доволни ли сте, чалгаджийска публико?
  До коментар [#22] от "дедо Андро":

  Обещанията са само до изборите иначе как ще зарибят голяма част от публиката.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 70. 70 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Ха,ха..ицко и компания отново до под кривата круша...власт йок!
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt


  Пак бързаш като муле пред майка си.

  shlshlshlshl
 71. 71 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Такава медийна атака срещу кандидат-премиер и спечелила изборите партия не е било. Мафията е в ступор. Особено кръга капитал. Вадят компромат след компромат. То не бяха фалшиви дисертации, то не бяха политолози. Слави на прав път си. Успех. С вас сме. Почваме да чегъртаме герб и демократична България и олигарсите. Следващия за чегъртане е измамника Асен Василев
  —цитат от коментар 65 на baz28642091


  Бе Баце , недей така религиозно ... как да няма медийна атака , като такава нелепа партия никога не е печелила избори ?! Сега .. признай ,че Слави да си кюти вкъщи по анцунг и предложения, като НВ или настоящия кандидат - и ти не си ги очаквал ?

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 72. 72 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  "ГЕРБ накрая пак ще бъде откъм страната на булката."
  За сега ЕДИНСТВЕНИТЕ, които се оказаха откъм стратната на булката са умнокрасавците.
  Нито протести читави
  Нито лидери читави /освен ако не смятате за лидер другаря Бойкикев/
  Нито някаква програма, освен ОСТАВКА,
  нито някаква харизма та хората въпреки всичко да ви харесат.
  Щото харизма откъм Бойкикев, Хаджигенов и Бабикян, както и от Мая Общата
  ЙОК.
  ЗАЩО НИКОЙ ОСВЕН МИНИМАЛЕН БРОЙ ПОЛЕЗНИ ИДИОТИ НЕ ИСКА ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС?
  Отговорът е прост и елементарен.
  Задкулисието ви е омунистическо. А те толкова си могат с пропагандата.
  Мръснишки обиди, фейк филмчета за чекмеджета и
  нито капка харизма.

 73. 73 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Най-вероятно е правителство на ИТН с подкрепата на БСП ,ДБ и ИБГНИ.ГЕРБ и ДПС в ъгъла.

  shlshlshlshl
 74. 74 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  До коментар [#13] от "kzj35678888":Няма нищо по нормално от това мутрата Бойко Борисов от Банкя да подкрепи мутрата Станислав Трифонов от Учиндол!
  —цитат от коментар 44 на vassilun


  Мая, Дончева и компания нямат ли нищо общо с мутри?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 75. 75 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Мисля, че утре ще се прегърнат, ще забравят дребните закачки и ще има правителство. Друго би било извън плана на сценаристите (не тези на Славчо).

 76. 76 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Това, което гледаме сега е нищо в сравнение на това, което ще се случи, когато се зацепят едни против други калинките на ГЕРБ и калинките на ИТН. Е тогава ще бъде истинска опустошителна гражданска война.

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Ще гласуваме за ГЕРБ на новите избори. Само те са единствения нормален избор.
  —цитат от коментар 54 на kzj35678888  Какви нови избори, бе ?
  За сега чалгата и мутромилиционерите ще направят правителство, а на следващите избори ще духат таратора, защото скритото вече ще стане явно и дядо Йоцо ( бай Пешо ) ще прогледне .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#3] от "svetlyobg":

  "Мъдрия" български избирател ??

 79. 79 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Най-добре е служебното правителство да продължи да управлява поне още 2-3 години. Е, ще изпитаме неудобството да се явяваме на избори през 3-4 месеца. Дано до тогава ГЕРБ и ИТН да бъдат веднъж завинаги изчегъртани.

  Сам съм, други няма...
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Отиваме на нови избори.Междувременно ИТН разбира глупостите, които прави и се саморазпуска. Остава само в шоубизнеса. Признават, че бизнеса с политиката не е за тях!!!
  —цитат от коментар 52 на Подуенски нюанс  Тази твоя прогноза няма да се сбъдне, защото чалгите НЯМАТ избор и нищо, ама НИЩО не зависи от тях . Години наред Учиндолеца е цицал и то яко, но сега ще плаща . Лошото е, че заради него и ние ще плащаме !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  И за какво ни е подобно правителство?

 83. 83 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  Не е ли време , да се постави въпросът за здравословното състояние на лидера на ИТН. Разбирам , че не е прилично , меко казано, но когато от човекът зависи настоящето и бъдещото на народа, някой задръжки трябва да паднат. От "време оно" е практика !

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 84. 84 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 331 Неутрално

  "ГЕРБ накрая пак ще бъде откъм страната на булката."За сега ЕДИНСТВЕНИТЕ, които се оказаха откъм стратната на булката са умнокрасавците.....
  —цитат от коментар 72 на cpl40723722

  Изобщо не си прав. ДБ може и да не са получили кавото са очаквали, но те не са го имали, само са го очаквали. А от вас гербажиите, ще се вземе онова, което имате и сте свикнали да го имате и сте заживели с мисълта, че ще го имате вечно. А то взе, че изчезна като дим ...


 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  И като изчегърташ ГЕРБ и ИТН какво?
  Ще почнеш пък някой друг да чегърташ.
  Първо трябваше да се чегърта ГЕРБ.
  Сега се оказа, че ше се чегърта и ИТН.
  Ей за такива съображения на умнокрасивите НИКОГА няма да вземете власт.
  Комунягите някога искаха да чегъртат капиталистите.
  Чегъртаха, лагери отваряха накрая сами се забутаха у десета глуха.
  Още у Библията е казано ама кой да чуе
  СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА
  Преди 140 години българите го написаха на НС.
  Ама кой да чете.

 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Именно! Гласуваш за Слави - получаваш коктейл от Борисов и Нинова!Честито на гласувалите за УЖпромяна за ИТН!Настроение - никак невесело!
  —цитат от коментар 37 на vassilun  ++++++
  Някой беше написал « гласуваш за Дългия, получаваш Късия «, като намек за ситния и рошав бръмбазък .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  "В петък - веднага след получаването на управленския мандат от президента, зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов изрично подчерта, че мнозинството много държи на подкрепата на "Демократична България". Той направи и уговорката, че ако кабинетът бъде одобрен, но впоследствие някоя от "партиите на протеста" спре да го подкрепя, той ще бъде изтеглен и "ще предостави възможност на някой друг да управлява". Въпреки тази позиция, останалите изяви и послания на "Има такъв народ" звучат сякаш те не държат на подкрепата на "Демократична България", като обаче искат обединението да изглежда виновно за това."

  Манджа с грозде ! С ИТН всичко е такова ! Очаквано !

 89. 89 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#87:"niksan1"][/quote]

  Ситен и определено изглежда нечистоплътен. В буквалния смисъл на думата.

 90. 90 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#79] от "MilliVanilli": Дано се стигне до там! След три години "Желязно" служебно, не само "и т. н" и ГРОБ, а и ДПС ще бъде измито, като кучешко изпражнение след силен, топъл дъжд.

 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Да изчегъртаме мафията Демократична България от парламента заедно с Има Такъв Ненормален Народ, ДПС и БКП/БСП. (Е)ИБНИ на Мая Общата ще ги оставим за цвят
  —цитат от коментар 40 на kzj35678888  Ей, не смей да пишеш БКП, защото това значи да си риташ доходите - всеизвестно е, че само Буцко си пази все още БКП - книжката, онази с червените корици .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":Вестник СЕГА, трибуна на "автентичната десница"????
  —цитат от коментар 42 на Незнайко в Слънчевия град  Ако изхвърлиш кавичките - в десятката си .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 93 Профил на sanyu
  sanyu
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Щяхме герб да изчегъртваме, а тя каква станаааа!?!
  Лека полека отиваме към правителство на итн, герб и дпс! 🤮

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  "Правителство на Слави Трифонов изглежда най-възможно с подкрепата на ГЕРБ и БСП"

  Беше ясно още от началото, че без статуквото няма как. Но имам известни съмнения, че при тази спойка площадите няма да останат празни, заради което вече писах, че това правителство ще е от ден до пладне ... нови избори в следващите месеци са неизбежни!

 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Егати и цирка, вероятно ще има още едни безсмислени избори. Слафчо не иска да поеме отговорност, не е като да седи на дивана и да казва плоски смешки. Цялата им работа е насочена към загуба на избори. Искат да са в парламента само за шоу, вече съм сигурен.
  —цитат от коментар 35 на kaiser  Учиндолеца изобщо не иска да е в парламента, ниКОЙ не го пита - цицаше години наред, а сега ще плаща, но с него ще плащаме и всички ние .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Не само с ГЕРБ и БСП, но и с ДПС!Демократична България трябва ясно да заявят, че ако ГЕРБ намалят кворума, те ще излязат от залата и по този начин ще лъсне ролята на ДПС - дали наистина е "за" или "против" правителството на ИТН!Ако ДПС реално са против кабинета на ИТН няма да осигурят кворум и по този начин няма как да има гласува (ИТН + БСП + ИСМВ = 114 места, т.е. недостатъчно за кворум).Ако ДПС реално подкрепят кабинета на ИТН ще осгируят кворум, след което най-вероятно ще гласуват формално "против", а кабинетът ще мине с гласовете на ИТН и БСП.
  —цитат от коментар 9 на terorio


  Не е толкова просто. ГЕРБ може да вкарат 20 депутата да гласуват против, а останалите да не влязат. Тогава кворум има и ДПС няма какво да направи, а Ицо пие една студена вода.

 98. 98 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#38] от "cinik":

  Незнам за Буци как е, но за държавата ще е трагедия ако тези хахавелници продължават да са по министерствата. Нищо свършено, само пушилки, фалшиви новини и уреждане на “нашите” хора.

 99. 99 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  И като се разбере колко са тези за промяната с ужас ще разберете че победата ви е загуба. 17-18 % и от тях най-търсещите промяна чисти и не опетнени - сестра Галева, пардон предложената Пеевски за шеф на ДАНС, дълготодишната комунистка, пардон социалистка Ванко 1, пардон Дончева, бащата на фалшивите новини, министъра на Борисов Бойкакиев, прокурора на бай Тошо Атанасов и други видни революционери изведнъж преживели катарзис.

 100. 100 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Поредната лъжа от торбата на ДБ пропагандата.
  Ако някой слуша ИТН ще му стане ясно, че това никога няма да стане.
  ИТН за разлика от ДБ са последователни. Да, може да не харесвате ходовете им, но те си следват това, което казват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK