На живо

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия ЛазароваИма такъв народ" представи проектокабинета си на трите партии, с които преговаря за подкрепа. Лично предложеният за премиер Пламен Николов се включи в разговорите с БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", като след срещите се разбра, че партията на Слави Трифонов е по-близо до подкрепа от левицата и формацията на Мая Манолова, отколкото от "Демократична България".


От бившата управляваща партия ГЕРБ взеха решение да се регистрират в парламента при гласуването на кабинета, но да не го подкрепят.


"Дневник" проследи на живо политическата ситуация в страната.
Най-късно до следващата сряда "Демократична България" ще обяви дали подкрепя проектокабинета

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


Решението дали "Демократична България" ще подкрепи правителството на "Има такъв народ" ще бъде взето най-късно до следващата сряда, обяви Христо Иванов след заседание на парламентарната група.


"Ние сме демократична коалиция и съответно трябва всички партии със своите органи да си обсъдят и да вземат решение", поясни той.


По думите му, ако се следва парламентарната процедура, то депутатите ще имат възможност да обмислят своето решение поне до сряда, когато най-рано би могло да се гласува правителството в парламента. Според съпредседателят на "Демократична България" това време ще бъде използвано, за да се запознаят партийните членове с номинациите за министри на "Има такъв народ".


На въпрос дали ще настояват за някаква форма на споразумение Иванов уточни, че оставят на "Има такъв народ" да преценят как си представят търсенето на подкрепа. Той бе попитан и дали би могъл да препотвърди думите на друг от съпредседателите на "Демократична България" Владислав Панев, че възможността за подкрепа на проектокабинета е не повече от 50%. "Владислав Панев е един много информиран човек", отговори лаконично Иванов.

"Ще се срещнем скоро на Орлов мост". С това послание завършва кратка публикация на столичния общински съветник от "Демократична България" Методи Лалов в профила му във "Фейсбук". В нея той прилага снимка от публикация в същата социална мрежа на предложения за правосъден министър от "Има такъв народ" Момчил Иванов. В началото на седмицата негов пост във "Фейсбук" предизвика остри реакции."За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавници", е написал Иванов по адрес на "Демократична България". Постът не може да бъде открит, но има скрийншот, според който Иванов е заявил, че срещу "Има такъв народ" била "активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма".


"Идеална комбина ще бъде с Цацаров и Гешев, които имат същото мислене, език и склонност да изопачават грубо фактите. Ще се срещнем скоро на Орлов мост", пише Лалов по повод поста на Иванов.

Тошко Йорданов: Искам някой с лицето си да каже, че Петър Илиев е плагиатствал, за да бъде осъден

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


"Искам някой с лицето си да застане и да каже, че господин Петър Илиев е изплагиатствал част от книгата си, за да може да бъде осъден. Спряга се името на госпожа Киселова, която не е отговаряла пряко", така отговори председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на въпрос на "Дневник" за номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи. Той е обвиняван в плагиатство.


"Той е страхотен специалист, конституционалист и мисля, че има заслужено място", отговори Пламен Николов за важността на фигурата на Петър Илиев, който по неофициална информация от партии в парламента трябваше да бъде номинацията на "Има такъв народ" за министър-председател, но по-късно партията на Слави Трифонов представи Пламен Николов, твърдейки, че не е имало промяна в последния момент и че кандидатурата на Николов е била решена около две седмици преди да бъде обявена.


По думите на Пламен Николов поканените на разговори политически партии не са имали възражения към номинациите и съставът няма да се променя. Тошко Йорданов пък каза, че номинациите не са обсъждани с поканените партии и също заключи, че "това са хората, промени няма да има".


"Има такъв народ" не отговори на всички въпроси на журналистите, съответно не стана известно дали има промяна в нагласата на депутатите от партията на Слави Трифонов подкрепата за правителство на кои формации им е най-ценна. Заявката досега е била, че се разчита на одобрението на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", но през последните дни лидерът Слави Трифонов атакува Христо Иванов.


Той пък не дойде на срещата за представяне на кабинета на "Има такъв народ", с обяснението че "не участва в инсценировки".

Пламен Николов обяви проектокабинета на "Има такъв народ"

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)


Номинираният за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов представи проектокабинета на партията. Решението точно тези имена да бъдат номинирани е взето от цялата партия, повториха от партията на Слави Трифонов. Не стана известно кои от номинираните ще бъдат посочени за вицепремиери в един бъдещ кабинет.


От партията обясниха, че това е окончателният списък с кандидатите за министри и той не подлежи на промяна. "За коалиционно споразумение не може да става въпрос. Промени няма да има", заяви зам.-председателят на партията Тошко Йораднов.


Ето предложеният състав на Министерския съвет:

 • Министър на външните работи - Ради Найденов.
 • Министър на вътрешните работи - Петър Илиев.
 • Министър на отбраната - Теодора Ганчовска.
 • Министър на икономиката - Десислава Димитрова.
 • Министър на енергетиката - Александър Николов.
 • Министър на туризма - Ивайло Кожухаров.
 • Министър на транспорта - Гроздан Караджов.
 • Министър на регионалното развитие и благоустройството - Георги Георгиев.
 • Министър на земеделието - Пламен Абровски.
 • Министър на финансите - Пламен Данаилов.
 • Министър на околна среда и водите - Силвия Бакърджиева.
 • Министър на социалната политика и труда - Теодора Пенева.
 • Министър на образованието - Велислава Петрова
 • Министър на здравеопазването - доц. Силви Кирилов
 • Министър на младежта и спорта - Радостин Василев.
 • Министър на културата - Георги Султанов.
 • Министър (без портфейл) по ромските въпроси - д-р Антония Валентинова.

БСП ще реши утре дали да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ"

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)


Следващата стъпка от преговорите с "Има такъв народ" е да се намери някаква форма на политическа подкрепа между политиките на двете партии - това каза след срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова. Добави, че не желае да коментитра имената на министрите и ще не вижда дългата ръка на ДПС.


По думите й решението на БСП не зависи от това дали "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще подкрепят или не кабинета. Тя заяви, че решението дали ще подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ" ще бъде взето след заседание на Нациналния съвет на БСП, което е насрочено за утре в 14 часа. Утре БСП и "Има такъв народ" ще се разберат за формата на политическо съгласие по приоритети, като по неофициална информация това няма да е споразумение.


Христо Иванов не отишъл на срещата с "Има такъв народ", защото не участвал в инсценировки

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


Не участваме в инсценировки и с оглед чисто информационния характер на тази среща, преценихме, че няма да участваме на лидерско ниво, заяви Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България", на влизане в сградата на Народното събрание по повод отсъствието си от срещата с "Има такъв народ" за представяне на правителство.


Иванов идва в сградата на парламента за среща с останалите депутати от "Демократична България". На нея те обсъждат дали ще подкрепят предложения от "Има такъв народ" кабинет.

"Има такъв народ" представя кабинета си пред БСП

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


Лидерът на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова, заедно с около половината депутати на социалистите ще чуят номинациите на "Има такъв народ" за правителство.


С "БСП за България" е последната среща на партията на Слави Трифонов за представяне на кабинет.


Все още не е известно дали след последната среща "Има такъв народ" ще обяви имената и състава на предложението си за Министерски съвет официално и пред медиите.

Депутатите няма да намаляват заплатите си

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Депутатите няма да намаляват заплатите си. Това решиха те на заседание на Временната комисия за изготвяне на правилника за дейността на Народното събрание, съобщи "Нова телевизия".


От "Изправи се БГ! Ние идваме!" предложиха месечната заплата на народните представители да стане 1 570 лв. Всички присъстващи народни представители гласуваха с "въздържал се". Според депутатите трябва да има по-широк дебат по темата. "Аз не знам дали г-жа Манолова въобще има представа как се определят заплатите в държавната администрация. 1500 лв. е заплатата на обикновения експерт във всяка една администрация", каза Ива Митева, председател на Народното събрание.


На заседанието беше решено и 2/3 от заплатите на депутатите да се превеждат по банков път.

"Демократична България" ще реши дали да подкрепи кабинета след заседание

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


След срещата с "Има такъв народ", която представи състава на проектокабинета, Владислав Панев от "Демократична България" коментира, че след заседание на парламентарната група на обединението, което е след няколко часа, ще решат дали да подкрепят кабинета. "Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета. Ще обсъдим всички плюсове и минуси", заяви Панев.


"Не мисля, че шансовете да подкрепим такова правителство, са повече от 50% на този етап"


Владислав Панев,

съпредседател на "Демократична България"


"Не мисля, че сме изравяли някакви томахавки, така че да ги заравяме. Ние сме с цялото намерение да се отнесем сериозно към този въпрос и ако имаме достатъчно аргументи да подкрепим такова правителство, ще го направим", допълни още той.


"Не бих казал, че е знаково отсъствието на двамата лидери на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов", каза още Панев. Добави, че вероятно и двамата ще бъдат на обсъждането на парламентарната група, а Цецка Бачкова каза, че са ангажирани, а не че се опитват да бойкотират преговорите.


Той не пожела да коментира имената на отделните кандидат-министри, но потвърди, че Петър Илиев е номинацията на "Има такъв народ" за министър на вътрешните работи. Попитан дали обединението би подкрепило правителство с участието на Петър Илиев, който бе обвинен в плагиатство, Владислав Панев отговори уклончиво и намекна, че съставът на проектокабинета би могъл да се промени до крайния срок за изпълняването на мандата. Зам.-председателят на парламентарната група отказа да коментира останалите имена, които бяха разпространени неофициално в медиите днес.


След срещата се разбра още, че от "Демократична България" са поискали "Има такъв народ" да им представят управленска програма, за която е било потвърдено, че ще им бъде показана в следващите дни, уточни Цецка Бачкова. "Дискутирахме приоритети, дискутирахме тайминг", допълни Владислав Панев и поясни, че на срещата не е била обсъждана възможността за подписване на споразумение.


"Демократична България" изпрати Цецка Бачкова и Владислав Панев на преговорите за правителство

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


Започна втората среща за деня на "Има такъв народ" за представяне на проектоправителството с "Демократична България". За разговорите в Народното събрание дойдоха единствено зам.-председателите на парламентарната група Цецка Бачкова и Владислав Панев, който е и съпредседател на обединението. Христо Иванов и Атанас Атанасов - другите двама съпредседатели на "Демократична България", не присъстват на разговорите. Срещите се провеждат при закрити врата.

Пламен Николов ще публикува и продава дисертацията си

След като около образованието на кандидата за премиер Пламен Николов имаше доста въпросителни днес той представи дипломите си пред репортери в Народното събрание. От думите му се разбра, че има докторска степен от Софийския университет, а дисертацията е писана докато е бил за научен проект в университета в Клагенфурт в Австрия.


Показа и дипломата, указваща, че е доктор по специалност "Философия на културата, политиката, правото и икономиката" от Софийския университет от 2004 г. Обяви, че е защитена пред 21-членна комисия, а не пред "тричленка", както сега се правело.


Показа и самата дисертация "с праха и пепелта отпреди 16 г.". "Който иска да я чете, да заповяда в Народната библиотека", прикани той. Обяви, че от Министерството на образованието му поискали разрешение да я публикуват, но че той ще я издаде сам, "за да разберат, че научният труд като всеки труд трябва да се заплаща. "Който иска да я има, ще трябва да си я купи", заключи той с мотива, че след като е получил "такъв тип известно" ще се възползва от нея.


Обяви, че е твърдо против плагиатството и заяви, че евентуалното бъдещо правителство под негово ръководство ще се бори. Това ще стане чрез въвеждането на електронна система за изкуствен интелект, която ще следи всички публикации. "След въвеждането й у нас плагиатството рязко ще падне, както е станало в Германия и Франция", обяви той.


Целта на Николов бе само да покаже дипломите си, защото в публичното пространство бяха повдигнати въпроси около академичната му кариера. В понеделник (2 август) Министерството на образованието публикува съобщение, че през 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала научния труд на кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов в Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и в тогавашния Централен институт за научно-техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта с детайлите, свързани с нейната защита. По тази причина информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен "доктор" и "доктор на науките", е твърде оскъдна.


Още за дисертацията на Пламен Николов четете тук


Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова

Имената на номинираните за министри

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова

Петър Илиев, чието име до петък следобед се споменаваше като възможен кандидат за министър-председател от "Има такъв народ", е предложен отново за министър във втория проектокабинет на партията, воден от Пламен Николов. За разлика от предишния път, той е посочен начело не на правосъдното, а на вътрешното ведомство, научи "Дневник" от източници в парламента.


Ръководството на групата на "Има такъв народ" и Николов представиха номинациите за министри на "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Засега от най-голямата партия отказват да съобщят имената с аргумента, че ще ги предложат първо на партньорите си. По неофициална и непотвърдена информация по-голямата част от претендентите за министри са депутати от "Има такъв народ". Известните предложения са:

 • Министър на вътрешните работи - Петър Илиев
 • Министър на правосъдието - Момчил Иванов (депутат)
 • Министър на здравеопазването - Силви Кирилов (депутат)
 • Министър на финансите - Пламен Данаилов (депутат)
 • Министър на регионалното развитие - Георги Георгиев
 • Министър на транспорта - Гроздан Караджов
 • Министър на външните работи - Ради Найденов
 • Министър на образование - Велислава Петрова
 • Министър на труда и социална политика - Теодора Пенева
 • Министър на отбраната - Теодора Генчовска
 • Министър на икономиката - Десислава Димитрова
 • Министър на енергетиката - Александър Николов
 • Министър на земеделието и околната среда - Силвия Бакърджиева
 • Министър на туризма - Ивайло Кожухаров
 • Министър на културата - Георги Султанов
 • Министър на спорта - Радостин Василев
Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Дневник

Цялата група на "Има такъв народ" редила кабинета

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


До края на деня ще знаете кабинета. Това обяви номинираният за премиер Пламен Николов пред журналисти. Днес партията му "Има такъв народ" провежда срещи с БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! ние идваме!", на които представя кандидатите си за министри. След приключилата вече среща с последната партия Мая Манолова отказа да назове какви имена са чули. В отговор на въпрос обяви, че цялата парламентарна група на партията е участвала в реденето на кабинета.


Философ съм, не подценявайте философското образование, най-големите умове в политическия свят са завършили философия – Хенри Кисинджър, Хелмут Кол, Дейвид Камерън, Беназир Бхуто, обяви Николов.


Първият проект за кабинет "Има такъв народ" обяви още преди да бъдат оповестени окончателните резултати от изборите. Съставът му и най-вече предложеният за премиер - Николай Василев, получиха множество критики. В петък да получи мандат за съставяне на правителство в президентството се появи депутатът Пламен Николов като нова кандидатура за поста. Твърденията на Трифонов и колегите му са, че той не е определен в последния момент, а две седмици преди това.

Пламен Николов дава информация за дипломите си

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" са научили състава на кабинета

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова

Чухме имената, ще ги обсъдим в парламентарната група, заяви Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" на излизане от срещата с Пламен Николов, номиниран за премиер от "Има такъв народ". На въпрос дали ще подкрепят предложения кабинет, Манолова отговори, че "ще решим преди да завърши процедурата".


Манолова не каза кои са предложените министри и отклони въпросите към партията на Слави Трифонов.


Срещата е продължила по-малко от половин час. На излизане от нея нито Николов, нито депутати на "Има такъв народ" отговориха на въпроси на журналистите.


"По-много експертен начин", каза в движение Николов, като не се разбра дали отговаря на въпроси за как е избрал министрите или как ще ги представи публично.

Пламен Николов: Ще представим министрите по най-добрия начин

"Ще представим министрите по най-добрия начин", заяви кратко и общо предложеният за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов на излизане от залата, където допреди минути имаше среща с парламентарната група.
Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова


Думите му са в контекста на това, че предложението за кабинет ще бъде представено на "Изправи се.БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и "БСП за България", но не е известно как медиите ще научат структурата и състава на правителството.

Хората на Трифонов представят кабинета си пред "Изправи се.БГ! Ние Идваме!"

Започва срещата на "Има такъв народ" за представяне на предложението за правителство с "Изправи се.БГ! Ние Идваме!". За разговорите в зала в Народното събрание влезе цялата парламентарна група на най-малката формация. Срещата не е публична. Преди началото на срещата политиците не са коментирали за очакванията си.


Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова

Кадиев: Споразумение не означава разпределяне на властта по формулата "3:5:8"

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова

За мен е лош вариант правителството да мине само и единствено заради излизането на някоя партия от залата. Това коментира пред БНР Георги Кадиев, лидер на партия "Нормална държава" и депутат от БСП. Коментарът му идва заради предишната заявка на ГЕРБ да напусне залата, за да може кабинетът да мине с по-малък кворум, но днес вече партията на Борисов реши да гласува против кабинета.


Според Кадиев трябва да има многостранно споразумение между партиите, подкрепящи правителството, с определен времеви хоризонт и ясна програма.


"Това не е коалиционно споразумение, то не разпределя някакви порции на властта, не създава формула 3:5:8 (както бе разпределена властта при т. нар. Тройна коалиция - бел. ред.) или каквото и да е, но разпределя задачите, които трябва да се изпълнят, може би някакъв времеви хоризонт, и партиите, които го подкрепят", обясни той.


Кадиев смята, че партиите са готови "психически за такова нещо, не зависимо, че не е лесно и за тях", но голямото решение е на "Има такъв народ". По думите му те трябва да решат искат ли партньори, с които да подпишат споразумения, или плаващи мнозинства, което означава нестабилност за страната.


"Трябва да има партии и партньори, които гледат в една посока, а не се обвиняват един друг от първия ден", посочи още той. Според него още при актуализацията на бюджета ще проличи има ли стабилно мнозинство или плаващи мнозинства, които са "рецепта за търговия" при различни законопроекти.


Ако на Слави Трифонов Асен Василев му е много ляв, то ние сме ултралеви от тази гледна точка, посочи още Георги Кадиев. Тази квалификация Трифонов отправи в неделя в интервю от дивана си пред Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на партията.


"Аз не съм ловец, но ми разказаха за един обичай при ловците. Когато убият прасе, ловецът, който го е учил, взема главата, но после всички, които са гонили това прасе, си делят заедно прасето и всеки взема неговата си част. Ако са десет души, примерно по една десета. "Има такъв народ" убиха прасето, взеха главата и някак си поискаха да вземат и цялото тяло. Не става така. Има някаква народна мъдрост. Трябва да има партньорство. Това, което ни казаха хората на изборите, беше много ясно – махнете ГЕРБ и го направете заедно", обобщи ситуацията Георги Кадиев.

Групата на "Има такъв народ" се събра преди срещите с партиите

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова

Поне час преди началото на първата среща на "Има такъв народ" за представяне на правителство (с "Изправи се.БГ! Ние идваме!" от 14 часа) парламентарната група се е събрала в зала в Народното събрание.


Въпреки че няма официална информация, по всяка вероятност номинираният за премиер Пламен Николов ще представи на депутатите на "Има такъв народ" ревизирания кабинет, след като номинацията на Николай Василев бе оттеглена преди около три седмици.


Заседанието на парламентарната група е при закрити врата, но от залата се чуват често аплодисменти.

ГЕРБ реши, че ще гласува против кабинет на Трифонов

Бойко Борисов

© Велко Ангелов

Бойко Борисов

Депутатите на ГЕРБ ще се регистрират в пленарната зала, когато се гласува предложеното от "Има такъв народ" правителство, но ще гласуват против него. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на изпълнителната комисия, където е взето това решение.


Всяка друга наша формула на добронамереност и на отговорности би означавало да ни привързват към някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да било друго. Не го искаме това, не сме от тях, заяви Борисов.


От думите му се разбира, че решението идва от разочарованието, че от "Има такъв народ" не са отправили покана за разговор, в който да представят министрите си. Такава покана бе отправена към "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме" и БСП.


Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Велко Ангелов


Отговорността е тяхна, още повече, че ние изчакахме вчерашния ден да видим дали няма да се вразумят, но не получихме никакво писмо, не че сме очаквали, отбеляза Борисов. Макар и неграмотно написано, щеше да бъде някакъв вид знак, нормално мислещи политици би трябва да си дадат сметка, че когато имаш с 0.5% повече гласове и то в чужбина, а в България си загубил изборите, народът ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана. Направили сме толкова неща, че няма как да бъдат изчегъртани, заключи Борисов. Тезата за изчегъртването бе лансирана от самия Трифон в радио интервю малко след изборите през април.


Писмото на Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ", до медиите в неделя вечер, с което той обяви, че на тези три партии ще бъде представен бъдещият кабинет, бе коментирано в социалните мрежи заради проблеми с правописа. Случаят бе използван от Борисов да нападне на свой ред партията на Трифонов. "Те знаят езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния – българския. Не могат да пишат грамотно, а иначе ти дават акъл колко езици знаят", подчерта той.


По-рано в неделя при свое посещение в Котел, предавано във "Фейсбук", Борисов обяви, че депутатите му ще напуснат при гласуването на кабинета като по този начин дадат възможност той да бъде одобрен с по-малък от броя на половината депутати плюс един кворум. Ако всички депутати са в пленарната зала, нужният кворум за подкрепа на правителството ще бъде 121 души.


Подробности четете тук.

ГЕРБ обявява на пресконференция позицията си за кабинет на Трифонов

Борисов не получил обаждане от Трифонов и затова няма да подкрепи кабинет

"Ако Слави Трифонов беше ми се обадил да каже "Колега, необходими са ми гласове, дай да решим как да избегнем бързи избори, които няма кой знае какво да променят, щях да помисля. Сега само ще откажа". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред репортер на "Дневник" във вторник сутрин.


Той заяви, че "ГЕРБ няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ", нито с падащ кворум, нито по друг начин, а ще влезем в залата и ще гласуваме против." В събота Борисов каза, че партията му може да излезе от пленарна зала по време на гласуването на кабинета, предложен от мандатоносителя.


По думите му в 10 часа се събира Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да вземат решението да не подкрепят "Има такъв народ".


Какво още каза Борисов за избора на кабинет - четете тук.

Кирил Петков: Нетърпимостта на хората ще даде шанс на България

Единственият начин да направим промяна е, ако в редовния кабинет се вкарат този тип хора – независими и чието поприще извън политиката е по-добро, отколкото в политиката. Това коментира в интервю пред БНТ министърът на икономиката Кирил Петков в отговор на въпрос дали смелите ходове, които демонстрират с колегата му Асен Василев, са възможни и в редовно правителство, а не само в такова като служебното, което е на власт за кратко.


Допълни, че ако следващият министър на икономиката реши да продължи положителните промени, той би отделял от времето си да помага в продължаването на тази политика.

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Чувствам се въодушевен и мотивиран, защото показах, че хората трябва да очакват повече от своите политици. С всяка подмяна и с всяка глупост, която се чува напоследък, се вижда, че хората имат нетърпимост и тази нетърпимост е това, което ще даде шанс на България да отиде напред, посочи Петков. Подчерта, че ако се налага, е по-добре непрекъснато да има протести и предсрочни избори, вместо да е спокойно и тихо да се краде.


В отговор на въпрос, свързан с атаките на "Има такъв народ" по адрес най-вече на финансовия министър Асен Василев, Петков обяви, че явно има разлика между говоренето и реалността. Даде за пример това, че в интервюто от дивана в неделя Трифонов обяви, че Василев му "е много ляв", пък в същото време днес партията му ще обсъжда основно леви политики, имайки предвид насрочените политически срещи.


Аз бих подкрепил президента Радев, защото показа, че може да прави екипи, да се разчита на него, да даде свобода да действат. Не съм получил нито едно обаждане да ми казва какво да правя. Това заяви Кирил Петков в отговор на въпрос за неговото евентуално участие на предстоящите президентски избори. "В никакъв случай", отговори той на допускането, че може да се окаже кандидат за президент наесен.


По предложението на Мая Манолова заплатите на депутатите да се намалят той обяви, че по-скоро трябва да се контролират заплатите в държавни структури, където той установи, че са огромни и при това не са на показ за разлика от тези на народните представители.

Кой иска да изтощи партиите на протеста, попита Арман Бабикян

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Юлия Лазарова

Всеки следващи предсрочни избори изтощават партиите на протеста поради това, че тяхното финансиране вече е изчерпано. Така нов предсрочен вот е в полза на старите партии, получавали големи субсидии в годините, които са по-стабилни финансово. Това коментира пред "Нова телевизия" Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Той смята, че следващ вот няма да промени съществено сегашното разпределение на мандатите.
"Има партии, които отдавна са във властта и са се обогатили от нея по законен начин и могат да правят избори по 10 пъти на година. И други като нас, които ходят с джобните си пари, а и те много отдавна са свършили. Кой иска да изтощи партиите на протеста и да останат само големите, дебели, вкоренени партии", попита риторично той по повод опитите на "Има такъв народ" да прехвърли на т.нар. партии на протеста отговорността, ако проектокабинетът "Николов" не получи достатъчно гласове.

"Изправи се БГ! Ние идваме!" още не е взела решение дали ще го подкрепи. Решението ще зависи от това дали кандидатите за министри ще покажат, че биха се справили със задачите, както и от наличието на писмено споразумение. В текста трябва да се опишат огромните червени линии - без ГЕРБ и ДПС в управлението, и приоритетите в политиката, по които двете партии вече имат съгласие, поясни Бабикян. Той каза, че преди две седмици е смятал, че може и без писмен документ, но сега настоява такъв да има заради ходовете на "Има такъв народ" "крачка напред, две назад".

"Има такъв народ" ще представи проектокабинета си на партиите, с които преговаря

Политическото напрежение: "Има такъв народ" представи проектокабинета си (хронология)

© Лили Тоушек


За днес са насрочени три политически срещи, които ще са решаващи за това каква подкрепа може да получи в Народното събрание проектокабинетът на "Има такъв народ". Партията на тв водещия Слави Трифонов получи в петък от президента управленски мандат и разполага с още четири дни, за да го върне изпълнен или не.


Очаква се най-голямата парламентарна група да представи структура и състав на Министерски съвет последователно на колегите си от "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и "БСП за България".


По предварителна информация в срещите ще участва номинираният за премиер Пламен Николов. Все още не е известно дали имената на предложените министри ще бъдат огласени и официално. В предишните разговори за подкрепа на бъдещо управление "Демократична България", БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!" поискаха от "Има такъв народ" писмени споразумения с конкретни ангажименти за политиките на кабинета, както и да научат имената на министрите, на които ще бъде възложено да ги изпълняват.


До момента от "Има такъв народ" не са дали ясен знак дали биха подписали споразумения. След разговорите днес предстоят заседания на трите парламентарни групи, на които ще се обсъжда как да гласуват в пленарната зала.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (604)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Младият Л Беров,
  Пишман боса учиндолски.

  И кукловодите във сянка .

 2. 2 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1382 Весело

  Паживьом - увидим.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 3. 3 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  Баси подвеждащото заглавие. Излиза все едно ИТН ще клекнат и ще преговарят за състава на кабинета.
  “. Все още не е известно дали имената на предложените министри ще бъдат огласени и официално.”
  Дали?

  Любовта ще спаси света!!!
 4. 4 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Циркът продължава. От ИТН продължават да го карат на инат. Въпреки че кандидатът им за МП не става за нищо, тия упорито ще предлагат и министри. Е и какво, ако по някакво чудо намерят парламентарна подкрепа за тоя кабинет, а обществото не го иска. Пак ли като Бойко от края на мандата си ще го играем?

 5. 5 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#1] от "gl_avatar":
  А разбиращите и можещи да правят политика- във форумите- кочентират първи.

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 6. 6 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Кочентират->Коментират

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 7. 7 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Горим !!!!
  Хаос в реда!!!!!

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 8. 8 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 526 Неутрално

  В България няма ляво и дясно както в Великобритания и САЩ ..Имало е СДС и БСП 90-те .
  Тоест ние вярваме в месията .Дали е царя ,боко или Слави …на всеки 10 години идва по един нов да ни спасява и това е ..
  И по скромното ми мнение въобще не е изключено боко да се върне ..под една или друга форма .
  Не изключвам коалиция с ИТН и не изключвам да има повече депутати при следващи избори .

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#4] от "doctor.no":

  Напротив.
  Обществото искаме редовен кабинет.
  Над 75%.

 11. 11 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#3] от "hope":

  Клекнат, не клекнат, преговарят, не преговарят, няма никакъв начин да управляват с толкова депутати, без споразумение. При нови избори няма и най-малък шанс някоя партия да спечели толкова, че да управлява сама.

 12. 12 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Сценаристите се излагат.
  Мистерията с която обвиват процесът по избор на кабинет е достойна за филмова продукция , но не и за реална , прозрачна политика.
  Крият , сърдят се ….лигава работа!

  Според мен, тези хора не знаят още в какво се забъркаха и въобще даже не осъзнават огромната отговорност , която легна на върху тях. Очакваха да влязат с малко депутати в парламента и там да пеят македонски революционни песни! А , на ви сега да правите политика вместо кастинги!

 13. 13 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  Никаква подкрепа без подписан документ с декларация за изпълнение на предвидените реформи!!!
  Да си ги поддържа Мустафата!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 14. 14 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#10] от "Да вярваме на истината":

  не съм казал, че не искаме редовен кабинет. Казвам, че тоя мин председател - шнорхела - вече не се възприема. ИТН нямат ход да го сменят, но могат да върнат мандата и да подкрепят при някакви условия 3-я такъв, ако е при ДБ. Пак може да са в управлението, но няма да са мандатоносител и ще трябва да свият малко перките.

 15. 15 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#12] от "strymski":

  абсолютно. и в момета го карат на принципа проба-грешка.

 16. 16 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#12] от "strymski":

  Мистерия няма, един отишъл на кастинг и станал премиер.

 17. 17 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  ДБ ли да решава кой да управлява? С 12 % толкова.
  Или Мая временната дето днес е в парламента, а утре не се знае?
  Те затова си смениха името, защото се видя де това "Мутри вън!" е смешно точно при мутрите на Мая.
  Колко пъти още ще си сменят името? Няма да ги спаси от това да не влязат в някой от следващите парламенти.
  А ДБ какво си мислят? 15 % според мен са и траванът и то не се знае. На едни следващи избори да не станат пак 6 %.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  До коментар [#14] от "doctor.no":при някакви условия 3-я такъв, ако е при ДБ.

  А ако не е при ДБ? Тогава?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Директивата "от горе" беше за учиндолската банда, понеже бил обучен какво да прави.

 21. 21 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  ДБ въобще да забрави за власт. Чалгата ги постави на място като с онова си интервю във фейса.
  Като вземат повече % тогава от ДБ да имат претенции да управляват.
  Само че те нищо не правят за да вземат повече %. Което значи че не искат властта. От ДБ искат също както искаше Чалгата просто да са опозиция в парламента. Сега това е модерно и е сладко. Не носиш отговорност, никой не може да те обвини, че преяждаш с власт, че някъде грешиш. И в същото време си винаги прав и винаги имаш претенции.
  Само дето нещата така се подредиха, че всички партии са в цайтнот.
  И няма кой да управлява. Така че избори без край.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#19] от "дерибеев":

  естествено, че гадаем. тази хипотеза е свързана с преценката на Радев при връчване на третия мандат и да види, че БСП имат нищожен шанс, а ДБ поне някакъв

 24. 24 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1519 Весело

  От фейсбука на Ивайло Цветков.
  Консултации за съставяне на правителство в България. 😉

  https://m.facebook.com/1381809975/posts/10220503933733315/?d=m

 25. 25 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#4] от "doctor.no":

  Ще го играем с шнорхели на жълтите павета и посрещане с павета на всеки гласувал за недоразумението.
  Тео Ушев добре е описал във фейсбук какво мислят много хора. По-добър е в писането, та ще го копирам.


  Навремето, през 97а, когато Канадският консул ме попита - "Защо искаш да емигрираш в Канада, след като имаш толкова успешна кариера в България?" му отговорих -
  "Аз не съм икономически емигрант. Бягам от пошлостта, простотията и арогантността." Една от причините да искам да се махна беше именно присъствието на един виден, височък "аристократ на добрия вкус".
  Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.
  30 г. пошлото, простащината и арогантността "образоваха" българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.
  Резултатът от това "образование" е налице. Днес имаме реколтата му.
  30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.
  Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика - "Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол - където ви е мястото."

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на cvh501084513
  cvh501084513
  Рейтинг: 959 Неутрално
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Сценаристите още не са разбрали че правят правителство а не шоу ..

  Някво поведение в стил първа среща на ученици ..
  Днес Да,утре не ..интриги ,сценарии ..ама един премиер след това друг ..Един министър след това друг ..Смешна работа ..
  Преминаваме от диктатор в няква лиготия дето няма кой да се изкаже да тръгнат нещата ..всеки сочи с пръст другия и се след това се сърди публично в фейсбук …

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#25] от "атанас":

  Така е. Слави не виждам да си дава сметка, че в София гласуваха за ДБ. Протестите пред МС или НС не се правят от хора от провинцията.

 31. 31 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Явно ДБ за пореден път го играе ва банк и блъфира. Ако мине номера. Досега минаваше. От ДБ се държат така сякаш държат в ръцете си целият политически живот в България и те казват какво и как да стане. Засега всички вярват.
  Ако на едни предстоящи избори ИТН загубят доста гласове в сравнение с миналите наскороп избори, а ДБ спечелят доста гласове в сравнение с миналите наскоро избори, то значи че ДБ продължава да има някакво особено доверие от избиратрелите (на което не се радва нито една друга партия). Ако обаче това не се случи, то значи че нещата не са както ги представят от ДБ.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 32. 32 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  ДБ се държат така сякаш са спечелили 51 % на последните избори и могат да си правят каквото си искат...
  Да, ама не...

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 33. 33 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  До коментар [#28] от "witch_doctor":

  Той въпросът си е резонен ама на някои не им уйдисва на опорките.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 34. 34 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#26] от "justauser":

  Чалгата с помощта на социолози и медии, както и тролове на ГЕРБ(да, и те ревяха, че това е партията на протеста), излъга хората да гласуват, защото той ще бъде с най-много гласове от протестните партии и така има шанс да се изрине след ГЕРБ.
  Ден след изборите на 12.7 си показа лицето, като се извъртя на 180 градуса.
  Да, хората гмасуваха за Слави и ИТН, но гласуваха за друг Слави и друго ИТН, които бяха представяни. Ако беше показал истинското си лице преди 11.7, би бил осмян и едва ли щеше да мине 4%.
  Така че никой не е гласувал за ИТН и ИТН не е партия на протеста и не може да се спекулира какво искали протестиращите и кого са избирали точно чрез него.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Бандата на Слави ,както ги наричат "сценаристите".

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 37. 37 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  “Баси и държавата, щом аз съм ѝ вице-премиер”. (Нейчо Неев)
  Сега ще минем на премиер.

 38. 38 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Мислите ли, че зад ИТН се показва сянката на библиотекарско-сарайския кръг?

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#4] от "doctor.no":

  ДБ-тата и Мутрите не сте обществото. Погледнете си електоралната подкрепа. Много се съмнявам, че избирателите на Слави се вълнуват особено, кой ще е МП.

 41. 41 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1621 Весело

  Няма да обявяват имената на министрите, после ще ги обявяват... Малко шизофренично шоу! :-)

 42. 42 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#4] от "doctor.no":

  ДБ /РФ/ преди 5 години по същия начин атакуваше Радев, че няма опит в политиката и изтъкваха качествата на Трайков. За Цачева не говореха нищо в това смисъл, тя беше кандидат с опит.

 43. 43 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Ако ДБ не подкрепи правителството на ИТН, уличнософийският умнокрасивитет ще докаже, че се интересува единствено от постове и привилегии. Помним Костов.

 44. 44 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#17] от "justauser":

  Може би 6% е доказуема прогноза.Особенно,ако я доказва Райчев.Обаче има и един друг вариант.Ако към тези 6% процента се прибавят процентите на Кирил Петков и Асен Василев,колко точно ще се закръгли народното доверие?И като човек визионер с числата ,може би ще ми отговорите на един въпрос:"Каква точно помия ще е необходима,за да се смъкне рейтинг от 60 % доверие?"Защото кражбата на интелектуална собственост вече е закачена на други ревери!Дано не се прибегне до услугите на Ицо Момата,защото това ще е срам и позор за избирателите на ИТН.Все пак те,за разлика от тези на ДПС,са грамотни и четат.

 45. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  До коментар [#23] от "doctor.no":че БСП имат нищожен шанс, а ДБ поне някакъв

  Така си е, БСП и ИТН са длъжни безусловно да подкрепят ДБ, докато последните не дължат никому нищо.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 46. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Весело

  Хаджигенов и Бабикян за опитни държавници ли се водят?

 47. 47 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Трифонов пак намери аргумент против Василев, отначало бил крал интелектуална собственост, после това се опроверга и той излезе с новата мантра, че бил много ляв, искал да взема заеми, а всичко трябвало да се управлява от частни фирми, държавата да няма никаква собственост, разбирай Доган трябва да напазари още.

  Трифонов тогава трябваше да спомене, че ще кара частни фирми да спонсорират космонавтите, всичко останало е лява политика. Не знам как ще ги накара, най-вероятно ще им направи безплатни концерти, което пак е лява практика, всичко трябва да си има цена според Трифонов.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#14] от "doctor.no":

  Няма никакъв смисъл ИТН да представят кандидатите на ДБ и ИСБГНИ. Те само своите си одобряват.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#30] от "doctor.no":

  Мисля, че си дава, след полицейската охрана на бъдещия им премиер от няколкото протестиращи, видяхме вкиснатите физиономии на тези, дето му пишат думичките, отсега нататък само в джиповете до вратите на парламента. Искаха да повторят това, което направиха служебните министри - пеша от Министерския съвет до Народното събрание, само дето те бяха без охрана и хората се спираха да ги видят и поздравят. Трифонов е нервен, обижда хората с епитети, с които си служи в предаването за да унищожава конкуренцията на своите благодетели. А трябва да си даде сметка, че хората излязат ли на улицата, повече не се прибират - могат да стигнат и до дома му, и до телевизията му.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 908 Весело

  До коментар [#4] от "doctor.no":Напротив. Обществото искаме редовен кабинет. Над 75%.
  —цитат от коментар 10 на Да вярваме на истината


  Това как го разбра, след като 40% ходиха на избори?

  Да съм те упълномощавал да говориш от мое име?

  п.п. Маяма ти ли си?

  : )))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 54. 54 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  От ДБ е най-добре да се вдигнат на всенародно въстание и да вземат властта. И после вече там вече се знае. Защото явно че с избори няма да стане. Демокрацията в България не струва. Не се избира който трябва. Никога така няма да се освободим от комунистите.
  В България всичко е менте. Уж декомунизация, ама менте декомунизация. Уж протести, ама и те менте. Уж против комунистите, ама за да дойдат комунистите на власт.
  Уж демократи, ама били членове на БКП.
  Уж промяна, ама реално нищо не се променя.
  Военен преврат не може да има, защото и военните а комунисти.
  Безнадежността е превзела държавата.
  Невъзможната промяна.
  Как така навсякъде успяха, а тук не?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 55. 55 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Естествено, че само на партиите с който преговаря - няма защо да запознава ГЕРБ и ДПС с проектокабинета, защото те са им го редили.

 56. 56 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Естествено, че само на партиите с който преговаря - няма защо да запознава ГЕРБ и ДПС с проектокабинета, защото те са им го редили.
  —цитат от коментар 55 на svetlyobg


  За да не ме излови пак граматическата полиция, поправка в коментара!

  Естествено, че само на партиите с коИто преговаря - няма защо да запознава ГЕРБ и ДПС с проектокабинета, защото те са им го редили.

 57. 57 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 94 Весело

  "Ако на едни предстоящи избори ИТН загубят доста гласове в сравнение с миналите наскороп избори, а ДБ спечелят доста гласове в сравнение с миналите наскоро избори,"

  Нови избори със сигурност ДБ ще вземе 30-50% повече гласове. На последните гласове бяхме с 20% повече от предишните - само 20% защото избирателите ни са на море.

  ВАЖНО - ДБ наистина взема само 12% от избирателите. Ама тия 12% са поне 30-40% от гражданите които правят икономиката на държавата. Това не влияе пряко на изборите, но такива като нас имат много начини да вклият и убеждават ...

 58. 58 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Ма Иванов не каза ли че с него не е преговаряно

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 59. 59 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 404 Неутрално

  ИТН няма защо да се тревожи за поддръжка при гласуване на правителството - "изчегъртваните" са готови да подкрепят "изчегъртващите". Иначе служебно правителство ще продължава да разкрива огромните им кражби, ще им пречи да крадат и да купуват гласове.

 60. 60 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Любопитно  СТАНИСЛАВ ТОДОРОВСКИ

  проповядващ от време на време през СОЦ-мрежите,
  с либрето НАПИСАНО МУ ОТ САРАИТЕ
  в качеството си НА КАКЪВ ГО ПРАВИ ?!?!?!

 61. 61 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1220 Весело

  Извинявам се, Бабикяне. И се поправям.
  "No money no protest"

  От идиоти отговор не чакам
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  ДБ мислеха, че ако не са Герб, са те, но ей ги сега ИТН и БСП

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  Нарцисизмът е свръхкомпенсация за липсата на обич към себе си, неувереността и чувството за малоценност водят до стремеж към одобрение и поддръжка, раболепие към тези, които са с по-висок статус и жестокост към тези, които са по-ниско. Във всеки у нас има един Нарцис и само творческите прояви могат да елиминират разрушителната му сила.

 66. 66 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#3] от "hope":Клекнат, не клекнат, преговарят, не преговарят, няма никакъв начин да управляват с толкова депутати, без споразумение. При нови избори няма и най-малък шанс някоя партия да спечели толкова, че да управлява сама.
  —цитат от коментар 11 на gianni


  Споразумение отдавна има, затова се държат така наперено. Познай с КОЙ е споразумението?!

 67. 67
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#55] от "svetlyobg":

  Консултациите с ДПС за кабинет и сближаване на позиции няма да бъдат забравени, както и Мултигруп и благодетелят Илия Павлов.

 70. 70 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Тече кастинг за подкрепящи правителство.

  В президиума две патерици и два бастуна.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 71. 71 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Големи мъки големи подскоци.
  Айде успокойте се ще ви представят министрите.
  ЖАЛКИ СТЕ.
  Хубаво правеше Борисов навремето, че въобще не ви питаше.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  ДБ си мислят, че хората се вълнуват от протестите. Ами не е точно така. Видя се колко % спечелиха "партиите на протеста".
  Нещо не се получава. Не знам защо. Бира ли не беше раздадена достатъчно, идейно ли дрОгарите от ДБ нещо не са на правилните позиции.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 74. 74 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Само на мен ли се вижда подозрително, че гробарските тролове ръкопляскат на чалгаря? Не беше ли той с изчегъртването на ГЕРБ? Или е просто димка?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 75. 75 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2293 Неутрално

  Натискам дистанционното - кривоглед хаджимамикян, по първа екип комунисти, предшествани от арлеки..ро, който ни казва, че в държавата и в момента се краде, фрустрирани протестъри журналисти...
  В държавата бедствие - претоварване на електропреносната мрежа, липса на скъпа и прескъпа вода, пожари, които няма кой да овладее. Рашков сигурно е пиян под някоя маса, та нито го видяхме, нито чухме. Президентото мълчи, реди листчета и прави сметки. Бесен. Готви се тия дни да даде мандата на ДБ, те да си посочат "екипа" и ... Рашков, щото как без БСП...
  Вчера цял ден - кривоуста и хлевоуста министърка, лъжеща без да й мигне окото... махленска клюкарка, завършила в Дъблин, "Великобритания"...
  Става все по-лошо за всички и никой не иска вече оставката на Гешев.
  Няма план, няма Брюксел, няма нищо и никого.
  Каква стана тя, другари? Още сме само в началото на август!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 76. 76 Профил на cvh501084513
  cvh501084513
  Рейтинг: 959 Неутрално
 77. 77 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Всички медии обичайно са в подкрепа на ДБ срещу заплащане. Сега са захванали тезата, че ИТН са неграмотни, неподходящи и т.н. Но както каза Зайкова преди години бяхме на 5 място по образование. Имаме доста слаби медии, за колко интелигентен народ.

 78. 78 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Любопитно


  Забелязахте ли, КОЙ се фиксира ЗА ДА ОБЛАЙВА

  САМО и ЕДИНСТВЕНО ДБ,
  Христо Иванов
  министър АСЕН ВАСИЛЕВ
  министър КИРИЛ ПЕТКОВ........

  Станислав Тодоровски, отварящ си само устата
  Вместо нето ГОВОРЯТ САРАИТЕ
  ДПС
  ИТН
  говорителите им, говорещи вече директно за
  "соросоиди"
  "жълтопаветници"
  "умни и красиви"......
  и още.....и още......

  от репертоара на ФОРУМНИТЕ и ФЕЙСБУК НИКОВЕТЕ ИМ

 79. 79 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Ситуацията е ясна бе, бойковци си казаха че няма да се регистрират (тоест ще гласуват ЗА) и БСП ще подкрепят и честито ново правителство, което ГЕРБ, БСП и ДПС го държат за топките

 80. 80 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  Късно е, либе, за китка - казва мъдрият български народ.

 81. 81 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Здравейте, циркажии! /по Станишев/
  Поне можете от сега да сте спокойни, че никога няма да изпаднете в пологжението на ИТН.
  Никой не ви бръсне за слива и няма да ви даде достатъчно %.

 82. 82 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#74] от "UJC4040":

  Ицката като глаува за славчу, какви ще ги плещиш?

 83. 83 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Цирка си продължава. Какви са тези протестиращи? Бабикян кой е? Мая коя е?
  Утре направо да сложат някой неизвестен човек от улицата, повече бих му вярвал.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 84. 84 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#45] от "дерибеев":

  Извърташ ми думите. Най-правилно е първата политическа сила да състави кабинета, това го въртим вече 3 седмици. Да не повтаряме и да определяме всички грешни стъпки на ИТН, но сме в ситуация, от която те не могат да излязат - излъчиха МП - който е неприемлив и би стартирал с голямо обществено неодобрение. Доста по-голямо, отколкото биха могли да компенсират и да се налагат някакви политики.
  Те би трябвало да са умните - за това сме ги избрали уж - и да решат, продължават ли така и да рискуват протести и други такива неща или ще търсят някаква форма на сваляне на напрежението по единствения възможен вариант в това НС.
  Ако не се приеме нито един от горните остава вариант нови избори с всички плюсове и минуси.

 85. 85 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До коментар [#73] от "justauser":

  А...Славчо не го ли пишехте и него от протеста доскоро?

 86. 86 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  До коментар [#85] от "uq":

  Вие го пишехте.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 87. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До коментар [#85] от "uq":

  Така ли?

 88. 88 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#50] от "Vladimir":

  Според биографията му трябваше отдавна да се е махнал като политик

 89. 89 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Мафията на ДС няма да прости лесно падането на ГЕРБ! Сега наново трябва да гради зависимости с новото си отроче ИТН!

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  До коментар [#32] от "justauser":

  Не , ИТН се държи така. Но и те са далеч от 51 %.

 93. 93 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#30] от "doctor.no":

  Затова бяха купили палатки, да има къде да спят

 94. 94 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#26] от "justauser":

  Ти къде видя ИТНисти на протест срещу ГЕРБДПС ??

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#12] от "strymski":


  « Сценаристите се излагат . «


  Да, ако имаш предвид тези на Учиндолеца, но онези от сарая, изобщо не се излагат, защото за сега те печелят .
  Това « Аз, аз, аз « което се чува при всяка реплика на Учиндолеца, всъщност е онова « Аз « на онзи от сарая .
  А беше време, когато Учиндолеца щеше да чегърта ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#77] от "ggot":

  Имаме куп успешни хора с добро образование. Това не значи, че ИТН вадят такива. Пацо е само върха на айсберга на простотията.

  Пример- в правителството на Василев ИТН предложи момиче на 31- експерт по имунология, цял мениджър проекти(project manager, де) с участие в куп организации. А всъщност калинката с рязане на надувките е:
  - административен секретар на проекти ниско ниво, който пише разните му документи по проекта. Пълно е с такива по фирмите. senior е просто, че имаш 1-2 години стаж и вече не си junior. Нещо като стълбицата стажант, младши, старши, експерт, старши експерт, главен експерт.
  - човек с 2-3 години стаж максимум. В медицината специалност се взима бавно.
  - ВСЕКИ ЛЕКАР И СТАЖАНТ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ ЗАПИШЕ В ОРГАНИЗАЦИИ И ВСЪЩНОСТ ТОВА Е САМО С ПЛАЩАНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС. Всеки лекар в България е член на БЛС, дружество на хирурзите(ако е хирург) и т.н. Ако не си в управителен орган, си буквално никой.

  Та... ИТН ни пускат такива псевдо експерти пълни калинки с ФАЛШИВИ свта.
  При хиляди мениджъри в международни и големи български компании, адвокати, лекари и т.н. тази партия няма друго освен продавачи на джапанки и стажанти с мляко по устата?

  Може хората да имат голям капацитет. Просто с лъжа не се прави, а и тя е толкова плосък тарикатлък, че няма накъде, и е обида към избирателя, защото го мислят за пълен дебил. А и капацитет първо се развива, тогава му се дава власт. Няма как да станеш управник, ако още си стажант. Просто нямаш база, а служителите ти ще ти се подиграват и грам няма да те слушат, защото за тях си под стажанта в отдела им като опит. Когато си излъгал, то става още по-лошо. Вече е ясно, че ще лъжеш все повече и няма да правиш друго освен да слушаш и да чакаш да получиш парче от откраднатата баница. Знаеш, че без ония зад теб си 0, могат да те изритат за 2 минути, съответно слушкаш и папкаш.

 99. 99 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  И пак се почна с минусите.
  Абе, напиши някое смислено доказателство, че не съм прав.
  Не пиши минуси както са ви учили в училището за бавноразвиващи се.

 100. 100 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 106 Неутрално

  До коментар [#94] от "Тони КОСТОВ":


  Ами защо се радваха тогава от ДБ след като ИТН спечели изборите?
  Нещо в ДБ е скапано. Те искат да си присвоят всеки успех.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK