Правителство на "Има такъв народ" или предсрочни избори - вече зависи основно от ДПС

Кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов (вляво) заедно с Тошко Йорданов и Филип Станев (на заден план)

© Юлия Лазарова

Кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов (вляво) заедно с Тошко Йорданов и Филип Станев (на заден план)Дали ще има правителство на "Има такъв народ", или ще се върви към предсрочни парламентарни избори вече зависи основно от ДПС. За да бъде избран кабинетът на партията на Слави Трифонов, който засега изглежда, че ще получи подкрепа и от депутатите на БСП (така събира общо 101 гласа), са нужни или гласове "за" от ДПС, или помощ с по-нисък кворум, или няколко подкрепящи (двайсетина) от други партии.


На четвъртия ден, откакто мандатът за съставяне на правителство е в кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов, проектът за състав и структура на Министерския съвет бе представен на отделни закрити за медиите срещи на всяко от три от формациите в парламента - "Изправи се.БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и "БСП за България", но решенията дали те ще подкрепят кабинета, или не, ще бъдат взети в следващите дни. Неофициалните коментари са, че БСП вероятно ще подкрепи правителството, докато "Демократична България" - няма (шансовете за това бяха оценени на не повече от 50% от съпредседателя на обединението Владислав Панев). За депутатите от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" има различни предположения - или всички няма да подкрепят, или ще гласуват смесено.


На срещи не бяха поканени представители на ГЕРБ и ДПС. Във вторник сутрин бившият премиер Бойко Борисов заяви в отговор на въпрос на "Дневник", че всички народни представители от парламентарната група (63 депутати) ще бъдат в пленарната зала и ще гласуват "против". Партията му взе и официално решение, че няма да напускат зала, а той обяви, че Слави Трифонов е пропуснал момента да му се обади и да поиска подкрепа.
Така вариантът за избор на правителство чрез намаляване на кворума (би трябвало в зала да не присъстват 40 депутати, за да са достатъчни гласовете на "Има такъв народ" и БСП) зависи евенутално от ДПС (те имат 29 народни представители) и трябват допълнително още поне 11, освен ако няма отсъстващи и по други причини.


Засега от ДПС твърдят, че още нямат решение, но от поведението на движението зависи как ще се развие ситуацията в следващите дни, а и седмици, ако правителство на "Има такъв народ" не бъде гласувано и се стигне до трето връчване на мандат.


Какви са нагласите след срещите


Кандидатът за премиер Пламен Николов изчете пред медиите списъка с имената на министрите в проектокабинета (кои са те вижте тук) и каза, че няма да има промени. Зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че на срещите те са запознали другите политически формации с предложението си, а не са го обсъждали с тях.


"Има такъв народ" категорично отказва да подпише споразумение за подкрепа с другите партии, но по неофициална информация предлага два писмени документа - управленска програма и декларация от парламентарната трибуна, че правителството няма да зависи от ГЕРБ и ДПС. Според Йорданов другите партии не били единни в мнението си какво точно да подпишат.


"Има такъв народ" не обяви кога Пламен Николов ще занесе проекта за Министерски съвет на президента (последният срок е петък) и кога ще е гласуването в парламента. Според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов вероятно в петък ще бъде върнат изпълнен мандатът, а следващата сряда ще се решава кога да е гласуването в пленарна зала. Това означава, че партията на Трифонов ще има по-дълго време да търси подкрепа за избора на правителството.


Според депутати от другите партии е малко вероятно "Има такъв народ" да промени някои от кандидати за министри, макар че има критики към тях. За "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" например се разбра, че не одобряват предложения за министър на вътрешните работи, който според тях до последно миналия петък е бил кандидат за премиер - Петър Илиев.


Според Пламен Николов Илиев е "страхотен професионалист, конституционалист, човек, който може да се справи с предвидените реформи". Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов реагира оство в отговор на въпроси като заяви, че Петър Илиев е готов да осъди всеки, който го обвинява в плагиатство (за адвоката има информация, че е използвал части от чужд научен труд без да го цитира).


Дали, ако не получи подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", "Има такъв народ" би върнала мандата неизпълнен, е въпрос, който "Има такъв народ" остави без отговор след срещите. Миналата седмица позицията им беше, че ако тези формации не ги подкрепят, те ще върнат мандата.


Според съпредседателя на "Демократична България" Владислав Панев "повече от 50% са шансовете да не подкрепят кабинета", но решение ще се вземе от парламенатрната група и органите на трите партии - "Да, България", ДСБ и Зелено движение. След като участва в срещата за представяне на имената на министрите, той каза още, че ще продължат разговорите с "Има такъв народ" по приоритети, като във вторник като ключови са определени съдебната реформа и образованието и има обещание да бъде представена управленска програма. По думите му от "Демократична България" не са коментирали имената на министрите и въпросът за споразумение не е обсъждан. Също така той не изключи възможността "Има такъв народ" да промени част от състава на кабинета. Христо Иванов и Атанас Атанасов не бяха на срещата. По-късно Иванов каза, че не участва в "инсценировки". А след заседанието на парламентарната група добави, че решение все още няма.


След срещата Мая Манолова пък обяви, че решение на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще има преди изтичането на констутуционната прецедура, т.е. преди петък.


Кандидатът за премиер заяви във вторник, че е оптимист и че на срещите "усетил" подкрепа без да конкретизира.

Правителство на "Има такъв народ" или предсрочни избори - вече зависи основно от ДПС

© Юлия Лазарова


Правителство с помощта на БСП и ДПС


Националният съвет на БСП ще се събере в сряда (4 август), за да реши дали парламентарната група да подкрепи проектокабинета. Очакванията са, че социалистите ще дадат подкрепа, тъй като имат около 30 общи приоритета.


След срещата във вторник лидерът Корнелия Нинова избегна директния отговор на въпроса дали ще предложи на пленума да подкрепи кабинета "Николов", но даде да се разбере, че пътят на преговорите е извървян успешно. Последното условие - да има споразумение, явно ще бъде ревизирано, тъй като в следващите дни двете партии ще се разберат за "формата на политическото съгласие по приоритети". Тя каза, че не желае да коментира имената на министрите и не вижда дългата ръка на ДПС. По думите й решението на БСП не зависи от това дали "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" ще подкрепят или не кабинета. Нинова избегна и въпроса за Петър Илиев, който е работил за партията преди няколко години по законодателни въпроси.


Така кабинетът може да събере подкрепа от 101 гласа - 65 от "Има такъв народ" и 36 от "БСП за България". За да е избрано правителството, е нужно или в залата да са 201 народни представители (т.е. евентуално ДПС и представители на другите партии да отсъстват и кворумът да е по-нисък) или някои депутати от другите парламентарни групи да подкрепят кабинета. Но според депупати ключова ще бъде ролята на ДПС.


Възможни ли са избори 2 в 1 през есента


Ако първият мандат не бъде изпълнен, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че кандидатът за премиер от парламентарната група на втората политическа сила ще върне мандата, т.е. и вторият опит ще е неуспешен. Така по-вероятни изглеждат нови предсрочни парламентарни избори, тъй като който и да получи третия мандат, трудно би събрал подкрепа.


Ако това е третата сила - "БСП за България", няма да има гласовете на партиите на протеста, въпреки желанието да предложи част от служебните министри. Досега никой от тях не е коментирал би ли приел покана за такова правителство и с каква мотивация. Няма информация дали "Има такъв народ" биха подкрепили левицата, след като тя е готова да гласува за тяхно правителство, както и каква ще е ролята на ДПС. В този сценарий възникват и въпроси за ролята на президента Румен Радев, който се готви за кампания за втори мандат.


Прогнозите в последните два дни на анализатори са за избори през есента 2 в 1 - президентски и парламентарни. Първата възможна дата за това е 24 октомври, тъй като за президент може да се гласува от 22 октомври до 21 ноември, а изборите в България са само в неделя.


Кои са номинираните за министри и какво е известно за тях - четете тук
Най-важното от политическия ден - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (222)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 605 Неутрално

  НЯМА да има правителство.
  Истината е, че Слави Трифонов иска нови избори, за които да обвини ДБ и Изправи се! Само по този начин може да се обясни тази ПРОВОКАЦИЯ, наречена проектокабинет. В него фамозния Петър Илиев като МВР шеф с мед да го намажеш. Министър на правосъдието ще е Момчил Иванов, който се споменава в интернет с прякора „МАЗНИЯ”. Ето инфо от февруари под заглавието „Има такава подмяна”:
  https://www.bulgariantimes.co.uk/there-is-such-a-change-and-no-such-a-people/
  А ето как днес сутринта (!) БЪДЕЩИЯТ ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР според Блиц нарича Демократична България:
  https://blitz.bg/politika/deputat-ot-itn-nareche-sorosoidnite-plateni-polititsi-ot-db-s-takiva-dumi-che-dori-ne-sa-za-chetene_news832489.html
  Мисля, че и на кьоравия е ясно, че тази кандидатура е ЯВНА ПРОВОКАЦИЯ към Христо Иванов, който затова и не отиде на срещата.Ето го и текстът, копиран от БЛИЦ (ако случайно бъде изтрит...):

  ДЕПУТАТ ОТ ИТН НАРЕЧЕ "СОРОСОИДНИТЕ ПЛАТЕНИ ПОЛИТИЦИ" ОТ ДБ С ТАКИВА ДУМИ, ЧЕ ДОРИ НЕ СА ЗА ЧЕТЕНЕ
  София, България 03 Авг. 2021, 10:24 52718 прочита 22 коментара Автор: БЛИЦ
  За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници“, това написа във фейсбук депутатът на Слави Трифонов Момчил Иванов по адрес на ДБ, часове преди ключовата за съставянето на правителството среща между двете партии.
  По думите на Иванов срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма.
  „Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес“, допълва Иванов по адрес на ДБ, с които съвсем скоро им предстоят разговори за подкрепа на кабинет

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 2. 2 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 205 Неутрално

  С Гроздан Караджов - шефа на подкупите на Командира, ДПС не само ще подкрепи правителството, то го е създало...

  П.С. След залеза на Командира, повече от 10 години Караджов краде за СоПола....

 3. 3 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Въпреки че в предишни постове призовавах ДБ да остави ИТН да изпие горчивата чаша, аз не очаквах такава провокация и наглост. Не, няма как да бъде подкрепено такова повръщано, няма как.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 4. 4 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  И господ от свода, през гъстия дим,

  гледаше на всичко тих, невъзмутим!...

  Никола Йорданов
 5. 5 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Весело

  Ееееееее-еее, и замириса на... избори! Вожда се накокошини гордо!

 6. 6 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Още от самото начало зависи от ДПС, просто 7/8 тв се опитаха всячески да замажат очите на всички и да играят сценки, но е толкова очевадно вече, че няма промяна, а има подмяна, че няма накъде.
  Междувременно опитаха да прехвърлят вината за очертаващите се нови избори на ДБ, но нещо не им се получи много :)
  Този вид сценарии изглежда са по-висока топка от евтините смешки в кабеларката :)

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Да им пожелаем успех в съставяне на правителство.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 885 Весело

  Първата снимка е като карикатура. Трима индивида са наредени с прогресивно намаляващо като ниво облекло, от бизнес костюм през ризка до тениска. Папката със сградата на партийния дом, докато са в реалното НС, също е добър щрих към произведението. Евала на фотографа.

 11. 11 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Сл. Трифонов говореше много ожесточено, че с Нинова няма да говори, да се докосва, няма да мисли за нея!!!
  Пък какво стана, първа любов!!!

  Сидо
 12. 12 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Никой не желае да управлява в България в момента. И не знам защо всички лъжат че искат властта?
  Чалгата не му трябва на баир лозе и той ще отиде на нови избори.
  Ицо от ДБ също се прави на много ербап, но и той не иска властта.
  БКП я е страх.
  Герб не желае, защото всички са против тях.
  Мая иска да е само вътре в парламента.
  Явно няма силна партия която да иска власт и да има дългосрочни планове за България.
  А за политик визионер въобще да не говорим. След 1944 г. България няма политик визионер.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 13. 13 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Задкулисието ....отново реши че сме балъците от 90 те....

 14. 14 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Ако ДБ в момента спечели избори ще се държи точно като Чалгата. ДБ не желае в момента властта.
  В момента е трудно, има пандемия, хората са страшно изнервени и всеки който вземе властта си взима беля на главата.
  Но това значи в България докато има пандемия да няма желаещи за власт, т. е. постоянни избори още 1-4 г. докато трае пандемията.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 15. 15 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 993 Любопитно

  "вече зависи основно от ДПС"
  :D:D:D:D:D:D:АМА ТЕ ВСИЧКИ СА ЗАВИСИМИ ОТ ДПС D:D:D:D:D:

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 16. 16 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#9] от "Контрол на съзнанието":

  Стига с тези опорки, приятел. Не ти ли е ясно, че любимия ти Слави НЕ ИСКА И НЕ МОЖЕ пряко да управлява. Затова и иска нови избори, затова и така наглее. И на децата вече е ясно. Надявам се и на гласувалите за ИТН.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 17. 17 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  Де бъ все пак са получили от порциите чрез Гроздан Караджов. Твърдят, че все още мислят дали да подкрепят правителството. Явно лакомията им е голяма.

 18. 18 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#12] от "justauser":

  Зависи за каква визия говорим, например максимум кражби, максимум чуждо влияние

  Сидо
 19. 19 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1635 Неутрално
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  До коментар [#18] от "Подуенски нюанс":

  Визионер значи да вижда в бъдещето и да има план как да вкара България в това бъдеще. Такъв политик няма.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  До коментар [#14] от "justauser":

  Все пак си мисля, че ХИ е готов да се жертва и да стане един премиер или в краен случай главен прокурор.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Като гледам търси се кой ще има смелостта да заяви категорично "царят е гол". Този път ако може да не го чакаме 12 години.

 26. 26 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  Както писах вчера - ДБ ще блокира съставянето на правитерлство, защото очаква повишение на резултата си, при следващите избори.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 820 Любопитно

  ДБ трябва да са луди да подкрепят този Франкенщайн.
  Интересното е, че жените като да изглеждат що-годе нормални.

  Но мъжете са ... майка плаче, грамофон свири.
  И най-голямото недоразумение е специалистът по всичко, от коли до шнорхели.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 29. 29 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3313 Неутрално

  Не зависи от ДПС, а от Христо Иванов и Мая Манолова.
  Уж щяха да правят промени, баси лъжците.

  Любовта ще спаси света!!!
 30. 30 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дори да има нови избори, резултатите ще са същите. Само дето ИТН ще вдигне малко процентите а ГЕРБ ще загуби малко от техните. Това е положението, народа застана зад Слави Трифонов. Тук великите интелигенти може да не го харесват, но на никой не му пука за тях :)

 31. 31 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дори да има нови избори, резултатите ще са същите. Само дето ИТН ще вдигне малко процентите а ГЕРБ ще загуби малко от техните. Това е положението, народа застана зад Слави Трифонов. Тук великите интелигенти може да не го харесват, но на никой не му пука за тях :)

 32. 32 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ebeneezer Goode":

  Не е необходимо да гадаете как ще постъпи Демократична България!
  Това не е мутренска формация. Нито пък чалгарска!
  Напълно достатъчно е, да прочетете коментарите на симпатизантите, за да разберете поведението на хората, които сме изпратили в парламента...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Умно красива мъка :)

  Айде Баце още 2-3 мандата да изкара :)

 34. 34 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  На Драган Цанков 12 пеят:

  Парче ми дай , парче ми дай
  и повече не ме мъчи!
  Вземи здравеопазването и културата
  Финансите и МВР ми подари!

 35. 35 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Умно красива мъка :)Айде Баце още 2-3 мандата да изкара :)
  —цитат от коментар 33 на realguru


  😂😂😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1678 Весело

  До коментар [#8] от "Герберска Мутра":

  Всичкото ГЕРБ – за ИТН!

 37. 37 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#31] от "coy341048611":

  Не, резултатите няма да са същите. Виж линка в пост 1, той е от симпатизант на ИТН. Избирателите на Слави не ядат колци , както той се надява. Те смятаха, че той може да разгради ГЕРБ и мафията. Но вече виждат истината.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 38. 38 Профил на faro
  faro
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#14] от "justauser":

  Абе, какво му е страшното бе, младеж....?
  Ти с какво се занимаваш...? Само да пишеш тук ли..а..???
  Ние (аз) сме управлявали дружества (държавни) с по 200-300 човека (верно не е лукойл например)....вземали сме ги потънали, изправяли сме ги на крака...и после ни натирваха за да ги "убият" (отново дружествата)......и да ги.....доразсипят....!
  Нови избори трябват....само дето не виждам капацитет в христо и компания с тези нпо активисти...пак казвам...с хора в листите нищо не става....!

 39. 39 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1123 Весело

  Е то след 2001 г., винаги дали ще има кабинет е зависело от ДПС. Някой път с откровеното "Пеевски - шеф на ДАНС или кабинета пада", друг път с неясно защо гласуване въздържал се при вотовете на недоверие и незнайно как озовал се студен резерв вместо в държавния ТЕЦ - при Доган

  Не ме търсете преди обяд
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1678 Весело

  До коментар [#23] от "Ronald Reagan":

  Под опашката на коня? Май си слънчасал...

 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Почетния лидер Тошко на Има такъва народ има,
  документирано (Тошко има) шарено пуловерче:

  https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_4239469.jpg

  Не можем да кажем, че има толкова и така висококачествени
  алтернативнито почетни лидери.

  Събитието е прецедент,
  а прецедент няма конкурент в предшествието
  (дефиниция).

  Полчба занапред значи:
  Тошко с (шарено) пуловерче в знойни летни дни?

 43. 43 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5544 Неутрално
 44. 44 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Гласуваш за Славчо - получаваш Корнелия и Доган. Не че е някаква изненада, защото през цялото си битие на псевдошоумен, обслужваше точно тези кръгове.

 45. 45 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#26] от "atmanpg":

  Както писах вчера - ДБ ще блокира съставянето на правитерлство, защото очаква повишение на резултата си, при следващите избори

  И като го вдигнат (ако го вдигнат) - какво ще направят!?
  Или се надяват на 51,% !?

 46. 46 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  "Правителство на "Има такъв народ" или предсрочни избори - вече зависи основно от ДПС"

  От модела ГЕРБ-ДПС на модела БСП-ДПС ... подмяната стана ясна още щом пРезидента вдигна юмрук. Честита ви промяна, пардон подмяна ...

  ИТН също има ново име - НТПН (Нема толкова прост народ)

 47. 47 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#30] от "coy341048611":

  След гафовете, които направиха, ИТН ще се сринат поне с няколко процента, ОПГ ГЕРБ са свършени – не си струва да бъдат обсъждани. Ще расте само процентът на ДБ.

 48. 48 Профил на poly_na
  poly_na
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Самият Славун желае нови избори, затова и сътвори този цирк. Желае си и своите 5-10 %, с които да си кюта удобно в НС и да плюе на спокойствие, но от него нищо да не зависи. И ще го получи, разбира се, или сега, или към пролетта, само че тогава ще бъде свален с камъни.

 49. 49 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2099 Неутрално
  До коментар [#11] от "Подуенски нюанс":

  Търкулнало се гърнето, че си намерило похлупака.

 50. 50 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Аха! От 2001 до сега все слънчасвам 😄😄😄! Или светлото бъдеще е есенеска ?! 🥴

  agent
 51. 51 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Всички тролчета на шайката БКП-ГЕРБ ,сега са като матросовци в дива защита на учиндалския простак-чалгар и компания от сорта на тошко-маймунски, повтаряйки опорките спуснати им от сараите.
  Материала,материала.

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3967 Неутрално

  До коментар [#37] от "gun":

  “Избирателите на Слави ... смятаха, че той може да разгради ГЕРБ и мафията.”

  Както е казал Уинстън Чърчил, аз съм изцяло за демокрацията, докато не поговоря 5 минути със средния избирател.

  Да повярваш, че Слави, който от 25 години е “шут на мутрите” (както сполучливо го нарече вчера един съфорумец), е “носител на промяна” -

  - това е наивност и глупост, съпоставима с обявяването на левия популист, безскрупулен политически опортюнист и хамелеон, и бивш (?) гангстер Бойко Борисов за “десен”, “проевропеец” и “евроатлантик”.

  Безкрайни са само вселената и човешката глупост, като за вселената това не е емпирично доказано.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  До коментар [#4] от "Никола Йорданов":

  "И господ от свода, през гъстия дим,

  гледаше на всичко тих, невъзмутим!..."

  Той ли бил избрал ИТН да бъде победител на изминалите избори ? Като искаме демокрация, т.е власт на народа, ето ни я ! Сега народът пак роптае, псува и се пали, че всички са маскари и от него нищо не зависело.......

 54. 54 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Мдааа, нови избори, Бойко първи, Христо трети и отново заедно.
  Даже съм готов да се хвана на бас.

 55. 55 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1455 Любопитно

  Най-малкия на снимката кой го пере?

  Нека не смесва цветно с бяло.

 56. 56 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1678 Весело

  До коментар [#50] от "Ronald Reagan":

  Нали прогнозатата ти беше за 4% на т. нар. от теб "подопашници"?

 57. 57 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Целта е постигната БКП да се вземе властта - с помощта на патериците си ИМВ и ДБ. Съответно на тях ще им бъде платено под масата, а новата тройна коалиция ще прибере лъвския пай. Къде сте умно-красиви балами?!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 58. 58 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Биволицата ще погребе БСП. Наздраве дружина!

 59. 59 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 518 Гневно

  Еничарчето СлаФчу и неговите ибрикчии- Тошко и т.н. им лъснаха задниците. :)))
  Нови избори! Дано се стигне до тях, защото р**аните със сигурност ще подкрепят това чудовище.

 60. 60 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ebeneezer Goode":

  Те винаги се крият зад изглеждащи нормално жени. Тя и Фандъкова изглеждаше нормално, че даже и ПКП, преди да си повярва.

 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  НЯМА да има правителство.Истината е, че Слави Трифонов иска нови избори, за които да обвини ДБ и Изправи се! Само по този начин може да се обясни тази ПРОВОКАЦИЯ, наречена проектокабинет. В него фамозния Петър Илиев като МВР шеф с мед да го намажеш. Министър на правосъдието ще е Момчил Иванов, който се споменава в интернет с прякора „МАЗНИЯ”. Ето инфо от февруари под заглавието „Има такава подмяна”:https://www.bulgariantimes.co.uk/there-is-such-a-change-and-no-such-a-people/ А ето как днес сутринта (!) БЪДЕЩИЯТ ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР според Блиц нарича Демократична България:https://blitz.bg/politika/deputat-ot-itn-nareche-sorosoidnite-plateni-polititsi-ot-db-s-takiva-dumi-che-dori-ne-sa-za-chetene_news832489.html Мисля, че и на кьоравия е ясно, че тази кандидатура е ЯВНА ПРОВОКАЦИЯ към Христо Иванов, който затова и не отиде на срещата.Ето го и текстът, копиран от БЛИЦ (ако случайно бъде изтрит...):ДЕПУТАТ ОТ ИТН НАРЕЧЕ "СОРОСОИДНИТЕ ПЛАТЕНИ ПОЛИТИЦИ" ОТ ДБ С ТАКИВА ДУМИ, ЧЕ ДОРИ НЕ СА ЗА ЧЕТЕНЕСофия, България 03 Авг. 2021, 10:24 52718 прочита 22 коментара Автор: БЛИЦЗа първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници“, това написа във фейсбук депутатът на Слави Трифонов Момчил Иванов по адрес на ДБ, часове преди ключовата за съставянето на правителството среща между двете партии.По думите на Иванов срещу ИТН е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма.„Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес“, допълва Иванов по адрес на ДБ, с които съвсем скоро им предстоят разговори за подкрепа на кабинет
  —цитат от коментар 1 на gun


  🤣🤣🤣🤣🤣

  Подкрепа за чалгарите ще има!
  От дпс!

  😂😂😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 453 Любопитно

  Хора, обяснете ми моля, само аз ли си мисля, че Рошльо и кебапчията Фильо са пълни идиоти?
  За сърдит дедко Славчо с юнашката фЛанелка е ясно.

 63. 63 Профил на aij45700558
  aij45700558
  Рейтинг: 102 Неутрално

  Правителство ще има достатъчно е БСП да не регистрира само в началото-смятайте колкото искате

 64. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4159 Разстроено

  Подмяната вече е факт!

 65. 65 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Разстроено

  UNITED EU UNION

  Дотам я докарахме.
  Затова цяла Европа сега вази гледа разногледа.

  Към примера на ссср в периода 1922-2022

  До коментар [#12] от "justauser":

  След 1944 г. България няма политик визионер.

 66. 66 Профил на aij45700558
  aij45700558
  Рейтинг: 102 Неутрално

  Нищо не зависи от другите -без ИТН

 67. 67 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2292 Весело

  Хора, обяснете ми моля, само аз ли си мисля, че Рошльо и кебапчията Фильо са пълни идиоти?За сърдит дедко Славчо с юнашката фЛанелка е ясно.
  —цитат от коментар 62 на rumen_g


  Не си само ти, приятелю!
  Много сме вече!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 68. 68 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Не зависи от ДПС, а от Христо Иванов и Мая Манолова.Уж щяха да правят промени, баси лъжците.
  —цитат от коментар 29 на hope


  🤣🤣🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 69. 69 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#8] от "Герберска Мутра":Всичкото ГЕРБ – за ИТН!
  —цитат от коментар 36 на murry


  Не, не позна, всичко ГЕРБ против ДБ :-)

 70. 70 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Премиерчето му пише на челото, че е измамник и то не от много висока класа. Има доста недоразумения в предложените министри. Отдалеч личи, че там са поставени бушончета, в стил Тиквун преди време, сега бушончета в стил Бастун.

  В Шоуто на г-н Бастон ДПС се избягва да се споменава, това забелязали ли сте го?

  Честито на гласувалите в ИТН.

 71. 71 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Подмяната вече е факт!
  —цитат от коментар 64 на bat_plamen  Обратното, сега наистина може да има промяна а не подмяна на един олигарх с друг ..,

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  И между другото, избори 2 в 1 са нонсенс, при текущото състояние на нещата. Ще бъде логистичен хаос, както откъм машини, така и откъм цялостна организация, със или без тях.

 74. 74 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  ДБ и Прокопиев се запънаха против ГЕРБ за да ни докарат правителство на ИТН-БСП със златния пръст на ДПС. Бабикян и Маяма дори не ги броя. Честито! Цяла година напъни за да седнем от един голям на друг по-голям и по-крив.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 75. 75 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1455 Весело

  До коментар [#14] от "justauser":Все пак си мисля, че ХИ е готов да се жертва и да стане един премиер или в краен случай главен прокурор.
  —цитат от коментар 22 на Alarmstufe Rot


  Както винаги е било, мислиш качествено.

  Само не се засягай.

 76. 76 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Що ли ми се струвс, че всички парл. партии искат да остаеят Радев да ни управлява без парламент. Ако всички продължават така, очакванията ми за следващото НС и президент да са "избрани" с по-малко от

 77. 77 Профил на zhoo
  zhoo
  Рейтинг: 62 Неутрално

  30 % от имащите право на глас

 78. 78 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#52] от "Norman Granz":

  Редно е да се поясни чий е цитатът. Иначе става малко... да си припишем чужда мисъл...

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 79. 79 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#57] от "Разобличител":

  БКП беше на власт през последните 12 години.

 80. 80 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Който е вярвал, че треторазряден калпав шоумен като заядливото злобно слави иска реална промяна, требе е много тъп.
  С толкова мниго тепигьоси на глава от населението, светлината в тунела не е от изхода му.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 81. 81 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 609 Весело

  До коментар [#28] от "Ebeneezer Goode":... Това не е мутренска формация. Нито пък чалгарска!....
  —цитат от коментар 32 на Рим


  Воистина?

  : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1455 Весело

  Хора, обяснете ми моля, само аз ли си мисля, че Рошльо и кебапчията Фильо са пълни идиоти?За сърдит дедко Славчо с юнашката фЛанелка е ясно.
  —цитат от коментар 62 на rumen_g


  Да.

  Това, което виждаш, не е това, което виждаш.

  Един писюр, който прилича на писюр, говори като писюр и се държи като писюр, не е писюр. Така стоят нещата.

  Англичаните да си гледат таботата с техните патки.

 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Спец по всичко обяви
  с дисертация серкретна :)

  НАТО враг е вечнолетен.

  Спец, сексистки, не наби Ви.
  Нали?

  До коментар [#28] от "Ebeneezer Goode":

  ДБ трябва да са луди да подкрепят този Франкенщайн.
  Интересното е, че жените като да изглеждат що-годе нормални.

  Но мъжете са ... майка плаче, грамофон свири.

  И най-голямото недоразумение е специалистът по всичко,
  от коли до шнорхели.

 85. 85 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1455 Разстроено

  [quote#83:"До руските мекерета"][/quote]

  Май трябва да е "работата", ама вече нищо не е сигурно.

 86. 86 Профил на ten.chernev
  ten.chernev
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Слави вече многократно каза, че от избори не се бои. Пак ще ви бие като тъпан на сватба, и то с повече. Аз лично не съм уморен от избори и с удоволствие ще отида трети, и четвърти път ако се наложи и ще гласувам пак за Слави. А писанията ви, говоренето и действията на вашите лидери ме мотивират допълнително. Смея да твърдя, че изобщо не познавате електората на Слави.

 87. 87 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#86] от "oic47556838":

  Добре, Тошко. Седни си.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 88. 88 Профил на aij45700558
  aij45700558
  Рейтинг: 102 Неутрално

  ДА гласуват поне да се приеме бюджет за догодина и да внесат тоя план в ЕС- пък напролет пак на избори То на народа му омръзна вече

 89. 89 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 609 Весело

  . ...ИТН също има ново име - НТПН (Нема толкова прост народ)
  —цитат от коментар 46 на Гражданин


  Нема, ама има ( толкова прост народ) !!!

  : ))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 90. 90 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1455 Любопитно

  Слави вече многократно каза, че от избори не се бои. Пак ще ви бие като тъпан на сватба, и то с повече. Аз лично не съм уморен от избори и с удоволствие ще отида трети, и четвърти път ако се наложи и ще гласувам пак за Слави. А писанията ви, говоренето и действията на вашите лидери ме мотивират допълнително. Смея да твърдя, че изобщо не познавате електората на Слави.
  —цитат от коментар 86 на oic47556838


  Къде ли сме чували лафа с биенето?

 91. 91 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  НЯМА да има правителство.Истината е, че Слави Трифонов иска нови избори, за които да обвини ДБ и Изправи се! ....
  —цитат от коментар 1 на gun

  Трифонов си мечтае да е новият Доган.
  В сянка, на заден план да разпределя порциите, а в същото време да се прави на готин и да обира овации.
  Борисов и Доган в едно.

 92. 92 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Слави се изгаври, само да обясня - Барбадоса е зет на Орлин Червеняков - ония с хазарта и мъжките клубове - ТАБУ - плодова салата върху женско тяло -
  на мястото на комитова инж от строителни войски - ГУСВ имат много имоти да продават

 93. 93 Профил на ideyazabulgaria
  ideyazabulgaria
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#1] от "gun":

  Вие сте смешен с тези евтини прогнози. Така и не разбирате, че ни управлява не партии,а техните олигарси държащи в ръцете си ЕДРИЯ ОЛИГАРХИЧЕН КАПИТАЛ на двете основни партии БСП и ГЕРБ, чийто олигарси държат цялата икономика на държавата( БСП) и цялата финансова система (ГЕРБ), останалите партийки са слугинаж на олигарсите на големите.
  ИТН на Слави Трфонов е изкуствено създадена партия от настоящето мутростатукво, без членска маса, регистрирана по втория начин, с двама души в нея, тя се роди да бъде в услуга на олигарсите на двете партии БСП и ГЕРБ и да удължава и подкрепя тяхното мутростатукво.
  От 10 години се върши окрупняване на олигархичния капитал у нас.
  ГЕРБ в течение на 10 години обедини капиталите на своите олигарси( Борисов & Бориславова) заедно с капиталите на ДПС олигарха Пеевски и управляваше в общ съюз с ДПС. Това обединение повтаря обединението на НДСВ + ДПС, Олигарха на ДБ Иво Прокопиев не може да се вмести в това пространство, той беше прогонен от Борисов 10 години в изгнание. И е твърде слаб в капитала си да се обедини с кой да е. Никой не го иска и никой не ще да се съюзява с него. И става опасно за свободата на словото на българите, да съединяват капиталите на два медийни магната. Това Брюксел няма да одобри, понеже ние надминаваме модела“Берлускони“ и това ще ни доведе пълна изолация в Европа и света.
  Така че Слави върви по пътя на БСпарската марионетка „дядо цар“ и ще обединява капиталите на олигарсите на БСП с Пеевски. Това е поинта!

  Идея за България- алтернатива на статуквото
 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4486 Неутрално


  UNITED EU UNION

  Крив/прав...

  Като си заплещил глупост,
  защо не и тъй:

  ДБ и Прокопиев затъкнаха златен пръст на ГЕРБ?

  До коментар [#74] от "emil":

  ДБ и Прокопиев се запънаха против ГЕРБ
  за да ни докарат правителство на ИТН-БСП
  със златния пръст на ДПС.

  Бабикян и Маяма дори не ги броя. Честито! Цяла година напъни за да седнем от един голям на друг по-голям и по-крив.

 95. 95 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2826 Весело

  накрая ванката като ги подкара наред сичките, ше видят кой кум, кой сват...

 96. 96 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 615 Неутрално

  [quote#80:"sandman"]Който е вярвал, че треторазряден калпав шоумен като заядливото злобно слави иска реална промяна.[/ quote]

  Първо треторазрядния каплав шоумен, би първо разрядните, печени политици като “ маче и дерек”, а те първорвзрядните, вече са първи във групата на второкласните паритии, което явно е голям успех като се има в предвид, че предишния път бяха втори отзад напред, а по предишния бяха вън… и да човека явно иска пълна промяна а не подмяна с “нашите” хора и спонсори. Тъй, че народа е явно доста по-умен от средния умнокрасавец, които не вижда как го водят за носа

 97. 97 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#93] от "ideyazabulgaria":

  Напълно споделям казаното от вас. Но не виждам противоречие. Освен ако не твърдите, че БСП ще подкрепят ИТН. Всъщност аз за това се моля. Ще се досетите защо.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 98. 98 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#86] от "oic47556838":

  Привет вдлъбнат!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  До коментар [#94] от "dnevnikar":

  Миналата година те бях предупредил.... Дневникар....
  Без ББ сте гола вода.....
  Така и стана......
  Едно правителство не може да скалъпите.....
  Всъщност ви вече го имате.... Това е правителството на хаоса...

  Bukalemun
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK