Кой е номинираният за министър на вътрешните работи Петър Илиев

Адвокат Петър Илиев е предложен за министър на вътрешните работи във втория проектокабинет на "Има такъв народ" с премиер Пламен Николов.

© "Има такъв народ"

Адвокат Петър Илиев е предложен за министър на вътрешните работи във втория проектокабинет на "Има такъв народ" с премиер Пламен Николов.Адвокат Петър Илиев, преподавател по конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", отново е предложен за министър, този път на вътрешните работи в новия проектокабинет на "Има такъв народ".


Той беше номиниран за министър на правосъдието в първия проектосъстав начело с някогашният вицепремиер и министър на НДСВ Николай Василев. Първият проектокабинет беше обявен часове след края на предсрочните избори, но след публично неодобрение беше оттеглен за ревизиране. В края на миналата седмица неофициално Илиев беше сочен и за премиерския пост, но беше оттеглен, а от "Има такъв народ" отрекоха официално въобще да са го обсъждали за министър-председател. А първият проучвателен мандат бе връчен на депутата Пламен Николов.


Покрай обсъждането на Илиев като номинация за премиер медийни публикации съобщиха за съмнения за неправомерно копиране от чужд научен труд без цитиране в издадена монография на адвоката преди няколко години. Става въпрос за книгата "Компетенцията на Народното събрание", в която десетки страници съвпадат с тези от доктората на преподавателя в Софийския университет доц. Наталия Киселова "Парламентарен контрол", написан няколко години по-рано, показа разследване на "Дневник" и "Капитал" (прочетете го тук).


Адвокат и университетски преподавател
Петър Илиев е на 43 години, говори три чужди езика. Юрист е, завършил е магистратура в Софийския университет "Св. Климент Охридски" с пълно отличие. Във визитката си на страницата на университета посочва, че е специализирал "Английско търговско право" и "Право на ЕС" в Бъкингамския университет във Великобритания и "Американско право" в Ню Йорк, САЩ. Преподавател е по конституционно право в СУ. Доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема, като в списъка с тези, които е изредил, липсва проблемната монография. Лауреат е на отличията "Адвокат на годината" за 2019 г. и "Адвокатска кантора на годината" за 2020 г., връчвани от "Балканска медийна асоциация".


В репортажа на телевизия "Темида" за наградата му се твърди, че той се е преборил в Конституционния съд за отмяна на проблемен текст в Закона за личните данни, с който се въвеждаше цензура за журналистите. Същата информация беше цитирана вчера от "24 часа" и в нея Илиев беше наречен "борец за свободата на словото".


Адвокат Александър Кашъмов, който реално проведе битката за отпадането на разпоредбата, заяви за "Дневник", че не му е известно участие на Петър Илиев в казуса. Кашъмов е консултирал искането на БСП до Конституционния съд, като Крум Зарков, с когото се е срещал по този повод, не е споменавал пред него за Илиев.


Номинираният за министър е главен асистент в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Преподавател е също по "Организация на правозащитните институции" и "Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища". Има и специализации по "Правораздаване", "Публична администрация" и "Международно право и международни отношения".


Той е основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество "Илиев и партньoри" и на счетоводното дружество "Легамакс акаунтинг". Почетен консул на Барбадос, ръководи консулството на Барбадос в България. Според "Булевард България" консулската позиция е разкрита по време на служебното правителство на Огнян Герджиков по предложение на външния му министър Ради Найденов, който сега е предложен за външен министър от "Има такъв народ".


Консултирал БСП за законопроекти


Петър Илиев е бил консултант на парламентарната група на БСП по няколко конституционни жалби, потвърди още преди дни лидерът Корнелия Нинова. При първото обявяване на името му на 12 юли социалистите се въздържаха от коментари по темата. Нинова избегна журналистическите въпроси за него и след като стана ясна номинацията му за вътрешен министър.


Илиев беше адвокат на настоящия депутат от БСП Иван Иванов, като през 2013 г. го е защитавал пред Конституционния съд по дело за несъвместимост като народен представител. Казусът възникна, след като Иванов бе назначен за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета "Орешарски", а след няколко часа беше освободен заради информация, че през 1995 г. е бил управител на шуменския клон на бившата силова групировка СИК.


От ГЕРБ тогава сезираха съда, с аргумента че депутатите, които се съгласят да заемат друг пост след избирането, напускат Народното събрание и по конституция единствено министрите могат да се върнат на депутатските банки. В крайна сметка съдът реши единодушно, че Иванов остава депутат.


През 2017 г. парламентарната група на БСП се е консултирала с кантората му "Илиев и партньoри", като според публикации става дума за проекта за нов антикорупционен закон, който социалистите са подготвили. Според публикация на седмичника "Капитал" от тогава адвокатът получава 50 хил. лв. месечно за цялостната си работа по законодателството.


Според "Труд", Петър Илиев е женен за дъщерята на Пламен Червеняков - бивш парламентарен секретар на МРРБ по време на мандата на Асен Гагаузов (2005-2009), бивш член на ръководството на БСП - Пловдив, през 90-те години, сега отговорник по организационните въпроси в Националния съвет на БСП.


Референдумът на Слави


Илиев е свързан с "Има такъв народ" покрай референдума през 2016 г., иницииран от комитет с председател Слави Трифонов и членове сценаристите му. Първоначално той съдържа 6 въпроса, но Конституционният съд отменя 3 от тях. Според членове на "Има такъв народ", цитирани от "Труд", Илиев е консултирал про боно референдума и е помагал за осъществяването му.


"Дневник" попита конституционалисти как изборът е паднал върху младия адвокат и преподавател и научи неофициално, че титулярите в катедрата са отказали поканата със заплащане, защото въпросите, които са им били показани вече написани, не са били юридически издържани.


Съдружия


На страницата на кантората "Илиев и партньори" са посочени само двама негови съдружници - Стоян Николов и Цветомир Цветков, като вторият е завършил през 2018 г. Всички останали са счетоводители. Според страницата този екип отговоря за широка консултантска дейност в почти всички пазарни сектори - строителство, капиталови пазари, телекомуникации, транспорт, здравеопазване, енергетика, спорт, хотелиерство и други.


Според протокол, публикуван на страницата на Софийската адвокатска колегия на 4 октомври 2016 г., Стоян Николов е заличен като съдружник, а вместо него са вписани Димитър и Ясен Христеви. Офисът им тогава се мести на ул. "Раковски" 132 в София. Според публикации Ясен Христев е адвокатът на Слави Трифонов по делото за референдума, заведено във Върховния административен съд, с което се оспорва задължителността на допитването за парламента. Шоумените твърдят, че 12 028 гласа на избиратели не са били преброени.


От Търговския регистър се вижда, че Петър Радославов Илиев влиза в съвета на директорите на "Краун медиа" ЕАД през 2005 г. Bird.bg посочва, че това е станало, преди фирмата да бъде купена от Ирена Кръстева. "Булевард България" уточнява: Директор и съдружник по това време е Румен Артарски, а от 2006 г. компанията е собственик на "ТВ Седем". През 2006 г. Илиев влиза в управителния съвет на телевизията заедно с бившия журналист и депутат от НДСВ Диляна Грозданова, Стоян Бързаков и Мария Стоянова. Няколко месеца по-късно е сменен от Надя Костова (впоследствие - програмен директор на TV7 до фалита й и програмен директор на БНТ от 2017 до края на 2020 г.).


Възгледите на кандидата за министър


Петър Илиев досега не е говорил публично, нито се е включвал в дебати за съдебната реформа и противодействието на корупцията, подслушването или националната сигурност. Какво мисли за ситуацията в страната можем да се ориентираме само от интервю, което Тошко Йорданов прави с него миналия декември в телевизия 7/8. В него е представен като "един от най-добрите юристи".


В разговора Илиев критикува законодателството "на парче" и кампанийно, приемането на излишни по думите му закони, без визия, както и лобистките им поправки. След като критикува обстойно работата на предишния парламент, Илиев изказва мнение и за работата на съда и прокуратурата. "Темата е дълбока и не трябва да се работи "на парче". Аз мисля, че една добра тенденция, както се засили съдийското самоуправление, е лека-полека, в една научна дискусия да се види какво ще стане, ако лека-полека се въведе и едно самоуправление в прокуратурата", казва доскорошният кандидат за министър на правосъдието. "Може би лека-полека това самоуправление ще е ключът към по-доброто взаимодействие и работа на институциите", казва Илиев.


"Никой не може да ви отговори фундаментално кое е най-добре за съда, следствието, прокуратурата. Но със сигурност има нужда от реформи: реформи разумни, реформи със стратегическо мислене, с идеята и прокурорите, и следователите, и съдиите да са още по-насочени към резултати и още по-добре да прилагат закона. Аз съм сигурен, че навсякъде има чудесни професионалисти. Ние се познаваме, ние се уважаваме, те работят прекрасно", обяснява кандидат-министърът и казва, че проблемът в прокуратурата е структурен, защото не съответства на структурата на съдилищата.


Посочва и че следователите не са на мястото си. След което заключава, че се работи много бавно и "на парче" и трябва да се засили тенденцията на "лека-полека самоуправление: Прокурорите защо да нямат събрания? Да си обсъждат, да си номинират... както съдиите си обсъждат и номинират". Илиев пита и защо прокурорите и съдиите работят в общи сгради - "не си ли стават близки по този начин", по тази логика и адвокатските кантори можело да са в близките сгради. Така сградният фонд се оказва основна тема според него в съдебната реформа. Както и "командироването и разкомандироването", което според него служи за "трамплин на едни кариери и забавяне на други".


Гледната му точка за "пипането" на конституцията е, че според него това трябва да стане след широк дебат "с уважение и респект": "Имаме добра конституция, която отговаря на духа, стремленията и народопсихологията на българския народ."


В цялото интервю изобщо не става дума нито за зависимостите в прокуратурата и недосегаемостта на главния прокурор, нито за неизпълнението на решението на Европейския съд по правата на човека по делото "Колеви срещу България", пренебрегнатите становища на Венецианската комисия и критиките в евродокладите за проблемите в правосъдието и липсата на противодействие на корупцията по високите етажи на властта.


За Петър Илиев и копирал ли е части от чужд труд - четете тук
Кои са останалите министри и какво е известно за тях - четете тук.
Защо правителството вече зависи основно от ДПС - тук.


Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Масон, плагиат, “почетен консул” на една от основните офшорни зони, където се изнасят пари на световните мафии.

  Притежава всички качества за министър на вътрешните работи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Офшорен адвоката, масон с напудрена биография... За мен този е пълна подлога..

 3. 3 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Типичен милиционер - "достоен" заместник на Рашко !

 4. 4 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 510 Неутрално

  То вече стана ясно кой е - плагиат с много дебели връзки в юридическия факултет на СУ.

 5. 5 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 510 Неутрално

  След историята със Пацо Хнорхела, като чета "че е специализирал "Английско търговско право" и "Право на ЕС" в Бъкингамския университет във Великобритания и "Американско право" в Ню Йорк, САЩ.", започвам да се чудя дали връзката му с тези уневерситети не опира до факта, че се е подпирал на стената на единиа или е обядвал в столовата на другия.

 6. 6 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 598 Неутрално

  По-скоро кажете кои са родителите му.

 7. 7 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Бързо ще се разбере.
  Ако е на достатъчно голяма висота, ще стои над самоизяждането на туземците, провокирано от ширещите се битови свади.
  Гърмежи ежедневно, в цяла България.
  Бутафори в действие.

 8. 8 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  От изложеното, както и от всичко което се чува, човек трудно може да си направи заключение за качествата му като юрист. Друг е въпроса, дори и да е добър юрист, дали е подходящ за министър на МВР. Тази система, освен че кореспондира с правото има и мнго други специфични аспекти и външен човек, какъвто безспорно е Илиев, лесно може да бъде заблуждаван от основните фигури в управленския му екип, фигури, които тепърва ще ни станат известни.

 9. 9 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 510 Неутрално

  единиа да се чете единиЯ

  След историята със Пацо Хнорхела, като чета "че е специализирал "Английско търговско право" и "Право на ЕС" в Бъкингамския университет във Великобритания и "Американско право" в Ню Йорк, САЩ.", започвам да се чудя дали връзката му с тези уневерситети не опира до факта, че се е подпирал на стената на единиа или е обядвал в столовата на другия.
  —цитат от коментар 5 на svetlyobg


  единиа да се чете единиЯ

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Управление с плаващи мнозинства е преходен етап на политическите инженери, както беше тройната коалиция, докато се оформи нов стабилен политически проект (ГЕРБ) в интерес на паралелната власт (моделът #КОЙ).
  ИТН се появи уж да променя модела, но на практика започна да възпроизвежда негови основни характеристики. Сигурен белег за зависимостта на ИТН от #КОЙ е конфронтирането с ключови министри на служебното правителство, които станаха много популярни с компетентността си да управляват и с решимостта да разбият #КОЙ. Начинът, по който ИТН атакува тези министри – уж с изваждане на някакви факти от жълтата преса, още по-убедително доказва зависимостта на ИТН от #КОЙ. Жизненият цикъл в политическото пространство на ИТН ще бъде кратък, защото в действията им се забелязва една водеща нишка – да покажат, че те карат влака. Илия Павлов, който беше продукт на паралелната власт, създадена с куфарите на Луканов, когато реши, че той ще кара влака, набързо бе изпратен на небето. #КОЙ го изпрати? По наблюдателните ще забележат, че след изпращането на желаещия да кара влака по-ярко блесна звездата на разпределителя на порциите, който в последно време прехвърли управлението на "икономиката" на паралелната власт на Ирен Кръстева, а той се отдаде на морфично резониране в Росенец. Особеното е, че този път Ирен нагласи правителството на ИТН чрез изгонените началници на спецслужбите от служебното правителство, която е решена на всичко, за да се спаси от Магнитски. Както се казва, всичко ново е добре забравено старо.

 12. 12 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Може би най-спорната фигура в кабинета. Ако човек иска да предложи нещо приемливо за другите, той не предлага такива люде. Самата номинация буди съмнения за желанието да се търси подкрепа.

 13. 13 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 510 Неутрално

  ...апочвам да се чудя дали връзката му с тези уневерситети не опира до факта, че се е подпирал на стената на единиа или е обядвал в столовата на другия.
  —цитат от коментар 5 на svetlyobg


  Преди да са ме подгонили отново за правопис имах предвид унИверситети. Също така "с" а не СЪС Пацо....

 14. 14 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  Типичен нагаждач и човек на перачите...Връзката с Барбадос ярко демострира задкулисието и зависимостите на този човечец.А това че му поверяват силово министерство е знаково.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 15. 15 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Не мога да разбера форумните умнокрасавци каква песен ще запеят, ако ицето подкрепи правителството😆😆😆???

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Никога досега българско правителство не е било сформирано с такъв зрелищен летящ ФАЛстарт.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Какви ли заслуги има към офшорната държава Барбадос един адвокат за да го номинират за почетен консул?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Абсолютно. Ако ДБ и ИСМВ станат опозиция, БСП е ясно какви ще са, любопитното е ГЕРБ и ДПС какви ще ги определим. И Слави има ли отговор на тоя въпрос?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#23] от "doctor.no":

  “Слави има ли отговор на тоя въпрос?”

  И да няма, ще му напишат.

  Четох снощи май в СЕГА, че бил записал 15 видеообръщения и заминал на море.

  😆😆😆😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Einzigen
  Einzigen
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Тея нестават за нищо, по добре да си седим със служебното правителство. Там са свежарки и супер мотивирани млади хора.

  No hagas lo que no quieres que te hagan
 27. 27 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Не мога да разбера форумните умнокрасавци каква песен ще запеят, ако ицето подкрепи правителството😆😆😆???
  —цитат от коментар 15 на von_seeckt


  Ами ако Сатурн падне върху Слънцето?

  Като започнем с "ако" може да наредим всякакви глупости след него.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#26] от "Einzigen":

  “...по добре да си седим със служебното правителство.”

  Служебното правителство има безпрецедентен рейтинг на одобрение от началото на многопартийната система. Снощи един колега се беше пошегувал как ли ще изглежда предаването на властта между хора като Петков, Василев, Комитова, Пеканов и тия наемници и интелектуални пигмеи... 🙄

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Забравяте най-важното: Масон в ложа Слънце в Пловдив, много близо до Цацаров и Гергов.
  Там е ключа. Това е поредния послушко, мислен, гласен за тоя пост.

 30. 30 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 536 Разстроено

  След служебния, по-добър може да бъде само услужливия министър.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 31. 31 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 876 Неутрално

  До коментар [#27] от "regular_observer":

  Нека изчакаме!

 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Ако Слави и неговите можеха да си преглътна егото и да погледнат по-далече от носовете си можеше да се договорят служебният кабинет да остане 1 година и това щеше да направи НС стабилно с ясни управляващо мнозинство и опозиция - ГЕРБ и ДПС. Както ги чуваме да говорят, че изпълнителната власт е подчинена на НС и толкова личностите не били важни за тях, тук има припокриване. А пък след една година да си издига негови, ако още иска.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#32] от "doctor.no":

  “Ако Слави и неговите можеха да си преглътна егото и да погледнат по-далече от носовете си можеше да се договорят служебният кабинет да остане 1 година...”

  Колега, вижте мнението на Анти Шишковци и специално това изречение:

  “Жизненият цикъл в политическото пространство на ИТН ще бъде кратък, защото в действията им се забелязва една водеща нишка – да покажат, че те карат влака.”

  😎  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Така е, не се вижда да си взимат поука от грешките, може и да са толкова самовлюбени, че дори да не отчитат, че са допуснали грешки.

 36. 36 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Кой е - масонче с жълта човчица.

 37. 37 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Втори при това !

 38. 38 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Гледам го този и виждам Бъчварова.

 39. 39 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Е как кой? Гордостта на сеуто, пловдивската масонска ложа и братски Барбадос!

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 40. 40 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Кой е - масонче с жълта човчица.
  —цитат от коментар 36 на Тони КОСТОВ  Ще укрепне. Водещият чепига и братята имат грижата.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 41. 41 Профил на taj201056287
  taj201056287
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Сериозно, кво е това на брадичката му, връбче ли е цвъкнало?

 42. 42 Профил на taj201056287
  taj201056287
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Сериозно, кво е това на брадичката му, връбче ли е цвъкнало?

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Най-подробният анализ, който съм чел до момента, за това КОЙ е Петър Илиев:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/31385789.html

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Неутрално

  братски Барбадос....... Категорично не бих подкрепил офшоркаджия за премиер.... БАРБАДОС Е ОФШОРНА ЗОНА, ВКЛЮЧЕНА ДЪЛГИ ГОДИНИ В ЧЕРНИЯ СПИСЪК .....

 45. 45 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Масон, плагиат, “почетен консул” на една от основните офшорни зони, където се изнасят пари на световните мафии.Притежава всички качества за министър на вътрешните работи.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  С налагането на това пишлеме на ДС касапин на властова позиция, десарите изпращат ясен сигнал към обществото:"Преди ние ви шибахме,а сега нашите синове ще шибат вашите синове"...
  Но днес разположението на силите е различно и това пишлеме няма да мине..

 46. 46 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Свещен пазител на най-милто на Трифонов.
  Мангизите му.
  Ако имаше акъл,щеше да си кюта тихичко на сянка...

 47. 47 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  вече стана пределно ясно кой е

  меко казано неприятен персонаж

  но от друга страна - идеален е за министър
  защото "всяко правителство е заговор срещу свободата на хората" - аксиомата на Ботев (с която всъщност той се съгласява с Прудон)
  така че идеално ще си пасне със същината и предназначението на правителството (а значи и държавата - машина от бюрократи, политици и спонсори на политиците)!

  а я си представете сега свестен човек в такова гнездо зломишленици!
  трябва да стане като тях, да бъде счупен и покравен
  жалко
  затова нека си бъдат министри вече готови негодници
  то и без това е рутинна практика

  докато на "суверена" не му уври междуушието, че не му трябват тия изедници

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 48. 48 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  До коментар [#6] от "chepokalipsis":

  защо?
  за да ги укориш публично, че не са използвали предпазни средства и са заченали обекта на обсъждане?

  струва ли си? вече е свършен факт...


  ;)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 49. 49 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#6] от "chepokalipsis":защо?за да ги укориш публично, че не са използвали предпазни средства и са заченали обекта на обсъждане?струва ли си? вече е свършен факт...;)
  —цитат от коментар 48 на Николай Теллалов


  Ще стане ясно за чии отрочета са резервирани социалните асансьори в България....
  Никито Мук Василев има подобен произход и биография....
  Славотин постоянно промотираше келешчето с ДС потекло за позициониране във властта...
  Имаше един Чолаков-същата боза..

 50. 50 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  между другото
  ето повод да оценим едно от някогашните предложения на тия, дето после създадоха най-типичната партия ИТН - предложението за пряко избиране от населението на полицейски началници

  то не е направено от искрено желание да върнат на суверена статуса му на реален суверен
  направено е, за да спечели симпатии
  и е нормално сега да е потулено и забравено, защото не го виждам в лозунгите на ИНТ сега, след като "спечелиха" изборите

  абе, хем спечелиха, хем "спечелиха" - и реалният % и мижав, и преднината от съперниците е мизерна... но НОМИНАЛНО са първи, нали така?

  та, сега си представете Петърчо като шеф на МВР
  почва ли да се надига у вас едно безпокойство?
  е, а сега си представете, че сте избрали началниците от РПУ нагоре
  и това ще са хора, които поне от кумова срама ще гледат с уважение на избирателите си
  и МОЖЕ БИ ще се противопоставят на най-откровените дивотии на министъра

  да, ама точно това са си представили и вождовете (защо не носят пера и лули на мира, между другото?) на ИТН
  и са видели до какво води предложението им - до свити пълномощия на едно важно министерство за сметка на косвени, но все пак контролни права на населението

  и затова замълчават предишната си идея, която в референдум искаха да набутат
  (и аз за този референдум във вестник "Свободна мисъл" писах, че няма значение кой простак ще свърши социално прогресивна работа, но реакцията на властта ще покаже, че дори такъв лесен за манипулиране инструмент като референдума, предизвиква у нея страх от реално народовластие)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 51. 51 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Този е някакъв млад Гешев? Масонско гомненце.
  Няма ли най-сетне да се приеме закон всякакви сектанти, масони, "братя" и тем подобни, които си лапат взаимно пишоците с най-голям приоритет и пикаят на всякакви други закони, да не могат да заемат каквато и да е държавна служба?
  Паразити!

 52. 52 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Този е някакъв млад Гешев? Масонско гомненце.Няма ли най-сетне да се приеме закон всякакви сектанти, масони, "братя" и тем подобни, които си лапат взаимно пишоците с най-голям приоритет и пикаят на всякакви други закони, да не могат да заемат каквато и да е държавна служба?Паразити!
  —цитат от коментар 51 на stanishev


  Мъ то баш тия ,дето правят и прилагат законите са масони.Депутати,прокурори,съдии,ДС ченгенца.
  Няма да се прострелят сами,я..

 53. 53 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  До коментар [#49] от "makemydayy":

  ама то от 30 години е ясно това!
  виждахме го преди тези 30 години
  аз поне го видях и уж когато "се наливаха основите на промяната"...
  бях от основателите на НСД във ВХТИ, заедно с други вузове се получи ФНСД, организация-основател на СДС; е, от офисчето на ФНСД, дадено ни от Подкрепа и напълнено с техника пак от Подкрепа, започнах да виждам как се оформят пътечките на привилегиите... и се оказа, че са същите и в кооперация с БКП-БСП-асансьорите!

  махнах се от всякаква политика и 10 години успявах да не обръщам внимание на тая гнус, наречена "управление на страната"

  ама няма как да игнорираш дълго нещо, което нагло ти се бута в живота със "страничните ефекти" от "важната си държавна дейност"
  икономика и политика са едно нещо, просто реализирано "с други средства"

  когато четем "Владетелят" на Макиавели, не бива да си мислим, че това са метафори или че описаното е "остаряло, забравено и вече не се прави така"

  това е трагедия на цялото човечество;
  1% психопати управляват останалите 99% популация!
  нещо повече!!! УБЕДИЛИ СА почти всичките 99%, че АМА ТО ТАКА И ТРЯБВА...
  и прецаканите вярват, че "ами така е устроен светът, нищо не може се направи, дай поне да изберем най-малко гадния мръсник" - и това е самопрецакване върху вече съществуващото прецакване
  трагикомедия
  черна

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 54. 54 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  До коментар [#51] от "stanishev":

  я си спомни КОЙ приема законите и спри да халюцинираш, моля

  (извинявай за тона)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 55. 55 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  До коментар [#52] от "makemydayy":

  именно

  "законите се пишат за робове"

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 56. 56 Профил на Аллен Даллес
  Аллен Даллес
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Преди - Барба Ганьос; сега - Барбадос.

  Антиквар - човек, който се бори против тиквите.
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Ако бяхме бяла държава, вече не само нямаше да е кандидат министър, но и преподавател. Ама до там сме я докарали, че не сме и скоро няма да станем.

 58. 58 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 763 Неутрално

  О, Боже - много правилен номенклатурен сламен човек.

 59. 59 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 904 Разстроено

  Гледайки абсурдния спектакъл, който сценаристите -депутати ни разиграват, ми се ще да попитам всеки един от 657829-те граждани, гласували за ИТН: какво очаквахте, като дадохте вот на доверие на главния чалгар на България? Съмнявам се, че дори половината могат да отговорят адекватно на този въпрос.

 60. 60 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Единствено фактът, че Сашо Воденичаров му е оценявал докторантурата е напълно достатъчен за всички прависти, за да са наясно, че там са играли кинтите...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 61. 61 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Може би най-спорната фигура в кабинета.

  Ако човек иска да предложи нещо приемливо за другите, той не предлага такива люде.
  —цитат от коментар 12 на Георги Христов


  Ми като няма риба- ракът ставал риба.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 62. 62 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Типичен нагаждач и човек на перачите...Връзката с Барбадос ярко демострира задкулисието и зависимостите на този човечец.А това че му поверяват силово министерство е знаково.....
  —цитат от коментар 14 на Willy Messerschmitt


  Връзката с Барбадос наистина е интересна.

  Тошко я обясни- почетният консул била титла- едва ли не синекурна, почетна- демек- нищо работа.

  Обаче- как се става такъв "консул"- колкото и формална да е титлата?

  Аз- както се казва- не знам де е Барбадос, те пък за мен- хептен нищо не знаят.

  Какво, и откъде знаят- за Илоев, че да го дарят с тази, онази, или квато и да е титла?

  Все нещичко ще е правил с барбадосци, едва ли са го хванали от улицата...

  Не казвам, че всяка връзка с Барбадос е нещо лошо, нещо незаконно, или- задължително нещо неморално.

  Казвам обаче, че Тошко не трябва да се изнася по терлички, а трябва по- ясно (той, или който и да е)- да обясни връзката. Щото- макар и съвсем незадължително, може пък да се размирише на тоалетна оттам.

  Тошко- нали вече щяхме... там... прозрачност, народа, изчегъртване, яснота, задкулисието... Ми айде яснота де, айде прозрачност- вие сте!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK