Кой е Пламен Данаилов, предложен за министър на финансите

Кой е Пламен Данаилов, предложен за министър на финансите

© Велко АнгеловТази година е доста съдбоносна за корпоративните данъци, инфлацията, лихвените проценти - изцяло могат да бъдат контролирани и да бъдат направени в полза на хората и фирмите." Такава теза защитава в една от телевизионните си изяви наскоро предложеният за министър на финансите Пламен Данаилов.


Позицията за еврото


Неговите коментари за еврото също предизвикаха въпросителни и опасения дали, ако "Има такъв народ" поеме управлението, ще се опита да забави присъединяването на България към еврозоната.


Данаилов има резерви за това кога страната трябва да приеме еврото за своя валута. Индикативните срокове за това засега са от 2024 г., но инициативата по въпроса не е на България и е свързана с изпълнението на редица условия и желание на другите в общия валутен съюз да я приемат. Неговата позиция е, че въпросът не е дали, а кога трябва да се приеме еврото. Отговорът му е, че това трябва да стане, когато доходите на българите се доближат повече до средните за ЕС, като цитира данни, според които сега те са 53% от тях, но без повече подробности. Данаилов е посочвал, че изразява лична позиция по въпроса, по който няма нищо в предизборната програма на партията.
В тв интервюта той обяснява още, че трябва да има широк обществен дебат по темата, който да бъде по инициатива на финансовото министерство и на БНБ. Тази идея беше подкрепена и от лидера на БСП Корнелия Нинова в петък (6 август), като каза "първо доходите - след това еврото". Партията е изразявала същата позиция, че трябва да има информационна кампания и подкрепа от обществото. Нинова също избегна да коментира това означава ли и какво отлагане, като каза, че трябва да се работи за бързо повишаване на доходите.


Темата с еврозоната не е сред официално посочените точки в декларацията, която партията на Слави Трифонов разпространи тази седмица и по които смята, че е постигнала разбиране с партиите, с които води разговори.


Бизнес опит


Баща на три деца, икономист по образование, депутат във второ поред Народно събрание (избран в 23 МИР - София). Така изглежда в много съкратен вид визитката на Пламен Данаилов. Зрителите на "7/8 тв" със сигурност го познават в друга роля - като чест гост на предаването на Тошко Йорданов "Студио Хъ", където разяснява на разбираем език икономически теми, финансови термини и процеси.


Самият той казва, че от 4 години е част от политическия проект на Трифонов, откъдето е и номинираният за премиер Пламен Николов. Завършил е финанси и счетоводство в УНСС.


Професионалният му опит е изцяло в бизнеса и е в България. Бил е финансов мениджър на българското представителство на AstraZeneca UK и на Publicis Marc Group (една от големите компании за реклама и комуникации). В последните години развива собствен бизнес в сферата на финансовите консултации, съобщава "Капитал". Бил е директор на "КАИ груп", която обединява производителите на плочки "Хан Аспарух" и "Хан Омуртаг".


От неговите думи и от участието му в телевизията на Трифонов се разбира, че е сред авторите на икономическата програма на "Има такъв народ". Тя е нещо различно от това, от което щеше да се ръководи предният проектокабинет, ако бе стигнал до избиране - от концепцията на Николай Василев, чиято кандидатура бе оттеглена.


Идеи за финансите и икономиката


Както от изявите му в "Студио Хъ", така и от интервю пред Би Ти Ви през юли, се разбира, че програмата на бъдещ кабинет включва

запазване на плоския данък, съчетан с минимален необлагаем доход,
въвеждане на стъпки към семейно подоходно облагане и
данъчни облекчения за фирмите при инвестиции в дълготрайни активи.

Привърженик е на идеята, че от данъчните облекчения конкретно за семейства - например с размера на таксата за детска градина или за семейна почивка, бюджетът няма да пострада особено, тъй като под формата на косвени данъци от потреблението те отново ще осигурят приходи.


Смята също, че парите от повишената събираемост от данъци, която по данни на Министерството на финансите е около 1.5 млрд. лв. над предвидените в Закона за бюджета, трябва да се употребят именно за данъчни облекчения за хората и бизнеса.


Цел на партията му, цитирана от него, е и делът на държавата в общото разпределение на средствата да спадне от 43-45% от БВП сега на 38% в края на мандата, се разбира още от обяснения на кандидата за министър на финансите.


В изказванията си той често споделя разбиранията на настоящия икономически екип на правителството - че има много "дупки в бюджета", които трябва да бъдат запълнени, като например да не се отпускат милиони за инфраструктурни обекти, които все още нямат разрешение за строеж, както и за проекти със спорна ефективност, където сега се харчат милиарди.


На свой ред коментира през пролетта ниската събираемост на данъците и това, че трябва да се затегне контролът над държавната Банка за развитие, която да започне да работи за малките и средните предприятия, каквото по закон е нейната роля. Оценява силно негативно и провеждането чрез заобикаляне на закона на т.нар. инхаус поръчки, заради злоупотребата с които настоящият министър на финансите написа специално указание, че могат да се ползват само ако съответното дружество има капацитет да ги изпълни само.


Данаилов обяви тази седмица, че ще направят ревизия на внесената от служебното правителство в парламента актуализация на бюджет 2021. Той обясни, че не е съгласен с подхода, предложен за повишаване на всички пенсии над прага на бедността, и че ще търси друг вариант за повишаването им.


Смята, че от години големите инвеститори заобикалят България, като посочва, че привличането им е шанс хората извън пазара на труда да бъдат обхванати чрез добри заплати и че за целта трябва да се подобри качеството на правораздаването и на административните услуги.


България ще загуби конкурентното си предимство, ако се присъедини към глобалното споразумение, за което е дала вече предварително съгласие, за данъчно облагане на мултинационалните компании, смята Данаилов.


Една от малките му изяви в краткия живот на предходното Народно събрание, отбелязана от медиите, е повдигането на въпроса за изтичащия тогава мандат на управителя на БНБ. Предложението му да започне процедура по избор на управител за следващия мандат не е прието. (Повече за промените в регулаторите - четете тук.)


Защо се оттегли номинираният за вътрешен министър Момчил Иванов - тук
За номинирания за министър на вътрешните работи Петър Илиев и копирал ли е части от чужд труд - четете тук
Кой е Петър Илиев - тук
За имунолога Велислава Петрова, предложена за министър на образованието - тук.
За номинираната за министър на екологията - тук

Кои са останалите министри и какво е известно за тях - четете тук.

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Заявката от статията за "Контрол на доходите, лихвите и инфлацията" в комбинация с присъствието на Румен Гечев отсреща на преговорната маса ми навява асоциации за доста неблагополучна развръзка....

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 2. 2 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  УНСС vs. Harvard. Преценете сами.

 3. 3 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Щом е от УНСС, нищо не става от него.

 4. 4 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално
 5. 5 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Поне свищака да беше като предишните капацитети.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Любопитно

  Най-важните неща - жълтенките, "мръсното бельо" и т.н. къде са!? Или съвместните усилия на журналисти и техни познати от "блиц", "пик" и "Дневник", не намериха нищо?! Има още време...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Ти откога стана симпатизант на ИТН?

 8. 8 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Типичното телевизионно дрънкало, което още преди да е получило власт и започна да се отмята от това, в което се е опитвал да убеждава зрителя.

 9. 9 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  Мдам, и този господин времето не го е докоснало.

 10. 10 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Който и да е ще по-добър от Кирил Петков Язовирчето.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 11. 10 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1010 Любопитно

  "Кой е Пламен Данаилов, предложен за министър на финансите"
  Признавам, че ме беше страх да я зачета, предвид шокиращите разкрития, направени за неговите проекто колеги.

  Слава тук няма нищо. Буквално няма нищо. Което май е по-плашещо.

 12. 12 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  До коментар [#2] от "pro_bono":

  Визирате Харварда, дето крадеше от "стартъпи" през дясната си ръка и мъжа и ?

 13. 13 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Да връщат мандата и да ходим на нови избори. Предпочитам ГЕРБ да управляват отколкото тия некадърници

 14. 14 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Цел на партията му, цитирана от него, е и делът на държавата в общото разпределение на средствата да спадне от 43-45% от БВП сега на 38% в края на мандата

  То това хубаво, но как? Ако държавата намали участието, то би следвало повече неща да се заплащат директно. Кои ще са те - здравеопазване ли, образование? Защото в САЩ е нисък процента, но тези неща не се покриват от държавата. А пък в Западна Европа е по-висок и се покриват. В крайна сметка едно е ляво, другото дясно, ама да обясняваш, че с ниски данъци може да постигнеш силна социална държава е див популизъм и със сигурност няма как да ти излязат сметките. Независимо колко "оптимизираш администрацията" и други локуми

  Не ме търсете преди обяд
 15. 15 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  УНСС vs. Harvard. Преценете сами.
  —цитат от коментар 2 на pro_bono


  Що? Някой да завършил Харвард? Или да е карал вечерни курсове по бързата процедура?

  Правиш ли разлика?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Весело

  До коментар [#10] от "Lilith":

  Ох, разсмя ме с това: "тук няма нищо. Буквално няма нищо. Което май е по-плашещо"?! Няма как да няма, не са стигнали до родата второ коляно. Онзи ден се замислих, колко човека кандидатши или титуляри на сериозни постове могат да се намерят, които да не са пробити, без пробити роднини, или пробити приятели, съпруг/зи, техни роднини и приятели, и т.н.!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3258 Неутрално

  Първоначалните прогнози бяха да приемем еврото през 2009г, след това 2011г,. ГЕРБ го отложиха за 2024г, тези отново ще го отлага, докато забогатеем. С тулупи и бандити като досегашната паплач, ние никога няма да забогатеем.

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":Ти откога стана симпатизант на ИТН?
  —цитат от коментар 7 на kzj35678888


  Откакто се разбра, че ИТН са солотаshак на ГЕРБ!

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Неутрално

  До коментар [#7] от "kzj35678888":

  С Герб и "ДБ" тролове избягвам да разговарям, изключения прави като е Уорни, но той ми е приятел по спортна линия.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5537 Неутрално

  Малко на килограм са ги събирали ИТН

 21. 21 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1010 Любопитно

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  Сигурна съм ,че изобщо не са много. Обаче това не е оправдние за опита да ни се пробутват такива кандидатури.

  Освен това като нямаш кадри какво правиш в политиката и как си представяш да провеждаш собствена такава? Що за иновации?

 22. 22 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Да връщат мандата и да ходим на нови избори. Предпочитам ГЕРБ да управляват отколкото тия некадърници
  —цитат от коментар 13 на kzj35678888


  Естествено! Всички герболяци предпочитат герб да управлява, само че натодът вече каза, че не ви ще.

 23. 23 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Горкият. Пускам сълза за теб. Ние "троловете" от ГЕРБ и ДБ много те мъчим.

 24. 24 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Бил е директор на "КАИ Груп", която обединява производителите на плочки "Хан Аспарух" и "Хан Омуртаг".


  Това е доста интересно.

  Завършил е магистър по счетоводство и контроле 2003-2005.

  За КАИ Груп е работил между 2001 и 2005 като Finance Manager или на български - като счетоводител /счети/.

  След което се връща в КАИ Груп 2008 като Group Chief Financial Officer, което не знам как да определея освен като главен счетоводител.

 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  [quote#15:"Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру"][/quote]

  Друго си е техникумът в Свищов или школата за мъжество в Симеоново.

 26. 26 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Финансов консултант - човек който не може да ви обясни какво прави, за сметка на това ви иска безбожно много пари или пък ви обяснява как трябва да му поверите вашите пари и ще ви направи богати, дори има такива богаташи, но вие никога не сте ги виждали.

 27. 27 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Е нали от министрите нищо няма да зависи :)

  Квото каже парламента това ще става. :)

  Така че ако парламента каже - "Влизаме в Еврото, влизаме" :)

  А ИТН има малко над 1/4 от гласовете в парламента :)

 28. 28 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#22:"3biri"][/quote]

  "Естествено! Всички герболяци предпочитат герб да управлява, само че натодът вече каза, че не ви ще."
  ........
  То наТодът вас още по-малко ви ще, ама се намъкнахте и управлявате през задния вход.

 29. 29 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  В момента трескаво се търсят компромати, които ще бъдат сервирани с любезното съдействие на г-н Франц.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  типичен неолиберал

  богатите ще са по-богати, бедните - по-бедни, а средните... къде са бе... преди малко щъкаха насам-натам...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 31. 31 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Бил е директор на "КАИ Груп", която обединява производителите на плочки "Хан Аспарух" и "Хан Омуртаг".Това е доста интересно.Завършил е магистър по счетоводство и контроле 2003-2005. За КАИ Груп е работил между 2001 и 2005 като Finance Manager или на български - като счетоводител /счети/.След което се връща в КАИ Груп 2008 като Group Chief Financial Officer, което не знам как да определея освен като главен счетоводител.
  —цитат от коментар 24 на Хай Буй


  Защо се напъвате излишно! Ще получите някое мозъчно възпаление. Между финансист и счетоводител има огромна разлика. Във всички по-големи структури, работещи по западен образец има отделно Счетоводство от Финананси и/или Контролинг.

 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Неутрално

  До коментар [#21] от "Lilith":

  Е, те ако нямат кадри където правиха две години кастинг пред всички, със стотици кандидати, хора от цял свят, по-прозрачно от това досега не е било в България, другият въпрос е, че наистина не са ги проверили старателно, или сега пък ги пускат на всеослушание, има достатъчно "контролни органи" , особено сред медиите, те да свършат мръсната работа, и които не стават - вън.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  До коментар [#29] от "kaiser":

  не са нужни компромати

  самият факт, че е съгласен да стане министър - компромат отвсякъде!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 35. 35 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#31] от "3biri":

  В тия времена вече не се пише чистач/ка на тоалетни, пише се "Санитарен мениджър"

 36. 36 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#24] от "Хай Буй":

  Да ви светна още малко за да ви убия желанието да играете ролята на селския идиот. Финанси се занимават с бюджетиране, контрол и изготвяне на информация за надзорни органии регулатори, както и информация за нуждите на собственифите и управителните органи на дружеството.

 37. 37 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Гола вода – впрочем като всичките останали кандидат-министри на ИТН. Качество на кадрите като в т. нар. шоу на "Шоумена". Ниво, задоволяващо строителни работници и шофьори на такси.
  Новите избори за НС се очертават все по-ясно – през есента.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#36] от "3biri":

  Не се мори! Има хора, за които финанси и счетоводство е едно и също. На тях колкото и да им обясняваш разликата, няма да те разберат.

 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3267 Неутрално

  До коментар [#32] от "hamiltonf":

  И все пак какъв характер трябва да си преуспял и същевременно да се явяваш на кастинг пред водещ със спорни устои(меко)?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Няма значение кой е.
  Служебните министри се справят добре, без здравния (предпочитам Мангъров).

 43. 43 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#24] от "Хай Буй":Да ви светна още малко за да ви убия желанието да играете ролята на селския идиот. Финанси се занимават с бюджетиране, контрол и изготвяне на информация за надзорни органии регулатори, както и информация за нуждите на собственифите и управителните органи на дружеството.
  —цитат от коментар 36 на 3biri


  Господине, изобщо не можете да знаете с какво се е занимавал кандидат финансовия министър, особено като се има предвид, че е работил като 'финансист' преди да е завършил висшу.

  В тия времена, всеки си лепва някаква титла, без изобщо да е свързано с реалната му дейност.
  Може да е правил справки за шефовете, може да е определял финансовата политика на фирмата... един бог знае. Все пак, ако навържем годините на завършване на Висшуто му и началото на работа за КАИ Груп, по-скоро е бил момче за всичко.

  Може и да бъркам. Дори да бъркам, КАИ Груп не е особено голяма компания и опитът който би могъл да придобие там, освен безценното висшу от УНСС, не е достатъчно условие за ролята финансов министър. Изобщо.
  Вас времето не само не ви е докоснало, заобиколило ви е отдалеч.

 44. 44 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  КАИ груп е на Милен Велчев и партньори. Човекът изглежда почтен, но вече с изненадите около ИТН нищо не се знае.

 45. 45 Профил на blq171066238
  blq171066238
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Този на две магарета плявата няма да може да раздели.
  " Запазване на плоския данък, съчетан с минимален необлагаем доходл" - Това е нещо като дървено желязо. Необлагаемия миним е елемент от скалата за прогресивното облагане на доходите. Ако се приеме държавата ще се лиши от стотици милиони приходи от данъци. Защото необлагаемият минимум важи за всички, а не само за тези с минималана заплата. Още по-страшно ако необлагаема остане само минималната заплата. Тогава ще имаме деформации както при пенсиите. Див популизъм е това. Трябва да се приеме една прогресивна скала, както се облагат доходите по света. При това такава скала, че тези със средна работно заплата и ли около там, да не почустват промяна на доходите им след облаганито.

 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  А ето кой е служебният премиер, когото лилавите другари искат да направят редовен:
  Янев коментира бедствието в Старосел: "За съжаление ситуацията не е никак радостна, защото има хора, които са загубили не само имуществото си, но до гляма степен живота си".
  Същевременно, не е пропуснал да назначи талантливите си деца на държавна служба в БЕХ и Булгаргаз, на заплати от 10 000 лв.
  Найс, а?

 47. 47 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#10] от "Lilith":

  Има лека заигравка с КТБ откъм КАИ Груп, но иначе наистина няма много. Иначе КАИ Груп е съсобственик с Цветан Василев в ГИПС АД. ГИПС АД е от големите длъжници на КТБ и в списъка на 46 фирми бушони на Василев, през които е раздавал получените от бушоните кредити на трети лица.

 48. 48 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#31] от "3biri":

  Да. Поне на втората позиция е бил вкаран в куп бордове и като управител на куп фирми свързани с КАИ. Вече не е бил само счетоводител.

 49. 49 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Тоя работил за Астра Зенека, госпожата образователна министърка за Пфайзер. А Славчо уж беше против мерките и против ваксините.

 50. 50 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  КАИ груп изобщо не може да се нарече малко предприятие

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#43] от "Хай Буй":

  Бъркаш. КАИ Груп е Спас Шопов и Рослин Инвестмънтс- голям сериен инвеститор.

  Ето ти какво стои в ТР зад Шопов, както и Данаилов и брат му.


  Пламен Иванов Данаилов- кандидат за финансов министър.
  Спас тошев Шопов- собственик на Рослин Партнърс България, КАИ Груп. През 2010 Спас Тошев става съдружнек на Цветан Василев в ГИПС АД. ГИПС АД е сред топ длъжниците на КТБ и в списъка на 46 фирми бушони на Цветан Василев- теглили големи кредити и раздали ги на трети лица.

  Цветан Василев стана гипсаджия 15 Авг. 2010, 11:37(blitz.bg)
  В гипсаджия се превърна шефът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Ръководителят на трезора, определян в политическите и бизнес среди като "банката на ДПС", се оказа съсобственик на завода на гипс във видинското село Кошава. Негов съдружник там е изпълнителният директор на "КАИ груп" Спас Шопов, твърди Etrud, позовавайки се на справка във фирмените регистри.

  Пламен Иванов Данаилов:
  Собственик/съдружник:
  "Файнанс Консулт" ЕООД, ЕИК/ПИК 201695368
  "СОФ ПРАЙС КОНСУЛТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 201041272
  Управител:
  "ЛОКУС КОНСУЛТ" ООД, ЕИК/ПИК 203328666
  "К-ЕКСПРЕС" ЕООД, ЕИК/ПИК 131165677
  "ХАН АСПАРУХ-ТРАНСПОРТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 116509295
  "ТАЛАР ФУУДС" ЕООД, ЕИК/ПИК 130146503
  "КАИ МАЙНИНГ" ЕООД, ЕИК/ПИК 116539445
  Органи на управление:
  "ЛОКУС" АД, ЕИК/ПИК 202310569
  "Здраве за децата на България" Сдружение, ЕИК/ПИК 176948336
  "АЗИРА ФУУД ХОЛДИНГ" ЕАД, ЕИК/ПИК 204093210
  "МЕНИДЖМЪНТ КО" ЕАД, ЕИК/ПИК 200403626
  "ХАН ОМУРТАГ" АД, ЕИК/ПИК 837066828
  Димитър Иванов Данаилов:
  Собственик/съдружник:
  "ЛОКУС КОНСУЛТ" ООД, ЕИК/ПИК 203328666
  "ЛЕКС ЛОКУС" ООД, ЕИК/ПИК 175342339
  "ЛОКУС" АД, ЕИК/ПИК 202310569
  Органи на управление:
  "Джесика Естейт" АД, ЕИК/ПИК 203652561до 01.10.2023
  "РЕНТАЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ" АД, ЕИК/ПИК 202372510до 17.12.2015
  "МЕТАСЕНС ПРОПЪРТИ" ЕАД, ЕИК/ПИК 201768542
  "Експенс Сълюшънс България" АД, ЕИК/ПИК 204331672
  "Офис Х" АД, ЕИК/ПИК 206163814
  "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД - в ликвидация, ЕИК/ПИК 121592481до 03.04.2014

  "Файнанс Консулт" ЕООД, ЕИК/ПИК 201695368
  Съдружия:
  "Ренесанс Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 204944062 - със Спас Тошев Шопов

  Спас Тошев Шопов:
  Собственик/съдружник:
  "Ренесанс Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 204944062
  "ЕМ ЕЛ БИ АСЕТС" ООД, ЕИК/ПИК 131153486
  "СПС Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 203180937
  "Ренесанс Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 204944062
  "АСЕТС МЕНИДЖМЪНТ" ЕАД, ЕИК/ПИК 20394259
  "СПС Инвест" ЕАД, ЕИК/ПИК 203975504
  "КАИ Мениджмънт" ЕООД, ЕИК/ПИК 203374005
  "КАИ ЛОДЖИСТИК" ЕАД, ЕИК/ПИК 175253303
  "АГРО СИП" ООД, ЕИК/ПИК 200267215
  "ВЕП ГОРИЦА" ЕАД, ЕИК/ПИК 175310843
  "ВЕП МОГИЛИЩЕ ЗАПАД" АД, ЕИК/ПИК 175356335
  "ВЕЦ К 2" ЕАД, ЕИК/ПИК 175293867
  "ВИВИД ЕСТЕЙТС" АД, ЕИК/ПИК 175453688
  "Евро Джи Пи Ес" ООД, ЕИК/ПИК 200317485
  "Клаудфейсес България" ЕООД, ЕИК/ПИК 205156449
  "Офис Х" АД, ЕИК/ПИК 206163814
  "ПАРК ИНДУСТРИЯ - СОФИЯ ИЗТОК" АД, ЕИК/ПИК 175058901
  "РИЧХИЛ" ООД, ЕИК/ПИК 175126334
  "Рослин Дивелъпмънт" АД, ЕИК/ПИК 204271951
  "СТРАНДЖА МАЙНИНГ" АД, ЕИК/ПИК 116558659
  "Е С М" ООД, ЕИК/ПИК 175140615
  "ТЕНИС КЛУБ 1882" ООД, ЕИК/ПИК 202187344
  "Т ЕНД Т" ООД, ЕИК/ПИК 121329822
  "ЕКО ЕНЕРДЖИ" ЕООД, ЕИК/ПИК 175021269
  "РОСЛИН ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ" АД, ЕИК/ПИК 130975475
  Управител:
  "Витоша Ауто Пропъртис Ийст" ЕООД, ЕИК/ПИК 205836364
  "РОСЛИН КАПИТАЛ ПАРТНЪРС-БЪЛГАРИЯ" ООД, ЕИК/ПИК 130878040
  "КАИ Мениджмънт" ЕООД, ЕИК/ПИК 203374005
  "ИПСИ-1" ООД, ЕИК/ПИК 200219512
  "ГОРУН ИНВЕСТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 175455461
  Органи на управление:
  "ХАН ОМУРТАГ" АД, ЕИК/ПИК 837066828
  "ХАН АСПАРУХ" АД, ЕИК/ПИК 826009605
  "Квадрат Център" АД, ЕИК/ПИК 205424624
  "ЕМСЕКА" АД, ЕИК/ПИК 202104601до 11.04.2021
  "БЕСА ВАЛЕЙ ГРУП" АД, ЕИК/ПИК 202577725
  "Клаудфейсес България" ЕООД, ЕИК/ПИК 205156449
  "ГИПС" АД, ЕИК/ПИК 815121745

  Вече в управлението на фирмите има лица, които са в по куп бордове и т.н. и се оформя мрежа от стотици фирми. Говорим само за малките фирми. Ясно е, че член на борда на завод не е ок да се брои, защото може да е от друга група. Но примерно Файнанс Консулт, Локус и т.н., които са собственост изцяло на групата, насочват към още и още бизнеси.

 53. 53 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Първоначалните прогнози бяха да приемем еврото през 2009г, след това 2011г,. ГЕРБ го отложиха за 2024г, тези отново ще го отлага, докато забогатеем. С тулупи и бандити като досегашната паплач, ние никога няма да забогатеем.
  —цитат от коментар 17 на pontius_glarus


  Никога не е имало прогноза приемаме Еврото през 2009. Та ние влезехме в ЕС през 2007 с една камара условия и наблюдения. Нито през 2011.

  Отлагането по времето на ГЕРБ беше когато поредния умник от завършил и работил в чужбина (Симеон Дянков) каза че не е добре да влизаме, за да не плащаме дълговете на Гърция и др. такива глупости наговори.

  После ГЕРБ се опитаха да го прокарат. Ама президента игра сечено, почна се рев, дискусии за и против. Баце даде назаден и каза като има консенсус влизаме. После по време на пандемията миналата година тихомълком го прекараха с довода, че за Еврозоната пари ще има, а за другите няма да има.

 54. 54 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#31] от "3biri":В тия времена вече не се пише чистач/ка на тоалетни, пише се "Санитарен мениджър"
  —цитат от коментар 35 на Хай Буй


  Вие герберите ги разбирате тези неща! При вас чистачките станаха мениджъри при това не само санитарни.

  А инвче очевидно според вас бюджетите на компаниите, контролът върху изпълнението им, анализът на бизнес решенията, анализът на ефективността по дейности, поделения и отделни служители се извършшва от счетоводителите.

  Смешен сте.

 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Ние може и утре да си заложим да влезем в еврозоната, което трябва да стане, защото дългия престой в чакалнята не е много добре, но ония дали ще ни искат, отпор ще има от богатите - Холандия, Дания - 100 % ще наложат да сме покрили и изискванията за Шенген.

 56. 56 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1496 Весело

  До коментар [#24] от "Хай Буй":
  не е баш така

  Тиква под наем.
 57. 57 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Искаме си Влади Горанов! Нищо, че пропусна да събере 700 милион от хазарта! Нищо че не разбра, колко трябва да е държавната субсидия за партиите! Нищо че всяка година правеше бюджети с дефицити за да може шкафчо бибитков да раздава милиони от джипката на послушните си поданици! Искаме си Влади - бездомното масонче, завършило свищовския Оксфорд.

 58. 58 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#41] от "Alarmstufe Rot":


  Ристю колко лицеви опори прави?
  —цитат от коментар 41 на Alarmstufe Rot


  С една по-малко от Мирча :)

 59. 59 Профил на Опипвам Почвата
  Опипвам Почвата
  Рейтинг: 22 Неутрално

  “ Зрителите на "7/8 тв" със сигурност го познават в друга роля - като чест гост на предаването на Тошко Йорданов "Студио Хъ",”

  Все си мисля, че човек трябва да има някакво чувство за мярка.

  “Мениджър”? Харалампи, от теб ще зависи да направиш така, че БГ пенсионерите да не карат цяла зима в студ ядейки само домати от консерва .

  Негодници жадни за власт, толкова сте се самозабравили!

  Негодници популисти, мутри и всякакви измамници , и вашето ВРМЕ ще дойде. Дето се вика - “ ще бъде плач и скърцане със зъби “ 👍

 60. 60 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  До коментар [#44] от "doctor.no":
  До коментар [#52] от "атанас":

  Не е ли Mohawk Industries собственик на КАИ?
  Какво съм изпуснал?


 61. 61 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Подкрепям го, според това което говори, независимо, че не харесвам ИТН. Даже се чудя какво прави между тях но това си е негов, личен проблем.

  забавление и приключение
 62. 62 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Е кой е, поредния бастун. Не разбрахте, че образованието не е право, икономика и български език. Иска се и наука. С такива бастуни няма да стане!

 63. 63 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  До коментар [#55] от "doctor.no":

  Критериите за Шенген сме ги покрили отдавна. Съпротива от богатите страни няма да има. Точно защото Баце получи уверения от Макрон, че няма да има проблеми, затова бързо влезнахме в чакалнята.

 64. 64 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 195 Неутрално

  Средноразреден счетоводител. Няма много ясна представа от държавни финанси и едва ли може да се справи с това. Но определено е по-добър от харвардслия фалировач на фирми.

 65. 65 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1496 Любопитно

  КАИ груп е на Милен Велчев и партньори. Човекът изглежда почтен, но вече с изненадите около ИТН нищо не се знае.
  —цитат от коментар 44 на doctor.no

  стига простотии бе тате, Най-голямата българската компания за производство на керамични плочки „КАИ Груп” става част от глобалния лидер при подовите настилки Mohawk Industries с пазарна капитализация от 13 млрд. долара.
  Американската Mohawk Industries купува KAI Group
  Досегашният собственик - инвестиционният фонд „Адвент Интернешънъл”, продаде собствеността си седем години след придобиването на компанията. „КАИ Груп” контролира фабриките „Хан Аспарух“ в Исперих и „Хан Омуртаг“ в Шумен. Компанията също така присъства на пазара в Румъния чрез дъщерните си компании Kаi Ceramics и Progress Ceramics

  Тиква под наем.
 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5170 Неутрално

  До коментар [#37] от "murry":

  "Качество на кадрите като в т. нар. шоу на "Шоумена". Ниво, задоволяващо строителни работници и шофьори на такси."

  Да не би да сте очаквал нещо по-различно?! Кой нормален и уважаващ себе си човек би се явил на т. нар. "кастинг" за политици пред един шоумен (да не бъда по-саркастичен)!

 67. 67 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1010 Любопитно

  До коментар [#32] от "hamiltonf":

  Възможно е проблемът да е другаде. Едно е да си учил в Консерваторията и да избираш музикален талант, съвсем друго- да си учил пак там, но да избираш човек, който трябва да бъде назначен на висш държавен пост.
  Това веднага ме подсеща за Хайтов с неговото:
  "А бре, аланкоолу, една работа, като не ти е работа, защо я барем захващаш?!"

  Показателно е, че фразата идва от "Мъжки времена". Трифонов поне това да беше прочел отново, че да си припомни някои основни положения.

  Аз не съм му виновна, че и с кастинг, и без кастинг той политици не може да си намери.

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Такива , средно ниво специалисти в България има много. На тази държава и трябват хора много над средното ниво, както и растеж от 7-8 %, а не да се задоволява с 3-4%.

 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Неутрално

  До коментар [#40] от "дерибеев":

  Не знам с какъв характер, не съм се явявал, не познавам някой от тях, но ще има и кариеристи, а сигурно ще има и хора, които наистина искат да помогнат, родолюбци.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 70. 70 Профил на afrika
  afrika
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Някой журналист няма ли да разрови и около финансовия? Може би има връзка с пари на Цветан Василев и КТБ. Т.е. връзка с кръг замесен в тия пари има, но самият Пламен Данаилов как участва може да е интересно разследване.

  Изваденото е само по търговски регистър от общодостъпната справка.

  За сведение СВ-то което лансират Данаилов и ИТН изобщо не казват какъв голям предприемач е той и в колко фирми и бордове участва. По св е счетоводител на КАИ Груп, който напуска и отваря оценителска и счетоводна кантора. А по регистри тоя човек е голям инвеститор.

  Пламен Иванов Данаилов- кандидат за финансов министър.

  Спас Тошев Шопов- собственик на Рослин Партнърс България, КАИ Груп. През 2010 Спас Тошев става съдружнек на Цветан Василев в ГИПС АД. ГИПС АД е сред топ длъжниците на КТБ и в списъка на 46 фирми бушони на Цветан Василев- теглили големи кредити и раздали ги на трети лица.

  Цветан Василев стана гипсаджия 15 Авг. 2010, 11:37(blitz.bg)
  В гипсаджия се превърна шефът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Ръководителят на трезора, определян в политическите и бизнес среди като "банката на ДПС", се оказа съсобственик на завода на гипс във видинското село Кошава. Негов съдружник там е изпълнителният директор на "КАИ груп" Спас Шопов, твърди Etrud, позовавайки се на справка във фирмените регистри.

  KTB files
  Гипс АД е приватизирано през 2015 г., като впоследствие преминава под контрола на КТБ и се превръща в един от големите длъжници.

  ЕИК
  815121745

  Пламен Иванов Данаилов:
  Собственик/съдружник:
  "Файнанс Консулт" ЕООД, ЕИК/ПИК 201695368
  "СОФ ПРАЙС КОНСУЛТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 201041272
  Управител:
  "ЛОКУС КОНСУЛТ" ООД, ЕИК/ПИК 203328666
  "К-ЕКСПРЕС" ЕООД, ЕИК/ПИК 131165677
  "ХАН АСПАРУХ-ТРАНСПОРТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 116509295
  "ТАЛАР ФУУДС" ЕООД, ЕИК/ПИК 130146503
  "КАИ МАЙНИНГ" ЕООД, ЕИК/ПИК 116539445
  Органи на управление:
  "ЛОКУС" АД, ЕИК/ПИК 202310569
  "Здраве за децата на България" Сдружение, ЕИК/ПИК 176948336
  "АЗИРА ФУУД ХОЛДИНГ" ЕАД, ЕИК/ПИК 204093210
  "МЕНИДЖМЪНТ КО" ЕАД, ЕИК/ПИК 200403626
  "ХАН ОМУРТАГ" АД, ЕИК/ПИК 837066828
  Димитър Иванов Данаилов:
  Собственик/съдружник:
  "ЛОКУС КОНСУЛТ" ООД, ЕИК/ПИК 203328666
  "ЛЕКС ЛОКУС" ООД, ЕИК/ПИК 175342339
  "ЛОКУС" АД, ЕИК/ПИК 202310569
  Органи на управление:
  "Джесика Естейт" АД, ЕИК/ПИК 203652561до 01.10.2023
  "РЕНТАЛ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ" АД, ЕИК/ПИК 202372510до 17.12.2015
  "МЕТАСЕНС ПРОПЪРТИ" ЕАД, ЕИК/ПИК 201768542
  "Експенс Сълюшънс България" АД, ЕИК/ПИК 204331672
  "Офис Х" АД, ЕИК/ПИК 206163814
  "СТРОЙИНВЕСТХОЛДИНГ" АД - в ликвидация, ЕИК/ПИК 121592481до 03.04.2014

  "Файнанс Консулт" ЕООД, ЕИК/ПИК 201695368
  Съдружия:
  "Ренесанс Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 204944062 - със Спас Тошев Шопов

  Спас Тошев Шопов:
  Собственик/съдружник:
  "Ренесанс Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 204944062 *******
  "ЕМ ЕЛ БИ АСЕТС" ООД, ЕИК/ПИК 131153486
  "СПС Тауър" ООД, ЕИК/ПИК 203180937
  "АСЕТС МЕНИДЖМЪНТ" ЕАД, ЕИК/ПИК 20394259
  "СПС Инвест" ЕАД, ЕИК/ПИК 203975504
  "КАИ Мениджмънт" ЕООД, ЕИК/ПИК 203374005
  "КАИ ЛОДЖИСТИК" ЕАД, ЕИК/ПИК 175253303
  "АГРО СИП" ООД, ЕИК/ПИК 200267215
  "ВЕП ГОРИЦА" ЕАД, ЕИК/ПИК 175310843
  "ВЕП МОГИЛИЩЕ ЗАПАД" АД, ЕИК/ПИК 175356335
  "ВЕЦ К 2" ЕАД, ЕИК/ПИК 175293867
  "ВИВИД ЕСТЕЙТС" АД, ЕИК/ПИК 175453688
  "Евро Джи Пи Ес" ООД, ЕИК/ПИК 200317485
  "Клаудфейсес България" ЕООД, ЕИК/ПИК 205156449
  "Офис Х" АД, ЕИК/ПИК 206163814 *********
  "ПАРК ИНДУСТРИЯ - СОФИЯ ИЗТОК" АД, ЕИК/ПИК 175058901
  "РИЧХИЛ" ООД, ЕИК/ПИК 175126334
  "Рослин Дивелъпмънт" АД, ЕИК/ПИК 204271951
  "СТРАНДЖА МАЙНИНГ" АД, ЕИК/ПИК 116558659
  "Е С М" ООД, ЕИК/ПИК 175140615
  "ТЕНИС КЛУБ 1882" ООД, ЕИК/ПИК 202187344
  "Т ЕНД Т" ООД, ЕИК/ПИК 121329822
  "ЕКО ЕНЕРДЖИ" ЕООД, ЕИК/ПИК 175021269
  "РОСЛИН ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ" АД, ЕИК/ПИК 130975475
  Управител:
  "Витоша Ауто Пропъртис Ийст" ЕООД, ЕИК/ПИК 205836364
  "РОСЛИН КАПИТАЛ ПАРТНЪРС-БЪЛГАРИЯ" ООД, ЕИК/ПИК 130878040
  "КАИ Мениджмънт" ЕООД, ЕИК/ПИК 203374005
  "ИПСИ-1" ООД, ЕИК/ПИК 200219512
  "ГОРУН ИНВЕСТ" ЕООД, ЕИК/ПИК 175455461
  Органи на управление:
  "ХАН ОМУРТАГ" АД, ЕИК/ПИК 837066828 *********
  "ХАН АСПАРУХ" АД, ЕИК/ПИК 826009605 *********
  "Квадрат Център" АД, ЕИК/ПИК 205424624
  "ЕМСЕКА" АД, ЕИК/ПИК 202104601до 11.04.2021
  "БЕСА ВАЛЕЙ ГРУП" АД, ЕИК/ПИК 202577725
  "Клаудфейсес България" ЕООД, ЕИК/ПИК 205156449
  "ГИПС" АД, ЕИК/ПИК 815121745

  ******* са фирми, където Данаилови се засичат в собствеността или органите на управление със Спас Шопов.

 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Весело

  До коментар [#67] от "Lilith":

  Сигурен съм, че от Форума бая способни хора може да намерим за един кабинет, барабар с политическите кабинети към министерствата, и сигурно поне половината ще бъдат пробити...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 72. 72 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1010 Весело

  До коментар [#71] от "hamiltonf":

  Лошо няма. Ще вземем половинката, която не е пробита, и готово! :)
  И без това администрацията е раздута и спокойно търпи оптимизации.

 73. 73 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4132 Весело

  До коментар [#70] от "afrika":

  Е, той и Иван Костов, едно от гурутата на една от партиите в коалицията "ДБ" бе не свързан, а "завързан с корабни въжета" за КТБ и нейният собственик, но нормално, все пак това бе една от най-големите, а и атрактивни банки в България, и то немалко години...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 74. 74 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1496 Весело

  Такива , средно ниво специалисти в България има много. На тази държава и трябват хора много над средното ниво, както и растеж от 7-8 %, а не да се задоволява с 3-4%.
  —цитат от коментар 68 на Роси
  ; к~во чакате, кандидатирайте се

  Тиква под наем.
 75. 75 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1496 Любопитно

  До коментар [#70] от "afrika":
  явно са ви спуснали опорките?!

  Тиква под наем.
 76. 76 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Абе не знам кой е, но мисирката от пазаржишката национална телевизия бе в дежурен възторг от него и каза "Пак ще ви каним!". Макар че хич не беше сигурно в какво качество.

  Пак нищо в сравнение с баш мисира Бойко Василев, който замота гафа с Преспанското споразумение, само за да фиксира министъра на финансите с прокурорски проглед и да процеди: "Вие - някога - крали - ли - сте - интелектуална - собственост"?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 77. 77 Профил на Ichkata
  Ichkata
  Рейтинг: 13 Весело

  За тези които не са запознати да поясним, че финансов мениджър означава счетоводител.
  Той е работил за един от някой от финансовите директори, които от своя страна работят за главния финансов директор.

 78. 78 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  До коментар [#71] от "hamiltonf":

  можем

  но дали наистина имаме толкова много напълно изградени негодници?

  не, не обикновени дребни злобарчета, а именно негодници от класа!

  може и да не се получи...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 79. 79 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#24] от "Хай Буй":Да ви светна още малко за да ви убия желанието да играете ролята на селския идиот. Финанси се занимават с бюджетиране, контрол и изготвяне на информация за надзорни органии регулатори, както и информация за нуждите на собственифите и управителните органи на дружеството.
  —цитат от коментар 36 на 3biri


  Удари още една бира, току ти дойде акъла.
  Изясни на нас неграмотните гербери, разликата между "контрол" и "контролинг"!? "Бюджетиране" , като глагол ли? Даже и на английски го няма!
  Много си хайфай.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Когато вземат властта, хиените от ИТН веднага ще се заемат да глозгат трупа на ГЕРБ, поради липса на други трупове на сцената (нищо лично демек). Тези храбри младежи и девойки от ИТН идват не поради привързаност към евроатлантическите ценности, а заради онези предстоящи за разпределение милиарди. ИТН наистина иска да изчегърта ГЕРБ, но не за да върне откраднатата държава обратно на народа, а за да си я прибере за себе си. ГЕРБ и ИТН са две ОПГ-та, които се сътезават за общ ресурс. Там споразумение няма как да има.

  Останалите засега (поради недалновидност и/или простотия) го играят полезни (за ИТН) идиоти. Радев чегърта, ама само онези, които пречат на него. Радев и ИТН бягат по различни писти. Ако ИТН са благоразумни, ще опазят Радев за втория му мандат. Да, ама не. Убеден съм, че ще прецакат и него, ей така, просто за удоволствие.

  Затова Борисов и Радев трябва да се обединят и заедно да прецакат Чалгаря, докато той не ги е прецакал един по един. Накрая и двамата ще станат за смях.
  Предупредени са. Да няма после изненадани ...

 82. 82 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#41] от "Alarmstufe Rot":Мога да го попитам, но съм сигурен, че има по-големи възможности от тези на Плъха от Банкя...
  —цитат от коментар 51 на murry

  Бойко Борисов, най-дълго управлявалият български премиер. И най-образованият след 1989г.. докторант.
  Ако не беше той последните 10-12 години, всички щяхме да берем ягоди в Англия, без червените крадци, разбира се. И техните роднини.

 83. 83 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#24] от "Хай Буй":

  Някъде се разделят функциите на две- главен счетоводител и финансов мениджър

 84. 84 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#70] от "afrika":явно са ви спуснали опорките?!
  —цитат от коментар 75 на TzZar

  "afrika" заедно с "дневникар" и някои други са ботове, изкуствен интелект. Ще ги разграничавате по това, че само цитират. Прокопи се е охарчил и иска да замени троловете с безплатни автомати.

 85. 85 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  До коментар [#24] от "Хай Буй":Някъде се разделят функциите на две- главен счетоводител и финансов мениджър
  —цитат от коментар 83 на rexdog2004


  Възможно е, но преди да си завършил, всичко е една дебела линия - момче за всичко.

 86. 86 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  От къде изгря днес в главите на българите, глаголът „изчегъртвам“?
  От дядо Вазов ли? От Паисий?
  Не, от Божков! С едни билетчета.
  Не си велик политик на промяната, ако не „изчегъртваш“.
  Навремето пък еди скачаха, за да не са...............забравих какви.

 87. 87 Профил на taj201056287
  taj201056287
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До вчера фирма управляваше държавата от утре хора дето само фирми са управлявали ще я почват.

 88. 88 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До вчера фирма управляваше държавата от утре хора дето само фирми са управлявали ще я почват.
  —цитат от коментар 87 на taj201056287


  Ако не си разбрал, от 3-4 месеца България се управлява еднолично от червен проруски генерал, който си е назначил прислужващи му министри.

 89. 89 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Няма Университет където учат хората(студентите ) за министри министрите се избират в развитите страни според опита и разбиранията в сверата която те трябва да ръководят без опит тяхното образование е нищо а дипломата (на която от години в България държат толкова много е само едно хартиено произведение и отново нищо повече) Което и да е правителство което се придържа до подобни и такива нормативи и изисквания ще бъде губещо или грешно. Вижда се че не само това е проблема в избора на правителство има още ред грешни избори които се правят когато определена партия избира правителство защото не винаги опитните хора са любимци или членове на спечелилата изборите партия . Затова правилните хора заслужават внимание !

 90. 90 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#89] от "svv03688321":

  В университет получаваш базови познания. Лошото е, че не се залага на науката. Юристите сте прости като градушки. Без да ги обиждам градушките. Същото важи за социолози, политолози, социални антрополози. Последното е за Харалан:) тя науката е една!

 91. 91 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 785 Неутрално
 92. 92 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Весело

  "В тв интервюта той обяснява още, че трябва да има широк обществен дебат по темата приемане на еврото"
  Началник струг Пешо, операторка на биологична единица Пенка в оживен дебат по Н-ската ТВ за лесно сравняване на цените между държавите, което засилва конкуренцията между предприятията, като по този начин облагодетелства потребителите. Редица фенове на местния футболен отбор аргументирано обориха, като несъстоятелно становището за по-голямо влияние в световната икономика.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 93. 93 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3505 Неутрално

  Неговата позиция е, че въпросът не е дали, а кога трябва да се приеме еврото. Отговорът му е, че това трябва да стане, когато доходите на българите се доближат повече до средните за ЕС,

  Тоя прави ли си сметка кога ще ги стигнем ние Еропейците. Средният доход 2019 годиня май беше 1200 евра, сега не знам но по малко от 1300 не би трябва да са, а това значи средна заплата от 2500 лева. При БВП ЗА 2019г. е 118.669млн.лв. да осигуриш средна заплата от 2500лв е оксиморон. За такава заплата ни трябва БВП от порядъка на най малкото 250000 млн.лв. Така че направете сметка

 94. 94 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  УНСС vs. Harvard. Преценете сами.
  —цитат от коментар 2 на pro_bono


  Ти някога бил ли си в Бостън? Какво мислиш, че Харвард (трябва да произнесе”х” с британски акцент) прави някого умен ли? Там всъщност е пълно с тъпанари и калинки. Сега основната група хора която влиза там са малцинства и “легаси”, т.е. Такива, чиито родители са завършили там. Просто си плащат. Като му гледам снимката и Василев трябва да е приет по първата програма.
  При това всички гръцки политици, които банкрутираха Гърция са завършили Харвард.
  В добавка на всичко това, Василев е завършил мениджмънт, а не финанси. Това са много различни неща.

 95. 95 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3505 Неутрално

  До коментар [#31] от "3biri":

  Начи кат ва чита сигур сти завършили ХАВАРД колиж.
  Ма той дедо ви Сакса на времето правилно го каза, управлението на една държава е се едно управление на голема хвирма

 96. 96 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Анти европейски тенденции по руски образец през итн малоумието.

 97. 97 Профил на frankfurtski
  frankfurtski
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Как добре е да се СТРИЖЕ....20 процента ДДС,висок данък върху осигуровките и само 10 процента данък за бизнеса....ми баста модела някой да промени...по скоро всички играчи са за запазване на статуквото

 98. 98 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 482 Неутрално

  като интернашънъл студент се влиза много по лесно отколкото като американец в Харвард и другите айвилиг университети стига да има кой да ти плаща за образованието и не си чак толкова загубен. Интернашънъл студентс са най желаните в Харвард защото носят добри пари на университета който иначе е т.н. нон профит учреждение.
  китайците са най желаните защо защото тяхното правителство и комунистическа партия плащат милиарди на Харвард плащат и отделно за образованието им допулнително и често студентите които пращат да учат са най малко със образование от китайски университет говорят добре английски (въпреки че не им се разбира много английския)и са дали клетва пред ККПартия че ще и служат вярно доживот иначе смърта им е неизбежна при всяко отклонение на клетвата. Разбира се американските демократи ги боготворят колко са умни тези деца и ето защо те трябва да бъдат вкарани в най важните сектори на американските технологии.
  Ето как в последните 30 години те догониха и надминаха в някои отношения Америка.
  Появи се Тръмп и им бръкна в задниците парите потекога още повече към демократите така че те да са достатъчни Тръмп да бъде изгонен и повече да не се допуска да им мъти водата иначе как се правят милиарди ако си един политик само .

 99. 99 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#2] от "pro_bono":

  УНСС vs. Harvard. Преценете сами.

  ------------------

  Jasen I tochen komentar

 100. 100 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#22] от "3biri":

  Естествено! Всички герболяци предпочитат герб да управлява, само че натодът вече каза, че не ви ще.


  ----------

  S tezi smeshnitzi ot ITN horata shte pochnat da si iskat tikvata obratno

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK