На живо

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия ЛазароваОпределеният за кандидат за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов връчи днес на президента Румен Радев структурата проектосъстава на бъдещото правителство на малцинството, а държавният глава незабавно подписа указ, с който предлага на 46-ото Народното събрание да избере Николов за премиер.


От изказванията на представителите на политическите сили в парламента обаче подкрепата за проектокабинета не изглежда сигурна, особено след като кандидатът за правосъден министър беше сменен в последния момент, а за силов вицепремиер е предложена спорна фигура. "Дневник" проследи на живо развитието на събитията. Вижте основните моменти в хронологията.
Кадиев: Ако не искате партньори, не получавате партньори

И в левицата няма пълно съгласие с линията за водене на преговори в търсене на подкрепа за проектокабинета, прокарвана от "Има такъв народ".


"След куп преговори да ни кажат, че очакват гласове от нас, защото "сметките не излизат"? Благодаря сърдечно.
Ако не искате партньори, не получавате партньори" написа в профила си във "Фейсбук" депутатът и лидер на "Нормална държава" Георги Кадиев. Партията му е част от коалицията около БСП.


Кадиев полемизира със зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов ,който днес за пореден път предупреди, че" липсата на подкрепа от БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще е сигнал за трети парламентарни избори през тази година".


"Зелено движение" предложи на депутатите си да не подкрепят проектокабинета

Борислав Сандов

© Цветелина Белутова, Капитал

Борислав Сандов


Четиримата депутати от "Зелено движение" - част от групата на "Демократична България", най-вероятно няма да подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ", представен днес пред президента Румен Радев. Тази вечер на заседание на Националния съвет на партията участвалите единодушно са гласували като част от коалицията "Демократична България" зелените депутати да не подкрепят така предложеният състав и структура на Министерския съвет от "Има такъв народ" в 46-то НС.


Това бе потвърдено за "Дневник" от няколко източника, включително от Борислав Сандов - съпредседател на Зелено движение и депутат.


Мотивите за това решение ще бъдат обявени по-късно.


Решението на партийния орган е препоръчително за депутатите, те сами ще решат как да гласуват.

Дончева поиска яснота за посоката и персонални промени в проектокабинета

Татяна Дончева

© Велко Ангелов

Татяна Дончева


Парламентарната група "Изправи се.БГ. Ние идваме!" ще гласува единно било то за или против проектоправителството на "Има такъв народ" като се надява до сряда в персоналния му състав да настъпят промени и да се изясни в каква посока ще работи. Това съобщи в предаването "Панорама" на БНТ депутатът и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева.


По думите й в предложените за министри персони няма хора, които имат капацитет.


Тя даде примери с кандидата за вътрешен министър, който е "почетен консул за офшорна зона, а в кантората има шестима счетоводители, които очевидно се занимават с транзакции" и попита как този човек ще отговаря за финансовото разузнаване и ДАНС. "След като е станало ясно, че е обществено неприемливо да бъде министър, проява на наглост и нахалство е да го предлагат за вицепремиер", каза тя, очевидно визирайки кандидата за вътрешен министър и вицепремиер Петър Илиев..


Друг пример, който Дончева даде, е с кандидата за финансов министър Пламен Данаилов ,който, по думите й, "си вади хляба като вещо лице в Софийския градски съд".


Дончева изрази съгласие, че "ни трябва правителство до идната пролет" и заяви, че парламентарната група ще реши как да гласува, изхождайки от това "този състав може ли да свърши работа и посоката правилна ли е". Добави, че "ако някой смята, че всеки дилетант трябва да се занимава с неща, които не са му работа, не можем да го спрем".

БСП успяла да договори куп леви политики с "Има такъв народ"

Георги Свиленски

© Георги Кожухаров

Георги Свиленски


БСП е успяла да договори редица леви политики, които с нейна подкрепа правителството на "Има такъв народ" ще осъществи. Постигнато е съгласие за:

 • Закон за възрастните хора,
 • Промяна на финансирането и по-високи заплати в средното и висшето образование.
 • Пригаждане на съдържанието на учебниците към възрастта на учениците.
 • Безплатни лекарства за деца до 14 г.
 • Болниците да не са търговски дружества.
 • Подпомагане на изостаналите региони.
Това съобщи в предаването "Панорама" на БНТ зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Той не навлезе в детайли какво конкретно съдържат тези политики, но от думите му се разбра, че "Има такъв народ" е възприела вижданията на левицата по тези теми.


"Без да искаме министерски кресла, получихме възможност обществото да реализира обещаните от БСП политики. Ние претенции към членовете на кабинета нямаме. Не ни пречи с 36 народни да постигнем повече, отколкото с 80", каза Свиленски и изрази убеденост, че до сряда съгласието ще бъде официализирано с документ.

Тактически ГЕРБ предпочитала служебният кабинет да остане до пролетта

Тома Биков, депутат от ГЕРБ

© Юлия Лазарова

Тома Биков, депутат от ГЕРБ


По-добрият тактически вариант за ГЕРБ е служебното правителство да продължи да управлява до пролетта, когато да има нови предсрочни парламентарни избори. В противен случай ГЕРБ очаква да има едновременно избори за президент и парламент тази есен.


"Ние сме готови дори да взаимодействаме с правителството, което и да е то, и да помагаме, защото много сме обезпокоени. Да не хвърляме държавата в хаос, да приемем бюджет и да избутаме зимата и да отидем на избори напролет", коментира в предаването "Панорама" на БНТ Тома Биков от ГЕРБ. По думите му другият вариант е "неясно управление" и предсрочни избори "2 в 1" през есента.

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова


Президентът Румен Радев подписа указа, с който предлага на 46-ото Народното събрание да избере Пламен Николов - кандидат за министър-председател, излъчен от "Има такъв народ", за премиер, съобщи прессекретариатът на държавния глава.


Надявам се парламентарната група на "Има такъв народ" да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани, заяви Радев пред представителите на първата политическа сила.

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова


Кандидатът за премиер Пламен Николов определи пред журналисти предложения за министър на правосъдието Иво Атанасов като професионалист с опит.


На въпрос дали избран в последните часове министър може да проведе съдебна реформа, зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви, че трябва да се съди по действията на Атанасов. Той повтори тезата си, че Момчил Иванов, който се отказа в петък сутрин да бъде правосъден министър, е взел решението "заради помията, която някои медии изляха върху него".


Антония Валентинова продължава да е предложението на "Има такъв народ" за министър без портфейл по ромските въпроси, въпреки че името ѝ не бе прочетено от предложения за премиер Пламен Николов при връщането на изпълнения мандат на президента Румен Радев. Николов обяви, че е направил пропуск от вълнение.

Петър Илиев е предложен и за вицепремиер

Петър Илиев

© Дневник

Петър Илиев


Предложеният за министър на вътрешните работи Петър Илиев е номиниран и за вицепремиер. Това се разбра при представянето на проектокабинета на "Има такъв народ" пред президента Румен Радев. Другият вицепремиер е предложеният за външен министър Ради Найденов. Досега броят и имената на планираните вицепремиери не беше оповестяван.


Ако правителството бъде избрано от парламента, Найденов ще е вицепремиер по европейските въпроси, а Илиев - по сигурността и вътрешния ред.


От списъка на кандидатите за министри, изчетен от кандидата за министър-председател Пламен Николов, се разбра, че няма други промени в проектосъстава. За министър на правосъдието се предлага депутатът Иво Атанасов, след като по-рано днес колегата му Момчил Иванов се отказа по лични причини. Иванов бе във фокуса на общественото внимание заради атаките си към "Демократична България" през профила си във "Фейсбук".


По информация на политици от други групи, с които "Има такъв народ" разговаря за подкрепа на проектокабинета си, името на Илиев е споменавано на по-ранен етап и като евентуален кандидат за премиер. Преди ден в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където Илиев преподава право, постъпиха три сигнала за плагиатство в негов труд. В началото на седмицата "Дневник" публикува фактите около книгата на Илиев "Компетенцията на Народното събрание", в която има копирани дословно параграфи от различни части от доктората на преподавателя в Софийския университет Наталия Киселова.


Депутатът от "Има такъв народ" Иво Атанасов е сред обсъжданите за правосъден министър

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Цветелина Белутова, Капитал

Депутатът от "Има такъв народ" от Видин Иво Атанасов е най-обсъжданото име в кулоарите на парламента за кандидат за правосъден министър в проектокабинета "Пламен Николов". Най-голямата парламентарна група разполага с време до 17 ч., за да намери заместник на предишния номиниран Момчил Иванов, който се оттегли тази сутрин.


Според неофициални коментари на депутати от различни партии Атанасов, който е адвокат от Видин, ще е следващата номинация на партията на Слави Трифонов. От партията засега отказват коментари и не обявяват име.


Иво Атанасов (56 г) е роден в Свиленград. Според публично достъпната информация той е адвокат с дългогодишна практика. Във визитката му на сайта на парламента е отбелязано, че е юрист, владее немски и руски език. Избран е за секретар на парламентарната група на "Има такъв народ". Член е на временната комисия за санкциите по закона "Магнитски".


Той е сред вносителите на общото проекторешение на ДПС и партията на Слави Трифонов за създаване на временна комисия за незаконосъобразни действия на компетентните органи на полуостров Буджака край Созопол. Водач на листата на "Има такъв народ" във Видин както на редовните, така и на предсрочните парламентарни избори тази година. Беше депутат в кратко просъществувалото 45-о Народно събрание.

Божков обяви, че парламентът ще гледа изпълняват ли се чужди закони

Като "опасен прецедент" определи създаването на временна комисия по санкциите "Магнитски" един от санкционирането - Васил Божков, който е с 19 обвинения в България и се укрива в Дубай. От профила си във "Фейсбук" той коментира, че комисията ще проверява дали се изпълняват законите на чужда държава.


Хаджигенов: Разумно е да бъдат оттеглени и други кандидати за министри

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова

Депутатът от "Изправи се. БГ! Ние идваме" Николай Хаджигенов смята, че би било разумно да има още оттеглени кандидати за министри. Той даде пример с предложения да оглави МВР Петър Илиев, чието име напоследък, по думите му, се споменавало повече от това на Бойко Борисов като премиер.


"И да е било жест, не сме разбрали, че е жест", коментира Николай Хаджигенов оттеглянето на кандидатурата на Момчил Илиев за правосъден министър. Според него това е станало, защото е "нахапан от медиите".

Трифонов отговори на критиките за дарението от партийната субсидия

"Има разлика, когато даряваш пари на хората, взети насила от хората. Нали така?", това пише в свой актуален пост в профила си във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов след критиките, че партията му прави дарение от партийната си субсидия, а е критикувал за същото преди години бившия вече премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера Трифонов написа в социалната мрежа, че половината от "скромната" субсидия на партията от предния парламент ще бъде дарена на пожарната, а другата половина на семействата на двамата загинали в пожарите горски служители.


Скрийншот от видео в профила на Трифонов във "Фейсбук".

Скрийншот от видео в профила на Трифонов във "Фейсбук".


Посочва, че партията му изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас. "Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът", допълва Трифонов.


"Да, критикувал съм Бойко Борисов, защото той дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия и същевременно с другата ръка прибира на влог десетки милиони левове годишно от същата партийна субсидия. И то без хората да искат да му ги дават тия милиони", пише днес Трифонов и посочва, че ГЕРБ и Бойко Борисов нямат проблем с морала и са прибрали от участието си в предния парламент "още 1 милион и 600 хиляди лева субсидия. Ние, пак да кажа, взехме 136 хиляди".


На срещата между "Има такъв народ" и БСП е постигнат напредък

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова


След срещата с БСП кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов обяви, че иска да изрази задоволство, че са постигнали сближаване по всички въпроси, които са представлявали затруднение, но не съобщи кои са те. Той каза, че все още не е обсъждано дали ще има споразумение или документът ще е само декларация.


И Христо Проданов от БСП не обяви подробности по кои теми е постигнат напредък, но каза, че чака редакционните поправки на "Има такъв народ". Дали ще има подкрепа от БСП или не - това ще реши Националният съвет на партията.


На въпрос дали ще изтеглят други кандидати за министри, Пламен Николов каза: "Нямаме такива планове". Попитан ако се докаже плагиатство от страна на Петър Илиев, той каза: "Ако е един много хубав хипотетичен израз".


Пламен Николов каза, че търси нов кандидат за правосъден министър, но не каза къде. "Ще го търсим навсякъде, което е необходимо, за да свърши работа", каза още кандидатът за премиер на въпрос дали го търси сред депутатите от "Има такъв народ".


"Целият процес в голяма степен се дължи на медиите. Човекът просто не прецени, че такъв тип публичност и известност не му е необходима", каза Николов по отношение на Момчил Илиев, който се е отказал от поста.


"Нищо при нас еднолично не се решава", каза още Пламен Николов.


Подробности четете тук.

"Има такъв народ" връща изпълнения мандат на президента в 17 ч.

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова

Днес в 17 часа президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 представители на парламентарната група на "Има такъв народ", на която ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.


Конституционният срок, в който от "Има такъв народ" трябва да върнат своето предложение за кабинет на президента, изтича днес. На срещата между "Има такъв народ" и БСП е постигнат напредък, съобщи кандидатът за премиер Пламен Николов. "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" все още не са дали отговор дали ще подкрепят този състав на Министерския съвет.

Оттеглянето на Момчил Иванов не променя нещата, заяви Христо Иванов

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова


Председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов заяви пред журналисти в парламента, че оттеглянето на предложения за правосъден министър Момчил Иванов не би променило позицията на обединението за проектокабинета на "Има такъв народ". Коалицията все още не е обявила официално дали ще подкрепи правителството.


"В цялост това за нас не променя нещата, защото самият факт, че такава кандидатура изобщо е била възможна, продължава да е факт", каза той пред БНР.

"Има такъв народ" и БСП обсъждат приоритетите в бъдещото управление

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова


На закрита среща в парламента депутати от "Има такъв народ" и БСП обсъждат приоритетите в политическата декларация на бъдещото управление. Социалистите искат повече от техните приоритети да бъдат включени в документа, за да подкрепят кабинета. В срещата участва кандидатът за премиер Пламен Николов, но отсъстват председателите на двете парламентарни групи Тошко Йорданов и Корнелия Нинова.

Предложеният за правосъден министър се отказва от поста

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова


По лични причини кандидатът за правосъден министър на "Има такъв народ" Момчил Иванов се е отказал от поста. Това се разбра по време на кратък брифинг на партията в парламента. От политическата сила обявиха, че новата кандидатура ще бъде обявена "съвсем скоро".


Повече четете тук.

Без дебати и единодушно със 174 гласа "за" парламентът създаде временна комисия, която за три месеца да установи фактите и обстоятелствата около действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни т. г. по закона "Магнитски" санкции на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, бизнесмена с 19 обвинения Васил Божков и Илко Желязков. Комисията ще бъде оглавена от Надежда Йорданова от "Демократична България". Не се приеха предложенията председател да бъде или Даниел Митов от ГЕРБ, или Хамид Хамид от ДПС.

БСП имат резерви към кандидата за министър на образованието

При обсъждането дали да бъде подкрепен проектокабинетът на "Има такъв народ" сред членовете на Националния съвет на БСП са били изказани резерви към предложената за министър на образованието Велислава Петрова. Това се разбра от интервю на лидера на левицата Корнелия Нинова пред "Нова телевизия". Тя направи коментара, след като беше попитана какво е мнението ѝ за Петър Илиев, предложен да оглави МВР и Момчил Иванов, номиниран за правосъден министър.
Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Велко Ангелов


Първият в момента е проверяван за неправомерно ползван научен труд в докторската си дисертация, а вторият имаше няколко публикации във "Фейсбук" с нападки към "Демократична България", които обаче изтри. В първия вариант на проектокабинета на "Има такъв народ" Велислава Петрова беше предложена за здравен министър. Тя има докторска степен по "Биологични науки, вирусология и имунология".


Нинова уточни, че днес в 10 ч. има среща между представители на БСП и "Има такъв народ", на която трябва да уточнят дали ще подпишат документ, в който ще е заложено какви конкретни политики трябва да бъдат изпълнени. Въпреки че от партията на Слави Трифонов няколко пъти обявиха, че не обмислят подписването на каквито и да е документи, лидерът на левицата изрази увереност, че все пак такова споразумение ще има.

Петър Илиев обявил, че не е важно, че е преписвал от научен труд на Киселова

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Дневник


Преподавателят по конституционно право в Софийския университет Наталия Киселова съобщи пред БНР, че още през 2015 г. е поставила по установения ред въпроса с това, че днешният кандидат за министър на вътрешните работи Петър Илиев е ползвал неправомерно неин научен труд в своя книга.


Тогава обаче, по думите й, въпросът бил поставен в университета "на трупчета". Тя разговаряла два пъти с Илиев по проблема, но той обявил, че това "не е толкова важно". "И аз се учудих, когато народни представители с имунитет си позволиха да излизат доста остро срещу един научен работник", каза Киселова, която се учудила и от изказването, че се предлагат за министри "експерти, с високи морални качества".


Нападките срещу нея са от депутати от "Има такъв народ", а Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на партията заплаши със съд всеки, който твърди, че Илиев е плагиатствал.


На изток Тюркмен баши може да си позволи да препише някои народни творчества, но на запад, когато заемаш публична длъжност, носиш отговорност доста по-голяма при зачитане на академичната етика.


Наталия Киселова,

преподавател


Ето, излизам и казвам, че има проблем и че той трябва да бъде решен по правилата за развитие на академичния състав, допълни Киселова, която досега отказваше коментари по въпроса, но обясни, че сега го прави заради подадените вече сигнали за плагиатство срещу Илиев.


Киселова прогнозира, че тъй като академичната процедура надхвърля срока, в който трябва да се състави правителство, няма да има политически елемент при установяването дали има плагиатство и колегите й, сезирани по случая, обективно ще изпълнят ангажимента си.

"Има такъв народ" връща мандата на президента

Политическото напрежение: БСП е "пас" за министрите, зелените депутати няма да подкрепят (обобщение)

© Юлия Лазарова

Днес кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов трябва да внесе състав и структура на Министерския съвет или да върне мандата на президента неизпълнен. В 17 ч. часа изтича едноседмичният срок за това, но към момента не е известен точен час.


Засега никоя от другите партии не е обявила подкрепа за проектокабинета, но има очаквания, че някои от министрите може да бъдат сменени. За кандидата за вътрешен министър Петър Илиев има информация, че е преписал части от чужд научен труд в докторската си дисертация. В предишния проект на кабинет той присъстваше като кандидат за министър на правосъдието. За предложената за министър на околната среда Силвия Бакърджиева се знае, че има брак и съвместен бизнес с осъден за грабеж. Предложеният за министър на правосъдието Момчил Иванов пък се прочу с това, че отправи обиди и атака срещу "Демократична България" в профила си във "Фейсбук" часове преди да бъде представен като номинация за министър, след което той изтри публикацията.


Тази сутрин преговорите за подкрепа на кабинета се очаква да продължат, като "Има такъв народ" и БСП ще обсъждат политическата декларация на партията-мандатоносител, в която социалистите искат да бъдат вкарани повече от техните приоритети за управлението. БСП иска и писмен документ, който да гарантира, че приоритетите ще бъдат изпълнени, за да подкрепи проектокабинета.


Засега не са обявени срещи с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", които също не са обявили решение.


Кои са останалите министри и какво е известно за тях - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (654)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Как така "ще върне мандата"? Какво означава това заглавие?

 2. 2 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#1] от "dorko":

  Мисля, че е ясно какво означава. Означава, че не могат да съставят правителство. Аман от дървени философи.

 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  Латино-американски сериал.

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  Явно Корни върти Чалгаря на малкия си пръст. Да го умаломощи и да го направи послушен. А да го подкрепи за кабинета, едва ли? От къв зор?
  Интимната цел разбира се е, Чалгарят да не получи помощ от Боко и Султана. Боко още не се е усетил, Султанът си наглежда стадото.

 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#1] от "dorko":

  Точно това, което означава. Ще върне мандата - изпълнен или не. По-скоро второто.

 6. 6 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Е нали ИТН предлагат и съставят правителство? Подрепа ши ми търсят...как можи?! Те все пак искат да управляват от джипката!11! Ши им пречат тея протестиращи хлебарки1!1!

 7. 7 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#1] от "dorko":

  То и аз отначало си викам - дошъл им акъла, ама като се зачетох - друго излезе. Бе я да вадят отнякъде Стъки на манежа, че тези много досадиха вече.

 8. 8 Профил на so
  so
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Как така "ще върне мандата"? Какво означава това заглавие?
  —цитат от коментар 1 на dorko


  Ознчава, че трябва да спрем да гласуваме за олигофрени и/или бандити.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Весело

  Не става много ясно от статията какво се има предвид под " връщане на мандата", но не бих се изненадал особено от ИТН да се откажат да съставят правителство, след издънките си дотука, и зрелищно да обвинят всички останали, даже и целокупния български народ, за своя резил, да се изнижат по бързия начин, да чакат някой друг да поеме отговорност за горещия картоф на бъдещите реформи, които предстоят, а те никак, ама наистина никак, не са леки след толкова години опраскване на татковината ни от герберската мафия и сараите.......

 10. 10 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Приписването е нормално,
  защо трябва да е фатално?

 11. 11 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  ИТН смятаха, че е лесно да бъде подменена нормалната демократична процедура министри да са хора, които години са били в политиката и са изпитани. По нищо не се различават от Бойко, който ги събираше по кръстопътищата.

 12. 12 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Ако заглавието е вярно, дано мандатът бъде върнат, което в последствие да доведе до нови избори при които партията на чалгаря да попадне под чертата за влизане в парламента.

 13. 13 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":

  По-добре не може да се каже. Слави или там който е техния бог тиква няма елементарна логика. Не може да предлагаш да те подкрепят за правителство без да искаш да чуеш желанията на партньорите си..

 14. 14 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално
 15. 15 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2165 Неутрално  Няма неискам, няма недей...

 16. 16 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Мандатът се връща на президента или изпълнен с имената на министрите или неизпълнен. Все още не ги знаем тия какво ще решат.

 17. 17 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Решенията на парламента ще се вземат в парламентална зала, а не в тайни срещи и зависимости. Тълпата от послушни депутати ще се наложи да мисли.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Самото внасяне в НС да се гласува такъв състав на Мин съвет е гавра

 19. 19 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Естествено е да е това развитието като невротика Славчо и неговия ченгесарски ДС проект се държи все едно има 118 депутата. Щом и Недялко почна да му лъска реномето - работата е съвсем ясна....

 20. 20 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Едно правителство не могат да изберат,
  а пък тръгнали европейци да се назоват.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Заглавието по нищо не отстъпва на .... Тошко

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Весело

  До коментар [#11] от "spiegel":

  " ИТН смятаха, че е лесно да бъде подменена нормалната демократична процедура министри да са хора, които години са били в политиката и са изпитани. По нищо не се различават от Бойко, който ги събираше по кръстопътищата"

  Тука, при ИТН, туй събиране и струпване на хора от кол и въже, му викат с модерната думичка кастинг ! Демек едни окаяни хора ходят със СВ- то си пред един не по - малко окаян шоумен, и искат да ги представи на публиката като цвета на нацията ни ! Точно като една Цвета, една прекрасна цветна прелест, от герберските среди, която мъдро ни посъветва като не искаме да ползваме метро, мисля че беше, да ходим пеша !
  Полезно било......😂👍❤️

 23. 23 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Весело

  До коментар [#9] от "samoedin":

  С което Слави Трифонов ще постигне всичките си цели въпреки изненадалите го и него толкова много гласове:

  - Да скалпира Бойко Борисов

  - Да не поема отговорност за управлението на страната

  - Да си продължи шоуто, но вече от парламента

 24. 24 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#20] от "Michael Jordan":

  Това да си европеец и това да избираш внимателно хората които използват парите ти не мисля, че има нещо общо. По-добре избори до дупка вместо отново тъпа тиква на власт от (нова) джипка

 25. 25 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  "Има такъв народ" ще върне мандата...
  Днес, времето ще преобладава...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 26. 26 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#2] от "Stoyan Dimitrov":

  Противоречи си, хем да водят преговори, хем да връщат мандата.

 27. 27 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#26] от "ggot":

  На мен ми става ясно може би защото съм навътре в нещата...т.е трябва да е :ако до 5 часа не се намери подкрепа, ГРОБ (без джипка) - ИТН връща мандата

 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Мисля, че е ясно какво означава. Означава, че не могат да съставят правителство. Аман от дървени философи.
  —цитат от коментар 2 на Stoyan Dimitrov


  Вчера в друга статия казаха че щели да върнат успешен мандат.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 29. 29 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#1] от "dorko":

  Пропуснато е "ли" и въпросителен знак.

 30. 30 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Колкото и избори да правят,
  резултатите същи остават.

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Мая и Ристю стигнаха дотам да питат по отделно партиите и да вземат решение. Досега всичко знаеха и нищо никой не питаха. А това е знак, че може и да гласуват "за" и да не бързат да ходят на избори. Освен това ехидно мълчат и дали ще подкрепят Радев за президентските избори

 32. 32 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Каква подкрепа искат? Преди изборите колко щяха да гласуват за тях, ако се държаха така, както сега. Ако знаеха поведението на чалгаря. Ако знаеха, че няма да въвеждат еврото. Ако знаеха, че ще приватизират ББР. Ако знаеха ....

 33. 33 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1448 Весело

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  Може да писано от него?!?!?!?

 34. 34 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 182 Неутрално

  [quote#28:"emil"][/quote]

  август е септември е работа

 35. 35 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Хвърчилков само ги наблюдава,
  от бъркотията доволен остава.

 36. 36 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1488 Весело

  При всички случаи ще внесе кабинет Слави, най-малкото за да не го атакуват при трети избори. Просто Дневник “леко” вземат страна в спора между Слави и любимия си протестър. Но вървим на запад, там знаеш кой вестник или медия какъв цвят е…..

 37. 37 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  то и статията все едно тошко я е писал😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 38. 38 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  От тези избори се спрете,
  че от светът се засрамете!

 39. 39 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  " преписал части от чужд научен труд в докторската си дисертация"

  Какво ли ще стане, ако някой се разрови из дисертациите на титлованите анализатори в медиите и бившите министри?

 40. 40 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 197 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":С което Слави Трифонов ще постигне всичките си цели въпреки изненадалите го и него толкова много гласове:- Да скалпира Бойко Борисов- Да не поема отговорност за управлението на страната- Да си продължи шоуто, но вече от парламента
  —цитат от коментар 23 на Един препатил


  Браво, Трифонов! Ти направи така че дори умнокрасивите да искат Бойко да се върне на власт!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  Заглавието наистина е подвеждащо! Не ви прави чест!

  А ако наистина ИТН върнат мандата неизпълнен, те ще добавят към характеристиките си и понятието "срахливци".

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 43. 43 Профил на Tanya
  Tanya
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#2] от "Stoyan Dimitrov":
  Въпросът е логичен. Какво в статията оправдава това категорично заглавие. Всички искаме да е истина и като прочетеш, че още не е, разочарованието е голямо.

 44. 44 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Гледайки другарите от ръководството на БСП , наистина не разбирам за , какво по дяволите се държите със Слави , като с бисквитка орео - първо я отваряш после я облизваш и на , кого от левицата е нужна тази сервилност !
  Някой сериозно е нальгал Нинова , че с подкрепа за това правителство , ще спаси кожата - напротив, ако го подкрепи а не изчака третия мандат ,след 3 -4 месеца , ще е гонят не с протест а с камъни.!
  Задавате ли въобще въпроса - Кой ще подкрепи левицата - откровено дясно правителство с откровено не харесващи левицата лидери в ролята на откровено петото колело в каляската на властта!?
  Отворете си очите другари и разберете , че има само един шанс да се запази лявото и постигнатото до сега по смяна на модела и този шанс не е Слави а Президента Радев , и не ви ли светят червените лампички , като виждате , че най- яростните атаки срещу флагмана на протестите , общо взето човека заради когото се вдигна народа - президента Радев , идват имено от ИНТ.
  И ако сте забравили , този президент го избрахме най- вече левите хора , един път Нинова се пробва да го предаде и плати цената на 4 ти април , уж се поправи - сега е на път да го предаде втори път и това ще е приключи !
  И накрая за да запомните БСП и левицата , към която се числим всички , що годи мислещи ,има историческия шанс да получи трети мандат - да предложи истинско правителство от доказани надпартийни хора и ясна програма за спасението на нацията и смяна на модела много по добра от Слави , Христо и тнт .
  Така че спрете този зооентусиазъм погледнете трезво на картинката и осъзнайте шанса и риска пред нацията и левицата!

  Комунистите са виновни!
 45. 45 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Иде часът на Ицето и Танас!Макар и бивши комундета те минаха през Чистилището и се реформираха.Те ще яхнат властта в България!🖕

  Много съм прост
 46. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#27] от "Stoyan Dimitrov":

  В сряда на гласуването ще се разбере, дали има подкрепа и кой как ще гласува. Поне да са наясно избирателите за следващи избори, ако се стигне до там

 47. 47 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1809 Весело

  До коментар [#8] от "so":


  Ознчава, че трябва да спрем да гласуваме за олигофрени и/или бандити.
  —цитат от коментар 8 на so


  А ми то в момента други има ли?!?

 48. 48 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3022 Любопитно

  Най- вероятно ще върнат мандата изпълнен, което не е гаранция, че ще мине на гласуване в пленарна зала.

 49. 49 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#12] от "svetlyobg":

  Няма да има нови избори. Поне не веднага.

  Ако ИТН върнат мандата неизпълнен, вторият мандат отива при ГЕРБ, които го връщат веднага. Какво друго да направят?

  Третият мандат Радев го връчва на БСП, които вече обявиха какво ще направят - предлагат състава на служебното правителство за редовно.

  Правителството минава с шарено гласуване. Мотиви колкото щеш - мнозинството българи харесват това правителство, планът за възстановяване и развитие, ковид кризата, чегъртането на ГЕРБ, изритването на Гешев.....

  Пък по Великден - ще видим.

 50. 50 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  Ознчава, че трябва да спрем да гласуваме за олигофрени и/или бандити.
  —цитат от коментар 8 на so


  Кога? Повечето от съгражданите ни остават в захлас като видят мутра, говореща "мъжкарски". Докато някой с малко по-изискани обноски или речник е "джендър".

 51. 51 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 733 Неутрално

  И как, моля, ако се изпълнят приоритетите на БСП, едновременно с това ще се изпълнят и тези на останалите. Ами то всеки си има негови си приоритети.
  От името на всички всички туземци ще подготвя и обявя моите, лични приоритети.
  Очаквайте!

 52. 52 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  От тези избори се спрете,че от светът се засрамете!
  —цитат от коментар 38 на Michael Jordan


  Сложих ти (+). И все пак? Да оставим тази банда простаци и хулигани, този път с малко по-добро образование, да ни представя пред света ли?
  И да разполага с целия ресурс на държавата ни!

 53. 53 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#49] от "Един препатил":

  Нито Слави, нито ГЕРБ ще гласуват за служебното правителство, за ДПС зависи какво им обещаят. Не е толкова просто колкото смята Нинова.

 54. 54 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  "...Просто Дневник “леко” вземат страна в спора между Слави и любимия си протестър. Но вървим на запад, там знаеш кой вестник или медия какъв цвят е….."

  Нищо лошо, напротив!

 55. 55 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  В тази тежка криза Президента не се показа като обединител на нацията, а обратно. Политиците продължават всеки да дърпа чергата към себе си без да ги е еня за народа. Ковид кризата обедини хората с различни политически интереси, само нас ни разедини. Искахме промяна, но все повече се върви към подмяна. Служебното правителство се занимава повече с подмяна на кадри, но няма план за излизане от кризата. Тук във форума, а не само сме всеки срещу всеки въпреки, че последствията са на наш гръб. Хората напуснали България благодарение на политиците и изборния закон определят съдбата ни.
  Ако се продължава така няма да излезе нищо добро.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 56. 56 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#43] от "Tanya":

  Правилно, конфирмейшън баяса ме пере яко

 57. 57 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#8] от "so":

  70% не гласуват за такива

 58. 58 Профил на Tanya
  Tanya
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Значи ако ще е журналистика, трябва да звучи нещо подобно: днес итн „връща” мандата

 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#41] от "doctor.no":

  Ако всичко това е вярно, то Спас от Кочериново е много по успешен кандидат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  Иде часът на Ицето и Танас!Макар и бивши комундета те минаха през Чистилището и се реформираха.Те ще яхнат властта в България!🖕
  —цитат от коментар 45 на Контрол на съзнанието


  За съжаление нямат достатъчно гласове в НС за реформи. А на държавата за момента освен честни, или бивши, или не знам какво са нужни решителни хора с ресурс, които най-после да изработят читави закони, функционираща държава, неща които да не зависят толкова много от разни самозвани многознайковци.

 61. 61 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#49] от "Един препатил":

  А ако не връчат третия мандат на БСП? :)

  Вероятностите на страна, служебния кабинет за редовен ми изглежда като най-приемливия изход от ситуацията към момента. Какви биха били евентуалните недостатъци на подобен формат?

  “Третият мандат Радев го връчва на БСП, които вече обявиха какво ще направят - предлагат състава на служебното правителство за редовно.”

 62. 62 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#41] от "doctor.no":

  В профила си г- н Лилов бе писал,че въпросното у-ще е било първо спортно. Закрито е като такова и в сградата му се настанява хуманитарна гимназия, която лицето Пламен Николов завърша средното си образование. Ако има неточност, поне така прочетох в профила на Григор Лилов.

 63. 63 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Весело

  До коментар [#40] от "Емил Добрев":

  "Браво, Трифонов! Ти направи така че дори умнокрасивите да искат Бойко да се върне на власт!"

  Да, Емиле, всички със сълзи на очи се надяваме бащицата да се върне на бял кон, победоносно, с враговете треперещи от неговата корполентна особа, да накаже " лошите" за всичките им корупционни схеми и престъпления ! Така поне си ги представя нещата фъфлещия философ, резониращ в сарайските си чертози........

 64. 64 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 888 Весело

  Ритърн ту Кесъл Волфенщайн.

 65. 65 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1809 Весело

  До коментар [#32] от "evtimvz":


  Каква подкрепа искат? Преди изборите колко щяха да гласуват за тях, ако се държаха така, както сега. Ако знаеха поведението на чалгаря. Ако знаеха, че няма да въвеждат еврото. Ако знаеха, че ще приватизират ББР. Ако знаеха ....
  —цитат от коментар 32 на evtimvz


  Че то това, какво им пречи на "избирателите"?!?
  Б.Б., като го знаят от 12-13 години, нима не Го избират?!?

 66. 66 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 425 Любопитно

  До коментар [#4] от "Judjuk":
  Корни поканили го вече да излязат навън и да се разберат като мъже?

 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#41] от "doctor.no":

  Извинете - само за протокола. По едно време при социализма беше предприето окрупняване на окръзите в само няколко области. За един от областните центрове беше определен Ловеч, като в тази област попадаха и Плевен, и Велико Търново. Което доведе до големи драми и разправии.

  Не си спомням точно годината, но е възможно точно при раждането на Пламен Николов Горна Оряховица наистина да е била в Ловешка област.

 68. 68 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1144 Любопитно

  За въпросният кандидат за премиер - в тв. репортаж /Нова тв. , ако не бъркам/, помнили, забележете, покойния вече дядо на Пламен, но него, внука, НЕ си го спомняли като ... ученик, младеж...

 69. 69 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Връщай Пацо,и роднините да Ви стискат палци, защото аз не.
  Нищо не казвате за зам.министрите и областните управители.

 70. 70 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#59] от "дерибеев":

  Имаше един смутен период в историята ни, когато дипломите много трудно се проверяваха и много народ се е подвел да придобие образователен ценз. Периодично се разбиваха печатници за фалшиви дипломи.
  Най-емблематичният случай беше Калина Илиева с фалшивата диплома от германски университет.
  Но тоя ще удари всички в земята.

 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Очаквано, чалгарите начело със самият Трифонов се оказаха пълен провал!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#62] от "Petia Nikolova":

  През годините в учебното здание на мъжката гимназия се помещава Средно общообразователно училище „Васил Друмев” със спортен профил. През 2000 г. то се слива с новосъздаденото хуманитарно училище. Така се поставя началото на новото учебно обединение – Хуманитарна гимназия „Йоан Екзарх Български”, която и до днес се помещава в това емблематично за шуменци здание."

  https://shumenstories.com/места/мъжката-гимназия/

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 73. 73 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#62] от "Petia Nikolova":

  Изкопирах го точно от профила му. Това, което става ясно е разминаването в датите. Хуманитарната гимназия е основана 2000 г, когато Николов е на 23 г

 74. 74 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ами с кандидат за Премиер - ,,доктор" по всички философски науки и кандидат за вътрешен министър - преписвач - толкова!

 75. 75 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  Пък по Великден - ще видим.
  До коментар [#49] от "Един препатил":

  Още до Коледа ще го разберем и усетим.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 76. 76 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  :70% не гласуват за такива
  —цитат от коментар 57 на ggot


  Ами за кого гласуват бе аркадаш? Откъде се е появила тази банда олигофрени и/или бандити.

  Да не говорим, че планът с т.нар. "мажоритарен" избор е в действие (все още не на 100%, но ще видим) - избираш популярна личност, който реди пешките (депутатите), и офицерите (министри и други висши държавни служители), и скрит някъде, управлява (дърпа конците). Без да носи отговорност.

 77. 77 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Връщай Пацо,и роднините да Ви стискат палци, защото аз не.Нищо не казвате за зам.министрите и областните управители.
  —цитат от коментар 69 на Atanas Yankov


  Щом министрите им са такава стока, какво да кажем за зам. министрите, които ще бъдат избирани от измамници, бандити от началото на прехода и крадци на чужди научни трудове...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 637 Любопитно

  "Петър Илиев обявил, че не е важно, че е преписвал от научен труд на Киселова"

  На Петър Илиев му е крайно време да разбере, че не може да се подиграва с юристи. Очевидно му е трудно да схване концепцията, защото е факт, че действията му рязко са го разграничили от групата, практивуваща на благородното поле на юрипспруденцията.
  Да се надяваме, че в най-скоро време някой прокурор ще научи както него, така и Тошко, че в НК освен чл. 173 съществува и чл.172а.

 79. 79 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#67] от "Един препатил":

  Нереална хипотеза, абитуриентът през 1996 е имал вече паспорт и вече беше сегашното териториално делене, т.е. данните в дипломата се взимат от документ за самоличност

 80. 80 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#1] от "dorko":

  Мераци означава. И професионализъм на труп чета.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 81. 81 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Ами с кандидат за Премиер - ,,доктор" по всички философски науки и кандидат за вътрешен министър - преписвач - толкова!
  —цитат от коментар 74 на koko65bg


  На всичкото отгоре казват - "няма проблеми..."
  Що за хора са това, хич не е ясно...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 82. 82 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1024 Весело

  До коментар [#61] от "dwr30648311":

  Служебното правителство се радва на учудващо високо одобрение сред населението и Нинова явно иска да се възползва :) Според мен вървим уверено към нови парламентарни избори... и за президент. Копнея Боцко мъжагата да се кандидатира, ама едва ли ... шубето е голям страх :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 83. 83 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Преставете си ДБ да подкрепят правителство на ИТН без споразумение за политики. Тогава си задаваш въпроса, защо го подкрепят. Съвсем логично е след като нямат общи политики, значи имат общи порции. Ноборимо. Не се сърдете, а се замислите за кого сте гласували.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 84. 84 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#63] от "samoedin":

  Лицето Борисов Бойко Методиев може да бъде предмет на сериозно обсъждане вече само в съдебните хроники.

 85. 85 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 158 Весело

  Как така "ще върне мандата"? Какво означава това заглавие?
  —цитат от коментар 1 на dorko


  Означава, че някои хора приемат желатото за действителност.

 86. 86 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Весело

  До коментар [#63] от "samoedin":

  Сега пък Борисов им притрябва да се връща. Кога умнокрасавците ще спечелят 60-70%, това го говореха за вярно, така както говорят против Николов, Илиев и всички останали от ИТН

 87. 87 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  О, има толкова много неща, които за вас може да са съдбовно важни, а за ТЯХ нямат никакво значение. Ще се учудите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 88. 88 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 292 Любопитно

  А кога ще направите проучване коя е Наталия Киселова? Кога ще кажете, че е била съветник на Росен Плевнелиев и, че е тясно свързана с партия ГЕРБ ?

 89. 89 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Весело

  Предлага следващият кастинг на ИТН за премиер и министър да бъде извършен в някой затвор. Поне няма да има спекулации за произхода и миналото на МС.

 90. 90 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Самодейците на Слави осъзнаха, че това не е лъжица за тяхната уста, и се чудят как да се отърват, без да напускат политиката, ама ако може да останат в периферията и да удрят по някой келепир.
  Хайде да идва Христо Иванов начело, поне да е наистина отговорен за всичко. Видяхме, че останалите "лидери" нямат намерение да работят за България.

 91. 91 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3594 Весело

  До коментар [#47] от "vagabond66":

  Абе, някои хора мислят Бойко за бог.

 92. 92 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Радев да връчва мандата на БСП, да гласуват служебният кабинет да стане редовен и да се свършва.
  Не разбирам ИТН защо са като магаре на лед да речем с Петър Илиев, при все че още на този етап излизаха такива неща.

 93. 93 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Имам желание да направя партия "Ние сме Малък но Много Тъп Народ"

  За подкрепа - "+".
  Против - "-".

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 94. 94 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Имам желание да направя партия "Ние сме Малък но Много Тъп Народ"

  За подкрепа - "+".
  Против - "-".

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 95. 95 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  Наистина не е толкова важно, че Петър Илиев е попреписал нещичко.

  Както вървят нещата така или иначе министър няма да става, май.

 96. 96 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  А кога ще направите проучване коя е Наталия Киселова? Кога ще кажете, че е била съветник на Росен Плевнелиев и, че е тясно свързана с партия ГЕРБ ?
  —цитат от коментар 88 на themtrx


  Това как променя плагиатстването ?
  Освен това излиза, че кадрите на ИТНкраде интелектуална собственост от кадрите на ГЕРБ.

 97. 97 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Добре де , ако нямаш “топки” да направиш необходимата промяна , за чий се буташ да те избират в парламента ?
  Значи , или си лъжец и популист или си страхлив демагог.

  В подобна сложна политическа конфигурация един наистина решителен лидер би направил необходимите компромиси с егото си , за да състави правителство с оглед на огромната нужда от елиминиране на мутрите и мафията от държавното управление. Диалогът и постигането на съгласие са пътят към това , но , уви, шоумените не разбират или по-скоро не им стиска да променят статуквото.

  Затова , баста и обратно в студиото да пишат лигави сценарии за кастинг на чалга певци!

 98. 98 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  До коментар [#51] от "zxe00613919":

  Затова се водят някакви преговори. Да се уточнят приоритетите и кое, и как може да се стикова.

 99. 99 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Всички искат да управляват,
  но неспособни се проявяват.

 100. 100 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Приписването е нормално,защо трябва да е фатално?
  —цитат от коментар 10 на Michael Jordan


  Приписването може и да е нормално, ама преписването не е!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK