"Има такъв народ" пое курс към провал на кабинета

"Има такъв народ" пое курс към провал на кабинета

© Лили ТоушекТри дни преди очакваното гласуване в Народното събрание партията-мандатоносител "Има такъв народ" до голяма степен елиминира възможностите за подкрепа на кабинета си от страна на партньорите, с които преговаряше досега.


Поводът беше категоричният отказ на Слави Трифонов и колегите му да сменят кандидата си за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев, който с агресивно телевизионно интервю провокира реакции както сред останалите от т.нар. "партии на протеста", така и БСП, която досега подминаваше мълчаливо темата за номинацията му. Трифонов лично влезе в ролята на защитник на Илиев, след което атакува остро всички формации, неприемащи безусловно предложения състав на Министерски съвет. Денят завърши със сигурната загуба на 13-те гласа на "Изправи се.бг! Ние идваме", почти сигурната на 36-те на БСП и още необявената, но много вероятна загуба на 34-те на "Демократична България".


Решаващият ден се очертава вторник (10 август). БСП отложи за тогава окончателното си решение, доволна от получения писмен документ, но поставяйки условие Илиев да не е в списъка на министрите, което "Има такъв народ" отказват да изпълнят. Групата на "Демократична България" ще заседава във вторник (10 август), но всички знаци до момента сочат, че е малко вероятно решението ѝ да бъде в подкрепа на кабинета. От коалицията неведнъж заявиха, че настояват за писмен ангажимент от страна на "Има такъв народ" за политиките на бъдещия кабинет и изразиха съмнения около кандидатурите на част от предложените министри, включително Петър Илиев - все теми, които Трифонов и съпартийците му отказват да обсъждат.
Така, ако ГЕРБ спази решението на ръководството си да присъства в пленарната зала и да гласува "против" кабинета, в сряда в пленарната зала "Има такъв народ" ще могат да разчитат в добрия вариант на гласовете на БСП и евентуална подкрепа на ДПС (общо 130 гласа) или да не успеят да прокарат правителството. Ако това стане, вариантите са или опит за правителство с третия мандат, или предсрочни парламентарни избори.


В понеделник вечер от пресцентъра на ГЕРБ заявиха, за "Дневник", че няма промяна в позицията на партията срещу кабинета, а от този на ДПС коментираха само, че поведението им ще стане известно в сряда.


Петър Илиев и тезата за задкулисието


Денят започна с интервю на кандидата за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев, срещу когото в Софийския университет има подадени три сигнала за плагиатство. В първата си медийна изява, откакто е номиниран за министър, Илиев обяви, че се вижда като мишена на координирана акция, предприета от "центровете на задкулисието и техните присъдружни медии", зад която "стоят много вложени ресурси".


Той не отговори по същество на повечето от зададените му въпроси, като вместо това многократно изтъкна качествата си, подчертавайки, че готовността му да работи е повод за атаките срещу него (вижте видео с интервюто му тук). Подчерта, че няма никакво намерение да се оттегля и че Слави Трифонов и партията стоят зад него с "мъжката си дума".


Интервюто предизвика силни негативни реакции в социалните мрежи. Час и половина след него лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов публикува пространен пост във "Фейсбук", в който обвини преговорните партньори на партията си до момента, че с отказ да подкрепят кабинета предават протестите и ще съдействат спиране на реформите, връщане на статуквото и нови избори.


Защо БСП иска оттеглянето на Илиев


След заседание на Изпълнителното бюро, на което е обсъждано и интервюто сутринта, БСП обяви, че поставя като условие за подкрепата си оттеглянето на Петър Илиев от проектокабинета. Левицата до момента избягваше да коментира номинацията му.


По неофициална информация депутати от БСП са заявили, че няма начин да подкрепят правителство с кандидат за министър като Петър Илиев. В понеделник Корнелия Нинова обяви, че той може да е консултирал няколко жалби на левицата пред Конституционния съд и те да са били уважени, но "има разлика между това да си добър юрист и да си кандидат за вицепремиер и министър на вътрешните работи".


"Днешното му интервю е смущаващо за нас", обяви лидерът на БСП. На въпрос дали "Позитано" 20 иска смяната и на други кандидати за министри, тя отвърна: "Засега на нашето внимание е Петър Илиев и това не би се променило спрямо позиции на други партии". Националният съвет на БСП ще реши утре "на подпис" дали подкрепя предложението на тясното ръководство, да подкрепи кабинета, ако бъде оттеглен Петър Илиев.


На "Позитано" 20 е изпратен подписан от "Има такъв народ" документ, който Корнелия Нинова нарече споразумение - в него са отразени приоритети и политики, които социалистите подкрепят. Според Нинова те са 57, а най-важните за БСП са преизчисляването на пенсиите, съдебната реформа със структурни промени във ВСС и здравната реформа, при която болниците не са търговски дружества. Сред допълнените мерки по искане на социалистите Корнелия Нинова прочете преразпределянето на 42-44% вместо 36% от БВП, безплатните лекарства за деца до 14 години, увеличението на учителските заплати и на тези на академичния състав, преразглеждането на съдържанието на учебниците и ориентирането му към българската история и българските класици, преразглеждането на модела "парите следват ученика", ролята на държавата в горите, преизчисляването на труда на медицинските специалисти и др.


Документът, за който говори Нинова, не беше разпространен публично.


Трифонов отказа да жертва Илиев


Слави Трифонов реагира на поставеното условие с втори пост във "Фейсбук", в който даде да се разбере, че няма да оттегли Илиев и заяви, че "Демократична България", "Изправи се! Ние идваме!" и БСП са партии на статуквото, ако не приемат кандидата му.


"Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на "Има такъв народ", явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената "политика". Ами добре, хайде да видим какво ще стане!", закани се той.


"Изправи се. БГ! Ние идваме!" няма да подкрепи


С окончателно решение за гласуването в сряда излезе коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!", която обяви, че няма да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ". Причините, обявени от Мая Манолова, са три:

 • част от предложените за министри хора са абсолютно неприемливи, а хората очаквали смели, почтени и доказани професионалисти с ясна гражданска позиция;
 • "Има такъв народ" предлагала не партньорски документ или споразумение, а едностранна програмна декларация без конкретни срокове;
 • няма гаранции, че кабинетът няма да е параван на "сянката на ГЕРБ и ДПС".
"Ще гласуваме три пъти против", заяви Мая Манолова, визирайки възможността да се подкрепи министър-председателя, но не и структурата на кабинета и персоналния състав.


Арман Бабикян подчерта, че решението не формацията не бива да се смята за акт на неуважение към "Има такъв народ". "Подхождаме с цялата отговорност и точно за това не може да си позволим да не можем да гарантираме програмните си споразумения с подпис. На мъжка дума и на юнашко биле няма как да гарантираме на нашите избиратели сигурността на нашите ангажименти", каза още Бабикян. Според Татяна Дончева трябва да има споразумение с подписа на Слави Трифонов, но съставът на правителството по думите ѝ е от хора, които не само "не могат да извършат реформа, но и рутинно управление".


На въпрос дали биха променили мнението си, ако Петър Илиев бъде оттеглен, Николай Хаджигенов каза: "Дълбоко грешен е подходът за съставяне на правителството".


Стригана глава и лични нападки


Денят завърши с друго телевизионно интервю - на зам.-председателя на "Има такъв народ" и лидер на парламентарната група Тошко Йорданов, който потвърди, че кандидатурата но Илиев остава, отправи обвинения към т.нар. "Изправи се.БГ! Ние идваме!", както и лични нападки към лидерите на формацията, които нарече иронично "титани на морала". Йорданов заяви, че Мая Манолова и Татяна Дончева са "две дами с прекрасно комунистическо минало, благодарение на които сводниците получават по-леки присъди", намеквайки за присъдата за сводничество на рапъра Ванко 1. През октомври 2006 г., Народното събрание прие прeдложената от тогавашния депутат Татяна Дончева поправка в Наказателния кодекс, станала известна като "Ванко 1". С нея бяха намалени предвидените наказания за сводничество.


Критиките бяха насочени само към коалицията, която вече обяви решението си за гласуване. За останалите Йорданов запази мълчание и обясни, че чака решението им.


Той потвърди, че както и преди са казвали, ако нямат подкрепата на "Демократична България" и на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" няма да управляват.


Заместникът на Слави Трифонов се яви в студиото с обръсната глава, а единственото му обяснение беше, че символиката е позната на всеки, който е запознат с историята на Трифонов и екипа му. През 1998 г. членовете на редколегията на тогавашното предаване "Хъшове" публично остригаха косите си пред Министерския съвет в знак на протест срещу свалянето му от ефира на БНТ. Акцията - демонстрация срещу тогавашния премиер Иван Костов, беше под мотото "хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта". (видео интервюто - тук)


Има ли шанс кабинет на третия мандат


Гласуването на проектокабинета на "Има такъв народ" се очаква да е в сряда. Ако правителството на "Има такъв народ" не бъде избрано, президентът Румен Радев трябва да връчи втори мандат на кандидат за премиер от ГЕРБ-СДС. Бившият министър-председател Бойко Борисов декларира, че партията му ще върне мандата неизпълнен, което вероятно ще стане веднага, но по Конституция срокът е седем дни. Дори и ГЕРБ-СДС все пак да се опита да състави проектокабинет и да го предложи за гласуване, вероятността той да бъде подкрепен от останалите партии е минимална.


След това президентът трябва да избере на коя парламентарна сила да връчи третия последен мандат. Ако избере третата по големина политическа група - "БСП за България", Корнелия Нинова обяви, че ще предложи без промени в състава служебният кабинет да стане редовен. Макар и да харесва част от министрите в него, "Демократична България" според депутати няма как да подкрепи правителство с мандата на БСП, защото няма да може да обясни подобна постъпка на избирателите си.


По Конституция държавният глава може да реши да даде последния мандат и на друга формация. Засега няма потвърждение на информация, че се обсъжда това да е "Изправи се.БГ! Ние идваме!", председателят на чиято група Мая Манолова вече се обяви за вариант служебното правителство да стане редовно. Според депутати "Демократична България" е по-склонна да подкрепи кабинет с мандата на най-малката формация, но социалисти не допускат преди президентските избори Румен Радев да не връчи мандата не на БСП, чиято подкрепа ще получи за кандидатурата си.


Третата формация има седем дни да предложи кандидат за министър-председател. Който и да предложи служебния кабинет за редовен, едва ли ще успее да го прокара в парламента, тъй като групите на "Има такъв народ" и ГЕРБ-СДС (общо 128 депутати) ще гласуват "против".


Мая Манолова каза в понеделник, че формацията й е готова на разговори с "Има такъв народ", "Демократична България" и "БСП за България" за правителство на промяната с третия мандат. Според депутатите от парламентарната група, това би бил единственият вариант за спасяване на ситуацията и излизане от политическата криза.


Ако и при третия опит не бъде избрано правителство, ще има нови парламентарни избори, вероятно заедно с президентските, които могат да бъдат най-рано на 24 октомври и най-късно на 21 ноември.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (282)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Леле, колко са зле тия. Славчо верно се е затворил и си мисли, че парламента е като стадиона в Стара Загора и всички ще пеят неговата песен.
  Вярно не е в час

 2. 2 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1916 Любопитно

  Що ИТН да са виновни? Нинова искаше подписано съглашение... ИТН днес подписа и го прати на Нинова. Всички искаха състава на кабинето... дадоха им го за да си джафкат по него.... Всичко което поискаха от него го направи!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 3. 3 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Не знам дали сега са поели курс за никъде или за там си бяха тръгнали от самото начало. Залагам на второто!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Това е най-правилният курс.

  Не танцуваха само 1/2 лято.

  😆😆😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  Избори на 24 Октомври за Президент и Парламент

 7. 7 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Що ИТН да са виновни? Нинова искаше подписано съглашение... ИТН днес подписа и го прати на Нинова. Всички искаха състава на кабинето... дадоха им го за да си джафкат по него.... Всичко което поискаха от него го направи!
  —цитат от коментар 2 на chichka


  Викаш дадоха им списъка с 15-те магарета и чудно защо онези не се зарадваха а? Пусни си някоя чалга по-добре вместо да пишеш тука

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  “ Не танцуваха” >> ТЕ (чалгарите) танцуваха..,

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  Тия от Има Такава Мафия много пот, помнихте ли какво поттене падна при Президента? Как ще борят мафията тия некадърници?

 10. 10 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2898 Весело

  То това ясно ! Само не разбрах след като кандидат премиерът е шнорхел още ли ще пращаме македонеца в космоса или ще го засилваме към Марсианската падина !?

 11. 11 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Дайте да помислим - кога ИТН станаха лоши? Точно когато стана ясно, че Кирил Петков и Асен Василев няма да са част от предложението на ИТН за правителство. Ама защо трябва да са точно те министри? След като бяха поканени и стана ясно, че имат различия с ИТН - харвардските министри се оказаха твърде леви за ИТН. Нали ИТН спечелиха изборите? Не ги е спечелил Прокопиев, не ги е спечелила ДБ, за да казват кои ще са министри. Този който взима мандата и предлага правителство няма ли право да си избере свой икономически екип, който да изпълнява неговата политика, а не нечия друга?

 12. 12 Профил на redlight
  redlight
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Едните не им харесвало, че някой преписвал училище, другият пък се хвалил че учил някъде пък той само пил кафе там. Еми да, и аз да съм и аз няма да ги подкрепя тия.
  Да връщат разбойника Бойко, на никой не му пречеше това 3 мандата

 13. 13 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Правилно, така дръжте! Отиването на избори ме кефи, като посещение на селски сбор. Да направим от професионалните политици курбан-чорба! 100 години живот на такъв народ!!

 14. 14 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  В Капитал пише, че Прокопиев подкрепя кабинета.
  На Борисов.

 15. 15 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 912 Весело

  ""Има такъв народ" пое курс към провал на кабинета"

  Направо пришпори червеното ферари, толкоз бързо се случиха нещата...

 16. 16 Профил на vladih
  vladih
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Хайде да приключваме с цирка и да ходим на избори пък каквото сабя покаже.
  Тоя е поредното мюре на библиотекарите. Да видим кого ща извадят сега.

 17. 17 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 172 Неутрално

  Славчо и писачите на смешки доказаха официално че са неспособни за нищо. Техните "експерти" се оказаха продавачки, преводачки и в най-добрия случай дребни адвокатчета. За плагиата с офшорния бизнес даже няма нужда да споменаваме.
  Проблема е че електоратът им е толкова тъп, че пак ще гласува за тях. Винаги съм си мислел че изирателното право трябва да подлежи поне на тест за интелигентност...

 18. 18 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  Хайде сега, нови избори и ИТН с мнозинство. В задграничните секции имат усет за кого да гласуват

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 19. 19 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  Що ИТН да са виновни? Нинова искаше подписано съглашение... ИТН днес подписа и го прати на Нинова. Всички искаха състава на кабинето... дадоха им го за да си джафкат по него.... Всичко което поискаха от него го направи!
  —цитат от коментар 2 на chichka


  Чичка ти така ли се споразумяваш. Изпращаш на някой някакъв подписан лист с твойте намерения и готово. Не мислиш ли че това за което се споразумявате и съглашавате следва да го правите заедно.

 20. 20 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  Голата глава да даде по едно Ферари с цвят червен на всеки депутат гласувал за кабинета му! Това му трябва на човек!

 21. 21 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Доволен съм! Служебното правителство остава.

 22. 22 Профил на vladih
  vladih
  Рейтинг: 260 Неутрално

  И като ИТН станат с мнозинство какво ще ни предложат, още шнорхели и плавници ли?

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Демократична България" според депутати няма как да подкрепи правителство с мандата на БСП, защото няма да може да обясни подобна постъпка на избирателите си.

  Избирателите на ,,Демократична България" са достатъчно интелигентни за да разберат. Няма нужда от много обяснения.

 25. 25 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1841 Любопитно

  Съвсем ясно е, че ИТН нямат никакво намерение да участват в каквото и да е управление. За тях това до сега е вече постигната цел и ще правят всичко възможно да се отърват от всякаква отговорност. Всеки се е сблъсквал с тази "селска чест" и знае за какво става дума. Безсмислено е да се търсят някакви доводи ...

 26. 26 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 589 Любопитно

  До коментар [#11] от "ygo11542256":

  ... Нали ИТН спечелиха изборите? Не ги е спечелил Прокопиев, не ги е спечелила ДБ, за да казват кои ще са министри. Този който взима мандата и предлага правителство няма ли право да си избере свой икономически екип, който да изпълнява неговата политика, а не нечия друга?
  —цитат от коментар 11 на ygo11542256


  Точно така: печелят изборите, гласуват си правителство и управляват както намерят за добре. Ако са "спечелили" изборите, но нямат достатъчно депутати да гласуват правителство - явно не са ги спечелили толкова, че да правят каквото си искат.

 27. 27 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Тошката що направо не каза: "Дайде тука подкрепа, иначе ще изсипем де що сме чели по свинските медии за вас"? Щото точно това направиха.

 28. 28 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Само така и никакви отстъпки. Тошко добре каза за едни медии …

 29. 29 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  И................. нема такива нещастници!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Весело

  Моля за спокойствие! Кукловодите ще дръпнат червения конец на Станислав Трифонов в изгодната посока! Барбадосецът ще бъде сменен в последният миг с друга кукла!
  Трифонов постигна невъзможното! Направи д-р Бойко Борисов ангел небесен! Е това никой не е очаквал!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 32. 32 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 748 Весело

  Джуджето е гола глава сега като любовника си диктатор Плешивия ! Тая секта е по-голямо робуване от тази на герб

 33. 33 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално
 34. 34 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 560 Неутрално

  То това ясно ! Само не разбрах след като кандидат премиерът е шнорхел още ли ще пращаме македонеца в космоса или ще го засилваме към Марсианската падина !?
  —цитат от коментар 10 на SS


  Сега текат преговори, че не била точно марианска ами била македонска падина

 35. 35 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Gledah interviewto na Petur Iliev. Tova e psihicheski neuravnovesen chovek. ....
  Imashe edin drug takuv, koito e evro deputat ot VMRO v momenta

 36. 36 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  В началото ми беше безразлично, защото не познавах тия хора, но все повече се убеждавам, че по-добре да не се реализира правителство на ИТН.
  Дългия може и да е имал някакви добри намерения, но начина по който тръгна да ги реализира показва, че идея си няма как се правят тия неща. Интересното е, че водещите две партии доказват с всеки изминал ден, че трябва да са най-далеч от властта. Толкоз за мъдростта на българския народ. А и без това служебното правителство се справя доста добре, дори вдигна много високо летвата. Почвам да се замислям дали пък президентска република, все пак не е добра идея.

 37. 37 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  Трифонов и Тошко се държат така все едно имат 180-200 депутата, а не 65. Повече диалогичност трябва, иначе много наподобяват на Станишев и репликата му “Пеевски става шеф на ДАНС или пада правителството”.

 38. 38 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1343 Любопитно

  "Така, ако ГЕРБ спази решението на ръководството си да присъства в пленарната зала и да гласува "против" кабинета,..."
  Уважаема редакция, къде сте били последните 12 години, когато решенията на Мефодиевич траяха от ден до пладне?
  Гласуването на Греб, ще бъде оставено на "съвестта " /тройни кавички/ на депутаците им, а ние знаем за техния морал достатъчно...

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#11] от "ygo11542256":

  ИТН не са печелили изборите. ИТН имат най-висок резултат на изборите, изразяващ се в 65 депутата. За победа им трябваха почти още толкова.

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  В Отоманската империя ,шутовете които не ставали за развлечение ги правели...ибрикчии....Да има с какво да се хранят.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 41. 41 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Любопитно

  Т.н. "банка кадри" на ИТН е под всякаква критика!Кандидатът за МП комай яко лъже , че е правил специализация в Австрия например!Така излиза от разследването на местен журналист!

 42. 42 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Любопитно

  До коментар [#1] от "stanislavdi":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  То не може да се очаква нещо по-различно от Чалгарят на Републиката!

 43. 43 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1252 Весело

  Поеха по този път още от първото пряко предаване от мазата с предложението Ники "Малкия Мук" Василев да е премиер.
  Тогава лъснаха задниците и просто все повече се заголват.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 44. 44 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#23] от "yavooor":

  Защо всички си мислят, че ако няма правителство на ИТН ще има предсрочни избори?
  Може Хаджиедикойси да извади от ръкава нещо. Нали е адвокат!
  А може и Христо да се е разбрал с Бойко и Доган. Нали е диалогичен и не пали мостове.
  А може и Татяна Дончева да се е разбрала с менопаузата...


  --------------

  Mnogo si prav,
  A moje GERB , DPS I BSP da glasuvat za tova pravitekstvo. Edva li niakoi bi se uchudil. Naprotiv, zvuchi mi logichno

 45. 45 Профил на Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Сенсей НАНАЙ Таралеж НАНАЙ Гербидж ГАЗПИКАЙ
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Единственото, което Слави и Ко направиха, е да надъхат де що има тролове и медии, обсебени с ДБ и ИСНИ, да си повтарят клеветите на нов глас. Иначе уж им били партньори...

 46. 46 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  А самият Петър Илиев ще прощава, но нито се е доказал публично до момента, нито е убедителен в постиженията си, за да бъде толкова арогантен и безпардонен. Един каруцар от Банкя е достатъчен.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 257 Любопитно

  И все пак, епохалният провал на този нескопосан продукт на задкулисието, е добра новина за българската демокрация

 49. 49 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 257 Любопитно

  И все пак, епохалният провал на този нескопосан продукт на задкулисието, е добра новина за българската демокрация

 50. 50 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#11] от "ygo11542256":

  Щом "Няма Такава Държава" са спечелили, да си правят Правителство!
  Но нека не искат подкрепа! (От не-спечелилите!)
  Иначе... Учиндолския да пита Конституционния Съд да му даде утешително поне Кметското място в Учиндол!

 51. 51 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 108 Весело

  След шлагера "Мутри сбогом!" съвсем резонно идва новия хит "Чалга сбогом!".

  Ain't no thing like me, except me!
 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#43] от "The Shadow":

  Дано ДБ да успеят да осребрят по максималния начин, неадекватното поведение на ИТН. Дано след предстоящите предсрочни избори ДБ да бъде трета политическа сила. С поне 10 депутата в повече, отколкото сега.

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Добре де, аз не съм фен на Слави и пак не виждам с какво ви е виновен. В предния парламент всички искаха от него да прави правителство. Не го направи, беше виновен. Сега като каза - ето ви правителство - пак виновен. Еми хубаво, нека тогава Христо и Мая да направят.

 54. 54 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Слафчо от Учиндол изигра перфектно пасианса подреден от кукловодите.
  Всички са маскари! Само служебното на Резидента е на висота. Очаквайте референдум за резидентска республика. Решетников е във възторг от един такъв народ.

 55. 55 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Любопитно

  Почнах да губя надежда за редовен кабинет, явно отиваме на избори. Като не става, не става. Насила хубост.....

 56. 56 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#55] от "boevbisser":

  Ако герб ги подкрепят?

 57. 57 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#30] от "Простия от Банкя Пак Излъга":


  Не очаквах такъв тотален срив на нивото на ИТН.
  —цитат от коментар 30 на Простия от Банкя Пак Излъга


  Надценил си ги!
  Представят се точно, както съм очаквал!

  Слави да си изпее: "Няма не мога ; няма недей!"
  Вкарването му в миша дупка от Иван Костов, навремето, ще му се струва като почивка на Сейшелите, в сравнение на това което чака и него ; и малкото (гологлаво) Злостърче!

 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#53] от "ygo11542256":

  Правителство с ултиматуми не се прави. Прави се с предложения и обсъждане.

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#53] от "ygo11542256":

  Негативите ще го обере ицко.

 60. 60 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#54] от "4ort":

  Президентска република с Радев е лоша. Но, президентска република с Борисов е друга работа, а...? :)))

  Бивш tww09306483.
 61. 61 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#49] от "Konstant Ray":

  Ебаси демокрацията без работещ парламент🤧

 62. 62 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1658 Весело

  До коментар [#54] от "4ort":

  Ти наистина ли вярваш в това, което си написал или просто преписваш от листчето?

 63. 63 Профил на Станко Тодоров
  Станко Тодоров
  Рейтинг: 31 Неутрално

  Нищо учудващо. Слави и Тошко не са чак толкова прости колкото изглеждат. Просто искаха да лежат по гръб като твърда опозиция. Тези изборни резултати ги хванаха по долни гащи.
  Те не искат да са на власт, защото това носи много отговорности и задачи. Проектокабинета им е планирано обречен на провал. Сега ще квичат и ще симулират за дузпа, за да не се види колко им е гол гъза.

 64. 64 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2243 Весело

  Що ИТН да са виновни? Нинова искаше подписано съглашение... ИТН днес подписа и го прати на Нинова. Всички искаха състава на кабинето... дадоха им го за да си джафкат по него.... Всичко което поискаха от него го направи!
  —цитат от коментар 2 на chichka

  Викаш дадоха им списъка с 15-те магарета и чудно защо онези не се зарадваха а? Пусни си някоя чалга по-добре вместо да пишеш тука
  —цитат от коментар 7 на Георги Христов


  ГЕРБ слушат сръбско. 😜

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#56] от "von_seeckt":

  Може...! Борисов е готов на всичко, само за да му върнат джипката обратно. И ако облече черния шлифер, може пак да го върнат в МВР. :)))

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 569 Неутрално

  И е много забавно как при нови избори едва ли не очакват някои как масово избирателите на ИТН ще гласуват за правилните партии. Хаха.

 67. 67 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Мая иска кабинета на Радев, но до този момент не са го подкрепили като техен кандидат-президент и за това ще искат и ще въртят номера. ДБ също освен, че са взели министерва, мълчат, дали ще подкрепят Радев или ще имат техен кандидат. Въобще даже и за това играят игрички, за да могат да се задържат, колкото може повече в служебното правителство

 68. 68 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#59] от "von_seeckt":

  На кафе ли гледаш? Или на боб? :)))

  Бивш tww09306483.
 69. 69 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 589 Весело

  До коментар [#53] от "ygo11542256":

  Не могат, и затова не блъскат по масата и не обясняват, че някой си бил предател, защото не им дава картбланш* да правят каквото си искат.

  *Carte blanche буквално означава подписан празен лист. Ти би ли дал на комшията си подписан празен лист, на който той може да попълни всякакъв документ. Записна заповед, примерно?

 70. 70 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  "две дами с прекрасно комунистическо минало, благодарение на които сводниците получават по-леки присъди". Истината си е истина. Г-н Йорданов е прав.
  НО!
  Не виждам г-н Илиев да е алтернативата. Изключително арогантно държане и липса на елементарен морал. но липса на морал и в т. нар. Научна общност на СУ. Абсолютна излагация на това най-престижно заведение във Висшето образование.
  Не може ПРИ ЯВНО ПЛАГИАТСТВО да си затвориш очите и да викаш - РАЗБЕРЕТЕ СЕ ТАМ.
  Такова чудо няма в нормалните държави където смятаме, че сме. Просто такъв "учен" щеше да бъде елиминиран на минутата.
  Добре е тази тема да се разрови от някой журналист. Сигурен съм, че ще излязат още миризливи неща.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 71. 71 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  Така изглежда агонията. Ще го проваляте или ще карате на инат, както по обикновение, а, 7/8?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 72. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#66] от "ygo11542256":

  Масово няма да е. Обаче май ще е достатъчно, за да не са първи. А това ще отприщи помитаща вълна от банкянска логорея...! :)))

  Бивш tww09306483.
 73. 73 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  ИТН след абсурдно жалкото интервю на г-н Илиев не се сдържаха и изкопаха ново дъно по БТВ с безценната помощ на г-н Тошко.

 74. 74 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#65] от "Petleshev":

  Баце вече не става за министър председател. Малко му е.
  На него баш му пасва от шеф на Еврокомисията нагоре. Тогав ще видиш джипки, хеликоптери и мисирки от 28 държави.

 75. 75 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#67] от "ggot":

  Кои министерства са взели ДБ, че ми стана интересно?

  Бивш tww09306483.
 76. 76 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3372 Весело

  Няма как бъдещето на който и да е кабинет да зависи от един човек па бил той и гении! Това е просто смешно и много детско!

  klimentm
 77. 77 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Какво правят ДБ и ИСБГНИ, Слави не дава постове, а Бойко им диша във врата. Патриотите загряват за други избори, не се знае и коя друга партия ще прескочи 4%

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Най - хубавото в този форум е ,че няма възрастова група 18- 30 г . Групата която не е виждала комунизъм и мутри и гласува различно от това което се опитват да и вменят.
  На избори се вижда всичко .
  Айде със здраве.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1530 Весело

  Шнорхела изкарал бележка от кметството на Клагенфурт че живял в града четири месеца. Брейййй мислех че и това е лъжа. Предполагах че е минал с някой автобус около Клагенфурт при някоя студентска екскурзия, но щом австрийците му признаха пребиваването, значи е вярно. За другото ( че станал доктор ) не са и чували, но да не бъдем толкова придирчиви.

 82. 82 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3372 Весело

  До коментар [#61] от "von_seeckt":

  То пък като беше работещ много я сколасахме?!

  klimentm
 83. 83 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  До коментар [#56] от "von_seeckt":

  Няма да ги подкрепят, разбира се. Борисов със сигурност одобрява очертаващия се провал.

 84. 84 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  ,,Така, ако ГЕРБ спази решението на ръководството си да присъства в пленарната зала и да гласува "против" кабинета, в сряда в пленарната зала "Има такъв народ" ще могат да разчитат в добрия вариант на гласовете на БСП и евентуална подкрепа на ДПС (общо 130 гласа) или да не успеят да прокарат правителството.”


  Е?
  Ето ТОВА СА НАШИТЕ 240 ТЮФЛЕ-КА!
  Ни така, ни иначе!

 85. 85 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1343 Любопитно

  "...Дори и ГЕРБ-СДС все пак да се опита да състави проектокабинет и да го предложи за гласуване, ....

  Ха, ха и хахаха!!!
  Ами да, това е чудесна идея.
  Даже искам да насърча екипа от ДБ да отиде при прислужниците Биков, Митов и Дончев, па и тази уруспия Деси, как и беше името, зад чийто крехки раменца сега се укрива туловището Мефодиевичо, на преговори, нали...... Ха, ха и хаха....
  Ами да, щом превъзмогнаха погнусата си да говорят с ИТН, защо да не могат да го направят и с горенеспоменатата госпожа?

 86. 86 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  А ние ще кихаме само пари за избори…

 87. 87 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#75] от "Petleshev":

  На ударен ли се правиш? Ама знаеш ли, как не ми се отговоря на глупости. Василев, Петков, Денков, Рашков, Кацаров.....

 88. 88 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#43] от "The Shadow":Дано ДБ да успеят да осребрят по максималния начин, неадекватното поведение на ИТН. Дано след предстоящите предсрочни избори ДБ да бъде трета политическа сила. С поне 10 депутата в повече, отколкото сега.
  —цитат от коментар 52 на Petleshev


  Дано.
  Ако не толкова ДБ, поне Изправи се!, те са по-народняшки и по-"несоросоидни" за част от избирателите на ИТН, та може да прелее към тях някой и друг глас.
  Макар че на всеки с поне малко акъл би трябвало да му е писнало от месии и най-сетне да гласува за някаква по-сериозна платформа.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#83] от "boevbisser":

  Голяма веселба пада! Я
  Борисов, ако има ум в главата ще ги подкрепи. Нищо не губи!

 91. 91 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  The Shadow":Дано ДБ да успеят да осребрят по максималния начин, неадекватното поведение на ИТН


  Искам да го видя това. След като ДБ преговаряха седмици с ИТН, след като ДБ припознаха ИТН като партньор още на предните избори, след като намериха общи политики, как точно ДБ ще изпере петното ?!
  Същото важи и за ИСМВ.

 92. 92 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#91] от "Хай Буй":


  Отидоха в кереча

 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#2] от "chichka":


  « Що ИТН да са виновни ? «


  Защото не можеш да предложиш дебили, бивши « величия « от ранга на Малкия Мук, световна шампионка по шах, крадец на интелектуална собственост, съпруга на пандизчия, да не подпишешься споразумение с партии които биха те подкрепили, да ги обиждаш и да очакваш, че всички ще ахнат от щастие и ще гласуват, защото ти си велик, велик ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Мая докато преговаря за служебното, Герб и ИТН да внесат предложение за мажоритарни избори и да го гласуват

 95. 95 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Когато колата (на промяната) се счупи - пътища много.

 96. 96 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#87] от "ggot":

  Ама и на мене, знаеш ли как не ми се четат глупости...?! :)))

  Бивш tww09306483.
 97. 97 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#90] от "von_seeckt":

  То това още на Николай Василев писах.
  Борисов ги подкрепя и Шах и Мат.
  Ама Егото му е по-силно.

 98. 98 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  ГЕРБ НИКОГА няма да подкрепят ИТН под никаква форма!
  Жалките спекулации на феновете на ДБ и ИСМВ, защото не са получили постове от жалките сектанти от ИТН, не са повод да си мислите, че ГЕРБ ще се оцапат дори с идеята да подкрепят такова жалко, абсурдно и фарсово нещо като ИТН.

 99. 99 Профил на yyk44592176
  yyk44592176
  Рейтинг: 74 Неутрално
 100. 100 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#93] от "niksan1":

  Че защо чак сега разбрахте?!
  Какво очаквате от Слави не знам. Никой не може да ми каже нищо конкретно освен да имало някаква промяна.
  Луда работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK