След нови спорове депутатите сложиха точка на проектокабинета "Николов"

След нови спорове депутатите сложиха точка на проектокабинета "Николов"

© Цветелина БелутоваСлед нова порция нападки в пленарна зала и принудителна почивка депутатите успяха да излязат от юридическия казус и приеха решение, че опитът за изпълнение на първия мандат за съставяне на правителство е приключил неуспешно, позволявайки по този начин на държавния глава Румен Радев да продължи конституционната процедура с връчването на втория проучвателен мандат.


Проекторешението влезе в програмата на Народното събрание по настояване на парламентарните групи, въпреки позицията на "Има такъв народ", че не е необходимо. Партията, която получи първия мандат за формиране на управление твърдеше, че заявлението от вторник на кандидата ѝ за министър-председател Пламен Николов, с което той оттегли на съгласието си да състави кабинет, е достатъчно, за да се смята процедурата за приключила. След консултации с конституционалисти вчера обаче председателският съвет на Народното събрание реши, че е нужно и формално решение.


Първият опит за гласуване днес се провали, след като депутатите от "Има такъв народ" напуснаха залата, а групата на ГЕРБ-СДС отказа да гласува, тъй като не беше приета предложената от нея редакция в текста на решението. Така гласувалите се оказаха едва 105 - с 16 по-малко от изискваните от правилника на парламента 121 гласа за приемане на акт. Наложи се зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин да обяви почивка и да свика отново председателския съвет. Последва поименна проверка на кворума и ново гласуване. В крайна сметка решението, с което първият мандат се обявява за неуспешен, беше прието със 105 гласа "за", 60 - "против" и 1 - "въздържал се".


От "Това е фарс" до "Оправяйте се"
В началото на заседанието от името на парламентарната група на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев обяви, че той и колегите му няма да участват в гласуването, което смятат за "фарс" и дебати по "казус, който е ясен". "Ние казахме, че няма да предлагаме хора, ако нямаме подкрепата на другите партии и затова не го правим", каза Вълчев и призова останалите партии да осигурят нужните гласове, като се съюзят, както са правили до момента. "Престанете да обвинявате нас. Ние не сме проблем, а сме решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори", обяви Вълчев.


От името на ГЕРБ-СДС Росен Желязков поиска текста на проекторешението - че "мандатът за образуване на правителство приключва неуспешно", да бъде променен. Юристи в парламента коментираха, че тази формулировка е уточнена вчера, за да се излезе от безпрецедентния случай, при който кандидат за министър-председател се оттегля, след като президентът е издал указ за гласуване на неговата кандидатура от Народното събрание. Според депутатите от ГЕРБ обаче така формулирано, решението би могло да създаде "конституционен демон", от който да се въплозва всеки следващ кандидат за премиер, който види, че не може да събере нужната подкрепа. Затова от бившата управляваща партия настояха текстът да гласи, че Народното събрание не избира Пламен Николов за министър-председател. "А какво ще стане, ако приемем вашата формулировка, но парламентът не одобри решението?", репликира Атанас Атанасов от "Демократична България".


Водещият заседанието Кристиан Вигенин отказа да подложи предложението на гласуване с мотива, че не става дума за редакция на текста, а за напълно нова формулировка, която трябва да се внесе в парламента и едва след това да стигне до обсъждане в пленарната зала. В отговор Александър Ненков даде знак на колегите си от групата да не гласуват и се обърна към оставалите групи от място с репликата: "Оправяйте се!".


При второто гласуване народните представители от ГЕРБ гласуваха "против", а зам.-председателят на парламентарната група Тома Биков заяви, че целта е да не блокират приемането на решението и създаването на още по-тежък казус. "Ние много лесно в този момент можехме да стоим и да потриваме ръце, и да вкараме държавата в конституционна криза. Ние няма да направим това. Ще гласуваме против това решение, за да може то да бъде прието", обяви той.


Къде е Ива Митева


Гласуването на проекторешението мина в отсъствието на председателя на парламента Ива Митева, която е депутат от "Има такъв народ" и това се превърна в повод за критики от Татяна Дончева от "Изправи се.БТ! Ние идваме!".


Тя обвини току що напусналата залата група на "Има такъв народ", че е създала проблем и бяга от решаването му: "Този проблем беше създаден от "Има такъв народ". Той беше създаден не защото има някакви важни причини, които да наложат това, а защото в главите на тези хора има само сценарии. Само че държавата не е сценарий и знаци, а процедури, актове и правни последици. ... Смятам всичко това за проява на изключителна детинщина и инфантилност".


Дончева иронизира думите на Ивайло Вълчев, че партията му не е проблем, а решение и попита за кого и за какво решение става дума: "Значи, ако целта е да направим държавата на дреб, да направим така, щото всички институции да бъдат оплюти, осмени, делигитимирани, това е пътят. Да правим изключително нелогични действия от началото до края, защото няма друго обяснение на подобни действия"..


Татяна Дончева попита защо предложения за гласуване проект за решение не е подписан от Ива Митева и съобщи, че вчера председателят на Народното събрание е участвала в съставянето на проекторешението, но тази сутрин е отказала да го подпише. Дончева призова залата да гласува проекта и посъветва Ива Митева "да не се държи като болонка на някой сценарист".


До момента Митева не е коментирала защо не е подписала проекторешението. След приемането му тя се върна на председателското място, за да води заседанието.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Историята на България не помни такова светкавично политическо фиаско, такава подигравка с институциите на държавата, с политическата система и с бедните заблудени души, които се подлъгаха да гласуват за тая буфонада.

  Сега да се скрият и да не се показват, вместо да лаят от кабеларката.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1025 Весело

  "...гласуваха, че първия мандат е приключил неуспешно,"

  За съжаление така приетото решение оставя твърде много неизвестни, които биха могли сериозно да навредят при бъдещ случай, в който премиерът на страната е отвлечен от извънземни/ спешно приет в болница/ просто внезапно споминал се.
  Значително по- смислено щеше да бъде, ако бяха гласували само дали да се продължи с даването на мандат на следващата политическа сила, ама каквото- такова.

  Пак ни се размина, да празнуваме. :)

 3. 3 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  Пуберски работи и на ИТН и на Герб.

 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  "Туда - дуй, оттуда - хуй!", както казва в такива случаи братският руски народ

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  "След нови спорове депутатите сложиха точка на проектокабинета "Николов""

  Със сигурност най - доброто решение, което взе този парламент в полза на всички нас !

 6. 6 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Този кабинет на ИТН си беше мъртвороден

  You don't know what you don't know.
 7. 7 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Лидерът на "Да, България": ИТН създават хаос, ГЕРБ се опитват да го играят ред в хаоса

  Христо пак играе леката

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 8. 8 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  И преди съм го казвал : ИТН ще изтекат в канала по-бързо и от ГЕРБ!

 9. 9 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1139 Любопитно

  Все си мисля, че ИТН и ГЕРБ играят задкулисно заедно. ИТН с всичките си действия показват пълна малоумщина. Хората след това ще си кажат "ГЕРБ в сравнение с тия са много по-добри, я да гласувам за тях или за Възраждане".
  И пак влизаме в същия батак, което е и целта на сарайско библиотекарския кръжец.

 10. 10 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Ако повече от 15% от българите гласуват за ИТН на следващите избори ще се откажа от българското си гражданство. Ще стана барбадосец.

 11. 11 Профил на Gustav Mahlerov Vienski
  Gustav Mahlerov Vienski
  Рейтинг: 515 Гневно

  Балеринките на съд за нарушение на Конституцията и Конституционните процедури!

 12. 12 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Те са горди от стореното

 13. 13 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Чалгаря и шапката около него, единственото нещо, което притежават, са големите им усти!

 14. 14 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Трябва да се иска оставка на Митева

 15. 15 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Самото гласуване на казуса Николов е ясен знак за пълната липса на капацитет в това НС. Не може да гласуваш за някой-който си е подал оставката, какво, насила ли ще го сложиш за премиер. Ива Митева каза, че само с едно писмо от нея до президента е можело да се избегнат тези циркове, но това не било прието.... Представям си качеството на хората, които не са го приели, това са Маноил Маневците и чалгарките с надутите джуки от ИТН, както и плазмодиите от ДПС.

 16. 16 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Бойко Джипката и калинкте и Слави Чалгата със сценаристите са направо като близнаци.. Аз не мога да разбера какво са очаквали от мат'ряла..Гласуват само за който говори и върши простотии..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 17. 17 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Време е да поемете подадената ръка от ГЕРБ. Чолаков каза: "Не забелязахте ли, че те от вчера започнаха да чагъртват вас, всички.
  Аз мисля, че е дошло време за опомняне и за осъзнаване и се учудвам как вие през цялото време казвате без ГЕРБ. Добре без ГЕРБ, с кого? С тези, които искат да взривят политическата система.
  Така, че надявам се в следващите дни малко разум да проявим всички.
  Малко смирение, което ГЕРБ го показва и да разберем, че в момента залога е цялата политическа система на страната"
  Време е всички да махнат маските за да знаем за кого гласуваме.

 18. 18 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Вече Ицето може спокойно пак да вика на Баце "Шефе"!

 19. 19 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  До коментар [#15] от "otrqdnik":

  "Ива Митева каза, че само с едно писмо от нея до президента..."

  Тази жена трябва да се научи, че е председател на парламента, а не негов собственик.
  Тя не може да си позволи да пренебрегне волята на народа, изразена чрез неговите представители, какво и как да се случи. Ако си мисли, че писарушките похвати могат да заместят гласуване в парламента- дълбоко се е объркала и не е за поста, който заема.
  Ами ако нямахме отказал се проекто премиер? Не беше ли редно НС да гласува дали повторно не може да бъде излъчен такъв от първата политическа сила?

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  До коментар [#9] от "Николай Георгиев":

  “Все си мисля, че ИТН и ГЕРБ играят задкулисно заедно.”

  При чалгарите никога не е ясно какви са намеренията им и дали имат изобщо намерения, но от две седмици насам с всяко свое действие подпомагат ГЕРБ.

  Хората си казват: Абе, ГЕРБ може да са крадци, може да са мафия, ама в сравнение с ТИЯ🤢 изглеждат направо нормални…

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  "такава подигравка с институциите на държавата"

  Подигравката беше миналата година с доматите, яйцата и бесилките!

 22. 22 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Ако повече от 15% от българите гласуват за ИТН на следващите избори ще се откажа от българското си гражданство. Ще стана барбадосец.
  —цитат от коментар 10 на event_horizon

  Хляб и вода за из път взе ли си?

 23. 23 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  На Пламен плавника личните причини са явно по-важни от конституцията на Република България. Има си ангажименти човека, какво да се прави.

 24. 24 Профил на
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Балеринките на съд за нарушение на Конституцията и Конституционните процедури!
  —цитат от коментар 11 на Gustav Mahlerov Vienski


  Единствената санкция, предвидена в закона за ПП, в такива случаи, е по чл. 40, т. 2 от Закона за политическите партии - Заличаване на партията от Софийски градски съд, по искане на прокурор, затова, че "дейността й противоречи на разпоредбите на Конституцията".

 25. 25 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  "Ние казахме, че няма да предлагаме хора, ако нямаме подкрепата на другите партии и затова не го правим. Имат си мнозинство, да си взимат решения, всички са работили заедно", коментира председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Странно нещо е политиката - докато си отстрани, с всяко можеш да си правиш кодош. Влезеш ли, няма начин да не станеш за кодош. "Най-чисти" политици могат да са само тези, които още не са политици. Тошко казва: "Ние казахме, че няма да предлагаме хора, ако нямаме подкрепата на другите партии и затова не го правим", пък всички видяхме и чухме два предложени от тях състава на правителство. "Чистота" та дрънка.
  Ако са умни, трябва да си имат обеца на ухото - подигравадчията после най-лесно става за подигравки. А ако махнем от ИТН подигравките (шоуто) какво ли остава от тях?

 26. 26 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Мисията на ИТН може спокойно да се нарече успешно завършена : показа ясно на избирателите какво любители на баницата са Христо и Мая!

 27. 27 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  ИТН, Funk Off!!!

  Имало едно време ссср...
 28. 28 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#9] от "Николай Георгиев":

  Някои хора вече и в магазина да ги излъжат пак виждат проява на задкулисието и дългата ръка на Доган.

 29. 29 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3295 Неутрално

  Хората на Трифонов се изложиха, в новата ни история не се сещам за такъв фарс. Въпросът е какво мислят по темата избирателите им. Щото ако пак ги подкрепят, наистина няма много надежда за татковината.

 30. 30 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#19] от "Lilith":

  Не може, човекът е изпратил писмо до президента и председателя на НС. Председателя на НС трябва да модерира процеса, като изчете на глас волеизявлението и информира депутатите, че мандата не е изпълнен и топката се прехвърля в президентството, чрез уведомление.

  Няма какво да ми гласуват оставки и половин ден да им мине в глупави дебати. Гласуваш оставка само и единствено ако човекът е бил премиер и трябва да довърши започнати неща преди да го освободят! Ако не е почвал работа какво ще довършва?

  Няма как да предложат нов човек, защото по конституция, след като мандата е връчен на президента, като изпълнен, министри могат да се сменят, но не и министър председателя! Вас кое ви обърка?

 31. 31 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":
  Едва ли можем да очакваме "затишие" от хората на г-н Трифонов. Натвориха огромно количество нелепости и откровени глупости. Но предполагам, че сега ще имат безсрамието да продължат с нападките и шутовщината си.
  Сещам се за една мисъл на Чърчил: "Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да изконсумират". ИТН провокира и произвежда събития за историческото бунище.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6243 Любопитно

  Нови избори, защото сега се видя кой какво представлява, а това не беше видимо преди последния вот.
  Хората да решат.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Историята на България не помни такова светкавично политическо фиаско, такава подигравка с институциите на държавата, с политическата система и с бедните заблудени души, които се подлъгаха да гласуват за тая буфонада.Сега да се скрият и да не се показват, вместо да лаят от кабеларката.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  А вашата роля Нормане? Искате май по терлици да се измъкнете защото условията за появата на Слави ги генерирахте вие. По точно генерираха ги Христо Иванов и Радан Кънев с безразсъдната си постъпха за разсипването на Реформаторския блок и тогавашното народно събрание. Когато създадеш хаос и нестабилност в къщата тогава в подземието се раждат чудовища. Не се чудете сега откъде ни се стовари Слави. Вие усилено тикахте държавата точно натам. Тикахте я към нетърпимост, несговорчивост и партизанщина. Какво бъдеще има държава в чийто парламент всички са врагове един за друг?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 34. 34 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Гневно

  До това развитие на ситуацията се стигна след като парламентарната група на "Има такъв народ" демонстративно напусна пленарната зала с обяснението, че няма да участва в подобен "фарс" и дебати по "казус, който е ясен".
  *******************************************

  Поредният метър в копаната от ИмаТакъвНаркоман помийна яма на парламентарно пропадане е копнат - значи, когато казусите са "ясни" - няма нужда от изпълнение на изискуемите от Закона и ПОДНС административни процедури по легализиране на официалното решение на върховния законодателен орган?
  Аферим, изкуканяци селски!

  Мараба, С-ДС доносници!
 35. 35 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Историята на България не помни такова светкавично политическо фиаско, такава подигравка с институциите на държавата, с политическата система и с бедните заблудени души, които се подлъгаха да гласуват за тая буфонада.Сега да се скрият и да не се показват, вместо да лаят от кабеларката.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Слави се опита да хакне измислената преди 2500 години демократична система с кастинг и резултатът е налице.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 36. 36 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Весело

  Мисията на ИТН може спокойно да се нарече успешно завършена : показа ясно на избирателите какво любители на баницата са Христо и Мая!
  —цитат от коментар 26 на Dankol


  Чакрака, чакрака, оппппсаааа, опсааааа - непрееееед, чалгопитеци - да ги изчегъртаме, да ги началгираме сите българи заедноооооо!

  Мараба, С-ДС доносници!
 37. 37 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Един ще трябва да се бръкне да спонсорира още едни избори за едни безделници.

  А запора тегне със страшна сиа.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 38. 38 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#30] от "otrqdnik":


  човекът е изпратил писмо до президента и председателя на НС. Председателя на НС трябва да модерира процеса, като изчете на глас волеизявлението и информира депутатите, че мандата не е изпълнен и топката се прехвърля в президентството, чрез уведомление.Няма какво да ми гласуват оставки и половин ден да им мине в глупави дебати. Гласуваш оставка само и единствено ако човекът е бил премиер и трябва да довърши започнати неща преди да го освободят! Ако не е почвал работа какво ще довършва?
  —цитат от коментар 30 на otrqdnik


  Свободни съчинения.
  Ако си се явил на изпит (върнал си на президента УСПЕШЕН проучвателен мандат) и предадеш бял лист/излезеш си от залата (оттеглиш си кандидатурата "по личи причини" - ха-ха), изпитващият (НС) е длъжен ти пише "слаб 2", а не "неявил се".

 39. 39 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Ивайло Вълчев обяви, че той и колегите му няма да участват в гласуването, което смятат за "фарс" и дебати по "казус, който е ясен" и го е изучавал навремето като студент Българска филология в Софийския университет.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 40. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3295 Весело

  До коментар [#35] от "cinik":

  Опитът да хакне системата е повече от успешен, и сега какво. Няколко пропилени месеца, няколко десетки милиона за избори и много хора още по-отвратени от политиката. Същото ще стане, ако останалите политици си направеха оркестър и шоу в някоя телевизия. Може да е малко старомодно, но козата си сака пръч.

 41. 41 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  За да избегнат отговори за кашата, която сътвориха 65 негодника рязко скъсаха менискус

 42. 42 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1025 Весело

  До коментар [#30] от "otrqdnik":

  "Не може, човекът е изпратил писмо до президента и председателя на НС. "
  - Какви глупости е натворил човека си е е негов личен, както и на партията му/ѝ проблем. Да сведеш народните представители до служители на парламента, които просто трябва да бъдат уведомявани за решението на председаталя я нещо, с което не съм съгласна и което ми напомня за едни много мрачни времена в нашата история. Които се надявам никога да не се повторят. Лично аз мога да изброя 12 сценария, които оправдават гласуването на тази "новина" . Най-елементарният от тях е, че това ще "оправи документацията".

  "Няма какво да ми гласуват оставки ..."
  - Така е и те не са гласували оставка. За да го направят той първо е трябвало да бъде избран. Това, че се е отказа обаче трябваше да бъде отбелязано за протокола. :)

  "Няма как да предложат нов човек, защото по конституция, след като мандата е връчен на президента, като изпълнен, министри могат да се сменят, но не и министър председателя! "
  -Сериозно? Ми ако е умрял човека? Редно ли е да отнемем правото на мнозинството/ първата политическа сила да управлява, ако не проверен здравния статус н бъдещия премиер? Ми ако излязат по улиците избирателите им и кажат, че не са съгласни? :)

 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#29] от "boevbisser":


  То и в старата ни няма такъв. В целия свят не съм чувал мандатоносител да си бламира така собствения кандидат. Ако пък беше се стигнало да гласуват срещу него?

 44. 44 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#42] от "Lilith":

  Ако е починал, процедурата започва отначало (консултации при президента за нов министър председател и т.н.), предполагам. Но тогава ще бъде признак на изключително лош вкус да се гласува в НС оставката на починал човек, но с нашите шимпанзета в НС всичко може да се очаква.

  Така че при всички положения, ако има някакъв здрав разум в парламентаристите няма да гласуват такива глупости, защото това е еднозначно действие! Имаш гласуване ако имаш избор между минимум 2 събития, когато имаш само едно събитие, какво да гласуваш?

 45. 45 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":


  Така е, колегата Христов ги вижда като не дългосрочен проект, утре могат да кажат от диванчето - Стига толкова, помайтапил е се, ама неуспешно, за това като отговорни комедианти се оттегляме.

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#15] от "otrqdnik":


  Не си е подал оставката.

 47. 47 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1025 Весело

  До коментар [#44] от "otrqdnik":

  Позволявам се да Ви поправя за втори път:
  В НС днес не е гласувана оставка.
  Ако желаете ще Ви го нарисувам, за да можете да го осъзнаете по добре.
  А това, че предполагате нещо, съвсем не означава, че сте прав.

  Успешен ден от мен и приятно учене Ви пожелавам. :)

 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  Винаги има и добра страна. Загубеното време и пари може да се окаже полезно за преброяването на читавите.

 49. 49 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 710 Неутрално

  ИТН = МОХ (Много Объркани Хора)

 50. 50 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#47] от "Lilith":

  Приемам бележката, волеизявление ми се видя много дълго, пък и не участва по съществото на спора, защото всички спорещи знаем за кое действие става дума.

 51. 51 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Тоя суек не е никакъв, че да си подава оставката.
  Просто Слави трябваше да каже, че се осраха и отиват да се срамуват в някое кьоше.

 52. 52 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3295 Весело

  До коментар [#48] от "doctor.no":

  И това не е ясно, на мен Слави и Ко ми мязат повече на секта, не съм сигурен, че сектата ще се разпадне. Надеждата ми е по- скоро при избори 2 в 1 да гласуват повечко хора и да поизлезем от блатото. Еба ти цирка, писна ми.

 53. 53 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  [quote#:""]...депутатите сложиха точка на проектокабинета "Николов"...[/quote]

  проектокабинета "Николов" се появи на бял свят с предварително сложена точка. За символична точка може да приемем голата глава на барбадоския шмекер-плагиат, но той далеч не беше единствения абсурд в тоя провален сценарии.

  Хората около Слави явно са гледали доста филми в които някакъв мачо прави безумно смели залози, изправя се сам срещу всички, и всичко му се получава. Това е много популярен сценарий в развлекателната индустрия - отчасти защото никога не се наблюдава в реалния живот.
  Да си въобразиш, че такова нещо може да проработи в действителност, е инфантилизъм. (така де, ако си над 12 -годишен. Иначе е ОК). 54. 54 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Тези са по-големи роби от депутатите на ГЕРБ. Трета авторитарна партия не може българският парламент да понесе - ДПС-то, ГЕРБ и сега ИТН. Майка им е БКП-то.

 55. 55 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Мислех Митева за разумна жена, особено след интервюто със Силвия Великова в събота по "Хоризонт" , а тя наистина се оказа "булонката на сценаристите".

 56. 56 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Чалгарят иска другите партии да го подкрепят, а всички постове и порции да са за него!

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Нормален човек би ли поканил антисистемен електротехник да му монтира бойлера,
  написа Ясен Бориславов във вестник "Сега".

 58. 58 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 993 Неутрално

  ИТН са тотално луди. Да се надяваме, че гласувалите за тях ще осъзнаят това за следващия път.

 59. 59 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Очевидно проблема на България не е само Борисов който дори не е в НС, проблема са Манолова, Дончева, Христо Иванов, циркаджиите на Слави, всички политици трябва да си ходят ако не могат да се съберат и предложат експертно правителство. Какво им пречи на Иванов и Манолова да отидат при Трифонов и Борисов и да се разберат? Те очевидно искат едновластие, а какво би станало ако Борисов предложи харизматичен президент и Радев загуби ? Демокрация ли е, цялата власт да е в президента, без парламентарен контрол и прокуратурата под постоянна атака от него?

 60. 60 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Шоуто на Слави се подигра с Президенската институция,като казаха,че мандатът е изпълнен,а до този момент нямаха подкрепа от нито една политическа сила в Парламента. Сега когато създадоха конституционен прецедент,те избягаха от залата и оставиха другите парламентарни групи да им бършат посрания задник. Господа депутати от ИТН вие сте се клели да работите в полза на българския народ или на Слави Трифонов да бъдете сценаристи в НС за политическото му шоу?

 61. 61 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  "Историята на България не помни такова светкавично политическо фиаско, такава подигравка с институциите на държавата, с политическата система и с бедните заблудени души, които се подлъгаха да гласуват за тая буфонада."

  Абсолютно правилно, но циркът на Славе натика неудачниците от метежа в ъгъла. Така че поне едно хубаво нещо направиха и промяната към лошо се забави.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK