Ключов момент ще е дали депутатите на Трифонов ще се окажат безгласни фигуранти

Вержиния Велчева

© Юлия Лазарова

Вержиния ВелчеваПървата политическа сила на изборите -"Има такъв народ" (ИТН), оттегли предложения си кабинет и не изпълни успешно връчения от президента мандат. Втората политическа сила - ГЕРБ, предварително декларира, че ще върне своя мандат, след като го получи. Какъв е шансът за излъчване на правителство с третия мандат, ще възстановят ли анти-ГЕРБ партиите диалога си и кой печели от предсрочни избори - с тези и други въпроси "Дневник" се обърна към анализатори и политолози. Ето отговорите на Вержиния Велчева - юрист и бивш депутат от СДС.


След оттегления заради очакван провал проектокабинет на "Има такъв народ" как това ще рефлектира върху отношенията й с останалите политически субекти в Народното събрание?


- Вече виждаме как. Вместо да извлекат поука от грешките, които допуснаха, ИТН продължиха и засилиха агресивното поведение към тези, които се очакваше да бъдат техни партньори. В тази ситуация представителите на "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се БГ! Ние идваме" трябва да вложат целия си опит и здрави нерви, за да не се поддадат на емоциите на своите привърженици и да върнат важните теми в политическия дебат.
Шансовете за успех на третия мандат не са нищожни, но той ще е шанс да се покаже какъв би могъл да бъде успешният модел на промяната, ако ИТН не бяха го взривили: с ясна и конкретна програма за управление, с предварително разписани законодателни приоритети, с убедителни личности, които с биографията си и с позициите си през годините генерират обществено доверие. Политическите реалности задължително включват в този модел и БСП, но близкото й минало на твърде удобна опозиция на ГЕРБ предопределя те да бъдат в ролята на подкрепящ, а не на водещ компонент, колкото и Нинова да се нуждае от демонстрация на сила.


За ГЕРБ и ДПС остава да гледат сеир и да подклаждат напрежение, което е лесно в създалата се ситуация. Ключов момент ще е дали депутатите на Слави ще се окажат безгласни фигуранти или някои от тях ще се разграничат от политиката на взривяване на парламентаризма.


Изненадани ли са самите депутати на Слави Трифонов от развоя на събитията и има ли шанс да се върнат на "масата на преговорите" при евентуален трети мандат? Има ли значение у кого ще попадне мандатът?


- Трудно ми е да преценя дали и колко от тях са изненадани или изначално са приели ролята на платена публика в някакво пошло шоу, която ръкопляска по команда. Познавам Виктория Василева от едни други времена, когато тя имаше шанс да се учи на парламентаризъм от едни от най-добрите в новата ни история и съм разочарована да я чуя как чете нелепи декларации. След повелителката на поцинкованите кофи Ива Митева изглеждаше добър и разумен избор за председател на Народното събрание, но с действията си около неуспешния мандат тя не се оказа на висотата на поста си. Ако ИТН не се върнат на масата на преговорите - ще трябва да дадат по-достоверно и сериозно обяснение от гаменски демонстрираното вече цупене и тръшкане.


Има голямо значение на кого президентът ще връчи третия мандат. Според мен той трябва да го направи след консултации с възможните партии и да го връчи на онази от тях, която има най-големи шансове да постигне обединение на максимален брой гласове в Народното събрание. БСП са най-близки политически до Радев и трета политическа сила, но поради ролята си на удобна опозиция на ГЕРБ не биха могли да имат водеща роля. Мандат, връчен на ДБ вероятно ще е труден за преглъщане от БСП, особено в навечерието на президентските избори. Така че най-малката парламентарна група като че ли е с шансове да обедини най-много гласове.


В бъдеще ще могат ли да възстановят диалога?


- Не виждам сериозни пречки за диалог между ДБ и "Изправи се...". Мисля, че и БСП (или поне по-голямата част от тях) са готови да се включат пълноценно в него. ИТН от самото начало показаха, че не желаят диалог, така че тук няма какво да се възстановява - може единствено да се постави начало, и то ако те осъзнаят грешките, които допуснаха и бързо заменят позата на обидени с отговорност пред тези, които са гласували за тях.


Но за да бъде успешен - независимо дали преди или след евентуални нови избори - този диалог трябва да прерасне в широк обществен дебат за националните цели и приоритети на България. След приемането на България в ЕС и НАТО политическият елит не успява да формулира такива цели и приоритети, по които да се търси национално съгласие и които да обединят обществената енергия.


Трябва ли анти-ГЕРБ партиите да направят някакъв компромис, за да не се озоват "Има такъв народ" сами срещу всички?


- Компромис да покажат здрави нерви и да не отговарят на провокациите, може би. Още преди изборите много хора имаха съмнение накъде точно ще завие Слави Трифонов след изборите. Анти-ГЕРБ избирателите искаха нещо различно, а в държанието на Слави Трифонов те припознават един нов Бойко Борисов, но още по-мизантропичен в самотата на дивана си.


В каква роля ще се отзоват ИТН зависи най-вече от собственото им желание, но няма как да се пренебрегне нарушеното доверие. Предполагам, че ако все пак разумът надделее и те се върнат на масата на преговорите, ще трябва да се водят подробни стенограми , за да няма след това спекулации кой какво е искал и какво е предлагал.


Възможен ли е избор на правителство с третия мандат без гласовете на ИТН?


- Теоретично е възможен, но тогава този избор трябва да стане с подкрепата на ДПС или ГЕРБ, независимо дали чрез техните гласове или чрез неучастието им в гласуването. Това автоматично ще направи правителството заложник на едно несигурно мнозинство, което може винаги да се срине - особено по важни въпроси.


ИТН е нова формация - все още не истинска партия, така че е възможно там да настъпят познатите процеси на политическо роене и някои депутати да изберат да подкрепят правителството и да бъдат част от едно реформаторско мнозинство, независимо от налаганата им отгоре позиция.


Как ще се отрази поведението на Трифонов и депутатите му върху доверието в партията от страна на избирателите при предсрочни избори?


- Във всички случаи ще има някакво отражение, но трябва да имаме предвид профила на голяма част от неговите привърженици. Много от тях са аполитични - оттам не особено политически грамотни, за да разберат и оценят неговото поведение. Те са фенове на шоуто му, което през годините усърдно втълпяваше, че всички политици са маскари. Някои от тях сигурно се кефят как е натрил носът на тези, дето се правят на много умни. Те едва ли си задават въпроси как с 65 депутати очакваш да управляваш, как очакваш да бъдеш подкрепен без споразумение и взаимни компромиси, как така издигаш и сменяш от дивана хора за най-важните постове в държавата със спорна или съчинена биография и очакваш да се приемат без възражения.


Има и друга част, гласували за него, почувствали и изживели патриотизма си чрез поднесените модерно възрожденски песни, които може би наистина мислят, че е време за друго. И които със сигурност ще са разочаровани. Въпросът е до какво ще доведе това разочарование - до Терминали 1 и 2, до това, повече да не станат от масата със салатата и ракията, за да гласуват, до търсене на друг, пореден забавен хвърляч на лозунги или до реално осъзнаване на силата на всеки гражданин да се бори за правата си.


Към кого биха се прелели гласове, ако ИТН губи, и откъде биха дошли нови?


- Виждали сме как голяма част от тези гласове се лутат през годините в опит да намерят своя водач. Като се тръгне от Жорж Ганчев, през Яне Янев и Бареков, различни екзотични превъплъщения на уж патриоти. Друга част са млади хора - продукт на образователната система, за които останалите участници в политиката може би са непознати и скучни.


Най-лесно е тези гласоподаватели да бъдат заклеймени като чалгари, маргинали и т.н. Истината е, че претендиращите за сериозност политически сили отделят твърде малко внимание на тези хора, за да им помогнат да направят по-информиран и политически мотивиран избор. И ако това не се промени, тези гласове ще продължат да се лутат и да вкарват в политиката на крилата на популизма поредния клоун - еднодневка. А ИТН няма откъде да прибави гласове без контролиран или купен вот.


Как тази политическа криза ще се отрази върху шансовете на президента Румен Радев за втори мандат? Кой губи и кой печели от избори 2 в 1?


- Ако се следват стриктно сроковете в Конституцията, избори 2 в 1 не са възможни. Теоретично избори 2 в 1 биха дали предимство на онези партии, чиито кандидати са основни претенденти за президентския пост. Изглежда, че това би донесло известни позитиви за ГЕРБ, въпреки че аз не виждам как те могат да се завърнат във властта било чрез парламента, било в президентската институция.


Мечешката услуга на ИТН да подкрепят Радев би могла при определени обстоятелства да мотивира някои от потенциалните му поддръжници да издигнат свои кандидати на първи тур и той да остане единствено с номиналната подкрепа на БСП, която е стабилно затънала в собствените си проблеми, и заявената подкрепа от ИТН, които настървено атакуват служебното правителство на същия президент, когото уж подкрепят.


С връчването на третия мандат Радев може да настрои всички срещу себе си, или може да положи основите на едно ползотворно политическо сътрудничество по важни за България теми през следващите години. Аз лично мисля, че той е твърде ангажиран с желанието си за втори мандат, а в същото време няма капацитета на умел политически играч, затова е много възможно да допусне политически грешки в тази твърде сложна ситуация.


Не би било в интерес на Радев служебното правителство да остава твърде дълго на власт, защото одобрението и дори възторга от определени министри доста лесно може да се обърнат в разочарование, ако очакваните позитивни резултати се забавят, а министрите - народни любимци, бъдат всекидневно овъргалвани в добре познатата кафяво-медийна помия.


Как дебатите в парламента биха повлияли на избирателите при предсрочни избори - дават ли им знак, че парламентаризмът се завръща, или надвикването и обидите са следващо пропадане?


- Един жив парламент винаги може да изглежда отстрани като надвикване и разправия. Но да си спомним колко тихо беше в предишния парламент - там всичко беше предрешено в една джипка и нямаше кой да възрази. А точно парламентът е мястото, където трябва да присъстват острите политически противопоставяния и спорове.


Естествено, обидите са индикация за възпитанието на изричащите ги, но понякога дори те са част от политическия дебат. А избирателите могат да си правят изводите. Така че, няма нищо лошо в живия парламент, въпреки че често прякото излъчване на "разправиите" не носи позитиви.


Но парламентаризмът предполага освен спорове да се вземат и важни решения, да се гласуват необходимите закони. Ако споровете изместят основните правомощия на парламента - да гласува (при това качествени) закони и да упражнява парламентарен контрол, то пропадането ще стане факт.


Какви са най-големите рискове в политическата ситуация и ефектите от тях?


- Най-големият риск е България да продължи да изостава от света. Да не може да формулира поне два национални приоритети, които да я изведат по пътя на развитието, модерните технологии и качественото управление. В политически план рискът е да продължи отчуждаването на гражданите от процеса на вземане на решения в обществото, породилата се гражданска активност да се пропилее и отново да замре. Ефектите са ясни - да продължим да затъваме в безвремието на самоунищожението си като нация.


Има ли печеливши от тази ситуация и кои?


- Когато целокупно сме губещи като народ и държава трудно може да има печеливши. Това би било Пирова печалба или нещо като да караш супер луксозна кола по разбитите и кални улици, а пред теб да бълва черни кълба дим някаква разпадаща се трошка. Някои привиждат мимолетни политически изгоди за ГЕРБ от невъзможността да се формира управление с воля за промяна. Но според мен ГЕРБ са изпята песен и дори Борисов разбира това. Ще му остане само радостта от старите карикатури на Комарницки и някое кюлче може би.


ДПС все по-трудно ще контролира електората си, защото мизерията, в която го оставиха да тъне, накара тези хора да потърсят път извън България, а оттам те се връщат променени и свободни. БСП остава опасно разкрачена между носталгията по комунизма и предизвикателствата на съвремието и затънала в противоречия.


ИТН ще трябва, ако искат и могат, да се измъкнат от фиаското, което сами си организираха. "Изправи се" за изненада на мнозина са още заедно , ако това може да бъде печалба. Но дори ДБ, при които социолозите отчитат нарастване на влиянието, не могат да бъдат печеливши в ситуация на политическа криза с неясен, но все по-вероятно неблагоприятен изход.


"Избори до дупка" беше лозунг на един политик от прехода, с когото едва ли някой иска да бъде отъждествяван. За много граждани очакванията за промяна отново се отлагат. А за Радев тази политическа криза е отредила ключова роля. Моите опасения са, че не е съвсем готов за нея, за да излезе като истински победител (ще поясня, че не вярвам в планове за установяване на еднолична президентска власт, но дори да има подобни планове в нечии глави, те нямат реален шанс за успех.)


Истински печелившите са Гешев, Цацаров, един опозорил се Висш съдебен съвет, неработещите регулатори и всички онези, на които те служат. Уви.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Меракът да бъдеш Борисов.
  Автор: Иван Стамболов-Сула

  https://trud.bg/меракът-да-бъдеш-борисов/

 2. 2 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Ами тези дето са избирани с кастинг за политици(каквото и да означава това) ще са без собствено мнение. Но все пак там има и истински имена, които все още не се знае дали безропотно ще станат за посмешище. Дори се надявам на някой от тях да бъдат предложени министерски постове, за да се види дали предпочитат да работят за България или за един учиндолец!

 3. 3 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Партиите на статуквото редовно си пазаруваха депутати от други парламентарни групи. Партиите на промяната същото ли ще правят?

 4. 4 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  "Истински печелившите са Гешев, Цацаров, един опозорил се Висш съдебен съвет, неработещите регулатори и всички онези, на които те служат."

  Както в съседната статия за талибаните. Ако местното население не иска да се съпротивлява, никой не може да му помогне. А след известно време никой няма и да иска да му помага.

 5. 5 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Някой да им е чул гласа досега? Тогава какво очаквате?

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1291 Весело

  По скоро ще е - език мой, враг мой, ама те толкова си могат.

 7. 7 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Симпатизантите на Слави са симпатизанти и на Радев, само част от многото, които последният има. Това е много естествено. Трифонов не е толкова зле, все пак, че да не е наясно. Заявената подкрепа е логична. ИТН първи заявиха, че ще подкрепят Радев за втори мандат още преди месеци. Не става дума за мечешка услуга. По-скоро има последователност.

 8. 8 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  Пуделите на Трифонов бяха обявени от гуруто им за пудели на Радев. Ще гласуват безропотно каквото им наредят от дивана. Дианните политици Доган, Бойко и Слави могат да сформират диванен съвет за вземане на решения за България. Малко им трябва за да имат конституционно мнозинство.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  "...или изначално са приели ролята на платена публика в някакво пошло шоу, която ръкопляска по команда..."
  ..." Анти-ГЕРБ избирателите искаха нещо различно, а в държанието на Слави Трифонов те припознават един нов Бойко Борисов, но още по-мизантропичен в самотата на дивана си..."
  "...тези гласоподаватели да бъдат заклеймени като чалгари, маргинали и т.н..." (АМИ ТАКИВА СА СИ!)
  ___________
  На колко ли "РедБула" е Учиндолския, че толкова бързо му поникнаха крила?
  (Ими е на нещо по-силно...)

  Първото което "Няма Такава Държава", трябва да направят е да сложат намордник на злобарчето от Ямбол, но тогава пък помовината им електорат ще ги напусне!

 10. 10 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 885 Неутрално

  „БСП … удобна опозиция на ГЕРБ“ - Вержиния Велчева
  *******************************************

  А депутатите на ДСБ направо бяха съюзници на Тиквата. ДСБ на два пъти гласува на правителства на ГЕРБ. Даже П. Москов беше министър на Тиквун.
  БСП никога не са гласували за кабинети на Б.Б.

 11. 11 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#8] от "Корки":


  Диванните политици Доган, Бойко и Слави могат да сформират диванен съвет за вземане на решения за България.
  —цитат от коментар 8 на Корки


  +++
  Остава и останалите 2/3 от Електората и той да им стои ДИВАН-ЧАПРАЗ...


  Не става!

 12. 12 Профил на Георги Геров
  Георги Геров
  Рейтинг: 23 Неутрално

  "Теоретично е възможен, но тогава този избор трябва да стане с подкрепата на ДПС или ГЕРБ, независимо дали чрез техните гласове или чрез неучастието им в гласуването."
  Теоретично мнозинство може да има само с подкрепата на ГЕРБ - ИТН и ГЕРБ имат 128 депутати.

 13. 13 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 885 Неутрално

  „БСП … удобна опозиция на ГЕРБ“ - Вержиния Велчева*******************************************А депутатите на ДСБ направо бяха съюзници на Тиквата. ДСБ на два пъти гласува на правителства на ГЕРБ. Даже П. Москов беше министър на Тиквун.БСП никога не са гласували за кабинети на Б.Б.
  —цитат от коментар 10 на hrx16647690


  Деница Златева (от БСП) отказа да е министър на ГЕРБ!
  Корнелия Нинова (от БСП) отказа предложението на Борисов
  да е Председател на НС.

 14. 14 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Ключов момент ще е дали депутатите на Трифонов ще се окажат безгласни фигуранти

  Очаквам една голяма част от тях да се включат в стила на г-н Тошко - плоски и цинични опити за шеги и закачки. Както и абсурдни опити за демонстриране на пубертетски глупости.

 15. 15 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#10] от "hrx16647690":


  .БСП никога не са гласували за кабинети на Б.Б.
  —цитат от коментар 10 на hrx16647690


  Вторачването в една точка не вещае нищо добро!
  Дори когато това вторачване е в Колоса от Банкя - Барба Ганьос!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 661 Неутрално

  По-интерсно е Кой ще издигне увехналата Магнолия срещу Радев?Кой ще се наеме с ролята на жертвеното агънце,да бъде разбит още на първия тур?!

 18. 18 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 866 Неутрално

  взривявай, нови избори!

 19. 19 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#10] от "hrx16647690":Вторачването в една точка не вещае нищо добро!
  Дори когато това вторачване е в Колоса от Банкя - Барба Ганьос!
  —цитат от коментар 15 на Tzar Vova Josei-ki


  Да беше го написал за Атанас Атанасов (от ДСБ и Реф.Блок), когато не защити Христо Иванов и не подкрепи внесения вот на недоверие срещу Колоса от Банкя - Барба Ганьос!
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/19/2707956_ochakvano_votut_na_nedoverie_ne_uspia_135_deputati/
  „Дневник“ дават инфо как са гласували депутатите на ДСБ след като Христо Иванов си подаде оставката през 2015г.

  До коментар [#15] от "Tzar Vova Josei-ki":

 20. 20 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Докога служители на статуквото като Верджиния Велчева и Киселова ще дават мнение, кога и какво правителство да се прави?

 21. 21 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 365 Неутрално

  "Вержиния Велчева, която е бивш депутат от ВНС, а по-късно и съветник на президента Желю Желев, призова Христо Иванов и Атанас Атанасов да освободят лидерските постове в Демократична България."

  https://www.168chasa.bg/author/7735916

 22. 22 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  вече се е почнало с ченгесарските номера. ще се опитат да изнудят някои от депутатите на длавчу. мисията е да спасим за...ика на радко. ако ченгедгииницата не успее ще има изненадани на изборите. реално славчу не мръдна грам от обещанията си.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5706 Весело

  Тези които са избирани с кастинг за политици е абсурд да са безгласни фигуранти, пример Пламен Николов

 24. 24 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  мадам в. е доста информирана. отпреди доста време писа на кой ще е 3 мандат. тука случеаености нема

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  "... депутатите на Трифонов...", "....Трифонов и депутатите му.."

  И очаквате подкрепа не от депутати на ИТН наричайки ги "депутати на Трифонов"? Депутатите на ДБ чии са? На Иванов? На Атанасов? На Панев?
  " БСП са най-близки политически до Радев и трета политическа сила, но поради ролята си на удобна опозиция на ГЕРБ не биха могли да имат водеща роля."

  Та уважението си има две страни, както и арогантността. За политика освен огледало (видяното там е субективно) е задължително да има и кантар за да измери собствената си тежест

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Трифонов може да има най-добри намерения.
  Обаче не е политик и не мисля, че разбира едно от най-важните условия на политиката.
  Това, което иска е да победи ГЕРБ (и другите "задкулисни") в собсвената им игра, т.е. авторитаризъм срещу авторитаризъм.
  Дори и да го прави с най-добри намерения е сигурно, че няма да излезе нищо хубаво от това.
  Просто ще се замени един авторитарен модел с друг, който дори да започне по-добре много бързо ще стане също толкова или дори по-зле.
  Защото авторитарният модел поддържа култа към личността и потиска критичните и практичните.
  Искрено съжалявам хората, които вярват на Трифонов.
  И повтарям, може и да не е лош човек и да прави нещата, които прави от дълбоки вътрешни подбуди.
  В края на краищата и пътя към ада е постлан с добри намерения, нали?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 27. 27 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  До коментар [#7] от "dorko":

  Слави беше започнал война срещу президента, заговори за друга мисия, може би се гласеше да става президент, но разбра че влиза в кошарата на ДПС и сега се кълне едва ли не във вярност, само те го предлагали, само те го подкрепяли. Само мечтаещите за "ферари с цвят червен" харесват управление от султанския диван.

 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  "...дали и колко от тях са изненадани или изначално са приели ролята на платена публика в някакво пошло шоу, която ръкопляска по команда."

  Каквито и да са тези хора, като част от българския политически елит, те показват нивото на политическата класа. И тъй като вече се наситихме на културното и интелектуално разнообразие на Шайката, още от същото ще ни дойде твърде много. Наистина става непоносимо. Отчайващо! И даже отвратително!
  "Не сме народ а мърша!"

 29. 29 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3204 Весело

  Демек ще се търсят ренегати !!!

 30. 30 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  Безгласните фигуранти ги видяхме в миналия парламент. Под зорките очи на вожда, стадото му гласуваше всички идиотски решения. Безмълвно и безропотно. Иначе губеха място на държавната трапеза. А девиза им беше "келепир да има".

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Радев за какво си бие главата с бабаитите от ДБ, като те няма да подкрепят мандат на БСП. Пък и какво значение има, на кой ще го връчи, като никой не може да събере гласове за правителство

 32. 32 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Все още много Гърбав елит, все още много Гърбави журналисти, все още много Гърбави форумци, мимикриращи като борци за справедливост и морал. Какъв морал показват
  ДБ и Изправените ? Много морал! Всеки нов ден - нов професионален морал... От оня, най-древния. Абна работа. ТАКА ДРЪЖ, ИТН!

 33. 33 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Дано Радев да връчи третият мандат на ДБ за да им гледа сеира. Те просто нямат полезен ход. Ще се изпокарат както всеки път са го правили и лобистите ще се покажат на светло. И на изборите ще се разделят както е било винаги.

 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  До коментар [#10] от "hrx16647690":

  Това няма значение. Те са умни и красиви. И колаборационисти. Особено, когато има аванта. А всеки, който им попречи да захапят кокала,, става русофил, наемник на Москва, пионка на ГЕРБ(въпреки, че самите те му бяха съюзници), враг на жълтите павета и на някоя неизвестна селищна система.

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  До коментар [#12] от "Георги Геров":

  Да, но теория и практика не винаги са едно. Механичното смесване на сливи и круши не прави банани.

 36. 36 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  Остава и останалите 2/3 от Електората и той да им стои ДИВАН-ЧАПРАЗ...
  —цитат от коментар 11 на Tzar Vova Josei-ki


  Диванените партии имат 157 гласа в НС. 4 гласа ще си ги напазаруват от Ние идваме и си отиваме, барабар с хаджията.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 37. 37 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3957 Гневно

  ... Даже и Бойкакиев беше министър на Борисов.
  —цитат от коментар 16 на Емил Добрев


  Абе какво го изтъквате този безспорен факт, който никой не може да отрече, пропускайки обаче края на това министерстване с мръснишкото гласуване на герберската група срещу идеите на Христо Иванов за реформи на съдебната система, последвано от доблестно подаване на оставка???

  Много бързо ви изфирясват от главите истините!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 38. 38 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Радев за какво си бие главата с бабаитите от ДБ, като те няма да подкрепят мандат на БСП. Пък и какво значение има, на кой ще го връчи, като никой не може да събере гласове за правителство
  —цитат от коментар 31 на ggot


  Тя математиката е ясна, третия мандат без подкрепата на някой от ГЕРБ или ДПС е невъзможен. Та сега е въпроса как да се минимизират имиджовите щети от това, че са се докарали до тази ситуация и от това че ще потърсят такава подкрепа, а накрая трябва и да излязат че не са предизвикали те новите избори. След изборите не е възможно всичко да е същото, колкото и да ни опяват социолозите, не познали резултатите от предните (то и ние тук не ги познахме).

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 39. 39 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Те са точно такива,щом председателят на Народното събрание - „болонката“,веднага остави своите задължения,определени от конституцията,и хукна към този,който и подсвирна.

 40. 40 Профил на rhk011076282
  rhk011076282
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#21] от "Емил Добрев":

  Хахахаха, призовавам Станислав Трифонов да освободи целокупния български народ, от съществуването си!

 41. 41 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Любопитно

  До коментар [#17] от "K2doors":

  Дали сам вожда ще се наеме и ще се кандидатира? Така ще докаже, че е още жив. От друга страна, провала ще е здрав удар върху хипертрофираното его на банкянския.

 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  До коментар [#20] от "ggot":

  Докато ги канят. А и ги считат за някакви, хм, авторитети.

 43. 43 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Весело

  До коментар [#21] от "Емил Добрев":Хахахаха, призовавам Станислав Трифонов да освободи целокупния български народ, от съществуването си!
  —цитат от коментар 40 на gfi141069668


  Дано те послуша, но надали.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 44. 44 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Весело

  До коментар [#29] от "SS":

  Винаги е било така. Яне, Бареков и камара други. Парите не миришат.

 45. 45 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  То Велчева друго не може и да се очаква, хем се прави на антикомунистка, хем не харесва ръководството на ДБ. Марак и невъзможен мандат, все пак е избрала Наг*зи се! Ние си отиваме

  https://www.168chasa.bg/author/7735916

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Любопитно

  До коментар [#33] от "pitanka_3":

  Хляб и зрелища? Няма да е зле.

 48. 48 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 926 Неутрално

  В "Дневник" влизам веднъж дневно и винаги се забавлявам. Гледната точка на тукписукащите е: Гледайте на желаното като действително. Така и с депутатите на Слави: Кой разумен от тях ще тръгне срещу лидера? Слави реди листите, Слави яде шамари от Костов /младите не знаят, ама ние помним, а Христо е де факто Костов/, Слави яде шамари от Бойко. Враждата на Слави с ДБ е непреодолима вече, който има лилави илюзии, да се пени.

 49. 49 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#28] от "Judjuk":Тя хубавото на мършата е, че е групирани в две болшевики партии-БСП и ДБ.Очевидно.
  —цитат от коментар 46 на Да вярваме на истината

  Да, знаем - а пък маргиналите, гласуващи за ГЕРБ и ИТН са новите апостоли, нали? Те са много умни и ще ни спасят, особено като гласуват за вождовете си без те да им казват какво възнамеряват да правят, нали?

 50. 50 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  БСП се уплашиха, че ако гласуват за ИТН, може Герб и ДПС да ги допълнят и да се гласува правителството, затова се изнизаха в последния момент, като пратиха Киселова по медиите. Иначе го играеха като приятели на ИТН, които ще върнат жеста и ще гласуват за БСП при третия мандат, но вече за служебното и с гласовете на ДБ и ИСБГНИ

 51. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2412 Весело

  ...А депутатите на ДСБ направо бяха съюзници на Тиквата. ДСБ на два пъти гласува на правителства на ГЕРБ. Даже П. Москов беше министър на Тиквун...
  —цитат от коментар 10 на hrx16647690


  Е, и?
  Вие да не би да искате да кажете, че е трябвало да бъдат съюзници с комунистите от "бсп"?
  😂😂😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 52. 52 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Телеграма:
  Благодарим ти Слави, най-после си отдъхнахме!
  Гешев, ВСС, ГЕРБ

 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#49] от "Smoke":

  Аз казвам какво наблюдавам.
  За ГЕРБ и Слави гласуват в мнозинството си работещи хора. Направете си труда да изследвате това.
  И стига сте наричали народа мърша. Този народ работи и произвежда.

 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Много неща ще лъснат след като най-накрая се сформират комисии за приемане на някои закони, актуализация на бюджета.
  Всички си пипаха ушите до сега, залагайки, че Дългия ще произведе кабинет.
  46-то НС може да се окаже най-куцото и вредно в цялата ни история. Дано не съм прав.

 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#53] от "Да вярваме на истината":

  Какво работят избирателите на ГЕРБ - държавна и общинска администрация.
  На Дългия избирателите по данни на социолозите са 20-30 г от провинцията

 56. 56 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#55] от "doctor.no":

  Ами тези 20-30 годишни работят:)
  И какъв смях - провинцията.
  Нали най-големите селяндури се наблъскахте в София.

 57. 57 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Неутрално

  От интервюто се разбира, че всички имат някакви кусури, освен една единствена формация, която никога не греши и винаги е права...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 58. 58 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Гешев, Цацаров, опозорилият се ВСС и Ст. Мавродиев са печелившите - гарантирано от ГЕРБ-комунета.

 59. 59 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  .46-то НС може да се окаже най-куцото и вредно в цялата ни история
  —цитат от коментар 54 на doctor.no


  Ни мож дъ бъди!!!! НС в което влязоха 3/три/ партии на протеста. НС в чийто състав са едни от най ярките борци със статуквото, носителите на промяната и на новия морал-най-куцото и вредно!!!

 60. 60 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#55] от "doctor.no":

  Освен това пак ви обръщам внимание
  Президентът-селянин
  Премиерът -селянин
  Лидерът на ГЕРБ-селянин
  Лидерът на БСП-селянка
  Лидерът на ИТН-селянин
  Лидерът на ДПС-селянин

  Каква политика ми очаквате?!
  Ами селска. И то се вижда в Парламента и навред във властта.
  Изяжте се като селяни, избийте се като селяни. Говорете си като селяни. Не ми пречите.

 61. 61 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До 34:"Vlado Nikolov"].... Те са умни и красиви. И колаборационисти. Особено, когато има аванта. А всеки, който им попречи да захапят кокала,, става русофил, наемник на Москва, пионка на ГЕРБ....."

  тъй, а другите тъпи и дебели. Милиционери.
  Гербидж, някой беше казал: "по делата им ще ги познаеш!" Съгласен?

  При ДПС и НДСВ тихомълком БТК, БТ, половината винпроми, големи хотели станаха офшорки, после се разбра че все били собственост на ВТБ.

  При ГЕРБ то не бяха тенекиени реактори, нонстоп изтребителите отиваха на ремонт в Русия, и на изпроводяк руско-турски-балкански пАток за 4 млрд лв (вече 12 години интерконектора Баце така и не успя да построи. Иначе натовец и проамериканец та дрънка.
  Жив и здрав! ваксинира ли се?

 62. 62 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Още един провал за "умните и красивите" - нито момчето с прякор "Сороса" успя да стане министър, нито финансираните по различни американски програми "за демокрация" се набутаха в някое министерство. Цялата надежда остава в хората на олигарсите от Изправи се България. Ние идваме с пари, но не за теб.

  Свободата, Санчо...
 63. 63 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 143 Неутрално

  "Истински печелившите са Гешев, Цацаров, един опозорил се Висш съдебен съвет, неработещите регулатори и всички онези, на които те служат. Уви."

  В този параграф бих добавил и Борисов като олицетворение на цялата ГЕРБ политика особено последните четири години.

 64. 64 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 81 Неутрално

  На авторката едва ли не й е пределно ясно, че никой от мафиотската организация на Слави няма да тръгне наопаки. Нали го чухте главатаря им вчера: щял да мре за тях, ама искал и от тях същото. В тая организация се умира за водача, не се бистрят политики, не се изразява мнение.

 65. 65 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  "Истински печелившите са Гешев, Цацаров, един опозорил се Висш съдебен съвет, неработещите регулатори и всички онези, на които те служат. Уви."В този параграф бих добавил и Борисов като олицетворение на цялата ГЕРБ политика особено последните четири години.
  —цитат от коментар 63 на ACER


  ГЕРБ политиката дърпаше страната напред, преведе държавата през КОВИД пандемията и я остави в блестящо икономическо и финансово състояние.
  Виждаме какво правят следващите - изхарчиха всички буфери, спряха огромни инфраструктурни проекти и лъгаха/лъжат до край. Също така, без ГЕРБ, новите политици генерират продължаващ хаос и избори до дупка.
  Няма нито едно правилно решение на служебното правителство и новите 'политици', до момента.
  Ако за вас това тяхно поведение е достойно и държавно отговорно, тогава аз си предпочитам ГЕРБ политиката. Прекалено дърт съм, за да преживявам нови Виденови/Трифонови зими или тройни лами.

 66. 66 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2730 Неутрално

  От такива "анализатори" ДА се докара до кривата круша ..БСП имали минало , а Верижния Велчева ??? Тя вероятно идва от бъдещето :)) Най -малкото е ком. фамилията и разцепването на СДС !! Да видим дали ИТН щяло да ....., а нека да водим ДА как ще гласува при внесен служебен кабинет с мандата на БСП !! Много медийни сирени и ализатори пееят ,че ДА е някъде по Олимп !! Не са там , БСП нямат минало на съюзник на мутри ..., а ДА имат точно това , защото нещо УЖ трябвало да се направи за " невидимата пазарна ръка" , която страдала ...:)

 67. 67 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 81 Неутрално

  ":Аз казвам какво наблюдавам. .
  —цитат от коментар 53 на Да вярваме на истината


  Да, знаем. Знаем и че това, което "наблюдаваш" е всъщност това, което ти се иска, видяно през помътеното ти съзнание. Знаем, че си неспособен да дадеш един факт, който да подкрепи това, което "наблюдаваш", знаем и че не си казал едно вярно нещо тук. Знаем, че си тежък случай на Мюнхаузен.

 68. 68 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#67] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Ами те социолозите дават факти съвпадащи с моето наблюдение. Чети си тях. Нали пускат по групи кой за кого гласува.

 69. 69 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#25] от "дерибеев":

  Съвест! Спри се!
  Статията не е за Копейкин и тайфата му!

 70. 70 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  За пръв път в новата ни история, предишното НС едвам избута месец живот, сегашното е на път да повтори същото.За пръв път, вече два парламента не могат да излъчат правителство. За пръв път, довчерашни съратници, се хванаха за гушите и ще си избодат очите за постове и за кокала. Защо се случи всичко това? Да не е , защото в последните две НС влязоха партии носители на промяната, на новия морал, партии изразяващи волята на спонсориращите ги олигарси?

 71. 71 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 848 Неутрално

  В тези неясни времена, всякакви личности се правят на разбирачи. Госпожата казва банални истини и всъщност нищо съществено.

 72. 72 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Е какви да бъдат? Нали са минали на кастинг -- все проверени хора.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 73. 73 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#60] от "Да вярваме на истината":

  Хи-хи!

  ... София през 1879 г. - 11 694 жители, 2 училища и 120 дюкяна...

  Бакграундът на "Кореняк-Софиянци"🤣🤣 се оказва че бил с цървули и потури!

 74. 74 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  разсъждения с цел пълнеж на сайта

  още в началото прочетох "какъв би могъл да бъде успешният модел на промяната" - и ми стана ясно, че интервюто ще е пълна скука

  ами, НЯМА успешен модел на промяна в рамките на ТАЗИ политическа, икономическа и социална система
  просто не съществува физически

  но пък доста хора под "промяна" разбират миене и гримиране
  или да се уредят лично те, пък всичко друго - майната му

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 75. 75 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2959 Весело

  Е, какво? Калните борби продължават...
  Всеки си смята, че народът ще оцени "усилията" му за съставяне на нов кабинет.
  Накрая - на следващите избори пак същият резултат.

 76. 76 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Лека полека БСП се пришива към властта,лоши времена ни чакат, призрака на комунизма се надига!
  За мен това е плана на Радев и Нинова в крайна сметка,БСП на власт!
  И десните тук сте коне с капаци,щом не го виждате!

 77. 77 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  Поредната пошла интрига! Сега, ако депутатите на Прокопиев са фигуранти, не значи, че всички са като тях...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 78. 78 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 143 Любопитно

  До коментар [#65] от "Хай Буй":

  Позволете да не се съглася с Вас. Особено с първото Ви изречение.

  Какво по-точно направи ГЕРБ?

  ПП. Аз също нямам намерение да изживявам отново Луканово и Виденово време, както и безвремието на Попов, Беров и прочее субекти.

 79. 79 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  мда - нали уж МАЖОРИТЕРЕН ИЗБОР бе ИТН, а тя ква стана - квото каже чалгарчето от диванчето

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 80. 80 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  С две думи - прехода продължава.

 81. 81 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  “Друга част са млади хора - продукт на образователната система“

  Ouch

 82. 82 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 553 Весело

  Новият слоган на протестърите- "Комунисти от всички страни( партии) съединявайте се."
  Дайте другари да дадем един кабинет на матерЯла.

 83. 83 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  "Каква политика ми очаквате?! Ами селска. И то се вижда в Парламента и навред във властта.Изяжте се като селяни, избийте се като селяни. Говорете си като селяни. Не ми пречите."
  До коментар [#60] от "Да вярваме на истината":

  Ми тебе селяните те хранят. Да си виждал комбайни да жънат по жълтите павета?

 84. 84 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Човека, който най-добре познаваше социалЪма другаря Т. Живков, който с години се е опитвал да го възкреси пак и пак и даже предаде държавата на СССР, та дано те се справят – накрая уморен призна, пред всички, на висок глас: "СОЦИАЛИЗЪМА ДРУГАРЕ И ДРУГАРКИ Е ЕДНО Н Е Д О Н О С Ч Е (МЪРТВО РОДЕНО БЕБЕ)!

  ДругарЕ от протеста, вие глухи ли сте!

  Край на мача!

 85. 85 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  ИТН, така дръж! Нека други се целуват в цъфналата ръж...

 86. 86 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2090 Любопитно

  Ключов момент ще е дали депутатите на Трифонов ще се окажат безгласни фигуранти
  **************************************

  И какво друго, освен безгласни фигуранти бяха депутатите на ИТН досега?
  Какво друго, освен конфузни освобождавания на стомашни газове чухме до този момент от тях?

  Мараба, С-ДС доносници!
 87. 87 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2090 Весело

  С две думи - прехода продължава.
  —цитат от коментар 80 на pro_bono


  Преходът приключи. Сега сме във втората фаза на замутряне. След ГЕРБ-замутрянето, настъпва ИТН-чалгазамутряне. Да видим....

  Мараба, С-ДС доносници!
 88. 88 Профил на rumen_g
  rumen_g
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Изборите в нашето училище.

  ИТН извадиха една тетраДа и написаха там някакви имена, на някои от тях даже снимки залепиха и казаха на всички - Ето ги! Те са!
  Да обаче се оказа, че никой не ги харесва даже самите написани /напр. бившия ни ученик Любомир Дацов/ и затова те скъсаха тези листа от тетраДата и написаха други имена в същата тетраДа.
  Вторите вече нямаха снимки / щото никой никога не бе, и не би, ги снимал / но имаха слайдове за по-евтино пък и устно е, няма черно на бяло.
  Провалът беше предизвестен. Тогава ШефЪТ на ИТН скъса тази тетраДа и с шнорхел в уста, с глас на Дарк Вейдър и с адски огън в очите каза, че няма да чете тетраДите на другите фракции.
  Тогава учениците разпуснаха фракция ИТН / Интернат за Трифонови Неуки / и си обещаха, че вече няма да допускат такива фракции в нашето училище.

  Ученически работи.

 89. 89 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Велчева е получила катарзиз. Преди седеше при Трифонов и говореше против Иван Костов. А сега - Олеле!

 90. 90 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Г-жата, а и други, все още не са разбрали, че ИТН/Слави не е партия на протеста, промяната или смяната на модела, както някои казват.
  Още с преждевременното ултимативно предложение за кабинет Слави
  даде да се разбере, че по начало не цели съставяне на правителство и управление. А нови избори. Кому е изгодно? На кукловодите на Системата.
  Чиито играчки и инструменти са партиите и политиците. Жорж и Бареков бяха натоварени със здачата да разбият евентуално електорално мнозинство, което би чогло да създаде предпоставки за създаване на антисистемно демократично правителство. Слави е точно това антипротестно и антидемократично въплъщение на защитник на Системата. За наивниците е Вождът, Спасителят на народа и държавата. Абсурдното му на пръв поглед поведение е добре обмислено и ефектно поднесено. Ролята на разбивач на порочната система, който не признава установените правила и практики предизвиква, може би, възторг в средите на феновете му. Всъщност той даде заявка да бъде нов диктатор-собственик на партия, чрез която, той, менторът, налага волята и политическите си възгледи и решения. Затова и не стана депутат. За да е над Парламента. Не е ни ново, ни оригинално. Доан и Борисов са предшествениците му. Било противоконституцонно - какво, кой се интересува? Това е вариантът, в който все пак има правителство. По-вероятният е да няма, да сее дестабилизира страната, избирателите да се отчаят и объркат, за да може, както Томислав Дончев каза, "да се върнем към времето на съзиданието". Пътищата за преговори с уж естествените партньори
  бяха разрушавани систематично - с отказа от коалиции, с нападки, компромати и финалното шоу на Петър Илиев, което взриви и търпението на БСП. Безотговорността на Трифонов се увенча с коментара му след оттеглянето на кандидатурата на Николов - "да видим какво ще стане".
  Дали депутатите на Трифонов ще се окожат безгласни фигуранти, както е озаглавена статията, е въпрос, който вече има отговор -те са точно такива!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 91. 91 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Весело

  в името на стабилността ици риформата е готов да подкрепи кабинет с мандата на бсп.

  само се питам корни ще му позволи ли да казва кои да са министрите.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 92. 92 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  До коментар [#1] от "constatator":

  писач от Труд? същия, който обича да се повтаря в текстовете си и да изтъква колко е ерудиран, докато пробутва оставащото на практика недоказано свое главно твърдение?

  не, мерси

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 93. 93 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Дневник, един месец въртяхте снимки на депутатите ИТН, а ние се възмущавахме на селянията им. Сега това! Защо си мислите, че вие трябва да правите изключение!? Какви са тия потници и виснали телеса? Ми като гостите ви нямат вкус и мяра, пък определете дрескода като ги каните, бе!

 94. 94 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  Тази жена смята за правилно и коректно, депутатите да загърбят принципите и обещанията, заради които са станали членове на ИТН и да гласуват “срещу”.
  Това може да е много “прогресивно”, но на прост български език, се нарича предателство. Към това ги призовавате!

  Любовта ще спаси света!!!
 95. 95 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Весело

  Още един провал за "умните и красивите" - нито момчето с прякор "Сороса" успя да стане министър, нито финансираните по различни американски програми "за демокрация" се набутаха в някое министерство. Цялата надежда остава в хората на олигарсите от Изправи се България. Ние идваме с пари, но не за теб.
  —цитат от коментар 62 на Bornagain


  Ха-ха
  “Сороса” бил изгонен от Софийската адвокатска колегия заради неплащане на членски внос, даже му прекратили адвокатските права!!

  Любовта ще спаси света!!!
 96. 96 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Видяхме не една и две от политическите полюции на новите пишман политици от ИТН. Партията им ще залезе така, както и изгря.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 97. 97 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  Даже и Бойкакиев беше министър на Борисов...

  и когато бламираха проекта за ревизия на закона за правосъдието, подаде оставка, напусна креслото!

  Това винаги умишлено се пропуска.
  Както сега, поради липса на свидетели, се лъже безогледно – ДБ иска министри!!!
  Лъжата е стил на И Така Нататък!!!

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  До коментар [#59] от "uvtest":
  До коментар [#70] от "uvtest":

  По-полека, не се нахъсвайте толкова, драги.

  По-вероятно е правителство с третия мандат да има. Спомняте ли си какво писахте преди изборите на 4 април за нежеланието на много депутати да се разделят бързо-бързо с депутатските си кресла? Първия път не познахте - разделиха се. Втория може и да излезете прав.

  Не зная защо всички забравят за ДПС. Идеята за експертен кабинет с ограничен времеви хоризонт за пръв път беше развита от Карадайъ на 2 септември миналата година. Като той недвусмислено подчерта, че за ДПС най-важното е успешното усвояване на средствата по Плана за възстановяване.

  Е, таман сега да си дойдем на думата. А и нали разбирате, че никой не може да забрани на ДПС да подкрепят правителство с третия мандат ако се стигне до гласуване? Те - за разлика от Борисов и Трифонов са достатъчно умни за да си дадат сметка, че който предизвика поредните избори ще загуби много тежко на тях.

 100. 100 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Ако ИТН все пак партнира на другите три формации в третия мандат, аз очаквам те да надминат себе си в най-силната си битност. На изобретателни безпринципни критикари, което наистина ще "изтърка кирта" на нервите на останалите. Резултатът от такова "партньорство", даже и да се стигне до правителство, ще остави блудкав вкус за всички. Надеждата ми е, че поне ще бъде добър урок за в бъдеще как не трябва да функционира търсенето на съгласие в Парламента...

  От идиоти отговор не чакам
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK