На живо

Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Велко АнгеловПрезидентът Румен Радев съобщи, че ще връчи втория мандат за съставяне на правителство в петък (20 август) в 9.30ч . Въпреки заявките той да бъде върнат веднага от кандидата за премиер Даниел Митов, час по-рано ГЕРБ ще представи проектокабинет в централата си. В парламента от "Изправи се.БГ! Ние идваме" съобщиха, че ще инициират разговори с всички без ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство в рамките на третия мандат.


"Дневник" проследи на живо развитието на политическата ситуация през деня.
ГЕРБ представя проектокабинет в централата на партията

В 8.30 ч. утре, час преди да получат втория мандат за съставяне на правителство, от ГЕРБ ще представят проектокабинет в централата на партията. На няколко пъти лидерът ѝ Бойко Борисов заяви, че мандатът ще бъде върнат веднага.


При последния кръг консултации при Румен Радев във вторник ръководството на парламентарната група на ГЕРБ-СДС каза, че състав на правителство няма да бъде съобщен, въпреки че няколко дни по-рано лидерът на партията Бойко Борисов твърдеше обратното.


"Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим Даниел Митов за министър-председател и веднага ще върнем мандата. Ще представим отпред пред Президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравнят това, което предлагаме ние, с предложението на всички останали", каза Борисов на 11 август.

Гешев не се притеснява охраната му от НСО да бъде свалена

Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


"Може би ще съм първият главен прокурор, който ще бъде охраняван от частна фирма. Знам защо ме охраняват, по препоръка на много служби. Ако вземете такова решение, няма проблем, аз не се притеснявам от нищо". Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод обсъжданите в парламента идеи и предложения да бъде внесен законопроект за снемане на охраната му от НСО.


На въпрос на адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" защо се налага да бъде охраняван, Гешев обясни, че това се прави по закон - главният прокурор е сред охраняваните от НСО лица. "Вие имате контакт с г-н Рашков, той е силов вицепрезидент, извинявам се, лапсус, вицепремиер, още не е вицепрезидент. Има контакти и с ДАНС, нека ви кажат какви са причините за охраната. Няма проблем, мен не ме е страх, г-н Хаджигенов", заяви още Гешев.

От ДПС са готови за разговори в рамките на третия мандат

Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


"Ще участваме в разговор за политики, програми и стратегии с всеки, който ни покани в рамките на третия мандат. След това ще решаваме. Който не желае подкрепата ни, нямайте съмнения, че няма да я получи", каза пред Би Ти Ви Хамид Хамид, депутат от ДПС.


Хамид разкри, че ДПС не се притеснява от потенциално отпадане на охраната от НСО на главния прокурор Иван Гешев, след като стана известно, че законопроект за това ще внесе "Има такъв народ". Не се притеснява и от отнемането на бюрото по защита от Гешев към правосъдното министерство.


"Ще обсъдим, ако трябва на бюрото ще му намерим място в земеделското министерство, само за да не е при главния прокурор", каза иронично Хамид.


В ДПС постъпва "интересна" информация за дейността на министъра на икономиката Кирил Петков, съобщи Хамид. Депутатът обаче не го наричаше по име, а "шугър фейс". След това каза, че Петков приличал на Джон Траволта. Добави, че след като партията провери информациите "какво се крие зад това миловидно лице", те ще бъдат споделени с държавни институции и органи.

Хаджигенов: Някой в НСО е изтрил час от записите

"В НСО, по неофициални данни към момента, няма докладна, няма нищо, изтрили са записите, което е отделен вид престъпление. Това най-вероятно е направено съвсем нарочно", каза днес пред журналисти Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" за записите с полицейско насилие под колоните на Министерския съвет.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Велко Ангелов


По-рано днес, след заседание на комисията за контрол на спецслужбите, началникът на НСО ген. Емил Тонев каза, че в службата записите не са пипани и са предадени в оригинален вид на СДВР.


"Аз подозирам силно, че някой в НСО ги съхранява тези записи. Защото така би било правилно. В крайна сметка, дежурният, който е бил на работа вечерта, е наблюдавал пряко извършване на престъпление", смята обаче Хаджигенов. Той обясни, че е пуснал молба с изрично искане да се спре изтриването на записите още на третия ден след случаите на полицейско насилие на 10 юли 2020.

Главният прокурор: Дайте ми повече правомощия, за да говоря за конкретни дела

"Да, гледах кадрите от 10 юли 2020 г. Недопустимо е. Аз съм главен прокурор, мога да направя преценка дали е нужно да се разследва, но няма да го направя, защото не искам да въздействам на вътрешното убеждение на конкретния прокурор.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова

Доколкото разбрах от съобщението на Софийската районна прокуратура, има образувано досъдебно производство през ноември месец 2020 г. Нямам данни то да е прекратено", каза Гешев в отговор на въпрос на Радостин Василев от ИТН дали е гледал кадрите и какво е отношението му към тях като гражданин и като професионалист.
"Отговорността за всичко носи конкретният прокурор. В момента съм главен прокурор. Нямам против да промените Конституцията и Закона за съдебната власт и да ми дадете правомощия, тогава ще мога да осъществявам контроли да ви отговоря на всички въпроси по конкретни дела", каза още Гешев.

Министерството на финансите иска от всички ведомства да свият разходите с 10%

В рамките на започналата процедура по подготовка на бюджета за 2022 г. Министерството на финансите е поискало от всички ведомства да съкратят с 10% разходите си за издръжка. Това обяви финансовият министър Асен Василев докато отговаряше на въпроси на депутати на съвместно заседание на бюджетната, здравната и социалната парламентарна комисия. На него се изслушват още социалния министър Гълъб Донев и здравния Стойчо Кацаров по предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета за тази година.


Василев мотивира искането с това, че така ще се освободят пари за допълнителни инвестиции, за социални разходи или за допълнителни трансфери, ако това е необходимо. Той припомни, че служебното правителство няма ангажимент към дългосрочни политики и затова оставя в подготвяната рамка място за залагане на дългосрочни политики от редовно правителство.

Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Допълни, че заради заварената от служебния кабинет практика ведомства, основно Агенция "Пътна инфраструктура" да възлагат дейности, които не са предвидени като разход в бюджета, за догодина се предвижда бюджетът на това ведомство да се вдигне значително – до 1.2 млрд. лв., за да се поемат нормално ангажименти като се предвиди финансиране за всичко, което се планира да бъде свършено, а не да се залагат по-малко пари и ако даден проект стане да се вземат пари от друго перо.

Депутати искат НСО да не охранява Гешев и кмета на София

Депутатите от "Има такъв народ" са подготвили предложение за промяна в закона за Националната служба за охрана (НСО), която предвижда стесняване на кръга охраняваните от службата. Това съобщи на заседание на Комисията за контрол на спецслужбите председателят на парламента Ива Митева. В нея депутатите изслушаха директора на НСО Емил Тонев.


Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Митева, обясни, цитирана от БТА, че под пълна охрана трябва да бъдат само президентът, премиерът и председателят на парламента, като допълни, че така е по цял свят. По думите ѝ специализиран транспорт трябва да ползват членовете на Конституционния съд, шефовете на върховните съдилища и главния прокурор.


Митева посочи, че в момента главният прокурор има възможност за охрана по три закона - Закона за МВР, Закона за защита на лицата, застрашени във връзка с наказателно производство, и Закона за НСО. "Има такъв народ" предлага да остане само със специализиран транспорт от НСО и възможност за лична охрана от службата в случаи на застрашеност, като същият режим да важи и за шефовете на върховните съдилища.


От най-голямата група предлагат зам.-председателите на парламента, членовете на правителството и кметът на София да не ползват специализиран транспорт от НСО.


Ген. Тонев изрази мнение, че има нужда от промяна в Закона за НСО, на намаляването на списъка с охраняваните лица е политическо решение. "Ще направя това, което ми дава законът", каза генералът.

Изслушването на главния прокурор в правната комисия

Шефът на НСО отрече да е укривал записи за полицейско насилие

"Това, което е трябвало, съм го направил и считам, че е напълно законно. Не съм укривал нищо и имам документи, с които мога да го докажа", каза днес пред журналисти началникът на Националната служба за охрана ген. Емил Тонев, след като беше изслушан в Комисията за контрол над службите за сигурност в Народното събрание. Коментарът му беше по повод запис на камера, експлоатирана от НСО, която е заснела полицейско насилие над протестиращи на 10 юли миналата година. Записът излезе чак сега, което предизвика много коментари.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Велко Ангелов


Ген. Тонев обясни, че след като е бил назначен за началник на службата за охрана не е намерил записите. "Записите ги няма в службата. С протокол са предоставени на СДВР още на 16 юли 2020 г. - по тяхно искане. Това, което е поискано, това сме предали", каза началникът на НСО.


В отговор на въпрос Тонев обясни, че няма повече записи от тази дата, освен предадения в СДВР. Попитан дали има манипулации на записа, каквито съмнения се появиха, шефът на НСО отговори"Не мога да коментирам такова нещо. Не е свършено при нас. Ако има такова нещо, не е правено при нас. Ние сме предали записите на СДВР, както трябва"

Гешев за полицаите от записа с насилието: За всички важи презумпция за невиновност

"За всички български граждани важи презумпция за невиновност. Всички ние се възмущаваме от това, което видяхме (полицейското насилие над протестиращи), но живеем в правова държава и в нея единствено съдебната власт, с влязла в сила присъда на три инстанции, решава кое лице е виновно и кое не е виновно". Това каза пред журналисти главният прокурор Иван Гешев в парламента, преди да отиде на изслушване в правната комисия. Той отказа коментар на всички въпроси, свързани с делата за полицейско насилие. Гешев подчерта, че няма да наруши Конституцията и да се яви във временната комисия за разследване на полицейското насилие и подслушването на протестиращи.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Идването му в парламента беше изненада, след като вчера от прокуратурата пред "Дневник" казаха, че той е в отпуск и до момента направи всички възможно, за да не се яви пред депутатите.


Главният прокурор обяви, че не иска да коментира изказвания на служебния вътрешен министър Бойко Рашков "от уважение към институциите". "Забавлявам се с неговите изявления", каза още Гешев и допълни, че се надява прокуратура и МВР да продължат да работят заедно и да си взаимодействат в рамките на своите функционални компетентности, защото войната между институциите, може да доведе само до бум на престъпността.


За назначаването на един от ръководителите на полицаите-насилници на служба, който също е заснет да удря протестиращи, в звеното за охрана на съдебната власт, което е на негово подчинение, Иван Гешев каза, че специализираната прокуратура проверява случая.

Радев ще връчи утре мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ

Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Президентът връчва утре в 9.30 часа втория мандат за съставяне на правителство. Той ще бъде даден на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС. От партията неведнъж обявиха, че ще го върнат веднага, това което не е ясно е дали ще представят преди или след това състава на кабинет.


При последния кръг консултации при Румен Радев във вторник ръководството на парламентарната група на ГЕРБ-СДС каза, че състав на правителство няма да бъде съобщен, въпреки че няколко дни по-рано лидерът на партията Бойко Борисов твърдеше обратното. Вчера Борисов отново подчерта, че ще се кажат имена на министри, за да направят хората разликата. За момента е ясно, че за премиер от ГЕРБ - СДС отново е номиниран Даниел Митов, който беше начело и на кабинета, съставен от коалицията в предишния парламент. Тогава до гласуване на правителството на Митов така и не се стигна, след като всички партии обявиха, че няма да го подкрепят.

Бюджетна, здравна и социална комисия изслушват министри заради бюджета

На съвместно заседание, създадените вчера комисии по Бюджет и финанси, здравеопазване и социална политика, започнаха изслушването на министрите на финансите Асен Василев, здравеопазването Стойчо Кацаров и социалните дейности Гълъб Донев. Те трябва да аргументират исканата актуализация на бюджета.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Скрийншот


Както е известно, предлаганият от служебното правителство ремонт на бюджета предвижда да бъдат изразходвани допълнително 1.8 млрд. лева при очаквани допълнителни приходи от 2 млрд. лв. Повече пари се предлага да бъдат дадени за социални дейности - 575 млн. лв, подкрепа на бизнеса в условия на влошена ситуация с коронавируса - 430 млн. лв., и за подготовка на здравната система за очакваната четвърта вълна от коронавируса.


Даниела Дариткова от ГЕРБ обяви, че се противопоставя на този начин на работа, който нарушава всички правила. За нея министрите е трябвало да се изслушат по отделно от всяка от комисиите, за да "не се смачква дебата".

"Демократична България" иска ликвидацията на държавната петролна компания

"Демократична България" внася в парламента промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, които целят закриване на Държавната петролна компания (ДПК), съобщи пресцентърът на формацията. Такова решение може да върне в държавния бюджет по-голямата част от 50 млн.лв. капитал на компанията, които да се преразпределят за належащи приоритетни проекти, се казва в аргументацията към предложението.


Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Държавна петролна компания така и не заработи в набелязания срок и не предизвика намаляване на цените на горивата, каквато беше целта. "Нищо такова не се случи, но беше назначен борд на директорите и над 30 човека персонал, които ни струват всеки месец стотици хиляди левове", казва един от вносителите на предложението Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение, част от "Демократична България".
Подробности вижте тук

БСП биха участвали в разговори за правителство

"Сигурно ще откликнем, ние досега откликваме на всички разговори", отговори Георги Гьоков от парламентарната група на "БСП за България" на въпрос дали партията ще се включи в разговори, които Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" заяви, че ще инициира за началото на следващата седмица.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Гьоков не отговори конкретно на въпрос дали социалистите очакват втори предсрочни парламентарни избори: "Това може да го каже някой след като минат всички преговори, бъде връчен мандатът и минат всички срокове".

Тошко Йорданов: Минахме в опозиция, защото всички отказаха да ни подкрепят

Ние сме в опозиция, защото всички партии отказаха да ни подкрепят", каза днес председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. Според него при тази ситуация партията няма да подкрепи кабинет в рамките на това народно събрание, като останалите партии, ако искат могат да съставят правителство.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Юлия Лазарова


Според Христо Иванов от "Демократична България" без участието на "Има такъв народ" определено се стига до нови избори. "Ако те останат в опозиция, това означава избори. Каненето на разговори зависи от това в кого ще отиде третия мандат, но очевидно такива разговори трябва да има. Ако изобщо имаме надежда здравият разум да надделее, да тласкат към избори ми се вижда неразумно", каза още той

Министърът на икономиката продължи със смените в държавните фирми

Министърът на икономиката Кирил Петков ще поиска оставките на 4-ма от 5-та членове на Борда на директорите на ВМЗ – Сопот до края на деня, както и на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, от която е част предприятието, съобщи днес той след среща със синдикатите в оръжейния завод, съобщи БНР. Това са основните искания на синдикатите, като за тяхното постигане беше плануван протест за следващата седмица.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Министърът на икономиката обясни, че откакто е назначен новият борд на директорите през април, ВМЗ не изпълнява свои договори, не разплаща сключени контракти, а реално загубите за няколко месеца са около 6 милиона лева. "Ако бордът не си подаде доброволно оставките, мога да ги уволня. Нямам забележки към работата на изпълнителния директор Иван Гецов", посочи още министър Кирил Петков.


"Аз уважавам Конституционния съд, ако те имат някаква друга препоръка, ще се съобразя с нея, но до тогава, моята задача е да си вършим работата", коментира Петков по повод съмненията около това дали заповедите му ще останат легитимни, ако Конституционният съд прецени, че като човек с двойно гражданство не може да е министър.


Вчера президентът Румен Радев пък заяви, че политическият аспект на атаката срещу Петков е дело на "корупционери, които искат да върнат часовника назад".

Социолог: Часовникът върви назад

Парламентарният часовник върви не напред, а назад и по всичко изглежда, че и 46-ия парламент няма да състави правителство. Това коментира пред БНР управляващият съдружник в социологическата агенция "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова. По думите й "пред избирателите се поставя въпросът не кой предизвиква най-голямо доверие, а кой ще калкулира най-малко щети от абсурдната ситуация, показала ниско равнище на компетентност и политически ресурси, включително и на президента, да овладее политическата криза".
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Анелия Николова


Димитрова подчерта, че политическата ситуация се развива толкова динамично, че социолозите не успяват да подготвят проучванията си, и прогнозира на базата на собствените си наблюдения, че т. нар. партии на протеста ще загубят от поредния предсрочен вот. Щети ще понесе първата политическа сила "Има такъв народ" не само защото не беше сформирано правителство, а заради начина, по който реши да води консултациите и се опита да наложи едно правителство с 65 депутати, каза социологът.


По думите й "щети ще има и на останалите партии на протеста, защото големите очаквания бяха да се сформира мнозинство около трите партии". Димитрова напомни, че между редовните избори на 4 април и предсрочните на 11 юли основното послание е било, че тежестта на трите партии ще се повиши и ще могат да сформират правителство.


Сега обаче се е разбрало, че въпросът " с кого и как" е по-сложен от това срещу кого си. Затова по сумите на социолога, ако трите партии не могат да направят правителство, в след парламент може да настъпи съвсем различна политическа логика, която да размести политическите пластове. Не изключи хипотезата да се повиши резултатът на ГЕРБ с уговорката, че ситуацията е много несигурна.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" има готовност за консултации с всички без ГЕРБ и ДПС

Парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" има готовност да инициира през следващата седмица разговори с останалите партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС, за подкрепа за правителство, заяви Мая Манолова в кулоарите на Народното събрание. По думите ѝ срещите трябвало да се проведат публично, независимо на коя партия бъде връчен третият мандат от президента.
Политическото напрежение: ГЕРБ ще представи кабинет преди да получи мандата утре (хронология)

© Велко Ангелов


Манолова смята, че държавният глава не следва да бърза с връчването на втория мандат (за този ход Румен Радев няма срок, но за даването на третия мандат срокът е седем дни), защото актуализацията на бюджета отнема време. Преразглеждането на парите на държавата според служебното правителство е необходимо, за да се разпределят средства за две очаквани кризи - заради коронавируса и бежанците.

За актуализацията на бюджета били достатъчни три седмици

Любомир Каримански

© Юлия Лазарова

Любомир Каримански


Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански, който е депутат от "Има такъв народ".


Председателят на водещата комисия, от която зависи дали ще одобри допълнителни средства за овладяване на новата вълна от заразяване с коронавируса, очаквания приток на бежанци и актуализацията на пенсиите, увери, че работата ѝ ще бъде отговорна и експертна, независимо колко дълъг ще бъде животът на 46-ото Народно събрание. Той подчерта: "Ако има избори 2 в 1, парламентът и президентът трябва да договорят това". Напомни, че разчетите на служебния кабинет са за избори 2 в 1 (редовни - за президент и предсрочни - за парламент), а при необходимост изборите да са в три последователни седмици (заради евентуален балотаж за президент), министърът трябва да даде разчет колко би струвало това.


Днес се очаква на заседание на бюджетната комисия правителственият проект да бъде защитаван от министъра на финансите Асен Василев. Поканени са и представители на Националния осигурителен институт и здравната каса.


"Корупционните схеми са най-големият бич за България", каза Каримански пред БНР.

Партиите вече спорят кой е виновен, а не какво да се прави

Първан Симеонов

© Анелия Николова

Първан Симеонов


При ясна обществена воля и готова чернова за правителство България отива на нови избори. Партиите вече са го приели и казват, че са готови всичко да направят, само да не е тяхна вината за това. Това коментира пред Нова телевизия политологът Първан Симеонов.


"Имаше готов прототип какво правителство да се създаде – служебното го показа, беше харесано, произведе разни звезди като Кирил Петков и накрая някак си партиите на протеста се скараха", поясни той.


"Спорим кой е виновен, а не какво да се прави", каза Симеонов и добави: Всички сме влезли в някакъв режим "Ами ти?!"


Всички сме влезли в някакъв режим "Ами ти?!" 


Първан Симеонов,

политолог


Политологът изрази безпокойство за това каква ще е активността на следващите избори и какъв ще е резултатът, добави, че е възможно при нов предсрочен вот да влязат "нови или стари радикали".


Хората искат правителство и няма начин да им обясним защо трябва да има нови избори", добави той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (480)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Няма какво да се спори. ИТН са виновни, освен ако глупостта и некадърността не е вина.

 2. 2 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Чегъртаме ли?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 3. 3 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Вчера слушах празни приказки от тук - празни приказки от там.
  Сега ще се обединяват върху същото, ама вече с други министри.
  Кой зае дали новите министри ще са с редовни дипломи и дали ще знаят чужди езици.
  А истината е, че Държавата не работи. Всичко живо го е ударило през просото. Тотална пасивност, безхаберие и некадърност. Диво повишение на цените. Този път вече туземците ще бъдат напълно опустошени.
  И ковидясали.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  "Хората искат правителство и няма начин да им обясним защо трябва да има нови избори", добави той.

  Хората казаха кой искат да ги управлява! Това е демокрацията. Сега тези вътре да седнат и да се разберат, а не да искат цялата власт, защото народът не ги е гласувал по този начин. Ако не мога да се разберат, би трябвало да изгубят доверието на народа и наистина да дойдат други на следващите избори. Както казвах и преди - да си хейтър е мнение, да избереш хейтъри да те управляват е мазохизъм.

 6. 6 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Разсърдено "дете над 50"?, защото предложило два нефелни кабинета, а останалите партии не ги подкрепили!?!?
  Повод, а не причина за Славчо.
  Неговата цел си е задкулисна.
  Скоро ще се види ясно, кому помага да се върне на бяло магаре във властта!

 7. 7 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  При подобен провал вината винаги е споделена. В какви пропорции - може да се спори. Но че никой не е само в бяло, това е очевидно.

 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Ситуацията е следната:

  1. Всички срещу ГЕРБ.
  2. ИТН срещу всички.
  3. Президента срещу партиите - най-вече ГЕРБ, ДПС, ИТН в тоя ред.
  4. Партиите срещу президента - най-вече ГЕРБ, ДПС, ИТН не е ясно как точно е.
  5. ДБ и Отровните срещу ГЕРБ и ИТН.

  Те така се развиват нещата, но като сееш ветрове ще пожънеш бури. Като говориш с вдигнат юмрук и викаш мутри вън, трябва да имаш план какво да правиш като мутрите са вън. Оказа се че такъв няма и затова риториката продължава, щото па ГЕРБ не се спихна. А вместо ДБ и Отровните и БСП да управляват, се пръкна ИТН и обърка сметките на превратаджиите.

  За капак 2 сериозни кризи изненадаха превратаджиите и тях ги е страх от провал. Пандемията ще е много кофти, идва и мигрантска криза. Правителството е почти блокирало и си мисли че одобряването на бюджета е някаква магическа пръчка дето ще им реши проблемите и изведнъж ще потекат реки от мед и масло.

  Отделно никой не иска да управлява. Пропрезидентските партии ДБ и Отровните се обявиха за някакви "програмно" правителство да спасят президента от провал и да размият отговорността в парламента.

 9. 9 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 557 Весело

  Времето идва ПРЕЗИДЕНТА да направи партия и да събере доказан одобрен отбор експерти, кошмара на ББ, ДПС иде, с две ръза ЗА

 10. 10 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Неутрално

  "Спорим кой е виновен, а не какво да се прави", каза Симеонов и добави: Всички сме влезли в някакъв режим "Ами ти?!"
  Именно. Такъв ни е манталитета. "Ти па си 'ного убав". И Радев така отговори за гражданството на онова начетено момче с харвардската диплома - неморално било да се пита за него, защото питащите не били истински българи.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 11. 11 Профил на Чорбалан
  Чорбалан
  Рейтинг: 37 Неутрално

  "Хората искат правителство и няма начин да им обясним защо трябва да има нови избори", добави той.Хората казаха кой искат да ги управлява! Това е демокрацията. Сега тези вътре да седнат и да се разберат, а не да искат цялата власт, защото народът не ги е гласувал по този начин. Ако не мога да се разберат, би трябвало да изгубят доверието на народа и наистина да дойдат други на следващите избори. Както казвах и преди - да си хейтър е мнение, да избереш хейтъри да те управляват е мазохизъм.
  —цитат от коментар 5 на Лео


  Самият факт, че не го назовавате този, който "искат да ги управлява" говори за несъстоятелност и неразбиране на материята. Кой е "народът"? Онези ли 6-700000 чалгари, които не искат ГЕРБ? Или другите 6-700000 граждани, които пък искаме именно ГЕРБ? Или онези 500 000 дето искат БСП? Да не изброявам. Това трябва да ви светне лампичката, че няма такова животно като "народ" вече - колкото и архаично да звучи. Имаме едно разделено и настръхнало общество, а то е резултат именно на посоченото от мен в коментар [#4].

 12. 12 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#5] от "Лео":

  Е, как го казаха кой иска да ги управлява? Какво общо има демокрацията с проекта на чалгарите? Всичко се свежда до огромния брой невежи и прости хора, неспособни да мислят! А не мислят, защото не четат. А не четат, защото са прости....и т.н.

 13. 13 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  Едно е ясно ДБ (дабълите) никога не са виновни са нищо!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 14. 14 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru":
  Правителството е почти блокирало и си мисли че одобряването на бюджета е някаква магическа пръчка дето ще им реши проблемите и изведнъж ще потекат реки от мед и масло.

  Никой не обещава мед и масло, а оцеляване прз зимната трагедия, която чука на вратата!
  Предстои неописуем ХАОС!
  Просто е да се предвиди, но се прави на инат, за да дойде хаосът, а след хаоса чака "спасителят, който изкормваше държавата 12 години!

 15. 15 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански, който е депутат от "Има такъв народ".


  хайде да са 3 седмици, 11 месеца и 10 години, докато се научите. После ще го правите за 1 седмица.

 16. 16 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  До коментар [#5] от "Лео":Е, как го казаха кой иска да ги управлява? Какво общо има демокрацията с проекта на чалгарите? Всичко се свежда до огромния брой невежи и прости хора, неспособни да мислят! А не мислят, защото не четат. А не четат, защото са прости....и т.н.
  —цитат от коментар 12 на victor_victim


  Уви така е. Невежество, откровена простотия, която е прекрасен терен за всякакъв род популисти и откровени мошеници.
  Но, каквото такова, за зло или за добро вървим към поредни избори.

 17. 17 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 197 Неутрално

  Времето идва ПРЕЗИДЕНТА да направи партия и да събере доказан одобрен отбор експерти, кошмара на ББ, ДПС иде, с две ръза ЗА
  —цитат от коментар 9 на balla


  Времето идва ПРЕЗИДЕНТЪТ да си обере негативите, резултат на свитото му юмруче. Кой каквото си е дробил, да си го сърба!

 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Ма много му сбъркана логиката на Първан Симеонов!
  Под снимката му пише - "Шансовете за съставяне на правителство в 46-ия парламент изглеждат нищожни, тъй като "Има такъв народ" няма да подкрепи кабинет с третия мандат.."
  А иначе казва, че партиите спорели кой е виновен.
  То повече от ясно бе Първане.
  Кво се правиш на чукнат?
  И действително, за невъзможността 46-тият парламент да не може да излъчи правителство са именно ИТН с тените мераци хем да са подкрепени, хем да си правят каквото им е кефа, а също и техните кукловоди от ДПС и Библиотекарския.
  Зорът е да кажат на избирателите "Ето виждате ли колко лошо нещо е демокрацията. Я ни оставете да ви изработим една хубава е добра диктатура."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Кой е виновен? Може би сенчести фигури като Андрюша Райчев и неговия Параван? От всички шантави проекти, с които загробват България, на нито един не му е личал социолъгическият майсторлък толкова, както на ИТН.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Никой не обещава мед и масло, а оцеляване прз зимната трагедия, която чука на вратата!Предстои неописуем ХАОС!Просто е да се предвиди, но се прави на инат, за да дойде хаосът, а след хаоса чака "спасителят, който изкормваше държавата 12 години!
  —цитат от коментар 14 на Alexander97


  След като е просто да се предвиди, що никой не го предвиди? :)

  А се нахендриха баш на най-кривия сценарий.

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Разстроено

  дрОгаря райчев нашепва в ухото на Първан Симеонов, който иначе е интелигентно момче, но е на каишка...!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Много е. За три седмици цела конституция се прави.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  "Политическото напрежение: Партиите вече спорят кой е виновен, а не какво да се прави, според политолог"

  Естествено, че ще спорят кой е виновен, защото какво да се прави е ясно на всички.

  подпис
 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1891 Весело

  Партиите това онова.... смешки! Абе хора българския президент се закле с ръка върху Конституцията, а вчера се изсра върху нея!!! Това маловажно ли е?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 27. 27 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru": Правителството е почти блокирало и си мисли че одобряването на бюджета е някаква магическа пръчка дето ще им реши проблемите и изведнъж ще потекат реки от мед и масло.Никой не обещава мед и масло, а оцеляване прз зимната трагедия, която чука на вратата!Предстои неописуем ХАОС!Просто е да се предвиди, но се прави на инат, за да дойде хаосът, а след хаоса чака "спасителят, който изкормваше държавата 12 години!
  —цитат от коментар 14 на Alexander97


  Сашко, малолетнико, изкормената държава с препълнения бюджет ли?

 28. 28 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Кой е виновен?
  Генерално виновен е манталитетът ни. Генетичен профил събрал в себе си едни от най-отрицателните характеристики на човешката онтогенеза. И да го отричаме няма полза. Всеки ден получаваме десетки доказателства в потвърждение на това.
  Егоцентризъм, наглост и неуважение, демонстрирани от ИТН. Ламтеж за повече места в парламента на Изправи се! Ние идваме. Пренебрежение от ДБ. Вопъл за оцеляване на БСП. Всички са виновни! За това, че са в голямата си част "синове и дъщери на родителите си" - къде по-малко, къде повече обвързани в неразривна връзка с едни предшественици, с които вече 30 години не успяваме да скъсаме, а те не успяха с техните 45 годишни "учители". И ние искаме разум и съгласие, но искаме то да е постигнато с най-чистите мотиви. Това не може да се случи. Все още не.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 29. 29 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3244 Неутрално

  Щом ИТН са опозиция, следва да нямат председатели на комисии и председател на парламента.
  Къде са оставките?
  Или май постовете и заплатите са по-важни...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 30. 30 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 865 Неутрално

  "Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици....Ако има избори 2 в 1, парламентът и президентът трябва да договорят това"

  Колко ми е неприятен този корупционер настрана, в това което казва има доста сериозен проблем. По конституция най-късният момент в който могат да се направят президентски избори е 31 октомври, което означава да бъдат обявени на 31 август. Като сметнеш 3 седмици от днешна дата сметката не излиза.

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  До коментар [#20] от "realguru":

  Гарантирам ти, че този "спасител" повече никога няма да управлява.
  Дори и да спечели изборите, нещо в което много се съмнявам.
  Едва ли ще има смелостта да се хване пак на хорото.
  Особено след като пределно добре са му обяснили и дори от парламента във време настояще му обясняват какви каши е забъркал.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#20] от "realguru":
  След като е просто да се предвиди, що никой не го предвиди? :)

  А се нахендриха баш на най-кривия сценарий.

  Кой написа сценария?
  Сценаристите – едните явни – И Т Н!! Те са повече изпълнители,
  и едни скрити – Библиотекари.
  Народът не се усети как го бутат към възстановяване на ГЕРБаджийската шайка.
  Не може да им се отрече – изключително изобретателни.
  Така преди време извадиха зайчето от ръкава – Жоржи Ганчев и разпиляха гласове – 17%?!?!?
  Жорж ПРЕЗИДЕНТ?????
  ТРЯБВА ДА СИ МЕГА ПРОСТ, за да направиш такъв избор.
  Е, мега простите се показаха отново и избраха МЕГАтъпото шоу за победител на изборите!
  Славчо се почувства като един Мусолини и "ръководи" съдбините на България!
  "Щото така съм решил АЗ!" чуваме постоянно, но знаем – друг е решил, а той, Славчо от Учиндол, само си отваря устата!

 33. 33 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  До коментар [#3] от "zxe00613919":


  До коментар [#4] от "Чорбалан":


  До коментар [#8] от "realguru":

  Добре казано от всички вас. Но каквото и да пишем онези в Парламента и задкулисието следват своите си интереси.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 34. 34 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Драгият суверен ще плати цената за неразумния избор на едни и мързела на други. Същото е и с ваксините - ограничения за всички заради невежите антиваксъри.
  Каквото и да се случи - заслужили сме си го, кои с действие, кои с бездействие.

 35. 35 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Трифонов уж искаше да се бори със статуковото, а стана опозиция и отиде при ГЕРБ, и те са опозиция. Всички се питаме кога ще е голямото дясно обединение на опозиционните десни партии ИТН, ГЕРБ и ДПС. Те гласуват по един и същи начин в парламента, въпрос на време е да реализират потенциала си от 128 депутата - голямо опозиционно обединение, подобно на ГЕРБ-СДС.

  Навремето ГЕРБ изяде с парцалите СДС и после си ги сложи като значка на ревера, ИТН може да го направи същото след време.

 36. 36 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Много е. За три седмици цела конституция се прави.
  —цитат от коментар 23 на Един вампир броди из Европа


  Е, нама го Дани Кирилов.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  Времето идва ПРЕЗИДЕНТА да направи партия и да събере доказан одобрен отбор експерти, кошмара на ББ, ДПС иде, с две ръза ЗА
  —цитат от коментар 9 на balla


  Кои са тези експерти, които ще се съгласят да рботят за случайника на Дондуков 2?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 39. 39 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Ами как да е, когато ИТН, отровните и Христо

  стигнаха до парламента единствено анти-Герб говорене и лъжи, и компромати?

  под юмручето на Решетника.

  Никога не са забили и един прон за държавата

  Никога

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 40. 40 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нищо ново за всеки нормално мислещ човек. Комунистите ни вкараха в политическа безпътица само за три месеца. Иззад ъгъла вече се задава и коронният им номер, а именно икономическата криза. Няма комунистическо управление на планетата, което да е довеждало до икономически край. Мислете сега, за да не ревете после!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 41. 41 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Неутрално

  =====Хората искат правителство и няма начин да им обясним защо трябва да има нови избори", добави той.======и кой па му го каза тва на тоя умник? Хората искали правителство и се тръшкали и врякали ..........хахаха...... то ако е правителство збирщайн на "пасмина безпринципна" по добре без него........ Подобни глупости като на тоя объркан политолог, обслужват единствено безпринципни коалиции ......

 42. 42 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru": Правителството е почти блокирало и си мисли че одобряването на бюджета е някаква магическа пръчка дето ще им реши проблемите и изведнъж ще потекат реки от мед и масло.Никой не обещава мед и масло, а оцеляване прз зимната трагедия, която чука на вратата!Предстои неописуем ХАОС!Просто е да се предвиди, но се прави на инат, за да дойде хаосът, а след хаоса чака "спасителят, който изкормваше държавата 12 години!
  —цитат от коментар 14 на Alexander97


  ++++++
  Много, много точно си го обяснил и за мен не остава друго, освен да те аплодирам . Браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 43. 43 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Все повече изглежда, че ИТН са продукт на ГЕРБ - уж са антидот техен, но в действителност правят всичко възможно да ги върнат на власт. Уж са алтернатива, но действат като тях. Уж щяха да чегъртат, ама в действителност преговарят и действат заедно с ДПС, нападат президента(подкрепата му за изборите е толкова лицемерна, че не си струва да се обсъжда) и като цяло действат деструктивно.

 44. 44 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Любопитно

  До коментар [#24] от "Храбър":

  Беберон, а представяш ли си Борисов какъв шамар, при това с крак, може да ти отвърти на тебе?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 45. 45 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Прочее, анти-герб говоренето вече не може да им помогне на новите... След 4 месеца без ГЕРБ, няма как ГЕРБ да са им виновни.
  Е, освен ако не искат да изглеждат смешни и жалки.
  От друга страна, след 4 месеца оревават орталъка, че парите не им стигали, ти да видиш.

  Горките, пускам сълза за тях.

 46. 46 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 197 Любопитно

  [quote#24:"Храбър"][/quote]

  И като как ще стане това?

 47. 47 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Червените задници на всички от протеста светнаха като светофар

  – Казваш БКП и разбираш мафия;
  – казваш комунисти и разбираш терористи и престъпници от най-високо ниво;
  – и като добавиш БСП ти се изяснява цялата ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ – терористични актове, политически и криминални убийства, преследване на инакомислещите и жестоко отношение към тях и близките им;
  – заграбване на собствеността на хората след 1944 г. ;
  – изграждане на престъпна мрежа от доносници, ченгета и сатрапи на ДС (в служба на СССР), ;
  – изселване, затваряне в лагери, затвори и следствени арести на инакомислещите;
  – цензуриране от цензури във всяка организация, медия предприятие на всико извън червената идеология и "грешните" са били сурово наказвани и маргинализирани;
  – създаване на номенклатурен "елит" – недосегаеми и с всички привилегии и права над останалите – "дърва над държавата"
  – създаване на взаимоотношения на връзки и познанства, от типа "мой човек" за всяка сфера от обществения живот; – дори за по-хубави домати, месо, да не говорим за кола, апартамент, работа и т. н.
  – създаване на ред в обществото изграден на привилегии и заслуги към комунистическата власт;
  – създаване на ред срещу граждани, които са унижавани и угнетявани, също и техните близки, заради това, че не са достатъчно лоялни към властта...или за един виц или някаква шега или злорадство срещу тоталитарния режим са отивали в лагер и никога не са се връщали;
  – БКП/БСП комунисти не просто фалираха държавата '89 и '96 год. ;
  – не просто изнесоха парите на държавата в частни сметки чрез външнотърговските дружества;
  – не просто ограбиха спестяванията на хората събирани от мизерните заплати на комунизма, чрез обира/умишлените фалита на 17 банки
  – тези изроди ограбиха съдбите, животите и мечтите на всички българи, дори и на червените "принцове" и "принцеси", прокудиха милиони българи зад граница и ни направиха едни мързеливи лентяи, търсещи само мекото на хляба и прекия път към щастието, "да учим, за да не работим", да се намразим като врагове и всеки да е срещу всеки, разрушиха отношението ни към авторитети, към частната собственост, към креативността и красивото..., към успелия, към имащия, към можещия, превърнаха страната ни в руини... – ДУХОВНИ И МАТЕРИАЛНИ! ... мога да изброява до утре и като казвам "мога", значи мога!
  И нека си спомник нашия символ на протестите – не е "свития юмрук", нито "палеца нагоре", а разтворените два пръста на свободата, защо с всеки свит юмрук идва тоталитаризма – не свободата!

  >>> без усмивкa

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 48. 48 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  Долу мазните руки и мръсните лапи от европарите Прокопи ! и никакъв хайвер за Танасе и Ристю.....

 49. 49 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 323 Разстроено

  12 години онова нещо от банкя ни учеше да мислим като него и преуспя..... Като слушаш журналистите как водят, като гледаш политиците какво правят - всички от които нещо очакваме са бокови чеда...

 50. 50 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  А за радикална актуализация на бюджета на прокуратурата са достатъчни 5 минути!

 51. 51 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Нито една от протестърските партии няма ясна идея как да се развиваме. Затова излизат теми за размиване на обсъждането какво трябва да се направи. Уж щеше да се говори по политики, а само спекулации и усещания.

 52. 52 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Абе, да внимават нормалните хора да не излязат на улицата? Че са доста повече. Радев усеща ли го това?

 53. 53 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Тоя пичага с брадичката по принцип е много злобен и слаб политолог.

 54. 54 Профил на Джорджия
  Джорджия
  Рейтинг: 22 Неутрално

  "Спорим кой е виновен, а не какво да се прави", каза Симеонов и добави: Всички сме влезли в някакъв режим "Ами ти?!"

  Има ли виновник или топката на вината се прехвърля от главата краката, но не и обратно? Кой и защо се страхува да назове виновника?

 55. 55 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 166 Неутрално

  Гарбиджа от рано сутринта е пределно мобилизиран да поста опорни точки и да си вдигат взаимно палета.

  Следват завета на вожда си - "работа, работа, работа" и "хаос в реда".
  😋😂

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 323 Разстроено

  До коментар [#47] от "konservator.bg":

  С защо пропускате герб в цялата тая риторика, една партия изградена по модела бкп с лидер прероден тато и с политика повече държава че да можем повече да краднем?

 58. 58 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 323 Разстроено

  До коментар [#45] от "Хай Буй":

  4 месеца срещу 12 години? Повярвах почти. Герб управлява местната власт. На практика съдебната...

 59. 59 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 323 Разстроено

  До коментар [#45] от "Хай Буй":

  4 месеца срещу 12 години? Повярвах почти. Герб управлява местната власт. На практика съдебната...

 60. 60 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Нито една от протестърските партии няма ясна идея как да се развиваме. Затова излизат теми за размиване на обсъждането какво трябва да се направи. Уж щеше да се говори по политики, а само спекулации и усещания.
  —цитат от коментар 51 на Ogre


  Овчарът го няма, кучетата ги вързаха, вълците са вече в кошарата.

 61. 61 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3244 Неутрално

  Какъв бюджет?
  Маяма и резидента тръбяха, че всяка година се крадат по 10 милиарда. Служебният кабинет се похвали, че спрял кражбите и течовете.
  Къде са милиардите?
  КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ, БЕ???

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 62. 62 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Прочее, анти-герб говоренето вече не може да им помогне на новите... След 4 месеца без ГЕРБ, няма как ГЕРБ да са им виновни. Е, освен ако не искат да изглеждат смешни и жалки. От друга страна, след 4 месеца оревават орталъка, че парите не им стигали, ти да видиш.Горките, пускам сълза за тях.
  —цитат от коментар 45 на Хай Буй


  След 20 години без Костов, 10 години без Станишев и 5 години без Орешарски на любимата ви куца мутра все те му бяха виновни.

 63. 63 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 323 Разстроено

  До коментар [#8] от "realguru":

  Ми да поканим мутрите обратно. Добре поне че децата ми са в чужбина...

 64. 64 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  Абе, да внимават нормалните хора да не излязат на улицата? Че са доста повече. Радев усеща ли го това?
  —цитат от коментар 52 на crq18506084


  То излизането на улицата няма да се размине ако депутатите продължават така. Колкото до Радев надявам се да не бъде преизбран.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Любопитно

  До коментар [#55] от "_rookie":

  Нещо по темата имаш ли или пак ще обсъждаш другите форумци?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 66. 66 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#47] от "konservator.bg":Казваш консерватор и разбираш герберски трол с обострена логорея.
  —цитат от коментар 56 на 3biri


  Явно не знаеш, какво е логорея, или чуваш гласове в главата?

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  До коментар [#56] от "3biri":

  Казваш дебъл и разбираш член на радикалното сталинистко крило на БСП(к).

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#27] от "crq18506084":

  Просто е да се предвиди, но се прави на инат, за да дойде хаосът, а след хаоса чака "спасителят, който изкормваше държавата 12 години!
  —цитат от коментар 14 на Alexander97


  Сашко, малолетнико, изкормената държава с препълнения бюджет ли?

  "Батенце", тези млади и нахъсани от служебния кабинет не можаха да запушат всички течове и дупки, пробити от ОНЯ, дето препълваше бюджета, и не само, ами оставаше за МАЗНИНКА, КОЯТО ЩЕДРО РАЗДАВАШЕ НА когото трябва накрая на годината!
  Те, младите, свалиха пердето и се видя колко богата е България, ако хитреците не я крадат на поразия!
  Чудя се кога ще намагнитят ГЛАВНИЯ изпълнител.
  Матнитски бави, но не забравя!!!
  И ние, бате не забравяме!

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Прочее, анти-герб говоренето вече не може да им помогне на новите... След 4 месеца без ГЕРБ, няма как ГЕРБ да са им виновни. Е, освен ако не искат да изглеждат смешни и жалки. От друга страна, след 4 месеца оревават орталъка, че парите не им стигали, ти да видиш.Горките, пускам сълза за тях.
  —цитат от коментар 45 на Хай Буй  Ограбените милиарди и всичките съсипии на страната, не могат да бъдат корегирани с два « бездетни « парламента и 3 месеца служебно правителство .
  Истината е, че служебното започна да чегърта много яко и сега се правят хиляди гимнастики с бюджета и гражданството на Петков, само и само да се демонстрира наличието на хаос, след който да се върне Буци и « да оправи « нещата .
  Горното е възможно САМО с директната подкрепа на простака от Учиндол, което простака и прави .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Заблуждавате. Партиите на протеста НЕ са се скарали. ИТН НЕ са партия на протеста.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Весело

  [quote#64:"AModoMio"][/quote]

  Надявайте се! Надеждата крепи човека. След като го преизберат ще намерите нещо друго, за което да се надявате. Примерно да пипнете на мутрьо мускула.

 74. 74 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Всички политици са виновни, защото трябваше да седнат да си приказват кой какво може да отстъпи още Април месец и досега да имаше един документ, в който да пише 50, 100, 200 неща, които Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова и поне част от хората на Корнелия Нинова са съгласни. Това с дай да видим колко депутати ще имаме не е отговорно отношение, а белег за това да преценим дали да искаме повече или по-малко неща, но няма нищо общо с принципните позиции за добро и лошо за страната.

 75. 75 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  ... "Спорим кой е виновен, а не какво да се прави", каза Симеонов ...

  Така си е!

  Само две вметки ...

  Стигне ли се до "Что делать?" - значи, че белята вече е "сдЕлана".
  Това е "оптимистичния прочит". Че още не е съвсем сторена белята ...

  А иначе "Спорим кой е виновен, а не какво да се прави" е добре познатото старо нашенско "Викане на Неволята".
  Само дето накрая тези май ще извикат "Тоягата" ...
  Прочее ... и това все повече се превръща в "оптимистичен прочит".
  Тоягата имам предвид ...

 76. 76 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#70] от "niksan1":

  Хайде фенове на партия, готова да се прегърне с БСП и ДПС да не ми се обяснява много, а ?
  4 месеца сте на власт, колко милиарда от кражбите спряхте ?
  Не само не намерихте такива, но и даже не ви стигат парите, та ревете на килимчето за актуализация на бюджета.

 77. 77 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#40] от "Разобличител":

  ======Комунистите ни вкараха в политическа безпътица само за три месеца======бреййййй ..... и кои са десните тогава?

 78. 78 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  [quote#66:"crq18506084"][/quote]

  Определено знам. А вие явно имате нужда от очила щом не забелязвате очевидното и проявление.

 79. 79 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  ===Прокопските министри са най лошите министри..... Да кажем НЕ на Подлогите......==== и да им спрем хайвера......

 80. 80 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#61] от "Петър Самсонов":
  Служебният кабинет се похвали, че спрял кражбите и течовете.
  Къде са милиардите?
  КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ, БЕ???

  Милиардите ги има, всички ги видяха!
  Два млд, но служебните не могат да ги пипат без санкция на парламента!

 81. 81 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Опасно е да спрат помощите за махалите точно преди изборите

 82. 82 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#61] от "Петър Самсонов": Служебният кабинет се похвали, че спрял кражбите и течовете.Къде са милиардите?КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ, БЕ???Милиардите ги има, всички ги видяха!Два млд, но служебните не могат да ги пипат без санкция на парламента!
  —цитат от коментар 80 на Alexander97


  2 млрд скатаха от други места. само от АМ Хемус взеха близо 500 млн. Да не говорим, че спряха сплащанията към строителните компании.

 83. 83 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  "Имаше готов прототип какво правителство да се създаде – служебното го показа, беше харесано, произведе разни звезди като Кирил Петков и накрая някак си партиите на протеста се скараха", поясни той.

  Страхотни звезди наистина - Киро Харварда, излъгал за гражданството, финансовият крадец на интелектуална собственост, пияницата Рашков и антиваксъра Кацаров, заради когото сме последни на Балканите и в Европа по ваксинации.

 84. 84 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#27] от "crq18506084":Просто е да се предвиди, но се прави на инат, за да дойде хаосът, а след хаоса чака "спасителят, който изкормваше държавата 12 години!—цитат от коментар 14 на Alexander97Сашко, малолетнико, изкормената държава с препълнения бюджет ли?"Батенце", тези млади и нахъсани от служебния кабинет не можаха да запушат всички течове и дупки, пробити от ОНЯ, дето препълваше бюджета, и не само, ами оставаше за МАЗНИНКА, КОЯТО ЩЕДРО РАЗДАВАШЕ НА когото трябва накрая на годината!Те, младите, свалиха пердето и се видя колко богата е България, ако хитреците не я крадат на поразия!Чудя се кога ще намагнитят ГЛАВНИЯ изпълнител.Матнитски бави, но не забравя!!!И ние, бате не забравяме!
  —цитат от коментар 69 на Alexander97


  Ако ти не си разбрал, какви далавери направиха до тук "харварджиите" само за 3-4 месеца си или от тях или си глупак.
  Даже смотанякът премиер уреди децата.
  От този премиер/президент, какъв старшина може да стане!

 85. 85 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  За какво се хаби Радев за ДБ, като не го подкрепят за президентските избори. Най-лесното нещо е смени Василев и Петков и бюджетът ще се оправи и конституционните изисквания ще се изпълнят.

 86. 86 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 102 Неутрално

  До коментар [#29] от "Петър Самсонов":

  Председателите и членовете на комисии в НС се разпределят на база броя депутати, а не кой е на власт.

 87. 87 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#40] от "Разобличител":======Комунистите ни вкараха в политическа безпътица само за три месеца======бреййййй ..... и кои са десните тогава?
  —цитат от коментар 77 на MPetr


  За тебе Радев е десен? Явно за това са ти дали инвалидна пенсия.

 88. 88 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  За провала на вече второ НС, и за липса на редовно правителство са виновни само и единствено, т.н. "партии на протеста". Защото какво означава, при изпитанията които предстоят пред страната, да се тръшкат,"с ГЕРБ няма да разговаряме, с ДПС няма да говорим".Що бе, що да не говорите, зад тези партии стоят стотици хиляди гласоподаватели, много повече от вашите.

 89. 89 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 70 Неутрално

  До коментар [#61] от "Петър Самсонов":

  В шкафчетата.

 90. 90 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 102 Весело

  До коментар [#31] от "Храбър":

  Ще има смелост, ще има. С абсолютно проваления "протест"(Ние да го махнем, пък после ще видим". С абсолютната невъзможност на партиите на протеста да управляват и т.н.

  Следващото управление ще бъде или на ИТН или на ГЕРБ. Народът ще измете разни ДеБъ-та, Мановловки и т.н. защото чувството за самосъхранение винаги надделява.

 91. 91 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Хората сами си избраха учиндолския. Народът не разбира сложни думи като съдебна реформа, главен прокурор, икономически растеж. За това народът не гласува за управленски програми и визии, а за накой бащица който „ще го оправи”. Така беше с дедо цар, така беше с бате Бойко. И сега, не искат вече Бойко и....Трифонов е единственият алтернативен бащица който се предлага. Ясно им е, че е лош бащица, но все пак бащица

 92. 92 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 102 Весело

  До коментар [#38] от "Alarmstufe Rot":

  Аз се сещам за един - канадчето. Голям смях ще падне с евентуалната партия на юмручетата. Но пък ще направи пъзела още по-интересен. До там я докараха разни партийки, че Слави и Бойко да изглеждат разумни и безалтернативни...ма нека им е тарикатчетата дето си мислеха, че власт се взима с хвърляне на яйца и домати.

 93. 93 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  [quote#62:"3biri"]
  —цитат от коментар 72 на crq18506084
  Ама ти и котилото ти папате от Бойко? При другите преди него ти беше скъсан цървул. Дано не спрат европарите, като при комунягите, че ще цъфнете тогава.[/quote]

  Брех! Аз си мислех, че Алена е единствената герберясала псевдо ясновидка пък то имало и други!

 94. 94 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Днес се очаква на заседание на бюджетната комисия правителственият проект да бъде защитаван от министъра на финансите Асен Василев.
  Рабфака се открива:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 95. 95 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  До коментар [#92] от "politicalanalyst":

  На следващите недоволства ще бъде само с камъни защото доматите и яйцата вече са много скъпи.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 96. 96 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru":

  "че одобряването на бюджета е някаква магическа пръчка дето ще им реши проблемите и изведнъж ще потекат реки от мед и масло."

  Да, в актуализацията на бюджета ще се отвори вратичка милиарди да потекат през Фонда на фондовете към НПО-то на харвардските мошеници! Не забелязвате ли как приказките вървят към "Иновации и развитие"? Вчера прочетохте ли каквото постнах за глутницата мошеници и крадци около "харвардите"? Този номер са го правили през 2013-4 г но тогава са забърсали само милиони!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 97. 97 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Какво общо има демокрацията с проекта на чалгарите? Всичко се свежда до огромния брой невежи и прости хора, неспособни да мислят!
  —цитат от коментар 12 на victor_victim


  - Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме.

  12 години - забравихте ли? Каквото избрал народът - избрал. А някои хора още искат пряка демокрация. При този манталитет само еднолична доживотна власт би ни оправила, ама трябва да си наемем цар отвън, което всъщност се е случвало вече и е било най-доброто време.

 98. 98 Профил на Джорджия
  Джорджия
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Няма какво да се спори. ИТН са виновни, освен ако глупостта и некадърността не е вина.
  —цитат от коментар 1 на Хай Буй


  Ако се съди по действията и думите на президента напоследък, наистина глупостта и некадърността не могат да са вина. Добавяме само неподплатеното самочувствие и всичко е наред.

 99. 99 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Адв. Станислав Станев
  Измъчва ме тъжният въпрос: А сигурно ли е, че България е Родината на Румен Радев?


  ..
  Вчера президентът Радев, с абсурдния си популизъм наруши своята клетва към България - във всичките си действия да се води от интересите на народа. Днес Румен Радев, протягайки ръка към втори мандат, изпадна

  до нивото на примитивен популист

  и окончателно доказа, че не заслужава да бъде държавен глава на най-толерантната нация в Европа. С хитроумния си примитивизъм, Румен Радев не показа нито достойнство, нито държавничество, той просто консолидира електората на ДПС - на същите тези хора, които преди пет години го избраха за президент.

  За мое огромно съжаление мога да кажа, че Румен Радев е

  най-слабият държавен глава

  от времето на Вълко Червенков насам. По-жалък дори от правешкия полуграмотник. Не го казвам с апломб, казвам го с огромна болка, защото съм български патриот и искам държавният глава, независимо кой е, да бъде БЪЛГАРИН с достойнство и визия.
  И като си говорим за това на кого, коя му е родината, ми хрумва тъжния въпрос: а сигурно ли е, че България е Родината на Радев? Тъжен е, защото още не съм забравил унижението от един наглец, в лицето на руския патриарх, да унижава българският държавен глава насред София. А той, бидейки президент и генерал, да стои и да мълчи като виновен комсомолец.
  Благодарен съм на Бог, че съм част от българския народ и ме е срам от държавния ни глава ...

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 100. 100 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#61] от "Петър Самсонов":В шкафчетата.
  —цитат от коментар 89 на iceland

  Айде изкарайте ги шкафчетата, да ги видим всички и най-после да разберем, че Бойко е крадец!
  Май опорката не беше шкафчета, а чекмеджета и то едно.
  Даже Рашков не го търси, защото знае, че няма такова.
  Покажете чекмеджето и почване да бием Бойко с кюлчетата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK