Режисьорски бележки върху политическата ситуация

Политиците трябва да започнат да лекуват разкъсаната социална тъкан на обществото, а всички, които съзнателно или поради лична несъстоятелност саботират този процес, трябва да бъдат изведени от сцената.

© Цветелина Белутова, Капитал

Политиците трябва да започнат да лекуват разкъсаната социална тъкан на обществото, а всички, които съзнателно или поради лична несъстоятелност саботират този процес, трябва да бъдат изведени от сцената.Анализът е препубликуван от Портала "Култура". Галин Стоев е директор на Националния театър в Тулуза, Франция. От април 2019 г. е Кавалер на Ордена за изкуство и култура на Франция.


"Има такъв народ" (ИТН) на практика материализира енергията на дълбоко вкоренената в обществото конфронтация. Нагонът за противопоставяне, вследствие на системното му насърчаване, води до раждането на това, което древните гърци наричат егрегор. В нашия случай това е мощна конфликтна енергия, която търси свое материално проявление. Тя се организира в самостоятелен психоенергиен организъм, който заживява в колективното ни съзнание. И като всеки организъм и този има нужда от храна, за да оцелее. Неговата храна е негативизмът на конфликта, който ние като индивиди и общество акумулираме и му осигуряваме. В момента ИТН е инициатор, катализатор и проводник на точно тази енергия.


След падането на предходната власт нейната шайка се видя принудена да освободи терена. В пушилката се случи нещо, което много напомня сцена от филм на Тарантино. С мощно побутване в гърба от страна на избирателите, ИТН влезе в кадър и се зае да усвоява разчистената територия. И точно като във филм на Тарантино новата банда не закъсня да представи своята версия за шариат. Тези субекти нахлуха в парламента с много шум, със скъсаните си джинси и ритуално обръснати глави и за всеобщо удивление започнаха да налагат поведение, буквално копиращо това на Борисов и компания.
На нас като зрители се падна привилегията да разглеждаме картинките с надпис ПРЕДИ и СЛЕД и да търсим деветте разлики. Проблемът с ИТН обаче е, че разлики няма. За лидерите им суверенът ги е овластил да се държат като Суверен. Не знам на кой сценарист му е хрумнало да представя гласоподавателя като монарх, но подобна подмяна на смисъла работи само в пиесите на абсурда. И ако говорим за пиеси, в тях освен думички (диалог) има и действие.


Студентите в театралните академии учат т.нар. действен анализ по системата на Станиславски. Според него актьорът трябва ясно да разграничава това, което героите казват, от това, което правят. Оказва се, че между думите и действията на героите в една пиеса има огромна разлика и това поражда драмата, която така обичаме да гледаме в театъра. При ИТН е трудно на пръв поглед да се разграничат действия от думи, тъй като последните са доста крайни и кресливи. Затова ви предлагам да им изключим звука и да проследим неустойчивата крива на поведението им.


А тя от самото начало демонстрира едно единствено нещо - твърда линия на всяване на раздор, захранвана от деструктивни тактики. Нито един проект или инициатива на ИТН дотук не са се осъществили и не са довели до нищо позитивно. Може много да се спекулира върху генезиса на тяхната деструктивност. Някои твърдят, че става дума за индивиди, които се държат в политиката така, както би се държала маймуна, оставена без надзор във високотехнологична лаборатория. Други ги приемат за обикновени хартиени пионки, които играят театър на сенките за отвличане на вниманието. В действения анализ има един непреводим от руски термин сквозное действие. Това е процеждащото се през цялата творба действие на героя, един вид неговото свръх-действие.


Ресурсът, който ИТН хвърли, за да обезсмисли фракциите на протеста, вместо да ги консолидира срещу общия противник, е може би най-ясната индикация за природата на този политически субект. С това той печели точки за едно институционално безвремие, в което водата е достатъчно мътна, за да се лови риба, докато на нас ни крещят лозунги за справедливост и възмездие. Именно тези дръзки речи целят да омаят масите, изпаднали в тежка социална ситуация.


Проблемът е, че масите страдат не просто от икономически трудности, а от криза на смисъла. А когато се губи екзистенциалният смисъл, на сцената винаги изпълзяват хиените на популизма. И те като вас са недоволни от ВСИЧКО. Нещо повече, те озвучават онова, което сами искате да изкрещите, но не можете, защото личният ви самоконтрол и чувство за приличие не ви позволяват. Хиените ви уверяват, че не просто ще легализират деструктивните ви мисли, но и ще посочат с пръст виновниците за тях. Да, в човешката история хиените винаги са назовавали проблема, но никога не са предлагали решение за него. Те са хиени и се хранят с мърша. По същия начин екзистенциална криза не може да се разреши с битови средства. С битови средства може да се разреши само битов проблем.


ИТН не е нищо друго освен битов опит да се разреши екзистенциална криза, или с други думи ИТН е нонсенс. Може и да има такъв народ, но със сигурност НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ. Няма партия, чиито лидери се държат като да действат от някакво място отвъд доброто и злото, битувайки в пълна морална лоботомия. Тяхната несъстоятелност е толкова всеобхватна, че ситуацията би могла да се разглежда само и единствено като абсурдна художествена действителност, защото отвъд това ѝ качество, тя няма никаква стойност.


С действията си тези субекти съзнателно ни убеждават, че между гласуването за политически лидер и участието в "България търси талант" няма разлика. Те ни предлагат вместо за бъдеще да гласуваме за телевизионен формат, който би превърнал нескопосаните домашни клипчета на предишната власт в истинско мажоритарно шоу на идващата такава, шоу, в което зрителите гласуват със СМС-и за кандидата, направил най-много маймунджилъци. Не ви ли прилича това на някакъв антисистемен сомнамбулизъм, представен като политически проект?


И ако говорим за отговорност, то тук тя логично се връща при публиката, която плаща за това представление. Крайно време е да осъзнаем, че Суверен и Сюзерен са две различни неща. Едното е монарх, другото е баница. А политиката не е детска приказка от Вилхелм Хауф.


Ето защо е наложително ние като гласоподаватели и общество да пораснем, и то да пораснем истински, с всичката болка и отговорност, които носи този процес. Крайно време е да спрем да се прехласваме пред безочието на един или друг клоун, а да разсъдим кого би обслужвала патовата ситуация, предизвикана от лидерите на ИТН. И не е ли това откровен опит да се омаломощи социалната енергия на протеста и да се подмени демократичният принцип с цирк, предизвикващ единствено отвращение и нихилизъм? Това ли наистина искахме, когато излизахме на площадите и скандирахме срещу организираната банда на ГЕРБ?


Това ли продължаваме да искаме и сега, след като изгледахме записи, в които служители на реда се държат като беснеещи садисти, окуражени от същата тази банда? Една банда с друга ли искахме да сменим? Защото това, което в онзи запис институционалният терор на партия ГЕРБ демонстрира на физическо ниво, лидерите на ИТН в момента го изпълняват на ментално. Докога ще бъдем неми съучастници в унищожаването на човешкото достойнство и в изнасилването на собствената ни човешка природа?


Когато се захващаш с политика, ти принасяш в жертва егото и се отдаваш на Обществено служене. Политиците трябва да започнат да лекуват разкъсаната социална тъкан на обществото, а всички, които съзнателно или поради лична несъстоятелност саботират този процес, трябва да бъдат изведени от сцената и оставени да обитават кабеларки, джипки и дивани в компанията на собствената си съвест.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  "Пoзнaвaм прeкрacнo юнaцитe, кoитo cъвeтвaт ИТН и ги изпoлзвaт. Дoкaтo мoгaт дa aтaкувaт индивидуaлнo Хриcтo Ивaнoв, cлeд тoвa Мaя, cлeд тoвa Кирил - бeз aтaкувaнитe дa кoнcoлидирaт и кooрдинирaт oтгoвoрa cи, ТE щe имaт прeдимcтвo.

  Кaтo нaчaлo и зa дa бъдe прeдмeтнo - тeмaтa нa кooрдинaциятa e cлeдвaщo прaвитeлcтвo нa бaзaтa нa cлужeбнoтo нo бeз cлaбитe миниcтри, кoй щe ги зaмecти /нe e нужнo дa ca чиcтo пaртийни лидeри/. Знaм чe рaбoтaтa изглeждa oбрeчeнa, нo щe пocтигнe някoлкo мнoгo вaжни цeли:

  1. Щe принуди ИТН дa рeгиcтрирa нeпoпулярнa пoзиция тoчнo прeди избoритe, aкo кaбинeтът e кaчecтвeн. Хoрaтa щe видят чe имaмe кaчecтвeни упрaвлeнци, мнoгo пo-дoбри oт пишмaн кaбинeтa нa ИТН, нo зaдкулиcнитe дoгoвoрки нe им пoзвoлявaт. Тoвa щe ce oтрaзи нa избoритe cъc cигурнocт.

  2. Щe oтпрaви пocлaниe и към БCП, чe тe имaт вaриaнт зa учacтиe, кoйтo зaпaзи шaнcoвeтe нa пaртиятa дa ce рaзгрaничи oт ГEРБ и ДПC.

  3. Пoкрaй кaбинeтa нa кoaлициятa нa прoтecтa щe ce пoлучaт cинeргии - прeдcтaвянeтo и oбcъждaнeтo нa прoгрaмaтa щe кaнaлизирa oбщecтeния дeбaт пo cъщнocтни тeми, тaм къдeтo пaртиитe нa прoмянaтa ca cилни и извън интригитe и кoмпрoмaтитe, кoитo вoдят дa уceщaнeтo зa бeздeйcтвиe и oбрeчeнocт - "хaocът" нa кoйтo Бoриcoв рaзчитa зa дa ce върнe нa влacт.

  4. Щe ce изгрaди фрoнт нa взaимнo дoвeриe и пoдкрeпa, c кoйтo мнoгo пo уcпeшнo щe ce зaщитaвaт aтaкувaнитe c кoмпрoмaти хoрa нa прoмянa и трacирa прaктичeн и рaдикaлeн път зa изхoд oт cитуaциятa при cлeдвaщи избoри, кaтo ce прeкъcнe плaнът зa пeрмaнeнтни избoри. В cъщнocт кoмпрoмaтнaтa вoйнa e глaвният инcтрумeнт зa oпитoмявaнeтo нa прoтecтнaтa eнeргия във фoрмaти нa нищoпрaвeнe и cлoвoблудcтвo.
  Нe ce бaвeтe - имa яcни фрoнтoвe и тoвa e дoбрe.

  Oбщecтвoтo вeчe знae кoй кoй e?"


  https://fakti.bg/mnenia/604758-poznavam-unacite-koito-savetvat-i-izpolzvat-itn

 2. 2 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Разбирам. Г-н Стоев не харесва ГЕРБ. И правилно. Съгласен съм. Не харесва и ИТН. И с това съм съгласен, и аз не ги харесвам. Не харесва, предполагам, и БСП - поне едно време не я харесваше. И с това съм съгласен.

  Сега остава да подскаже какъв е изходът.

  И съседът по вила не харесва околните относително свободни булки, но няма ясен план как да се добере до каките, дето ги е окачил в гаража си.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 821 Неутрално

  "Ето защо е наложително ние като гласоподаватели и общество да пораснем, и то да пораснем истински, с всичката болка и отговорност, които носи този процес. Крайно време е да спрем да се прехласваме пред безочието на един или друг клоун, а да разсъдим кого би обслужвала патовата ситуация, предизвикана от лидерите на ИТН. "

  Това е изходът.

 5. 5 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Много хубав разбор и съвети към бъдещото правителство!
  Само малката подробност – кой ще го гласува в зала?
  За материала на Галин Стоев – прекрасен!
  Това е положението!!!

 6. 6 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 104 Неутрално

  малко излишно дълго и леко претенциозно - но иначе смисъла е ясен. Хареса ми главно (а може би и единствено) изречението (по средата) че "масите страдат ... от криза на смисъла...". Маркс не би се съгласил но вие в това сте прав. Какъв е смисъла на живота в Бг в последните 15 години !?... последната позитивна надежда вероятно беше при идването на царя - 2001 ? но 800 дни и млади но бедни и агресивни юпита не стигнаха... От 2005 нататък вече ясно пък съвсем...
  То и затова подобно на тях Кирчо Петков се люшка между лошия избор, който е направил като се е върнал в Бг преди години и желанието му да си подсигури семейството с един удар - а у нас това може да стане само ако се докопате до държавна власт... много тъжно

 7. 7 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#4] от "regular_observer":

  Майсторлъкът е да помогнеш на другия да порасне, а не да му натякваш, че не е като теб. Ако си наистина толкова умен и зрял, за колкото се представяш де.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Весело

  "Режисьорски бележки върху политическата ситуация", добре, интересно заглавие, и какво следва, една партия била виновна за всичко, споменаваме между другото още една, а за наШте, или добро, или нищо, и понеже няма нищо за казване като хвалби, следва едно голямо нищо!? "Браво", поредната политкоректна да не казвам какво...
  Трагикомична история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#6] от "bistr":

  Изключително повърхностно разсъждение!
  Чети още веднъж, помисли и тогава пиши!!

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Много готино ги е обрисувал авторът.

  Дали Слави или Тошко пак ще обвини Прокопиев за този анализ или ще вземат да прогледнат, че критиките стават все по-остри и идват от всякъде?

 11. 11 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5213 Неутрално

  До коментар [#3] от "arnautsky":

  За тях не е важно да разбират, а да следват опорките

 12. 12 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Перфектно написано. Жалко, че тези, които могат да схванат текста, така или иначе никога не са подкрепяли уродливия проект на Слави, а тези, които подкрепят уродливия проект на Слави, нямат капацитета да схванат този текст и да го навържат с действителността.

 13. 13 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Разбирам. Г-н Стоев не харесва ГЕРБ. И правилно. Съгласен съм. Не харесва и ИТН. И с това съм съгласен, и аз не ги харесвам. Не харесва, предполагам, и БСП - поне едно време не я харесваше. И с това съм съгласен.Сега остава да подскаже какъв е изходът.
  —цитат от коментар 2 на еспресо


  Изход може и да няма, но поне пътят към изхода минава през това хора като теб да се кротнат малко и да спрат да разглеждат действията на читавите хора и политически сили под лупа за цел да сипят самоцелни критики, повлияни подсъзнателно от кафявата пропаганда.

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  ,,Масите страдат не само от икономическа криза ,а и от криза на смисъла "
  Много точно , идеята на гологлавите е да загубим смисъла и критериите за добро и зло.

 15. 15 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  "Режисьорски бележки върху политическата ситуация", добре, интересно заглавие, и какво следва, една партия била виновна за всичко, споменаваме между другото още една, а за наШте, или добро, или нищо, и понеже няма нищо за казване като хвалби, следва едно голямо нищо!? "Браво", поредната политкоректна да не казвам какво...Трагикомична история...
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Както отбелязах по-рано, феновете на уродливото в българската политика нямат капацитета да осмислят написаното.

 16. 16 Профил на theh5n1
  theh5n1
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#2] от "еспресо":

  Изходът е възможен ако част от избирателите на славчо, размислят и следващия път гласуват за някой, който може да свърши работа. Друга част от тези избиратели не могат да мислят.

 17. 17 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Много готино ги е обрисувал авторът.Дали Слави или Тошко пак ще обвини Прокопиев за този анализ или ще вземат да прогледнат, че критиките стават все по-остри и идват от всякъде?
  —цитат от коментар 10 на doctor.no


  Може и да не обвинят Прокопиев, защото анализът е просто препечатан от Дневник.

  Но със сигурност няма да се стреснат от критиките, напротив - само ще се надъхат още повече.

 18. 18 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Стига само да се запитаме защо толкова упорито ИТН не искат да подкрепят друго правителство, освен своето; защо не искат коалиции, а плаващи мнозинства; защо атакуват успешните министри в служебното правителство, вместо да се занимават с важните теми, които все повече се трупат. И защо действията им наподобяват много повече тези на ДПС, отколкото на тяхна алтернатива.

  Наистина гледайте какво правят, а не какво говорят. Защото твърде много политици говореха едно, а после правеха точно обратното.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Много добър текст!
  Жалко, че онези, за които е предназначен не притежават нито навиците да четат, нито капацитета да осмислят прочетеният текст!

 20. 20 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#13] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Как пък поне веднъж този твой самостоятелен и оригинален ум не успя да се отклони от партийната линия....

 21. 21 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  "Режисьорски бележки върху политическата ситуация", добре, интересно заглавие, и какво следва, една партия била виновна за всичко, споменаваме между другото още една, а за наШте, или добро, или нищо, и понеже няма нищо за казване като хвалби, следва едно голямо нищо!? "Браво", поредната политкоректна да не казвам какво...Трагикомична история...
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Омаломощен следпростестърски блудкаж. "Фракциите на протеста" сами се обезсмислиха/спихнаха, защото истината бързо се разбра - силно раздутият балон, че целият народ е протестър, се спраска с гръм и трясък веднага след изборите на 4.04. И се потвърди на 11.07.

 22. 22 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#12] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Подкрепящите проекта на Слави не са свикнали да ги осмислят нещата, те действат по интуиция. Очертава се сценаристите да предложат още от същото до края на 46-то НС, което пък да насочи пак по интуиция подкрепящите в друга посока, все още непроявила се толков много формация - Възраждане е точния проект в момента.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alexander97":

  "Много хубав разбор и съвети към бъдещото правителство!
  Само малката подробност – кой ще го гласува в зала?
  За материала на Галин Стоев – прекрасен!
  Това е положението!!!"

  Точка първа от анализа дава ясен отговор защо се предлага правителство с третия мандат, без значение на кого ще бъде разпределен ( очевидно извън ДПС ). За разлика от много други съфорумници, аз поддържам сходно мнение с въпросното на Илиян Василев още след като анализирах резултатите от последния вот ! Разбира се, имам и някои несъгласия с него и какво още да добавя, но не искам да занимавам форума с излишни обяснителности !

 24. 24 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Как пък поне веднъж този твой самостоятелен и оригинален ум не успя да се отклони от партийната линия....
  —цитат от коментар 20 на еспресо


  Първо, доста нелепо е да си представяш, че си прочел всички мои постове тук, да не говорим, че моя ум не действа само на тази сцена, така че няма как да знаеш какво прави извън нея (това по повод, че "поне веднъж" не съм направил нещо).

  Второ, не виждам някаква партийна линия в това, което казвам. Ако можеш, дай повече подробности къде и как е спусната тая "партийна линия".

 25. 25 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Любопитно

  Появи се най-накрая и "директорът на театъра в Тулуза".
  Нито дума обаче за един известен вдигнат юмрук....

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 26. 26 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Сега остава да подскаже какъв е изходът.
  —цитат от коментар 2 на еспресо

  Може ли аз вместо него да подскажа изхода? Нужно е в България да сменим гласоподавателите, а не политиците.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 27. 27 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Не съм сигурен, че няма да видят дългата ръка на Прокопиев, която се опитва по странични пътища да ги омаскари. Видя се, че започнаха да пригласят на ДПС, че процесите се дикуват от "една медийно олигархична НПО ....." структура. А не споменават и дума за Пеевски, Недялко и т.н.

 28. 28 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Един наистина смислен анализ

  "Каузата на протеста беше, че можем да живеем по-добре заедно, а не да се мразим по-силно"

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10099258

  Омразата никога не е била конструктивна, нито е била съзидателна/градивна, а единствено рушаща.

 29. 29 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Подкрепящите проекта на Слави не са свикнали да ги осмислят нещата, те действат по интуиция.
  —цитат от коментар 22 на doctor.no


  Нещо повече - те не се интересуват от политика. Според мен те дори не знаят какво се случва в Парламента, защо тия хора са там, какво е това "парламентарна комисия", какви са правомощията на Президента, на Премиера и т.н. Те просто следват Слави във ФБ и четат, че всички други са "предатели" или крадци и мошеници, или други сълзливо-мелодраматични послания на Слави, и така си правят изводите за ситуацията. Да се надяваме, че просто ще им омръзне да гласуват. Това е спасението, а не да им уврат главите.

 30. 30 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Разбирам. .Сега остава да подскаже какъв е изходът. .
  —цитат от коментар 2 на еспресо


  Ми то се подразбира - ДБ.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 31. 31 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#24] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Тук ме хвана, наистина не съм чел всички твои постове.
  Спокойно, както е тръгнало, след някой и друг месец пак ще бъдем в трайна опозиция и тогава този форум пак ще има нужда от злобния език на дядо ти Еспресо.
  Дотогава май наистина е добре да помълча.

 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Права си, трябва с любов да се правят нещата. За това по примера на Франция, която с любов е бутнала Бастилията и е упълномощила най-любвеобилния д-р Гилотен да поразчисти малко плявата.

 33. 33 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 756 Разстроено

  "Може и да има такъв народ, но със сигурност НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ. "
  Така е! Дано вече техните избиратели са разбрали в какъв абсурд се натресоха. Т.е. ни натресоха. И вече да започнат да мислят.

 34. 34 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Не съм сигурен, че няма да видят дългата ръка на Прокопиев, която се опитва по странични пътища да ги омаскари. Видя се, че започнаха да пригласят на ДПС, че процесите се дикуват от "една медийно олигархична НПО ......
  —цитат от коментар 27 на doctor.no


  Те напоследък май каквото са казали, приглася на ДПС и най-вече на кафевите им медии.

 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#34] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Само дето Слави обяви Петър Волгин за единствения свободен журналист и само на него ще дава интервюта.
  Бетина Жотева пък намекна, че ще го предложи за шеф на БНР.

  Няма как да не ми е Дежа Вю.

 36. 36 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 250 Неутрално

  По делата им ще ги познаете. Не се очертава алтернатива на ГЕРБ. с всичките им кусури, страната се развиваше. Но някой някъде реши че това трябва да спре.

 37. 37 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  До коментар [#2] от "еспресо":Изходът е възможен ако част от избирателите на славчо, размислят и следващия път гласуват за някой, който може да свърши работа. Друга част от тези избиратели не могат да мислят.
  —цитат от коментар 16 на theh5n1


  Или не искат да мислят и гласуват напук.

 38. 38 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Не се очертава алтернатива на ГЕРБ. с всичките им кусури, страната се развиваше
  —цитат от коментар 36 на az_medikyt


  Че тя по тия "критерии" и в момента се развива. Плюс запушване на някои канали за изтичане на средства.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  Перфектен текст!
  Почитания!

  Мараба, С-ДС доносници!
 41. 41 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  ,,....Ресурсът, който ИТН хвърли, за да обезсмисли фракциите на протеста, вместо да ги консолидира срещу общия противник,...,,

  Комунистът винаги търси противник. Той комуниста никога не казва, тези са направили това и това хубави работи, ние ще довършим и ще направим още хубави неща. Той комуниста винаги руши това което сругите са направили

 42. 42 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  До коментар [#32] от "doctor.no":

  Ми кво чакате? Правете бесилки както по протестите, добавете и гилотини и почвайте чистката

 43. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Весело

  "Проблемът е, че масите страдат не просто от икономически трудности, а от криза на смисъла". Хубав анализ ! Ако минем извън ИТН , ще видим че проблема е много по дълбок и засяга едни 30 годишни мантри...

 44. 44 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Режисьорът Галин Стоев заби най-дългия пирон в ковчега на ДС-проекта ИТН като осветли отвътре същността му.

 45. 45 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#25] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Ти ходил ли си във Франция (за Тулуза не те питам)....? Познаваш ли французите що за "птици" са...? Имаш ли идея как може във Франция да назначат чужденец за директор на театър...още повече пък българин...???
  А па вдигнатият юмрук много закъсня за тези пропилени 30 години на кражби и продажби........

 46. 46 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Това за загубата на екзистенциалния смисъл си е пар екселанс.....добър ден, тъга....на края на пътя към нищото.....

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":Много хубав разбор и съвети към бъдещото правителство!Само малката подробност – кой ще го гласува в зала?!...
  —цитат от коментар 5 на Alexander97


  Негласуването за едно такова правителство в зала би било окончателно разкриване на задкулисните връзки и зависимости.
  То би отворило очите на доста все още неориентирани и заблудени.....
  А после?
  После - отиваме на избори, които (дано избирателят излезе да гласува) биха били много по-трезви и биха дали повече перспективи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#13] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":Как пък поне веднъж този твой самостоятелен и оригинален ум не успя да се отклони от партийната линия....
  —цитат от коментар 20 на еспресо


  Ми що не ни я споделиш тази партийна линия, за която мрънкяш от толкова време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Весело

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Ха-ха!Илиян Василев-агент на ДС...Мнението на някой друг ДС-ар в защита на ДеБъ нямяте ли да копнете-да се посмеем?!

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1212 Весело

  Още едно поучително четиво за "идиотите с паспорти". След "просветителските" оди на доценти, доктори и кви ли не, на помощ е извикан самия Станиславски.
  Впечатлен съм от количеството културна рационална разумност срещу нерационалната лишена от разум войнстваща нищета. Прогнозирам ефект подобен на кампанията за ваксинирането. Резултатът е увеличаване на ... жертвите.

  От идиоти отговор не чакам
 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Преди малко поредният герой на ИТН се изцепи, че не било изключено да подкрепят кабинет с третия мандат.
  Това е въпросният Димитър Гърдев, чийто баща е бил съдружник на Черепа

  Страхотен синхрон и последователност цари в тая партия.
  Очаквам Тошко да излезе и да каже, че те ще подкрепят кабинет, но ще му останат опозиция.

 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Весело

  До коментар [#25] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Радев е хубав-дава квоти министри на Прокпоиев.Даже нарушава конституцията,за да угоди.на Прокопиев с Киро Харварда!

 55. 55 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 619 Весело

  ХАХАХАХАХАХА

  тоя театрал пак изпълзе, и пак недоволен, отново изненадан и още веднъж с решение какво би хубаво да би...

  миналото лето гледахме една весела революция на освободения нагон за недоволство и неопределеното желание за по-хубаво срещу диктатурата на кръвола от банкя; все едно целия панелен диспансер се изля по улици, площади, кръстовища - материализира се в яйца, домат, поет без стихосбирка, пейка, палатка, майки, йоло, деонисий, риба, туршия, лумпен, кашпи, ковчег, адвокат, квартален интелектуалец, бесило и еакулира масово под формата на тълпа...

  пълен емоционален, интелектуален, политически дизастър в който подобни на театрала и на оня ушев не знам защо привидяха народен вулкан на надеждата...

  няма лошо да махнат бойко, но на логичния въпрос Кой да дойде - веднага следваше великия довод - като падне тирана - народа ще реши...
  на забележката - че не е много умен отговор - следваше неизбежното - че си герберски трол...

  изтраяхме всичко... нещата са очевидни - но интелекнуалците отново са с акъла - какво трябва отново да направим...
  те току що са се събудили, с нови памперси и с нов акъл...

  айде благодаря...

  това което става е, че тълпата се вслуша в интелектуалците - повярва в себе си - влезе при психоаналтика и каза "тук мирише лошо" и се изср.- туй не съм го измислил - дельоз и гатари в "антиедип" казават от какво има нужда - "искаме правото на радикално лекомислие и на радикална некомпетентност" - това е което дойде РАДИКАЛНО ЛЕКОМИСЛИЕ И РАДИКАЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, но тя не дойде сега с изборите на народа, а още от миналото лято с безумния простест след който никой не знаеше какво ще следва - СЛЕДВА лекомислие и некомпетентост - толкоз

  за дванайсет години диктатура - полунелегалите от студията на дикоф, кулезич, сайтчетата на бабикян и прочие народен будител и просветител докараха до положението до "имало такъв народ" - трифонов и онуй диване, на което баба му се разхождала с тесличка ...

  има една точка от която трябва да се започне - незабавно възстановяване Дани Кирилов на поста правосъден министър - това беше точката, от която разпада в тая страна започна, след нея справедливостта донякъде може да се смята за възстановена и да мислим накъде да продължим...

  останалото са жалки упражнения на театрали по политика, те обаче вървят с реципрочното упражнение на политици в театър - което е трагично, комично, във всеки случай болезнено


  Je suis дани кирилов
 56. 56 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 619 Весело

  ХАХАХАХАХАХА

  тоя театрал пак изпълзе, и пак недоволен, отново изненадан и още веднъж с решение какво би хубаво да би...

  миналото лето гледахме една весела революция на освободения нагон за недоволство и неопределеното желание за по-хубаво срещу диктатурата на кръвола от банкя; все едно целия панелен диспансер се изля по улици, площади, кръстовища - материализира се в яйца, домат, поет без стихосбирка, пейка, палатка, майки, йоло, деонисий, риба, туршия, лумпен, кашпи, ковчег, адвокат, квартален интелектуалец, бесило и еакулира масово под формата на тълпа...

  пълен емоционален, интелектуален, политически дизастър в който подобни на театрала и на оня ушев не знам защо привидяха народен вулкан на надеждата...

  няма лошо да махнат бойко, но на логичния въпрос Кой да дойде - веднага следваше великия довод - като падне тирана - народа ще реши...
  на забележката - че не е много умен отговор - следваше неизбежното - че си герберски трол...

  изтраяхме всичко... нещата са очевидни - но интелекнуалците отново са с акъла - какво трябва отново да направим...
  те току що са се събудили, с нови памперси и с нов акъл...

  айде благодаря...

  това което става е, че тълпата се вслуша в интелектуалците - повярва в себе си - влезе при психоаналтика и каза "тук мирише лошо" и се изср.- туй не съм го измислил - дельоз и гатари в "антиедип" казават от какво има нужда - "искаме правото на радикално лекомислие и на радикална некомпетентност" - това е което дойде РАДИКАЛНО ЛЕКОМИСЛИЕ И РАДИКАЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, но тя не дойде сега с изборите на народа, а още от миналото лято с безумния простест след който никой не знаеше какво ще следва - СЛЕДВА лекомислие и некомпетентост - толкоз

  за дванайсет години диктатура - полунелегалите от студията на дикоф, кулезич, сайтчетата на бабикян и прочие народен будител и просветител докараха до положението до "имало такъв народ" - трифонов и онуй диване, на което баба му се разхождала с тесличка ...

  има една точка от която трябва да се започне - незабавно възстановяване Дани Кирилов на поста правосъден министър - това беше точката, от която разпада в тая страна започна, след нея справедливостта донякъде може да се смята за възстановена и да мислим накъде да продължим...

  останалото са жалки упражнения на театрали по политика, те обаче вървят с реципрочното упражнение на политици в театър - което е трагично, комично, във всеки случай болезнено


  Je suis дани кирилов
 57. 57 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 576 Неутрално

  “Проблемът е, че масите страдат не просто от икономически трудности, а от криза на смисъла. А когато се губи екзистенциалният смисъл, на сцената винаги изпълзяват хиените на популизма.“

  Право в десятката! Много точно е нацелил авторът настроенията в обществото и това, което доведе “феномена” ИТН до първа политическа сила.
  Да се надяваме, че до следващите избори, когато и да са те, на суверена ще му дойде акъла в главата и тази ибрикчийска, популистка партийка на сарайско-библиотекарското задкулисие ще свие подкрепата си поне наполовина.

  Freedom of speech
 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  До коментар [#50] от "wre501051215":

  "Ха-ха!Илиян Василев-агент на ДС...Мнението на някой друг ДС-ар в защита на ДеБъ нямяте ли да копнете-да се посмеем?!"

  За цялото това време така и става ясно какво против ДС и ченгетата от репресивния апарат на бай Тошо имате вие, герб съпорта, както и против партията майка ! Защо сте толкова неблагодарни към тези, които ви дадоха всичко - кадри, бизнесмени с куфарчета ( т.нар. успели хора на бай Тошовия) и, което е най - важното, своя манталитет !

 59. 59 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2071 Весело

  Висока топка е Галин Стоев.
  Някои не могат да я видят дори, за хващане дума да не става.
  Най-доброто нещо по темата са тези режисьорски бележки, точни, обмислени, без назидателна нотка. Такъв президент бих искала, ама кой да го избере...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 60. 60 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#12] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Напълно прав си. Да добавя, че и тези, които са гласували за ГЕРБ нямат капацитет да схванат текста.

 61. 61 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2243 Весело

  "Някои твърдят, че става дума за индивиди, които се държат в политиката така, както би се държала маймуна, оставена без надзор във високотехнологична лаборатория."

  Хъъъъ, se non è vero, è ben trovato !!!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 62. 62 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  До коментар [#47] от "Храбър":
  Негласуването за едно такова правителство в зала би било окончателно разкриване на задкулисните връзки и зависимости.
  То би отворило очите на доста все още неориентирани и заблудени.....
  А после?
  После - отиваме на избори, които (дано избирателят излезе да гласува) биха били много по-трезви и биха дали повече перспективи.

  Ако това се случи – прекрасно!
  Трудно се отварят очи на хора, които и преди не са се замисляли – Как така долнопробно, не ставащо за гледане шоО😁 , се захвана с политика, икономика, култура в страната ни?
  От къде тези, които нямат СРЕДНА, елементарна култура ще оправят отровни връзки, безогледни кражби, стъпкване на нормалните отношения и ТОЧНО ТЕ, гамените от квартала (да, така се държат), ще подреждат разкопаната и разорана държава!
  Забравихме ли как скандал се затрупваше със следващ скандал и така години наред?
  Те така започнаха с първия си премиер, когото замазаха със следващия и т.н., и т.н..
  Това вече стана норма и никой не се стряска, освен Председателката на Нарламента, коята нарече тези скандални случки "-политиката се оказа сложно нещо!"и май ще се маха от сложното.
  Проглеждане, изтрезняване.... ПРОБУЖДАНЕ трябва!

 63. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2690 Весело

  Истината е, че решенията трябва да се търсят и при такава конфигурация на силите в парламента, след като дори нови избори не биха довели до съществени промени.
  Изходът?
  Ако ДБ искат повече гласове могат да си сменят лидерите с по-подходящи.
  Например Кирил Петков по образование и квалификация е хем по-подходящ за лидер, хем и за бъдещ премиер. Разбира се, след като се уреди въпросът с гражданството след като няма време и консенсус за промени в Конституцията.
  Време и Атанас Атанасов да си ходи. Достатъчно стоя в политиката и не може да допринесе с нищо повече.
  Това е мое лично мнение, защото в България за добро или лошо, за партиите се гласува според лидерите им.

 64. 64 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Дневник, в рубриката анализи не би ли трябвало да публикувате и тази статия?
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-triumfat-na-slovoto-ili-za-moralnata-kapitulatsiya-na-vsichkite-ubiytsi-na-georgi-markov

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#58] от "samoedin":

  Брех-фен на ДеБъ защитава ДС....Учудени няма...Дори в Думя няма такава любов към ДС.

 66. 66 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Преди малко поредният герой на ИТН се изцепи, че не било изключено да подкрепят кабинет с третия мандат.Това е въпросният Димитър Гърдев, чийто баща е бил съдружник на ЧерепаСтрахотен синхрон и последователност цари в тая партия.Очаквам Тошко да излезе и да каже, че те ще подкрепят кабинет, но ще му останат опозиция.
  —цитат от коментар 53 на doctor.no


  Прочетоха тази новина и доста се озадачих и аз - все още не мога да разбера каква е логиката на това, и защо аджеба бяха всичките гимнастики...

 67. 67 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 257 Любопитно

  Брилянтен анализ от човек който определено ненавижда простотията , без значение дали тя се нарича герб или итн

 68. 68 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2690 Весело

  А, освен това предизборна агитация се води с позитивизъм, а не с непрекъснат критики към другите партии още повече към такива, които все още не са били на власт и могат да бъдат потенциални съюзници.
  Щото други подходящи съюзници за осигуряване на мнозинство няма.
  Време е за заравяне на томахавките и подготовка за позитивна кампания, като се наблегне в програмата на подобряване на битието на обикновения човек.

 69. 69 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#66] от "xhi13317223":

  Освен да го играят на "доброто и лошото" ченге, което е поредния висш пилотаж в тази ситуация.
  Илиан Василев публикува, че ИТН се опитват да наложат Калимански за Гуверньор на БНБ.
  Ако това им е някаква цел, ще трябва да търсят подкрепа.

 70. 70 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  Брилянтен анализ от човек който определено ненавижда простотията , без значение дали тя се нарича герб или итн
  —цитат от коментар 67 на Konstant Ray


  Виждам, и на теб не ти е любима, и добре си я фокусирал върху собствениците и.
  Масата обаче умира от кеф да и пускат 7/8 "шегички" и си има и идол!

 71. 71 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Право куме та в очи. Който разбрал , разбрал.

  SHADOWS of SOFIA
 72. 72 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#66] от "xhi13317223":Освен да го играят на "доброто и лошото" ченге, което е поредния висш пилотаж в тази ситуация.Илиан Василев публикува, че ИТН се опитват да наложат Калимански за Гуверньор на БНБ.Ако това им е някаква цел, ще трябва да търсят подкрепа.
  —цитат от коментар 69 на doctor.no


  Така де, ама нещо не ми се вързва - това можеха доста по-лесно да го постигнат при преговарянето по техния мандат.

 73. 73 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  .Изходът?Ако ДБ искат повече гласове могат да си сменят лидерите с по-подходящи.Например Кирил Петков по образование и квалификация е хем по-подходящ за лидер, хем и за бъдещ премиер. .
  —цитат от коментар 63 на pamela


  Спокойно - твоите кафеви съмишленици и на новите лидери ще им намерят цаката.

  Между другото, дали случайно или не, днес в ПИК има статия как Кирил Петков щял да сменя Христо Иванов, щото бил много по-популярен. Разбира се, статията цели да внесе сплетни и интриги, което вероятно е и твоята идея.

 74. 74 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Много добър материал-по-добре не може да бъде казано.

 75. 75 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Брилянтен анализ от човек който определено ненавижда простотията , без значение дали тя се нарича герб или итн
  —цитат от коментар 67 на Konstant Ray


  А така се надявахме декадата на простите да си е отишла.Надеждата ни трая твърде кратко.

  SHADOWS of SOFIA
 76. 76 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално


  Време е за заравяне на томахавките
  .
  —цитат от коментар 68 на pamela


  Ех, колко ти се иска реално твоята партия - ГЕРБ, да останат необезпокоявани. Той Христо я зарови томахавката, още 2014 година, ама се видя, че мафиоти като Борисов от заравяне на томахавки не разбират. Само могат да злоупотребят с това.

 77. 77 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#68] от "pamela":

  Добре им го казвате , но няма да ви разберат - това е СЕКТА, която се е затворила в собственото си самодостатъчно пространство, има своите водачи и теоретици, които са безусловни и не подлежат на критика, и като всяка секта, всички извън нея са подчовеци, простаци, примитиви, не разбиращи тънката им душевност и интелектуална възвисеност. Разбира се, това е само фасада, която използват определени прослойки от обществото за постигане на интересите си, или на интересите на други отвън, естествено, срещу заплащане. Сигурно има и клети искрено вярващи, както навсякъде.Така че възторгването от подобни псевдоинтелектуални текстчета, утвърждаващи партийната линия, ще продължи - четете Les Précieuses ridicules на Молиер, тъкмо на френска вълна...там такива са заковани блестящо във времето и пространството. ;;-))))

 78. 78 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  А, освен това предизборна агитация се води с позитивизъм, а не с непрекъснат критики към другите партии още повече към такива, които все още не са били на власт и могат да бъдат потенциални съюзници. Щото други подходящи съюзници за осигуряване на мнозинство няма. Време е за заравяне на томахавките и подготовка за позитивна кампания, като се наблегне в програмата на подобряване на битието на обикновения човек.
  —цитат от коментар 68 на pamela


  Така е.Томахавката трябва да се зарови. Ще живеем заедно и преди и след избири.Само обясни и как да стане.Много ентусиасти не приемат чуждо мнение. Особено от групата седяла дълго на власт.

  SHADOWS of SOFIA
 79. 79 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Още един сценарист....Прекалено много се събраха за самоедин народ.

 80. 80 Профил на Истината
  Истината
  Рейтинг: 43 Неутрално

  доведе “феномена” ИТН до първа политическа сила. Да се надяваме, че до следващите избори, когато и да са те, на суверена ще му дойде акъла в главата и тази ибрикчийска, популистка партийка на сарайско-библиотекарското задкулисие ще свие подкрепата си поне наполовина.
  —цитат от коментар 57 на Petar Ivanov


  Задължително - ИТН се свива наполовина, ДейБъ се врща на традиционната си подкрепа от 3,2%, БСП пада с още 2-3%, а ГЕРБ си възвръща подкрепата от 1 600 000 + гласа, с което прави самостоятелно мнозинство.

 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  "Може и да има такъв народ, но със сигурност НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ."
  Скоро няма да има и такъв народ. Чудесен анализ!

 82. 82 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#66] от "xhi13317223":

  Аз пък не бих се учудил. Самият Гърдев не е глупав, а много даже напротив.

 83. 83 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#72] от "xhi13317223":

  Те си имат някаква тяхна си логика, която само те си разбират.

 84. 84 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 821 Неутрално

  До коментар [#4] от "regular_observer":Майсторлъкът е да помогнеш на другия да порасне, а не да му натякваш, че не е като теб. Ако си наистина толкова умен и зрял, за колкото се представяш де.
  —цитат от коментар 7 на еспресо


  Няма натякване.
  Има споделяне.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Всяка криза дава възможност за избор! Колко пъти средни медии и висши интелектуалци ни го превеждаха от мандарин на разбираем български?! Ерго, повече кризи - повече избори. Ако и това не е ясно на разнокалибрените медиатори, то поне да измислят друго, ама да е кратко. Впрочем, ИТН може да са диви, ама в дивотията им има еднопосочна логика. Щото не са политици. А в действията на полит-протестърите се видя, че няма принципи, няма и логика. Разгеле, първото предложено от ИТН правителство беше с добра квалификация и потенциал. Мене ми допадна... Ама Василев и Дацов били царисти! Да не би от онова правителство после да е имало по-сгодно?

 87. 87 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#82] от "venelingeologia":

  Гърдев, Чорбанов,Антоанета и още няколко други са там по грешка.Бъдете сигурни в следващия парламент няма да са там където са сега.

 88. 88 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  .Така че възторгването от подобни псевдоинтелектуални текстчета, -))))
  —цитат от коментар 77 на poitoucharante


  Ами Галин Стоев е интелектуалец в най-истинския смисъл на думата, та не знам с какво самочувствие си позволяваш подобни квалификации, разбира се, без някаква обосновка. Което, всъщност, много силно издава, че тежките ти думи относно неизвестен кръг от хора, всъщност се отнася до теб. Ти си сектанта, който мрази нещо без дори да знае защо. А пък пришитата като кръпка препратка към Молиер е именно пример за псевдоинтелектуалщина.

 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Весело

  До коментар [#51] от "Храбър":

  Пикливите медии пишат досущ като една друга, дори и ти като посредствен трол, не може да не си го забелязал...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Впрочем, ИТН може да са диви, ама в дивотията им има еднопосочна логика.
  —цитат от коментар 86 на venelingeologia


  И каква е тя?

 91. 91 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#58] от "samoedin":Брех-фен на ДеБъ защитава ДС....Учудени няма...Дори в Думя няма такава любов към ДС.
  —цитат от коментар 65 на wre501051215


  Добре си съжителстват новит юпита в служебното и агентите на ДС. И вторите ги бранят. Не само илиян Василев, виж и този, агент "Майстора", изненадан от атаките срещу младите: https://trud.bg/проф-александър-маринов-атаките-на-итн-срещу-кирил-петков-и-асен-василев-ме-изненадаха/ . И пада грамадно умно-красиво разсейване по въпроса. В тая бяла тишина Румбо би намислил да сменя Ицето с Киро, за да бъде тишината още по-голяма. А като се повдигне темата, умнокрасивите понеже няма какво да отговорят по партийната линия, дето само те се правят, че не я виждат, почват да разтягат за герб. И "отклоняват вниманието", според тях, с този гениален ход.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на vspassov
  vspassov
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Драга ми poitoucharante (77) имате ли способността да кажете "Браво" на нещо добро???
  Такъв блестящ и смислен анализ не съм срещал, а мисля, че съм много информиран.
  Моите искрени поздравления и възхищения за Гали Стоев. Браво!!!

 94. 94 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Ма разбираса какви да са освен режисьорски.

  От баш режисьора каолинов.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 95. 95 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2690 Весело

  До коментар [#73] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Аз ПИК не го чета, ама щом казваш може и да са го писали.
  Пиша това, което виждам като страничен наблюдател. Ако Кирил Петков се падне в моя избирателен район ще гласувам за него, защото ми вдъхва много повече доверие.
  колкото и да рипаш, ИТН няма да изчезне, а Слави ще каже на електората си "Тези ни бламираха!" и електоратът ще му повярва.
  Това са реалностите и само конете с капаци не могат да ги видят.
  П.П. И престани с тези простотии "кафеви" и "твоите съмишленици", че много олекваш. Не че съм очаквала нещо смислено от тебе... от талибан да очакваш някакви наченки на мислене извън опорките на сектата... кауза пердута.

 96. 96 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#86] от "venelingeologia":

  А в главата ти две мозъчни клетки не могат да стъпят една върху друга. Ти си три обиколки под нивото, на което е написаното от Стоев. Върни се на нивото си на компетентност.

 97. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#95] от "pamela":

  Той вече им го каза на избирателите си това с бламирането. Можеш да видиш колко са го възприели във ФБ профила на Слави.

 98. 98 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#95] от "pamela":
  "Слави ще каже на електората си "Тези ни бламираха!" и електоратът ще му повярва.
  Това са реалностите и само конете с капаци не могат да ги видят. "

  Всъщност, само конете с капаци няма да видят, че Слави е едно от лицата на криминалния български преход.

 99. 99 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ
  Рейтинг: 144 Неутрално

  ":Аз ПИК не го чета, .
  —цитат от коментар 95 на pamela


  Не те знам какво четеш, но е факт, че днес имат статия за това как Петков щял да сменя Христо, която най-вероятно не е само в ПИК, и която както е видно, кафявите са подели (справка коментар #91). Някакси не ти вярвам, че точно днес, без чужда помощ, си се присетила и ти да говориш в тая насока.

 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#99] от "Сенсей НАНАЙ Ежко НАНАЙ":

  Е,какво ако Кире Харвардо замени Йце Бойкикев?!Един грантополучател ще замени деуг.Твоето не се губи-все ще има нужда от такъв гаден трол в партийния сайт на ДеБъ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK