Ако парламентът не състави кабинет, мафията ще го направи

Олигархията има силно влияние върху ръководствата на поне половината формации в Народното събрание.

© Велко Ангелов

Олигархията има силно влияние върху ръководствата на поне половината формации в Народното събрание.Бившият премиер Иван Костов (1997-2001) коментира по БНР политическата криза и шансовете да се състави кабинет от този парламент.


Парламентарната криза се задълбочава и страната се изправя пред конституционна, защото според мен олигархията и мафията имат силно влияние върху ръководствата на поне половината парламентарни формации. Поради това политическата система е в патова ситуация. Едните искат реформи, но не могат да излъчат изпълнителна власт, другите могат да излъчат, но не смеят.


Преди 10 години Ахмед Доган каза: Аз съм инструментът, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Съвсем наскоро г-н Трифонов със същия речник предупреди: Някои не са разбрали, "Има такъв народ" не предлага порции. Съжалявам, че трябва да ви разочаровам, няма порции.
Така масовата публика у нас затвърди представата си, че властта е ядене на порции.


По-нататък г-н Трифонов, от когото зависи успеха на третия мандат, каза, че "Има такъв народ" не раздава порции, а задачи. Въпросните задачи ги чухме един сценарист да ги прочете и зададе някак си на останалите парламентарни групи. Но тези останалите не са артисти от "Шоуто на Слави", за да им поставя той задачи. Това вкара парламента в безизходица, в истинска безизходица.


В същото положение се намира и политическият речник. "Има такъв народ" се обявиха за опозиция. Един наблюдател се питаше на кого и установи, че е възможно да са опозиция само на президента, защото правителството е негово. Но Трифонов издигна г-н Румен Радев за кандидат-президент. Очевиден е този хаос в езика.


Имам чувството, че не се разбират фундаментални политически неща. Когато гласуваме на избори, избираме в аванс своите избраници, не им даваме порции от властта и не чакаме да споделят част от нея с нас. Доверяваме им се, че ще изпълнят своите обещания.


Следва най-сложното - политиците стават отговорни да оправдаят това наше доверие. Това е огромна и непосилна за мнозина тежест. Това е същинската власт - тя е отговорност и вече не е само пред тези, които са те изпратили в Народното събрание, а пред всички, пред цялото общество. Така разбирана властта - като отговорност - е извън представите на г-н Доган и на г-н Трифонов.


Какво щеше да стане, ако депутатите на "Демократична България" се бяха съгласили да изпълняват задачите, поставени им от "Има такъв народ" и бяха гласували за наложения им състав на правителството? Това се отнася и за БСП, и за "Изправи се БГ! Ние идваме". Първо, щяха да изпълняват не своите, а чужди обещания, мъгляво формулирани, така обтекаеми, че да не може да се установи изпълняват ли се или не. Второ, щяха на свой ред да прехвърлят доверието на избирателите си на кандидат-министри, сред които измамник, плагиат, съпруга на крадец и неясно още на кого. Ако го бяха направили, щяха да изгубят доверието, заради което са в парламента. Простичкият извод е, че е недопустимо на която и да е парламентарна група да се диктуват задачи и състав на кабинет. Защото тя ще изгуби напълно доверието на своите избиратели.


За да стигне до успех третият мандат, президентът трябва да направи още един кръг консултации с парламентарните формации. Не съм съгласен с уклончивата мекота, с която останалите се съгласиха да участват в консултации с "Има такъв народ". Те направиха грешка. Грешка направи и "Демократична България". Защото не поискапа категорично преговори с "Има такъв народ". Подчертавам думата преговори, не раздумки. От позицията на споменатите политически принципи. Това даде възможност да бъдат обвинени в непоследователност.


Този, който ще поеме мандата, той трябва да види мнозинството, трябва да го дефинира и да го мотивира, за да подкрепи изпълнителната власт. Тези неща ще бъдат успешни само ако всяка партийна формация от това мнозинство заяви, че ще подкрепи само управленска програма, под която стои подписът на мандатоносителя и нейния собствен. На който и да се даде мандатът, трябва да е готов да подпише управленска програма и да я съгласува с останалите.


Второ, ще поиска, след като прецени внимателно каква отговорност може да поеме, всяка група трябва да представи на мандатоносителя да одобри предложените от нея кандидати за министри. И трето - на свой ред да поиска са одобри състава на министрите, предложени от мандатоносителя. Защото който и да е мандатоносителят, не е в позиция да диктува на останалите своите условия.


Да ви напомня, че през 1997 г. Обединените демократични сили можеха да диктуват с желязна сигурност на парламента всичко, защото имаха 137 депутати. Въпреки това ние отидохме към търсене на съгласие и парламентът прие Декларация за националното съгласие. А има хора, които ме наричат авторитарен лидер...


(...)


Задава се тежка конституционна криза, която ще съсипе институциите на страната. Парламентът е този, който прехвърля от своето доверие на институциите, за да работят.


Не вярвам във възможностите на 46-ото Народно събрание да състави управленски кабинет. Ако стане, ще стане по силата на чудесата, а не по силата на обстоятелствата. Има риск и след нови избори да няма правителство.


Има малка възможност за съставяне на правителство, ако "Има такъв народ" премислят решенията си и не зависят от чужда воля. Президентът трябва с легални политически средства да наложи на всички политически формации да се групират в мнозинство и да съставят правителство, защото може страната да остане без приет бюджет за следващата година. Иначе има възможност и мнозинството на олигархията да се охрабри и да състави правителство. Ще бъде реванш за тези сили. Ако президентът не поеме тази роля, тези, които управляваха зад кулисите държавата досега, ще се осмелят и ще направят правителство. Имат всичките възможности и в това Народно събрание да направят правителство.


(...)


Трябва да имаме пълен комплект на всички власти и всички институции да бъдат с пълен потенциал да управляват рискове и кризи. Неспособността да се излъчи правителство е най-големият риск за националната ни сигурност.


Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Предчувствам неистов вой на комунисти, Хизбулла (ДПС) и чалгари.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  Олигархията има силно влияние върху ръководствата на поне половината формации в Народното събрание – коментар на бившия премиер Иван Костов.
  _________________________________________________________

  Поне 2 олигарси си имат партии в Парламента, чрез медиите си обработват общественото мнение в тяхна полза.

  В резултат 112 място!

  ДБ: Време е да спечелим България
 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално
 5. 5 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Споко бе Костич! СвикнАли сме! Вече 12 години мафия5а съставяше кабинети по сценврии на второ глвавно на ДС.

 6. 6 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Почна се!
  Вместо да четете и да си водите записки, вие плюете.

 7. 7 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Признавам, въпреки че имам и винаги съм имал определени резерви към Костов, че анализът му е много точен и с ясно изведени основни линии на проблемите.
  В допълнение мога да кажа, че за мен един от най-сериозните проблеми е, че ИТН всъщност не са никаква промяна. Трупата на Трифонов и сценаристите е съставена предимно от фигуранти със спорни биографии, чиито функции не се различават много от тези на депутатите на ГЕРБ. Просто трябва да вдигат ръка и да изпълняват повелята на тесен кръг хора, решаващи , вместо тях.
  Самият Тошко Йорданов си каза, че министрите са просто изпълнители на политическите решения на ИТН. С две думи-фигуранти

 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Мафията го направи кабинета, Костов.

 9. 9 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Няма хъката-мъката, всичко ясно, гласно и зловещо истински звучащо.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  Каква отговорност, след като няма КОЙ да я търси?! Системата на ОПравление е изначално порочна, а БГ вождовете са податливи на всичко друго, но не и на идеали.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4385 Весело

  Така масовата публика у нас затвърди представата си, че властта е ядене на порции.
  ___________________________________________________________

  Така е г-н Костов, почна се при вашето управление.

  Вие имахте министър Мистър десет процента!

  ДБ: Време е да спечелим България
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Весело

  Току що Атанасов даде премиерския пост на ИТН с конкретно име Митева

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6095 Весело

  Слави лош, Буци токсичен, Мустафа е с друга родина....
  А едни сияйни юнаци светят с неотразена светлина и нямат никакви кусури...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3986 Неутрално

  Мафията отдавна го е направила ! Правителството ! Беров, Виденов, Царо, тройната ламя, Станишев, Борисов.......У нас мафията е управлявала много повече, отколкото някоя национално отговорна формация ! Сега опитва да ни пробута и СлаФчу .........

 15. 15 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1597 Весело

  Тъй като Конституцията е определила кой го съставя в този случай, явно от Икономедия са спестили името на Радев и са го сменили с думата “мафия”.

 16. 16 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#7] от "debruckere":

  ИТН няма как да е промяна. ИТН е там, за да блокира промените. И го прави много успешно.
  Кого обслужват блокираните промени? ГЕРБ и ДПС разбира се...!

  Бивш tww09306483.
 17. 17 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Само си помислете при личност като Костов
  какви ни предлагат за мин председатели
  Чудя се деградацията на обществото
  до къде ще ни докара

 18. 18 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  "Първо, щяха да изпълняват не своите, а чужди обещания"

  Правилно.И поради тази причина ИТН не трябва да подкрепя кабинет с третият мандат..Да повторим, извън всякаква политическа логика е партията, победителка в изборите да подкрепя мандат на победените формации и да носи отговорност за обещанията и лицата им.ИТН предложи кабинет и поемане на отговорност и това беше отхвърлено от другите..Сега е техен ред да поемат отговорност за съставяне на правителство.

  Sic transit gloria mundi
 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4739 Неутрално

  Мафията го направи кабинета, Костов.
  —цитат от коментар 8 на 4ort


  Да! Втория и третия кабинет на Борисов!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Доста добро обобщение на ситуацията у нас. А кои са "мафията", за която намеква Костов, ще си проличи от действията им в следващите дни, а и от воя под тази статия.

 23. 23 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  дрън дрън ярина

  мафия и държава е едно и също

  Костов МНОГО добре знае това

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  Ако парламентът не състави кабинет, мафията ще го направи
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  И в какво се състои разликата?
  В това как ще се казва шефа на Мафията ли?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако г-н Костов бяхте направили лустрация, когато имахте цялата власт сега тази дилема нямаше да стои.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:10-12).
 28. 28 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1837 Весело

  Току що Атанасов даде премиерския пост на ИТН с конкретно име Митева
  —цитат от коментар 12 на дерибеев


  Четка им се.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 29. 29 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Костов говори точно и конкретно. Уважавам такива хора.

 30. 30 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Току що Атанасов даде премиерския пост на ИТН с конкретно име Митева
  —цитат от коментар 12 на дерибеев

  +
  Понеже умниците ти пишат минуси:
  https://www.24chasa.bg/novini/article/10109811

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#18] от "Hristov":

  Но не казваш по силата на каква логика някой трябва да подкрепя ИТН на база голи обещания?! Никой май не разбра, какво всъщност предлага ИТН. Нито срещу какво.
  Ще изстрелваме македонци в Космоса? Добре, защо? Ами защото така искал Слави! Точка. Това за нормално ли го приемаш?!
  Погрешно се мъчиш да ни убеждаваш, че ИТН е победител от изборите. ИТН не е победител. ИТН има най-висок резултат, но не и мнозинство. Това не е победа. Ако бяха победители, щяха да направят самостоятелно правителство. Техният брой депутати предполага правителство излъчено от коалиция. И тази коалиция трябва да е от политически лидери, които са пред очите на хората. Не завряни като лалугер в дупка!

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Едно ит най големите пилитически корумпета в новата ни история се бори против порциите😆😆😆
  —цитат от коментар 24 на von_seeckt

  До коментар [#24] от "von_seeckt":

  Не говори така за Борисов!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#28] от "zz_s":

  Наистина тъжна картинка беше...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  притеснява ме, че Костов също стреля по слави, което ще увлече и други да продълцат да тричат дългия. май още са си сърдити от едно време двамата. дано да бъркам

 36. 36 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Вече всички "протестъри" се молят да има кабинет. И наистина е така, ако не не искат Борисич да се върне и да направи вендетата. Той има тренинга от СИК. А това си е съвсем реална опасност. Остава Слави и сие да го разберат. Ако истински желаят да се освободят от модела жипка с чекмеджета.

 37. 37 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  До коментар [#27] от "Разобличител":


  Ако г-н Костов бяхте направили лустрация, когато имахте цялата власт сега тази дилема нямаше да стои.
  —цитат от коментар 27 на Разобличител


  Нещо ми се върти в главата, че имаше проблем с Конституционния съд....
  В тази връзка видният гербер Георги Марков какво мисли по въпроса?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Весело

  До коментар [#31] от "Petleshev":

  Очевидно ти единствен не си разбрал, доколкото всички участвали в консултациите заявиха по медиите, че програмите им се припокриват на 90%+..

  Sic transit gloria mundi
 40. 40 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  До коментар [#5] от "3biri":

  "Споко бе Костич! СвикнАли сме! Вече 12 години мафия5а съставяше кабинети по сценврии на второ глвавно на ДС."

  Не знам кои сте тези, които сте свикнали. Аз не можах.

 41. 41 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Атанасов предложил да подкрепят някой с качествата на Митева.

  Цирк, от където и да го погледнеш/

  И сега става ясно защо Иван пуска мъдри мисли.

  Един творец фалира ли от рано, пробутва през година, две, избрано. Радой.Р.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 42. 42 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Та нали точно мафията се опитва да го състави това пусто правителство. Какво друго освен мафия са комунистическата партия, онази предложила Пеевски и преговаряла с Божков, Татяна Ванкото, Слави свирача на мутрите и антифашиското чедо Бойкикев?!
  —цитат от коментар 21 на 1908


  За такива латерни като вас давам следния линк http://kultura.bg/web/за-мария-бойкикева/?fbclid=IwAR3t3lau9r5wATn_8cqET8Gcouyf-_f-u7d7sFI5tZWpz7cqGas7eGFQLYY

  А дано разберете нещо, ама надали!

 43. 43 Профил на ouk01308652
  ouk01308652
  Рейтинг: 247 Неутрално

  До коментар [#33] от "Корабов":

  Разбира се чети само твоя вожд Боко чекмеджето , ама той не ясно може ли да напише нещо затова по добре го гледай. И понеже си следиш хигиената внимавай да не те оплиска докато се въргаля с другите в кочината Герб.

 44. 44 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  "Ако парламентът не състави кабинет, мафията ще го направи"

  Костов се е изразил неправилно. Според мен правилно е да се каже "ако парламентът не състави кабинет, опозицията ще го направи"

  ИТН, ГЕРБ и ДПС се обявиха за опозиция. И произведоха поредния парадокс. "Опозицията" има мнозинство за съставяне на кабинет, "управляващите" хич. 🙄

  Ако и БСПто се пише опозиция, даже ще имат конституционно мнозинство.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Вече 12 години мафияТа съставяше кабинети по сценврии на второ глвавно на ДС.
  —цитат от коментар 5 на 3biri

  Ъм, Любен Гоцев беше в I-во главно.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#18] от "Hristov":Но не казваш по силата на каква логика някой трябва да подкрепя ИТН на база голи обещания?! Никой май не разбра, какво всъщност предлага ИТН. Нито срещу какво. Ще изстрелваме македонци в Космоса? Добре, защо? Ами защото така искал Слави! Точка. Това за нормално ли го приемаш?!Погрешно се мъчиш да ни убеждаваш, че ИТН е победител от изборите. ИТН не е победител. ИТН има най-висок резултат, но не и мнозинство. Това не е победа. Ако бяха победители, щяха да направят самостоятелно правителство. Техният брой депутати предполага правителство излъчено от коалиция. И тази коалиция трябва да е от политически лидери, които са пред очите на хората. Не завряни като лалугер в дупка!
  —цитат от коментар 31 на Petleshev


  Те и избирателите им не знаят, какво предлагат!
  Интересното е, че и славчоУчиндолски и Тоошку модният корифей не знаят какво предлагат ИТН ...
  освен прасета в космоса с нови епизоди по седЪм осми , де ...

 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Така масовата публика у нас затвърди представата си, че властта е ядене на порции.___________________________________________________________Така е г-н Костов, почна се при вашето управление. Вие имахте министър Мистър десет процента!
  —цитат от коментар 11 на Полковник Паликъщов


  Нагло измислено от "червените кхмери", които приемаха ВИНАТА само с мезета, докато сега, министър на ББитко Възмутено каза влизайки в министерството–
  -За да ти одобрят проект, чиновниците искат до 50%!
  Това на никой не прави впечатление ВЕЧЕ!
  Какви 10 %, какви 5 милиона!!!
  Калинки, ама лакоми, много лакоми!
  Ей за тези 50% се търси гражданството на Кирил Петков!

 49. 49 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#31] от "Petleshev":Очевидно ти единствен не си разбрал, доколкото всички участвали в консултациите заявиха по медиите, че програмите им се припокриват на 90%+..
  —цитат от коментар 39 на Hristov


  ЯкАжи, на кое мЕсто ше са палячовците от 0.875 според тебЕ? 😀😀😀

  Аз викам, че ше се борят за трето или четвърто...

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#50] от "Hristov":

  Спокойно, вилидж стик, казал съм ти да не се възбуждаш...
  Съквартиранта слуша лЕ?🤣

  Кажи за изботите- трети ли четвърти ги виждаш?

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  Ако парламентът не състави кабинет, мафията ще го направи
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Ако някой вярва, че може да съществува правителство, което да е независимо от Мафията - явно е с малък жизнен опит.

  Както беше казал поета: "венчах се за земната Истина свята, но тя - увенча ме с рога..."

  Такъв е логичният завършек на доверието в политиците.
  Аз този филм съм го гледал няколко пъти и вече ми е досаден.

 55. 55 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Костов каза, че в парламента олигархията има контрол в ръководтствата на поне 3 парламентарни групи. Става дума за ИТН, ДПС и ГЕРБ.

 56. 56 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Нищо не каза за теменужките ...
  —цитат от коментар 20 на SS


  Онези дето Славиту подигравателно му подари ли? Преди да покани Сопола и почти в ефир да ми направи най-професионалната св**ка?

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 58. 58 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  До коментар [#27] от "Разобличител":
  —цитат от коментар 37 на lz73

  Ако г-н Костов бяхте направили лустрация, когато имахте цялата власт сега тази дилема нямаше да стои.
  —цитат от коментар 27 на Разобличител


  Нещо ми се върти в главата, че имаше проблем с Конституционния съд....
  В тази връзка видният гербер Георги Марков какво мисли по въпроса?

  Какво мисли ли?
  Георги Марков, с чувство за изпълнен дълг, предал дясната идея, си взема заплатата и чака пенсия без ограничения!
  Този беше роден в копринени пелени, нали?!?
  Не знам кой е по гнусен ренегят – този или МЕНТАТА Данчо!
  И други, и други – много се бяха навърляли в тогавашното СДС после ДСБ.
  За съжаление Костов нямаше кристално кълбо за да види кой кой Е!
  Прочисти кабинета по средата без много обаснения и
  работеше с какъвто материал има.
  Издърпа държавата от рая на Виденов!

 59. 59 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#51] от "Мамуна":Виждам как пак си от страната на булката, ма след като пое ГЕРБ и ДПС , се ша намериш сили за още един исторически компромис..Тъкмо в синхрон със задницата тоя път..
  —цитат от коментар 53 на Hristov


  Почвай да лайкваш постове на Костя Копейкин,че не останАха пристани - слуши дедо си 🤣🤣🤣

 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  Лелии такъф страх тресе протестърите от нови избори, че освен БСП са готови и с ДПС да са прегърнат за да напраян нещо като провителство. Ей на и на ИГН подават сланинка с Ивето за премиер, па белким ИТН ги подкрепи

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на 051051515
  051051515
  Рейтинг: 136 Неутрално

  Чувствам се като опитно зайче. Слага се заглавие и да се "коментир'ВА". Оти Ви се свършиха статиите(на тая тема) та ни пускате на самотек?!?!😂😂 От едно известно време Ви наблюдавам! ☝️Внимание, дигнал съм ви мерника!!! 🤣🤣

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  "На който и да се даде мандатът, трябва да е готов да подпише управленска програма и да я съгласува с останалите."

  Е, как да стане, като половината там не знаят що е туй управленска програма и институционална култура, а развяват листовки с по пет-десет точки, па се и хвалят, че им се "припокриват"!? Наместо да ги е срам, че няколко измислени образувания немощно предлагат на избирателя еднакви точки.... немощт, екстраполирана в жалките опити и клизми да сформират някакво управление.

 65. 65
  Santos
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  До коментар [#7] от "debruckere":ИТН няма как да е промяна. ИТН е там, за да блокира промените. И го прави много успешно.Кого обслужват блокираните промени? ГЕРБ и ДПС разбира се...!
  —цитат от коментар 16 на Petleshev


  Та викаш, @Petleshev, че „ИТН е там, за да блокира промените. И го прави много успешно“, така ли? Защо не кажеш кой създаде ИТН? Защо и Костов избягва отговора на този въпрос? Или си мислиш, че вече и кьоравите не видяха, и глухите не чуха, и тъпите не разбраха, че това е политически инженерен проект? Нали всички вкупом, без ГЕРБ, гласувахте да се въведе задължително машинно гласуване и неограничен брой секции в страните извън ЕС. Що не проявиш поне малко, съвсем малко искреност и не отговориш на въпроса „Кой се облагодетелства от това?“? М? И кой ще се облагодетелства пак?

  Знам, че няма да отговориш – нито ти, нито тези, които си мислеха, че Слафчу, Тошко и другите са лесно манипулируеми, селски назобани ергени и ще ви гледат с телешки възторг! Да, ама не! Такива шамари ви отпраха, че не знаете на кой свят сте, нищо че бодряшки подвиквате по медиите „Какви сме юнаци, леле-мале!“. Не знам дали, при така създадените – ОТ ВАС САМИТЕ – изборни условия, дали изобщо ще влезете в следващия парламент! За МаяМа и хаджибабикяните е ясно, че ще се преименуват на „Седни си, БГ! Ние си отиваме!“. Ама вие на какво ще се преименувате, а?

 66. 66 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Костов пропусна много добър момент да замълчи.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Разбирате ли защо Костов е един от големите политици на преход? Защото има държавническа мисъл !
  Защото , колкото и да го плюят комунягите , този човек постави устоите на Западния политически модел , за който дивите орди на псевдопатреоти , посткомунисти,чалгаджии и прочее псевдо политически формации не могат даже да напишат един ред , камо ли да генерират нужните идеи!

  Дългия ще остане в историята , като провалил се още в началото политик , излъгал стотици хиляди гласоподаватели с празни , фалшиви обещания за розов живот и като алтернатива на Бойковото мафиотско управление продължило повече от десетилетие.

  Засрамете се и се опомнете , глупаци!

 69. 69 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 582 Неутрално

  "Ако стане, ще стане по силата на чудесата, а не по силата на обстоятелствата. Има риск и след нови избори да няма правителство."

  Какво пък, служебното правителство ще продължи да управлява. Не е толкова зле. Само да приемат актуализацията на бюджета сега. Ако и след новите избори нямаме правителство, поне ще имаме парламент, защото той не може да бъде разпускан 3 месеца преди да встъпи в длъжност новоизбраният президент (някъде през януари).

  "Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltaire
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Благодаря на "Дневник" че помества това интервю защото го пропуснах, когато е излъчвано и щях да си умра с отворени уши. Костов добре ни напомни:
  "Да ви напомня, че през 1997 г. Обединените демократични сили можеха да диктуват с желязна сигурност на парламента всичко, защото имаха 137 депутати. Въпреки това ние отидохме към търсене на съгласие и парламентът прие Декларация за националното съгласие..."
  Някои негови другари от БКП още са му благодарни, че не накара "кредитните милионери" да си върнат задълженията по номинална стойност, т.е. взел си 9 милиона лв. кредит за около 9 млн. долара и си върнал 9 млн. лв на цена вече 3000 нови лева на стойност около 1500 долара. Не знам някои по света да се похвалят с такива удари. Друга негова незабравима добрина е, че единствено той можеше да направи лустрация бившите управляващи в България, но я спести на старите си другари.

 72. 72 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Костов, подобно на останалите, говори против ИТН, а след това пише да се създаде програма, гласувана от ИТН. Кой ще я напише и кой ще изпълнява тази програма? Проект били ИТН, зад тях ДПС било, обслужвали ГЕРБ и какво ли не. Сега - подмазване от ДБ и от мутрите. БСП по-хитри, не го прави толкова явно. Чалгарят не е толкова загубен, ако ли и да е политически дилетант. И тези хора от ИТН, каквито и да са, имат някакво достойнство. Не знам дали е имало някога толкова омраза, хейт и безпътица пред нас.

 73. 73 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Колко удобно! Костов нищо не споменава за инспирираната от президента Радев криза - от вдигнатото юмруче до днешния политически разпад. Ако има нещо да се коментира, то са резултатите от напъните на руския решетник и тоталния му провал като държавник.. Всичко друго са последствия. Но де кураж у Костов да се изока по БНР-то.

 74. 74 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2098 Любопитно

  Струва си да се чуе цялото интервю.
  Председателката на парламента предложи партията с болонката да получи мандата. Заместник-председателят на ДБ предложи председателката на друга партия за премиер.
  Какво се случва?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 75. 75 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Колко удобно! Костов нищо не споменава за инспирираната от президента Радев криза - от вдигнатото юмруче до днешния политически разпад. Ако има нещо да се коментира, то са резултатите от напъните на руския решетник и тоталния му провал като държавник.. Всичко друго са последствия. Но де кураж у Костов да се изока по БНР-то.
  —цитат от коментар 73 на Бубенце


  Каква инспирирана криза те гони пък теб , бе?
  Вероятно трябваше да търпим простотиите Борисови до трето пришествие….
  Баси и хората , баси….

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 854 Неутрално

  "Президентът трябва с легални политически средства да наложи на всички политически формации да се групират в мнозинство и да съставят правителство"
  Това трябваше да направи президента, като истински държавник, след изборите на 4 април и да се направи експертно правителство.Но той предпочете войната , доубиването на ГЕРБ, от който вече нищо не зависищше.

 78. 78 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Анализът е интересен, но закаснял. Сравнявате Доган с Костов, но основната разлика е, че Доган държи под контрол партията си, а Костов я остави в ръцете на немърливи и нескопосани заместници.
  Това "ако" трябваше да бъде чуто миналото лято. Сега жънем плодовете на политическата простотия на бабикяните.

  NB! Днес Атанасов почочи като подходящ премиел Митова!!!! WTF? Момичето настина е готино, но тя изнемогваше като председател на Налодното събрание! Няма нерви, няма рутина, няма авторитет да бъде премиер. Може би точто това търси женералчето - един объркан, леснованипулируем индивид.

  И за да не приемете думите ми като нападка към Митова, ще споделя че от групата на тошковците тя наистина е най-нормална... но просто отговорността не и понася.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 79. 79 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Нека избирателят решава! Но да се знае кой е бил номенклатура или дете или внук на номенклатура. А БСП криеха - че Дайнов, ЮПИТАТА НА ЦАРЯ - И КОСТОВ ГИ КРИЕШЕ. .... ВСИЧКО СКРИХА И БСП И СДС... Калин Манолов, Красен Станчев - десни по Айн Ранд фашисти но БСП не каза - че са живкови "синове" от бащи на партията. Аз не съм комунист - Кирчо Маричков и той такова синче.. ДБ ca любимци нa ЦРУ и цигaнитe щe глacувaт зa тях, ГEРБ ca минaлo зa тях. Трябвa им нoв ку чи cин. Нo ЦРУ и живкoвитe кaпитaлиcтичecки върхушки cгрeшихa, и вeчe нямa кaдрoви и прoпaгaндeн пoтeнциaл в кoятo и дa билa пaртия. Очаквахме от Радев и Слави да извадят на светло нови хора успели в науката и иновациите, а те извадиха стари кримки, и си ги пазят като квачка пиленцата. БКП и ДC cъздaдe кaдри, някакви, изкуствено с връзки, НO ТEХНИТE ДEЦA CA ПРOВAЛ, НE БЛECТЯТ C НИЩO. Eтo тoвa e кризaтa, зaлaгaт caмo нa к уци кoнe.. и ку ци идeи!

 80. 80 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Тoдoр живкoв прeд журнaлиcтитe нa 1 нoeмври 1989 г. БКП cмeни Мocквa c Вaшингтoн, Мaркc c Aйн Рaнд. т. ж: - Прeдcтoи цялoтo здрaвeoпaзвaнe дa минe нa aкциoнeрeн принцип. Тaкa щe пocтъпим и c пeнcиoнния фoнд. Aкциoнeрнaтa фирмa щe oбхвaнe кaтo рaкoви oбрaзoвaния цялoтo oбщecтвo. Eдин другaр, c кoйтo рaзгoвaрях вчeрa пo тия въпрocи, вeтeрaн, oт мoитe гoдини oщe ce знaeмe, ми викa: Другaрю Живкoв, нe вкaрвaмe ли ниe вълкa в кoшaрaтa? A, викaм мнoгo хубaвa мeтaфoрa, щe ми пoзвoлиш ли дa я упoтрeбя прeд журнaлиcтитe. Вярнo e, вкaрвaмe вълкa в кoшaрaтa, нo му кaзвaм, тoй вълкът щe изядe мършaтa, a тoвa кoeтo e здрaвo, тo щe ocтaнe. Нo щo ни e мършaтa, щo ce плaшиш ти oт мършaтa, бe, щe рaздвижим нeщaтa. Шaрaни дeтo имa, кaтo пуcнeш щукaтa вcичкo ce рaздвижвa. Знaчи тия щуки ca ни нeoбхoдими, икoнoмичecки щуки. Кaктo щукaтa рaзcичa вoдaтa и рибитe изплувaт нa пoвърхнocттa, тaкa щe бъдe и c вълкa.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Га кажат "мафията" гаче ли ме дръпнат за единa крачол. Абей ало, това се казва "бизнес", "свободен пазар" и "конкуренция" бре!! Щото ние знаеме, че бизнесмена трябва денно и нощно да води безпощадна конкуренция с другите бизнесмени, да? А какво е безпощадната конкуренция, ако не икономическа война на всеки срещу всеки, не? А ако бизнесмена използва за безпощадна икономическа война срещу други бизнесмен не само и единствено икономическа война, а още някоя случайна улична катастрофа, някой битов инцидент, някоя заплаха за семейството, не сам разбира се, а с професионалисти в тази област, хора врели и кипели и в затвора, и извън него, то той ще получи ПРИЕМУЩЕСТВО в конкуренцията! А бизнесмена, който такива ПРИЕМУЩЕСТВА не използва - ще фалира. И така, вари го, печи го, бизнесмена, всеки бизнесмен, с такива удачни ВРЪЗКИ полека-лека и подзаприличва на МАФИОТ!! Или например ФАЛИРА... Та ща ма прощавате, ама БИЗНЕСА си е БИЗНЕС и недейте коментирайте неща, дека тук таме разбрали, а другаде - не. Капитализма той си е прост и лесно обясним, стига само да погледнеме на КОНКУРЕНЦИЯТА - и готово!

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#31] от "Petleshev":
  "Ще изстрелваме македонци в Космоса? Добре, защо? Ами защото така искал Слави! "

  Зад тези "искания" на Слави се крие нещо много по-сериозно. Слави и ИТН са готови да вдигнат ветото на България за Македония в името на светлото европейско бъдеще. Слави и неговите сценаристи на всичко отгоре са и национални предатели. Слави и ИТН са опасни за националната сигурност на България и трябва да бъдат изчегъртани от политическото пространство.

 85. 85 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  При всичките си грешки и кусури Костов е сред малцината, които говорят АДЕКВАТНО и ПОЛИТИЧЕСКИ за политика, партии и институции.

 86. 86 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  А сигурно ли е, че мафията не е вече в парламента? Или, че въобще е излизала оттам?

 87. 87 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Бай Джуро дали не би могъл да разтълкува по-подробно критериите, с които разделя парламента и мафията?

 88. 88 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#84] от "tacheaux":

  Е, ама @tacheaux, как така „Слави и ИТН са опасни за националната сигурност на България и трябва да бъдат изчегъртани от политическото пространство, когато днес, в 18:09, „В интервю за Би Ти Ви Атанасов каза, че кандидатурата не трябва да е отново на Пламен Николов, нито на Николай Василев. По думите му е необходим човек с различен профил и доказан опит, като посочи конкретно сегашният председател на Народното събрание Ива Митева. "Човек като Ива Митева има качества да оглави правителство, трябва ни такъв човек", смята Атанасов“ - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/08/23/4245431_politicheskoto_naprejenie_v_demokratichna_bulgariia/?ref=home_mainStory – ми да! Да припомням ли кой им гласува – на ИТН и на ДПС – да има машинно гласуване и неограничен брой секции в страните извън ЕС – Великобритания и Турция? Сега, както казва народът – „Каквото си постелеш, на него ще легнеш“, „Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи“ и „Каквото си си надробил, това ще сърбаш“! А после някои се чудят що народът им е виновен или що не са случили на народ! Мда!

 89. 89 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  До коментар [#83] от "sablezub":

  Да започнем от основната грешка в съждението ти. Мафията е вид монопол, тя не е свободна конкуренция. Останалото е много думи малко смисъл.

 90. 90 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  Трябва ни премиер като Иван Костов, а не като Ива Митева.

 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Разделяй и владей...
  Отнемай и владей.

  Без Лицето на ИТН, лице и на Парламента, ИТН остава...
  група лутащи се край диван на Слави

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  Току що Атанасов даде премиерския пост на ИТН с конкретно име Митева

 92. 92 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 553 Неутрално

  някак си е цинично точно чичо Ваня да обеснява, какво ще се случва..Да беше го обяснил на своите момчета преди години, че политика само с хули и омраза не става , да беше им казал , че като възпалят мозъците на някаква част от обществото, че я докарат само до пирова по една..Днес вече кашата е забъркана , пари , но който я е подготвил да и бере гайлето ...

 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Болше нада.
  Позиционирование для активное протестъриране опозициониране.

  Той предаде идеята.
  Той подкопава мафията.
  Драгалевски. Демократът!

  До коментар [#33] от "Корабов":

  По традиция ще запазя хигиена и няма да чета драгалевския политкомисар...

 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Ухажва Митева, съблазнява,
  а Славиту: ДГД

  До коментар [#28] от "zz_s":

  Току що Атанасов даде премиерския пост на ИТН с конкретно име Митева
  —цитат от коментар 12 на дерибеев

  Четка им се.

 95. 95 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  "Четка им се."

  Дръжки.

  Просто пуцат напосоки, опитват да се да покажат, че са в една игра, в която отдавна ги няма.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 96. 96 Профил на Весела Анчева
  Весела Анчева
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz73":
  Точно. Само записки и тишина.

 97. 97 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Да ви напомня, че през 1997 г. Обединените демократични сили можеха да диктуват с желязна сигурност на парламента всичко, защото имаха 137 депутати. Въпреки това ние отидохме към търсене на съгласие и парламентът прие Декларация за националното съгласие. А има хора, които ме наричат авторитарен лидер...

  Плод на това съгласие са Техноимпекс и Корнелия Нинова. Както и ченито един комунист бил той олигарх или бияч в милицията не пострада.

 98. 98 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Костов е изкуфял старец, който трудно следи собствената си мисъл, а бабата стои отстрани и му суфлира като съвсем се замота.

  Половината избиратели на Обединението (Да, България) биха го заплюли на мига, но или са твърде млади хора и нито го помнят, нито се интересуват да научат, или се правят на разсеяни докато Христо Иванов им мие очите с шаблонните си приказки.

  Костовите носталгици пък едно си знаят вече 25 години – как хубаво крадеше бате Ваньо – щото тогава и те не бяха капо.

 99. 99 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Уилям Браудър
  Преди Студената война беше между комунизма и капитализма. Сегашната е между престъпността и законността. Имаме диктатори като Владимир Путин и Александър Лукашенко и други, които искат да живеят в беззаконен свят и да изнасят беззаконията си и навън. От другата страна имаме цивилизования свят. И цивилизованият свят трябва да се изправи и да се бори срещу това.

  Ако някой все още не е разбрал -вече няма леви, няма десни ( или различията между тях са преодолими) има хора спазващи общите правила ( законите) и престъпници.

 100. 100 Профил на dimitarts
  dimitarts
  Рейтинг: 310 Неутрално

  До коментар [#7] от "debruckere":

  Така е не са. Надявам се да разбираш, че и Христо Иванов не е промяната.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK