На живо

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

Избрано от редактора
Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Юлия ЛазароваИзбори 2 в 1 на 7 или на 14 ноември са обсъждани на председателския съвет в парламента днес, Депутатите се отказаха да избират управител на БНБ като инициаторите на смяната от "Има такъв народ" се оказаха малцинство в пленарната зала. Председателят на парламента Ива Митева, която е от същата група, пък обяви, че не иска да е министър-председател, за какъвто я предложиха някои депутати.


Следобед главният прокурор Иван Гешев дойде изненадващо на заседание на правната комисия, на която беше обсъдена дейността на Бюрото за защита на свидетелите, което функционира под негово ръководство, след като първоначално даде знак, че ще прати заместник. Депутатите не приеха доклада му.
Най-важните новини от деня около опитите за съставяне на правителство, позициите на основните парламентарни групи и решенията на служебния кабинет проследете в хронологията.

Тошко Йорданов към Гешев: Прилагате избирателно закона

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че прокуратурата прилага избирателно закона за едни и си затваря очите за други. "Няма разследване за кюлчетата, за Мата Хари, има записи и много лесно може да се установи коя е", каза Йорданов на заседанието на правната комисия, в което участва и главният прокурор Иван Гешев.


След като Гешев каза, че включването на Бюрото по защита към главния прокурор в акцията в президентството, когато бе арестуван президентски съветник, е станало по предложение на наблюдаващия прокурор, Йорданов се обърна към Гешев с думите: "Нарушихте неписания договор между институциите и обществото" и "всяко едно действие може да го опаковате по законов начин". Законите се правят, за да служат на гражданското общество, подчерта Йорданов и изказа увереност, че бюрото за защита ще бъде прехвърлено към Министерството на правосъдието и за това има политическа воля.


"Много трудно е да отговориш на политически тези с юридически аргументи", отговори Гешев. Той изрази готовност да се лиши от охраната си, защото "никой не ме е карал да ставам главен прокурор насила" и предложи на депутатите да питат вътрешния министър Бойко Рашков защо е нужно да бъде охраняван. "Не се притеснявам дали ще ме охраняват или не. Направете така, че България да е първата държава в ЕС, в която да не се охранява главния прокурор", каза Гешев.

"Дневник" излъчва на живо заседание на комисията по ревизия.

Гешев смята, че сгрешил като не отговорил на медии за акцията в президенството

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Юлия Лазарова

Включването на Бюрото по защита към главния прокурор в акцията в президентството е станало по предложение на наблюдаващия прокурор. "Това е може би най-голямата ми професионална грешка. Има сериозни препоръки, когато има определена медийна реакция, административният ръководител или висш прокурор да излезе да обясни каква е ситуацията. Може би сгреших, че прокуратурата не излезе да отговори на въпросите", заяви главният прокурор Иван Гешев пред депутатите в комисията по правни и конституционни въпроси.


През юли миналата година при акция на прокуратурата в президентството бе арестуват съветникът на държавния глава Пламен Узунов.

Гешев посочи, че след акцията в президентството се получило така, че "докато истината си върже обувките, лъжата обикаля целия свят."


"Използването на термина нахлуване е некоректно и не отговаря на фактите - няма как да има нахлуване, след като има разрешения на две съдилища, няма имунитет и не отговаря на истината, че служителите са били тежко въоръжени. Прокуратурата не даде адекватен отговор и това е лично моя вина. Има камери в президентството, покажете ги година по-късно да се види къде са тежковъоръжените служители. Беше приложена стандартна процедура, а може би не трябваше да е такава. Не е типично мислене на наблюдаващия прокурор да съобразява политическите последствия. Може би аз трябваше да съобразя", заяви Гешев.


Той е поканен в комисията за отговори на въпросите, свързани с Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор.

В присъствието на Гешев правната комисия гледа доклада му за бюрото за защита на свидетели

Неочаквано главният прокурор Иван Гешев отиде в Народното събрание, за да участва в заседанието на правната комисия. В дневния ред е предвидено само обсъждане на доклада на главния прокурор за прилагане на Закона за защита на свидетели в периода 1 януари 2020 г. – 30 юни 2021 г.


На влизане в парламента пред репортери той заяви, че Бюрото за защита на свидетели е "ефикасна и ефективна структура, но в България имаме дарбата да ги унищожаваме. Обяви още, че бил уведомен за заседанието на правната комисия няколко часа преди това. "Получих обаждане сутринта около 9 ч. Става въпрос за около пет часа. Надявам се, че следващия път няма да ме поканят половин час преди дебата", каза Гешев. Досега той на няколко пъти приемаше поканата да бъде изслушван по различни теми в Народното събрание като намеса в независимостта на съдебната система и упражняване върху нея на парламентарен контрол. Дори вече оспори в Конституционни съд възможността да бъде извикан на заседание на парламентарна комисия.


"Сиела Норма" уверява, че спорът й с ЦИК няма да попречи на изборите

Проблемите в изпълнението на договора от 6 февруари между ЦИК и "Сиела Норма" няма да попречи на провеждането на изборите през ноември, обяви изп. директор на фирмата Веселин Тодоров след Председателския съвет в Народното събрание. В неговото заседание бяха поканени да участват представители на ЦИК и на фирмата, за да се обсъдят възможностите за организиране на предстоящите избори за президент и по всяка вероятност за парламент. В допълнение съществуват технически въпроси възможно ли е гласуването в един ден за двата избора както и спорове по заплащането досега между фирмата и ЦИК.
Веселин Тодоров, изп. директор на "Сиела Норма".

© Велко Ангелов

Веселин Тодоров, изп. директор на "Сиела Норма".


Тодоров днес заяви, че и двете страни в спора имат конструктивен подход, така че "изборите няма да пострадат по никакъв начин". Обяви, че утре ще се проведе нова среща между ЦИК и фирмата-доставчик на устройствата за машинно гласуване, за да бъдат уточнени детайлите по договора. Повече за спора между "Сиела" и ЦИК четете тук.


Изп. директор на фирмата повтори тезата, която бе лансирана и в началото на седмицата, че фирмата е предложила да купи още 1200 устройства, които да улеснят гласуването в секциите с по-голям брой избиратели. Цената за устройство ще бъде 5200 лв. (както и на изборите през юли), което би възлязло на малко над 6 млн. лв. Тодоров изрази готовност до края на октомври да бъдат доставени 1000 устройства.


Според него няма да има проблем с обслужването на машините в чужбина, тъй като между двата тура на президентските избори, устройствата ще могат да се съхраняват в консулските служби зад граница.

Според Атанасова се търси начин парламентът да е арбитър между ЦИК и "Сиела"

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Велко Ангелов

"Търси се начин Народното събрание да се превърне в арбитър в спор между ЦИК и "Сиела". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след поредния председателски съвет, на който присъстваха изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров и председателят на ЦИК Камелия Нейкова.


Атанасова уточни, че по време на срещата се е обсъждал най-вече търговския спор за софтуера на машините между фирмата-доставчик на устройствата и изборната комисия. Тя повтори позицията на ГЕРБ, че най-подходящата дата за президентски избори би била 7 ноември и уточни, че останалите парламентарни групи все още не са взели окончателно решение за датата на президентските избори.


Днес в парламента бе насрочена среща с представители на Централната избирателна комисия и доставчика на машините за гласуване "Сиела Норма", за да се обсъдят проблемите със собствеността на машините. Фирмата твърди, че комисията ѝ дължи още 9 млн. лв.

От "Изправи се. БГ! Ние идваме!" са готови за срещи и за бюджета, и за правителство

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Велко Ангелов


"Изправи се. БГ! Ние идваме!" е готова за среща с всички освен ГЕРБ-СДС и ДПС, в т. ч. за бюджета и за съставяне на правителство, каза Мая Манолова. Според нея обаче разговорите за бюджета не могат да отнемат възможността на групите да внесат предложенията си преди второ четене. Мая Манолова каза още, че изборите трябва да са само с машини, за да не е проиграна възможността за честни избори.

Тошко Йорданов: Среща с БСП за бюджета е безсмислена

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Юлия Лазарова

За "Има такъв народ" поканата на БСП за среща за актуализацията на бюджета е предизборен политически жест. Според председателя на парламентарната група Тошко Йорданов срещата е безсмислена, тъй като има бюджетна комисия от експерти, която ще обсъжда въпроса. "Ние се доверяваме на експертите", каза Йорданов. Според него няма значение дали предстоящи избори ще са 2 в 1, или не, важното е всичко да е честно.


Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че е изпратила покани до т.нар. партии на протеста - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", да излъчат по двама души от парламентарна група, за да обсъдят актуализацията на бюджета между двете четения и "без популизъм и партиен егоизъм" да стигнат до работещи решения.


Така от партията на Слави Трифонов отново отказват протегнатата ръка на партиите извън ГЕРБ и ДПС, след като засега няма никакви индикации, че ще променят позицията си и ще участват за преговори за правителство в рамките на третия мандат.

Не се очаква връщане на хартиените бюлетини за следващите избори

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Юлия Лазарова


Промени в Изборния кодекс преди предстоящите избори не се очаква да има. Макар че днес ГЕРБ-СДС отново поискаха да се върне възможността за гласуване и с хартиени бюлетини, пред медиите председателят на парламента Ива Митева каза, че е привърженик на машинното гласуване. Според нея единственият проблем между първи и втори тур на президентските избори би бил краткият срок за настройване на машините.


И Ива Митева, и председателят на Централата избирателна комисия Камелия Нейкова казаха, че спорът между комисията и доставчика на машините за гласуване "Сиела Норма" е заради софтуера на машините. Според Нейкова на ЦИК не е предоставен целият софтуер, за да може да настройва сама машините за следващи избори. От фирмата имат финансови претенции към комисията в размер на 9 млн. лв.


Ако изборите са 2 в 1 времето за гласуване ще се увеличи с 1.5 пъти, коментира председателят на изборната комисия.


Нова среща за изборите в парламента ще има по обяд.

Ива Митева не иска да бъде премиер

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Юлия Лазарова


Председателят на Народното събрание Ива Митева, която бе избрана за депутат от листата на "Има такъв народ", не иска да е премиер. Това обяви тя в кулоарите на Народното събрание на в отговор на въпроси на журналисти.Името ѝ бе посочено като добра възможност за номинация за премиер с третия мандат за съставяне на правителство, който предстои да бъде връчен най-късно в петък от президента Румен Радев, от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, както и ден по-късно от Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


Още по темата четете тук

Депутатите се отказаха да избират управител на БНБ

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Юлия Лазарова

Със 121 гласа "за" депутатите решиха гласуването на процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител на Българската народна банка да отпадане от програмата за работата на Народното събрание.
Две сходни предложения по въпроса бяха направени от депутата от БСП Румен Гечев и съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов. Аргументът на двамата е, че докато няма редовно правителство, не трябва да има "кадруване в държавните органи".

Против гласува парламентарната група на "Има такъв народ", за чийто депутат Любомир Каримански се знаеше, че е най-вероятният кандидат за поста. Той беше избран и за председател на бюджетната комисия. Въздържали се гласуваха депутатите на ДПС. Всички останали групи - БСП, ГЕРБ-СДС, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", гласуваха "за".


При дебата по темата, включена в дневния ред на бюджетната комисия тъкмо от председателя ѝ Каримански през миналата седмица, Йордан Цонев от ДПС беше този, който каза, че има смисъл да се започва процедурата по избор на гуверньор на БНБ само ако парламентът е готов докато действа да избере управител. Тогава по предложение на Каримански бе предложена съкратена процедура за предлагане на кандидати за поста. Как минаха дебатите в комисията четете тук.


Подробности четете тук.

Партиите са обсъждали две дати за избори 2 в 1 през ноември

Политическото напрежение: Обсъждат се две дати за избори 2 в 1 през ноември (хронология)

© Велко Ангелов


Избори 2 в 1 на 7 или на 14 ноември са обсъждани на председателския съвет в парламента днес, съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.


В понеделник и председателят на парламента Ива Митева обяви, че президентските избори ще са през ноември. Държавният глава трябва да бъде избран най-късно на 21 ноември, което е възможна дата за втори тур.


Според депутати актуализацията на бюджета трябва да бъде окончателно приета в началото на септември, т. е. след това парламентът може да се разпусне и да се върви към нови предсрочни избори.


По-късно днес в парламента ще има среща с представители на Централната избирателна комисия и доставчика на машините за гласуване "Сиела Норма", за да се обсъдят проблемите със собствеността на машините. Фирмата твърди, че комисията ѝ дължи още 9 млн. лв.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (222)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  Две-в-едно с машини и ще има 0% активност в едни секции с неграмотно население, да не казвам от какъв произход.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 2. 2 Профил на Николай Огнянов
  Николай Огнянов
  Рейтинг: 127 Неутрално

  До коментар [#1] от "fpyyh":

  Толкова по - добре. Който не може да си напише и прочете собственото име изобщо да не си прави труда да се разхожда. Пък и няма да има кебапчета.

 3. 3 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Няма комунистическо управление в историята ни, което да не е сринало държавата. И това е тръгнало по същия път, но му трябваа изестно време да се развие разрухата напълно. Засега е само в начален етап. Ето, вече три месеца са на власт и успяха да ни натресат три кризи - политическа, здравна и миграционна. Все пак те не се отказват да се пазарят за порции, въпреки храчките на Салви по ДъеБъ или пък сравенията с "болонка" на новия ни кандидат премиер. Забелязвам (от частни разговори), че всеки ден все повече заблудени овце осъзнават вълчата заплаха и няма да повторят лилавия си вот.

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 4. 4 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 280 Неутрално

  И ще се намърдат пак пишман патриоти. И пак ще има избори напролет...

 5. 5 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#1] от "fpyyh":

  В това няма нищо лошо. По закон началното образование е задължително. Ако някой е неграмотен, той е нарушил закона. И няма да решава как да живеят тези, които не са го нРУШИЛИ.

  vesela
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Ма те много хитри от ИтъНъ-то. Правителство няма, ама ей тъй между другото нашто мунче за шеф на БНБ. Наистина няма такава държава.

 8. 8 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Горкият Каримански. Толкова напъване, участие в online шоу, и накрая да го резнат така за мечтания кариерен скок.

 9. 9 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Ами никой не иска да управлява, да прави реформи, да гради други перспективи, освен лични. Политически внушения и интриги - наивни и бутафорни.
  Замеряне с кал, борба за власт и коли. Туземците, горките, са слепи. Стоят в друго измерение. Смятат, че животът и бъдещето им могат да се осигурят от такива като тях. Ама не става. Никак не става. И понеже не могат да надмогнат това, което им е в главите - няма и да стане.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Няма комунистическо управление в историята ни, което да не е сринало държавата. И това е тръгнало по същия път, но му трябваа изестно време да се развие разрухата напълно. Засега е само в начален етап. Ето, вече три месеца са на власт и успяха да ни натресат три кризи - политическа, здравна и миграционна. Все пак те не се отказват да се пазарят за порции, въпреки храчките на Салви по ДъеБъ или пък сравенията с "болонка" на новия ни кандидат премиер. Забелязвам (от частни разговори), че всеки ден все повече заблудени овце осъзнават вълчата заплаха и няма да повторят лилавия си вот.
  —цитат от коментар 3 на 1908


  Пропусна цената на олиото. Ей, ша се глобяваме...

 12. 12 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4059 Неутрално

  Този парламент не свърши никаква работа, защото как да разпределят порциите ги спъна да вземат решения!

  ДБ: Време е да спечелим България
 13. 13 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Значи БСП, ГЕРБ-СДС, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са в синхрон.......интересно

 14. 14 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Най-добрата дата за избори бе 31 октомври. Следващият ден тъй или иначе е почивен за децата и няма да губят ден заради изборите. Ако са на 7 и на 14, децата още два понеделника няма да учат.

 15. 15 Профил на дебарка
  дебарка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":

  Toва, че няма да повторят лилавия си вот е добре, но държавата затъва! Върнаха ни няколко години назад до момента, а до ноември не ми се мисли.Разграбиха хазната, унищожиха сума ти бизнеси, вкараха ни в преждевременна здравна криза, мигрантите усетиха хаоса в държавата и се пренасочиха насам...трагедията е пълна! И сториха всичко това през лятото. Иде страшна зима за тази държава,

 16. 16 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  Майчето, като хитра, подмолна и безскрупулна му намери цаката: предложи Ива Митева за премиер да опере пешкира, а тя и тези около нея да се измъкнат без никаква вреда за себе си.
  Митева би станала заложник на всички останали, които в началото биха подкрепили сголобеното на базата на компромиси правителство. Подозирам, че там ще сложат и компромисни фигури, бушони, които да се жертват в случай на провал, а архитектите на правителството смятат да се изсулят в удобния момент и да предизвикат нови избори.

 17. 17 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#1] от "fpyyh":Толкова по - добре. Който не може да си напише и прочете собственото име изобщо да не си прави труда да се разхожда. Пък и няма да има кебапчета.
  —цитат от коментар 2 на Николай Огнянов


  Че това описание важи и за персоната от снимката, даже и като аромат го докарва сходството.

 18. 18 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":

  Бих се съгласил за политическата, но реално цяла Европа е в здравна криза от година и половина. За мигрантската е нелепо да се обвинява служебното или някой от политическите играчи и честно казано ми напомня, как обвиняваха Баце за икономическата криза около 2010г. При такива геополитически събитие общо взето ние само се возим на кораба и чакаме бурята да отмине.

 19. 19 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Лилявци - какво става сега - доволни ли сте от "промяната" и от новото нормално ?
  България направо взе да цъфва ... и скоро ще върже ...

 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Колкото повече избори, освен похарчените пари, може да се надяваме, че накрая дебелите балкански тикви ще дадат признаци на узряване.

 21. 21 Профил на oolit
  oolit
  Рейтинг: 37 Неутрално

  По принцип Митева ми стана симпатична в края на миналия парламент, когато всички комуняги и икономически спецове като Гечев я бяха наобиколили и дюдюкаха, за да вкарат точката за пенсиите, което беше див предизборен популизъм в последния работен ден на парламента. И ми хареса как въпросната се оправи с тях и ги отряза. Така че тя е едно от малкото хубави неща, което може да се пръкне от така наречените партии на протеста. И наистина е ново лице, а не преоблечно старо като дургите, да не ги изброявам - майчета, ицовци, атанасовци, корнелии и тем подобни. Така че за премиер я одобрявам, не одобрявам онези, с чиито гласове би станала такъв.

 22. 22 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Трябваше да приемт закон за мажоритарния вот. Още едни парламентарни избори по сегашната система ще родят пак същата безизходица!

 23. 23 Профил на txo151070521
  txo151070521
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Колкото повече партии в парламента, толкова повече "желание" за работа в полза на народа! :))))
  И от това "желание" произтичат нови избори.
  Какво значение има дали ще са в края на октомври или в началото на ноември?!
  Никакво!
  Който се притеснява да се изправи пред машината от неграмотност, негов проблем. В България всеки гражданин подлежи на обучение до 16-годишна възраст.

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  До коментар [#7] от "kimaf":


  До коментар [#8] от "sow29372525":

  И обърнете внимание на гласувалите ЗА - ИТН и ДПС.
  Не ме слушай какво говоря ,а какво правя ....Дано прогледнат някои

 25. 25 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":Toва, че няма да повторят лилавия си вот е добре, но държавата затъва! Върнаха ни няколко години назад до момента, а до ноември не ми се мисли.Разграбиха хазната, унищожиха сума ти бизнеси, вкараха ни в преждевременна здравна криза, мигрантите усетиха хаоса в държавата и се пренасочиха насам...трагедията е пълна! И сториха всичко това през лятото. Иде страшна зима за тази държава,
  —цитат от коментар 15 на дебарка


  Ужас, ужас, мани...
  Ама да питам се пак:
  Кои точно са съсипаните бизнеси? Конкретни примери ако може.
  Как точно ни вкараха в здравната криза?
  Къде са тия мигранти?

 26. 26 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Болонката я коткат да мине на подчимение на други сценаристи. Чалгарите са антидържавна партия (Няма такава държава) и е нормално да са в изолация по важни за държавата гласувания. Вижда се новата коалиция, но не бива да се забравя мафиотската същност на Костиброската.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 27. 27 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Нови избори няма да пренаредят кой знае колко нещата !
  :-) май трябва да се проложи католическата традиция за избор на нов Папа > депутатите да се запрат САМО на ХЛЯБ и ВОДА в парламента, докато не излъчат правителство

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 28. 28 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 785 Весело

  Ха, ха. Много ерберасТки тор накацал на клона и клати, ли клати... А ма не са видЕли, че клона е вече на земята. Е нищо де, поне не са паднАли т високо. Като дойде баце ще продължат си пълзят.

 29. 29 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  депутатите да се запрат САМО на ХЛЯБ и ВОДА в парламента, докато не излъчат правителство
  —цитат от коментар 27 на dark'star

  и ОЛИО, и да им заключат тоалетните.

 30. 30 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Символика има в датата 7 ноември .На 7 ноември 1917 г избухва ВОСР и датата се счита за създаване на първата комунистическа държава в света, както и първата от класическите тоталитарни системи на ХХ в.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 31. 31 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":

  Не минаваш, амиго... Тия тъпизми некъде другаде.

 32. 32 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#3] от "1908":Бих се съгласил за политическата, но реално цяла Европа е в здравна криза от година и половина. За мигрантската е нелепо да се обвинява служебното или някой от политическите играчи и честно казано ми напомня, как обвиняваха Баце за икономическата криза около 2010г. При такива геополитически събитие общо взето ние само се возим на кораба и чакаме бурята да отмине.
  —цитат от коментар 18 на encor3


  Кафявите имат инструкции за приписват на служебното правителство абсолютно всеки възможен проблем в местен и глобален план. Рейтингът на въпросното ги дразни до безконтролност и са впрегнати всички методи на комунистическата пропаганда, за да се дискредитират с лъжи тези, които вадят мръсните ризи на правещите преводи към Нидялку, Блъсков и останалата придворна индустрия. Това, че си изпускат нервите и хвърлят флашки в статии, които даже не са политически, може съвсем лесно да се провери.

 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Трябваше да приемт закон за мажоритарния вот. Още едни парламентарни избори по сегашната система ще родят пак същата безизходица!
  —цитат от коментар 22 на silverman


  Избийте си "мажоритарния вот" от главата = НЯМА ДА СТАНЕ !!!
  НЕ е е удачен за България .... най-много смесена система 120 пропорционални + 120 мажоритарни , но и това НЯМА как да стане за следващите избори
  Мажоритарната система изкривява много, ама много политиката и дава възможност всеки местен феодал да се намърда в Парламента с 10 000 гласа.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Ако датата на предходните избори съвпадаше с празника на католическата общност в България ,то варианта за датата 7 ноември (ако се приеме) съвпада с празника на русофилите в българия и е най великия празник за всички комунисти(доколкото останаха) по нашите земи.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Весело

  До коментар [#2] от "Николай Огнянов":

  😂👍🏻

 36. 36 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Бас хващам, че сега ще искат още пари, за да може да се гласува за парламент и президент с машините. Колкото до неграмотните. Еми държавата им е осигурила образование, а те или са преписвали или са напуснали училище доброволно и затова не знаят български език. Да, баба ми я учих 3 пъти по 1 час как да работи с дистанционното на телевизора, въпреки че анализираше трезво какво й казват по новините. За тези хора може би трябва малко помощ и допълнително време за пробно гласуване преди изборите, но като цяло ако не може да се ползва даден език то няма как да се разбере какво точно ни обещават, а това само по себе си е по-голямо опорочаване на изборния процес отколкото трудността да си упражниш вота.

 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#1] от "fpyyh":

  Изобщо не си мисли че са чак толкова неграмотни!
  Знаеш ли като отидат да си купуват телефони и тонколони на кои модели се спират?…..
  Хич не са толкова прости за колкото ги мислите…

 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Ако датата на предходните избори съвпадаше с празника на католическата общност в България ,то варианта за датата 7 ноември (ако се приеме) съвпада с празника на русофилите в българия и е най великия празник за всички комунисти(доколкото останаха) по нашите земи.
  —цитат от коментар 34 на Чърчил


  Празника на русофилите съвпада с празника на българите = 3 МАРТ !
  :-) за комунистите кахър да нямаш - пак са си толкова и нямат нищо общо с партийците от БСП , ГЕРБ и другите производни на чугунолеарен завод "Болшевик"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#12] от "Полковник Паликъщов":

  Викаш преди, като бяха ясни порциите, добре беше?

 40. 40 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Мисля, че 7-ми ноември най-добре ще приляга на "реформаторите". Все пак те са закърмени с Великата октомврийска социалистическа революция (ВОСР) и празнуването ѝ като официален празник и у нас. Ще е добре да си направят изборите тогава, за да си припомят тяхното време което безвъзвратно отмина, а за новите болшевики ще приключи преди да е започнало.

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 41. 41 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Щом не иска, тя е правилният човек за премиер!

 42. 42 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Срамно е да се говори за тая неадекватница, като за кандидат за премиер, айде стига вече.

 43. 43 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Е, не става така! Първо реденето на кабинет трябваше да стане след като се разберат по приоритетите, а не след това. Ако 2-3-4 партии са ок да тръгнем в дадена посока не би следвало да има значение кой колко депутата, а още по-малко точно кой ще изпълнява споразумението. Достатъчно е само да имаме прозрачност. Та след като явно казаха, че кабинетът се избира не на база приоритети, а на база брой депутати, в което признавам има някакво основание значи или се прави правителство от останалите партии или предсрочни избори. Но определено ми се вижда нереалистично да очакват напук да променят предложенията за министри и после да очакват подкрепа от ИТН. Който и да беше на тяхно място едва ли щеше да се съгласи ако има поне малко самочувствие и отговорност към избирателите.

 44. 44 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  НАПРАВИХТЕ ЕДНА ГОЛЯМА КАША Г-ДА ДЕПУТАТИ!
  ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ КАЧАМАК!

 45. 45 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Нови избори няма да пренаредят кой знае колко нещата !:-) май трябва да се проложи католическата традиция за избор на нов Папа > депутатите да се запрат САМО на ХЛЯБ и ВОДА в парламента, докато не излъчат правителство
  —цитат от коментар 27 на dark'star


  Не. Просто трябва да се премахне от Конституцията институтът Служебно правителство.
  Ако нямаше Сл.правителство, Р.Радев нямаше да е толкова революционно настроен и правителство щеше да има още през април.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 46. 46 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1865 Весело

  "Ива Митева не иска да бъде премиер"
  Малко стана като в приказката за Хитър Петър в чувала дето щели да го хвърлят в морето. Няма значение къде ще те пратят ,важното е да искаш.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 47. 47 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#45] от "Родолюбец":


  Служебното правителство не е виновно че редовното крало като за световно

 48. 48 Профил на wtj35648475
  wtj35648475
  Рейтинг: Неутрално

  Задължително връщане на хартиените бюлетини или народът пак ще бойкотира изборите! Още повече, че ще са и в пик на пандемията. Не ви ли е срам бе?

 49. 49 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1865 Весело

  До коментар [#40] от "1908":

  След като чух речта на майката на един от реформаторите /като рускиня говореща на български/ съм съгласен .

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#48] от "wtj35648475":


  Я се скрий!
  За първи път нямаме купен вот!

 51. 51 Профил на wtj35648475
  wtj35648475
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#50] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Немаш купен вот заради Рашков, а не заради липсата на хартиени бюлетини. Но пък заради последното имаш рекордно ниска активност, която явно не те притеснява.

 52. 52 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Е, жалко, след 12 години с тоя толуп Баце, Ива Митева действа доста по-добре на очите.

 53. 53 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#51] от "wtj35648475":


  Рекордно ниска избирателна активност имаме не заради електронното гласуване, а защото:
  1) на хората им писна да гласуват за едни и същи тюфлеци
  2) защото предпочетоха да се заредят със слънце и положителни емоции вместо да избират тюфлеците

 54. 54 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#51] от "wtj35648475":


  Ти сляп ли си че не виждаш зашо са горе тези тюф…леци?
  Ами за да ПАПАТ!
  Нещо да са променили за хората?

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  До коментар [#1] от "fpyyh":

  Напротив-машинките са най-лесни за неграмотните.

 56. 56 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  "Тошко Йорданов: Среща с БСП за бюджета е безсмислена"
  За пореден път тоя показва колко е неумен!

  Комунистите са виновни!
 57. 57 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Любопитно

  До коментар [#2] от "Николай Огнянов":

  И къде рочно в машината си пишете името??

 58. 58 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  Немаш купен вот заради Рашков, а не заради липсата на хартиени бюлетини. Но пък заради последното имаш рекордно ниска активност, която явно не те притеснява.
  —цитат от коментар 51 на wtj35648475


  За пръв път нямаме фалшифициран вот.

 59. 59 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1865 Весело

  Едно време имаше при пионерчетатаимаше един призив - Бъди готов! отговорът беше -Винаги готов!
  Че така и с нашите господа Хаджигенов, Бабикян и госпожи Манолова, Дончева

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 60. 60 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  ИТН ще направят всичко възможно изборите да са 2 в 1, защото се надяват като подкрепящи Радев за президент да намажат от неговия рейтинг. Мислят си, че всеки, който пусне бюлетина за Радев, съответно ще пусне в другата урна и за ИТН. Ще има и такива заблудени избиратели, но едва ли ще са достатъчно, за да спечели Слави мнозинство в следващия парламент и да управлява безконтролно, както му се иска.

 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  ,,Не се очаква връщане на хартиените бюлетини за следващите избори…”
  Какви хартии бе?
  Ние да не сме Замунда…
  Нашините- чаткаш картата и стига с тези чували с бюлетини като олигофрени!

 62. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  ,,Нашините” да се чете ,,машините”

 63. 63 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 126 Неутрално

  До коментар [#50] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не съм съгласна с вас... нямаше купен за Герб, но отново се пазаруваше и на мен лично ми предложиха пари, за да гласувам за Мая.. е няма да стане, но купения вот не е премахнат, за съжаление....

 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Любопитно

  До коментар [#32] от "itwasalladream":

  Мдааа,ама Рептилите са виновни,пе Хемус спрв да се строи.Местните хора като виждат спрените строежи,и си викат1ех,добре че Радев я спря тая гадна магистрала,не искаме бизнес,не искаме транспорт!Мдааа.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1077 Любопитно

  Май Мая е готова на всичко само да е в парламента ?!?

 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Любопитно

  До коментар [#40] от "1908":

  Майката на Бойкикев ше си спомня с умиление 7-ноевмрийските манифестации.от детството в МАсква..

 68. 68 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#63] от "rqm431061711":

  Е, силно се надявам да си гласувала по съвест.
  Обратното би било срамно!

 69. 69 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Смехурковците нали много реваха през годините как депутатите не ходили на работа, а получавали заплати и т.н.? Къде им е групата на ИТН в момента? Да не е на плаж?

 70. 70 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 818 Весело

  До коментар [#2] от "Николай Огнянов":

  Аз предлагам, след като вече гласуването е със софтуеър, преди да дадеш гласа си, да има въпроси от обща култура.

  10 въпроса, като например, коя е столицата на Словакия я или колко е приблизително корен квадратен от 2, кой е най-високият връх в България или кой е подлогът в изречението "Иван пие ракия с мезе"

  Ако отговориш правилно на поне 6, гласът се зачита. Ако не, не се взема впредвид. Друг вариант е тежестта на индивидуалния вот да се умножава по коефициент в зависимост от правилните отговори - 1 правилен отговор = х0.1, 10 правилни = х1

 71. 71 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3248 Любопитно

  До коментар [#20] от "tsvetko_51":

  "Колкото повече избори, освен похарчените пари, може да се надяваме, че накрая дебелите балкански тикви ще дадат признаци на узряване."
  ===========
  И как точно си го представяш? 57% гласуват за предпочитаната от тебе партия, а другите се срамуват в ъгъла? Само че и те така си го представят - те да викат "Мноо сме яки!", пък ти да се срамуваш.

  Еретик
 72. 72 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#65] от "wtj35648475":


  Машинното гласуване го бойкотираха тези на които им артисаха паричките за да купуват гласове😄

 73. 73 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Слушам. Интересна ситуация - боклуците в НС дискутират боклуците в страната. България е сметище, а "...глобени са 7 кмета..." за нерагламентирани сметища. Не ѝ трябва на България външен враг, тя, България, си има Народно събрание!

 74. 74 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Времето на търпение към ИТН от партиите трябва да приключи вече. И да обявят публично тия клоуни като неадекватни и вредни.

 75. 75 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Голям рев от страна на ГЕРБ за тия хартиени бюлетини. Що реват за тях???? Те и за тоалетна артия не стават след това .

  Комунистите са виновни!
 76. 76 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#45] от "Родолюбец":Служебното правителство не е виновно че редовното крало като за световно
  —цитат от коментар 47 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Наличието на служебно правителство прави възможна сегашната политическа каша. Ако го нямаше, щяхме да имаме отдавна редовно. А дали то ще краде или не, е обект на друга дискусия.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 77. 77 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3248 Любопитно

  До коментар [#30] от "Чърчил":

  "Символика има в датата 7 ноември .На 7 ноември 1917 г избухва ВОСР "
  =============
  Символиката си е тъкмо на място - след няколко Велики въстания, трябва си и революция.

  Еретик
 78. 78 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#74] от "Активист":


  Не!
  Просто всеки трябва да усети че с извиване на ръце и с ултиматуми за постове вместо политики.. няма как да се върви напред.
  ИТН не искат да ги отъждествяват със статуквото!… толкова ли не го разбра?
  Хората са уморени от едни и също 30 годишни схеми на крадене

 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#76] от "Родолюбец":


  Наличието на служебно правителство е следствие от липсата на избрано редовно, а пък липсата на редовно е в следствие на липса на достойни политици в България

 80. 80 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#78] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  ИТН не мислят за ползата на българските граждани, а за това как изглеждат отстрани - това е жалко, инфантилно и вредно, като ги прави един вид от статуквото, което не иска промяната, от която се нуждаят хората.

 81. 81 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  Да приемат актуализацията на бюджета и да се готвят за избори, аман от претенции.

 82. 82 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Мисля, че каквито и да е срещи с ИТН са безсмислени. Очевидно е, че единственото, което правят по срещите е да се опитват да "раздават задачи" на другите , да си налагат техни си фигуранти да надзирават изпълнението на задачите при това по техните си правила. За сериозните въпроси се крият зад общата фраза "доверяваме се на експертите", а техните "експерти" ги видяхме...
  Така че, да, наистина разговорите са безсмислени

 83. 83 Профил на wtj35648475
  wtj35648475
  Рейтинг: Неутрално

  Аз предлагам, след като вече гласуването е със софтуеър, преди да дадеш гласа си, да има въпроси от обща култура.
  10 въпроса, като например, коя е столицата на Словакия я или колко е приблизително корен квадратен от 2, кой е най-високият връх в България или кой е подлогът в изречението "Иван пие ракия с мезе"
  —цитат от коментар 70 на ilinko

  Тоест, ще ги изпитваш за знания, от които нема никаква практическа полза. Личи си, че си бивш зубрач или от ония безделници-всезнайковци, които попиват безсмислена информация, но не могат да се оправят с елементарни неща в живота.
  Има тесни специалисти, които не се интересуват от подобни безсмислени факти, има и гении, всестранно развити личности с интелект, на които просто не им пука колко е корен квадратен от 2 и т.н. Това, че ти си си внушил, че разбирането ти за "обща култура" е правилно и ценно в живота, за други може и да не е така.

 84. 84 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2898 Гневно

  Тия всичките наистина искат народът да вземе по една тояга, да излезе на улиците и да упражни действията на полицията от миналата година.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 85. 85 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2465 Любопитно

  А бе, къде е Ристю?
  Само бай Насо се изявява напоследък и все... в киреча.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 86. 86 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 818 Весело

  До коментар [#83] от "wtj35648475":

  Евала за това, че от веселяшкия ми коментар успяхте да ми направите психологически профил и да установите, че съм безделник, всезнайко и, че не мога да се оправям с елементарни неща в живота :-)

 87. 87 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 126 Неутрално

  До коментар [#68] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Винаги гласувам по съвест...т.е с Не подкрепям никого....Много се надявам, на следващите президентски избори да има достоен десен кандидат, който да подкрепя, но ще видим....засега съм песимистка...

 88. 88 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Мая била готова и за срещи и за бюджет и за правителство.
  Ми ние си го знаем какво и е на Майчето на сърцето.
  Тя е готова на всичко да се докопа до власт и пари.
  Оказва се, че протестърите и БСП са едно и също нещо - големи лозунги /като през соца/ и галеми претенции за баници.
  Да.
  Отначало се опитваха да извиват ръцете на Слави.
  Още не знаеха, че ще ударят на камък. И си мислеха, че е мека Мария и ще го разиграват с лозунги.
  Ръце на Борисов и ДПС не могат да извиват. И си го знаят.

 89. 89 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  [quote#83:"wtj35648475"][/quote]

  Значи, след като по Вашата логика няма практическа полза от елементарни математически знания, от това да знаеш кой е най-високият връх в България и това да имаш някаква грамотност в писането и др., излиза че след 4-ти клас децата трябва да учат "практически значими" дейности като монтьорство (да си оправят колата), готвене (да си готвят), ел.инсталации , за да не ги тресне тока, докато бърникат в контакта и други подобни :):):)

  Ама,че екземпляри има тука наистина :):))

 90. 90 Профил на wtj35648475
  wtj35648475
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#86] от "ilinko":

  Ами то не е и особено сложно, това е преобладаващият типаж в новинарски форуми. Тука всички са уики-всезнайковци и се тупат в гърдите с това.

 91. 91 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  Единственото, което свършиха депутатите е, че върнаха парламента в старата сграда, което е добре, друго не виждам.

 92. 92 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 193 Неутрално

  "Ние се доверяваме на експертите"

  Тия дето плашат, че еврото щяло да бъде катастрофа.
  Тия дето отричат ковид.
  И тия дето имат сараи в Росенец.

 93. 93 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  "Изправи се. БГ! Ние идваме!" са готови за срещи и за бюджета, и за правителство

  Що за "новина"?

  Ми то и слепите кучета са наясно, че Маямата е готова на всичко, само и само да се задържи поне малко още в каруцата!

 94. 94 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#70] от "ilinko":

  Хубаво да има въпроси, но столицата на Словакия няма нищо общо с България. Въпросите трябва да са от тип "Коя българска партия прокара турски поток и Белене?", "Колко спечелени дела има Иван Гешев в кариерата си като прокурор?", "Кой български премиер е сниман в спалнята си?".

  При грешен отговор машината светва в червено и пуска сирена, която се чува на целия етаж. За нула време правилните отговори ще са разпечатани на лист до машината и всеки иска, не иска ще се запознае с тях. Предпочитам гласоподавателите да са информирани за България като избират политици, вместо да могат да смятат корен квадратен.

  И за да не ме обвинят в пристрастие, трябва да има и въпроси като "Кой политик от ДБ беше министър в правителство на ГЕРБ?".

 95. 95 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Весело

  Мая и Бабикяните се предлагат на всеки, но май никой не ги иска. Никак не е лесна и тяхната, много им се нрави да си играят на депутати, но не им стиска да се явят на поредни избори, че изобщо не е сигурно дали няма да гледат завистливо парламента отстрани. Ще е жалко, говори се, че Хаджигенов най-после е открил депутатските кюфтета в бюфета на НС.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 96. 96 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#67] от "wre501051215":

  А богословът Янакиев ще напише още едно прочувствено есе по темата.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 818 Весело

  До коментар [#94] от "Locke":

  Коментарът ми беше шега във връзка с въвеждане на образователен ценз при гласуване, но явно част тук коментиращите го вземат на сериозно. Извинявам се

  Виждам обаче, че корен квадратът от 2 е доста притеснителен за много хора :-)

 99. 99 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Тошко Йорданов: Среща с БСП за бюджета е безсмислена

  Тия от четата на Учиндолския са големи палячовци!
  Е... Не чак толкова, колкото техните избиратели!

 100. 100 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  До коментар [#94] от "Locke":

  Невъзможно, те дори на Гешев не зададоха подобни въпроси.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK