Quo vadis, "Има такъв народ"

Докога търпението на избирателите може да бъде поставяно на изпитание? Докато и те не полудеят също толкова, колкото политическите им лидери ли?

© Георги Кожухаров

Докога търпението на избирателите може да бъде поставяно на изпитание? Докато и те не полудеят също толкова, колкото политическите им лидери ли?Анализът е препубликуван от блога на проф. д-р Антоний Тодоров. Текстът е писан преди публикуването на проучване на "Маркет ЛИНКС", според което "Има такъв народ" остава трета след ГЕРБ и "Демократична България".


Когато "Има такъв народ" (ИТН) се появи на политическата сцена, заявката на партията беше да промени изцяло политиката в България. В платформата си за последните избори от 11 юли 2021 г. тя заявява: "Време е да довършим започнатото и да променим изцяло модела на управление в България с млади и кадърни хора, нови лица и доказани професионалисти, които са независими от досегашната политическа система. За 30 години демокрацията в България не се състоя докрай. Време е да променим модела на управление. С нов морал и нови правила."


Разбира се, не за първи път през новия век нова политическа партия ни обещава, че най-сетне ще доведе "демокрацията докрай" след един провален преход, че ще "промени модела на управление", че ще въведе "нов морал и нови правила". През 2001 г. Симеон Сакскобургготски обяви, че влиза политиката, със следното обещание: "Декларирам целта си да основа едно обществено движение за нов морал в политиката, за нови икономически решения, с нови за България идеи и с нови хора."
През 2005 г. Волен Сидеров обеща, че неговата "Атака" се бори за "възстановяване националното достойнство на българите и международния престиж на страната". И поиска в своите "20 точки" провеждане на операция "Чисти ръце". Нещо повече - за лидера на "Атака" "НДСВ и ДПС са политическа мафия, ръководството на БСП трябва да се оттегли поради некадърност, а всички десни автоматично да се откажат от политиката".


Не по-малко обещаха и от ГЕРБ през 2006 г.: "ГЕРБ ще е партия, на първо място, на тези, които се борят с организираната престъпност и корупцията и са за истински реформи в съдебната система." Защото бяха убедени, че "В Европа искат прозрачно управление и смяна на управляващата тройна коалиция".


ИТН се заканиха, че "ще изчегъртат ГЕРБ", политически некоректен израз за намерението да сложат край на "модела ГЕРБ", познатият стил на управление с всички съпътстващи елементи: "къщи" за гости или другаде, пълни с неща чекмеджета, използване на прокуратурата като бухалка, рекет над неудобните бизнеси, тънка манипулация на изборите, раздаване на финансови средства предварително за приближени фирми, зрелищни арести и множество други забавления за публиката.


Не спомага ли ИТН за завръщането на ГЕРБ във властта?


От ИТН се заканиха се сами за "разчистят Авгиевите обори" с убедеността, че имат достатъчно ресурси, опит, хора, способни да осъществят голямото начинание. На 4 април 2021 г. излязоха втори (неочаквано за самите тях) и отказаха да предлагат кабинет, когато мандатът дойде при тях. Надяваха се, че на едни следващи избори, защото отказът им неизбежно водеше натам, ще излязат първи.


Така и стана на 11 юли 2021 г. - излязоха първи, макар и с малко пред ГЕРБ. И веднага, още несвикан новият парламент, предложиха своя кабинет. Без никакви консултации, защото бяха убедени, че имат това право като победители. Получиха освирквания, дадоха си сметка, че с 65 депутати от 240 имат нужда от някаква подкрепа, и оттеглиха предложението си. Направиха срещи с партиите, от които очакваха такава подкрепа: ДБ, ИБГНИ, БСП, но и с ДПС (всички без ГЕРБ). Това с ДПС предизвика недоумение, но останалите проявиха търпение. Разговорите бяха "по принципни въпроси" на очакваните политики. Констатираха съвпадение по много от тях с очакваните партньори.


Но докрай поддържаха съспенса с предложението за нов кабинет. И изненадата дойде - нови, малко известни фигури, начело с неочаквано изместил друг кандидат за премиер. Отново с убеждението, че само те, ИТН, имат правото да предлагат министри, че мнението на очакваните им партньори в случая е без значение, дори с разбирането, че такова мнение не е нищо друго освен "стремеж към кадруване". Но сред набързо подбраните нови кандидати за министри се оказа, че един не пести обидни квалификации към "соросоидите" и "джендърите", друг заимствал неправомерно текстове в докторската си дисертация, трети бил или не бил докторант в престижен чуждестранен университет. Кандидати, добре самопредставили се на "кастинга за политици", продължаващи с хъс да настояват за недоказаната си все още в политиката собствена компетентност.


И когато всичките трима потенциални партньори на ИТН отказаха да приемат такъв кабинет, неговият премиер се отказа от приетия мандат и предизвика безпрецедентна конституционна главоблъсканица. Оправданието на ИТН: "Предадоха ни!" Защото очевидно бяха твърдо убедени, че: а) само те имат право да предлагат министри; б) само те могат и са способни да направят селекция за един качествен кабинет; в) само те знаят, какво е нужно на България (и на "суверена"). Затова мнението на потенциалните им партньори нямаше значение, с непонятна упоритост се отхвърляха предложенията за писмено споразумение, с настървение се бранеха фигурите на второто предложение за кабинет, дори започнаха в познатия стил от последните години обидни квалификации към онези, към чиято подкрепа се обръщаха.


ГЕРБ отказаха втория мандат, получен според конституционната процедура, и така единствената възможност този парламент да продължи работата си, е да намери правителствено формула с третия мандат. При това, както вече стана ясно, е без значение кой ще му бъде носителят, защото единствено възможната парламентарна конфигурация, която да бъде опозиция на досегашния политически монопол на ГЕРБ, е шарената група от четири парламентарни групи: ИТН, ДБ, ИБГНИ и БСП. Дали ДПС ще подкрепи или не такава конфигурация, не е от значение. От значение е, че никакво парламентарно мнозинство в опозиция на ГЕРБ не е възможно без ИТН.


Това вече е банално и се повтаря от много анализатори. Но нека разнищим още малко ситуацията. Всъщност въпросът е, дали изобщо е възможно да се постави край на продължилата повече от десетилетие политическа хегемония на ГЕРБ? Тази хегемония всъщност е накърнена в парламента, където ГЕРБ е на практика изолиран от останалите, но така беше и през 2013 г. Тогава обаче, поради невероятната политическа глупост на неговите опоненти, година по-късно ГЕРБ се завърна триумфално във властта и направи доста широка коалиция със Реформаторския блок, АБВ и (макар и неофициално) с "патриотите". Напомням го, защото сегашната ситуация може да завърши по същия начин.


Но някой ще каже, че ГЕРБ се е променил, Бойко Борисов не е кандидат за премиер, дори в обявеното правителство с втория мандат (ПР акция за внушаване на промяна), премиер е бивш кадър на "сините", лидерът на това, което остана от СДС, е предложен за вицепремиер, "патриотите" ги няма - накратко, нови хора и нов стил на поведение. Но дали е така? Нима толкова бързо в ГЕРБ нещата не зависят единствено от решението на неговия лидер? Нима виждаме вътрешнопартийна дискусия, например за предложения кабинет? Нима общопартиен форум показва наличие на различни мнения, гласуване на различни предложения?


Или пък ГЕРБ вече не издига като свои говорители, активисти, министри, хора, които допреди малко яростно са критикували Бойко Борисов? Дали все още, за да направиш кариера в ГЕРБ, условието е преди това да наречеш Бойко Борисов "мутра" или "карикатура на диктатор", да определиш партията като "шайка", да ги обвиниш, че 20 години се занимават с рекет? Засега не изглежда да има някаква съществена промяна там или поне такава, че да позволи на критиците на ГЕРБ да водят с партията сериозни разговори за управлението.


Залогът е всъщност: ще се върне ли ГЕРБ във властта? Това е напълно възможно при едни нови предсрочни избори, ако в новия парламент партийната конфигурация е отново разнородна, но с по-силно присъствие на ГЕРБ и евентуално на някой негов потенциален съюзник (например "патриотите"). Да не говорим, че тогава и други партии в новия парламент могат да кажат: няма друг изход, освен съгласие с ГЕРБ, няма друго възможно мнозинство. Дали това може да бъде ИТН?


Какво смята да прави ИТН и с кого?


За ИТН този трети мандат е всъщност едно голямо изпитание, той поставя въпроса, дали партията действително и искрено желае да бъде сложен край на негативните практики от управлението на ГЕРБ, или, обратно, склонна е на компромис по този именно въпрос. Защо лидерът и говорителите на ИТН упорито отхвърлят възможността да участват в третия мандат? Какво точно им пречи?


Първият и съвършено учудващ аргумент за това е обидата, че останалите не са подкрепили техните (нека пак го кажем) набързо композирани предложения за кабинет. Обидата, обаче, не е уместен политически инструмент, иначе някой президент на ядрена сила би могъл затрие Земята от едната обида. Всъщност обидите бяха отправени в обратна посока: един бил от "стар комунистически род", други били подкрепили Пеевски, трети са "бивши комунисти", четвърти искали само постове, пети били измамници, шести пък "чужди агенти" заради двойното си гражданство За широката публика политическият дебат се превърна в размяна на реплики от рода на "нà ти си куклите, дай си ми парцалките". Това не е политика, а смешно шоу, което започва да омръзва.


Може би ИТН продължават да са убедени (и това е вторият аргумент), че именно те и само те имат правото да предложат правителство на малцинството, защото са първа политическа сила. Правителство на малцинството беше правителството на СДС през 1991 г., но то имаше зад себе си все пак 110 депутати (45% от 240), мнозинството беше осигурено тогава от ДПС (24 депутати), но правителството се задържа само година. През 2009 г. ГЕРБ също направи правителство на малцинството (с 91 мандата или 37,9% от 240), като беше подкрепен тогава от Синята коалиция (15 мандата), "Атака" (21 мандата) и РЗС (10 мандата). Вероятно днес ИТН си представят именно тази ситуация, но сега те имат 65 мандата (27,1% от 240) и мнозинство могат да имат или с ГЕРБ, или с "Демократична България" (ДБ), "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) и БСП заедно. Изглежда, в ИТН смятат, че тези три партии би трябвало да постъпят като другите три спрямо ГЕРБ през 2009 г. Но тогава и трите по-късно се обявиха за противници на ГЕРБ, макар някои за извървяха обичайния вече път от "ще уволня Борисов", до ценен съветник на премиера Борисов.


При това не за първи път партията, излязла първа по брой на избраните депутати, не може сама да формира правителство, дори не винаги с нейния мандат. През 2001 г. НДСВ излезе първа по брой на депутатите си (120, точно 50%), но за да не изпадне в ситуацията на СДС през 1991, направи официална коалиция с ДПС (21 мандата). Парадоксална беше ситуацията през 2005 г. - първата по брой на гласовете партия БСП имаше 82 мандата (34,2% от 240), не можа да състави правителство на малцинството, влезе в правителството с третия мандат, осъществен от ДПС. Парадоксът беше, че БСП като опозиция до 2005 г. беше принудена да направи коалиция с НДСВ (53 депутати) и ДПС (34 депутати), дотогавашните управляващи партии (знаменитата "тройна коалиция"). През 2017 г. ГЕРБ с 95 депутати (39,5% от 240) също като НДСВ през 2001 г. решиха да направят официална коалиция, но с "Обединени патриоти" (27 мандата), за да не са "правителство на малцинството". По същия начин ГЕРБ съставиха правителство и през 2014 г., имайки само 84 мандата (35% от 240), но подписвайки официална коалиция с Реформаторския блок (23 мандата) и декларация за подкрепа с "Патриотичния фронт" (19 мандата) и АВБ (11 мандата).


Най-сетне, това поведение на ИТН постави сериозно въпроса, останаха ли партньори на ИТН? С кого изобщо си представя ИТН възможно партньорство, след като нито едно социологическо проучване през последната година не допуска постигането на мнозинство на изборите от която и да е партия самостоятелно? Когато изгориш всички мостове за сътрудничество, оставаш сам, дори и с най-много избрани депутати. ГЕРБ не успяха да формират правителство през 2013 г. (97 мандата или 40,4% от 240) защото бяха изолирани. По същата причина не успяха да формират правителство и след 4 април 2021 г. (75 мандата или 31,3% от 240). Сега ИТН имат 65 депутати, или 27,1%, затова едва ли могат сериозно да претендират, че имат правото и възможността да съставят "правителство на малцинството" сами, без да са си осигурили подкрепата на други.


Нека си представим нови избори през октомври. Какво съществено се очаква те да променят в партийната конфигурация? Възможно е да се поразместят партиите и ГЕРБ да излязат начело. Или път ИБГНИ да не прескочат бариерата, както и в парламента отново да влязат под някаква форма "патриотите". Какво ще прави тогава ИТН в новия парламент? С кого ще си сътрудничи? Ще претендира ли отново да състави правителство, ако са първи или втори? Или ще се задоволяват да бъдат "градивна опозиция"? Нали не смятат, че изборите са като билетчета от лотарията - търкаш, не печелиш и отново търкаш, докато спечелиш?


Докога търпението на избирателите може да бъде поставяно на изпитание? Докато и те не полудеят също толкова, колкото политическите им лидери ли? Докато започнат да гласуват ей така, на шега, "да видим, какво ще стане". В Афганистан се докараха дотам именно с такова отношение към собствената им държава. Ако ИТН реши, както някога Катилина в Рим, "да вихри разюзданата си дързост" ("Quem ad finem sese effrenata iactabit audacia?" - без да претендирам за добър превод), историята му ще стане печална. Печалната история на попарените надежди.


Обидата не е уместен политически инструмент, иначе някой президент на ядрена сила би могъл затрие Земята от едната обида.

© Юлия Лазарова

Обидата не е уместен политически инструмент, иначе някой президент на ядрена сила би могъл затрие Земята от едната обида.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Не гласувайте. Това е изхода. Не легитимирайте държавната мафия която само ограбва съгражданите ви.

  Всичките 240 в парламента не стават за нищо и са там само да ви крадат.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 2. 2 Профил на ascot
  ascot
  Рейтинг: 148 Неутрално

  На следващите избори изберете за трети пореден път простак чалгар.
  Първо избрахме цар. После пожарникар.
  И се чудим защо сме последни във всичко. Защото не се учим от грешките си.

 3. 3 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#1] от "radelmarfx":

  Най-тъпият аргумент. 1 човек да отиде да гласува, пак ще има парламент. Това не е референдум, няма най-нисък праг на гласуване.

 4. 4 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 282 Весело

  До коментар [#1] от "radelmarfx":Най-тъпият аргумент. 1 човек да отиде да гласува, пак ще има парламент. Това не е референдум, няма най-нисък праг на гласуване.
  —цитат от коментар 3 на ivan92


  Защо твоя аргумент какъв е? Нещо се спукахте да гласувате и пак нищо насреща.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 5. 5 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Празна безсмислица

  ама наша празна бесзмислица

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 6. 6 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 98 Неутрално

  Завалията не може две думи да каже,ако не чете в аутокюто.
  Заплатаджиите му,
  дето ги овиква 20-30 години,
  чакат да се събуди,
  да им каже какво ще правят днеска.

 7. 7 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  ИТН ще изтече в канала по-бързо и от ГЕРБ.

  Ще има нови политически проекти.

  Правителствената криза засега ще продължи.

 8. 8 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Лично мнение. Тази статия не променя нищо от реалността. Избори ще има, въпреки че патовите ситуации могат да продължават до безкрай....

 9. 9 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1499 Весело

  До коментар [#2] от "ascot":

  Еми правилно не се учите от грешките си и затова повечето политици ще умрат на пост :))))

  Млада кръв не може да припари до тая власт, вампирите свирепо е празят, само смъртта е справедлива и честна :)))

  "Докато смъртта ни раздели"

  Не се казва само в брака ами и в политиката в България :)))

 10. 10 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1515 Весело

  Статия за Грант.
  Трябва и да се яде и Челяд да се храни.
  Този Форум е последното място където Избирател на ИТН ще влезне.
  Чукане на отворена Врата.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3286 Любопитно

  Добър анализ за ...мислещи хора!!ИТ(прост) Н са кукловодски проек целящ разбиване и докарвана на страната до ръба на хаоса....И тогава претендиращият за "спасител на нацията"др.резидент да поеме в свои ръце държавата.Независимо дали погазва конституцията.Планът на кукловодите засега работи!Безъбата "десница" в лицето на ДБ сякаш се примирява и поляга на радевите мераци....Не разбирайки че ако редеФ вземе цялата власт първите които ще бъдат изритани ще са имено ДБ....И удобно заменени от мужиците на Капейкин!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Така ще е докато мат'ряла не разбере, че чалгарите от Има Такива Наемници са на служба при мафията и по точно на клана командван от сараите.
  Та с този мат'трял копаенето на дъното ще продължи.
  Материала, материала.

 13. 13 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  ИТН = има такива неадекватници

  Ама всъщност това не е много вярно, напълно адекватни ибрикчии са, изпълняват си нарежданията на сараите и бранят с всички възможни сили статуквото вкл. каскета. Тези, по-които плюят са реалната заплаха за сараите - служебния кабинет изтипосал им част от схемите и ДБ.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 14. 14 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#4] от "radelmarfx":

  Като негласуващ, ти би трябвало да си най-доволен. Негласувалите им е все едно какви са резултатите, би трябвало да са доволни на всичко.

 15. 15 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Не гласувайте. Това е изхода. ....
  —цитат от коментар 1 на radelmarfx


  Напротив изходът е да се гласува. Да се гласува масово, по съвест и с мисъл за бъдещето.

  Моралът не е порок!
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  ... ГЕРБ е на практика изолиран от останалите, но така беше и през 2013 г. Тогава обаче, поради невероятната политическа глупост на неговите опоненти, година по-късно ГЕРБ се завърна триумфално във властта ...

  Сорри, ама да ма извинява Гълъбов!
  Орешарски го свалиха само и единствено "Тримата тенори". Които "проведоха разговор" с Местан и той тутакси се обяви за "натовец" и Орешарски паднА.
  Протестите, сорри, не успяха, дори с анонимното съучастие на ГЕРБ.

  В подкрепа на горното да припомня, че когато се зададе шутът иззад океана заекващият министър на енергетиката тичА "с изменено лице" спешно до Щатите да им предлага Белене, че даже някаква измишльотина с "инвеститор" от Делауер избаца.
  Което показва "къде е бил заровен ключа от палатката".

  Прочее ... и в момента, вече втора за август делегация от Конгреса са пак тук ...

 17. 17 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Днес цял ден подковават ИТН да подкрепят третия мандат. Резултата ще е с обратен знак.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  До коментар [#2] от "ascot":

  Цар, пъдар и шут.

 19. 19 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Нещото суверен трябва да поумнее и да си цани аргати за работа, а не лозунгаджии-отмъстители. Които, освен да вдигат шум и продават фасони, друго не могат, а и не искат да правят.
  Ако няма правителство с 3-тия мандат, на следващите избори, ще има отлив кухари от ИТН и увеличен % от същите към Възраждане като следващите отмъстители и носители на нова правда.
  Пустият му матрял, все си блъска главата в стената на неадекватния популизъм и все не поумнява. А сега си представете правителство герб+копейкин - гадно, нали?!

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2901 Любопитно

  ИТН не искат да управляват . Те искат да изместят фокуса от кражбите на ГЕРБ и сарая. Успяха май .Даже легитимираха Гешев с тъпото ,,изслушване".

 21. 21 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Има такива нещастници, които гласуваха за Има Такива Неадекватници и сега всички им сърбаме попарата. Лошото е, че винаги ще Има Такива Некадърници, избирани от има такива наивници.

 22. 22 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  ИТН са вредни. Повечето от тях са посредствени хора с голямо его. Някои са и пълни простаци.

 23. 23 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело

  2080 думи, за да се каже. Алоо, шоуто,подкрепете ни, щото властта почва да се отдалечава като мираж за умнокрасивите ни очи ...
  Всичко това на основата на някакво проучване с някакви непотвърдени от никого резултати за нагласите на избирателя ... хахахахаха.

 24. 24 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Quo vadis ли? "Има такъв народ" го вади голям, ама мек! Да, знам че Quo vadis означава „Къде отиваш“, а ИТН отива в киреча! Няма как другояче – с учиндолски пъдари и ямболски селски ергени! Жалко за тези, които им повярваха, изгубиха гласовете си, а България изгуби маса време и пари, за да гласува накрая на трети избори, които можеха и да са ненужни! Ама имало глава да пати, както казва народът!

 25. 25 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Quo vadis ли? "Има такъв народ" го вади голям, ама мек! Да, знам че Quo vadis означава „Къде отиваш“, а ИТН отива в киреча! Няма как другояче – с учиндолски пъдари и ямболски селски ергени! Жалко за тези, които им повярваха, изгубиха гласовете си, а България изгуби маса време и пари, за да гласува накрая на трети избори, които можеха и да са ненужни! Ама имало глава да пати, както казва народът!

 26. 26 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#2] от "ascot":Цар, пъдар и шут.
  —цитат от коментар 18 на Роси


  ... и една правна нула.

 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  На следващите избори изберете за трети пореден път простак чалгар.Първо избрахме цар. После пожарникар.И се чудим защо сме последни във всичко. Защото не се учим от грешките си.
  —цитат от коментар 2 на ascot


  Явно си малък и не помниш.
  Първо избрахме БСП, после избрахме пак БСП, после избрахме пк БСП.
  Луканов, Виденов, Станишев.

 28. 28 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  Всички обещават, но когато се стигне до изпълнение вече са забравили какво са обещавали.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 29. 29 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Поне ИТН не влезе в коалиция с ГЕРБ, за разлика от един Реформаторски блок. Колкото и да е зле партията на Слави, поне запазиха малко политическа хигиена.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 30. 30 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  'Докато започнат да гласуват ей така, на шега, "да видим, какво ще стане". В Афганистан се докараха дотам именно с такова отношение към собствената им държава.'

  С този параграф авторът съвсем го е подкарал през просото.

 31. 31 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Болшинството от народа са необразовани и неинициативни хора. Не четат, не се развиват, не искат да полагат усилия дори и за да се информират този, за когото гласуват, какво всъщност им предлага (ако той изобщо им предлага нещо, а не крие намеренията си като Славчо). Тези хора гласуват не с акъл, не информирано, а гласуват с емоция. Харесват месии с просташко поведение, които им обещават светло бъдеще. Затова гласуват насляпо за такива, а после се чудят защо пак са измамени.

 32. 32 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#27:"4ort"][/quote]

  Че не сте се спирали и след това, 3 пъти си избирахте и ГРОБ, най-големите комунисти. Единствените, на които им хрумна идеята да преместят дори и парламента в родния си партиен дом.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 33. 33 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  ИТН могат да подкрепят правителството, като половината от тях не влязат в зала за гласуването, а другата половина се въздържат. И правителството ще мине с гласовете на БСП, ДБ и ИСМВ. ДПС ще направят същия реверанс. Напук на всичко обявено, всеки ден текат задкулисни договорки между различините лобита и спонсори на партиите. И това не е от днес, а много преди изборите.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 34. 33 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1499 Весело

  До коментар [#21] от "marker":

  По думите ти, оставам с впечатлението, че в теб кипи велик извор на интелект и изпъкваш на фона на първосигнално мислещите, използващи обиди, вместо обективни и балансирани критики.

  Браво ! Хора като теб възобновяват вярата ми в човечеството :)) Златния век е едва зад ъгъла, всеки момент ще пристигне :))) Представям си се вече в летяща кола на Марс, на път за райската градина

 35. 35 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Силно се преувеличава ИНТ са като партия на интелектуалци и експерти, всъщност ядрото им е от сценаристи на хуморески и умно-красиви парашутисти!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 36. 36 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1007 Гневно

  Суверенът, избирателите, гражданите, гласоподавателите - както и да наречете народа си , не ни заслужавате; както и никой народ не заслужава такова унизително отношение от "избраниците" си! Смирете се, опомнете се и покажете , че наистина разбирате с какви послания ви изпращаме в парламента! Приберете си кукличките и залъгалките ; заемете се с държавно управление в полза на обществото!

 37. 37 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Защо твоя аргумент какъв е? Нещо се спукахте да гласувате и пак нищо насреща.
  —цитат от коментар 4 на radelmarfx


  Напротив, моят глас постигна много в последните два избора:
  1. Не позволи корупционно правителство на ГЕРБ през април. Ако избирателите на ДБ си бяхме останаи вкъщи ВМРО щяха да минат прага и правителство на ГЕРБ да мине.
  2. Не позволи корупционно правителство на Слави през юли. Ако Слави имаше по-голямо мнозинство вероятно щеше да намери начин да го прокара с БСП и ДПС.

  За теб може би не е така, но за мен е също толкова важно какво съм предотвратил с гласа си, колкото какво съм постигнал. По принцип съм успешен и продуктивен човек, но малко са случаите в които с 5 минути работа съм постигал толкова добри резултати.

 38. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  Вече съм го казвал тук, но ще се повторя.

  ИТН са на практика "има И такъв народ". Избирателното им тяло е от хората, избутани в сивата зона и/или маргинализирани. И неизбежно "идеологията" им е нещо сбирщайн от Каропоткин с махновски замашки и Долчино, без кървищата. Но важна е същността - разрушителната и "махленското разбиране" за организацията на социум и държава. Затова са предводители и Слави, а лейтенанти са му "Тошковци", местни и от чужбината.

  Поради тази си същност ИТН са чиста проба анахронизъм!
  И точно поради това те ще са напълно "честно" в деструктивна роля при всякакви варианти, затова напълно "честно" искаха само "своите си избраници" за министри без коментар, затова и абсолютно "честно" се самообявиха за ОпозицияТА.

  Е, и заради това утичането им е и неизбежно.
  Но няма да е нито веднага, нито лесно ...

 39. 40 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#15:"dnk"][/quote]

  "Лудост е да повтаряш едно и също нещо и да чакаш различен резултат." Алберт Айнщайн

  Гласувайте, така или иначе само това ви остава, докато политиците ви крадат от върха.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 40. 41 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3764 Любопитно

  Когато изгориш всички мостове за сътрудничество, оставаш сам, дори и с най-много избрани депутати.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Привърженици на ИТН, това разбирате ли го, защото е написано за вас!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 41. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  За средноинтелигентната публика остава да виси въпросът, защо Тошко Африкански повтаря опорките на ПИК с минимано технологично закъснение. Отстрани изглежда, че все едно (а може би наистина) Севдето му ги спуска и на него с един и същи общ мейл до Неделкю, Петю Лъцков и директорите на фабриките за тролове.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 42. 43 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Задавам си въпроса защо от ИТН дойдоха първите нападки срещу най-успешните и най-антигерб настроени служебни министри. Слави и Тошко не обясниха. Тогава всеки сам трябва да си отговори.

 43. 44 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Тук най-важни са другите сигнали, а именно коалицията на безпринципността. Какво е общото между Чалгаря, Мая Пеевсак и Татяна Сутеньора и ДеБъ, че ще правят коалиции. След като нямат нито принципни, нито програмни допирни точки то допирателната остава само една - порциите и далаверата. Сещате ли се?

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 44. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Весело

  До коментар [#39] от "xm...":

  Опс!
  Кропоткин
  Сорри!

 45. 46 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Сега с Афганистан ли ще ни плашите? Що не се спрете вече да се видите колко сте смешни с това драпане за власт ?

 46. 47 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#35] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Парашутистите са в мутрите от БКП-ГЕРБ, събирани от кръстовища и бензиностанции.
  А тези от Има Такива простаци са на служба при сарая и почетния, който беше награден от БКП-ГЕРБ и тиквата от Банкя с ТЕЦ Варна и пристанището.
  Материала, материала.

 47. 48 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Поредната платена статия от Дневник. Дневник стана един пасквил.

 48. 49 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Нещото суверен трябва да поумнее и да си цани аргати за работа, а не лозунгаджии-отмъстители. Които, освен да вдигат шум и продават фасони, друго не могат, а и не искат да правят. Ако няма правителство с 3-тия мандат, на следващите избори, ще има отлив кухари от ИТН и увеличен % от същите към Възраждане като следващите отмъстители и носители на нова правда. Пустият му матрял, все си блъска главата в стената на неадекватния популизъм и все не поумнява. А сега си представете правителство герб+копейкин - гадно, нали?!
  —цитат от коментар 19 на Лелка


  Толкова ли не следите политическия живот в БГ. Герб се опитаха да забранят партията на копейкин, ама вашите корумпирани съдии ги провалиха. Като говорим за вероятности, по-вероятно е коленичещите пред президента да се обединят с Копейкин, на един господар се кланят.🤣🤣🤣

 49. 50 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  Оценявам усилието на Антоний Тодоров да "размишлява" върху и.т.н.
  В Българската политика, обаче, съществеват няколко кичозни фалшиви елементи, които се представят за нещо, което не са. И тях няма как да ги коментираш правдиво, ако приемаш мимикрията им.

  Румен Радев - представя се за "президент", но е ошашавен редник, произведен за една нощ в генерал... Не му се получават нещата, само първосигналната му злобливост го държи на повърхността.

  Станислав Трифонов и ИТН - представят се за "партия", но са трупа от придворни клоуни на ъндърграунд царете, заменили цветните перуки и червените носове с костюм... но дори ризи не си слагат. Евтин заместител на професионалните мошеници. Явно финансите на техните куководи са къси :)

  Майчето Манолова - представя се за ... какво ли не - от царица на протеста, до заклимница на абонатите на мобилни услуги. Само че, зле скритата същност е на класически натегач кариерист.

  Хаджигенчо - "адвокат" за кото може да се каже: кажи на накой адвокат хаджигенчо и не го обиждай повече.

  Харвардските възпитаници - фарсова групичка, имитираща безлично юпитата на царя.

  Синът на Бойкикева - представя се за борец за правна реформа...пък го няма дори в правната комисия

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 50. 51 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  ИТН не искат да управляват . Те искат да изместят фокуса от кражбите на ГЕРБ и сарая. Успяха май .Даже легитимираха Гешев с тъпото ,,изслушване".
  —цитат от коментар 20 на hodounski


  Що да е тъпо, нали искахте контрол над главния прокурор? Само, че човека ви показа, че не поназнайвате законите доста. И случайно да знаете, защо Ицето не присъства на тези срещи, да не би да го е било страх. Като го знам що за адвокат е...🤣🤣🤣

 51. 52 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  За средноинтелигентната публика остава да виси въпросът, защо Тошко Африкански повтаря опорките на ПИК с минимано технологично закъснение. Отстрани изглежда, че все едно (а може би наистина) Севдето му ги спуска и на него с един и същи общ мейл до Неделкю, Петю Лъцков и директорите на фабриките за тролове.
  —цитат от коментар 42 на cinik


  🤣🤣🤣
  Точно вие да говорите за тролове, хайде стига.

 52. 53 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  ИТН не искат да управляват . Те искат да изместят фокуса от кражбите на ГЕРБ и сарая. Успяха май .Даже легитимираха Гешев с тъпото ,,изслушване".
  —цитат от коментар 20 на hodounski


  ..... и в следващия парламент (малката буква е нарочна) ще си играят на ЗЛАТНИ ПРЪСТИ....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 53. 54 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  [quote#52:"oak17621787"][/quote]

  Аз съм си тук от 2008 г., един и същи псевдоним и един и същи аватар. Погледни се сега себе си как изглеждаш в чуждите очи.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 54. 55 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Задавам си въпроса защо от ИТН дойдоха първите нападки срещу най-успешните и най-антигерб настроени служебни министри. Слави и Тошко не обясниха. Тогава всеки сам трябва да си отговори.
  —цитат от коментар 43 на wkk57607068


  Успешни - в смисъл нарушават конституцията успешно ли?🤣🤣🤣

 55. 56 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#50] от "olexander":

  Турих ти добре-заслужения минус. Бих ти сложила няколко ако можеше. Особено ме изкефи това за “фарсовата групичка”.👍

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 56. 57 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Оценявам усилието на Антоний Тодоров да "размишлява" върху и.т.н.В Българската политика, обаче, съществеват няколко кичозни фалшиви елементи, които се представят за нещо, което не са. И тях няма как да ги коментираш правдиво, ако приемаш мимикрията им.Румен Радев - представя се за "президент", но е ошашавен редник, произведен за една нощ в генерал... Не му се получават нещата, само първосигналната му злобливост го държи на повърхността.Станислав Трифонов и ИТН - представят се за "партия", но са трупа от придворни клоуни на ъндърграунд царете, заменили цветните перуки и червените носове с костюм... но дори ризи не си слагат. Евтин заместител на професионалните мошеници. Явно финансите на техните куководи са къси :)Майчето Манолова - представя се за ... какво ли не - от царица на протеста, до заклимница на абонатите на мобилни услуги. Само че, зле скритата същност е на класически натегач кариерист.Хаджигенчо - "адвокат" за кото може да се каже: кажи на накой адвокат хаджигенчо и не го обиждай повече.Харвардските възпитаници - фарсова групичка, имитираща безлично юпитата на царя.Синът на Бойкикева - представя се за борец за правна реформа...пък го няма дори в правната комисия
  —цитат от коментар 50 на olexander


  Да чуем и мнението ти за Борисов, моля!

 57. 58 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Не упреквам хората, които са гласували за ИТН. Виновни са ИТН и избирателната ни система. Никой от избирателите им не е знаел, че ИТН са само средство за прокарване на правителство на Милянцев.

 58. 59 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  [quote#52:"oak17621787"]
  —цитат от коментар 54 на cinik
  Аз съм си тук от 2008 г., един и същи псевдоним и един и същи аватар. Погледни се сега себе си как изглеждаш в чуждите очи.[/quote]

  От тогава ли тролите - евалла. Иначе как изглеждам - вижте ми рейтинга, под 400, вижте вашия - 2500. Кой повече троли?

 59. 60 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Ах, бате Слави,
  защо това направи?
  Дали от суета,
  причини ти таз беля?

  Сега е всеки срещу всеки,
  изглежда това ще е навеки,
  и може зарад тази суматоха,
  да продължи герберастката епоха.

  Вместо опозицията да консолидираш,
  за мнозинство гласове щеше да намираш,
  ти реши да управляваш сам,
  без процентите да стигат ти дотам.

  За министри предложи люде спорни,
  хората останАха недоволни,
  и за всички стана ясно,
  замириса твърде то на дясно.

  Народа сбърчи нос,
  щом подуши полъх от Барбадос,
  пък Армутлиева щеше да глобява
  ако човек нещо тананика си тъдява.

  Усети се нещо като дежа ву,
  от туй политическо рандеву,
  споменът насам прелита,
  за царя и неговата юпи-свита.

  Може да използваш шоу похвати,
  но политиката твойто шоу не е, егати.
  Там има други правила,
  хората не са екзалтирана тълпа.

  Народът почва да се пита,
  дали хъш си ти, комита,
  или некво прокси си на Боко,
  гласове да отклониш дълбоко?

  Щото работата тя е ясна,
  и за демокрацията опасна.
  На нови избори нали,
  Тиквата отгоре ще стои.

  И ако победата ще е за ГЕРБ,
  кой е бил герберастки шерп?
  На тоз въпрос неудобен,
  отговорът ще е доста сходен.

  Целият протест ти направи,
  като Шоуто на Слави.
  Борисов да изглежда той бетон,
  и да се върне на бял кон.

  За да не случи се това,
  опозицията трябва да е като една.
  За да може на мафията хомота,
  да се махне от живота.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 60. 61 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  добра статия
  има си кусури, но няма да се заяждам - добра е

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 61. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#1] от "radelmarfx":

  отдавна казвам същото

  +

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 62. 63 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 947 Неутрално

  [quote#59:"oak17621787"][/quote]

  Човекът има активна гражданска позиция, както и аз. От 2009 в сайта.
  Не е нужно някой да ни плаща. Cogito ergo sum.

 63. 64 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#3] от "ivan92":

  ако отиде един човек, това ще е негов парламент

  останалите можем просто да кажем - ето ви го избирателя, командвайте си него!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 64. 65 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#56] от "Gretel":

  Тук минусите са по-ценни от плюсовет, немога да не ти върна жестта... но виртуално, за да не го приемеш неправилно

  "- "

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 65. 66 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#15] от "dnk":

  каква е тази "мисъл за бъдещето", щом гласувате за партийната система, която редовно ви отнема това бъдеще?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 66. 67 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#16] от "xm...":

  Гълъбов може и да те извини
  но статията е на Тодоров

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 67. 68 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#22] от "Hristo Daskalov":

  вярно

  но с какво са по-добри останалите партии?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 68. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Весело

  " И когато всичките трима потенциални партньори на ИТН отказаха да приемат такъв кабинет, неговият премиер се отказа от приетия мандат и предизвика безпрецедентна конституционна главоблъсканица. Оправданието на ИТН: "Предадоха ни!" Защото очевидно бяха твърдо убедени, че: а) само те имат право да предлагат министри; б) само те могат и са способни да направят селекция за един качествен кабинет; в) само те знаят, какво е нужно на България (и на "суверена"). Затова мнението на потенциалните им партньори нямаше значение, с непонятна упоритост се отхвърляха предложенията за писмено споразумение, с настървение се бранеха фигурите на второто предложение за кабинет, дори започнаха в познатия стил от последните години обидни квалификации към онези, към чиято подкрепа се обръщаха."

  Ами то резултатът от подобни пируети все повече се прояснява : от 24 + % в момента, ако се вярва на Маркет линкс, нещо което аз силно НЕ препоръчвам, сега са на около 15 + % т.е едни 8 - 9 % отидоха в небитието ! Та на въпросът quo vadis може спокойно да се отговори с факти и числа ! Другото са общи приказки, за които нямам време, пък и желание !

 69. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Весело

  ако се вярва на Маркет линкс, нещо което аз силно НЕ препоръчвам
  —цитат от коментар 69 на samoedin


  Дори да се вярва в почтеността на Маркет Линкс - пак не бива да се вярва в изследване, проведено в средата на август.

  Но пък самото публикуване на такова изследване поставя почтеността на Маркет Линкс под тежка въпросителна.

  А ако притурим кои кръгове социолози са метнАха веднага на сцената да вадят дебели изводи и поуки ... въпросителната става по-скоро удивителна!

 70. 71 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Весело

  До коментар [#67] от "Николай Теллалов":

  Видях, но късно, за да се извинявам и коригирам тепърва.
  Та затова го оставих така ...

 71. 72 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Всичко е точно така, както го е описал Антоний Тодоров, но за да се разбере трябва "АйКю" поне 50!
  Е къде толкова много в лицата (задниците) от ИТН?!
  Нито ще го разберат, нито ще го прочетат дори. Това не е като "интервю" със Софи Маринова, я!

 72. 73 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  Социологическите проучвания през последните 20 години в България много често са се разминавали от реалността, включително и на последните избори.

  [email protected]
 73. 74 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  [quote#59:"oak17621787"][/quote]

  Това единственият Ви профил ли е?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 74. 75 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 604 Весело

  Има такива нещастници, които гласуваха за Има Такива Неадекватници и сега всички им сърбаме попарата. Лошото е, че винаги ще Има Такива Некадърници, избирани от има такива наивници.
  —цитат от коментар 21 на marker


  Затова: Масово гласувайте, за да Изчегъртате Тези Неадекватници и Грабят Експертно Разлагат България.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 75. 76 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 604 Весело

  Въпросът, макар и класически, не се отнася за ИТН. Защото ИТН не "върви"по своя воля. Само следва СЦЕНАРИЯ на баш Сценариста, който, като Биг Брадър, не се показва. Наглед нелогичното , абсурдно поведение на ИТН следва задачата - да проваля създаването на правителство, докато ГЕРБ се окопити. А в по-далечен план - Да проваля създаване на мнозинство, способно да промени системата. Стилът, почеркът на Сценариста е същият като след преврата, наречен "преход". Същите уж абсурдни и нелогични стъпки, които първо разрушиха, а след това, позволиха на "нашите" да разграбят страната. Било преход към демокрация, приватизация. Бандитизъм. И този Сценарист не е един човек, а група. А ИТН е просто временен инструмент в политиката.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 76. 77 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1326 Весело

  Quare venisti (защо дойде) е интересния
  въпрос.
  Къде отиват ще отговорят следващите избори...

  От идиоти отговор не чакам
 77. 78 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2326 Весело

  Българският мейн стрийм до скоро за Трифонов не писа нищо лошо, понеже се надяваше чрез ИТН да заобиколят широката подкрепа за ГЕРБ!

  От няколко дни се засипа градушка от критики, по няколко статии на ден! Понеже се оказа, че ИТН няма да пусне лапачка на ДБ и Отровените!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 78. 79 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 471 Любопитно

  До коментар [#2] от "ascot":

  Виж обаче, ако изберем представители на секта, обявила се за единствено правилна, умна и красива, кой знае защо наричана 'дясна", а всъщност яростен пропагандатор на най-уродливите левундерски западняшки тенденции, със съмнителни връзки в разни посолства, плюс съмнителни пари на един олигарх всичко ще ни е наред и ще настане такъв живот....абе я се гръмнете бе, гьонсурати.

 79. 80 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 471 Весело

  И за да бъдем в тон с високата кОлтура на умнокрасивия автор, може ли да попитаме QUO USQUE TANDEM ABUTERE CATILINA PATIENTIA NOSTRA???? ....А? Докога бе?! ....::-))))))

 80. 81 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Баф баф баф

  Как само се джафкат и се хапят така наречените нови партии.

  Айде трифонов и жълтопаветната левица поне си имат медийни бухалки. Ами Манолова горката ???

 81. 82 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Поне няма СДС да се върнат, те разрушиха всичко - заводи, не знам какво си, хората с това се изхранват по света, но СДС е упорито - както и да е.

  Ужасно е да си беден, но още по-ужасно е и да си гладен, дотам ни доведе Иван Костов.

 82. 83 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Твърде много жалейно внимание
  за тиквеник Слави за няма държава
  в Има такава....

  Накъде вървиш, юроде!?

  Главен прокурор, отзова се веднъж, дваж даже, на покана от Народно Събрание.
  Събеседваха беседи, като хората, дет се вика.

  Не и тиквун Слави за няма държава.
  От диван кукловоди 65 депутата.
  Включая, подбрана в задкулестен кастинг Председателка на Парламент.

  А Слави не ще.
  Не ще шоумена, довлечен на диван или без, Отговорност пред Суверена.

  О, нахалство небивало!
  О, времена без нрави!

  "Quo vadis, "Има такъв народ"", Антоний Тодоров

 83. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Абе не е как да е.
  ГЕРБ вкара в джипа СДС,
  за да се върнат некой ден на бел кон чисто нов.
  Обновен

  До коментар [#82] от "ivan_lawyer":

  Поне няма СДС да се върнат, те разрушиха всичко - заводи, не знам какво си,
  хората с това се изхранват по света, но СДС е упорито - както и да е.

 84. 85 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Авторът греши за мандатите през 2009. ГЕРБ имаше 91 по пропорционалната система и още 25 по мажоритарната, та общо 116. После ДПС загуби 1 мандат с решение на КС, който отиде при ГЕРБ за общо 117, или близо 49%. Требе да се чете, да се чете требе. Не че има някакво значение, както се вижда.

  Бъдете здрави!

 85. 86 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 191 Неутрално

  Уж демократи ,уж евро ценности ,а то министърът на пропагандата Гьобелс може да се учи само от вас дейба и меките китки дейба. То не бяха проучвания ,соц извадки ,доноси ,клевети и ляне на лайна, то не беше чудо на чудесата. Умирайки от страх, Дай България и евроценностният партизанин бай Ристо ,който не получи парче баница ,както му се щеше . Притеснил се е и едри капки пот се стичат по огромният му еврейски нос и капят на тлъстото му шкембе. Паника е . Няма баница ,а идват нови избори. Ами сега? По стара комунистическа традиция да ги осерем в де що има медия, Дойче велета ,битивита,ал джазири ,дйли нюз , сабах , работническо дело , камсамолскя правда ,дневник и тнт. Измамни проучвания и анализи с цел да сринат рейтинга на ИТН . Мантри ,че комунистите от Дай България били подминали ИТН процентно ,че видите ли заради тях Герп се връща на бял кон... Такива ми ти фантазии. А истината е ,че те самите бойкотираха предложеният кабинет , хората в този кабинет имат в пъти по-чисто минало от комунистите Христо и Атанасов ,ала видиш ли за това се мълчи. Искрено съжалявам отрепките дето гласуват по убеждение за Дай България.Като беше в БТВто Трифонов всички се натискаха да му седнат на канапето и беше Слави ,сега като ги смачка на изборите стана гаден чалгар и тнт. КомунизЪма действа с пълна сила и Христо Иванов е едно от проявленията му. Гладен партизанин ,въртящ се около мандра . Така изглежда ситуацията.

 86. 87 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  До коментар [#71] от "xm...":

  ок
  :)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK