На живо

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© БСП"Дневник" проследи на живо важните политически новини и реакциите по тях.
Ивайло Кожухаров отговори на Дончева, че не познава Младен Михалев-Маждо

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© "Има такъв народ"

Заявеното от г-жа Дончева, че Маджо (Младен Михалев-Маждо, бивш ръководител на СИК - бел. ред.) стои зад мен и затова съм бил предложен за министър на туризма, е пореден жалък опит за дискредитация. Това казва в отговор на твърдението на Дончева Ивайло Кожухаров, номиниран за министър на туризма от партията на Трифонов.


В позиция, пратена до медиите часове след твърдението на Дончева, той казва, че това е "стандартен прийом на политическите хамелеони, които използват лъжата за своето политическо оцеляване. Това е начин на мислене, който явно е закодиран дълбоко в тяхната същност и се проявява по един и същ начин, независимо от поредния политически проект, зад който те се крият".


Съветва Дончева да приеме, че съществуват и хора, зад които не стои никой и нищо повече освен собствените им качества, образование, професионален опит, експертиза. "За разлика от вас. Знам, че не може да си представите да не ви подпира някой чичко-паричко, защото това е вашият жизнен опит, но това е положението", посочва той.


Уверява, че не познава посочения "бизнесмен", не го познава и не се е срещал.

Манолова потвърди, че лично се е срещала с Трифонов

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Велко Ангелов

Лидерът на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова потвърди, че се е срещала лично със Слави Трифонов по време на първия кръг от преговори за съставяне на кабинет с първия мандат на "Има такъв народ", но отрече думите му, че е било по нейна инициатива.
"Г-н Слави Трифонов ми се обади и ме покани в неговия офис. Той избягва появата на публични места, като си има своите аргументи за това. Съобразих се с неговите аргументи. Срещата беше на 7-ми август - дни преди да се гласува кабинета на "Има такъв народ", и неговото настояване беше да подкрепим предложението им", заяви Манолова в кулоарите на Народното събрание след срещата с БСП на тема "правителство с третия мандат".


В петък пред БНТ Трифонов разказа за срещите си с нея и Христо Иванов. "Попитана в очите ще подкрепи ли кабинет на "Има такъв народ", отговорила отрицателно, след което "започна нещо да ми обяснява и понеже я познавам добре... не ми стана много ясно защо не", каза той.

По нейни думи, Слави Трифонов спекулира с тази среща, тъй като тя е била само една и на нея не е ставало дума за "парцелиране на властта и раздаване на постове". Обясни и предишна реплика по адрес на Христо Иванов, че не е казвала да му се обещае просто нещо пък после да не се изпълни, а "обещайте му и ще го излъжете, защото това не зависи от вас", когато ставало дума за разпределяне на постове в регулатори.


Според съпартиеца й Николай Хаджигенов Трифонов повдигнал въпроса за тази среща, тъй като нямало какво друго да каже и направил неофициалната среща официална. "Ясно е, че политиците трябва да си говорят, но в основата на нито една от тези срещи (с "Има такъв народ" - бел.ред) не е стоял някой от "Изправи се.БГ! Ние идваме!", допълни още Манолова.


"Човекът, който ни спести и къщата в Барселона, и Мата Хари, би следвало да е малко по-обран в изказванията си". Това каза Манолова специално по адрес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера обяви, че "Христо Иванов и Мая Манолова щяха да се борят със задкулисието, но вчера стана ясно, че тайно са ходили да се молят за постове при Слави Трифонов".

Кирил Петков за негов проект: Нека го говорим, когато стане факт

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Цветелина Белутова

Министърът на икономиката Кирил Петков призова от ефира на БНР актуализацията ан бюджета да бъде приета преди разпускането на Народното събрание.


"Много се надявам, че този бюджет ще бъде приет. Всичко друго би било абсолютна безотговорност. () Умолявам даже всички политически партии, независимо че явно ще идват избори, да се стегнат и да приемат отговорното решение, че този бюджет трябва да бъде приет, преди да бъде разпуснато това Народно събрание", обяви той.


Посочи, че от БСП не са водили разговори с него или с президента той или други министри да участват в следващ служебен кабинет, нито в редовен кабинет с мандата на БСП.


На въпрос готви ли свой политически проект, той обяви, че в момента не знае какъв е точният отговор.


"Нека го говорим, когато стане факт. Не мога това да го казвам в момента. В момента съм служебен министър, който трябва да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната. Какъв е най-добрият начин да го направим, ще бъде много сериозен разговор не само с нашите съмишленици, но и с нашите семейства, с нашите партньори. Трябва да помислим внимателно, но знаем, че България има нужда от още промяна."


По темата за отказа му от канадско гражданство каза, че Конституционният съд е единственият, който може да говори по тази тема и трябва да отчете кога българската държава приема отказа за валиден като определи казуса като "екзотичен". Според него случаят с неговото гражданство би отворил вратите за много други българи, които искат да променят страната.


Подробности четете тук.

Мая Манолова коментира срещите си със Слави Трифонов

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Велко Ангелов

Лидерът на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова коментира срещите си със Слави Трифонов.


Според Борисов кабинет няма да има докато не бъде преизбран "диктаторът Радев"

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Фейсбук профила на Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че правителство не може да бъде съставено, докато Румен Радев не бъде преизбран за президент. Това заяви той пред конференцията на младежката организация на партията като изявата му бе предавана на живо "Нова нюз" точно в часа, в който сутринта лидерът на БСП Корнелия Нинова бе обявила, че ще направи изявление преди насрочената среща с "Изправи се.БГ! Ние идваме" след получаването на третия мандат.
"Май месец още предупредих, че няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Какво мнозинство повече им трябва от това, което имат в момента. Едно е само възможното, и то е, че президентските избори трябва да ги проведе служебният вътрешен министър и служебното правителство на Румен Радев.

Смята, че са "впрегнати" социологическите агенции, за да нагнетяват това. "Тези хора имат една единствена цел – Румен Радев с втори мандат. Те няма да се спрат пред нищо", каза Борисов по време на отчетно-изборното събрание на младежката организация на ГЕРБ.


По повод планираната актуализация на бюджета, лидерът на ГЕРБ коментира, че "уж актуализацията е заради пенсиите", но парите щели да свършат след 6 месеца и за пенсионерите няма да има нищо. "И за другите няма да има, разбира се", заключи той.


Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата.


Бойко Борисов,

лидер на ГЕРБ

Манолова: Няма да подкрепим кабинет на всяка цена

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)


Лидерът на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" обяви на започналата среща с БСП, че партията няма да подкрепи правителство на всяка цена, но обяви, че ще подкрепи предложението да се съкрати срокът за предложения между първо и второ четене на актуализацията на бюджета.


Посочи, че има три кръга задачи, които трябва да се решат: актуализация на бюджета, правосъдна реформа и приемане на проект на партията за отлагане на повишаването на цената на водата средно с 30% с една година.


След интервюто на Трифонов от петък е ясно, че мнозинство от формациите на промяната е невъзможно да бъде сформирано. За нас правителство на всяка цена не е решение, обяви Манолова.


Отбеляза, че без "Има такъв народ" правителство е невъзможно, макар и партията й да подкрепи кабинет с трети мандат.


Нинова настоява да се приеме актуализацията на бюджета, преди да върне мандата

Ако и днес се потвърди позицията, че никой няма да подкрепи правителство с мандат на БСП, партията ще върне мандата, но не веднага. Това ще стане между 10 и 15 септември, но като междувременно се приеме актуализацията на бюджета. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в изявление в парламента час преди насрочената среща за разговори по третия мандат с "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


За целта партията й ще предложи да се намали срокът за предложения по бюджета между първо и второ четене, който засега е определен на 7 септември включително. "Не сме се преработили, ако трябва ще работим денонощно", обяви тя като посочи, че отговорното поведение изисква да се подсигурят парите, свързани с пандемията и охраната на границата в условия на очакван мигрантски натиск. На започващите днес срещи с т нар. партии на протеста Нинова смята да договори тъкмо това. Обяви и че всички срещи ще са пред медиите и в парламента, а не в нечии офиси.


Ако върнем мандата веднага, президентът е длъжен да разпусне парламента и да насрочи избори, така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, медиците без 1000 лв. за работа на първа линия, работниците на затворени бизнеси без обезщетения, болните без ремдесивир, който според нея липсва, мотивира решението си тя.


Ние не гледаме на това като на игра, репликира тя лидера на ГЕРБ от вчера, а като отговорност. Борисов вчера иронизира, че Нинова се радвала на мандата като "дете на механична играчка", въпреки че нямала подкрепа за съставяне на правителство. На свой ред тя му отговори, че никой в парламента не иска да говори с ГЕРБ, не с БСП.

Изявление на Корнелия Нинова

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Час преди насрочената среща с "Изправи се.БГ! Ние идваме! за третия мандат лидерът на БСП Корнелия Нинова прави изявление в парламента. То бе обявено тази сутрин. Изрично бе посочено, че това не отменя нито днешните разговори, нито поканите към "Демократична България" и "Има такъв народ", макар Слави Трифонов вече да обяви в петък, че няма да подкрепи кабинет с мандат на БСП, което според всички останали обезмисля преговорите.


Подкрепата се търси, а не се поднася на тепсия, смята Атанас Атанасов

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Юлия Лазарова

Подкрепата се търси, а не се поднася на тепсия, коментира пред БНР поведението на "Има такъв народ" Атанас Атанасов от "Демократична България".


Обяви, че всичко, което ще се прави занапред, ще е подчинено на предизборната кампания. "И не знам дали ние трябва да участваме в предизборната кампания на БСП", допълни той.


Според него мандатът е даден на БСП, за да се осигури време да се приеме актуализацията на бюджета, а е било ясно от самото начало, че няма да доведе до съставяне на правителство.

Трифонов никога не е смятал да прави правителство, обяви Татяна Дончева

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Юлия Лазарова

Депутатът от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева коментира пред БНР, че Слави Трифонов не е имал намерение да прави правителство в нито един момент, дори в предишния парламент. "Той смяташе, че може да пробута два списъка по някакъв странен начин, който никъде по света не е минавал. Послужи си с хватки да убеди обществото, че след като това не става, виновни са всички други. Не беше много убедителен", заключи тя. Отбеляза, че същевременно някои политически лидери, без да ги цитира, са подценили липсата на добра воля у Трифонов и са смятали, че има намерение да прави кабинет.
Допълни, че Трифонов и към днешен ден не разбира колко негодни са били тези списъци за кабинет и това показва липсата на адекватност. "С човек, който няма адекватно разбиране на работата, на хората, на начина, по който да се свърши работата означава, означава, че имаме напълно неадекватен за политиката човек", заключи тя.


Повтори тезата си, че някогашният лидер на силовата групировка СИК Младен Михалев-Маджо предложил на Трифонов депутат за министър на туризма, а конците дърпал и дългогодишният председател на бюджетната комисия в Общинския съвет на ГЕРБ Орлин Алексиев, известен още като "ковчежника на ГЕРБ", а Дончева днес го нарече "касичката на ГЕРБ". "Ясно е, че Доган и Орлин Алексиев стоят отзад...Дали точно Доган или Пеевски, срещу какво, кога, са съвсем различни неща". С това защити защо се интересува от здравословното състояние на Трифонов, на което той отговори иронично преди ден.


Обяви, че поставила въпроса не от грижа за Трифонов, а за нацията и на кого ще бъдат поверени съдбините й. "Истината е, че Слави Трифонов не може да дойде в парламента... И не може да дойде никъде на публично място, той не иска да бъде виждан, въпросът е може ли да взима решения и кой взима решения вместо него. Положих усилия да убедим тези хора, които диктуват решенията на Трифонов, че трябва да се направи правителство още по време на неговия мандат", разказа тя като обяви това за повдигане на завесата.


В отговор на въпрос каза, че насрочените за 14 ч. днес разговори по третия мандат между БСП и "Изправи се.БГ!Ние идваме!", ще бъдат по-скоро за това какво е важно да се свърши в момента, защото още реда на в насрочването на срещите било ясно, че правителство не може да се състави, тъй като БСП е трябвало първо да говори с "Има такъв народ", за да има аритметична логика и да се прецени има ли основания да се продължават разговорите с другите.

Нинова ще направи изявление преди първия разговор за третия мандат

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Лили Тоушек

Часове преди насрочената първа среща за разговори в опит да се състави правителство с връчения на БСП в петък трети мандат и в светлината на коментари, че след интервюто на Слави Трифонов от петък, те се обезмислят, Корнелия Нинова ще направи изявление преди срещата, насрочена за ранния следобед.


В съобщението до медиите специално се уточнява, че това изявление не отменя насрочената среща днес с "Изправи се.БГ! Ние идваме!" нито поканите към "Демократична България" и "Има такъв народ". В петък Трифонов обяви, че от любезност негови представители ще има на тази среща, на свой ред Христо Иванов също посочи, че "Демократична България" ще се отзове, но с ясното съзнание, че мандатът е обречен.


Трифонов обяви пред държавната телевизия в петък, че няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП.

Слави Трифонов изгори третия мандат, обяви Мария Капон

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Юлия Лазарова

Предстоящата среща на БСП с "Изправи се.БГ! Ние идваме!" са разговори, а не преговори за съставяне на правителство, коментира в ефира на "Нова телевизия" Мария Капон.


"Това са разговори, защото финалът на преговорите беше даден официално в петък по държавната телевизия. Слави Трифонов изгори третия мандат. Той беше възможността да има ясни задачи, по които едно техническо правителство да мине по тях", обяви тя.


По думите ѝ в момента има овладяване на протеста, а освен това се освобождава време за Бойко Борисов и се дава още повече такова на главния прокурор Иван Гешев.


В бизнеса понякога взимаш сам решения на пазара, но в политиката трябва да знаеш какво е държавническото мислене, посочи тя.

Отказът на Нинова за разговори в аванс обрече мандата, обяви Христо Иванов

Политическото напрежение: Нинова ще върне мандата след 10 септември, ако няма подкрепа (хронология)

© Велко Ангелов

Отказът на лидера на БСП Корнелия Нинова за разговори преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство е причината то да не може да се състави сега, обяви пред "Нова телевизия" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.


Смятахме, че шансът да има правителство е с третия мандат и за да може да се реализира, трябва да има преговори преди даването му. Това бе смисълът на разговора със Слави Трифонов - да опитаме да оправим грешките от първия етап. Нинова отказа, защото не било конституционно и това обрече третия мандат, разказа той.


На всички е ясно, че след връчването на третия мандат на БСП сме в предизборна кампания.


Христо Иванов,

"Демократична България"


За срещата си с Трифонов, която оповести лидерът на "Има такъв народ" в интервюто си пред БНТ в петък вечер, Иванов каза, "когато се издъниш в качеството си на мандатоносител, след това да почнеш да вадиш срещи в опит да създадеш интрига е доста жалко". Разказа, че била 7 август.


От повече от година е ясно, че "Има такъв народ" и "Демократична България" ще трябва да правят заедно управление, а ние сме имали една единствена среща в последната седмица, когато и трите партии в нашата коалиция бяха взели решение, че не могат да подкрепят мандат, коментира Иванов.

Отрече да е казвал на Трифонов, че имал чувството, че в състава на предложения от него кабинет се вижда дългата ръка на ДПС, а обясни, че по начина на структурирането на правителство, което определи като абсолютно непригодно, се дава възможност за такова влияние и се отваря място за корупционни практики.
"Аз не се интересувам дали се е виждал с движението, или не. Виждам, когато едно управление се сглобява - дали в него се залага имунитет от възможността на Сарая да влияе или не", посочи той.


Отказа повече подробности от този разговор. "Нямам навика да преразказвам разговори, защото това е начин да няма следващи разговори. Когато почнеш да правиш медийни сюжети от тези срещи, резултатът е, че взривяваш възможността да има политически разговори и тогава хората получават парламент, в който хората не си говорят, обясни той.


Обясни, че с колегите си никога не са призовавали за разговори пред медиите, което също определи като политическа кампания.


Разговори на политици пред камера е като да им се дадат леки наркотици.


Христо Иванов,

"Демократична България"


Подробности четете тук.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (443)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5609 Весело

  "Отказът на Нинова за разговори в аванс обрече манда, обяви Христо Иванов"
  Всички останали са виновни, разбира се.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  Отказът на лидера на БСП Корнелия Нинова за разговори преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство е причината то да не може да се състави сега, обяви пред "Нова телевизия" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.  Отказът от предварително задкулисие е проблемът, казва г-н Иванов.

 3. 3 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  "Смятахме, че шансът за съставянето на правителство е в третия мандат и затова искахме разговори преди той да бъде даден. Затова отидох на разговор със Слави Трифонов, за да опитаме да изчистим грешките от първия мандат. ",

  каза г-н Иванов.

  Ето, поне един си признава, че е отишъл на килимчето пред офиса на г-н Слави.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Боли ма зъб, та куцам... Кажи си направо, че не вярваш да се състави стабилно правителство и за това си намираш повод да не участваш, с оглед на PR-а за предстоящите избори. Само че, ако ГЕРБ не са си губили времето тези месеци, сега нищо чудно да увеличат подкрепата си до там, че да направят те правителство с ДПС и някой съглашенец.

 6. 6 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 550 Неутрално

  На Ицо все някой му е виновен,аман вече!!

 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3544 Неутрално

  Ами че то си се усещаше още преди мандатът да ѝ бъде даден на Нинова. Трябва да се прочете статията за "Ти си виновен", за да се види причината.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  "Отказът на Нинова за разговори в аванс обрече манда, обяви Христо Иванов"
  То е ясно че фигурантът щеше да изпълни решенията на триумвирата, а сега изпълни само червените желания.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 9. 9 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Рефрена на партиите в предстоящите 3 месеца ще бъде кой провали мандатите, ще се карат точно като децата в детската градина. Пред страната има толкова много проблеми, а тези с какви неща се занимават не е истина просто.....

 10. 10 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Слави е виновен, Корнелия е виновна, чакаме да си обявите кандидата за президент, че и Румен да влезе в кюпа на виновните.

 11. 11 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#4] от "1908":

  Ето сам си си отговорил на въпроса.

 12. 12 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Отказът на Нинова за разговори в аванс обрече мандата, обяви Христо Иванов
  ======================================
  Е вие защо не проведохте разговори в аванс? Нали вие също се надявахте, Мая също мандата да бъде за вас?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 13. 13 Профил на mbs
  mbs
  Рейтинг: 248 Весело

  Христо не иска камери на преговорите, по - добре е нещата да стават под масата

 14. 14 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Един въпрос ме гложди напоследък. Защо Христо Иванов престава да се подписва като Христо Бойкикев, както го е првил в първите си стъпки в политиката, както и под побликациите му във вестник "Сега" или под разказите си, които мжоете да намерите в Гугъл като напишете "христо бойкикев разказ". Срам го от позорното му потекло, тов е ясно, до дали стига до мозъците на умните и красивите. Съмнявам се. Това е много сложна логическа връзка за хора с ляво мислене.
  —цитат от коментар 4 на 1908


  О не го е срам, даже напротив. Просто стратегическо прикриване.

 15. 15 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Не чух задоволително обяснение за тайния разговор с Трифонов. Христо Иванов се опита да изтъкне тезата, че не било важно къде са се срещали. Но важното е друго - допустимо ли е политици да се срещат тайно, независимо дали тези срещи се случват в парламента или в нечий офис. Иванов има Фейсбук - защо не каза там на своите избиратели "отивам да говоря със Слави, ще обсъдим това и това"?
  Нямал "навика" да преразказва разговори. Ако имаш навика да водиш задкулисни разговори, поне имай достойнството да ги преразкажеш на избирателите си.

 16. 16 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Весело

  :))) В кой е черния Петър ?? А, защо БСП трябва да разговаря с ДА , ..след като те имат червени линии ??:)) Ходенето по чужди квартири и договаряне на НЕЩО не представлява елемент на "принципност"!! За разлика от Христо Иванов - никой от БСП не е ходил по чужди квартири на гости.
  БСП да представи министър председател и кабинет , така се поема отговорност ! Нека залата покаже - кой как гласува !! :))

 17. 17 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  лекинко взе да ми вкисва едни и същи тъпаци да ми обясняват едни и същи тъпотии

 18. 18 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  Все някой му е виновен на тоя...И така, цел живот..

  Sic transit gloria mundi
 19. 19 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Значи партиите, които твърдо показаха, че са против мндат са ГЕРБ, ИТН, ДПС.
  ЗА мандат ще са Мая 5%, Христо - 13% и самото драпащо за власт БСП -13%.
  При това положение на какво разчита Нинова?

  Да убеди някого от големите, въпреки, че вече и умрелите разбраха, че няма да стане?
  Вероятността да убеди някого от големите формации е нищожна.
  Или е ненормална и ли разчита на нещо друго.
  Единственото, за което се сещам е купуването на депутати, които да гласуват ЗА, независимо от решението на лидерите на партиите.
  ТАКА ЛИ Е ДРУГАРКО НИНОВА?

 20. 20 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Значи партиите, които твърдо показаха, че са против мндат са ГЕРБ, ИТН, ДПС.
  ЗА мандат ще са Мая 5%, Христо - 13% и самото драпащо за власт БСП -13%.
  При това положение на какво разчита Нинова?

  Да убеди някого от големите, въпреки, че вече и умрелите разбраха, че няма да стане?
  Вероятността да убеди някого от големите формации е нищожна.
  Или е ненормална и ли разчита на нещо друго.
  Единственото, за което се сещам е купуването на депутати, които да гласуват ЗА, независимо от решението на лидерите на партиите.
  ТАКА ЛИ Е ДРУГАРКО НИНОВА?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 0 Неутрално
 23. 23 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Хе-хе, какъв предварителен разговор бе, ицко?
  За чий трябва да има такове нещо - разговор преди връчване на мандата, каква щеше да е темата на разговора, или просто щеше да се пазариш?
  Какво ти пречи да отговориш на поканата, отправена още преди връчването, при това неведнъж - отиваш, сядаш, изслушваш предложенията, премисляш и ако не си съгласен с нещо/някой, преговаряш и ако не се стигне до споразумение, ЕДВА тогава излизаш пред медиите и говориш.

 24. 24 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 712 Весело

  Не пия много отдавна кола, както и не ям пуканки, а гайдите ги изгубих преди два дни, та ще сложа мезе и вино още чакам новите гайди да дойдат:) да се забавляваме с безплатния цирк.
  Чалгари, ДПС и плюс няколко БКП-та. Страшна парлама!

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 712 Весело

  гайдите=цайсите, шибан телефон

 27. 27 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Гласувал съм за ДБ, но Ицо в случая говори пълни глупости.
  Как да уговорят кой да получи третия мандат, като това е право и задължение на президента.
  Сега, след като мандата е в БСП, засега се очертават позициите на двамата.

  Нинова: "Последна възможност е това за България. Каним ги добронамерено, държавнически, отговорно", каза Нинова на пресконференция в парламента в четвъртък.”

  Христо Иванов остава на позицията си, че няма да подкрепи правителство с мандата на БСП.
  Преди това ДБ отказа да подкрепи и правителство на ИТН или ГЕРБ, а отказва и предложението на ИБНИ за служебния кабинет. Тоест, партиите, които са провалили и трите мандата, са ДБ и ИТН. Всички други са склонни към диалог и компромиси за съставяне на правителство, дори да е с чужд мандат.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на jlh59313635
  jlh59313635
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Като гледам коментарите по-горе, явно всички са очаквали Христо Иванов да каже "аз съм виновен". На негово място аз поне бих поел отговорността за това, че днес министър на вътрешните работи не е Петър Илиев. Би било честно.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Христо Иванов направи и невъзможното, за да няма България редовно правителство.. Дотолкова се стара, че имам усещането за готвена коалиция с някой друг..С някой вече познат, на който Иванов вече е бил министър.

  Sic transit gloria mundi
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  "Мавърът извърши своето дело, мавърът може да се оттегли."
  Славиту,в ролята на мавъра,успя да забави възхода на ДБ.
  Сега отива на бунището за милиционерски слуги.
  Лошо нема.

 34. 34 Профил на jlh59313635
  jlh59313635
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Изгледах интервюто на запис. За пореден път брилянтен Христо и набираща се всячеки журналистка, прекъсваща го, засичайки го, караща се, дълбаеща в едни и същи опорки, въпреки, че й е отговорено... Ако срещу нея беше някой тулуп като Слави и Бойко, дали щеше да е толкова агресивна?
  —цитат от коментар 25 на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ


  Съгласен съм с първата част. Иначе за журналистката - може би такива агресивни и ни трябват, би свършила по-добра работа от Бойко Василев с интервюто на Слави.

 35. 35 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#2] от "Хай Буй":виде ли дет та питах за ескюеля?
  —цитат от коментар 32 на И този потребител е с ограничени права!


  Нищо не можеш да ме питаш по темата, както и по която и да е друга тема. Един алкохолизиран трол може да ме пита само къде да проси за внимание.

 36. 36 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Разстроено

  Само няколко статии по-рано Ивайло Дичев беше обяснил нагледно как всеки в България обвинява всеки, Христо Иванов не направи изключение, уви. То че този парламент е отишъл е ясно, ами ако така я карат, и следващият е в канала още преди изборите.
  А уж имаха общи задачи - да се разгради модела на Герб, да се махне Гешев, да ...

 37. 37 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#23] от "Toshko Afrikanski":

  Иска предварителен разговор, не иска разговор пред камерите, ясно е че става дума за договорки и разпределяне на парчета от баницата..Така я разбира властта наш Ицко..Не си ти, когато си гладен.

  Sic transit gloria mundi
 38. 38 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Навремето един потомствен комунист се изгаври с паметта на загиналите от комунистическите репресии : Ние вината ги приемаме с мезета!

  Сега друг потомствен комунист завоалирано иска да ни обясни , че приема вината с парче от баницата за мезе!

 39. 39 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Понеже Слави пита къде се вижда дългата ръка на ДПС, ще му кажа: дългата ръка на ДПС се видя много ясно дори съвсем скоро - чрез петъчното интервю по БНТ. Случайно ли беше това интервю, с което се сложи точка на шанса за трети мандат? Случайно ли беше проведено от БНТ? БНТ, която се командва от Кошлуков, човекът на Доган! Случайно ли Бойко Василев се държа като журналист първокурсник? Случйано ли в това интервю трябваше да се атакуват Христо Иванов, Мая Манолова, Кирил Петков? Да си спомним кога ИТН атакуваха Кирил Петков за двойното му гражданство - веднага след срещата им с ДПС. И това ли беше случайно?

 40. 40 Профил на Liliana Simeonova
  Liliana Simeonova
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Докога Хр. И. ще ни бъде представян от някои медии за най-великия политики в новата българска история?! Аман вече от тази супер евтина пропаганда. Хайде малко по-реалистично да се гледа на нещата.

 41. 41 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Христо Иванов направи и невъзможното, за да няма България редовно правителство..
  —цитат от коментар 31 на Hristov


  Мда, затова е отишъл на среща с Биг Брадъра ви.

  Говорите глупости и лъжи, и нямате абсолютно никаква способност да видите, че лъжите и глупостите ви носят единствено повърхностни ползи в надприказването и медийните изяви, но в дългосрочен план единствено помагат да живеете в паралелен свят. Абсолютно същата грешка вършеха и вършат ГЕРБ. ИТН се държаха неадекватно и колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-добре за вас.

 42. 42 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#23] от "Toshko Afrikanski":Иска предварителен разговор, не иска разговор пред камерите, ясно е че става дума за договорки и разпределяне на парчета от баницата..Така я разбира властта наш Ицко..Не си ти, когато си гладен.
  —цитат от коментар 37 на Hristov


  Практиката показва,че вече затлъстелите крадат без никакви задръжки.

 43. 43 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Съгласен съм с първата част. Иначе за журналистката - може би такива агресивни и ни трябват, би свършила по-добра работа от Бойко Василев с интервюто на Слави.
  —цитат от коментар 34 на jlh59313635


  Да, разбира се. Но именно в това не съм сигурен - че ще бъде също толкова агресивна към един Слави. И даже не казвам, че поведението е по някакъв начин поръчано. Просто интелигентния човек ги предизвиква да се държат по-нагло, а простакът ги респектира.

 44. 44 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  25.
  Ако беше някой тулуп като Слави и Бойко.
  Боже, вече и Слви ли е "тулуп"?
  За ДПС отдавна се знае, че са тулупи, гадни и ужасни.
  Май вече държавата се раздели не както беше след вдигането на юмрука
  - на гадни гербери - тулупи + ДПС.
  и цялата останала прогресивна общност начело с президента.
  Които се борят като матросовци "да си върнат държавата".
  Сега се народиха още "тулупи", които са прът в колелата на прогреса.

  Ум не ми го побира ако протестърчетата наистита се докопат до власт какво комунистическо мракобесие ни чака.

 45. 45 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Като гледам коментарите по-горе, явно всички са очаквали Христо Иванов да каже "аз съм виновен". На негово място аз поне бих поел отговорността за това, че днес министър на вътрешните работи не е Петър Илиев. Би било честно.
  —цитат от коментар 29 на jlh59313635


  Ники Василев -премиер!!!!!
  Петър Илиев - министър МВР!!!!
  Кошмар ,от който бяхме спасени,благодарение на ДБ.И без да са на власт доказват ,че са обществено полезни..

 46. 46 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Гласувал съм за ДБ, но Ицо в случая говори пълни глупости.Как да уговорят кой да получи третия мандат, като това е право и задължение на президента.
  —цитат от коментар 27 на Котаракът на Шрьодингер


  Ми той не е казал това.

  Чудя се дали има друга фенска маса, която е готова за най-малката и незначителна реплика да се нахвърли върху хората, за които уж гласува. Като гласувате за някого, дайте му малко повече толеранс.

 47. 47 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Добър политик може да бъде признат и от опонентите му.
  =============================================
  Орнела Ванони (италианска певица, но с леви убеждения) и според нея Матео Салвини е най -умелият политик, който успява да изглежда „един от хората“. Ванони казва: "Не мисля, че бих гласувала за него, но го намирам за наистина умел. Той прави всичко, за да изглежда като обикновен човек, един от хората". Защото хората следват човек, който лесно разбира ..." .
  =========================================

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 48. 48 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Ако има правителство то така или иначе трябва да бъде подкрепено от БСП, защото останалите 3 партии нямат 121 гласа. Дали мандата ще е на БСП или на ИБГНИ е все тая, БСП ще трябва да участва. ХИ се държи като малко дете в случая. Явно политиците ни изобщо не са нужното ниво. Ясно е че ще се ходи на нови избори. Но след тях нещата няма да са по-лесни, напротив особено ако Копейката влезне в НС. Дори и ДБГ да минат ИТН, пак за правителство ще трябват гласовете на Мая, ако изобщо влезе, на чалгаря и на БСП. Така че на ДБГ пак ще им се наложи да правят правителство с БСП, ако искат да управляват. Ако не идват ГЕРБ, ДПС + някоя патерица като БСП, например.

 49. 49 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#39] от "Fiji":

  Явно не следиш изявите на Слави.. Съвсем ясно заяви преди време , че не е фен на даването на другата буза, като ти ударят шамар..Та Христо Иванов, Мая и КирчУ могат да се сърдят само на себе си..

  Sic transit gloria mundi
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 884 Неутрално

  С ГЕРБ не щем, ама с Корнелия може (да водим преговори, да работим заедно, да правим правителство). Смехурко.

 52. 52 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 767 Неутрално


  Мисля, че я разгадах, привидната олигофренщина, поне за себе си.

  Три факта:

  1. Слави и ко се учудиха искрено на високите си резултати първия път, сякаш не ги искаха.

  2. Моментално гласуваха за машинно гласуване на избори, което улеснява провеждането им.

  3. Започнаха демонстративно да си правят харакири, но с героичен патос - предлагат неизбираеми кандидати или индивиди с психопатични черти, без да имат средствата как да ги защитят. Това да разчиташ на опонентите си да ти изберат кандидатите е много симпатично...

  Извод - назначилия Слави в тази роля е искал партия балансьор, не мнозинство за сваляне на мафията от власт. А то взе, че стана второто за негов ужас. И сега натиска Слави да си сваля рейтинга... защо иначе ще направиш избори, когато е ясно, че ще ти падне рейтинга?... освен ако не искаш точно това - да ти падне рейтинга в следващия парламент...

  ... и ни натиска всички ние да правим избори, докато най-сетне не конституираме подходящ нему парламент...

  Питам се, наистина ли сме такива олигофрени, че да позволим при абсолютната възможност да има мнозинство, което да изпълни належащите за страната ни цели, да не го направи... ей така, без привидна причина! Просто да си дадем едни 5 млн. лева ей така, за тоя що духа...

 53. 53 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Така я разбира властта наш Ицко.
  —цитат от коментар 37 на Hristov


  Не се различаваш особено от гербаджийските тролове. Явната прилика между двете формации - ГЕРБ и ИТН, явно се простира и до тая фаза - гнусотата от тролчетата им.

  Иначе, по малоумното ти твърдение, можеш ли да се опиташ по-малко да разсъждаваш как някой друг разбира неще, примерно, "наш Ицко" как разбира властта. Няма как да знаеш как някой разбира нещо. Ама нали фактите са неприятни за теб. А те са - ИТН се провалиха да съставят правителство. Използвай която искаш дума на мястото на "провалиха" по твой избор, и ще видиш, че пак фактите не са в твоя полза. Защото като ти е даден тоя мандат, ти си тоя, който носи отговорност да го изпълни. Като не си получил подкрепа, значи не си направил достатъчно, за да я получиш. Кратко и ясно.

 54. 54 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Весело

  До коментар [#49] от "Hristov":

  Ти кога от Бойковист стана Славист?

 55. 55 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  До коментар [#39] от "Fiji":Явно не следиш изявите на Слави.. Съвсем ясно заяви преди време , че не е фен на даването на другата буза, като ти ударят шамар..
  —цитат от коментар 49 на Hristov


  Ми да стане бе. Иска да държи цялат държава заложник на първобитните му разбирания за живота. И тва трябва да е нещо хубаво ли? Какво ги интересуват хората, отвъд фанатиците като теб, Слави на какво е фен.

 56. 56 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "Ники Василев - премиер!"
  "Петър Илиев - министър на МВР!"
  Кошмар, от който бяхме спасени благодарение на ДБ."

  Обаче пък ако се бяха обединили протестърските партии,
  пък да сложат Мая за Премиер
  щеше да настане такъв живот,
  че само си викам ДАНО.

  Даааа, Господ си знае работата.

 57. 57 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#31] от "Hristov":

  Любопитна ми е призмата, през която гледаш (хайде на ти!) света. С кое точно действие въпросният участник те доведе до това съждение? И не ти ли се стори поне, че има и други учаатници, за които това съждение важи, да не кажем в крещяша, но в по-голяма степен?

 58. 58 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#56] от "cpl40723722":

  Добре де, едно не разбирам. Искаш нещо, но няма как да го обезпечиш. Кой ти е виновен тогава?

 59. 59 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#53] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  ИТН предложиха кабинет.. Поне се опитай да си фактологически коректен..ДБ и ИБНИ го провалиха.Сега БСП са мандатоносител, но ДБ провалиха и този опит, още преди да е направен..И тук идва резонният въпрос, с кого биха съставили кабинет ДБ? С ИТН не искат, с БСП не могат, кой остава тогава?

  Sic transit gloria mundi
 60. 60 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  56.
  Кой каво иска да обезпечава?

 61. 61 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Христо, пиле шарено, ти си в предизборна кампания вече. Корнелия не ти е никаква, няма какво да делиш с нея, нейните избиратели няма да привлечеш, нито тя твоите.
  Противниците ти, ако не си забравил, са Буци, Каскета и щом си решил, Учиндолския вампир. Към тях се цели.
  Ако беше спортувал, както майка ти настояваше без успех, щеше да знаеш, че топката не се рита във всички посоки едновременно, а трябва да стигне до вратата.

 62. 62 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#54] от "Fiji":

  Аз бойковист?! За 12 години у Форумето нивга не съм бил..Пий още ено кафе.

  Sic transit gloria mundi
 63. 63 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  59.
  Ми как с кой остава - туй е много сложен въпрос за протестъри.
  Те ако можеха да мислят нямаше сами да се докарат до тупика, в който са днес.

 64. 64 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5609 Весело

  Буци и Доги вадят своите депутати, БСП, ДБ и ИБНИ гласуват ЗА, и кацинетът е готов...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 65. 65 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Христо, пиле шарено, ти си в предизборна кампания вече. Корнелия не ти е никаква, няма какво да делиш с нея, нейните избиратели няма да привлечеш, нито тя твоите. Противниците ти, ако не си забравил, са Буци, Каскета и щом си решил, Учиндолския вампир. Към тях се цели.Ако беше спортувал, както майка ти настояваше без успех, щеше да знаеш, че топката не се рита във всички посоки едновременно, а трябва да стигне до вратата.
  —цитат от коментар 61 на еспресо


  Поредната порция буламач под надслова "много ми се иска да съм гербаджия, но не ми стиска".

 66. 66 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#57] от "conservamus":

  Гледам фактите и крайният резултат..ИТН нямат кабинет, защото ДБ и ИБНИ отказаха да ги подкрепят, въпреки че два месеца по-рано заявиха , че са готови да подкрепят всичко и молеха Слави да предложи кабинет..Сега обявяват, че няма как да подкрепят кабинет на БСП, макар всички помним интервюто на Ицко с "егото"...И логическият извод, ако ДБ изобщо искат да са във властта е , че се готвят да го направят с някой друг..

  Sic transit gloria mundi
 67. 67 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5609 Неутрално

  До коментар [#64] от "Незнайко в Слънчевия град":

  *кабинетът

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 68. 68 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 704 Неутрално

  "Отрече да е казвал на Трифонов, че имал чувството, че в състава на предложения от него кабинет се вижда дългата ръка на ДПС, а обясни, че по начина на структурирането на правителство, което определи като абсолютно непригодно, се дава възможност за такова влияние и се отваря място за корупционни практики."

  "Наговарям ти, щерко, сещай се, снахо". Неудачникът Ицо пак е изпаднал в словестна диария, за да се оправдава.

 69. 69 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#39] от "Fiji":

  Системата на ДПС е: бутаме си нещата оттук-оттам (разбирай лични атаки срещу конкурентни на статуквото политици ) , чакайки да бъдем поканени от фаворита ни.
  Гадна партийка. Някъде написах, че електората им трябва да се отърси от нея и да намери представителството си по убеждения а не задължения и натиск.
  Не случайно милиционерското задкулисие сглоби множество измислени групировки и партии, СИК, ГЕРБ, НДСВ, ИТН...някои от тях с цел да сринат неудобни бизнеси политики, но не пипна ДПС!
  Никоя друга партия не посмя да посегне на електората му, гледахме акустиране в сарайски пристанища, приказки за строителни разрешетия и всякакви глупости но никой не излезе да каже пред електората на ДПС:
  Хора опомнете се! Вижте какво ви носят депесарските ченгета, колко работни места ви затриха, колко корупция родиха, докато вие работите безмълвно зачитани от тях, само като инструмент на собствената им власт и благополучие!
  Къде е подобно обръщение към избирателите им и от кой политик извън ДПС го чухме?
  Говори се за кражбите, обогатяването и овластяването на ДПС, като за нещо имагинерно, зад което стоят само бизнес интереси, но не и избиратели.

 70. 70 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#19] от "cpl40723722":

  ... При това положение на какво разчита Нинова? ... Или е ненормална и ли разчита на нещо друго.
  —цитат от коментар 19 на cpl40723722

  Толкова пъти се повтори, че и децата разбраха. Това е безплатна реклама и опит да се подобри образа (имиджа) на партията и на Нинова вътре в партията. Следващи избори идват.
  Ясно ли е?

 71. 71 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  До коментар [#53] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":ИТН предложиха кабинет.. Поне се опитай да си фактологически коректен..
  —цитат от коментар 59 на Hristov


  Че кой го отрича това. Някой във вашата партия разбира ли простия факт, че НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН да подкрепи проекто-кабинет, само защото такъв е предложен.

  Не знам дали някъде по света е имало подобно чудо, да обвиняваш другите, че не са те подкрепили. Ми много ясно, че не си направил достатъчно, за да те подкрепят бе. Кое не е ясно?

 72. 72 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Навремето един потомствен комунист се изгаври с паметта на загиналите от комунистическите репресии : Ние вината ги приемаме с мезета! Сега друг потомствен комунист завоалирано иска да ни обясни , че приема вината с парче от баницата за мезе!
  —цитат от коментар 38 на Dankol


  Ами това е комунистическа ченгеджийница която работи на политическо ишлеме!

 73. 73 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#65] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  Да, наистина е нужна смелост, за да намираш за гениални всички изяви на твоите партийни вождове.
  Комсомолът беше пълен с такива смелчаци едно време.

 74. 74 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#55] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  Ти да говориш за фанатизъм е някаква гротеска..

  Sic transit gloria mundi
 75. 75 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Добре, бе!
  Не разбирам - Самото Ице месеци наред докато течеше революцията и след нея се кълнеше, че партии на статутквото и по-точно БСП няма да подкрепя.
  И сега изведнъж забрави какво е говорел и ни носи вода от 10 кладенци, за да обясни сегашното си поведение.

 76. 76 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  .Сега БСП са мандатоносител, но ДБ провалиха и този опит, още преди да е направен.
  —цитат от коментар 59 на Hristov


  Слави заяви онзи ден, че няма да подкрепи такъв кабинет. Контекстът не бе ДБ в неговата аргументация. Конекстът беше "подкрепата за правителство е като любовта и щом БСП не ми дадоха любов, сега и аз няма да им дам". Какъв титан на мисълта, какъв държавник, а? 😀😀😀

  Ако забелязваш, като се изключи вметката за държавника, което е мое мнение, макар да е логично, всичко друго са сухи факти. Не казвам "тоя провали това", "тоя ме предаде" и тем подобни дивотии. Казвам: Слави отказа подкрепа за правителството с трети мандат. Кое не е вярно?

 77. 77 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#73] от "еспресо":

  Ха-ха, на път си да станеш " врагът с партиен билет"..Аз го минах тоя път, когато се обявих против коалицията на РБ/ тогава/ с ГЕРБ.

  Sic transit gloria mundi
 78. 78 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Много изнервен Бойкика бе! Повтаря едни и същи глупости по 15 пъти за да скрие очевадното - задкулисните договорки са основна ценност на протестърското котило.

 79. 79 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Неудачникът Ицо
  —цитат от коментар 68 на Stoyan Kostov


  Ето отново главната "аргументация" на гербавите, а и на малкото ИТН тролове. Обиди, квалификации, спекулации (те знаят по-добре какво ТОЙ иска). Един интелигентен човек лесно може да се ориентира в ситуацията. Но интелигентните хора са кът.

 80. 80 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#76] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  Поне уточни готови ли сте да подкрепите кабинет с мандат на БСП или не? Е?

  Sic transit gloria mundi
 81. 81 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Трябва да се излезе от целия този цикъл. Докато всички въздишат как без славиту нищо не става, той ще си действа по логиката на лудия с двата зелника. А първото нещо е да бъде напълно изолиран като по-лоша версия на това, което уж щели да чегъртат, ама с незаобиколимата му помощ.

  И после -- трябва ни някаква десница, която да не дрънка празни приказки 24/7 само защото се притеснява от комунистическото си потекло -- което, както се оказва, не било и чак толкова притеснително. Дайте нещо по-технократско, което да не се храни от лозунги и квази-етнически разделения. И за какво ни е дясно, като всички са бедни? И какво им е дясното? Пепи Москов най-добре ги определи като екип, който иска да продължи политиката на европейската левица, но по-категорично от ББ. Досега от тях чуваме предимно общи приказки за "много ясни принципи". Какво им е ясното и какво им е принципното?

  Аз като стар човек добре си спомням предизборната кампания на БСП "Да спрем разрухата, да обновим България!" Например: Ще закачим ли отново локомотива на икономиката? Да! Жан Виденов. Ще овладеем ли инфлационния растеж? Да! Атанас Папаризов. Ще осигурим ли водеща роля на българския капитал? Да! Румен Гечев. И т.н. Повечето знаем какво стана после.

  Но знаем и колко решаваща беше помощта на момчета от добри семейства като проф. Тодор Вълчев -- чорбаджийски син и, както се оказа, агент на Държавна сигурност от 1952 година. Под зоркия му поглед фалираха дузина банки, потомците на комунистическия кръволок Мирчо Спасов избягаха с парите в Южна Африка, а той се оттегли да си доживява старините в Швейцария. Дъщеричката му и днес движи със Серж и Моника.

  Та мисълта ми е -- няма ли някога да пораснем като общество? 30 години и все още щъркелът и дядо Коледа?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 82. 82 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Хе-хе, какъв предварителен разговор бе, ицко?За чий трябва да има такове нещо - разговор преди връчване на мандата, каква щеше да е темата на разговора, или просто щеше да се пазариш?Какво ти пречи да отговориш на поканата, отправена още преди връчването, при това неведнъж - отиваш, сядаш, изслушваш предложенията, премисляш и ако не си съгласен с нещо/някой, преговаряш и ако не се стигне до споразумение, ЕДВА тогава излизаш пред медиите и говориш.
  —цитат от коментар 23 на Toshko Afrikanski


  .
  =Нинова отказа т.н. предварителни приказки, т.к. тия искаха обсъждане на кои Президентът да връчи третия мандат. И правилно, по коституция това не е тяхна работа да търсят сговор и да поставят Радев в неудобна позиция, това е чисто негова работа и негов2о президентско решение. Чети Иванов, Конституцията, бре. И освен това, със същата основателност, тия биха могли да се съберат и да обсъждат прфедварително, какво да бъде решението на Слвчо и ИТН по същата логика, що не го поискаха!

 83. 83 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Не трябва да си фен на ИТН, за да питаш - защо с Корнелия в плаваща комбинация може, а с ИТН също в плаваща комбинация не може.

 84. 84 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Да, наистина е нужна смелост, за да намираш за гениални всички изяви на твоите партийни вождове.
  —цитат от коментар 73 на еспресо


  Брилянтна изява, казах. Не гениална. Но най-вече ставаше дума за абсолютно гнусния тон, с който сипеше уж критиките си, които, разбира се, бяха абсолютни глупости. Нямаше и как да се въздържиш от абсолютно елеменарното подмятане, че Христо не спортувал, нали? И може би в своята глава тази "критика" е нещо, което говори добре за теб? Ми не - абсолютно идиотска е, но ти си си виден глупак де.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  До коментар [#76] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":Поне уточни готови ли сте да подкрепите кабинет с мандат на БСП или не? Е?
  —цитат от коментар 80 на Hristov


  Не мога да ти разбера въпроса, защото не знам "уточни" повелително наклонение ли е или глагол от 3 л, единствено число, минало време. Би ли перифразирал?

 88. 88 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#76] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  Стюпс, ако трябва да съм обективен, при теб е нормално да подкрепяш всяка стъпка на Ицето..Ти си краен либераст-талибан, което е и в основата на проекта на Прокопиев-Кръстев..ДБ е дефакто огледалният образ на това , в което се превръща ДП на САЩ..Кансъл култура, айдентити политикс и прочие безумия..Не разбирам само десните избиратели какво търсят в този проект?!

  Sic transit gloria mundi
 89. 89 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#87] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  Готови ли сте да подкрепите кабинет , с мандат на БСП, Стюпс? Една неделя Ицко е готов, другата не е..Кое от двете е вярното?

  Sic transit gloria mundi
 90. 90 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  въпреки че два месеца по-рано заявиха , че са готови да подкрепят всичко
  —цитат от коментар 66 на Hristov


  Може ли точния цитат. Ако не можеш да представиш такъв, считам, че говориш неистини.

 91. 91 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#84] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":

  Стюпс, тръгнал си по пътя на севернокорейски комунист..Това някаква градация ли е за теб?

  Sic transit gloria mundi
 92. 92 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#82] от "Бенк-Бенк":

  ... по коституция това не е тяхна работа ... да поставят Радев в неудобна позиция ...
  —цитат от коментар 82 на Бенк-Бенк

  Това са прекалени глупости. Конституцията да казва кога може и кога не може да поставяш някого в неудобна позиция.

 93. 93 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#34] от "jlh59313635":

  Не е лошо журналистите да са по-напористи в разговори с политиците. Но тази от Нова с напористост прикриваше само поръчката да хвърли кофа кал по Христо Иванов. А за журналистически интелект и способност за анализ на политическо поведение - пълна нула

 94. 94 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5370 Неутрално

  Все повече ще си спомняме за връзката на Трифонов с Мултигруп и лично с Илия Павлоя, както и с Васил Илиев.

 95. 95 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Готови ли сте да подкрепите кабинет , с мандат на БСП, Стюпс? Една неделя Ицко е готов, другата не е..Кое от двете е вярното?
  —цитат от коментар 89 на Hristov


  За мен нямаше да е фатално при едно добро правителство, но едва ли БСП бяха способно да предложат такова.

  А иначе, нормало е Христо да не е категоричен в отговора си, защото от една страна го притискат обвиненията, че те са провалили правителството на протестните партии, от друга го притиска съглашението в коалицията, че мандат на БСП няма да подкрепят. Слава богу, твоят гуру мигна пръв и каза, че нямало да подкрепи трети мандат, така че дали ДБ спокойно може да се измъкне с това, че така или иначе математически е невъзможно, което и Христо направи току-що.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#84] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":Стюпс, тръгнал си по пътя на севернокорейски комунист..Това някаква градация ли е за теб?
  —цитат от коментар 91 на Hristov


  Не си прав. И аз не съм. Винаги има нужда от момченца, които да тичат за кафето и да се чувстват част от вътрешния кръг. Да е жив и здрав комсомолецът.

 98. 98 Профил на Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ
  Рейтинг: 66 Неутрално

  До коментар [#84] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":Стюпс, тръгнал си по пътя на севернокорейски комунист..Това някаква градация ли е за теб?
  —цитат от коментар 91 на Hristov

  До коментар [#55] от "Сенсей НАНАЙ ЕжкоБеж НАНАЙ":Ти да говориш за фанатизъм е някаква гротеска..
  —цитат от коментар 74 на Hristov


  Ристев, Ристев. Като те притисне човек с факти и веднага почваш с ей такива празни приказки. При теб това е константа.

 99. 99 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 663 Неутрално

  До коментар [#3] от "Хай Буй":

  "Ето, поне един си признава, че е отишъл на килимчето пред офиса на г-н Слави."

  Хахаха.........
  Той Ицето има ли килимче на което да не е отишъл,и остана ли още някой пред когото не е клекнал??????? Май не.
  Ходи,дрънка, търси тоз и ония само и само да лапне кокала,ама не го огря горкичкия.
  Дори в един момент и БСП станаха "добрия партньор" за него. На това хората му викат "политика проЗтитОтка!!!

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK