Има ли живот без Бойко и Слави

Въпросът е, че и двамата предлагат един и същ модел на управление. Понеже като цяло разчитат на предмодерните нагласи, такъв тип хора са, няма как резултатът при единия да е различен от другия.

© Дневник

Въпросът е, че и двамата предлагат един и същ модел на управление. Понеже като цяло разчитат на предмодерните нагласи, такъв тип хора са, няма как резултатът при единия да е различен от другия.Анализът е препубликуван от Портала "Култура".


Признавам, че изборът на заглавие е умишлено провокативен, за да привлече вниманието към един, струва ми се, сериозен въпрос, скрит зад ироничния.


Въпросът е има ли разлика между предмодерния и модерния човек и, ако има, тя в полза на модерния ли е, дава ли му житейско предимство? Връзката със заглавието се подразбира, но, за всеки случай, ще я подчертая: ако Бойко и Слави представляват старите феодални нагласи, то наистина ли съществуват и модерни, с които да се продължи нататък, без да се обръщаме повече назад?
Отговорът изглежда лесен - модерността на запад от нас отдавна се е състояла, живее се в нея и нашето цивилизационно изоставане не бива повече да ни обърква, абсурдно е в XXI век, в Европейския съюз да се чудим за посоката - модернизацията е закъсняла, но ще бъде въведена с бързи темпове, защото хората не издържат повече.


За съжаление обаче точно погледът към западния свят замъглява иначе привлекателната яснота. Не говорим ли и там за маскиран феодализъм, нима има съществена разлика в устройството на живота и човешките нагласи? Промените са уж фундаментални, но де факто козметични, господарите са си господари, а човекът отвътре си е все същият - същите страсти, същите мъки, същите радости. И защо ни е да сменяме опаковката? За да изглежда по-приемливо? Ама новата опаковка си има цена - само за да имитираме прогрес, ще си съсипем ценностите, ще си разбием традициите, а то прогрес няма. Много по-добре сме си в старите устои, защото те не са случайна приумица, а са такива, каквито не може да не бъдат.


Тези консервативни вопли се приписват на необразованата част от хората, но и сред по-образованите има тежки скептици. Те знаят, че критиката на модерната западна цивилизация не тръгва от Шкембе войвода, а от самата западна цивилизация, големите ѝ умове проблематизират нейния ход. И става сложно.


Да, има предимства, от които безспорно се ползваме - технологичният напредък, роден от онази култура, помага някои неща да стават удобно и бързо. Но и това има непоносима цена - младите станаха жертви на дигитализацията, не вдигат очи от устройствата. А и кой не е чел и гледал фантастика, която предсказва, че нищо добро не ни чака в бъдеще - не феодализъм, ами направо нов робовладелски строй, по-страшен от стария, защото средствата за поробване ще са съвършени. Натам води модернизацията, при положение че човекът не се променя.


(Следва полуироничен диалог, в духа на заглавието)


Е, човекът се променя, става по-добър, по-загрижен за другите и за планетата.


Така ли? Ама това не беше ли измислица на комунизма? Не се ли уверихме лично, че няма такова нещо?


Не, не, не е измислица. Човекът се променя с истинска възпитателна програма и в крайна сметка неизбежно разбира, че само общественият договор, който дава на всички свобода и прави всички равни пред справедливия закон, може да му осигури хармоничен и достоен живот.


Добре, къде го има това нещо? Някъде случило ли се е?


Ами, има го в западните демокрации?


Не, цялата им слава е от времената на империите и монархиите, ходим да им гледаме дворците, с нищо ново не могат да се похвалят. Американците и те ходят в Европа да гледат дворци. Имат хубави стоки заради капитализма, но той си е пак господарски, феодалите са се модернизирали само външно, но заради тоя маскарад сега пазарът ще им изяде главите - чудят се комунисти ли да станат, или да си се връщат към затвореното натурално стопанство.


Проблеми има навсякъде, но все пак правовата държава функционира и хората са защитени от корупционния произвол.


Той, нали, Слави каза, че против корупцията се бори? Затова гласувахме за него. Бойко се умори и го сменяме със Слави.


Въпросът е, че и двамата предлагат един и същ модел на управление. Понеже като цяло разчитат на предмодерните нагласи, такъв тип хора са, няма как резултатът при единия да е различен от другия. Трябва да се смени подходът. Трябва модернизация.


Мислим, че се разбрахме - модернизацията я продавайте на безотговорните младежи, те могат да се вържат, защото временно им върши работа. Като малко пораснат, веднага разбират, че тая работа не е сериозна. Даже и непораснали ходят по селата и искат да са еко и био, ама екото и биото не е модерно, ами то така си беше, преди да се почнат социалните експерименти.


Не може без модернизация, и без това вървим с векове назад, после ще се оплаквате, че модерният свят благоденства, а ние му слугуваме.


Ето, видяхте ли, това е облагороденият от западната цивилизация човек - иска да му слугуваме. Срамота! Ако ще слугуваме, на себе си да слугуваме. И да видиш как можем да си го наредим. Ако оттатък бяха толкова цъфнали и вързали, нямаше да прииждат чужденци при нас, за да се отпуснат и да поживеят човешки. Уж сме по-зле от тях, а като дойдат, не искат да си тръгнат. Кой тогава живее по-свободно и по-хубаво? Ние.


Тоест вие сте доволни и не искате нищо по-различно?


Вижте, за доволни - не сме доволни, човек винаги има от какво да се оплаче, особено по нашия край. Но, честно, въобще не сме сигурни в това, което ни предлагате, и има защо. Извинявайте, ама като го бутате напред тоя обществен договор и тая модернизация, нали се сещате как Русо се прехласва пред благородния дивак, диваците, казва, са били най-щастливи.


Сещаме се. Но той е нямал предвид дивашко поведение с колата на пътя или на масата в ресторант, говорил е за древните хора. А древни хора не можем пак да станем. Движението е само напред.


А не може ли да си стоим, както сме?


Казахте, че не сте доволни от "както сме".


Да, но не за да се лашкаме от утопии в антиутопии, а за да се помисли как да подобрим нашето си положение, да махнем лошото и да оставим само доброто, което си ни е традиционно и ние сме си го запазили.


Знаете ли, че модернизация може да значи точно това?


Не може. Ако е модернизация, не значи това.


Думата ли ви плаши, можем да я сменим?


Плаши ни, че човекът изчезва. Бойко, Слави - има ги, такива или онакива - нещо са направили, видели сме му и меда, и жилото. А вашата модернизация прави всичко невидимо и невидимото управлява, гледа си интереса, извърта го, както му е удобно, пък ние не можем копче да му кажем. Ако ще е феодализъм, поне да ни е пред очите, та да си го знаем и да сме си спокойни. Минахме през всякакви политически фантазии, стига лицемерие, не лъжете и децата.


Как така човекът изчезва? Защо не вярвате в себе си? Вие сте човекът, вие сте важните.


Абе Питайте дигиталния сатрап Джеф Безос ние ли сме важните, питайте го колко печели от нас и как се държи с работниците си. Ама, като питате, вместо него ще ви отговори бот. Робот идва от роб (това сме ние) и бот (това е той). Включили са ни като в "Матрицата" и ни точат силите.


(Край на полуироничния диалог)


Та, въпреки шеговитата форма, въпросът е сериозен. Отдавна се знае, че е сериозен. Понякога ни се струва, че вече има еднозначен отговор. И на изборите - изненада. Или без изненада.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Без Славчо и Боци живот има, но без увачаемият г-н Прокопиев и св. Христо Иванов Бойкикев, живот нема!

  Every cradle is a grave.
 3. 3 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 102 Весело

  Без Христо и Мая живот нема - това е верният отговор

 4. 4 Профил на poly_na
  poly_na
  Рейтинг: 102 Неутрално

  Има. Ще оцелеем и без Бойкоборисовците и Славитрофоновците на тоя свят.

 5. 5 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Попитали Радио Ереван:
  – Има ли живот без Бойко и Слави?
  Радиото отговорило с известно забавяне, защото не очаквало такъв въпрос, мислейки си че отговора би трябвало да е ясен.
  – Не точно "живот", но "жизнь" и ще понамерисва на ватенки и ботуши!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 6. 6 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Надяваме се съвсем скоро да разберем...

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1875 Гневно

  Що за глупав въпрос и тъпа опорка е това ? Живот е имало и преди Бойко и Слави. Провокатовно му е мнението, ама в повече. Наскоро един съфорумец, Норман Гранц беше призовал в свой коментар, да се закрие тази държава. Тази държава, този народ е преживял и гръцко, и турско, и комунистическо робство. И този народ и държава са оцелели до сега. Деева и аналлизаторите скапани, като не ви харесва, на паветата или на терминал 2. Живота ще го има и държавата. И след мен, и след вас.

 9. 9 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  Имааааа
  Започва от Терминал две

  Комунистите са виновни!
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Q q
  Q q
  Рейтинг: 143 Неутрално

  За съжаление повечето от Българите се хвърлят на всеки популист без конкретна програма който видят. Победата на Слави в този ред на мисли не е изненадваща, но е много тъжна.

 12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Живот без сеир нема ако си българин, но ето какво са казали савецките другари за кончината на вожда на народите:

  Удивили мы Европу,
  Проявили простоту.
  тридцать лет лизали жопу-
  Оказалось, что не ту.

  Но народ не унывает,
  Бодро движется вперед.
  Наша партия родная
  Нам другую подберет.

  1964 година са сменили тридцать с десять и ето ти частушка за Хрушчов. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Статията е пълна щета, написана доста нескопосано и накъсано.
  Фактите са че когато вкараш маймуни в театъра, вече нямаме театър, а цирк, това се случва в "западния свят" и е нормално да има недоволни, западната цивилизация се подменят от източни примати със средновековни разбирания за религия, ценности, култура..... и идват шайка грантаджии да обясняват колко сме тъпи, че не харесваме средновековните навлеци.....

  -voxy
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3045 Любопитно

  И Борисов и Слави са извън властта, но продължават ВСИЧКИ да се "катерят" върху главите им, за да си вдигат политическата немощ,...

  [email protected]
 17. 17 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Отговорът на въпроса и децата го знаят, без тия двамата слънцето няма да изгрее и кокошките ще спрат да снасят.

 18. 18 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Джонатан Суифт описваше как при лилипутите министрите се избирали в цирк, където всеки трябвало да изпълни някакъв номер - песен, акробатика, фокуси с гълтане на огън, по памет разказвам.
  Гъливер се възхищаваше от мъдростта на суверена - министрите във всички случаи ще бъдат некадърни и крадливи, ами поне да забавляват.
  Така че г-н Радев няма какво да ни дава чужденците за пример - англичаните още преди векове завиждат на уредба от нашия тип и мечтаят да ни настигнат.

 19. 19 Профил на vjo23696630
  vjo23696630
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Този въпрос е страшна провокация
  Като ги гледаш тези двамата и подскачах от радост -
  все пак сме в Европа и дори тези не могат да ни повредят

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3136 Весело

  И Борисов и Слави са извън властта, но продължават ВСИЧКИ да се "катерят" върху главите им, за да си вдигат политическата немощ,...
  —цитат от коментар 16 на karabastun


  Е, всеки по реда си!

  Баце пък що боза от Костов!

  Да не говорим от дядовците си, и петимата!

 21. 21 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Да водиш въображаеми диалози с пародийни версии на опонента си се нарича strawmanning и е абсолютно безполезно. Опитайте се да водите реални разговори с истински хора. Дори да са несъгласни с вас, слушайте аргументите им, а не си ги измисляйте.

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3045 Любопитно

  И Борисов и Слави са извън властта, но продължават ВСИЧКИ да се "катерят" върху главите им, за да си вдигат политическата немощ,...
  —цитат от коментар 16 на karabastun


  Тоест - живот има, без Бойко и Слави, но поне три партии няма да помиришат НС , БЕЗ пропагандата върху Бойко и Слави !!!

  [email protected]
 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  И това доживях да прочета :)

  Въпросът е има ли живот без политиците, анализаторите и другите вредни. :)

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Джонатан Суифт описваше как при лилипутите министрите се избирали в цирк, където всеки трябвало да изпълни някакъв номер - песен, акробатика, фокуси с гълтане на огън, по памет разказвам. Гъливер се възхищаваше от мъдростта на суверена - министрите във всички случаи ще бъдат некадърни и крадливи, ами поне да забавляват.Така че г-н Радев няма какво да ни дава чужденците за пример - англичаните още преди векове завиждат на уредба от нашия тип и мечтаят да ни настигнат.
  —цитат от коментар 18 на еспресо


  Значи е имало кастинг дълго преди думата да влезе в употреба.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 26. 26 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Правилният въпрос е има ли живот с Христо Иванов и Мая Манолова?
  Дали те са способни за нещо? Тяхният проблем е че те не са нито добри за нищо, и двамата не са направили нищо конструктивно в тяхния политически и цивилен живот!
  Вижте им биографиите ! Борисов и Трифонов са започнали успешни бизнеси, построили къщи, управлявали много хора! Иванов е не успял адвокат, неуспял стоител, неуспял политик, Мая се е изпокарала с вички на всяко едно от местата където е работила

 27. 27 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Въпросът всъщност трябва да е обратен. Има ли живот с Бойко и Слави?

 28. 28 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  По-точния въпрос май е: Има ли живот с Бойко и Слави, а отговора е категорично НЕ

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 29. 29 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Ей тоя абзац ми е любим

  "Тоест вие сте доволни и не искате нищо по-различно?


  Вижте, за доволни - не сме доволни, човек винаги има от какво да се оплаче, особено по нашия край. Но, честно, въобще не сме сигурни в това, което ни предлагате, и има защо."

  И затуй пак няма да ида да гласувам за ДБ. За другите и дума не може да става.

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Весело

  Интересно, как такива афтори намират прилика в многогодишен политик и управляващ над 11 год., и един бизнесмен, шоумен, който направи прощъпулник в политиката преди месец, две години правеше кастинг в търсенето на читави и грамотни българи от цял свят, вместо първият, който ги събираше по кръстовища и заведения?! "Гениално"!
  Само Хр. Иванов и Наско Атанасов ще ни оправят, а, и един вожд над тях!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4039 Любопитно

  "Има ли живот без Бойко и Слави"

  Разбира се, че има........................даже и без "почетния " има и със сигурност ще е малко от малко по-добър за гражданите на България!

 32. 32 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  По-скоро без изненада (на изборите, де).

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4039 Любопитно

  До коментар [#11] от "Q q":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Даже и в чужбина много нашенци/ пряк свидетел съм на това/ се излъгаха да гласуват за Чалгарят на Републиката , защото си мислеха , че може да донесе положителна промяна!Уви, бяха излъгани!

 35. 35 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Няма! Ако Боко го няма (и Каскета ) няма върху какво да стъпят предизборната ни агитация и политическа програма.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 36. 36 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Въпросът е:
  "Има ли живот с Бойко и Слави??"

 37. 37 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Не щеме ние Харвард, не щем ний Оксфорд. Ний исками си царя, пъдаря и шута. И да си грухтим в пеевската кочина.

 38. 38 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Весело

  До коментар [#20] от "xm...":

  Правилният въпрос е :
  Има ли живот след другаря Радев? Щот сега всички с червени будьоновки трябва да ходим

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Весело

  До коментар [#37] от "wkk57607068":

  Едногодишният Харвард, да сме точни все пак, има огромна разлика с пълното обучение.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 40 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Защо авторът не си е задал въпроса ще има ли живот без Радев?

 41. 41 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 908 Неутрално

  В София може и да стане извън София трудна работа. Няма как да направиш нещо смислено с бедни хора, за голяма част от които всеки ден е битка за оцеляване.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 42. 42 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Добър текст. Показва ни диалог между хора с крайно противоположни позиции, които са си прави за себе си. А ако не са Слави и Бойко (или Христо), то ще се намерят други подобни, които да заемат нишите.

 43. 43 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Все повече умнокрасивата елитна идея заприличва на идеята за превъзходство на арийската раса! Момчета , момичета и същества от третия пол : Няма как целия народ да е учил в Харвард , няма как всички да сме израснали на жълтите павета , няма как всички да сме родени със сребърна лъжичка в устата и някои хора са с умения , интелект и възможности по-малки от тези , които вие сте получили даром от вашите родители , които крадяха като разпрани след 1989 г. Научете се да живеете заедно с този народ , а не само да се опитвате да изпъкнете като му се подигравате и го унижавате!

 44. 44 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Псевдоинтелектуален миш-маш!!!

 45. 45 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#43] от "Dankol":

  Дообре, но не е зле някои хора с по-мялки "умения , интелект и възможности" да приемат факта, че тези с по-големите такива ще са и по-богати. И ако искат и те да станат по-богати и да живеят по-добре, ще трябва да се примирят, че или трябва да учат или да оставят по-умните да управляват. Щото някак не върви да казваш "пък какъв е тоя, че ще ми дава акълк или ще ме управлява, кво като е умен и учен!".....

 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  "Има ли живот без Бойко и Слави"

  Отговорът на този въпрос е положителен. Има живот, при това по-добър, без тези двамата.

 47. 47 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Разбира се че няма живот без боце и слави. Как може да има живот без чалга, живот без байтошу, без лъжи и без цигании?!? Това са най-важните неща за всеки българин, за всяко живо същество по тези земи, по важни от слънцето, от водата, от въздуха!
  Боцата беше и ще пребъде, защото само такива водачи като него имат бъдеще в българското общество!

 48. 48 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4204 Неутрално
  Защо авторът не си е задал въпроса ще има ли живот без Радев?
  —цитат от коментар 40 на stedim


  Излишен въпрос. След президентските избори , когато Радев няма да го има, животът няма да спре.

 49. 49 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  До коментар [#39] от "hamiltonf":


  До коментар [#37] от "wkk57607068":Едногодишният Харвард, да сме точни все пак, има огромна разлика с пълното обучение.
  —цитат от коментар 39 на hamiltonf


  Колко време е стандартната магистърска програма там?

 50. 50 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Няма жовот без Бойко и Слави! Има балгоденствие!

 51. 51 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  Ако четем между редовете можем съвсем спокойно да видим, че тук се проверява почвата за търпимостта на българина към комунистическата партия и нейните метастази - ДПС, ИМВ, ДБ, Възраждане...
  —цитат от коментар 1 на 1908


  Хубаво си почнал да изреждаш метастазите на комунистическата партия , но защо не споменаваш БСП и ГЕРБ?

 52. 52 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#40] от "stedim":

  "Защо авторът не си е задал въпроса ще има ли живот без Радев?"

  Бойко и Слави са символ на съвременния Бай Ганьо. Радев на какво е символ, че да го замесваме? На русофилията в най лошия вид? Че Бойко к Слави да не би да не са продажнижи на рускоте интереси в България?

 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Весело

  До коментар [#49] от "lz73":

  По принцип до 2. А колко време е бакалавърската?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 54. 54 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1668 Весело

  "Въпросът е, че и двамата предлагат един и същ модел на управление. Понеже като цяло разчитат на предмодерните нагласи, такъв тип хора са, няма как резултатът при единия да е различен от другия."

  Всичко това е написано, след като единият е управлявал 12 години, а другият не е управлявали 12 минути!
  Един и същи резултат, викаш!
  Тези умозаключения веднага ми напомнят за един друг цитатник.
  Намирисва ми на двама братя с един и същ умствен багаж.
  Е, сигурно бъркам, но първото впечатление е такова.
  И понеже списващия го е хванала амнезия, да му напомня, че "постмодерните" болшевики на Нинова и Бойкикев и мутрите на Маямата с овации увиснаха на врата на "предмодерния" Трифонов.
  Тогава той още не беше такъв.
  И му лизаха з.дника до последно.
  А той взе, че ги изчегърта-не ще такова зло около интимното си място!
  Недостойни сте, казва!
  И вредни!
  Е, как да не се съгласиш- от постмодерни позиции да правиш унизителни теманета на един предмодерен циркаджия.
  ....
  "Само, знайте, за парата
  и на министрите креслата
  облизват ти и л.йната,
  заплюват се и в сурата...".

  Да ме извини Ботев

 55. 55 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1001 Весело

  Да водиш въображаеми диалози с пародийни версии на опонента си се нарича strawmanning и е абсолютно безполезно. Опитайте се да водите реални разговори с истински хора. Дори да са несъгласни с вас, слушайте аргументите им, а не си ги измисляйте.
  —цитат от коментар 21 на persifedron1


  Сакън!
  Едни великани на правната мисъл дотам си повярваха, че опитаха с Гешев, простия каскет от школата в Симеоново, и се получи малък конфуз.

  Знанието е сила, информацията - власт
 56. 56 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Живот без тях е имало и ще има. Дори без тях ще е по-добър. България няма нужда от такива егоцентрици като тях, които са се взели за божества.

  danitoledov
 57. 57 Профил на Истината
  Истината
  Рейтинг: Весело

  Няма жовот без Бойко и Слави! Има балгоденствие!
  —цитат от коментар 50 на silverman


  Защо не благоденствате тогава, а се тръшкате и все Борисов ви е в устата? Усещате, че се връща на бял кон, май...

 58. 58 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Между другото анализа определено търпи критика. Някак си неусетно е пропуснал най-проблемната тема изпедерастяването и ислямския натиск върху християнската популация в западната цивилизация. Правилно е насочил вниманието си към мислещата част от хората гледащи и критично на запада. И явната циганизация на България, и навирането в очите ни на еднополовата любов ни притеснява. Определено и гей обществото и исляма се опитват да извоюват права. Но го правят за сметка на нашите. На мен лично не ми е приятно във всеки филм да има по някой гей. Много моля, нещата под завивките да си останат там. За исляма.... препоръчвам на автора да прочете посшедните книги на Ореана Фалачи. Докате ние сме толерантни исляма завладява Европа. И не от вчера. Та в тези 2 аспекта... Мерси. Благодаря ви за "модернизацията".

 59. 59 Профил на Ivan Mitev
  Ivan Mitev
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Сега основната политическа грешка е очакването за възможен устойчив политически успех.
  Хиляди пъти да се реализират избори в Република България, поради не прилагане на необходима защита срещу щети от обществено ползване на левове, устойчивият политически успех е невъзможен.
  Заради съдбовната държавна грешка, всеки политик е без полезен ход за постигане на устойчиво обществено развитие. Дори при пълна политическа подкрепа от народни представители се създават нови щети. Правителството е с подсигуряван политическия провал.
  Защо много хора са с реално съгласие за запазване на злокобната парична грешка?
  Вариантите са:
  Първи: Сгрешеното обществено ползване на пари е важна причина за неограничени щети. Невъзможен е устойчив политически успех. Понасяме нови щети.
  Втори: Устойчивият политически успех е възможен при наличие на с необходима защита срещу щети подобрена обществена употреба на пари.

  Иван Митев - икономист
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Този въпрос е страшна провокацияКато ги гледаш тези двамата и подскачах от радост -все пак сме в Европа и дори тези не могат да ни повредят
  —цитат от коментар 19 на vjo23696630


  Миналата година си подскачал със Слафчо, щото същите тия анализатори ги наричаха протестни партии.

 62. 62 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1001 Весело

  Подобни "анализи", в които ни се сервира като пример за подражание някакъв супермодерен, благовъзпитан, ултрадемократичен и възвишено изтънчен "Запад", сега, 15 години след присъединяването ни към ЕС, когато кажи-речи всеки българин е имал възможността лично да опита "как е на Запад", яко лъхат на слугински манталитет.
  Щото в политиката на въпросния "идеален Запад" хич няма семейни кланове, които обитават върховете на държавата по половин-един век, нито пък синове/дъщери на президенти стават и те президенти, нищо, че са глуповати, сексуално сбъркани или крадливи. Или и трите.
  Представям си какво би се изписало, ако Боко отиде в борда на директорите на "Газпром".
  Жалка история....

  Знанието е сила, информацията - власт
 63. 63 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  "Има ли живот без Бойко и Слави"
  ..............
  Бойко го няма близо пет месеца, а такива, като автора заработват още на неговия гръб.
  Явно без Бойко за такива анализатори нема да има живот.
  Гладни ще стоят.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Общото между Трифонов и Борисов е тяхната непоносимост към хора като Иван Костов, Христо Иванов, Кирил Петков.

 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  До коментар [#65] от "plynii":

  По-простите винаги мразят умните.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Пак идват избори и изпълзяха предизборните мъдреци.
  Въпросът, обяче, е не дали има живот след Борисов (щото Слави още е мноооого далече назад по пътечката...), а дали щи има правителство.
  Като гледам безполезните напъни на двата "блиц" парламента се сещам за поговорката "напънала се планината и родила мишка...", само дето в нашия случай и нишка не излезе. Само напъни ипъшкания. Като в японско порно.
  Това по повдигнатия въпрос....
  Сега за нещото, наречено претенциозно "текст"...
  Хм... Явно този е писател, коркото Станислав Тривонов цигулар или там какъвто инструмент е учил.

  Отново започва изливането на "мнения и анализи" от фейсбуци и туитъри. Не се подигравайте с аудиторията.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 70. 70 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1668 Весело

  До коментар [#66] от "Роси":

  "По-простите винаги мразят умните."

  Истински умните не се бият в гърдите по повода- всички виждат, че са такива.
  Единствено простите се напъват да изтъкнат своя ненадминат ум, щото ако сами не го правят, никой няма да го забележи.
  Но понеже пак никой не го вижда, те си остават само красиви.
  И събират омразата на тези, които имат достатъчно ум да видят очевадното.
  На нашите убавци не им остава друго, освен да ги нарекат "прости"
  Както по-рано- "дебили"-за собствено успокоение и оправдание.

 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3684 Неутрално

  ,,...Те знаят, че критиката на модерната западна цивилизация не тръгва от Шкембе войвода,...,,

  Добре че ви немам кунтурътъ Стоенчо. Да наричаш опонента си шкембе нойвода, тиква, тиквонии, БАЙ....

 72. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1492 Любопитно

  Не бях чел скоро толкова интелектуално немощна статия! „Има ли живот без Бойко и Слави“? Има, разбира се! Има живот и без Виденов, например, и без Румен Гечев, и без Орешарски – и то далеч по-добър живот! Въпросът при всички тези „промени“ е какво ще замени тези, за които се пита има ли живот без тях! Смутеният аФтор никъде не пише, хей така – за пояснение, защо слага Баце и Слафчу под едни общ знаменател! Какво е общото между тях? Баце е бил 30 г. шоумен? Писал е песни като „Ще ти скъсам гъза“, „Горе на комбайна“ и „Ръгай чушки в боба“? Има за най-близки довереници сценаристи, които, когато влязоха в парламента, първата им работа беше да дойдат със скъсани дънки или да подвикват на депутатки от други партии: „Я си сядай на дебелия дирник, ма!“?

  Или Слафчу е бил бодигард на дедо цар, после главен секретар на МВР, после два мандата кмет на София, а после и три пъти премиер на България и си е давал на два пъти оставката, докато под прозорците му санкюлотите са си драли гърлата „Долу диктатора“? А след това пак си е печелил изборите и е правил правителства! Как мислите – за всичките тези години управленски стаж като главен секретар, кмет на столица и министър-председател, посещения в чужбина, канен от чужди държавни глави и президенти, разговори с тях, в т. ч. и „на четири очи“, не са му дали поне малко от малко управленски знания, мироглед и визия? Той политическия инстинкт си го има вроден, така че това си е дарба и възможност за политически и коалиционен диалог! Така че още от самото начало се започва с фундаментално грешна концепция, а след това грешките се мултиплицират! „Как така“, пита там някой от политическия ъгъл? Как така ли? Ами ето така:

  1. Какво ни се предлага? Хлевоустият аФтор ни мятка решението: „Отговорът изглежда лесен - модерността на запад от нас отдавна се е състояла“! Ха-ха-ха, позволете ми да се посмея! Я да видим досега на какви каруци се возеше „промяната“? То не бяха „реформи“ с Реформаторски блок, то не беше „ДА“-Българене, то не беше „изчегъртване“, то не бяха чудесии! И какъв беше резултатът? Изчегъртване на изчегъртвачите! Защо? Защото неистовата лакомия да се седне на държавната трапеза и невъобразимата алчност да се заемат министерски постове унищожи тотално всеки намек дори за коалиционна политика, политически програми и управленски приоритети! Така че сега ни се предлага „модерност“, а нейните носители ще бъдат същите, които досега ни омайваха с другите си шукаритети!

  2. Завалията аФтор дори не си дава и най-малката сметка колко са, аджеба, депутатите на Баце и на Слафчу и, най-паче, колко им е електоратът! Айде, да речем, че Баце и Славе кучета ги яли и ги отписваме от политиката, ама какво правим с електората? Тоя електорат, който наброява, според последните избори, повече от 1 300 000 души и който гарантира на всеки политическо дълголетие, че и участие в управлението, стига да не предлага индивиди като Пацо Шнорхела за премиер? М? Какво правим? Привличаме го с десанти с гумени лодки? Или с „полуироничен диалог, в духа на заглавието“? Плашим го с Гешев като с Торбалан? Спираме магистрала Хемус и ремонтите по пътищата? С вдигането на цените на ток, парно, а оттам и на хранителни и други продукти и стоки? Ами че само преди една година цената на олиото беше 1.69 лв., а сега е 3.69 лв.? Така ли се привлича електорат? Що не питате на Запад, нали ще се „модернизираме“?

  Едно мога да гарантирам накрая: Слафчу, Тошко и сие, Христо Иванов, женерал Наско, МаяМа, Дончева, Капон, Хаджибабикяните и прочее пишман-политици са пътници, както и една стринка от с. Крушовица! Повтарям ПЪТНИЦИ – за недовиждащите! Идват нови играчи, ,които буквално ще им свият сърмите, ще им секвестират електората и ще ги подминат като бърз влак селска гара! А вие ръгайте минуси, белким, чунким и санким ви олекне и поумнеете от подобни действия! На печелившите – честито, а другите, откъдето са дошли, там ще са и отишли!

 73. 73 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Така става като се напуши човек и всяка мисъл, която му хрумне, изглежда гениална.

  Иначе заглавието е наистина провокативно, защото ясно се вижда че "Бойко и Слави" събират половината гласове. Изглежда сякаш това ще е най-новата редакционна линия – видя се, че с избори няма да стане (пусти прост народ), май при пожизнен Радев си е най-добре.

 74. 74 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1832 Весело

  Не бях чел скоро толкова интелектуално немощна статия! „Има ли живот без Бойко и Слави“? Има, разбира се! Има живот и без Виденов, например, и без Румен Гечев, и без Орешарски – и то далеч по-добър живот! Въпросът при всички тези „промени“ е какво ще замени тези, за които се пита има ли живот без тях! Смутеният аФтор никъде не пише, хей така – за пояснение, защо слага Баце и Слафчу под едни общ знаменател! Какво е общото между тях? Баце е бил 30 г. шоумен? Писал е песни като „Ще ти скъсам гъза“, „Горе на комбайна“ и „Ръгай чушки в боба“? Има за най-близки довереници сценаристи, които, когато влязоха в парламента, първата им работа беше да дойдат със скъсани дънки или да подвикват на депутатки от други партии: „Я си сядай на дебелия дирник, ма!“? Или Слафчу е бил бодигард на дедо цар, после главен секретар на МВР, после два мандата кмет на София, а после и три пъти премиер на България и си е давал на два пъти оставката, докато под прозорците му санкюлотите са си драли гърлата „Долу диктатора“? А след това пак си е печелил изборите и е правил правителства! Как мислите – за всичките тези години управленски стаж като главен секретар, кмет на столица и министър-председател, посещения в чужбина, канен от чужди държавни глави и президенти, разговори с тях, в т. ч. и „на четири очи“, не са му дали поне малко от малко управленски знания, мироглед и визия? Той политическия инстинкт си го има вроден, така че това си е дарба и възможност за политически и коалиционен диалог! Така че още от самото начало се започва с фундаментално грешна концепция, а след това грешките се мултиплицират! „Как така“, пита там някой от политическия ъгъл? Как така ли? Ами ето така:1. Какво ни се предлага? Хлевоустият аФтор ни мятка решението: „Отговорът изглежда лесен - модерността на запад от нас отдавна се е състояла“! Ха-ха-ха, позволете ми да се посмея! Я да видим досега на какви каруци се возеше „промяната“? То не бяха „реформи“ с Реформаторски блок, то не беше „ДА“-Българене, то не беше „изчегъртване“, то не бяха чудесии! И какъв беше резултатът? Изчегъртване на изчегъртвачите! Защо? Защото неистовата лакомия да се седне на държавната трапеза и невъобразимата алчност да се заемат министерски постове унищожи тотално всеки намек дори за коалиционна политика, политически програми и управленски приоритети! Така че сега ни се предлага „модерност“, а нейните носители ще бъдат същите, които досега ни омайваха с другите си шукаритети!2. Завалията аФтор дори не си дава и най-малката сметка колко са, аджеба, депутатите на Баце и на Слафчу и, най-паче, колко им е електоратът! Айде, да речем, че Баце и Славе кучета ги яли и ги отписваме от политиката, ама какво правим с електората? Тоя електорат, който наброява, според последните избори, повече от 1 300 000 души и който гарантира на всеки политическо дълголетие, че и участие в управлението, стига да не предлага индивиди като Пацо Шнорхела за премиер? М? Какво правим? Привличаме го с десанти с гумени лодки? Или с „полуироничен диалог, в духа на заглавието“? Плашим го с Гешев като с Торбалан? Спираме магистрала Хемус и ремонтите по пътищата? С вдигането на цените на ток, парно, а оттам и на хранителни и други продукти и стоки? Ами че само преди една година цената на олиото беше 1.69 лв., а сега е 3.69 лв.? Така ли се привлича електорат? Що не питате на Запад, нали ще се „модернизираме“?Едно мога да гарантирам накрая: Слафчу, Тошко и сие, Христо Иванов, женерал Наско, МаяМа, Дончева, Капон, Хаджибабикяните и прочее пишман-политици са пътници, както и една стринка от с. Крушовица! Повтарям ПЪТНИЦИ – за недовиждащите! Идват нови играчи, ,които буквално ще им свият сърмите, ще им секвестират електората и ще ги подминат като бърз влак селска гара! А вие ръгайте минуси, белким, чунким и санким ви олекне и поумнеете от подобни действия! На печелившите – честито, а другите, откъдето са дошли, там ще са и отишли!
  —цитат от коментар 72 на Santos


  ++++++++++++++++++++++++++++++++
  Но ей сега ще отнесеш минусите

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 75. 75 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1492 Любопитно

  До коментар [#50] от "silverman":

  Ама разбира се, @silverman, я какво голямо „балгоденствие“ беше преди Баце! Ставане в 4 ч. сутринта и опашки за прясно и кисело мляко ли не щеш, купони ли не щеш, куфарчета с пачки долари за наши дрОгаре ли не щеш, едновременен фалит на 16 банки ли не щеш, 3000 лв. за 1 долар ли не щеш – все убавини и благини! Па едни заплати по 200 лв., па едни пенсии по 60 лв. – нямат изхарчване! А при Баце какво? Едно обикновено удвояване на БВП за десетина години, едно никакво ежегодно вдигане на МРЗ, същите мъки и за пенсионерите, а за тормоза от новите магистрали, метро, липса на безработица, пречиствателни станции и т. н. даже няма и да споменавам! Такава тотална загуба на „балгоденствие“ при Баце, че горките хорица с часове чакат всеки уикенд на гръцката, че и на други граници, белким се отърват от мъките и тормоза на Баце! Я сега ни кажи, silverman-чо, каква е твоята представа за „балгоденствие“, кой ще ни ги достави тези невъобразими шукаритети, за кога да се надяваме и от кого да очакваме едно такова ми ти „балгоденствие“, че да гласуваме за него? Нали? Почваш ли да хортуваш?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  Има ли живот без Бойко и Слави.
  ==================================
  Ами явно няма, щом са взели над 50 % от гласовете.

 78. 78 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Не бях чел скоро толкова интелектуално немощна статия! „Има ли живот без Бойко и Слави“? Има, разбира се! Има живот и без Виденов, например, и без Румен Гечев, и без Орешарски – и то далеч по-добър живот! Въпросът при всички тези „промени“ е какво ще замени тези, за които се пита има ли живот без тях! Смутеният аФтор никъде не пише, хей така – за пояснение, защо слага Баце и Слафчу под едни общ знаменател! Какво е общото между тях? Баце е бил 30 г. шоумен? Писал е песни като „Ще ти скъсам гъза“, „Горе на комбайна“ и „Ръгай чушки в боба“? Има за най-близки довереници сценаристи, които, когато влязоха в парламента, първата им работа беше да дойдат със скъсани дънки или да подвикват на депутатки от други партии: „Я си сядай на дебелия дирник, ма!“? Или Слафчу е бил бодигард на дедо цар, после главен секретар на МВР, после два мандата кмет на София, а после и три пъти премиер на България и си е давал на два пъти оставката, докато под прозорците му санкюлотите са си драли гърлата „Долу диктатора“? А след това пак си е печелил изборите и е правил правителства! Как мислите – за всичките тези години управленски стаж като главен секретар, кмет на столица и министър-председател, посещения в чужбина, канен от чужди държавни глави и президенти, разговори с тях, в т. ч. и „на четири очи“, не са му дали поне малко от малко управленски знания, мироглед и визия? Той политическия инстинкт си го има вроден, така че това си е дарба и възможност за политически и коалиционен диалог! Така че още от самото начало се започва с фундаментално грешна концепция, а след това грешките се мултиплицират! „Как така“, пита там някой от политическия ъгъл? Как така ли? Ами ето така:1. Какво ни се предлага? Хлевоустият аФтор ни мятка решението: „Отговорът изглежда лесен - модерността на запад от нас отдавна се е състояла“! Ха-ха-ха, позволете ми да се посмея! Я да видим досега на какви каруци се возеше „промяната“? То не бяха „реформи“ с Реформаторски блок, то не беше „ДА“-Българене, то не беше „изчегъртване“, то не бяха чудесии! И какъв беше резултатът? Изчегъртване на изчегъртвачите! Защо? Защото неистовата лакомия да се седне на държавната трапеза и невъобразимата алчност да се заемат министерски постове унищожи тотално всеки намек дори за коалиционна политика, политически програми и управленски приоритети! Така че сега ни се предлага „модерност“, а нейните носители ще бъдат същите, които досега ни омайваха с другите си шукаритети!2. Завалията аФтор дори не си дава и най-малката сметка колко са, аджеба, депутатите на Баце и на Слафчу и, най-паче, колко им е електоратът! Айде, да речем, че Баце и Славе кучета ги яли и ги отписваме от политиката, ама какво правим с електората? Тоя електорат, който наброява, според последните избори, повече от 1 300 000 души и който гарантира на всеки политическо дълголетие, че и участие в управлението, стига да не предлага индивиди като Пацо Шнорхела за премиер? М? Какво правим? Привличаме го с десанти с гумени лодки? Или с „полуироничен диалог, в духа на заглавието“? Плашим го с Гешев като с Торбалан? Спираме магистрала Хемус и ремонтите по пътищата? С вдигането на цените на ток, парно, а оттам и на хранителни и други продукти и стоки? Ами че само преди една година цената на олиото беше 1.69 лв., а сега е 3.69 лв.? Така ли се привлича електорат? Що не питате на Запад, нали ще се „модернизираме“?Едно мога да гарантирам накрая: Слафчу, Тошко и сие, Христо Иванов, женерал Наско, МаяМа, Дончева, Капон, Хаджибабикяните и прочее пишман-политици са пътници, както и една стринка от с. Крушовица! Повтарям ПЪТНИЦИ – за недовиждащите! Идват нови играчи, ,които буквално ще им свият сърмите, ще им секвестират електората и ще ги подминат като бърз влак селска гара! А вие ръгайте минуси, белким, чунким и санким ви олекне и поумнеете от подобни действия! На печелившите – честито, а другите, откъдето са дошли, там ще са и отишли!
  —цитат от коментар 72 на Santos


  +++


  До коментар [#50] от "silverman":Ама разбира се, @silverman, я какво голямо „балгоденствие“ беше преди Баце! Ставане в 4 ч. сутринта и опашки за прясно и кисело мляко ли не щеш, купони ли не щеш, куфарчета с пачки долари за наши дрОгаре ли не щеш, едновременен фалит на 16 банки ли не щеш, 3000 лв. за 1 долар ли не щеш – все убавини и благини! Па едни заплати по 200 лв., па едни пенсии по 60 лв. – нямат изхарчване! А при Баце какво? Едно обикновено удвояване на БВП за десетина години, едно никакво ежегодно вдигане на МРЗ, същите мъки и за пенсионерите, а за тормоза от новите магистрали, метро, липса на безработица, пречиствателни станции и т. н. даже няма и да споменавам! Такава тотална загуба на „балгоденствие“ при Баце, че горките хорица с часове чакат всеки уикенд на гръцката, че и на други граници, белким се отърват от мъките и тормоза на Баце! Я сега ни кажи, silverman-чо, каква е твоята представа за „балгоденствие“, кой ще ни ги достави тези невъобразими шукаритети, за кога да се надяваме и от кого да очакваме едно такова ми ти „балгоденствие“, че да гласуваме за него? Нали? Почваш ли да хортуваш?
  —цитат от коментар 75 на Santos


  Резултатът от късата памет е този - да ни питат "Има ли живот без Бойкоо и Слави"

  Само луд ще каже, че няма. По - важният въпрос е "Какъв ще е животът ни след Бойко".
  На "Възраждане" ли сега ще се надяват, на Лятото божково ли - да им "оправи" живота?
  Защото наличните изчегъртвачи в парламента нямат капацитет за повече гласове, нямат разбирателство, мъдрост и каквото там им пожела Слави в интервюто за следващия парламент.

 79. 79 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 464 Весело

  Хммм ... вярно е, че заглавието провокира. Отоговорът на въпроса не е лесен за едни, но за сметка на това е ясен за други...
  Що за въпрос е това да питаш, дали има живот без един корумпиран лъжец, който умело преобрази и обсеби партията си най-вече за лични блага и материални интересеи. Що за въпрос е да питаш, дали има живот без един, който не дава признаци на живот, побъркан от манията да се направи на полубог та и по-нагоре, но всъщност е нищо повече от един надут глупак. Лично аз си мисля, че единствените спомени, които ще останат след него ще са, за един безкрайно шумен и тъп шоумен.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 80. 80 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#65] от "plynii": "Общото между Трифонов и Борисов е тяхната непоносимост към хора като Иван Костов, Христо Иванов, Кирил Петков."
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Вярно е това, което си написал, но пък трябва да признаеш, че между Костов, Бойкикев и Петков има толкова сходство, колкото между чалгата на Слави и музиката на Моцарт!
  Щом Т. Дончева призна, че Костов е лидер от световна величина и е способен да носи/влачи държавата на гърба си, само и само да я изведе на по-добро място... и след него настана потопа – нито една смислена реформа за 20 години!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 81. 81 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#45] от "lz73":

  Умните и красивите трябва първо да научат как се печелят гласоподаватели , а не да обиждат тъпите и грозните , че не са ги припознали ! Стига с тези работи "на тепсия"! Не сте в къщи при маминка и тати!

 82. 82 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 98 Неутрално

  Антиутопия - общество живеещо в условията на несъществуващ дехуманизиран, нежелан свят.
  Ако имах само 10% от таланта на Оруел щях да го ударя в земята с една антиутопия "Тиква и Кратуна", където боку и слафчу са президент и премиер. За корицата - снимката от по-горе. Малииии, страх!

  Ain't no thing like me, except me!
 83. 83 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  До коментар [#26] от "accidental":
  " Вижте им биографиите ! Борисов и Трифонов са започнали успешни бизнеси, построили къщи, управлявали много хора! "

  Не , нямам думи!

 84. 84 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3317 Неутрално

  ВСИЧКИ предлагат един и същ модел на управление: капитализъм в целия му спектър от частен до държавен и "партийна представителна демокрация", която не е никаква демокрация, а камуфлаж на олигархичния вариант клептокрация+плутокрация

  така че трябва да се замислим не само над частния въпрос "имало ли живот без ББ и СТ", но и над общия - има ли живот без цялата самодоволна, нагла и лъжлива "политическа класа"
  и да си отговорим утвърдително - разбира се, че има!
  това, че без тия социопати слънцето щяло да угасне, е фантазия на самите тях, паразитите и изедници народни
  майтапа настрана, ама те наистина си вярват на това...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 85. 85 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1492 Любопитно

  До коментар [#79] от "робин от Крузо":

  @робин от Крузо, я ни кажи откога района Pankow в Берлин стана Isla Robinson Crusoe? И къде си пасеш козите? В парка?

 86. 86 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  така че трябва да се замислим не само над частния въпрос "имало ли живот без ББ и СТ", но и над общия - има ли живот без цялата самодоволна, нагла и лъжлива "политическа класа"и да си отговорим утвърдително - разбира се, че има!
  —цитат от коментар 84 на Николай Теллалов


  Уверен ли си?
  Аз не се сещам за място по света, където да няма корумпирана политическа класа.
  И това ме депресира...
  Напоследък стана модерно да се източват бюджетите на държавите, решавайки някакви проблеми. А ако няма проблеми - то те биват създавани, а след ударно преборвани.
  Като в процеса на борбата едни точно определени хора забогатяват...

 87. 87 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2845 Весело

  До коментар [#76] от "Храбър":

  Сега , може да съм Мунчо ама не съм дебил !

  Живял съм и при Тошо преживял съм и началото на демокрацията с Лукановци , Беровци , Жан и Иван после Цар та да стигнем до прословутия Пожарникар - та да кажа нещо на дебилите - Тиквата ги слага всички в джоба !!

  А производните ГМО жълтопаветници на лабораторния Иван Теменужков не стават и за чеп за зеле !!!

 88. 88 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1176 Весело

  Да, има живот.
  На Буджака...

 89. 89 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3317 Неутрално

  До коментар [#86] от "atmanpg":

  и аз съм уверен, че никъде няма некорумпирана политическа класа
  корупцията и политическата класа са синоними

  но поради какво изкълчване на ума ти реши, че щом казвам "има живот без политическата класа", значи говоря за някаква друга политическа класа?
  не си ме разбрал или логиката ти днес си е взела почивка?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 90. 90 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Отговорът на въпроса и децата го знаят, без тия двамата слънцето няма да изгрее и кокошките ще спрат да снасят.
  —цитат от коментар 17 на doctor.no


  Малоумник.

 91. 91 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  "Има ли живот без Бойко и Слави"

  Живот има.
  И дори е задължителен - за добруването ни.

 92. 92 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#17] от "doctor.no":

  Да се чудиш, как сме живели преди тях...?! ;)

  Бивш tww09306483.
 93. 93 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 464 Весело

  До коментар [#85] от "Santos":

  Хммм... еми като питаш да ти кажа. Всеки си избира дом и може да му даде име по интереси, по вкус или по подразбиране. Най-общото бих казал квартал Pankow в който от има нqма от 3 – 4 десетилетия е моят остров Робинзон Крузо (преди това на испански е: Isla Más a Tierra, Близо до земята). Недалеч от дома ми има две сочни ливади Anton-Saefkow-Park, както и Ernst-Thälman-Park където си пася козите, а съвсем близо до острова ми има колям Kaifland (стигам до него с плуване) от който си доставям редовно френско Мерло, Бордо или италианско Примитиво!
  Ако има още нещо питай, нямам нищо дагеген.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 94. 94 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  И двамата са питеци и обогатяват българският зоокът. Чекаме следващото бг-творение да оглави това стадо от луди овце...

 95. 95 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  И двамата са питеци и обогатяват българският зоокът. Чекаме следващото бг-творение да оглави това стадо от луди овце...

 96. 96 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2551 Неутрално

  Хептен се обърках.
  Модерността не беше ли в началото на миналия век?
  Дори и филм има - "Модерни времена".
  Сега не бяхме ли вече "Постмодерни"?
  Модерността от началото на миналия век е дългосочни визии и разните му там комунизми и фашизми.
  Напъване на мишци, кръв и пот за реализациите на тия визии и решаването на проблемите на обществото веднъж за винаги или поне за 1000г напред.
  Ние също минахме през това - близо половин век модернизирахме аграрната ни държавичка с все всичките странични явления.
  И когато уж вече модернизирани, хоп дойде постмодерността глобална.
  Уж различно, уж по-свободни ама пак има цели дето бягат напред във времето и пак трябва да се напъваме и помагаме с всички сили, пак кръв и пот за нещо страшно което ни чака 100-200г напред.
  Е, ми не щем пак да настъпваме мотиката.
  Знаем и помним и ни е ясно как ще свърши цялата работа.

 97. 97 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4232 Неутрално

  секи 4ти км

  Само ахмаци търпят докрай да им пълнят главите с пълно обучение.
  Умните бързо се скатават и хора стават.

  Вземи Бил Гейтс - един пример.
  Има и други

  До коментар [#39] от "hamiltonf":
  До коментар [#37] от "wkk57607068":

  Едногодишният Харвард, да сме точни все пак,
  има огромна разлика с пълното обучение.

 98. 98 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 920 Весело

  Пак ше кажа, че това да ревеш на Жива Рана не е повод да гласуваш за Слаби 3.

 99. 99 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 737 Весело

  Я да видим значи, какво ни поучава ЕНтелектуалния господин нас, простите: " ... модерността на запад от нас отдавна се е състояла." Тъй , тъй, а ние, както винаги прости и изостанали извън пустата ''модерност'', а май е по-тежкарско така, да се изплюе и ''ПОСТмодерност", каквото и да значи това. Състояла се, тъй ли бе сладък? На ти една модерност та дрънка: ''Le vétéran Pen Farthing a atterri dimanche matin en Angleterre à bord d'un avion privé, rapatriant de Kaboul les 200 chiens et chats qu'il y avait recueillis. Mais il a laissé sur place ses 24 employés afghans, suscitant une vive polémique outre-Manche.''/https://www.lefigaro.fr/international/afghanistan-un-anglais-a-rapatrie-des-centaines-d-animaux-au-royaume-uni-mais-pas-ses-employes-20210830/ . - Ветеранът еди кой си е кацнал в неделя в Англия на борда на частен самолет, взимайки от Кабул 200 кучета и котки, които е бил прибрал, НО Е ОСТАВИЛ НА МЯСТО СВОИТЕ 24 АФГАНИСТАНСКИ СЛУЖИТЕЛИ, предизвиквайки остри полемики отвъд Ламанша". Прелестен пример на прелестна западняшка модерност, която г-на ЕНтелектуалеца може да си завре знае се къде.
  ПП: Да светна умнокрасивитета че това не е писано в ''крайнодесен'', "фашистки" и пр, сайт, а в медия с огромна аудитория ,сред водещите всекидневници в страната, стояща в център-дясно, за което претендира и самия умнокрасивитет, без никакво основание впрочем.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK