Всички говорят за политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той

Всички говорят за политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той

© Юлия ЛазароваКога ще бъде обявен и в какъв формат ще участва на избори. Това са ключовите въпроси за евентуалния политически проект около служебния министър на икономиката Кирил Петков, за какъвто всички говорят през последните дни вече публично. От отговорите им зависят и възможностите за негово представяне на избори, бъдещия му потенциал и как ще повлияе на останалите политически играчи.


Кога


Според неофициални информации Петков ще представи политическите си стъпки в следващите седмици, като периодът ще зависи и от края на работата на това Народно събрание и насрочването на предсрочните парламентарни избори (третият мандат ще бъде върнат на БСП на 7 септември, но повечето партии очакват президентът да даде още около две седмици време за работа в опит да приемат някои законопроекти освен бюджета, макар консенсус между тях да изглежда все по-невъзможен).


В какъв формат


Очакванията са, че Петков ще представи самостоятелен проект, а дали ще се яви на избори така или в някаква форма на коалиция все още няма яснота. Досега той е потвърдил в коментари само, че ще продължи да "бъде част от промяната" и няма да каже подробности, докато е служебен министър.
Новият политически отбор би включвал служебния финансов министър Асен Василев (двамата нееднократно са заявявали, че работят като екип и дори това е сред условията им при приемане на постове във властта), вероятно и министъра на образованието Николай Денков. Служебният премиер Стефан Янев по-рано през седмицата коментира, че би подкрепил проект на Петков, дори и с евентуално участие в него (така се разбра от думите му), а това беше "разчетено" и като президентска подкрепа. Самият Янев също има висок рейтинг в социологическите проучвания и одобрение за министър-председател. Той каза, че би приел да остане на поста и във второ служебно правителство, каквото Радев предстои да назначи и неговият пост се смята за сигурен и в него.


Президентът отказа да коментира дали и какви смени ще прави в състава на втория кабинет, който ще бъде назначен в следващите седмици. Те едва ли ще са големи, защото правителството се ползва с одобрение, а Радев има нужда и от втори силен екип, защото влиза в официална кампания след месец. Но ако Петков излезе на политическия терен с проект е малко вероятно да остане на поста си, защото за да води кампания, би трябвало да излезе в отпуск.


Ролята на Румен Радев за новия политически проект е част от отговора на втория въпрос и е свързана и с неговата предизборна кампания и бъдещи цели. По неофициална информация президентът е добре запознат с плановете на Петков, но в петък (3 септември) също отказа да коментира, докато тази толкова обсъждана хипотеза не стане факт.


От една страна, е логично да бъде заявена подкрепа от проекта на Кирил Петков за кандидатурата на Румен Радев за втори мандат (вече има заявена такава от БСП, "Има такъв народ" и "Изправи се! Ние идваме"), от друга - по-логично изглежда коалиране с т.нар. партии на протеста, а най-обсъждано е може ли да има колаборация между Петков и "Демократична България". Лидерът й Христо Иванов посочи Петков и Василев като "наши съмишленици" и коментира "естествено е за нас да ги подкрепим в техните намерения, но те казаха, че след като се разпусне парламентът, тогава ще анонсират своите решения".


Проектът около служебния икономически министър се обсъжда сред депутати и анализатори и като развитие на пропрезидентска партия.


Официална подкрепа от Радев към проекта на Петков е трудно да бъде дадена, защото това ще го постави в особена ситуация спрямо другите, които го подкрепят и също е въпрос на преценка кое как ще повлияе на електоралните нагласи и емоции. В кампанията си той би приемал подкрепа, но едва ли би демонстрирал такава.


Самостоятелно явяване на избори след два месеца изглежда почти технологично невъзможно за все още необявен проект заради изискванията и сроковете за регистриране на партия. Затова се засилиха слухове и за малка партия - мандатоносител, каквито са използвани досега в такива ситуации.


По-голяма е въпросителната има ли и на какви структури в страната може да разчита толкова млад проект, как ще събере кандидати за депутатски листи и други организационни въпроси, за които полотическата логика и законовите изисквания показват, че е необходимо време. От някои действия на Петков досега се разбра, че са били мислени и подготвяни от по-рано (и номинацията му за служебен министър, и промени за ББР) и че той често демонстрира бързи действия. Така че проектът е възможно да е мислен като възможен сценарий още преди влизането му в служебния кабинет.

По време на изслушване в парламента - служебният премиер Стефан Янев (вдясно) с министрите Кирил Петков, Акен Василев и Атанас Пеканов

© Юлия Лазарова

По време на изслушване в парламента - служебният премиер Стефан Янев (вдясно) с министрите Кирил Петков, Акен Василев и Атанас Пеканов


Най-малко вероятно изглежда Петков, Василев и министри да влезнат просто като кандидат-депутати в листи на друга формация.


Самостоятелно явяване под някаква форма сигурно би имало потенциал за влизане в следващия парламент (според коментари на анализатори), но едва ли с резултат, който да ги постави в позиция на решаващи за мандат (тоест една от първите три позиции). Очакванията за следващото Народно събрание са също то да бъде фрагментирано, тоест те биха били сред партиите в преговори за евентуална коалиция.


Дали коалиране на Петков с други формации преди изборите няма да донесе по-големи възможности за бъдещо управление на България е темата, по която ще се правят повече сметки, оценки и проучват нагласи и през следващите седмици.


През тях ще отпадат и повечето въпросителни около проекта, като получат официални и по-ясни отговори.


Междувременно извън анализите на политолози и социолози по темата и фенове (така могат да бъдат определяни част от привържениците на Кирил Петков), и опоненти броят и коментират как се увеличават последователите в най-голямата фейсбук група в подкрепа на служебния икономически министър, които го искат за премиер (към 3 септември - 105 000 потребители). В нея като член влезе и самият Петков, който написа в обръщение към членовете й: "промяната е започнала и няма връщане назад!" и потвърди, че работят в отбор с Василев.


Какво мислят партиите в парламента


Политическите формации също се въздържат от официални и подробни коментари за поява на партия около Кирил Петков, особено докато няма повече яснота, но повечето твърдят, че от тях не би отнела гласове.


От БСП реагираха през седмицата, че искат да знаят отношението на президента към такъв проект. "Преди няколко дни президентът Радев каза, че е благодарен на социалистите, които са го подкрепяли през петгодишния му мандат и сега едно такова поведение от неговия премиер, не вярвам, че радва българските социалисти", коментира в тв интервю зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски. Изказването му дойде след заявката на Стефан Янев за подкрепа за проекта. В отговор на въпрос дали е заплашена БСП от нова партия Свиленски каза, че не знае "доколко това ще се отрази на резултата, но със сигурност оставя неприятно усещане".


От "Има такъв народ" официалните изказвания са, че е хубаво избирателите да имат по-голям избор. "Това е смисълът на демокрацията. Ако хората смятат, че има нужда от такъв един проект, те ще го подкрепят", казва Тошко Йорданов.


От "Демократична България" пред "Дневник" неофициално потвърждават, че обсъждат и водят разговори и биха се опитали да ги привлекат към техните редици. През седмицата лидерът Христо Иванов коментира възможностите за общи действия за изборите така: "Това са наши съмишленици, хора, които ние бихме подкрепили. За нас е много важно да не позволим това събиране на българската демократична общност на едно място да бъде разколебано и в този смисъл ще направим всички разумни действия за това да не позволим разцепление, напротив - да се съберем, да надградим, да използваме потенциала и доверието, което всеки един носи. Това е въпрос на политическа технология и намиране на формула. Ние сме изключително позитивно настроени, че това трябва да се свърши. Но нека те да си вземат решенията и да ги анонсират и оттам нататък ще работим."

Кирил Петков разговаря в пленарна зала с Христо Иванов

© Юлия Лазарова

Кирил Петков разговаря в пленарна зала с Христо Иванов


В "Изправи се, БГ! Ние идваме" отново личат разнопосочни мнения - Николай Хаджигенов заявява, че "чакат с нетърпение" появата на такъв проект, защото "в политиката ще влязат хора, ползващи главите си по предназначение". Мая Манолова отказа да коментира хипотези.


Тома Биков от ГЕРБ свърза появата на такъв проект с намеса на Румен Радев. "Ние нямаме никакви притеснения спрямо каквито и да е било нови политически проекти, но смятаме, че президентът трябва да бъде президент, а не партиен лидер. Ако иска да се занимава с партийно строителството, просто да се откаже от кандидатурата си за президентските избори", заяви Биков пред "Дневник".


ДПС нямат официална позиция, но евентуална партия на Кирил Петков вече даде повод за "закачки" на депутати към опонентите. От трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев използва дебатите около актуализацията на бюджета, за да подхвърли репликата, че Асен Василев ще прави партия и затова Христо (Иванов) сигурно се притеснява. Подобен намек отправи и Филип Станев от "Има такъв народ", който сравни Кирил Петков с Джон Траволта и по аналогия на филма "Лице назаем", в който участва прочутият американски актьор, заяви: "Ако нов политически субект се появи, да не се окаже, че ще вземе едно лице назаем от г-н Христо Иванов, и може да се окаже, че политическият десен, интелектуален електорат на г-н Иванов рязко ще намалее".


От "Фейсбук" премиер към реален политически играч - какво казват социолозите


За политически проект, който подготвят Петков и Василев, се появиха неофициални твърдения още след оттеглянето на първия проектокабинет на "Има такъв народ" малко след средата на юли.


В началото на август служебният икономически министър заяви в интервю за БНР, че ще остане в политическия живот на България и след служебното министерство. "Оттук нататък под една или друга форма ще следим нещата как се случват за разлика от преди, когато просто протестирахме. Събрахме знание и ще го използваме под една или друга форма, за да бъдем гарант по някакъв начин. Оставаме изцяло в политическия живот на страната с една-единствена цел - България има много по-голям потенциал".


След това по подобен начин той коментираше темата и в следващи медийни изяви. Официално по нея започна повече да се говори през последните две седмици, след като на базата на проучване на електоралните нагласи Добромир Живков от "Маркет линкс" обяви в тв интервю, че има потенциал за нов политически проект. В същото предаване (на 26 август) такива коментари направи и Андрей Райчев, който в характерния си стил обяви, че нова формация ще "изяде, и то много, от протестните партии". Той не коментира дали агенцията, с която е свързан - "Галъп интернешънъл", има проучване и какво показва то, но в следващи медийни изяви вече твърдеше, че проект около Петков и Василев "може да откъсне 300-400 хиляди гласа" (пред "Нова тв") и че от двамата зависи дали ще има "нова голяма партия или ново могъщо синьо" (ако се съюзят с "Демократична България").


Проучването на "Маркет линкс" показваше разместване на сегашните парламентарни партии при следващи избори - ГЕРБ излиза на първа позиция сред заявилите, че ще гласуват, "Има такъв народ" слиза на трета, а втора позиция заема "Демократична България". От т.нар. протестни партии само тя отбелязва и ръст в електоралната подкрепа през последния месец (данните са за периода 13 - 22 август). От агенцията не представиха данни за оценка за проект на Петков и Василев, а само за тяхното одобрение - съответно 42% и 38%. Отчетоха обаче доверие от 54% към служебното правителство (повишение от 3 процентни пункта), както и ръст при президента, който достига 60%.


В общите коментари на социолози пред медии всички оценяват добър потенциал за този проект.


"Дневник" потърси коментара на управителите на "Алфа Рисърч" - Боряна Димитрова, "Маркет Линкс" - Добромир Живков, "Галъп интернешънъл" - Първан Симеонов, както и на социолога Алексей Пампоров от Института по философия и социология към БАН.


"След двукратния неуспех на партиите на протеста да съставят правителство, при катастрофически развиващите се отношения между тях и притесненията от евентуалното отражение на тази процеси върху президентската кампания, определено се катализират в някаква степен - още неясно в каква - поредните очаквания за по-нов политически проект, който да замести неуспелите нови от предишните избори", коментира Боряна Димитрова пред "Дневник". Тя отбеляза, че това е една от тъжните истини в българския политически живот - при всяко разместване де се търси решение в нов проект.


Цялото мнение на Боряна Димитрова - четете тук


Добромир Живков от "Маркет линкс" смята, че поведението на "Има такъв народ" е ускорило нуждата от нов лидерски проект. И той, както и Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл", оценява, че сега е моментът Кирил Петков и Асен Василев да представят политическите си намерения, тъй като биха могли да използват вълната не недоволство към сегашните политически играчи.


Боряна Димитрова смята, че потенциалът за разгръщане на този проект е, ако се позиционира като пропрезидентска партия, тъй като и двете страни - "проект" и "президент" - имат нужда един от друг и биха се подпомагали взаимно в предстоящата паралелна кампания за президентски и парламентарни избори.


Според Първан Симеонов фигурата на Радев би увеличила най-много подкрепата за подобен проект, тъй като именно той олицетворява протестите от миналото лято.


"Все пак не бива да изключваме и варианта, при който двамата министри се явяват заедно с "Демократична България". Христо Иванов ги нарича "наши съмишленици", Петков е един от създателите на "Да, България", отбелязва Боряна Димитрова. Според нея обаче два конкуриращи се политически проекта със сигурност биха създали напрежение между избирателите на тази формация, независимо дали сега, или на бъдещи избори.


Социолозите не са единодушни кои формации биха били най-засегнати.


Според Добромир Живков такъв проект би имал широка електорална подкрепа както от десни избиратели, така и от център-ляво. "Предполагам, че всички парламентарно представени сили ще претърпят известни загуби при такъв сценарий. Не ми се струва, че "Демократична България" би загубила от ядрото си, но не е изключено част от нейната периферия, която понастоящем е в процес на разширяване, да предпочете да подкрепи нов проект на Кирил Петков", смята Живков.


Алексей Пампоров е на мнение, че подобен проект би взел значително от всички парламентарни партии, без ГЕРБ. "Най-сериозно вероятно ще пострада "Има такъв народ", защото имаше очакване, че именно те ще го задържат, за да "изчегърта" и "изрие". А те открито се противопоставиха. "Има такъв народ" може да загуби половината или дори повече от гласовете си. "Демократична България" ще се свие до 100-150 хил. гласа, колкото е твърдият електорат на ДСБ. "Изправи се, БГ!" може съвсем да изчезне, защото те предлагат именно онова, което той прави, т.е. те са в една и съща ниша", твърди Пампоров.


Според Боряна Димитрова несъмнено проектът би привлякъл избиратели от широк политически спектър, включително и от БСП. "За мен големият въпрос, на който ще търсим отговор и в проучванията (ако този проект бъде създаден), е, дали той ще разшири сегашният потенциал на протестните партии, създавайки едно президентско мнозинство, или ще откъсва избиратели от тях, създавайки още по-голяма фрагментираност", коментира тя.


Пълния разговор с Боряна Димитрова - тук.
Още мнения четете по-късно в "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (237)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 850 Неутрално

  А дано,направи проект,че да се разкара от икономиката

 2. 2 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Защо ДС създава дабългария след дабългария от дечица, които освен да пишат обещаващи статуси във ФБ нямат никакви умения и идеи?

  ЗАЩОТО ДС НЕ ИСКА НИЩО ДА СЕ СЛУЧВА ОСВЕН АЛА БАЛА, ТАКА НАЙ-ДОБРЕ СЕ КРАДЕ.

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 3. 3 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  "Всички говорят за политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той"
  Да попитат Вълнев, може и в Дубай, Белград.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 4. 4 Профил на Бони и Клайд
  Бони и Клайд
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Идваме с 200 , бягаме с 300 км/ч!

 5. 5 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Той е следващия премиер на България. За ужас на мафия ДПС и слугите им от Герб.

 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Нищо чудно Сорос да смени Христо Иванов с Кирил Петков.

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 897 Весело

  Той е следващия премиер на България. За ужас на мафия ДПС и слугите им от Герб.
  —цитат от коментар 5 на web_2.0_vs._dc


  Всъщност най-големият ужас е за православните дабъли - може и да имат по-малко % от Възраждане :) :) :)

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3945 Любопитно

  Греша ли, ако предположа, че едно искрено сътрудничество между този младеж и ДБ с поддръжката евентуално на ИБГНИ би отвеяло останалата част от политическата палитра?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Троловете нападат веднага, кой от кой с по жалка и смешна "атака" срещу Петков. Дори бегло смислен и полуадкватен довод не може да намери Севда срещу младия, образован и успял трън в очите на ДС.

 10. 10 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  хамид² каза че много сладка му била баклавата. верно много хепи енд гласят на тоя hallmark филм

 11. 11 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Личи си, че такъв политически проект хвърля в шок и ужас целия политически спектър без ДБ и ИСБГНИ.
  Не че толкова ще им вземе избирателите, но може да привлече голяма част от негласуващите в момента.

 12. 12 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Прокопиев се скъса с тези проекти! Какво стана с Ицко!? Не слушка ли или се скарахте с Ванко Драгалевски!?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#11] от "doctor.no":
  Много си зле.Проектът хвърля в шок и ужас точно ДБ и ИСБГНИ,защото ще вземе гласове от тях.Е и малко чалгарски гласове също.

 15. 15 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Има и още нешо, това е неволно признание на кукловодите на "българската политика" в ткзс-то, че дабългария е едно фиаско и не се получи.

  Сега следват драматични отношения с ДБ по подобние на едни предни избори и така българският бройлер ще му мине живота в такива неща. Пеевски ше отиде в Дубай, Гешев ще се пенсионира, Герб/гроб няма да е на власт и въобще, ама въобще няма да има никакви проблеми със половината държава владяна от института на комуняги, който условно наричаме ДС, но всъщност си е ГРУ. Щастие и птички ще пеят.
  Киро Канадеца и още няколко номенклатурни дечица ще си създадат биографии, за да не се окаже, че след харвард следва некадърно нищо и така.

  България във една вечна 1990, но природонаселението от коментарите нахъсано се групира под новата формация-декор на намерения и ехидно пише статуси и коментари против другите, да си знаят те :D

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 16. 16 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  https://glasove.com/categories/komentari/news/kiril-petkov


  Кирил Петков не е оборил нито една точка от написаното по горе.

  На човек му идва да се самоубие като го прочете, камо ли да гласува за него.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 17. 17 Профил на chicho_granch
  chicho_granch
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Петков е с вижданията на Бойкикев. В крайна сметка е и един от учредителите на ДБ.

  Иде ли в друга партия/Направи ли си своя, Бойкикев ще ревне до небесата, че "демократският" вот се разцепва.

  Спокойно, в листите на ДБ ще е и ше е водач в поне два района.

 18. 18 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Още преди два месеца се заговори за раздор и роене сред редиците на ДъБъ. Бяха единни докато бяха в опозиция , но като топнаха пръстче в кацата с мед , благодарение на служебния кабинет , и почнаха да се карат и люспят като СДС преди години. Просто генома на Бай Ганьо си казва думата и при умнокрасавците!

 19. 19 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Докога ще се измислят новини и ще гадаем бъдеще по картинка?
  Читав е и става за министър, какъвто е. Нека работи, ако и когато изобщо реши нещо в друга роля, нека да коментираме тогава. Ако...

 20. 20 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#5] от "web_2.0_vs._dc":


  Той е следващия премиер на България. За ужас на мафия ДПС и слугите им от Герб.
  —цитат от коментар 5 на web_2.0_vs._dc


  Пази боже сляпо да прогледа.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  А Кирил Петков знае ли, че ще прави партия :)

 23. 23 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Кирил Петков задулисно на крак при Слави Трифонов да му иска министерски кресла.


  Изключително нечистоплътен подход.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 24. 24 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Докога ще се измислят новини и ще гадаем бъдеще по картинка?Читав е и става за министър, какъвто е. Нека работи, ако и когато изобщо реши нещо в друга роля, нека да коментираме тогава. Ако...
  —цитат от коментар 19 на Лелка


  Какво работи? Нещо досега да е свършил? Освен, че раздаде пари на албанската мафия и източи един язовир за да се снима?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Идва последната от янки-амбасадата и го наплясква-те ти независимост и собственна политика. Смях за псевдоизбирателя!

 27. 27 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#19] от "Лелка":

  Невъзможно е. Политолозите, другите мисирки, в момента никой не ги търси за нищо, т.е. няма пари. Разбутвайки кошера стават пак търсени, съответно пада някой лев.

 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Нищо чудно Сорос да смени Христо Иванов с Кирил Петков.
  —цитат от коментар 6 на hope  Намекваш Сорос да се изправи срещу Кремъл и сарая ?
  Няма как да стане, защото Сорос не кадрува в България, като Кремъл и сарая .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Много ми е интересно кой би гласувал за човек, който е ИЗЛЪГАЛ, ЧЕ НЕ Е ГРАЖДАНИН НА ДРУГА ДЪРЖАВА, за да докопа министерски пост!? Човек трябва да има някакво достойнство, парите не са всичко.

 31. 31 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#11] от "doctor.no":

  Личи си, че такъв политически проект хвърля в шок и ужас целия политически спектър без ДБ и ИСБГНИ.
  Не че толкова ще им вземе избирателите, но може да привлече голяма част от негласуващите в момента.  Докторе в ужас са ДБ. На бърза ръка Христо Иванов започна да говори, че нямат финансови средства да участват в избори за парламент и президент слез като цяла година говореше, че ще издигат кандидат за президент. Защо? Защото на тайната среща с Радев му е казано, че ако издигне кандидат за президент Прокопиев не само ще му намали паричките, а ще ги спре съвсем, медиите на Прокопиев ще спрат достъпа на ДБ и ДБ отива в трета глуха. Не разбирам оптимизма Ви как Петков няма да вземе гласове от ДБ и мутрите, та хората които го харесват са точно гласувалите за тези партии и отчасти БСП. Само, че БСП не се финансира от Прокопиев и реве та се къса срещу такъв проект. Привържениците на ДБ пак живеете в паралелен свят както беше и с очакванията Ви, че ИТН ще ви е ракета носител. Помниш ли Мисия 121 или вече сте я забравили?

 32. 32 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Любопитно

  Канадските закони разрешават ли на канадски граждани да участват в партии на други държави ?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Весело

  Текстът е от един класически тип: "Утре може да вали, но може и да не вали. Ще духа вятър, но може и да не духа."

  Мараба, С-ДС доносници!
 35. 35 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Крайно време е в политиката да влезнат принципни професионалисти, които са на власт за да служат на народа, а не до го грабят.

  Тогава цялата шайка и задкулисие като се започне от бивши, настоящи комундери и техните шутове и лакеи ще трябва да вазират с двеста ако не искат да ходят при бай Ставри (гешефтури, мешефтури, бацета, корнита, догани, гечевци, да не ги изброявам всияки че ме гнус).

 36. 36 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Е, то е ясно от какво зависи политическия проект на Кирето – ако се окаже, че е излъгал за канадското си гражданство, доверието в него ще спадне значително. А че този проект в действителност се изгражда в момента, няма никакво съмнение! Имам непреодолимото чувство, че с този проект ще се избърза и дори и да има някакви позитивни възможности в него, те ще бъдат заличени от бързане, липса на координация, прекалено струпване на различни значителни интереси и оттам остър конфликт между тях, страх от конкуренция в някои от сега представените в парламента партии, както и неспазване на някои неща като партийни структури, програми, стратегии, политически маркетинг и т. н. А че ентусиазмът в началото е налице, това е видно, но само с ентусиазъм не става! То и за Слафчу имаше много ентусиазъм, а накрай “the horse went in the river”, както гласи известната английска поговорка!

 37. 37 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3041 Неутрално

  Цитат:
  Всички говорят за политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той

  ------
  мдааааааааааааа.
  Сороските партии у нас ще станат пет* + БХК + безчет НПО-то, които му са пряко подчинени, т.е. Сорос се стреми да стане първа политическа сила у нас...

  ----
  заб.* - а може и да са повече - ДаБ, ДСБ, Зелените, ДЕОС (или как беше), сега КироКанадската партия...

 38. 38 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 342 Неутрално

  Греша ли, ако предположа, че едно искрено сътрудничество между този младеж и ДБ с поддръжката евентуално на ИБГНИ би отвеяло останалата част от политическата палитра?
  —цитат от коментар 8 на дедо Андро


  Прав си. Колко му е ДБ да пристане на Радев.

 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Докога ще се измислят новини и ще гадаем бъдеще по картинка?Читав е и става за министър, какъвто е. Нека работи, ако и когато изобщо реши нещо в друга роля, нека да коментираме тогава. Ако...
  —цитат от коментар 19 на Лелка


  ++++++
  Браво, лелче !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Албанската мафия си има човек в ГЕРБ, даже зам председател на НС. А Бойко и Емо Фурмата са и платили 15 млн долара през ВМЗ и Кинтекс.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#9] от "web_2.0_vs._dc":

  Масираната атака на троловете на статуквото показва еднозначно кой де страхува от проекта на хора със световно образование и глобално мислене. Това е е краят на сарайското ченгесарско мутренско чалга присъствие в политиката.

 43. 43 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Любопитно

  А дано,направи проект,че да се разкара от икономиката
  —цитат от коментар 1 на peen40


  А ще е останало ли нещо от икономиката? ДКК е в ликвидация!!!!! Какво означава ликвидация? Разпродажба на парче на активите... така се прескача забранителния списък и изведнъж ще станат частни Сопот, Авионамс, ЕлБи Булгарикум, НИТИ Казанлък, Арсенал, ...
  Кирето ще свие много повече отколкото успяха РМД -та, Касова приватизация, сделки за 1 лев...
  А политически проект за човек арогантно газещ Конституция и закони на страната? Ти ще гласуваш ли за него?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 44. 44 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3041 Неутрално

  Цитат:
  Всички говорят за политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той

  ----
  Да объбщим дискусията...

  Според мен най-точното е, че Проектът Киро Канадеца ще прави проект...

 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Хахахаха ======Всички говорят за политически проект на Кирил Петков===== Всички говорят кога Кирчо ще бъде съден.......само в редакцията на Дневник може "Всички да говорят" но дори и Танасе го гони махмурлука https://lupa.bg/news/gen-atanasov-proekt-na-kiril-petkov-neroden-petko_136354news.html

 46. 46
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1048 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 47. 47 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Любопитно

  Още преди два месеца се заговори за раздор и роене сред редиците на ДъБъ. Бяха единни докато бяха в опозиция , но като топнаха пръстче в кацата с мед , благодарение на служебния кабинет , и почнаха да се карат и люспят като СДС преди години. Просто генома на Бай Ганьо си казва думата и при умнокрасавците!
  —цитат от коментар 18 на Dankol


  ++ Най-интересна ще ми е реакцията на Атанасов. При появата на такива усмихнати ментарджии, той отива в девета глуха.... Ще си остана с онези 7 млн. които жена му открадна през една фондация по времето на СДС.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ангел Ангелов":

  Няма фен на ДБ, който да атакува новия проект. Критикуват го само троловете на статуквото. Фактите са пред очите ти и няма нито едно изключение.

 50. 50 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2200 Любопитно

  Всички говорят за политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той
  —цитат от коментар 0 на заглавие
  Кои са тези всички, които говорят?!?
  Идва някакъв "льольо" от някъде си
  и веднага ще прави проект -партиен?!?
  Че такива нали се явиха преди години,
  като начело за красота поставиха
  "негово нижтожество С. В. Сакскобургготски"!
  И те бяха "големи специалисти", пратени в Лондон
  та като се върнат да "обогатят" комунистическите фамилии,
  от които се бяха пръкнали!
  Направиха им партия, рекламираха ги,
  денонощно ни поливаха с информацията за тях,
  колко били "успешни", "умни", "учени", благородни",
  "надарени" и още и още!
  Сега и този проект правил!
  "Проектите" се правиха
  и продължават да се правят от ДС и БКП.
  Всички гледаме, до къде стигнахме от такива "проекти"?!?
  Не, благодаря!

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Проект на крадците.
  —цитат от коментар 21 на svoboden  Говорим за политически проект, който за сега е само проект, а това значи, че до тази минута НИЩО не са откраднали, за разлика от онези, които избомбиха КТБ с 4,3 милиарда, онези, които построиха тръбата на Путин с наши 3,2 милиарда, за същите раздавали авансово милиарди за магистрали, язовири, саниране, руски самовари за « Белене «, а колко от милиардите потънаха в локвата на « Белене « - само един Господ знае !
  Съзираш ли разликата, защото не съм художник и не мога да ти я нарисувам ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ангел Ангелов":

  Всеки с грижите си, гледам Буци е в истерия, че остава без охрана.
  Може пък да ни споходи всенародна радост, знае ли се.

 54. 54 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Весело

  До коментар [#13] от "Wornoxmaniak":

  + Интересно защо нищо няма за партията на Жан, а на онзи русофил Малинов... Минаха изборите и тишина. С кирето няма да е така, като Маямата всеки ден ще ни го сервират!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 55. 55 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#42] от "авторът":

  Умирам от смях.
  Личи си как думи като "глобално мислене" и "световно образование" ги знаете максимум от решаване на кръстословица, иначе нямаше за тази тъжна имитация даже да Ви хрумнат да ги употребите.

  Номенклатурното дете и човек лъжец за да гепи министърски пост - Киро Канадеца. Какво точно е свършил моля?
  А, да, забравих - спрял е 90879898743298473 герберски измами, страхотно работи момчето.

  НЯМА ТАКЪВ МОЗЪК, който да се връзва на тези смехории

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 56. 56 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#41] от "peen40":

  На гербавите отчет не се дава. Те са в трета глуха. Ако имат оплаквания, арменския поп го знаят къде е.

 57. 57 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#1] от "peen40":

  Дрънчи ми на тенекия това момче

 58. 58 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Всичко умнокрасавец иска да си има своя партия.
  Тия верно се помислиха за богове, но не помнят, че ако не са коалиция от поне 3 партии събират скромните 2-3%.
  Тоя няма и толкова да събере.

 59. 59 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Кирил Петков продължава да е министър, а Радев да тъпче конституцията, като го държи ! Рушат всякаква държавност и законност....що за дебили могат да са тея хора се чудя и до къде ще стигнат? Срам......

 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  Една година говорят за изчегъркването на ГЕРБ - накрая аха да се случи. :)

  И тамън да се видят в управлението и Слави ги изненада. :)

  Сега надежди на Кире Харвардо се възлагат оти иначе не става. :)

 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#59] от "MPetr":

  Арменския поп да ти кажа ли къде е?

 62. 62 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3041 Неутрално

  Цитат:
  Всички говорят за политически проект на Кирил Петков
  служебния министър на икономиката Кирил Петков

  --------
  С проекта Киро Канадеца се съчетават две линии от нашето икономическо и държавно-устройствено недавно...

  По канадска линия това може да се възприема и като продължение на икономическото явление, добило известност покрай канадеца Макъл Капустин.

  От друга страна като канадец на Киро Канадеца глава му е НВ Е2, която пък е рода с НВ ЦС2, та имаме монархическа следа.


 63. 63 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#55] от "Октавиан":

  Ако това - да блгогоовееш пред пожарникари, ченгета, мутри и чалгари - е изобщо мислене, значи си поне две степени на образование под мен. Това те прави съвършения трол.

 64. 64 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#52] от "niksan1":

  Защото само лъжете и манипулирате и нищо от критиката ви не е състоятелно и хората го разбират това и ГЕРБ са първа политическа сила и ще спечелят новите избори за Народно събрание

  Кирчо подари 34 милиона народна пара на албанската мафия директно от бюджета.

  А магистралите на Борисов са си там и ти всеки ден караш по тях. След него никой нищо няма да направи и няма да видиш и 1 метър асфалтиране.


  Жалки сте.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 65. 65 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3041 Неутрално

  До коментар [#1] от "peen40":Дрънчи ми на тенекия това момче
  —цитат от коментар 57 на georgi_ww


  Според мен е на един кантар с Диксъна от Герена/Подуяне, отделно и на двамата държавен глава им е НВ Е2...

 66. 66 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  До коментар [#61] от "doctor.no":

  =====Арменския поп да ти кажа ли къде е?===== ...........а канадският поп къде е?

 67. 67 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#28] от "niksan1":

  "Намекваш Сорос да се изправи срещу Кремъл и сарая ?
  Няма как да стане, защото Сорос не кадрува в България, като Кремъл и сарая ".


  Не бе, не кадрува. Тези хиляда статии против Орбан на година, Дневник ги пишат, ей така от скука, за либерастията и дума няма даже да отварям, че ще стане дълго...

 68. 68 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Кирил Петков задулисно на крак при Слави Трифонов да му иска министерски кресла.Изключително нечистоплътен подход.Жалка история.
  —цитат от коментар 23 на Wornoxmaniak


  Дорбе де, разбирам че тролите и това ви е работата, ама като си измисляте толкова абсурдни тези мислите ли, че някой е способен да повярва?!

 69. 69 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2200 Весело

  До коментар [#40] от "doctor.no":


  Албанската мафия си има човек в ГЕРБ, даже зам председател на НС. А Бойко и Емо Фурмата са и платили 15 млн долара през ВМЗ и Кинтекс.
  —цитат от коментар 40 на doctor.no


  За мен няма съмнение, че почти всяка мафия
  си има хора в ГЕРБ!
  Там, който и да пипнеш е човек на някой!

 70. 70 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  [quote#24:"Wornoxmaniak"][/quote]

  Забравил си да добавиш "жалка история".

  Ще ти дърпат ушенцата.

 71. 71 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Някой ще ми даде ли поне един пример за симпатизант на ДБ, който критикува проекта на Петков? Няма такъв пример. Очевидно е кой се страхува от него. И са прави - от гледна точка на Харвард, сарайските представи за сигурност и ред са криминални аномалии.

 72. 72 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Всички говорят за политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той

  Всъщност, Кирил Петков е част от политически проект на Радев.
  Дали ще е успешен?
  Ще видим.
  За сега - да!

 73. 73 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  """политически проект на Кирил Петков: от какво зависи той ? """.......... Верният отговор е : """от Гешев"""..... !!! .... и Кирчо "Кокичето" ще връща ресто.....ако не го осъдят и ще е поредната куха кукла на конци

 74. 74 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ангел Ангелов":

  "На бърза ръка Христо Иванов започна да говори, че нямат финансови средства да участват в избори за парламент и президент слез като цяла година говореше, че ще издигат кандидат за президент."

  Вярно ли, другарю?

 75. 75 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ангел Ангелов":

  "На бърза ръка Христо Иванов започна да говори, че нямат финансови средства да участват в избори за парламент и президент слез като цяла година говореше, че ще издигат кандидат за президент."

  Вярно ли, другарю?

 76. До коментар [#42] от "авторът":

  Какво световно образование?

  Този е завършил ПУЦ.

  Само заблудени шилета не стъпвали в университет и докоснали се до академичните среди могат да твърдят това.

  Кирил Петков - успешно преминато обучение в периода 2005 - 2007 година. С нито един изтеглен въпрос. И никога не явявал се на изпит.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 77. 77 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#64] от "Wornoxmaniak":

  Ама не е ваша работа какво ще се прави в тая държава, но не ви пречим да си квичите в зайчарника

 78. 78 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#70] от "До руските мекерета":


  0.20 лв удръжка

 79. 79 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#66] от "MPetr":

  Не знам, питай майка ти. Тя ги знае тия

 80. 80 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#55] от "Октавиан":Ако това - да блгогоовееш пред пожарникари, ченгета, мутри и чалгари - е изобщо мислене, значи си поне две степени на образование под мен. Това те прави съвършения трол.
  —цитат от коментар 63 на авторът


  Жалка история. :)

 81. 81 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  До коментар [#52] от "niksan1":

  + Съгласен съм с повечето от написаното от теб. Само как стана, че тръбата за руската газ през България, вече донесе 700 млн??? Таксата е платена за 2 години напред и покрива 1/3 от това което сме похарчили за нея! След 6 г май ще се окаже златната ни кокошка!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 82. 82 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#68] от "koalarevolution":
  Замълчи бе неинформирания:  В интервю за БНТ Слави Трифонов сподели, че двама от служебните министри - Кирил Петков и Асен Василев, са дошли при ИТН и са заявили, че искат да останат в следващо правителство.  Двама министри от служебното правителство сами са поискали да останат в правителство на "Има такъв народ" (ИТН). Това каза лидерът на партията Слави Трифонов в интервю за БНТ.

  "Двама министри дойдоха първи при нас и казаха, че искат да останат, ако е възможно, в следващо правителство", каза Трифонов. По думите му тогава те все още не са се били "качили на този гребен на одобрението". След уточняващ въпрос на водещия стана ясно, че Трифонов говори за служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#77] от "doctor.no":


  До коментар [#64] от "Wornoxmaniak":Ама не е ваша работа какво ще се прави в тая държава, но не ви пречим да си квичите в зайчарника
  —цитат от коментар 77 на doctor.no


  Ще строим завод,

  огромен завод,

  със яки

  бетонни стени!

  Мъже и жени,

  народ,

  ще строим завод

  за живота!  Не стига, че сте жалки, но сте и много глупави. Никога няма хора като вас да спечелят избори.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 85. 85 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Любопитно

  Единственото сигурно нещо около г-н Петков е чудесната му визия. Усмихнат, обаятелно отворен, с добро образование, демонстриращ решителност и излъчващ компетентност. Трите месеца са парад от фойерверки в различни посоки - банки, търговски дружества, ДКК, заводът за електрокари.
  Сивите петна започнаха със сагата около гражданството. Същият този добре възпитан, решен да отстоява законността мъж се изяви в една неподправено байганьовска светлина Увъртания, протакания, онова за България в сърцето - сега документът на канадската страна чака собственика си в Букурещ, ама пусто-опустяло, все не се намира време да бъде получен....После стана ясно, че нещата с шумотевицата около ББР боксуват. Отдадохме го на малкото време на кабинета. После гръмна балонът с шумно обявения завод за електромобили - почти ясно е, че проектът е фалитен и ще опере едни пари.Само за сведение - плановете за двуместната пазарска чанта с 140 км макс пробег са за цени от 26 000Е+, докато пълноразмерната Дачия с малка батерия, осигуряваща 240 км бе обявена на 17 000....
  И накрая - бомбата с ДКК. Тук е голямата смрад, но това ще има тепърва да се разбира.
  Много, много проблеми се натрупаха около този човек само за няколко месеца. Поради което той все повече изглежда като хитър продавач на вълшебни системи за почистване, докопал се до властови нива.....
  Да видим, да видим как ще се развият нещата. Дано негативните съмнения не се потвърдят, защото ако и 50% от предположимото се окаже реалност - лошо, много лошо!

  Мараба, С-ДС доносници!
 86. 86 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#56] от "doctor.no":
  "На гербавите отчет не се дава. Те са в трета глуха. Ако имат оплаквания, арменския поп го знаят къде е."
  Да де но аз не съм от гербавите.Аз съм бачкатор.Пък ти си по близо властта.Интересно ми е как харчи нашата кръв и пот Кирчо Канадеца?

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ангел Ангелов":

  +++++++++++

  И още нещо за ДБ - нямали пари, а? Ама вече две поредни предизборни кампании харчат като луди за реклама - когато и да отворя ютуб, фейсбук или некой сайт ми се появяваше тяхна реклама. То не бяха билборди, телевизионни реклами, постери, кво ли не.

  Като толкова искат прозрачност, що не ни покажат колко пари са хвърлили за реклама последната година? Да видим колко са “бедни”.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#66] от "MPetr":Не знам, питай майка ти. Тя ги знае тия
  —цитат от коментар 79 на doctor.no


  Браво,Докторе време е и псувня да теглиш на всички,които не са влюбили в това усмихнато канадско лице

 91. 91 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  Всички говорят за политическият проект на Кирил Петков, защото се стремят да го проПиАр-ят.
  Иначе човека си е обикновен недоказал се в нищо парашутист.

 92. 92 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 692 Любопитно

  Всички говорят за политическия проект на Кирил Петков: но от какво зависи той?

  - от много неща:

  първо от това КОЙ застава зад него?
  защото няма как така от нищото да се пръкне какъвто и да е проект и е важно дали президента или някой друг влиятелен субект го лансира, а самият факт, че проекта така шумно се промотира говори точно за това?!!!

  второ, за да е успешен този проект са необходими структури, които да се създадат в страната и да има разпознаваеми лица, които да са съмишленици на Кирил & компания, а това изисква ВРЕМЕ!!!

  До коментар [#8] от "дедо Андро":
  Греша ли (ДА!), ако предположа, че едно искрено сътрудничество между този младеж и ДБ с поддръжката евентуално на (Изправи се!) / Събуди се! щото Ние Идваме! би отвеяло останалата част от политическата палитра? (няма това как да стане поне за сега, щото статуквото е все още доста силно, а не е сигурно дали всички партии на протеста ще са част от НОВИЯ парламент?!!!)

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#5] от "web_2.0_vs._dc":

  Кирето като минисъър раздаде 200 милиона за 1 месец,колконл ше ни струва като премиер?!В комбинация с другите двама от Харвардската Тройка?!

 95. 95 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#52] от "niksan1":+ Съгласен съм с повечето от написаното от теб. Само как стана, че тръбата за руската газ през България, вече донесе 700 млн??? Таксата е платена за 2 години напред и покрива 1/3 от това което сме похарчили за нея! След 6 г май ще се окаже златната ни кокошка!
  —цитат от коментар 81 на chichka


  Знаеш ли как се изчислява възвръщаемост на инвестиция, другарю?

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#8] от "дедо Андро":

  И ще се разтроявате ли пред банкоматите?!То ,да не е еазрешени с никове да участвате на избори?!

 97. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#81] от "chichka":

  А поддръжка, а лихви по кредита?

 98. 98 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Цари превъзбуда. Ма какво се вайкате за не роден Петко.
  Като направи партия и се определи тогава коментирайте. Някой прави рекламна компания на неизвестен продукт.Да не стане като с царя и индулгенциите.

  SHADOWS of SOFIA
 99. 99 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#98] от "К2":

  Всеки има право да коментира,каквото си иска.В нашата страна все още може.

 100. 100 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#98] от "К2":Всеки има право да коментира,каквото си иска.В нашата страна все още може.
  —цитат от коментар 99 на peen40


  Естествено. Но няма още политически субект за коментар.

  SHADOWS of SOFIA
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK