На живо

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия ЛазароваПредизборно партиите актуализираха и размера на всички пенсии от 1 октомври, и увеличиха месечните добавки за всички пенсионери на 120 лева до края на годината. Окончателно бе прието и обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 г. да бъде увеличено от 1 октомври от 380 на 650 лева.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък върна на президента Румен Радев нереализиран третият мандат за съставяне на правителство. Държавният глава благодари за министрите от служебния кабинет, които с действията си са заслужили одобрението на хората.


"Дневник" проследи на живо важните политически новини от деня и реакциите по тях. Вижте повече в хронологията:
Тази нощ експертите на Министерството на финансите ще изчисляват какво означава като средства решението на Народното събрание, което и увеличи пенсиите, и гласува добавки към тях. Това заяви ресорният министър Асен Василев, който след парламентарното заседание бе за около час на среща при председателя на Народното събрание Ива Митева.


"Ние ще насмятаме и двата варианта и ще ги предоставим на парламента. Оттам насетне той трябва да реши кой от двата текста да остане", заяви Василев. По думите му, ако окончателно остане текстът, с който всички пенсионери получават до края на годината по 120 лв. добавка, това ще коства допълнителни 200 млн. лв.


"Предложението на ДПС е това да бъдат приходи от осигуровки, което не е ясно дали ще се случи. Ще смятаме дали имат резерв от допълнителните приходи, иначе трябва да се вземат средства от държавния бюджет с допълнителен трансфер, тоест да се вземат от другите пера", обясни Василев.


Той добави, че ако в крайна сметка остане предложението на бюджетната комисия за увеличение от 1 октомври на минималната пенсия от 300 на 370 лева и на останалите - средно с 12.5%, ще са необходими допълнително 50 млн. лв., които могат да бъдат осигурени от държавния бюджет.


"Проблем ще бъде, ако останат и двете предложения, защото това означава допълнително 847 млн. лв., които определено няма откъде да се вземат", каза министърът на финансите.

Парламентът окончателно одобри и 120 лева добавка за пенсионерите

След дебати парламентът утвърди 120 лева добавка за всички пенсионери до края на годината, която да се дава с увеличението на пенсиите. "За" гласуваха ГЕРБ, БСП, ДПС и по-голямата част от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".


Парламентът утвърди и от 1 октомври 370 лева минимална пенсия и 1500 лева максимална. Предстои гласуването на средното увеличение с 12.5% на останалите пенсии.


Какви увеличения на социалните плащания бяха приети четете тук.

За Атанас Атанасов казусът "Василев - Дончева" е разкалване на терена на предизборната кампания

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов определи скандала между "Има такъв народ" и Татяна Дончева като "разкалване на терена" на започналата предизборна кампания. Депутатът от партията на Слави Трифонов Радостин Василев обяви по телевизия "Седем-осми", че зам.-председателят на парламента е поискала да разцепи парламентарната група на "Има такъв народ".


"Кой може да знае какво е станало по време на разговор на четири очи. Има основание прокуратурата да започне разследване, но не знам как ще се съберат доказателства. Скептичен съм, че ще може да се докаже истината", добави Атанасов.

Депутатите приеха окончателно увеличението на минималната пенсия до 370 лв.

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


Окончателно всички без ГЕРБ в парламента одобриха минималната пенсия да стане 370 лева от 1 октомври. Понастоящем тя е 300 лева. Депутатите приеха и увеличение на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години, което от 1 октомври става от 380 на 650 лева. "За" бяха ГЕРБ, БСП, ДПС, част от "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

От "Изправи се.БГ! Ние идваме!" твърдят, че "Волт" никога не е била в коалицията

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


От "Изправи се БГ! Ние идваме!" съобщават, че партия "Волт" никога не е била част от коалицията, след като по-рано днес формацията обяви, че оттегля подкрепата си от нея, заради разминавания в заявките, с които са се събрали преди 9 месеца.


В съобщението до медиите от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" посочват, че регистрацията на коалицията за изборите за 46-ото Народно събрание включва партиите ДБГ, ЕНП и "Движение 21", като мандатоносители на гражданските организации "Изправи се.БГ" с председател Мая Манолова и "Отровното трио" (понастоящем сдружение с нестопанска цел "Ние идваме") на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. Добавено е, че за изборите за 45-о Народно събрание цитираната партия също не е била част от коалицията.


В месеците преди изборите председателят на "Волт" Настимир Ананиев е представен като част от "Изправи се! Мутри вън!" в редица медийни изяви. Той е и кандидат в листата на коалицията в 23 МИР – София за вота на 11 юли.


"Определяме публикациите, внушаващи "разпад на коалицията", за манипулативни и неотговарящи на истината. Оторизирани да говорят от името на парламентарната група и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са само Мая Манолова и Николай Хаджигенов. Организираните атаки срещу коалицията няма да спрат активната й работа в парламента срещу икономическите интереси на олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват", пишат от "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

Нинова определи случващото се в парламента като изключително безотговорно

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Георги Кожухаров


Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта след връщането на мандата, че приемането на актуализацията на бюджетът сега е въпрос номер 1. "Това, което се случва е изключително безотговорно", каза Нинова в коментар за гласуванията в парламента на актуализацията на "малките бюджети" - на Здравната каса и общественото осигуряване. "Няма трайно мнозинство и се стига до плуващи и плаващи мнозинства, не знам до утре какво ще излезе от този бюджет", обобщи лидерът на БСП.


Нинова повтори, че БСП е за избори 2 в 1. "Не е разумно при тези нива на разпространението на коронавируса да се ходи на избори три пъти. На места има и местни избори, като там изборите ще са четири", каза тя. В отговор на въпрос тя обяви, че с Румен Радев не е обсъждано дали извънредните парламентарни избори да са по време на първия или втория тур от вота за президент.

Парламентът отпусна пари за вдигане на парите за майчинство

Парламентът прие предложение на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" за увеличение на трансферите във фонд за "Общо заболяване и майчинство", с които да се увеличи обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 г. от 380 до 650 лева. Подобно предложение имаше и БСП.


"Ако разделите 380 лева на календарните дни, ще видите, че на ден се пада по 12 лева и 60 стотинки. Себе си ли да гледа майката или детето? Да, тя трябва да бъде насърчена да се върне на работа, стига кметицата на София да е осигурила достатъчно детски градини", коментира по-рано Мика Зайкова от "Има такъв народ". По думите й коронавирусът е поизмел бабите и затова трябвало да се даде възможност на майките да си гледат децата.


"За десет години от държавата са изчезнали 600 хил. души. Има демографска катастрофа. Да не сложим като приоритет майките и техните деца в актуализацията на бюджета е пълно дебелоочие и дебелокожие", коментира Димитър Делчев от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". По неговите изчисления помощта за майките ще струва 25 млн. лв. на бюджета.


Повече четете тук.

На връщането на мандата Радев благодари на БСП за министрите и зам.-министрите в правителството

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Георги Кожухаров


"Искам да ви поздравя за отговорния подход към преговорите за съставяне на правителство", каза президентът Румен Радев на лидера на БСП Корнелия Нинова, която му върна неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Държавният глава благодари за министрите от служебния кабинет, които с действията си са заслужили одобрението на хората.


"Чакат ни нови избори и нови преговори. Вярвам че БСП отново ще е градивен участник в тях", посочи Румен Радев. От своя страна Корнелия Нинова подчерта, че БСП е положила максимални усилия за съставяне на правителство, но не е получила подкрепа от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и това е причината да върнат мандата неизпълнен.


Срещата между Румен Радев и представителите на БСП продължи след връщането на мандата при закрити врати.

В сряда, 8 септември, парламентарната група на "Демократична България" ще проведе работна среща с министъра на икономиката в служебното правителство Кирил Петков във връзка с действията на държавата по отношение на публичните предприятия.


Повод за срещата е одитът на Сметната палата, който определи като недостатъчно ефективно упражняването на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала за периода от януари 2018 до края на 2019 г. Ще бъде обсъдено как държавата упражнява правата си в публичните предприятия, както и кои от тях да продължат да съществуват и как да се подобри дейността им.


Срещата ще се проведе от 15:30 ч. в Огледалната зала в сградата на Народното събрание и ще бъде открита за журналисти.

Заседанието на парламента продължава с окончателното гласуване на актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване, след като депутатите приеха различни предложения за трансфери, с които на практика се обезпечават различни предложения за добавки и увеличение на пенсиите.


ГЕРБ, БСП и ДПС приеха предложения и на ДПС, и на ГЕРБ, с които се гарантират месечни добавки до края на годината за всички пенсионери от 120 и от 100 лева, както и предложението на комисията за увеличение на минималната пенсия на 370 лева и 12.5% средно увеличение на останалите пенсии.


След това се премина към разглеждане на разходната част на бюджета, в която трябва да бъде направено уточнение какво увеличение точно ще се приеме.


Подробности - тук.

"На годежа на ГЕРБ и ДПС кумове са БСП". Това обяви председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от "Има такъв народ", след като ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепиха предложени от ГЕРБ и ДПС трансфери в бюджета за държавното обществено осигуряване, с които се дава месечна добавка от 100 и 120 лева на всички пенсионери, при положение че бюджетна комисия подкрепя минимална пенсия от 370 лева вместо 300 и средно увеличение от 12.5% на всички пенсии.


"Като не можахте два поредни парламента да излъчите правителство, като се бихте в гърдите, че сте партии на протеста, на промяната и ще закарате българския народ на трети избори, ами да - ще се сгодим партиите на статуквото, точно така ще направим", обяви по-рано зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Той каза още, че им пука дали България ще има кабинет, план за възстановяване и развитие и за бизнеса.

Подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС за месечни добавки "взриви" увеличението на пенсиите

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


Заседанието на парламента продължи с гласуване на предложения за трансфери на ГЕРБ, при които се видя, че объркване е нямало, а ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепят и прокарват суми за месечни надбавки от 100 и 120 лева до края на годината за всички пенсионери. БСП и ДПС обявиха, че ще подкрепят и актуализацията на пенсиите.
"Ясно е, че коалицията ГЕРБ, БСП и ДПС искат да взривят бюджета и не искат да управляват", каза Мария Капон от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Според Йордан Цонев няма да се взриви бюджета, тъй като пари има.


"Ако Народното събрание си измисли приходи, които не съществуват и тръгне да ги раздава, това е равносилно на взривяване на бюджета", обяви финансовият министър Асен Василев в реплика към ДПС.


"Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" искат заседанието да бъде прекратено.

Общо гласуване на ГЕРБ, БСП и ДПС прекъсна за кратко гледането на бюджетите

Окончателното гласуването на първите текстове от актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване доведе до прекъсване на заседанието на парламента. Причината - при прегласуване ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепиха предложени от движението трансфери в бюджета за общественото осигуряване, които гарантират само добавка от 120 лева на месец за всички пенсии, но не и пари за приетото на бюджетна комисия увеличение на минималната от 300 на 370 лева, а на останалите - средно с 12.5%. При първото гласуване предложението на ДПС не мина.
Последва среща при председателя на парламента Ива Митева, за да се реши как да се реагира на ситуацията, тъй като трето четене не може да има, а в парламента има мнозинство не за добавки, а за записано в закона увеличение на пенсиите. В кулоарите на парламента Мария Капон от "Изправи се.БГ! Ние идваме" и Мика Зайкова от "Има такъв народ" критикуваха трите партии за приетото решение.

В продължение на час и половина депутатите дебатират първия текст от актуализацията на бюджета на общественото осигуряване, в която ресорната комисия в парламента предлага от 1 октомври минималната пенсия да се увеличи от 300 на 370 лева, а останалите - със средно 12.5%. Комисията не подкрепя предложения на БСП и групата на Мая Манолова за увеличение на обезщетението за отглеждане на деца от 1 до 2 г. от 380 на 650 лева.


Бившият финансов министър на ГЕРБ Кирил Ананиев призова с актуализацията на бюджета да не се залагат дългосрочни стратегии за следващото управление и предложи 70 лв. за всички пенсионери до края на годината. Партията не подкрепя увеличението на пенсиите, но предлага добавката да стане от 50 на 100 лв. Той обаче бе критикуван и от "Има такъв народ", и от БСП, че по време на управлението на ГЕРБ направили половината пенсионери с минимална пенсия. Според "Демократична България" добавката от 50 лв. не е спряна от ГЕРБ заради изборите т.г.
Най-възрастният депутат Мика Зайкова от "Има такъв народ" се обърна към бившите управляващи с думите: "Вие 12 г. бяхте на власт и бяхте забравили, че в тази страна има пенсионери. И те 12 г. не получиха актуализация на своите пенсии и бяха принудени да мизерстват".

С Ива Митева не е разговаряно за отцепване от "Има такъв народ"

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


С Ива Митева не е разговаряно да бъде отцепена от "Има такъв народ", каза тя в кулоарите на Народното събрание по повод казуса "Дончева - Василев". "Това се е случило през господин Василев, аз не съм участвала в такива разговори, разбрах го снощи", каза Ива Митева.


В разговор по телевизия "Седем-осми" депутатът Радостин Василев твръди пред председателя на парламентарната група Тошко Йорданов, че Татяна Дончева е казала, че "че 20 -30 депутати може да бъдат отцепени, за да гласуват извън политиките на "Има такъв народ". Сред имената, които според Василев Дончева е изброила, че си "струва да бъдат привлечени", е било това на председателя на Народното събрание.


Пред журналисти Митева заяви, че не разговаря с Татяна Дончева откакто Митева е смачкала решението, с което парламентът гласува оттеглянето на Пламен Николов като кандидат за премиер. Тогава Дончева нарече Митева "болонка на сценаристите", а Митева ѝ отвърна, че "болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер".


Ива Митева припомни песен на Васко Кръпката за храста и високото дърво ("Ден след ден" - бел ред.) и предположи, че Дончева е храстът, защото 25 години оцелявала в политиката. В петък (3 септември), по повод заплахите за убийство срещу Митева, Дончева каза, че хората се делят на високи дървета, брулени от вятъра, и ниски храсти, препикавани от зайците, като добави, че мястото на председател на Народното събрание изисква хладнокръвие.

Хаджигенов за сюжета между Дончева и Василев: Трябват избори и шлаката да отиде в канала

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


"Това показва защо този парламент трябва да приключи колкото се може по-скоро. Като никога съм съгласен с "Има такъв народ" и Слави Трифонов, че трябва да има избори, за да може част от тази шлака да отиде там, където ѝ е мястото, а именно в канала", заяви Николай Хаджигенов, помолен да коментира сюжета с Радостин Василев от "Има такъв народ", от когото се твърди, че Татяна Дончева (от "Изправи се.БГ! Ние идваме!") е поискала да разцепи парламентарната група на партията на Слави Трифонов. Хаджигенов не каза кого визира като "шлака", но от думите му се разбра, че Дончева не е най-цененият от него политик.
"Ние не сме си близки с Татяна Дончева, нито в политически, нито в никой друг смисъл. Така че не разговаряме често и не ми е споделяла нищо", заяви Хаджигенов в отговор на въпрос дали е бил наясно с провелия се разговор между Дончева и Василев, за което пръв заговори Тошко Йорданов в края на миналата седмица.


Според разказа на Василев в разговора си с Дончева тя му е разказала "много неприятни неща" за Николай Хаджигенов (също част от "Изправи се.БГ! Ние идваме!") - че е хомосексуален с три деца и действащ агент на ДАНС.

ГЕРБ иска бързо разпускане на парламента или анкетна комисия за казуса "Дончева - Василев"

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


ГЕРБ-СДС настоява президентът Румен Радев час по-скоро да обяви дата на парламентарните избори и да разпусне Народното събрание, тъй като всеки ден щял да ражда нови скандали. Това гласи декларация на групата, прочетена от трибуната в парламента от Тома Биков.


Ако работата на парламента бъде удължена "изкуствено", ГЕРБ ще иска създаване на анкетна комисия за случая между Татяна Дончева, Радостин Василев и Тошко Йорданов, като целта ще е в нея да се изяснят отношенията между партиите на промяната.


"ГЕРБ няма да вземе страната. Ако Йорданов и Василев казват истината, то Дончева няма място в политиката. Ако е обратното, те нямат място в залата и политиката. Една от двете страни лъже и трябва да направим всичко възможно да установим коя. Това е провалът да се излъчи правителтво на промяната. Това е подигравка с хората на площада през 2020 г. Случи се промяна, но тя не е към добро", пише в част от декларацията.

Манолова видя "поразителен синхрон" в действията на "Има такъв народ" и ГЕРБ срещу Дончева

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме" видя "поразителен синхрон в действията" на "Има такъв народ" и ГЕРБ заради сюжета, в който партията на Слави Трифонов твърди, че Татяна Дончева е искала да разцепи парламентарната им група.


"Те са като ансамбъл по синхронно плуване, включи се и главният прокурор. Специализираната прокуратура не се самосезира нито за пачките в чекмеджето, нито за 70 млн. лв. такса "спокойствие" от хазарт, нито за теча на гориво от държавния резерв", заяви Манолова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.


В неделя ( 5 септември) Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да остави този скандал да се замете под килима и попита дали по случая има разследване, като атакува вътрешния министър Бойко Рашков и президента Румен Радев.


От думите на Манолова се разбра, че тя не е знаела за срещата между Дончева и Радостин Василев от "Има такъв народ" на 12 август, в чиято кантора тя е отишла. "Госпожа Дончева не е председател на парламентарната група, нито е зам.-председател. Кой с кого се среща в частно качество между двама адвокати, това няма как да е предмет на обсъждане в парламентарната група", каза Манолова в отговор на въпрос дали е знаела за срещата.

Калоян Янков: Доган ползва имот на фирми с фиктивен или симулиран бизнес

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


"Г-н Ахмед Доган не е обикновен пенсионер, както се опитва да ни го представи г-н Хамид. Той е видна политическа личност, което е едно определение според Закона за мерките срещу изпирането на пари, който ползва като свое имущество за десетки милиони левове, принадлежащо на фирми с неясни или скрити офшорни собственици или собственост на очевидно подставени лица", коментира пред БНР Калоян Янков от "Демократична България", председател на Комисията "Росенец".


"Тук имаме две различни фирми с фиктивен или симулиран бизнес – тоест това е хипотезата, в която ние викаме г-н Доган. Викаме го, защото ползва тези имоти и защото има съмнения около собствеността и бизнеса на тези фирми, които са и свързани с него. Една фирма е със скрита собственост, не знаем кой стои зад нея, тя притежава над 100 дка в парка "Росенец", другата първоначално е била собственост на секретарката на г-н Ахмед Емин, а през 2014 година е прехвърлена на дъщерята на активист на ДПС. Тази фирма има задължения към края на 2019 година в размер на 51 млн. лв. и загуби от 24 млн.лв. и приходи от продажби 611 хиляди лева. Това много ме озадачи - това означава, че фирмата е във фалит. Очевидно няма истински бизнес. Тя служи като депо за акумулиране на пари за закупуване на имоти, те пък се ползват ексклузивно след това от Доган", поясни още Янков.


"Това е видим регулаторен похлупак за нарушения - това е валидно за "Росенец" - нашата комисия установи 6 класически индикатора за пране на пари", каза още Янков.

Дариткова и Стойчо Кацаров се скараха за причината да се даряват ваксини на Бутан

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Велко Ангелов


В дебатите за ратификацията на решение на Министерския съвет, с което България дарява на Кралство Бутан 172 500 ваксини "Астра Зенека", ГЕРБ и служебния здравен министър Стойчо Кацаров спориха кой е виновен за ниските нива на ваксинация у нас.


Според Кацаров причината да даряваме ваксини е, че правителство на Бойко Борисов е договорило препарати в излишък от "Астра Зенека" и в недостиг от "Пфайзер". "Причината е личната намеса на вашия патрон Бойко Борисов. Той еднолично забрани използването на "Астра Зенека" без основание", каза Кацаров.


Според Даниела Дариткова от ГЕРБ е била поръчана ваксината на "Астра Зенека", защото се съхранява по-лесно, но после служебното правителство не си е мръднало пръста, за да се увеличи броят на ваксинираните.

Партия "Волт" се оттегля от коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!"

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Партия "Волт" е взела решение да оттегли подкрепата си от коалиция "Изправи се.БГ! Ние идваме!", част от която беше на последните два парламентарни избора.


"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", коментира съпредседателят на Волт Венцислава Любенова. Останалите съпредседатели са Настимир Ананиев и Симеон Трулев.


"Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по-адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното - всеки дърпа в своята посока. Има хора от "Изправи се.БГ! Ние идваме!", с които бихме продължили да работим, но не и в този формат", заявява Симеон Трулев.

Дончева: Ангажирането на специализираната прокуратура с проверката ще осуети закриването ѝ

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


"Стават ясни и целите на Слави Трифонов - да бъда отстранена от политическия живот. Между другите политици и политически партии да бъдат създадени отношения на подозрителност и недоверие, които да не позволяват постигане на съгласие за каквото и да било", написа в публикация във "Фейсбук" Татяна Дончева.


Депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев и лидерът на групата Тошко Йорданов твърдят, че Дончева е поискала от Василев да разцепи групата на среща в кантората му, като на лист, на който е драскала, е имало имена на депутати и числото "500 к".


"За нас е маловажно в полза на кого работи Слави Трифонов. Важна е истината. Ангажирането на специализираната прокуратура с проверката най-вероятно ще осуети и този път закриването й. Но тя дава възможност да предоставят "доказателствата", които твърдят, че имат", пише още Дончева.


В момента тя е в служебна командировка извън страната.


По-късно пред БНТ Дончева добави, че "Има такъв народ" откровено играе срещу закриването на специализирания съд и си търси предтекст. "Слави Трифонов е зависим абсолютно от тези задкулисни играчи, които назовах преди няколко дни и преди няколко седмици, и счита всеки човек, който го е разгадал за заплаха за собственото си политическо бъдеще, на формацията си. В опита си да останат в играта, те не подбират средства", казва тя.

Радостин Василев: Ако Дончева ме съди, ще се сблъска с още по-тежка действителност

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Ако г-жа Дончева има смелостта да ме съди, трябва да се сблъска с още по-тежка действителност", заяви в кулоарите на парламента Радостин Василев от "Има такъв народ". Вчера пред "Седем осми" ТВ той каза, че на среща в неговия офис на 12 август Дончева е поискала от него да разцепи парламентарната група на формацията на Слави Трифонов, като си е драскала на листче, на което имало написани имена на депутати и числото "500 к". Впоследствие Дончева отговори пред Би Ти Ви, че ще съди Василев и Тошко Йорданов.


На 4 септември Йорданов каза пред БНР: "Татяна Дончева е човекът, който, когато се говореше, при кой ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, час от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета - половин милион ще ти дам".


Днес Василев каза, че няма листчета при него, не пази и никакви доказателства тя да му е предлагала подкуп. Все още не е търсен от прокуратурата във връзка със започналото разследване, като каза, че няма от какво да се притеснява.


"Не бих дал оценка на доказателства без изобщо да се е стигнало до някакъв казус. Всичко, което казах в предаването по "Седем осми" ТВ е истината. Може да съм пропуснал нещо, но със сигурност не съм си измислил. Никой не ми е предлагал подкуп, такова твърдение нямам. Аз съм адвокат и никога няма да набедявам някого в нещо, което не е сигурно", каза Василев.


Добави, че Тошко Йорданов също не е набедявал Татяна Дончева, а всеки има право да тълкува фактите по свой начин.


"Обмисляхме дали веднага да не направим достояние тази отвратителна сцена, г-жа Дончева не спира един месец да обяснява как зад "Има такъв народ" е Маджо, Орлин Алексиев, ДПС, как нашият кандидат за министър на туризма Ивайло Кожухаров е човек на Маджо, а той дори не знае как изглежда. В крайна сметка трябва да се види човекът, който ги говори тези неща какъв морал притежава и докъде е стигнал в политическото си инженерство", каза още Василев.

"Дневник" излъчва на живо извънредното заседание на парламента.

С признанието, че е разговаряла с депутати от ИТН, Дончева потвърждавала опита за разцепление

Слави Трифонов

© Стоп кадър тв 7/8

Слави Трифонов


"Има такъв народ" (ИТН) не играе по ничия свирка, заявява в профила си във "Фейсбук" лидерът на партията Слави Трифонов. Той коментира медийните реакции след твърденията на председателя на парламентарната група Тошко Йорданов за това, че зам.-председателят на парламента и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" Татяна Дончева е правила опити да разцепи най-голямата парламентарна група като предложила подкуп от 500 хил. лв. на депутата от "Има такъв народ" Радостин Иванов. Самият Иванов каза, че като адвокат не можел да каже, че тя му е предлагала подкуп, но видял листче, на което тя надраскала числото "500к и някакви имена". Дончева възнамерява да съди двамата (виж блока в 8.17 ч.)


"Убеден съм, че промяната в България е възможна, ако хора като Татяна Дончева, които искат да подменят вашия законен, демократичен вот на всяка цена в името на нечий чужд интерес, бъдат отстранени от политическия живот. Убеден съм, че промяната е възможна, ако има повече знаещи и смели хора като Радостин Василев, който не се сниши, не си замълча и който заложи успешната си кариера на адвокат, за да каже истината. Истина, която е готов да каже и пред детектор на лъжата. Ако Дончева се яви с него и й стиска", пише Трифонов.

Той предлага Дончева да бъде питана как хем твърди, че депутатите на "Има такъв народ" са депутати на Маджо, на Доган, на Карадайъ, и хем ходи да се пробва да отцепва депутатите на Маджо, на Доган, на Карадайъ.


Според него с признанието си, че е разговаряла с десетина депутати от ИТН, Дончева потвърждава, че е опитала да разцепи групата. "Разбира се, за политическите противници на "Има такъв народ", особено в предизборна ситуация, действията на заместник-председателя на Народното събрание не са скандални", пише Трифонов и добавя, че същата е реакцията и на медиите, които са техни слуги. "Сега е модерно, каквото и да се случи, виновниците да сме аз и "Има такъв народ", констатира партийният лидер.


На 14 септември Ахмед Доган и Бойко Рашков трябва да се явят в комисията "Росенец"

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Юлия Лазарова


От втория опит членовете на комисията "Росенец" решиха да извикат на следващото й заседание почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Председателят на комисията Калоян Янков заяви, че изслушването на Доган е предвидено за 14 септември от 14 ч., ако парламентът не е разпуснат.


"Г-н Доган трябва да каже каква е връзката му с тази база, как е присъствал, какво е правил. Той не е обикновен пенсионер, това е видна политическа личност по закона за мерките срещу изпирането за пари. Използва като свое имущество за десетки милиони левове. Имуществото е собственост на фирми, едната офшорна, другата с подставени лица", обясни Янков.


Решението за викането му бе взето със 7 гласа "за" и два против, дошли от представителите на ДПС. На заседанието присъстваха 9 от 12-те члена на комисията


Димитър Найденов от "Демократична България" поиска предвид протестите от 11 юли 2020 г. да бъде извикан и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, като се обоснова с неуредици по охраната на протеста, на който нещата са ескалирали почти до сблъсъци и трябва да се удостоверят обстоятелствата за това. Предложението бе одобрено с 8 гласа "за".


След гласуванията представителите на ДПС напуснаха заседанието и то трябваше да бъде прекратено заради липса на кворум. Премина се към неофициална част, в която за кратко говори бургаският общински съвеетник Константин Бачийски. Официалното му изслушване също е предвидено за следващата седмица.

ЦИК изчаква решението на президента, за да подготви изборните книжа

Росица Матева

© Георги Кожухаров

Росица Матева


Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова да приеме хронограмата и изборните книжа за президентските избори, но изчаква решението на държавния глава за парламентарните. Това съобщи пред БНТ зам.-председателят на комисията Росица Митева.


Народното събрание определи президентските избори да се състоят на 14 ноември, а държавният глава тепърва предстои да насрочи парламентарните след като днес БСП му върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство. Румен Радев вече каза, че преди да определи датата ще се консултира с ЦИК.


"Ще изчакаме до 14 септември, за да видим дали ще бъдат насрочени 2 в 1", каза Матева.


Тя смята, че много трудно ще бъде избран президент на първи тур, а ЦИК ще има много кратко време, след като бъде установено кои президентски двойки отиват на балотаж. След това печатницата на БНБ ще получи указания да отпечата бюлетини, а софтуерът с електронната бюлетина ще трябва да бъде инсталиран в машините за гласуване едновременно за балотаж и за парламентарни избори.


Комисията няма притеснения за провеждането на избори 2 в 1, каза зам.-председателят й. Матева напомни, че през 2011 г. е имало едновременно местен и президентски вот, а машините позволяват да се гласува в повече от един вид избори.

Татяна Дончева ще съди Василев и Йорданов заради твърденията за подкуп

Татяна Дончева

© Велко Ангелов

Татяна Дончева


Депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева ще съди двама депутати от "Има такъв народ" заради това, че й приписват опит за подкуп на един от тях. Това съобщи самата Дончева пред Би Ти Ви.


"Нямам навик да се съдя с колеги, но мисля, че в създадената ситуация нямам друг избор освен да си потърся правата по съдебен ред срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов. Нищо, че Радостин Василев вече даде заден ход по въпроса дали съм му предлагала подкуп и как точно, и започна да разказва някакви мъглявини. Смятам, че това е абсолютно безобразие", каза Дончева.


Какво заяви Йорданов четете тук.
Какво обясни вчера Василев четете тук.


Дончева потвърди за среща с Василев, но отрече да му е предлагала пари, за да разцепи парламентарната група. "Разговор с Радостин Василев съм имала и то, според мен, преди да приключи техния мандат и той е бил за какво са влезли в политиката и какво искат, какво мислят, че ще постигнат, какво не могат да постигнат и защо няма да участват в създаването на правителство по един разумен начин. Той беше в седмицата след "Панорама" по БНТ, по повод на която той се беше обидил на "чалгар" и на това, че съм казала, че те не стават за министри", каза тя тя. Участието на Дончева в "Панорама" е на 6 август, а на 10 август "Има такъв народ" оттегли проектокабинета с кандидат-премиер Пламен Николов.


Пред Би Ти Ви Дончева направи сметки, които показват, че не е имало полза от разцепление в "Има такъв народ" доколкото без повечето й депутати не е възможно формиране на парламентарно мнозинство. "За какво са ни 20-30 депутати, като правя сметката, на нас ни трябват минимум 40. Даже за нормално функциониране ни трябват 50 – на практика цялата им група, без сценаристите. За какво трябва да отцепваме? По правилник те не могат да направят друга група, нито да се влеят в някоя", каза тя. Допълни, че е говорила с още 10 човека от "Има такъв народ" и чака някой от тях да каже дали му е предлагала пари.


Междувременно прокуратурата съобщи, че спецпрокурор ще проучи публикациите за корупционно поведение на депутат и ще прецени дали да започне разследване.

БСП ще върне неизпълнен мандата за правителство

Политическото напрежение: парламентът увеличи майчинството за втората година, Нинова върна мандата (хронология)

© Лили Тоушек


На извънредно заседание на Народното събрание днес ще се гласуват на второ четене бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване. В дневния ред на заседанието са и две точки, включващи договори за дарения на антигенни тестове за България от Европейската комисия и на ваксини от България за Бутан.


От времето, нужно за приемането на държавния бюджет и "други важни законопроекти", зависи кога президентът Румен Радев ще разпусне 46-ото Народно събрание и ще издаде указ за провеждане на нови извънредни парламентарни избори. Днес, в 17 ч., той ще получи неизпълнен и третия мандат за съставяне на правителство, който връчи на БСП.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (310)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  Да не забравите да направите една временна комисия относно скандала между г-жа Дончева и ИТН. Опити за подкупване на депутати от депутати е дъно, недостигано до момента.

 2. 2 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Мисля, че все пак времето до връщането на мандата беше полезно най-вече за "суверена" :) Даде се възможност още по-ясно да си проличат низините, до които могат да паднат най-вече ИТН :)

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Весело

  След като продължиха перманентното си голямо междучасие с още една седмица не успяха да извлекат никакъв предизборен дивидент комунетата все пак се събудиха!

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  Айде да връщат мандата и да се насрочват нови избори, стига циркове. И този път дано помислим повече, ама се сещам за вица за Айшето - а дано, Манго, ама надали....

 5. 5 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Да не забравите да направите една временна комисия относно скандала между г-жа Дончева и ИТН. Опити за подкупване на депутати от депутати е дъно, недостигано до момента.
  —цитат от коментар 1 на Хай Буй


  Кой казва, че е имало такъв опит? Тошко Йорданов. Да, ама не...

 6. 6 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2909 Неутрално

  Ами ако ОНИЯ можеха да си върнат мандатите, ТИЯ защо да не го направят? Така или иначе разбирателство между ВСИЧКИ няма, ерго всички са маскари!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 7. 7 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vesselin Velkov":

  Казва го и г-н Радостин Василев.

  г-н Тошко е председател на ППГ ИТН. Твърдението му не може да бъде сметнато за виц, приказки на маса или заради влияние на алкохол или други субстанции.

  Това е изключително сериозно и не може да бъде подминато.

 8. 8 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2974 Весело

  Много и се искаше на Как Курни още да задържи мандата и да го използва като механична играчка ...

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":

  Заплахата към Митева звучи сериозно на този фон...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Тези даже много се забавиха…
  И на тях им го забиха според тяхното лицемерие!

 11. 11 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":Заплахата към Митева звучи сериозно на този фон...
  —цитат от коментар 9 на дерибеев


  Сериозно или не, това трябва да се изясни.
  Ако се окаже лъжа, тази лъжа на високопоставен политик от политическа партия, не може да остане непосочена и отхвърлена по възможно най-категоричният начин.
  Ако се окаже истина, трябва да се изясни всички детайли - кой е поръчал музиката, защо, как и какво се цели. Подобна възможност е не само подигравка с нас избирателите, но и е опит за атака срещу държавното управление на България.

 12. 12 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vesselin Velkov":Казва го и г-н Радостин Василев. г-н Тошко е председател на ППГ ИТН. Твърдението му не може да бъде сметнато за виц, приказки на маса или заради влияние на алкохол или други субстанции. Това е изключително сериозно и не може да бъде подминато.
  —цитат от коментар 7 на Хай Буй


  Не каза това. Бил си бил помислил... Хайде, по-сериозно...

 13. 13 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#12] от "Vesselin Velkov":

  Какво каза г-н Тошко :

  "Т.Дончева е човекът, който, когато се говореше при кой ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, част от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета - половин милион ще ти дам. Човекът, с който е водила разговора от наште, с конкретни имена, кого трябва да дръпне - Ива Митева, Хиновски, т.н...",

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#8] от "SS":

  На Митов като, че ли му беше по важно да го задържи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#11] от "Хай Буй":

  Кое да се изясни? Самата звезда от биг брадър казва, че Дончева не му е предлагала подкуп

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#15] от "дерибеев":

  Точно това е проблемът. Има трима политици и депутати, които твърдят различни неща. Това трябва да се изясни.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#16] от "Хай Буй":

  "Доган ме е поръчал" беше ли изяснено? " Радев ми прати Мата Хари"? Не смятам, че на нелепици има какво да се изяснява. Просто гласоподавателя претегля и гласува

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2345 Весело

  Сценаристите на 7/8 ТВ, конкретно, Тошко хаджиЙорданов, продължават със писането на сценарии за кабеларката си.
  Които, възторжено се приемат от, свикналите да бъдат будалкани, фенове на "катарзисиралата" партия на ОПГ-то ГЕРБ
  още повече, след "конспектирането" на основните опорки във изказването на Вожда.
  Ама БСП-то се офлянкват и играят срещу третия опит, за "успешен четвърти мандат", на партията биеща подред вече 12 години, "като маче у дирек" всички други дет' им са виновни и преди и сега! ;)

 19. 19 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Весело

  До коментар [#5] от "Vesselin Velkov":

  Това са похвати от политическата борба.
  Наричат се "компромати".
  Дали ще е запис, снимка, или разказ на очевидец, достоверността не е от първо значение, а е по-важен ефектът върху простолюдието.
  После си доказвай, че "нямаш сестра", или че нямаш гръцки остров, например.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 20. 20 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  Кой казва, че е имало такъв опит? Тошко Йорданов. Да, ама не...
  —цитат от коментар 5 на Vesselin Velkov


  А Ива Митева щяха да я убиват С Радостин не знам как са опитвали...

 21. 21 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2909 Весело

  Готино описание от Дончева:

  "Радостин Василев вече даде заден ход по въпроса дали съм му предлагала подкуп и как точно, и започна да разказва някакви мъглявини. "

  Хехехе, МЪГЛЯВИНИ!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Весело

  Адвокатката на мултаците и вносителката на позорната поправка "ванко 1" нещо сериозно се е разлютила...

 23. 23 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  До 22:"selqnin"...Адвокатката на мултаците и вносителката на позорната поправка "ванко 1" нещо сериозно се е разлютила..."

  и на адвокатката на мултаците селтащината от бг НС й дойде в повече.

 24. 24 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4719 Неутрално

  Да ги съди, Василев не може да осъди защото той каза, че не си е и помислил, че това е подкуп, Йорданов така мислел. Но грозната истина е пазарлъци, задкулисни игри и натиск.

 25. 25 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 108 Неутрално

  Питам се още колко скандали и интриги могат да бъдат скалъпени и изфабрикувани да средата на ноември. Защото българинът от времето на Алеко до днес така води предизборна кампания - деструктивно и подривно. Може би защото само така умее.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  До коментар [#26] от "witch_doctor":

  Научете се да четете с разбиране. Изобщо не декларирам кой е прав или крив. Нужно е да се създаде комисия, която да изясни каква е истината.
  Да не би да имате нещо против истината ?

 28. 28 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 686 Неутрално

  За тези,които са забравили,Татяна Дончева беше адвокат на Мултигруп и лично на Илия Павлов,след като беше изхвърлена от прокуратурата през 1992г „поради липса на професионални качества и морал за заеманата длъжност“.
  А поправката „Ванко 1“също е нейно дело,заедно с Мая Манолова.
  Затова не е невъзможно тя да е предлагала пари за да цепи ИТН.Все пак е от „стара коза яре“

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Аз лично на Татяна Дончева вярвам повече отколкото на Тошко Йорданов.
  И не мисля, че тя има половин милион за харчене - ако имаше досега да си е напазарувала група....съвсем не са такива принципни там.
  Обвиненията към нея пет пари не струват ако не могат да бъдат доказани и тя ще спечели делото.
  Това, че е била някъде на среща трябва да е обеца на ухото на всекиго, но в същото време е ясно, че няма как да се направи правителство без преговори и няма как да има преговори без такива разговори.
  Колкото и да се водят публично е съвсем резонно човвек да очаква и неформални такива...както и те да бъдат записвани, разбира се.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 31. 31 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4719 Неутрално

  До коментар [#26] от "witch_doctor":

  Тя твърди, че го е направила, без подкупа разбира се, не ѝ харесвали сценаристите и искала да ги свали.

 32. 32 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Тези мръсотии сценаристите(които и да са те)ги измислиха ,за да насочат интереса на публиката в друга посока.А истинската е тази около Офшорков Петър Илиев.Там вече няма пикантерия и листчета със сумички.Там са потоци ,зависимости и свалени гащи!!!!!И мисля,че е доста страшничко.

 33. 33 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  ===Татяна Дончева ще съди Радостин Василев и Тошко Йорданов заради твърденията за подкуп=====съд за Тошко, съд...... и съд за Кирчо ,съд.....и т.н ...... че няма ни един осъден и много се дразня......

 34. 34 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#12] от "Vesselin Velkov":

  Интересно, сега някакви хора разправят с имената си разни далавери но умните и красивите не им вярвате. А само преди година вярвахте на 100% на всякакви небивалици от фейк записи и снимки. Дали се дължи на пожелателно мислене?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  Съд и за Радев, съд и за Борисов...поголовно съдене на ред .. До сега трябваше да има вече опашка от съдени и нов затвор в спешен порядък да се строи.....

 38. 38 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#28] от "kwy38371721":

  По принцип всеки има право на адвокат.
  А за законите - виновни са и тия, които са ги приели, не само тоя който ги е предложил.

 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Да не забравите да направите една временна комисия относно скандала между г-жа Дончева и ИТН. Опити за подкупване на депутати от депутати е дъно, недостигано до момента.
  —цитат от коментар 1 на Хай Буй  Според мен, не е имало опити за подкупване и разцепление сред ИТН, защото не е имало и нужда от това . Самата Дончева казва ( и аз съм съгласен ), че за съставянето на едно правителство, не е нужна само част, а цялата парламентарна група на ИТН . Е, защо ще се предлагат пари на когото и да било, след като няма нужда от такова разцепление, което не носи никакви позитиви на ИБНИ, както и на « Демократична България « ? Няма никаква логика !
  Този скандал с « подкупа « има за цел да посъживи рейтинга на чалгите, пропаднал в последно време, а на вратата вече са изборите .
  От друга страна, Дончева не е вчерашна и много добре знае кой е машиниста на влака ИТН и това НЕ Е Учиндолеца .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 41. 41 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Цялата работа опира до Суверена, чиято воля от Итн стройно спазват. Тъй като Дългия се закани да се разправи с подлите подавачи на сигнали срещу Пешо Плагиата, по законен начин естествено, ето на, Дончева беше началото.

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#35] от "m17":


  Повече отколкото на Руди и Тошко

 43. 43 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  До коментар [#35] от "m17":

  Не й вярвам достатъчно за да гласувам за нея.

  Вярвам й, че не е нито толкова тъпа да подкупва ИТН, нито толкова богата, че да може да си го позволи.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 44. 44 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 234 Неутрално

  А ниновица няма ли да съди дончева за определението “тъпа овца” ? Ще бъде яко да видим двете гнусни комунистки как се скубят за косите.

 45. 45 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 770 Весело

  Съмнения за подкупи, закани за убийства, заплахи и нецензурни обиди - и всичко това от "цвета" на нацията се прави за да си вдигат още повече цената и "рейтинга"! Те просто излитат като празни балони високо-високо и от там се наслаждават на безумията, които не спират да творят! Докога ще избираме самовлюбени глупаци и откровено вулгарни простаци??????????

 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":Заплахата към Митева звучи сериозно на този фон...
  —цитат от коментар 9 на дерибеев  Няма нормален човек, който да мисли и вярва, че един крадец би имал сериозни политически и граждански позиции, които да решава със заплахи за убийство . Това е един от многото грешно преценени PR ходове на чалгарите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#27] от "Хай Буй":


  Ти гледай да не забъркат и Бойко в тая работа, като нищо ще кажат, че е в сговор с Дончева.

 49. 49 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#43] от "Боби Колев":

  Абе ви от небето ли паднахте, сякаш забравихте "преформатирането на политическото пространство" което беше нормалната практика преди Борисов? Влизаха 4 партии а стигаха до 10 парламентарни групи, даже ДПС се разцепваше.Тая дърта пачавра тогава беше един от тия дето преформатираха срещи щедри хонорари, забравихте ли всичките "поправки Ванко...." дето ги прекара. И разбира се че парите не са нейни, тя е само адвокат на мафията и нейното си го е прибрала преди това

 50. 50 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "Татяна Дончева ще съди двама депутати от "Има такъв народ" заради това, че й приписват опит за подкуп на един от тях. "

  Сега Тянчето ще наеме двама адвокати за 500К и ще ги осъди. По 100 лв глоба + съдебните разходи.

 51. 51 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Отлично се справят на Слафчо апапите със задачата по отвличане на вниманието от важните за обществото теми. Некой к**ви направиха мноо пари :(

 52. 52 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#47] от "m17":

  От почитател на банкянския профан и ОПГ то ГЕРБ това е комплимент.

 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "....за какво са влезли в политиката и какво искат, какво мислят, че ще постигнат, какво не могат да постигнат и защо няма да участват в създаването на правителство по един разумен начин...."

  Народът ще ги осъди на низвергване и забвение.

 54. 54 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ,,Политическото напрежение: Татяна Дончева ще съди Василев и Йорданов заради твърденията за подкуп..”
  А ТАКА! ДАВАЙТЕ СЕГА ДА ВИДИМ КОЙ КОГО ПОДКУПВА И КОЙ КОГО ЛЪЖЕ

 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#26] от "witch_doctor":Научете се да четете с разбиране. Изобщо не декларирам кой е прав или крив. Нужно е да се създаде комисия, която да изясни каква е истината. Да не би да имате нещо против истината ?
  —цитат от коментар 27 на Хай Буй  За кога тепърва ще се създава комисия, щом НС очаква последния парламентарен звънец ?
  И нещо друго на което сме се нагледали и наслушали за последните 30 + години :
  Ако искаш един въпрос/казус да пропадне, създавай парламентарна комисия … на което българите казват - трай коньо …

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Това е стара технология - първо изгражда доверие, като му наприказва куп глупости, които или няма как да бъдат проверени и доказани и такива, които са без значение за нейния кръг и може да ги каже.

  Интересното тук е начина на действие на задкулисните кръгове, самата търговия с постове издава, защо Бойкикев така напъваше мандата да бъде даден на тях или на Мая, явно са представители на едно и също финансово малцинство. Това обяснява и разпада на групите на Обединени патриоти, Барекв, Яне Янев и т.н.

  Докато старите муцуни са в парламента и брокерстват, не знам как може да има представителна демокрация.

 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  За тези,които са забравили,Татяна Дончева беше адвокат на Мултигруп и лично на Илия Павлов,след като беше изхвърлена от прокуратурата през 1992г „поради липса на професионални качества и морал за заеманата длъжност“.А поправката „Ванко 1“също е нейно дело,заедно с Мая Манолова.Затова не е невъзможно тя да е предлагала пари за да цепи ИТН.Все пак е от „стара коза яре“
  —цитат от коментар 28 на kwy38371721  А като малка, сигурно се е напикавала …
  Не съм юрист, но доколкото знам има едно основно правило от древното римско право - КОГО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА дадено обстоятелство и изхода от него ?
  Защо и е на Дончева да предлага пари на портиера, след като знае кой е шефа и кой е шефа на шефа ?
  А ти си говори за Ванко и Илия Павлов !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  Единствен вариант за тьотка дончева, сега ще трябва да протака, да не допуска видеозапис до съдебната зала и т. н....
  Най-накрая този нечистоплътен политик си намери това, което заслужава напълно - публично унижение!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Тези мръсотии сценаристите(които и да са те)ги измислиха ,за да насочат интереса на публиката в друга посока.А истинската е тази около Офшорков Петър Илиев.Там вече няма пикантерия и листчета със сумички.Там са потоци ,зависимости и свалени гащи!!!!!И мисля,че е доста страшничко.
  —цитат от коментар 32 на rta48522758  ++++++
  Отличен коментар ! Браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#54] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  В съсда не се доказва кой е прави и кой крив, а се преценява дали има доказателства за едно твърдение.
  Дончева много добре го знае и затова не й пука, че ще я обвинят без доказателства, а ще се решава въз основа думата на единия срещу думата на другия. Тя знае как да надприказва хората.
  Аз не се наемам да кажа кой е прав и кой лъже, в политическото пространство се изговориха толкова лъжи, че на никого не може да се има вяра.
  Колкото до Дончева, за мене тя е една невъзпитана жена. Някои я харесват за нейната безпардонност и грубост към колегите й, но не виждам как такова поведение допринася за каквото и да е разбирателство и съгласие между депутатите.

 61. 61 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Дончева не се съобразява с психологическия профил на жертвата, затова се е провалила. Трябваше да е някой на който са отказани постове и се чувства неудовлетворен. Примерно плавника е класически продажник, ако атаката бъде подготвена предварително, той би поддал. Ако проучат и личните му слабости, тогава няма шанс.

  Друга слабост на ДОнчева е липсата на времеви хоризонт, трябва да е около година след влизането в парламента, когато на всеки му е станало скучно от безкрайното нищо не правене и се чувстват изолирани от вземането на решения. Примерно втората цигулка е най-прецакана. Ако първия икономист в партията решава всичко, втория се чувства излишен и започва да търси варианти за себеизява и противодействие, от тези неудовлетворени хора стават прекрасни предатели. Това важи и за правистите.

 62. 62 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#34] от "m17":

  именно тук въпросът е на кого и на какво можеш да повярваш и кое си сигурен, че е лъжа. Записи и снимки е едно- прави се експертиза и се установи, че са истински. Науката не лъже. На думите на някой, особено от ИТН как да вярваш?! дори цялата им парламентарна група да дойде да каже, че "останали с впечатление, че искала да им предложи подкуп", (забележете как е казано!) пак няма как да им повярваме. Защото съшите тези хора, докато гласуваха за тях на два ибора, твърдяха, че ще махат статуквото, а сега издигнаха правителство на статуквото при това в два варианта. Забележете и механизма на прожеждане на една цялостна режисирана кампания, твърде прозразно е и сме го жидали много пъти досега, когато мафията небелези някой за отстрел, стъпките са все есни и същи:
  1. Излиза Волен, Валери, Тошко или някой друг зависим и психично нестабилен индивид и пуска бомбата;
  2. Пеевските медии поемат топката;
  3. Появява се "свидетел"
  4. Пеевските медии ескалират.
  5. Свидетелят кава, че всъщност не било това, а било друго, ама така му се било сторило, ама не можел той да докаже.
  6. Тошко тълкува и украсява
  7. БНТ поема топката и предава бълнуванията на Тошко в национален ефир
  8. другите национални тележизии гледат да не одтанат по- назад, вече се коментира като истина, без да се засегне темата по какъв начин е показно и обяснено от двамата кратуни.
  9. Специализирана прокураатура излиза със съобщение, демек Гешев са включва към нялъна на Тошко.
  10. Бате боеку се намесва по файса от джипа и се удивлава колко са лоши тия протестъри.
  такива режисури сме ги гледали последно срещу Кирил Петков. другите случаи в близкото минало са поне сто , сами си ги намерете и спомнете.
  идват избори, на мафията друго не й остана, такава ще е кампанията. кампания на спасението ще наблюдаваме. прилича на умираща змия, която плюе отрова. условията се ясни- клеветата да е така казана, че да не може да се докаже, да е за нещо, което също е недоказуемо, да се институционализира чрез пееевски медии, към които вече спадат всички национални телевизии и седем осми, и чрез специализирана прокуратура и Гешев. Бойко и Слави само поемат топката и си прават кампания. Колко останаха кухите тички, които им се връзват без заплащане да гласуват за тях? ще раберем наесен.

 63. 63 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 961 Неутрално
 64. 64 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Изключвам троловете като адресат на този постинг. Вече всички ги разпознаваме...

  В центъра на вниманието ни са ДРЕБНИТЕ политически скандали. Част от колегите - шапка им свалям, добре виждат ОБЩАТА КАРТИНА на ставащото и не лъжат нито себе си, нито другите, ЧИИ ИНТЕРЕСИ обслужва бурната активност на лумпенариата - от клеветническите кампании, през Радевия метеж, до днешното СЪЗНАТЕЛНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО разсипване на БЪЛГАРИЯ.

  Опасявам се обаче, че виждаме твърде смътно ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ на ставащото. Виждаме разрухата, разбираме докъде тя ще ни доведе. И някак си забравяме, че ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ РАЗГРАБВАНИЯ НА СТРАНАТА НИ БЯХА ИЗВЪРШЕНИ В СИТУАЦИЯТА НА СЪЗНАТЕЛНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ПРЕДИЗВИКАН ХАОС - ПРАВЕН, ПОЛИТИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ.

 65. 65 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Ще правят ли нова комисия? Трябва.
  Каква им беше калкулацията не помня ама някакъв % върху заплатата си върви.
  Айде сега на комисиите докато мандалото не е лопнало, другари!
  Че посл я камилата, я камиларя.

 66. 66 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  И кво рипате толкова срещу ИТН не разбирам.
  Ми вие сте си дупе и гащи.
  За партията на Кирчо се очертава единствени да гласуват ДБ и ИТН.
  Щото си обичат президентчето.

 67. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Весело

  "Татяна Дончева ще съди Василев и Йорданов заради твърденията за подкуп"


  И ще ги осъди! В друга държава за милиони, а тук... за до 50 хиляди. Таман за две-три нови чанти. Супер интересно дело ще е - свидетелят твърди, че подкуп не му е предлаган, а началникът му, че това биха си помислили "нормалните" хора, хаха... И всички точно това си мислят, без да са нормални. Напротив, все по-ненормално става всичко, особено ако се запиташ, защо им е да мачкат Дончева.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 68 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Направете още една комисия с която да анализирате какво сте свършили до момента, драги ми законотворци без нито един приет закон.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 69. 69 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  И от там , Догачо дирекшън в ЦСЗ!

  Комунистите са виновни!
 70. 70 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Весело

  До коментар [#26] от "witch_doctor":Научете се да четете с разбиране. Изобщо не декларирам кой е прав или крив. Нужно е да се създаде комисия, която да изясни каква е истината. Да не би да имате нещо против истината ?
  —цитат от коментар 27 на Хай Буй


  Бате, винаги съм споделял мнението ти, но досега някоя от всички тия комисии нещо да е разгадала, постигнала, изкарала на бял свят.....?
  Еле пък след комисията Илчовски да им се надяваш..., няма смисъл.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 71. 71 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Доган ще се яви пред тази комисия на 31 февруари.
  Мдаа
  Аз ако съм на негово место, ще се явя, и ще кажа че съм Окупа, от тея испанските.
  Мда

 72. 72 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Дончева не може да съди за предположения. Ако можеше досега за изказани хипотези целият служебен кабинет и неговият ментор трябваше да бъдат вкарани на топло.

 73. 73 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#71] от "Pomak":

  Доган е ДЛЪЖЕН да се яви и да даде обяснение ЗАКОННО ЛИ Е ВСИЧКО ОКОЛО СТРОИТЕЛСТВОТО НА ИМОТА МУ!
  КЪДЕ МИСЛИ ЧЕ СЕ НАМИРА?
  ЗАКОНИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

 74. 74 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  До коментар [#61] от "otrqdnik":

  Ти си голям специалист по темата за предаватено, колега.
  Съветник, изпълнител или предател си го играл?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 75. 75 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vesselin Velkov":Казва го и г-н Радостин Василев. г-н Тошко е председател на ППГ ИТН. Твърдението му не може да бъде сметнато за виц, приказки на маса или заради влияние на алкохол или други субстанции. Това е изключително сериозно и не може да бъде подминато.
  —цитат от коментар 7 на Хай Буй


  Едно от малкото неща написани от вас с което съм съгласен — наистина не бива да се подминава с лека ръка обвинение за предлагане на подкуп.
  Дончева заяви вече , че ще съди за клевета Тошко и онзи ,другият от ИТН. В съда ще стане ясно какво се е случило , кой крив и кой прав.

  По същата причина трябва да се разследват и записите от спалнята на Борисов , в качеството му на премиер тогава.

  Трябва да се разследва и причината за екологичната катастрофа във Варна , за която излязоха твърде интересни факти в медиите , как са усвоени отпуснатите средства и каква работа е извършена/неизвършена от получателят на поръчката.

  Въобще , има мноооого неща по които трябва да се извършат проверки с оглед на защита на обществения интерес и похарчени огромни суми държавни средства.


 76. 76 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ВИЖДАТЕ ЛИ ДОБРЕ ОТ КАКВИ ИНДИВИДИ Е СЪСТАВЕНА ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ КЛАСА?… ОТ ДЕБИЛИ КОИТО СА КОРУМПИРАНИ, КРАДАТ, СТРОЯТ НЕЗАКОННО, ПРИВАТИЗИРАТ БЕЗ ДА СПАЗВАТ СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ СИ ДОГОВОРИ, ИНТРИГАНТСТВАТ, СТРЕМЯЩИ СЕ КЪМ РАЗЦЕПЛЕНИЯ… ЖАЛКИ МИЖИТУРКИ, КОИТО ПРАВЯТ ВСИЧКО ДРУГО И ЗАЩИТАВАТ ВСЯКАКВИ ИНТЕРЕСИ, САМО НО НЕ ТЕЬИ КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ

 77. 77 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  До коментар [#5] от "Vesselin Velkov":

  Василев не го знам, но Танчето е известна на всички с Ванко-1.

  Така, че малко множко ми идва да я представят за българската Жана Д’Арк

  Защо толкова се е натискала са се вижда с този и то точно по онова време? Предложила му да се видят НС неутрален терен, той отказал и тя тогава му дошла на крака в офиса.

  Явно е било нещо важно и спешно, а не само да са на лаф-моабет и да го информира, че Нинова е овца, а Хаджигенов е с нежна душевност.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 78. 78 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  До коментар [#67] от "Непукистка":

  Ти странно изхождаш от тезата, че авторът на Ванко-1 в никакъв случай не би се занимавал с цепене на парламентарна група?

  Тя, всъщност, призна точно това - апелирала към Василев да вземат контрола над ПГ на ИТН от”сценаристите”.

  И толкова на зор да се види с него, че чак му идва на крака в офиса след като той и е отказал да се среща с нея на неутрален терен?

  Не се съмнявам, че Танчето е имала остра нужда да сподели точно с Василев каква овца е Нинова и затова си е направила този труд.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 79. 79 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  не че нещо, ама какво толкова е станало?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 80. 80 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  "Според него с признанието си, че е разговаряла с десетина депутати от ИТН, Дончева потвърждава, че е опитала да разцепи групата. "Разбира се, за политическите противници на "Има такъв народ", особено в предизборна ситуация, действията на заместник-председателя на Народното събрание не са скандални", пише Трифонов и добавя, че същата е реакцията и на медиите, които са техни слуги."!!!
  Естествено!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 81. 81 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  Започва голямото вадене на кирливи ризи.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  "Г-н Доган трябва да каже каква е връзката му с тази база, как е присъствал, какво е правил. Той не е обикновен пенсионер, това е видна политическа личност по закона за мерките срещу изпирането за пари. Използва като свое имущество за десетки милиони левове. Имуществото е собственост на фирми, едната офшорна, другата с подставени лица", обясни Янков.“

  На Доган нещо неудобно ли му става да отговори на въпросите които ще му зададат?
  Ако му става неудобно-защо?
  Ако не му е неудобно-тогава защо всеки път ДПС се правят на сърдити?…

 83. 83 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#80] от "hamiltonf":


  "Според него с признанието си, че е разговаряла с десетина депутати от ИТН, Дончева потвърждава, че е опитала да разцепи групата. "...
  —цитат от коментар 80 на hamiltonf


  Със същият успех може да твърди, че Дончева потвърждава, че е опитала да ги прати на Луната...

 84. 84 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#73] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  Pomak":

  Доган е ДЛЪЖЕН да се яви и да даде обяснение ЗАКОННО ЛИ Е ВСИЧКО ОКОЛО СТРОИТЕЛСТВОТО НА ИМОТА МУ!
  КЪДЕ МИСЛИ ЧЕ СЕ НАМИРА?
  ЗАКОНИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

  Кво си се развикала ма ????
  Още ли не си разбрала , че имота не е негов !!!???
  Имота си има собственици, и си има институции които трябва да следят за законноста.
  Мда
  Доган може да им разкаже какво пие, какво мези, какво е почерпил хората на Ристьо, и такива ми работи.
  И то ако иска.
  Мдааа

 85. 85 Профил на zidaromaza4
  zidaromaza4
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Ako Доган се яви, със сигурност лодката няма да е там!

 86. 86 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Неутрално

  чалгата както и мутрата имат фундаментално изкривени представи за добро и лошо, това че е признала, че се е срещала с някого не доказва нищо друго освен, че се е срещала с тези хора.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 87. 87 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 950 Неутрално

  "хора като Радостин Василев, който не се сниши, не си замълча"

  Хора като Радостин Василев, които възприемат цялата си личност и битие като безмозъчно тяло което е в партламента като продължител на волята на партийния лидер. Които докладват всеки свой разговор на началоството, след което се покриват и се снишават, докато началството им нареди да говорят.

  Ей такъв тип хора изобщо не са нужни като български депутати, а имаме от тях в изобилие.

 88. 88 Профил на zidaromaza4
  zidaromaza4
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#71] от "Pomak":Доган е ДЛЪЖЕН да се яви и да даде обяснение ЗАКОННО ЛИ Е ВСИЧКО ОКОЛО СТРОИТЕЛСТВОТО НА ИМОТА МУ!КЪДЕ МИСЛИ ЧЕ СЕ НАМИРА?ЗАКОНИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
  —цитат от коментар 73 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Разпити ли ще провежда НС на граждани? Под формата на какво? Що за налудни идеи? Собствениците на имота по утвърдения законов ред могат да представят съответната информация на съответните институции!

 89. 89 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Весело

  Да не забравите да направите една временна комисия относно скандала между г-жа Дончева и ИТН. Опити за подкупване на депутати от депутати е дъно, недостигано до момента.
  —цитат от коментар 1 на Хай Буй


  абе трольо вчера искаше някакви доказателства срещу мутрата за корупция, а днес вече съдиш без доказателства :)?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 90. 90 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  " Самият Иванов каза, че като адвокат не можел да каже, че тя му е предлагала подкуп, но видял листче, на което тя надраскала числото "500к и някакви имена". "

  Както и очакваше почти целия форум, чисти приказки за наивници ........Ама идат избори, хората нека видят ясно за какво става въпрос, преди отново да тръгнат да си дават доверието на СлаФчу и компания !!!

 91. 91 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1433 Весело

  До коментар [#58] от "hamiltonf":

  Публичното унижение на ИТН, Станислав Трифонов и тошковците ще го видим на следващите избори и тогава нямам търпение да ти видя веселото настроение.

 92. 92 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Я да видим;
  "Никой не ми е предлагал подкуп, такова твърдение нямам."
  "Василев каза, че няма листчета при него, не пази и никакви доказателства тя да му е предлагала подкуп."

  ахахахаххахаххахаххаа, няма такива смешници и жалкари.

 93. 93 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Весело

  този иначе доста тъмничък и зализан чалгар, нещо май напълни гащите :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 94. 94 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  " Самият Иванов каза, че като адвокат не можел да каже, че тя му е предлагала подкуп, но видял листче, на което тя надраскала числото "500к и някакви имена". " Както и очакваше почти целия форум, чисти приказки за наивници ........Ама идат избори, хората нека видят ясно за какво става въпрос, преди отново да тръгнат да си дават доверието на СлаФчу и компания !!!
  —цитат от коментар 90 на samoedin


  Бях дете невръстно, един бдителен съсед беше донесъл където трябва, че имаме кръстове и икони вкъщи. Оказа се, че видял репродукция на някаква стара картина в календар, който от печатницата подарили на баща ми, задето им превел нещо от немски. Та и версачето се движи на таквоз когнитивно равнище.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 95. 95 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1376 Весело

  Радостинче мамино ушато, лаят ти срещу Дончева ми напомня на пинчер лаещ срещу хъски. На светлинни години си и от категорията, ще те схруска на една хапка и само едни уши и кофа гел ще останат.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 96. 96 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  Радостин Василев: Ако Дончева ме съди, ще се сблъска с още по-тежка действителност
  =================================
  В съда ще се разбере кой крив, кой прав. Но Дончева не е за пренебрегване.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 97. 97 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  "Ако г-жа Дончева има смелостта да ме съди, трябва да се сблъска с още по-тежка действителност", заяви в кулоарите на парламента Радостин Василев от "Има такъв народ".


  Честито на тьотката на протестите!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 98. 98 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Добре, че се забавиха, пради алчността си да преговарят за проции, така смрадта от безбожните им души се разнесе навсякъде. Все пак това са коалиционните партньори на ДБ. Му-ахх-хаа!

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 99. 99 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Слави, спрете да се занимавате с тъпотии!

 100. 100 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#92] от "Doge":

  "НАДЕЖДНИЯТ" свидетел на Тошко. Айде сега да се оправя, това което надрънка пред журналисти в събота си е набеждаване, ако не може да го докаже.
  е няма такива идиоти

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK