Обвиненията между "Има такъв народ" и Татяна Дончева: между (почти) невъзможното доказване и предизборния ефект

Обвиненията между "Има такъв народ" и Татяна Дончева: между (почти) невъзможното доказване и предизборния ефект

© Юлия ЛазароваОпит за промяна на България чрез осветляване на порочни практики, "отстрел" на силен политически играч и създаване на недоверие между партиите на протеста, синхронна атака на големите парламентарни групи и прокуратурата срещу най-малката, но гласовита коалиция в Народното събрание, отклоняване на вниманието, трупане на предизборни дивиденти - това са основните версии, с които политиците във вторник (7 септември) обясняваха отправените от "Има такъв народ" обвинения срещу зам.-председателя на парламента Татяна Дончева ("Изправи се.БГ! Ние идваме!") за предлагана голяма парична сума срещу привличането на представители на партията в евентуален кабинет.


Три дни след лансирането на сюжета от шефа на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, част от детайлите в разказа бяха смекчени, главните действащи лица - депутатите Радостин Василев ("Има такъв народ") и Татяна Дончева си разменят остри обвинения пред медиите, стоящите зад тях политически формации се атакуват агресивно, докато повечето от останалите играчи в парламента запазват дистанцирано мълчание. ГЕРБ се възползва от сблъсъка, за да сложи под общ знаменател всички "партии на промяната", а прокуратурата изненадващо бързо се включи да проверява изнесеното, макар да даде ясен сигнал, че трудно може да се докаже какво се е случило, доколкото казусът е "дума срещу дума".


Как ще завърши сюжетът и в каква посока ще се отрази на участниците в него засега е трудно за прогнозиране, но най-вероятно той ще се превърне в едно от оръжията на предстоящата поредна предизборна кампания.


От "Половин милион ще ти дам" до "Нищо не пазя"
В събота (4 септември) в отговор на обвинения на Татяна Дончева за обвързаности на Слави Трифонов с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и Орлин Алексиев (бивш общински съветник от ГЕРБ - бел. ред) - Тошко Йорданов от "Има такъв народ" обяви в ефира на БНР, че зам.-председателят на парламента е отишла на разговор с неназован депутат от партията и се е опитала да го убеди да отцепи от групата депутати, които да подкрепят с гласовете си евентуален кабинет с мандат на "Изправи се.БГ! Ние идваме!". По думите му по време на разговора, състоял се в средата на август, Дончева е "драскала на листчета: "Половин милион ще ти дам". Дончева реагира с думите, че става дума за "абсолютни бълнувания", включително защото позицията ѝ в коалицията не предполагала да води подобни преговори.


Два дни по-късно последва интервю за предаването на Тошко Йорданов по партийната телевизия "Седем-осми" с депутата Радостин Василев, който заяви, че той е водил разговора с Дончева в адвокатската си кантора. Посочи като доказателство за думите си, че разполага със записи от охранителната камера на кантората му, потвърждаващи срещата. Във версията на юриста обаче не се говореше за предложен подкуп. Тезата за подкупа бе по-скоро лансирана от Тошко Йорданов, според когото "всеки нормален човек би си помислил това", когато става дума за лист с имена на хора и сума, изписана до тях.


Радостин Василев изрично подчерта, че не е твърдял, че му е предлаган подкуп, защото е адвокат и "мога да правя оценка на фактите, и никога няма да набедявам някого в нещо, което не е сигурно дали е така". И все пак Василев разказа за разговора с Дончева, която пишела на лист имената на депутати, които имали влияние и дори възможности да получат министерски постове - като председателя на парламента Ива Митева, заместничката ѝ Виктория Василева, енергийния експерт Иван Хиновски, а до тях сумата от 500 хил.лв. По думите му в хода на разговора - след като той уверил, че никой от посочените няма да изостави партията си, имената били задраскани.


Във вторник в изявление в кулоарите на Народното събрание Радостин Василев уточни, че не е имало свидетели на разговора и не пази листа, на който видял имената и сумата: "Нищо не пазя. Няма да Ви моля да ми вярвате, просто всеки приема обективната действителност, както смята за правилно. След като съм излязъл да говоря, едва ли си го измислям". След което за пореден път потвърди готовност да се яви на детектор на лъжата, за да бъдат проверени думите му. Тезата за детектора беше лансирана неколкократно и от Тошко Йорданов, който призова и Дончева да се подложи на тест с машина.


Съвпадения и разминавания


Дончева реагира на отправените ѝ обвинения в няколко поредни поста във "Фейсбук" и с коментари за медии. Във вторник (7 септември) тя не присъства на извънредното заседание на Народното събрание, на което се гласува актуализацията на бюджета, като според изявленията ѝ в предните дни е във Виена по служебен ангажимент.


Въпреки многобройните разминавания, има няколко пункта, в които версиите на Радостин Василев и Татяна Дончева ако не се припокриват, поне не се изключват взаимно. До момента Дончева не е отрекла да е участвала с посочената среща в кантората. В изявления за медиите потвърди, че е имала разговори с различни депутати, включително с Радостин Василев, за да обсъждат какви са разумните възможности за постигане на съгласие, но без да конкретизира с кои и къде. Отрече обаче да е предлагала пари и на свой ред обвини партията във внушения, че разполага с пари, които не са при нея, а "при други, включително и при спонсорите на "Има такъв народ".


Съвпадение има и в датите - според адвоката става дума за 12 август, а Дончева обобщи пред Би Ти Ви в понеделник вечер, че е било " в седмицата след участието ѝ в предаването "Панорама" по БНТ на 6 август, когато употреби думата "чалгари" по адрес на "Има такъв народ" и обяви, че не могат да намерят подходящи хора за министри.


Оттам нататък разказите се разминават напълно. По думите на Дончева ролята ѝ в коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!" по никакъв начин не я поставя в позиция да води преговори с когото и да било. Тя нарече абсурдно твърдението, че е искала да отцепи 20 - 30 депутати, тъй като броят е крайно недостатъчен за постигането на описаната цел - за бъде подкрепен кабинет с мандата на най-малката коалиция. "За какво са ни 20-30 депутати, като правя сметката, на нас ни трябват минимум 40? Даже за нормално функциониране ни трябват 50 - на практика цялата им група, без сценаристите. За какво трябва да отцепваме? По правилник те не могат да направят друга група, нито да се влеят в някоя ", написа Дончева.


Изчислението сочи, че към средата на август единствената възможност за избиране редовно правителство изискваше всички гласове на "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Трите формации, извън "Има такъв народ", имат заедно 83 депутати, т.е. с най-малко 38 под минимума от 121 гласа за прокарване на Министерски съвет при редовен кворум на парламента и за осигуряване на подкрепа за други управленски решения след това.


Размяната на нападки доведе до заканата на зам.-председателя на парламента да съди колегите си, а Василев я предупреди, че в такъв случай "ще се сблъска с още по-тежка действителност".


Прокуратурата в действие


В първия работен ден след празниците Специализирана прокуратура се самосезира по "изнесени данни в медиите, съдържащи твърдения за корупционно поведение на народен представител от 46-ото Народно събрание". Според съобщението, в което не се посочва името на депутата, предстои изясняване на казуса от фактическа и правна страна, след което наблюдаващият прокурор ще прецени дали има законен повод за образуване на наказателно производство по чл. 304б (търговия с влияние) или други членове от Наказателния кодекс. Текстът в закона предвижда наказание затвор до 3 години или глоба до 3 хил. лв. за този, който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е неследваща се облага на лице, което твърди, че може да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице.


Пред Би Ти Ви говорителят на структурата Христо Кръстев уточни, че законовият срок да завършване на проверката е максимум три месеца - два плюс един допълнителен при необходимост. Това означава, че резултатите могат да излязат както непосредствено преди очакваната дата за предсрочен вот в средата на ноември, така и след гласуването. "Освен обяснения няма какво друго да бъде направено, но те ще бъдат тези сведения, които ще бъдат анализирани и ще се прецени на кого да се даде вяра и на кого - не", допълни той.


"Специализираната прокуратура не се самосезира нито за пачките в чекмеджето, нито за 70 млн. лв. такса "спокойствие" от хазарт, нито за теча на гориво от държавния резерв" - реагира на действията на обвинението председателят на коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.


Ролята на ГЕРБ и отзвука в коалицията


Ден, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да бъдат разследвани отправените от "Има такъв народ" обвинения за подкуп, групата на партията излезе с декларация от парламентарната трибуна, в която атакува т.нар. "партии на протеста". От трибуната на парламента Тома Биков обяви, че изнесеното потвърждава два политически факта - че "една от двете страни лъже" и че скандалът е "логичен завършек на провала на втори пореден парламент да излъчи правителство на партиите на промяната", като иронично припомниха, че те са били наречени от президента Румен Радев "братството на почтените". От ГЕРБ-СДС отново настояха президентът "час по-скоро" да разпусне 46-тото Народно събрание и заявиха, че иначе ще инициират комисия, която да се занимае със сюжета.


Още преди декларацията на ГЕРБ Мая Манолова видя "поразителен синхрон в действията" на "Има такъв народ" и ГЕРБ. "Те са като ансамбъл по синхронно плуване, включи се и главният прокурор", посочи тя и припомни че прокуратурата не се е задействала по много други скандални разкрития в страната.


От изявлението на Манолова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание се разбра, че тя не е знаела за срещата на Дончева с Василев. За нея изглежда, че и Николай Хаджигенов (също от "Изправи се.БГ! Ние идваме!") е разбрал от медиите. Името на Хаджигенов беше цитирано от Радостин Василев, който заяви, че на срещата Дончева нарекла колегата си хомосексуален и го обявила за действащ агент на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).


"Това показва защо този парламент трябва да приключи колкото се може по-скоро. Като никога съм съгласен с "Има такъв народ" и Слави Трифонов, че трябва да има избори, за да може част от тази шлака да отиде там, където ѝ е мястото, а именно в канала", заяви Хаджигенов. Той не каза кого визира като "шлака", но от думите му се разбра, че Дончева не е най-цененият от него политик: "Ние не сме си близки с Татяна Дончева, нито в политически, нито в никой друг смисъл. Така че не разговаряме често и не ми е споделяла нищо".


На въпрос на "Дневник" как недоволството му от Дончева ще се отрази на бъдещите отношения в коалицията, предвид следващите предсрочни парламентарни избори, Хаджигенов отговори: "Не знам какво означава, ще видим какво означава. За мен политическите отношения с Татяна Дончева, доколкото въобще ги имаше, приключиха предния път, когато отиде да се пазари с БСП", каза депутатът, имайки по всяка вероятност предвид, че през май Дончева води преговори да се съюзи с БСП, но в крайна сметка остана при Манолова.


От БСП и "Демократична България" днес в парламента отказваха коментари по обвиненията на "Има такъв народ". В интервю за Би Ти Ви вечерта съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов определи случващото се "разкалване на терена" на започналата предизборна кампания и изрази съмнения, че истината ще излезе наяве.


И още версии от Слави Трифонов и Дончева


В пространен пост във "Фейсбук" лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов защити решението на Тошко Йорданов и Радостин Василев да говорят пред медиите с аргумента, че "промяната в България е възможна, ако хора като Татяна Дончева, които искат да подменят вашия законен, демократичен вот на всяка цена в името на нечий чужд интерес, бъдат отстранени от политическия живот". Според него с признанието си, че е разговаряла с десетина депутати от партията, Дончева потвърждава, че е опитала да разцепи групата. Трифонов отправи остри нападки за "поръчкови лъжи и внушения" срещу медиите, които - по думите му - леят жлъч по негов адрес, но не задават въпроси на Дончева за случилото се.


Час по-късно Татяна Дончева му отговори, също във "Фейсбук" с две обвинения. Според първата целта на Трифонов е тя да бъде отстранена от политическия живот, а между другите политици и партии да бъдат създадени "отношения на подозрителност и недоверие, които да не позволяват постигане на съгласие за каквото и да било". Според второто целта е да се намери претекст да се осуети закриването на специализираните съдилища. "Ангажирането на специализираната прокуратура с проверката най-вероятно ще осуети и този път закриването й. Но тя дава възможност да предоставят "доказателствата", които твърдят, че имат", пише Дончева.


Защо сега


От разговора между Тошко Йорданов и Радостин Василев по телевизия "Седем-осми" стана известно, че Дончева е ходила в адвокатската кантора на 12 август в 17.30 часа, но за това се разбира около месец по-късно. Това е денят, в който депутатите сложиха точка на проектокабинета на "Има такъв народ" с премиер Пламен Николов. Тъй като бе предварително обявено, че ГЕРБ-СДС ще върне мандата в момента, в който го получи, бе очаквано политическото внимание да бъде насочено към третия опит за съставяне на правителство. Преди президентът Румен Радев да го връчи на "БСП за България" имаше неофициална информация, че най-малката парламентарна група "Изправи се.БГ! Ние идваме!" също е обсъждана възможност.


Запитан защо "Има такъв народ" огласява сега (след като вече е известно, че ще има нови парламентарни избори) отиването на Дончева в кантората му, Радостин Василев отговори общо, че "всеки си преценява кога и как". По думите му "трябва да се види този човек какъв морал притежава и докъде е стигнал в политическото си инженерство".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  "Във вторник в изявление в кулоарите на Народното събрание Радостин Василев уточни, че не е имало свидетели на разговора и не пази листа, на който видял имената и сумата: "Нищо не пазя. Няма да Ви моля да ми вярвате, просто всеки приема обективната действителност, както смята за правилно. След като съм излязъл да говоря, едва ли си го измислям". След което за пореден път потвърди готовност да се яви на детектор на лъжата, за да бъдат проверени думите му. Тезата за детектора беше лансирана неколкократно и от Тошко Йорданов, който призова и Дончева да се подложи на тест с машина."


  От и.т.н. така и не разбраха, че никой не им дава 800 дни, в които да им вЕрва ! А какви портъйни поръчения изпълняват някакви новопръкнали се депутати и как по - точно те възприемат " обективната действителност" е нещо, което няма смисъл да се коментира, а трябва да се лекува !

 2. 2 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1016 Любопитно

  положението е една жена ми каза
  айде стига занимавайте хората в тия простотии
  договорките са между всички и всеки ;I

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  " Запитан защо "Има такъв народ" огласява сега (след като вече е известно, че ще има нови парламентарни избори) отиването на Дончева в кантората му, Радостин Василев отговори общо, че "всеки си преценява кога и как". По думите му "трябва да се види този човек какъв морал притежава и докъде е стигнал в политическото си инженерство"."

  Мда.....! Смислен отговор от също толкова " смислени" хора !

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1741 Неутрално
 5. 5 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  А Слави и Ники Василев не си ли мечтаеха за космонавти ...
  https://www.dnevnik.bg/comix/297736/

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Дончева беше ли днес в парламента? Аз не я видях в моментите, в които поглеждах към тв-то.

 7. 7 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Любопитно

  Това е един жалък опит на ИТН да си вдигнат рейтинга преди изборите!Дончева е прекалено обигран политик , за да направи такава елементарна грешка/ ако изобщо е имало опит за подкуп/!

 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Любопитно

  До коментар [#1] от "samoedin":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  "Съшита с бели конци" история!!!!

 9. 9 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Голяма част от политическата класа е ужасно омърсена и употребена от многогодишно миткане нагоре -надолу, по парламент, правителство, разни синекурни длъжности и т.н
  В поне 90 % от случаите като този има само пушилка, полуистини и намеци, които важат за всичики намесени.
  Няма и капка надежда тази пасмина да си отиде, една част се е окопала, друга е заредена с реваншизъм, но не и с искрени намерения нещо да се промени. За съжаление първите седем години на новия политически ред, минаха под диктовката на БКП и структурите на ДС, та чак досега. Викат му задкулисие, ама то си е предкулисие - никой не се крие от нищо, нито Дончева отрича да е верна на партията майка, нито Тиквундера отрича да е бил активен член и фен на БКП, нито който и да било друг в тоя миш маш. Песимистично е настоящето и близкото бъдеще на Б-я с този "елит", а с този електорат - направо е трагично.
  Както се казва, всеки народ си заслужава управниците.

 10. 10 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Това са "реформаторите" и коалиционни партньори на ДБ. Сещате ли се? Бу-ах-ах!

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 11. 11 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1035 Любопитно

  До коментар [#4] от "Наблюдател":

  Може да е, може и да не е. Ама, що само за отбрани фейсбукъри?

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  Всички ли наемат Цветанов за консултант или импровизират върху обоснованите му предположения?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 666 Неутрално

  То и снимките с кюлчетата са невъзможни за доказване, но дали на ДВ им пукаше за това ?

 14. 14 Профил на loreth
  loreth
  Рейтинг: 459 Весело

  Не пазел листа с минимум биометрични и графологични данни?

  Не съм сигурен кое е по-лошо...да си абсолютно бездарен адвокат или отчайващо слаб лъжец.

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Като не може да се докаже, защо разлайват кучетата. Или и това е част от сценария, но не е написан от Тошко и Слави.

 16. 16 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Та като стана въпрос за новите властници от партиите на протеста и промяната - какво се случва с архимандрит Дионисий? Зер, на него се пада някоя по-първа длъжност. Та той ни вдъхновяваше по площадите!

 17. 17 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Поредното "активно мероприятие", приведено в действие от господарите/работодатели на Борисов и Трифонов. Само че въпросните господари допускат една основна грешка – твърде много подценяват нивото на интелигентност на публиката, или поне на част от нея...

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  "Невъзможното доказване"?!
  Ах, Златина, ах Зехирова, ах, "пчелочка златая" и последна инстанция?! Теб от къде те намериха?!
  Жалка история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#6] от "nema_labavo":

  Дончева буквално е напълнила кюлотите, явно обикаля адвокатски "червени" кантори за помощ...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 65 Неутрално

  ИНтригата в случая е не дали Дончева е ходила на тайни срещи да убеждава някого в нещо (всички знаем, че е способна на такива неща), а защо ИТН мълчат за това близо месец и хвърлят бомбата точно сега.

 21. 21 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Рядък случай, когато не вярвам и на двамата едновременно. Обикновено човек се чуди на кого да вярва, а тук... Ако е възможно и двамата да лъжат, тези ще се справят.

 22. 22 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  нивото на интелигентност на публиката,.
  —цитат от коментар 17 на murry


  Няма такова! Благодарение най вече на усилията на пРезидента, родната публика е фатално разединена и всеки вярва на това, в което иска да вярва.Едните-на чекмеджета, другите-на листчета с числа. Интелигентност тук не търси.

 23. 23 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  единственото умно нещо, което направиха от ИТН за послдената една година беше да мълчат пред медии

  разприказваха се и гледай какво стана - веднага лъсна простотията и тоталната им неадекватност

  тия са тотално неадекватни за политика, подобни трикчета и смешки може да минават единствено в треторазрядното им шоу

  това, че е лъжа си личи още от жълтенията какво била казала за хаджигенов и корнелия - очевидно тотално не свързано с темата, да не говорим че липсва какъвто и да е мотив у Татяна - нито мандата е при тях, нито тия 10тина депутата ще им помогнат да имат мнозинство, нито доказателство .... абе едно голямо нищо, даже и самия Василев чистосърдечно си призна че няма никакво доказателство

  ама кво да прави Славиту - с падащия рейтинг, да изпълни задачата от Сарая докрай, пък на изборите - 5-6%

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  пРезидентските ялови протестъри, стига ви толкова.
  Очертава се още преди изборите да ви натикат в ъгъла. Просто това малоумие не може да продължава да дава тон на обществото.
  Почнаха ви в парламента, после и на изборите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 26. 26 Профил на dzq17576652
  dzq17576652
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Все пак е странно съвпадението и последователността на събитията. ИТН атакуват, специализираната прокуратура се самосезира и ГЕРБ имат декларация в парламента

 27. 27 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Прочетете текста, заслужава си.

  Реконтрадезинформация или как се прави „ченгеджийска сглобка“ (кратък наръчник за сценаристи или хора, които случайно не са гледали „Да разлаем кучетата“)

  Ден 1: Човек X, обикновено на висока позиция, гръмовно заявява пред медии, че има огромен скандал. Ама толкова огромен, че ще разтърси държавата. И май е свързан с корупция, с предлагане на огромна сума, но няма да каже, защото са замесени много хора.


  (това е стартът, започва да се трупа напрежение, има „и други хора“, явно не е солова акция, привлича се внимание)


  Ден 2: Човек Y, също на много висока позиция, заявява пред медии, че не е той човекът, на когото са предлагали пари.


  (той отрича да е замесен лично, но думите му потвърждават, че има „предложение на огромна сума“, масовата публика очаква развръзката и никой не се съмнява вече)  Ден 3: Човек Z, също на много висока позиция, заявява пред медии, че с него е говорено. Дава всякакви детайли с почти интимни подробности, разказва изрази, обиди, присмех, които са се разменяли на „оня разговор“. На финала само споменава, че уличеният в „предлагане“ само си е драскал по листче, пишел имена и някакви числа. И директно пари не са му предлагали.


  (да, вече признава, че пари не са му предлагали, но хората това не го чуват на финала на разказа)


  И така, от една среща и от едни драсканици, държавата е хвърлена в поредна истерия. Даже вече няма значение кое е вярно и кое не. Кал лети във всички посоки, а ченгетата потриват доволно ръце…


  Стандартна „ченгеджийска сглобка“. Всички говорят за слгобката и вниманието се отклонява от важните теми.


  А че Дончева е постъпила глупаво, няма спор. Ако човек не иска да попада в сглобки, не отива сам на такива срещи.


  Единственото неясно остава защо ИТН го правят. Дали целенасочено или не. Но и двата варианта водят до същия резултат – връщане на Борисов на бял кон. И замитане на малкото останали следи как ни бяха откраднаха 12 години.


  Самият Борисов веднага се включи в „сглобката“, като незабавно поиска ДАНС, МАНС, ГРУ, ЦРУ, ГДБОП, МДБОП, главния прокурор, главния мюфтия и вселенския патриарх да разследват и арестуват веднага. Драсканиците на листче и липсата на предложение за пари, нали помните…


  Тъй като вярвам в последователността на Борисов, предполагам, че още днес ще призове за широко разследване на:


  1. Чекмеджето, пълно с кюлчета. Все пак беше реално, а не надраскано на листче.  2. Телефонните разговори за използване на „независимите институции“ като ударен

  отряд на повикване. Все пак всички ги чухме, не бяха само надраскани на листче.  3. Телефонните разговори за спиране на проверки. Все пак всички ги чухме, не бяха само надраскани на листче.


  4. Раздадените милиарди без обществени поръчки. Все пак са реални, а не надраскани на листче.


  5. 75% от законодателството на 44-ото Народно събрание, скрито през преходни и заключителни разпоредби в други закони. Всички го видяхме, не е само надраскано на листче.


  6. Липса на реформи в… навсякъде. Всички го виждаме около нас, живеем в тази реалност, не е само надраскано на листче.  7. Тотален застой. Отвратителна реалност, не е само надраскано на листче.  8. Избуяване на конспиративни теории и нелепи страхове. Ужасна реалност, не е само надраскана на листче.


  Мога и до 21 да продължа, но май няма смисъл. Пушилката се прави, за да забравите за истинските проблеми.


  Превърнаха ни в ченгеджийска държава. Побъркаха ни. И продължават да ни четат морал от екрана и да искат да ни управляват.


  Моля ви, не си давайте гласа за поредния Спасител, така избирате следващия Тиран. Гласувайте за идеи, концепции, визии за бъдещето. Гласувайте за истинска промяна.


  Иначе ченгетата ще досъсипят страната ни окончателно. А нас ще ни накарат да емигрираме…


  Искаше ми се да ви пожелая „Хубав ден!“, но като прочетох отново всичко…  Любомир Аламанов, Facebook

 28. 28 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 65 Неутрално

  това, че е лъжа си личи още от жълтенията какво била казала за хаджигенов и корнелия - очевидно тотално не свързано с темата, да не говорим че липсва какъвто и да е мотив у Татяна - нито мандата е при тях, нито тия 10тина депутата ще им помогнат да имат мнозинство, нито доказателство ....
  —цитат от коментар 23 на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ


  Защо мислиш, че е лъжа? Тази никога не се е свенила да плюе хората далеч по-публично. Отделно, че всеки знае, че Хаджигенов нито с нея, нито с Маямата мели брашно.

  Относно мандата - срещата е станала на 12.08. В него момент всички чакахме със затаен дъх Мунча да реши на кого да връчи третия мандат, т.е Дончева може и да си е мислела, че ще дойде именно при тях, колкото и нелогично да изглежда и да е тръгнала да пробива най-голямата партия.

  Защо се мисли сляпо, че ИТН и конкретно Р.Василев ще рискуват да говорят публично подобни работи, ако не са истина, знаейки, че могат да ги нагъзят за клевета?

 29. 29 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Съзнателно или не ИТН направи страхотен бял пи ар на Дончева, Манолова, Бабикян и Хаджигенов. Да почерпят!

 30. 30 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#28] от "rodrigo":

  Нагъзването не е за клевета(престъпление от частен характер) а за набеждаване(престъпление от общ характер). Нямам време да Ви обясня, каква е разликата.

 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Три дни след лансирането на сюжета от шефа на парламентарната група на "Има такъв народ", част от детайлите в разказа бяха смекчени
  _______________
  Кой казва истината и кой не, не знам а и не ме интересува! Едно е сигурно буфосинхронистите на Слави стават за интриганти, това го знам заради десетките големи интриги в собствените му екипи от 20-25 години, загубения човешки ресурс, но в политиката не става така, да сте чували някой,особено в международната политика да коментира какво са говорили на четри очи? Има си официални изявления и те винаги са добре премислени! Сега след следващите избори с ИТН кой ще говори тях изобщо за кабинет?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  Смислени, с мислени, с Мис Лени - все е каша, забъркана от едни безмислени хора, дето се мислят за народ!

  Малинчо
 33. 33 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 691 Неутрално

  ИТН са пълни палячовци, и с този измислен скандал го доказаха още повече

  Дано на следващите избори да се свият поне наполовина

  Freedom of speech
 34. 34 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  До коментар [#28] от "rodrigo":

  Родриго, Мунча е оня, дето не е пуснал семката ти на хасъра, а е плювнал в естественото място!

  Малинчо
 35. 35 Профил на ГешеФ майка ти те търси да те бие
  ГешеФ майка ти те търси да те бие
  Рейтинг: 15 Весело

  До коментар [#13] от "Герберска Мутра":

  Абе явно не са толкова "невъзможни" след като водещите сенатори от комисията по външна политика обявиха режима на Буцинката за КОРУМПИРАН.

  А за да няма никакви съмнения за никой, Мин Фин-а на САЩ директно го посочи за ПОДКУПЕН от Черепа. Вероятно точно с тия същите пачки.

  Има достатъчно доказателства Барба Ганьос да бъде осъден поне по 10 състава от Наказателния кодекс. Пачките и кюлчетата са най-дребното нещо.

 36. 36 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 65 Неутрално

  До коментар [#28] от "rodrigo":Родриго, Мунча е оня, дето не е пуснал семката ти на хасъра, а е плювнал в естественото място!
  —цитат от коментар 34 на Малинчо Паков


  Жалко само, че баща ти не се е въздържал от пускане на семка и се е появило недоразумение като теб.

 37. 37 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2588 Весело

  До коментар [#28] от "rodrigo":

  Може да е обидно малко!
  Вероятно сумата от 500 хил.лв. буди съмнения, това на депутат или е или за цялата парламентарна група? Като знаят депутатите на статуквото с какви имоти се сдобиха в София и област, Халкидики и офшорни островчета, за тях сумата от 500 хил.лв. са най-много няколко закуски на чужда яхта в Монако и какво още?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 38. 38 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5308 Неутрално

  До коментар [#13] от "Герберска Мутра":

  Снимките с пачките и кюлчетата са много лесни за доказване, защото не всеки може да влезе в спалнята на премиера. НСО със сигурност знае кой и кога е влизал и излизал от резиденцията. Но един каскет не иска "да си го причини"!

 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Дончева беше ли днес в парламента? Аз не я видях в моментите, в които поглеждах към тв-то.
  —цитат от коментар 6 на nema_labavo  В статията пише, че Дончева е в служебна командировка във Виена и по тази причина отсъства от днешното заседание на НС .

  PS.
  Абе кога ще се научите това комунистите от герболяка да четете статиите, а не само заглавието и да тролите простотии ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  [quote#28:"rodrigo"][/quote]
  Относно мандата - срещата е станала на 12.08. В него момент всички чакахме със затаен дъх Мунча да реши на кого да връчи третия мандат, т.е Дончева може и да си е мислела, че ще дойде именно при тях, колкото и нелогично да изглежда и да е тръгнала да пробива най-голямата партия.
  =============

  и какво ще направи с 10-20-30 депутата ?? и как ще обещава министри след като после трябва всички останалите от партиите да ги приемат??? как си мислиш че така останалите ще приемат министрите на Дончева ?? и как на база на това какво си "мислела" ще намери 500К да предлага ???

  малко да помислим реалистично

  и си мислиш че е толкова наивна да направи такава глупост по този начин, в офиса на Василев където да я снимат??? тя да не е некво дете

  това е един виц за наивници с единствена цел да окалят целия протест и да разколебаят хората, явно ИТН ще го изграят по този начин до изборите - буквално играят за Мутрата - МАСКИТЕ ПАДНАХА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#9] от "SSS":


  « … нито Дончева отрича да е верна на партията майка … «


  Дончева никога не е била член на БКП, а беше депутат от БСП от гражданската квота .
  Не разбирам на какво трябва да е вярна, или да отрича .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":

  А в статията пише ли какво наложи командировката във Виена? Или вие комунистите от ДБ свикнахте след Мая да браните и Дончева?

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#6] от "nema_labavo":Дончева буквално е напълнила кюлотите, явно обикаля адвокатски "червени" кантори за помощ...
  —цитат от коментар 19 на hamiltonf  Абе, и ти ли като онзи « нема лабово « не си прочел статията, а коментираш/тролиш ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":А в статията пише ли какво наложи командировката във Виена?
  —цитат от коментар 42 на nema_labavo


  и защо да се крие във виена, тя вече коментира всичко няколко пъти във ФБ, какво й пречи да го каже пред някоя камера същото ?

  Чаргаря така две кампании изкара, много го знаеш откъде снима? каква е разликата?

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  ИНтригата в случая е не дали Дончева е ходила на тайни срещи да убеждава някого в нещо (всички знаем, че е способна на такива неща), а защо ИТН мълчат за това близо месец и хвърлят бомбата точно сега.
  —цитат от коментар 20 на rodrigo  Защото нищо не зависи нито от Учиндолеца, нито от ИТН - сега е дошла заповедта, сега действат !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Все пак е странно съвпадението и последователността на събитията. ИТН атакуват, специализираната прокуратура се самосезира и ГЕРБ имат декларация в парламента
  —цитат от коментар 26 на dzq17576652  ++++++
  Много, много точен коментар ! Браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#40] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  Била ли е Дончева в офиса но Василев-била е, тя не отрича. Дали е говорила за разцепване на групата на ИТН-най вероятно, едва ли е отишла там, да коментират английското футболно първенство. Това не се ли нарича ЗАДКУЛИСИЕ??? Червено-лилавите, не ни ли проглушехте ушите, че сте против задкулисието? Защо така самоотвержено браните Дончева сега?

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":А в статията пише ли какво наложи командировката във Виена? Или вие комунистите от ДБ свикнахте след Мая да браните и Дончева?
  —цитат от коментар 42 на nema_labavo  След като по-горе се на**а с невежеството си, сега опитваш някаква безпомощна атака .
  И не ме наричай « комунист «, защото характеристиката ми започваше със « син на кулашко семейство «, докато ти си се пръкнал от комунист, който не бил баш комунист де, ама само станал член на БКП за да реши жилищния си проблем …
  ГИДИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#40] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":Била ли е Дончева в офиса но Василев-била е, тя не отрича. Дали е говорила за разцепване на групата на ИТН-най вероятно, едва ли е отишла там, да коментират английското футболно първенство. Това не се ли нарича ЗАДКУЛИСИЕ??? Червено-лилавите, не ни ли проглушехте ушите, че сте против задкулисието? Защо така самоотвержено браните Дончева сега?
  —цитат от коментар 47 на uvtest


  значи за гербавите да идеш в некой офис значи "закулисие"? аз днес бях в офис на банка - тва пак ли е "задкулисие" за теб?

  и какво точно може да предложи тоя мизерен адвокат, обикновен депутат, на Дончева - също депутат като него?

  всъщност в горния коментар на който ти си отговорил съм обяснил че няма нито един мотив да го прави, пък мотива е в основата на всяко действие

  а как така ГЕРБавите почнахте да браните ИТН изведнъж?

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 50. 50 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#49] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  Ще се абстрахирам от тъпите ти заяждания, типични за червено лилавите и ще те попитам.Според теб, защо Ванковица 1 е отишла в офиса на Василев и за какво е говорила?

 51. 51 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  До какво ниво стигнаха - от ниско, по-ниско.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  а как така ГЕРБавите почнахте да браните ИТН изведнъж?
  —цитат от коментар 49 на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ


  разлопали са им се яко петолъчките на другарите напоследък... поизтъня чекмеджето и качеството явно падна... храни дилър да те дъни, де вика народя хахах

  одеве в новините слушам, Данчо ментата плачка за провалените рифорни, пък дедо гуци се кахъри за излъганите надежди на протестиращите... ся, че хората от години протестират срещу гербавите мародери и каскетите им, а пък с братчедите си имаха 12 години мегдан изглежда са некви случки извън пейзажа :)

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#49] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":Ще се абстрахирам от тъпите ти заяждания, типични за червено лилавите и ще те попитам.Според теб, защо Ванковица 1 е отишла в офиса на Василев и за какво е говорила?
  —цитат от коментар 50 на uvtest


  ами те политиците се очаква да си говорят като цяло, щото като не си говорят се получава това кое стана в последния парламент

  а за какво са говорили - може да са говорили за милион неща, може даже да са били гаджета

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 56. 56 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  може даже да са били гаджета
  —цитат от коментар 55 на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ


  бе не че нещо, ама 500 к за тоя мазен братчед малко нанагорно ми се виждат... верно че лъщи, ама покрай женския такива с лопата да ги ринеш, че и по-лъскави даже

 57. 57 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Словото "невъзможно" доказва компетентна немощ.
  Не и на спец кално съдилище ;)

  Казусът:
  Народ неподкупен подкупвал Народ неподкупен

  "Обвиненията между "Има такъв народ" и Татяна Дончева:
  между (почти) невъзможното доказване и предизборния ефект"

 58. 58 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Точно така... Тя и прокуратурата се е заела с лечението... Нещо против? Ще има ли рев, сополи и скърцанье со зуби? Скачайте на танчевата амбразура грънчаров даде тон за песен...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 59. 59 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#20] от "rodrigo":

  А кога? След изборите? Ще е късно...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 60. 60 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#29] от "subaru":

  Ще я видим ний тая работа. Ай да не забравяме че лекарят (прокуратурата) още не е изрекъл диагнозата... Да не слагаме каруцата пред коня , а? И да не приемаме желаното за действително другари Вангови...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 61. 61 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#38] от "vassilun":

  Каскет в НСО? Висок ама една глава по-нисък от Путин? Кой ли е той?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 62. 62 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#39] от "niksan1":

  Ето един дето му се показва главата от тинтянената амбразура:
  Так держать товарищи (раз)градски леви!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 63. 63 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#49] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  Въпросът е как (раз)градските леви вкупом скочихте на тинтянената амбразура? СлОчаенос?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 64. 64 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#50] от "uvtest":

  За лютеница... Ходила са купува 500кг домати за лютеницата.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 65. 65 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2675 Весело

  До коментар [#54] от "Този потребител е с ограничени права":

  Йордечка,
  Скрий са уа

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 66. 66 Профил на rxa16566952
  rxa16566952
  Рейтинг: 38 Неутрално

  До коментар [#28] от "rodrigo":


  [quote#28:"rodrigo"][/quote]

  То и да е вярно, ако не могат да го докажат в съда (а те нямат нищо според информация тях) пак ще ги нагъзят, ако Дончева реши да ги съди.

 67. 67 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  Т. Дончева - внедрен агент на задкулисието в новите партии. Време е да си ходи.

 68. 68 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До 10:"Мощ"...Това са "реформаторите" и коалиционни партньори на ДБ. Сещате ли се? Бу-ах-ах!..."

  А най-"интелигентни" са при учиндолския селтак. Сол ташака на Буци.

 69. 69 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  И откога разговорите между депутати от една партия с други станаха купуване на гласове? Ега ти цървуланковците в бг парламента!

 70. 70 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 615 Весело

  До коментар [#42] от "nema_labavo":

  Само пише "служебна командировка". Ако се интересуваш дали не е свалка с гадже, в статията дават номера на гащите и :)

 71. 71 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 119 Неутрално

  За този хаос в държавата да благодарим на Радев и да гласуваме подобаващо на следващите избори .

 72. 72 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 119 Неутрално

  Политическият проект ИТН(Бареков-2) приключи!

 73. 73 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  Някакъв смешен адвокат с вид на сгоден циганин ръси откровени глупости как искали да го подкупят, ама не бил сигурен дали това е вярно, а гешефтурата веднага се задейства от приказките му от 1001 нощ. В това време подвластните на пееевско-догановската мафия медии сред които и издържаната с парите на данъкоплатеца БНТ раздухва случая и го превръща в тема номер 1. Трябва да си глупак , за да не разбереш че става дума за политическа поръчка на статуквото за разправа с всеки дръзнал да му оспори властта, както и че ИТН са поредния проект на задкулисието като авариен изход от ситуацията, в която се натресоха след протестите и санкциите по закона Магнитски.

 74. 74 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#52] от "Този потребител е с ограничени права":

  Атаката дойде след като Дончева заяви за връзките на ИТН с Орлин Алексиев и евтините номера на Ива Митева да направи така, че гласуваните промени в закона за НСО да могат да бъдат атакувани и отменени от КС. Както и глупашките изпълнения на шефа на правната комисия от ИТН да провали заседанието за разглеждане на отмяната на специализираните съд и прокуратура. Т.е. Дончева разкри истинската им същност на псевдоборци срещу статуквото.

 75. 75 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  "Няма да Ви моля да ми вярвате, просто всеки приема обективната действителност, както смята за правилно."

  Василев нещо се е объркал. Когато излезе с такова твърдение и не може да го докаже се нарича клевета и се намира в НК.

 76. 76 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Протестъри от вас чеп за зеле не става. За най-лесното сте първи. Дзяене по площадите и търкаляне по улиците. Иначе за работа и сериозни ангажименти с проблемите на държавата, много от които вие докарахте, човек да не ви търси.

 77. 77 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  "Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.
  (2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.


  Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) За обида:
  1. нанесена публично;
  2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
  3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и
  4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
  (изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание."

  Та, за сведение на Василев и Тошко Африкански, ако не си докажат твърденията ( чл 146 ал 2) и евентуално съдът приеме и клеветата за обида на публично лице могат да получат до 2 по 15 х лв глоба + съдебни разноски и щети по гражданско дело. Та номерът с вярване и невярване не е дневен ред. Баси идиотите са от ИТН.

 78. 78 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 273 Любопитно

  И защо тоя път ИТН (Измамници Търсят Наивници), да не мамят?

 79. 79 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Радостин Василев, ИТН: Татяна Дончева ми каза, че Хаджигенов е педераст, а Нинова тъпа овца. Написа ми цифра на листче

  https://glasove.com/categories/novini/news/radostin-vasilev-itn-tatyana-doncheva-mi-kaza-che-khadzhigenov-e-pederast-a-ninova-tpa-ovtsa-napisa-mi-tsifra-na-listche

  Интересно ми е защо Радостинчо не казва, че Дончева му е казала, че Учиндолския и Ямболския мъник са олигибрени, И ТОЙ СЕ Е СЪГЛАСИЛ!
  Да докаже това!

 80. 80 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 273 Неутрално

  олигибрени
  —цитат от коментар 79 на inchhighliliput


  олигофрени

 81. 81 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  И най-добрите сценаристи трудно биха могли да сътворят подобен сюжет за филма, в който ни вкараха родните политици през последните седмици. Драмата с корупционен елемент около посещението на опитен адвокат и обигран политик, като Дончева, в кантората на политическия новобранец и експерт по „спортно право“ Василев е най-яркият пример, защо политическите атаки срещу Специализираните съдилища и прокуратура преследват единствено задкулисни интереси и в никакъв случай не са от полза за гражданите. И това е самата реалност, защото само ден преди Тошко Йорданов да открехне завесата за тайното посещение на Татяна Дончева при Радостин Василев, двамата присъстваха в Огледалната зала на Народното събрание, в която Комисията по конституционни и правни въпроси се готвеше да гласува на първо четене поправките в съдебния закон, с които спецправосъдието трябва да се закрие. Липсата на кворум отложи това намерение, но то продължава да е в дневния ред на „уличните партии“.

  Добре е, че все пак бумерангът на правосъдието застигна толкова бързо атакуващите го, за да разкрие истинските лица на участниците в опитите за подчиняване на съдебната власт. Изглежда абсурдно, но в идните дни ще станем свидетели на това, как Радостин Василев от ИТН, който е член на правната комисия, председателят на групата на Слави Трифонов - Тошко Йорданов и заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева сутрин ще ходят в Спецпрокуратурата, за да дават обяснения по проверката за търговия с влияние, а веднага след това ще гласуват в комисия или в пленарна зала отстраняването на току що разпиталите ги следователи и прокурори. Казусът много ярко показва, колко далеч са стигнали политиците в самозабравянето си и за съжаление колко бързо България се отдалечава от съдържанието на понятието „върховенство на правото“...................
  https://trud.bg/бумерангът-на-правосъдието/

 82. 82 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Досега Слави демонстрира следните качества:

  1. юношеско разбиране за живота. Като си обещал нещо, независимо дали в процеса на работата ти с него видиш, че то не е добро, стискаш здраво да го изпълниш, заради представата ти за “мъжка дума” . Това са ценности, достойни за естетиката на книги като “Винету” или “Белия вълк”. Или криворазбраното “приятелство” с един психопатичен масон, заради което трябваше да отидем на нови избори.

  2. Отмъстителност. В трите случая, в които някой се конфронтира с него - първият и вторият път, заради съмнителна кандидатура на компроментиран политик - Николай Василев - Слави не се поколеба да отстреля Христо Иванов; Вторият път заради безумната му защита на незащитимия Петър Илиев, който само се омазваше все повече с действията си, жертва отношенията си с всички други партии без БСП, че и с хора вътре в партията си; И сега, заради изразените съмнения на Татяна Дончева, че Слави е подкрепен от някого - той пак отмъщава с разкази за салфетки.

  3. Чувство за непогрешимост - мълчанието в началото, съзнателната мистификация, избягването на участие в публичният живот извън своята телевизионна централа - говори за една представа за него, която е между Далай Лама и жив египетски фараон. Както някой умел анализатор беше писал.

  Никак не съм щастлив от тези му черти. И въпреки това. По-добре за Слави от колкото за БСП - след последните им ножове в гърба, които бяха очаквани - кръвта вода не става - бързо връщане на мандата, че да не се закрият спец. съдилищата, изненадващо правене на мръсно на партиите на протеста, гласувайки с ДПС и ГЕРБ за пенсиите - никак не ни е розово бъдещето. А ако Слави получи по-голяма подкрепа, независимо чий е, ще трябва вече да разкрие картите си. Така че, гласоподаватели на Слави, нека не ви влияя, ако ще гласувате за БСП като алтернатива на него.

 83. 83 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#73] от "antonio_vivaldi":

  Хах, сгоден циганин е едно към едно. А иначе, народонаселението ни така и не може да опари мафията си. Тя доста добре му е намерила мурафетите, тук локумче, там пенсийка. Добре че беше Магнитски, малко да стресне рязпасаните питекантропи, че поне да се загащят, докато мине големият брат. После, като отмине, пак ще си продължат делата с народонаселението.

 84. 84 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3310 Неутрално

  "Няма да Ви моля да ми вярвате, просто всеки приема обективната действителност, както смята за правилно." Василев нещо се е объркал. Когато излезе с такова твърдение и не може да го докаже се нарича клевета и се намира в НК.
  —цитат от коментар 75 на George Svinarov


  Е той като адвокат не знае ли това?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 85. 85 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4333 Неутрално

  Взаимното окалване на мутрите на Слави и тези на Дончева и Мая ми харесва. Надявам се техния електорат да се отврати и повече да не гласува за тях.

 86. 86 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Но разбира се, че Дончева ще пише на листче имената на депутати и съответната сума. Какво очаквате. Ще му издикламира на глас даваме половин милион ако се разцепите или нещо подобно? Абсолютно по същия начин действаше и дясната ръка на Румен Радев Узунов със знаковия митничар. Дори отнесоха телефоните настрани. И пак - на листче. И после аванса като пликче с "пури". ОФ-то на Румен Радев друго ако не, конспиративно се е изпраскало. Още ли няма гневена реакция на вожда със стоманения режещ поглед и скърцащ гробовен глас.

 87. 87 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Татяна Дончева е стар политически брокер. Факт е, че е ходила при човека от ИТН, както и че е говорила с други. Задкулисно, неофициално. Оттам нататаък какво са си говорили и казали за мен лично няма значение. Политическата нечистоплътност я има във всяка една политическа партия. Просто сега я използват от ИТН предизборно.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 88. 88 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#75] от "George Svinarov":

  Твърдение с/у твърдение. Ситуацията е патова. Нито Дончева може да го осъди нито тя може да бъде осъдена за подкуп. Освен ако не излязат допълнителни доказателства (Василев вече намекна, че това не е всичко, което имат)

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 89. 89 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#73] от "antonio_vivaldi":


  А Дончева щото не е играч на Задкулисието?

  Предполагам е работила за Мултигруп без да осъзнава кои са те

  Също така някак несъзнателно е прокарала поправката Ванко-1

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 90. 90 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#87] от "Darkman":

  Да, политическата нечистоплътност не е нещо ново. Но мен лично ме кефи, че мръсното бельо започна да излиза на показ. ИТН се държат като лошите момчета дето не играят по установените правила. Няма да гласувам за тях, но ме кефи, че някой разбута тинята

  Дончевица е стар заяк и явно тези номера ги владее отдавна, ама тук удари на греда - не е очаквала, че някой ще реши да изкара всичко на показ.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 91. 91 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#84] от "AModoMio":

  "Е той като адвокат не знае ли това?"

  Ти ми кажи. Знае ли? Ако не знае, значи толкива е адвокат, колкото Пешо Ксерокса. Ако знае и ги говори тия глупости, значи лъже без да му мигне окото, че е въпрос на вяра.
  Моето мнение по въпроса, е че на Слави са му платили ИТН да се издъни възможно най зрелищно и това да се прехвърли към париите на протеста, за да оцелее задкулисието мутирайки в нов, приемлив проект като този на служебните министри например и стадото пак да остане измамено.

 92. 92 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#88] от "Николов":

  "Твърдение с/у твърдение. Ситуацията е патова"

  Ми не. Когато завяваш нещо, уронващо нечий престиж, следва да го докажеш. Дончева не е изказала твърдение уронващо престижа на Василев. Чл 147, ал 2 до казва: няма наказание ако изказалия теърдението докаже, че е истина. Четете, не умувайте.

 93. 93 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#40] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":Била ли е Дончева в офиса но Василев-била е, тя не отрича. Дали е говорила за разцепване на групата на ИТН-най вероятно, едва ли е отишла там, да коментират английското футболно първенство. Това не се ли нарича ЗАДКУЛИСИЕ??? Червено-лилавите, не ни ли проглушехте ушите, че сте против задкулисието? Защо така самоотвержено браните Дончева сега?
  —цитат от коментар 47 на uvtest


  Ха така . Едно време изтече информация че един депутат ли , миистър ли не помня точно какво струва 200 к . Сега излиза информация че струва 500 к .
  Имаше и един Красо Черничкия дето търгуваше магистрати .
  Дойдоха да се справят тояно това да чистят а какво излиза?
  Та пиаме колко струва
  Та питаме , колко струва президент , мин.пред,, депутат, министър и по важно кой плаща за това?
  Добре де.
  Кюлчета, купени евтини апартаменти , ... Това било корупция .
  Ама отиде ли си ББ , Цветанов, , Цецка, ..
  Айде сега да си идат и тия, а??
  Колко струват сегашите ни управници и кой и колко плати за тях .
  Лесно беше да се съберат и да изгонят сиганите да не гласуват , а тия кой ще ги изгони? А корпоративния вот колко е и как ще се спре?
  Там са големите пари, не у циганите.
  В държавата не трябва да има нито един недосегаем .
  От президента , мин.пред -а до последния кмет у Горно нанадолнище струват пари .
  Ей за това Слави спечели избори и обърка борсата.
  За начало може да вземете думите на Божков как се организират протести и как се прави президент кукла на конци .
  Ей за това не им харесва Гешев.
  За това не може да се състави правителство .
  Да не си мислите че Татяна не е записана? Адвокатката на Божков.
  Да не мислите че и в редиците на ИТН няма такива?
  Сиганите ни пречеха с 50-те лева , а тия с 500 к не ни пречат .

 94. 94 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#39] от "niksan1":А в статията пише ли какво наложи командировката във Виена? Или вие комунистите от ДБ свикнахте след Мая да браните и Дончева?
  —цитат от коментар 42 на nema_labavo


  Един Василев собственик на банка не се ли подвизаваше за известнно време по Виената?

 95. 95 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Що си баба знае, това си бае. "Сценаристите" на "шоуто" години наред са правили "шоу", правят го и днес. Но, едно е да го правиш там, по телевизора, друго е в законодателния орган на държавата. Аман! Дано чорбата в главите на българите уври до следващите избори, иначе лошо ни се пише!

 96. 96 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#91] от "George Svinarov":

  Според мен ИТН не са показали всичките си карти по казуса с Дончева.

  Според мен те са го мислили този удар

  Допускам дори, че са я подмамили Дончева да отиде при Василев (тя в началото предлагала да се видят на неутрално място)

  Те вече са знаели, че тя обикаля депутати от ИТН и са и направили курт-капан (Курт е ‘вълк’ на турски, няма нищо общи с полов орган)

  Не е случайно, че чак сега отварят дума. И няма да е последната им дума на тази тема.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Скандалът с Дончева трябва да отмирише скандала с плагиатството. Това е изисканата политика на чалга певиците.

 99. 99 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Това е един жалък опит на ИТН да си вдигнат рейтинга преди изборите!Дончева е прекалено обигран политик , за да направи такава елементарна грешка/ ако изобщо е имало опит за подкуп/!
  —цитат от коментар 7 на bat_plamen


  Пламене, Пламене, и дядо Пламен да станеш, пак шишарката ти няма да вързва нещата. Няма значение колко един политик е обигран, а колко е МРЪСЕН. Дончева е в политиката от 30 години и кариерата ѝ е мръсна като на Миндил Данка фустата (по Чудомир). Слави е припомнил някои неща. Нали на камерите я има? Какво е правила в офиса на депутат от друга партия? Ти си един от простодушните хорица, които вярват, че наши лоши няма. Винаги другите са лошите. Така и ще си умреш наивник.

 100. 100 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#9] от "SSS":

  И какво предлагаш? Най-лесно е да се критикува. Лозунгът "Всички са маскари", зачерква сам себе си. Дай конструктивно и практически приложимо предложение за изход от ситуацията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK