Ценното наследство от 46-ия парламент и как да се предотврати нов провал

Времето за мислене пак настъпи. Дано по-честите избори да са знак за по-интензивна мисловна дейност.

© Велко Ангелов

Времето за мислене пак настъпи. Дано по-честите избори да са знак за по-интензивна мисловна дейност.Анализът е препубликуван от "Дойче веле". Заглавието е на "Дневник".


Много хора са ядосани от този парламент и неспособността му да създаде управляващо мнозинство. Не по-малко се опасяват, че и следващото Народно събрание може да е също толкова раздробено и непродуктивно. Демокрацията обаче е процес на научаване - с всеки изминал цикъл нещо, което е важно за колективния разум, се изяснява и задачата не е толкова да се търси виновният за провалите, а да се формулира позитивното, което се е натрупало. А и в една и съща демократична река два пъти не може да се влезе - всичко тече и крайбрежните пейзажи, флората и фауната на реката се променят.


Та какво е позитивното от третото за тази година Народно събрание (НС(? Това събрание лесно може да се сведе до циркаджилъците и детинското желание на "Има такъв народ" (ИТН) да се наложи над другите и да управлява самостоятелно само с 65 депутати. Ако беше само това, позитивите наистина биха били миниатюрни или дори несъществуващи. Но има все пак и други неща, които се изясниха и трябва да бъдат описани като донякъде ценно наследство на 46-ия български парламент.
Кратък списък на ценните неща


1. ИТН проговориха. Досега те пазиха мълчание по ключови въпроси и не участваха в медийни изяви в телевизии и радиа. Слави Трифонов също даде интервюта, включително по БНТ, когато стана ясно, че парламентарната му група няма да успее да реализира мандата си за съставяне на правителство. Като цяло ИТН вече е поне частично демистифицирана - повечето хора видяха какво могат, как мислят, как се аргументират нейните депутати. Това самó по себе си е напредък, защото допреди 46-ия парламент ИТН бяха една енигма - всеки можеше да види в тях каквото си поиска. Сега вече е ясно, че от тях космонавти за колективна мисия няма да излязат;


2. Стана ясна и една принципна опозиция. Между традиционната парламентарна логика на коалицията и екстравагантните идеи на ИТН за управление с малцинство, подкрепено от "плаващи мнозинства". Освен ИТН, най-горещ застъпник на "плаващите мнозинства" се оказаха и ДПС, а защо не и ГЕРБ, които по този начин могат да бъдат инкорпорирани във властта. Най-последователен застъпник на логиката за коалиционното споразумение пък се оказа "Демократична България" (ДБ). Това ще е принципен дебат, който ще е важен в предизборната кампания, а сигурно и в следващия парламент;


3. ГЕРБ не са се променили, а и засега нямат намерение да се променят. Те си остават персоналистката партия на Бойко Борисов и основната им цел е да реабилитират репутацията на своя лидер. Стратегията им в това отношение е ясна: Борисов може да има нерешени проблеми с корупционен характер, но все пак той е доказал, че може да състави всякакви мнозинства;


4. 46-ото НС заедно със служебния кабинет продължиха да изнасят информация за начина, по който страната се е управлявала при Борисов. Сметната палата потвърди в свой доклад безобразията в ББР. "Инхаус" поръчките за магистрали, чрез които са раздадени без конкурс милиарди левове, са също така ясни. Оглушителното мълчание на прокуратурата по тези въпроси е предвидимо - и потвърждава необходимостта от сериозна реформа в съдебната власт;


5. За ДПС, подобно на ГЕРБ, също се оказа, че не иска да се променя. Движението се превърна в партия, чиято основна задача е да оневинява лидерите си Ахмед Доган и Делян Пеевски. В старанието си стигна до комични ситуации, твърдейки, че Ахмед Доган е чест гост на "спортна база" Росенец, с която иначе няма нищо общо. А Делян Пеевски, според ДПС, е жертва на американски лобисти;


6. ИТН разкри плана си за управление на страната. Те искат да унищожат ДБ и "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) и да станат единствената "партия на промяната". В желанието си да канибализират потенциалните си партньори, те прибягнаха до интриги, които не прилягат на партия, бореща се срещу "модела Борисов". Станахме свидетели на същите милиционерски похвати за дискредитиране на опонента - инсинуации, пусната информация от уж конфиденциални срещи, недомлъвки, данни за "подкупи", които всъщност не са подкупи и т.н.;


7. Парламентът може би все пак ще актуализира бюджета, което е добра стъпка, гарантираща стабилност в изборния период. Има малък шанс да мине и законът за специализираните съдилища и прокуратурата.


Това безспорно не е много и по-циничните прагматици биха се зачудили дали си струват изхарчените 100 милиона за избори. Това обаче са кръчмарски сметки - в крайна сметка хората сами вземат решенията как да бъдат управлявани и сами носят отговорност за това кого са изпратили в парламента. Стоте милиона са просто необходимото за базовата демократична логика.


Какво би трябвало да се случи оттук нататък


Но след като се стигна до трети парламентарни избори за една година, все пак е добре да се вземат мерки за избягването на четвърти: колко пъти трябва да се спънем в един и същ или подобни камъни? Две неща могат да предотвратят нов провал.


Първо, необходим е нов лидер сред "новите" партии на промяната. ИТН или трябва да претърпят драматична метаморфоза (което изглежда невероятно), или просто трябва да отстъпят лидерството на друга партия. Най-логично е това да бъде ДБ, която е във възходящ тренд. Ако Кирил Петков и Асен Василев подкрепят ДБ, тя лесно би станала първа формация в страната. В настоящото раздробено и наситено със страсти пространство ДБ изглежда умерена, разумна партийна формация, която може да играе конструктивна роля в съставянето на правителство.


Друг сходен вариант е Петков и Василев да създадат свой партиен проект, близък до президента, който да увлече центристките симпатизанти на БСП (ако такива са останали). Отново заедно с ДБ една такава коалиция би дала друг заряд на "партиите на промяната". Все пак в раздробяването на силите на промяната има и рискове и тук Петков и Василев трябва да са изключително внимателни.


Второ, ГЕРБ (а защо не и ДПС) би трябвало да осмислят внимателно причините за собствената си изолация. Това, че другите не успяха да съставят правителство, няма да ги върне автоматично във властта. А и вината за неработещ парламент е колкото на новите партии, толкова и тяхна. В крайна сметка в 46-ото НС мнозинство имат ГЕРБ, БСП и ДПС. Докато тези партии на "статуквото" (особено ГЕРБ и ДПС) битуват като машини за спасяване на компрометирани или неудачни лидери, нищо хубаво няма да излезе от тях. ГЕРБ би трябвало да покажат, че не са просто персоналистка свита, която ще се разпадне с оттеглянето на лидера. Засега обаче нищо такова не са постигнали.


ДПС пък не могат и не искат да се разделят с корпоративното си крило, въпреки помощта от Америка в тази посока. БСП също е станала заложник на лидерката си Корнелия Нинова, която използва честите избори, за да остане на поста си, въпреки че всеки път резултатът ѝ е по-слаб. Ако три такива партии имат мнозинство и в следващия парламент, конструктивната политика може да се окаже непосилна задача.


Времето за мислене пак настъпи. Дано по-честите избори да са знак за по-интензивна мисловна дейност.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3544 Разстроено

  ДПС във всеки случай трябва да се класират четвърти, пети или шести, за да нямат никакъв шанс към тях да се обърне президентът с мандат.

  ИТН трябва да преразгледат мечтите си за самостоятелно управление и да признаят, че сгрешиха в отиващото си НС.

  БСП трябва да признаят, че съвсем не са лява партия.

  ГЕРБ още ще ритат в агонията си.

  А общо взето всичко, което написах, си е чиста фантазия...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Любопитно

  Нов провал нема да има!Всички ше гласуваме за ДеБъ,защото те са нашето светло бъдеще.🚣‍♀️🚣‍♀️🚣‍♀️👍

  Много съм прост
 3. 3 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Даниелчо рано сутринта е взел лустрото и лустросва ДБ, помислил си е че е взел лампата на Аладин и от там ще излезе голям Джин, а то Иво Прокопиев. В желанието си да си придадът тежест по-голяма от реалната ДБ и ИСНИ припозноха ИТН като враг и забравиха за основния проблем, управлението на Бойко и ГЕРБ.

 4. 4 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Всъщност в това ОНС имаше един момент, че ДБ задминаха по брой депутати ДПС т.е. вечната Амбър на баланса-ДПС загуби своята електорална подкрепа заради негодността да гласуват с машини. Ерго на избори "2 в 1" това може да се окаже трайна тенденция за ДПС...

 5. 5 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Ако Кирил Петков и Асен Василев се влеят в ДБ ще бъде по-полезния ход . Изграждането на собствена формация ще отнеме много време и много средства. ИТН и БСП ще продължат да регресират. ДПС ще остане в същия си вид. ГЕРБ ще продължи да губи позиции , освен ако Борисов не стане почетен председател и Томислав не поеме партията. ИБГНИ ще бъдат извън парламента. Патриотите са също под въпрос. Осъзнаването е дълъг процес , но промяната на България е нужна. Наследството е много тежко и реформите ще бъдат трудни и защитавани от статуквото до последна капка кръв.

 6. 6 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "в една и съща демократична река два пъти не може да се влезе, но една и съща мотика може и се настъпва"
  Ако авторът го приеме, може да влезе в учебниците като българския демократичен парадокс на Смилов

 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Любопитно

  Време е за прогнози за новия парламент, моята към днес не е много оптимистична:

  Герб - 22 %
  ДБ - 18 %
  ИТН - 16 %
  БСП - 14 %
  ДПС - 11 %
  ИНИ - 6 %
  Възраждане - 3 %
  ВМРО - 3 %

  Ако обаче се появи нов политически субект нещата тотално ще се променят, да видим.

 8. 8 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  "За ДПС, подобно на ГЕРБ, също се оказа, че не иска да се променя."

  А след речта, която дръпна на 9-ти септември в НС Александър Симов,
  за пореден път се видя, че БСП е една психолява комунистическа партия
  от сталинистки тип.

 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Весело

  До коментар [#5] от "pro_bono":

  Според твоята сметка ДБ ще има стотина гласа,тоест ще обере електоратите на всички други партии без ДПС!!!

 10. 10 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#7] от "boevbisser":

  Съгласен съм, преди да излезе проектът на президентските юпита, няма особен смисъл от сметки.
  Само на мен ли ми приличат на Слави Трифонов - едно голямо неизвестно в навечерието на изборите. Това, че постоянно говорят по медиите, не пречи на неизвестното да остане.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#5] от "pro_bono":

  Сериозно ли си представяте, че Петков и Василев поне с публичния си облик ще се поставят в зависимост от подобни "лидери" ? И това след като Петков е избягал с 200 оттам? И след Лалов?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Любопитно

  До коментар [#10] от "еспресо":

  От това, което виждам и чувам, нищо общо нямат с формация като тази на Трифонов.
  Правенето на партия обаче е тегава и бавна работа и неприятни изненади ще има, тук съм съгласен.
  Да изчакаме и ще разберем.

 13. 13 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "pro_bono":Сериозно ли си представяте, че Петков и Василев поне с публичния си облик ще се поставят в зависимост от подобни "лидери" ? И това след като Петков е избягал с 200 оттам? И след Лалов?
  —цитат от коментар 11 на дерибеев


  Ако мислят за собственото си благо, действително няма особен смисъл. Ако мислят за общото благо - определено да, но се съмнявам да го направят. Досега щеше да си проличи.

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#5] от "pro_bono":

  Даааа.
  Наследството на Служебните правителства и популистките парламенти се очертава като много тежко.
  Да видим. Та ние още едно евро от ЕС не сме взели.
  Затова всеки ден протести. Далече по-мащабни от миналата година.

 15. 15 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  "...други неща, които се изясниха и трябва да бъдат описани като донякъде ценно наследство на 46-ия български парламент"

  Докъде донякъде? Смешен Смилов. Жалко гънене. 😁
  Докрай се изясни безспорно едно: кои са клякащите лакейчетата на Рундьо, работещи срещу самия парламентаризъм. Ама авторът не пише по темата...не е забелязал. 😎🤐

 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Весело

  До коментар [#7] от "boevbisser":

  В някои от прогнозите е доста оптимистична дори

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#12] от "boevbisser":

  Аз пък виждам доста прилики със Слави Трифонов. За него не знаехме какви позиции ще заеме след изборите, знаехме само, че е велик борец срещу Тиквата. Сега пак имаме велики борци срещу Тиквата с неизвестно позициониране в политическия спектър и неизвестни хора около тях. И пак привличат симпатиите със самите себе си, а не с програма.

  Останалото е аксесоари, макар определено тук президентските юпита да имат предимство. Успешен бизнесмен, учил виола в Консерваторията и успешен бизнесмен, завършил Харвард, е важна разлика. Естетически са много по-приемливи.

 18. 18 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  Оптимистична за едни, песимистична - за други. Винаги съм се стремял да съм реалистично настроен, но реалистично за мен е лудо за друг. Ще видим.

 19. 19 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1160 Любопитно

  До коментар [#13] от "еспресо":

  "Общото благо" включва ли Христо и ген.Атанасов ще ги доведе до общото блато. Хората търсят чисти политици, прагматици, визионери търсещи големи хоризонти за България, неподвластни на генералски и икономически кръгове.

 20. 20 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Хората търсят чисти политици, прагматици, визионери търсещи големи хоризонти за България, неподвластни на генералски и икономически кръгове.
  —цитат от коментар 19 на choguna


  Слави Трифонов 2020?

 21. 21 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Време е българските избиратели да се осъзнаят и да избират измежду сериозните партии. Иначе ще продължаваме да гледаме и 47-мо, 48-мо и т.н. все безплодни НС.

 22. 22 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Мисловните конструкции на г-н Смилов са интересни, но рядко имат връзка с реалността. Тук обаче авторът се е ограничил с очевидни и общоизвестни факти. 😊

  agent
 23. 23 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Затова всеки ден протести. Далече по-мащабни от миналата година.
  —цитат от коментар 14 на Да вярваме на истината


  Смилов много удобно пропуска този момент-протестите. Този от преди дни беше по голям от "великите въстания", а се задава още по мощен на 28-ми. Хората вече масово започнаха да реват от цената на тока, на храните, задават се и новите сметки за парно...Ще бъде интересна есен и зима.

 24. 24 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Да, предстоят два, а може би три понеделника на напрегната мисловна дейност.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 25. 25 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  До коментар [#23] от "uvtest":

  И след протестите Боко ще се върне на бял кон, джип и т.н? Той лично ще плати на строителите, за които точно той не е предвидил пари в бюджета, ще спре ръста на новозаразените от Ковид, ще бие по два пъти повече ваксини на ден, ще свали цената на газа и тока, а с инфлацията лично ще се разправи.
  Нали така?

 26. 26 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#20] от "еспресо":

  Слави никога не е участвал в управлението на държавата, както и ти си споменал има завършена консерватория. Петков и Василев показаха, че могат да се справят и да работят във вражеска среда и не се притесняват да ударят през ръцете бизнесмени с репутация на недосегаеми. Слави се опита да направи кабинет от експерти като постави начело Ники Василев, не му се получи, Петков и Василев са експертите, които също бяха канени в този кабинет.

 27. 27 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 516 Неутрално

  аз мисля, че господата Смилов, Кръстев и Дайнов следва всеки ден да пишат по една статия с насоки и населението на "кочината" да бъде задължено да ги чете - тогава не само провал няма да има, а мнозина дори ще се ваксинират

 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Разстроено

  Единствената"добра" новина от този парламент, е че се тръгва преди да е сътворил още куп брутални неумности!!!

 29. 29 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Когато се закахърят за България от не0либерални медии за масова дезинформация
  следва да се чете между редовете и
  да се запитаме какво е скрито зад многословността :) ?!

  Нали ?!

  моята рецепта е : незабавно излизане от позорния не0либерален преход към Небитието !
  По План поръчан и платен от Демократическия институт на САЩ
  На този етап подплатен с поредни американски политически проекти в България


  Време е за е-референдуми върхи Блокчейн

  Стратегическите решения трябва да се вземат от Суверена, тоест от Нас, Народа!
  А сите държавни служители, политически предствители и институциите да ги претворяват в дела и така да си заработват платените от Нас, техният Работодател заплати

 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#25] от "boevbisser":

  Бисере и ти прихвана от лилавата болест-обсесията Боко. Това което казвам е, че предвид задаващите се тежки месеци, когато хората започнат да плащат с 20-30 % повече за ток, отопление , храна, а болниците се напълнят , много трудно отсега могат да се дават прогнози.

 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1823 Весело

  "Това събрание лесно може да се сведе до циркаджилъците и детинското желание на "Има такъв народ" (ИТН)"

  Това събрание най-лесно се свежда до жалкото скимтене на ДБ и мутрите на Маямата за министерски кресла, задкулистните клоунади на същите формации и катализаторската роля на ИТН за разобличаване на истинската им същност.
  Самата ИТН не загуби почти нищо- на всички беше ясно, какво може да се очаква от чалгарската партия.
  Действително, нейното желание с 9 % от гласовете на българските избиратели да управлява самостоятелно, е смехотворно.
  Но пък желанието на другите двама лумпен-играчи, ДБ и мутрите , съответно с 5 % и 2% от гласовете на избирателите , да управляват и то с мандат, граничи с диагноза от 4 километър.
  Както и беше възприето от развеселения електорат.
  Който ще продължи да се смее.
  До изборите и след тях.

 32. 32 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Тоя няма ли да го разпускат вече, че много се задържа след като върна мандата :)

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Циркаджийската трупа около Дивана изпълни предназначението си: да бави, разводнява и дерайлира процесите на дегерберизация, с което показа, че е поредният обслужващ персонал на Сарая и руската резидентура у нас.

  За късмет и облекчение на всички, Слави танцува (по нервите ни) само един сезон.

  Бис няма да има.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на itu30648505
  itu30648505
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Най-хубавото на тоя парламент е, че не успя да състави правителство. Това щеше да е една пародия, гледайки действащите лица. А уж всички искат едно и също. В коалицията на ГЕРБ с РБ, АБВ и ОП беха коренно различни, а намериха общ език и нормален тон. С всеки следващ парламент простотията само се увеличава.

 35. 35 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Вярно, че ползата от тоя парламент е, че ИТН почнаха да говорят. И да се обозначават. Засега с мерака да унищожат ДБ и Ние идем... Както правилно пише Смилов. Иначе парламентът не е приел нито един закон. Нито един! Тъй че ползата е и друга - показва импотентност на радевото ОФ. С други думи, за нищо не стават. Това ще се отрази ли на битката за втория мандат? Донякъде. Ще се наложи пак да пускат клипа как кара изтребител, прави лупинги и виражи и коментира натоварванията.

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Хората търсят чисти политици, прагматици, визионери търсещи големи хоризонти за България, неподвластни на генералски и икономически кръгове.
  —цитат от коментар 19 на choguna


  Кой друг освен Хр. Иванов се е показал като визионер?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Безспорната полза от тези два импотентни парламента е двойна:

  1. Даде технологично време на служебното правителство да разследва и частично да изобличи чудовищната корупция при управлението на ГЕРБ, както и до изчегърта някои от основните й носители; и

  2. Като следствие от горното - позволи на хората да видят истинската анти-ГЕРБ алтернатива: Демократична България в комбинация с кадърни и решителни хора като Кирил Петков, Асен Василев, евентуално Комитова и Стефан Янев.

  Не всичко е загубано (освен за Зайчарника, който премина в историятя).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1160 Разстроено

  До коментар [#34] от "itu30648505":

  Общия език беше изразен в постове( министерски) и благи службици и сфери на влияние, отвреме на време Вожда удряше някой през ръцете все пак е строг, но справедлив.

 39. 39 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Весело

  Провалът и матреала, вървят заедно........

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дон Кихот":

  От всички в парламента най-мутренската партия е ГЕРБ.
  И в парламента се държат като мутри.
  Свиркат, тропат по банките, от далеч се провикват един на друг като овчари на полето, демонстрират неуважение към говорещия от трибуната (дори и ако той е от тяхната глутница....
  По едно време Борисов дори се е гордял че е мутра.
  Снимките му от тогва говорят сами.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Вярно, че Христо Иванов е визионер. Преди изборите беше казал как ще наврят в ъгъла ГЕРБ и Бойко Борисов специално и ще го вържат за парното като куче. Точно така се изрази. Ще го вържем за парното като куче. Днес казва с половин уста - може и с ГЕРБ.... Но Борисов да е встрани... Що така , Иванов? Кажи го като истински визионер. Може и с ГЕРБ, но да вържем Борисов за парното като куче. Това му е визията на Иванов. Да връзва като кучета лидери на други партии.

 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#34] от "itu30648505":

  Най хубавото на този Парламент е, че показа за втори път, пълната несъстоятелност на тн "партии на протеста".Да не могат, за втори път, да съставят кабинет . Да не успеят да гласуват нито един закон. В здравна, икономическа и социална криза, да се занимават с въпроса кой кого да охранява.Основната им работа да е изслушване на министри, които не са избирали и не могат да свалят. Една на друга да си вадят очите и прегризват гърлата. Имало ли е по нефелен парламент в историята ни?

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#33] от "Norman Granz":

  В бавенето и разводняването работата на парламента не е малка и ролята на ГЕРБ / ДПС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1160 Любопитно

  До коментар [#36] от "Храбър":

  Ти сериозно ли?

 45. 45 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Лилави разградски басни под шипковия храст

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#41] от "nik_77.":

  Който гледа с гъза си - лайно вижда!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2235 Весело

  "ИТН или трябва да претърпят драматична метаморфоза (което изглежда невероятно), или просто трябва да отстъпят лидерството на друга партия."


  Виц!
  Първо искаха да яхнат ГЕРБ, сега ИТН... Утре да ги чакаме да поискат и ДПС, хахахахха....
  Ако Смилов намеква за някои пришълци от друга планета, това е друг въпрос. Тогава може и да им се отвори парашутът.
  Дотогава ще останат никакви и никъде. Ще ги водят хора като Дончева, Маяма, Бабикян и Хаджигеев. На тях поне им се удава да говорят. Верно, глупости, ама като няма риба...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#44] от "choguna":

  Леле!
  С този аргумент ме утрапа!
  Ми като не ти харесва дай някой друг дето да е по-голям визонер от него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Кой друг освен Хр. Иванов се е показал като визионер?
  —цитат от коментар 36 на Храбър


  Визионер е, спор няма.Посочи най наболелият проблем стоящ пред обществото като цяло и пред всеки един българин-специализираните съд и прокуратура.Показа как тяхното закриване ще подобри благосъстоянието на хората, ще намали цените, увеличи доходите, пребори пандемията.Визионер!!!

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":

  “От всички в парламента най-мутренската партия е ГЕРБ.”

  Ако това нещо изобщо може да се нарече партия.

  Как се нарича образувание, обединено около престъпна кауза (грабежи и обогатяване), изградено върху всевластието на едно лице и сляпо йерархично подчинение на всички нива под него, клетва за мълчание (омерта̀) под страх от тежки репресии за нарушилите я, с крайна цел овладяване на цели сектори от икономиката при териториално разпределение на престъпните структури, водещо до поставяне в икономическа зависимост на огромни маси от населението?

  Мафия?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Трогателно е как една чужда медия не дава пет пари за интересите на държавата, която я финансира, а защитава яростно интересите на България, на българските граждани. Оказва се, че Дойче веле са повече български патриоти от българите!!!

 52. 52 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 94 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дон Кихот":

  "Но пък желанието на другите двама лумпен-играчи, ДБ и мутрите , съответно с 5 % и 2% от гласовете на избирателите , да управляват и то с мандат, граничи с диагноза от 4 километър."

  Да управляват?!? Ма те не искат, който им иска подкрепата да се договори!
  На теб какъв ти е бекгроунда? Опит с фирми имаш ли? Знаеш ли как се управялва фирма, в която имаш 10% от акциите? Ако си мислиш, че става с ултиматиуми към другите 90% ...

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#49] от "uvtest":

  Отречи че със своя инат Гешев не е спрял всякаква възможност за развитие на страната, всякакво желание за инвестиции.
  Мнението за България ежедневно се влошава най-вече заради Гешев и неговата банда във ВСС.
  Или вместо да се инатиш и ти като чугуна дай друг за пример.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Дайде друг визионер за пример бе!
  Някой друг който да обяснява кое как можем да направим.
  Дайте го!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2646 Весело

  Те искат да унищожат ДБ и "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) и да станат единствената "партия на промяната".
  *
  Авторът такова голямо доверие ли има на фигури като Мая Манолова, Татяна Дончева и отровените? Първите две са участвали активно във властта и в никакъв случай не са нови лица, а участници в задкулисни игри по времето на това участие.
  Иначе авторът е прав: трябват нови партийни субекти или поне лидери, на които да се има повече доверие. Това го пиша от доста време насам.
  Ако обаче ще ми правят проекти с нови пропрезидентски партии, с цел да се изсмуче електората на ИТН това може да се окаже сметка без кръчмар и да бъдат изсмукани електоратите на други партии. Освен това няма време тази политическа формация да "ферментира" и вероятно около нея ще се прилепят дежурните политически номади и стари муцуни, които няма да пропуснат възможността отново да се намърдат в Парламента.

 56. 56 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 917 Весело

  Те това е класически пример за израза "изсмукано от пръстите".
  Най-ценното на 46тия парламент (II та зоологическа градина) е, че беше кратък.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 57. 57 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Пропагандата по новите харватски месии е в пълен ход.

  Гарантирано от дебе

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Разбирам , че всеки е с пристрастията си. Обаче не ви ли малко тъжно от това което ни предложиха народните избранници.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 960 Неутрално

  ДБ, ДБ, ДБ, ...., ДБ! То бива, бива, но Смилов и подобните му прекаляват с бутането напред на ДБ. Ами не са ТЕ! С Ристьо, Антоанетка и сътрапезниците им, ДБ няма да бъдат фактор. И никога няма да бъдат. Тези дни става дума за годежи, сватби, изневери, разводи, един идиот дори говори за "шавливост" на партия, та в този смисъл ДБ са пределно ясни - остават си нищо с претенции, освен ако не се гушнат с ГЕРБ. И ще се гушнат!

 60. 60 Профил на Beau Geste
  Beau Geste
  Рейтинг: 35 Весело

  Даниелчо рано сутринта е взел лустрото и лустросва ДБ, помислил си е че е взел лампата на Аладин и от там ще излезе голям Джин, а то Иво Прокопиев. В желанието си да си придадът тежест по-голяма от реалната ДБ и ИСНИ припозноха ИТН като враг и забравиха за основния проблем, управлението на Бойко и ГЕРБ.
  —цитат от коментар 3 на choguna


  Имайте малко съвест! Човекът, когото от самочувствената си менторска позиция наричате фамилиарно "Даниелчо" никога не би написал "да си придадЪт". А впрочем ИТН е който обявява ДБ за враг и се държи като Герб в стремежа си за управление..

 61. 61 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 535 Неутрално

  “ ИТН или трябва да претърпят драматична метаморфоза (което изглежда невероятно), или просто трябва да отстъпят лидерството на друга партия. Най-логично е това да бъде ДБ, която е във възходящ тренд. ”

  Логично за кой - за някой замечтан и напушен жълтопаветник, или за някой платен аналлизатор, с гъвкав морал и къса памет, но с голяма фантазия, който за пари ще напише всичко което му кажат спонсорите -манипулаторите ?

 62. 62 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#23] от "uvtest":

  Омръзна ми да живея в интересни времена.

 63. 63 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#33] от "Norman Granz":

  За сметка на това изпъкна, Де Бъ като силно подкрепяща всички щения на руския резидент. Затова трупате периферия от БСП(к).

 64. 64 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#36:"Храбър"][/quote]


  Прав си визионер е човека, но за постове на министри, агенции съдии и каквото там се сериш. Да си партиика от втроия ешалон, но с претенции и апетита на първа, се иска много визия, самочуствие и тотална липса на връзка с реалността.

 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Вярно, че Христо Иванов е визионер. Преди изборите беше казал как ще наврят в ъгъла ГЕРБ и Бойко Борисов специално и ще го вържат за парното като куче. Точно така се изрази. Ще го вържем за парното като куче. Днес казва с половин уста - може и с ГЕРБ.... Но Борисов да е встрани... Що така , Иванов? Кажи го като истински визионер. Може и с ГЕРБ, но да вържем Борисов за парното като куче. Това му е визията на Иванов. Да връзва като кучета лидери на други партии.
  —цитат от коментар 41 на nik_77.


  Е, и той като майка си революционерката.

 66. 66 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Норман Гранц с тези режещи като бръснач резолюции напомня Троцки от времето на гражданската война в Русия. Остава видим и резолюция за оставката на Методи Лалов от ръководството на групата на ДБ в столичния общински съвет. Защо така, Норман Гранц? Намеква за различия. Но какви са те? А, вождовете Христо Иванов и Атанас Атанасов му отказали информация за връзки и зависимости /материални също/ в ДБ... Борисов за разлика от тях е по-демократичен. Не че е идеален. Но няма какво да крие. При тази голяма субсидия... Тук пари за черква, там за джамия, другаде за... а, едни изгорели къщи на българи мохамедани наскоро...

 67. 67 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 535 Неутрално

  “ Докато тези партии на "статуквото" (особено ГЕРБ и ДПС) битуват като машини за спасяване на компрометирани или неудачни лидери” - нещо се обърках, кога ГЕРБ и ДПС са се опитвали да спасяват ХИ или АА ?

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#41] от "nik_77.":Който гледа с гъза си - лайно вижда!
  —цитат от коментар 46 на Храбър


  Ето това е едно истинско изказване на умнокрасавец!
  Обърнахте форума на клоака.

 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":“Как се нарича образувание, обединено около престъпна кауза (грабежи и обогатяване), изградено върху всевластието на едно лице и сляпо йерархично подчинение на всички нива под него, клетва за мълчание (омерта̀) под страх от тежки репресии за нарушилите я, с крайна цел овладяване на цели сектори от икономиката при териториално разпределение на престъпните структури, водещо до поставяне в икономическа зависимост на огромни маси от населението?Мафия?
  —цитат от коментар 50 на Norman Granz


  Нарича се Де Бъ.

 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Дайде друг визионер за пример бе! Някой друг който да обяснява кое как можем да направим. Дайте го!
  —цитат от коментар 54 на Храбър


  Я накратко и сбито ни разкажи каква е визията на ХИ.

 71. 71 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 929 Любопитно

  4Времето за мислене пак настъпи. Дано по-честите избори да са знак за по-интензивна мисловна дейност". Позволете ми да се усъмня в резултата от евентуална по-интензивна мисловна дейност! Не винаги мисленето води до добър резултат - в едни случаи се получава добре, но в други става още по-зле! Зависи от мислителите, т.е. "суверена" и от лидерите им! У нас май всичко е дефицитно в т.ч. и мисленето! Мислете му!

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Отречи че със своя инат Гешев не е спрял всякаква възможност за развитие на страната,
  —цитат от коментар 53 на Храбър


  Гешев спрял развитието на страната!!!! Какви ли не червено-лилави бисери може да прочете човек в този форум. Трябва да ги събираме и издадем като сборник. Ама ставаше реч за визията на Бойкикев да закрие СП и СС. Те на просперитета на страната ли пречат или на някои обвинени и подсъдими олигарси?

 73. 73 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#7] от "boevbisser":

  Моята прогноза в случай, че двамата министри не влязат в политиката:

  ГЕРБ: 27-29, ИТН: 18-20, ДБ: 13-14, БСП: 12-13, ДПС:9-10

  Ако има партия на Киро Язовиро, но КС изкара решението (а е ясно какво ще е то) преди изборите:

  ГЕРБ: 27-29, ИТН: 16-18,Киро: 10-11, БСП: 10-11, ДПС:9-10,ДБ:8–9

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 74. 74 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Една дума няма за БСП. Откакто имаха "извънредно" заседание точно в момента, когато се гласуваха промените в закона на НСО в парламента и така го провалиха, както и откакто Явор Божанков и Крум Зарков отсъстваха от заседанието на правната комисия, която трябваше да разглежда законопроекта за закриване на специализираните съд и прокуратура - никой не ги е поканил да ги попита защо се получи така? :) Пак. А после се опитаха и да нанесат щета на Асен Василев и Кирил Петков с взривяването на гласуването на парите за пенсии, което носеше очевиден риск за пенсионерите.... Вълкът козината си мени, нрава не.

  А в този анализ няма думучка за БСП. Странно.

 75. 75 Профил на Ognyan Petkov
  Ognyan Petkov
  Рейтинг: 38 Неутрално

  Др. Смилов, изключително малко ползи за 100 млн лв.

 76. 76 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 866 Неутрално

  За /почти/ провала на 46 НС има 2 основни причини:
  1.Хитрата обструкционна игра на ГЕРБ и ДПС.
  2.ДБ се скараха като хлапаци от махалата с всички.
  В най-малка степен, почти без вина са ИТН. Вместо лидерите на антистатуквото да ходят при Слави за "коалиция", беше редно да го подкрепят. После при гласувания в НС Слави сам щеше да разбере, че не може без тях.
  Смилов не е вътре в нещата, никога не е бил, никога не е разбирал от политически отношения, "теорията, друже мой, е сива...", казва Гьотевият Фауст.

 77. 77 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  До коментар [#75] от "Ognyan Petkov":

  Най-голямата полза я няма в този анализ, а беше спомената от Христо Иванов наскоро - трансформацията на мисленето на политическите субекти, че може отново някой да вземе цялата власт и да си управлява сам - в това, че трябват разговори, преговори, уважително отношение и разбирателство по политики и програми.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Един ден след най-ужасния ден в българската истрория – 9 Септепмври

  От 75 години насам, тази държава наречена България е една бутафория, един сурогат на държава – тук всичко е с глвата надолу и както често казва "В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ Е НАРЕД"!
  Само на това място от света можете да видите безсмислието в действие и под пълна пара, но най-добре това може да се разкаже, чрез онзи чудесен виц за комунизма:

  Ленински съботник и бригадира минава да наглежда как върви работата и вижда двама души – единия изкопава една дупка, а други веднага след това я зарива! Контолиращия останал озадачен и попитал .
  – Вие какво правите?
  – Садим дървета, но този, който пуска дървото в дупката днес не дойде. – казал едния от работниците.

 80. 80 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  Време е българските избиратели да се осъзнаят и да избират измежду сериозните партии. Иначе ще продължаваме да гледаме и 47-мо, 48-мо и т.н. все безплодни НС.
  —цитат от коментар 21 на papunqk


  Предлагаш Борисов да се върне на бял кон?

 81. 81 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  До коментар [#34] от "itu30648505":Най хубавото на този Парламент е, че показа за втори път, пълната несъстоятелност на тн "партии на протеста".Да не могат, за втори път, да съставят кабинет . Да не успеят да гласуват нито един закон. В здравна, икономическа и социална криза, да се занимават с въпроса кой кого да охранява.Основната им работа да е изслушване на министри, които не са избирали и не могат да свалят. Една на друга да си вадят очите и прегризват гърлата. Имало ли е по нефелен парламент в историята ни?
  —цитат от коментар 42 на uvtest


  Да, ама Смилов е намерил "ценно наследство от 46-ия парламент"!

  Може би понеже Радев пак ще има възможност да си назначи собствен служебен кабинет!

 82. 82 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 476 Неутрално

  едва го дочетох. мразя коментар към автор, а не към статия, та повече няма да пиша, но вие ще се сещате

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Това герберята нямате капка ум главите.
  По-далеч от копанята (било то вашата, било то чуждата) не можете да погледнете.
  Затова и аргументите ви са толкова нескопосани и правени като по калъп.
  Прав е Норман!
  Дори не сте партия, а - сбирщина.
  Хайка хиени събрали се заедно само защото им е замирисало на леш.
  Това идеи, мечти, цели......Тцък!
  Три мандата единственото ви законотворчество все с прислугване на кръга от фирми се занимаваше.
  Този пост #46 е с пълна сила за всички вас.


  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1823 Весело

  "Ценното наследство от 46-ия парламент и как да се предотврати нов провал"

  Най-ценното наследство от този парламент е самоизчегъртването на изчегъртващите.
  А след като този процес-самоизчегъртването, де-е вече започнал, и то в напреднал стадий, провал не е възможен- процесът е необратим.
  Един вид- като при полупериод на разпада на някои вредни субстанции.
  В случая полупериодът се измерва с брой парламенти...
  Най-скоропостижно предали Богу дух в световната история.
  И ний сме дали нещо на светът....

 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Оказа се, че простите са много повече, отколкото си мислехме. И затова ще сме последни, и затова ще сме бедни, болни и неграмотни. Със злоба и омраза държава не се гради.

 86. 86 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  "Много хора са ядосани от този парламент и неспособността му да създаде управляващо мнозинство"

  на многото хора просто не им пука за това


  "Не по-малко се опасяват, че и следващото Народно събрание може да е също толкова раздробено и непродуктивно"

  на не по-малкото също им дреме


  какъв е смисълът от тази статия? освен да донесе хонорар на автора де

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 87. 87 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#43] от "Храбър":

  ами имат обща около 90 депутата. другите около 150. отново ти куца логиката😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 88. 88 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Последният работещ парламент беше преди 2 парламента - 43 НС. След него се случи разбиването на политическата система чрез протести, инсинуации, социални агенти и гаслайтинг. С една театрална сценка с лодка вече се влиза в парламента. Айде да видим, Смилов и компания, как ще поправите нещата.

 89. 89 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Весело

  "Първо, необходим е нов лидер сред "новите" партии на промяната."

  Ха- ха. Партии на подмяната.
  Черепа и оня от Буджака са най-достойните им лидери...

 90. 90 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Навремето си мислех, че този, смилянският фасул, си е най-обикновен хайлазин и некадърник, който, понеже нищо свястно не може да прави (а ако можеше, щеше да го мързи) се е уредил да си изкарва заплатката с писане на абсолютни глупости, които обаче се харесват на уредилите го да я взима. Нещо като бившите комсомолски секретари по социдиотическо или днешните дайбългаристи. Напоследък разбирам, че просто е полуидиот.

  Ако му липсваха само чест и съвест, как да е, ама то и акъла му толкова.

 91. 91 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 785 Весело  Норман Гранц с тези режещи като бръснач резолюции напомня Троцки от времето на гражданската война в Русия.
  —цитат от коментар 66 на nik_77.


  Ти това.... за Норман Мурзилката ли го пишеш?

 92. 92 Профил на mbe281060634
  mbe281060634
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Проф. Близнашки заключи, че преди 5 години паралелната държава е допуснала историческа грешка, когато е позволила да се издигне кандидатурата на генерал от запаса, визирайки Румен Радев.

  "Отприщи се онова явление, което от историята е известно като бонапартизъм. Това е авторитарен режим от хора със специфично мислене, които гледат на политиката като на война", подчерта проф. Близнашки по адрес на президента.

 93. 93 Профил на Док и Марти
  Док и Марти
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#87] от "sarunka":

  на теб май също ти куца, защото забравяш за комунягите :))

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK