За "Има такъв народ" Петър Илиев е "приключила страница"

За "Има такъв народ" Петър Илиев е "приключила страница"

© Скрийншот от телевизияВзели сме си поука от всичко, което се е случило дотук.


Така отговори главният секретар на "Има такъв народ" и зам.-председател на парламентарната група Виктория Василева на въпрос в интервю на "Дневник" за бъдещото отношение на партията към юриста и почетен консул на Барбадос Петър Илиев. Той бе предложен за министър на правосъдието в първия проектокабинет, обсъждан като премиер за втория, но номиниран в него за вицепремиер и министър на вътрешните работи. Неговата книга "Компетенцията на Народното събрание" се проверява от Етичната комисия и на деканата на Юридическия факултет на Софийския университет за неправомерно копиране на текстове, а наскоро стана известно, че изследваното издание е съкратено със задна дата с около 80 страници.


Интервюто с Виктория Василева гледайте в края на статията или четете утре в "Дневник"
Заради обществения отзвук около книгата на Илиев преди около две седмици лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира остро в негова защита във "Фейсбук", че ще разбере кой иска да "съсипе" Петър Илиев и обяви, че това е начин да бъде уязвен той.


От отговорите на Виктория Василева във вторник (14 септември) се разбра, че в партията кандидатурата на Петър Илиев не е била обсъждана, след като започна проверката в Софийския университет (където Илиев преподава).


Излишно е в момента да задълбаваме в тази посока. Случилото се е приключила страница от политическата история на "Има такъв народ" към този момент. Гледаме напред и се опитваме да не повтаряме същите грешки.


Виктория Василева


По думите ѝ не само Петър Илиев, но и "много други хора" не фигурират в погледа напред на партията.


"Нещата трябва да се случват по по-различен начин, най-вероятно и в подбора на имената", смята Василева.


Тя посочи обаче, но без да назовава конкретни имена, че в предложението за кабинет е имало "хора, които не познават, но побързаха да оплюят" и е "станало проблем, че са много нови", въпреки че уж обществото очаквало нови фигури, които нямат политическо минало.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK