Виктория Василева, "Има такъв народ": Извлекли сме поуки, нещата ще бъдат по-различни

Снимката е архивна.

© Юлия Лазарова

Снимката е архивна. • Ако "Има такъв народ" пак предлага правителство, нещата ще бъдат по-различни.
 • Вратата на партията не е затворена за "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".
 • БСП се държа най-конструктивно и адекватно в разговорите за правителство. С тях може да се работи.
 • Не мисля, че е възможна коалиция с ГЕРБ и ДПС.
 • Политическото ръководство ще реши дали Слави Трифонов да се върне в кандидатдепутатските листи.
Виктория Василева е депутат, зам.-председател на парламентарната група на "Има такъв народ", зам.-председател на Народното събрание и главен секретар в партията на Слави Трифонов. "Дневник" разговаря с нея за нагласите и очакванията за парламентарните избори, грешките и загубите от изминалите месеци и възможностите за промяна в партньорските отношения с другите политически формации. Цялото интервю може да гледате и във видео в края на статията.


Как за "Има такъв народ" Петър Илиев стана "затворена страница" четете тук.


Президентът обяви, че изборите ще са "две в едно" - на 14 ноември. Какво ще обещава "Има такъв народ" на избирателите този път? Какви са целите ви за следващия парламент?
- Нашата основна цел е да продължим да бъдем честни и откровени с хората и да казваме истината. Защото силата е в истината.


Това има ли по-конкретно измерение?


- Обещахме честност и откровеност в това каквото се случва зад камерите да се случва и пред камерите. За съжаление мисля, че "Има такъв народ" бяха единствените представители в парламента, които имаха едно и също поведение в пленарна зала, пред медиите и в кулоарите. Докато останалите имаха едно говорене с нас, друго пред медиите, трето говорене в кулоарите.


Проучване на "Маркет линкс" и Би Ти Ви от края на август показа, че спада подкрепата към "Има такъв народ" и нагласите на избирателите отреждат трето място на партията. Обмисляте ли лидерът Слави Трифонов да се върне в кандидатдепутатските листи, за да се увеличи подкрепата?


- Това е въпрос на решение на политическото ръководство. В момента текат процедури по номинации във всички области, тепърва ще решаваме водачи на листи и всичко останало. За изборите на 11 юли Слави много ясно заяви, защо не иска да бъде водач на листа - защото не иска по този начин да подведе хората.


Вие също сте част от политическото ръководство на партията. Има ли разговори по темата за връщането на лидера в листите?


- Предстоят, не са започнали.


Смятате ли да правите сериозни промени в листите си, например сценаристите да не са водачи?


- Едва ли, но от нас може да очаквате всякакви неща, защото ние сме гъвкави и се опитваме винаги да отговаряме на обществени очаквания, които имат хората към нас.


По конкретно какви измерения има това?


- Вие споменахте социология, но за мен истинската социология е срещата с хората, без значение дали са симпатизанти, членове или просто обикновени хора, от тях винаги може да се научи много по-голата истина, отколкото от социологическите проучвания.


Доколкото това са форми на уговорени срещи, това не затваря ли политиците в даден балон - да се срещат само с избирателите си?


- Ние не ограничаваме срещите си само с наши членове и симпатизанти, посещаваме и различни тържества, инициативи, мероприятия, които не са организирани от нас. Хората ни разпознават и според мен тяхното отношение вече не се формира от това, което им казват от телевизора, а са започнали да разсъждават.


Или да четат във "Фейсбук"?


- Според мен "Фейсбук" е нож с две остриета: както е място, където може много бързо да достигнат политическите послания, така е и място, където може да създава добра хранителна среда за фалшиви новини и изкривяване на действителността.


Но не е ли именно "Фейсбук" ключово място за политическите заявки и действия на "Има такъв народ"?


- Да, факт е, че поне по-младата част от българите спокойно можем да кажем, че живеят във "Фейсбук". Опитваме се, когато излъчваме послания, те да не изкривяват действителността, а да я показват такава, каквато ние я виждаме.


В какво сгреши "Има такъв народ" през последните няколко месеца?


- Може би в това, че беше честна и принципна политическа партия докрай.


Това означава ли, че вече няма да бъде "честна и принципна политическа партия"?


- Не означава, ще продължим да бъдем честни и искрени с хората. В политиката компромисите са били необходими, но не и задължителни.


Но нали казахте, че е било грешка?


- Не, казах, че беше грешка в тази конфигурация и в начина, по който го направихме. Останахме неразбрани в това, което ние поискахме, и това, което другите чуха от нас. Кой може да каже кое е било грешка? Къде са разписани в политиката кое как се прави?


Понякога трябва да създаваш правилата, ние се опитахме да покажем други. Очевидно те не бяха възприети. "Има такъв народ" стана удобният враг.


На няколко пъти "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" обявиха, че виждат теми, изказвания, действия, по които имате сходства с ГЕРБ и ДПС. Виждате ли партньорство с ГЕРБ и ДПС в бъдеще?


- Много е вредно в политиката да се говори с усещания, трябва с факти. Факт е, че в това Народно събрание, много рядко е имало едни и същи мнозинства по два различни въпроса. По същия начин аз мога да кажа, че в понеделник на заседанието на комисия за контрол на службите беше прекратено поради неприсъствието на депутатите от ГЕРБ, ДПС и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Това означава ли, че последните работят с първите?


А може ли да се смята за индикация?


- Това е индикация за позицията на политическата партия по конкретния проблем. Съвсем не означава взаимодействие със съответната политическа партия.


Аспектите, които бяха посочвани като сходство в действията между ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ", бяха критикуването на министри от служебното правителство, съвместното внасяне на проекта за създаване на комисия за местността Буджака, както и заради това, че ДПС бяха поканени на разговори за общи приоритети. Как да бъдат тълкувани тези действия?


- Единствено "Има такъв народ" не е предложил нито една комисия, но подкрепи създаването на всички и участва в тях. Когато беше създадена комисията за случая "Росенец", ние естествено участвахме. Когато Движението за права и свободи реши да създава комисия за Буджака, попитаха всички дали ще участват.


Ние попитахме "Демократична България" дали за тях има проблем и отговориха, че няма. Нали трябва да излезе цялата истина за всичко, включително и за Буджака?


Смятате ли, че има нюанс - и "Демократична България" подкрепиха създаването на комисия за Буджака, но сякаш решаващият момент бяха подписите за внасяне на такъв проект?


- Каква е разликата между това да подпишеш и да гласуваш за нещо? Това са разговори в хипотезата на поговорката "да търсим под вола теле".


Ще ви върна към изначалния въпрос - съвместни действия между ГЕРБ и "Има такъв народ" възможни ли са?


- Зависи какво разбирате под "съвместни действия". В Народното събрание няма контрол кой как ще гласува. Всяка партия взима решения за себе си. Друг е въпросът дали някой би търсил съдействие, за да се случи нещо в пленарна зала.


Бихте ли търсили съдействието на ГЕРБ и ДПС, за да се случи нещо в пленарна зала?


- Едва ли бихме търсили съдействието на ГЕРБ и ДПС извън проблеми, които знаем, че са важни за държавата. Включително по дебатите за бюджета - това, че ГЕРБ и ДПС са подкрепили някакво предложение, означава ли, че ние не трябва да го подкрепим, за да сме различни от тях?


Мнозинство между "Има такъв народ" и ГЕРБ възможно ли е?


- Не мисля, че има такава възможна коалиция.


Мнозинство между "Има такъв народ" и ДПС възможно ли е?


- Мнозинства в парламента може да има най-различни по всеки един въпрос. Коалиционно не може да има.


От днешна гледна точка смятате ли, че трябваше да водите преговори за общ кабинет преди обявяване на правителство?


- Ако разсъждаваме на тема грешки, едва ли можем да бъдем точни, защото никой не може да каже кое е било даденото решение в онзи момент. Ние казахме, че искаме да поемем отговорност да управляваме.


По, конкретно: в хипотезата, че след изборите на 14 ноември получава мандат за съставяне на правителство, как ще постъпи "Има такъв народ"? По същия начин или не?


- При всички положения сме си извлекли поуки от случилото се в този парламент и начина, по който протекоха преговорите. При всички положения преговорите биха протекли по много по-различен начин. Най-малкото ще бъде по-открит, защото в сегашния парламент вече нещата опираха до дума срещу дума.


Но след като те не са протекли пред очите на медиите, всеки има възможност да интерпретира това, което се е случило. Затова малко повече прозрачност при следващи избори би помогнало на всички да не допускаме същите грешки.


"Малко повече прозрачност" в смисъл на това да се водят разговорите пред медиите или в смисъл на готовност за повече откритост към събеседника? Досега моделът на общуване сякаш беше "ние предлагаме това, ако ви харесва, подкрепяйте. Ако не, толкова по-зле за вас".


- Затова казвам, че може би проблемът бе в това, че същинските разговори не бяха пред медиите. Честността предполага да си еднакво честен и с хората, с които говориш, и с медиите.


Но моделът все така предполагаше партньорите да видят правителството малко преди медиите. А и политиците имат нужда от време да се запознаят кой какъв е, за да реагират.


- Нямаше нищо ненормално в това ние да предложим правителство. Да, то не срещна подкрепа, не срещна разбиране - дали заради начина, по който беше направено, дали заради хората, които са били предложени: всеки има своите мотиви.


Обратно на въпроса: в хипотезата, че след изборите на 14 ноември "Има такъв народ" ще предлага правителство, ще го обсъди ли предварително с партньорите?


- Това, което със сигурност мога да ви кажа, е, че нещата ще бъдат по-различни.


В какъв аспект?


- Нещата ще бъдат по-различни.


Защо не ми давате конкретика?


- Защото не мога да ви дам конкретика. Тя зависи от много други условия - каква ще е обстановката в следващото Народно събрание.


А вътрешнопартийни условия има ли?


- Не, ние не си променяме мнението спрямо външния свят.


Смятате ли, че "Има такъв народ" трябва да се раздели с имиджа си на лидерска партия? Има ли такива дебати в партията?


- Не смятам, че "Има такъв народ" е лидерска партия. Няма партия, която няма лидер.


Не става въпрос да няма лидер, а да не остава впечатлението, че стъпките и действията се водят от изявленията на лидера.


- Тази партия не беше създадена, за да обслужи желанията на един или друг човек, а заради каузата с проваления референдум от 2016 г. Лидерът е просто функция на тази идея.


Вече мина достатъчно време, за да се видят някои знаци - как беше обявено първото правителство, как се изказват общи тези на партията: всичко минава често през публикации във "Фейсбук" на лидера на партията.


- Поради простата причина, че Слави Трифонов е изключително популярен в социалните мрежи, най-бързо и лесно всяко едно послание може да достигне през неговия профил. Но това не означава, че сме лидерска партия. Обсъждаме, караме се и накрая решаваме. И сега имаме структура за взимане на решения - национален съвет, много от решенията сме взимали и на заседания на парламентарната група.


След като в настоящия парламент се видя, че между партиите на протеста ("Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме") има по-скоро раздор, отколкото разбирателство, продължавате ли да гледате на тях като на потенциални партньори?


- Ние не сме се карали с тях. Те започнаха да обиждат и ни обиждаха през цялото време. Когато отвсякъде започват да ти нанасят удари, съвсем нормално е да се опитваш да се защитиш.


Не звучи ли малко като популярния израз "Дай си ми куклите, на си ти парцалките"?


- Напротив, ако отвсякъде ви бият, а си седите и мълчите, какво ще си помислят хората - че обичате да бъдете боксова круша ли?


Затворена ли е вратата на "Има такъв народ" за партиите на промяната оттук насетне?


- Разбира се, че не е затворена. Надявам се на по-различен разговор след следващите избори.


В процеса на разговорите за правителството, предложено от "Има такъв народ", пролича сякаш одобрение само към поведението на БСП. Може ли това да означава съвместни действия в следващ парламент?


- БСП се държа най-конструктивно и адекватно. С тях бяха обсъждани съвсем конкретни измерения на тези приоритети. С БСП може да се работи. Под каква форма не мога да реша в момента, а и това зависи от мнозинствата в следващия парламент.


Напоследък се говори много за политически проект на икономическия и финансовия министър в служебното правителство - Кирил Петков и Асен Василев. Как ще се отрази на "Има такъв народ" и очаквате ли отлив на гласове?


- Не знаем какви са реалните намерения на тези двама човека. Всеки е свободен да пробва.


Познавам много хора, които смятаха, че партия се прави лесно. Да, лесно се прави, но трудно се изгражда. Ако объркаш етапите, тогава може би резултатите няма да са очакваните.


Според мен Кирил Петков и Асен Василев бяха подпомогнати в създаването на образа на поредните спасители. Това е големият проблем на българите, че чакаме някой друг да дойда да ни оправи.


Това не беше ли нагласата и към "Има такъв народ"?


- Не сме обещавали на никого, че ще оправим всичко и че ще спасяваме. Бяхме единствените, които казвахме, че ще бъде много трудно и много тежко.


Заплаха ли е проектът на Кирил Петков и Асен Василев за "Има такъв народ" за отлив на гласове?


- Не, защото виждам кои са хората, които ги подкрепят. Това са хората, които са повече в кръга на избирателите на "Демократична България", както и на хора от ляво - разочаровани от неспособността на БСП да бъде сериозната лява алтернатива.


При следваща възможност за "Има такъв народ" да предлага правителство бихте ли се фокусирали върху фигурите, които са добили по-широка популярност покрай работата си в Народното събрание - напр. Ива Митева (председател на парламента) или Любомир Каримански (председател на бюджетната комисия)?


- Начинът, по който ще протекат разговори за следващо правителство, ще са най-вероятно много по-различни от това, което видяхме в този парламент. Предстои да видим кои политически субекти ще водят такива разговори и след това имена, които да се обсъждат


Питам не толкова за имена, колкото за подхода.


- Подходът ще е различен. Взимате каквото се случи до момента, няма да се случи пак - ще е по друг начин. Но се надявам същите поуки да са си извадили и останалите политически партии и този път разговорът да бъде различен: еднакво откровен и еднакво честен.


Какво изгуби "Има такъв народ" от работата си в 46-ото Народно събрание?


- Не мисля, че изгуби нещо. Много е рано да се говори за места - тях ги отреждат хората, които отиват да гласуват. За щастие не го правят социологическите агенции, защото години наред не си спомням социологическа агенция да е познала избори в България.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 568 Любопитно

  Странно какви поуки са си взели, при все че самовлюбеният им лидер отваряше голяма уста да защитава всяко свое действие.
  ЛИдерът ли ще сменят?

 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  Безгрешните щели да се поправят.

  Еретик
 3. 3 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 646 Неутрално

  1. ИТН може вече да се дистанцират от Петър Илиев, но тоя "плагиат" нанесе непоправими щети на ЮФ на СУ, откъм репутация.
  2. Таз госпожа май беше депутат от 10 МИР Кюстендил-кога ще направи приемна/ни в градовете на тази област, че никаква я няма на терен? Нито правеше предизборни срещи с хората, нито следизборни такива.

 4. 4 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  "Има такъв народ" бяха единствените представители в парламента, които имаха едно и също поведение в пленарна зала, пред медиите и в кулоарите.

  Поведение на клоуни и абсолютно неадекватни същества! Човек трябва да е много безумен, за да гласува за тях.

 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3721 Неутрално

  Не видях въпрос от интервюиращия дали ще бъде ограничен хашлашкият език, ползван от най-високопоставените личности в тази хммм... партия.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Т.е. не толкова грубо (по рафинирано) ще обслужват ДПС и ГЕРБ заедно с БСП.

 7. 7 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  Сетила се Мара да се поб@ара. След дъжд качулка.

  И т.н. и.т.н

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Любопитно

  По нищо засега не личи, че са се смирили и са си взели поука. Да видим все пак, но повече първа сила няма да бъдат, категорично, и 15 % да вземат с оглед на поведението си, трябва да са доволни.
  Позабави се Слави с политическия си проект, трябваше 2016 още да го направи...

 9. 9 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Тя би могла да е в ГЕРБ или ДПС ако първи и бяха подали къшей хляб.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Заплаха ли е проектът на Кирил Петков и Асен Василев за "Има такъв народ" за отлив на гласове?


  - Не, защото виждам кои са хората, които ги подкрепят. Това са хората, които са повече в кръга на избирателите на "Демократична България", както и на хора от ляво - разочаровани от неспособността на БСП да бъде сериозната лява алтернатива."

  Така е, Петков и Василев могат единствено нормални хора да привлекат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  Приказки от мрака.Тоя зад камерата,така ли ти каза да говориш?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Учат се само умните хора, което автоматично , напълно и завинаги ви изключва от групата на учещите се...!

 13. 13 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  ИТН ще намалее, но далеч няма да изчезне.
  В този форум някак забравяме колко много са хората, които изобщо не следят текущата политика и на изборите се чудят за кого да вземат да гласуват - за Бойко, за Слави, за комунистите, за ония младите на генерала или за някой от другите как там им беше името.
  Така че ще трябва да се работи с тях. Това не е въпрос на харесване или избор. Както казваше бай Стефчо, "като си станал бръснар, ще трябва да бръснеш всякакви бради".

 14. 14 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Любопитно

  а тошко?

  ще му намерите ли подходяща зоологическа градина или "планетата на маймуните" продължава?

 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Любопитно

  До коментар [#13] от "еспресо":

  Оф нюз цитира изследване, според което ИТН и Мая губят между 40% и 50% от гласувалите за тях. ДБ губи около 26%. Да видим, кой ще познае най - точно резултатите.

 16. 16 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1093 Неутрално


  В какво сгреши "Има такъв народ" през последните няколко месеца?

  - Може би в това, че беше честна и принципна политическа партия докрай.
  —цитат от коментар 0 на От интервюто


  Леле, ако това ви е честа и принципите, представям си какво ви е другото! По-елементарни лъжци от вас досега не е имало, бре барбадоси. Ха-ха-ха!

 17. 17 Профил на bgq17618748
  bgq17618748
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Не видях да си е взела поука госпожата. Все така нагла. Все така безгрешна.

 18. 18 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Дрън-дрън че пляс. С арогантност и простакизъм не можете да замените явните дефицити при вас.

 19. 19 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  До коментар [#13] от "еспресо":Оф нюз цитира изследване, според което ИТН и Мая губят между 40% и 50% от гласувалите за тях. ДБ губи около 26%. Да видим, кой ще познае най - точно резултатите.
  —цитат от коментар 15 на Vlado Nikolov


  Докато не излезе проектът на генералските юпита, всички сметки са вятър и мъгла.
  Най-много да помогнат да разберем, както по-ранните данни на Маркет линкс, откъде е източил избиратели новият проект и как биха се развили партиите без него чисто хипотетично.

 20. 20 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Не видях да си е взела поука госпожата. Все така нагла. Все така безгрешна.
  —цитат от коментар 17 на bgq17618748


  Едни големи усти с които само викат, оплюват и обиждат и един голям г.з с който вършат съответната работа. Няма други органи и крайници при тях.

 21. 21 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Файдата от ИТН беше, че герберята намаляха доста в парламента. Важно е в следващия да намалеят още повече. Грешки на природата като биков и деса-простакеса нямат работа в НС. А Боку повече нема да стъпи на полит. длъжност. Ще тече огромен пазар да не го барат...

 22. 22 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Поуката е взета - меката мебел, от която Славчо ще ми държи тон вече няма да е диван, а фотьойл!

 23. 23 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  До коментар [#15] от "Vlado Nikolov":

  Благодаря, погледнах Офф нюз, интересно. Не знам дали забеляза, че Боряна Димитрова малко нещо манипулира.
  Според данните й 44% от привържениците на Мая няма да гласуват пак за нея, 21,5 от ДБ и 18 за БСП. Разликата между Мая и ДБ е много по-голяма, отколкото между БСП и ДБ, но въпреки това Боряна Димитрова групира ДБ с Мая при големите губещи, а БСП е в друга група при печелившите.
  Но докато не разберем какво ще правят новите юпита, няма смисъл от много сметки. Все пак да имаме едно наум за милата Борянка.

 24. 24 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Надявам се и избирателите да са си извлекли поуки и повече да не се занимаваме за тези чалгари от ИТН!!

 25. 25 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Група с инфантилни фронтмени. Това е непоправимо. Дефицитите от първите 7 години никога не се наваксват. Аз се чудя на акъла на останалите 60-тина представители на "партийката". Не е възможно просто всички там да са тошковци.

 26. 26 Профил на Martin Todorov
  Martin Todorov
  Рейтинг: 68 Неутрално
 27. 27 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Да, надяваме се в следващото класиране да сте под чертата.

 28. 28 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  Виктория Василева, "Има такъв народ": Извлекли сме поуки, нещата ще бъдат по-различни


  Наистина ще е по-различно. На следващите избори, според проучване на Алфа Рисърч, представено снощи по БНТ в Референдум, 42% от гласувалите за ИТН, няма да дадат вота си за тях на следващите избори.
  Ще бъдете това което искахте - малка злобна опозицийка. След абсурдното и жалко пвоедение на ИТН в този пораламент, в следващото НС ще бъдат неглижирани от всички !
  Честито на новата Атака.

 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Весело

  Нищо няма да се промени ..Време е за нещо друго !! :)

 30. 30 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Мирише ми на жалък опит да се пооправи яко ос*ания имидж преди изборите.
  На тоя филм "Бяхме безгрешни, но не ни разбраха, обаче щес е попоравим" ще се хванат много по-малко балъци :)

 31. 31 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Аз бих им задал само два ключови въпроса:
  1. Ако има разминаване в личното мнение на Виктория Василева, и мнението на Слави Трифонов, по чие мнение ще се води Виктория Василева?
  2. Ако подобно разминаване се окаже невъзможно - какво значение има какви поуки си е взела Виктория Василева, или като цяло партията. Ако не си ги е взел лично Слави те са без никакво значение.

 32. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Няма такъв народ , който да гласува за Има такъв народ.

 33. 33 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1845 Весело

  Дано и избирателите да са си "извлякли поуки"!
  Хаха!

 34. 34 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Тошко нарече Радан Кънев боклук. А дали не трябва да наречем с тази дума представителите на ИТН в парламента или поне някои по-изявени от тях?

 35. 35 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  "Ако "Има такъв народ" пак предлага правителство, нещата ще бъдат по-различни."

  Да се надяваме , че в следващия парламент няма да се стига до там , те да предлагат правителство.

 36. 36 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  Тошко нарече Радан Кънев боклук. А дали не трябва да наречем с тази дума представителите на ИТН в парламента или поне някои по-изявени от тях?
  —цитат от коментар 34 на tacheaux


  Въпреки, че не съм фен на г-н Кънев, намирам поведението на г-н Тошко за абсурдно.
  г-н Кънев е предизвикал яростта на малкия мук след подкрепата за определени политики, като еднополовите бракове и т.н.
  Независимо дали съм съгласен или не, това е политическата воля на този евродепутат. Не може никой да бъде преследван заради идеите и мнението си.
  Според г-н Тошко това изобщо не е така. Всеки който не е като него е ....Б-думата
  Което напомня единствено и само на един белокос господин, известен с прикриването под пластмасови маси.

 37. 37 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Примери за борба срещу статуквото от ИТН:

  „Осман Октай:
  Имам информация, че през последните месеци Камен Костадинов, който е дясната ръка на Пеевски, е ходил в 7/8 без да участва в интервюта.
  Пoлитичecкитe пaртии ca в пълнa зaвиcимocт oт милиaрдитe нa мaфиятa. Cлaви нe знae ли чe зaд никoлaйвacилeвци и милeнвeлчeвци прoзирa бaнкaтa нa Мocквa?", 02.08.2021 г.
  fakti.bg/bulgaria/601203-osman-oktai-dasnata-raka-na-peevski-e-hodil-v-7-8-bez-da-uchastva-v-intervuta
  ……
  Г-жа Мая Манолова:
  „Г-н Слави Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София“, 11.08.2021 г. - nova.bg/news/view/2021/08/11/336427/манолова-трифонов-ме-убеждаваше-да-не-се-кандидатирам-за-кмет-на-софия/

  Йордан Цонев, депутат от ДПС:
  „Ами да - ще се сгодим партиите на статуквото, точно така ще направим", 07.09.2021 г.
  ……
  Филип Станев от ИНТ шепне на Йордан Цонев от ДПС:
  „Цонев, вдигни си телефончето!“, 09.09.2021 г.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/10164087

 38. 38 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#37] от "Боян Баянов":

  Зад цялата ИТН прозира "приятелското рамо на Москва"...

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#23] от "еспресо":

  М-да...! Лека манипулацийка, само лека. Естествено, всички придворни социолози ще са впрегнати за да обясняват колко и как ще загуби ДБ. Другите щели да загубят, но по-малко. Обаче не казват къде ще отидат гласовете от ДБ. Едва ли ще са в ГЕРБ. И всички обясняват, как Петков и Василев щели да обърнат каруцата на ДБ.
  Естествено, нито дума за золумите на ГЕРБ и Гешев, те са в миналото и всичко трябва да се забрави. И ако наистина се случи така, нашият злощастен народ наистина заслужава съдбата си...!

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  "Виктория Василева, "Има такъв народ": Извлекли сме поуки, нещата ще бъдат по-различни"

  Дано наистина се променят в посока да бъдат по-смирени и по-отстъпчиви и не толкова високомерни и арогантни, защото според мен това им липсваше в този парламент. Те са най-виновни за това в това НС да не се състави управляваща коалиция.

  Но да видим какво ще надробят от ИТН в следващия 27 НС (парламент)! Защото приказките и обещанията са едно, а реалните действия и държание съвсем друго.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  До коментар [#40] от "Иво":

  Доколкото ще ги има и в следващия парламент, ИТН ще са все същите боклуци. Вече изпълниха основната си задача. Размиха кражбите на ГЕРБ и ДПС и обслужиха Гешев.

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Ако поуката не е, че се разформировате като “партия” значи никакви поуки не сте извлекли и ше си отнесете едноцифрения процент както ви се полага.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 43. 43 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Взели си били поуки? Аз не им вярвам. Стомната се счупи!

 44. 44 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Вълкът козината си мени...

 45. 45 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2359 Весело

  Ооо определено ще са различни :D
  Например, ти ще гледаш парламента по телевизията

 46. 46 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  - Едва ли, изповядваме принципа, че "слонът се яде на части" но от нас може да очаквате всякакви неща, защото ние сме гъвкави и се опитваме винаги да отговаряме на обществени очаквания, които имат хората към нас.
  Разгледайте ➤ Гъвкави връзки за мръсна вода ➤ на Супер Цени

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 47. 47 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  "Извлекли сме поуки, нещата ще бъдат по-различни".
  Различни????
  My ass!!!!
  Ще си останете същите милиционерски пачаври докато оттечете в канала.
  Скоро.

 48. 48 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Сик транзит глория мунди.
  Отмина славата на Славиту.
  Остана му само да обира псувните докато пукне.
  Слави,Слави,що не си остана в подлеза да продаваш мартенички.Щеше да си по-полезен.

 49. 49 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1705 Разстроено

  Тази женица, интуитивно си дава сметка че прехвърлила тавана на възможностите , стигнала е върха на кариерата си и единствената й цел е да удължи депутатството си по-дълго...

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  " Те започнаха да обиждат и ни обиждаха през цялото време. Когато отвсякъде започват да ти нанасят удари, съвсем нормално е да се опитваш да се защитиш."+
  Боже и тази сякаш пада от небето. Кой кого обиждаше и колко нагло се държеше, едва ли някой не е видял и чул. Няма какво да излиза с този номер на обидени и неразбрани.

 51. 51 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Споко, и ние избирателите си извлекохме поуки за вас.

 52. 52 Профил на Mitko Ivanov
  Mitko Ivanov
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Г-жо Василева, ИТН се подигра със суверена!
  Вие сте еманацията на задкулисието! От диванчето Слави ще управлява? Хората прецениха, че нищо ама нищо не става от Слави и Тошко . Бягайте от тези злобни, некъдърни хора! На предстоящите избори 5-7% ще са им много! Кой ще е виновен-?

 53. 53 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Честни и откровени, истината говори с техните лъжливи усти!
  Коалицията им с ДПС и ГЕРБ я мислят за тайна, но тя се показа в отвратителната си голота с реалните си прояви.
  С ДПС направиха комисия в противовес на тая за Росенец-Доан.
  Заедно с тях и ГЕРБ атакуваха служебните неудобни за статуквото министри, респективно президента. А на думи са за Радев! Истина и честност ли? Такава подкрепа повече опетнява, отколкото помага.
  И това е истинската цел.
  Измама Търси Наивници!
  Пак ли ще се намират?

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 54. 54 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Абе хора, щом ИТН били толкова почтени и правилно постъпващи, с благородни цели и ала-бала, бла-бла, защо щели да са по-различни нещата им? Сами се опровергават!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK